Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissanpidon lyhyt oppimäärä

Tiivistelmä kissaryhmien parhaista vinkeistä.
Suurenna näkymä
Kissanpidon lyhyt oppimäärä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 103 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Alkaa riittää 4.10.2016 2:38
   Tulos: +866 (902 ääntä)
   Koirapalstalla olen törmännyt vastaaviin avauksiin ja kyllä niistä nirppanokat ovat itseensä aina ottaneet. Koirapuistossa tunnistaa nämä mielensäpahoittajat myös.

   Lainaa

  2. Tulos: +708 (776 ääntä)
   Se on tosiasia, että marketeissa kissanruokaa mainostetaan nimenomaan ihmisille. Vai tarvitseeko kissa 12% lihaa sisältävää annosta herneiden kera pinaattipapukastikkeessa. Käykää lukemassa joskus niitä ruokapusseja. Välillä miettii, että pitäisikö itse syödä kyseinen ruoka.

   Lainaa

  3. Tulos: +229 (273 ääntä)
   No niin, tervetuloa kommenttisota kissanpidosta! :D

   Lainaa

  4. Jepskukkuu 4.10.2016 5:06
   Tulos: +601 (623 ääntä)
   Enpä tiedä mikä nauratti eniten: "sinun tulee tietää kissasi ulosteen ja virtsan haju, maku, määrä koko ja esiintymistiheys", vai ; "jos kissa aivastaa -> eläinlääkäriin", "kissoja ei saa pestä", "kissat täytyy pestä säännöllisesti", vaiko noi kissan kaipaamat välineet :---D tää oli loistava ja kuvaa kyllä niin osuvasti kyseisten ryhmien vastaanottoa kaikkeen mitä siellä saatetaa kysyä :D

   Lainaa

  5. Tulos: -119 (417 ääntä)
   Markettiruoka kohta on kyllä ihan totta, ja samoin kissan leikkauttaminen.

   Lainaa

  6. Tulos: +152 (196 ääntä)
   Tuon avauksen perusteella olen poikkeuksellisen järkevä kissan emäntä. Mutta varmaan tämän kommentin jälkeen saan kuullä kunniani poikkeuksellisesta, järjestä tai emännyydestä! Huoh.

   Lainaa

  7. kissaleidi 4.10.2016 7:20
   Tulos: +165 (305 ääntä)
   Kyllähän tuossa on oikeasti paljon asiaakin, vaikka myös överiksi menneitä kohtia löytyy. s Esim. nuo markettiruoat ei todellakaan ole kissanruokaa. Kissa on kuitenkin 100% lihansyöjä ja markettiruoissa on parhaillaan alle 10% lihaa... Ihan hyvä vaan, jos tuo kuvitelma kissasta helppona lemmikkinä loppuisi ihmisiltä. Kissa on kuitenkin elävä ja tunteva eläin ja hyvin hoidettuna ei juurikaan sen helpompi kuin koirakaan. Yhä edelleenkin ihmiset ottavat kissoja lemmikiksi ihan liian vähäisellä harkinnalla ja tiedolla ja tämä näkyy myös sitten löytöeläintarhoilla, joiden läpi menee vuosittain tuhansia kissoja ja vain hyvin hyvin pieni osa näistä kissoista löytää enää vanhan kotinsa.

   Lainaa

  8. Tulos: +324 (334 ääntä)
   Kai feissarimokien ylläpito pitää näiden ohjeiden mukaan huolta mainoskissastaan?

   Lainaa

  9. Tulos: -169 (355 ääntä)
   Kuvitelma siitä, että kissa olisi helppo lemmikki, johtuu äärimmäisestä väärinkäsityksestä. Se on lemmikkinä täsmälleen yhtä helppo kuin ihmisvauva. Sitä on hoidettava, siitä on vastuussa loppuelämän. Kissa on herkkä elukka eikä sellaista pidä tavan tanopään ikinä hankkia, sillä motolla "kissa on helppo" sen vaivat jäävät huomaamatta ja hoitamatta (sillä se ei niitä valita), sen kanssa kommunikoiminen oppimatta ja sille kehittyy käytöshäiriöitä. Yleensä kaikki lemmikkien käytöshäiriöt johtuvat omistajasta. Kyllä, potta on pidettävä siistinä. Kissa ei tykkää tehdä tarpeitaan haisevaan ja märkään pottaan yhtä vähän kuin sen omistaja tykkää tehdä ne kärpäsiä vilisevään löyhkäävään ulkohuusiin. Jos kissa alkaa kakata lattialle, syy löytyy haisevasta potasta -> omistajan laiskuudesta. Pelleteissä ja hiekoissa on ero, minkä näet itsekin kun käytät eri tuotteita. Mikä pölyää, löytyy pian kissan ja omista keuhkoistasi ynnä kaikkialta asunnostasi. Kyllä, kissa on vietävä lääkäriin jos se sairastuu, ihan yhtä herkästi kuin hevonen, lehmä, akvaariokala tai hamsteri. Sensijaan tiedon hakeminen somesta esim. kirjojen ja eläinsuojeluyhdistysten sivuilta kertoo, ettei omistajan ole syytä hankkia kissaa kun ei osata asiallista tietoa erottaa roskasta.

   Lainaa

  10. Tulos: +51 (111 ääntä)
   Mursu: Kuvitelma siitä, että kissa olisi helppo lemmikki, johtuu äärimmäisestä väärinkäsityksestä. Se on lemmikkinä täsmälleen yhtä helppo kuin ihmisvauva. Sitä on hoidettava, siitä on vastuussa loppuelämän. Kissa on herkkä elukka eikä sellaista pidä tavan tanopään ikinä hankkia, sillä motolla “kissa on helppo” sen vaivat jäävät huomaamatta ja hoitamatta (sillä se ei niitä valita), sen kanssa kommunikoiminen oppimatta ja sille kehittyy käytöshäiriöitä. Yleensä kaikki lemmikkien käytöshäiriöt johtuvat omistajasta. Kyllä, potta on pidettävä siistinä. Kissa ei tykkää tehdä tarpeitaan haisevaan ja märkään pottaan yhtä vähän kuin sen omistaja tykkää tehdä ne kärpäsiä vilisevään löyhkäävään ulkohuusiin. Jos kissa alkaa kakata lattialle, syy löytyy haisevasta potasta -> omistajan laiskuudesta. Pelleteissä ja hiekoissa on ero, minkä näet itsekin kun käytät eri tuotteita. Mikä pölyää, löytyy pian kissan ja omista keuhkoistasi ynnä kaikkialta asunnostasi. Kyllä, kissa on vietävä lääkäriin jos se sairastuu, ihan yhtä herkästi kuin hevonen, lehmä, akvaariokala tai hamsteri. Sensijaan tiedon hakeminen somesta esim. kirjojen ja eläinsuojeluyhdistysten sivuilta kertoo, ettei omistajan ole syytä hankkia kissaa kun ei osata asiallista tietoa erottaa roskasta.
   Sorry, tuli viimeiseen kappaleeseen virhe. "tiedon hakeminen somesta EIKÄ esim. kirjoista ja eläinsuojeluyhdistysten sivuilta..." Tiedon lähteellä on merkitystä. Somessa mellastaa idiootteja (esim. minä), mutta asiallisesta lähteestä saatu tieto on oikeaa tietoa. Kiitos ja näkemiin.

   Lainaa

  11. Tulos: +246 (286 ääntä)
   Ja minä kun olin harkinnut kissan hankkimista :/ Ehkäpä teen tuhmasti ja hankin kissan SALAA facebookin kissaryhmiltä :twisted: Tai enpä tiedä, sellaisesta kyllä ansaitsisi varmaan jo kuolemantuomion. Ehkä siis parempi jättää kissa vain löytöeläinkotiin lopetettavaksi, kuin ottaa se tällaisen pahan ihmisen hoidettavaksi. Kissanhiekankin saattaisin ostaa marketista.

   Lainaa

  12. markettimartta 4.10.2016 8:33
   Tulos: +159 (195 ääntä)
   Markettiruokiakin on monenlaisia. Erään halvan Rainbow-purnukan sisältö "Kala ja kalatuotteet (80% tonnikalaa), vesi", toisessa "Liha ja eläinperäiset tuotteet 36% (4% kanaa), kalat ja kalatuotteet, kasviperäiset tuotteet, kivennäiset", ei nyt ihan hirveitä. Vertailuksi random eläinkaupparuoka "Tonnikala 40 %, porkkana, herne, riisi, vesi".

   Lainaa

  13. dfgghjjkkkl 4.10.2016 8:35
   Tulos: -141 (217 ääntä)
   Turhaa kärjistämistä. Jokaisessa kohdassa on järkeviä perusteita taustalla, ja aika harva niitä noin typerästi liioittelee.

   Lainaa

  14. Radius & Ulna 4.10.2016 8:45
   Tulos: -39 (279 ääntä)
   Osa näistä on kyllä täysin valideja, mm. leikkauttaminen, maatiaisten pennut, markettiruoka ja irti pitäminen. T. Eläinlääketieteen opiskelija

   Lainaa

  15. Radius & Ulna 4.10.2016 8:48
   Tulos: +91 (133 ääntä)
   Radius & Ulna: markettiruoka
   Tai suurin osa markettiruoista. Tärkeintä on, että kissan ravintoon ei kuulu vilja, sokeri, suola tai maku- ja väriaineet.

   Lainaa

  16. Tulos: +144 (220 ääntä)
   Radius & Ulna: Osa näistä on kyllä täysin valideja, mm. leikkauttaminen, maatiaisten pennut, markettiruoka ja irti pitäminen. T. Eläinlääketieteen opiskelija
   Leikkauttamisesta pääsääntöisesti samaa mieltä, mutta rotukissojako maalle pitäis hiirenloukuiksi hankkia?

   Lainaa

  17. Tulos: +93 (107 ääntä)
   Just otin kaks kissanpentua ja onneks ei oo ikinä käyny mielessäkään liittyä mihinkään kissaryhmiin! :D Vaikka kyllä esim. markettiruoasta olen samaa mieltä, kun raa'an lihan ostaminen tulee muutenkin jopa halvemmaksi. Ja sit ei kissat saa turhia vehniä. Ja raa'an lihan lisäksi on hyvä antaa lisävitamiineja ihan vaan siks, ettei ihminen välttämättä osaa tarjota kissalle kaikenkattavaa ravintoa. Esim. tarpeeksi sellaisia ravinteita, mitä saa pikkueläinten sisäelimistä ja luusta.

   Lainaa

  18. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Tuli tästä nää mieleen: http://www.feissarimokat.com/2013/09/kissavalta/ http://www.feissarimokat.com/2016/05/yhdeksan-elamaa-ei-riita/

   Lainaa

  19. Tulos: +99 (167 ääntä)
   Minä ostan kissanhiekan ja ruuan Lidlistä, se on varmaan vielä astetta pahempaa. Tehkää nyt joku jo eläinsuojeluilmoitus.

   Lainaa

  20. Tulos: +117 (165 ääntä)
   iksu: Leikkauttamisesta pääsääntöisesti samaa mieltä, mutta rotukissojako maalle pitäis hiirenloukuiksi hankkia?
   Ja mitenkä ne saavat hiiret pyydystettyä, jos ne täytyy pitää sisällä tai valjaissa?

   Lainaa

  21. Tulos: +120 (142 ääntä)
   Kiti: Se on tosiasia, että marketeissa kissanruokaa mainostetaan nimenomaan ihmisille. Vai tarvitseeko kissa 12% lihaa sisältävää annosta herneiden kera pinaattipapukastikkeessa. Käykää lukemassa joskus niitä ruokapusseja. Välillä miettii, että pitäisikö itse syödä kyseinen ruoka.
   Onko se yllätys, että ruokaa mainostetaan ihmisille? Montako mainoksia lukevaa, töissäkäyvää ja itse ruokansa maksavaa kissaa olet nähnyt? Sitten kun niitä alkaa olla muutamia tuhansia, mainoksetkin ehkä suunnataan kissoille.

   Lainaa

  22. Tulos: +104 (118 ääntä)
   markettimartta: Markettiruokiakin on monenlaisia. Erään halvan Rainbow-purnukan sisältö “Kala ja kalatuotteet (80% tonnikalaa), vesi”, toisessa “Liha ja eläinperäiset tuotteet 36% (4% kanaa), kalat ja kalatuotteet, kasviperäiset tuotteet, kivennäiset”, ei nyt ihan hirveitä. Vertailuksi random eläinkaupparuoka “Tonnikala 40 %, porkkana, herne, riisi, vesi”.
   Itse ainakin huomasin, että kun vaihdoin markettiruoat viljattomiin, kasviksettomiin ja mahdollisimman lihaisiin ruokiin, se kakan määrä katilla pieneni. Enään ei tule haisevaa kasaa moussea vaan ihan tavallinen kiinteä pökäle. Siivousilostakin jo kannattaa ruokkia eläin oikein. Lisäksi kun tilaa netin kautta, ovat halvempiakin kuin latzit ja whiskasit.

   Lainaa

  23. Tulos: +102 (108 ääntä)
   Alkaa riittää: Koirapalstalla olen törmännyt vastaaviin avauksiin ja kyllä niistä nirppanokat ovat itseensä aina ottaneet. Koirapuistossa tunnistaa nämä mielensäpahoittajat myös.
   Samaa mieltä. Olen erehtynyt ystäväni puolesta käyttämään hänen koiraansa koirapuistossa kun on ollut minulla hoidossa (mikä on muuten kanssa kiellettyä, koska sinähän et saa matkustaa enää jos olet ottanut lemmikin) ja siitä on noussut jumalaton haloo. Mitä' jos koiralle sattuu jotakin? Minähän en voi viedä sitä lääkäriin tai osaa muutenkaan tehdä asialle mitään. Mitä jos koira karkaa? Minähän jään vaan pällistelee, että siellä se liikenteen seassa juoksee. Jos koira sairastuu kesken koirapuistoilun? Siltä putoaa hammas? Se käyttäytyy eri lailla kuin yleensä? Jne.

   Lainaa

  24. Tulos: -44 (88 ääntä)
   Kissaihmiset...

   Lainaa

  25. Tulos: +61 (99 ääntä)
   meillä on aina toiminut se että ruokaa annetaan aamulla & kissat syö minkä haluaa kun haluaa, vettä ne saa juomalla tiskialtaassa koneeseen siirtymistä odottavista laseista koska omassa kupissa oleva vastikään laskettu vesi ei ole yhtä hyvää kuin palvelusväen aiemmin käyttämässä lasissa oleva vesi (yksi kissa halusi ehdottomasti juoda aina mun lasistani joten aina kun join vettä piti laskea lopuksi lisää että kissa sai juoda samasta lasista), ulkoilu liekanarussa jonka toinen pää on pujotettu keskellä pihaa olevaan metallitankoon joka on sijoitettu niin että kissa pääsee ruusupuskan varjoon muttei pääse kiipeämään puuhun, virikkeinä pihalla on ajoittain päästäiset (pyydystettävää), naapurien lenkillä olevat koirat (säikyteltävää) sekä kesäisin/syksyisin kissan ulkoruokakupilla vierailevat siilit (jotain minkä tulemisia ja menemisiä seurata), leluista parhaita on tavarat jotka on lainattu' palvelusväeltä, plus tietysti talouden toinen kissa jonka kanssa pirstata.

   Lainaa

  26. Tulos: -53 (75 ääntä)
   Ei jaksanu naurattaa, lähes kopio aiemmin koirista tehdystä tekstistä.

   Lainaa

  27. Tulos: -36 (100 ääntä)
   Mukahauskaa sepustusta. Osa luetelluista "mokista" on kyllä ihan faktaa.

   Lainaa

  28. Kissatyyppi 4.10.2016 9:41
   Tulos: +85 (117 ääntä)
   Se, ettei kissalle pitäisi syöttää markettiruokaa (eikä kaikkea mitä eläinkaupassa myydään) ei ole vitsi. Ruoka, joku pääosin koostuu viljasta, perunasta tai riisistä ja sisältää sokeria ei ole kunnon ruokaa petoeläimelle. Kissojen leikkauttamisesta huomautteleminenkaan ei ole vitsi, kun miettii kuinka monta koditonta pentuetta löytöeläinkoteihin joka kesä ja syksy tulee. Jos taas haluaa helpon lemmikin, niin kannattaa hankkia vaikkapa pehmolelu. Elävät olennot vaativat huolenpitoa, eikä lemmikkiä pitäisi hankkia, ellei ole valmis panostamaan sen hyvinvointiin. Monta hyvää sarkastista huomiota jutussa toki on, ja niille olisin voinut naurahtaa, ellei osa "vitseistä" olisi muistuttanut, kuinka moni lemmikinomistaja ei viitsi pätkääkään perehtyä perusasioihin.

   Lainaa

  29. Tulos: +51 (65 ääntä)
   ha: Itse ainakin huomasin, että kun vaihdoin markettiruoat viljattomiin, kasviksettomiin ja mahdollisimman lihaisiin ruokiin, se kakan määrä katilla pieneni. Enään ei tule haisevaa kasaa moussea vaan ihan tavallinen kiinteä pökäle. Siivousilostakin jo kannattaa ruokkia eläin oikein. Lisäksi kun tilaa netin kautta, ovat halvempiakin kuin latzit ja whiskasit.
   Mun kissalt hävis ns nuhaoireet ku alko antaa viljatonta ruokaa. :D zooplus kunniaan, ei tarvii roudaa ylikallista vehnää k marketist

   Lainaa

  30. Tulos: -23 (53 ääntä)
   mortal1ty: meillä on aina toiminut se että ruokaa annetaan aamulla & kissat syö minkä haluaa kun haluaa, vettä ne saa juomalla tiskialtaassa koneeseen siirtymistä odottavista laseista koska omassa kupissa oleva vastikään laskettu vesi ei ole yhtä hyvää kuin palvelusväen aiemmin käyttämässä lasissa oleva vesi (yksi kissa halusi ehdottomasti juoda aina mun lasistani joten aina kun join vettä piti laskea lopuksi lisää että kissa sai juoda samasta lasista), ulkoilu liekanarussa jonka toinen pää on pujotettu keskellä pihaa olevaan metallitankoon joka on sijoitettu niin että kissa pääsee ruusupuskan varjoon muttei pääse kiipeämään puuhun, virikkeinä pihalla on ajoittain päästäiset (pyydystettävää), naapurien lenkillä olevat koirat (säikyteltävää) sekä kesäisin/syksyisin kissan ulkoruokakupilla vierailevat siilit (jotain minkä tulemisia ja menemisiä seurata), leluista parhaita on tavarat jotka on lainattu’ palvelusväeltä, plus tietysti talouden toinen kissa jonka kanssa pirstata.
   Kissaa ei saa pitää yksinään narussa kuristumisvaaran vuoksi samalla tavalla kuin koiraa. Kaitiesit sen?en kettuile vaan kysyn :))

   Lainaa

  31. markettimartta 4.10.2016 9:48
   Tulos: +36 (60 ääntä)
   ha: Itse ainakin huomasin, että kun vaihdoin markettiruoat viljattomiin, kasviksettomiin ja mahdollisimman lihaisiin ruokiin, se kakan määrä katilla pieneni. Enään ei tule haisevaa kasaa moussea vaan ihan tavallinen kiinteä pökäle. Siivousilostakin jo kannattaa ruokkia eläin oikein. Lisäksi kun tilaa netin kautta, ovat halvempiakin kuin latzit ja whiskasit.
   Luitko ollenkaan lainaamaasi viestiä? Siinä oli kaksi esimerkkiä viljattomista ja kasviksettomista markettimuonista, yksi esimerkki rehupitoisesta eläinkaupparuoasta. Latzit ja Whiskasit taitaakin kaikki sisältää viljaa, vihanneksia ja sokereita, mutta niistä en viestissäni puhunutkaan. Pointtina että sekä marketista että eläinkaupasta löytyy käypää ruokaa ja höttöä, tyhmää niputtaa niitä kaikkia samaan kategoriaan ostopaikan mukaan.

   Lainaa

  32. Kissatyyppi taas 4.10.2016 9:48
   Tulos: +4 (30 ääntä)
   Markettiruokiakin on monenlaisia. Erään halvan Rainbow-purnukan sisältö “Kala ja kalatuotteet (80% tonnikalaa), vesi”, toisessa “Liha ja eläinperäiset tuotteet 36% (4% kanaa), kalat ja kalatuotteet, kasviperäiset tuotteet, kivennäiset”, ei nyt ihan hirveitä. Vertailuksi random eläinkaupparuoka “Tonnikala 40 %, porkkana, herne, riisi, vesi”.
   Vertailussa pitää huomioida myös ne vitamiinit ;) Kuten alemmassa lainauksessa sanotaan, luonnonvarainen petoeläin syö koko saaliinsa ja saa siten tarvittavat vitamiinit ja hivennäisaineet. Rainbown jutuissa ei ole vitamiineja, minkä takia ne eivät sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi.
   Kisuäiti: Vaikka kyllä esim. markettiruoasta olen samaa mieltä, kun raa’an lihan ostaminen tulee muutenkin jopa halvemmaksi. Ja sit ei kissat saa turhia vehniä. Ja raa’an lihan lisäksi on hyvä antaa lisävitamiineja ihan vaan siks, ettei ihminen välttämättä osaa tarjota kissalle kaikenkattavaa ravintoa. Esim. tarpeeksi sellaisia ravinteita, mitä saa pikkueläinten sisäelimistä ja luusta.

   Lainaa

  33. Tulos: -72 (118 ääntä)
   Kala: Ja minä kun olin harkinnut kissan hankkimista Ehkäpä teen tuhmasti ja hankin kissan SALAA facebookin kissaryhmiltä Tai enpä tiedä, sellaisesta kyllä ansaitsisi varmaan jo kuolemantuomion. Ehkä siis parempi jättää kissa vain löytöeläinkotiin lopetettavaksi, kuin ottaa se tällaisen pahan ihmisen hoidettavaksi. Kissanhiekankin saattaisin ostaa marketista.
   Kyllä se kissa kannattaa ottaa lopetettavaksi ihan itse, en luottaisi että löytöeläinkodissa oikeasti laittaisivat hengiltä. Ainoa hyöty kissasta on, että siitä voi tehdä lapaset, jos ei satu olemaan allerginen. Muuten niistä on vain haittaa. Seuraeläimeksi niistä ei ole, johan lähiaikoina Hesarissa oli juttu tutkimuksesta, jonka mukaan kissanomistajat ovat muita yksinäisempiä. Enkä ihmettele, ihmisessä täytyy olla jotain vikaa jos pitää kissoista, sellaiset ihmiset on syytäkin kiertää kaukaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +61 (77 ääntä)
   iksu: Leikkauttamisesta pääsääntöisesti samaa mieltä, mutta rotukissojako maalle pitäis hiirenloukuiksi hankkia?
   Tätä minäkin mietein. Ei sillä, olisi kyllä ihana omistaa ragdoll tai hopeatabby tjsp. Kissaihminen olen, mutta ihan suosiolla poissa noista ryhmistä. Paha maanviljelijä, kolme kissaa (2 narttua, 1 kolli), kaikki leikattu, madotettu, rokotettu. Hoitavat työnsä navetassa/viljavarastossa/pihalla, käyvät sisällä ruokailemassa ja nukkumassa. Juovat vesilätäköistä. Eivät sairasta, kollilla nyt välillä karvapallo-ongelma. Valitettavasti täällä vaeltelee myös muiden kissat, joten taistelujäljet on muutaman kerran pitänyt hoitaa. Leikkaus on kyl suositeltavaa. Kissat kun ei näytä loppuvan ja rauhallisempaa kun ovat leikattu. Onneksi ei ole enää niitä pentukasoja ja varmasti saa helposti uuden kissan kun sellaisen aika on. Onneksi, onneksi myös maatilalliset yhä enemmän leikkuttavat kissojaan. Kissat FTW!

   Lainaa

  35. Tulos: -15 (79 ääntä)
   Onnea Johanna, olet huomannut, että ihmiset ovat kissanpitoon liittyvistä asioista eri mieltä! tämä on mullistavaa, sillä kaikista muista asioista kaikissa muissa facebookin ryhmissä ihmiset ovat aina samaa mieltä. Hienoa kuitenkin, että tajuat nyt että kissa ei ole helppo lemmikki. Itse asiassa olen sitä mieltä, että ihminen joka haluaa helpon lemmikin noi käydä hakemassa sellaisen lelukaupasta. Kun ottaa vastuulleen eläimen, on tosiaankin vastuussa eläimen hyvinvoinnista sen loppuelämän ajan. Tämä tarkoittaa, että eläimelle syötetään sille sopivaa ruokaa (vilja ja sokeri eivät ole lihansyöjän ravintoa) ja ruokaa annetaan sopiva määrä (ylipainoiseksi syöttäminen on eläinrääkkäystä), eläin pidetään turvallisessa ympäristössä (valvomatta ulkoilevan eläimen turvallisuutta ei omistaja voi taata) jne. Se, että kissoja pidetään helppoina lemmikkeinä, ja moni kissanomistaja ei vaivaudu ottamaan selvää, mitä kissa oikeasti tarvitsee, saati että panostaisi kissan hyvin vointiin rahallisesti (laadukkaampi ruoka, eläinlääkärikäynnit yms.) kertoo vain ja ainoastaan siitä, että kissan arvostus Suomessa on edelleen täysin retuperällä.

   Lainaa

  36. Tulos: +43 (55 ääntä)
   iksu: Leikkauttamisesta pääsääntöisesti samaa mieltä, mutta rotukissojako maalle pitäis hiirenloukuiksi hankkia?
   En taida tulla sitä päivää näkemään kun maailmasta loppuvat maatiaiskissat kesken; kissat pystyvät lisääntymään kuin kanit ja leikkaamatta tekevät sen myös. Kissaihmiset voivat vaikuttaa hiukan tärähtäneiltä (olen kissaihminen), mutta hermot siinä menevät kun keväällä maatiaispoikasia tulee suojelujärjestöille ovista ja ikkunoista eikä niitä kaikkia saa sullotuksi minnekään. Kaikki eivät leikkauta kuitenkaan joten kyllä jatkossakin "hiirenloukun" saa hankittua netin pikkuilmoituksella "suostun ottamaan ilmaisen kissanpennun". Muuten joo; ostin sen katonkorkuisen raapimispuun kun netti kehotti -kissat kiipeävät edelleenkin kirjahyllyssä ja raapivat sohvaa, ja vaikka netti neuvookin torumaan heti, niin milläs teet sen kun olisi vähän muutakin tekemistä kuin valvoa niitä 24/7. Joten en sanoisi helpoksi lemmikiksi; vähän kuin asunnossa olisi pienikokoinen pyörremyrsky irti.

   Lainaa

  37. Tulos: +95 (97 ääntä)
   Tää pätee kyllä niin hyvin kaikkiin mahdollisiin lemmikkiryhmiin. Itselleni on mm. luettu lakia Kanit-ryhmässä, koska minulla ei ollut kanin häkissä piilopaikkaa tai "mökkiä". Ostin tämän jälkeen ahdistuneena kaksi erilaista mökkiä, joista kummassakaan kani ei ole käynyt kertaakaan.

   Lainaa

  38. Tulos: +63 (71 ääntä)
   Rotukissani ei suostu syömään viljatonta ruokaa, vaan mieluummin yrittää kuolla nälkään. Testattu on. Pöydille ei voi jättää leipää, koska kissa käy syömässä ne. Raaka liha ei kelpaa tälle kissalle ollenkaan. Maatiaiskissani on taas täysin päinvastainen, ja siksi näille pitää kaupasta kantaa kahta eri ruokaa, kun eivät suostu samoja syömään.

   Lainaa

  39. Tulos: +55 (61 ääntä)
   Tässä lienee yksi osasyy siihen, miksi tyydyn kasveihin lemmikkien sijaan. Tosin, eiköhän niidenkin hoidosta saada riita tulille jos oikein yritetään.

   Lainaa

  40. Tulos: -35 (81 ääntä)
   Meiän kissalle kyl maistuu markettiruoka ihan hyvin, ja jos ei, niin sitten merkki vaihtoon. En rupee jatkuvasti kissalle mitään gourmee lihaa tai kalaa ostamaan suoraan palvelutiskiltä tai lihamestarilta kun en itsekkin harvoin pääsen sellaisia syömään. Kumma et nirpanokkia silti kommenteissa.

   Lainaa

  41. Tulos: +64 (72 ääntä)
   Minusta tuo on siinä mielessä varsin osuva koska olen itse saanut vähintään yhtä ristiriitaisia neuvoja kissapalstoilta. Toki osa noista neuvoista on varsin valideja kuten leikkaus, mutta eiköhän tässä haettu sitä miten ristiriitaisia neuvoja noissa ryhmissä saa ja jokaisen oma neuvo on ainoa oikea totuus. Mua nauratti.

   Lainaa

  42. Tulos: +47 (55 ääntä)
   Kissanhiekasta sen verran, että itse ostan eläinkaupan "kallista" hiekkaa, koska sitä menee tosi paljon vähemmän kuin näitä perusmarkettihiekkoja eikä pissa haise ollenkaan. Lopulta lompakko kiittää ja on ihan kiva kun kämpässä ei haise kissankusi.

   Lainaa

  43. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Alkaa riittää: Koirapalstalla olen törmännyt vastaaviin avauksiin ja kyllä niistä nirppanokat ovat itseensä aina ottaneet. Koirapuistossa tunnistaa nämä mielensäpahoittajat myös.
   Riippuu koirapalstasta. Yleiseen koiraryhmään mahtuu ties minkälaista mielensäpahoittajaa ja rennompaa omistajaa kun taas esimerkiksi tolleriryhmässä ollaan mukavia ja asiallisia. Tiedä mistä tuo sitten johtuu. Koirapuistoista olet kyllä oikeassa. Sieltä löytyy laidasta laitaan.

   Lainaa

  44. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Åryts: Tää pätee kyllä niin hyvin kaikkiin mahdollisiin lemmikkiryhmiin. Itselleni on mm. luettu lakia Kanit-ryhmässä, koska minulla ei ollut kanin häkissä piilopaikkaa tai “mökkiä”. Ostin tämän jälkeen ahdistuneena kaksi erilaista mökkiä, joista kummassakaan kani ei ole käynyt kertaakaan.
   No meillä ei kani myöskään viihtynyt mökissä tai oikeastaan koko häkissä kävi vain syömässä ja hiekkalaatikolla, otin koko häkin siltä pois :D Hyvin pärjää, kun on vaan ruokakipot lattialla ja erillinen kissanvessa, jos haluaa piiloon mennä vaikka koiria, niin sängynalle mahtuu hyvin, olkoon se sen "mökki" :D

   Lainaa

  45. 100% lihansyöjä 4.10.2016 13:23
   Tulos: +27 (47 ääntä)
   Kun ei vaan voi ottaa selvää kissan metaboliasta mitään eikä edes hinnoista koska raakaruokinta tulee halvemmaksi kuin eläinkaupan kuivamuonat; tyhmä maksaa liikaa. Ne viljat ja kasviperäiset aineet tulee sellaisenaan ulos ja jotkut kuivaruuat haisee jo kissanpaskalta ennen ku ne on edes syöty. Kun vaihdoin raakaan lihaa niin ulosteet ja virtsa lakkasi haisemasta ja pökäleet pienempiä = säästöä hiekkakuluissa eikä tarvitse olla koko ajan lapio kädessä kaivamassa lootaa. Ei myöskään tarvitse kalleinta hiekkaa, koska halvempikin riittää, sillä pökäleiden haju on olematon. Esim. Vauhtiraksusta saan yhteensä 6kg lihaa (mukana sisäelimiä, sydäntä, jauhettua luullista lihaa jne.) hintaa 19,70€, mutta haittapuoli on se että jäiset pötköt on leikattava pienempiin osiin ja se vaatii todella terävää teräasetta ja käsivoimaa.Siellä myydään myös Mushia, joissa on valmiiksi lihat tehty "annospulliksi", mutta kilohinta on korkeampi. Tunti pitää antaa sulaa että saa veitsen läpi, mutta liha ei pilaannu vielä tuossa ajassa. Verrokkina eläinkaupan kuivapaska jota saa tuolla hinnalla hikiset 1,5 tai 2kg ja niissä on oikeaa lihaa muutama sataa grammaa. Se, että paketissa lukee 80% lihaa on harhaanjohtavaa. Raakavalkuaisen määrä on se merkityksellisin ja se on usein siinä 30% tienoilla. 6kg riittää yhdelle kissalle kahdeksi kuukaudeksi. Itselläni on kaksi ja alle kymppi per naama kuukaudessa ei ole paha hinta. Kuivamuonien sokerit syövyttää kissojen hampaita siinä missä sokeri on ihmisen hampaillekin myrkkyä. Kun ruokit alusta alkaen oikein niin ehkäiset sitä, että kissa saisi ikäviä vaivoja kuten hammaskiveä ja virtsakiteitä. Ei voi olla niin vaikeaa. Kyllähän se kissa syö sitä mihin totutetaan, mutta se on eri asia kuinka hyvää se ruoka on elimistölle ja sen toiminnalle. Toki voi myös elää pitkään, mutta söisitkö itse paskaa vapaaehtoisesti koko elämäsi?

   Lainaa

  46. Toimistovosu 4.10.2016 13:39
   Tulos: +76 (78 ääntä)
   Ei mulla muuta, mutta että miten sitten tulee hoitaa sitä kamelia, jonka kissa tarvitsee saadakseen elää tasapainoista kissaelämää?

   Lainaa

  47. Tulos: -68 (98 ääntä)
   Itsehän otan kissan vain kesälle. Ja syksyn tullen vapautan sen luontoon. Iloisena lähtee aina pomppimaan. Seuraavana kesänä sitten uusi kissa.

   Lainaa

  48. Tulos: +37 (59 ääntä)
   jaa-a: Meiän kissalle kyl maistuu markettiruoka ihan hyvin, ja jos ei, niin sitten merkki vaihtoon. En rupee jatkuvasti kissalle mitään gourmee lihaa tai kalaa ostamaan suoraan palvelutiskiltä tai lihamestarilta kun en itsekkin harvoin pääsen sellaisia syömään. Kumma et nirpanokkia silti kommenteissa.
   Joo, mullekin maistuu roskaruoka ja karkit loistavasti. Olisiko se mulle silti hyväksi joka päivä syötynä? Ei sitä mistään palvelutiskiltä tarvitse ostaa, netistä saa halvalla kunnollista sapuskaa kissille.

   Lainaa

  49. Helmipöllö 4.10.2016 14:12
   Tulos: +13 (57 ääntä)
   Omat kissat syövät latzia eivät suostu muuta syömään.. mutta eikö pääasia ole että saavat edes jotain ruokaa? Eläinsuojeluilmoitusta odotellessa kun syötän kissaparoille latzia nälkäänkö pitäis sit mielummin näännyttää? :D

   Lainaa

  50. Tulos: +14 (22 ääntä)
   gfd: Samaa mieltä. Olen erehtynyt ystäväni puolesta käyttämään hänen koiraansa koirapuistossa kun on ollut minulla hoidossa (mikä on muuten kanssa kiellettyä, koska sinähän et saa matkustaa enää jos olet ottanut lemmikin) ja siitä on noussut jumalaton haloo. Mitä’ jos koiralle sattuu jotakin? Minähän en voi viedä sitä lääkäriin tai osaa muutenkaan tehdä asialle mitään. Mitä jos koira karkaa? Minähän jään vaan pällistelee, että siellä se liikenteen seassa juoksee. Jos koira sairastuu kesken koirapuistoilun? Siltä putoaa hammas? Se käyttäytyy eri lailla kuin yleensä? Jne.
   Sinänsä järkevää että nosti haloon mutta jos nuo olivat perustelut niin se muuttaa asian. Koiraa jotai ei tunne kunnolla ei kannata viedä koirapuistoon, koska ei välttämättä tiedä että millaisten koirien kanssa se ei tule toimeen tai muutenkaan osaa lukea koiran käyttäytymistä. Onhan näitä tapauksia ollut että viety koira puistoon ja rähinän jälkeen ihmetelty että mitä sanotaan omistajalle.

   Lainaa

  51. Tulos: +30 (60 ääntä)
   Näitä kommentteja lukiessa kyllä ihmetyttää mitenkä meidänkin kissat on elänyt pitkät elämät. Parasta tässä seurata tätä markettiruokasotaa, kun oma kissa kieltäyty syömästä mitään muuta ku latzia siihen pisteeseen, että kun ruokaa yritettiin vaihtaa sitä jouduttiin alkaa pakkosyöttämään ruiskulla koska se ei vain yksinkertaisesti syö niitä "ainoita oikeita" ei-marketista hankittuja hienoperseruokia.

   Lainaa

  52. Tulos: -17 (83 ääntä)
   Miksi mun päähän ei mahdu, miten voi olla kissan rääkkäämistä antaa sen juosta vapaana ulkona? Onko sen sisällä vankina pitäminen sitten vähemmän ikävää kissalle? Joo, se voi jäädä auton alle, mutta saapahan elää kissan elämää, ei tarvitse sisällä hajoilla ja katsella ikkunasta lintuja, joihin ei vankeutensa takia pääse käsiksi... Ja miten niin maatiaiskissojen ei tarvitse lisääntyä? Ainiin, nehän ovat niitä terveitä yksilöitä, eikä niistä saa rahaa.... Sanokaa itseänne vielä eläinrakkaiksi, niin sitten menee jo huumorin puolelle...

   Lainaa

  53. Tulos: +2 (44 ääntä)
   Radius & Ulna: Osa näistä on kyllä täysin valideja, mm. leikkauttaminen, maatiaisten pennut, markettiruoka ja irti pitäminen.
   Ei ole. Kissakanta degeneroituisi täysin, jos kaikki maatiaiset leikkautettaisiin. Ne rotukissat, varsinkin pitkäkarvaiset, ylipitkällä järjettömän paksulla turkilla, kärsivät suolitukoksista. Norjalainen metsäkissa ym. karvapallokissa menee helposti yhtäkkiä huonoon kuntoon: se makaa kuoleman kielissä, ei liiku, eikä syö. Syynä on karvatukos, se on tukkinut eläimen suolen, tila johtuu ylijalostetusta turkista: kissan suolisto ei kykene käsittelemään liian pitkiä karvoja. Eläinlääkärit pelastavat näitä pitkäkarvaisia suolitukospotilaita jatkuvasti leikkauksilla, hinta on aina 4-numeroinen.

   Lainaa

  54. Tulos: +31 (39 ääntä)
   öööh?: Miksi mun päähän ei mahdu, miten voi olla kissan rääkkäämistä antaa sen juosta vapaana ulkona? Onko sen sisällä vankina pitäminen sitten vähemmän ikävää kissalle? Joo, se voi jäädä auton alle, mutta saapahan elää kissan elämää, ei tarvitse sisällä hajoilla ja katsella ikkunasta lintuja, joihin ei vankeutensa takia pääse käsiksi… Ja miten niin maatiaiskissojen ei tarvitse lisääntyä? Ainiin, nehän ovat niitä terveitä yksilöitä, eikä niistä saa rahaa…. Sanokaa itseänne vielä eläinrakkaiksi, niin sitten menee jo huumorin puolelle…
   Tarkennan vielä, että toki kaikki kissat tulee leikata, mikäli ei ole resursseja järjestää pennuille hyvää kotia, mutta lähinnä hämmästyttää näkemys siitä, että sairaiksi jalostettuja kissoja voidaan kyllä teettää lisää ja että se on hyväksyttävämpää..

   Lainaa

  55. Tulos: +6 (26 ääntä)
   markettimartta: Markettiruokiakin on monenlaisia. Erään halvan Rainbow-purnukan sisältö “Kala ja kalatuotteet (80% tonnikalaa), vesi”, toisessa “Liha ja eläinperäiset tuotteet 36% (4% kanaa), kalat ja kalatuotteet, kasviperäiset tuotteet, kivennäiset”, ei nyt ihan hirveitä. Vertailuksi random eläinkaupparuoka “Tonnikala 40 %, porkkana, herne, riisi, vesi”.
   Liha ja lihanperäiset aineet ei ole sama asia kuin liha. Eläinperäisiin aineisiin lasketaan ainakin suolet, nahkat, sorkat, sisäelimet... Ei sinänsä, että nämä täysin turhia olisivat, mutta ei kissa niitä tarvitse niin paljon kuin sitä oikeaa lihaa. Eli jos lihaa on 4% ja "eläinperäisiä aineita" 32%, niin ei tuossa kovin hyvä lihasuhde ole. Lisäksi yleensä näissä hyvälihaisissa markettiruoissa ei ole vitamiineja lisättynä eli eivät kelpaa ainoaksi ruoaksi. Myönnän tosin itsekin käyttäväni näitä parempi markettimärkäruokia hätätapauksessa. Markettikuivaruokiin sen sijaan en koskisi pitkällä tikullakaan ja ne sopivatkin paremmin ihmisen kuin kissan ravinnoksi käytännössä poikkeuksetta. Eläinkaupastakin löytyy paskaa, mutta siellä on jo parempaakin tavaraa tarjolla myös kuivaruoissa. Ja kannattaa tilata netistä, jos haluaa päästä halvemmalla. Suomen eläinkauppojen hinnat on naurettavan korkeita.

   Lainaa

  56. Tulos: +4 (26 ääntä)
   Ruma Elsa: Ei ole. Kissakanta degeneroituisi täysin, jos kaikki maatiaiset leikkautettaisiin. Ne rotukissat, varsinkin pitkäkarvaiset, ylipitkällä järjettömän paksulla turkilla, kärsivät suolitukoksista. Norjalainen metsäkissa ym. karvapallokissa menee helposti yhtäkkiä huonoon kuntoon: se makaa kuoleman kielissä, ei liiku, eikä syö. Syynä on karvatukos, se on tukkinut eläimen suolen, tila johtuu ylijalostetusta turkista: kissan suolisto ei kykene käsittelemään liian pitkiä karvoja. Eläinlääkärit pelastavat näitä pitkäkarvaisia suolitukospotilaita jatkuvasti leikkauksilla, hinta on aina 4-numeroinen.
   On olemassa myös kissarotu "eurooppalainen", joka on käytännössä euroopan maatiaiskissoista jalostettu rotu. Ainana erona, että näiden kanssa huolehditaan, että vanhemmat sopii yhtään (ei ongelmia veriryhmien kanssa, eivät liian läheistä sukua jne.) kun taas oikeiden maatiaisten kanssa saman kylän kissapopulaatio on yleensä hyvinkin sisäsiittoinen ja geenipooliltaan suppea. Valtaosa rotukissoista on paljon terveempiä ja elävät huomattavasti pidempään kuin paperittomat maatiaiskaverinsa. Isoin ero tulee siinä, että rotukissoista huolehditaan ja ne oikeasti kuskataan lääkärille (jopa tuhansien eurojen leikkauksiin) sairastaessaan, kun taas maatiaisen annetaan useammin "mennä paremmille metsästysmaille" ilman hoitoa, kun sairaus iskee.

   Lainaa

  57. Tulos: +18 (32 ääntä)
   Ruma Elsa: Ei ole. Kissakanta degeneroituisi täysin, jos kaikki maatiaiset leikkautettaisiin. Ne rotukissat, varsinkin pitkäkarvaiset, ylipitkällä järjettömän paksulla turkilla, kärsivät suolitukoksista. Norjalainen metsäkissa ym. karvapallokissa menee helposti yhtäkkiä huonoon kuntoon: se makaa kuoleman kielissä, ei liiku, eikä syö. Syynä on karvatukos, se on tukkinut eläimen suolen, tila johtuu ylijalostetusta turkista: kissan suolisto ei kykene käsittelemään liian pitkiä karvoja. Eläinlääkärit pelastavat näitä pitkäkarvaisia suolitukospotilaita jatkuvasti leikkauksilla, hinta on aina 4-numeroinen.
   Kumma kun se kissa taloudessani joka piti leikata suolitukoksen takia on lyhytkarvainen, ja niin totaalisen sekarotuinen kuin olla ja voi. Muitakin nelinumeroisia eläinlääkärinkuluja on tässä vuosien kuluessa ollut, ja kissat ovat kaikki joko suomalaisten navettakissojen jälkeläisiä tai rescue-katukissoja (edellisillä vielä voi esiintyä sisäsiittoisuutta mutta ainakin jälkimmäisillä on niin laaja geenipohja että oksat pois. Ei auta, aina jotain ilmenee. Maatiaiset luullakseni aiheuttavat pienemmät eläinlääkärinkulut koska moni omistaja ei halua maksaa sellaisia kun uuden saa ilmaiseksi tai puoli-ilmaiseksi). Ja jättäkää nyt se olkiukkoargumenttinne että maailmasta kukaan haluaisi poistaa maatiaisia. Vähän sama kuin jos perhe huolestuisi koska olisit kasannut kotiisi viidensadan kattilan ja kasarin kokoelman, ja selittäisit tärkeänä että on roskapuhetta ettei kattiloita tarvittaisi, ja ettei niitä välillä pitäisi hankkia -tietysti tarvitaan ja tietysti pitää, ei kukaan muuta sanonutkaan. Vika on siinä että kaikella on määränsä, ja maatiaiskissoja syntyy tällä hetkellä *paljon* enemmän kuin niille on kysyntää, ja monta kissaa saatte leikkauttaa ennen kuin tilanne muuttuu. Itse saan kuukausittain, sesonkina viikoittain, vapaaehtoisilta kyselyjä enkö voisi ottaa vielä pari lisää -en voi, olen ottanut niin monta kuin suinkin kapasiteetti kestää, ja aina niitä olisi tulossa lisää...

   Lainaa

  58. Tulos: -6 (24 ääntä)
   teppet: Sinänsä järkevää että nosti haloon mutta jos nuo olivat perustelut niin se muuttaa asian. Koiraa jotai ei tunne kunnolla ei kannata viedä koirapuistoon, koska ei välttämättä tiedä että millaisten koirien kanssa se ei tule toimeen tai muutenkaan osaa lukea koiran käyttäytymistä. Onhan näitä tapauksia ollut että viety koira puistoon ja rähinän jälkeen ihmetelty että mitä sanotaan omistajalle.
   Tämä. Jos joku veis mun koirani koirapuistoon ilman mua niin totta helvetissä nostaisin siitä äläkän, koska se nyt vaan ei tule toimeen vieraiden koirien kanssa harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta, eikä ole mitenkään koirankaan kannalta oikeudenmukaista asettaa se sille stressaavaan tilanteeseen ilman oman ihmisen tukea. Eikä mua kiinnosta vahvistaa sen negatiivisia reaktiomalleja päästämällä se rähjäämään (ja pahimmassa tapauksessa vahingoittamaan itsensä tai jotain muuta).

   Lainaa

  59. Tulos: +31 (45 ääntä)
   öööh?: Miksi mun päähän ei mahdu, miten voi olla kissan rääkkäämistä antaa sen juosta vapaana ulkona? Onko sen sisällä vankina pitäminen sitten vähemmän ikävää kissalle? Joo, se voi jäädä auton alle, mutta saapahan elää kissan elämää, ei tarvitse sisällä hajoilla ja katsella ikkunasta lintuja, joihin ei vankeutensa takia pääse käsiksi… Ja miten niin maatiaiskissojen ei tarvitse lisääntyä? Ainiin, nehän ovat niitä terveitä yksilöitä, eikä niistä saa rahaa…. Sanokaa itseänne vielä eläinrakkaiksi, niin sitten menee jo huumorin puolelle…
   Ei ole kissan itsensä rääkkäämistä päästää se ulos, mutta kissa on tulokaslajina äärettömän tuhoisa luonnonvaraiselle eläimistölle, ja lisäksi valvomatta lisääntyy hallitsemattomasti, mikä on se syy miksi lemmikkikissat tulisi leikkautaa -- ei siis siksi, että maatiaisten ei pitäisi lisääntyä, vaan siksi, etteivät eläintalot täyttyisi kodittomista kissanpennuista eivätkä maatalonisännät joutuisi lopettamaan kaksi pentuetta per narttu joka vuosi (eikä feraaleja populaatioita syntyisi).

   Lainaa

  60. Tulos: +16 (46 ääntä)
   tämä marketruuan haukkuminen on aivan älytöntä. Se että jotain ruokaa myydään marketissa tai eläinkaupassa ei kerro ko. ruuasta mitään. Ainoastaan se kertoo ruuan markkinointikanavasta. Ruoka voi olla jopa aivan samaa pöperöä, mutta markkinointinimi vaihtuu myyntiliikkeen mukaan.

   Lainaa

  61. Tulos: -18 (44 ääntä)
   Voi kissan ketut näitä kommentteja! KISSA KISSA KISSA KIS KIS KIS! Kissafanaatikot on vaarallinen ääriryhmä.

   Lainaa

  62. Haudankaivaja 4.10.2016 21:07
   Tulos: +10 (34 ääntä)
   Onhan noi ohjeet ihan hyviä kunhan ei mennä liiallisuuksiin. Omalle kissalleni syötän pääasiassa markettiruokaa, välillä laadukkaampaa. Myös itselleni tarkoitettua esim. lohta, tonnikalaa, silakkaa, mitä milloinkin. Käytän laatikossa pellettiä, koska se on ihan vitun hyvää siihen tarkoitukseen eikä kissakaan ole hirteen noussut sen takia. Asun rivitalossa ja kissani saa lähesä päivittäin juosta muutaman tunnin vapaana ulkona, ilman naruja tai pantoja (maaseudulla). Tuota terveempää ja onnellisempaa eläintä tuskin on olemassakaan, paitsi ehkä sateenkaaria paskantava pegasos. Mutta siis: Nuo kissaihmisten neuvot ovat ihan hyviä, mutta niistä ei ole mitään hyötyä järkevälle kissanomistajalle, ja idiootit kissanomistajat eivät niitä lue! Tai kuuntele tai sisäistä tai tajua! Pahin ongelma on kesäkissoja ottavat helevetin apinat jotka eivät tajua mistään yhtään mitään, ja noihin prkleen idiootteihin ei auta vaikka neuvoja takoisi kirveellä takaraivoon!

   Lainaa

  63. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Toimistovosu: Ei mulla muuta, mutta että miten sitten tulee hoitaa sitä kamelia, jonka kissa tarvitsee saadakseen elää tasapainoista kissaelämää?
   kamelin hoito-opas tulee sit seuraavissa mokissa. ruudusta näet jo ennakkoon.

   Lainaa

  64. Tulos: +5 (17 ääntä)
   Just: Tämä. Jos joku veis mun koirani koirapuistoon ilman mua niin totta helvetissä nostaisin siitä äläkän, koska se nyt vaan ei tule toimeen vieraiden koirien kanssa harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta, eikä ole mitenkään koirankaan kannalta oikeudenmukaista asettaa se sille stressaavaan tilanteeseen ilman oman ihmisen tukea. Eikä mua kiinnosta vahvistaa sen negatiivisia reaktiomalleja päästämällä se rähjäämään (ja pahimmassa tapauksessa vahingoittamaan itsensä tai jotain muuta).
   varmaan kannattais kouluttaa koiras. t.koirapuistossa kävijä, jonka koiran kimppuun on käyty ihan ilman mitään syytä.

   Lainaa

  65. Tulos: +2 (20 ääntä)
   Meijän katti syö lehmän sydäntä ja pikkutipuja pihalta. Lisäks herkkutikkuja ja naksuja. Paskalla ei käy sisällä ku on kaiketi kivempaa käydä kukkapenkissä kuopimassa. Että tiiä häntä millasta se jälki sitte o.

   Lainaa

  66. Tulos: +7 (11 ääntä)
   heh heh provoo provon perään. Tätä palstaa aletaan kohta lainaileen kissafoorumeille :D

   Lainaa

  67. Tulos: +8 (26 ääntä)
   lillemy: varmaan kannattais kouluttaa koiras. t.koirapuistossa kävijä, jonka koiran kimppuun on käyty ihan ilman mitään syytä.
   Niin koulutanki, ja siihen koulutukseen ei kuulu se, että vieraat ihmiset vie sen ilman mun valvontaa tilanteisiin joiden tiedän stressaavan sitä ja joihin se ei ole vielä valmis. Koira ei hyökkää kenenkään kimppuun "ilman syytä", mutta reaktiivinen epävarma koira voi reagoida muiden mielestä neutraaliin tilanteeseen negatiivisesti ja silloin siitä vastuussa olevan ihmisen pitää osata lukea sitä ja ohjatan sen reaktio rakentavampaan suuntaan (tai jos se ei onnistu, poistaa koira tilanteesta). Mikäli ongelmakoiran kouluttaminen on sulle vierasta.

   Lainaa

  68. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Kiti: Se on tosiasia, että marketeissa kissanruokaa mainostetaan nimenomaan ihmisille. Vai tarvitseeko kissa 12% lihaa sisältävää annosta herneiden kera pinaattipapukastikkeessa. Käykää lukemassa joskus niitä ruokapusseja. Välillä miettii, että pitäisikö itse syödä kyseinen ruoka.
   Olen miettinyt samaa, varsinkin, kun näitä mainostetaan "herkullisiksi ja maittaviksi". Kuka ne on testannut, että ne niin herkullisia on? Ne tuotekehittelijät? Ja kenen mittapuulla ne on herkullisia, ihmisen vain lemmikin? Mun kokemuksen mukaan koira syö miltei mitä tahansa eteen laitetaan.

   Lainaa

  69. Vaniljankukka 5.10.2016 1:32
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Just: Tämä. Jos joku veis mun koirani koirapuistoon ilman mua niin totta helvetissä nostaisin siitä äläkän, koska se nyt vaan ei tule toimeen vieraiden koirien kanssa harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta, eikä ole mitenkään koirankaan kannalta oikeudenmukaista asettaa se sille stressaavaan tilanteeseen ilman oman ihmisen tukea. Eikä mua kiinnosta vahvistaa sen negatiivisia reaktiomalleja päästämällä se rähjäämään (ja pahimmassa tapauksessa vahingoittamaan itsensä tai jotain muuta).
   Tuota noin, olenttekohan huomanneet että kyseisen kommentin kirjoittanut henkilö _ehkä_ mahdollisesti olisi sopinut hoidettavan koiran omistajan kanssa koiran hoidosta? Ainakaan mä en nähnyt tossa mitään kohtaa missä olisi käynyt ilmi että hoitaja olisi vienyt koiran koirapuistoon ilman omistajan lupaa. Ja aika usein lemmikki halutaan antaa lähisukulaiselle tai ystävälle, ylipäänsä lähipiiriin kuuluvalle henkilölle hoitoon. a) Hoitaja on mahdollisesti lemmikille hyvinkin tuttu ja turvallinen. b) Omistaja voi rennosti matkustaa ilman että tarvitsisi miettiä ja hermoilla että pystyykö hoitajaan luottamaan, kun on se luottamus koska on hyvinkin läheinen ihminen kyseessä. Ja vielä bonuksena: Kukaan tuskin vaan lykkää lemmikkiä hoitoon jollekkin puolitutulle ilman mitään ohjeita ja liukene paikalta. Joten eiköhän noi oo kamunsa kanssa käyneet hoito-ohjeet ja toimintaperiaatteet läpi jopa kyllästymiseen asti ennen kuin se kaveri on mihkää reissuun lähteny. Ite oon vuosittain Japanissa muutamasta viikosta kuukauteen. Mun kämppis hoitaa kissaa sen aikaa. Ennen kämppistä kissa oli yhellä kaverilla hoidossa. Kumpikin kaveri on onnistunut tehtävässään oikein mallikkaasti ja hoito-ohjeet käytiin läpi niin moneen kertaan että ainakin alkuvuosina kaveri meinasi jo heittää mut etuajassa ekaan koneeseen mikä lähtee. Mutta aina on voinut matkustaa turvallisin mielin kun tietää että kaveriin voi luottaa ja kissalla on hyvä olla. Jos mulla olis koira ja kaveri sais tuntemattomat ihmiset niskaansa siksi että hoitaa hyvää hyvyyttään mun lemmikkiä (meidän yhteisen sopimuksen mukaan) niin olisipa kiva ahdistua kesken reissun että mitenköhän kotona menee, voivatko enää ulkoilla rauhassa vai odottaisiko minuakin kotiin palattuani joku eläinsuojeluilmoitus.

   Lainaa

  70. Tulos: +8 (18 ääntä)
   kissaleidi: Kyllähän tuossa on oikeasti paljon asiaakin, vaikka myös överiksi menneitä kohtia löytyy. s Esim. nuo markettiruoat ei todellakaan ole kissanruokaa. Kissa on kuitenkin 100% lihansyöjä ja markettiruoissa on parhaillaan alle 10% lihaa… Ihan hyvä vaan, jos tuo kuvitelma kissasta helppona lemmikkinä loppuisi ihmisiltä. Kissa on kuitenkin elävä ja tunteva eläin ja hyvin hoidettuna ei juurikaan sen helpompi kuin koirakaan. Yhä edelleenkin ihmiset ottavat kissoja lemmikiksi ihan liian vähäisellä harkinnalla ja tiedolla ja tämä näkyy myös sitten löytöeläintarhoilla, joiden läpi menee vuosittain tuhansia kissoja ja vain hyvin hyvin pieni osa näistä kissoista löytää enää vanhan kotinsa.
   Mistä sitten jos ei marketista?? Kissalleni ostettiin ruoat marketista ja 100 % lihaa. Vai eikö naudan sydän ja seiti ole muka lihaa.

   Lainaa

  71. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Jotkin kommentit selvästi menneen lemmikkien omistajien tunteisiin. Vahvistaa päätöstäni olla hankkimatta lemmikkiä.

   Lainaa

  72. Vaniljankukka 5.10.2016 1:36
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   Just: Niin koulutanki, ja siihen koulutukseen ei kuulu se, että vieraat ihmiset vie sen ilman mun valvontaa tilanteisiin joiden tiedän stressaavan sitä ja joihin se ei ole vielä valmis. Koira ei hyökkää kenenkään kimppuun “ilman syytä”, mutta reaktiivinen epävarma koira voi reagoida muiden mielestä neutraaliin tilanteeseen negatiivisesti ja silloin siitä vastuussa olevan ihmisen pitää osata lukea sitä ja ohjatan sen reaktio rakentavampaan suuntaan (tai jos se ei onnistu, poistaa koira tilanteesta). Mikäli ongelmakoiran kouluttaminen on sulle vierasta.
   Sori, lisään vielä ihmetykseni siihen että miten hitossa sä itse osaat mkirjoittaa noinkin...agressiivisesti? Melkein voisi kuyvitella että meistä kommentoijista joku olisi kuskannut koirasi koirapuistoon stressaantumaan. Chillaa nyt okei? Ja jaksamista koiran kanssa ulkoiluun!

   Lainaa

  73. Tulos: +11 (29 ääntä)
   Ai luoja mulla nostaa kierrosta nuo muka täydelliset eläintenhoitajat jotka yksissä tuumin hyökkää jonkun kimppuun jos tämä ei hoida eläintään niinkuin he haluavat. Semmosilta hulluilta eläimet pois. En periaatteestakaan liity moiseen ryhmään koska kuristaisin varmaan jonkun siellä. Suomi24:lta löytyy samat kermaperseet.

   Lainaa

  74. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Mursu: Kuvitelma siitä, että kissa olisi helppo lemmikki, johtuu äärimmäisestä väärinkäsityksestä. Se on lemmikkinä täsmälleen yhtä helppo kuin ihmisvauva. Sitä on hoidettava, siitä on vastuussa loppuelämän. Kissa on herkkä elukka eikä sellaista pidä tavan tanopään ikinä hankkia, sillä motolla “kissa on helppo” sen vaivat jäävät huomaamatta ja hoitamatta (sillä se ei niitä valita), sen kanssa kommunikoiminen oppimatta ja sille kehittyy käytöshäiriöitä. Yleensä kaikki lemmikkien käytöshäiriöt johtuvat omistajasta. Kyllä, potta on pidettävä siistinä. Kissa ei tykkää tehdä tarpeitaan haisevaan ja märkään pottaan yhtä vähän kuin sen omistaja tykkää tehdä ne kärpäsiä vilisevään löyhkäävään ulkohuusiin. Jos kissa alkaa kakata lattialle, syy löytyy haisevasta potasta -> omistajan laiskuudesta. Pelleteissä ja hiekoissa on ero, minkä näet itsekin kun käytät eri tuotteita. Mikä pölyää, löytyy pian kissan ja omista keuhkoistasi ynnä kaikkialta asunnostasi. Kyllä, kissa on vietävä lääkäriin jos se sairastuu, ihan yhtä herkästi kuin hevonen, lehmä, akvaariokala tai hamsteri. Sensijaan tiedon hakeminen somesta esim. kirjojen ja eläinsuojeluyhdistysten sivuilta kertoo, ettei omistajan ole syytä hankkia kissaa kun ei osata asiallista tietoa erottaa roskasta.
   Mikä v*tun potta? Se on kissanhiekkalaatikko. Ai luoja tää teksti nosti mun angstit huippuunsa x) Mulla ollut kissoja 20 vuotta ja osa syönyt ihan sitä markettiruokaakin, eipä oo tartennu lekurilla juoksutella.

   Lainaa

  75. Tulos: -2 (10 ääntä)
   huhhu: Kissanhiekasta sen verran, että itse ostan eläinkaupan “kallista” hiekkaa, koska sitä menee tosi paljon vähemmän kuin näitä perusmarkettihiekkoja eikä pissa haise ollenkaan. Lopulta lompakko kiittää ja on ihan kiva kun kämpässä ei haise kissankusi.
   Itsehän ostan ihan euroshopperin perushiekkaa ja eipähän tuo oo haise sen enempää kuin muutkaan mitä kokeillut.

   Lainaa

  76. Navettakisu? 5.10.2016 7:35
   Tulos: 0 (20 ääntä)
   Johanna..unohdit listastasi navettakisut, joille ei anneta ihmisen toimesta minkäänlaista ruokaa, vaan etsivät itse syömisensä navetasta ja sen lähimaastosta, kuten hiiriä ja pikkulintuja. Paskovat ja kuseskelevat minne sattuu, eivät ole koskaa nähneetkään hiekkalaatikkoa. Listasi perusteella tällaisten kissojen pitäjät pitäisi tuomita kuolemaan.

   Lainaa

  77. Tulos: +13 (21 ääntä)
   lillemy: varmaan kannattais kouluttaa koiras. t.koirapuistossa kävijä, jonka koiran kimppuun on käyty ihan ilman mitään syytä.
   Kaikki koirat eivät tule toimeen samaa sukupuolta olevien koirien kanssa ja toiset koirat eivät osaa pakkotutustua vieraaseen koiraan vaan vaatisivat siihen ensin yhteisen lenkin ja/tai aitaamattoman tilan. Se ole kouluttamisesta kiinni sen enempää kuin ihmisenkään ekstroverttius tai introverttius. Jos koira ei ole koirapuistokelpoinen niin fiksu omistaja ei vie sitä koirapuistoon, toisin sanoen olet törmännyt "kouluttamattomaan" (lue: idioottiin) koiranomistajaan. Tai sit on ollut niin nuoresta koirasta kyse että omistajakaan ei oo aiemmin tiennyt että koirapuistot ovat hänen sessunsa mielestä ihan helevetin perseestä.

   Lainaa

  78. Tulos: +20 (28 ääntä)
   No ei kissoille sokeri, vilja ja kasvikset sovi, vain idiootit ovat asiasta eri mieltä.

   Lainaa

  79. Tulos: +6 (18 ääntä)
   Jaakkopi: Voi kissan ketut näitä kommentteja! KISSA KISSA KISSA KIS KIS KIS! Kissafanaatikot on vaarallinen ääriryhmä.
   Että oikein ääriryhmä :D..koirafanaatikot ne vasta pimeitä ovatkin, eivät tosin mitään ihmeen ääriryhmää. Fanaatikkoja löytyy ihan lintu, hevos, matelija ja jyrsijäpuoleltakin.

   Lainaa

  80. Tulos: +12 (16 ääntä)
   "Ihan hyvä vaan, jos tuo kuvitelma kissasta helppona lemmikkinä loppuisi ihmisiltä. Kissa on kuitenkin elävä ja tunteva eläin ja hyvin hoidettuna ei juurikaan sen helpompi kuin koirakaan" No esim. juuri ruokinnassa kissa on paljon vaativampi kuin koira.

   Lainaa

  81. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Pepiii: Kissaihmiset…
   Ihmiset..

   Lainaa

  82. Tulos: +18 (30 ääntä)
   Mursu: Kuvitelma siitä, että kissa olisi helppo lemmikki, johtuu äärimmäisestä väärinkäsityksestä. Se on lemmikkinä täsmälleen yhtä helppo kuin ihmisvauva. Sitä on hoidettava, siitä on vastuussa loppuelämän. Kissa on herkkä elukka eikä sellaista pidä tavan tanopään ikinä hankkia, sillä motolla “kissa on helppo” sen vaivat jäävät huomaamatta ja hoitamatta (sillä se ei niitä valita), sen kanssa kommunikoiminen oppimatta ja sille kehittyy käytöshäiriöitä. Yleensä kaikki lemmikkien käytöshäiriöt johtuvat omistajasta. Kyllä, potta on pidettävä siistinä. Kissa ei tykkää tehdä tarpeitaan haisevaan ja märkään pottaan yhtä vähän kuin sen omistaja tykkää tehdä ne kärpäsiä vilisevään löyhkäävään ulkohuusiin. Jos kissa alkaa kakata lattialle, syy löytyy haisevasta potasta -> omistajan laiskuudesta. Pelleteissä ja hiekoissa on ero, minkä näet itsekin kun käytät eri tuotteita. Mikä pölyää, löytyy pian kissan ja omista keuhkoistasi ynnä kaikkialta asunnostasi. Kyllä, kissa on vietävä lääkäriin jos se sairastuu, ihan yhtä herkästi kuin hevonen, lehmä, akvaariokala tai hamsteri. Sensijaan tiedon hakeminen somesta esim. kirjojen ja eläinsuojeluyhdistysten sivuilta kertoo, ettei omistajan ole syytä hankkia kissaa kun ei osata asiallista tietoa erottaa roskasta.
   Kyllä se kissa on kuule aika kaukana vauvasta.. Kissat pärjää ku ne ruokkii, juottaa ja pääsevät käymään tarpeillaan. Jätäppä vauva päiväks yksin

   Lainaa

  83. Tulos: +7 (9 ääntä)
   90% tuosta sepostuksesta sopii myös Äityleille

   Lainaa

  84. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Hattori: Minä ostan kissanhiekan ja ruuan Lidlistä, se on varmaan vielä astetta pahempaa. Tehkää nyt joku jo eläinsuojeluilmoitus.
   Jaksatko oottaa viikon, niin tuun sit ristiinnaulitseen? Risti on nääs huollossa katsastusta varten.

   Lainaa

  85. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Hyvin summattu ihan itse! Tää on täydellinen kopio melkein sanasta sanaan (luonnollisesti kissa-sanan tilalla oli koira) postauksesta, jonka joku oli kirjoittanut koirat ryhmään aikoja sitten :D vaikka se ei nyt ollu asian ydin, mut ärsyttää tämmöset, jotka väittää oikeen pitkään miettineen miten asian ilmaisee, vaikka on kopioinut tekstin jostain. Kuitenkin.. teksti on aika tylsä ja muka hauskasti kirjoitettu blaah

   Lainaa

  86. Tulos: -3 (13 ääntä)
   No ja just näin! Juuri tämän takia en enää kuulu mihinkään kissa- enkä koiraryhmään. Ei niissä ole kuin varttihulluja avohoitopotilaita.

   Lainaa

  87. BitchinWallaby 5.10.2016 19:07
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   otto: tämä marketruuan haukkuminen on aivan älytöntä. Se että jotain ruokaa myydään marketissa tai eläinkaupassa ei kerro ko. ruuasta mitään. Ainoastaan se kertoo ruuan markkinointikanavasta. Ruoka voi olla jopa aivan samaa pöperöä, mutta markkinointinimi vaihtuu myyntiliikkeen mukaan.
   Tärkeintä onkin tutkailla niitä tuoteselosteita. Vastavuoroisesti kaikki eläinkaupoissa/ eläinklinikoilla myytävät ruoat ei oo priimaa nähneetkään. Esim. laadukkaana pidetyt Royal Caninin kissanruoat on täyttä paskaa, jotka sisältää mm. viljaa ja sokeria.

   Lainaa

  88. TapioRautaWaara 5.10.2016 22:34
   Tulos: -20 (32 ääntä)
   Kissat vois laittaa nugettikoneeseen. Kissat on saaaaatanasta.

   Lainaa

  89. Tulos: +5 (23 ääntä)
   Meille ainakin otettiin maatiais kissa (helekatti) ihan rehellisiin töihin esim.pyydystämään hiiriä,joita maaseudulla vilisee riittävästi. Leikattu toki on ja saa kunnon sapuskat aina kotona käydessään. Muistaakseni ei ole kahteen vuoteen edes käyny sisällä, joka johtuu varmaan noista tenavista.

   Lainaa

  90. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Just: Niin koulutanki, ja siihen koulutukseen ei kuulu se, että vieraat ihmiset vie sen ilman mun valvontaa tilanteisiin joiden tiedän stressaavan sitä ja joihin se ei ole vielä valmis. Koira ei hyökkää kenenkään kimppuun “ilman syytä”, mutta reaktiivinen epävarma koira voi reagoida muiden mielestä neutraaliin tilanteeseen negatiivisesti ja silloin siitä vastuussa olevan ihmisen pitää osata lukea sitä ja ohjatan sen reaktio rakentavampaan suuntaan (tai jos se ei onnistu, poistaa koira tilanteesta). Mikäli ongelmakoiran kouluttaminen on sulle vierasta.
   Facepalm! Jos sitten ihan itte ulkoilutat? Kyllä mäkin hermostuisin jos mun vapaalla kädellä koulutettu ja vapaasti kulkeva sudensukuinen kumppanini joutuisi jonkun ventovieraan hysteerikon mukana Koirapuistoon, omg.. nää ryhmät on ihan omalle jengilleen, enkä tajua miksi ne änkevät tännekin inttää ja sekoilee omia totuuksiaan. Yleensä pahiten häiriytyneet on yp osastoa ja ekana meuhaamassa, kun ei edes tiedä mistä on kyse. Voin kuvitella niitä hellantelttuja kun on luonnonmukasissa oloissa, yleensä puettuna johkin helvetin epämiellyttävän (olosen) näköseen söpöilyluomukseen ja syötetään vaan juottovasikan( tästä kohtelusta saadaan lisää meuhaamista)pernaa, ai jumalauta. Tän aavisti kyllä mitä on tulossa. Anjaa ikävä...

   Lainaa

  91. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Kissoista ja koirista ei voi keskustella missään nettipalstalla. Siis ei vaan voi, se on täysi mahdottomuus. Katsokaa nyt tätäkin feissarimokien kommenttiosiota. Joku esittää mielipiteen, niin välittömästi jollain toisella se menee niin tunteisiin että pitää alkaa huutamaan facepalmia, idioottikorttia, ynnä muuta dorkaa. Aikuiset ihmiset? :-o
   Cooltom: Jotkin kommentit selvästi menneen lemmikkien omistajien tunteisiin. Vahvistaa päätöstäni olla hankkimatta lemmikkiä.
   Hanki vain. Mutta pysy poissa foorumeilta. Tuo yo. mokan esittämä on kokolailla realistinen - pahimmissa tapauksissa jopa kaunisteltu - kuvaus siitä mitä siellä yleensä tapahtuu.

   Lainaa

  92. Tulos: -3 (19 ääntä)
   PekkaKana: Itsehän otan kissan vain kesälle. Ja syksyn tullen vapautan sen luontoon. Iloisena lähtee aina pomppimaan. Seuraavana kesänä sitten uusi kissa.
   En tiiä olitko tosissas, mutta jos olit niin oot ihan vitun hirvee ihminen. JA MIKSI PEKAN KOMMENTILLA ON PLUSSAA!?

   Lainaa

  93. Tulos: +13 (27 ääntä)
   Fakta on se, että Suomessa kissa on niin vähän arvostettu eläin ja siitä kertoo se, että kissoja hylätään vuosittain 20 000. Melkein puolet niistä lopetetaan. Onko se jonkun mielestä hauskaa? Mitä helvetin huumoria siitä voi repiä, että ihmiset ovat typeriä, laiskoja ja julmia? Ja kyllä, on edesvastuutonta antaa kissan kulkea vapaana, on typerää itkeä kun sille kissalle käy jotain ja on täysin idioottimaista teettää pentuja kissallaan kun kodittomia kissoja lopetetaan tilan puutteen vuoksi. Että repikää huono huumorinne siitä!

   Lainaa

  94. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Nyt repes! Meilläkin on kolme kissaa ja menin sitten joskus liittymään siihen pahamaineiseen Kissat-ryhmään. Joku kyseli kissojen syömisistä ja syömättömyyksistä ja minä idioottihan menin sinne kertomaan miten meillä eletään. Jumalaton paskamyrsky, kaikki ymmärrettiin tahallaan väärin ja soveltuvuus kissan omistajaksi sekä mielenterveys kyseenalaistettiin samantien... Lähdin yhtä nopeasti kuin liityinkin. Never again. :'D

   Lainaa

  95. Tulos: +1 (9 ääntä)
   BitchinWallaby: Tärkeintä onkin tutkailla niitä tuoteselosteita. Vastavuoroisesti kaikki eläinkaupoissa/ eläinklinikoilla myytävät ruoat ei oo priimaa nähneetkään. Esim. laadukkaana pidetyt Royal Caninin kissanruoat on täyttä paskaa, jotka sisältää mm. viljaa ja sokeria.
   Jaa, meillä kyllä kissapoitsun tulehduksellinen suolistosairaus helpotti huikeasti kun tuohon "täyteen paskaan" lekurin suosituksesta vaihdettiin :D Minä en kenenkään muun ruokintavalintoja dissaa, tässä taloudessa ollaan niin markettimuonat kuin raakaruoat kuin eläinkaupan safkat kuin klinikkamurkinatkin kokeiltu läpi eikä mikään niistä koitunut mirrien kuolemaksi, mutta kyllä tuo kuninkaallinen kaniini vaan on meille ollut paras vaihtoehto.

   Lainaa

  96. BitchinWallaby 13.10.2016 17:35
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Norriska: Jaa, meillä kyllä kissapoitsun tulehduksellinen suolistosairaus helpotti huikeasti kun tuohon “täyteen paskaan” lekurin suosituksesta vaihdettiin Minä en kenenkään muun ruokintavalintoja dissaa, tässä taloudessa ollaan niin markettimuonat kuin raakaruoat kuin eläinkaupan safkat kuin klinikkamurkinatkin kokeiltu läpi eikä mikään niistä koitunut mirrien kuolemaksi, mutta kyllä tuo kuninkaallinen kaniini vaan on meille ollut paras vaihtoehto.
   En väitä, etteikö RC:llä olisi hyvä valikoima eri sairauksiin räätälöityjä ruokia, mutta kun se viljasokerikakka voi sitten aiheuttaa kissalle jatkossa muitakin sairauksia. Puhumattakaan siitä, miten järjetöntä on, ettei niissä ruoissa oteta huomioon sitä, että kissalla voi olla sekä vilja-allergia että vaikka munuaissairaus.

   Lainaa

  97. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Radius & Ulna: Tai suurin osa markettiruoista. Tärkeintä on, että kissan ravintoon ei kuulu vilja, sokeri, suola tai maku- ja väriaineet.
   Entä toiset kissat tai naapurit?

   Lainaa

  98. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Hattori: Minä ostan kissanhiekan ja ruuan Lidlistä, se on varmaan vielä astetta pahempaa. Tehkää nyt joku jo eläinsuojeluilmoitus.
   Minä käytän kopassa sanomalehteä ja ostan ruuan ihan marketista...kyllä on hyvin kelvannut ja kissat olleet aivan terveitä.

   Lainaa

  99. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Just: Niin koulutanki, ja siihen koulutukseen ei kuulu se, että vieraat ihmiset vie sen ilman mun valvontaa tilanteisiin joiden tiedän stressaavan sitä ja joihin se ei ole vielä valmis. Koira ei hyökkää kenenkään kimppuun “ilman syytä”, mutta reaktiivinen epävarma koira voi reagoida muiden mielestä neutraaliin tilanteeseen negatiivisesti ja silloin siitä vastuussa olevan ihmisen pitää osata lukea sitä ja ohjatan sen reaktio rakentavampaan suuntaan (tai jos se ei onnistu, poistaa koira tilanteesta). Mikäli ongelmakoiran kouluttaminen on sulle vierasta.
   Missä kohtaa luulit lukeneen, että hoitokoiran OMISTAJA raivostui koiran viennistä koirapuistoon? Oletko pikkasen tyhmä? Ne koirapuiston muut hullut veti herneen nenään, kun niille ei oltu kerrottu, että koirahoitaja oli koiran omistajan kanssa sopinut omistajan matkan ajaksi koiran hoitoon liittyvät asiat.

   Lainaa

  100. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Veisin kissan lääkäriin mieluumin silloin, jos se nukkuu normaalissa asennossa.

   Lainaa

  101. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tää on kyllä hyvä. Kiitos Johanna

   Lainaa

  102. fakta homma 1.7.2018 21:26
   Tulos: +2 (12 ääntä)
   Kata: Suomessa kissa on niin vähän arvostettu eläin ja siitä kertoo se, että kissoja hylätään vuosittain 20 000. Melkein puolet niistä lopetetaan. Onko se jonkun mielestä hauskaa? Ja kyllä, on edesvastuutonta antaa kissan kulkea vapaana, on typerää itkeä kun sille kissalle käy jotain ja on täysin idioottimaista teettää pentuja
   Nyt sekoitat kaksi asiaa: kissan vapaa ulkoilu ei ole kissan hylkäämistä. Sisäkissa on ennemminkin laiskan ihmisen rääkätty lemmikki, se elää koko kurjan elämänsä jossain pölyisessä asunnossa, lihoaa ja sairastuu ja kuolee nuorena. Kunnon omistaja taluttaa kissaansa kaupunkioloissakin ulkona ja vie sen välillä maaseudulle tai taajaman ulkoreunalle ulkoilemaan vapaasti. Mikäli kodin lähellä ei ole autotietä, kissa voi Suomen lain mukaan ulkoilla vapaana. On itsestäänselvää, että ensin kissa steriloidaan ja sirutetaan, mahdollisesti sille asennetaan myös jäljityslaite, etenkin jos naapurustossa asuu vaarallisia kissanvihaajia. Kissan vapaa ulkoilu on lailla suojattu, eikä toisen omistamaan hyvinhoidettuun kissaan saa koskea, eikä sitä saa ruokkia tai pyydystää. Ohessa linkki, jossa on ote Suomen järjestyslaista vapaana ulkoilevien kissojen suhteen. https://www.hesy.fi/arkisto/info/tiedote300508.htm

   Lainaa

  103. Spriikeitin 5.11.2020 15:06
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Aina yhtä loistava. :D Marketista löytyy nykyään halpaa viljatonta ja sokeritonta kissanruokaa, kun osaa vaan etsiä. Ainakin Mjau, Primacat ja Whiskas 7+ vihreä pakkaus.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kissat, kissaryhmä, markettiruoka, ruoka, ruokinta, lemmikki, kotieläin, kotieläimet