Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kurkistus koiraryhmään, osa 12

Onko mitään tehtävissä, kun koira valtaa sängyn?
Kurkistus koiraryhmään, osa 12

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sohvan vakkari 22.9.2016 0:42
   Tulos: +1344 (1356 ääntä)
   Onneksi Saaran tilanne ei ole vielä lähtenyt käsistä.

   Lainaa

  2. Tulos: +740 (752 ääntä)
   Saara voi vallata puolestaan koiran pedin

   Lainaa

  3. Pahvitonttu 22.9.2016 0:52
   Tulos: +473 (509 ääntä)
   Koska liha=100% proteinia, jep!

   Lainaa

  4. Tulos: +666 (708 ääntä)
   Jos elukka nukkuu sängyssä ja emäntä lattialla, niin homma on lähtenyt käsistä jo ajat sitten. Vaikka eipä sillä, omallakin naisystävällä samoja piirteitä. Välillä aamuisin valittelee nukkuneensa huonossa asennossa, kun ei ole raaskinut herättää sängyssä nukkuvaa kissaa ja vaihtaa asentoa.

   Lainaa

  5. Tulos: -397 (755 ääntä)
   Anna tuskin olisi järkyttynyt samalla tavalla jos laatikosta olisi pilkottanut kuolleen kanan jalka. Kenties olisi vain tuumannut, että jonkun ateriantähteethän ne siellä. Voisiko virkavallalle raportoida niistä kymmenistä miljoonista tuotantoeläimistä, jotka Suomessa vuosittain murhataan?

   Lainaa

  6. Miehen-mieli 22.9.2016 2:04
   Tulos: +315 (365 ääntä)
   Toivottavasti Saara ei käske koiraa lattialle nukkumaan! :( koira parka! Just tollasta eläinrääkkäystä edes pelkkä ajatus siitä että käskisi koira rukan lattialle! :(

   Lainaa

  7. jukkapalmu 22.9.2016 2:46
   Tulos: +570 (584 ääntä)
   Sohvan vakkari: Onneksi Saaran tilanne ei ole vielä lähtenyt käsistä.
   "Nukun pahvilaatikossa rappukäytävässä ja pelkään että tilanne lähtee lapasesta pian"

   Lainaa

  8. Tulos: +504 (534 ääntä)
   -Kuka sairas tekee tällaista? -Poliisi

   Lainaa

  9. Tulos: +503 (505 ääntä)
   Näen jotain epäilyttävää metsässä, en tiedä mitä teen? Laitan tottakai kuvan feisbuukiin ja jään odottamaan ohjeita. Tuntuu, että osa ihmisistä ei osaa enää käyttää omia aivoja ollenkaan.

   Lainaa

  10. TapioRautaWaara 22.9.2016 8:04
   Tulos: -61 (133 ääntä)
   Koiraihmiset, menkää kotiinne-ee

   Lainaa

  11. Tulos: +142 (160 ääntä)
   Saaran kannattaisi komentaa koiraa vai kumpi olikaan lemmikki?

   Lainaa

  12. Tulos: -44 (246 ääntä)
   Järkytys: Anna tuskin olisi järkyttynyt samalla tavalla jos laatikosta olisi pilkottanut kuolleen kanan jalka. Kenties olisi vain tuumannut, että jonkun ateriantähteethän ne siellä. Voisiko virkavallalle raportoida niistä kymmenistä miljoonista tuotantoeläimistä, jotka Suomessa vuosittain murhataan?
   Kyllä elämäsi on rankkaa. Maistahan kanankoipea niin helpottaa. :-)

   Lainaa

  13. Tulos: +202 (208 ääntä)
   Karoliina oli kyllä harvinaisen oikeassa kirjoittaessaan "nyt tulee tyhmä kysymys". :)

   Lainaa

  14. Tulos: +70 (106 ääntä)
   Sargee: Jos elukka nukkuu sängyssä ja emäntä lattialla, niin homma on lähtenyt käsistä jo ajat sitten. Vaikka eipä sillä, omallakin naisystävällä samoja piirteitä. Välillä aamuisin valittelee nukkuneensa huonossa asennossa, kun ei ole raaskinut herättää sängyssä nukkuvaa kissaa ja vaihtaa asentoa.
   Vähän sama mulla, mutta kyse ei ole raaskimisesta vaan siitä että saan nukuttua paremmin jos kissakin nukkuu (on hiljaa). Olen jo tottunut siihen että herään nostamaan jalat kissan yli kun käänän kylkeä ja nukahdan samantien uudestaan. :P

   Lainaa

  15. Tulos: -13 (151 ääntä)
   Kielipolliisi tullee nillittään: Se on tällanen eikä tällänen. Tällainen on lyhenne sanoista tämän kaltainen/tämän lainen. Vaikka ne Ä ja A sotii keskenään niin silti ne on kavereita tuossa sanassa.

   Lainaa

  16. Tulos: -28 (62 ääntä)
   Minä jo luulin että tuossa Annan tapauksessa aletaan heti syyttää tuostakin mamuja.

   Lainaa

  17. Tulos: -69 (151 ääntä)
   Järkytys: Anna tuskin olisi järkyttynyt samalla tavalla jos laatikosta olisi pilkottanut kuolleen kanan jalka. Kenties olisi vain tuumannut, että jonkun ateriantähteethän ne siellä. Voisiko virkavallalle raportoida niistä kymmenistä miljoonista tuotantoeläimistä, jotka Suomessa vuosittain murhataan?
   Voit yrittää. Kaltaisellesi todellisuuspakoseille mielenvikaseille kylläkin vain nauretaan. Hoitoon sais mun puolesta tunkee yli-empaattiset koska ei ole kovin tervettä tuo teidän touhu taas.

   Lainaa

  18. Tulos: +112 (144 ääntä)
   dghxfghxf: Kielipolliisi tullee nillittään: Se on tällanen eikä tällänen. Tällainen on lyhenne sanoista tämän kaltainen/tämän lainen. Vaikka ne Ä ja A sotii keskenään niin silti ne on kavereita tuossa sanassa.
   Nillittään?

   Lainaa

  19. Tulos: +44 (172 ääntä)
   Järkytys: Anna tuskin olisi järkyttynyt samalla tavalla jos laatikosta olisi pilkottanut kuolleen kanan jalka. Kenties olisi vain tuumannut, että jonkun ateriantähteethän ne siellä. Voisiko virkavallalle raportoida niistä kymmenistä miljoonista tuotantoeläimistä, jotka Suomessa vuosittain murhataan?
   Hei unohdit laittaa loppuun p.s. Olen vegaani!

   Lainaa

  20. Tulos: +42 (52 ääntä)
   On Saaralla ongelmat, itse pystyn nukkumaan hyvin kolmen kissan kanssa.

   Lainaa

  21. Tulos: +24 (48 ääntä)
   foo: Minä jo luulin että tuossa Annan tapauksessa aletaan heti syyttää tuostakin mamuja.
   Ei, en ole vieläkään unohtanut niitä kidutettuja kissoja. Vain psykopaatit pystyvät niin sairaisiin tekoihin.

   Lainaa

  22. Tulos: +79 (97 ääntä)
   Järkytys: Anna tuskin olisi järkyttynyt samalla tavalla jos laatikosta olisi pilkottanut kuolleen kanan jalka. Kenties olisi vain tuumannut, että jonkun ateriantähteethän ne siellä. Voisiko virkavallalle raportoida niistä kymmenistä miljoonista tuotantoeläimistä, jotka Suomessa vuosittain murhataan?
   Tuossa tapauksessa kyse ei ole siitä saako tappaa vai ei, vaan siitä kuinka kuollut eläin hävitetään asiallisesti. Kuollutta koiraa ei saa polunvarteen heittää. Sinne ei saa heittä niitä kananraatojakaan. Kyllä suomessa lemmikkejäkin viedään vuosittain paljon eläinlääkärin tapettavaksi. Taitaa olla jopa laillista lopettaa itse lemmikkinsä esim. ampumalla.

   Lainaa

  23. Tulos: +21 (39 ääntä)
   Olenko ainoa, joka yritti katsoa kommentit alimmaisesta?

   Lainaa

  24. Tulos: +84 (106 ääntä)
   dghxfghxf: Kielipolliisi tullee nillittään: Se on tällanen eikä tällänen. Tällainen on lyhenne sanoista tämän kaltainen/tämän lainen. Vaikka ne Ä ja A sotii keskenään niin silti ne on kavereita tuossa sanassa.
   Sulla ei ole kielipoliisin pätevyyttä, kun et itsekään osaa kirjoittaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -28 (116 ääntä)
   Järkytys: Anna tuskin olisi järkyttynyt samalla tavalla jos laatikosta olisi pilkottanut kuolleen kanan jalka. Kenties olisi vain tuumannut, että jonkun ateriantähteethän ne siellä. Voisiko virkavallalle raportoida niistä kymmenistä miljoonista tuotantoeläimistä, jotka Suomessa vuosittain murhataan?
   Avainsana: tuotantoeläin. Kanat ovat tuotantoeläimiä. Ne on tehty syötäväksi.

   Lainaa

  26. Tulos: +14 (86 ääntä)
   kuka vegaani täällä koko ajan kirjoittelee????
   Järkytys: Anna tuskin olisi järkyttynyt samalla tavalla jos laatikosta olisi pilkottanut kuolleen kanan jalka. Kenties olisi vain tuumannut, että jonkun ateriantähteethän ne siellä. Voisiko virkavallalle raportoida niistä kymmenistä miljoonista tuotantoeläimistä, jotka Suomessa vuosittain murhataan?

   Lainaa

  27. Tulos: +44 (82 ääntä)
   dghxfghxf: Kielipolliisi tullee nillittään: Se on tällanen eikä tällänen. Tällainen on lyhenne sanoista tämän kaltainen/tämän lainen. Vaikka ne Ä ja A sotii keskenään niin silti ne on kavereita tuossa sanassa.
   "Tullee" on potentiaalimuoto verbistä tulla. Älä leiki kielipoliisia kun et osaa.

   Lainaa

  28. Tulos: -63 (87 ääntä)
   DeLeon: Karoliina oli kyllä harvinaisen oikeassa kirjoittaessaan “nyt tulee tyhmä kysymys”.
   Minusta harvinaisen hyvä kysymys erityisesti, koska proteiinin osuus (23%) oli alhaisempi kuin lihan (30%). Ei ensikuulemalta vaikuta missään määrin loogiselta, mutta keksin kaksi selitystä. Joko "lihaksi" lasketaan tuossa myös rasva, jänteet yms. tai sitten lihan osuus on esitetty kuivapainosta ja proteiinin osuus kokonaispainosta. Hämäävä tuoteseloste joka tapauksessa.

   Lainaa

  29. Tulos: -49 (91 ääntä)
   amt: “Tullee” on potentiaalimuoto verbistä tulla. Älä leiki kielipoliisia kun et osaa.
   Huomasikko hoopo, että myös kielipolliisisa oli kaks ällää? Ihan teijän kiusaksi leikin kielellä sevverran, että kirjotan puhekieltä, koska ossaan kirjottaa sekä oikein että väärin. Jotkut osaavat kirjoittaa vain väärin, mikä on harmillista. Tuola joku toinenki kommentoi, notta "Sulla ei ole kielipoliisin pätevyyttä, kun et itsekään osaa kirjoittaa." Tuostapa olen eri mieltä, häh häh hää, ja sekös sua vituttaa!

   Lainaa

  30. Tulos: -9 (73 ääntä)
   Rokko: Nillittään?
   "Nillitys – rasittava saarnaaminen elämän vähemmän merkittävistä yksityiskohdista – kuuluu vapaan yhteiskuntamme perustavanlaatuisiin oikeuksiin."

   Lainaa

  31. Tulos: -39 (75 ääntä)
   amt: “Tullee” on potentiaalimuoto verbistä tulla. Älä leiki kielipoliisia kun et osaa.
   Tiiän. Opettele ite lukemaan niin oisit huomannu, että myös kielipolliisi oli kirjotettu kahella ällällä. Siitä ois joku viksu voinu päätellä, että nyt on joku oululainen näppäimistön ääresä.

   Lainaa

  32. julma elämä 22.9.2016 16:43
   Tulos: +29 (41 ääntä)
   Voih: Ei, en ole vieläkään unohtanut niitä kidutettuja kissoja. Vain psykopaatit pystyvät niin sairaisiin tekoihin.
   Mitä kissoja?

   Lainaa

  33. Tulos: +23 (93 ääntä)
   Klekko: Kyllä elämäsi on rankkaa. Maistahan kanankoipea niin helpottaa.
   Ei minun elämäni, vaan niiden kanaparkojen. Jos joku puolustaa LGBT-oikeuksia, sanoisitko että homottele vähän vastaantulijoita niin helpottaa? Tai jos joku on orjuutta vastaan, sanoisitko että hanki orja niin helpottaa? Sitä ollaan niin koppavina muiden elävien, tuntevien ja ajattelevien olentojen yläpuolella.

   Lainaa

  34. Tulos: +15 (99 ääntä)
   Avainsana: tuotantoeläin. Kanat ovat tuotantoeläimiä. Ne on tehty syötäväksi.
   Eli samaa perustelumuotoa seuraten lapsivaimojen raiskaus on ok koska heidät on annettu vanhojen ukkojen käytettäväksi?

   Lainaa

  35. Tulos: +33 (77 ääntä)
   Wiltsu: Voit yrittää. Kaltaisellesi todellisuuspakoseille mielenvikaseille kylläkin vain nauretaan. Hoitoon sais mun puolesta tunkee yli-empaattiset koska ei ole kovin tervettä tuo teidän touhu taas.
   Samaa haukkumista ovat kuulleet orjien, homojen, naisten puolustajat jne. omana aikakautenaan. Nykyään kyseisiä ihmisryhmiä polkevia ihmisiä ei pidetä mieleltään terveinä.

   Lainaa

  36. Tulos: +74 (78 ääntä)
   Jasiu: Minusta harvinaisen hyvä kysymys erityisesti, koska proteiinin osuus (23%) oli alhaisempi kuin lihan (30%). Ei ensikuulemalta vaikuta missään määrin loogiselta, mutta keksin kaksi selitystä. Joko “lihaksi” lasketaan tuossa myös rasva, jänteet yms. tai sitten lihan osuus on esitetty kuivapainosta ja proteiinin osuus kokonaispainosta. Hämäävä tuoteseloste joka tapauksessa.
   Tosiaanko luulet, että liha on pelkkää proteiinia? Tiesitkös, että liha sisältää keskimäärin 70% vettä, jota myös kudosnesteeksi kutsutaan. Lisäksi siinä on rasvaa, sidekudosta, kivennäisaineita sekä jopa hiilihydraatteja (n. 1%). Myös kalassa on lihaa.

   Lainaa

  37. Tulos: -23 (71 ääntä)
   Tintin: Hei unohdit laittaa loppuun p.s. Olen vegaani!
   Kukas elämänsä pelkkiä tuplajuustoja syönyt possu siellä huutelee?

   Lainaa

  38. Tulos: -20 (44 ääntä)
   tyttö: Tosiaanko luulet, että liha on pelkkää proteiinia? Tiesitkös, että liha sisältää keskimäärin 70% vettä, jota myös kudosnesteeksi kutsutaan. Lisäksi siinä on rasvaa, sidekudosta, kivennäisaineita sekä jopa hiilihydraatteja (n. 1%). Myös kalassa on lihaa.
   En luule, kuten kommentistanikin ilmenee. Lihassa tosiaan on keskimäärin 70% vettä, 18% proteiinia ja 17% rasvaa. Lihan osuus tuossa tuotteessa ilmoitetaan siis ilmeisesti osuutena kokonaispainosta (jossa lihan ja muiden ainesosien vesi on mukana). Proteiinipitoisuus 23% ei sen sijaan voi olla osuus kokonaispainosta, koska silloinhan tuotteessa olisi enemmän proteiinia kuin pelkässä lihassa! Lihapitoisuus ja proteiinipitoisuus ilmoitetaan siis eri asteikoilla, ja se on kyllä mielestäni hieman hämäävää. En ihmettele (enkä naura), jos joku siitä Facessa kyselee.

   Lainaa

  39. Tulos: +47 (55 ääntä)
   dghxfghxf: Kielipolliisi tullee nillittään: Se on tällanen eikä tällänen. Tällainen on lyhenne sanoista tämän kaltainen/tämän lainen. Vaikka ne Ä ja A sotii keskenään niin silti ne on kavereita tuossa sanassa.
   Itse asiassa oikea kirjoitusasu on "tällainen". Et varmaan ole vielä valmistunut kielipoliisikoulusta?

   Lainaa

  40. Turun murre 22.9.2016 22:01
   Tulos: -11 (35 ääntä)
   Rokko: Nillittään?
   Nillittää löytyy kyllä Kielitoimiston sanakirjasta. "ark. valittaa (pikkuasiasta), niuhottaa"

   Lainaa

  41. TikkuNekkuyöntimo 22.9.2016 22:49
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   oonko: Olenko ainoa, joka yritti katsoa kommentit alimmaisesta?
   Olet.

   Lainaa

  42. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Samaistun Saaraan. Täällä ei kyllä emäntä lattialla nuku, mutta on se vaan välillä niin hankalaa raaskia töniä kissat sivuun että saisi itse vähän tilaa :D

   Lainaa

  43. Tulos: -5 (27 ääntä)
   Pahvitonttu: Koska liha=100% proteinia, jep!
   Ei ole. Siinä on suurin osa vettä (solulima). Lisäksi lihassa on aina rasvaa (tuma). Proteiinia lihassoluissa on ainoastaan solukalvo ja solusäikeet (myosiinia ja aktiinia). Koska jokaisen lihassolun pitää kyetä supistumaan, siinä on runsain määrin myös sähköisesti aktiivisia suoloja, kivennäis- ja hivenaineita, jotka saavat aktiini- ja myosiinisäikeet vetäytymään sisäkkäin solun supistuessa.

   Lainaa

  44. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Jasiu: Minusta harvinaisen hyvä kysymys erityisesti, koska proteiinin osuus (23%) oli alhaisempi kuin lihan (30%). Ei ensikuulemalta vaikuta missään määrin loogiselta, mutta keksin kaksi selitystä. Joko “lihaksi” lasketaan tuossa myös rasva, jänteet yms. tai sitten lihan osuus on esitetty kuivapainosta ja proteiinin osuus kokonaispainosta. Hämäävä tuoteseloste joka tapauksessa.
   Ihan normaali tuoteseloste eläinrehuissa ja monesti myös ihmisille kelpaavassa ravinnossa. Kaikki ilmoitetut pitoisuudet ovat ruoasta kokonaisuudessaan. Arvot saattavat kylläkin mennä ristiin. Raa'asti yksinkertaistettu esimerkki: Koiranruoka sisältää 30% lihaa, 70% viljaa, 24%proteiinia, 8% rasvaa, 68% hiilihydraattia. Viljassa on myös proteiinia ja rasvaa, lihassa on myös hiilihydraattia. Siksi proteiinin määrä ei vastaa lihan määrää, eikä hiilihydraatin määrä esim. viljan määrää.

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (9 ääntä)
   MisterT: Tuossa tapauksessa kyse ei ole siitä saako tappaa vai ei, vaan siitä kuinka kuollut eläin hävitetään asiallisesti. Kuollutta koiraa ei saa polunvarteen heittää. Sinne ei saa heittä niitä kananraatojakaan. Kyllä suomessa lemmikkejäkin viedään vuosittain paljon eläinlääkärin tapettavaksi. Taitaa olla jopa laillista lopettaa itse lemmikkinsä esim. ampumalla.
   Periaatteessa vain poromiehet saavat lopettaa poron metsästyksellisin keinoin ampumalla kaikissa olosuhteissa. Mutta myös muiden kotieläinten lopettaminen ampumalla on sallittua, mikäli tilanne edellyttää eläimen välitöntä lopettamista. Ennakkotapauksista en tiedä, mutta muuten tuossa on melkoisesti tulkinnanvaraa, mikä sellainen eläimen välitöntä lopettamista vaativa tilanne on.

   Lainaa

  46. Tulos: -13 (49 ääntä)
   Voi noita vegaaneja... niiden jutuille saa useimmiten vaan nauraa

   Lainaa

  47. Kohta lähtee lapasesta 23.9.2016 23:26
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Pelkääköhän Saara että koira heittää hänet pihalle?

   Lainaa

  48. Tulos: -6 (22 ääntä)
   Karoliinalle tiedoksi että esimerkiksi naudan paistissa on 78% proteinia. Eli jos tuotteessa on lihaa 30%, niin .... yllätys yllätys .... siinä on proteinia 23%.

   Lainaa

  49. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Finelli: Karoliinalle tiedoksi että esimerkiksi naudan paistissa on 78% proteinia. Eli jos tuotteessa on lihaa 30%, niin …. yllätys yllätys …. siinä on proteinia 23%.
   Väärin meni. Naudanpaistista saatavasta energiasta 78% tulee proteiinista. 100g lihaa sisältää 21.6g proteiinia ja 2.9g rasvaa, sekä erittäin pieniä määriä muita ravintoaineita. Suurin osa, yli 75% on vettä.

   Lainaa

  50. Tulos: +15 (19 ääntä)
   dghxfghxf: Kielipolliisi tullee nillittään: Se on tällanen eikä tällänen. Tällainen on lyhenne sanoista tämän kaltainen/tämän lainen. Vaikka ne Ä ja A sotii keskenään niin silti ne on kavereita tuossa sanassa.
   Jos haluut kielipoliisi olla, nii korjaa ees oikein, sehän on tällainen, jos halutaan sitä pilkkua nussia :)

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Järkytys: Voisiko virkavallalle raportoida niistä kymmenistä miljoonista tuotantoeläimistä, jotka Suomessa vuosittain murhataan?
   Siitä vaan, kuka estää?

   Lainaa

  52. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Tää kommentointi meni aika nopeesti aika oudoksi. Kielipoliisit ja ravintogurut sotivat sopuisasti keskenään kuka mistäkin. Ps. Ostetaan pilkut viilattaviksi.

   Lainaa

  53. Tulos: +11 (19 ääntä)
   pluri: Tää kommentointi meni aika nopeesti aika oudoksi. Kielipoliisit ja ravintogurut sotivat sopuisasti keskenään kuka mistäkin. Ps. Ostetaan pilkut viilattaviksi.
   Unohdin mainita eläinten ystävät. Niin elävien kuin kuolleitten.

   Lainaa

  54. järki ja kohtuus 26.9.2016 18:54
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Järkytys: Anna tuskin olisi järkyttynyt samalla tavalla jos laatikosta olisi pilkottanut kuolleen kanan jalka. Kenties olisi vain tuumannut, että jonkun ateriantähteethän ne siellä. Voisiko virkavallalle raportoida niistä kymmenistä miljoonista tuotantoeläimistä, jotka Suomessa vuosittain murhataan?
   Njuu... itsekin olen vegaani, mutta en nyt ihan jokaikistä mahdollista (ja mahdotonta) tilaisuutta käytä eläinten oikeuksista julistamiseen. Onhan se ikävää millaisissa oloissa tuotantoeläimet elävät. Mutta ei varmaan saa aikaan kovin suurta muutosta, jos feissarimokien aiheeseen mitenkään liittymättömässä mokassa alkaa julistaa maailman epäoikeudenmukaisuuksia. Sitä pyörähtää helposti oma pää sekaisin, jos ei ikinä vaihda vapaalle.

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (4 ääntä)
   ei tämä ole mikään koiraryhmä, leikkikaluryhmä se on...

   Lainaa

  56. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Max/min: Ei ole. Siinä on suurin osa vettä (solulima). Lisäksi lihassa on aina rasvaa (tuma). Proteiinia lihassoluissa on ainoastaan solukalvo ja solusäikeet (myosiinia ja aktiinia). Koska jokaisen lihassolun pitää kyetä supistumaan, siinä on runsain määrin myös sähköisesti aktiivisia suoloja, kivennäis- ja hivenaineita, jotka saavat aktiini- ja myosiinisäikeet vetäytymään sisäkkäin solun supistuessa.
   Lihassa on proteiinia 13-21 % lihalaadusta riippuen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koirat, kuollut, heitteillejättö, viltti, nukkua, sänky, proteiini, liha