Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 162

En ole nirso, mutta...
Kirpputorin löytöjä, osa 162

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 108 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +2485 (2497 ääntä)
   Älkää vaan kertoko, että joku vielä tän jälkeen myi tai lahjoitti sille "oikeanlaisen" telkkarin!

   Lainaa

  2. Tulos: +797 (817 ääntä)
   Ei sillä ikuisella kiitollisuudella niin merkistystä, mutta paljon plussapisteitä minäkin haluan!

   Lainaa

  3. totuudensana 4.8.2016 0:44
   Tulos: -212 (284 ääntä)
   Toivottavasti tää päivitys ei oo vuoden vanha. Muuten Meeri, I'm disappointed son!

   Lainaa

  4. Huolestunut äiti 4.8.2016 0:47
   Tulos: +1512 (1526 ääntä)
   Pitäisköhän kokeilla vielä vaikka seuraavat 8 vuotta siellä vanhempien luona? Maailma ei ole vielä valmis Meerille.

   Lainaa

  5. Tulos: +1095 (1105 ääntä)
   Mut ajatella et joka päivä syntyy lisää ihmisiä joille edellispäiväinen tv on yli kaksi kertaa vanhempi kuin he itse!! :O Miten ne voi kelvata kenellekään

   Lainaa

  6. Tulos: +1065 (1079 ääntä)
   No minäpä haen Gigantista jonkun 55 tuumaisen töllön 999 eurolla että saadaan Prinsessa Meerille kunnon telkkari! Ja tottakai tuon perille, kannan sisälle, asennan sekä säädän kuvan. Lähtiessäni vien roskat ja petaan sängyn. Eikä tietenkään maksa mitään, ihan mielelläni ilmaiseksi teen. Että kelpaisiko tällainen diili?

   Lainaa

  7. MitäVittua 4.8.2016 1:04
   Tulos: +1296 (1310 ääntä)
   Kuka jättää ostamatta kympin taulutelkkarin?

   Lainaa

  8. Tulos: +780 (784 ääntä)
   Alle 30e tai halvempi 42" televisio? Mullekin kelpaa, mut ei sit mitään vanhaa!

   Lainaa

  9. Tulos: +776 (780 ääntä)
   No voi jumankauta. Vielä 7 vuotta sitten mulla oli porukoitten vanha ysärillä hankittu putkitelkku. Vaikka telkku olikin yhtä vanha kuin minä, se oli erittäin kelpo kapistus! Yhden ainoan kerran salkkareita katsellessa kuvaruutu hajosi kahtia niin että puolet Ossin naamasta pilkisti ruudun alareunasta :D pienellä paukautuksella sekin oli korjattu!

   Lainaa

  10. Tulos: +493 (509 ääntä)
   Ippe: No minäpä haen Gigantista jonkun 55 tuumaisen töllön 999 eurolla että saadaan Prinsessa Meerille kunnon telkkari! Ja tottakai tuon perille, kannan sisälle, asennan sekä säädän kuvan. Lähtiessäni vien roskat ja petaan sängyn. Eikä tietenkään maksa mitään, ihan mielelläni ilmaiseksi teen. Että kelpaisiko tällainen diili?
   Mitä, vaan viet roskat ja petaat sängyn. Eikö sais samalla hintaa pyykinpesun ja tiskien pesun?

   Lainaa

  11. Tulos: +493 (503 ääntä)
   Huh, mikä kermaperse tuo Meeri!

   Lainaa

  12. Tulos: +368 (376 ääntä)
   Ippe: No minäpä haen Gigantista jonkun 55 tuumaisen töllön 999 eurolla että saadaan Prinsessa Meerille kunnon telkkari! Ja tottakai tuon perille, kannan sisälle, asennan sekä säädän kuvan. Lähtiessäni vien roskat ja petaan sängyn. Eikä tietenkään maksa mitään, ihan mielelläni ilmaiseksi teen. Että kelpaisiko tällainen diili?
   Pidä huoli, että se on sitten 3D OLED-telkkari kanssa, meinaa kyllä nykyään pitää jo alkaa olla!

   Lainaa

  13. Tulos: +435 (465 ääntä)
   Voi helvetti näitä nykyajan nirsoja teinejä. Menis vaikka jakamaan ilmaisjakelua ja tienaamaan omat rahansa. Silloin saa sellasen telkkarin mikä miellyttää.

   Lainaa

  14. NimiOnEri 4.8.2016 1:50
   Tulos: +489 (499 ääntä)
   Hyi mikä röyhkeä penikka. Toivottavasti elämä (tai lähinnä vanhemmat, jos niitä on) opettaa.

   Lainaa

  15. King Arthur 4.8.2016 2:34
   Tulos: +458 (464 ääntä)
   Voi miten monta elämäm koulun kurssia Meerillä onkaan vielä edessä. Tulee varmaan aika monta ylläriä vastaan. Mitenköhän se on saanut kämpän? "Moi, haluisin tilavan kaksion keskustasta, mielellään alle 300e/kk, mut isot plussapisteet jos olis ilmainen." Itse näin ohjelmat aika mukavasti ohjelmat putkitelkkarista vielä vuoteen 2014 (asunut vuosikymmenen omassa kämpässä enkä päättänyt ennen paria viime vuotta millainen telkkari sopii tänne tai edes millaiset huonekalut, ilmaiseksi kun sain). Sitten sain ilmaisen suuren lättätelkkarin jolla oli muutama vuosi ikää. Ja näin on toimineet koko kaveripiiri kun ovat pesästä lentäneet. "Ai saanks mä tän? No voi veljet!"

   Lainaa

  16. mortal1ty 4.8.2016 3:25
   Tulos: +81 (91 ääntä)
   Fruitmix: No voi jumankauta. Vielä 7 vuotta sitten mulla oli porukoitten vanha ysärillä hankittu putkitelkku. Vaikka telkku olikin yhtä vanha kuin minä, se oli erittäin kelpo kapistus! Yhden ainoan kerran salkkareita katsellessa kuvaruutu hajosi kahtia niin että puolet Ossin naamasta pilkisti ruudun alareunasta pienellä paukautuksella sekin oli korjattu!
   7 vuotta sitten suhailin itse 17" kuvaputkinäyttöön liitetyllä digiboxilla, sitten kuusi ja puoli vuotta sitten ostin 20" LCD -telkkarin tietokoneen näytöksi (valmistaja sekä kauppa josta ostin kutsui näytöksi jossa digiviritin, jossain vaiheessa kun vaihdoin pöytäantennista kaapeliin totesin että viritin onkin näköjään HDTV -viritin, tai ainakin tämä hakee HDTV -kanavat) ja samalla värkillä mennään edelleen, näyttöpaneeli alkaa osoittaa merkkejä hajoamisesta, pitänee alkaa katsella mistä saisi tilattua uuden, ei tässä uutta telkkaria kannata hankkia kun tämäkin riittää omaan käyttöön vielä pitkään jahka paneelin saa vaihdettua...

   Lainaa

  17. Tulos: -549 (567 ääntä)
   kommenttiosiö köyhiä täynnä. itsellä oli 7 vuotta sitten jo 42 tuumainen taulutelkkari vaikka oon ysäri lapsi ja juuri heitin sen ihan roskiin kun en jaksanut myydä ja vaihdoin parempaan ;P

   Lainaa

  18. Tulos: +328 (334 ääntä)
   ...niin itseensä täynnä oleva ihminen. Älkää vaan kukaan lahjottako tälle yhtään mitään, sillä tuohon tilaan se on päätynyt sitä telkkaria tuijottamalla.

   Lainaa

  19. Urmas Käenpoikanen 4.8.2016 4:34
   Tulos: +289 (293 ääntä)
   Ippe: No minäpä haen Gigantista jonkun 55 tuumaisen töllön 999 eurolla että saadaan Prinsessa Meerille kunnon telkkari! Ja tottakai tuon perille, kannan sisälle, asennan sekä säädän kuvan. Lähtiessäni vien roskat ja petaan sängyn. Eikä tietenkään maksa mitään, ihan mielelläni ilmaiseksi teen. Että kelpaisiko tällainen diili?
   Oletpa, Ippe, ajattelematon! Voisit kyllä vähän jättää rahaa sähkölaskuun. Aika virtasyöppöjä noi taulutelkat, ja raha ei kasva puissa!

   Lainaa

  20. Tulos: +61 (153 ääntä)
   Me molemmat käydään kohtuu hyvin palkatuissa töissä ja kaks viimeistä telkkaria ollaan saatu ilmaiseksi. Pesukone maksoi muutaman kympin kun se ei mahtunut edellisen omistajan uuteen kämppään. Ja sitte jotkut ihmettelee, miten mulla on aina rahaa matkustella enkä pihtaile muutenkaan...

   Lainaa

  21. Tulos: +155 (167 ääntä)
   Elina: "koska mulla on rahaa pistää enemmän ku kolmekymppiä uuden telkkarin hankkimiseen jos sellasen haluan"

   Lainaa

  22. Raakakauppa 4.8.2016 6:46
   Tulos: +231 (239 ääntä)
   Tää on niin kermaperseilyä, mutta kuitenkin aika hauska kun löydettiin kämppiksen kanssa rapusta n. 4-5v vanha taulutelkkari aivan ilmaiseksi. 36" vielä. Ohessa oli lappu että saa viedä, omistaja muutti Hollantiin. Aina voi unelmoida?

   Lainaa

  23. Tulos: +270 (276 ääntä)
   Tässä on tulos, kun on aina saanut kaiken eikä rahan arvo ole vielä hallinnassa. Itse olin myös 16-vuotias, kun kotoa muutin ja koko opiskeluajan pärjäsin vallan mainiosti sukulaisten ylimääräisillä tavaroilla, joita kantoivat minulle mielellään, ettei roskiin tarvinnut heittää. Ja kiitollinen muistan olla vieläkin.

   Lainaa

  24. Tulos: +159 (163 ääntä)
   Hattu: Pidä huoli, että se on sitten 3D OLED-telkkari kanssa, meinaa kyllä nykyään pitää jo alkaa olla!
   Kyllähän sen nyt pitää olla jo 4K ja mieluiten kaareva, ei häiritse kattoa vähän sivusta telkkaa...

   Lainaa

  25. Tulos: +197 (199 ääntä)
   Aloitin opiskelut v. 2011 ja sain isovanhempien vanhan taulutelkkarin. En edes kysynyt kuinka paljon ikää ko. kapistuksella oli mutta uskoisin että varmaan ennen vuotta 2008 kuitenkin hankittu. Ihan hyvin on tähänkin asti palvellut. ...mutta itsehän olen syntynyt -91 joten olenkin niin vanha ettei noin vanha telkkari tunnu missään!

   Lainaa

  26. Jerry Cotton ja sininen lavuaari 4.8.2016 7:43
   Tulos: +236 (240 ääntä)
   Yllättävän moni on nykyään tuolla asenteella liikkeellä. Ihan meistä aikuisistakin. Kolmisen vuotta sitten vaihdoin itse uuteen telkkariin, koska kyllästyin käyttämään Netflixiä ja HBO Nordicia aina pleikkarin kautta... Eli siis käytännössä samalla periaatteella kuin Elina. Minulla oli rahaa hankkia uusi ja tahdoin uuden. Se ei tarkoittanut, ettei vanha kelpaisi ja toimisi. Yritin tarjota vanhaa 42" tuumaista LED-telkkaria ilmaiseksi taloyhtiön ilmoitustaululla JA läheisen opiskelija-asuntolan ilmoitustaululla. Opiskelija-asuntolasta muutama ihminen soitti, mutta olisi kaivattu HD-virittimiä, 3D kuvaa, SmartTV toimitoja (syy, miksi ite vaihdoin pois) ja muuta vastaavaa, ja kenellekään ei televisio kelvannut. Lopulta meni kierrätykseen.

   Lainaa

  27. Puolikiero_savolainen 4.8.2016 7:50
   Tulos: +190 (194 ääntä)
   Tuo tyttö ei ole vielä valmis muuttamaan omilleen.

   Lainaa

  28. Tulos: +119 (123 ääntä)
   Kaareva OLED 8K HDR 139" aktiivi-3D nanocrystal- TV sen pitää olla, ja kantamaan en lähde.

   Lainaa

  29. Tulos: +183 (185 ääntä)
   Totisesti toivon, ettei kyseinen henkilö saa televisiota ollenkaan!!! Mistä näitä kermapeppuja oikein tulee?!?

   Lainaa

  30. Tulos: +152 (154 ääntä)
   Raakakauppa: Tää on niin kermaperseilyä, mutta kuitenkin aika hauska kun löydettiin kämppiksen kanssa rapusta n. 4-5v vanha taulutelkkari aivan ilmaiseksi. 36″ vielä. Ohessa oli lappu että saa viedä, omistaja muutti Hollantiin. Aina voi unelmoida?
   Vaan 36"? Ei olis varmaan Meerille kelvannu.

   Lainaa

  31. Tulos: +171 (171 ääntä)
   Ja Meeri, jos et halua kuulostaa liian nirsolta, niin älä sitten käyttäydy liian nirsosti. Easy as pie.

   Lainaa

  32. Tulos: +121 (123 ääntä)
   Eiköhän tääkin tyttö opi vielä, kunhan vielä kasvaa :) 16-vuotiaana isä osti mulle kirpparilta putkitelkkarin 20 eurolla, jonka muiden kirpparilta ostettujen huonekalujen lisäksi maksoin itse jälkeenpäin. Töllö oli 80-luvulta ja opiskeluaikana kavereideni irvailun kohde, mutta hyvin sillä pärjäs vuoteen 2013, jolloin ostin kaverilta taulutelkkarin.

   Lainaa

  33. Tulos: -30 (140 ääntä)
   Voisin tarjota tytölle telkkarin ja vähän viikkorahaakin mut tarttisin fyysistä korvausta. Silti varmasti meerille se helpoin tie uuteen hienoon telkkariin. Mielelläni tuen näitä nuoria jotka haluavat itsenäistyä mutta jotka ovat laiskoja.

   Lainaa

  34. Tulos: +93 (95 ääntä)
   Apua. Myötähäpeän määrä sattuu päähäni. Tänne saa kyllä tuoda kaikki tavarat, jotka nurkissa pyörii. Kiitollisia ottajia löytyy kyllä! Opiskelukavereiden kanssa dyykataan kelvollisia huonekaluja roskiksistakin. Jos se toimii ja on siisti/siistittävissä, se kelpaa paremmin kun hyvin!

   Lainaa

  35. Tulos: +178 (184 ääntä)
   Oonko mä ainoo jota jäi harmittamaan, ettei Elina näpäyttäny kunnolla tota kermaperseilijää? Mut toivottavasti Meeri saa nyt sit pärjätä ilman telkkaa, eikä joku urpo tehny sille parempaa tarjousta...

   Lainaa

  36. Mother of Vile Excrement 4.8.2016 9:19
   Tulos: +114 (116 ääntä)
   Kyllä tämä entitlement attitude pistää hiljaiseksi jopa enemmänkin elämää nähneen kokeneen kehäketun.. että on varaa arvostella jotain mitä olisi saamassa ilmaiseksi... ei jumaliste. Olkoot sitten ilman.

   Lainaa

  37. Vääränvärinen 4.8.2016 9:43
   Tulos: +185 (187 ääntä)
   Meni jo usko ihmiskuntaan siinä vaihessa, kun joku hyväsydäminen vielä tarjosi 42" flättiä tälle teinille ensimmäisten nirsoamisten jälkeen. Kuppi meni nurin kun sekään ei kelvannut. Voi herranjumala sentään.

   Lainaa

  38. Vääränvärinen 4.8.2016 9:52
   Tulos: +67 (75 ääntä)
   Itselläni on vieläkin 9 vuotta vanha HD-ready telkku, minkä ostin ensimmäiseen kotiini ensimmäisestä kokopäiväduunin kuukausipalkastani. Hyvin toimii ja on palvellut hintansa edestä. Kun oli paiskinut jopa lähes tuplavuoroja työpaikassa, että sai laskujen jälkeen ostettua telkun ja muut romppeet kämppään, kummasti sitä vieläkin osaa antaa arvoa niille tavaroille, mitkä sinä aikana ostin ja ovat vieläkin käytössä. Kyllä Siperia opettaa.

   Lainaa

  39. Tulos: +140 (140 ääntä)
   Meeri vaikuttaa tyypiltä jonka ikuinen kiitollisuus kestää ehkä seuraavaan päivään, jos sitäkään. Tuijottakoon tapettia.

   Lainaa

  40. Blomsterhattatantta 4.8.2016 10:04
   Tulos: -9 (35 ääntä)
   totuudensana: Toivottavasti tää päivitys ei oo vuoden vanha. Muuten Meeri, I’m disappointed son!
   Jos sinä olet Meerin pettynyt poika, niin Meeri valehteli ikänsä (16v.)

   Lainaa

  41. Pelle_Olle 4.8.2016 10:14
   Tulos: +74 (80 ääntä)
   MitäVittua: Kuka jättää ostamatta kympin taulutelkkarin?
   Meeri! ;)

   Lainaa

  42. Marsaparsa 4.8.2016 10:21
   Tulos: +98 (98 ääntä)
   Mullaki oli vielä opiskeluaikoina tv, jossa oli videot samassa ja kun se levis sain äidiltä uudehkon, pienen taulutv:n hänen ostaessa uuden kun valitti ettei niin pienestä tekstejä näe. Hyvin pärjäsin opiskelun loppuun jolloin ostin uuden, vähän isomman ja paremmilla ominaisuuksilla. Pikku tv jatkoi matkaansa kaverille joka oli juuri eronnut poikaystävästään. Pari vuotta siitä niin pikkutv päätyi tuttavan mökille sadepäiviä varten. Ja kaikki ilmaiseksi. Älytöntä eikö vaan.

   Lainaa

  43. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Ohhoh. Aikamoista taas.

   Lainaa

  44. näin se vaan menee 4.8.2016 10:43
   Tulos: +74 (74 ääntä)
   Kyllä elämä tulee vielä opettamaan Meeriäkin. Tämä tosiasia ilahduttaa minua tällä hetkellä erittäin paljon.

   Lainaa

  45. Ei-tekniikan-ihmelapsi 4.8.2016 10:59
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Maria: Aloitin opiskelut v. 2011 ja sain isovanhempien vanhan taulutelkkarin. En edes kysynyt kuinka paljon ikää ko. kapistuksella oli mutta uskoisin että varmaan ennen vuotta 2008 kuitenkin hankittu. Ihan hyvin on tähänkin asti palvellut. …mutta itsehän olen syntynyt -91 joten olenkin niin vanha ettei noin vanha telkkari tunnu missään!
   Hahhahhhaaaaa! Mä olenkin niin vanha ettei isovanhemmilla ollut telkkaria ollenkaan ja muistan sen ajan kun viritettiin kuvaputkeen se kolmas kanava että pääsee näkemään Alfin ja Mäkkaiverin seikkailut.

   Lainaa

  46. Tulos: +50 (50 ääntä)
   Itselläni on vielä käytössä 90-luvun telkkari , josta kuulen paljon kommenttia. :) hyvin toimii!

   Lainaa

  47. Ei-tekniikan-ihmelapsi 4.8.2016 11:02
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Viimeisin omassa asunnossa ollut vanhemmilta tullut kuvaputkitelkkari piti heittää veks kun rupes käryttään. Eikun joo, se vietiinkin jonnekin maalle.. Nyt on eka littanainen ja sekin joku viidesosa monien telkkarin näytöstä. Kelpaa.

   Lainaa

  48. Tulos: -16 (16 ääntä)
   --> FM-Team. Koska ne on tuossa.

   Lainaa

  49. Joskus satun lukemaan... 4.8.2016 11:24
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Avainsanojen kirjoittajalla ollu tylsää?

   Lainaa

  50. Herramunjee 4.8.2016 13:17
   Tulos: +90 (92 ääntä)
   Eilen muuan roskalavaryhmässä taivastelin, kun joku kinusi uutta toimivaa pyykinpesukonetta uuteen asuntoonsa koska ei JAKSANUT raahata vanhaa mukanaan edellisestä kämpästä. Kuulemma liikaa rappusia. Ja ilmaiseksi piti saada tietenkin. Saahan sitä pyytää tietysti...

   Lainaa

  51. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Ippe: No minäpä haen Gigantista jonkun 55 tuumaisen töllön 999 eurolla että saadaan Prinsessa Meerille kunnon telkkari! Ja tottakai tuon perille, kannan sisälle, asennan sekä säädän kuvan. Lähtiessäni vien roskat ja petaan sängyn. Eikä tietenkään maksa mitään, ihan mielelläni ilmaiseksi teen. Että kelpaisiko tällainen diili?
   Kyllä pitäis jotain hyvää ruokaa laittaa ja sit vielä tiskata...

   Lainaa

  52. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Mullaki on omassa huoneessa ties mistä asti oleva putkitelkkari jossa ei oo edes kaukosäädintä. Olin jo valmis ottaan sen mukaani omaan kämppään sitte ku muutan opiskelemaan tai omilleni mutta äiti tarjoutu ostaan mulle ihan uuden telkkarin etten heti alkuunsa polta koko rakennusta maantasalle ku käynnistän sen vanhan romun. :D

   Lainaa

  53. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Meerille pitäis varmaan tuua käytetty PS4:kin!.. ei sit vanhaa isoo! Vaa se slimmi! mikä julkastaa syksyl..

   Lainaa

  54. mörökölli minut vieköön 4.8.2016 16:13
   Tulos: +54 (60 ääntä)
   Veikkaan että Meeri löytyy vielä joltain palstalta kitisemässä siitä, kun nykyään kukaan ei halua auttaa nuoria :)

   Lainaa

  55. Tulos: +15 (17 ääntä)
   hmm: Mitä, vaan viet roskat ja petaat sängyn. Eikö sais samalla hintaa pyykinpesun ja tiskien pesun?
   Kyllä tiskit pitää tiskata!

   Lainaa

  56. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Haluat uuden taulutelevision ensikotiisi? Ok selvä, sinun koti sinun laitteet. Mutta älä nyt helvetti valita jos sitä ei alle 30e kukaan suostu antamaan. Voisi itsekin mennä vinkumaan joltain iPadia korkeintaan viidelläkympillä ja sitten valittaa kun kaikki tarjoaa vain jotain useamman vuoden vanhoja.

   Lainaa

  57. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Wau, olen pöyristynyt. Näitä vastaavia on aina ennenkin näkynyt, mutta tämä meni jo ohi, kun joku oli valmis antamaan neidin pyytämän TV:n. Itse muutin omaan asuntoon 2008 ja silloin kelpasi loistavasti kaverilta kympillä ostama putkitelkkari, joka oli ihan superpieni. Vasta vuoden päästä siitä menin kauppaan ja ostin ikioman 42" TV:n. Tuo samainen v. 2009 ostettu TV toimii edelleen hienosti. Juu, HDMI tms puuttuu, mutta ei se käyttöä haitannut eikä haittaa vieläkään. Täytyy vielä myöntää, että silloin ei olisi tullut pieneen mieleenikään mennä mankumaan "mielummin ilmaiseksi" mitään TV:tä tai muutakaan feissariryhmiin. Pesukoneetkin minulla ovat olleet vanhempien tms. vanhoja ja hyvin ovat pelanneet vielä 15 vuoden käytön jälkeen. Vasta viime vuonna ostin ikioman pesukoneen uutena, koska kaipasin kuivausominaisuutta.

   Lainaa

  58. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Jatkaakseni televisin omistajien historiikkeja: Oma ensitelkka oli kaukosääditön pieni kuvaputkikapistus, jonka sain ala-asteelaisena huoneeseeni kun pyysin nätisti. Yläasteella ollessani vanhemmat ostivat taulutelevision mökille, ja näin sain itselleni mökiltä vanhan pienen kuvaputkilaatikon, mutta kaukosäätimellä tällä kertaa. Tämä laatikko seurasi mukanani, kun lukiossa muutin omilleni. Lukion viimeisenä vuotena sain kaverilta paljon isomman laatikon, jonka kaukosäätimestä olivat kaikki merkinnät kuluneet pois. Kolmisen vuotta sitten isä osti minulle lahjaksi 42" perustaulutelkkarin, koska hän halusi katsoa luonani urheilua ja kuvaputkimallini ei sopinut hänen makuunsa. Iskin vanhan läppärini taulutelkkariin kiinni, enkä ole kaivannut mitään kummempia hienouksia tähän.

   Lainaa

  59. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Täältä löytyy sampan lippulaiva le55a966 vuodelta 2008 ja vieläkin pieksee kuvanlaadussa useimmat uudemmatkin televisiot. Joten kyllä se "ikäloppukin" voi olla ihan pätevä vielä.

   Lainaa

  60. Tulos: +63 (69 ääntä)
   Ippe: No minäpä haen Gigantista jonkun 55 tuumaisen töllön 999 eurolla että saadaan Prinsessa Meerille kunnon telkkari! Ja tottakai tuon perille, kannan sisälle, asennan sekä säädän kuvan. Lähtiessäni vien roskat ja petaan sängyn. Eikä tietenkään maksa mitään, ihan mielelläni ilmaiseksi teen. Että kelpaisiko tällainen diili?
   Et kai vain ole kauhean ruma, en jaksaisi katsoa televisiota jonka on lahjoittanut joku ruma.

   Lainaa

  61. Tulos: +47 (53 ääntä)
   En osaa suhtautua näihin "meillä oli tauluteevee kun olin yläasteella" -juttuihin. Olo on kuin metusalemilla. Silloin kun minä olin yläasteella, se yhä oli nimellä yläaste, eikä kenelläkään ollut tauluteeveetä tai ees digiboksia, kun ei ne olleet edes markkinoilla.

   Lainaa

  62. Tulos: +11 (25 ääntä)
   Mullakin oli 7 vuotta sitten hyvä toimiva kuvaputkitelkkari (ja markkinoiden halvin digiboksinrämä) Olisi varmaan vieläkin, mutta entinen anoppi heitti sen muutossa pois, kun oli hänen makuunsa liian vanha. Samalla meni myös tv-taso ja sohvakalusto. Uuteen kotiin päästyämme mentiin ensimmäiseksi kaupoille ostamaan uudet vermeet, minä tietysti maksoin kaiken. Ei, ei missään vaiheessa asuttu entisen anopin kanssa saman katon alla, ihan vaan tuli meille kotiin määräämään kaapin paikan, ja myös roskapussien paikan siellä kaapissa! :D

   Lainaa

  63. Mitä on tapahtunut 4.8.2016 22:01
   Tulos: +19 (45 ääntä)
   Olenko minä ainoa, joka haluaisi antaa näille Meereille tunnin remmiä p..seelle pelkästä periaatteesta.

   Lainaa

  64. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Laura: En osaa suhtautua näihin “meillä oli tauluteevee kun olin yläasteella” -juttuihin. Olo on kuin metusalemilla. Silloin kun minä olin yläasteella, se yhä oli nimellä yläaste, eikä kenelläkään ollut tauluteeveetä tai ees digiboksia, kun ei ne olleet edes markkinoilla.
   Sama täällä. Nelonenkin näkyi vain satelliitin kautta aluksi. Ja mulla oli semmoinen pieni matkatelkkari omassa huoneessa, palveli mua ala-asteelta yläasteen loppuun, kunnes sain 26" kuvaputkitelkun, kun isä osti uuden 32" kuvaputkitelkun. Lukion jälkeen muutin kotoa pois, poikaystävän kanssa yhteen ja meillä oli poikaystävän 32" kuvaputkitelkku olkkarissa, koska "mun" telkkari jäi pikkuveljelle kotiin. Oisko ollu 2005, kun ostettiin eka taulutelkkari, 32-tuumainen. On edelleen mökillä käytössä, toimii aivan täydellisesti. Nyt on kotona miehellä pleikan pelaamiseen 46" LG, olohuoneessa lisäksi 55" Samsung SmartTV-ominaisuuksilla. Samppakin sen 3 vuotta vanha eli Meerin mittapuulla käyttökelvoton. Täytyykin pitää huolenaan, että kasvattaa omasta tyttärestään ihan jotain muuta kuin Meerin.

   Lainaa

  65. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Jumankekka sain tädiltä huom lainaksi ikivanhan mustavalko väritelkkarin, kun lähdin opiskelemaan joskus 12v sitten. Olin ihan helkutin tyytyväinen, kun sai jotain katsottua siellä pienessä 3 henkilön solussa. Sitten piti ihan itse ostaa uusi kun oli pakko digiaikaan vaihtaa. Ja tietenkin palautin lainaamani television takaisin.

   Lainaa

  66. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Hah, kun minä muutin opiskelijakämppään, en halunnut telkkua lainkaan. Turhaa ajanhaaskausta, enkä halunnut maksaa tv-lupaakaan. Kymmenen vuotta elin ihan tyytyväisenä ilman melutoosaa, ja suosittelisin tätä vaihtoehtoa myös Meerille.

   Lainaa

  67. Tulos: +4 (4 ääntä)
   MitäVittua: Kuka jättää ostamatta kympin taulutelkkarin?

   Lainaa

  68. Tulos: +18 (18 ääntä)
   MitäVittua: Kuka jättää ostamatta kympin taulutelkkarin?
   Meeri ja muut pilalle lellityt kakarat.. (Äsköinen kommentti lähti ennen kuin ehdin kirjoittaa mitään..)

   Lainaa

  69. Tulos: -7 (11 ääntä)
   Eikös täälä oo ollu kerran aikasemmin jo ihan täsmälleen samanlainen juttu?

   Lainaa

  70. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Meeri on hirveä pummi, että mä vihaan tuollaisia ku*ipäitä! Ostakoot itse töllönsä.

   Lainaa

  71. Tulos: +23 (27 ääntä)
   alffa: kommenttiosiö köyhiä täynnä. itsellä oli 7 vuotta sitten jo 42 tuumainen taulutelkkari vaikka oon ysäri lapsi ja juuri heitin sen ihan roskiin kun en jaksanut myydä ja vaihdoin parempaan ;P
   Sulla on varmaan myös asuntolaina ja uudehko auto? Sitähän minäkin ;) Hahhah!

   Lainaa

  72. Tulos: -16 (34 ääntä)
   Pan: Mullakin oli 7 vuotta sitten hyvä toimiva kuvaputkitelkkari (ja markkinoiden halvin digiboksinrämä) Olisi varmaan vieläkin, mutta entinen anoppi heitti sen muutossa pois, kun oli hänen makuunsa liian vanha. Samalla meni myös tv-taso ja sohvakalusto. Uuteen kotiin päästyämme mentiin ensimmäiseksi kaupoille ostamaan uudet vermeet, minä tietysti maksoin kaiken. Ei, ei missään vaiheessa asuttu entisen anopin kanssa saman katon alla, ihan vaan tuli meille kotiin määräämään kaapin paikan, ja myös roskapussien paikan siellä kaapissa!
   Vitsi, mikä tossu oot (: mikäs mies se tommonen on, joka ei näytä kaapin paikkaa?

   Lainaa

  73. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Mulla on vieläkin kuvaputkitelkkari! Hyvin toimii :D

   Lainaa

  74. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Meeriä voi vielä lykästää. Itse löysin aikoinaan köyhänä opiskelijana vuoden vanhan 42 tuuman LG:n noin 30 eurolla. Ikävä kyllä sain tosin maksaa sitä noin 30 euroa kuukausittain kahden vuoden ajan.

   Lainaa

  75. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Eikä tuo nyt ihan verrattavissa ole, että "hei mieti jos telkkarin ikä olis puolet sun iästä", jos toisella on ikää 16 vuotta ja toisella tuplasti sen. Ja Meeri hei, mitä sitten? Jos se toimii?? Tai sitten menet töihin ja ostat just sellaisen kuin haluat!

   Lainaa

  76. Tulos: +48 (52 ääntä)
   18-vuotias Meeri ostaa auton, joka ei saa olla 9 vuotta vanha, koska se on jo puolet hänen iästään. Koska hei miettikään nyt vähän, jos teidän pitäis ostaa niin vanha auto - jos oot vaikka 60-vuotias - niin, ostaisitko? Ei Meerikään, koska sama asia. Ja se on sitten oltava alle 100e, mieluiten ilmainen, tietyn värinen ja merkkinen, juuri katsastettu ja paree olis olla ilmastointi ja kahdet uudet renkaat. Tuot kotipihaan, peset ja katsot öljyt, sitten voitkin kävellä kotiin ikuisen mukakiitollisuuden kera.

   Lainaa

  77. Tulos: +74 (74 ääntä)
   "Enköhän saa ihan ite päättää millanen telkkari mun kotiin tulee." :D Totta kai saat päättää, mutta silloin asioista yleensä maksetaan. Ei helvetti kuinka yksinkertaisia ihmiset voivat olla. Jos haluat jotain tiettyä, niin tienaa rahat siihen aivan omilla voimillasi äläkä nirsoile ilmaistavarasta kuin joku juntti.

   Lainaa

  78. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Minäkin haluan kaiken mieluiten ilmaiseksi ja ettei ite tarvi asentaa tms. Vois vaa löhöillä ja polttaa hipiäänsä blingin loisteessa ja olla oppimatta elämästä mitään. Mikä hemmetin white trash - sukupolvi vol. 666 tässäkin taas manifestoitui? *puistatus*

   Lainaa

  79. Horst Bratwurst 6.8.2016 4:27
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Mun eka tv oli joku 14" putkitöllö ilman kaukosäätöä. Kesätyö rahoilla maksettu ja uusi. Oiskos ollu joskus vuonna 1984. Sillon rupes jopa kakkoskanavakin näkyyn Kiuruvedellä. Sen jälkeen onkin tovi vierähtänyt niin että kaikki mun telkkarit ollu jostain saatuja ilmatteeks. Pari vuotta sitten tosin haksahdin ja ostin makkariin uuden 39" telkkarin. Tällä kertaa ihan kaukosäädöllä.

   Lainaa

  80. Tulos: +5 (15 ääntä)
   Ippe: No minäpä haen Gigantista jonkun 55 tuumaisen töllön 999 eurolla että saadaan Prinsessa Meerille kunnon telkkari! Ja tottakai tuon perille, kannan sisälle, asennan sekä säädän kuvan. Lähtiessäni vien roskat ja petaan sängyn. Eikä tietenkään maksa mitään, ihan mielelläni ilmaiseksi teen. Että kelpaisiko tällainen diili?
   Voih.. Iso kiitos!!!!!!!

   Lainaa

  81. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Itselläni oli useita vuosia tietokoneen näyttö vanha mötikkä, vaikka litteät näytöt olivat olleet pitkään markkinoilla. Ei tullut mieleenikään ostaa uutta kun vanha toimi ihan hyvin. Sitten kaveri lahjoitti litteän näytön ja voi sitä ilon määrää. Tästä mokasta tulee mieleen ne vanhempien pikku prinsessat, jotka ensikotiin muuttaessaan haluavan asunnon olevan viimeisen päälle ja mahdollisimman uuden ja kalliin näköistä. Itse hankin huonekalut kirpputoreilta ja lapsuudenkodista, 16-17 vuotiaana minulla ei ollut tietokonetta eikä televisiota asunnossani. Ainut "uusi" juttu oli Tokmannilta halpa astiasto, sillä eihän opiskelijalla ollut varaa mihinkään Iittalaan yms. Vasta 10 vuotta asuttuani omillani aloin ostella kotiini tietynlaisia kalusteita ja keräilen Iittalan astioita. Aiemmin otin kiitollisena ja vaatimattomana vastaan lahjoitukset ja ostin kaiken käytettynä. Tottakai edelleenkin televisioiden ja puhelimien kanssa katson ensin, mitä tarjotaan käytettynä, mutten ala vaativaksi prinsessaksi. Nykyään monilla on ensikodissaan astioita myöten kaikki "kallista". Toki eriasia, jos ovat saaneet astiat lahjaksi esim. rippilahjaksi. Mutta kai 16 -vuotiaalle rippilahjaksi saadut astiat ovat jo hei pari vuotta vanhoja, niin eihän ne käy. Pitää olla uudempaa. Ja plussaa on jos ilmaseksi saa.

   Lainaa

  82. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Mulla ei ole telkkaria ollenkaan, enkä koe tarvitsevani. Nettiliittymän yhteydessä olevalla palvelulla tosin saan tallennettua haluamani ohjelmat ja katsottua koneella.

   Lainaa

  83. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Hah! Kun muutin omilleni, niin minulla ei edes ollut telkkaria ensimmäiseen kuuteen vuoteen. Ostin vasta sitten, kun muutettiin miehen kanssa yhteen ja hän halusi ehdottomasti television. Ja mä en halunnut kuvaputkihirvitystä. Tossa toi 42" tuumanen on nyt viisi vuotta roikkunu. Tosin se ostettiin uutena, kun ei mulle ole koskaan tullut mieleen, että lähtisin jotain telkkaria kerjäämään ilmaiseksi kaikenlaisilla vaatimuksilla. Tyhmä minä!

   Lainaa

  84. Tulos: +22 (22 ääntä)
   "Odottelen vielä" ... tänäkin päivänä.

   Lainaa

  85. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Ippe: No minäpä haen Gigantista jonkun 55 tuumaisen töllön 999 eurolla että saadaan Prinsessa Meerille kunnon telkkari! Ja tottakai tuon perille, kannan sisälle, asennan sekä säädän kuvan. Lähtiessäni vien roskat ja petaan sängyn. Eikä tietenkään maksa mitään, ihan mielelläni ilmaiseksi teen. Että kelpaisiko tällainen diili?
   Ei kelpaa

   Lainaa

  86. gaius baltar 8.8.2016 17:20
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Mitäpä ei mies tekisi jos on 16 veehen mahis!
   hmm: Mitä, vaan viet roskat ja petaat sängyn. Eikö sais samalla hintaa pyykinpesun ja tiskien pesun?

   Lainaa

  87. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Pumpkin: Itselläni oli useita vuosia tietokoneen näyttö vanha mötikkä, vaikka litteät näytöt olivat olleet pitkään markkinoilla. Ei tullut mieleenikään ostaa uutta kun vanha toimi ihan hyvin. Sitten kaveri lahjoitti litteän näytön ja voi sitä ilon määrää. Tästä mokasta tulee mieleen ne vanhempien pikku prinsessat, jotka ensikotiin muuttaessaan haluavan asunnon olevan viimeisen päälle ja mahdollisimman uuden ja kalliin näköistä. Itse hankin huonekalut kirpputoreilta ja lapsuudenkodista, 16-17 vuotiaana minulla ei ollut tietokonetta eikä televisiota asunnossani. Ainut “uusi” juttu oli Tokmannilta halpa astiasto, sillä eihän opiskelijalla ollut varaa mihinkään Iittalaan yms. Vasta 10 vuotta asuttuani omillani aloin ostella kotiini tietynlaisia kalusteita ja keräilen Iittalan astioita. Aiemmin otin kiitollisena ja vaatimattomana vastaan lahjoitukset ja ostin kaiken käytettynä. Tottakai edelleenkin televisioiden ja puhelimien kanssa katson ensin, mitä tarjotaan käytettynä, mutten ala vaativaksi prinsessaksi. Nykyään monilla on ensikodissaan astioita myöten kaikki “kallista”. Toki eriasia, jos ovat saaneet astiat lahjaksi esim. rippilahjaksi. Mutta kai 16 -vuotiaalle rippilahjaksi saadut astiat ovat jo hei pari vuotta vanhoja, niin eihän ne käy. Pitää olla uudempaa. Ja plussaa on jos ilmaseksi saa.
   Mä en ymmärrä tota miks pitää olla kallista/näyttää kalliilta.

   Lainaa

  88. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Tuonko se vaan lähetti pitkän sepustuksen jälkeen ^^

   Lainaa

  89. Tulos: -14 (16 ääntä)
   Kyllä määkin lahjottaisin telkkarin (uuden ja ison) omilleen muuttavalle nuorelle, jos olisin 8 vuotta vanhempi.

   Lainaa

  90. Tulos: +3 (7 ääntä)
   piupali: Kyllähän sen nyt pitää olla jo 4K ja mieluiten kaareva, ei häiritse kattoa vähän sivusta telkkaa…
   Itseasiassa koi kaarevuus vain kaventaa parasta katselualuetta. Omaa 65" UHD IPS 3D telkkaria voi katsella mistä suunnasta tahansa värien vääristymättä toisin kuin jotain halpis TN paneelilla varustettuja romuja, joita voi tuijotella lähinnä yhdestä kohdasta ja sekin kannattaa tehdä melko kaukaa.

   Lainaa

  91. minimerkki 9.8.2016 9:38
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   alffa: kommenttiosiö köyhiä täynnä. itsellä oli 7 vuotta sitten jo 42 tuumainen taulutelkkari vaikka oon ysäri lapsi ja juuri heitin sen ihan roskiin kun en jaksanut myydä ja vaihdoin parempaan ;P
   Luonnontuhooja ja trolli

   Lainaa

  92. Tyhmyyteeneioolääkettä 9.8.2016 10:14
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Mulla on putkitöllö joka on pienempi kuin mun tietokoneen näyttö, ja hyvin siitä näkee kaiken tarpeellisen. O.o

   Lainaa

  93. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Itse huusin hallelujaa kun sain ilmaisen, hieman rikkinäisen ja vanhan 42" lättätelkkarin. Olen koko ikäni tuijottanut putkitöllöä, joten toi oli niin hieno ja moderni. Nyt kun ei meinaa käynnistyä ja ylikuumenee niin harkitaan uuden hankintaa.

   Lainaa

  94. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kun muutin omilleni, minulla ei ollut televisiota lainkaan vuoteen. Huomasin että tulen niin hyvin toimeen ilman sitä että en nykyäänkään juuri katso televisiota, vaikka minulla nykyisin on taulutelevisio.

   Lainaa

  95. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Ei-tekniikan-ihmelapsi: Hahhahhhaaaaa! Mä olenkin niin vanha ettei isovanhemmilla ollut telkkaria ollenkaan ja muistan sen ajan kun viritettiin kuvaputkeen se kolmas kanava että pääsee näkemään Alfin ja Mäkkaiverin seikkailut.
   Muistan kun isovanhempien kesämökillä 1980-luvun puolessavälissä ilahduin kun näin elämäni ensimmäisen kerran television jossa oli kaukosäädin. Se säädin oli melkein tiiliskiven kokoinen muttei ihan yhtä painava.

   Lainaa

  96. opiskelija 9.8.2016 18:10
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Itselläni on 90-luvulta peräisin oleva putkitelkkari. En raaski uudesta maksaa, kun tuo kuitenkin toimii, vaikkei kovin esteettinen olekaan. En ymmärrä yhtään ihmisiä, jotka kehtaa kirppariryhmissä pyytää ilmaiseksi arvokasta tavaraa ja sitten ei edes oteta vastaan, jos jotain tarjotaan...

   Lainaa

  97. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Näitä tarinoita kun lukee, niin tuntuu että tosi paljon liikkuu toimivia telkkareita halvalla ja ilmaiseksi. Ehkä Meerillä oikeasti on vara valita.

   Lainaa

  98. Tulos: -1 (5 ääntä)
   alffa: kommenttiosiö köyhiä täynnä. itsellä oli 7 vuotta sitten jo 42 tuumainen taulutelkkari vaikka oon ysäri lapsi ja juuri heitin sen ihan roskiin kun en jaksanut myydä ja vaihdoin parempaan ;P
   Sama juttu, tai no kymmenen vuotta sitten LG:n 37". Johonkin se ylimääräinen on käytettävä.

   Lainaa

  99. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Still waiting..

   Lainaa

  100. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Ite en oo elämässäni omistanut televisiota. Pärjään ilmankin. Kun muutin omilleni, sain lähes kaiken perheeltä ja sukulaisilta ilmaiseksi. Verhot ja matto ostettiin kirpputorilta. Sittemmin vaihdoin asuinmaata, joten kaikki kalustus jäi Suomeen, eikä kyllä sen puoleen ikävä ole tullut. Täällä pitkään vuokrasin valmiiksi kalustettuja huoneita, mutta nyt olen asunut jonkun aikaa ihan omillani. Hommasin kalusteita vähitellen ja halvalla etsien, ja edullisesti selvisinkin. Koen tyytyväisyyttä ajatellessani, kuinka halvalla sain kivan huoneen aikaan. Kalusteiden ulkonäöllä taas ei oikeaataan ole niin väliä, kun en vielä tiedä, mihin maahan perustan sen "loppuelämän kodin". En jaksa maksaa satasia sohvasta, jonka myyn pois ehkä jo vuoden päästä. Joka tapauksessa Meerin kaltaisten ihmisten kiittämättömyys pöyristyttää, itse kun jaksan edelleen onnellisena katsella halpoja mutta hyväkuntoisia kalusteitani ja tuntea kiitollisuutta niiden entisiä omistajia kohtaan.

   Lainaa

  101. Tulos: +5 (5 ääntä)
   "Avainsanat: Miksi luet avainsanoja?" =)

   Lainaa

  102. Tulos: +12 (12 ääntä)
   himos: Jumankekka sain tädiltä huom lainaksi ikivanhan mustavalko väritelkkarin, kun lähdin opiskelemaan joskus 12v sitten. Olin ihan helkutin tyytyväinen, kun sai jotain katsottua siellä pienessä 3 henkilön solussa. Sitten piti ihan itse ostaa uusi kun oli pakko digiaikaan vaihtaa. Ja tietenkin palautin lainaamani television takaisin.
   "Mustavalko väritelkkarin"?

   Lainaa

  103. Taloudellinen 26.8.2016 13:22
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   En tiedä, kuinka vanha meidän telkku on. Se oli tässä asunnossa jo silloin, kun 10 vuotta sitten tapasin tämän asunnon omistajan, eikä se ollut silloinkaan uusi. Kokoa näytti olevan 32" (kävin mittaamassa). Työpaikka on ja rahaa pankissa sen verran, että vois tapetoida koko asunnon uusilla telkkareilla. Ei ole silti mitään tarvetta vaihtaa. Katsellaan tuota siihen asti kun ehjänä pysyy ja ostetaan uusi vasta sitten kun nykyinen hajoaa. :)

   Lainaa

  104. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Heti mulle kaikki tänne nyt!

   Lainaa

  105. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Hitto mitä diivailua. Itellä vieläki kuvaputkitöllö käytössä ja lahjoituksena saanu paljon huonekaluja ja muuta tarpeellista asuntooni sekä ihan dyykkaamalla hankintoja tehny, kun ei tuota varallisuutta ole. Kyllä mulle ilmaseks kelpais millanen taulutöllö tahansa. Ehkä ton prinsessan pitäis vähän aikaa koittaa vaikka ansaita rahaa itse ja sitten alkaa miettimään, että millanen telkku kelpaa. Toivon, että tajuaa opiskella ja suunnata töihin, koska muuten odottaa tällainen vähän vaatimattomampi elämä, jossa ei nirsoiluun tosiaan ole varaa.

   Lainaa

  106. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Linkatkaa joku tää Meerille, haluan tietää odottaako hän vieläkin.

   Lainaa

  107. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Frisker: Linkatkaa joku tää Meerille, haluan tietää odottaako hän vieläkin.
   Tuolla asenteella saattaa kyllä odottaa vieläkin.

   Lainaa

  108. Köyhällä ei oo varaa halpaan 10.5.2020 0:13
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   No mutta onneksi Meeri ei halunnut kuulostaa liian nirsolta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: tv, televisio, telkkari, hinta, ikä, vanha, uusi, ostetaan, kirpputori, kirppis, kirppari, Miksi luet avainsanoja?