Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Huippukokki haussa, osa 38

Erittäin helpot kaurakeksit aiheuttavat katastrofin keittiössä.
Huippukokki haussa, osa 38

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +620 (670 ääntä)
   Leipominen ei oo kaikkia varten.. :D Luulis tosin että osattaisiin soveltaa maalaisjärkeäkin vähän siihen tekemiseen mukaan ja kai niissä ohjeissakin luki selkeästi mitä lämmitetään ja mitä ei..

   Lainaa

  2. Tulos: +67 (97 ääntä)
   Kokki kolomone

   Lainaa

  3. Tulos: -110 (228 ääntä)
   kananmuna on murha..

   Lainaa

  4. totuudensana 18.8.2016 2:12
   Tulos: -321 (365 ääntä)
   Fun fact; itsellä ikää 23, ja tein viimeksi ruokaa joskus 15-vuotiaana kotitaloustunnilla (implikoiden ettei nuudelien keittoa jne lasketa ruuan teoksi). Tähän ei myöskään lasketa sitä että olen joskus esim mummoni kanssa leiponut jotain. Ainakin näin muistelisin :D

   Lainaa

  5. Tulos: +528 (538 ääntä)
   Peruskoulussa oli kotitaloustunti ja kysyin opettajalta että aikooko hän opettaa meille jotakin tavansuomalaisia ruokareseptejä. "Ei. Minä opetan teitä lukemaan keittokirjoja jotta osaatte sitten itse tehdä mitä tykkäätte". Mahtava opettaja.

   Lainaa

  6. Tulos: +161 (209 ääntä)
   pylynalle: Leipominen ei oo kaikkia varten..
   Tuossa oot kyllä harvinaisen oikeassa. Rakas isosiskoni leipoi mokkapaloja aikoinaan, ohjeessa luki "3 ruokalusikallista kahvia" tjsp, sisko fiksuna laittoi höystöjä. Ekaan purasuun jäi ne mokkapalat.

   Lainaa

  7. Tulos: +132 (276 ääntä)
   ezaf: Tuossa oot kyllä harvinaisen oikeassa. Rakas isosiskoni leipoi mokkapaloja aikoinaan, ohjeessa luki “3 ruokalusikallista kahvia” tjsp, sisko fiksuna laittoi höystöjä. Ekaan purasuun jäi ne mokkapalat.
   Mitä ihmeen höystöjä?

   Lainaa

  8. Tulos: +6 (116 ääntä)
   Höystöt on mitallisia kahvipurua. Niin monta höystöä mitä aikoo keittää kupillisia, ja ehkä vähän vielä päälle. Jäi kylläkin epäselväksi tuleeko sana höystö siitä älytttömästä hobby hallin kahvimitasta mikä täytetään purulla ja sitten veivataan suodatinpussin yläpuolella niitä höystöjä, vai onko se sana oikeesti tullut siitä perinteisestä mitasta?

   Lainaa

  9. Tulos: +117 (171 ääntä)
   Tai sinun mielikuvituksestasi. Googlekaan ei löydä höystö sanaa tuossa tarkoituksessa.

   Lainaa

  10. piipuupiipuu 18.8.2016 7:08
   Tulos: +36 (100 ääntä)
   Höystö?

   Lainaa

  11. Tulos: +90 (130 ääntä)
   Janika: Jäi kylläkin epäselväksi tuleeko sana höystö siitä älytttömästä hobby hallin kahvimitasta mikä täytetään purulla ja sitten veivataan suodatinpussin yläpuolella niitä höystöjä, vai onko se sana oikeesti tullut siitä perinteisestä mitasta?
   Mikähän tää on ollut? Mutta en oo kyllä höystöä kuullut tuollaisessa yhteydessä ikinä. Mutta moinen ruoka (tai lisuke, tai ruoka-annoksen osa) on kyllä olemassa kun höystö.

   Lainaa

  12. Tulos: +193 (249 ääntä)
   Asiayhteydestä on melekosen helppo tajuta mitä höystö tässä tarkoittaa, vaikken olekaan ennen kuullut sitä käytettävän näin.

   Lainaa

  13. Tulos: +11 (21 ääntä)
   No sattuuhan sitä tekevälle =D

   Lainaa

  14. Tulos: +23 (43 ääntä)
   Toivottavasti on varaa syödä ulkona. Muuten on kusessa

   Lainaa

  15. Tulos: +82 (112 ääntä)
   ezaf: Tuossa oot kyllä harvinaisen oikeassa. Rakas isosiskoni leipoi mokkapaloja aikoinaan, ohjeessa luki “3 ruokalusikallista kahvia” tjsp, sisko fiksuna laittoi höystöjä. Ekaan purasuun jäi ne mokkapalat.
   Kyllä ihan suomenkielessä höystö tarkoittaa esim. maustamista tai lisäkettä jne. Eli jos nyt ei meinaa pelkkää kuumaa vettä juoda niin... Haiskahtaa tosin pitkälti joltain pula-ajan termiltä, jolloin ensisijaisesti juotiin korviketta, jota saatettiin ajoittain höystää ihan oikeallakin kahvilla.

   Lainaa

  16. Tulos: +24 (66 ääntä)
   Jotakuta on huijattu. Kahvi kuuluu höystää konjakilla. Joku ilmeisesti on säästösyistä ruvennut höystämään vettä kahvinpuruilla. Oon kyllä ennenkin kuullut kahvinpuruista käytettävän höystö-termiä mutta ei se silloinkaan hyvältä kuulostanut. Murteet on kuulemma hieno homma mutta ei ne kyllä aina ole.

   Lainaa

  17. Ei-tekniikan-ihmelapsi 18.8.2016 10:44
   Tulos: +11 (37 ääntä)
   Mä ymmärsin jotenkin että ne höystöt ois jo kertaalleen keitettyjä kahvipuruja mutta toisaalta ARKIJÄRKEÄ* käyttäen sellainen on hyvin epätodennäköistä. Kait.. *Arkijärki vs. maalaisjärki (joka kuolemassa sukupuuttoon).

   Lainaa

  18. Tulos: +78 (84 ääntä)
   Rispektit yrityksestä. Ehkä tätä henkilöä ei ole lapsena opetettu leipomaan eikä ole edes sivusta saanut katsoa, joten hänellä ei ole samoja itsestäänselviä pohjatietoja kuin useimmilla. Tai ehkä hän on vain "tyhmä". Siinäkin tapauksessa hienoa, että edes yritti. (Tai ehkä se ohje oli oikeasti huono.) Ensi kerralla sujuu varmaan jo vähän paremmin.

   Lainaa

  19. mr. meeseeks 18.8.2016 11:25
   Tulos: +51 (69 ääntä)
   Tuota nimenomaista kaurakeksiohjetta tuntemattakin veikkaan, että Jonnan avulias neuvo ei ihan pidä paikkaansa; ei ole koskaan tullut vastaan pikkuleipäohjetta, missä pitäisi sulattaa sokeri.

   Lainaa

  20. Tulos: -24 (48 ääntä)
   mr. meeseeks: Tuota nimenomaista kaurakeksiohjetta tuntemattakin veikkaan, että Jonnan avulias neuvo ei ihan pidä paikkaansa; ei ole koskaan tullut vastaan pikkuleipäohjetta, missä pitäisi sulattaa sokeri.
   Täällä ihmetellään kun alkup leipuri ei käytä arkileipurijärkeä ohjetta tulkitessaan. Teillä kai joku kohtalon yhteys jos Jonnan ohje voin&sokerin sulattamisesta saa aikaan sen että alat sulatella sokeria jotenkin erikseen. Kaikki muut ymmärsi tuon ohjeen niinkun pitikin. Mee tuon Sannan kans naimisiin. Teidät on luotu yhdeksi lihaksi. Tai ehkä yhdeksi lihasopaksi.

   Lainaa

  21. Tulos: +61 (73 ääntä)
   Höystö merkityksessä jauhettu kahvi on tuttu ainakin täällä Oulun murrealueella. Vanhahtavaa murretta, sellaista mitä mummu-vainaa käytti.

   Lainaa

  22. Tulos: +26 (40 ääntä)
   Eikös höyste/höystö tarkoita ihan sitä kahvijauhetta. Liekö jotakin alueellista puhekieltä, kun eivät ole kaikki kuulleet.

   Lainaa

  23. Tulos: +44 (44 ääntä)
   opelisti: Höystö merkityksessä jauhettu kahvi on tuttu ainakin täällä Oulun murrealueella. Vanhahtavaa murretta, sellaista mitä mummu-vainaa käytti.
   Siellä täällä Lappia sama juttu, tosin sanaa käyttää myös nuoremmat. Myönnän kyllä että on outo sana.

   Lainaa

  24. Tulos: +20 (22 ääntä)
   opelisti: Höystö merkityksessä jauhettu kahvi on tuttu ainakin täällä Oulun murrealueella. Vanhahtavaa murretta, sellaista mitä mummu-vainaa käytti.
   Meinasin just tulla sanomaan sammaa.

   Lainaa

  25. Tulos: +50 (56 ääntä)
   ezaf: Tuossa oot kyllä harvinaisen oikeassa. Rakas isosiskoni leipoi mokkapaloja aikoinaan, ohjeessa luki “3 ruokalusikallista kahvia” tjsp, sisko fiksuna laittoi höystöjä. Ekaan purasuun jäi ne mokkapalat.
   Itse tein saman virheen 11 vuotiaana. Nykyään opiskelen kotitalousopettajaksi ja leivon kakkuja tilauksesta. Kyllä kaikista on leipojiksi, jos vain harjoittelee.

   Lainaa

  26. Tulos: +40 (56 ääntä)
   Täällä minun kotiseudullani Oulun lähellä höystö on nimenomaan ainoa oikea sana! :D En keksi mitään korvaavaa sanaa, joka omaan puhekieleeni sopisi, paitsi jotkut puhuu ehkä joskus "röpöistä". "Tykkääkkönää vahavasta vai laihasta kahavista? Laitanko kuinka palijo höystöjä kuppia kohen?"

   Lainaa

  27. Tulos: -2 (20 ääntä)
   Unis: Meinasin just tulla sanomaan sammaa.
   Kaenuussahi puhuttaan höystöestä :)
   Unis: Meinasin just tulla sanomaan sammaa.
   Kaenuussahi sanottaan höystöksi :)

   Lainaa

  28. Tulos: +9 (31 ääntä)
   piip: Täällä minun kotiseudullani Oulun lähellä höystö on nimenomaan ainoa oikea sana! En keksi mitään korvaavaa sanaa, joka omaan puhekieleeni sopisi, paitsi jotkut puhuu ehkä joskus “röpöistä”. “Tykkääkkönää vahavasta vai laihasta kahavista? Laitanko kuinka palijo höystöjä kuppia kohen?”
   Eikö ne kahvit juoda talon tapaan? En mä ainakaan liiemmin kysele, vaikka kohtelias ja huomioonottava mielestäni muuten oonki.

   Lainaa

  29. TapioRautaWaara 18.8.2016 17:46
   Tulos: -18 (24 ääntä)
   Markku on oikee pimppimagneetti <3

   Lainaa

  30. Vääränvärinen 18.8.2016 17:59
   Tulos: +26 (42 ääntä)
   Kaurakeksien valmistuksen möhlääminen on kyllä jonkinlaisen mitalin arvoinen suoritus.

   Lainaa

  31. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Eli tämä "höystö" on siis kahvijauhetta? Eli sitä mitä laitetaan sillä mittalusikalla sinne kahvinkeittimen suodatinpussiin? Okei. Suomi on täynnä kummallisia sanoja.

   Lainaa

  32. Tulos: -9 (25 ääntä)
   xd: kananmuna on murha..
   Sanna pisti kokkareiset kanan menkat ruokaansa XD

   Lainaa

  33. Tulos: +32 (36 ääntä)
   teppo42: Eli tämä “höystö” on siis kahvijauhetta? Eli sitä mitä laitetaan sillä mittalusikalla sinne kahvinkeittimen suodatinpussiin? Okei. Suomi on täynnä kummallisia sanoja.
   Joo eli siis poroja :P

   Lainaa

  34. Tulos: +16 (22 ääntä)
   opelisti: Höystö merkityksessä jauhettu kahvi on tuttu ainakin täällä Oulun murrealueella. Vanhahtavaa murretta, sellaista mitä mummu-vainaa käytti.
   Sainpahan hyvät naurut kun tulin kommentteja selailemaan! Kyllä, juuri näin. Höystö on nimenomaan jauhettua kahvia, ei kertaalleen keitettyä tjsp. En osaa itekkään sanoa mistä tuo sana on omaan suuhun jääny, mutta samallalailla kuin joku oli jo kommentoinukki, tuo on ainoa sana mikä mieleen tulee.

   Lainaa

  35. Turun murre 18.8.2016 23:32
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Tulipahan mieleen omat kotitaloustunnit. Pojat tekivät kastiketta eivätkä tienneet, että 1 dl suolaa ei ole sama kuin 1 tl suolaa.

   Lainaa

  36. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Jännä että höystö-sana on niin tuntematon! Itse en muuta sanaa käytäkkään kahvipuruista, eli siis siitä perus suodatinkahvipaketin sisällöstä. Eikä kyllä kukaan muukaan tuntemani! Ja Oulussa asutaan, eli liekkö sitten pohjoisen murresanoja :)

   Lainaa

  37. Tulos: +22 (36 ääntä)
   En ole höystöä kuullut, mutta osasin päätellä heti sen kahvinpuruiksi. Toki helppo virhe nuorelle, joka ei ole nähnyt mokkapalojen valmistusta. Itse mokasta: Ei Jonnan olisi kannattanut neuvoa sulattamaan voita ja sokeria kattilassa. Ihan vain mikrossa on helpoin ja se sokeri lisätään vasta sulatuksen jälkeen. Näissä leivontajutuissa on yleensä äidit(tai isät) leiponeet lapsensa kanssa niin ei ole lapsi myöhemmin aivan pihalla leipomisesta. Mutta taitaa nykypäivänä äidit tehdä kaikkea muuta kuin leipoa tai sitten muksut ovat muualla leipomisen ajan. Siinä saisi lapsen kanssa yhteistä kivaa tekemistä. Samoin kun ottaa lapsi mukaan ruuanlaittoon.

   Lainaa

  38. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Murrejutut on kyllä hauskoja. Itse olen huvittanut itäsuomalaisia kun olen sanonut meneväni viruttamaan kädet. Aluksi ihmettelin myös että miksi en muka kehtaisi viedä roskia.

   Lainaa

  39. King Arthur 19.8.2016 5:54
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Tylsimys: Täällä ihmetellään kun alkup leipuri ei käytä arkileipurijärkeä ohjetta tulkitessaan. Teillä kai joku kohtalon yhteys jos Jonnan ohje voin&sokerin sulattamisesta saa aikaan sen että alat sulatella sokeria jotenkin erikseen. Kaikki muut ymmärsi tuon ohjeen niinkun pitikin. Mee tuon Sannan kans naimisiin. Teidät on luotu yhdeksi lihaksi. Tai ehkä yhdeksi lihasopaksi.
   Mee ite naimisiin Sannan kanssa jos luetunymmärtäminen on tuota luokkaa. Lainaamasi kirjoittaja tarkoitti että sokeria ei pidä sulattaa *lainkaan*. Ei samassa eikä erikseen. En olisi vastannut pelkkään pätemisviestiin mutta päätit sitte v*ttuilla lopuksi. Ylpeys käy lankeemuksen jne.

   Lainaa

  40. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Ttppii: Tai sinun mielikuvituksestasi. Googlekaan ei löydä höystö sanaa tuossa tarkoituksessa.
   kamalaa ku ei googlekaan löydä

   Lainaa

  41. Tulos: +8 (22 ääntä)
   Pari kertaa etelässä asuessa ihmeteltiin ku mulla oli käet taskussa. - Mitä ihmettelemistä siinä muka on. :p Tai kävin välillä viruttamassa käet.

   Lainaa

  42. Henkisesti köyhät 19.8.2016 19:39
   Tulos: +5 (15 ääntä)
   pylynalle: Leipominen ei oo kaikkia varten.. Luulis tosin että osattaisiin soveltaa maalaisjärkeäkin vähän siihen tekemiseen mukaan ja kai niissä ohjeissakin luki selkeästi mitä lämmitetään ja mitä ei..
   Ei varmaan olekaan kiinni siitä, mitä ohjeissa sanottiin, vaan siitä että kokki ei ymmärtänyt lukemaansa tai mikä pahempaa, ei viitsinyt lukea. Sehän on niin kovin yleistä nykyään, suorastaan muotia.

   Lainaa

  43. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Pahakokki: Rispektit yrityksestä. Ehkä tätä henkilöä ei ole lapsena opetettu leipomaan eikä ole edes sivusta saanut katsoa, joten hänellä ei ole samoja itsestäänselviä pohjatietoja kuin useimmilla. Tai ehkä hän on vain “tyhmä”. Siinäkin tapauksessa hienoa, että edes yritti. (Tai ehkä se ohje oli oikeasti huono.) Ensi kerralla sujuu varmaan jo vähän paremmin.
   Mitä hemskattia. Intterwebissä joku kannustaa jotakin. Olen erittäin hämmentynyt.

   Lainaa

  44. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Ite käsitin eka että sisko ois duunannu sitä reseptiä ite ku meilläpäin sanotaan sitä höystämiseks. Esim pakastepizzaa voi ite vielä vähä höystää paremmaks

   Lainaa

  45. Tulos: +2 (2 ääntä)
   ezaf: Tuossa oot kyllä harvinaisen oikeassa. Rakas isosiskoni leipoi mokkapaloja aikoinaan, ohjeessa luki “3 ruokalusikallista kahvia” tjsp, sisko fiksuna laittoi höystöjä. Ekaan purasuun jäi ne mokkapalat.
   Kaverin siskolle kävi samalla tavalla, ei oo mestarileipuri ollu hänkään koskaan :'D

   Lainaa

  46. lapintyttö 25.8.2016 17:38
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kyllä meillä päin monet sanoo kahvinpuruja höystöiksi. :)

   Lainaa

  47. Tunteeton sitruuna 6.12.2021 11:53
   Tulos: +1 (1 ääni)
   pylynalle: Leipominen ei oo kaikkia varten.. 😁 Luulis tosin että osattaisiin soveltaa maalaisjärkeäkin vähän siihen tekemiseen mukaan ja kai niissä ohjeissakin luki selkeästi mitä lämmitetään ja mitä ei..
   Lähtökohtaisesti olen huomennut että kaikissa "helpoissa nopeissa kokkausohjeissa" niitä eri ainesosia, ja tekovaiheita on varmaan kymmenen ja puolia toteusvaiheista pidetään niin itsestään selvinä ettei kokematon ymmärrä ohjeen parista sanasta mitä pitäisi tehdä. Paras on kun ohjeessa mainitaan sana "ihana", "hauska" tai vastaavaa. Silloin yleensä pitää ottaa Google avuksi, jotta ymmärtää mitä ainesosia tarvitaan ja mitä joku hämärä ammattikielinen sana ohjeessa tarkoittaa. PS bravuurini keittiössä on munakas, jonka teen särkemällä munan pannulle, ja lisäämällä suolaa päälle. Siinä oikeasti helppo ja nopea ohje.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, leipoa, kaurakeksit, resepti, puuro