Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Oletko fiksumpi kuin koululainen?

Tämä yksinkertainen laskutoimitus sai tuhannet suomalaiset sekaisin.
Suurenna näkymä
Oletko fiksumpi kuin koululainen?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1168 (1204 ääntä)
   Itse laskin kyllä oikein että 102 mutta ihmettelin kauan vastausta koska oletin että pakko vastauksen on olla 112 kun on paloautoista ja ambulansseista kyse :D

   Lainaa

  2. Öhö öhö 14.6.2016 1:40
   Tulos: +441 (495 ääntä)
   Oikea vastaus on juhannus.

   Lainaa

  3. Tulos: +385 (443 ääntä)
   Haluan saman koulutuksen ku Arja.

   Lainaa

  4. Tulos: +565 (593 ääntä)
   102. Tottakai kertotaulu tulee ennen yhteenlaskua.

   Lainaa

  5. KaroliinaCZ 14.6.2016 1:54
   Tulos: +163 (171 ääntä)
   Tommi on oikeassa.

   Lainaa

  6. Tulos: +314 (380 ääntä)
   Mä ymmärsin ton 110-tuloksen saaneiden virheen kun tuota päivitystä selailin. Kuitenkin se on aika yleinen virhe... Mutta mitä sieniä ne lukuisat "27" vastanneet ovat vetäneet joita mokassakin näkyi yksi?

   Lainaa

  7. Tulos: +512 (526 ääntä)
   jooo: Mä ymmärsin ton 110-tuloksen saaneiden virheen kun tuota päivitystä selailin. Kuitenkin se on aika yleinen virhe… Mutta mitä sieniä ne lukuisat “27″ vastanneet ovat vetäneet joita mokassakin näkyi yksi?
   Ite laskin vahingossa 27 kun eka katoin että nuo kaikki plussataan yhteen

   Lainaa

  8. Itsekkin väärin 14.6.2016 2:37
   Tulos: -52 (98 ääntä)
   Mie ku kyseiseen postaukseen törmäsin ni laskin ensin vasemmalta oikeelle ja sit tajusin et ei saatana, kertolasku eka.. tosin puolunisuudella tais olla vaikutusta asiaan :p

   Lainaa

  9. Tulos: +326 (336 ääntä)
   Sen 27 saa sillä että luulee kertomerkkiä plussaksi :D Nimim. ite katoin nopeesti että 2+20+5 = 27 ja vasta ku vastaukset oli satasen luokkaa ni hiffasin että sehän olikin kertomerkki... Ja nyt vähän hävettää

   Lainaa

  10. Tulos: +113 (123 ääntä)
   Läpläp: Haluan saman koulutuksen ku Arja.
   Arja oli katsonut kertolaskun pluslaskuna jolloin vastaus on 27

   Lainaa

  11. Tulos: +113 (125 ääntä)
   jooo: Mä ymmärsin ton 110-tuloksen saaneiden virheen kun tuota päivitystä selailin. Kuitenkin se on aika yleinen virhe… Mutta mitä sieniä ne lukuisat “27″ vastanneet ovat vetäneet joita mokassakin näkyi yksi?
   Ei ole tarvinnut vetää mitään sieniä, huolimattomasti vain katsoneet viimeisen laskutoimituksen. Jos siis viimeisellä rivillä olisi merkin x sijaan merkki + niin vastaus olisi 27.

   Lainaa

  12. Tulos: +2 (44 ääntä)
   jooo: Mä ymmärsin ton 110-tuloksen saaneiden virheen kun tuota päivitystä selailin. Kuitenkin se on aika yleinen virhe… Mutta mitä sieniä ne lukuisat “27″ vastanneet ovat vetäneet joita mokassakin näkyi yksi?
   Luulivat kertomerkkiä plussaksi.

   Lainaa

  13. Tulos: +42 (58 ääntä)
   jooo: Mä ymmärsin ton 110-tuloksen saaneiden virheen kun tuota päivitystä selailin. Kuitenkin se on aika yleinen virhe… Mutta mitä sieniä ne lukuisat “27″ vastanneet ovat vetäneet joita mokassakin näkyi yksi?
   Siis Arjahan varmaan vaa huolimattomasti viimises kohtaa plussas kaikki yhteen eikä huomannu, että paloauto ja ambulanssi pitäisi kertoa.

   Lainaa

  14. Tulos: -5 (35 ääntä)
   Goira: Luulivat kertomerkkiä plussaksi.
   kato teikä kerkeski vastaa ensin :D

   Lainaa

  15. Tulos: +124 (128 ääntä)
   ja ilmeisesti moni muukin

   Lainaa

  16. Paremmin tietäjä 14.6.2016 6:09
   Tulos: +89 (93 ääntä)
   maailmaa: Ite laskin vahingossa 27 kun eka katoin että nuo kaikki plussataan yhteen
   Sama täällä. Eli ihan huolimattomuusvirhe, jonka teki moni muukin.

   Lainaa

  17. Spoilerjäbä 14.6.2016 6:58
   Tulos: -87 (139 ääntä)
   20+20+20=60 20+5+5=30 5-2=3 2+20*5=102 Eikö tämä opeteta jo esikoulussa?

   Lainaa

  18. Tulos: +292 (300 ääntä)
   Spoilerjäbä: 20+20+20=60 20+5+5=30 5-2=3 2+20*5=102 Eikö tämä opeteta jo esikoulussa?
   Tarkoitat siis: x+x+x=60 3x=60 x=20 x+y+y = 30 => 2y=10 y=5 y-z=3 => z=2 => z+xy = 102 Tämä opetetaan kyllä peruskoulussa.

   Lainaa

  19. Tulos: +28 (42 ääntä)
   jooo: Mä ymmärsin ton 110-tuloksen saaneiden virheen kun tuota päivitystä selailin. Kuitenkin se on aika yleinen virhe… Mutta mitä sieniä ne lukuisat “27″ vastanneet ovat vetäneet joita mokassakin näkyi yksi?
   varmaan samalla tavalla kuin itsekin haksahdin: jotenkin viimeinen rekisteröityi yhteenlaskuna, vasta nähtyäni ihmisten vastaukset katsoin uudestaan ja huomasin että prkl sehän olikin lanssi x paloauto eikä lanssi + paloauto...

   Lainaa

  20. Tulos: -17 (31 ääntä)
   Itse en huomannut kertolaskumerkkiä kun ekaksi katsoin, muuten olisin osannutkin - jotenkin kyllä arvasin että tässä on joku juoni.

   Lainaa

  21. Lukion pitkämatikka 6. kurssi seuraavaksi 14.6.2016 8:26
   Tulos: -26 (38 ääntä)
   Aarrgghhh! Olin laskenut 27 aiemmin iltasanomien jutun kommentteihin, mutta nyt huomasin että siinä onkin 2+20Kertaa5 eikä koko summa, no 102 se tietenkin on koska 20x5+2=100+2=102 (laskujärjestyssopimuksen mukaisesti kerto ja jakolaskut ensin...)

   Lainaa

  22. Tulos: +157 (183 ääntä)
   Niinpä niin. Minulle selvisi tuon jutun yhteydessä, miksi lähes 400 000 kansalaisella on maksuhäiriömerkintöjä.

   Lainaa

  23. Seppo Saviniemi 14.6.2016 11:08
   Tulos: +279 (281 ääntä)
   Hauskoja nämä ihmiset jotka jauhavat jostain "koulukunnista". Matematiikkaahan voi laskea vain kahdella tavalla, oikein tai väärin. Hankalaksi menisi elämä, jos matematiikka olisi tulkinnanvaraista.

   Lainaa

  24. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Nopeasti vilkaisten ei huomaa tuota x-merkkiä, vaan luulee sitäkin +-merkiksi. Näin kävi minullekin, vaikka osaan laskea vastauksen. Siitä eri tulokset.

   Lainaa

  25. Tulos: +68 (72 ääntä)
   Ainakaan feissarimokiin ei ole eksynyt urpoja tuputtamaan 110-vastausta :0 tai sitten eivät vaan uskalla

   Lainaa

  26. Tulos: +63 (69 ääntä)
   Niinkin itsestäänselvä asia kuin "kertolasku lasketaan ensin" unohtui täälläkin. Wall of shame.

   Lainaa

  27. 110 on v*tusti pahempi virhe 14.6.2016 12:51
   Tulos: +148 (172 ääntä)
   Te, jotka valitatte, että 27 oli ihan hirvittävän väärin ja sen tuloksen saadakseen täytyy olla vetänyt jotain sieniä: 110 on pahempi vastaus kuin 27. 110 on vain väärin, koska se on väärin. 27 on väärin huolimattomuusvirheen takia. Ne, jotka vastasivat 110, eivät osaa peruslaskusääntöjä. Se on isompi virhe, kuin huolimattomuuttaan katsoa kertomerkki plusmerkiksi.

   Lainaa

  28. purppurakruunu 14.6.2016 12:52
   Tulos: +73 (79 ääntä)
   Henk. koht. huolettaa noi tyypit, jotka laski 110, ja ovat aivan varmoja siitä, että heidän vastauksensa on oikea. Eihän tästä ole vielä montakaan vuotta, kun Facebook oli täynnä valitse oikea vastaus -kyselyitä, joilla sai mukavasti seurattua ihmisten matikantaitoja. Huolimatta siitä, että jokaisella, jolla on Facebook, on myös laskin, oikea vastaus ei todellakaan ollut aina eniten vastattu...

   Lainaa

  29. Tulos: -11 (45 ääntä)
   Minäkin pikaisella vilkaisulla katsoin, että vikalla rivillä vain plussataan. Johtuu varmaan siitä, että kertolasku merkitään yleensä asteriskilla (*) eikä äksällä (x).

   Lainaa

  30. Tulos: -120 (134 ääntä)
   Tässä kannattaa huomioida se että matikan perus laskusäännöt on muuttuneet vuosien varrella. Mun vaari auttoi mut yläasteella matikasta läpi, ja sen kanssa aikanaan tapeltiin juurikin tästä laskujärjestyksestä. Oon siis 20, ja mut on opetettu laskemaan juurikin niin että: 1. Sulkeet auki 2. Kerto- ja jakolaskut vasemmalta oikealle 3. Plus ja miinus vasemmalta oikealle. Kun taas mun vaari, joka muuten opetti matikkaa amiksessa 37 vuotta, on oppinut laskemaan niin, että oli sitten plussaa tai kertomista, niin lasku lasketaan vasemmalta oikealle. Tää selittää sen että ihmiset saa kahta erilaista "oikeaa" vastausta. Itehän laskin aamu-unisena ekana että tulos ois 27, ja rupesin vastauksia kattoessa miettimään että mitä ihmiset on vetäny, ja sit tajusin että vikalla rivillä oli se kertomerkki eikä plussaa..

   Lainaa

  31. Tulos: -1 (19 ääntä)
   puuhöylä?

   Lainaa

  32. Tulos: +29 (45 ääntä)
   Onkohan tässä yritetty "leikkisästi" hakea lopputulosta 112, yleiseurooppalainen hätänumero? Ei tuosta kyllä oikein mitenkään päin väärin laskemallakaan saa sitä väännettyä.

   Lainaa

  33. Tulos: +24 (36 ääntä)
   Opa: Onkohan tässä yritetty “leikkisästi” hakea lopputulosta 112, yleiseurooppalainen hätänumero? Ei tuosta kyllä oikein mitenkään päin väärin laskemallakaan saa sitä väännettyä.
   Todennäköisesti. Olen nähnyt vähän eri version samasta tehtävästä samoilla luvuilla, jossa oli kukkia näiden pelastusvempeleiden sijaan (siinä trikkinä on, että ratkaistavassa lausekkeessa on erinäköisiä kukkia kuin annetuissa). Veikkaamma, että pelastuslaitoksen työntekijät eivät jaksaneet tarkastaa lukuja tai jotakin vastaavaa. Helposti vaihtamalla 30 40:ksi ja 3 8:ksi putoaisi se haettu vastaus.

   Lainaa

  34. Tulos: -2 (18 ääntä)
   Öhö öhö: Oikea vastaus on juhannus.
   Nyt hajosin :D

   Lainaa

  35. Tulos: +44 (68 ääntä)
   matikkaa: Tässä kannattaa huomioida se että matikan perus laskusäännöt on muuttuneet vuosien varrella. Mun vaari auttoi mut yläasteella matikasta läpi, ja sen kanssa aikanaan tapeltiin juurikin tästä laskujärjestyksestä. Oon siis 20, ja mut on opetettu laskemaan juurikin niin että: 1. Sulkeet auki 2. Kerto- ja jakolaskut vasemmalta oikealle 3. Plus ja miinus vasemmalta oikealle. Kun taas mun vaari, joka muuten opetti matikkaa amiksessa 37 vuotta, on oppinut laskemaan niin, että oli sitten plussaa tai kertomista, niin lasku lasketaan vasemmalta oikealle. Tää selittää sen että ihmiset saa kahta erilaista “oikeaa” vastausta. Itehän laskin aamu-unisena ekana että tulos ois 27, ja rupesin vastauksia kattoessa miettimään että mitä ihmiset on vetäny, ja sit tajusin että vikalla rivillä oli se kertomerkki eikä plussaa..
   Lääkkeet!

   Lainaa

  36. KeijoKäpylä 14.6.2016 15:40
   Tulos: -35 (75 ääntä)
   Lähes puolet kommentoi "kyllä mää ton osaan laskee mut katoin vaa kertomerkkiä plus merkiksi" :D eli hyvät ihmiset, ette te osannu sitä laskea jos ette osannut kattoo oikeita merkkejä edes

   Lainaa

  37. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Elealar: Todennäköisesti. Olen nähnyt vähän eri version samasta tehtävästä samoilla luvuilla, jossa oli kukkia näiden pelastusvempeleiden sijaan (siinä trikkinä on, että ratkaistavassa lausekkeessa on erinäköisiä kukkia kuin annetuissa). Veikkaamma, että pelastuslaitoksen työntekijät eivät jaksaneet tarkastaa lukuja tai jotakin vastaavaa. Helposti vaihtamalla 30 40:ksi ja 3 8:ksi putoaisi se haettu vastaus.
   202?

   Lainaa

  38. Tulos: +20 (22 ääntä)
   VHM: Itse laskin kyllä oikein että 102 mutta ihmettelin kauan vastausta koska oletin että pakko vastauksen on olla 112 kun on paloautoista ja ambulansseista kyse
   Ihan sama ongelma :D

   Lainaa

  39. Tulos: +97 (101 ääntä)
   matikkaa: Tässä kannattaa huomioida se että matikan perus laskusäännöt on muuttuneet vuosien varrella. Mun vaari auttoi mut yläasteella matikasta läpi, ja sen kanssa aikanaan tapeltiin juurikin tästä laskujärjestyksestä. Oon siis 20, ja mut on opetettu laskemaan juurikin niin että: 1. Sulkeet auki 2. Kerto- ja jakolaskut vasemmalta oikealle 3. Plus ja miinus vasemmalta oikealle. Kun taas mun vaari, joka muuten opetti matikkaa amiksessa 37 vuotta, on oppinut laskemaan niin, että oli sitten plussaa tai kertomista, niin lasku lasketaan vasemmalta oikealle. Tää selittää sen että ihmiset saa kahta erilaista “oikeaa” vastausta. Itehän laskin aamu-unisena ekana että tulos ois 27, ja rupesin vastauksia kattoessa miettimään että mitä ihmiset on vetäny, ja sit tajusin että vikalla rivillä oli se kertomerkki eikä plussaa..
   Missään koskaan ei kyllä tällainen tapa voi olla oikein. Sääliksi käy vaarisi matikantunneilla istuneita.

   Lainaa

  40. Paremmin tietäjä 14.6.2016 18:44
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   mm: Tarkoitat siis: x+x+x=60 3x=60 x=20 x+y+y = 30 => 2y=10 y=5 y-z=3 => z=2 => z+xy = 102 Tämä opetetaan kyllä peruskoulussa.
   Yläasteella, ehkä 7.luokalla, arvioisin.

   Lainaa

  41. Tulos: +42 (42 ääntä)
   Paremmin tietäjä: Yläasteella, ehkä 7.luokalla, arvioisin.
   x:t ja y:t tulevat yläasteella, mutta noita ihan vastaavia ongelmanratkaisutehtäviä on soveltavina lisätehtinä viimeistään 2. luokasta lähtien. Toki laskut eivät ole noin vaikeita, mutta jos kissa tarkoittaa numeroa kolme ja koira numeroa kaksi ja heppa on kissa+koira niin mitä numeroa heppa tarkoittaa? Tuonkin paloautotehtävän pystyi ratkaisemaan ihan vain päättelemällä poislukien viimeisen rivin laskujärjestyskompaa, joka pitää osata ja tietää. Ja sen lisäksi vielä muistaa. Tuon laskujärjestyssäännön voi avata vaikka näin: ostat kaupasta kaksi maitoa ja 5 pakettia kananmunia, joissa on kussakin 10 munaa. Tällöin ostat kaupasta 2+5x10=52 ruokatarviketta, et suinkaan (2+5)x10=70 tarviketta.

   Lainaa

  42. Vääränvärinen 14.6.2016 20:10
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Olisi ollut mainio tilaisuus pelastuslaitoksen matikkamiehellä tehdä pähkinän vastaukseksi 112. Olisi ollut teemaan sopiva.

   Lainaa

  43. Tulos: +90 (92 ääntä)
   Ihan vaan matematiikanopettajavaarille tiedoksi, että laskujärjestys on pysynyt samana n. 400-500 vuotta.

   Lainaa

  44. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Öhö öhö: Oikea vastaus on juhannus.
   minun mielestä se vastaus on punainen :/

   Lainaa

  45. Tulos: +27 (29 ääntä)
   maailmaa: Ite laskin vahingossa 27 kun eka katoin että nuo kaikki plussataan yhteen
   Vääränvärinen: Olisi ollut mainio tilaisuus pelastuslaitoksen matikkamiehellä tehdä pähkinän vastaukseksi 112. Olisi ollut teemaan sopiva.
   ja ennalta arvattava. kaikki ois tienny vastauksen laskematta. kun oli aina matikan tehtävissä sellanen että tietty kirjain tarkoittaa numeroa esim A=1. sit on erilaisia laskuja joista saa sanoja. en osannu laskea laskuja, mutta arvasin aina ne sanat ilman mitään laskutoimitusta :) erilaista ongelmanratkontaa ;)

   Lainaa

  46. Tulos: +62 (70 ääntä)
   en ymmärrä miten jotkut voi luulla että matematiikassa voisi olla joku toinen tapa laskea. matematiikka on eksakti tiede ja yleismaailmallinen kieli. jos muutat laskutapoja, elät eri universumissa. fysiikka ja kemiakin olisivat täysin erilaiset. ihmiset varmaan leijailis ympäriinsä jne.

   Lainaa

  47. Tulos: +70 (70 ääntä)
   matikkaa: Tässä kannattaa huomioida se että matikan perus laskusäännöt on muuttuneet vuosien varrella. Mun vaari auttoi mut yläasteella matikasta läpi, ja sen kanssa aikanaan tapeltiin juurikin tästä laskujärjestyksestä. Oon siis 20, ja mut on opetettu laskemaan juurikin niin että: 1. Sulkeet auki 2. Kerto- ja jakolaskut vasemmalta oikealle 3. Plus ja miinus vasemmalta oikealle. Kun taas mun vaari, joka muuten opetti matikkaa amiksessa 37 vuotta, on oppinut laskemaan niin, että oli sitten plussaa tai kertomista, niin lasku lasketaan vasemmalta oikealle. Tää selittää sen että ihmiset saa kahta erilaista “oikeaa” vastausta. Itehän laskin aamu-unisena ekana että tulos ois 27, ja rupesin vastauksia kattoessa miettimään että mitä ihmiset on vetäny, ja sit tajusin että vikalla rivillä oli se kertomerkki eikä plussaa..
   Täähän saattaa selittää miks osa noista kommentoijista on oppinu laskusäännöt täysin pieleen kerta opettajaki voi olla noin pihalla

   Lainaa

  48. Tulos: +10 (18 ääntä)
   ananas: minun mielestä se vastaus on punainen
   Ei, ei, ei. Olette molemmat väärässä. Se on nintendo-pöytä.

   Lainaa

  49. Tulos: +16 (30 ääntä)
   matikkaa: Tässä kannattaa huomioida se että matikan perus laskusäännöt on muuttuneet vuosien varrella. Mun vaari auttoi mut yläasteella matikasta läpi, ja sen kanssa aikanaan tapeltiin juurikin tästä laskujärjestyksestä. Oon siis 20, ja mut on opetettu laskemaan juurikin niin että: 1. Sulkeet auki 2. Kerto- ja jakolaskut vasemmalta oikealle 3. Plus ja miinus vasemmalta oikealle. Kun taas mun vaari, joka muuten opetti matikkaa amiksessa 37 vuotta, on oppinut laskemaan niin, että oli sitten plussaa tai kertomista, niin lasku lasketaan vasemmalta oikealle. Tää selittää sen että ihmiset saa kahta erilaista “oikeaa” vastausta. Itehän laskin aamu-unisena ekana että tulos ois 27, ja rupesin vastauksia kattoessa miettimään että mitä ihmiset on vetäny, ja sit tajusin että vikalla rivillä oli se kertomerkki eikä plussaa..
   Ei matematiikka ole mitään kaunokirjoitusta jota vaihdetaan kun siltä tuntuu! Se on puhdasta tiedettä joka on ollut olemassa jo ennen ihmistä ja se on pitänyt löytää, ei keksiä. Laskusäännöt ovat aina olleet samat ja on omituista että vaaris on saanut opettaa niinkin kauan. Ehkei se ole amiksessa niin tarkkaa :P

   Lainaa

  50. Arthur Brown 16.6.2016 9:37
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Kelatkaa, että nämä samat elämäm-vahvat-koululaiset tulkitsevat tilastoja ja vetävät niistä johtopäätöksiä kokonaisista etnisyyksistä. Tai tarkemmin, syövät saamansa luvut pureksimatta niitä, koska kapasiteettia lukujen ja lähteiden arviointiin ei yksinkertaisesti ole.

   Lainaa

  51. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Läpläp: Haluan saman koulutuksen ku Arja.
   Arja selvitti arvot oikein, mutta oletti että lopussakin on vain pluslaskuja. Eli 2/5 suoritus.

   Lainaa

  52. Tulos: +18 (20 ääntä)
   hmm: Ei, ei, ei. Olette molemmat väärässä. Se on nintendo-pöytä.
   no olinki aina matikassa huono ;/

   Lainaa

  53. TapioRautaWaara 17.6.2016 1:46
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Kanada

   Lainaa

  54. Tulos: 0 (8 ääntä)
   jooo: Mä ymmärsin ton 110-tuloksen saaneiden virheen kun tuota päivitystä selailin. Kuitenkin se on aika yleinen virhe… Mutta mitä sieniä ne lukuisat “27″ vastanneet ovat vetäneet joita mokassakin näkyi yksi?
   Ne varmaan ei huomannu lopussa tota kertolaskua, en minäkään sitä aluksi huomannut :D

   Lainaa

  55. Tulos: -22 (28 ääntä)
   hannele: Laskusäännöt ovat aina olleet samat ja on omituista että vaaris on saanut opettaa niinkin kauan. Ehkei se ole amiksessa niin tarkkaa
   Ei muuten pidä paikkansa. Vielä 70-luvulla jankutettiin näin: Ensin aina kertolasku, sitten vasta jakolasku ja lopuksi yhteen- ja vähennyslaskut merkityssä järjestyksessä. Laskujärjestystä muutettiin muistaakseni joskus 80-luvulla. Hesarissa se uutisoitiin n. 10 sentin mittaisella yhden palstan jutulla.

   Lainaa

  56. Purkkikassi 17.6.2016 21:07
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   hmm: Ei, ei, ei. Olette molemmat väärässä. Se on nintendo-pöytä.
   Se on puuhöylä

   Lainaa

  57. Tulos: -3 (9 ääntä)
   topi: Ei muuten pidä paikkansa. Vielä 70-luvulla jankutettiin näin: Ensin aina kertolasku, sitten vasta jakolasku ja lopuksi yhteen- ja vähennyslaskut merkityssä järjestyksessä. Laskujärjestystä muutettiin muistaakseni joskus 80-luvulla. Hesarissa se uutisoitiin n. 10 sentin mittaisella yhden palstan jutulla.
   Oikeassa olet! Itsehän en tällaista muista, kun en ollut syntynytkään, mutta tarkistin erinäisistä lähteistä. Se muutos koski vain kerto- ja jakolaskun välistä järjestystä, ei yhteen-/vähennyslaskujen ja kerto-/jakolaskujen välistä. Eli tämä amiksen matikanopettaja josta eräs henkilö kertoi, on todellakin opettanut siis täysin väärin, jos kaikki laskut on laskettu vasemmalta oikealle-järjestyksessä samanarvoisina.

   Lainaa

  58. Tulos: -3 (3 ääntä)
   jooo: Mä ymmärsin ton 110-tuloksen saaneiden virheen kun tuota päivitystä selailin. Kuitenkin se on aika yleinen virhe… Mutta mitä sieniä ne lukuisat “27″ vastanneet ovat vetäneet joita mokassakin näkyi yksi?
   Sen 27 sai oikein helposti tulokseksi kun nopeesti kännykän ruudulta näky alimmassa laskutoimituksessa pelkkiä + merkkejä

   Lainaa

  59. Tulos: -26 (28 ääntä)
   En ymmärrä tota että ''kertolasku pitää laskea ensin'', se tuloshan on ihan sama siitä huolimatta missä järjestyksessä sen laskee?

   Lainaa

  60. Korvamato 3.7.2016 0:40
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Läpläp: Haluan saman koulutuksen ku Arja.
   Arja näki kertomerkin plussana, kuten myös minä, kunnes katsoin toisen kerran :)

   Lainaa

  61. Tulos: 0 (2 ääntä)
   nimim. Öhö öhö/VHM: kannattaa testiks kokeilla vaihtaa sähköpostiosotetta, ellei nimenvaihto kiihota ;)

   Lainaa

  62. Tulos: -1 (1 ääni)
   Miksi kertolasku tulee ennen yhteenlaskua? Matematiikka on olevinaan luonnontiede, niin tälle on oltava jokin luonnollinen selitys

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: pelastuslaitos, ambulanssi, paloauto, arvoitus, matematiikka, matikka, yhtälö, pulma, lasku, laskujärjestys, elämänkoulu, elämän koulu