Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Mammapalstalta päivää, osa 35

  Millä nimellä kutsutaan kaikkivaltiasta?
  Suurenna näkymä
  Mammapalstalta päivää, osa 35

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -188 (674 ääntä)
   ja taas yksi salkkareiden pilaama ihminen :_(

   Lainaa

  2. Tulos: +333 (397 ääntä)
   ÄiTyLeissä on aina jotain menoo, varmaan paras ryhmä facessa!

   Lainaa

  3. Tulos: +339 (361 ääntä)
   Oon kyllä harkinnut monesti että liittyisin tähän ryhmään niin että pääsisi lukemaan kaikkia hauskoja päivityksiä. Mutta pelkään että tuhoan otsalohkoni samalla koska hauskojen päivityksien vastapainoksi on käsittämättömän typeriä ja aivottomia juttuja, trollailuna tai ihan tosissaan (ja useimmiten ne on tosissaan). Otsa olisi niin kipeä että pitäisi ottaa saikkua kroonisen pääkivun ja myötähäpeän takia.

   Lainaa

  4. Tulos: +727 (771 ääntä)
   Ei oo kyllä kovin PC koekysymys. Uskontotietoa voisi opettaa mieluummin kuin uskomista, vaihtoehtoisena kysymyksenä vaikka "mikä on kristinuskon mukaan kaikkivaltiaan nimi" tms.

   Lainaa

  5. Tulos: +422 (500 ääntä)
   Uskonnontehtävän kysymyksenasettelu on kyllä aika huono, jos toivottu vastaus todella on "jumala". Jumala kun ei ole terminä mitenkään kristinuskon yksinoikeus eikä edes edellytä kaikkivoipaisuutta, eikä se ole edes erisnimi (vaikka jotkut krisut niin kovasti toivois).

   Lainaa

  6. Tulos: +464 (594 ääntä)
   Sanna huolestuu, jos hänen lapsensa uskoo Ulla Taalasmaahan. Itse huolestuisin, jos oma lapseni kritiikittä omaksuisi tuollaisen opettajan dogmaattisen maailmankuvan. Jos kerran opettajan mukaan lapset tietävät, että kysymyksellä haetaan vastaukseksi jumalaa, miksi kysymys kannattaa edes kysyä kokeessa? Ei vaikuta oppimiseen ja oppilaan omaan ajatteluun tähtäävältä opetukselta vaan ikävältä aivopesulta. Onneksi Sannan lapsi ei purematta niele vaan uskaltaa pilailla. Olisin ylpeä tuollaisesta lapsesta - tuskin tyhmyyttään vastasi väärin, vaan aivan muista syistä.

   Lainaa

  7. Tulos: +226 (254 ääntä)
   Miksi puolituttu mies pesisi elimensä toisten lavuaarissa?

   Lainaa

  8. Tulos: +249 (283 ääntä)
   Tiiviste: Miksi puolituttu mies pesisi elimensä toisten lavuaarissa?
   Varmaan samasta syystä kuin hän pesisi kätensä siellä: se on likainen.

   Lainaa

  9. Tulos: +268 (290 ääntä)
   "Millä nimellä kutsutaan kaikkivaltiasta?" Cthulhu.

   Lainaa

  10. Tulos: +333 (337 ääntä)
   piisami: Sanna huolestuu, jos hänen lapsensa uskoo Ulla Taalasmaahan. Itse huolestuisin, jos oma lapseni kritiikittä omaksuisi tuollaisen opettajan dogmaattisen maailmankuvan. Jos kerran opettajan mukaan lapset tietävät, että kysymyksellä haetaan vastaukseksi jumalaa, miksi kysymys kannattaa edes kysyä kokeessa? Ei vaikuta oppimiseen ja oppilaan omaan ajatteluun tähtäävältä opetukselta vaan ikävältä aivopesulta. Onneksi Sannan lapsi ei purematta niele vaan uskaltaa pilailla. Olisin ylpeä tuollaisesta lapsesta – tuskin tyhmyyttään vastasi väärin, vaan aivan muista syistä.
   Mutta eihän Sanna missään vaiheessa lapsensa vastausta moittinut, vaan opettajan Wilma-järjestelmään laittamaa merkintää "Tehtävien laiminlyöti".

   Lainaa

  11. Tulos: -169 (233 ääntä)
   Jumala: Uskonnontehtävän kysymyksenasettelu on kyllä aika huono, jos toivottu vastaus todella on “jumala”. Jumala kun ei ole terminä mitenkään kristinuskon yksinoikeus eikä edes edellytä kaikkivoipaisuutta, eikä se ole edes erisnimi (vaikka jotkut krisut niin kovasti toivois).
   Paitsi, että jumalan määritelmä nimenomaan juuri on kaikkivoipaisuus. Huoh. Ok, joissain uskonnoissa jumalat eivät ole kaikkivoipaisia - aika luuserijumalia siis. Ja uskonnonopetus on ihan opetussuunnitelman mukaisesti tunnustuksellista suomalaisissa peruskouluissa. Jos et halua näin olevan, kirjoita kansanedustajallesi tai pistä kansalaisaloite pystyyn (ps. viimeksi sai about 10k nimeä kasaan).

   Lainaa

  12. Tulos: +179 (191 ääntä)
   Tidtabell: Ja uskonnonopetus on ihan opetussuunnitelman mukaisesti tunnustuksellista suomalaisissa peruskouluissa. Jos et halua näin olevan, kirjoita kansanedustajallesi tai pistä kansalaisaloite pystyyn (ps. viimeksi sai about 10k nimeä kasaan).
   Vaan kun ei ole. Tunnustuksellisesta uskonnonopetuksesta, tai ainakin tämän termin käyttämisestä luovuttiin 2003. Nykyään kyseessä on "oman uskonnon opetus". Todellisuudessa toki opetusta voisi monin paikoin edelleen kutsua tunnustukselliseksi, mutta opetussuunnitelman mukaista tämä ei ole.

   Lainaa

  13. Tulos: +260 (262 ääntä)
   Tiiviste: Miksi puolituttu mies pesisi elimensä toisten lavuaarissa?
   Miksi Flora tietää mitä kylpyhuoneessa on tapahtunut? Oliko hän vahtimassa mitä siellä tapahtuu vai kokiko tämä puolituttu mies jostain oudosta syystä tarpeelliseksi kertoa alapesustaan?

   Lainaa

  14. Raakakauppa 19.5.2016 3:26
   Tulos: +139 (159 ääntä)
   Tidtabell: Paitsi, että jumalan määritelmä nimenomaan juuri on kaikkivoipaisuus. Huoh. Ok, joissain uskonnoissa jumalat eivät ole kaikkivoipaisia – aika luuserijumalia siis.
   "Jumala, jumaluus tai jumalolento on käsite, joka tarkoittaa tavallisesti henkilöllisiksi käsitettyjä yliluonnollisia olentoja, joiden uskotaan hallitsevan luonnonvoimia, ihmisten kohtaloita ynnä muuta" -Wikipedia, ensimmäinen lause. Kaikkivoipaisuuden kanssa sanalla ei ole mitään erityistä suhdetta. Kaikkivoivat jumalat ovat itse asiassa vahvasti vähemmistössä. Älä opeta mitä et osaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +219 (241 ääntä)
   Mielestäni lapsille voidaan opettaa yleistietämystä eri uskonnoista yleistiedon takia, mutta heitä ei voida vaatia uskomaan olemattomiin asioihin. :/

   Lainaa

  16. Tulos: +135 (181 ääntä)
   asnaeb: ja taas yksi salkkareiden pilaama ihminen :_(
   Kuinkahan paljon niitä uskontojen pilaamia on?! Ja vähän huonommalla tavalla vielä

   Lainaa

  17. Tulos: +14 (34 ääntä)
   Poupau: Oon kyllä harkinnut monesti että liittyisin tähän ryhmään niin että pääsisi lukemaan kaikkia hauskoja päivityksiä. Mutta pelkään että tuhoan otsalohkoni samalla koska hauskojen päivityksien vastapainoksi on käsittämättömän typeriä ja aivottomia juttuja, trollailuna tai ihan tosissaan (ja useimmiten ne on tosissaan). Otsa olisi niin kipeä että pitäisi ottaa saikkua kroonisen pääkivun ja myötähäpeän takia.
   Luuletko että sä pääset noin vaan? ;)

   Lainaa

  18. Tulos: +104 (146 ääntä)
   Tidtabell: Paitsi, että jumalan määritelmä nimenomaan juuri on kaikkivoipaisuus. Huoh. Ok, joissain uskonnoissa jumalat eivät ole kaikkivoipaisia – aika luuserijumalia siis.
   Jumalan on mahdotonta olla kaikkivoipainen. Siinä on ongelmana mm. paradoksaalisuus: Voiko jumala luoda niin ison kiven, ettei hän sitä jaksa nostaa? Vastaa tuohon 'kyllä' tai 'ei' niin molemmat vastaukset osoittavat paradoksaalisesti sen ettei jumala ole kaikkivoipainen. Jos kaikkivoipainen on jumaluuden määritelmä niin jumalia ei silloin ole olemassa.

   Lainaa

  19. Tulos: +131 (171 ääntä)
   asnaeb: ja taas yksi salkkareiden pilaama ihminen :_(
   Loogisempaa on uskoa Ulla Taalasmaahan kuin jumalaan, sillä Ulla Taalasmaan näkee sentään telkusta, mutta jumalaa ei ole nähnyt kukaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +103 (137 ääntä)
   Uskonto ja sen opettaminen tuohon tapaan pitäisi rinnastaa aivopesuun. Yhteinen sivistävä katsomusaine kaikille.

   Lainaa

  21. Arkkienkeli 19.5.2016 8:53
   Tulos: -10 (44 ääntä)
   Jumala: Uskonnontehtävän kysymyksenasettelu on kyllä aika huono, jos toivottu vastaus todella on “jumala”. Jumala kun ei ole terminä mitenkään kristinuskon yksinoikeus eikä edes edellytä kaikkivoipaisuutta, eikä se ole edes erisnimi (vaikka jotkut krisut niin kovasti toivois).
   Vastaus ei voisi olla jumala. Ainoa oikea vastaus on Jahve, joka on raamatussa(kin) mainittu etunimi kristinuskon(kin) jumalalle.

   Lainaa

  22. Käyttäjä 19.5.2016 10:01
   Tulos: -29 (89 ääntä)
   Elli: Ei oo kyllä kovin PC koekysymys. Uskontotietoa voisi opettaa mieluummin kuin uskomista, vaihtoehtoisena kysymyksenä vaikka “mikä on kristinuskon mukaan kaikkivaltiaan nimi” tms.
   No eiköhän kaikki tajua että kun opetellaan kristinuskoa niin tarkoitetaan "kristinuskon mukaan". Pitäisikö se kirjoittaa jokaiseen muistiinpanoon ja koekysymykseen? Eihän luonnontieteissäkään painoteta senkään vertaa, että opettelemamme asiat ovat näin "nykyisen tieteen käsityksen mukaan", vaikka käsitykset muuttuvat tämän tästä. Minulle opetettiin koulussa, että aurinkokunnassamme on 9 planeettaa ja Saturnuksella on (muistaakseni) 28 kuuta. Kumpikin käsitys on sittemmin iloisesti muuttunut, mutta silloin asia oli just niin eikä mitään varauksia aseteltu.

   Lainaa

  23. purppurakruunu 19.5.2016 10:06
   Tulos: +4 (52 ääntä)
   Jumala: Uskonnontehtävän kysymyksenasettelu on kyllä aika huono, jos toivottu vastaus todella on “jumala”. Jumala kun ei ole terminä mitenkään kristinuskon yksinoikeus eikä edes edellytä kaikkivoipaisuutta, eikä se ole edes erisnimi (vaikka jotkut krisut niin kovasti toivois).
   Nillin nillin, mutta Jumalan katsotaan olevan kristinuskon jumalan nimi, samalla tavalla kuin Allah on islamin ja Zeus kumppaneineen muinaskreikan. Vähän hankalaksihan tämä menee, kun useammalla uskonnolla on sama nimi kääännettynä käytössä, mutta sillä erisnimikäytöllä on ihan pointti. Esimerkiksi kysymykseen "mikä on jumalan tehtävä" vastaus on eri riippuen siitä, onko jumala kirjoitettu isolla vai pienellä.

   Lainaa

  24. Mother of Vile Excrement 19.5.2016 10:14
   Tulos: +35 (67 ääntä)
   M: Loogisempaa on uskoa Ulla Taalasmaahan kuin jumalaan, sillä Ulla Taalasmaan näkee sentään telkusta, mutta jumalaa ei ole nähnyt kukaan.
   No tarkkaan ottaen kukaan ei ole nähnyt Ulla Taalasmaata televisiossa, vaan häntä esittävän näyttelijän, koska Ulla Taalasmaa on fiktiivinen hahmo. Mutta pätee tuo kyllä myös jumalaan.

   Lainaa

  25. Tulos: +59 (71 ääntä)
   Floran puolitutulle miesystävälle vinkki: laita se vessan ovi lukkoon kun seuraavan kerran huljuttelet vehjettäsi aktin jälkeen sen sattunnaisen hoidon vessassa.

   Lainaa

  26. Tulos: -22 (60 ääntä)
   M: Loogisempaa on uskoa Ulla Taalasmaahan kuin jumalaan, sillä Ulla Taalasmaan näkee sentään telkusta, mutta jumalaa ei ole nähnyt kukaan.
   Olet varmaan myös nähnyt rakkauden ja pimeän aineen.

   Lainaa

  27. Tulos: -54 (80 ääntä)
   wtff: Jumalan on mahdotonta olla kaikkivoipainen. Siinä on ongelmana mm. paradoksaalisuus: Voiko jumala luoda niin ison kiven, ettei hän sitä jaksa nostaa? Vastaa tuohon ‘kyllä’ tai ‘ei’ niin molemmat vastaukset osoittavat paradoksaalisesti sen ettei jumala ole kaikkivoipainen. Jos kaikkivoipainen on jumaluuden määritelmä niin jumalia ei silloin ole olemassa.
   Ei voi luoda, koska Jumala ei voi toimia olemustaan vastaan. Jumala ei esimerkiksi voi muuttua Saatanaksi, mutta vain hölmö hyväksyisi tuon osoituksesi siitä, että Jumala ei ole kaikkivoipainen kristinuskon tarkoittamassa merkityksessä.

   Lainaa

  28. Tulos: +70 (90 ääntä)
   Jos ette halua lapsellenne opetettavan uskontoa, miksi kuulutte kirkkoon? Eikö kuitenkin edelleen vanhemmat voi valita, opetetaanko lapselle uskontoa vai elämänkatsomustietoa (tms.)?

   Lainaa

  29. Tulos: +29 (37 ääntä)
   asnaeb: ja taas yksi salkkareiden pilaama ihminen :_(
   Tai jos se oliki vaan vitsi. Ite muistan ainaki ku ala-asteella salkkarit oli vaan yks iso vitsi. (vaikka onhan se sitä vieläki)

   Lainaa

  30. Tulos: +29 (67 ääntä)
   Jos lapsi kuuluu kirkkoon, niin eikö silloin oman uskonnon oppitunnilla lähdetä siitä, että lapsi uskoo kirkkonsa opetuksiin? Jos taas ette pakkokasta vastasyntyneitänne mihinkään lahkoon, niin opetus et-tunneilla on tunnuksetonta.

   Lainaa

  31. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Poupau: Oon kyllä harkinnut monesti että liittyisin tähän ryhmään niin että pääsisi lukemaan kaikkia hauskoja päivityksiä. Mutta pelkään että tuhoan otsalohkoni samalla koska hauskojen päivityksien vastapainoksi on käsittämättömän typeriä ja aivottomia juttuja, trollailuna tai ihan tosissaan (ja useimmiten ne on tosissaan). Otsa olisi niin kipeä että pitäisi ottaa saikkua kroonisen pääkivun ja myötähäpeän takia.
   Kuule, ei sinne noin vain liitytä. Äityleihin on vuosien jono.

   Lainaa

  32. Tulos: +30 (36 ääntä)
   uskonnoton: Jos lapsi kuuluu kirkkoon, niin eikö silloin oman uskonnon oppitunnilla lähdetä siitä, että lapsi uskoo kirkkonsa opetuksiin? Jos taas ette pakkokasta vastasyntyneitänne mihinkään lahkoon, niin opetus et-tunneilla on tunnuksetonta.
   Miinus että osa oppilaista, jotka ei kristinuskoon usko, on silti siellä normaaleilla uskonnontunneilla. Jos kuulut uskontoon, jonka opetusta ei järjestetä, saat valita normiuskontotunneista tai elämänkatsomustiedosta, ja ne ET-tunnit on herkästi varsinaisen koulupäivän jälkeen toisella puolella kaupunkia varsinkin esimerkiksi ala-asteella, kun oppilaiden ei voida olettaa tenttivän et-kursseja tai tekevän niitä netissä. Ymmärrän täysin, jos joku ei halua siihen rumbaan lähteä, varsinkin jos kaikki kaverit on normiuskontotunneilla, ja opettajien luulisi myös olevan tästä täysin tietoisia.

   Lainaa

  33. Tulos: +20 (30 ääntä)
   tyttö: Kuule, ei sinne noin vain liitytä. Äityleihin on vuosien jono.
   Voi höh. Luulin että riittää että on pimpin omaava niin pääseepi samantien sisälle. Täytyy aloittaa jonottaminen, jos 2019 pääsisi keskustelemaan tuliko kakka synnyttäessä (jos oisin vaikka synnyttänyt siihen mennessä).

   Lainaa

  34. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Mikä idea tuollaisissa monistetehtävissä oikein on? "Tässä on sinulle kysymys. Minä tiedän, että sinä tiedät mitä vastausta minä odotan tähän. Jos vastaat jotain muuta, siitä tulee sanktioita."

   Lainaa

  35. Tulos: 0 (10 ääntä)
   asnaeb: ja taas yksi salkkareiden pilaama ihminen :_(
   Missä ne aiemmat on vastaan tulleet?

   Lainaa

  36. sivustaseuraaja 20.5.2016 0:48
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Harmi että Floran päivityksen kommentit on jätetty pois :D Niistä kävi ilmi että Flora löysi lavuaaristaan karvan ja oli vakuuttunut että kyseessä on munakarva koska se ei näyttänyt hiukselta vaan oli pieni ja kiharainen. Myöhemmin Flora laittoi miehelle viestiä että pesikö hän munansa lavuaarissa ja mies myönsi pesseensä.. :'D Ja joku tuolla mainitsi jotain aktin jälkeen pesusta niin tämä peseminen tapahtui ennen aktia kun hommat oli menneet siihen suuntaan niin mies oli käynyt vessassa ja pesaissut kikulinsa samalla lavuaarissa. :D

   Lainaa

  37. Pakkoliitetty 20.5.2016 9:56
   Tulos: +31 (47 ääntä)
   uskonnoton: Jos lapsi kuuluu kirkkoon, niin eikö silloin oman uskonnon oppitunnilla lähdetä siitä, että lapsi uskoo kirkkonsa opetuksiin? Jos taas ette pakkokasta vastasyntyneitänne mihinkään lahkoon, niin opetus et-tunneilla on tunnuksetonta.
   Miksi lapsen pitäisi uskoa kristinuskoon ainoastaan siksi, että hänen harhaiset vanhempansa siihen uskovat ja ovat pakkoliittäneet myös jälkikasvunsa tuohon uskontoon?

   Lainaa

  38. Tulos: +26 (36 ääntä)
   sivustaseuraaja: Harmi että Floran päivityksen kommentit on jätetty pois Niistä kävi ilmi että Flora löysi lavuaaristaan karvan ja oli vakuuttunut että kyseessä on munakarva koska se ei näyttänyt hiukselta vaan oli pieni ja kiharainen. Myöhemmin Flora laittoi miehelle viestiä että pesikö hän munansa lavuaarissa ja mies myönsi pesseensä.. :’D Ja joku tuolla mainitsi jotain aktin jälkeen pesusta niin tämä peseminen tapahtui ennen aktia kun hommat oli menneet siihen suuntaan niin mies oli käynyt vessassa ja pesaissut kikulinsa samalla lavuaarissa.
   No sehän on hyvä, kun mies pesee munansa lavuaarissa. Ennen ja jälkeen seksin. Jos mies on vaikkapa hikoillut koko päivän töissä, niin onhan se suihinottoa ajatellen naiselle mukavampi pestä munaa ensin. Ei tarvitse naisen rutista hajusta ja kullihiestä. Mutta ei näkäjään pesukaan ole oikein. Ja kun henkilö on puolituttu, eikä seksistä ole varmuutta niin ei sitä toisen suihkuunkaan kehdata mennä. Meillä naisilla on käsisuihku ja miehille kätevin lavuaari. Jos on seksiä tiedossa niin naistenkin kannattaa vähän käsisuihkua käyttää ennen seksiä ;)

   Lainaa

  39. Tulos: +2 (20 ääntä)
   Pali: Jos ette halua lapsellenne opetettavan uskontoa, miksi kuulutte kirkkoon? Eikö kuitenkin edelleen vanhemmat voi valita, opetetaanko lapselle uskontoa vai elämänkatsomustietoa (tms.)?
   Kirkkoonkuulumisen syyt Suomessa: sakramentit sekä sukuyhteisöön liittämis- ja initaatioriitit(ehtoollinen, kaste, rippijuhla ja häät), juhlallisuus, koristeellisuus, sukutapaamiset, live-urkumusiikki, turvallisuudentunne ja vastuunsiirto, valokuvat, seurakunnan kerhot ja vertaistukiryhmät(lasten päiväkerho, sururyhmä leskille, sinkkuklubi), halvempi hautaus.

   Lainaa

  40. Tulos: +21 (31 ääntä)
   Pali: Jos ette halua lapsellenne opetettavan uskontoa, miksi kuulutte kirkkoon? Eikö kuitenkin edelleen vanhemmat voi valita, opetetaanko lapselle uskontoa vai elämänkatsomustietoa (tms.)?
   Elämänkatsomustiedossa on se ongelma että sitä opiskelevat lapset saattavat kokea itsensä ryhmän ulkopuolisiksi jos kaikki kaverit ovat uskonnon tunneilla. Olen ollut ala-asteella koulunkäyntiavustajana ja siellä esimerkiksi tunnustuksellisten aamunavausten aikana ET-lapset (ei alien) joutuivat istumaan erillisessä tilassa valvottuna. Lisäksi voin kuvitella, että ei varmaankaan ole hauskaa jos muut lähtevät kirkkoon ja itse joutuu tekemään sen ajan hiljaista työtä/lisätehtäviä. Uskontotietoa vaan tämän nykyisen tunnustamattoman (just joo) uskonnonopetuksen tilalle.

   Lainaa

  41. Tulos: +11 (35 ääntä)
   sivustaseuraaja: Harmi että Floran päivityksen kommentit on jätetty pois Niistä kävi ilmi että Flora löysi lavuaaristaan karvan ja oli vakuuttunut että kyseessä on munakarva koska se ei näyttänyt hiukselta vaan oli pieni ja kiharainen. Myöhemmin Flora laittoi miehelle viestiä että pesikö hän munansa lavuaarissa ja mies myönsi pesseensä.. :’D Ja joku tuolla mainitsi jotain aktin jälkeen pesusta niin tämä peseminen tapahtui ennen aktia kun hommat oli menneet siihen suuntaan niin mies oli käynyt vessassa ja pesaissut kikulinsa samalla lavuaarissa.
   Munaa kyllä lutkutetaan, mutta sen peseminen yököttää. Seuraavalla kerralla sitten pesemätöntä.

   Lainaa

  42. Tulos: +9 (19 ääntä)
   asnaeb: ja taas yksi salkkareiden pilaama ihminen :_(
   Mä olin sanomassa että taas yksi uskonnon pilaama opettaja.

   Lainaa

  43. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Jüge: Elämänkatsomustiedossa on se ongelma että sitä opiskelevat lapset saattavat kokea itsensä ryhmän ulkopuolisiksi jos kaikki kaverit ovat uskonnon tunneilla. Olen ollut ala-asteella koulunkäyntiavustajana ja siellä esimerkiksi tunnustuksellisten aamunavausten aikana ET-lapset (ei alien) joutuivat istumaan erillisessä tilassa valvottuna. Lisäksi voin kuvitella, että ei varmaankaan ole hauskaa jos muut lähtevät kirkkoon ja itse joutuu tekemään sen ajan hiljaista työtä/lisätehtäviä. Uskontotietoa vaan tämän nykyisen tunnustamattoman (just joo) uskonnonopetuksen tilalle.
   Juuri näin. Kun uskonnonryhmä lähti kirkkoon (= retkelle) me et:läiset istuttiin luokassa tekemässä eri aineiden lisätehtäviä.

   Lainaa

  44. Vierailija 23.5.2016 9:55
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Pakkoliitetty: Miksi lapsen pitäisi uskoa kristinuskoon ainoastaan siksi, että hänen harhaiset vanhempansa siihen uskovat ja ovat pakkoliittäneet myös jälkikasvunsa tuohon uskontoon?
   Ei tarvitse. Lähtökohtaisesti vanhemmat kuitenkin lapsen kirkkoon liittäneet ja sen mukaan lapsia uskontotunneilla opetetaan. Joten vanhemmille vaan pyyntöä ettei osallistu uskonnon tunneille. Vanhemmat kouluun yhteys. Eri asia sitten mitä vanhemmat päättää alaikäisen holhoojina. Mikäs ikä se on kun saa itse päättää? 12 vai 15? Uskontotietoa kannatan minäkin.

   Lainaa

  45. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Pali: Jos ette halua lapsellenne opetettavan uskontoa, miksi kuulutte kirkkoon? Eikö kuitenkin edelleen vanhemmat voi valita, opetetaanko lapselle uskontoa vai elämänkatsomustietoa (tms.)?
   En kuulunut kirkkoon peruskoulussa, eikä mulle ainakaan sallittu elämänkatsomustietoa. Pikkukylän opettajia ei kiinnostanut opettaa mulle sitä erikseen koska "no mut se on kumminki ihan samanlaista ku uskontokin" (tätä siis hoettiin aina kun yritettiin vaatia mulle sitä elämänkatsomustietoa) ja koska se ois vaatinu erillisia järjestelyjä. Että se siitä valitsemisesta.

   Lainaa

  46. Kaksinaamaista 24.5.2016 7:50
   Tulos: -13 (25 ääntä)
   Ylivieskan kirkon palo on vissiin unohtunut, taas täällä haukutaan uskovaisia minkä ehditään.

   Lainaa

  47. Suomalainen 24.5.2016 10:07
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   M: Loogisempaa on uskoa Ulla Taalasmaahan kuin jumalaan, sillä Ulla Taalasmaan näkee sentään telkusta, mutta jumalaa ei ole nähnyt kukaan.
   Monessa leffassa on näkynyt jumala (eli sen näyttelijä). Kuten Ulla Taalasmaan näyttelijäkin näkyy töllössä. Ei nyt tuo sun vertaus oikein toiminut.

   Lainaa

  48. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Kirsi: “Millä nimellä kutsutaan kaikkivaltiasta?” Cthulhu.
   Jos todistaisin livenä jonkun naisen juttelevan tuollaisia, kosisin siinä paikassa.

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (12 ääntä)
   sivustaseuraaja: Harmi että Floran päivityksen kommentit on jätetty pois Niistä kävi ilmi että Flora löysi lavuaaristaan karvan ja oli vakuuttunut että kyseessä on munakarva koska se ei näyttänyt hiukselta vaan oli pieni ja kiharainen. Myöhemmin Flora laittoi miehelle viestiä että pesikö hän munansa lavuaarissa ja mies myönsi pesseensä.. :’D Ja joku tuolla mainitsi jotain aktin jälkeen pesusta niin tämä peseminen tapahtui ennen aktia kun hommat oli menneet siihen suuntaan niin mies oli käynyt vessassa ja pesaissut kikulinsa samalla lavuaarissa.
   Floralla on kyllä ihme logiikka, inhottaa saada puhdasta munaa :O Ei siinä, on minuakin katseltu pitkillä, kun olen ennen seksiä pyytänyt käydä suihkussa pesemässä vehkeet. Naiset haluavat likaista kalua?

   Lainaa

  50. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Pakkoliitetty: Miksi lapsen pitäisi uskoa kristinuskoon ainoastaan siksi, että hänen harhaiset vanhempansa siihen uskovat ja ovat pakkoliittäneet myös jälkikasvunsa tuohon uskontoon?
   Jos ovat pakkoliittäneet lapsensa uskoon, on kumminkin aina turha valittaa, että tuota uskontoa sitten opetetaan lapsille koulussa. Turha tämänkin äidin on valittaa, oma vika.

   Lainaa

  51. Tulos: +5 (5 ääntä)
   purppurakruunu: Nillin nillin, mutta Jumalan katsotaan olevan kristinuskon jumalan nimi, samalla tavalla kuin Allah on islamin ja Zeus kumppaneineen muinaskreikan. Vähän hankalaksihan tämä menee, kun useammalla uskonnolla on sama nimi kääännettynä käytössä, mutta sillä erisnimikäytöllä on ihan pointti. Esimerkiksi kysymykseen “mikä on jumalan tehtävä” vastaus on eri riippuen siitä, onko jumala kirjoitettu isolla vai pienellä.
   Ikävä kyllä sinä nyt vain olet väärässä. "Jumala" on suomen kielen sana, joka tarkoittaa mm. kristinuskon jumalaa - ynnä paljon kaikenlaista muuta. "God" on englannin kielen sana, joka tarkoitta sitä samaa. "Gud" on ruotsin kielen sana, joka tarkoittaa sitä samaa. "Allah" on arabian kielen sana, joka tarkoittaa sitä samaa. Ja niin edelleen. Esimerkiksi kristityt arabit (heitäkin on maailmassa melkoiset määrät) kutsuvat jumalaansa nimellä "Allah". Mene vaikka kysymään.

   Lainaa

  52. Tulos: -6 (6 ääntä)
   Hei mä oon miettiny tota et ei oo musta ok pestä penistä hanassa wtf mä otan vettä suoraan hanasta hampaita pestessä ja pesen siellä käsiä...

   Lainaa

  53. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tiiviste: Miksi puolituttu mies pesisi elimensä toisten lavuaarissa?
   Seksin harrastamisen jälkeen

   Lainaa

  54. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Foo: Mikä idea tuollaisissa monistetehtävissä oikein on? “Tässä on sinulle kysymys. Minä tiedän, että sinä tiedät mitä vastausta minä odotan tähän. Jos vastaat jotain muuta, siitä tulee sanktioita.”
   Ei niissä mitään ideaa olekaan,mutta ainakin minun peruskouluaikoinani uskonnonopetus oli juuri tuota luokkaa.Jos kokeessa vastasi joka kohtaan Jeesus tai pääsi aika varmasti läpi,kysymykset olivat tyyliin:"Kuka perusti kristinuskon?" ja "Kuka on Uuden Testamentin päähenkilö?" Vasta lukiossa uskonnon opetuksessa oli jo jotain järkeä,käsiteltiin mm.etiikkaa ja maailman uskontoja,ei vain evankelisluterilaista rukousten ja Raamatun tarinoiden opettelua.

   Lainaa

  55. Tulos: +1 (1 ääni)
   Ja Ulla Taalasmaa saattaa olla jopa mukavampi kuin iso-J

   Lainaa

  56. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Huvittavaa kyllä että "puolituttu" ei saisi pestä vehkeitään lavuaarissa, mutta seksi on ok. Onhan se vessan raana paljon yksityisempi ja siveellisempi asia kuin Flooran rasia.

   Lainaa

  57. Petäjävaara 5.8.2018 15:42
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Siinä on Sannan pojassa kasvamassa kunnon kansalainen, joka osaa kyseenalaistaa auktoriteetit ja typerykset.

   Lainaa

  58. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Poupau: Voi höh. Luulin että riittää että on pimpin omaava niin pääseepi samantien sisälle. Täytyy aloittaa jonottaminen, jos 2019 pääsisi keskustelemaan tuliko kakka synnyttäessä (jos oisin vaikka synnyttänyt siihen mennessä).
   Pääsitkö? Tuliko?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: äitylit, Ulla Taalasmaa, Wilma, uskonto, koulu, opettaja, oppilas, tehtävä, vastaus, muna