Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kimppakyyti, osa 14

Matka Imatralle tyssähtää vääränlaiseen poliisiin.
Kimppakyyti, osa 14

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 88 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Local Hero 17.5.2016 0:51
   Tulos: +1134 (1160 ääntä)
   Voisi edes itse koettaa kirjoittaa oikein, jos on kerran noin tarkkaa.

   Lainaa

  2. Tulos: +894 (908 ääntä)
   Jennejä on maailmassa monenlaisia, tämä yksilö kuitenkin akuuttia mielenterveyshoitoa vailla!

   Lainaa

  3. Tulos: +698 (712 ääntä)
   Kielioppi on tärkeää mutta jotain rajaa...

   Lainaa

  4. Tulos: +948 (954 ääntä)
   Jennistä tulisi oikein lempeä äidinkielen opettaja..

   Lainaa

  5. Tulos: +619 (633 ääntä)
   Jenni vaikuttaa todella tasapainoiselta yksilöltä.

   Lainaa

  6. Tulos: +148 (230 ääntä)
   No mitäs vittua nyt taas

   Lainaa

  7. IsmoturpaanLaitela 17.5.2016 1:07
   Tulos: +248 (278 ääntä)
   Joko huono trolli tai sitten laitostädit pidennetyllä kahvitauolla

   Lainaa

  8. Tulos: +405 (415 ääntä)
   sisu: Jennistä tulisi oikein lempeä äidinkielen opettaja..
   Kanapojke: No mitäs vittua nyt taas
   PISTE JÄI PUUTTUMAAN, KIRJOITA OIKEIN PERKELE!!!!!!!!

   Lainaa

  9. Tulos: +391 (409 ääntä)
   Kyllä, kielioppi ja se, että kirjoittaa oikein, on tietenkin tärkeää, mutta niin on toisaalta käytöstavatkin.

   Lainaa

  10. Tulos: +177 (209 ääntä)
   Well that escalated quickly. On se kumma mitä joidenkin päässä liikkuu. Eikä Jennin kirjoitusasulla muutenkaan hirveästi voi muille päteä.

   Lainaa

  11. Tulos: -23 (95 ääntä)
   Mun trollitutka piipittää, onhan se oikeessa, onhan!?

   Lainaa

  12. Tulos: -11 (67 ääntä)
   mitä mä just luin??

   Lainaa

  13. Tulos: +367 (367 ääntä)
   En mikään psykologi ole, mutta voisin veikata, että Jennin mieltä painaa joku muukin kuin Milan kirjoitusvirheet.

   Lainaa

  14. Raakakauppa 17.5.2016 1:16
   Tulos: +189 (211 ääntä)
   Kyl muakin häikkää tietyt kielioppivirheet, mutta come on. Ei sillä ole oikeasti väliä jos se ei vaikeuta kirjoituksen ymmärtämistä. Kommentit ovat vähän eri asia kuin esim. maisterin lopputyö tjms.

   Lainaa

  15. Tulos: +104 (116 ääntä)
   Semmoset psykoosit sieltä sitten.

   Lainaa

  16. Tulos: +101 (105 ääntä)
   Haluaisin vain tykätä Sarin kommentista!

   Lainaa

  17. Tulos: +125 (131 ääntä)
   Jenni ei taida kestää kovin hyvin sosiaalisessa mediassa tai keskustelupalstoilla

   Lainaa

  18. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Tuhat kertaa ärsyyntyneempi kirjoitusvirheille kuin feissarimokien kommentoijat;D

   Lainaa

  19. Tulos: +221 (227 ääntä)
   pieni alkukirjain = huora ok

   Lainaa

  20. Tulos: +57 (67 ääntä)
   Jennillä menee aina toisten kirjoitusvirheet tunteisiin. Jenni on ollut Feissarimokissa ennenkin: http://www.feissarimokat.com/2012/12/kotikatu-kilarit/ http://www.feissarimokat.com/2014/01/belieberin-pimahdus/

   Lainaa

  21. totuudensana 17.5.2016 2:53
   Tulos: -148 (170 ääntä)
   Siis vitun vittu mikä idiootti toi jenni. Tappais ittensä saatanan äpärä, vanhemmatki varmaan ilahtuis ku pääsis tollasesta paskakasasta eroon.

   Lainaa

  22. Tulos: +95 (111 ääntä)
   'Multiple exclamation marks,' he went on, shaking his head, 'are a sure sign of a diseased mind.' -Terry Pratchett

   Lainaa

  23. Tulos: +73 (97 ääntä)
   Ite oon noin niinku ylipäätään kielioppihullu, ja tykkään opiskella vieraiden kieltenkin kielioppeja... Mut tota internet-kommentien oikeinkirjotuksesta vineemistä en oo koskaan ymmärtäny. Jos se nyt on ihan lukukelvotonta tai muuten sekavaa, niin voihan sitä aina jotain pilkutusta tahi vastaavaa välimerkkien käyttöä ehdottaa, mutta mikä siinä on kun ihmiset aina kilahtaa näistä isoista alkukirjaimista ja typoista? Ihme porukkaa nää Jennit.

   Lainaa

  24. Tulos: -56 (104 ääntä)
   Mielestäni kaikki täysi-ikäiset oikeinkirjoitustaidottomat tulisi seuloa ja likvidoida. Tämä olisi Suomelle ja koko ihmiskunnalle eduksi riippumatta kirjoituksen asiayhteydestä.

   Lainaa

  25. Tulos: +120 (124 ääntä)
   Oikeinkirjoituksesta tappouhkauksiin ja kunnianloukkauksiin. Tämän takia ne sanoo että suomenkieli on vaikeeta.

   Lainaa

  26. Kuha menee jonnekin 17.5.2016 5:50
   Tulos: +55 (63 ääntä)
   Eniten ihmetyttää se, että Milalle kelpaa kyyti Imatralle tai vaihtoehtoisesti sieltä pois. Alkuperäisessä ilmoituksessa varmaan on ollut ajankohta, milloin on menossa mihinkin suuntaan, mutta tästä jatkoilmoituksesta sitä ei voi päätellä.

   Lainaa

  27. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Kylläpäs on herttanen nuori neiti.

   Lainaa

  28. Tulos: +92 (96 ääntä)
   "KIRJOITA, HUORA, OIKEIN, PERKELE"

   Lainaa

  29. Puolikiero_savolainen 17.5.2016 7:15
   Tulos: +31 (53 ääntä)
   Jenni vietiin mielisairaalaan pikavauhtia, kuulema löylytti vielä ambulanssikuskin matkalla kun oli kirjoittanut potilasraportin päin persiitä.!

   Lainaa

  30. Tulos: +23 (69 ääntä)
   Tietoisku kaikille: Sana "koettaa" (yrittää) kirjoitetaan e-kirjaimella.

   Lainaa

  31. Tulos: -43 (55 ääntä)
   Pikku pillu erikseen..

   Lainaa

  32. Hättätilane 17.5.2016 8:31
   Tulos: +90 (102 ääntä)
   TEKSTARI: apua soita polisit simo yritää tappaa mut VASTAUS: Mitä? En ymmärrä, mitä yrität sanoa. Korjaa kirjoitusvirheesi, niin katsotaan sitten uudestaan.

   Lainaa

  33. Tulos: -11 (35 ääntä)
   laittakaa tuon jennin fb:hen linkkiä :D

   Lainaa

  34. Käyttäjä 17.5.2016 8:53
   Tulos: +132 (144 ääntä)
   totuudensana: Siis vitun vittu mikä idiootti toi jenni. Tappais ittensä saatanan äpärä, vanhemmatki varmaan ilahtuis ku pääsis tollasesta paskakasasta eroon.
   En hirveästi havaitse eroa sinun ja Jennin käytöksessä...

   Lainaa

  35. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Onkohan tämä se sama Jenni joka raivosi kun joku ei tuonut hänelle ilmaisia kenkiä kotiovelle vaan ois joutunu bussilla hakemaan?

   Lainaa

  36. Käyttäjä 17.5.2016 9:04
   Tulos: +104 (104 ääntä)
   Jenni ratkaisee keskustelun huutamalla "tapa itsesi" ja tulee sitten vielä myöhemmin ilakoimaan, että menipä tuosta hiljaiseksi. Niin että oliko se niin osuvasti ja omaperäisesti sanottu, että kyllä se nyt ratkaisi asian? Jennillä täytyy olla jotenkin tosi paha olla...

   Lainaa

  37. Tulos: +63 (77 ääntä)
   Mitä varaa Jennillä on natkuttaa toisten kieliopista, kun hän itse tuntuu tuntevan ainoastaan kaksi kielioppisääntöä? hänen virkkeensä alkavat hienosti isolla alkukirjaimella, samoin erisnimet, ja yhdyssanat ovat kauniisti oikein, mutta entäpä niinkin perustavanlaatuinen sääntö kuin virkkeen lopettava lopetusmerkki? Virke loppuu pisteeseen, kysymysmerkkiin tai huutomerkkiin, mutta Jennin lauseen "Et ole virheitäsi korjannut" lopussa ei ole noista yhtäkään. Sen lisäksi useiden peräkkäisten lopetusmerkkien jatkuva käyttäminen sekä kokonaan isoilla kirjaimilla kirjoittaminen on huonon maun mukaista, eikä "x:stä päätellen" kuulu kysymyslauseen loppuun. "Paljonko sinulla oli äidinkieli todistuksessasi vai ovatko opintosi vielä kesken tuosta järkyttävän huonosta kirjoitusasustasi päätellen?" ei ole hyvä virke. Saman asian voisi muotoilla paremmin esimerkiksi näin: "Mikä oli äidinkielennumerosi peruskoulussa? Toisaalta, järkyttävän huonosta kirjoitusasustasi päätellen opintosi saattaisivat olla vielä kesken, onko näin?" Puhumattakaan siitä, että "menikii" ei ole suomen kirjakielen mukainen sana, mutta tuo saattoi olla pelkkä viaton lyöntivirhe.

   Lainaa

  38. Rampe&Naukkis 17.5.2016 9:31
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Pilkun nussiminen menikin nyt Milan lahtaamiseksi.

   Lainaa

  39. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Ei ollut Jennistä trolliksi kun hermostui omista jutuistaan. Välimerkkien tai isojen alkukirjainten käyttämättömyyttä voi jotenkin perustella sillä, että siten on nopeampi kirjoittaa, mutta yhdyssanavirheitä ei oikein voi perustella mitenkään. Yhdyssanavirheen kirjoittaminen vaatii enemmän työtä kuin sanan kirjoittaminen ilman virhettä.

   Lainaa

  40. Tulos: +9 (65 ääntä)
   Että mua raivostuttaa ihmiset, jotka aina jaksavat valittaa oikeinkirjoituksesta. Eikö teillä ole mitään parempaa tekemistä? Toivottavasti muistatte myös sen, että osalla ihmisistä on oikeasti luki- sekä oppimishäiriöitä jotka vaikeuttavat kirjoittamista. Oikeinkirjoituksesta loputtomiin jankkaaminen on äärimmäisen ableistista.

   Lainaa

  41. Tulos: +46 (56 ääntä)
   Näin harrastuksena itse kieliä kehittelevänä kielioppifasistina voin sanoa, etteivät oikeinkirjoitussäännöt ole ihan niin tärkeitä somessa kirjoitellessa. Somessa voi ihan rauhassa kirjoittaa isoilla alkukirjaimilla ja oikeilla välimerkeillä tai olla kirjoittamatta. Kunhan viesti välittyy selkeästi eikä sekaan tule liian huvittavia lapsuksia, kaikki käy.

   Lainaa

  42. Tulos: +12 (24 ääntä)
   Kala: Mitä varaa Jennillä on natkuttaa toisten kieliopista, kun hän itse tuntuu tuntevan ainoastaan kaksi kielioppisääntöä? hänen virkkeensä alkavat hienosti isolla alkukirjaimella, samoin erisnimet, ja yhdyssanat ovat kauniisti oikein, mutta entäpä niinkin perustavanlaatuinen sääntö kuin virkkeen lopettava lopetusmerkki? Virke loppuu pisteeseen, kysymysmerkkiin tai huutomerkkiin, mutta Jennin lauseen “Et ole virheitäsi korjannut” lopussa ei ole noista yhtäkään.
   Jennillä on pilkutus myös vähän hakusessa. Esim: "Hae, mitä haet," on kyllä ihan yksi lause, jota ei pilkulla pitäisi katkoa.

   Lainaa

  43. Tulos: +50 (60 ääntä)
   Itsekin olen tarkka kielioppiasioissa. Erityisesti häiritsee yhdyssana- ja oikeinkirjoitusvirheet (enään, sydämmeen). Alkukirjaimet ovat kuitenkin niin pieni juttu, että niistä on turha vetää kasvimaata nenään.

   Lainaa

  44. oikeinkirjoitus 17.5.2016 11:17
   Tulos: +31 (61 ääntä)
   kyrpii nää tyypit jotka kuvittelee et se et joku kirjottaa ns. väärin internetissä tarkottaa ettei se osaa kirjottaa oikein kun siihen on tarve Koska siis kyllähän minäkin ihan oikein osaan kirjoittaa, ja äidinkielestä koko peruskoulun ja lukion tuli pelkkiä ja ysejä ja kymppejä (ja vielä yliopistossakin oikoluin kavereiden kirjoituksia), mutta kun nettilingo on luonteeltaan sellaista, että otetaan oikopolkuja, kirjoitetaan nopeasti ja luodaan tahallisella oikeinkirjoitussääntöjen rikkomisella uudenlaisia painotuksia. Nämä Jennit ovat ikiaikaisia fossiileja, jotka ihan vaan vastustamisen ilosta vastustavat kaikenlaista kielen kehittymistä.

   Lainaa

  45. Tulos: +29 (41 ääntä)
   Sitäpaitsi netissä kirjottaminen on ihan eri asia ku missään muualla. Varsinki tollasessa chat-tyylisessä keskustelussa kun odotetaan nopeeta vastausta. On mullaki äidinkieli ollu aina ysi ja silti netissä kirjotan usein pienellä pötköön, puhekielellä ilman lopetusmerkkejä ja hymiö perään :D

   Lainaa

  46. Tulos: +54 (56 ääntä)
   sisu: Jennistä tulisi oikein lempeä äidinkielen opettaja..
   Ala-asteen äikänopen lempeät palautteet oppilaille: "KIRJOITA OIKEIN V*TUN NULIKKA!"

   Lainaa

  47. Tulos: +28 (42 ääntä)
   Toisenlainen kielipoliisinatsi tässä, hei. Perkele on tarkkaan ottaen erisnimi alunalkujaan, vaikka kirouksenakin menee, joten se tulisi kirjoittaa isolla.

   Lainaa

  48. Tulos: +9 (29 ääntä)
   En tiennyt että suljetulla osastolla pääsee nykyään nettiin..

   Lainaa

  49. Tulos: -12 (20 ääntä)
   B-p: Jennejä on maailmassa monenlaisia, tämä yksilö kuitenkin akuuttia mielenterveyshoitoa vailla!
   jep.Tässä 1 Jenni joka piu paut väittää oikeenkirjotuskesta. mulle pääasia on se et saa selvää mitä kirjottanu.

   Lainaa

  50. Tulos: +31 (43 ääntä)
   Ärmätti: Mielestäni kaikki täysi-ikäiset oikeinkirjoitustaidottomat tulisi seuloa ja likvidoida. Tämä olisi Suomelle ja koko ihmiskunnalle eduksi riippumatta kirjoituksen asiayhteydestä.
   Lukihäiriöisetkin? Herää pahvi.

   Lainaa

  51. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Jokseenkin pelottavaa, että aletaan huoritella huonon kirjoitusasun vuoksi. Toki some pilaa kirjoitustaitoa, mutta en alkaisi moittimaan tuollaisesta. Kuitenkin suurinosa ihmisistä osaa tarvittaessa kirjoittaa virallisempia juttuja esim. CV:n päivittäminen, mutta ei voi vaatia facebookin puhekielisessä maailmassa täyttä kympin suoritusta. Saati sitten huoritella.

   Lainaa

  52. Tulos: +5 (39 ääntä)
   Mielestäni on tavallaan loistavaa, että on olemassa myös tuollaisia Jennejä. Ehkäpä hänen ansiostaan jokunen tälläkin sivulla pyörivä (vähemmän psykoottinen) henkilö, joilla on jatkuva tarve vinkua oikeinkirjoituksesta samantekevissä tilanteissa, tajuaa just nyt toimintansa olevan suurimman osan mielestä aika noloa. Ihanaa päivää kaikille! :)

   Lainaa

  53. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Tuli jälleen todistettua että vian ei tarvitse olla iso kun se on päässä.

   Lainaa

  54. Tulos: +61 (61 ääntä)
   Kuvottaa kun ihmiset käyttää itsemurhaan yllyttämistä retorisena keinona. Toki netissä vauhkoovat valopäät nyt harvemmin muutenkaan on kauheen järkevää saati empaattista porukkaa, mut vois sitä nyt vähän miettiä mitä toiselle ihmiselle sanoo. Helvetti.

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (24 ääntä)
   J.: Kyllä, kielioppi ja se, että kirjoittaa oikein, on tietenkin tärkeää, mutta niin on toisaalta käytöstavatkin.
   *ovat

   Lainaa

  56. Tulos: -7 (25 ääntä)
   Ärmätti: Mielestäni kaikki täysi-ikäiset oikeinkirjoitustaidottomat tulisi seuloa ja likvidoida. Tämä olisi Suomelle ja koko ihmiskunnalle eduksi riippumatta kirjoituksen asiayhteydestä.
   Jos olet täysi- ikäinen, voitkin aloittaa.

   Lainaa

  57. Tulos: -4 (30 ääntä)
   Onneksi olkoon, Jenni, voitit vuoden ilmaiset laitoshoidot! Pakettiin sisältyy mm. pakkopaitailua joka päivä noin kolme tuntia, sähköshokkeja, lääkkeitä kaikissa sateenkaaren väreissä sekä yhteisiä jumppatunteja muiden potilaiden kanssa kerran viikossa! Lunasta heti voittosi!

   Lainaa

  58. Tulos: +26 (30 ääntä)
   J.: Kyllä, kielioppi ja se, että kirjoittaa oikein, on tietenkin tärkeää, mutta niin on toisaalta käytöstavatkin.
   Lauseessasi on aivan liian monta pilkkua, PERKELE!!!!

   Lainaa

  59. Tulos: -9 (31 ääntä)
   oikeinkirjoitus: kyrpii nää tyypit jotka kuvittelee et se et joku kirjottaa ns. väärin internetissä tarkottaa ettei se osaa kirjottaa oikein kun siihen on tarve Koska siis kyllähän minäkin ihan oikein osaan kirjoittaa, ja äidinkielestä koko peruskoulun ja lukion tuli pelkkiä ja ysejä ja kymppejä (ja vielä yliopistossakin oikoluin kavereiden kirjoituksia), mutta kun nettilingo on luonteeltaan sellaista, että otetaan oikopolkuja, kirjoitetaan nopeasti ja luodaan tahallisella oikeinkirjoitussääntöjen rikkomisella uudenlaisia painotuksia. Nämä Jennit ovat ikiaikaisia fossiileja, jotka ihan vaan vastustamisen ilosta vastustavat kaikenlaista kielen kehittymistä.
   Ei kyllä uskois tosta tekstistä päätellen =D

   Lainaa

  60. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Mä teen parhaani kirjoittaakseni netissäkin kielioppisääntöjen mukaan, toki laiskan typonkorjaajan virheitä sattuu välillä :3 (ja se, että "oman sääntöni" mukaan hymiö on kelvollinen korvaamaan pisteen lauseen lopussa) Muiden tekstissä typerimpien yhdyssanavirheiden lisäksi ärsyttää myös pienet alkukirjaimet erisnimissä, varsinkin jos puhutaan vaikkapa miehestä nimeltä Kai tai Pilvi-tädistä tai muista vastaavista :D Mutta enpä niistä kilareita vetäisi edes läheisimmille kavereille... ...exää lukuunottamatta. Siltä kanssa puuttuu kaikki isot kirjaimet ja välimerkit ja yhdyssanavirheitä satelee. Ei siinä muuten mutta kun se on yrittänyt kirjoittaa kirjaa, ja siitä ollaan väännetty, että onnistuuko sellainen yritys niin surkealla äidinkielentaidolla? "Kyllä mä oikeasti osaan ne kieli oppi säännöt" sanoo ex. "Mutta ei mun tarvii käyttää niitä koska mun kirjoitus ohjelmassa on auto maattinen korjaus!"

   Lainaa

  61. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Millalla oli oikea asenne tähän. Olisi voinut kokeilla vielä yhdys sana virheitä vielä tuohon mukaan.

   Lainaa

  62. Tulos: -16 (16 ääntä)
   Taattua valkoroskaa.

   Lainaa

  63. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Doge: PISTE JÄI PUUTTUMAAN, KIRJOITA OIKEIN PERKELE!!!!!!!!
   --*H
   Pan: Mä teen parhaani kirjoittaakseni netissäkin kielioppisääntöjen mukaan, toki laiskan typonkorjaajan virheitä sattuu välillä :3 (ja se, että “oman sääntöni” mukaan hymiö on kelvollinen korvaamaan pisteen lauseen lopussa) Muiden tekstissä typerimpien yhdyssanavirheiden lisäksi ärsyttää myös pienet alkukirjaimet erisnimissä, varsinkin jos puhutaan vaikkapa miehestä nimeltä Kai tai Pilvi-tädistä tai muista vastaavista Mutta enpä niistä kilareita vetäisi edes läheisimmille kavereille… …exää lukuunottamatta. Siltä kanssa puuttuu kaikki isot kirjaimet ja välimerkit ja yhdyssanavirheitä satelee. Ei siinä muuten mutta kun se on yrittänyt kirjoittaa kirjaa, ja siitä ollaan väännetty, että onnistuuko sellainen yritys niin surkealla äidinkielentaidolla? “Kyllä mä oikeasti osaan ne kieli oppi säännöt” sanoo ex. “Mutta ei mun tarvii käyttää niitä koska mun kirjoitus ohjelmassa on auto maattinen korjaus!”
   Kyllä sun kirjoitukses on ihan vapaata 'puhetyyliä'. Mutta olis aika loistavaa kun joku kielioppisäännöistä piittaamatta kirjoittelisi nettiin Pilvi-tädistään! 'Tänään se pilvitäti meni torille ostamaan tuoreita yrttejä...'

   Lainaa

  64. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Valitettavasti ei ole edes trolli, vaan vähän "erilainen" persoona joka on monessa feisbuukin ryhmissä kielipoliisina..
   IsmoturpaanLaitela: Joko huono trolli tai sitten laitostädit pidennetyllä kahvitauolla

   Lainaa

  65. Tulos: +8 (10 ääntä)
   valas: Mun trollitutka piipittää, onhan se oikeessa, onhan!?
   Ei se ole. Kyseinen tapaus on ihan tosissaan. Löytyy muutamasta kirppismokasta myös, sekä on henkilö kotikatukilareiden takana.

   Lainaa

  66. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Timo: Kylläpäs on herttanen nuori neiti.
   Kuitenkin jo yli kolmenkymmenen..

   Lainaa

  67. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Lol: Onkohan tämä se sama Jenni joka raivosi kun joku ei tuonut hänelle ilmaisia kenkiä kotiovelle vaan ois joutunu bussilla hakemaan?
   Sama leidi

   Lainaa

  68. tellervosta_esciin 18.5.2016 12:39
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Pääskö Mila Jennin kyydillä Imatralle?

   Lainaa

  69. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Sanna: Sama leidi
   Sanna: Sama leidi
   Voisko joku linkkaa ton kenkienhakujutun? Tai hakusanan?

   Lainaa

  70. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Hyvä Anssi, kielioppisäännöt eivät ole sama asia kuin kirjakieli. Enhän toki minä nyt aivan niin hieno, taitava ja kuivakka henkilö pyri olemaan, että kirjallinen ulosantini vaikuttaisi kuin heinäseiväs takapuolessa kirjoitetulta. Lisäisin viestini lopuksi hymiön, mutta tämänhetkiseen kuivakkuuden pyrkimykseeni se ei sovellu, joten saatan mahdollisesti vaikuttaa mieleni pahoittaneelta. Ystävällisin terveisin: Ƥαɳ

   Lainaa

  71. Vierailija 19.5.2016 0:20
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Vierailija: Voisko joku linkkaa ton kenkienhakujutun? Tai hakusanan?
   Löytyi. http://www.feissarimokat.com/2014/09/roskalavalla-rapisee-osa-12/

   Lainaa

  72. Käyttäjä 19.5.2016 10:42
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Raakakauppa: Kyl muakin häikkää tietyt kielioppivirheet, mutta come on. Ei sillä ole oikeasti väliä jos se ei vaikeuta kirjoituksen ymmärtämistä. Kommentit ovat vähän eri asia kuin esim. maisterin lopputyö tjms.
   Mutta ihminen, joka ei oikein hallitse kirjoitussääntöjä, ei välttämättä ole pätevä arvioimaan, onko hänen kirjoituksensa helposti ymmärrettävä! Jennihän nyt on alittanut kaikki rimat ihan lapion kanssa, ei tuntemattomia tarvitse lähteä opettamaan, eikä räyhäämällä varmasti mikään muutu ikinä. Mutta jos yleiseati aiheesta puhutaan, kyllä oikeinkirjoituksella on väliä. Jo isojen alkukirjainten, välimerkkien ja kappalejaon käyttö selkeyttää tekstiä ja tekee lukemisesta helpompaa. Yhdyssanojen oikeinkirjoitus ja vaikkapa pilkkusäännöt voivat vaikuttaa koko asian merkitykseen. "Hei tuo tullessas se musta pilkullinen lippis" vrt. "Hei tuo tullessas se mustapilkullinen lippis" Näissä tapauksissa lippis voi olla jopa ihan päinvastaisen värinen! "Oliko siellä ketään Huttusen perheestä? "Oli kai" vrt. "Oli Kai" "Paita on kassissa, jonka Riikka osti" vrt. "Paita, jonka Riikka osti, on kassissa" "Murre on iloisella päällä, mutta tassu tuntuu vähän aralta" vrt. "Murre on iloisella päällä, mutta Tassu tuntuu vähän aralta"

   Lainaa

  73. Käyttäjä 19.5.2016 10:45
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   yleiseati
   No niin, sinne meni kaikki uskottavuuteni...

   Lainaa

  74. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Näin tämän jo aiemmin muualla, ja tänään vasta täällä.

   Lainaa

  75. Tulos: +3 (11 ääntä)
   totuudensana: Siis vitun vittu mikä idiootti toi jenni. Tappais ittensä saatanan äpärä, vanhemmatki varmaan ilahtuis ku pääsis tollasesta paskakasasta eroon.
   Ja nyt käyttäydyt itse ihan niinkuin kyseinen Jenni :D (Y)

   Lainaa

  76. trololololloo 20.5.2016 11:52
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Ja nyt olisi oikea hetki tehdä rikosilmoitus kunnianloukkauksesta ja nostaa mehevät korvaukset.. samalla Jennikin oppisi aukomaan päätään hillitymmin..

   Lainaa

  77. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Minä olisin haastanut kunnianloukkauksesta. Eikö ihmiset tosiaan mieti mitä kirjoittavat nettiin.

   Lainaa

  78. Tulos: +11 (11 ääntä)
   On se jännä kun jo isojen alkukirjaimien poisjättö tekee nykyisin naisesta huoran. Kun aattelee mitä kaikkea paljon pahempaa sitä on tullut oman elämän aikana mokailtua... Niin sellaista sanaa ei kai sitten ole keksittykään joka minua kuvaisi. ._.

   Lainaa

  79. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Lol. Käyttää itekki pilkkua miten sattuu. Ja lause ei ala isolla alkukirjaimella, virke alkaa.

   Lainaa

  80. Tulos: +1 (1 ääni)
   tyttö: Lauseessasi on aivan liian monta pilkkua, PERKELE!!!! + kongruenssivirhe. Prkl...

   Lainaa

  81. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Niin se Millakin vaam oppi. On jo viimeisimmässä kommentissa iso alkukirjain ja erisnimi isolla.

   Lainaa

  82. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Samainen Jenni on nähty ennenkin feissarimokissa! ;) Ks. Kotikatu-kilarit & Belieberen pimahdus !

   Lainaa

  83. Tulos: +1 (5 ääntä)
   J: k
   Joo, voin kuvitella sieluni silmin sen huutavan 8v tytölle: ISOT ALKUKIRJAIMET V*TUN HUORA!! :D :D

   Lainaa

  84. Tulos: 0 (4 ääntä)
   J: Ala-asteen äikänopen lempeät palautteet oppilaille: “KIRJOITA OIKEIN V*TUN NULIKKA!”
   Joo voin kuvitella kun Jenni opettajana huutaa 8v pikkutytölle: ISOT ALKUKIRJAIMET V*TUN HUORA!! :D:D

   Lainaa

  85. Aatu farmari 14.7.2016 15:07
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   En tiä kui vanha juttu tää on, mut lause voi alkaa kyl pienel kirjaimel. Se mikä alkaa isol kirjaimel ja loppuu lopetusmerkkii on virke. Lause määritellää sen mukaa, kuinka monta persoonamuotost verbii se sisältää , yks lause sisältää aina tasan yhen. Esim. 1.virkkeet Hitto! C-note lähettää tervetulokortin Belgia-taloon. 2.tms sitäpaitsi "feispuukki" on itsensä imaisemist varten osittai ja jos kaikki kirjottais kirjakielel ni kukaa ei tietäs et mä oon porilaine eikä kellekkää tulis niit akward/lolzz tilanteit ku joku savolaine yrittää kaupat puolikssyötyy "lentävää kalakukkoo" U know U love me xo xo ~gossipgirl

   Lainaa

  86. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mikäköhän tolla jennilläkin oli tossa ongelmana :D

   Lainaa

  87. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Miksi Sari on poistunut ryhmästä?

   Lainaa

  88. Loitto päärynä 28.8.2020 23:01
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Jenni on ihan oikeassa. Ärsyttäviä nämä väärinkirjoittajat.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: oikeinkirjoitus, kirjoitusvirhe, kimppakyyti, riita, kielipoliisi