Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajan peruskurssi

Miksei meidän koiralla ole kiveksiä?
Koiranomistajan peruskurssi

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 92 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +987 (1003 ääntä)
   Ei ole koiraa karvoihin katsominen.

   Lainaa

  2. purppurakruunu 26.4.2016 0:34
   Tulos: +374 (402 ääntä)
   Tiedän muuten vastaavan tapauksen lapsuudestani, kun kavereille tullut koira, joka ristittiin Elvikseksi. Joku aika menee, ja perhe tajuaa, ettei sinne jalkoväliin olekaan kasvamassa mitään, mitä siellä ei olisi jo. Eversti sentään on sukupuoleton nimi...

   Lainaa

  3. Tulos: +306 (366 ääntä)
   Älkää nyt naurako toista kun ei tiedä asiasta. Mut olishan tuo pitäny huomata kuukausia sitten :)

   Lainaa

  4. Tulos: -21 (107 ääntä)
   Ei hyvää päivää.

   Lainaa

  5. KaroliinaCZ 26.4.2016 0:59
   Tulos: +424 (472 ääntä)
   No.. olisi Marianne voinutkin 5kk luulla, että hänellä on kissa...

   Lainaa

  6. Prööt sanoi aivopieru 26.4.2016 1:00
   Tulos: +987 (1017 ääntä)
   Surullisinta tässä ei ole se, että ostaja ei ole tiennyt pennun sukupuolta vaan se, että hän on mitä suurimmalla todennäköisyydellä ostanut pennun pentutehtailijalta. - Mä haluaisin niiku uroskoiran. - No kävipä sopivasti, tässä on juuri sellainen. Ei kun 500€ tuohon kouraan ja onnea matkaan.

   Lainaa

  7. Tulos: +591 (835 ääntä)
   Törkeää sukupuoliroolittamista sukupuolielinten mukaan. Annettaisi Everstin kasvaa ja päättää itse onko poika vai tyttö tai mikä tunteekaan olevansa.

   Lainaa

  8. Kukkalauta 26.4.2016 1:04
   Tulos: +333 (357 ääntä)
   Hei. Tahtoisin palauttaa teiltä ostamani koiran, sillä se ei vastaa tuoteselostetta. Tällä piti olla pippeli, mutta nyt parin kuukauden yhdessäolon jälkeen huomasin, ettei pippeliä olekaan.

   Lainaa

  9. Tulos: -9 (67 ääntä)
   Että mitä että..?

   Lainaa

  10. Tulos: +122 (164 ääntä)
   Tietääköhän se ton kissan sukupuolen :D

   Lainaa

  11. Tulos: -116 (282 ääntä)
   Jos mä ostaisin koiran niin ei kyllä ekana tulis mieleen alkaa tutkailee sen jalkoväliä :o! Ehkä siks mä en osta koiraa :DD

   Lainaa

  12. Tulos: +243 (297 ääntä)
   Mäkin tarkastin oman lapseni sukupuolen vielä netistä, kun se mulle tyttönä kaupattiin

   Lainaa

  13. Tulos: +456 (546 ääntä)
   No joo, kaikenlaisia höhlyksiä voi sattua, mutta aika ilkeetä kommentointia osalta ilkkujista, Marianne varmasti tunsi olonsa tyhmäksi jo ilmankin, että vuoron perään päivitellään.

   Lainaa

  14. Tulos: +325 (345 ääntä)
   Erottuukohan ukollakaan penis karvojen seasta?

   Lainaa

  15. Tulos: +60 (102 ääntä)
   :D Voi pyhä sylvi. Ei se vaan ole näköjään kaikille helppoa. Koiran sukupuoli on vielä helppo tunnistaa, mutta yrittäkääpä määritellä siilin sukupuolta. Siinä onkin vähän haastetta.

   Lainaa

  16. Tulos: -36 (94 ääntä)
   tietääkö se oman sukupuolensa?

   Lainaa

  17. Tulos: +280 (300 ääntä)
   Itse tätä luin keskustelua seurasin, ja myöhemmin todettiin, ettei eläinlääkärikään ole rokotusten yhteydessä tehtävässä pentutarkastuksessa huomannut, että kyseessä ei ole uros. Siinä mun mielestä on todellinen moka, jos eläinlääkäri ei tollasta tajua.

   Lainaa

  18. Tulos: +188 (278 ääntä)
   Typerintä tässä on tuo välittömästi alkanut sättiminen akkojen toimesta. Viis-kuus omaan elämäänsä kyllästynyttä kaikkitietävää salamana paikalla ryöpyttämässä kun yks ei nähny kikkeliä. Juoskaa mereen.

   Lainaa

  19. Luonnonlaki 26.4.2016 8:45
   Tulos: +47 (83 ääntä)
   fachmann: Ei ole koiraa karvoihin katsominen.
   Ja jos karvaa luulee kikuliksi niin mahtaako se "mies" ollakin nainen?

   Lainaa

  20. Tulos: +174 (178 ääntä)
   purppurakruunu: Tiedän muuten vastaavan tapauksen lapsuudestani, kun kavereille tullut koira, joka ristittiin Elvikseksi. Joku aika menee, ja perhe tajuaa, ettei sinne jalkoväliin olekaan kasvamassa mitään, mitä siellä ei olisi jo. Eversti sentään on sukupuoleton nimi…
   Äitini osti nuoruudessaan uroskissan. Kappas kummaa, tää "uros" olikin yhtäkkiä raskaana. No, Jonne-kissasta tulikin sitten äiti.

   Lainaa

  21. Tulos: +244 (282 ääntä)
   Minun mielestä vähän ylireagointia (ja ilkeyttä) kommentoijilta. Monilla eläimillä ei vehkeet juuri päällepäin näy ja jos ei asiaa ole ajatellut sen kummemmin, ehkäpä ekan koiran omistaja voi ajatella että se pippeli on jotenkin piilossa vielä tuon ikäisellä. Moni uskoo helposti mitä myyjä sanoo, eikä hoksaa kyseenalaistaa. Toki jos koiralla olis selvästi uroksen vehje ja edelleen sitä tytöksi uskoisi niin se oli vähän erikoisempaa. Näin päin en edes ihmettele. Myönnettäköön, että jos on jo itse tutkinut ja kuviin vertaillut niin tuskin ell tarkastus asian suhteen on enää tarpeellinen. :D

   Lainaa

  22. kiva juttu. 26.4.2016 9:19
   Tulos: +105 (127 ääntä)
   lapsuudessa hommattiin meille kissanpentu, annettiin nimeksi kille, sillä kissa oli poika (ruoksiksi kille, oltiin kekseliäitä.) noh seuraavana kesänä kille saikin pentuja. että käy näitä muillekin, ei tullut mieleen tarkistaa sukupuolta, kun uroskissana se meille luovutettiin ja sanottiin että ell käytetty, seuraava käynti vasta vuoden iässä.

   Lainaa

  23. Tulos: +111 (155 ääntä)
   Voin tässä ilmoittaa, että tunnistan mm. aika monesta kalalajista, ovatko koiraita vai naaraita ja pidän käsittämättömänä, että monet ihmiset eivät tiedä. Sen sijaan minulla ei ole koskaan ollut koiraa, joten luultavasti en osaisi määrittää koiran sukupuolta. Jokaisella elukalla kun on vähän erilaiset nuo sukupuolielimet, joten ei ole mikään ihme, ettei joku satunnainen tyyppi tiedä koiranpennun anatomiaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +122 (160 ääntä)
   Luulin ostaneeni uroskoiran JUMALAUTA TÄÄHÄN ONKIN MÄYRÄ!?

   Lainaa

  25. Tulos: -39 (111 ääntä)
   Prööt sanoi aivopieru: Surullisinta tässä ei ole se, että ostaja ei ole tiennyt pennun sukupuolta vaan se, että hän on mitä suurimmalla todennäköisyydellä ostanut pennun pentutehtailijalta. - Mä haluaisin niiku uroskoiran. - No kävipä sopivasti, tässä on juuri sellainen. Ei kun 500€ tuohon kouraan ja onnea matkaan.
   Kehitän teorian päässäni ja pian se on mitä suurimmalla todennäköisyydellä totuus.

   Lainaa

  26. Tulos: +51 (59 ääntä)
   Aikanaan vanhempani ostivat meille kaksi kissaa, narttuja hiirikissoiksi. No, eipä mennyt kuin tovi ja toiselle kasvoi pallit. Kissa oli kuitenkin onnekseen nimetty sukupuolineutraalisti Mirriksi.

   Lainaa

  27. Mörökölli 26.4.2016 10:01
   Tulos: +112 (172 ääntä)
   Mä kun olen pitänyt feissarimokien kommentoijia fiksuina kanssa eläjinä. Johan mokan päähenkilö moneen kertaan yritti selittää, ettei ole ennen pentua hommannut. Pitääkä kaikesta parjata toisia niin paljon? Muutenkin tämä meininki täällä on aika kaksinaismoralistista. Yksinkertaiset ja välillä typerätkin ihmiset saa sympatiat jostain huonoista iskuyrityksistä ja vihat taas ihminen joka sen lopettaa alkuunsa (viime torstain moka) ja sitten taas kun on eläimistä kyse niin se ihQ koiruli on sellainen mistä pitäisi tietää kaikki. Menkää itteenne hyypiöt.

   Lainaa

  28. Tulos: 0 (52 ääntä)
   Surullista ja vähän pelottavaa. Kaikenlaisia myyjiä on ja kaikenlaisia koiranomistajia.

   Lainaa

  29. Tulos: -19 (55 ääntä)
   Koiraihmiset.

   Lainaa

  30. Tulos: +31 (39 ääntä)
   erinlaisia

   Lainaa

  31. Tehtailijat 26.4.2016 10:40
   Tulos: +45 (135 ääntä)
   Siis ihan uskomatonta.... Mikä ihmistä vaivaa. Ei kukaan kasvattaja, joka välittää ja huolehtii eläimistä, myy pentua jollekulle joka ei edes tiedä miltä kikkeli näyttää, puhumattakaan ettei pennun sukupuoli olisi tullut ostaessa esiin. Koiran sukupuoli vaikuttaa niin moneen asiaan, ettei kukaan myy pentua pelkällä pyynnöllä "haluan koiran", eli tietoisesti on myyty väärä sukupuoli. Eli on niin selvä pentutehtailija, eikä näköjään ole ostajakaan ottanut mistään selvää.... Sydän itkee verta tämän pennun emon puolesta, millanen elämä silläkin on :'(

   Lainaa

  32. Tulos: +76 (98 ääntä)
   Kaikille omista kissakokemuksistaan kertoneille: kissalla se sukupuoli onkin oikeasti paljon vaikeampi erottaa joten niiden kohdalla ihan ymmärrettävää että tuollaista sattuu. Koiralla taas, kuten sanottu, on ihan selkeästi ne vehkeet mikäli uros on kyseessä joten niillä tuon väärän sukupuolen määrittäminen on huomattavasti harvinaisempaa kun kissoilla...

   Lainaa

  33. Tulos: +26 (38 ääntä)
   Tämä on ollut vain sukupuolineutraali. :D

   Lainaa

  34. Tulos: +25 (49 ääntä)
   koiran sukupuolihan on helppo erottaa samantien kun syntyy, koska vehkeet on erikohdissa? :O enkä mä olis siitä pallittomuudesta huolissaan vaan siitä ettei uros vielä 5kk mennessä olisi alkanut jalkaa nostamaan satunnaisesti. :D ja kun jotkut kommentoi väärän sukupuolisia kissoja, niin niillähän se on vaikeampi erottaa, kun ei ole kuin vähän eroa pienenä. Omasta mielestä vaikein erottaa on kani! :D Kanin se vehjekkin on vaikea saada esille ja ei voi vielä luovutusikäisenä (8vko) olla satavarma sukupuolesta, jos ette usko googlatkaa ja verratkaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Kaverilla oli kans Linda-niminen poikakissa :D Tajusivat myöhemmin vasta ettei ollukkaa tyttö.

   Lainaa

  36. Tulos: -87 (117 ääntä)
   Ette oo tosissanne, kissan ja koiran sukupuolielimet "hieman" eroaa toisistaan, molemmista näkee heti synnyttyään kumpi on, kissa vaan saattaa olla tottumattomalle vaikeampi. Täys idiootti akka kun ei tuommoista ole tajunnut.

   Lainaa

  37. Tulos: +57 (73 ääntä)
   Päivityksen tekijällä on uroskoira jo ennestään. Se olisi ollut hyvä lisätä alkutietoihin...

   Lainaa

  38. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Kuukkeli

   Lainaa

  39. Tulos: +89 (123 ääntä)
   Eihän ihminen ole idiootti jos ei jotain tiedä. Eikä se, ettei ole katsellut ennen koiran vehkeitä tee vielä kenestäkään huonoa koiran omistajaa. Rupeaa jo nyppimään kun ihmiset täällä huolestuu tämmöisestä. Kuten sanottu, erittäin monilla lemmikkieläimillä erityisesti pentuna se sukupuolten ero ei ole mikään suuri. Jospa tämä ostaja oletti että koirilla on näin myös eikä miettinyt asiaa sen tarkemmin. Se ei tarkota, etteikö hän olisi tutustunut koirien sukupuolten välisiin eroihin (vaikka käyttäytymiseen) noin muuten. Hänhän oli tässä heti asian paljastuttua juoksuista huolissaan esimerkiksi. Koiraharrastajat on välillä ilmeisen tuomitsevia. Itse kun en harrasta, jos minulta olisi kysytty näkeekö luovutusikäisen koiran sukupuolen helposti ja vailla erehdyksen mahdollisuutta, en olisi osannut varmuudella vastata. Eikä se tee minusta tyhmää, enpä ole vain sattunut tutustumaan aiheeseen.

   Lainaa

  40. Tulos: -75 (99 ääntä)
   Ei hyvä päivä, voiko noin tyhmiä ihmisiä oikeasti olla olemassa :D Toivottavasti tuo ei ikinä ite lisäänny.

   Lainaa

  41. Tulos: -43 (71 ääntä)
   Öitä: No joo, kaikenlaisia höhlyksiä voi sattua, mutta aika ilkeetä kommentointia osalta ilkkujista, Marianne varmasti tunsi olonsa tyhmäksi jo ilmankin, että vuoron perään päivitellään.
   Sietääkin tuntea!

   Lainaa

  42. Tulos: +29 (59 ääntä)
   No uudelta koiraharrastajalta tuo olisi ihan inhimillinen virhe mutta kun tyypillä OLI JO ENNESTÄÄN KOIRIA. Että kyllä siinä vaiheessa pitäisi ehkä jo erottaa.

   Lainaa

  43. jotainrajaa 26.4.2016 14:18
   Tulos: -48 (62 ääntä)
   Ei sitten ihmetellyt kun koira ei nosta jalkaa pissatessa vaan käy kyykylle?

   Lainaa

  44. Tulos: -1 (49 ääntä)
   Mun mielestä looginen kysymys kuuluu, onko Marianne nyt aivan varma, että hänen puolisonsa on mies? "olen nähnyt että hänelläkin on jalkojen välissä karvainen siima"

   Lainaa

  45. Tulos: -6 (28 ääntä)
   No ei tuo nyt ole kovin ennenkuulumatonta kyllä ne kissojen ja koirien pissavehkeet on mennyt sekasin joka toisessa talossa kuka niitä nyt vahtaa ainakaan jos maalaistaloon kissa tai koira otetaan ni se otetaan ja sillä siisti.

   Lainaa

  46. Prööt sanoi aivopieru 26.4.2016 15:01
   Tulos: +84 (92 ääntä)
   Dvorak: Kehitän teorian päässäni ja pian se on mitä suurimmalla todennäköisyydellä totuus.
   Kukaan vastuullinen kasvattaja ei myy "väärää" sukupuolta olevaa pentua. Siksi pentutehtailija.

   Lainaa

  47. Tulos: +52 (60 ääntä)
   jotainrajaa: Ei sitten ihmetellyt kun koira ei nosta jalkaa pissatessa vaan käy kyykylle?
   Ei uros opi nostamaan jalkaa kuin vasta parhaimmillaan vuosikkaana.

   Lainaa

  48. Tulos: +14 (70 ääntä)
   Joitakin ei vaan kiinnosta eläinten sukuelinten tuijottelu, niin ei ihmekään jos sattuu erehtymään sukupuolesta, varsinkin koiran kohdalla joka on karvan peitossa. Jotkut luottavat sanaan siitä että eläin on tiettyä sukupuolta eivätkä kyyläile tarkemmin, ymmärtäkäähän mollaajat se.

   Lainaa

  49. Tulos: -29 (57 ääntä)
   Petu: Joitakin ei vaan kiinnosta eläinten sukuelinten tuijottelu, niin ei ihmekään jos sattuu erehtymään sukupuolesta, varsinkin koiran kohdalla joka on karvan peitossa. Jotkut luottavat sanaan siitä että eläin on tiettyä sukupuolta eivätkä kyyläile tarkemmin, ymmärtäkäähän mollaajat se.
   Hehän ovat sitten suomeksi sanottuna idiootteja :D Voihan sitä ihminen puhua mitä tahansa, luotatko ihan kaikkeen?

   Lainaa

  50. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Isovanhemmilla oli aikanaan suomenpystykorva nimeltä Oski. Sitä pidettiin poikana niin pitkään, ennekö se tuli pentujen kanssa kotiin. Tässä vaiheessa koira oli jo usemman vuoden ikäinen, kait 5v, eikä kukaan ollut ikinä huomannut mitään siihen viittaavaa, että Oski olisikin tyttö :D

   Lainaa

  51. Tulos: +20 (36 ääntä)
   Pakko vielä kommentoida sitä, kun jotkut on sitä mieltä ettei koiralta(kaan) pysty sukupuolta helposti erottamaan. Erohan on niin selkeä koiralla ettei voi olla tietämättä, hyvänä vertauskuvana, että narttujen värkki löytyy jalkojenvälistä niinkuin ihmiselläkin ja uroksien vehje on ns. samassa kohdassa kuin ihmisellä napa.
   napsu: Ei uros opi nostamaan jalkaa kuin vasta parhaimmillaan vuosikkaana.
   oppii aikaisemmin, mutta toistuvaksi muuttuu vasta noilla tienoilla, sitä ennen (4-5kk --->) on satunnaista ja ei niin hallittu suoritus.

   Lainaa

  52. Tulos: +14 (18 ääntä)
   fachmann: Ei ole koiraa karvoihin katsominen.
   Tässä tapauksessa olisi kannattanut :P

   Lainaa

  53. Tulos: +63 (63 ääntä)
   Prööt sanoi aivopieru: Kukaan vastuullinen kasvattaja ei myy “väärää” sukupuolta olevaa pentua. Siksi pentutehtailija.
   Niin, tässähän se ongelma on. Kukaan ei ole seppä syntyessään eikä tietämättömyys ole mikään synti, mutta siksihän kasvattajaan tulee varsinkin ensikertalaisen omistajan pitää yhteyksiä, että voi kysyä. Kasvattaja joka vain katoaa eetteriin on pentutehtailija. Omat eläimeni tulivat suojelujärjestöltä, ja nyt niiden lähestyessä kolmen ja neljän vuoden ikää, he edelleen tarjoavat neuvontaa pulmatilanteissa.

   Lainaa

  54. Tulos: +10 (38 ääntä)
   Ei tässä näin päin ole mitään ihmeellistä. Niin kuin on todettu, monilla lemmikkieläimillä, esim. kanilla, sukupuolten erottaminen on poikasena haastavaa ja uuden koiranpennun omistajalla voi tästä syystä olla sellanen mielikuva, että muillakin lemmikkieläimillä, myös koirilla, on päällepäin samannäköiset sukupuolielimet aluksi. Eri asia, jos koiran olisi pitänyt olla narttu ja kikkeli olisi jäänyt huomaamatta.

   Lainaa

  55. ihme_huutelijat 26.4.2016 17:34
   Tulos: -22 (48 ääntä)
   Ihmeellistä moralisointia on. Itselläni on ollut 5 marsua ja niistä on erittäin hankala päätellä, ovatko naaraita vai uroita. En siis osaisi sanoa, että koirasta se pitäisi olla "helppo" päätellä vaan todennäköisesti luottaisin myyjään. Mitä pentutehtailu-huutelijoihin tulee, mitä kaikille vahinkopennuille yleensä tehdään? Eikö tämä voisi hyvinkin olla vain jostain tutun pesueesta? Koiraihmiset ja rotupuhtaus on erikoista hommaa.

   Lainaa

  56. Tulos: +45 (45 ääntä)
   jotainrajaa: Ei sitten ihmetellyt kun koira ei nosta jalkaa pissatessa vaan käy kyykylle?
   Kyllä tuo minunkin koira osaa jalkaansa nostaa, vaikka narttu onkin.

   Lainaa

  57. Tulos: +32 (54 ääntä)
   Juuso: Voin tässä ilmoittaa, että tunnistan mm. aika monesta kalalajista, ovatko koiraita vai naaraita ja pidän käsittämättömänä, että monet ihmiset eivät tiedä. Sen sijaan minulla ei ole koskaan ollut koiraa, joten luultavasti en osaisi määrittää koiran sukupuolta. Jokaisella elukalla kun on vähän erilaiset nuo sukupuolielimet, joten ei ole mikään ihme, ettei joku satunnainen tyyppi tiedä koiranpennun anatomiaa.
   Ei pitäisi olla "satunnainen tyyppi" jos on koiranomistaja. Eläinlajiin tutustutaan ennen kuin sellainen hankitaan. Jos ei tiedä edes tälläistä perusasiaa, mietityttää että miten vähän ylipäätään tiedetään koirista mitään. Ja koira on tämän ihmisen armoilla.

   Lainaa

  58. helena lapinniemi 26.4.2016 20:54
   Tulos: -5 (27 ääntä)
   Isovanhemmilla oli aikanaan suomenpystykorva nimeltä Oski. Sitä pidettiin poikana niin pitkään, ennekö se tuli pentujen kanssa kotiin. Tässä vaiheessa koira oli jo usemman vuoden ikäinen, kait 5v, eikä kukaan ollut ikinä huomannut mitään siihen viittaavaa, että Oski olisikin tyttö :D Lainaa Ihme juttu, eikä kukaan RAPSUTTANUT KOIRAN MAHAA koko 5rv aikana?

   Lainaa

  59. Tulos: +30 (30 ääntä)
   jotainrajaa: Ei sitten ihmetellyt kun koira ei nosta jalkaa pissatessa vaan käy kyykylle?
   Meidän tyttökoira nostaa tassua pissatessaan.

   Lainaa

  60. Tulos: +7 (31 ääntä)
   Eipä ollut tullut tuijoteltua koiran sukupuolielimiä ennen kuin jouduin rasvaamaan oman koirani emätintä. En osaisi lonkalta sanoa, miten näkyvä koiran pippeli on, sillä minulla on aina ollut vain tyttökoiria.

   Lainaa

  61. Päivännaurut 26.4.2016 21:31
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Voi luoja :---D Kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras feissarimoka, nauran täällä yhtä paljon itse mokalle kuin teidän kommenteille, KIITOS!!! <3 :---D

   Lainaa

  62. Kukintyylillään 26.4.2016 21:37
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   jotainrajaa: Ei sitten ihmetellyt kun koira ei nosta jalkaa pissatessa vaan käy kyykylle?
   Pissaahan ne jotkut miehetkin pöntöllä istuen. :)

   Lainaa

  63. eheheoonhauska 27.4.2016 0:45
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   siiseli: Äitini osti nuoruudessaan uroskissan. Kappas kummaa, tää “uros” olikin yhtäkkiä raskaana. No, Jonne-kissasta tulikin sitten äiti.
   Onneksi Jonne ei varmasti itse muistanut tapausta

   Lainaa

  64. Tulos: +40 (60 ääntä)
   Mitähän tässä sanoisi... 1. Jos olet hankkimassa lemmikkiä etkä kykene tunnistamaan sen sukupuolta, kannattaa ehkä jättää lemmikki hankkimatta. Monissa lemmikeissä (koira, kissa, hevonen) sukupuoli merkitsee todella paljon aikuisen lemmikin luonteeseen ja esim. sterilointikuluihin. 2. Jos olet ostamassa koiraa paikasta, jossa sinulle valehdellaan koiran sukupuoli, ÄLÄ OSTA. Kyse on pentutehtaasta. 3. Kasvattajan puhelinnumero löytyy kauppakirjasta, joka todistaa, että koira on sinun. Jokainen myyjä (myytiin sitten koiraa, maitoa tai nappeja) on velvollinen antamaan kauppakirjan/kuitin. Jos sinulle ei ole sellaista annettu, on kyse todennäköisesti pentutehtaasta tai muuten laittomasta toiminnasta. Pistää vihaksi tällainen, kun rivien välistä lukemalla näkee, että omistajalla ei ole mitään hajua koiran hankkimisesta ja on sitten ostanut halvimman pennun tarkistamatta mitään taustoja...

   Lainaa

  65. Tulos: +15 (31 ääntä)
   Öö..nyt on pakko vetää kukkahattu päähän..mut ton ikäiset pennut on käyny 2 kertaa eläintohtorilla piikillä. Ja se kylmä ja karu homma on että jos ei voi hoitaa tollasta toimintoa koiran kanssa niin ei kyllä oo mitään resursseja pitää koiraakaan. Pirun kalliita elukoita noi on..

   Lainaa

  66. Ei ala nostaa 27.4.2016 9:21
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Inna: Pakko vielä kommentoida sitä, kun jotkut on sitä mieltä ettei koiralta(kaan) pysty sukupuolta helposti erottamaan. Erohan on niin selkeä koiralla ettei voi olla tietämättä, hyvänä vertauskuvana, että narttujen värkki löytyy jalkojenvälistä niinkuin ihmiselläkin ja uroksien vehje on ns. samassa kohdassa kuin ihmisellä napa. oppii aikaisemmin, mutta toistuvaksi muuttuu vasta noilla tienoilla, sitä ennen (4-5kk —>) on satunnaista ja ei niin hallittu suoritus.
   Minun naapurin koira on 8kk uros elää narttujen keskellä eikä edes yritä vielä nostaa. Eli kyllä ne vaan oppii joskus vasta vuosikkaana. Oma näki paljon uroksia ja aloitti 4kk iässä eikä enää kyykännyt ollenkaan.

   Lainaa

  67. Ei ala nostaa 27.4.2016 9:28
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Näin: Öö..nyt on pakko vetää kukkahattu päähän..mut ton ikäiset pennut on käyny 2 kertaa eläintohtorilla piikillä. Ja se kylmä ja karu homma on että jos ei voi hoitaa tollasta toimintoa koiran kanssa niin ei kyllä oo mitään resursseja pitää koiraakaan. Pirun kalliita elukoita noi on..
   Siis vissiinhän tämä on käynyt rokotuksissa mutta ei ole sit vissiin tullut sukupuolen tarkistus ell mieleen...

   Lainaa

  68. Tulos: +9 (23 ääntä)
   CC: Eihän ihminen ole idiootti jos ei jotain tiedä. Eikä se, ettei ole katsellut ennen koiran vehkeitä tee vielä kenestäkään huonoa koiran omistajaa. Rupeaa jo nyppimään kun ihmiset täällä huolestuu tämmöisestä. Kuten sanottu, erittäin monilla lemmikkieläimillä erityisesti pentuna se sukupuolten ero ei ole mikään suuri. Jospa tämä ostaja oletti että koirilla on näin myös eikä miettinyt asiaa sen tarkemmin. Se ei tarkota, etteikö hän olisi tutustunut koirien sukupuolten välisiin eroihin (vaikka käyttäytymiseen) noin muuten. Hänhän oli tässä heti asian paljastuttua juoksuista huolissaan esimerkiksi. Koiraharrastajat on välillä ilmeisen tuomitsevia. Itse kun en harrasta, jos minulta olisi kysytty näkeekö luovutusikäisen koiran sukupuolen helposti ja vailla erehdyksen mahdollisuutta, en olisi osannut varmuudella vastata. Eikä se tee minusta tyhmää, enpä ole vain sattunut tutustumaan aiheeseen.
   Juuri näin! Täysin samaa mieltä.

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Ei ala nostaa: Siis vissiinhän tämä on käynyt rokotuksissa mutta ei ole sit vissiin tullut sukupuolen tarkistus ell mieleen…
   Rokotuskorttiin merkataan sukupuoli, syntymäaika jne...en tiiä miten sekarotusten ilmaiselukoiden kanssa, mutta el on meillä kyllä sirut lukenu koirista laitteellaan (rekistöröityjä, sirutettuja puhdasrotuisia koiria) ja kattelin tos paikallisin eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta kissan leikkauskampanjan aikana että sirutus on hyvin halpa toiminto siinä leikkuuttamisen ohella, sitä en tiiä miten ne hinnat menee koirien kaa, mut ehkäpä tulee parissa vuodessa tutuksi sekin homma.

   Lainaa

  70. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Me ostettiin kaksi kissaa, tyttö ja poika. Tai niin luultiin. Toisen kissan kivekset ei vaan ollu laskeutuneet, laskeutuivat todella myöhään. Nimet Iines ja Aku. Ja niin meillä on poika nimeltä Päivi :D

   Lainaa

  71. Tulos: +8 (24 ääntä)
   Mörökölli: Mä kun olen pitänyt feissarimokien kommentoijia fiksuina kanssa eläjinä.
   Hei sinä fiksu, montako kielioppivirhettä virhettä löydät omasta tekstistäsi?

   Lainaa

  72. Tulos: +14 (26 ääntä)
   Poikakissan penis ei ole ulkona kuten koiran (minkä takia tyttö- ja poikakissan erottamiset ei oo niin helppoja kuin koirilla, etenkään jos on tummempiturkkinen ja vähän vaikea nähdä ne reiät siellä), joten jos on tottunut kissojen vehkeisiin, ei välttis ehkä tajua että koiran vehkeet kasvaa eri lailla...

   Lainaa

  73. Tulos: -48 (54 ääntä)
   Ei ny oikeesti. Kun käyttää koiraa kusella niin jo huomaa kumpi se on. Uros nostaa jalkaa ja naaras kyykkää.

   Lainaa

  74. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Jute: Ei ny oikeesti. Kun käyttää koiraa kusella niin jo huomaa kumpi se on. Uros nostaa jalkaa ja naaras kyykkää.
   Pentukoira ei useimmiten nosta jalkaa, oli uros tai narttu. Uroksilla se jalan nostaminen tulee vasta myöhemmin, mutta hyvinkin tavallista että tuon ikäinen urospentu kyykkypissaa. LOL miten noloo, et tienny, tehdäänkö tähän nyt lynkkausketju sinusta seuraavaksi??? Tuli itsekin naurahdettua kun tämän mokan luki mutta nyt tätä on ties missä jaettu ja rumasti kommentoitu täällä ja muualla. Aikuiset ihmiset. Mie tunnustan että kun meille eka koira tuli niin tutkailtiin sen värkkiä (narttu) ja ihmeteltiin miten "iso ja ulkoneva" se on, läpällä heitettiin miehekkeen kanssa että onko meille myyty sittenkin poikakoira. :)

   Lainaa

  75. Koiraihminen 27.4.2016 18:39
   Tulos: +22 (48 ääntä)
   Tässä pahin moka on kyllä se, että näin moni lynkkaa tuon alkuperäisen mokailijan koiratuntemuksen ja perustelee sitä mm. sillä, että pentukoiran sukupuolen voisi tunnistaa pissausasennosta. Jos ei kerran tarvitse tajuta sitä, ettei käyttäytyminen riitä sukupuolimääreeksi, niin ei ole pätevä arvostelemaan toisten sukupuolituntemusta. Pienet koirarodut saattavat nostaakin jalkaa melko nuorina, mutta isommat rodut harvoin. Itselläni ei ole ollut koskaan koiraa, joka olisi nostanut jalkaa pissatessaan vielä viisikuisena, yleensä vasta noin vuoden iässä. Nykyinen koirani on 10-kuinen, enkä edelleenkään ole nähnyt sen kertaakaan nostavan jalkaa. Ja kyllä, se on poikakoira. Ihan varmasti. Eiköhän se jalkakin ala muutaman kuukauden sisällä nousta.

   Lainaa

  76. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kukkahattuneiti: Olipa taas turhanpäiväisiä ilkkujia. Jotenkin joltain teineiltä osaa odottaa jotain “omg miten sä et tienny, ootko vähän vajaa”-kommenttia. Toisille voi olla tutumpaa erotella elukat sukupuolen perusteella, muistan kun meillekin lapsena hankittiin kissa, jota kutsuttiin pitkään Ukoksi tms, kunnes huomattiin, että ukko on kyllä ennemmin akka Itsellä nykyisin narttukoira , koirista tietämätön kaveri järkyttyi “SILLÄ ON NÄNNEJÄ” kun silitteli koiran vatsaa
   Kaverillakin oli kaks "naaras"hiirtä. Paitsi sit niitä olikin monta

   Lainaa

  77. Tulos: +2 (32 ääntä)
   No on kyllä mustakin hieman ilkeää tuo pilkkaaminen. Harvemmin ne koirien kalut on kummiskaan esillä jos on jossain ulkona niitä nähnyt, niin mistä ihminen jollei ole koskaan ollut koiraa itsellään voisi perjaatteessa tietää miltä koiran peniksen edes pitäisi näyttää. Itsekkin joskus pienenä sain kissan joka ristittiin minnaksi. Joskus vuosien päästä vasta huomattiin, että sillähän on pallit ja pienelle itselleni se oli ainakin aika iso järkytys, rakas se silti oli. Meidän minnalla oli katsos tosi pitkä karva, ja ne pallit hautautu sinne sekaan niin ei sitä tajunnut, kun vasta sitten kun äiti luuli että kissalla on kasvain perseessä. Jotkut täälläkin ilkkuu kuinka Marianne nyt varmaan haluaa palauttaa koiran kun ei ollutkaan poika, vaikka kommenteissakin vain totesi, että jos pitää juoksuihin varautua. eiköhän jokainen rakasta sitä omaa lemmikkiä vaikka sukupuoli sattuisi olemaan muuta kun mitä sitä aluksi luuli.

   Lainaa

  78. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Meidän isä kertoi kuinka hänen ollessaan nuori (joskus 70-luvun lopulla/80-luvun alussa) , hänen siskonsa toi kotiin sekarotuisen koiran, jota pidettiin uroksena ja sai nimekseen Topi. Jossain vaiheessa alkoivat ihmettelemään miksei Topi ala nostamaan tassuaan. Lopulta totesivat että Topi olikin tyttö :D

   Lainaa

  79. triplaviiva 28.4.2016 15:30
   Tulos: -7 (37 ääntä)
   Mitähän n00beja täällä kirjottelee, kun väittävät ettei koiranpennusta huomaa helposti sukupuolta. Jo heti syntyessään uroksella on selvä penistuppi ja nartulla römpsä. Jokaisella rodulla. Jos ei niitä kahta osaa erottaa, ei tosiaan tarvitse koiraa ollenkaan.

   Lainaa

  80. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Inna: koiran sukupuolihan on helppo erottaa samantien kun syntyy, koska vehkeet on erikohdissa? enkä mä olis siitä pallittomuudesta huolissaan vaan siitä ettei uros vielä 5kk mennessä olisi alkanut jalkaa nostamaan satunnaisesti. ja kun jotkut kommentoi väärän sukupuolisia kissoja, niin niillähän se on vaikeampi erottaa, kun ei ole kuin vähän eroa pienenä. Omasta mielestä vaikein erottaa on kani! Kanin se vehjekkin on vaikea saada esille ja ei voi vielä luovutusikäisenä (8vko) olla satavarma sukupuolesta, jos ette usko googlatkaa ja verratkaa.
   Jep, kani on vaikea tapaus. Lapsuudenkotiin otettiin kaksi kania joiden piti olla samaa sukupuolta, ei vain tiedetty kumpaa. No kuukausien päästä selvisi, että eri sukupuoltahan ne olivat kun poikaset alkoi liikkua ihmisten näkyvillä...

   Lainaa

  81. Tulos: +9 (29 ääntä)
   triplaviiva: Mitähän n00beja täällä kirjottelee, kun väittävät ettei koiranpennusta huomaa helposti sukupuolta. Jo heti syntyessään uroksella on selvä penistuppi ja nartulla römpsä. Jokaisella rodulla. Jos ei niitä kahta osaa erottaa, ei tosiaan tarvitse koiraa ollenkaan.
   Saanko kysyä, miten koiran sukupuolen tunnistaminen liittyy mitenkään siihen, että miten hyvin hoitaa koiraa? Toki sitten täytyy osata varautua tyttökoiran juoksuihin tai poikakoiran käyttäytymiseen, mutta ei sillä mielestäni muuten ole mitään tekemistä sen kanssa, etteikö sitä koiraa voisi silti omistaa ja etteikö saisi hyvää kotia.

   Lainaa

  82. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Mä tiedän kans pari ihmistä jotka luuli omistavansa tyttö kissat ja nimetkin oli sen mukaiset. Paljastuivat pojiksi myöhemmin

   Lainaa

  83. Satunnainen randomi 1.5.2016 18:07
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   siiseli: Äitini osti nuoruudessaan uroskissan. Kappas kummaa, tää “uros” olikin yhtäkkiä raskaana. No, Jonne-kissasta tulikin sitten äiti.
   Jonna

   Lainaa

  84. Bimmu Dorgiri 6.5.2016 18:13
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Huumori huumorina, mutta kyllä nyt perkele pitää maalaisjärjelläkin tajuta, että mikä on koiran sukupuoli. Jos on niin siveyden sipuli, ettei kehtaa edes ajatella asiaa, niin silloin on parempi jättää lemmikit matojen tasolle. Niiden kanssa ei tarvitse miettiä "tuhmia" asioita. Vittu. Sen vielä sanon, että alkuun huvitti lukea vastauksia, mutta hissuksiin alkoi pelottaa, että onko nää perkeleet oikeasti näin avuttomia näin yksinkertaisissa asioissa. Jos ovat, niin käyttäkää kondomia jos ehditte pukille asti ja jos sattuu vahinko, niin seuraavana päivänä haette apteekista katumuspillerin. Ihmiskunta on tähän mennessä vesittynyt jo aivan liian pahasti.

   Lainaa

  85. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Turha tosta jalan nostosta on vouhottaa. Mun siskolla on 5v uros joka ei nosta jalkaa, vaan kyykkää aina. Pari kertaa kiimasen naaraan lähellä on nostanut, lirauttanut ja oikein kuopinut päälle.

   Lainaa

  86. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Sattuuhan noita,itsekin joskus nuorempana hankin netti-ilmoituksen perusteella tyttökissanpennun.Kaverini oli kylässä,tutki kissaa ja sanoi,että kyllä se on poika,sille on kasvamassa pallit.Ärsyynnyin kaverille,joka kehtasi kyseenalaistaa kissani sukupuolen.Jonkun ajan päästä sen "tyttökissan" pallit oli niin isot,että niitä oli vaikea olla huomaamatta :D Lohdullista tietää,etten ole ainoa,jolla on lemmikkien anatomia vähän hukassa.

   Lainaa

  87. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Paitsi että uroskoirat alkaa nostamaan suurimmassa osassa tapauksia (jollei ihan kääpiörotuja lasketa) vasta 1-2 vuotiaana ;)
   Inna: koiran sukupuolihan on helppo erottaa samantien kun syntyy, koska vehkeet on erikohdissa? enkä mä olis siitä pallittomuudesta huolissaan vaan siitä ettei uros vielä 5kk mennessä olisi alkanut jalkaa nostamaan satunnaisesti. ja kun jotkut kommentoi väärän sukupuolisia kissoja, niin niillähän se on vaikeampi erottaa, kun ei ole kuin vähän eroa pienenä. Omasta mielestä vaikein erottaa on kani! Kanin se vehjekkin on vaikea saada esille ja ei voi vielä luovutusikäisenä (8vko) olla satavarma sukupuolesta, jos ette usko googlatkaa ja verratkaa.

   Lainaa

  88. Kernas seuraeläin 4.8.2021 23:54
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   maaritk: Paitsi että uroskoirat alkaa nostamaan suurimmassa osassa tapauksia (jollei ihan kääpiörotuja lasketa) vasta 1-2 vuotiaana ;)
   Ai, mulla sit ollu kaikki luonnonoikkuja, kun alle vuotiaina jättirotuisia olleet kaikki

   Lainaa

  89. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Minusta ihan ymmärrettävä moka, koska kaikilla eläimillä ei se penis näy niin selvästi kuin esim. koiralla tai hevosella. Vaikkapa jo kissastakin on vaikeampi se sukupuoli erottaa, kun pentu on kyseessä. Ja jos ei ole koirasta kokemusta, eikä ole poikakoirien kikkeleitä hirveästi tuijoitellut saati tunnustellut, niin mistäpä tuollaista asiaa voi tietää. Pentukoira ei vielä nosta jalkaakaan, vaikka oliskin uros, toki pissaamisasento silti narttuihin verrattuna erilainen (ja pissa tulee eri kohdasta), mutta jälleen, jos ei ole noista asioista kokemusta, niin ei välttämättä hoksaa edes ajatella.

   Lainaa

  90. Sensuelli minkki 30.11.2021 6:46
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Näin: Rokotuskorttiin merkataan sukupuoli, syntymäaika jne...en tiiä miten sekarotusten ilmaiselukoiden kanssa, mutta el on meillä kyllä sirut lukenu koirista laitteellaan (rekistöröityjä, sirutettuja puhdasrotuisia koiria) ja kattelin tos paikallisin eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta kissan [...]
   Meidän kallis sekarotuinenkin on sirutettu..

   Lainaa

  91. Perforoitu kobra 30.11.2021 6:51
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kernas seuraeläin: Ai, mulla sit ollu kaikki luonnonoikkuja, kun alle vuotiaina jättirotuisia olleet kaikki
   Sama mulla, mun koirat olleet polven korkuisia

   Lainaa

  92. Perforoitu kobra 30.11.2021 6:52
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   imiN: Minusta ihan ymmärrettävä moka, koska kaikilla eläimillä ei se penis näy niin selvästi kuin esim. koiralla tai hevosella. Vaikkapa jo kissastakin on vaikeampi se sukupuoli erottaa, kun pentu on kyseessä. Ja jos ei ole koirasta kokemusta, eikä ole poikakoirien kikkeleitä hirveästi tuijoitellut saati [...]
   No tostahan selvis, että hänel on koirii ennestään ollut...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koirat, uros, kivekset, anatomia, koiras, narttu, naaras, sukupuoli, koira