Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 244

Muovipussit ovat huijausta.
Sekalaisia, osa 244

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 74 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. King Arthur 24.3.2016 2:34
   Tulos: +1270 (1298 ääntä)
   Maitopurkki on kaupassakävijän virallinen tilavuusmitta.

   Lainaa

  2. Tulos: +381 (491 ääntä)
   King Arthur: Maitopurkki on kaupassakävijän virallinen tilavuusmitta.
   Useimmille ihmisille ehkä se kaikkein tutuin esimerkki litran vetoisesta kappaleesta. Joka tapauksessa, normikokoisen muovikassin tilavuus täyteen sullottuna on sellaiset 10-20 litraa. Mistähän Jenni on tuon 40 litraa kehittänyt?

   Lainaa

  3. Tulos: +450 (488 ääntä)
   Riiasta tuli mieleen ne ihmiset jotka nauraa hulluna jollekkin jutulle, ja kun kysyy että mikäs noin hauskaa on, vastataan: "Ei mikään, ei se ollu oikeesti hauska juttu".

   Lainaa

  4. Heijaahoijaa 24.3.2016 5:08
   Tulos: +477 (505 ääntä)
   King Arthur: Maitopurkki on kaupassakävijän virallinen tilavuusmitta.
   Haha! Eilen viimeksi pidellessäni 250g esinettä kädessä mietin, että painaako neljä tällaista muka maitopurkin verran.

   Lainaa

  5. Tulos: -192 (502 ääntä)
   No tuota, minä en nyt ihan nähnyt huumoriarvoa tuossa Marian jutussa. Pitikö tässä nauraa sille että on leuka murskana, sille että kämppä lähti vaiko sille että poika karkasi koulukodista? Vai oliko tarkoitus nyt päästä tuntemaan itsensä paremmaksi ihmiseksi ja vähän ylenkatsoa häntä?

   Lainaa

  6. Tulos: +446 (496 ääntä)
   Heijaahoijaa: Haha! Eilen viimeksi pidellessäni 250g esinettä kädessä mietin, että painaako neljä tällaista muka maitopurkin verran.
   Ei välttämättä, jos oli joku tosi kevyt 250g juttu.

   Lainaa

  7. Tulos: -38 (68 ääntä)
   Lennie: No tuota, minä en nyt ihan nähnyt huumoriarvoa tuossa Marian jutussa. Pitikö tässä nauraa sille että on leuka murskana, sille että kämppä lähti vaiko sille että poika karkasi koulukodista? Vai oliko tarkoitus nyt päästä tuntemaan itsensä paremmaksi ihmiseksi ja vähän ylenkatsoa häntä?
   Mulle tuli tämä mieleen: http://smg.photobucket.com/user/shycalais/media/funny%20stuff/optimism.jpg.html

   Lainaa

  8. heijaahoijaa 24.3.2016 7:16
   Tulos: +348 (360 ääntä)
   Pena: Ei välttämättä, jos oli joku tosi kevyt 250g juttu.
   Ai oliko tää se, että kilo rautaa painaa enemmän kuin kilo höyheniä

   Lainaa

  9. Tulos: +249 (317 ääntä)
   Lennie: No tuota, minä en nyt ihan nähnyt huumoriarvoa tuossa Marian jutussa. Pitikö tässä nauraa sille että on leuka murskana, sille että kämppä lähti vaiko sille että poika karkasi koulukodista? Vai oliko tarkoitus nyt päästä tuntemaan itsensä paremmaksi ihmiseksi ja vähän ylenkatsoa häntä?
   Niin että ihan vaan suomalaista small talkia? :D Sinähän tässä yrität tuntea itsesi paremmaksi.

   Lainaa

  10. Tulos: -220 (268 ääntä)
   Pena: Ei välttämättä, jos oli joku tosi kevyt 250g juttu.
   Meinaatko että 250g höyheniä painaa vähemmän kuin 250g vaikkapa rautaa...?

   Lainaa

  11. Tulos: +143 (151 ääntä)
   MoniQ: Riiasta tuli mieleen ne ihmiset jotka nauraa hulluna jollekkin jutulle, ja kun kysyy että mikäs noin hauskaa on, vastataan: “Ei mikään, ei se ollu oikeesti hauska juttu”.
   Niin, tai "laitan yv"

   Lainaa

  12. Tulos: -116 (200 ääntä)
   Triviaalia: jos on vaikka massaltaan 1 kg:n rautakuula ja massaltaan 1 kg läjä höyheniä ja punnitus tehdään jossain väliaineessa, kuten ilmakehässä, niin tottakai rautakuula painaa enemmän. Massa pysyy samana, mutta painoon vaikuttaa painovoiman lisäksi mm. noste, joka vaikuttaa höyhenläjään enemmän kuin tiiviiseen rautakuulaan.

   Lainaa

  13. Tulos: +169 (179 ääntä)
   Vuohi: Useimmille ihmisille ehkä se kaikkein tutuin esimerkki litran vetoisesta kappaleesta. Joka tapauksessa, normikokoisen muovikassin tilavuus täyteen sullottuna on sellaiset 10-20 litraa. Mistähän Jenni on tuon 40 litraa kehittänyt?
   Jospa Jennillä on 40 litran muovikasseja.

   Lainaa

  14. Tulos: +260 (270 ääntä)
   Vuohi: Useimmille ihmisille ehkä se kaikkein tutuin esimerkki litran vetoisesta kappaleesta. Joka tapauksessa, normikokoisen muovikassin tilavuus täyteen sullottuna on sellaiset 10-20 litraa. Mistähän Jenni on tuon 40 litraa kehittänyt?
   Koska kaupan normaalit muovikassit ovat 40l. t. kaupantäti

   Lainaa

  15. Muumi (kopio) 24.3.2016 8:49
   Tulos: +143 (199 ääntä)
   jeppis: Koska kaupan normaalit muovikassit ovat 40l. t. kaupantäti
   Oletko vapaa kassa?

   Lainaa

  16. KaroliinaCZ 24.3.2016 8:55
   Tulos: +189 (209 ääntä)
   Neea, kyllä, lapset tarvii passia kun liikkuu Suomen sisällä kaupungista toiseen. Tein varsilla olevat radarit tutkii passien olemassaoloa kaikissa autoissa ja jos huomaa, että ei ole, niin tulee kovat sakot ja pahimmassa tapauksessa voi johtua jopa lasten joutumiseen adoptointiin.

   Lainaa

  17. Tulos: +166 (168 ääntä)
   King Arthur: Maitopurkki on kaupassakävijän virallinen tilavuusmitta.
   Naapurin Jormalla se näyttäisi olevan oluttölkki.

   Lainaa

  18. Tulos: +157 (171 ääntä)
   Foo: Triviaalia: jos on vaikka massaltaan 1 kg:n rautakuula ja massaltaan 1 kg läjä höyheniä ja punnitus tehdään jossain väliaineessa, kuten ilmakehässä, niin tottakai rautakuula painaa enemmän. Massa pysyy samana, mutta painoon vaikuttaa painovoiman lisäksi mm. noste, joka vaikuttaa höyhenläjään enemmän kuin tiiviiseen rautakuulaan.
   Triviaalia: Kappaleiden massa on sama materiaalista riippumatta. Arkikielessä massa = paino. Fysiikassakaan noste ei vaikuta kappaleen painoon, vaan painooon vaikuttaa painovoima, G (paino) = mg.

   Lainaa

  19. Tulos: +72 (102 ääntä)
   Foo: Triviaalia: jos on vaikka massaltaan 1 kg:n rautakuula ja massaltaan 1 kg läjä höyheniä ja punnitus tehdään jossain väliaineessa, kuten ilmakehässä, niin tottakai rautakuula painaa enemmän. Massa pysyy samana, mutta painoon vaikuttaa painovoiman lisäksi mm. noste, joka vaikuttaa höyhenläjään enemmän kuin tiiviiseen rautakuulaan.
   Tai sitten ihan vaan yksinkertasesti asia on niin, etä 1kg rautaa ja 1kg höyheniä painaa tasan saman verran, höyheniä saa vaan olla hiton paljon ja ne vie sitten samalla huomattavasti enemmän tilaa kuin samanpainonen rautamötikkä. Kun taas puhutaan tilavuudesta niin litra rautaa painaa huomattavasti enemmän kuin litra höyheniä.

   Lainaa

  20. Tulos: +75 (107 ääntä)
   Mua nyt vähän oikeesti vaan huolettaa, et jos toi ensimmäisen mokan ihminen on mennyt lisääntymään. Toivottavasti sille ees vastattattiin, että kyllä tarttee passin. Oman.

   Lainaa

  21. Puolikiero_savolainen 24.3.2016 10:04
   Tulos: +98 (152 ääntä)
   Tuli paha mieli Marian puolesta. Jos tämä oli yksityiskeskustelu, niin totaalisen väärä veto oli vuotaa tällainen tänne. Miettikää mitä tuo Maria on joutunut kestämään.. Mutta jos oli jomman kumman naisen seinällä, niin ok, Maria teki tästä itse julkista.

   Lainaa

  22. Tulos: +134 (164 ääntä)
   Mä luulen et neea tarkoitti lentomatkustamista. Kyllähän Suomen sisälläkin tarvitsee periaatteessa henkilökortin lentäessä, eikö? Ehkä Neean lapsella ei ole kuvallista henkilökorttia, joten hän miettii, pitääkö olla passi vai meneekö ilman. Tämä tuli mieleen.

   Lainaa

  23. Tulos: -57 (127 ääntä)
   Se hetki, kun joku ihan tosissaan käyttää ilmaisua "se hetki". Oksennus lentää kaaressa. Ihmiset, lopettakaa sen sanaparin käyttö. Se on hyvin tökerö ja kamala.

   Lainaa

  24. Tulos: -63 (127 ääntä)
   Lennie: No tuota, minä en nyt ihan nähnyt huumoriarvoa tuossa Marian jutussa. Pitikö tässä nauraa sille että on leuka murskana, sille että kämppä lähti vaiko sille että poika karkasi koulukodista? Vai oliko tarkoitus nyt päästä tuntemaan itsensä paremmaksi ihmiseksi ja vähän ylenkatsoa häntä?
   Juuri näin. Tässä tiivistyy Suomi-asenne. Jollain on asiat päin helvettiä, ja kun tästä kuulee joku kellä ei ole. Hän lähinnä ajattelee, että "oletpa surkea white trash, nauran sulle". Sen sijaan että pyrkisi jotenkin auttamaan. Tässä yksi syistä miksi poistuin maasta. Järkyttävä välinpitämätön kansa.

   Lainaa

  25. It's a deal 24.3.2016 10:34
   Tulos: +112 (130 ääntä)
   Rokko: Se hetki, kun joku ihan tosissaan käyttää ilmaisua “se hetki”. Oksennus lentää kaaressa. Ihmiset, lopettakaa sen sanaparin käyttö. Se on hyvin tökerö ja kamala.
   Se tunne, kun joku sanoo "se hetki". Jaxuhali!

   Lainaa

  26. Tulos: +78 (80 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Tuli paha mieli Marian puolesta. Jos tämä oli yksityiskeskustelu, niin totaalisen väärä veto oli vuotaa tällainen tänne. Miettikää mitä tuo Maria on joutunut kestämään.. Mutta jos oli jomman kumman naisen seinällä, niin ok, Maria teki tästä itse julkista.
   Marian vastauksen muotoilusta, eli siitä että tuo viimeinen kommentti on sisennetty, tuli itselle mieleen seinäkommenttien "vastaa" ominaisuus. Eli sanoisin, että julkista keskustelua.

   Lainaa

  27. Tulos: +76 (78 ääntä)
   Toi Pipsan juttu on tuttua mullekin. Kesäyö, ikkunat auki. Heräsin alakerrasta kuuluviin huutoihin ja olin jo soittamaisillani poliisille. Kunnes aloin kuunnella; normaalisti hyvin hiljaisesti elävän nuorenmiehen elämässä oli ilmeisesti hyvinkin antoisa vaihe; ainakin sänkypartneri oli äänekäs. Vartin päästä kuulin vielä suihkussakäynnin äänet.

   Lainaa

  28. Puolikiero_savolainen 24.3.2016 11:10
   Tulos: +28 (48 ääntä)
   Naapuri: Marian vastauksen muotoilusta, eli siitä että tuo viimeinen kommentti on sisennetty, tuli itselle mieleen seinäkommenttien “vastaa” ominaisuus. Eli sanoisin, että julkista keskustelua.
   Totta muutes, enpä kiinnittänyt tohon huomiota. Silloin tämän julkaisussa ei ole ongelmaa, vaikka käyhän se sääliksi tuota naista kuitenkin. Toisaalta tällainen julkinen revittely kertoo monesti huomiohakuisuudesta.

   Lainaa

  29. Tulos: +30 (42 ääntä)
   Vuohi: Joka tapauksessa, normikokoisen muovikassin tilavuus täyteen sullottuna on sellaiset 10-20 litraa. Mistähän Jenni on tuon 40 litraa kehittänyt?
   Ja mitenkähän se täyteen sullominen tähän muovikassin tilavuuteen vaikuttaa? Toki saattaa huono muovi vähän venyä, jos on painavaa tavaraa....

   Lainaa

  30. Tulos: -26 (54 ääntä)
   kÄKI: Triviaalia: Kappaleiden massa on sama materiaalista riippumatta. Arkikielessä massa = paino. Fysiikassakaan noste ei vaikuta kappaleen painoon, vaan painooon vaikuttaa painovoima, G (paino) = mg.
   Halotaan hiuksia sitten vähän lisää. Kappaleen paino = massa * kappaleeseen vaikuttavien voimien summa. Yksi voimista on painovoima, toinen on noste, jota esiintyy aina kun on väliainetta. Yhteen kilogrammaan höyheniä vaikuttaa suurempi noste kuin yhden kilogramman rautakuulaan.

   Lainaa

  31. Tulos: -119 (145 ääntä)
   Heijaahoijaa: Haha! Eilen viimeksi pidellessäni 250g esinettä kädessä mietin, että painaako neljä tällaista muka maitopurkin verran.
   Ööö what? Litra ei ole sama asia kuin kilo. Esimerkki. 1 litra koiranpaskaa ei paina automaattisesti 1 kg.

   Lainaa

  32. Tulos: +130 (140 ääntä)
   qaqa: Ööö what? Litra ei ole sama asia kuin kilo. Esimerkki. 1 litra koiranpaskaa ei paina automaattisesti 1 kg.
   Litran maitopurkki painaa aika tarkalleen sen 1 kilon.

   Lainaa

  33. Tulos: +71 (89 ääntä)
   Heijaahoijaa: Haha! Eilen viimeksi pidellessäni 250g esinettä kädessä mietin, että painaako neljä tällaista muka maitopurkin verran.
   Lapseni painoi syntyessään 1,2 kg. Ostaessani 1,5 litran ja 1,75 litran maitopurkkeja mietin, että näihin hän olisi mahtunut kokonaan.

   Lainaa

  34. Satunnainen randomi 24.3.2016 14:41
   Tulos: +77 (85 ääntä)
   qaqa: Ööö what? Litra ei ole sama asia kuin kilo. Esimerkki. 1 litra koiranpaskaa ei paina automaattisesti 1 kg.
   Tätä kommenttia lukiessa tuli niin pöljä olo että painoin vahingossa plussaa. Anteeksi.

   Lainaa

  35. Tulos: +119 (121 ääntä)
   Lennie: No tuota, minä en nyt ihan nähnyt huumoriarvoa tuossa Marian jutussa. Pitikö tässä nauraa sille että on leuka murskana, sille että kämppä lähti vaiko sille että poika karkasi koulukodista? Vai oliko tarkoitus nyt päästä tuntemaan itsensä paremmaksi ihmiseksi ja vähän ylenkatsoa häntä?
   Minulle tuli kyllä enemmänkin hyväntahtoinen nauru Marian ihailtavasta optimismista siihen, että vaikka mies on yrittänyt tappaa, poika karannut ja kaikki päin helvettiä, niin silti kohautetaan olkia hymyillen ja mietitään kuinka asiat varmasti järjestyy kevään mittaan. Toki myös yllätysmomentti naurattaa, koska yleensä tuohon kysymykseen saa läheisemmiltäkin ihmisiltä vastaukseksi vaan "Ihan ok. Ei erikoista.".

   Lainaa

  36. Tulos: +36 (46 ääntä)
   Foo: Halotaan hiuksia sitten vähän lisää. Kappaleen paino = massa * kappaleeseen vaikuttavien voimien summa. Yksi voimista on painovoima, toinen on noste, jota esiintyy aina kun on väliainetta. Yhteen kilogrammaan höyheniä vaikuttaa suurempi noste kuin yhden kilogramman rautakuulaan.
   Ei, vaan kappaleen paino on voima, joka vetää sitä kohti maata. Paino G = mg, missä g on putoamiskiihtyvyys ( kun ollaan lähellä maan pintaa). Noste taas om voima, joka johtuu väliaineen paine-eroista, ja se on ilmassa aika lailla merkityksetön ja vaikuttaa lähinnä nesteissä( eikä siis vähennä painoa). Tietääkseni sellaista kaavaa kuin massa * voima ei ole olemasaakaan (yksiköstäkin tulisi pöhkö, (kg^2*m)/s^2, eli newtonkilogramma). Kokonaisvoima on taas ihan eri asia, mutta siinäkin Fkok=m*a, jossa a on kappaleen saama kiihtyvyys.

   Lainaa

  37. Tulos: +36 (54 ääntä)
   Neean kysymys on täysin asiallinen, ja tosiaankin myös kotimaan lennoilla pitää pyydettäessä pystyä todistamaan henkilöllisyytensä. Kotimaan lennoilla myös ajokortti kelpaa, mutta oletettavasti Neean lapset ovat sen ikäisiä, ettei heillä vielä ole ajokorttia, joten passi tai henkilökortti, jota harvemmin alaikäiseltä löytyy, pitäisi pykälien mukaan olla mukana. Käytännössä sitä tuskin kovin usein kysellään kuten ei nykyään juurikaan kysellä ulkomaan lennoillakaan silloin kun pysytellään Schengenin sisällä. Normaaleilla hoksottimilla varustettu ihminen toki ymmärtää, että tässä tapauksessa kysymys koski nimenomaan lentomatkustamista.

   Lainaa

  38. Perttuli von Pirskelenhoff 24.3.2016 19:10
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Rokko: Se hetki, kun joku ihan tosissaan käyttää ilmaisua “se hetki”. Oksennus lentää kaaressa. Ihmiset, lopettakaa sen sanaparin käyttö. Se on hyvin tökerö ja kamala.
   Se hetki, kun oksennus lentää kaaressa kun kuulee sanaparin: "se hetki"

   Lainaa

  39. Tulos: -48 (52 ääntä)
   No tässäpä oli "fiksun" tuntusia naisia.Äo on varmaan yhteensä se kuuluisa 40.

   Lainaa

  40. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Foo: Halotaan hiuksia sitten vähän lisää. Kappaleen paino = massa * kappaleeseen vaikuttavien voimien summa. Yksi voimista on painovoima, toinen on noste, jota esiintyy aina kun on väliainetta. Yhteen kilogrammaan höyheniä vaikuttaa suurempi noste kuin yhden kilogramman rautakuulaan.
   Mutta miksi se noste pitäisi huomioida kahteen kertaan? Se on huomioitu jo. Vai väitätkö, että molempien 1kg massojen tilavuus on sama?

   Lainaa

  41. S. aivartelija 24.3.2016 21:58
   Tulos: +19 (47 ääntä)
   Huhhuh näitä kommentteja. Se muovipussin tilavuus luultavasti on se 40 litraa, koska töihin ostettavat roskapussit ovat 30 litraa ja tavallinen muovipussi on tilavampi. Kun muovispussiin laitetaan maitotölkkejä, niin hyvänen aika, eikö kukaan tajua, että se litra on sen purkissa olevan maidon määrä, ei maitopurkin ulkomitta? Eli maitopurkki ulkomitoiltaan on litraa tilavampi. Sen lisäksi maitopurkin muoto on sellainen, että väliin jää ilmarakoja. Sitä paitsi, kukaan ei taida sitä muovipussia kuitenkaan ihan ääriään myöten täyteen pakata? Sekä vielä yksi juttu, että se tilavuus ei ole niin optimi, etteikö myös sivuun jäisi vielä sellaisia puolen purkin mittaisia tyhjiä tiloja.

   Lainaa

  42. Alkoholisti 24.3.2016 23:01
   Tulos: -61 (71 ääntä)
   jeppis: Koska kaupan normaalit muovikassit ovat 40l. t. kaupantäti
   Höpöhöpö. Alkon sivuilla muovikassin kooksi sanotaan 27 litraa ja kyllä se on täsmälleen samankokoinen kuin ruokakaupankin kassi.

   Lainaa

  43. sivustaseuraaja 25.3.2016 9:05
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Tästä oli jätetty pois se että aloittaja oli muokannut aloitukseen että kyseessä on lentäen matkustaminen..
   KaroliinaCZ: Neea, kyllä, lapset tarvii passia kun liikkuu Suomen sisällä kaupungista toiseen. Tein varsilla olevat radarit tutkii passien olemassaoloa kaikissa autoissa ja jos huomaa, että ei ole, niin tulee kovat sakot ja pahimmassa tapauksessa voi johtua jopa lasten joutumiseen adoptointiin.

   Lainaa

  44. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Alkoholisti: Höpöhöpö. Alkon sivuilla muovikassin kooksi sanotaan 27 litraa ja kyllä se on täsmälleen samankokoinen kuin ruokakaupankin kassi.
   Emmää kyl ikinä oo Alkon kassiinkaan 27 litraa saanut mahtumaan.

   Lainaa

  45. Tulos: -10 (16 ääntä)
   Aaje: Ja mitenkähän se täyteen sullominen tähän muovikassin tilavuuteen vaikuttaa? Toki saattaa huono muovi vähän venyä, jos on painavaa tavaraa….
   Tarkoitin siis kassin sisätilavuutta silloin kun se on täynnä. Tyhjä kassihan tapaa litistyä kasaan, jolloin sen tilavuus pienenee.

   Lainaa

  46. Kapalapalapa 25.3.2016 12:26
   Tulos: +20 (38 ääntä)
   Lennie: No tuota, minä en nyt ihan nähnyt huumoriarvoa tuossa Marian jutussa. Pitikö tässä nauraa sille että on leuka murskana, sille että kämppä lähti vaiko sille että poika karkasi koulukodista? Vai oliko tarkoitus nyt päästä tuntemaan itsensä paremmaksi ihmiseksi ja vähän ylenkatsoa häntä?
   Jaa-a.. Ite ehkä tulkitsisin tuon lähinnä sellaisena "liikaa informaatiota"-juttuna. Joku miulle jos rupeaisi tuolla tasolla elämästään ykskaks pelkän kevyen kuulumisten kyselyn jälkeen avautumaan sais kyllä paniikin päälle että mihin tässä ollaan sitoutumassa. Pikanen voimahali sydämmillä ja karkuun. Sit ei kirjauduttais sisään pariin päivään :D.

   Lainaa

  47. Kaupan setä 25.3.2016 12:31
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Alkoholisti: Höpöhöpö. Alkon sivuilla muovikassin kooksi sanotaan 27 litraa ja kyllä se on täsmälleen samankokoinen kuin ruokakaupankin kassi.
   Kyllä se alkon kassi on silminnähden pienempi kuin kaupan kassit jotka tosiaan on 40l kuten esim hintalapussa ja kuitissakin sen kohdalla lukee.

   Lainaa

  48. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Foo: Halotaan hiuksia sitten vähän lisää. Kappaleen paino = massa * kappaleeseen vaikuttavien voimien summa. Yksi voimista on painovoima, toinen on noste, jota esiintyy aina kun on väliainetta. Yhteen kilogrammaan höyheniä vaikuttaa suurempi noste kuin yhden kilogramman rautakuulaan.
   Ei, vaan paino G=mg, joten jos kaksi samanmassaista kappaletta punnitaan samalla etäisyydellä maan keskipisteestä (jolloin putoamiskiihtyvyys on sama), niiden paino on sama. Jos taas puhutaan puntarin näyttämästä painosta, on teoreettisesti mahdollista että näyttämä voi olla eri. Tämä siksi, että puntarit eivät mittaa painoa eikä massaa vaan kappaleeseen kohdistuvaa pinnan tukivoimaa. Tällöin kokonaisvoimia tarkastellessa alaspäin vaikuttavia voimia on pelkkä paino kun taas ylöspäin pinnan tukivoima ja kaasun tai nesteen (eli tässä tapauksessa ilman) noste. Täten kun kappale puntarin päällä on paikoillaan, ovat ylöspäin ja alaspäin suuntautuvat voimat yhtä suuria, ja täten tukivoima mahdollisesti pienempi kuin paino. Kilon rautakuulassa nosteen vaikutus on takuulla käytännössä 0, kun taas kilo höyheniä on luultavasti niin suuri ja epäsäännöllisen muotoinen läjä että sinne voi höyheniin niitä nosteen vaikutuspintoja syntyä sen verran että sillä voisi jokin vaikutus puntarin näyttämään olla. Kaasun kuten ilman noste tosin on niin mitätön esim verrattuna nesteiden nosteeseen joilla on ihan todellista merkitystä, että käytännössä sillä ei taida olla merkitystä.

   Lainaa

  49. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Vuohi: Joka tapauksessa, normikokoisen muovikassin tilavuus täyteen sullottuna on sellaiset 10-20 litraa. Mistähän Jenni on tuon 40 litraa kehittänyt?
   Kyllä se normimuovipussi on sen 40 litraa.. http://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-muovikassi-40-l-valkoinen/

   Lainaa

  50. Tulos: +83 (85 ääntä)
   Parhaiten saa muovikassin tilavuuden hyödynnettyä ja samalla mitattuakin, kun avaa maitopurkit kassalla ja kaataa maidot kassiin. Se on kätevää kun voi myös jättää purkit kaupan roskikseen, eikä tule turhaa jätettä kotiin.

   Lainaa

  51. Tulos: +14 (40 ääntä)
   Kysyn tuttavalta kuulumisia. Tuttava kertoo perheongelmistaan, talousahdingostaan ja parisuhdeväkivallasta. Mitä teen? Laitanpa jutut feissarimokiin, kun oli kuitenkin niin hauskan optimistisesti kirjoitettu.

   Lainaa

  52. ninininiiii 25.3.2016 16:17
   Tulos: -23 (39 ääntä)
   qaqa: Ööö what? Litra ei ole sama asia kuin kilo. Esimerkki. 1 litra koiranpaskaa ei paina automaattisesti 1 kg.
   Miten voit olla noin tyhmä vielä vuonna 2016?! Punnitsepa litra vaikka vettä, jos et maidolla halua leikkiä. Ja taaraa se vaaka kulhon kanssa ensin, hei jooko?

   Lainaa

  53. King Arthur 25.3.2016 18:45
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   Vuohi: Tarkoitin siis kassin sisätilavuutta silloin kun se on täynnä. Tyhjä kassihan tapaa litistyä kasaan, jolloin sen tilavuus pienenee.
   Vetoisuus on sama vaikka kassi olisi litteänä, rutattuna tai kolmioksi taiteltuna.

   Lainaa

  54. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Ai juutas en oo vähään aikaan nauranu näin makeasti ku näille kommenteille. xD

   Lainaa

  55. Tulos: +14 (20 ääntä)
   kumma on myös se et miten kiveksiin mahtuu miljoonittain siittiöitä

   Lainaa

  56. Tulos: -1 (7 ääntä)
   jaska: Ei, vaan paino G=mg, joten jos kaksi samanmassaista kappaletta punnitaan samalla etäisyydellä maan keskipisteestä (jolloin putoamiskiihtyvyys on sama), niiden paino on sama. Jos taas puhutaan puntarin näyttämästä painosta, on teoreettisesti mahdollista että näyttämä voi olla eri. Tämä siksi, että puntarit eivät mittaa painoa eikä massaa vaan kappaleeseen kohdistuvaa pinnan tukivoimaa. Tällöin kokonaisvoimia tarkastellessa alaspäin vaikuttavia voimia on pelkkä paino kun taas ylöspäin pinnan tukivoima ja kaasun tai nesteen (eli tässä tapauksessa ilman) noste. Täten kun kappale puntarin päällä on paikoillaan, ovat ylöspäin ja alaspäin suuntautuvat voimat yhtä suuria, ja täten tukivoima mahdollisesti pienempi kuin paino. Kilon rautakuulassa nosteen vaikutus on takuulla käytännössä 0, kun taas kilo höyheniä on luultavasti niin suuri ja epäsäännöllisen muotoinen läjä että sinne voi höyheniin niitä nosteen vaikutuspintoja syntyä sen verran että sillä voisi jokin vaikutus puntarin näyttämään olla. Kaasun kuten ilman noste tosin on niin mitätön esim verrattuna nesteiden nosteeseen joilla on ihan todellista merkitystä, että käytännössä sillä ei taida olla merkitystä.
   Puntarin näyttämä ei voi olla eri. Koska oletus on, että molempia on 1kg. Se puntarin 1kg lukema on se yhtälön vakio, kaikki muut ovat muuttujia. Tämän takia on myös ometus, että molemmat on mitattava samoissa olosuhteissa. (Sama ympäristön lämpötila, paine ja tiheys. Joten myös noste on vakio.)

   Lainaa

  57. Se tunne ku ei vaan tajuu 26.3.2016 1:39
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Rokko: Se hetki, kun joku ihan tosissaan käyttää ilmaisua “se hetki”. Oksennus lentää kaaressa. Ihmiset, lopettakaa sen sanaparin käyttö. Se on hyvin tökerö ja kamala.
   Mistä tietää, käytetäänkö sitä tosissaan vai ei? Veikkaan, että sinä käytit sitä nyt epätosissasi, mutta entä noin muuten?

   Lainaa

  58. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Parhaimmat naurut sai kyllä kommentteja lukiessa.

   Lainaa

  59. Tulos: +13 (39 ääntä)
   ninininiiii: Miten voit olla noin tyhmä vielä vuonna 2016?! Punnitsepa litra vaikka vettä, jos et maidolla halua leikkiä. Ja taaraa se vaaka kulhon kanssa ensin, hei jooko?
   Litra vettä tai maitoa painaa kilogramman. Litra sokeria painaa noin 0,8 kg. Litra vehnäjauhoja painaa noin 0,7 kg. Litra lyijyä painaa noin 1,1 kg. En tiedä, paljonko painaa litra koiranpaskaa, mutta moittimasi kirjoittaja on oikeassa siinä, että se ei automaattisesti paina kilogrammaa, vai mitä?

   Lainaa

  60. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Maidon tiheys on tavanomaisesti 1,028-1,034 g/ml. Riippuen pitoisuuksista http://www.milkworks.fi/oppimateriaali/mita-maito-on/maidon-muut-ominaisuudet/Sivut/default.aspx Joten ei, se ei ole automaattisesti tasan kilo/litra vaikka se nestettä onkin

   Lainaa

  61. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Kyöpeli: Litra vettä tai maitoa painaa kilogramman. Litra sokeria painaa noin 0,8 kg. Litra vehnäjauhoja painaa noin 0,7 kg. Litra lyijyä painaa noin 1,1 kg.
   Ja litra lyijyä painaa siinä hiukan yli 11 kiloa. ;)

   Lainaa

  62. Tulos: +4 (30 ääntä)
   Juupas: Lapseni painoi syntyessään 1,2 kg. Ostaessani 1,5 litran ja 1,75 litran maitopurkkeja mietin, että näihin hän olisi mahtunut kokonaan.
   Tehosekoittimen kautta ;)

   Lainaa

  63. muukalainen 27.3.2016 21:14
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Lennie: No tuota, minä en nyt ihan nähnyt huumoriarvoa tuossa Marian jutussa. Pitikö tässä nauraa sille että on leuka murskana, sille että kämppä lähti vaiko sille että poika karkasi koulukodista? Vai oliko tarkoitus nyt päästä tuntemaan itsensä paremmaksi ihmiseksi ja vähän ylenkatsoa häntä?
   ehkä sen asenne oli se HELMI. jos kaikki menis noin huonosti ku tällä henkilöllä, ni ei enää jaksais hymyillä tai olla noin positiivinen ihminen. loistava asenne!

   Lainaa

  64. muukalainen 27.3.2016 21:20
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Lilli: Toi Pipsan juttu on tuttua mullekin. Kesäyö, ikkunat auki. Heräsin alakerrasta kuuluviin huutoihin ja olin jo soittamaisillani poliisille. Kunnes aloin kuunnella; normaalisti hyvin hiljaisesti elävän nuorenmiehen elämässä oli ilmeisesti hyvinkin antoisa vaihe; ainakin sänkypartneri oli äänekäs. Vartin päästä kuulin vielä suihkussakäynnin äänet.
   sori! tulee ehkä vielä toistumaan O.o

   Lainaa

  65. Arthur Brown 28.3.2016 2:26
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   kÄKI: Triviaalia: Kappaleiden massa on sama materiaalista riippumatta. Arkikielessä massa = paino. Fysiikassakaan noste ei vaikuta kappaleen painoon, vaan painooon vaikuttaa painovoima, G (paino) = mg.
   Pari huomiota. Painovoima ei koostu pelkästä Maan vetovoimasta. Se ei siis tarkalleen ottaen ole "vain" mg, koska 'g' ei ole paikallisesti tai ajallisesti vakio. Maanpinnalla mitattava painovoima koostuu Maan, Kuun ja Auringon vetovoimasta, Maan pyörimisliikkeestä sekä enemmän tai vähemmän paikallisista massajakauman anomalioista (mukaanlukien mm. pohjaveden korkeus, lumipeitteen paksuus ja ilmanpaine). Esimerkkinä paikallisesta systemaattisesta painovoimamuutoksesta vaikkapa maannousu Suomessa, mikä jatkuvasti pienentää gravimetrilla mitattavaa painovoimaa. Sen sijaan nosteen ja painovoiman suhde on isolta osalta filosofinen kysymys. Vetovoimia noste ei kumoa, mutta voiko kappale kokea painottomuuden nosteen seurauksena? Voimien osalta tulos eroaa esim. vapaassa pudotuksessa olevasta kappaleesta siten, että kappaleen kokema kiihtyvyys on 0. Vapaassa pudotuksessa kappale kiihtyy kohti maapalloa, eli vastavoimana on kappaleen liiketilan muutos, eikä noste. Tarkalleen ottaen, jos mitataan vaa'alla maanpinnalla, niin massaltaan kilo höyheniä painaa todellakin vähemmän kuin kilo rautaa. Höyhenkilon syrjäyttämän ilman tilavuus on isompi, jolloin se painaa vähemmän. Vastaavasti, jos jousivaa'alla punnitaan "kilo höyheniä", niin se on reaaliselta massaltaan isompi kuin samalla vaa'alla punnittu kilo rautaa. Tässä pitää ymmärtää että se vaaka ei mittaa arvoa mg vaan nettovoimaa, joka kohdistuu vaa'an pintaan. Höyhenkilon kokonaisvetovoimasta (~ mg) isompi osa kumoutuu nosteella, jolloin vaa'an tukivoiman tarvitsee kumota pienempi osa höyhenien kokemasta vetovoimasta. Vaa'an voi toki suunnittella tavalla, joka mittaisi paremmin kappaleen massaa (esim. heilahdusvaa'at). Painovoimaan persutuvat vaa'at ovat kuitenkin yksinkertaisempia ja yleensä voidaan olettaa, että noste / mg on 0.

   Lainaa

  66. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Kyllä vähän itku tuli kun kommenttejakin täällä luki pussin tilavuuteen liittyen. Se 40l pussin tilavuus on normaali kauppakassin tilavuus ja tarkoittaa oikeasti nyt sitä että sinne voi laittaa sen 40l maitoa nesteenä, ilman purkkeja. Kuulostaa ehkä uskomattomalta kun maitopurkkeja sinne saa ehkä sen 15 nätisti. Nesteen kanssa kaikki tilavuus tulee hyödyksi. Eikä siinäkään tapauksessa sitä pussia ole mitenkään suljettu tai pidetä sankoja yhdessä vaan se on levitetty niin että sen tilavuus on suurin. Ei kukaan käytännössä sillain edes ruokakasseja täytä tai kanna, jonka vuoksi sitä ei tule ajatelleeksi niin.

   Lainaa

  67. PassiaBussissa 30.3.2016 11:24
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   "Neean kysymys on täysin asiallinen, ja tosiaankin myös kotimaan lennoilla pitää pyydettäessä pystyä todistamaan henkilöllisyytensä." Samoin on bussissa, jos on ostanut lipun etukäteen netissä. Että niin vaan käytiin pojalle passi ettimässä mukaan, kun oli matkustamassa oikein niinkin pitkälle "ulkomaille" kuin Jyväskylään... Henkilökorttiahan poitsulla ei ole, kun mihin sitä tarvii, kun passi ajaa saman asian, eli on vähän hyödyllisempi kapine...

   Lainaa

  68. Ihan miten vaan 1.4.2016 0:43
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   King Arthur: Vetoisuus on sama vaikka kassi olisi litteänä, rutattuna tai kolmioksi taiteltuna.
   Tässä pitää muistaa että vaikka suorakulmiossa ja suunnikkaassa saattaa olla saman pituiset sivut tilavuus on kuitenkin eri. Ihan hyvin voi lisätä, että täyteen sullottuna.

   Lainaa

  69. Tulos: +3 (5 ääntä)
   King Arthur: Vetoisuus on sama vaikka kassi olisi litteänä, rutattuna tai kolmioksi taiteltuna.
   Ja alkuperäisessä kommentissa puhuttiin tilavuudesta. Ei vetoisuudesta.

   Lainaa

  70. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Lennie: No tuota, minä en nyt ihan nähnyt huumoriarvoa tuossa Marian jutussa. Pitikö tässä nauraa sille että on leuka murskana, sille että kämppä lähti vaiko sille että poika karkasi koulukodista? Vai oliko tarkoitus nyt päästä tuntemaan itsensä paremmaksi ihmiseksi ja vähän ylenkatsoa häntä?
   Tämä on normaalia toimintaa kusipäiltä nykyään, puhuvat "elämänkoululaisista" ja niin edespäin kuin olisivat parempia ihmisiä

   Lainaa

  71. Näppärää 3.6.2019 14:26
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Lennie: No tuota, minä en nyt ihan nähnyt huumoriarvoa tuossa Marian jutussa. Pitikö tässä nauraa sille että on leuka murskana, sille että kämppä lähti vaiko sille että poika karkasi koulukodista? Vai oliko tarkoitus nyt päästä tuntemaan itsensä paremmaksi ihmiseksi ja vähän ylenkatsoa häntä?
   Kaikki joilla on ongelmia elämässään on nykymaailman idioottien mielestä "elämäm koululaisia" eiköhän tämä ollut se pointti. Karma on onneksi varma, kyllä ne ongelmat teillä muillakin vielä koittaa

   Lainaa

  72. Syötävä kesyhanhi 27.8.2020 18:00
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   MoniQ: Riiasta tuli mieleen ne ihmiset jotka nauraa hulluna jollekkin jutulle, ja kun kysyy että mikäs noin hauskaa on, vastataan: "Ei mikään, ei se ollu oikeesti hauska juttu".
   Aina ei jaksa selittää minkä takii joku tietty viittaus on niin hauska, jos sitä varten pitäisi ensin käydä kolmen tunnin luento ymmärtääkseen.

   Lainaa

  73. Johtava henkilö 8.12.2021 10:07
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Jennillä on kyllä hyvä pointti tuossa

   Lainaa

  74. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Ulli: Naapurin Jormalla se näyttäisi olevan oluttölkki.
   Joillakin se määrittää tavaran arvon - maksaa saman verran kuin oluttuoppi baarissa

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: passi, poliisit, naapurit, mitä kuuluu, kuulumiset, koulukoti, linkki, muovipussi, tilavuus, maito