Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 33

Nyt päästät Liisan teille leikkimään!
Rakkaat naapurit, osa 33

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Muumi (kopio) 24.3.2016 2:16
   Tulos: -1123 (1571 ääntä)
   Pekka on oikeassa. Nainen aina huoraa jos vaan on tilaisuus tehdä sitä. Ihan kaikki naiset tekee tätä.

   Lainaa

  2. Tulos: +411 (445 ääntä)
   nyt sit Pekka

   Lainaa

  3. King Arthur 24.3.2016 2:29
   Tulos: +1042 (1112 ääntä)
   Näiltä Pekoilta ei voi kauheasti vaatia kun ei ole paljon annettukaan.

   Lainaa

  4. Tulos: +904 (946 ääntä)
   Pekalla taitanut jäädä äitin halaukset vähille kun noin katkerana

   Lainaa

  5. Tulos: +710 (900 ääntä)
   "mitä aktuaalista vittua" täytyy olla suomenkielen ärsyttävin väännös englannista.

   Lainaa

  6. Tulos: +706 (720 ääntä)
   Pekka on tainnut olla joskus ulkoruokinnassa. Ja ei tainnut olla omistusta asuntoon.

   Lainaa

  7. Tulos: -183 (257 ääntä)
   Huora!

   Lainaa

  8. Tulos: +145 (227 ääntä)
   urso: “mitä aktuaalista vittua” täytyy olla suomenkielen ärsyttävin väännös englannista.
   Joo, toi sattuu aivoihin. Helvetti.

   Lainaa

  9. Vastarannan kiiski 24.3.2016 6:59
   Tulos: +280 (296 ääntä)
   MoniQ: Pekka on tainnut olla joskus ulkoruokinnassa. Ja ei tainnut olla omistusta asuntoon.
   Eikä se reppana ole oppinut kunnolla lukemaankaan.

   Lainaa

  10. Tulos: -43 (137 ääntä)
   Pekka saa näköjään vaan huoralta.

   Lainaa

  11. Myrkkymuratti 24.3.2016 8:56
   Tulos: +302 (312 ääntä)
   Pekka taitaa olla hieman katkera jollekulle naiselle.

   Lainaa

  12. Tulos: -80 (120 ääntä)
   Ei. Kaikki keskustelu on turhaa, koska koirat.

   Lainaa

  13. Tulos: +260 (346 ääntä)
   Vaikka oon täysin samaa mieltä Jaanan kanssa niin yhtä asiaa en ymmärrä. Kun itse olin lapsi (25 vuotta sitten) niin me leikittiin ulkona. Oli syksy tai kevät, kesä tai talvi. Satoi vettä tai lunta tai pieniä vihreitä miehiä, me leikittiin ulkona. Ei tarttenut paljoa kysellä naapureilta miksei teille pääse leikkimään kun koko pihan mukulat juoksi pihalla yhdessä. Mitä nykyajan lapsille on tapahtunut, onko ongelma kotikasvatuksessa vai missä? Jaanakin vois viskata lapsensa pihalle ja kas, problem solved ja rauha maassa.

   Lainaa

  14. Tulos: +187 (217 ääntä)
   Niin... miksi pitää saada selitys, miksi ei nyt pääse leikkimään? Muinaisina aikoina tähän kylälle muutti perhe... (jes, tääällä landella). Perheessä oli n. 8 vuotias tyttö, joka tuli ensin tänne pulkkamäkeen kun meidän pihalla on melkein kylän ainoa mäki (Pohjanmaa). Sit se vaan alko tupsahteleen tänne joka päivä. Saatto olla päivän ja pelata Nipan konsolilla ja oli vain. Pitäiskö sun mennä kotia "en mä halua". Tuota, pitäs kysyä lupa saatko tulla. Ei mitään reaktiota. Se vaan ilmesty aina tänne. Sit ne muutti pois ja rauha laskeutui. Tai sit yks poika. Tuolla se meni pitkin piharakennuksia ja työkoneita. Sain kiinni kerran ja sanoin, että ilman lupaa täällä ei kuljeksita ja jos vain vielä kerran saan kiinni niin puistan niin lujaa että muistaa lopun ikää. Ei näkyny enää. Ps. Pekka. Mitä vittua?

   Lainaa

  15. Puolikiero_savolainen 24.3.2016 10:01
   Tulos: +276 (290 ääntä)
   Muumi (kopio): Pekka on oikeassa. Nainen aina huoraa jos vaan on tilaisuus tehdä sitä. Ihan kaikki naiset tekee tätä.
   Sinä ja Pekka olette niitä reppanoita, jotka ette saa pysymään edes kotikissaa luonanne. Kait ne naiset nyt lähtee toisten miesten matkaan, jos asenne heitä kohtaa on tuo huorittelu. Ja ei taida tyydytys sängyssäkään olla parhaimmalla tasolla teikäläisten kohdalla... Mut hey, ainahan teille on olemassa Pattaya. Tietysti sillä edellytyksellä että olette töissä/teillä on rahaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +115 (165 ääntä)
   Jaana on ihan oikeassa, mutta miksi ihmeessä ilmeisesti aikuinen ihminen käyttää tuollaista kieltä. Kiroilee kuin radiojuontaja. Pisteet laskee aina, jos ei osaa puhua / kirjoittaa ilman kiroilua.

   Lainaa

  17. Tulos: -20 (124 ääntä)
   p: Vaikka oon täysin samaa mieltä Jaanan kanssa niin yhtä asiaa en ymmärrä. Kun itse olin lapsi (25 vuotta sitten) niin me leikittiin ulkona. Oli syksy tai kevät, kesä tai talvi. Satoi vettä tai lunta tai pieniä vihreitä miehiä, me leikittiin ulkona. Ei tarttenut paljoa kysellä naapureilta miksei teille pääse leikkimään kun koko pihan mukulat juoksi pihalla yhdessä. Mitä nykyajan lapsille on tapahtunut, onko ongelma kotikasvatuksessa vai missä? Jaanakin vois viskata lapsensa pihalle ja kas, problem solved ja rauha maassa.
   ihan vaan ajatuksena. kaikki ei taida asua rakennuksessa, jossa olisi mahdollisuus ulkona leikkimiseen. tiedät kato varmaan esim. sellaisen sanan kuin kerrostalo? ja kyllä, joissain kerrostaloissa voi olla yhteinen nurmialue, mutta ei kaikissa. Lapset voi olla myös niin pieniä, ettei niitä voida uskaltaa päästää huitsin hiiteen ulos leikkimään ilman vanhempia.

   Lainaa

  18. Tulos: +160 (166 ääntä)
   Pekalla on varmasti paljon vientiä naismaailmassa.

   Lainaa

  19. Tulos: -127 (227 ääntä)
   Sääliksi käy Jaanan lapsia. Tai pikemminkin heidän lastensa tulevaa (?) äidinkielen opettajaa. Jos äiti kirjoittaa tuollaista, niin voi vain kuvitella, millaista se puhe on. Ja kivahan se on tehdä omista lapsista saman tien epäsosiaalisia hylkiöitä, jos he eivät saa leikkiä toisten lasten kanssa. Pistäisi vaikka aikarajan; Ok tulkaa nyt, mutta max. yksi tunti. Tai menkää ulos. Tai jotain. Mutta tuolla menetelmällä kyllä tehokkaasti rikkoo kaikki kontaktit naapureihin ja saa vittumaisen (sic!) maineen.

   Lainaa

  20. Tulos: +86 (96 ääntä)
   Onneksi mulla ei ole lapsia, ei nouse verenpaine.

   Lainaa

  21. Tulos: +49 (91 ääntä)
   Muumi (kopio): Pekka on oikeassa. Nainen aina huoraa jos vaan on tilaisuus tehdä sitä. Ihan kaikki naiset tekee tätä.
   Kun olisikin näin, naiset ovat paljon uskollisempia kuin miehet. Poikkeuksiakin tosin on.

   Lainaa

  22. Tulos: +105 (129 ääntä)
   Tai sitten Jaanalla on pieni vauva ja toinen vähän vanhempi lapsi ja ei voi päästää tän kyselijän lapsen kanssa ulos, kun se houkuttelee pois omalta pihalta ja ei joka pvä tartte toisen kotiin änkeä, niin kuin se tekee... Plus mankuu ruokaa ja juomaa ja jne... Eli ei vaan voi potkasta lapsiaan ulos...

   Lainaa

  23. Tulos: +186 (202 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Sinä ja Pekka olette niitä reppanoita, jotka ette saa pysymään edes kotikissaa luonanne. Kait ne naiset nyt lähtee toisten miesten matkaan, jos asenne heitä kohtaa on tuo huorittelu. Ja ei taida tyydytys sängyssäkään olla parhaimmalla tasolla teikäläisten kohdalla… Mut hey, ainahan teille on olemassa Pattaya. Tietysti sillä edellytyksellä että olette töissä/teillä on rahaa.
   Naiset eivät lähde toisten miesten matkaan, koska eivät lähteneet näiden matkaan alunperinkään. Toisin kuin internet tuntuu uskovan, huorittelu ja vittuilu ei ole hyvä tapa saada ja *oikeasti* kilteillä miehillä (ei "kilteillä miehillä" jotka ovat itse sellaisiksi julistautuneet) -on aina vientiä. Toivon että "alfamiehet" painuvat hiiteen ja pysyvät siellä.

   Lainaa

  24. Elles Janiel 24.3.2016 11:36
   Tulos: +168 (200 ääntä)
   Itse ymmärsin tuon naapurin tiedustelun siten, että Jaanan lapsi käy heillä leikkimässä, mutta heidän lapsensa ei ole koskaan tervetullut vastavuoroisesti kylään. Ehkä luen jutun näin siksi, että kyseinen asia ihmetyttää itseäni. Meillä kyllä kävisi vaikka päivittäin lasten kavereita leikkimässä ja ovat aina niin pitkään ,että laitan välipalan/ruoan heillekin. Omia lapsiani ei ole kuitenkaan kertaakaan kutsuttu näiden kenenkään kavereiden luo kylään. Kyllä minäkin olen joskus vanhemmille vihjaissut ystävällisesti, että meidän ******* tulisi mielellään joskus teille käymään katsomaan niitä ******* leluja/lemmikkejä, joista ovat paljon puhuneet tms. Pitäisin kyllä aika törkeänä, jos nämä vanhemmat sitten puhuisivat minusta niinkuin Jaana lapsen kaverin isästä tuossa päivityksessään. Meidän mielestämme ainakin on mukavaa, että lapset ja kaverinsa viihtyvät meillä ja haluavat tulla aina uudestaankin. Useimmiten valitetaan miksei suomalaiset kommunikoi keskenään, mutta tuntuu tosiaan, että ihan asiallinen tiedustelu itseään mietityttävästä asiasta otetaan henkilökohtaisena loukkauksena. Päivityksen kaltaisessa tapauksessa voi ihan kohteliaasti vastata olevansa väsynyt, eikä valitettavasti jaksa nyt vieraita ja jos kuitenkin toivoo omien lapsiensa voivan vierailla muiden luona leikkimässä/hoidossa, niin ehkäpä voi sitten ehdottaa järjestävänsä joskus toiste vierailumahdollisuuden tai tarjoutuu vaikka joku kerta viemään lapset johonkin puistoon tai muualle vuorostaan, jollei halua useampia lapsia kotiinsa kyläilemään.

   Lainaa

  25. Tulos: -57 (71 ääntä)
   Muumi (kopio): Pekka on oikeassa. Nainen aina huoraa jos vaan on tilaisuus tehdä sitä. Ihan kaikki naiset tekee tätä.
   Kaipa tuon ämmänä omakohtaisesti tiedät, Muumi. Ihmettelen vain, miten, kun ainut reikäsi on naamassa.

   Lainaa

  26. Tulos: +105 (109 ääntä)
   Höhö: Niin… miksi pitää saada selitys, miksi ei nyt pääse leikkimään? Muinaisina aikoina tähän kylälle muutti perhe… (jes, tääällä landella). Perheessä oli n. 8 vuotias tyttö, joka tuli ensin tänne pulkkamäkeen kun meidän pihalla on melkein kylän ainoa mäki (Pohjanmaa). Sit se vaan alko tupsahteleen tänne joka päivä. Saatto olla päivän ja pelata Nipan konsolilla ja oli vain. Pitäiskö sun mennä kotia “en mä halua”. Tuota, pitäs kysyä lupa saatko tulla. Ei mitään reaktiota. Se vaan ilmesty aina tänne. Sit ne muutti pois ja rauha laskeutui. Tai sit yks poika. Tuolla se meni pitkin piharakennuksia ja työkoneita. Sain kiinni kerran ja sanoin, että ilman lupaa täällä ei kuljeksita ja jos vain vielä kerran saan kiinni niin puistan niin lujaa että muistaa lopun ikää. Ei näkyny enää. Ps. Pekka. Mitä vittua?
   Ite ku olin lapsi niin meidänkin pihalle alkoi tupsahdella naapurin poika päivittäin. Meillä kun oli kiva hiekkalaatikko ja lelut. Ihan itekseen siis leikki meidän pihalla joka aamu. Ok, ei siinä mitään. Puhuteltiin perhe siinä vaiheessa, kun pojan äiti alko tulla seuraksi. :D

   Lainaa

  27. Tulos: +104 (122 ääntä)
   Saatan olla päivän ilonpilaaja mutta miulla tuli Höhön kertomuksesta ensimmäiseksi mieleen alkoholisti- tai muun ongelmaperheen lapsi, joka vaan halusi päästä pois huonoista oloistaan ja siinä samalla jopa osaksi normaalin perheen elämää :S Mutta eihän toki välttämättä :3 Ehkä se olikin lestadiolaisperheen keskimmäinen kymmenestä, jolle tv ja konsolipelit olivat suuri ihme ja luksusta!

   Lainaa

  28. Tulos: -28 (44 ääntä)
   Oonko ainoa, joka luki, että Pekka nimitteli ko. ukkoa huoraksi, ei naista?

   Lainaa

  29. Tulos: +81 (95 ääntä)
   hmm: ihan vaan ajatuksena. kaikki ei taida asua rakennuksessa, jossa olisi mahdollisuus ulkona leikkimiseen. tiedät kato varmaan esim. sellaisen sanan kuin kerrostalo? ja kyllä, joissain kerrostaloissa voi olla yhteinen nurmialue, mutta ei kaikissa. Lapset voi olla myös niin pieniä, ettei niitä voida uskaltaa päästää huitsin hiiteen ulos leikkimään ilman vanhempia.
   Asuin lapsuuteni kerrostalossa ja kyllä lähes aina leikittiin ulkona. Harvassa kerrostalossa EI ole jonkinlaista pihaa. Mentiin jopa viereiseen metsään leikkimään pienestä pitäen ja pahin sattumus taisi olla se, kun saapas upposi suohon. Mitenköhän sitä olen selvinnyt lapsuudestani hengissä kun olen ryhtynyt noin uhkarohkeisiin puuhiin? Saatika sitten äitini, joka lapsena vietti aikansa Helsingin keskustan kaduilla ja pihoilla!

   Lainaa

  30. Tulos: +43 (83 ääntä)
   Se on vaan se valitettava tosiasia, että 80-luvulla tuli itsekin juostua ympäri kyliä/kaupunkia jo 4-5 -vuotiaana, eikä mitään ongelmia koskaan. Enintään naapuritalon puliukot tuli juttelemaan. Nekin silloin aikoinaan ystävällismielisiä ja lapsille mukavia. Nykypaskassamaailmassa, jossa kulkee jos jonkinlaista hiipparia, ei tulisi mieleenikään laskea omia lapsia ennen kouluikää yksinään ulos pihalle leikkimään ilman valvontaa ainakaan täällä kaupunkialueella, jossa narkit, mt-ongelmaiset yms. vaeltaa toinen jalka kuopassa.
   tyttö: Asuin lapsuuteni kerrostalossa ja kyllä lähes aina leikittiin ulkona. Harvassa kerrostalossa EI ole jonkinlaista pihaa. Mentiin jopa viereiseen metsään leikkimään pienestä pitäen ja pahin sattumus taisi olla se, kun saapas upposi suohon. Mitenköhän sitä olen selvinnyt lapsuudestani hengissä kun olen ryhtynyt noin uhkarohkeisiin puuhiin? Saatika sitten äitini, joka lapsena vietti aikansa Helsingin keskustan kaduilla ja pihoilla!

   Lainaa

  31. Tulos: +42 (46 ääntä)
   p: Vaikka oon täysin samaa mieltä Jaanan kanssa niin yhtä asiaa en ymmärrä. Kun itse olin lapsi (25 vuotta sitten) niin me leikittiin ulkona. Oli syksy tai kevät, kesä tai talvi. Satoi vettä tai lunta tai pieniä vihreitä miehiä, me leikittiin ulkona. Ei tarttenut paljoa kysellä naapureilta miksei teille pääse leikkimään kun koko pihan mukulat juoksi pihalla yhdessä. Mitä nykyajan lapsille on tapahtunut, onko ongelma kotikasvatuksessa vai missä? Jaanakin vois viskata lapsensa pihalle ja kas, problem solved ja rauha maassa.
   Saattaa olla nykypäivänä, että jos lapset lyö pihalle leikkimään, voi joku olla seuraavaksi ovella koska "kamalaa, miten voitte päästää lapset valvomatta ulos" tai ilmoittamassa että lapset on pihalla ja kannattas mennä valvomaan. Tai kenties näitä ihmisiä on aina ollut. Toisessa päässä kylää meinaan on ainakin muutama mamma, jotka on heti ovella ja valittamassa huolimattomaksi vanhemmaksi, jos lapset on valvomatta ulkona (vaikka ne lapset on jopa yli 12-vuotiaita ja pysyy kohtalaisen lähellä kotia).

   Lainaa

  32. ninininiiii 25.3.2016 16:06
   Tulos: +21 (51 ääntä)
   Versio 1. MUIJAN SYY: "Miksi meidän tyttö ei KOSKAAN saa tulla teille leikkimään?" Näin se isä tuossa ekassa jutussa kysyy. Ja jos luette jutun vielä uudemman kerran, niin lapsi on käynyt ensin kysymässä kavereilta voiko teille tulla ja kun lasten äiti on käskenyt lapsiensa sanoa, että et sä pääse leikkimään meille, niin TOTTAKAI lastansa rakastava isä närkästyy. TAAS se naapurin kiroileva akka kielsi lapsiansa leikkimästä tytön kanssa. Veikkaan muuten, että perheen koirat on rottwailereita, muija kiskoo röökiä tauotta posket lommolla ja lastenkin nimet on Jessica, Jannica yms. Versio 2. ÄIJÄN SYY: Tyttö on USEIN perheen luona leikkimässä, mutta isä ei tiedä, koska on töissä. Nyt sitten viikonlopuna itkuinen tyttö tulee naapurin ovelta itkuisena takaisin ja kertoo isälleen, että ei koskaan pääse naapuriin leikkimään. Ja isän tiedustellessa lisää, lapsi vastaa mitä olettaa aikuisen haluavan kuulla: "joo, en ikinä, ikinä, ikinä pääse niille." Isä vetää herneen nenää ja show on valmis. P.S Olisipa vähälle selvinneet molemmat, jos tilanne olisi asiallisesti selvitetty ;-)

   Lainaa

  33. VaniljaKukkanen 27.3.2016 9:16
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Elles Janiel: Itse ymmärsin tuon naapurin tiedustelun siten, että Jaanan lapsi käy heillä leikkimässä, mutta heidän lapsensa ei ole koskaan tervetullut vastavuoroisesti kylään. Ehkä luen jutun näin siksi, että kyseinen asia ihmetyttää itseäni. Meillä kyllä kävisi vaikka päivittäin lasten kavereita leikkimässä ja ovat aina niin pitkään ,että laitan välipalan/ruoan heillekin. Omia lapsiani ei ole kuitenkaan kertaakaan kutsuttu näiden kenenkään kavereiden luo kylään. Kyllä minäkin olen joskus vanhemmille vihjaissut ystävällisesti, että meidän ******* tulisi mielellään joskus teille käymään katsomaan niitä ******* leluja/lemmikkejä, joista ovat paljon puhuneet tms. Pitäisin kyllä aika törkeänä, jos nämä vanhemmat sitten puhuisivat minusta niinkuin Jaana lapsen kaverin isästä tuossa päivityksessään. Meidän mielestämme ainakin on mukavaa, että lapset ja kaverinsa viihtyvät meillä ja haluavat tulla aina uudestaankin. Useimmiten valitetaan miksei suomalaiset kommunikoi keskenään, mutta tuntuu tosiaan, että ihan asiallinen tiedustelu itseään mietityttävästä asiasta otetaan henkilökohtaisena loukkauksena. Päivityksen kaltaisessa tapauksessa voi ihan kohteliaasti vastata olevansa väsynyt, eikä valitettavasti jaksa nyt vieraita ja jos kuitenkin toivoo omien lapsiensa voivan vierailla muiden luona leikkimässä/hoidossa, niin ehkäpä voi sitten ehdottaa järjestävänsä joskus toiste vierailumahdollisuuden tai tarjoutuu vaikka joku kerta viemään lapset johonkin puistoon tai muualle vuorostaan, jollei halua useampia lapsia kotiinsa kyläilemään.
   Valitettavasti on olemassa hyvin paljonkin sellaisia vanhempia, joista ei olisi pitänyt tulla vanhempia ensinnäkään. Mua aina surettaa ja suututtaa sellaiset ihmiset jotka hankii lapsia mutta eivät pidä heistä huolta. Mutta sun postaus antoi toivoa edes hieman, ettei peli vielä ole menetetty et vielä on vanhempia joita se vanhemmuus kiinnostaakin. :)

   Lainaa

  34. VaniljaKukkanen 27.3.2016 9:22
   Tulos: +14 (34 ääntä)
   Pan: Saatan olla päivän ilonpilaaja mutta miulla tuli Höhön kertomuksesta ensimmäiseksi mieleen alkoholisti- tai muun ongelmaperheen lapsi, joka vaan halusi päästä pois huonoista oloistaan ja siinä samalla jopa osaksi normaalin perheen elämää :S Mutta eihän toki välttämättä :3 Ehkä se olikin lestadiolaisperheen keskimmäinen kymmenestä, jolle tv ja konsolipelit olivat suuri ihme ja luksusta!
   Mä mietin samaa ja mä en kykenisi ajamaan kenenkään lasta pihalle tai olemaan ilkeä lasta kohtaan. Kyllä mä tossa kohtaa selvittäisin ko. lapsen kotiolot ja jos on tarvetta saada apua niin soittaisin sitä paikalle enkä kiroaisi kuin 15 vuotias räkänokka.

   Lainaa

  35. muukalainen 27.3.2016 21:48
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   ite oon maalta, ja varmasti oon kiipeilly puissa ja rymynny metikössä ilman että vanhemmat on aina edes tienny missä oon. tietysti eriasia ois ollu kaupungissa. mut meillä ei ollu mitään vaaraa. teitä ei ollu lähelläkään yms.

   Lainaa

  36. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Elles Janiel: Itse ymmärsin tuon naapurin tiedustelun siten, että Jaanan lapsi käy heillä leikkimässä, mutta heidän lapsensa ei ole koskaan tervetullut vastavuoroisesti kylään. Ehkä luen jutun näin siksi, että kyseinen asia ihmetyttää itseäni. Meillä kyllä kävisi vaikka päivittäin lasten kavereita leikkimässä ja ovat aina niin pitkään ,että laitan välipalan/ruoan heillekin. Omia lapsiani ei ole kuitenkaan kertaakaan kutsuttu näiden kenenkään kavereiden luo kylään. Kyllä minäkin olen joskus vanhemmille vihjaissut ystävällisesti, että meidän ******* tulisi mielellään joskus teille käymään katsomaan niitä ******* leluja/lemmikkejä, joista ovat paljon puhuneet tms. Pitäisin kyllä aika törkeänä, jos nämä vanhemmat sitten puhuisivat minusta niinkuin Jaana lapsen kaverin isästä tuossa päivityksessään. Meidän mielestämme ainakin on mukavaa, että lapset ja kaverinsa viihtyvät meillä ja haluavat tulla aina uudestaankin. Useimmiten valitetaan miksei suomalaiset kommunikoi keskenään, mutta tuntuu tosiaan, että ihan asiallinen tiedustelu itseään mietityttävästä asiasta otetaan henkilökohtaisena loukkauksena. Päivityksen kaltaisessa tapauksessa voi ihan kohteliaasti vastata olevansa väsynyt, eikä valitettavasti jaksa nyt vieraita ja jos kuitenkin toivoo omien lapsiensa voivan vierailla muiden luona leikkimässä/hoidossa, niin ehkäpä voi sitten ehdottaa järjestävänsä joskus toiste vierailumahdollisuuden tai tarjoutuu vaikka joku kerta viemään lapset johonkin puistoon tai muualle vuorostaan, jollei halua useampia lapsia kotiinsa kyläilemään.
   Mietin samaa, tai että isää ihmetyttää, onko jokin vialla kun lapsi ei saa mennä kylään. Sitten huolestuneena käynyt ovella kysäisemässä, onko jotain syytä (kenties lapsen aiheuttamaa, kuten tuhma käytös ym) siihen, ettei saa tulla leikkimään.

   Lainaa

  37. Tulos: +10 (36 ääntä)
   Jaana voi sit vanhana ihmetellä miksi on jäänyt yksin. Meillä leikki aina kaikki, kun muualle ei päässyt, ja vieläkin äidin luona käy lasten lapsuudenkaverit mielellään kylässä. :) Miks hommata lapsia jos ei esim. pidä niistä? Sisustustaulut tulee halvemmiks.

   Lainaa

  38. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Kivaa settiä ootte saaneet tästä irti

   Lainaa

  39. Tulos: -25 (29 ääntä)
   ninininiiii: Versio 1. MUIJAN SYY: “Miksi meidän tyttö ei KOSKAAN saa tulla teille leikkimään?” Näin se isä tuossa ekassa jutussa kysyy. Ja jos luette jutun vielä uudemman kerran, niin lapsi on käynyt ensin kysymässä kavereilta voiko teille tulla ja kun lasten äiti on käskenyt lapsiensa sanoa, että et sä pääse leikkimään meille, niin TOTTAKAI lastansa rakastava isä närkästyy. TAAS se naapurin kiroileva akka kielsi lapsiansa leikkimästä tytön kanssa. Veikkaan muuten, että perheen koirat on rottwailereita, muija kiskoo röökiä tauotta posket lommolla ja lastenkin nimet on Jessica, Jannica yms. Versio 2. ÄIJÄN SYY: Tyttö on USEIN perheen luona leikkimässä, mutta isä ei tiedä, koska on töissä. Nyt sitten viikonlopuna itkuinen tyttö tulee naapurin ovelta itkuisena takaisin ja kertoo isälleen, että ei koskaan pääse naapuriin leikkimään. Ja isän tiedustellessa lisää, lapsi vastaa mitä olettaa aikuisen haluavan kuulla: “joo, en ikinä, ikinä, ikinä pääse niille.” Isä vetää herneen nenää ja show on valmis. P.S Olisipa vähälle selvinneet molemmat, jos tilanne olisi asiallisesti selvitetty
   Tais tekstit osuu iskää nilkkaan... kannatasko opetella koirarodut?? ei oo rotikkaa nähnykkään nämä koirat...

   Lainaa

  40. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Sannni: Naiset eivät lähde toisten miesten matkaan, koska eivät lähteneet näiden matkaan alunperinkään. Toisin kuin internet tuntuu uskovan, huorittelu ja vittuilu ei ole hyvä tapa saada ja *oikeasti* kilteillä miehillä (ei “kilteillä miehillä” jotka ovat itse sellaisiksi julistautuneet) -on aina vientiä. Toivon että “alfamiehet” painuvat hiiteen ja pysyvät siellä.
   Mistä yleensäkin on alkanut urbaanilegenda ettei kiltit miehet saa naisia? Tai siis sitä yhtä omaa rakasta? Tasan saavat jos ovat kilttejä. On sitten eri asia olla kiltti ja olla puhekyvytön erakko. Tosin jälkimmäisetkin saavat kestävän suhteen varmemmin kuin nämä pelimiehet jotka mielellään kutsuvat itseään alfauroksiksi ja näkevät naiset riistana.

   Lainaa

  41. Viiden lapsen iskä 30.3.2016 1:06
   Tulos: +7 (25 ääntä)
   Lilli: Sääliksi käy Jaanan lapsia. Tai pikemminkin heidän lastensa tulevaa (?) äidinkielen opettajaa. Jos äiti kirjoittaa tuollaista, niin voi vain kuvitella, millaista se puhe on. Ja kivahan se on tehdä omista lapsista saman tien epäsosiaalisia hylkiöitä, jos he eivät saa leikkiä toisten lasten kanssa. Pistäisi vaikka aikarajan; Ok tulkaa nyt, mutta max. yksi tunti. Tai menkää ulos. Tai jotain. Mutta tuolla menetelmällä kyllä tehokkaasti rikkoo kaikki kontaktit naapureihin ja saa vittumaisen (sic!) maineen.
   Meillä on aina olleet kaikki lapset tervetulleita. Pääsääntöisesti olemme myös ruokkineet nälkäiset ja juottaneet (vettä) janoiset. Olen havainnut, että osassa perheistä toimitaan toisin. Leikkimään pääsee vain 1 lapsi kerrallaan - jos ollenkaan. Omat lapset kyllä pukataan muiden luokse, että saadaan sitä "omaa aikaa". Sitten on tapauksia, joissa otetaan tietty lapsi leikkimään, mutta toiselle sanotaan aina "ei". Näin äkikseltään tuo kiroilu saa miettimään onko Jaana jompi kumpi näistä tapauksista kun naapuri on (oletan, että asiallisesti) käynyt kysymässä mistä on kyse. Onhan se raskasta, että lapsilla on oma elämä ja nämä haluavat kavereille näyttää omaa asuntoaan ja omia lelujaan. Aikuisten oikeasti, sitä kautta opitaan sosiaalisia taitoja, joita tulevaisuuden työelämässä tarvitaan.

   Lainaa

  42. Tulos: -16 (22 ääntä)
   p: Vaikka oon täysin samaa mieltä Jaanan kanssa niin yhtä asiaa en ymmärrä. Kun itse olin lapsi (25 vuotta sitten) niin me leikittiin ulkona. Oli syksy tai kevät, kesä tai talvi. Satoi vettä tai lunta tai pieniä vihreitä miehiä, me leikittiin ulkona. Ei tarttenut paljoa kysellä naapureilta miksei teille pääse leikkimään kun koko pihan mukulat juoksi pihalla yhdessä. Mitä nykyajan lapsille on tapahtunut, onko ongelma kotikasvatuksessa vai missä? Jaanakin vois viskata lapsensa pihalle ja kas, problem solved ja rauha maassa.
   Nykyään se ei ole kovin turvallista. On matuja, pedoja ja joitakin kukkahattuja, jotka soittaa sellaisesta lastensiojeluun. Yksin ei saa jättää lasta ulos leikkimään vadta kuin hän on 12 v. Silloin ei enää kauheana leikitäkään. Surullista mihin Suomi on mennyt.

   Lainaa

  43. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Meidän pihalla (omakotitalo-alue) on kesäisin päivittäin 5-6 vierasta lasta. Pienin on 2v. ja voi olla, ettei kukaan huhuile pariin tuntiin. Jouduimme tyhjentämään uima-altaan, kun lomalta palatessamme siellä ui pari 3-vuotiasta keskenään. Onneksi kukaan ei hukkunut. Olisi ihana nauttia omasta pihastaan ja omista kukista, jotka tallottiin ja revittiin leikkien tiimellyksessä. Trampoliini on myös huokutustekijä ja mietimme laitammeko ollenkaan ensi kesäksi. Ihan uuvuttaa ajatella ensi kesää. Tekisi mieli rakentaa muuri tontin ympärille ja tulla saa vain pari kerrallaan luvan kanssa.

   Lainaa

  44. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Viiden lapsen iskä: Uusimmat
   Jos on 4 omaa lasta ja 5-6 vierasta päivittäin tulossa, niin ymmärrän rajoittamiset.

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Manni: Jos on 4 omaa lasta ja 5-6 vierasta päivittäin tulossa, niin ymmärrän rajoittamiset.
   Sitäkään en ymmärrä, että tullaan vaikka lapset eibät ole kotona.

   Lainaa

  46. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Muumi (kopio): Pekka on oikeassa. Nainen aina huoraa jos vaan on tilaisuus tehdä sitä. Ihan kaikki naiset tekee tätä.
   Minä käsitin tämän sarkasmiksi. Miinusten perusteella joku minun tai aika monen muun sarkasmitutka on vinossa.

   Lainaa

  47. Loitto päärynä 30.8.2020 6:27
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Pekka on ihan oikeasssa.

   Lainaa

  48. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Pekka on alfa! 😎

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: naapurit, ulkoruokinta, leikkiä, lapset