Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohta palaa toinenkin kirkko

Potentiaalinen tuhopolttaja avautuu.
Kohta palaa toinenkin kirkko

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 51 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1283 (1339 ääntä)
      No nyt ainakin on poliiseilla syytä käydä vierailemassa tämän urpon luona..

      Lainaa

    2. Tulos: +1154 (1178 ääntä)
      Tero on niin kovaa jätkää, kunnes paniikki iskee.

      Lainaa

    3. Etelän tyttö 29.3.2016 1:17
      Tulos: +1091 (1113 ääntä)
      Sit huoritellaan. Charmantti jätkä.

      Lainaa

    4. Myötä_häpeä 29.3.2016 1:27
      Tulos: +671 (703 ääntä)
      Tero, olet idiootti.

      Lainaa

    5. Tulos: +311 (339 ääntä)
      Aikamoinen velikulta tämä Tero

      Lainaa

    6. karvaturpa 29.3.2016 2:13
      Tulos: +580 (666 ääntä)
      Mitä varten joitain ihmisiä häiritsee uskonto niin kauheasti? en ole itsekkään mitenkään uskonnollinen, mutta eikö silloin nuo asiat voi vaan jättää ihan mielestään pois sen sijaan että hautoo vihaa asiaa kohtaan.

      Lainaa

    7. Tulos: +380 (404 ääntä)
      Mikä siinä on, että joka kerta, kun kirkko palaa jossain kaikki urpot valuu nettiin kertomaan kuinka he "nauttivat" siitä? Huomionhakuisuutta kenties?

      Lainaa

    8. Tulos: +373 (555 ääntä)
      Uskonto on oikeasti vahingoittanut ihmiskunnan kehitystä ja vainonnut naisia ja vähemmistöjä vuosisatoja. Olen antiuskovainen ja pidän uskovaisia lievästi mielenvikaisina. Kirkkojen poltto on silti yhtä mielenvikaisten tekosia, antaa tyhmien palvoa taruolentojaan. Ihmisen nimittely uskishuoraksi on ihan yhtä ällöttävää kuin kutsua suvakkihuoraksi. Se kertoo sanojastaan paljon, Teron kaltaiset ihmiset ovat aina häpeäksi itselleen ja ajatusmaailmalleen.

      Lainaa

    9. mr. meeseeks 29.3.2016 4:41
      Tulos: +305 (311 ääntä)
      Mistä näitä saatanan vatipäitä oikein sikiää? Joo joo, vastustakoon vaan uskontoa vaikka miten vimmalla, hankkiutukoon Tero vaikka eduskuntaan ykkösagendanaan korkeampiin voimiin uskomisen kieltäminen. Mutta miten helvetissä kirkon palaminen edesauttaa tuota uskonnon vastustamista? Kuinka moni uskovainen hylkää Jumalan kun kirkko palaa, tai kuinkahan moni eroaa tuon takia kirkosta? Varmasti huikea piikki eroamistilastoissa, "Welp, kirkko paloi, eiköhän tää kristinusko ollut minun osalta nyt sit tässä."

      Lainaa

    10. Tulos: +190 (196 ääntä)
      Mulle kaikki uskonnot on ihan yks ja sama. Mut en ymmärrä mitä hienoa on käydä sytyttämässä kirkko tuleen tai kaatamassa hautakiviä....

      Lainaa

    11. Puolikiero_savolainen 29.3.2016 7:20
      Tulos: +107 (119 ääntä)
      Terolla ottaa eteen kun näkee tulipaloja, tyypillinen pervo pyromaani.

      Lainaa

    12. Tulos: -53 (79 ääntä)
      Ostoskeskus, casino ja bordelli vaikka tilalle.

      Lainaa

    13. totuudensana 29.3.2016 8:18
      Tulos: +121 (125 ääntä)
      Tero on tehnyt itsestään pellen Tero on töttöttöttöttöö

      Lainaa

    14. Tulos: -123 (131 ääntä)
      No onhan susannakin vähän vajaa

      Lainaa

    15. Tulos: +71 (179 ääntä)
      Z: Uskonto on oikeasti vahingoittanut ihmiskunnan kehitystä ja vainonnut naisia ja vähemmistöjä vuosisatoja. Olen antiuskovainen ja pidän uskovaisia lievästi mielenvikaisina. Kirkkojen poltto on silti yhtä mielenvikaisten tekosia, antaa tyhmien palvoa taruolentojaan. Ihmisen nimittely uskishuoraksi on ihan yhtä ällöttävää kuin kutsua suvakkihuoraksi. Se kertoo sanojastaan paljon, Teron kaltaiset ihmiset ovat aina häpeäksi itselleen ja ajatusmaailmalleen.
      Niin että pidät kaikkia uskovaisia mielenvikaisena ja tyhminä? Ja kirkonpoltto on "yhtä mielenvikaista"? Hohhoijaa, et se sinäkään ole mikään järjen jättiläinen. Milloin me ihmiset opitaan kunnioittamaan toistemme erilaisia mielipiteitä ja ymmärretään että toisen haukkuminen tyhmäksi ei tee itsestä viisaampaa?

      Lainaa

    16. Tulos: -14 (118 ääntä)
      karvaturpa: Mitä varten joitain ihmisiä häiritsee uskonto niin kauheasti? en ole itsekkään mitenkään uskonnollinen, mutta eikö silloin nuo asiat voi vaan jättää ihan mielestään pois sen sijaan että hautoo vihaa asiaa kohtaan.
      Ehkä siksi että uskonnot on saanu aikaan niin paljon pahaa tässä maailmassa.

      Lainaa

    17. Tulos: +240 (246 ääntä)
      Mua sitten rasittaa tuo huorittelu. Suvakkihuora, uskishuora. Heti jos toisen(ja nimenomaan naisen) mielipide poikkeaa omasta, useimmiten järjettämöstä tai äärimielipiteestä, niin se toinen on automaattisesti huora. Pitäiskö niille tyrkätä sanakirja käteen ja tarkistuttaa sanan "huora" merkitys? Ai niin, turhahan Terolta (tai muilta huorittelijoilta) on kauhalla vaatia, kun ei ole sitä lusikallistakaan annettu.

      Lainaa

    18. Tulos: -32 (138 ääntä)
      moro: Niin että pidät kaikkia uskovaisia mielenvikaisena ja tyhminä? Ja kirkonpoltto on “yhtä mielenvikaista”? Hohhoijaa, et se sinäkään ole mikään järjen jättiläinen. Milloin me ihmiset opitaan kunnioittamaan toistemme erilaisia mielipiteitä ja ymmärretään että toisen haukkuminen tyhmäksi ei tee itsestä viisaampaa?
      Omasta mielestäni on aika mielenvikaista uskoa mielikuvitusolentoihin. Jos sanoisin että uskon spagettihirviöön, näen ympärilläni hammaskeijuja ja kuulen päässäni kuinka menninkäiset puhuu minulle etkö pitäisi minua hiukan kahjona?

      Lainaa

    19. Tulos: +97 (99 ääntä)
      Ei hitto! En mäkään edes kuulu kirkkoon, mutta en silti voi mitenkään iloita tällaisesta. Aivan sairasta.

      Lainaa

    20. Tulos: +23 (53 ääntä)
      "Vihaan uskontoja" on kyllä aika raskas kommentti aina. Ei "vihaan ääriuskovaisia", "vihaan kirkkoja" tai "vihaan sitä, miten jotkut ihmiset saavat turvallisuuden ja hyvän olon tunnetta myyteistä", vaan nimenomaan kaikki uskonnot saa veren kiehumaan.

      Lainaa

    21. VaniljaKukkanen 29.3.2016 9:31
      Tulos: +104 (110 ääntä)
      Lilli: Mua sitten rasittaa tuo huorittelu. Suvakkihuora, uskishuora. Heti jos toisen(ja nimenomaan naisen) mielipide poikkeaa omasta, useimmiten järjettämöstä tai äärimielipiteestä, niin se toinen on automaattisesti huora. Pitäiskö niille tyrkätä sanakirja käteen ja tarkistuttaa sanan “huora” merkitys? Ai niin, turhahan Terolta (tai muilta huorittelijoilta) on kauhalla vaatia, kun ei ole sitä lusikallistakaan annettu.
      Mietin samaa ihan vasta eilen illalla. Luen tällä hetkellä kirjaa jossa kerrotaan elämästä vallankumouksen aikaan Ranskassa, kansan näkökulmasta. Ja siinä myös kerrotaan näiden prostituoitujen työstä. Prostituoitujahan me kaikki ollaan nykypäivänä juupa juu. On pikkusen erilaisia olleet ne entisaikojen portot kuin nykypäivän tavallinen kansalainen. Kirjoitat jotain, sanallakaan nettiin tai lataat kuvan someen=HuomioHUORA. Ilmaiset mielipiteesi viattomien ihmisten sortamisesta= SuvakkiHUORA. Satut uskomaan johonkin uskontoon=UskisHUORA. (Uskishuora...? Ehkä kaikista hämmentävin.) Kun lapsena kuulin ekaa kertaa jonkun 'rähtävän jossain sanan "Huora", säikähdin koska jo silloin tiesin että se on ehkä pahimpia loukkauksia mitä toiselle voit sanoa vaikken sen merkitystä tiennytkään. Nykyajan lapse 5 vuotiaasta lähtien huutelee ja huorittelee niin toisiaan kuin muitakin koska vanhemmiltaan sen oppivat.

      Lainaa

    22. Tulos: +10 (42 ääntä)
      Burgeri: Ehkä siksi että uskonnot on saanu aikaan niin paljon pahaa tässä maailmassa. Mistä kaikki miinukset? Vaikka kirkon polttaminen ei oikein olekaan niin tottahan se on, että uskontojen nimissä on tehty tässä maailmassa paljon pahaa :D

      Lainaa

    23. Tulos: +27 (27 ääntä)
      Ja lainaus meni just niinkun piti. Hups.

      Lainaa

    24. Tulos: +63 (79 ääntä)
      karvaturpa: Mitä varten joitain ihmisiä häiritsee uskonto niin kauheasti? en ole itsekkään mitenkään uskonnollinen, mutta eikö silloin nuo asiat voi vaan jättää ihan mielestään pois sen sijaan että hautoo vihaa asiaa kohtaan.
      Varsinkin joku maallistunut kirkko, Suomessa tuskin on hirveästi mitään äärikristittyjä. Ne äärityypit löytyy jostain ihan muualta.

      Lainaa

    25. Tulos: -83 (105 ääntä)
      Z: Uskonto on oikeasti vahingoittanut ihmiskunnan kehitystä ja vainonnut naisia ja vähemmistöjä vuosisatoja. Olen antiuskovainen ja pidän uskovaisia lievästi mielenvikaisina. Kirkkojen poltto on silti yhtä mielenvikaisten tekosia, antaa tyhmien palvoa taruolentojaan. Ihmisen nimittely uskishuoraksi on ihan yhtä ällöttävää kuin kutsua suvakkihuoraksi. Se kertoo sanojastaan paljon, Teron kaltaiset ihmiset ovat aina häpeäksi itselleen ja ajatusmaailmalleen.
      Mutta jos haukut maahanmuuttokriittistä vaikka natsihuoraksi niin se on ok eikös vaan?

      Lainaa

    26. Tulos: +24 (28 ääntä)
      Vapise Tero!

      Lainaa

    27. VaniljaKukkanen 29.3.2016 10:29
      Tulos: +58 (86 ääntä)
      Jassoo: Mutta jos haukut maahanmuuttokriittistä vaikka natsihuoraksi niin se on ok eikös vaan?
      Ei, et kysynyt minulta mutta sanon silti mielipiteeni. Kenenkään huorittelu ei todellakaan ole okei. Ja hän tuskin ketään tällä nimellä kutsui? (En itse ainakaan löydä tekstistä sitten millään.) Jos ja kun viittaat muiden ihmisten käytökseen niin joo, huorittelu ei ole ok. Rasismikaan ei ole ok. Ja nämä "maahanmuuttokriittiset" saisivat jo pikkuhiljaa osoittaa sitä kuuluisaa Suomalaista selkärankaa josta ovat niin ylpeitä, ja myöntää rehdin reippaasti että he ovat rasisteja. Sano nyt vielä että: "En minä ole rasisti mutta..."

      Lainaa

    28. Seppolainen 29.3.2016 11:09
      Tulos: -3 (43 ääntä)
      Eipä oo kyl kauheest näkyny kristittyi polttamassa tavisten paikkoja.. Mut kai se on ok, koska mun mielest uskonto on tyhmää. Sillon voin polttaa kirkon. Ja olla itse suvaitsematon.

      Lainaa

    29. Tulos: +59 (103 ääntä)
      Burgeri: Ehkä siksi että uskonnot on saanu aikaan niin paljon pahaa tässä maailmassa.
      Muutappas sitten vaikka Pohjois-Koreaan, siellä kun ei ole uskontoa laisinkaan. Koska vain uskonnot saa jotain pahaa aikaseksi, niin Pohjois-Koreanhan pitäisi olla silloin paratiisi? Kyllä ne pahuudet lähtee aika pitkälti ihmisistä itsestään, on siinä mukana uskontoa tai ei.

      Lainaa

    30. Tulos: +45 (55 ääntä)
      Seppolainen: Eipä oo kyl kauheest näkyny kristittyi polttamassa tavisten paikkoja.. Mut kai se on ok, koska mun mielest uskonto on tyhmää. Sillon voin polttaa kirkon. Ja olla itse suvaitsematon.
      Et oo vissiin lukenu historiaa pahemmin?

      Lainaa

    31. Tulos: +24 (60 ääntä)
      Burgeri: Omasta mielestäni on aika mielenvikaista uskoa mielikuvitusolentoihin. Jos sanoisin että uskon spagettihirviöön, näen ympärilläni hammaskeijuja ja kuulen päässäni kuinka menninkäiset puhuu minulle etkö pitäisi minua hiukan kahjona? Aika mustavalkoinen ajatusmalli. Uskonto on enemmänkin sosiologinen kuin psykologinen juttu. Et ole varmaankaan itse kasvanut erityisen uskonnollisessa ympäristössä, tai näin olettaisin. Tuo sattuma ei tee sinusta selväjärkisempää tai älykkäämpää kuin jostain uskovaisesta, se tarkoittaa yksinkertaisesti ettet ole lapsena altistunut kasvatukselle mikä olisi tukenut tällaisen uskomuksen syntymistä. Jos olisit syntynyt johonkin toiseeseen perheeseen tai maahan, asia voisi olla sinunkin kohdallasi toisin riippumatta mielenterveydellisistä taipumuksistasi tai älykkyysosamäärästäsi. Jos sinut olisi lapsena vaikka adoptoitu uskovaiseen perheeseen, niin todennäköisesti olisit omaksunut tuon perheen arvomaailman ja tavat, uskonnon mukaanlukien. Voit siis vaikkapa ajatella olevasi onnekas, et fiksumpi tai terveempi.

      Lainaa

    32. Rampe&Naukkis 29.3.2016 13:12
      Tulos: +7 (15 ääntä)
      Uhkaukset on tehty toteutettaviksi. Ei niistä muuten ole hyötyä.

      Lainaa

    33. Tulos: +79 (81 ääntä)
      Mistä näitä urpoja oikeen riittää? Minua uskonnonvastaisempaa ihmistä saa etsiä, mutta kirkkojen tai minkä tahansa rakennusten polttaminen on täysin väärin (ja vaarallistakin)! Ja vaikka kirkkoa instituutiona vastustaisin kuinka, niin ei kulttuurihistoriallisesti (ja muutenkin monille ihmisille eri syistä) tärkeitä rakennuksia saa tuhota minunkaan mielestäni.

      Lainaa

    34. Tulos: +60 (76 ääntä)
      Burgeri: Ehkä siksi että uskonnot on saanu aikaan niin paljon pahaa tässä maailmassa.
      Imperialismi on saanu aikaan aika paljon pahaa samoin kuin nationalismi, fasismi, kapitalismi, kommunismi ja aika moni muukin suuntaus. Suuruskontojen vaikutukset eivät oikeastaan ole mitenkään poikkeavia ihmiskunnan historiassa. Ja on naiivia olettaa, että esim. ristiretkien tai terrori-iskujen takana on oikeasti uskonnolliset motiivit. Yleensä uskonnot ovat palvelleet lähinnä kätevänä työkaluna motivoida ja kontrolloida ihmismassoja. Se, että syyttää nykyajan uskontoja siitä, mitä ihmiset ovat tehneet toisilleen satojatuhansia vuosia heijastaa varsin irrationaalista maailmankuvaa. Ehkäpä haetaan selitystä maailman pahuudelle tai jotain ja päätetään syyttää uskontoa. Valitettavasti sodat, riisto, muukalaisviha, jne. ovat olemassa ihan riippumatta siitä, mihin uskoo. Monet uskonnonvihaajat ilmentävät hypokriittisesti juurikin samoja piirteitä, joita he niin kovasti uskonnoissa parjaavat. Suhteellisen ironisesti, sama näkyy esim. maahanmuuttovastaisuudessa. Moinen epäinhimillisyys näyttää kumpuavan lähinnä yksinkertaistetusta maailmankuvasta, jossa on tätä lapsen uskoa siihen, että ihmiskunnan ongelmat olisi yksinkertaisesti ratkaistavissa vetämällä muutamia suurpiirteisiä viivoja maailman halki. Ei tarvitse katsoa kovinkaan kauas historiaan nähdäkseen, että uskonto tai sen puute ei mitenkään ennusta ihmisen kykyä epäinhimillistää muita siihen pisteeseen, että on valmis tekemään kansanmurhia.

      Lainaa

    35. Tulos: +8 (34 ääntä)
      hmm: Muutappas sitten vaikka Pohjois-Koreaan, siellä kun ei ole uskontoa laisinkaan. Koska vain uskonnot saa jotain pahaa aikaseksi, niin Pohjois-Koreanhan pitäisi olla silloin paratiisi? Kyllä ne pahuudet lähtee aika pitkälti ihmisistä itsestään, on siinä mukana uskontoa tai ei.
      En missään vaiheessa tainnut sanoa että uskonnot on ainoa asia joka aiheuttaa pahaa?

      Lainaa

    36. Tulos: +5 (33 ääntä)
      Olen sitä mieltä että uskonnot on suurinta syöpää ihmiskunnan historiassa. En silti näe mitään järkeä siinä että poltetaan satoja vuosia vanhoja kulttuurillisesti arvokkaita (tai mtn muitakaan) kirkkoja koska "uskonto on paskaa". Pitää olla aika typerä jos kuvittelee saavuttavansa jotakin tuollaisilla tempuilla.

      Lainaa

    37. Verenkeitin 29.3.2016 14:39
      Tulos: +45 (45 ääntä)
      Lilli: Mua sitten rasittaa tuo huorittelu. Suvakkihuora, uskishuora. Heti jos toisen(ja nimenomaan naisen) mielipide poikkeaa omasta, useimmiten järjettämöstä tai äärimielipiteestä, niin se toinen on automaattisesti huora. Pitäiskö niille tyrkätä sanakirja käteen ja tarkistuttaa sanan “huora” merkitys? Ai niin, turhahan Terolta (tai muilta huorittelijoilta) on kauhalla vaatia, kun ei ole sitä lusikallistakaan annettu.
      Näinpä.. Muakin on kerran huoriteltu ihan vaan sen takia, etten kyseiselle henkilölle antanut karkkia pussistani.

      Lainaa

    38. Tulos: +7 (33 ääntä)
      hmm: Muutappas sitten vaikka Pohjois-Koreaan, siellä kun ei ole uskontoa laisinkaan. Koska vain uskonnot saa jotain pahaa aikaseksi, niin Pohjois-Koreanhan pitäisi olla silloin paratiisi? Kyllä ne pahuudet lähtee aika pitkälti ihmisistä itsestään, on siinä mukana uskontoa tai ei.
      Paitsi että Pohjois-Koreassa palvotaan hallitsijaa Jumalan tavoin. Muutenkin aika huono esimerkki, sillä Pohjois-Koreassa ihmistä hallitaan kaikin keinoin.

      Lainaa

    39. Tulos: +46 (46 ääntä)
      Pistää miettii miks noi on kavereita facessa? O.o Ja moi sulle joka jaksoit tänne asti plärätä kommentteja, hauskaa päivää vaan!

      Lainaa

    40. Tulos: +18 (34 ääntä)
      Illuusia: Burgeri: Omasta mielestäni on aika mielenvikaista uskoa mielikuvitusolentoihin. Jos sanoisin että uskon spagettihirviöön, näen ympärilläni hammaskeijuja ja kuulen päässäni kuinka menninkäiset puhuu minulle etkö pitäisi minua hiukan kahjona? Aika mustavalkoinen ajatusmalli. Uskonto on enemmänkin sosiologinen kuin psykologinen juttu. Et ole varmaankaan itse kasvanut erityisen uskonnollisessa ympäristössä, tai näin olettaisin. Tuo sattuma ei tee sinusta selväjärkisempää tai älykkäämpää kuin jostain uskovaisesta, se tarkoittaa yksinkertaisesti ettet ole lapsena altistunut kasvatukselle mikä olisi tukenut tällaisen uskomuksen syntymistä. Jos olisit syntynyt johonkin toiseeseen perheeseen tai maahan, asia voisi olla sinunkin kohdallasi toisin riippumatta mielenterveydellisistä taipumuksistasi tai älykkyysosamäärästäsi. Jos sinut olisi lapsena vaikka adoptoitu uskovaiseen perheeseen, niin todennäköisesti olisit omaksunut tuon perheen arvomaailman ja tavat, uskonnon mukaanlukien. Voit siis vaikkapa ajatella olevasi onnekas, et fiksumpi tai terveempi.
      Aika kovasti oletat. Itse ainakin olen uskovaisesta perheestä, mutta koska osaan ajatella omilla aivoillani, en usko Jumalaan. Mutta siltikään en kirkkoja menisi polttamaan, koska satun kuitenkin arvostamaan historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Muutenkin minulle on aivan se ja sama mihin kukin uskoo, se kun ei satu kuulumaan minulle millään tavalla.

      Lainaa

    41. Tulos: -5 (29 ääntä)
      Z: Uskonto on oikeasti vahingoittanut ihmiskunnan kehitystä ja vainonnut naisia ja vähemmistöjä vuosisatoja. Olen antiuskovainen ja pidän uskovaisia lievästi mielenvikaisina. Kirkkojen poltto on silti yhtä mielenvikaisten tekosia, antaa tyhmien palvoa taruolentojaan. Ihmisen nimittely uskishuoraksi on ihan yhtä ällöttävää kuin kutsua suvakkihuoraksi. Se kertoo sanojastaan paljon, Teron kaltaiset ihmiset ovat aina häpeäksi itselleen ja ajatusmaailmalleen.
      Muuten hyvä, mut suurin osa ihmisistä on uskonnollisia, jolloin voidaan tilastollisesti osoittaa sen olevan normaalia.

      Lainaa

    42. Tulos: +15 (23 ääntä)
      riesa: Aika kovasti oletat. Itse ainakin olen uskovaisesta perheestä, mutta koska osaan ajatella omilla aivoillani, en usko Jumalaan. Mutta siltikään en kirkkoja menisi polttamaan, koska satun kuitenkin arvostamaan historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Muutenkin minulle on aivan se ja sama mihin kukin uskoo, se kun ei satu kuulumaan minulle millään tavalla.
      Samoin minä. Taustaasi tietämättä voin kuitenkin huomauttaa että Suomessa on helppoa saada vaikutteita myös muualta kuin kotipiiristä, ja koska iso osa väestöstä ei ole erityisen uskonnollisia, olet saattanut tietämättäsi saada vaikutteita myös muualta, mikä on avartanut mieltäsi ja edesauttanut 'omilla aivoillasi ajattelua', kuten asian ilmaisit. Mielenterveydellä asian kanssa ei suinkaan ole tekemistä. Itse asiassa mielenterveysongelmat (etenkin masennus, ahdistushäiriöt) ovat erittäin yleisiä tiiviistä uskonyhteisöistä eronneilla. Eli periaatteessa uskontoa tukevat voisivat yhtä hyvin argumentoida (kuten monissa yhteisöissä tekevätkin) että uskonnon hyljänneet ovat mielisairaita. Enemmän todistusaineistoa lienee tätä argumenttia tukemaan kuin tätä täällä esitettyä "uskovat ihmiset ovat mielisairaita" -argumenttia. Vai ovatko kokonaisten maiden valtaväestöt mielisairaita? Jos mielestäsi ovat, niin tässä vaiheessa voidaankin ruveta miettimään sitä mitä mielisairaus edes tarkoittaa tässä kontekstissa kun vähemmistö on näitä mieleltään ns. terveitä, eikä toisin päin.

      Lainaa

    43. Perttuli von Pirskelenhoff 29.3.2016 19:13
      Tulos: -8 (28 ääntä)
      moro: Niin että pidät kaikkia uskovaisia mielenvikaisena ja tyhminä? Ja kirkonpoltto on “yhtä mielenvikaista”? Hohhoijaa, et se sinäkään ole mikään järjen jättiläinen. Milloin me ihmiset opitaan kunnioittamaan toistemme erilaisia mielipiteitä ja ymmärretään että toisen haukkuminen tyhmäksi ei tee itsestä viisaampaa?
      Uskontohan ei sanan etymologian mukaankaan liity millään tavalla järkeen. Ja niinhän sitä sanotaan: Pitää usko lapsen lailla. Eli minkäänlaista kriittistä katsantoa uskonto ei kovin helpolla kestä. Tällä kantilta katsottuna uskonto esittäytyy uskomusjärjestelmänä joka on täytetty "mielenvikasella läppändeeruksella". Uskovaisissa vaikuttaa geenejä jotka saavat heidät toimimaan hyvin epärationaalisesti. Välttämättä tyhmiä he eivät ole.

      Lainaa

    44. Arkkienkeli 29.3.2016 19:39
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Voi Teroa: Tero on niin kovaa jätkää, kunnes paniikki iskee.
      ...eiköhän tollanen nettitrolli pasko housuihin kun ovikello soi...

      Lainaa

    45. Tulos: +21 (25 ääntä)
      Yhteisö määrittelee sen mikä on hullua tai ei. Lause: "Minä olen hullu" ei välttämättä pidä paikkaansa koska voit olla hullu vain yhteisön silmissä. Jos vaikka koet pakonomaista tarvetta pitää taukojumppaa pari kertaa päivässä tiettyyn suuntaan kumarrellen ja mumisten, olet joko hullu tai muslimi. Riippuu yhteisöstä jossa tämän taukojumpan suoritat. Olisiko päässyt käymään niin, että osalta uskonnollisilta ihmisiltä on päässyt unohtumaan että, olkoonkin vertauskuvallista, jumalanpojan veren juominen ja lihan syöminen (viini ja leipä) voi kuulostaa ulkopuoliselta hieman oudolta touhulta. Mikä ihmeen zombi-uskonto tämä kristinusko oikein on? Kuolleistanoussut zombi syöttää vertaan ja lihaansa seuraajilleen? Leikki leikkinä zombin seuraajat, uskovat ihmiset saavat pitää pyhät tunteensa ja rakentaa niitä varten kirkkoja yms. Mutta jos menettää suhteellisuudentajun ja kyvyn asettua muiden uskovien tai uskonnottomien asemaan, niin silloin uskosi on vähän turhaan "diippiä". Ja ettei totuus unohtuisi, Tero on heikoilla tässä fb-mokassa.

      Lainaa

    46. Tulos: +7 (29 ääntä)
      Tuntuu, että ne jotka ovat "vapaa-ajattelijoita", ateisteja ja uskontojen uhrien suuria puolustajia, ovat myöskin pahimpia uskonnonvapauden rajoittajia sekä oman aatteensa pahimpia tyrkyttäjiä.

      Lainaa

    47. Tulos: +13 (15 ääntä)
      Burgeri: Omasta mielestäni on aika mielenvikaista uskoa mielikuvitusolentoihin. Jos sanoisin että uskon spagettihirviöön, näen ympärilläni hammaskeijuja ja kuulen päässäni kuinka menninkäiset puhuu minulle etkö pitäisi minua hiukan kahjona?
      Jokainen uskokoon mihin tahtoo. Ja kyllä me ihmiset ilman uskontoakin osataan ja tehdäänkin paljon pahaa. Joillekin se on tekosyy tehdä pahaa, jotkut ei sitä tekosyytä tartte. Mikäs mä olisin tuomitsemaan jos uskontosi on Pastafarianismi. Ei se lapsistakaan tee mielenvikaisia että uskovat joulupukkiin ja vastaaviin. Turvaa ja lohtua nuo uskonnot lähinnä tarjoavat ihmisille ja mahdollisesti sitä yhteisöllisyyttä.

      Lainaa

    48. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Puupoju: Tuntuu, että ne jotka ovat “vapaa-ajattelijoita”, ateisteja ja uskontojen uhrien suuria puolustajia, ovat myöskin pahimpia uskonnonvapauden rajoittajia sekä oman aatteensa pahimpia tyrkyttäjiä.
      No, uskontoa on kauhean vaikea ymmärtää ellei itse usko. Kannatan ehdottomasti kaikkien oikeutta uskoa ihan mihin vain ikinä haluavat, mutta ei voi auttaa että mieleen hiipii kysymys *miksi*, ja jos jonkun tuntee hyvin niin sen saattaa jopa lausua ääneen. (Suurin osa ihmisistä ainakaan Euroopassa eivät ole uskonnollisia; tokihan sitä kirkkoon kuulutaan, mutta ei siellä koskaan käydä, ja kuinka moni on vaikkapa lukenut Raamatun kannesta kanteen, saati sitten teologiaa? Miten voi uskoa johonkin jos ei edes ole selvillä siitä mihin ylipäätään uskoo?) Tästä hengellisestä sekaannuksesta ei mitenkään seuraa että yhteiseen kulttuurihistoriaamme kuuluvia rakennuksia saisi polttaa. Ne ovat arvokkaita ihan itsessään -polttaisiko joku Yövartion jos saisi selville ettei hyväksy Rembrandtin poliittista kantaa? Järjetöntä.

      Lainaa

    49. Koettu näinkin päin 30.3.2016 18:23
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Voi Teroa: Tero on niin kovaa jätkää, kunnes paniikki iskee.
      Niin ne idiootit aina.

      Lainaa

    50. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Well, that escalated quickly. Tero kyllä tuntuu muutenkin sellaiselta, ettei ole ihan se kirkkain hattivatti laaksossa. Mä en ole minkään uskonnon kirjoilla, mutta silti historiallisesti merkittävien esineiden ja rakennusten tuhoaminen on sieltä kankkujen välistä ja syvältä.

      Lainaa

    51. Tulos: +27 (27 ääntä)
      Huorittelu: kelpo ase keskustelussa joka kerta, kun vastapuoli on nainen, eikä ÄO riitä mihinkään haastavampaan.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kirkko, Ylivieska, kirkkopalo, tulipalo, tuhopoltto, kuva, uutiset, uutinen, poliisit, uskonto