Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Karkauspäivä

Kun yksinkertaisinkaan selitys ei mene jakeluun.
Karkauspäivä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1649 (1697 ääntä)
   Jotkut ei vaan tajuu. Nilla on varmaan niitä, jotka ihmettelee, miksi on köyhiä ihmisiä tai valtiolta rahat loppu, kun voitaisiin vaan painaa lisää rahaa ja jakaa sitä säkeittäin kaikille.

   Lainaa

  2. Tulos: +394 (412 ääntä)
   Tämä järjenjuoksu kyllä yllätti.

   Lainaa

  3. Tulos: +331 (349 ääntä)
   Ei jumalauta

   Lainaa

  4. Tulos: +49 (65 ääntä)
   just sitä

   Lainaa

  5. Tulos: -199 (373 ääntä)
   Kiitos Tuija. Täytyy myöntää, etten tienny tota karkauspäiväjuttua. En ole kyllä ikinä yrittäny tutkia tai ottaa siit selvää mutta silti.

   Lainaa

  6. Tulos: +447 (451 ääntä)
   Tässä oli kyllä hyvin selitetty tuo asia, mutta osa ihmisistä ei vain osaa sijoittaa itseään aikaan tms.

   Lainaa

  7. Tulos: +197 (229 ääntä)
   Karkausvuosi on joka neljäs vuosi, paitsi silloin kun vuosiluku on jaollinen sadalla, mutta ei jaollinen 400:lla. Tuosta saa hauskan harjoituksen aloittelevalle ohjelmoijalle: Kirjoita ohjelma, joka kertoo onko annettu vuosiluku karkausvuosi vai ei.

   Lainaa

  8. Tulos: +295 (319 ääntä)
   19v. ja järjenjuoksu on meduusan tasolla,olisikohan siellä koulussa pitänyt viettää aikaa enemmän ?

   Lainaa

  9. matemaatikko 3.3.2016 8:32
   Tulos: -226 (484 ääntä)
   Tämä Nila on juuri niitä ihmisiä, joille pitää nykään saada koulutettua erilaisia hienoja korkeakoulututkintoja, vaikka oikeasti henkiset kyvyt riittäisivät korkeintaan moppaamaan portaita. Näiden akateemiseen kouluttamiseen tarvitsemme juurikin naistutkimusta ja muuta vastaavaa pseudotieteellistä paskaa.

   Lainaa

  10. hattufolio 3.3.2016 9:01
   Tulos: +121 (133 ääntä)
   Noh, ei voi kauhalla vaatia kun on lusikalla annettu...

   Lainaa

  11. Tulos: +252 (258 ääntä)
   Kurppa: Jotkut ei vaan tajuu. Nilla on varmaan niitä, jotka ihmettelee, miksi on köyhiä ihmisiä tai valtiolta rahat loppu, kun voitaisiin vaan painaa lisää rahaa ja jakaa sitä säkeittäin kaikille.
   Sama sakki luulee, että sähkö tulee pistorasiasta ja vesi hanasta. Se vain ilmestyy sinne!

   Lainaa

  12. Tulos: -129 (213 ääntä)
   matemaatikko: Tämä Nila on juuri niitä ihmisiä, joille pitää nykään saada koulutettua erilaisia hienoja korkeakoulututkintoja, vaikka oikeasti henkiset kyvyt riittäisivät korkeintaan moppaamaan portaita. Näiden akateemiseen kouluttamiseen tarvitsemme juurikin naistutkimusta ja muuta vastaavaa pseudotieteellistä paskaa.
   Yleistieto on todella huonossa jamassa juuri niillä ihmisillä jotka ovat akateemisesti koulutettuja, mistä tämä kertoo? Välillä tunnen suurta myötähäpeää kun noiden kanssa yrittää keskustella.

   Lainaa

  13. Tulos: +123 (181 ääntä)
   Mäsä: Tuosta saa hauskan harjoituksen aloittelevalle ohjelmoijalle: Kirjoita ohjelma, joka kertoo onko annettu vuosiluku karkausvuosi vai ei.
   No saa joo ihan vitun hauskan.. Oikeen ratkiriemukkaan.. T:Koodari

   Lainaa

  14. Tulos: -84 (198 ääntä)
   Mitä järkeä on yleisessä oppivelvollisuudessa? Yhtä hyvin voisi jyvät erottaa akanoista päiväkoti-iässä ja kouluttaa vähemmällä järjellä siunatut korvaamaan robotit vaarallisissa, raskaissa ja yksitoikkoisissa töissä niukkaa toimeentuloa ja asuntolapaikkaa vastaan. Ja piuhat katki ajoissa etteivät lisäänny.

   Lainaa

  15. Rampe&Naukkis 3.3.2016 9:40
   Tulos: +88 (108 ääntä)
   Päätin juuri, että lapseni nimeksi ei tule ainaskaan Nilla.

   Lainaa

  16. Tulos: -48 (80 ääntä)
   Kurppa: Jotkut ei vaan tajuu. Nilla on varmaan niitä, jotka ihmettelee, miksi on köyhiä ihmisiä tai valtiolta rahat loppu, kun voitaisiin vaan painaa lisää rahaa ja jakaa sitä säkeittäin kaikille.
   Mä mietin sitä just eilen... :D

   Lainaa

  17. Tulos: -25 (33 ääntä)
   Rampe&Naukkis: Päätin juuri, että lapseni nimeksi ei tule ainaskaan Nilla.
   Minun nimimerkki! Tänne se!

   Lainaa

  18. Tulos: -145 (155 ääntä)
   Jorkku: 19v. ja järjenjuoksu on meduusan tasolla,olisikohan siellä koulussa pitänyt viettää aikaa enemmän ?
   väitätkö että 19 vuotiaalta voi odottaa muuta?

   Lainaa

  19. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Raha on velkaa, eikä paperia. Joten jotta voi olla uutta rahaa, pitää olla uutta velkaa. :) http://nyt.fi/a1305976663681
   julianna: Mä mietin sitä just eilen…

   Lainaa

  20. kiikiiconfused 3.3.2016 14:22
   Tulos: +93 (103 ääntä)
   ggeeegeee: väitätkö että 19 vuotiaalta voi odottaa muuta?
   Itse ainakin olin 19-vuotiaana paljon fiksumpi, kuin tämä Nilla. Samaten siskoni oli. Ja aikalailla lähes kaikki kaveripiiristäni.

   Lainaa

  21. tuleva rakennusmestarinainen 3.3.2016 14:41
   Tulos: +15 (35 ääntä)
   Alakaa oikeesti pelottaa, tää ihminen on vaan pari vuotta minnuu nuorempi.. Voi herran jumala sentään.

   Lainaa

  22. Tulos: +49 (61 ääntä)
   matemaatikko: Tämä Nila on juuri niitä ihmisiä, joille pitää nykään saada koulutettua erilaisia hienoja korkeakoulututkintoja, vaikka oikeasti henkiset kyvyt riittäisivät korkeintaan moppaamaan portaita.
   No, jonkun pitää ne portaatkin mopata.

   Lainaa

  23. Tulos: +119 (125 ääntä)
   Nillalle olis pitäny vaan sanoa että joka neljäs vuosi on karkauspäivä ja niin vaan on. Puolet ihmisistä ymmärtää numeroita, puolet ei ja se kolmas puolikas jakaa jatkuvasti nollalla.

   Lainaa

  24. Tulos: +90 (94 ääntä)
   Ja hallitus aikoo vielä leikata lisää koulutuksesta... Hyvä idea.

   Lainaa

  25. Tulos: -30 (52 ääntä)
   Elämän koulu on vahva tässä

   Lainaa

  26. Tulos: +48 (54 ääntä)
   19v eikä mitään käsitystä maailmasta?

   Lainaa

  27. Kalle Korhonen 3.3.2016 23:20
   Tulos: +120 (122 ääntä)
   Kurppa: Jotkut ei vaan tajuu. Nilla on varmaan niitä, jotka ihmettelee, miksi on köyhiä ihmisiä tai valtiolta rahat loppu, kun voitaisiin vaan painaa lisää rahaa ja jakaa sitä säkeittäin kaikille.
   Tai sitten ratkaista kaikkien suomalaisten rahahuolet jakamalla 5 miljoonan lottopotin tasan kaikille ja jokaiselle riittää miljoona :-)

   Lainaa

  28. Tulos: -21 (89 ääntä)
   Kurppa: Jotkut ei vaan tajuu. Nilla on varmaan niitä, jotka ihmettelee, miksi on köyhiä ihmisiä tai valtiolta rahat loppu, kun voitaisiin vaan painaa lisää rahaa ja jakaa sitä säkeittäin kaikille.
   Niitä sanotaan sosiaalidemokraateiksi

   Lainaa

  29. Tulos: +38 (78 ääntä)
   matemaatikko: Tämä Nila on juuri niitä ihmisiä, joille pitää nykään saada koulutettua erilaisia hienoja korkeakoulututkintoja, vaikka oikeasti henkiset kyvyt riittäisivät korkeintaan moppaamaan portaita. Näiden akateemiseen kouluttamiseen tarvitsemme juurikin naistutkimusta ja muuta vastaavaa pseudotieteellistä paskaa.
   Aluks meinasin antaa plussan ennen kun ehdin lukemaan loppuun.

   Lainaa

  30. Tulos: +35 (37 ääntä)
   MoniQ: Tämä järjenjuoksu kyllä yllätti.
   Mikä järjenjuoksu?

   Lainaa

  31. Tulos: +37 (93 ääntä)
   matemaatikko: Tämä Nila on juuri niitä ihmisiä, joille pitää nykään saada koulutettua erilaisia hienoja korkeakoulututkintoja, vaikka oikeasti henkiset kyvyt riittäisivät korkeintaan moppaamaan portaita. Näiden akateemiseen kouluttamiseen tarvitsemme juurikin naistutkimusta ja muuta vastaavaa pseudotieteellistä paskaa.
   Heh, ehkä kannattaisi allekirjoittaneenkin vain mopata niitä portaita, kun sivistys (ja älykkyys?) on tuolla tasolla. Sukupuolentutkimus (naistutkimus) on ihan oikea ja todella paljon kriittistä ajattelukykyä vaativa tieteenala, jonka teorioita käytetään oikeastaan kaikilla humanistisilla ja yhteiskunnallisilla tieteenaloilla. T. Yksi pseudotiedettä eli supua maisteritasolla opiskeleva. Mitä tulee itse mokaan: miten jotkut (nuoret) voivat olla noin tyhmiä?

   Lainaa

  32. Rekkapena 4.3.2016 9:00
   Tulos: -15 (81 ääntä)
   Mn: Heh, ehkä kannattaisi allekirjoittaneenkin vain mopata niitä portaita, kun sivistys (ja älykkyys?) on tuolla tasolla. Sukupuolentutkimus (naistutkimus) on ihan oikea ja todella paljon kriittistä ajattelukykyä vaativa tieteenala, jonka teorioita käytetään oikeastaan kaikilla humanistisilla ja yhteiskunnallisilla tieteenaloilla. T. Yksi pseudotiedettä eli supua maisteritasolla opiskeleva. Mitä tulee itse mokaan: miten jotkut (nuoret) voivat olla noin tyhmiä?
   Uskontojakin käytetään ja sovelletaan lähes jokaisella yhteiskunnan alalla, mutta ei se tarkoita että nekään olisi mitään muuta kuin roskaa.

   Lainaa

  33. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Mäsä: Karkausvuosi on joka neljäs vuosi, paitsi silloin kun vuosiluku on jaollinen sadalla, mutta ei jaollinen 400:lla. Tuosta saa hauskan harjoituksen aloittelevalle ohjelmoijalle: Kirjoita ohjelma, joka kertoo onko annettu vuosiluku karkausvuosi vai ei.
   x=vuosiluku if(x&400 == 0) { return true; } if(x&100 == 0) { return false; } if(x&4 == 0) { return true; } return false;

   Lainaa

  34. Tulos: -24 (46 ääntä)
   kiikiiconfused: Itse ainakin olin 19-vuotiaana paljon fiksumpi, kuin tämä Nilla. Samaten siskoni oli. Ja aikalailla lähes kaikki kaveripiiristäni.
   Etkä ollut, aika vain kultaa muistot.

   Lainaa

  35. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Joskus oon kyllä miettinytkin että sais aikaa siirtää 2 kuukautta taaksepäin. Silloin joulukuussa ainaskin olis lunta. Ja kesäkuus lämmintä. Aina on ikuinen toive ja puhe että onko jouluna valkoista ja juhannus sää mikä.

   Lainaa

  36. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Poikani on 19-v ja täytyy todeta että jos sen älykkyys olisi tuolla tasolla olisin äärimmäisen huolestunut, enkä taatusti antaisi sen käyttää vielä nettiä ilman valvontaa

   Lainaa

  37. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Karkauspäivä: päivä, jolloin erotellaan idiootit normaaleista ihmisistä.

   Lainaa

  38. Tulos: -32 (40 ääntä)
   Jorkku: ...olisikohan siellä koulussa pitänyt viettää aikaa enemmän ?
   Eipä se astronomia jokaisen koulun opetusohjelmaan kuulu. Varsinkin kun 19 vuotias tarkoittaa nyt vasta lukion / amiksen / kauppiksen päättänyttä. JA hyvällä säkällä seuraavan asteen aloittanutta henkilöä.

   Lainaa

  39. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Jorkka: No saa joo ihan vitun hauskan.. Oikeen ratkiriemukkaan.. T:Koodari
   Paino olikin sanalla "aloitteleva".

   Lainaa

  40. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Ihmiset voi jakaa 10 luokkaan sen mukaan ymmärtäväkö he binäärilukuja vai ei.

   Lainaa

  41. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Jorkku: 19v. ja järjenjuoksu on meduusan tasolla,olisikohan siellä koulussa pitänyt viettää aikaa enemmän ?
   Jos Nilla ei onnistunut yhdeksän vuoden peruskoulussa (+ mahd. toisen asteen opinnot?) saamaan päähänsä yhtään mitään, tuskinpa lisäkoulutus enää pelastaa tilannetta.

   Lainaa

  42. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Mikä on google? Tai wikipedia?

   Lainaa

  43. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Napoleon: No, jonkun pitää ne portaatkin mopata.
   Totta. Ja se moppaaja voi muös olla älykäs.

   Lainaa

  44. Tulos: +32 (34 ääntä)
   hmm: Eipä se astronomia jokaisen koulun opetusohjelmaan kuulu. Varsinkin kun 19 vuotias tarkoittaa nyt vasta lukion / amiksen / kauppiksen päättänyttä. JA hyvällä säkällä seuraavan asteen aloittanutta henkilöä.
   Aivan varmasti joka ikisessä suomalaisessa koulussa opetetaan sen verran astronomiaa, että käydään läpi, mikä on karkauspäivä. Se tulee siinä yhteydessä, kun opiskellaan, mitä tarkoittavat vuosi, kuukausi ja vuorokausi.

   Lainaa

  45. Tulos: +29 (29 ääntä)
   matemaatikko: Tämä Nila on juuri niitä ihmisiä, joille pitää nykään saada koulutettua erilaisia hienoja korkeakoulututkintoja, vaikka oikeasti henkiset kyvyt riittäisivät korkeintaan moppaamaan portaita.
   Itseasiassa portaiden moppauskin on jo aika haastavaa. Riippuen tietty siitä onko avoportaat vai umpinaiset ja haluaako homman tehdä hyvin.

   Lainaa

  46. matemaatikko 8.3.2016 18:29
   Tulos: -6 (40 ääntä)
   Mn: Heh, ehkä kannattaisi allekirjoittaneenkin vain mopata niitä portaita, kun sivistys (ja älykkyys?) on tuolla tasolla. Sukupuolentutkimus (naistutkimus) on ihan oikea ja todella paljon kriittistä ajattelukykyä vaativa tieteenala, jonka teorioita käytetään oikeastaan kaikilla humanistisilla ja yhteiskunnallisilla tieteenaloilla. T. Yksi pseudotiedettä eli supua maisteritasolla opiskeleva. Mitä tulee itse mokaan: miten jotkut (nuoret) voivat olla noin tyhmiä?
   Arvasin, että tällainen kommentti tulee. Matematiikkaa käytetään paljon jokapäiväisessä elämässä; käyt pankkiautomaatilla, maksat kortilla, käytät verkkopankkia. Kaikki nuo sisältävät matematiikka. Todennäköisesti käyt useissa rakennuksessa, joiden suunnittelussa on hyödynnetty matematiikkaa, internet tarvitsee toimiakseen matematiikkaa, sähköntuotanto tarvitsee jne. Naistutkimusta ei sen sijaan tarvita yhtään mihinkään. Esimerkiksi Norja lopetti naistutkimuksen rahoittamisen ja miten Norjalle kävi? Mikään ei muuttunut ja mikään ei kaatunut missään. Erityisesti queer-tutkimus on sellaista paskaa, että huhhuh.

   Lainaa

  47. Tulos: -4 (6 ääntä)
   kiki: Aivan varmasti joka ikisessä suomalaisessa koulussa opetetaan sen verran astronomiaa, että käydään läpi, mikä on karkauspäivä. Se tulee siinä yhteydessä, kun opiskellaan, mitä tarkoittavat vuosi, kuukausi ja vuorokausi.
   Jos te lukisitte, mitä feissarimokassa luki, lukisitte sen kommentin johon vastasin. Te ehkä saattaisitte (olettaen, että haluatte) ymmärtää miksi minä sen kirjoitin. Pointti kun ei ollut siinä, että koulussa ei opetettaisi perus tietoja karkauspäivästä. Vaan pointti oli siinä, että nimimerkki "Jorkku" ehdotti että, koulussa olisi pitänyt olla pidempään. 19 vuotiaalle ei enempää koulussa kerrota kun juuri ne perusteet karkausvuodesta. Pidemmälle astronomian saloihin mennään myöhemmin kuin 19 vuotiaana. Toinen pointti oli siinä, että karkausvuoden päivän toiminnan ymmärtäminen kuuluisi perussivistykseen eikä mihinkään koulunpenkillä erikseen opeteltavaan asiaan.

   Lainaa

  48. Ken Tessera 10.3.2016 22:31
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   matemaatikko: Tämä Nila on juuri niitä ihmisiä, joille pitää nykään saada koulutettua erilaisia hienoja korkeakoulututkintoja, vaikka oikeasti henkiset kyvyt riittäisivät korkeintaan moppaamaan portaita. Näiden akateemiseen kouluttamiseen tarvitsemme juurikin naistutkimusta ja muuta vastaavaa pseudotieteellistä paskaa.
   Älä koita ottaa kantaa aikuisten asioihin ennenkuin osaat kirjoittaa erisnimet oikein. Nilla, ei Nila. Matemaatikkona osaat varmasti laskea montako L-kirjainta nimi "Nilla" sisältää.

   Lainaa

  49. Tulos: +3 (21 ääntä)
   Mn: Heh, ehkä kannattaisi allekirjoittaneenkin vain mopata niitä portaita, kun sivistys (ja älykkyys?) on tuolla tasolla. Sukupuolentutkimus (naistutkimus) on ihan oikea ja todella paljon kriittistä ajattelukykyä vaativa tieteenala, jonka teorioita käytetään oikeastaan kaikilla humanistisilla ja yhteiskunnallisilla tieteenaloilla. T. Yksi pseudotiedettä eli supua maisteritasolla opiskeleva. Mitä tulee itse mokaan: miten jotkut (nuoret) voivat olla noin tyhmiä?
   Onnea valitsemallasi tiellä. Millään muulla "tieteenalalla" ei ole yhtä surullista julkaisuhistoriaa. Pseudotiede on aivan oikea nimitys alalle, jonka varjolla tehdyt tutkimukset eivät kestä pienintäkään loogista tarkastelua. Tieteellisen metodin irvikuva.

   Lainaa

  50. Tulos: +19 (29 ääntä)
   Sargee: Onnea valitsemallasi tiellä. Millään muulla “tieteenalalla” ei ole yhtä surullista julkaisuhistoriaa. Pseudotiede on aivan oikea nimitys alalle, jonka varjolla tehdyt tutkimukset eivät kestä pienintäkään loogista tarkastelua. Tieteellisen metodin irvikuva.
   Aikamoista pudottelua "tieteen nimissä". Onko esimerkiksi historiantutkimuskin ja muu käyttäytymistiede pseudoa ja huuhaata kun siinäkään eivät pääosassa ole pelkästään monimutkaiset matemaattiset funktiot vaan tarkastellaan ja tutkitaan ihmisten toiminta- käytösmalleja, joihon käytetään paljonkin esimerkiksi tilastotiedettä ja muita matemaattisia ja analyyttisia mallinnuksia? Se vaan on kumma juttu kun sukupuolitutkimus mainittu, niin alkaa tämä tietty ihmisryhmä pistämään tiede-sanan määritykset ihan uusiksi. Yleensä tämä porukka on hyvin suurimmaksi osaksi sitä joiden julistama "oikea tiede" merkitsee Myytinmurtajia ja Discovery Channelia vapaa-ajalla ja sukupuolentutkimus vihaista feministilesboa tai osalle itseään älykkäämpää naista tai ylipäätään naista.

   Lainaa

  51. Tulos: -3 (19 ääntä)
   max: Aikamoista pudottelua “tieteen nimissä”. Onko esimerkiksi historiantutkimuskin ja muu käyttäytymistiede pseudoa ja huuhaata kun siinäkään eivät pääosassa ole pelkästään monimutkaiset matemaattiset funktiot vaan tarkastellaan ja tutkitaan ihmisten toiminta- käytösmalleja, joihon käytetään paljonkin esimerkiksi tilastotiedettä ja muita matemaattisia ja analyyttisia mallinnuksia? Se vaan on kumma juttu kun sukupuolitutkimus mainittu, niin alkaa tämä tietty ihmisryhmä pistämään tiede-sanan määritykset ihan uusiksi. Yleensä tämä porukka on hyvin suurimmaksi osaksi sitä joiden julistama “oikea tiede” merkitsee Myytinmurtajia ja Discovery Channelia vapaa-ajalla ja sukupuolentutkimus vihaista feministilesboa tai osalle itseään älykkäämpää naista tai ylipäätään naista.
   Eivät toki. Historiantutkimus havainnoista, joiden perusteella luodaan teoria, miten jokin on aiemmin tapahtunut. Toisin kuin naistutkimuksen alla tehdyt tutkimukset, joissa etsitään vain ennalta asetettua päätelmää tukevia todisteita. Minä en määritä tai yritä määrittää mitään uusiksi, suosittelen tarkastelemaan tarkemmin naistutkimuksen todellisia saavutuksia. Sukupuolentutkimus tarkoittaa minulle samaa, kuin homeopatia, astrologia tai luomistiede. Älykkyys ei ole pelottavaa, tyhmyys on, oli kyseessä sitten nainen tai mies, sukupuoliseen suuntautumiseen katsomatta.

   Lainaa

  52. Tulos: +1 (1 ääni)
   Mäsä: Karkausvuosi on joka neljäs vuosi, paitsi silloin kun vuosiluku on jaollinen sadalla, mutta ei jaollinen 400:lla. Tuosta saa hauskan harjoituksen aloittelevalle ohjelmoijalle: Kirjoita ohjelma, joka kertoo onko annettu vuosiluku karkausvuosi vai ei.
   Befunge: 0"2("*:3-:1-:2-:"^"-v< v*%"d"\!%4::,,"is".:\45*:*%!+#v_ "ton"vv< v"ear."+550<,,,,*84"y pael a ">:#,_$:#@^

   Lainaa

  53. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Elkee olko niin suolaisia. Eihän tuosta tiedä mikä teini, vammainen tai muu solkkaa.

   Lainaa

  54. Pätemätön piikkisika 19.6.2022 9:19
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Takaisin peruskouluun..

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: karkauspäivä, karkausvuosi, Wikipedia, vuodenajat, kesä, talvi, sää