Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 4

Vuokra maksamatta? Toivottavasti vuokranantajasi ei ole näin hullu!
Johan on asuntomarkkinat! Osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 64 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1909 (1943 ääntä)
   Ei, vuokranantaja ei saa sellaista tehdä. Kyseessä on varkaus.

   Lainaa

  2. Tulos: +1374 (1402 ääntä)
   Jos ei pysty vuokranmaksupäivään mennessä maksamaan vuokraa kannattaa oikeasti vaan soittaa vuokranantajalle ja kysyä onnistuuko maksu vähän myöhemmin

   Lainaa

  3. Tulos: -64 (208 ääntä)
   Niikka ja Joensuu mainittu

   Lainaa

  4. Muumi (kopio) 24.3.2016 2:12
   Tulos: -429 (871 ääntä)
   Kyllä voi. Vuokranantaja voi myös saada halutessaan pimppaa vuokralaiselta ilmaiseksi.

   Lainaa

  5. Tulos: -403 (513 ääntä)
   Ei ehkä oikee keino. Mut joo. Nykynuoriso on epäluotettavaa. Koska isis. Koska adoptiovanhemmat. Tai koska naspurit on tummii. Tai ku et maksa vuokrii. Your choice..

   Lainaa

  6. Tulos: -359 (451 ääntä)
   vähän itkettää noi mikon englanninkielen taidot lmao

   Lainaa

  7. Tulos: +521 (549 ääntä)
   Yikes™: vähän itkettää noi mikon englanninkielen taidot lmao
   Miksi? Kieliopillisesti oikein, ainoa virhe oli sanan "to" kirjoittaminen isolla alkukirjaimella.

   Lainaa

  8. Tulos: -265 (335 ääntä)
   Ei, ei se ole.
   Panda: Miksi? Kieliopillisesti oikein, ainoa virhe oli sanan “to” kirjoittaminen isolla alkukirjaimella.

   Lainaa

  9. Tulos: +691 (705 ääntä)
   Vuokranantaja ei saa mennä asuntoon ilman vuokralaisen lupaa, se rikkoo yksityisyyttä, paitsi todella vaarallisessa poikkeustilassa, esim. asunnon ollessa tulessa. Ja vielä vähemmän hän saa viedä vuokralaisen omaisuutta ominluvin.

   Lainaa

  10. Mother of Vile Excrement 24.3.2016 6:03
   Tulos: +31 (203 ääntä)
   Muuttaessa kannattaa uudelleensarjoituttaa lukot: et voi ikinä tietää missä kaikkialla avaimia seilaa, kuinka moni edellinen asukas niitä on teettänyt lisää ja kenelle niitä on annettu. Uuden avaimen yhden kappaleen voi toimittaa kiinteistön huoltoyhtiölle, mutta ei vuokranantajalle. Myös kannattaa asennuttaa turvalukko, jonka avaimia ei anneta vuokranantajalle eikä huoltoyhtiölle. Jos huoltofirman pitää joskus päästä sisään syystä tai toisesta etkä ole päivällä kotona, sovitaan etukäteen että jätät turvalukon auki. Hätätilanteessa pelastuslaitos rikkoo oven sisään päästäkseen, ei siinä soitella avaimia miltään vuokranantajalta. Turvatkaa yksityisyytenne, ihmiset.

   Lainaa

  11. Tulos: +156 (180 ääntä)
   himos: Ei, ei se ole.
   Uskon että tässä asia yhteydessä oikein sanottu, koska kyse ei ollut palovammasta vaan burnista, mikä kuuluu sanoa lauseen lopussa ;) BURN, tiedätte varmaan

   Lainaa

  12. *burned area 24.3.2016 7:46
   Tulos: -87 (97 ääntä)
   himos: Ei, ei se ole.

   Lainaa

  13. Tulos: +265 (293 ääntä)
   "Apply cold water to the area of burn" on paremmin sanottu tässä tilanteessa kun halutaan käyttää sitä netissä olevaa tapaa sanoa "burn" jonkun nasevan kommentin jälkeen. Tuossa käy selväksi, että kieliopillisesti ei asiaa yritettykään kirjoittaa vaan käyttäen sanaa "burn". Muut vaihtoehdot kuten "Apply cold water to the burned area" tai "Apply cold water to the burnt area" tmv eivät sisällä sanaa "burn". Lopulta ei ole oikein mielekästäkään etsiä muita kieliopillisesti parempia lauseita, joissa on mukana sana "burn", koska viesti tuli jo tuolla ensimmäisellä kerralla ymmärretyksi useimmille. Kielipoliisilla ei tuossa ole minusta mitään työtä.

   Lainaa

  14. siiseliini 24.3.2016 8:12
   Tulos: +241 (257 ääntä)
   Mother of Vile Excrement: Muuttaessa kannattaa uudelleensarjoituttaa lukot: et voi ikinä tietää missä kaikkialla avaimia seilaa, kuinka moni edellinen asukas niitä on teettänyt lisää ja kenelle niitä on annettu. Uuden avaimen yhden kappaleen voi toimittaa kiinteistön huoltoyhtiölle, mutta ei vuokranantajalle. Myös kannattaa asennuttaa turvalukko, jonka avaimia ei anneta vuokranantajalle eikä huoltoyhtiölle. Jos huoltofirman pitää joskus päästä sisään syystä tai toisesta etkä ole päivällä kotona, sovitaan etukäteen että jätät turvalukon auki. Hätätilanteessa pelastuslaitos rikkoo oven sisään päästäkseen, ei siinä soitella avaimia miltään vuokranantajalta. Turvatkaa yksityisyytenne, ihmiset.
   Ootko koskaan asunu vuokralla? En usko et kukaan vuokranantaja antaa lupaa moiseen.

   Lainaa

  15. Tulos: +212 (214 ääntä)
   Mother of Vile Excrement: Muuttaessa kannattaa uudelleensarjoituttaa lukot: et voi ikinä tietää missä kaikkialla avaimia seilaa, kuinka moni edellinen asukas niitä on teettänyt lisää ja kenelle niitä on annettu. Uuden avaimen yhden kappaleen voi toimittaa kiinteistön huoltoyhtiölle, mutta ei vuokranantajalle. Myös kannattaa asennuttaa turvalukko, jonka avaimia ei anneta vuokranantajalle eikä huoltoyhtiölle. Jos huoltofirman pitää joskus päästä sisään syystä tai toisesta etkä ole päivällä kotona, sovitaan etukäteen että jätät turvalukon auki. Hätätilanteessa pelastuslaitos rikkoo oven sisään päästäkseen, ei siinä soitella avaimia miltään vuokranantajalta. Turvatkaa yksityisyytenne, ihmiset.
   Vuokralainen ei voi sarjoituttaa asunnon lukkoja, eikä sitä asunto-osakeyhtiöissä voi tehdä osakkeen omistajakaan.

   Lainaa

  16. Puolikiero_savolainen 24.3.2016 8:55
   Tulos: +256 (264 ääntä)
   Taru, varmaan joku on vastannutkin sulle jo, mut jos satut lukemaan tätä, niin tässä vastaus: Lain mukaan vuokranantajalla ei ole mitään oikeutta tulla omilla avaimillaan sisälle, ei ilmoittamatta ainakaan. Ja muistaakseni vaikka ilmoittaakin, niin silti pitää kysyä vuokralaiselta lupa. Saatika sitten edes varastaa televisio asukkaalta mukaansa, siinä kohtaa hän on syyllistynyt ainakin murtoon, varkauteen ja ehkä kotirauhan rikkomiseen. Vie käräjille vaan se ukko/akka, saat korvaukset ja tämä vuokranantaja saa sakot, tuntuvat sellaiset, ehkä ehdollista vankeuttakin.. Mutta ymmärrän, huom. en hyväksy, vuokranantajaakin: jos on velka-asunto ja pankki alkaa uhkailemaan jo muutaman päivän jälkeen missä rahat?? Sitten jos kaveri on sinun vuokraa odotellessa kykenemätön maksamaan pankille, niin kyllähän se stressaa/ajaa epätoivoon. Kannattaa muistaa ettei nuo vuokranantajat mitään hyväntekijöitä ole, hoida asiasi jatkossa.

   Lainaa

  17. Tulos: +149 (155 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Taru, varmaan joku on vastannutkin sulle jo, mut jos satut lukemaan tätä, niin tässä vastaus: Lain mukaan vuokranantajalla ei ole mitään oikeutta tulla omilla avaimillaan sisälle, ei ilmoittamatta ainakaan. Ja muistaakseni vaikka ilmoittaakin, niin silti pitää kysyä vuokralaiselta lupa. Saatika sitten edes varastaa televisio asukkaalta mukaansa, siinä kohtaa hän on syyllistynyt ainakin murtoon, varkauteen ja ehkä kotirauhan rikkomiseen. Vie käräjille vaan se ukko/akka, saat korvaukset ja tämä vuokranantaja saa sakot, tuntuvat sellaiset, ehkä ehdollista vankeuttakin.. Mutta ymmärrän, huom. en hyväksy, vuokranantajaakin: jos on velka-asunto ja pankki alkaa uhkailemaan jo muutaman päivän jälkeen missä rahat?? Sitten jos kaveri on sinun vuokraa odotellessa kykenemätön maksamaan pankille, niin kyllähän se stressaa/ajaa epätoivoon. Kannattaa muistaa ettei nuo vuokranantajat mitään hyväntekijöitä ole, hoida asiasi jatkossa.
   Jep. Vastaisuudessa kannattaa tosiaan ilmoittaa vuokranantajalle, että maksu myöhästyy. Muuten hänellä ei ole tietoa milloin maksat vai aiotko jättää kokonaan maksamatta.

   Lainaa

  18. Tulos: +162 (172 ääntä)
   Täysin laitonta toimintaa vuokranantajalta ja tuosta voi tehdä rikosilmoituksen jos tekee mieli (eikä haittaa että tulee riitaa). Jos vuokra on tarpeeksi myöhässä (ja viikko ei oikeasti ole vielä kovinkaan paha), niin siihen on ihan omat lailliset kanavat alkaa vaatia rästejä. Vuokranantajalla ei ole MITÄÄN OIKEUTTA käydä omin päin kämpässä vain tuosta syystä, saatikka ottaa pantteja asukkaan yksityisomaisuudesta.

   Lainaa

  19. Tulos: +108 (114 ääntä)
   Eeppinen: Jos ei pysty vuokranmaksupäivään mennessä maksamaan vuokraa kannattaa oikeasti vaan soittaa vuokranantajalle ja kysyä onnistuuko maksu vähän myöhemmin
   Täysjärkisen ihmisen kanssa voi sopia tietenkin. Löytyy sitten näitä höyrypäitä ketkä kuvittelevat tosiaan että se vuokra-asunto on 100% heidän ja sinähän et siellä suurinpiirtein saa kuin hiljaa istua nurkassa. He eivät pahemmin kuuntele yhtään mitään.

   Lainaa

  20. Tulos: +139 (143 ääntä)
   Kertoo ihmisestä aika paljon kun menee vuokralaisen asuntoon ja varastaa omaisuutta. Toivottavasti tuollaisten vuokranantajien nimet löytyy jostain netistä. En ainakaan itse haluaisi muuttaa tuollaisen vuokranantajan vuokralaiseksi.

   Lainaa

  21. Tulos: +27 (73 ääntä)
   Mikä se "burn" -juttu oikein on? Nettislangi on lähes uusi kieli, näitä joutuu aina välillä kysymään. Etenkin sellainen, jolla ei ole juurikaan kontaktia alle 40-vuotiaisiin tai muihin nörtteihin.

   Lainaa

  22. Tulos: +109 (113 ääntä)
   Muuttaisin muualle ja ilmoittaisin poliisille; ei tietenkään vuokra saisi myöhästyä yhtään koska ei vuokranantajakaan välttämättä omaa mitään hirveitä varoja ja joutuu sitten puolestaan neuvottelemaan omien laskujensa kanssa, ja jos myöhästyy niin ainakin pitää ilmoittaa -mutta vuokralaisen kotiin ei saa mennä lupaa kysymättä vaikka asunto sinänsä olisi kenen. Ihmisellä voi olla kotona vaikkapa pieniä lapsia, ja on sanomattakin selvää ettei ole mahdollista vieraiden setien/ tätien ryntäillä ympäriinsä jos siltä tuntuu.

   Lainaa

  23. Tulos: +53 (61 ääntä)
   Lilli: Mikä se “burn” -juttu oikein on? Nettislangi on lähes uusi kieli, näitä joutuu aina välillä kysymään. Etenkin sellainen, jolla ei ole juurikaan kontaktia alle 40-vuotiaisiin tai muihin nörtteihin.
   Suomeksi tulee lähinnä mieleen sana "paha", eli kun joku heitää jonkun nasevan, osuvan, "pahan" kuittauksen jollekin. Niin pahan, että polttaa :D

   Lainaa

  24. Tulos: -21 (67 ääntä)
   Lilli: Mikä se “burn” -juttu oikein on? Nettislangi on lähes uusi kieli, näitä joutuu aina välillä kysymään. Etenkin sellainen, jolla ei ole juurikaan kontaktia alle 40-vuotiaisiin tai muihin nörtteihin.
   PS. Se ei ole nettislangia tai mikään nörttijuttu, vaan ihan englantia.

   Lainaa

  25. Tulos: -297 (321 ääntä)
   Itse otin joskus yksiööni vuokralle jonkun kauppista aloittavan pimun. Vuokran suuruus oli aika härski, mut ihan kiltisti maksoi. Mahtoi saada kotoa avustusta. Takuuvuokraa pyysin 3:lta kuukaudelta, eli yli 2000 euron mentiin. Luonnollisesti itselleni vaadin oikeuden nostaa massit vuokralaiselta lupia kyselemättä. Kämpän parketti oli vuokraushetkellä aika kulahtanut ja lavuaarikin lohjennut, mutta eipä neitonen huomauttanut mitään eikä vaatinut niitä soppariin merkittäviksi. Noh, kun soppari raukesi niin laskutin ne tytöllä. Kivasti toi lisätuloa pari tonnia. Eikä noi opiskelijat ikinä uskalla lähtee rosikseen taistelemaan. :D

   Lainaa

  26. Tulos: +85 (107 ääntä)
   Raino: Itse otin joskus yksiööni vuokralle jonkun kauppista aloittavan pimun. Vuokran suuruus oli aika härski, mut ihan kiltisti maksoi. Mahtoi saada kotoa avustusta. Takuuvuokraa pyysin 3:lta kuukaudelta, eli yli 2000 euron mentiin. Luonnollisesti itselleni vaadin oikeuden nostaa massit vuokralaiselta lupia kyselemättä. Kämpän parketti oli vuokraushetkellä aika kulahtanut ja lavuaarikin lohjennut, mutta eipä neitonen huomauttanut mitään eikä vaatinut niitä soppariin merkittäviksi. Noh, kun soppari raukesi niin laskutin ne tytöllä. Kivasti toi lisätuloa pari tonnia. Eikä noi opiskelijat ikinä uskalla lähtee rosikseen taistelemaan.
   V*ttu mikä idiootti. Rosiksessa nähtäis jos sattusit vastaan... Mitä tulee itse aiheeseen, niin se ei ole vuokralaisen murhe jos vuokranantajalla on omat varat vähissä, vuokra maksetaan sitten kun pystytään vuokrasopimuksen antamissa rajoissa, eikä siihen pitä olla nokan koputtamista kellään. Ei kannata vuokrata sitä kämppäänsä jos ei pysty sen kuluista huolehtimaan. Rosiksessa ois tavattu tämäkin vuokranantaja :P

   Lainaa

  27. Tulos: -71 (101 ääntä)
   y.ö.h: Kertoo ihmisestä aika paljon kun menee vuokralaisen asuntoon ja varastaa omaisuutta. Toivottavasti tuollaisten vuokranantajien nimet löytyy jostain netistä. En ainakaan itse haluaisi muuttaa tuollaisen vuokranantajan vuokralaiseksi.
   Kertoo ihmisestä aika paljon kun ei viitsi vuokraansakaan maksaa ajoissa vaikka vuokrasopimus tehty.

   Lainaa

  28. Tulos: +87 (87 ääntä)
   Sannni: Ihmisellä voi olla kotona vaikkapa pieniä lapsia, ja on sanomattakin selvää ettei ole mahdollista vieraiden setien/ tätien ryntäillä ympäriinsä jos siltä tuntuu.
   Tulipa tästä mieleen, että mitenkähän tällaisissa tilanteissa meneteltäisi, jos asunnossa olisi koira joka sitten purisi sinne luvatta tunkeutunutta vuokraisäntää? Monissa tapauksissa omistaja on aina korvausvastuussa koiran puremasta vaikka koira olisi puolustanut omaisuuttaan omalla alueellaan ja koirasta olisi jo etukäteen varoitettu (kyllä, vain Suomessa koira ei saisi puolustaa omia ihmisiään tai tonttiaan). Mutta ei kai sitä nyt kukaan oleta kerrostaloasunnossa joutuvansa murron kohteeksi.

   Lainaa

  29. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Lilli: Mikä se “burn” -juttu oikein on? Nettislangi on lähes uusi kieli, näitä joutuu aina välillä kysymään. Etenkin sellainen, jolla ei ole juurikaan kontaktia alle 40-vuotiaisiin tai muihin nörtteihin.
   Vertauskuva on itse asiassa varsin looginen; pohjimmillaan on idea vastaava kuin suomeksi ilmaisisi, että henkilö on sotkenut näppinsä peliin (esittämällä tiettyä kantaa jossain keskustelussa) ja polttanut ne (nasevan vastauksen johdosta). Englanniksi tosin vastaava vertaus viittaa palamiseen ylipäänsä ('play with fire and you'll get burnt'), ei pelkästään näppiensä polttamiseen. Sen takia käytetään pelkästään termiä 'burn' merkityksessä "sut kärvennettiin". Yleensä näitä esiintyy varsinkin nokkeluuksia vaihdettaessa, tosin termiä käytetään myös nokkelista tai voimakkaista vastauksista hyvin suoriin/asiattomiin kommentteihin tai vahvoihin mielipiteisiin. Esim. tässä keskustelussa, Antti esitti varsin vahvan mielipiteen, johon Saara vastasi varsin pistävästi; Antti siis sotki näppinsä peliin ja poltti (ne). Keskustelussa esiintynyt vakioitu vastaus, jolla tapaus huomioidaan, on metaforan loogisena jatkona normaali ohjeistus ensiavusta palovammaan.

   Lainaa

  30. Tulos: -71 (111 ääntä)
   rai: Suomeksi tulee lähinnä mieleen sana “paha”, eli kun joku heitää jonkun nasevan, osuvan, “pahan” kuittauksen jollekin. Niin pahan, että polttaa
   Elealar: Vertauskuva on itse asiassa varsin looginen; pohjimmillaan on idea vastaava kuin suomeksi ilmaisisi, että henkilö on sotkenut näppinsä peliin (esittämällä tiettyä kantaa jossain keskustelussa) ja polttanut ne (nasevan vastauksen johdosta). Englanniksi tosin vastaava vertaus viittaa palamiseen ylipäänsä (‘play with fire and you’ll get burnt’), ei pelkästään näppiensä polttamiseen. Sen takia käytetään pelkästään termiä ‘burn’ merkityksessä “sut kärvennettiin”. Yleensä näitä esiintyy varsinkin nokkeluuksia vaihdettaessa, tosin termiä käytetään myös nokkelista tai voimakkaista vastauksista hyvin suoriin/asiattomiin kommentteihin tai vahvoihin mielipiteisiin. Esim. tässä keskustelussa, Antti esitti varsin vahvan mielipiteen, johon Saara vastasi varsin pistävästi; Antti siis sotki näppinsä peliin ja poltti (ne). Keskustelussa esiintynyt vakioitu vastaus, jolla tapaus huomioidaan, on metaforan loogisena jatkona normaali ohjeistus ensiavusta palovammaan.
   Näistä kahdesta kommentista huomaa hyvin, kuinka paljon opettajalla on merkitystä! Ensimmäinen = ymmärsin heti Toinen = en jaksa edes lukea Valitettavasti kohdalleni on osunut liikaa noita jälkimmäisiä opettajia, eikä kärsimätön pääni kestä.

   Lainaa

  31. Tulos: -57 (79 ääntä)
   PekkaKana: Ei, vuokranantaja ei saa sellaista tehdä. Kyseessä on varkaus.
   Näin on, mutta niinpä myöskin vuokran ajoissa maksamatta jättäminen on häätöperuste.

   Lainaa

  32. Tulos: +101 (101 ääntä)
   Miksei ihmiset voi kommunikoida keskenään? Jos et pysty maksamaan vuokraa ajallaan, soita vuokranantajalle. Jos taas vuokranantaja ei ole saanut vuokraa ajallaan, puhelu vuokralaiselle. Easy as pie.

   Lainaa

  33. vuokranantaja 24.3.2016 14:29
   Tulos: +12 (54 ääntä)
   Vuokranantajalla ei tokikaan ole mitään oikeutta mennä vuokralaisen tietämättä asuntoon, saati sitten viedä sieltä yhtään mitään. Mitä tulee näihin vuokranmaksuihin, niin ne on maksettava ajallaan eikä joskus ja jouluna. Ei minulla ole varaa - eikä tarvitsekaan olla - maksella niitä kuluja jotka on laskettu maksettavaksi vuokratuloista. Jos vuokralaisella ei ole kiinnostusta maksaa vuokraansa ajoissa, voi palata takaisin äidin helmoihin - minä en ole mikään hyväntekijä tai pyllynpyyhkijä.

   Lainaa

  34. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Mother of Vile Excrement: Muuttaessa kannattaa uudelleensarjoituttaa lukot: et voi ikinä tietää missä kaikkialla avaimia seilaa, kuinka moni edellinen asukas niitä on teettänyt lisää ja kenelle niitä on annettu. Uuden avaimen yhden kappaleen voi toimittaa kiinteistön huoltoyhtiölle, mutta ei vuokranantajalle. Myös kannattaa asennuttaa turvalukko, jonka avaimia ei anneta vuokranantajalle eikä huoltoyhtiölle. Jos huoltofirman pitää joskus päästä sisään syystä tai toisesta etkä ole päivällä kotona, sovitaan etukäteen että jätät turvalukon auki. Hätätilanteessa pelastuslaitos rikkoo oven sisään päästäkseen, ei siinä soitella avaimia miltään vuokranantajalta. Turvatkaa yksityisyytenne, ihmiset.
   Wat? Siis eri sarjaan kuin muu talo?

   Lainaa

  35. Tulos: -31 (35 ääntä)
   Apply cold water to burn. Siinä.

   Lainaa

  36. Pallireiska 24.3.2016 15:51
   Tulos: +83 (91 ääntä)
   Yikes™: vähän itkettää noi mikon englanninkielen taidot lmao
   Mutta suomen kieltä taasen saa sitten raiskata ihan vapaasti?

   Lainaa

  37. Tulos: +95 (109 ääntä)
   Raino: Itse otin joskus yksiööni vuokralle jonkun kauppista aloittavan pimun. Vuokran suuruus oli aika härski, mut ihan kiltisti maksoi. Mahtoi saada kotoa avustusta. Takuuvuokraa pyysin 3:lta kuukaudelta, eli yli 2000 euron mentiin. Luonnollisesti itselleni vaadin oikeuden nostaa massit vuokralaiselta lupia kyselemättä. Kämpän parketti oli vuokraushetkellä aika kulahtanut ja lavuaarikin lohjennut, mutta eipä neitonen huomauttanut mitään eikä vaatinut niitä soppariin merkittäviksi. Noh, kun soppari raukesi niin laskutin ne tytöllä. Kivasti toi lisätuloa pari tonnia. Eikä noi opiskelijat ikinä uskalla lähtee rosikseen taistelemaan.
   Eli olet varas ja ylpeilet sillä? Hakeudu hoitoon.

   Lainaa

  38. Pankkilainen 24.3.2016 17:02
   Tulos: +56 (70 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Mutta ymmärrän, huom. en hyväksy, vuokranantajaakin: jos on velka-asunto ja pankki alkaa uhkailemaan jo muutaman päivän jälkeen missä rahat?? Sitten jos kaveri on sinun vuokraa odotellessa kykenemätön maksamaan pankille, niin kyllähän se stressaa/ajaa epätoivoon. Kannattaa muistaa ettei nuo vuokranantajat mitään hyväntekijöitä ole, hoida asiasi jatkossa.
   Mikään pankki ei muutaman päivän kuluttua ala uhkailemaan, että missä rahat. Pankilla ei myöskään ole oikeutta laittaa lainaa perintään, jos yksi maksu on muutaman viikon myöhässä. Pankkiakin koskevat normaalit kuluttajasuojalait, eli 3 päivää eräpäivän jälkeen alkaa vasta korko juosta, parin viikon päästä tulee maksumuistutukset ja vasta noin kuukauden päästä rupeaa pankki soittelemaan perään, että missä rahat. Eli vuokranantajaa ei kannata tässä tilanteessa ymmärtää.

   Lainaa

  39. Puolikiero_savolainen 24.3.2016 18:37
   Tulos: -20 (44 ääntä)
   Pankkilainen: Mikään pankki ei muutaman päivän kuluttua ala uhkailemaan, että missä rahat. Pankilla ei myöskään ole oikeutta laittaa lainaa perintään, jos yksi maksu on muutaman viikon myöhässä. Pankkiakin koskevat normaalit kuluttajasuojalait, eli 3 päivää eräpäivän jälkeen alkaa vasta korko juosta, parin viikon päästä tulee maksumuistutukset ja vasta noin kuukauden päästä rupeaa pankki soittelemaan perään, että missä rahat. Eli vuokranantajaa ei kannata tässä tilanteessa ymmärtää.
   No entäs jos vuokranantaja on laittanut omat ruokarahansa maksuksi asunnosta kun on luottanut että maksu tulee tilille? Mitä luulet iskeekö epätoivo siinä kohtaa? Passaa kokeilla asintosijoittamista, jos se vuokralainen jättää maksamatta, niin luulen että alat ymmärtämään toisen ahdinkoa. Nimim. Vierestä seurasin kun nistejä häädettiin asuntosijoittajan kämpästä PUOLI VUOTTA, eli sen aikaa kesti saada oikeudenmääräys. "Voittajat" eivät maksaneet euron euroa tuolta ajalta, rahallinen menetys 6 x 650 e.

   Lainaa

  40. Mörökölli 24.3.2016 20:14
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Raino: Itse otin joskus yksiööni vuokralle jonkun kauppista aloittavan pimun. Vuokran suuruus oli aika härski, mut ihan kiltisti maksoi. Mahtoi saada
   Raino: Itse otin joskus yksiööni vuokralle jonkun kauppista aloittavan pimun. Vuokran suuruus oli aika härski, mut ihan kiltisti maksoi. Mahtoi saada kotoa avustusta. Takuuvuokraa pyysin 3:lta kuukaudelta, eli yli 2000 euron mentiin. Luonnollisesti itselleni vaadin oikeuden nostaa massit vuokralaiselta lupia kyselemättä. Kämpän parketti oli vuokraushetkellä aika kulahtanut ja lavuaarikin lohjennut, mutta eipä neitonen huomauttanut mitään eikä vaatinut niitä soppariin merkittäviksi. Noh, kun soppari raukesi niin laskutin ne tytöllä. Kivasti toi lisätuloa pari tonnia. Eikä noi opiskelijat ikinä uskalla lähtee rosikseen taistelemaan.
   Ja tämän takia meillä on nykyään sellaiset kuin vuokravakuustilit. Juurikin tuollaisten kusipäiden takia. Jestas että sapettaa tuollaiset törkeydet.

   Lainaa

  41. Tulos: -10 (28 ääntä)
   siiseliini: Ootko koskaan asunu vuokralla? En usko et kukaan vuokranantaja antaa lupaa moiseen.
   Tuohon ei tarvita vuokranantajan lupaa. Riittää, että otat yhteyttä huoltoyhtiöön ja pyydät heitä sarjoittamaan lukot uudelleen. Mikäli itse suostut operaation maksamaan, niin he tilaavat kyllä lukkosepän paikalle. Tuo todellakin kannattaa tehdä, jos ei aina muutettaessa, niin varsinkin mikäli huoneiston lukot ovat vanhempaa mallia, joiden avaimia voi teettää vapaasti lisää. Niitä voi tosiaan olla missä tahansa liikkeellä. Huoltoyhtiölle avainta ei tarvitse antaa, kun homma menee heidän kauttaan, niin se lukko sarjoitetaan siten, että siihen sopii taloyhtiön yleisavain. Vuokrantantajalle taasen ei asunnon avainta edes tarvitse toimittaa, hän ei sitä mihinkään tarvitse. Asunnon avaimet kuuluvat vain asunnon haltijalle, sekä yleisavain huoltoyhtiölle.

   Lainaa

  42. Tulos: -21 (37 ääntä)
   Panda: Miksi? Kieliopillisesti oikein, ainoa virhe oli sanan “to” kirjoittaminen isolla alkukirjaimella.
   Ensinnäkin, mua ei haittaa yhtään sen että Mikko ei osaa kirjoittaa englantia oikein, koska kaikki ymmärtää mitä se tarkoittaa. Itse olen englannikielinen niin mulla ei mene kieliopillisesti oikein tämä suomenkieli. Mutta: Ei ole kieliopillisesti oikein. Pitäisi sanoa "Apply cold water to the burned area".

   Lainaa

  43. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Viikko on kyllä naurettavan lyhyt aika tuollasiin toimenpiteisiin vaikka vuokranantajaa kismittäiskin...

   Lainaa

  44. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Ulriikka: Näistä kahdesta kommentista huomaa hyvin, kuinka paljon opettajalla on merkitystä! Ensimmäinen = ymmärsin heti Toinen = en jaksa edes lukea Valitettavasti kohdalleni on osunut liikaa noita jälkimmäisiä opettajia, eikä kärsimätön pääni kestä.
   Väittäisin, että tässä on enemmänkin kyse oppijan tavoitteista. Jos riittää käännös, rai:n posti on täysin riittävä. Koska suora käännös oli jo, kirjoitin omani niille, joita ehkä kiinnostaisi tausta-ajatus, muut käyttöyhteydet, liittyvät termit, jne.

   Lainaa

  45. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Takuuvuokra on käsittääkseni vuokralaisen aiheuttamien vahinkojen varalta myös sitä varten, että siitä voidaan veloittaa myöhästyneitä tai maksamattomia vuokria (näin on lukenut ainakin omissa vuokrasopimuksissani), vaikka se ei todellakaan oikeuta vuokran maksamatta jättämiseen. Viikon myöhästyminen ei todellakaan ole peruste häätöön, saati sitten mennä luvatta asuntoon. Kaikki asunnonomistajat eivät todellakaan ole rikkaita, mutta jos meinaa asuntonsa laittaa vuokralle, niin pitäisi nyt ainakin olla varaa sen ylläpitoon. Se kun ei halpaa hommaa tosiaan ole. Jos on niin pennitön asunnonomistaja, että odottaa nälänhädässä vuokralaisen pari päivää myöhästynyttä maksua (kuten joku taisi aiemmin jossitella), niin mitenkä sellainen vuokranantaja hoitaa omat vastuunsa asunnon suhteen, esim. kun ikäloppu jääkaappi sattuu yllättäen poksahtamaan tai lukko olisi korjauksen tarpeessa? Kyllä varmaankin suurin osa ihmisistä haluaa vuokransa maksaa ajoissa, mutta joskus tulee tilanteita jolloin ei voi päättää, milloin itse saa rahaa. Itse jouduin sairaslomalle äskettäin ja joudun nyt toistaiseksi maksamaan vuokran muutaman päivän viiveellä. Ikävältähän se tuntuu, mutta esim. KELA:n maksupäiviin ei asiakas voi mitenkään vaikuttaa.

   Lainaa

  46. Sanktiokäsittely 25.3.2016 6:26
   Tulos: 0 (26 ääntä)
   Wiltsu: Täysjärkisen ihmisen kanssa voi sopia tietenkin. Löytyy sitten näitä höyrypäitä ketkä kuvittelevat tosiaan että se vuokra-asunto on 100% heidän ja sinähän et siellä suurinpiirtein saa kuin hiljaa istua nurkassa. He eivät pahemmin kuuntele yhtään mitään.
   No se vuokra-asuntohan tyypillisesti on 100% vuokranantajan tai yleensä oikeastaan asunnon hallintaan oikeuttavat osakkeet. Kukaan ei estä hankkimasta omaa kämppää jos ei vuokran maksaminen nappaa, ei toki ole oikein viikon myöhästymisen jälkeen tai muutenkaan noutaa telkkaria pantiksi.

   Lainaa

  47. Tulos: +53 (53 ääntä)
   Ja ihan varmasti tekisin rikosilmoituksen jos vuokrantajakävisi varastamassa telkkkarin.

   Lainaa

  48. ninininiiii 25.3.2016 15:44
   Tulos: +12 (30 ääntä)
   wtff: “Apply cold water to the area of burn” on paremmin sanottu tässä tilanteessa kun halutaan käyttää sitä netissä olevaa tapaa sanoa “burn” jonkun nasevan kommentin jälkeen. Tuossa käy selväksi, että kieliopillisesti ei asiaa yritettykään kirjoittaa vaan käyttäen sanaa “burn”. Muut vaihtoehdot kuten “Apply cold water to the burned area” tai “Apply cold water to the burnt area” tmv eivät sisällä sanaa “burn”. Lopulta ei ole oikein mielekästäkään etsiä muita kieliopillisesti parempia lauseita, joissa on mukana sana “burn”, koska viesti tuli jo tuolla ensimmäisellä kerralla ymmärretyksi useimmille. Kielipoliisilla ei tuossa ole minusta mitään työtä.
   "netissä olevaa tapaa?" Toi BURN on 70's Showsta ja Michael Kelson suusta. BURN!

   Lainaa

  49. Tulos: +39 (39 ääntä)
   ninininiiii: “netissä olevaa tapaa?” Toi BURN on 70′s Showsta ja Michael Kelson suusta. BURN!
   70-luvun slangiahan se alunperin on. Siksi sitä 70's Showssakin käytettiin (sitä kautta ehkä palasi nykykäyttöön).

   Lainaa

  50. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Raino: Itse otin joskus yksiööni vuokralle jonkun kauppista aloittavan pimun. Vuokran suuruus oli aika härski, mut ihan kiltisti maksoi. Mahtoi saada kotoa avustusta. Takuuvuokraa pyysin 3:lta kuukaudelta, eli yli 2000 euron mentiin. Luonnollisesti itselleni vaadin oikeuden nostaa massit vuokralaiselta lupia kyselemättä. Kämpän parketti oli vuokraushetkellä aika kulahtanut ja lavuaarikin lohjennut, mutta eipä neitonen huomauttanut mitään eikä vaatinut niitä soppariin merkittäviksi. Noh, kun soppari raukesi niin laskutin ne tytöllä. Kivasti toi lisätuloa pari tonnia. Eikä noi opiskelijat ikinä uskalla lähtee rosikseen taistelemaan.
   Juuri tämän takia kannattaa ottaa muuttopäivänä kuvia asunnosta. Sitten voi osoittaa, että viat olivat jo tullessa, eikä ole minun velvollisuus maksaa niitä. Jos vuokranantaja haluaa viedä asian rosikseen niin siitä vaan, mutta ei varmasti voita, kun vuokralaisella on todisteet. Raino, olet ollut todella törkeä ja vielä retostelet netissä sillä. Kertoisitko myös sukunimesi, niin tiedämme varoa sun omistamia asuntoja.

   Lainaa

  51. muukalainen 27.3.2016 22:17
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Raino: Itse otin joskus yksiööni vuokralle jonkun kauppista aloittavan pimun. Vuokran suuruus oli aika härski, mut ihan kiltisti maksoi. Mahtoi saada kotoa avustusta. Takuuvuokraa pyysin 3:lta kuukaudelta, eli yli 2000 euron mentiin. Luonnollisesti itselleni vaadin oikeuden nostaa massit vuokralaiselta lupia kyselemättä. Kämpän parketti oli vuokraushetkellä aika kulahtanut ja lavuaarikin lohjennut, mutta eipä neitonen huomauttanut mitään eikä vaatinut niitä soppariin merkittäviksi. Noh, kun soppari raukesi niin laskutin ne tytöllä. Kivasti toi lisätuloa pari tonnia. Eikä noi opiskelijat ikinä uskalla lähtee rosikseen taistelemaan.
   ?!?!?!?!?!? kuulostat aika paskalta ihmiseltä. toivottavasti ei tavata koskaan!

   Lainaa

  52. kuittirulla69 28.3.2016 1:13
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Joensuulaiset ymmärtää mikä yhteys kämppä niinivaaralla ja vuokra 420...

   Lainaa

  53. Tulos: -12 (22 ääntä)
   Ei kukaan oikeasti sano "to the area of burn" vaan se on vaan "to burned area". Jätän tämän vain tähän. http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Apply+Cold+Water+To+Burned+Area

   Lainaa

  54. minäpäminä 28.3.2016 19:00
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Raino: Itse otin joskus yksiööni vuokralle jonkun kauppista aloittavan pimun. Vuokran suuruus oli aika härski, mut ihan kiltisti maksoi. Mahtoi saada kotoa avustusta. Takuuvuokraa pyysin 3:lta kuukaudelta, eli yli 2000 euron mentiin. Luonnollisesti itselleni vaadin oikeuden nostaa massit vuokralaiselta lupia kyselemättä. Kämpän parketti oli vuokraushetkellä aika kulahtanut ja lavuaarikin lohjennut, mutta eipä neitonen huomauttanut mitään eikä vaatinut niitä soppariin merkittäviksi. Noh, kun soppari raukesi niin laskutin ne tytöllä. Kivasti toi lisätuloa pari tonnia. Eikä noi opiskelijat ikinä uskalla lähtee rosikseen taistelemaan.
   Hyi mikä ihmisperse olet.

   Lainaa

  55. Voi teitä. 28.3.2016 19:48
   Tulos: -5 (15 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Taru, varmaan joku on vastannutkin sulle jo, mut jos satut lukemaan tätä, niin tässä vastaus: Lain mukaan vuokranantajalla ei ole mitään oikeutta tulla omilla avaimillaan sisälle, ei ilmoittamatta ainakaan. Ja muistaakseni vaikka ilmoittaakin, niin silti pitää kysyä vuokralaiselta lupa. Saatika sitten edes varastaa televisio asukkaalta mukaansa, siinä kohtaa hän on syyllistynyt ainakin murtoon, varkauteen ja ehkä kotirauhan rikkomiseen. Vie käräjille vaan se ukko/akka, saat korvaukset ja tämä vuokranantaja saa sakot, tuntuvat sellaiset, ehkä ehdollista vankeuttakin.. Mutta ymmärrän, huom. en hyväksy, vuokranantajaakin: jos on velka-asunto ja pankki alkaa uhkailemaan jo muutaman päivän jälkeen missä rahat?? Sitten jos kaveri on sinun vuokraa odotellessa kykenemätön maksamaan pankille, niin kyllähän se stressaa/ajaa epätoivoon. Kannattaa muistaa ettei nuo vuokranantajat mitään hyväntekijöitä ole, hoida asiasi jatkossa.
   Tämä: Saat korvaukset. Jessus te internetin besserwisser -lakimiehet ootte noloja.

   Lainaa

  56. Tulos: +22 (22 ääntä)
   PekkaKana: Ei, vuokranantaja ei saa sellaista tehdä. Kyseessä on varkaus.
   Itseasiassa tuo voidaan jo katsoa törkeäksi varkaudeksi. Koska se kohdistuu asuttuun asuntoon, sekä vuokranantajana pitäis osottaa kyllä olevansa luottamuksen arvoinen.

   Lainaa

  57. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Puolikiero_savolainen Laista ei löydy sellasta rikosnimikettä kuin murtautuminen. ;) Mut varkaus/törkeä varkaus täyttyy ja kotirauhan häirintä. Ellei se mene konkurenssilla törkeään varkauteen.

   Lainaa

  58. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Taru, varmaan joku on vastannutkin sulle jo, mut jos satut lukemaan tätä, niin tässä vastaus: Lain mukaan vuokranantajalla ei ole mitään oikeutta tulla omilla avaimillaan sisälle, ei ilmoittamatta ainakaan. Ja muistaakseni vaikka ilmoittaakin, niin silti pitää kysyä vuokralaiselta lupa. Saatika sitten edes varastaa televisio asukkaalta mukaansa, siinä kohtaa hän on syyllistynyt ainakin murtoon, varkauteen ja ehkä kotirauhan rikkomiseen. Vie käräjille vaan se ukko/akka, saat korvaukset ja tämä vuokranantaja saa sakot, tuntuvat sellaiset, ehkä ehdollista vankeuttakin.. Mutta ymmärrän, huom. en hyväksy, vuokranantajaakin: jos on velka-asunto ja pankki alkaa uhkailemaan jo muutaman päivän jälkeen missä rahat?? Sitten jos kaveri on sinun vuokraa odotellessa kykenemätön maksamaan pankille, niin kyllähän se stressaa/ajaa epätoivoon. Kannattaa muistaa ettei nuo vuokranantajat mitään hyväntekijöitä ole, hoida asiasi jatkossa.
   Uskottavaa neuvontaa, kun tekstissä vilisee: "muistaakseni", "ehkä".

   Lainaa

  59. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Ei, vuokranantaja ei saa ilmoittamatta tulla asuntoon. Vastaanväittäjät voivat tutkia vaikka lakikirjaa aiheesta. "Nykynuoriso on epäluotettavaa", "olisit maksanut vuokran ajoissa" ja "ehkä ei ole oikea keino, mutta..." kommentoijat, oikeasti vetäkää se pää pyllystä ja tutkikaa asiaa ennen kun alatte huutelemaan puskista paskaa. Tottakai, ilmoitus vähän myöhästyvästä vuokrasta olisi ollut oikein ja kohteliasta, mutta sen ilmoittamatta jättäminen ei anna vuokranantajalle oikeutta tulla asuntoon.

   Lainaa

  60. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Taru, varmaan joku on vastannutkin sulle jo, mut jos satut lukemaan tätä, niin tässä vastaus: Lain mukaan vuokranantajalla ei ole mitään oikeutta tulla omilla avaimillaan sisälle, ei ilmoittamatta ainakaan. Ja muistaakseni vaikka ilmoittaakin, niin silti pitää kysyä vuokralaiselta lupa. Saatika sitten edes varastaa televisio asukkaalta mukaansa, siinä kohtaa hän on syyllistynyt ainakin murtoon, varkauteen ja ehkä kotirauhan rikkomiseen. Vie käräjille vaan se ukko/akka, saat korvaukset ja tämä vuokranantaja saa sakot, tuntuvat sellaiset, ehkä ehdollista vankeuttakin.. Mutta ymmärrän, huom. en hyväksy, vuokranantajaakin: jos on velka-asunto ja pankki alkaa uhkailemaan jo muutaman päivän jälkeen missä rahat?? Sitten jos kaveri on sinun vuokraa odotellessa kykenemätön maksamaan pankille, niin kyllähän se stressaa/ajaa epätoivoon. Kannattaa muistaa ettei nuo vuokranantajat mitään hyväntekijöitä ole, hoida asiasi jatkossa.
   Kotirauhan rikkomiseen ja varkauteen, ei murtautumiseen. Ellei sitten rikkonut lukkoa avaimen käyttämisen sijaan. Pankki ei myöskään viikossa ala karhuamaan rahojaan, eikä tälle käytökselle ole minkäänlaista perustetta lain puitteessa. Tottakai myöhästyvästä vuokrasta olisi kohteliasta ilmoittaa, varsinkin jos se on viikon myöhässä, mutta se ei anna mitään oikeutta vuokranantajalle tunkeutua asuntoon. Olisi vaikka soitellut, kun ei vuokraa näy tilillä niin vuokralainen olisi voinut kertoa erinäiset syynsä joista mainitsee kirjoituksessaan.

   Lainaa

  61. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Sanktiokäsittely: No se vuokra-asuntohan tyypillisesti on 100% vuokranantajan tai yleensä oikeastaan asunnon hallintaan oikeuttavat osakkeet. Kukaan ei estä hankkimasta omaa kämppää jos ei vuokran maksaminen nappaa, ei toki ole oikein viikon myöhästymisen jälkeen tai muutenkaan noutaa telkkaria pantiksi.
   Tyypillisesti vuokranantaja on vuokrannut asunnon hallinnan vuokralaiselle, joten hänellä ei ole oikeutta mennä asuntoon ilman lupaa ennen vuokrasopimuksen purkamista/päättymistä.

   Lainaa

  62. nönnönnöö 18.5.2016 10:46
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Voi teitä.: Tämä: Saat korvaukset. Jessus te internetin besserwisser -lakimiehet ootte noloja.
   Joskus te "besserwisser-syyttelijät" olette noloja.

   Lainaa

  63. Unelmavuokralainen 26.12.2019 8:16
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Juu tosiaan vuokra-asunto on vuokranantajan omaisuutta, mutta vuokralaisen muutettua sinne se muuttuu vuokralaisen kodiksi eikä sinne ole muilla mitään asiaa ilman lupaa. Olen itse asunut vain 3 vuotta elämästäni vuokralla. Asunnon omistaja vaihtui pariin otteeseen vuosien aikana, mutta viimeisin omistaja oli mukava mies, joka ei turhia stressannut vaikka maksoin joskus vähän myöhässä vuokran. Oli oppinut jo, että aina minä sen maksan kuitenkin. Kovasti veeaa harmitteli kun muutin pois :-D Olen unelmavuokralainen. Harmi vain, että en vuokralle enää muuta.

   Lainaa

  64. Tulos: +1 (1 ääni)
   PekkaKana: Ei, vuokranantaja ei saa sellaista tehdä. Kyseessä on varkaus.
    Kyllä näin....on laki jonka mukaan vuokraisäntä EI saa tulla asuntoon vaikka omistaa sen. Vuokralaiselle on ilmoitettava etukäteen jos hän haluaa tulla,

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asunto, vuokra, takavarikoida, pantti, tv, telkkari, vuokranantaja