Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Oikeasti köyhä

Hyvinvointivaltion todellinen uhri avautuu.
Oikeasti köyhä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 55 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +925 (949 ääntä)
      Ja hänen lapsestaankin kasvoi laatuyksilö

      Lainaa

    2. Luomuteurastaja 23.2.2016 1:12
      Tulos: +641 (659 ääntä)
      Mä tahdon kans saman sossun asiakkaaksi!

      Lainaa

    3. syomakoyha 23.2.2016 1:26
      Tulos: +613 (649 ääntä)
      No äkkiäpä Daniela suoritti elämäm korkea koulun .... :D

      Lainaa

    4. Tulos: +445 (481 ääntä)
      Kai sillä sossun rahalla voi ostaa ihan mitä haluaa, vaikka niitä muotivaatteita tai lomia Pattayalle. Se on sitä priorisointia :D

      Lainaa

    5. Tulos: +120 (138 ääntä)
      Jaahas, vai silviisii

      Lainaa

    6. tekuilatikka 23.2.2016 1:47
      Tulos: +103 (139 ääntä)
      Ite lähtisin mielummin Känadaan.

      Lainaa

    7. Tulos: +293 (301 ääntä)
      Taitaa ne lomamatkailijat ja merkkivaatteita ostavat sossupummit olla luottotiedottomia hetken päästä. Tai sitten pimeitä tuloja, apua vanhemmilta tai parisuhde töissäkäyvän kanssa. Ei sossussa paljon itkut tai väärät tiedot auta. Olisi myös mielenkiintoista tietää, onko mahdollisuus työttömyyspäivärahaan vanhempainetuuksien lisäksi. Usein kun ei moni aina tiedä/muista kaikkia mahdollisia etuuksia, joita voi hakea. Etenkin jos on ollut "aina" töissä.

      Lainaa

    8. Diibadaaba 23.2.2016 3:26
      Tulos: +198 (214 ääntä)
      Sääli näin töissäkäyvänä ihmisenä, pitää vissiin itsekin ruveta sossupummiksi jos sillä Pattayan matkoja tienaa...mun palkalla lähdetään korkeintaan kesämökille :)

      Lainaa

    9. Tulos: +313 (319 ääntä)
      Jotenkin ihmisiä aina yllättää aivan helvetisti, että työttömänä pelkällä yhteiskunnan tuella ei olekaan pohjattoman lokoisaa ja mukavaa. Rahaa tulee vähemmän kuin työtä tekemällä, ja julmasti sitä varten pitää vielä viedä papereita Kelaan ja jopa odottaa, että Kela syynää hakemukset läpi. Epäreilua, netissähän sanottiin että tukia saava kusettaa yhteiskuntaa ja syö vain kaviaaria ja tryffeleitä! No, onneksi Pattayalla on lämmin.

      Lainaa

    10. Pasanen Spede 23.2.2016 4:09
      Tulos: -230 (308 ääntä)
      Kannattaa varmaan tähän kusiseen lafkaan niitä lapsia tehdä. Siinäs sitten katsotte kun islamistinen ylivalta raiskaa ja repii lapsenne raajat irti.

      Lainaa

    11. Tulos: +36 (62 ääntä)
      ..siinä on taas yks "mallikansalainen", ei voi muuta sanoa. Miettikää millane tuosta lapsesta kasvaa kun äiti on noinkin "sivistynyt ja järkevä".

      Lainaa

    12. Tulos: -37 (89 ääntä)
      On siinä arvot kohdallaan jos elämä mitataqn merkkivaatteilla ja valmislomamatkoilla. Itse ihailen enemmän niitä jotka ostavat uniikkia käsintehtyä merkistä viis, ja jauhelihan voi jauhattaa tiskillä itse hyvästä lihasta.

      Lainaa

    13. Tulos: +98 (118 ääntä)
      Ehdotus: kun käyt töissä, ole kaukaa viisas ja säästä rahaa. Vaikkapa sitä varten, että voit sitten huoletta (tai vähemmällä huolella) olla lasten kanssa kotona, kun ne ovat pieniä. Sanoisinko kokemuksesta, että helppoa ku heinänteko, vaikka eipä tässä kyllä panna mennen Pattayalle! Ja niille rutisijoille, jotka inisevät "noniimutku ei ne tulot sillonkaa ollu niin isot, että olis säästöön jääny" sanoisin, että ei se lastenteko sitä taloudellista tilannetta ainakaan paranna, joten kannattaa oikeasti miettiä tekeekö niitä sit ollenkaan. Ja jos kuitenkin tekee, niin kitinät pois: realiteetit ovat olleet kaikille vapaasti kuultavissa/nähtävissä jos tajuaa kysyä. Piste.

      Lainaa

    14. Tulos: -24 (44 ääntä)
      No, itsehän olin varusmiehenä ja nyt sivarina. Saan päivärahaa 5,10 (aamut 1-165, nousee hiljalleen). Nytkin töissä.

      Lainaa

    15. Tulos: +10 (34 ääntä)
      Eikö se vistikin mene jotenkin niin, että saita ottaa omat lapset mukaan Pattayalle?

      Lainaa

    16. Tulos: +7 (19 ääntä)
      Horror: Eikö se vistikin mene jotenkin niin, että saita ottaa omat lapset mukaan Pattayalle?
      *Vitsikin*

      Lainaa

    17. Tulos: +79 (89 ääntä)
      "Joskus olin töissä joo joten mua ei saa leimata sossupummiksi."

      Lainaa

    18. Tulos: +62 (82 ääntä)
      Kodinhoidontuki -.- edelleenkään kela ei taida maksaa siitä että "hoidat kotia"

      Lainaa

    19. Tulos: +40 (48 ääntä)
      Kiti: Taitaa ne lomamatkailijat ja merkkivaatteita ostavat sossupummit olla luottotiedottomia hetken päästä. Tai sitten pimeitä tuloja, apua vanhemmilta tai parisuhde töissäkäyvän kanssa. Ei sossussa paljon itkut tai väärät tiedot auta. Olisi myös mielenkiintoista tietää, onko mahdollisuus työttömyyspäivärahaan vanhempainetuuksien lisäksi. Usein kun ei moni aina tiedä/muista kaikkia mahdollisia etuuksia, joita voi hakea. Etenkin jos on ollut “aina” töissä.
      Kyllä työttömyyspäivärahaa ja kotihoidontukea voi saada yhtä aikaa niin kauan kunhan lapsi on alle 3-vuotias eikä ole kunnallisessa päivähoidossa, ts. hoidetaan kotona. Tuolloin kotihoidontuki kuitenkin vähennetään työttömyyspvrahasta joten en tiedä kuinka paljon enemmän jää lopulta käteen. Ja työttömänä on sitten tietysti velvollinen menemään töihin tai opiskelemaan jos työkkäri osoittaa jonkun työ/harjoittelupaikan ja täytyy olla valmis laittamaan lapsi hoitoon lyhyellä varoitusajalla. Harva haluaa esim. alle 1-vuotiasta yhtäkkiä lykätä hoitoon sinne, mistä paikka vain irtoaa. Lastenhoidon tuet on Suomessa kyllä uskomattoman huonot, en ymmärrä millä logiikalla minimiäitiyspäiväraha on pienempi kuin työttömyyspvraha.

      Lainaa

    20. Tulos: +37 (43 ääntä)
      Onkohan Pattayalla paremmat kodinhoidontuet?

      Lainaa

    21. Tulos: +30 (56 ääntä)
      "daniela"- näkeehän sen jo nimestä mihin tie vie :D

      Lainaa

    22. Tulos: +12 (22 ääntä)
      Oishan se pitänyt arvata, että tää tänne päätyy.

      Lainaa

    23. Käyttäjä 23.2.2016 10:16
      Tulos: +158 (162 ääntä)
      Pikkuisen lyhytnäköistä valittaa, miten SUOMESSA on asiat niin huonosti ja tuet niin pienet ja lapsiperheitä ei tueta tarpeeksi jne... Missä maassa sitten on suuremmat tuet ja pitemmät äitiyslomat ja kaikki hoidettu paremmin? Suurimmassa osassa maailmaa ei mitään tämmöistä lastenhoitotukea ole lainkaan, äitiyslomat eivät läheskään näin pitkät, eikä hoitovapaasta ole haavettakaan, vieläpä että siitä maksettaisiinkin jotain... Entäs lähes ilmainen synnyttäminen, äitiyspakkaus, neuvolajärjestelmä, kaikille kuuluva terveydenhoito, ilmainen koulutus... Joo on tämä niin surkeaa, paras muuttaa Ameriikan kultamaahan tai Etelä-Eurooppaan, siellä saa varmasti kaksi tonnia kuussa tekemättä mitään, ja parempaa ilmaista kouluruokaa... Hoidan minäkin lapsia kotona ja ei tietenkään kotihoidontuella leveästi elellä, mutta ei kyllä ole koskaan tullut mieleen että valtiolla olisi joku velvollisuus maksaa kaikki mitä haluan. Mahtava juttu on se, että ylipäänsä jotain saan. Se auttaa - puolison palkan lisäksi - hoitamaan lapset kotona, ja tästä mahdollisuudesta olen kiitollinen. Jos haluan merkkivaatteita ja ulkomaanmatkoja, minun pitää ruveta itse miettimään mistä alan tienata rahaa.

      Lainaa

    24. Käyttäjä 23.2.2016 10:19
      Tulos: +80 (88 ääntä)
      Oli joskus nuorempana pakko hakea pari kuukautta sossusta avustusta, ja se oli kyllä niin tarkkaa ja tiukkaa ja pieniä summia, että ei sillä ulkomaanmatkoja olisi lähdetty hankkimaan. Jos ne käytännöt eivät kauheasti ole muuttuneet, täytyy olla muita pimeitä tuloja että sossun asiakkaana eläisi leveästi. Jos näin on, niin ongelma on se, että sossua huijataan, eikä se, että sossu tarkoituksella rahoittaa joidenkin luksusta. Jos Daniela tietää huijaustapauksia, ei kun ilmiantamaan...

      Lainaa

    25. Tulos: -63 (69 ääntä)
      Kiti: Taitaa ne lomamatkailijat ja merkkivaatteita ostavat sossupummit olla luottotiedottomia hetken päästä. Tai sitten pimeitä tuloja, apua vanhemmilta tai parisuhde töissäkäyvän kanssa. Ei sossussa paljon itkut tai väärät tiedot auta. Olisi myös mielenkiintoista tietää, onko mahdollisuus työttömyyspäivärahaan vanhempainetuuksien lisäksi. Usein kun ei moni aina tiedä/muista kaikkia mahdollisia etuuksia, joita voi hakea. Etenkin jos on ollut “aina” töissä.
      Oletko itse koskaan ollut sossun asiakkaana? Itse pääsin opiskeluaikoina toimeentulotuen piiriin opintotuen sijasta ja ai että sitä rahaa tuli. Puolessa vuodessa sain kerättyä rahat kasaan kahden hengen etelänmatkaan ja säästöön jäi vielä vaikka kuinka paljon.

      Lainaa

    26. totuuden_torvi 23.2.2016 10:45
      Tulos: +52 (60 ääntä)
      Tais Daniela nyt sekottaa Pattayan ja Pattijoen.

      Lainaa

    27. Tulos: +58 (62 ääntä)
      Jorma: Oletko itse koskaan ollut sossun asiakkaana? Itse pääsin opiskeluaikoina toimeentulotuen piiriin opintotuen sijasta ja ai että sitä rahaa tuli. Puolessa vuodessa sain kerättyä rahat kasaan kahden hengen etelänmatkaan ja säästöön jäi vielä vaikka kuinka paljon.
      Jokainenhan sieltä sossusta lähtökohtaisesti saa saman verran rahaa. Juju onkin siinä miten sen tuen käyttää. Esimerkiksi ruokaan ihmiset käyttävät hyvinkin eri määriä rahaa ja pieniruokaisella voi jäädä satakin euroa enemmän säästöön kuin jollain toisella.

      Lainaa

    28. Tulos: +49 (53 ääntä)
      Voi olla että seuraavassa kuussa ei soskusta tule mitään kun tiliotteesta katsotaan että ahaa, itku kurkussa tultiin tänne pyytämään avustusta kun kelan tuet oli jäissä, ja sitten lähdetäänkin rahoilla lomille. Sosku osaa myös periä takaisin saatavansa jos katsoo että verorahoja on käytetty väärin.

      Lainaa

    29. Tulos: +48 (50 ääntä)
      Jorma: Oletko itse koskaan ollut sossun asiakkaana? Itse pääsin opiskeluaikoina toimeentulotuen piiriin opintotuen sijasta ja ai että sitä rahaa tuli. Puolessa vuodessa sain kerättyä rahat kasaan kahden hengen etelänmatkaan ja säästöön jäi vielä vaikka kuinka paljon.
      Ei tainnut sinulla olla isoja menoja? Itse olin opiskeluaikoina kesälomat sossun asiakkaana kun lama-aikaan ei päässyt töihin, ja voin ihan rehellisesti sanoa että se 550e/kk ei paljon moneen asiaan riittänyt kun vuokraankin meni ~300e. Siihen päälle vielä silloinen pakollinen "tv-lupamaksu" joka oli yli 50e ja sähkölaskukin sattui juuri kesäkuukausille, 50-70e. Ei jäänyt kovin ruusuisia kuvia sosiaalitoimen tukemisesta. Tosin olihan se nyt isompi kuin maksimoitu opintotuki, se jäi neljään ja puoleen sataan kuukaudessa (siihen tosin tuli päälle asumistuki, että enemmän siitä jäi rahaa käteen). Soskussa vaan oli se, että säästämistä ei hyväksytty. Jos sait yli 50e vaikka synttärirahaa tilille, niin se ylijäämä vähennettiin tuista. Aika kitsasta meininkiä omasta mielestäni, varsinkin kun puhutaan ihmisistä jotka ovat menossa elämässä eteenpäin eikä vain ryyppäämässä päivätpitkät.

      Lainaa

    30. Tulos: +29 (39 ääntä)
      Helvetti kun ihmiset ottaisivat enemmän vastuuta omasta elämästään. Voisivat miettiä vaikka siellä Facessa sitä, että mistä löytäisi töitä, eivätkä pohtisi ja neuvoisi toisiaan (tai olisivat kateellisia muille) että miten saa kusetettua sosiaalitukia parhaiten.

      Lainaa

    31. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Luomuteurastaja: Mä tahdon kans saman sossun asiakkaaksi!
      taidetaan tuntea nimellä "pappa betalar"

      Lainaa

    32. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Anskuu: Kodinhoidontuki -.- edelleenkään kela ei taida maksaa siitä että “hoidat kotia”
      Samaa olin sanomassa. Jotkut ei vaan tajua.

      Lainaa

    33. Tulos: +53 (53 ääntä)
      Musta tuntuu, että Danielalla on miehineen jokin salainen lomasäästötili, josta löytyy yhtäkkiä lomarahoja. Ei kyllä mitenkään Kelan tai sossun rahoilla mihinkään lomille lähdetä, jos on kerta tiukkaa. Ja ylipäätäänkin musta silloin ei ole oikeasti köyhä, jos on esim. varaa laittaa lapsilisät joillekin lasten omille säästötileille tai pitää ylipäätään mitään säästössä. Ja silloin ei varsinkaan ole köyhä, jos pystyy tuollaisessa rahatilanteessa lähtemään ulkomaille. Silloin hammasta purren kidutaan täällä kylmässä.

      Lainaa

    34. Tulos: +45 (51 ääntä)
      Ei oo voinu tehdä "aina töitä", koska muuten hänen äitiyspäivärahansa ei olisi ollut "naurettavan" pieni. Jos on töissä 6kk ennen äitiyslomalle jäämistä, saa äitiyspäivärahan laskettua edellisten tulojen perusteella. Jos ei, lasketaan se edellisten vahvistettujen verotustietojen mukaan. Siinäkään tapauksessa tämä sankari ei ole ollut silloin aikoinaan töissä, jos kerta tulot on silloinkin olleet niin surkeat, että saa ihan minimaalista päivärahaa.

      Lainaa

    35. Tulos: +42 (44 ääntä)
      Ei muuta kuin muutto ameriikan ihmemaahan. Siellä on kaikki paremmin, myös äitiysloma-asiat. (vinkki: ei muuten ole)

      Lainaa

    36. Tulos: +22 (30 ääntä)
      Diibadaaba: Sääli näin töissäkäyvänä ihmisenä, pitää vissiin itsekin ruveta sossupummiksi jos sillä Pattayan matkoja tienaa…mun palkalla lähdetään korkeintaan kesämökille
      No, sillä oman kesämökin hinnalla saa tietty aika monta Pattayan matkaa...

      Lainaa

    37. älyhoiäläjätä 23.2.2016 18:50
      Tulos: -70 (78 ääntä)
      Kiti: Taitaa ne lomamatkailijat ja merkkivaatteita ostavat sossupummit olla luottotiedottomia hetken päästä. Tai sitten pimeitä tuloja, apua vanhemmilta tai parisuhde töissäkäyvän kanssa. Ei sossussa paljon itkut tai väärät tiedot auta. Olisi myös mielenkiintoista tietää, onko mahdollisuus työttömyyspäivärahaan vanhempainetuuksien lisäksi. Usein kun ei moni aina tiedä/muista kaikkia mahdollisia etuuksia, joita voi hakea. Etenkin jos on ollut “aina” töissä.
      Se nyt vaan on totta et nää maahamuuttajat kulkee guccin laukkuje ja lompakoide kaa ja kaikki kengät mitä käyttää maksaa sen 100e ylöspäi. ei tee v*ttujakaa työtä niide etee. jote en mäkää aio mitää duunia tehä suomes. mielummi elän sossupummina kunnes maahamuuttajie tuet tulee samalle tasolle ku suomalaiste

      Lainaa

    38. Silmät auki! 24.2.2016 9:14
      Tulos: -11 (41 ääntä)
      Kuka pakottaa lisääntymään? Se on kyllä jännä juttu, että tiedän moniakin mamuperheitä joissa vaan lisäännytään eikä kumpikaan vanhemmista käy koskaan töissä. Millä rahalla elättävät kakaransa? Ainiin joo..

      Lainaa

    39. Silmät auki! 24.2.2016 9:16
      Tulos: -24 (30 ääntä)
      MoniQ: ..siinä on taas yks “mallikansalainen”, ei voi muuta sanoa. Miettikää millane tuosta lapsesta kasvaa kun äiti on noinkin “sivistynyt ja järkevä”.
      Niin, mitä jos kyseessä olisikin ollut joku muu kuin suomalainen? Et varmasti haukkuisi.

      Lainaa

    40. Silmät auki! 24.2.2016 9:17
      Tulos: +1 (21 ääntä)
      Diibadaaba: Sääli näin töissäkäyvänä ihmisenä, pitää vissiin itsekin ruveta sossupummiksi jos sillä Pattayan matkoja tienaa…mun palkalla lähdetään korkeintaan kesämökille
      Itsehän menen paljon mieluummin kesämökille.

      Lainaa

    41. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Eli siis myönnät ettet ole itse hankkinut itsellesi vielä töitä? Mutta sitten itketään kun sossu ja kela ei maksakaan elämistä. Anteeksi, mutta ei mene mun ymmärrykseen. Miettisi vähän aikaa miten yksinhuoltajat selviää, aika moni heistä on jaksanut hankkia sen työpaikan ja jopa käy siellä. Ei sitä rahaa puussa kasva, eikä sitä jaella vaan huvinvuoksi ihmisille jotka ei edes yritä tehdä mitään sen ansaitakseen.

      Lainaa

    42. Tulos: +19 (27 ääntä)
      Joskus vuosia sitten sossurahoilla eläessäni sain lahjaksi matkan (lennot+hotelli), itse tarvitsi vain saada käyttöraha. Siirsin sitten kaikkien laskujen eräpäivää ja tiesin että seuraava kuu tulisi olemaan tiukka, mutta olihan ilmaiselle matkalle päästävä. Siskoni avusti antamalla matkarahaa 100e, joka näkyi tiliotteessani, joten pistin selvityksen, että se oli matkarahaa viikon reissua varten. Sossun päätöksessä sitten tuli ettei ulkomaanreissun ajalta ole oikeutettu toimeentulotukeen ja alensi sitä siis neljäsosan. Kyllä tuli kalliiksi ilmainen loma. Naurettavintahan oli se että sossu ei olisi ikinä saanut tietää reissusta ellen olisi itse möläyttänyt...

      Lainaa

    43. TapioRautaWaara 24.2.2016 15:00
      Tulos: +14 (16 ääntä)
      Mä taidan ruveta hottikseks. Niilläkin tuntuu tulevan rahaa ja mainetta tekemättä mitään. Ku ne on niin hot :D

      Lainaa

    44. Tulos: +31 (47 ääntä)
      Pasanen Spede: Kannattaa varmaan tähän kusiseen lafkaan niitä lapsia tehdä. Siinäs sitten katsotte kun islamistinen ylivalta raiskaa ja repii lapsenne raajat irti.
      Eikö ylläpito voisi puuttua tällaisiin kommentteihin? Ne jotka tällaista haluavat lukea, voivat mennä MV-lehden sivuille.

      Lainaa

    45. muukalainen 24.2.2016 18:43
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      TapioRautaWaara: Mä taidan ruveta hottikseks. Niilläkin tuntuu tulevan rahaa ja mainetta tekemättä mitään. Ku ne on niin hot
      hei hyvä idea! mäki voin tulla siihen seuraavalle tuotantokaudelle!

      Lainaa

    46. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Tää oli koominen :D mut tuli mieleen, et ainakin itse varattiin joskus Thaimaan matka vuotta etukäteen ja maksettiin se muutamassa osassa pois. Eli välttämättä tää Danielan reissu ei oo mikään äkkilähtö vaan saattaa olla jo aiemmin maksettu matka. Tosin, tarvitaanhan siellä matkallakin rahaa... :D

      Lainaa

    47. Tulos: -1 (13 ääntä)
      Teki sitten lapsia vaikka ei ollut varaa?!

      Lainaa

    48. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Käyttäjä: Pikkuisen lyhytnäköistä valittaa, miten SUOMESSA on asiat niin huonosti ja tuet niin pienet ja lapsiperheitä ei tueta tarpeeksi jne… Missä maassa sitten on suuremmat tuet ja pitemmät äitiyslomat ja kaikki hoidettu paremmin? Suurimmassa osassa maailmaa ei mitään tämmöistä lastenhoitotukea ole lainkaan, äitiyslomat eivät läheskään näin pitkät, eikä hoitovapaasta ole haavettakaan, vieläpä että siitä maksettaisiinkin jotain… Entäs lähes ilmainen synnyttäminen, äitiyspakkaus, neuvolajärjestelmä, kaikille kuuluva terveydenhoito, ilmainen koulutus… Joo on tämä niin surkeaa, paras muuttaa Ameriikan kultamaahan tai Etelä-Eurooppaan, siellä saa varmasti kaksi tonnia kuussa tekemättä mitään, ja parempaa ilmaista kouluruokaa… Hoidan minäkin lapsia kotona ja ei tietenkään kotihoidontuella leveästi elellä, mutta ei kyllä ole koskaan tullut mieleen että valtiolla olisi joku velvollisuus maksaa kaikki mitä haluan. Mahtava juttu on se, että ylipäänsä jotain saan. Se auttaa – puolison palkan lisäksi – hoitamaan lapset kotona, ja tästä mahdollisuudesta olen kiitollinen. Jos haluan merkkivaatteita ja ulkomaanmatkoja, minun pitää ruveta itse miettimään mistä alan tienata rahaa.
      Täysin totta. Ja Suomessa sentään on mahdollisuus mennä takaisin töihin jos haluaa, koska päivähoito on edullista. Esimerkiksi täällä Iso-Britanniassa jossa asun päivähoito on niin kallista, että äidin ei oikeasti ole järkeä mennä välttämättä takaisin töihin koska kaikki siitä saatava palkka menisi päivähoitomaksuihin.
      Käyttäjä: Pikkuisen lyhytnäköistä valittaa, miten SUOMESSA on asiat niin huonosti ja tuet niin pienet ja lapsiperheitä ei tueta tarpeeksi jne… Missä maassa sitten on suuremmat tuet ja pitemmät äitiyslomat ja kaikki hoidettu paremmin? Suurimmassa osassa maailmaa ei mitään tämmöistä lastenhoitotukea ole lainkaan, äitiyslomat eivät läheskään näin pitkät, eikä hoitovapaasta ole haavettakaan, vieläpä että siitä maksettaisiinkin jotain… Entäs lähes ilmainen synnyttäminen, äitiyspakkaus, neuvolajärjestelmä, kaikille kuuluva terveydenhoito, ilmainen koulutus… Joo on tämä niin surkeaa, paras muuttaa Ameriikan kultamaahan tai Etelä-Eurooppaan, siellä saa varmasti kaksi tonnia kuussa tekemättä mitään, ja parempaa ilmaista kouluruokaa… Hoidan minäkin lapsia kotona ja ei tietenkään kotihoidontuella leveästi elellä, mutta ei kyllä ole koskaan tullut mieleen että valtiolla olisi joku velvollisuus maksaa kaikki mitä haluan. Mahtava juttu on se, että ylipäänsä jotain saan. Se auttaa – puolison palkan lisäksi – hoitamaan lapset kotona, ja tästä mahdollisuudesta olen kiitollinen. Jos haluan merkkivaatteita ja ulkomaanmatkoja, minun pitää ruveta itse miettimään mistä alan tienata rahaa.
      Täysin totta. Ja Suomessa sentään voi mennä takaisin töihin jos haluaa, koska päivähoito on edullista. Asun UK:ssa ja täällä monet äidit eivät mene töihin ennen kuin lapset ovat koulussa, koska päiväkotimaksut söisivät heidän koko palkkansa.

      Lainaa

    49. Tulos: +16 (20 ääntä)
      älyhoiäläjätä: Se nyt vaan on totta et nää maahamuuttajat kulkee guccin laukkuje ja lompakoide kaa ja kaikki kengät mitä käyttää maksaa sen 100e ylöspäi. ei tee v*ttujakaa työtä niide etee. jote en mäkää aio mitää duunia tehä suomes. mielummi elän sossupummina kunnes maahamuuttajie tuet tulee samalle tasolle ku suomalaiste
      Eikö ylläpito voisi tehdä tälle täysin asiaan liittymättömälle törkypuheelle jotakin? Ikävä lukea Feissarimokia, jos sivusta tulee MV-"lehden" tytäryhtiö.

      Lainaa

    50. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Muuttais vaikka amerikkaan jos suomi on kerran niin paska maa asua. Valittaan kun ei oo rahaa ostaa vaatteita ja sitt tuhlaa kaikki loputkin rahansa jollekin parin päivän reissulle jonnekkin perseeseen. Siellä sitt vittu istutaan ja kun tullaan takasin suomeen valitetaan kun elämä on perseestä ja ei oo rahaa. Tommosille idiooteille jokka ei saatana osaa käyttää rahaa järkevästi ei sais antaa ees rahaa

      Lainaa

    51. Tulos: -5 (7 ääntä)
      Ulkomaillahan Daniela olisi päässyt Pattayalle viikossa, Suomessa hänen onnettoman piti odottaa vajaat kaksi viikkoa.

      Lainaa

    52. Tulos: -6 (6 ääntä)
      Toivottavasti ei tuu lapselle sit jokku allergiaherkkyydet ja diabetekset tms. :/

      Lainaa

    53. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Perkeleen ääliö. Itse elän tuilla ja olen todennut että sossupummiksi huutelijat ovat yleensä sitä tollointa porukkaa mitä löytyy. Ammatti minulta löytyy ja asun parinkymmenen neliön asunnossa, jonka vuokran jälkeen jää "merkkivaatteisiin ja lomamatkoihin" 320 euroa. Sillä kun ensin maksaa netti- ja puhelinliittymän, sähköt ja vakuutuslaskut niin rahaa jää sen verran että se alejauheliha on oikeasti luksusta. On syöty pelkkää puuroa ja makaroonia viikkokausia, joskus pelkkiä omenoita ja niin edespäin. Menkää koittamaan kuinka kivaa ja helppoa se on. Kukaan kantasuomalainen ei elä tuilla sen takia että se raha olisi mitenkään riittävä minkäänlaiseen ylimääräiseen. Sillä saa itsensä ruokittua jos on onnekas ja sillä selvä.

      Lainaa

    54. Helakka kurkku 23.11.2021 0:18
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Yks valittaa kun ei osaa ilmoittaa kelalle vaadittavia tietoja kun hakee tukia, tai hakea tukia kelan ohjeiden mukaan (eli ajoittaa esim isyysrahakausia jne). Varmaan ihan oma vika, ei ole niin rakettitiedettä. Itse olen opiskelijana ja perheellisenä elänyt paljon tukien varassa ja hyvin on aina riittänyt. On mukava että Suomen valtio mahdollistaa opiskelut ja tukee myös perheellisiä (tässä vaiheessa muistutus kaikille perheettömille että mun lapset todennäköisesti aikanaan mahdollistaa teidänkin eläkkeiden maksut). En kuitenkaan ota sitä itsestään selvyytenä, vaikka olenkin sitä mieltä että molempien tukeminen on yhteiskunnalta kannattava teko pitkällä aikavälillä. Kiitos valtio! maksan mukisematta ja tyytyväisenä veroni nyt kun olen työelämässä, kun tiedän mitä sillä saa. aika paljon enemmän kuin monessa muussa maassa. Hyvän koulutuksen, terveydenhuollon jne. vaikka nekin voisivat olla parempia mutta ovat kuitenkin riittävän hyviä. on toki hyvä että niistäkin puhutaan, ollaan kriittisiä ja vaativia jotta hommat toimii eikä jouduta siihen tilanteeseen että verorahat menevät tehottomaan käyttöön.

      Lainaa

    55. heimosenkeimo 9.4.2022 14:18
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Olis saattanu mennä läpi tuo valitus jos olis hakenu töitä, ja "spessua" sanan käyttö oli kans epäilyttävää, haistoin valkoroskan heti. Mut tosiaan, menkää töihin! Jonkun se munkin elämä pitää maksaa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sossu, tuet, tuki, kela, äitiysloma, sossupummi, matka, loma, Thaimaa, raha