Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Oikeasti köyhä

  Suurenna näkymä

  53 kommenttia

  1. Kerttu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +853 (875 ääntä)

   Ja hänen lapsestaankin kasvoi laatuyksilö

     Lainaa

  2. Luomuteurastaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +594 (612 ääntä)

   Mä tahdon kans saman sossun asiakkaaksi!

     Lainaa

  3. syomakoyha kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +572 (608 ääntä)

   No äkkiäpä Daniela suoritti elämäm korkea koulun ….

   :D

     Lainaa

  4. dasads kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +416 (448 ääntä)

   Kai sillä sossun rahalla voi ostaa ihan mitä haluaa, vaikka niitä muotivaatteita tai lomia Pattayalle. Se on sitä priorisointia :D

     Lainaa

  5. Juhheli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +112 (130 ääntä)

   Jaahas, vai silviisii

     Lainaa

  6. tekuilatikka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +94 (126 ääntä)

   Ite lähtisin mielummin Känadaan.

     Lainaa

  7. Kiti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +265 (273 ääntä)

   Taitaa ne lomamatkailijat ja merkkivaatteita ostavat sossupummit olla luottotiedottomia hetken päästä. Tai sitten pimeitä tuloja, apua vanhemmilta tai parisuhde töissäkäyvän kanssa.
   Ei sossussa paljon itkut tai väärät tiedot auta.
   Olisi myös mielenkiintoista tietää, onko mahdollisuus työttömyyspäivärahaan vanhempainetuuksien lisäksi. Usein kun ei moni aina tiedä/muista kaikkia mahdollisia etuuksia, joita voi hakea. Etenkin jos on ollut “aina” töissä.

     Lainaa

  8. Diibadaaba kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +185 (201 ääntä)

   Sääli näin töissäkäyvänä ihmisenä, pitää vissiin itsekin ruveta sossupummiksi jos sillä Pattayan matkoja tienaa…mun palkalla lähdetään korkeintaan kesämökille :)

     Lainaa

  9. Hölskä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +292 (298 ääntä)

   Jotenkin ihmisiä aina yllättää aivan helvetisti, että työttömänä pelkällä yhteiskunnan tuella ei olekaan pohjattoman lokoisaa ja mukavaa. Rahaa tulee vähemmän kuin työtä tekemällä, ja julmasti sitä varten pitää vielä viedä papereita Kelaan ja jopa odottaa, että Kela syynää hakemukset läpi. Epäreilua, netissähän sanottiin että tukia saava kusettaa yhteiskuntaa ja syö vain kaviaaria ja tryffeleitä!

   No, onneksi Pattayalla on lämmin.

     Lainaa

  10. Pasanen Spede kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -212 (286 ääntä)

   Kannattaa varmaan tähän kusiseen lafkaan niitä lapsia tehdä. Siinäs sitten katsotte kun islamistinen ylivalta raiskaa ja repii lapsenne raajat irti.

     Lainaa

  11. MoniQ kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +35 (61 ääntä)

   ..siinä on taas yks “mallikansalainen”, ei voi muuta sanoa. Miettikää millane tuosta lapsesta kasvaa kun äiti on noinkin “sivistynyt ja järkevä”.

     Lainaa

  12. Mitä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -33 (83 ääntä)

   On siinä arvot kohdallaan jos elämä mitataqn merkkivaatteilla ja valmislomamatkoilla.

   Itse ihailen enemmän niitä jotka ostavat uniikkia käsintehtyä merkistä viis, ja jauhelihan voi jauhattaa tiskillä itse hyvästä lihasta.

     Lainaa

  13. Typoi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +91 (107 ääntä)

   Ehdotus: kun käyt töissä, ole kaukaa viisas ja säästä rahaa. Vaikkapa sitä varten, että voit sitten huoletta (tai vähemmällä huolella) olla lasten kanssa kotona, kun ne ovat pieniä. Sanoisinko kokemuksesta, että helppoa ku heinänteko, vaikka eipä tässä kyllä panna mennen Pattayalle! Ja niille rutisijoille, jotka inisevät “noniimutku ei ne tulot sillonkaa ollu niin isot, että olis säästöön jääny” sanoisin, että ei se lastenteko sitä taloudellista tilannetta ainakaan paranna, joten kannattaa oikeasti miettiä tekeekö niitä sit ollenkaan. Ja jos kuitenkin tekee, niin kitinät pois: realiteetit ovat olleet kaikille vapaasti kuultavissa/nähtävissä jos tajuaa kysyä. Piste.

     Lainaa

  14. dfgdg kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -20 (40 ääntä)

   No, itsehän olin varusmiehenä ja nyt sivarina. Saan päivärahaa 5,10 (aamut 1-165, nousee hiljalleen). Nytkin töissä.

     Lainaa

  15. Horror kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (29 ääntä)

   Eikö se vistikin mene jotenkin niin, että saita ottaa omat lapset mukaan Pattayalle?

     Lainaa

  16. Horror kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (16 ääntä)

   Horror:
   Eikö se vistikin mene jotenkin niin, että saita ottaa omat lapset mukaan Pattayalle?

   *Vitsikin*

     Lainaa

  17. E kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +76 (86 ääntä)

   “Joskus olin töissä joo joten mua ei saa leimata sossupummiksi.”

     Lainaa

  18. Anskuu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +56 (76 ääntä)

   Kodinhoidontuki -.- edelleenkään kela ei taida maksaa siitä että “hoidat kotia”

     Lainaa

  19. Tuna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (41 ääntä)

   Kiti:
   Taitaa ne lomamatkailijat ja merkkivaatteita ostavat sossupummit olla luottotiedottomia hetken päästä. Tai sitten pimeitä tuloja, apua vanhemmilta tai parisuhde töissäkäyvän kanssa.
   Ei sossussa paljon itkut tai väärät tiedot auta.
   Olisi myös mielenkiintoista tietää, onko mahdollisuus työttömyyspäivärahaan vanhempainetuuksien lisäksi. Usein kun ei moni aina tiedä/muista kaikkia mahdollisia etuuksia, joita voi hakea. Etenkin jos on ollut “aina” töissä.

   Kyllä työttömyyspäivärahaa ja kotihoidontukea voi saada yhtä aikaa niin kauan kunhan lapsi on alle 3-vuotias eikä ole kunnallisessa päivähoidossa, ts. hoidetaan kotona. Tuolloin kotihoidontuki kuitenkin vähennetään työttömyyspvrahasta joten en tiedä kuinka paljon enemmän jää lopulta käteen. Ja työttömänä on sitten tietysti velvollinen menemään töihin tai opiskelemaan jos työkkäri osoittaa jonkun työ/harjoittelupaikan ja täytyy olla valmis laittamaan lapsi hoitoon lyhyellä varoitusajalla. Harva haluaa esim. alle 1-vuotiasta yhtäkkiä lykätä hoitoon sinne, mistä paikka vain irtoaa. Lastenhoidon tuet on Suomessa kyllä uskomattoman huonot, en ymmärrä millä logiikalla minimiäitiyspäiväraha on pienempi kuin työttömyyspvraha.

     Lainaa

  20. JoJo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (38 ääntä)

   Onkohan Pattayalla paremmat kodinhoidontuet?

     Lainaa

  21. ggeeegeee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +31 (51 ääntä)

   “daniela”- näkeehän sen jo nimestä mihin tie vie :D

     Lainaa

  22. E kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (19 ääntä)

   Oishan se pitänyt arvata, että tää tänne päätyy.

     Lainaa

  23. Käyttäjä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +147 (151 ääntä)

   Pikkuisen lyhytnäköistä valittaa, miten SUOMESSA on asiat niin huonosti ja tuet niin pienet ja lapsiperheitä ei tueta tarpeeksi jne… Missä maassa sitten on suuremmat tuet ja pitemmät äitiyslomat ja kaikki hoidettu paremmin? Suurimmassa osassa maailmaa ei mitään tämmöistä lastenhoitotukea ole lainkaan, äitiyslomat eivät läheskään näin pitkät, eikä hoitovapaasta ole haavettakaan, vieläpä että siitä maksettaisiinkin jotain… Entäs lähes ilmainen synnyttäminen, äitiyspakkaus, neuvolajärjestelmä, kaikille kuuluva terveydenhoito, ilmainen koulutus… Joo on tämä niin surkeaa, paras muuttaa Ameriikan kultamaahan tai Etelä-Eurooppaan, siellä saa varmasti kaksi tonnia kuussa tekemättä mitään, ja parempaa ilmaista kouluruokaa…

   Hoidan minäkin lapsia kotona ja ei tietenkään kotihoidontuella leveästi elellä, mutta ei kyllä ole koskaan tullut mieleen että valtiolla olisi joku velvollisuus maksaa kaikki mitä haluan. Mahtava juttu on se, että ylipäänsä jotain saan. Se auttaa – puolison palkan lisäksi – hoitamaan lapset kotona, ja tästä mahdollisuudesta olen kiitollinen.

   Jos haluan merkkivaatteita ja ulkomaanmatkoja, minun pitää ruveta itse miettimään mistä alan tienata rahaa.

     Lainaa

  24. Käyttäjä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +76 (80 ääntä)

   Oli joskus nuorempana pakko hakea pari kuukautta sossusta avustusta, ja se oli kyllä niin tarkkaa ja tiukkaa ja pieniä summia, että ei sillä ulkomaanmatkoja olisi lähdetty hankkimaan. Jos ne käytännöt eivät kauheasti ole muuttuneet, täytyy olla muita pimeitä tuloja että sossun asiakkaana eläisi leveästi. Jos näin on, niin ongelma on se, että sossua huijataan, eikä se, että sossu tarkoituksella rahoittaa joidenkin luksusta. Jos Daniela tietää huijaustapauksia, ei kun ilmiantamaan…

     Lainaa

  25. Jorma kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -57 (63 ääntä)

   Kiti:
   Taitaa ne lomamatkailijat ja merkkivaatteita ostavat sossupummit olla luottotiedottomia hetken päästä. Tai sitten pimeitä tuloja, apua vanhemmilta tai parisuhde töissäkäyvän kanssa.
   Ei sossussa paljon itkut tai väärät tiedot auta.
   Olisi myös mielenkiintoista tietää, onko mahdollisuus työttömyyspäivärahaan vanhempainetuuksien lisäksi. Usein kun ei moni aina tiedä/muista kaikkia mahdollisia etuuksia, joita voi hakea. Etenkin jos on ollut “aina” töissä.

   Oletko itse koskaan ollut sossun asiakkaana? Itse pääsin opiskeluaikoina toimeentulotuen piiriin opintotuen sijasta ja ai että sitä rahaa tuli. Puolessa vuodessa sain kerättyä rahat kasaan kahden hengen etelänmatkaan ja säästöön jäi vielä vaikka kuinka paljon.

     Lainaa

  26. totuuden_torvi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +47 (55 ääntä)

   Tais Daniela nyt sekottaa Pattayan ja Pattijoen.

     Lainaa

  27. Nelli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +52 (56 ääntä)

   Jorma: Oletko itse koskaan ollut sossun asiakkaana? Itse pääsin opiskeluaikoina toimeentulotuen piiriin opintotuen sijasta ja ai että sitä rahaa tuli. Puolessa vuodessa sain kerättyä rahat kasaan kahden hengen etelänmatkaan ja säästöön jäi vielä vaikka kuinka paljon.

   Jokainenhan sieltä sossusta lähtökohtaisesti saa saman verran rahaa. Juju onkin siinä miten sen tuen käyttää. Esimerkiksi ruokaan ihmiset käyttävät hyvinkin eri määriä rahaa ja pieniruokaisella voi jäädä satakin euroa enemmän säästöön kuin jollain toisella.

     Lainaa

  28. y.ö.h kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +45 (49 ääntä)

   Voi olla että seuraavassa kuussa ei soskusta tule mitään kun tiliotteesta katsotaan että ahaa, itku kurkussa tultiin tänne pyytämään avustusta kun kelan tuet oli jäissä, ja sitten lähdetäänkin rahoilla lomille. Sosku osaa myös periä takaisin saatavansa jos katsoo että verorahoja on käytetty väärin.

     Lainaa

  29. y.ö.h kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (46 ääntä)

   Jorma: Oletko itse koskaan ollut sossun asiakkaana? Itse pääsin opiskeluaikoina toimeentulotuen piiriin opintotuen sijasta ja ai että sitä rahaa tuli. Puolessa vuodessa sain kerättyä rahat kasaan kahden hengen etelänmatkaan ja säästöön jäi vielä vaikka kuinka paljon.

   Ei tainnut sinulla olla isoja menoja? Itse olin opiskeluaikoina kesälomat sossun asiakkaana kun lama-aikaan ei päässyt töihin, ja voin ihan rehellisesti sanoa että se 550e/kk ei paljon moneen asiaan riittänyt kun vuokraankin meni ~300e. Siihen päälle vielä silloinen pakollinen “tv-lupamaksu” joka oli yli 50e ja sähkölaskukin sattui juuri kesäkuukausille, 50-70e. Ei jäänyt kovin ruusuisia kuvia sosiaalitoimen tukemisesta. Tosin olihan se nyt isompi kuin maksimoitu opintotuki, se jäi neljään ja puoleen sataan kuukaudessa (siihen tosin tuli päälle asumistuki, että enemmän siitä jäi rahaa käteen). Soskussa vaan oli se, että säästämistä ei hyväksytty. Jos sait yli 50e vaikka synttärirahaa tilille, niin se ylijäämä vähennettiin tuista. Aika kitsasta meininkiä omasta mielestäni, varsinkin kun puhutaan ihmisistä jotka ovat menossa elämässä eteenpäin eikä vain ryyppäämässä päivätpitkät.

     Lainaa

  30. Wiseguy kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +28 (36 ääntä)

   Helvetti kun ihmiset ottaisivat enemmän vastuuta omasta elämästään. Voisivat miettiä vaikka siellä Facessa sitä, että mistä löytäisi töitä, eivätkä pohtisi ja neuvoisi toisiaan (tai olisivat kateellisia muille) että miten saa kusetettua sosiaalitukia parhaiten.

     Lainaa

  31. hmm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +34 (36 ääntä)

   Luomuteurastaja:
   Mä tahdon kans saman sossun asiakkaaksi!

   taidetaan tuntea nimellä “pappa betalar”

     Lainaa

  32. Roca kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (13 ääntä)

   Anskuu:
   Kodinhoidontuki -.- edelleenkään kela ei taida maksaa siitä että “hoidat kotia”

   Samaa olin sanomassa. Jotkut ei vaan tajua.

     Lainaa

  33. Ems kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +46 (46 ääntä)

   Musta tuntuu, että Danielalla on miehineen jokin salainen lomasäästötili, josta löytyy yhtäkkiä lomarahoja. Ei kyllä mitenkään Kelan tai sossun rahoilla mihinkään lomille lähdetä, jos on kerta tiukkaa.

   Ja ylipäätäänkin musta silloin ei ole oikeasti köyhä, jos on esim. varaa laittaa lapsilisät joillekin lasten omille säästötileille tai pitää ylipäätään mitään säästössä. Ja silloin ei varsinkaan ole köyhä, jos pystyy tuollaisessa rahatilanteessa lähtemään ulkomaille. Silloin hammasta purren kidutaan täällä kylmässä.

     Lainaa

  34. Miss K kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (48 ääntä)

   Ei oo voinu tehdä “aina töitä”, koska muuten hänen äitiyspäivärahansa ei olisi ollut “naurettavan” pieni.

   Jos on töissä 6kk ennen äitiyslomalle jäämistä, saa äitiyspäivärahan laskettua edellisten tulojen perusteella.

   Jos ei, lasketaan se edellisten vahvistettujen verotustietojen mukaan. Siinäkään tapauksessa tämä sankari ei ole ollut silloin aikoinaan töissä, jos kerta tulot on silloinkin olleet niin surkeat, että saa ihan minimaalista päivärahaa.

     Lainaa

  35. Jönssi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (41 ääntä)

   Ei muuta kuin muutto ameriikan ihmemaahan. Siellä on kaikki paremmin, myös äitiysloma-asiat.

   (vinkki: ei muuten ole)

     Lainaa

  36. Jimbo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (24 ääntä)

   Diibadaaba:
   Sääli näin töissäkäyvänä ihmisenä, pitää vissiin itsekin ruveta sossupummiksi jos sillä Pattayan matkoja tienaa…mun palkalla lähdetään korkeintaan kesämökille

   No, sillä oman kesämökin hinnalla saa tietty aika monta Pattayan matkaa…

     Lainaa

  37. älyhoiäläjätä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -63 (71 ääntä)

   Kiti:
   Taitaa ne lomamatkailijat ja merkkivaatteita ostavat sossupummit olla luottotiedottomia hetken päästä. Tai sitten pimeitä tuloja, apua vanhemmilta tai parisuhde töissäkäyvän kanssa.
   Ei sossussa paljon itkut tai väärät tiedot auta.
   Olisi myös mielenkiintoista tietää, onko mahdollisuus työttömyyspäivärahaan vanhempainetuuksien lisäksi. Usein kun ei moni aina tiedä/muista kaikkia mahdollisia etuuksia, joita voi hakea. Etenkin jos on ollut “aina” töissä.

   Se nyt vaan on totta et nää maahamuuttajat kulkee guccin laukkuje ja lompakoide kaa ja kaikki kengät mitä käyttää maksaa sen 100e ylöspäi. ei tee v*ttujakaa työtä niide etee. jote en mäkää aio mitää duunia tehä suomes. mielummi elän sossupummina kunnes maahamuuttajie tuet tulee samalle tasolle ku suomalaiste

     Lainaa

  38. Silmät auki! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (35 ääntä)

   Kuka pakottaa lisääntymään? Se on kyllä jännä juttu, että tiedän moniakin mamuperheitä joissa vaan lisäännytään eikä kumpikaan vanhemmista käy koskaan töissä. Millä rahalla elättävät kakaransa? Ainiin joo..

     Lainaa

  39. Silmät auki! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -20 (26 ääntä)

   MoniQ:
   ..siinä on taas yks “mallikansalainen”, ei voi muuta sanoa. Miettikää millane tuosta lapsesta kasvaa kun äiti on noinkin “sivistynyt ja järkevä”.

   Niin, mitä jos kyseessä olisikin ollut joku muu kuin suomalainen? Et varmasti haukkuisi.

     Lainaa

  40. Silmät auki! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (16 ääntä)

   Diibadaaba:
   Sääli näin töissäkäyvänä ihmisenä, pitää vissiin itsekin ruveta sossupummiksi jos sillä Pattayan matkoja tienaa…mun palkalla lähdetään korkeintaan kesämökille

   Itsehän menen paljon mieluummin kesämökille.

     Lainaa

  41. qaqa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (15 ääntä)

   Eli siis myönnät ettet ole itse hankkinut itsellesi vielä töitä? Mutta sitten itketään kun sossu ja kela ei maksakaan elämistä. Anteeksi, mutta ei mene mun ymmärrykseen. Miettisi vähän aikaa miten yksinhuoltajat selviää, aika moni heistä on jaksanut hankkia sen työpaikan ja jopa käy siellä. Ei sitä rahaa puussa kasva, eikä sitä jaella vaan huvinvuoksi ihmisille jotka ei edes yritä tehdä mitään sen ansaitakseen.

     Lainaa

  42. VIP kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (22 ääntä)

   Joskus vuosia sitten sossurahoilla eläessäni sain lahjaksi matkan (lennot+hotelli), itse tarvitsi vain saada käyttöraha. Siirsin sitten kaikkien laskujen eräpäivää ja tiesin että seuraava kuu tulisi olemaan tiukka, mutta olihan ilmaiselle matkalle päästävä. Siskoni avusti antamalla matkarahaa 100e, joka näkyi tiliotteessani, joten pistin selvityksen, että se oli matkarahaa viikon reissua varten. Sossun päätöksessä sitten tuli ettei ulkomaanreissun ajalta ole oikeutettu toimeentulotukeen ja alensi sitä siis neljäsosan. Kyllä tuli kalliiksi ilmainen loma. Naurettavintahan oli se että sossu ei olisi ikinä saanut tietää reissusta ellen olisi itse möläyttänyt…

     Lainaa

  43. TapioRautaWaara kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (13 ääntä)

   Mä taidan ruveta hottikseks. Niilläkin tuntuu tulevan rahaa ja mainetta tekemättä mitään. Ku ne on niin hot :D

     Lainaa

  44. Mursu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +26 (40 ääntä)

   Pasanen Spede:
   Kannattaa varmaan tähän kusiseen lafkaan niitä lapsia tehdä. Siinäs sitten katsotte kun islamistinen ylivalta raiskaa ja repii lapsenne raajat irti.

   Eikö ylläpito voisi puuttua tällaisiin kommentteihin? Ne jotka tällaista haluavat lukea, voivat mennä MV-lehden sivuille.

     Lainaa

  45. muukalainen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (6 ääntä)

   TapioRautaWaara:
   Mä taidan ruveta hottikseks. Niilläkin tuntuu tulevan rahaa ja mainetta tekemättä mitään. Ku ne on niin hot

   hei hyvä idea! mäki voin tulla siihen seuraavalle tuotantokaudelle!

     Lainaa

  46. Dea kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (10 ääntä)

   Tää oli koominen :D mut tuli mieleen, et ainakin itse varattiin joskus Thaimaan matka vuotta etukäteen ja maksettiin se muutamassa osassa pois. Eli välttämättä tää Danielan reissu ei oo mikään äkkilähtö vaan saattaa olla jo aiemmin maksettu matka. Tosin, tarvitaanhan siellä matkallakin rahaa… :D

     Lainaa

  47. Ina kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (11 ääntä)

   Teki sitten lapsia vaikka ei ollut varaa?!

     Lainaa

  48. Pampam kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (6 ääntä)

   Käyttäjä:
   Pikkuisen lyhytnäköistä valittaa, miten SUOMESSA on asiat niin huonosti ja tuet niin pienet ja lapsiperheitä ei tueta tarpeeksi jne… Missä maassa sitten on suuremmat tuet ja pitemmät äitiyslomat ja kaikki hoidettu paremmin? Suurimmassa osassa maailmaa ei mitään tämmöistä lastenhoitotukea ole lainkaan, äitiyslomat eivät läheskään näin pitkät, eikä hoitovapaasta ole haavettakaan, vieläpä että siitä maksettaisiinkin jotain… Entäs lähes ilmainen synnyttäminen, äitiyspakkaus, neuvolajärjestelmä, kaikille kuuluva terveydenhoito, ilmainen koulutus… Joo on tämä niin surkeaa, paras muuttaa Ameriikan kultamaahan tai Etelä-Eurooppaan, siellä saa varmasti kaksi tonnia kuussa tekemättä mitään, ja parempaa ilmaista kouluruokaa…

   Hoidan minäkin lapsia kotona ja ei tietenkään kotihoidontuella leveästi elellä, mutta ei kyllä ole koskaan tullut mieleen että valtiolla olisi joku velvollisuus maksaa kaikki mitä haluan. Mahtava juttu on se, että ylipäänsä jotain saan. Se auttaa – puolison palkan lisäksi – hoitamaan lapset kotona, ja tästä mahdollisuudesta olen kiitollinen.

   Jos haluan merkkivaatteita ja ulkomaanmatkoja, minun pitää ruveta itse miettimään mistä alan tienata rahaa.

   Täysin totta. Ja Suomessa sentään on mahdollisuus mennä takaisin töihin jos haluaa, koska päivähoito on edullista. Esimerkiksi täällä Iso-Britanniassa jossa asun päivähoito on niin kallista, että äidin ei oikeasti ole järkeä mennä välttämättä takaisin töihin koska kaikki siitä saatava palkka menisi päivähoitomaksuihin.

   Käyttäjä:
   Pikkuisen lyhytnäköistä valittaa, miten SUOMESSA on asiat niin huonosti ja tuet niin pienet ja lapsiperheitä ei tueta tarpeeksi jne… Missä maassa sitten on suuremmat tuet ja pitemmät äitiyslomat ja kaikki hoidettu paremmin? Suurimmassa osassa maailmaa ei mitään tämmöistä lastenhoitotukea ole lainkaan, äitiyslomat eivät läheskään näin pitkät, eikä hoitovapaasta ole haavettakaan, vieläpä että siitä maksettaisiinkin jotain… Entäs lähes ilmainen synnyttäminen, äitiyspakkaus, neuvolajärjestelmä, kaikille kuuluva terveydenhoito, ilmainen koulutus… Joo on tämä niin surkeaa, paras muuttaa Ameriikan kultamaahan tai Etelä-Eurooppaan, siellä saa varmasti kaksi tonnia kuussa tekemättä mitään, ja parempaa ilmaista kouluruokaa…

   Hoidan minäkin lapsia kotona ja ei tietenkään kotihoidontuella leveästi elellä, mutta ei kyllä ole koskaan tullut mieleen että valtiolla olisi joku velvollisuus maksaa kaikki mitä haluan. Mahtava juttu on se, että ylipäänsä jotain saan. Se auttaa – puolison palkan lisäksi – hoitamaan lapset kotona, ja tästä mahdollisuudesta olen kiitollinen.

   Jos haluan merkkivaatteita ja ulkomaanmatkoja, minun pitää ruveta itse miettimään mistä alan tienata rahaa.

   Täysin totta. Ja Suomessa sentään voi mennä takaisin töihin jos haluaa, koska päivähoito on edullista. Asun UK:ssa ja täällä monet äidit eivät mene töihin ennen kuin lapset ovat koulussa, koska päiväkotimaksut söisivät heidän koko palkkansa.

     Lainaa

  49. Jootaas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (15 ääntä)

   älyhoiäläjätä: Se nyt vaan on totta et nää maahamuuttajat kulkee guccin laukkuje ja lompakoide kaa ja kaikki kengät mitä käyttää maksaa sen 100e ylöspäi. ei tee v*ttujakaa työtä niide etee. jote en mäkää aio mitää duunia tehä suomes. mielummi elän sossupummina kunnes maahamuuttajie tuet tulee samalle tasolle ku suomalaiste

   Eikö ylläpito voisi tehdä tälle täysin asiaan liittymättömälle törkypuheelle jotakin? Ikävä lukea Feissarimokia, jos sivusta tulee MV-”lehden” tytäryhtiö.

     Lainaa

  50. Hiihaa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (6 ääntä)

   Muuttais vaikka amerikkaan jos suomi on kerran niin paska maa asua. Valittaan kun ei oo rahaa ostaa vaatteita ja sitt tuhlaa kaikki loputkin rahansa jollekin parin päivän reissulle jonnekkin perseeseen. Siellä sitt vⅰttu istutaan ja kun tullaan takasin suomeen valitetaan kun elämä on perseestä ja ei oo rahaa. Tommosille idiooteille jokka ei saatana osaa käyttää rahaa järkevästi ei sais antaa ees rahaa

     Lainaa

  51. Jootaas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (5 ääntä)

   Ulkomaillahan Daniela olisi päässyt Pattayalle viikossa, Suomessa hänen onnettoman piti odottaa vajaat kaksi viikkoa.

     Lainaa

  52. Vaurio kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (3 ääntä)

   Toivottavasti ei tuu lapselle sit jokku allergiaherkkyydet ja diabetekset tms. :/

     Lainaa

  53. Ok kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (2 ääntä)

   Perkeleen ääliö. Itse elän tuilla ja olen todennut että sossupummiksi huutelijat ovat yleensä sitä tollointa porukkaa mitä löytyy.

   Ammatti minulta löytyy ja asun parinkymmenen neliön asunnossa, jonka vuokran jälkeen jää “merkkivaatteisiin ja lomamatkoihin” 320 euroa. Sillä kun ensin maksaa netti- ja puhelinliittymän, sähköt ja vakuutuslaskut niin rahaa jää sen verran että se alejauheliha on oikeasti luksusta. On syöty pelkkää puuroa ja makaroonia viikkokausia, joskus pelkkiä omenoita ja niin edespäin.

   Menkää koittamaan kuinka kivaa ja helppoa se on. Kukaan kantasuomalainen ei elä tuilla sen takia että se raha olisi mitenkään riittävä minkäänlaiseen ylimääräiseen. Sillä saa itsensä ruokittua jos on onnekas ja sillä selvä.

     Lainaa

  54. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , , ,