Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Avuton autoilija, osa 24

Nyt lataillaan akkua.
Avuton autoilija, osa 24

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +327 (349 ääntä)
   Voihan Watti.

   Lainaa

  2. Raakakauppa 12.1.2016 1:07
   Tulos: +844 (876 ääntä)
   1: Kiinnitä jatkoroikka itseensä 2: Ääretön määrä sähköä 3: ??? 4: PROFIT!

   Lainaa

  3. Tulos: +342 (350 ääntä)
   Ei nyt Roinilla oikein sytyttänyt.

   Lainaa

  4. saara-anna 12.1.2016 1:33
   Tulos: -80 (140 ääntä)
   Mun eksä joskus kiinnitti kaapelit niin et maat meni väärinpäin, mut tää on jo jotain käsittämätöntä!

   Lainaa

  5. Tulos: +398 (422 ääntä)
   Didn't see that one coming! Odotin, että lopussa selviäisi Roinin yrittäneen ladata akkua lämmitystolpasta tms. Totuus oli mun mielikuvitustakin ihmeellisempää :D Ainakin Roini osasi nauraa itselleen, pisteet siitä.

   Lainaa

  6. Tulos: +295 (323 ääntä)
   Sentään Roini tajusi mokansa ja osasi nauraa itselleen.

   Lainaa

  7. Tulos: +83 (127 ääntä)
   Onneksi Roini osasi nauraa itselleen.

   Lainaa

  8. Tulos: +281 (515 ääntä)
   Nyt olisi kai tarpeen tuoda esille sekin seikka, että onneksi Roini sentään osasi nauraa itselleen. Niin huomasivathan kaikki? Että ainakin, sentään ja onneksi osasi Roini nauraa itselleen. On se tärkeä taito osata nauraa itselleen. Roini osaa. Kuka osaa nauraa itselleen? Roini, kun onnekkaasti tajuusi oman mokansa.

   Lainaa

  9. Tulos: +115 (121 ääntä)
   Onneksi ei sentään virittänyt yhtä johtoa akun napojen väliin... Ei olis muuten kasko korvannut sitäkään =P

   Lainaa

  10. nakkikippo 12.1.2016 4:35
   Tulos: +8 (36 ääntä)
   Ei oikeasti voi olla todellista...

   Lainaa

  11. Tulos: +69 (73 ääntä)
   Ei käynnistynyt tämä ajatus. :D

   Lainaa

  12. Ministeri Nieminen 12.1.2016 7:02
   Tulos: +182 (214 ääntä)
   Tajusikohan Roini vieläkään, mikä meni mönkään? Ei tuo iso hymiö välttämättä ole sen merkki, että Roini nauraa itselleen. Saattaa myös kuvitella, että muut ovat ihan hakoteillä.

   Lainaa

  13. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Fiksusti asennetun ylläpitolaturin kanssa pelkässä lämpötolpassa pito auttaa.

   Lainaa

  14. Tulos: -22 (46 ääntä)
   Miarez_93: Onneksi ei sentään virittänyt yhtä johtoa akun napojen väliin… Ei olis muuten kasko korvannut sitäkään =P
   Piti juuri sanoa ihan samaa! Akku nimittäin räjähtää siitä. Isä on autoalalla ja tiesi joskus kertoa :D

   Lainaa

  15. Tulos: +116 (132 ääntä)
   Minusta kyllä aika huvittavaa että on kysynyt jo vakuutuksesta. :D Mitenköhän jos bensa loppuu, soitteleeko sittenkin vakuutusyhtiöön, sehän kuitenkin voi sattua matkalla.. :D Tai jos pyyhkijänsulat menee huonoiksi ja huomaa sen matkalla...! Jäin myös odottamaan että "oli yön laturissa" olisi tarkoittanut lämpötolppaa. Huhuu nyt Roinin kaverit, jatkuiko tämä jotenkin?

   Lainaa

  16. Tulos: -32 (152 ääntä)
   Kala: Nyt olisi kai tarpeen tuoda esille sekin seikka, että onneksi Roini sentään osasi nauraa itselleen. Niin huomasivathan kaikki? Että ainakin, sentään ja onneksi osasi Roini nauraa itselleen. On se tärkeä taito osata nauraa itselleen. Roini osaa. Kuka osaa nauraa itselleen? Roini, kun onnekkaasti tajuusi oman mokansa.
   Aamun hitain näemmä taapersi paikalle nälvimään muita huomiosta, jonka itse olisi halunnut esittää mutta oli liian hidas tekemään sen ensimmäisenä. Nyt jäi jäljelle vain näsäviisastelu.

   Lainaa

  17. Tulos: -22 (124 ääntä)
   Kaaprola: Aamun hitain näemmä taapersi paikalle nälvimään muita huomiosta, jonka itse olisi halunnut esittää mutta oli liian hidas tekemään sen ensimmäisenä. Nyt jäi jäljelle vain näsäviisastelu.
   Ei ollut tarkoitus nälviä. Ihan vain huvitti, kun kolmessa peräkkäisessä kommentissa sanottiin sama asia, mutta kiitos kuitenkin ystävällisistä sanoistasi. Olen tässä juuri valvonut yön läpi ja kävin Feissarimokatkin selailemassa kolmeen kertaan rauhoittaakseni mieltäni viimeisinä tunteina ennen lemmikkini tämänaamuista eutanasiaa. Ystävällisyytesi lämmitti sydäntäni näinä synkeinä aikoina.

   Lainaa

  18. Tulos: +67 (75 ääntä)
   Saivat muuten naiset keskenään ratkaistua ongelman ja vieläpä varsin hyvässä hengessä. Tai siis riippuu tuosta viimeisen naaman tulkinnasta. Akku latautuu lämpimässä paremmin kuin kylmässä. Vanhaa akkua voi yrittää vielä elvytellä viemällä sen sisälle ja lataamalla täyteen. Älylaturi voi myös olla ihan hyvä idea omistaa, sillä voi vanhaakin akkua potkia vielä hiukan eteenpäin (n. satasen laite, esim. motonetistä).

   Lainaa

  19. Tulos: +37 (43 ääntä)
   RouvaP: Minusta kyllä aika huvittavaa että on kysynyt jo vakuutuksesta. Mitenköhän jos bensa loppuu, soitteleeko sittenkin vakuutusyhtiöön, sehän kuitenkin voi sattua matkalla.. Tai jos pyyhkijänsulat menee huonoiksi ja huomaa sen matkalla…!
   Jos auto hajoaa matkalla niin vakuutus korvaa hinauksen ja sijaisauton auton ollessa korjaamolla (jos siis on asianmukaiset vakuutukset), mutta vain jos hajoaa matkalla. Joskus joku tehnyt niinkin että kun auto on hajonnut parkkiruutuun niin on sitten työntänyt sen kadun varteen jotta saa edes nuo edut vastineeksi vakuutuksilleen. Ja jotkut ovat päässeet tappelemaan vakuutusyhtiön kanssa kun ovat menneet kituuttelemaan auton sinne parkkikselle kun on hajonnut lähellä kotia.

   Lainaa

  20. Tulos: -26 (44 ääntä)
   Kyseessä oli vissiin pösö, umpisurkeat Ranskakärryt eivät pelitä edes kesäisin.

   Lainaa

  21. yli opisto hörho 12.1.2016 9:58
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Ikuisen energian salaisuus on paljastunut.

   Lainaa

  22. Tulos: +72 (78 ääntä)
   Raakakauppa: 1: Kiinnitä jatkoroikka itseensä 2: Ääretön määrä sähköä 3: ??? 4: PROFIT!
   Mihin ydinvoimaakaan ees tarvii, kun sähköä saa pistorasiasta? Siis kuka sitä ydinvoimaa edes käyttää!?

   Lainaa

  23. Tulos: -44 (72 ääntä)
   Mikähän se sellainen "lämpötolppa" on, millä ei pysty akkua lataamaan, kun porukka tuntuu sille naureskelevan. Eiköhän se oo ihan normaali sähkötolppa, mistä tulevalla virralla saisi myös sen akun ladattua.

   Lainaa

  24. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Olen aina ihmetellyt ihmisiä jotka kysyvät apua Facesta eikä asiantuntijalta tai vaikka Googlelta, mutta ilmeisesti jos on itseä fiksummat kaverit niin sekin voi toimia. Kerran näinkin.

   Lainaa

  25. Tulos: +10 (14 ääntä)
   aagg: Kyseessä oli vissiin pösö, umpisurkeat Ranskakärryt eivät pelitä edes kesäisin.
   Ittelläni pösö ja vanha amiscorolla ollu, molemmat toimi pakkasilla ku pakkasilla. Tosin pösön yleinen suunnittelu on aika fransmannia, eli helvetin epäkäytännöllinen. Solmuun pitäisi taipua jos konehuonetta meinaa ropata ja vetokoukun asentaminen kahden käden kanssa liki mahdotonta.

   Lainaa

  26. Tulos: +25 (27 ääntä)
   yli opisto hörho: Ikuisen energian salaisuus on paljastunut.
   Joo, mäkin tässä jo etsiskelen johtoa jolla vois läppäriä ladata usb-portin avulla.

   Lainaa

  27. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Plah: Jos auto hajoaa matkalla niin vakuutus korvaa hinauksen ja sijaisauton auton ollessa korjaamolla (jos siis on asianmukaiset vakuutukset), mutta vain jos hajoaa matkalla. Joskus joku tehnyt niinkin että kun auto on hajonnut parkkiruutuun niin on sitten työntänyt sen kadun varteen jotta saa edes nuo edut vastineeksi vakuutuksilleen. Ja jotkut ovat päässeet tappelemaan vakuutusyhtiön kanssa kun ovat menneet kituuttelemaan auton sinne parkkikselle kun on hajonnut lähellä kotia.
   Niin...? Ja tämän tekstin pointti minua lainaten oli seuraava...? Mielestäni bensan loppuminen tai pyyhkijänsulkien kelvottomuus ei ole auton hajoamista. Yhtään sen enempää kuin akunkaan kuoleminen. Tokihan joo jos auto jättää reissun päälle, saapi sen hinauksen (olettaen että on sellainen vakuutus johon se kuuluu) lähimmälle korjaamolle. Mutta siellä sitten todetaan vika ja omaa kuvetta siinä saa kaivaa sen akun verran. Se nyt ei vakuutukseen mene. Oli mikä vakuutus tahansa. Vaan rengas jos puhkeaa, ei saa edes hinausta vakuutuksen piikkiin.

   Lainaa

  28. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Sillai kai: Mikähän se sellainen “lämpötolppa” on, millä ei pysty akkua lataamaan, kun porukka tuntuu sille naureskelevan. Eiköhän se oo ihan normaali sähkötolppa, mistä tulevalla virralla saisi myös sen akun ladattua.
   Aika harva lämpötolppa toimii ilman ajastinta. Eikä taida parin tunnin lataus riittää tyhjälle auton akulle (tokihan viitseliäs voi käydä vähän väliä kääntämässä lisää aikaa jos vain ymmärtää sen tehdä). Olettaen että henkilö ylipäänsä käyttää akkulaturia eikä "lataa akkua" lämmityspiuhalla. Kuten nyt varmasti moni on olettanut, ja itse edelleen hieman epäilen noin käyneen. Sehän ei koskaan selvinnyt.

   Lainaa

  29. Tulos: -6 (24 ääntä)
   Väitän että nykyaika on tuonkin otuksen tyhmyyden syy.

   Lainaa

  30. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Onko Roini siis kuvitellut lataavansa akkua esilämmittämällä moottoria lämmitystolpassa vai onko ollut kaapelit kiinni vain oman auton akussa roikkumassa ilman, että mistään sitä virtaa saa vai mitä helvettiä?

   Lainaa

  31. Tulos: -43 (67 ääntä)
   Kala: Ei ollut tarkoitus nälviä. Ihan vain huvitti, kun kolmessa peräkkäisessä kommentissa sanottiin sama asia, mutta kiitos kuitenkin ystävällisistä sanoistasi. Olen tässä juuri valvonut yön läpi ja kävin Feissarimokatkin selailemassa kolmeen kertaan rauhoittaakseni mieltäni viimeisinä tunteina ennen lemmikkini tämänaamuista eutanasiaa. Ystävällisyytesi lämmitti sydäntäni näinä synkeinä aikoina.
   Voi kun sinä nyt mielesi pahoitit! :-) Miten sinä mitenkään voit kestää maailman kovuutta enää koskaan, kun sinut on noin lyöty maahan tuntemattoman toimesta. Toivottavasti löydät jostakin uuden vuohen.

   Lainaa

  32. Tulos: +57 (61 ääntä)
   Itse asiassa tässä on vain pieni pätkä keskustelusta, seurasin kommenttiketjua aina julkaisun poistoon asti. Roini oli kuin olikin käyttänyt oikein akkulaturia tms. vempelettä, ja oli saanut siihen naapuriltaankin jelppiä. Hän ei vain oikein osannut ilmaista itseään selkeästi (kuten en minäkään, kun en autoista hirveästi tiedä). Ilmeisesti akku oli kuitenkin väsähtänyt lopullisesti, ja hän sai joltakulta kyydin uutta akkua ostamaan.

   Lainaa

  33. Tulos: -40 (54 ääntä)
   Kala: Ei ollut tarkoitus nälviä. Ihan vain huvitti, kun kolmessa peräkkäisessä kommentissa sanottiin sama asia, mutta kiitos kuitenkin ystävällisistä sanoistasi. Olen tässä juuri valvonut yön läpi ja kävin Feissarimokatkin selailemassa kolmeen kertaan rauhoittaakseni mieltäni viimeisinä tunteina ennen lemmikkini tämänaamuista eutanasiaa. Ystävällisyytesi lämmitti sydäntäni näinä synkeinä aikoina.
   Eläimet lopetetaan, ei niille mitään armomurhia tehdä. Osanotot lemmikin menetyksestä. Ja huom, paino sanalla lemmikin.

   Lainaa

  34. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Akkulaturi olis ollut tuossa tilanteessa oikea ratkaisu. http://www.24hshop.fi/koti-vapaa-aika/auton-varusteet/muut-autotarvikkeet/auton-akkulaturi-12v-4ah

   Lainaa

  35. Autokoulun käynyt 13.1.2016 8:40
   Tulos: +16 (30 ääntä)
   ACAB: Väitän että nykyaika on tuonkin otuksen tyhmyyden syy.
   Eipä vaan tuotakaan asiaa opetettu edes autokoulussa (ainakaan minulle) eli jossei Roinille ole vastaavaa aiemmin tapahtunut tai ole kokeneempaa henkilöä opastamassa, niin mistäpä tuon tietäisi. Helppohan tuo on olettaa, että jos vedetään piuha autosta töpseliin, niin jotain autossa myös latautuisi (ellei muista että se tolppa on vaan lämmitykseen). Kas niinhän ne puhelimetkin toimii.

   Lainaa

  36. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Hipsu: Didn’t see that one coming! Odotin, että lopussa selviäisi Roinin yrittäneen ladata akkua lämmitystolpasta tms. Totuus oli mun mielikuvitustakin ihmeellisempää Ainakin Roini osasi nauraa itselleen, pisteet siitä.
   Akkuahan voi ladata myös lämpötolpasta, kytkee vaan akkulaturin tolppaan ja laturista johdot akkuun. Olen tehnyt noin vanhalle autolle, no problem, paitsi se että aikaa piti käydä lisäämässä 2h välein. Naapurin tolpasta vedin samaan aikaan (naapurin luvalla) jatkojohdolla moottori+sisälämmittimeen virran. Tollen kun lmmitteli ja latasi 6 h niin lähti aivan vanhapaskalla akulla käyntiin vielä -30 pakkasella sen verran että pääsi motonettiin ajamaan hakemaan uuden akun :D

   Lainaa

  37. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Tajusikohan Roini vieläkään, mikä meni mönkään? Ei tuo iso hymiö välttämättä ole sen merkki, että Roini nauraa itselleen. Saattaa myös kuvitella, että muut ovat ihan hakoteillä.
   Mä myös ajattelin, että Roinin "räkänauru" oli osoitettu Sarissalle (siis sillai, että "Mitä ihmeen johdon kuvia se urpo tuohon laittelee?"), ja kuvittelee edelleen tehneensä itse kaiken oikein...

   Lainaa

  38. Syvähuokaus 13.1.2016 15:21
   Tulos: -12 (18 ääntä)
   Eikä ollut edes nainen kyseessä tällä kertaa, että olis siitä päästy kettuilemaan. Autokoulua pitäisi laajentaa niin että tällaisten asioiden opettelu käytännössä kuuluisivat pakollisena kortin suorittamiseen. Mahtaa Roini olla vielä pulassa, kun auto hyytyy tiettömälle taipaleelle...

   Lainaa

  39. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Rehtori: Eläimet lopetetaan, ei niille mitään armomurhia tehdä. Osanotot lemmikin menetyksestä. Ja huom, paino sanalla lemmikin.
   Armomurhista eläinlääkärit ainakin laskuttavat. Ihan pikkusen meni muuten ohi aiheen?

   Lainaa

  40. Tulos: -2 (6 ääntä)
   aagg: Kyseessä oli vissiin pösö, umpisurkeat Ranskakärryt eivät pelitä edes kesäisin.
   Nyt oot kuule niin väärässä. Entinen pösöni hörähti käyntiin jopa 32 asteen pakkasella ilman sähkötolppaa (vm 1996). Pösöjen ominaisongelma on enempi ruostuminen, ei moottoriongemat. Alkuperäisakkujen ominaisuuksia en tiedä, itselläni oli akku vaihdettu jo useamman kerran, olihan auto vuodelta 1996 ja akkujen keskinäär. käyttöikä on n 4v. Utse ostin jo uudemman auton koska pösöni rahentunut ulkonäkö oli jo koko täällä pk-seudulla mutta 1996 pösöni on jatkanut pakkaskäynnistymisiä keskisavossa siskoni miehen omistuksessa. Uusi autoni on Nissan Qashqai ja siinä kaverissa on kaikki maailman viat.

   Lainaa

  41. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Siksak: Nyt oot kuule niin väärässä. Entinen pösöni hörähti käyntiin jopa 32 asteen pakkasella ilman sähkötolppaa (vm 1996). Pösöjen ominaisongelma on enempi ruostuminen, ei moottoriongemat. Alkuperäisakkujen ominaisuuksia en tiedä, itselläni oli akku vaihdettu jo useamman kerran, olihan auto vuodelta 1996 ja akkujen keskinäär. käyttöikä on n 4v. Utse ostin jo uudemman auton koska pösöni rahentunut ulkonäkö oli jo koko täällä pk-seudulla mutta 1996 pösöni on jatkanut pakkaskäynnistymisiä keskisavossa siskoni miehen omistuksessa. Uusi autoni on Nissan Qashqai ja siinä kaverissa on kaikki maailman viat.
   Puolison vm 2001 pösö 307 alkuperäisakku kesti kevääseen 2015, kunnes emäntä unohti ajovalot päälle. Vielä edellisenä talvena kun oli pakkasiakin, lähti myös ilman lämmitystä käyntiin -25 asteessa.

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (4 ääntä)
   RouvaP: Niin…? Ja tämän tekstin pointti minua lainaten oli seuraava…? Mielestäni bensan loppuminen tai pyyhkijänsulkien kelvottomuus ei ole auton hajoamista. Yhtään sen enempää kuin akunkaan kuoleminen. Tokihan joo jos auto jättää reissun päälle, saapi sen hinauksen (olettaen että on sellainen vakuutus johon se kuuluu) lähimmälle korjaamolle. Mutta siellä sitten todetaan vika ja omaa kuvetta siinä saa kaivaa sen akun verran. Se nyt ei vakuutukseen mene. Oli mikä vakuutus tahansa. Vaan rengas jos puhkeaa, ei saa edes hinausta vakuutuksen piikkiin.
   Riippuu vakuutuksesta. Itse olen saanut oman keskeytysturvani piikkiin lisävirtaa kaverin parkkipaikalle, kun autoni ei aamulla lähtenyt käyntiin, matkani katsottiin keskeytyneen tekniseen vikaan. Vakuutusyhtiö katsoi että sen kannalta on halvempaa tilata hinausfirma antamaan lisävirtaa, kuin hinauttaa autoni korjaamolle, maksaa minulle matkakulut kotipaikkakunnalle ja kotipaikkakunnalta takaisin autonhakuun. Kotiruudussa olisin tietenkin ollut täysin omillani. Polttoaineen loppuminen ja rengasrikot rajataan usein vakuutusehdoissa pois korvauksen piiristä. Pyyhkijänsulat ovat vähän kinkkisempi. Mikäli lakkaavat toimimasta tai hajoavat täysin silloin kun keli niiden käyttöä vaatii, periaatteessa ne kuuluvat silloin vakuutusturvan piiriin. Tällöin voidaan olettaa että vika aiheuttaa matkan keskeytymisen ja vakuutus korvaa hinauksen korjaamolle.

   Lainaa

  43. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Joni: Piti juuri sanoa ihan samaa! Akku nimittäin räjähtää siitä. Isä on autoalalla ja tiesi joskus kertoa
   No en nyt sanoisi, että ihan räjähtää. Kaapeli napojen välissä sulaa.

   Lainaa

  44. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kerrankin Facebookista oli jollekulle hyötyä

   Lainaa

  45. Tulos: -2 (2 ääntä)
   aagg: Kyseessä oli vissiin pösö, umpisurkeat Ranskakärryt eivät pelitä edes kesäisin.
   Mun Rellu lähtee pakkasillakin kuin palmun alta!

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Akku: Akkuahan voi ladata myös lämpötolpasta, kytkee vaan akkulaturin tolppaan ja laturista johdot akkuun. Olen tehnyt noin vanhalle autolle, no problem, paitsi se että aikaa piti käydä lisäämässä 2h välein. Naapurin tolpasta vedin samaan aikaan (naapurin luvalla) jatkojohdolla moottori+sisälämmittimeen virran. Tollen kun lmmitteli ja latasi 6 h niin lähti aivan vanhapaskalla akulla käyntiin vielä -30 pakkasella sen verran että pääsi motonettiin ajamaan hakemaan uuden akun :D
   Tässä muuten on yks mutta... Jonka itekin aiemmin samasta kirjoitellessani unohdin. Jotkut tolpat ei kestä tuollaista (en meinaa nyt sun juttua vaikka lainaankin, tossa vaan sopivaa tekstiä). Tiedän paikkoja joissa on ehdoton kielto mm. sisätilanlämmittimelle, koska ei vaan kestä sulake moista.

   Lainaa

  47. Tulos: +6 (8 ääntä)
   RouvaP: Tässä muuten on yks mutta… Jonka itekin aiemmin samasta kirjoitellessani unohdin. Jotkut tolpat ei kestä tuollaista (en meinaa nyt sun juttua vaikka lainaankin, tossa vaan sopivaa tekstiä). Tiedän paikkoja joissa on ehdoton kielto mm. sisätilanlämmittimelle, koska ei vaan kestä sulake moista.
   Minkälaista heavyduty-starttiboosteria sä meinasit pyörittää siitä tolpasta? Sisätilanlämmitin on 900W-> tämä lisättynä vielä lohkolämmittimen n. 600W tehoon. Normaali parinkympin akkulaturi ei ota verkosta edes saataa wattia, hyvä jos puoliakaan siitä, joten aika kaukana ollaan siitä että sulakkeet paukkuu.

   Lainaa

  48. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Kettuli: Itse asiassa tässä on vain pieni pätkä keskustelusta, seurasin kommenttiketjua aina julkaisun poistoon asti. Roini oli kuin olikin käyttänyt oikein akkulaturia tms. vempelettä, ja oli saanut siihen naapuriltaankin jelppiä. Hän ei vain oikein osannut ilmaista itseään selkeästi (kuten en minäkään, kun en autoista hirveästi tiedä). Ilmeisesti akku oli kuitenkin väsähtänyt lopullisesti, ja hän sai joltakulta kyydin uutta akkua ostamaan.
   Juurikin näin. Seurasin myös alkuperäistä keskustelua ja siinä kävi tosiaan ilmi että ihan oikeaoppisesti sitä akkua oli yritetty yön yli elvyttää, mutta koska se ilmaisu oli vähän heikohkoa, niin ihmiset väänsi asian ihan väärin ja tämä saatiin näyttämään mokalta vaikka tässä ei mitään mokaa ollutkaan. Kommenteissa oli paljon suoranaista kettuilua ja muuta kunnes asian oikea laita selvisi.

   Lainaa

  49. Tulos: +6 (10 ääntä)
   saara-anna: Mun eksä joskus kiinnitti kaapelit niin et maat meni väärinpäin, mut tää on jo jotain käsittämätöntä!
   Mitkä maat? Tarkoitatko napoja?

   Lainaa

  50. pilkunyhdyntäsessiot 21.9.2016 23:45
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   THRST: Mitkä maat? Tarkoitatko napoja?
   Nusnus, auton miinnusnapa on maadoitettu yleensä (joitain tosi tosi tosi harvoja poikkeuksia lukuunottamatta) runkoon, joten miinusnapa on saanut lempinimen "maa" eli "maadoitus", vaikka maadoitus tarkoittaakin yleensä laitteen maadoitusta maahan. Oikeat termit ovat siltikin plusnapa ja miinusnapa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: akku, kaapeli, kuva, ladata, lataus, käynnistys, käynnistää, auto, autot