Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hirviniemeäkin hirvittää

Kun fanitus menee liian pitkälle.
Suurenna näkymä
Hirviniemeäkin hirvittää
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 69 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +2033 (2051 ääntä)
   Ja sitten ihmetellään, miksi julkkikset ei mielellään huomioi fanien viestejä.

   Lainaa

  2. Tulos: +1605 (1611 ääntä)
   Creeeepy

   Lainaa

  3. #ei kiinnosta 29.12.2015 0:45
   Tulos: +1669 (1683 ääntä)
   Väittäisin ettei Akua kiinnosta

   Lainaa

  4. Tulos: +908 (924 ääntä)
   Stalkkerin makua... Awkwaaard..

   Lainaa

  5. Tulos: +423 (459 ääntä)
   Tähän tarttis nyt sellasen giffin missä hymiö hakkaa päätään pöytään turhautumisen merkiksi...

   Lainaa

  6. Tulos: +594 (608 ääntä)
   Mulle tulee joskus sellainen olo, että ihmiset ottavat asiat vähän liian vakavasti. Olen myös vahvasti sitä mieltä, että on varmaan parempi olla olematta julkkis. Pahoittaisi vain jonkun mielen, kun ei uudelleentwiittaisi jonkun asiat vähän liian vakavasti ottavan nappaamaa kuvaa joulukuusesta. Puhumattakaan siitä, että jotain oikeesti kiinnostaa tarkkaan, missä kukakin lomailee ja tietää vielä, että ei sillä voi kiire olla. Hyvät ihmiset, eläkää!

   Lainaa

  7. Tulos: +627 (633 ääntä)
   Tosi outoa :O Akuhan varmaan kuitenkin lähti Tsekkeihin ihan vaan twiittailemaan...

   Lainaa

  8. Tulos: +633 (639 ääntä)
   Huolestuttavaa käytöstä. Ei Akulta tosin...

   Lainaa

  9. Tulos: +292 (296 ääntä)
   Noniin, nyt on hirvenliemi sitten saanut oman pikku stalkkerin.

   Lainaa

  10. Tulos: +316 (334 ääntä)
   Aku, tykkää tästä, jos luet tämän! Löv juu! <3

   Lainaa

  11. Tulos: +186 (220 ääntä)
   Mua sattuu sieluun, kyllä joillakin ihmisillä on sitten helppo elämä, kun murheet on tätä laatua! :o

   Lainaa

  12. Tulos: +292 (296 ääntä)
   Stalker: The starter pack

   Lainaa

  13. Tulos: +188 (190 ääntä)
   On se kyllä hirveetä, kun joku ei erikseen tykkää mun banaaleista tviiteistä! Ei ees jaa!!

   Lainaa

  14. Tulos: +303 (311 ääntä)
   Olen aina ihmetellyt, miksi joillekin julkkikset ja muut fanituksen kohteet ovat henki ja elämä, varsinainen pakkomielle. Jos olisin julkkis, lähinnä pelkäisin heitä.

   Lainaa

  15. Tulos: +146 (146 ääntä)
   Ehkä sieltä vielä toinen tykkäys tulee jos tarpeeks kauan yrittää :D

   Lainaa

  16. Tulos: +231 (233 ääntä)
   Aika pelottavaksi menee Sannan touhu... Tai siis kyllähän sitä fanittaa saa, mutta... O_o

   Lainaa

  17. Tulos: +205 (217 ääntä)
   Historiallista, kaikki mokan kommentit olivat saaneet pelkkää positiivista peukkua, ainakin tähä mennessä! Keskityn olennaiseen.

   Lainaa

  18. Tulos: -292 (310 ääntä)
   En tiennyt että myös nainen voi stalkata

   Lainaa

  19. Tulos: +356 (358 ääntä)
   Aku pakoilee Sannaa siellä Tsekeissä.

   Lainaa

  20. Tulos: +311 (313 ääntä)
   Heti kun saadaan julkimolta vähänkin "tykkäystä" kuvitellaan että siitä alkaa vuosisadan ellei nyt rakkaus niin ainakin ystävyyssuhe

   Lainaa

  21. Myrkkymuratti 29.12.2015 3:29
   Tulos: +204 (204 ääntä)
   Totta kai julkkiksen pitäisi viettää aikaansa Twitterissä lukien, tykäten ja kommentoiden twiittejä! Mikä ihme Akua oikein vaivaa?

   Lainaa

  22. Tulos: +243 (243 ääntä)
   "Aku on lomalla, ei sillä silloin kiire ole". Aivan, julkkiksethan elää pelkästään faniensa/katsojiensa takia. Ne kyttää kotona kaikkee mahdollista somee ja ahdistuu jos ei tasaisesti joku päivitä jotakin heihin liittyvää. Tästä he saavat energiaa ja syyn jatkaa uraansa.

   Lainaa

  23. Tulos: +191 (191 ääntä)
   Akun pitäisi nyt tosiaan selittää vähän käytöstään!

   Lainaa

  24. Onneks ihan tavallinen... 29.12.2015 6:58
   Tulos: +231 (233 ääntä)
   Fanit...Yhellä mun muuten ihan fiksulla ulkomaalaisella kaverilla aina vähän pimenee, ku tulee puhe Ville Valosta. Meillä käydessä kävi sitten tsekkaamassa sen tornitalon. (Pienen odottelun jälkeen) herra Valo lähtikin käymään jossain. Kaveri oli ihan raivona, kun se ei suostunu mitään juttelemaan, vaikka hän oli maasta X asti tullu... Julkkishan on aina töissä, kotiovellaankin... Ei menny selitys perille... :)

   Lainaa

  25. Aku Hirviniemi 29.12.2015 10:03
   Tulos: -23 (143 ääntä)
   Sanna mulla on paljon muutakin tekemistä ku lukea mitä ihmiset netissä kirjottaa. Jos joskus alkaa ruohon kasvamisesta kuuluvat äänet tuntua liian jännittäviltä, alan mielelläni lukemaan sun tviittejäs.

   Lainaa

  26. Tulos: +135 (137 ääntä)
   En tunne Twitteriä, joten pakko kysyä: saako siellä estettyä jonkun käyttäjän? Tuli vaan mieleen...

   Lainaa

  27. Kyllästynyt 29.12.2015 11:06
   Tulos: -33 (129 ääntä)
   Hirviniemi on rasittava "näyttelijä". Kanava vaihtuu heti kun heppu näkyy töllössä, yäk!

   Lainaa

  28. Tulos: +53 (77 ääntä)
   On first world problems, ja sitten on first world problems erikoisspesiaalilla aavistuksen harhaisille. First world problem: Missaat jakson Aku Hirviniemen tähdittämästä sarjasta josta pidät todella paljon ja joudut häsväämään nettipalveluiden kanssa nähdäksesi sen. Tämä vie aikaa ja ärsyttää. First world problem tampulalle: Aku Hirviniemi ei huomaa twiittejä vaikka on lomalla!

   Lainaa

  29. yli opisto hörho 29.12.2015 12:21
   Tulos: 0 (26 ääntä)
   Creeper

   Lainaa

  30. Tulos: +6 (140 ääntä)
   Tiedän kyseisen henkilön joka teki päivityksen. Ja musta on sääli että hänestä puhutaan näissä kommenteissa huonoon sävyyn. Hän kun ei ole ihan samanlainen tallaaja kun me, eikä ymmärrä asioita ihan samalla tavalla. Järkiä käteen, jos niitä vain yhtään on! Kiitos ja aamen!

   Lainaa

  31. Lauri Leino 29.12.2015 14:07
   Tulos: -86 (118 ääntä)
   Olen seurannut Akun ystävä kun olen Facessa erään henkilön fanitusta, en nyt sano että se olisi tämä Sanna. Se on todella outoa. koko henkilö on outo. Kirjoitukset ovat outoja. Onttoja. Ihan kuin irrotettuja jostain - kumisevat tyhjyyttään. Pelottavaa. Henkilö saattaa kirjoittaa sellaisia latteuksia että tuntuu, että onko hän robotti. Esim. Aku on hieno näyttelijä. Putous on upea sarja. Kertoo siitä ettei mitään väriä tunne-elämässä ole vaan kaikki on jäljiteltyä. Veikkaan aspergeria.

   Lainaa

  32. Tulos: +107 (113 ääntä)
   Pitäisikö Sannan lentää Tsekkiin katsomaan ettei Hirviniemi ole hirveässä pulassa?

   Lainaa

  33. Tulos: +158 (182 ääntä)
   Lauri Leino: Olen seurannut Akun ystävä kun olen Facessa erään henkilön fanitusta, en nyt sano että se olisi tämä Sanna. Se on todella outoa. koko henkilö on outo. Kirjoitukset ovat outoja. Onttoja. Ihan kuin irrotettuja jostain – kumisevat tyhjyyttään. Pelottavaa. Henkilö saattaa kirjoittaa sellaisia latteuksia että tuntuu, että onko hän robotti. Esim. Aku on hieno näyttelijä. Putous on upea sarja. Kertoo siitä ettei mitään väriä tunne-elämässä ole vaan kaikki on jäljiteltyä. Veikkaan aspergeria.
   Sun tekstiä kun lukee, alkaa pohtia onko se asperg sittenki sulla...

   Lainaa

  34. Tulos: +47 (53 ääntä)
   Stalkers gonna stalk.

   Lainaa

  35. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Apuva: kategoriassa
   Tai sitten ne ongelmat on niin isoja ja vaikeita käsitellä, että todellisuuden kohtaamisen sijaan henkilö alkaa elää mielikuvitusmaailmassaan.

   Lainaa

  36. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Julia: Ja sitten ihmetellään, miksi julkkikset ei mielellään huomioi fanien viestejä.
   "Olen sinun ykkösfani"

   Lainaa

  37. Tulos: +27 (117 ääntä)
   Tyttö: Sun tekstiä kun lukee, alkaa pohtia onko se asperg sittenki sulla…
   On niitä muitakin sairauksia ja vammoja, jotka oireilevat huonona kirjoittamisena ja vajavaisena tunneilmaisuna ynnä ripustautumisena idoliin. Ihan tulee hakematta mieleen semmoinen kuin perussuomalaisuus.

   Lainaa

  38. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Tuliskohan nyt se teksti, jota yritin lainata...
   Apuva: Mua sattuu sieluun, kyllä joillakin ihmisillä on sitten helppo elämä, kun murheet on tätä laatua!

   Lainaa

  39. Tulos: +49 (77 ääntä)
   kirjoitustensa perusteella Sannalla ei ole ihan kaikki inkkarit pulkassa, älkää kiusatko. onhan tuo creepyä mutta hänellä ei näytä käyvän ajatus yhtä nopeasti kuin normaaleilla ihmisillä.

   Lainaa

  40. Tulos: -20 (72 ääntä)
   Tiedän kyseisen henkilön joka teki päivityksen. Ja musta on sääli että hänestä puhutaan näissä kommenteissa huonoon sävyyn. Hän kun ei ole ihan samanlainen tallaaja kun me, eikä ymmärrä asioita ihan samalla tavalla. Järkiä käteen, jos niitä vain yhtään on! Kiitos ja aamen!

   Lainaa

  41. Tulos: -27 (43 ääntä)
   Mullakin Twitterissä seuraajana mm. Emilio Estevez, mutta en ole sitten tajunnut alkaa stalkkaamaan ja pommittamaan tviiteillä, vaikka tämä on selkeästi enemmän kuin se, että Aku on tykännyt yhdestä tviitistä. Onkohan minussa jotain vikaa?!

   Lainaa

  42. Chrysostomus 29.12.2015 16:59
   Tulos: -105 (123 ääntä)
   Ni.: Tosi outoa Akuhan varmaan kuitenkin lähti Tsekkeihin ihan vaan twiittailemaan…
   Montako niitä Tsekkejä mielestäsi on? Asut varmaan Suomissa...

   Lainaa

  43. Tulos: +69 (69 ääntä)
   tässä yksi syy miksi musta on helvetin hyvä etten ole ns julkkis :D

   Lainaa

  44. Lauri Leino 29.12.2015 20:01
   Tulos: -174 (188 ääntä)
   Tyttö: Sun tekstiä kun lukee, alkaa pohtia onko se asperg sittenki sulla…
   Kiitos. Olenkin ammatikseni kirjoittanut 40 vuotta. Niin että vedä vittu aivoihisi.

   Lainaa

  45. tiedän henkilön 29.12.2015 20:22
   Tulos: +91 (101 ääntä)
   Tiedän kyseisen henkilön ja olen hänen kirjoituksiaan seuraillut Fb:ssa. Hänen seinällään ei olekaan muita päivityksiä kuin Akuun tai Putoukseen liittyviä. Esim: " Nyt katson mahtavan hauskaa Putouksen 3:tta kautta DVD:ltä joka tuli vuonna 2012, Mahtavan hauska kuva Aku Hirviniemestä :D, Kuka on vuoden 2015 kuumin mediapersoona? Äänestä! Nyt kaikki äänestämään Aku Hirviniemeä.:) Minä äänestin jo häntä.:D" Joten tämä ei ole mitenkään yllättävää. Kun katsoo hänen kuviaan tulee mieleen että hän saattaa olla kehitysvammainen tai jotenkin muuten rajoitteinen... Mutta joo todellakin fanittaa kovasti :D ei siinä mitään saa fanittaa jos haluaa.

   Lainaa

  46. Tulos: +166 (168 ääntä)
   Lauri Leino: Kiitos. Olenkin ammatikseni kirjoittanut 40 vuotta. Niin että vedä vittu aivoihisi.
   Et sattumoisin ole Ilta-Sanomien toimittaja?

   Lainaa

  47. Lauri Leino 29.12.2015 22:49
   Tulos: -106 (116 ääntä)
   Tyttö: Et sattumoisin ole Ilta-Sanomien toimittaja?
   Miten se meille molemmille kuuluu?

   Lainaa

  48. Tulos: -94 (98 ääntä)
   No vittu soita sille ja puhu satan lutku..Mee tapaan sitä miestäs mee sentyöpailalle...

   Lainaa

  49. Tulos: +118 (124 ääntä)
   Lauri Leino: Kiitos. Olenkin ammatikseni kirjoittanut 40 vuotta.
   Varmaankin väriliiduilla?

   Lainaa

  50. Käyttäjä 30.12.2015 11:11
   Tulos: +136 (148 ääntä)
   Lauri Leino: Olen seurannut Akun ystävä kun olen Facessa erään henkilön fanitusta, en nyt sano että se olisi tämä Sanna. Se on todella outoa. koko henkilö on outo. Kirjoitukset ovat outoja. Onttoja. Ihan kuin irrotettuja jostain – kumisevat tyhjyyttään. Pelottavaa. Henkilö saattaa kirjoittaa sellaisia latteuksia että tuntuu, että onko hän robotti. Esim. Aku on hieno näyttelijä. Putous on upea sarja. Kertoo siitä ettei mitään väriä tunne-elämässä ole vaan kaikki on jäljiteltyä. Veikkaan aspergeria.
   Kummasti netissä yleistyneet nuo asperger-jutut. Jos joku ei ole ihan tilanteen tasalla, jo virnuillaan aspergerista, jopa halventavin nimityksin. Sinä vedät mutkia kovin suoriksi: outo, pelottava ihminen, robotti, tunteeton - selvä asperger! Oletteko tulleet ajatelleeksi, miltä tämä tuntuu oikeista asperger-henkilöistä? Asperger ei ole sairaus eikä vamma eikä mitään vajavaisuutta - se on valtaväestöön nähden erilaisuutta. Se on synnynnäistä, sille ei mahda mitään, sille ei TARVITSE mahtaa mitään, se ei ole mitään tyhmyyttä. Asperger-henkilö näkee maailman eri tavalla, mutta kuka voi sanoa, että se on jotenkin väärä tapa? Vain siksi, että he ovat vähemmistö? Myös esim. vasenkätisiä tai toisen värisiä on kautta aikojen sorsittu, vainottu ja pidetty automaattisesti tyhmempinä ja huonompina. Vasta aika viime aikoina on hyväksytty, että hei, he ovat yhtä hyviä kuin "mekin". Ehkä ajan myötä Aspergerin syndroomakin kokee saman vapautuksen. Suurin ongelma ovat väärät ennakkoluulot. Paula Tilli kirjoittaa valaisevassa kirjassaan "Toisin - Minun asperger-elämäni", kuinkä hänen aspergerinsa selvisi vasta aikuisiällä. Hän oli lukenut aspergerista, jopa toiminut nepsy-lasten ohjaajana, mutta ei ollut tullut mieleen että hänellä itsellään voisi olla asperger - teksteissä aina sanottiin kuinka aspergerit ovat tunnekylmiä. Eikä hän ollut ainakaan tunnekylmä, vaikkei osannutkaan osoittaa tunteitaan aina samoin kuin muut. Asperger-diagnoosi oli kuitenkin loppujen lopuksi vapautus, nykyään hän luennoi aspergerista ja pitää sitä HYVÄNÄ ominaisuutenaan, josta ei halua luopua. Hän ihmettelee ihmisiä, jotka lohduttavasti toivovat "parannuskeinoa" aspergeriin. Aspergerien kanssa tulee ongelmattomasti toimeen, kun tietää mistä on kyse. Tietoa lisää. Tekee ihan hyvää myös "normaali-ihmiselle" pysähtyä miettimään niitä asioita, joita aspergerit eivät ymmärrä: kovin monimutkaisiksi käyneitä, joskus ihan epäloogisia sosiaalisia sääntöjämme, tai kaikenlaisia kielellisiä temppuja, joita käytämme jatkuvasti - käytännössä sanomme monesti täysin päinvastaista kuin tarkoitamme. Laatikon ulkopuolelta kun katsoo, voi näyttää jopa hassulta.

   Lainaa

  51. Käyttäjä 30.12.2015 11:15
   Tulos: +106 (112 ääntä)
   Lauri Leino: Kiitos. Olenkin ammatikseni kirjoittanut 40 vuotta. Niin että vedä vittu aivoihisi.
   Khm... Olen kuullut, että kun verbaaliset kyvyt eivät riitä perustelemaan sanomisia, silloin täytyy turvautua kiroiluun.

   Lainaa

  52. Tulos: -43 (55 ääntä)
   Se kirjoitetaan Tsekissä, ei Tsekeissä.

   Lainaa

  53. Tulos: +14 (24 ääntä)
   Lauri Leino: Olen seurannut Akun ystävä kun olen Facessa erään henkilön fanitusta...
   Sulla mitään ystäviä ole.

   Lainaa

  54. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Tämän omistan Sannalle: https://www.youtube.com/watch?v=YCP-mAgLrNo

   Lainaa

  55. Tulos: +57 (59 ääntä)
   dianaaaah: Tiedän kyseisen henkilön joka teki päivityksen. Ja musta on sääli että hänestä puhutaan näissä kommenteissa huonoon sävyyn. Hän kun ei ole ihan samanlainen tallaaja kun me, eikä ymmärrä asioita ihan samalla tavalla. Järkiä käteen, jos niitä vain yhtään on! Kiitos ja aamen!
   Sitä ei voi aina arvata,tämmöisistä statuksista. Tiedän useamman tyypin, jotka ovat ihan tavallisia tallaajia, mutta maksavat maltaita lukuisista saman bändin/artistin meet and greeteistä, jonka jälkeen luulevat että koska bändin tyypit/artisti muistavat heidät, he ovat nyt kavereita

   Lainaa

  56. Tulos: +14 (14 ääntä)
   "Nyt aku huomasi pari twiittiäni, voitte kuvitella kuinka helpottunut olen"

   Lainaa

  57. Tulos: +2 (6 ääntä)
   dianaaaah: Tiedän kyseisen henkilön joka teki päivityksen. Ja musta on sääli että hänestä puhutaan näissä kommenteissa huonoon sävyyn. Hän kun ei ole ihan samanlainen tallaaja kun me, eikä ymmärrä asioita ihan samalla tavalla. Järkiä käteen, jos niitä vain yhtään on! Kiitos ja aamen!
   Jep! Tämä julkisuus ei ole kaikkia varten! Jotkut kestää sen paremmin kuin toiset.

   Lainaa

  58. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Hyvin se Leino aloittelevana trollina vetää, vaikka oik.kirj.natsit hiiltyvät elävältä ulosantinsa tähden, ja herran kirjallinen tuotos näyttäisi vastaavan suunnilleen Kevätpörriäistä. Veikkaan todelliseksi ammatiksi "työtön toimittaja", ja syy kahtaalla; Tenkka ja oikeinkirjoitustaito.

   Lainaa

  59. Rekkapena 1.1.2016 9:56
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Lauri Leino: Kiitos. Olenkin ammatikseni kirjoittanut 40 vuotta. Niin että vedä vittu aivoihisi.
   Elävä todiste siitä, että asiat voi tehdä aivan päin persettä, mutta olla silti "ammattilainen".

   Lainaa

  60. Rekkapena 1.1.2016 9:57
   Tulos: -39 (47 ääntä)
   Käyttäjä: Kummasti netissä yleistyneet nuo asperger-jutut. Jos joku ei ole ihan tilanteen tasalla, jo virnuillaan aspergerista, jopa halventavin nimityksin. Sinä vedät mutkia kovin suoriksi: outo, pelottava ihminen, robotti, tunteeton – selvä asperger! Oletteko tulleet ajatelleeksi, miltä tämä tuntuu oikeista asperger-henkilöistä? Asperger ei ole sairaus eikä vamma eikä mitään vajavaisuutta – se on valtaväestöön nähden erilaisuutta. Se on synnynnäistä, sille ei mahda mitään, sille ei TARVITSE mahtaa mitään, se ei ole mitään tyhmyyttä. Asperger-henkilö näkee maailman eri tavalla, mutta kuka voi sanoa, että se on jotenkin väärä tapa? Vain siksi, että he ovat vähemmistö? Myös esim. vasenkätisiä tai toisen värisiä on kautta aikojen sorsittu, vainottu ja pidetty automaattisesti tyhmempinä ja huonompina. Vasta aika viime aikoina on hyväksytty, että hei, he ovat yhtä hyviä kuin “mekin”. Ehkä ajan myötä Aspergerin syndroomakin kokee saman vapautuksen. Suurin ongelma ovat väärät ennakkoluulot. Paula Tilli kirjoittaa valaisevassa kirjassaan “Toisin – Minun asperger-elämäni”, kuinkä hänen aspergerinsa selvisi vasta aikuisiällä. Hän oli lukenut aspergerista, jopa toiminut nepsy-lasten ohjaajana, mutta ei ollut tullut mieleen että hänellä itsellään voisi olla asperger – teksteissä aina sanottiin kuinka aspergerit ovat tunnekylmiä. Eikä hän ollut ainakaan tunnekylmä, vaikkei osannutkaan osoittaa tunteitaan aina samoin kuin muut. Asperger-diagnoosi oli kuitenkin loppujen lopuksi vapautus, nykyään hän luennoi aspergerista ja pitää sitä HYVÄNÄ ominaisuutenaan, josta ei halua luopua. Hän ihmettelee ihmisiä, jotka lohduttavasti toivovat “parannuskeinoa” aspergeriin. Aspergerien kanssa tulee ongelmattomasti toimeen, kun tietää mistä on kyse. Tietoa lisää. Tekee ihan hyvää myös “normaali-ihmiselle” pysähtyä miettimään niitä asioita, joita aspergerit eivät ymmärrä: kovin monimutkaisiksi käyneitä, joskus ihan epäloogisia sosiaalisia sääntöjämme, tai kaikenlaisia kielellisiä temppuja, joita käytämme jatkuvasti – käytännössä sanomme monesti täysin päinvastaista kuin tarkoitamme. Laatikon ulkopuolelta kun katsoo, voi näyttää jopa hassulta.
   Assburger.

   Lainaa

  61. samaa mieltä 1.1.2016 17:32
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   Käyttäjä: Kummasti netissä yleistyneet nuo asperger-jutut. Jos joku ei ole ihan tilanteen tasalla, jo virnuillaan aspergerista, jopa halventavin nimityksin. Sinä vedät mutkia kovin suoriksi: outo, pelottava ihminen, robotti, tunteeton – selvä asperger! Oletteko tulleet ajatelleeksi, miltä tämä tuntuu oikeista asperger-henkilöistä? Asperger ei ole sairaus eikä vamma eikä mitään vajavaisuutta – se on valtaväestöön nähden erilaisuutta. Se on synnynnäistä, sille ei mahda mitään, sille ei TARVITSE mahtaa mitään, se ei ole mitään tyhmyyttä. Asperger-henkilö näkee maailman eri tavalla, mutta kuka voi sanoa, että se on jotenkin väärä tapa? Vain siksi, että he ovat vähemmistö? Myös esim. vasenkätisiä tai toisen värisiä on kautta aikojen sorsittu, vainottu ja pidetty automaattisesti tyhmempinä ja huonompina. Vasta aika viime aikoina on hyväksytty, että hei, he ovat yhtä hyviä kuin “mekin”. Ehkä ajan myötä Aspergerin syndroomakin kokee saman vapautuksen. Suurin ongelma ovat väärät ennakkoluulot. Paula Tilli kirjoittaa valaisevassa kirjassaan “Toisin – Minun asperger-elämäni”, kuinkä hänen aspergerinsa selvisi vasta aikuisiällä. Hän oli lukenut aspergerista, jopa toiminut nepsy-lasten ohjaajana, mutta ei ollut tullut mieleen että hänellä itsellään voisi olla asperger – teksteissä aina sanottiin kuinka aspergerit ovat tunnekylmiä. Eikä hän ollut ainakaan tunnekylmä, vaikkei osannutkaan osoittaa tunteitaan aina samoin kuin muut. Asperger-diagnoosi oli kuitenkin loppujen lopuksi vapautus, nykyään hän luennoi aspergerista ja pitää sitä HYVÄNÄ ominaisuutenaan, josta ei halua luopua. Hän ihmettelee ihmisiä, jotka lohduttavasti toivovat “parannuskeinoa” aspergeriin. Aspergerien kanssa tulee ongelmattomasti toimeen, kun tietää mistä on kyse. Tietoa lisää. Tekee ihan hyvää myös “normaali-ihmiselle” pysähtyä miettimään niitä asioita, joita aspergerit eivät ymmärrä: kovin monimutkaisiksi käyneitä, joskus ihan epäloogisia sosiaalisia sääntöjämme, tai kaikenlaisia kielellisiä temppuja, joita käytämme jatkuvasti – käytännössä sanomme monesti täysin päinvastaista kuin tarkoitamme. Laatikon ulkopuolelta kun katsoo, voi näyttää jopa hassulta.
   Samaa jaksan itsekin ihmetellä. Pari vuotta sitten jokainen oli narsisti ja nyt on sitten jokaisella autismin kirjon piirteitä. Itselläni on Aspergerin oireyhtymä ja en ymmärrä, miten tästä on voinut tulla synonyymi sosiaaliselle lahjattomuudelle. Etenkin naisilla AS-oireet ovat yleensä aistiyliherkkyyttä, stressiylikuormitusta, unihäiriöitä, ruuansulatushäiriöitä, tarkkaavaisuushäiriöitä, tic-oireita ja muuta invalidioisvaa oireilua. Ei ihmisen tarvitse olla sosiaalisesti poikkeava ollakseen AS-persoona, vaikka silloin saa kyllä helpommin diagnoosin. Ehkäpä kannattaa jättää se toisen käyttäytymispiirteistön arviointi alan ammattilaisille ja lopettaa trendikäs mutudiagnosointi. Oireyhtymädiagnoosi on lähinnä työväline lääkärille ja potilaalle siitä, kuinka asiassa on hyvä lähteä etenemään. AS yleensä helpottaa vanhemmalla iällä, jos on oikeat työvälineet auttaa hankalimmissa asioissa ja niiden kohtaamisessa. Tuntuu oudolta, etteivät jotkut osaa ajatella muita ihmisiä muina kuin heidän sairauksinaan. Aika harva on tunteeton, vaikka tunteet saatetaankin näyttää eri tavalla valtaväestöön verrattuna. Riippuen sitten siitä erikoisuuden määrästä, voidaan mahdollisesti puhua syndroomista tai oireyhtymistä, mutta jotkut ovat myös saattaneet vain sosiaalistua muita huonommin, eikä heillä ole sen kummempaa kehityshäiriötä. TL;DR Ihmiset ovat erilaisia.

   Lainaa

  62. Karvanapa 5.1.2016 1:24
   Tulos: -11 (17 ääntä)
   Tsekissä, ei Tsekeissä. Mikä niissä mukamonikoissa viehättää?

   Lainaa

  63. Tulos: -10 (10 ääntä)
   akuu ei vrm vois vähempää kiinnostaa toi!! nii että kuinka itserakad ihminen oikee voi olla ??

   Lainaa

  64. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Annukka: Heti kun saadaan julkimolta vähänkin “tykkäystä” kuvitellaan että siitä alkaa vuosisadan ellei nyt rakkaus niin ainakin ystävyyssuhe
   No todellakin! Josh Groban (laulaja) vastas kerran mun twiittiin, eli se tarkottaa että me ollaan bestiksiä ja käytännöllisesti katsoen kihloissa! <3 <3 (Myönnän kyllä että innostuin "huomatuks tulemisesta", ja se oli myös siistiä kun vanhat Star Wars-näyttelijät tykkäs mun kaverin twiiteistä (tosin ei ihmekään, kun kuvina oli hänen hienoa fanitaidettaan). Se on vaan se yhteyden tunne, "Aww se arvostaa fanejaan" ja se ns. neljäs seinä katoaa. Ja olishan se siistiä jos vielä kuuluisammat ja suosituimmat suosikkini vastaisivat tai tykkäisivät joskus Twitterissä, mutta silti jaksaa ihmetyttää joidenkin jatkuvat "Huomaa mut"-kampanjat ja harrastukset siellä.)

   Lainaa

  65. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Onneks ihan tavallinen…: Fanit…Yhellä mun muuten ihan fiksulla ulkomaalaisella kaverilla aina vähän pimenee, ku tulee puhe Ville Valosta. Meillä käydessä kävi sitten tsekkaamassa sen tornitalon. (Pienen odottelun jälkeen) herra Valo lähtikin käymään jossain. Kaveri oli ihan raivona, kun se ei suostunu mitään juttelemaan, vaikka hän oli maasta X asti tullu… Julkkishan on aina töissä, kotiovellaankin… Ei menny selitys perille…
   Joo, tommonen "fan entitlement" ärsyttää niin hitosti!!! Tyypit odottaa ja stalkkaa hotellilla sillä aikaa kun julkkis on bilettämässä. Sit se saapuu paikalle pikkutunneilla mahdollisesti humalassa ja OMG ei pysähdy juttelemaan niille! Mikä kusipää! Kuinka se kehtaa! Me ollaan tultu maasta X asti (tai mahollisesti jatkuvaa stalkkausta)! Voe vittu... Julkkiksella ei ole MITÄÄN velvollisuutta pysähtyä normielämässään. Ei niiden elämä ole mikään jatkuva meet&greet ja niilläkin on oikeus yksityisyyteen. Tuo kotiovella kyttääminen on vielä astetta creepympää.

   Lainaa

  66. Im your biggest fan 8.1.2016 12:40
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Tästä tulee vähän mieleen elokuva The Misery...

   Lainaa

  67. omalla riskillä 11.1.2016 19:29
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Neea ystävällisesti havainnollistaa niitä somen huonoimpia puolia.

   Lainaa

  68. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Käyttäjä: Kummasti netissä yleistyneet nuo asperger-jutut. Jos joku ei ole ihan tilanteen tasalla, jo virnuillaan aspergerista, jopa halventavin nimityksin. Sinä vedät mutkia kovin suoriksi: outo, pelottava ihminen, robotti, tunteeton – selvä asperger! Oletteko tulleet ajatelleeksi, miltä tämä tuntuu oikeista asperger-henkilöistä? Asperger ei ole sairaus eikä vamma eikä mitään vajavaisuutta – se on valtaväestöön nähden erilaisuutta. Se on synnynnäistä, sille ei mahda mitään, sille ei TARVITSE mahtaa mitään, se ei ole mitään tyhmyyttä.
   Kiitos<3

   Lainaa

  69. Tulos: -9 (9 ääntä)
   ...Olen itse Asperger, joten voin kyllä sanoa että Akussa on joitakin viitteitä kyseisestä oireyhtymästä. Tai sitten tyyppi on ADHD. En ole varma kumpi. (Robin Williamskin oli sen verran hyperaktiivinen, että pakko oli olla ainakin ADHD.)
   Annukka: Heti kun saadaan julkimolta vähänkin “tykkäystä” kuvitellaan että siitä alkaa vuosisadan ellei nyt rakkaus niin ainakin ystävyyssuhe
   Onneksi en ole noin tahvo. Jos saan Twitterissä joltakin julkimolta tykkäyksen, niin olen vain tyytyväinen siitä että sain jonkun hyvälle tuulelle. Se parantaa kummasti omaakin päivää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Aku Hirviniemi, julkkis, stalkkeri, fani, Twitter, loma, viesti