Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Osataan enkkuu, osa 18

Suomenna lause: "Life you my dream!"
Osataan enkkuu, osa 18

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +537 (597 ääntä)
   Too slut.

   Lainaa

  2. Tulos: +948 (996 ääntä)
   Siis millä logiikalla ja opilla saa basicista ilmaisen... :D ihminen opettelee n 6-9v koulussa perusenglantia, mukaanlukien mediasta tuleva oppi. Luulis osaavan ees pienesti

   Lainaa

  3. Tulos: +936 (952 ääntä)
   I were to feeling you, Tanja! Me shirt too bitchy too.

   Lainaa

  4. Tulos: +298 (304 ääntä)
   Kukaan ei korjannut Tarjaa.

   Lainaa

  5. Tulos: -98 (158 ääntä)
   Miten vaate voi olla bitchy?

   Lainaa

  6. Tulos: +133 (143 ääntä)
   Tarja, olet väärässä.

   Lainaa

  7. Tulos: -108 (168 ääntä)
   Ensimmäinen kerta, kun meni jotain ohi. Voisko joku selittää tuon ensimmäisen kuvan?

   Lainaa

  8. Tulos: +328 (340 ääntä)
   asd: Ensimmäinen kerta, kun meni jotain ohi. Voisko joku selittää tuon ensimmäisen kuvan?
   Miten voi mennä ohi? Siellä tarkotaan englannin kielioppikirjaa ruotsin oppikirjana.. eli tarjoajalla on enkku hyvin hallussa kun ei erota edes sitä ruotsista.

   Lainaa

  9. Pinkkihinkki 8.10.2015 3:27
   Tulos: +333 (337 ääntä)
   Ilmaiset patterit, onko mitään ihanampaa?

   Lainaa

  10. Tulos: +135 (149 ääntä)
   Näillähän enkku hallussa Johanna Tukiainen -tasoisesti.

   Lainaa

  11. Tulos: +62 (78 ääntä)
   Vetää kyllä hiljaiseksi.

   Lainaa

  12. Tulos: +127 (143 ääntä)
   Joko ruotsini on parempaa kuin uskonkaan, kun osaan lukea kirjan kannen ja ymmärrän sen. Joop, aika pitkäänhän sitä englantia nykypäivänä kouluissa opiskellaan. Ongelmana voi tosin olla että ala-asteella opittu englanti lähinnä korrelloi opettajan oman osaamisen kanssa, yläasteelle mennessä voi mennä sitten sormi suuhun, jos ala-asteen englanti ei ole ollut riittävää tai ei ole sen lukeminen silloin tippaakaan kiinnostanut. Siitä on sitten hyvä jatkaa ylempiin kouluasteisiin ja edelleen olla osaamatta. Voisitte yllättyä, kuinka monta englantia osaamatonta on korkeakouluissa...

   Lainaa

  13. Tulos: +43 (53 ääntä)
   Googlesta ei ainakaan kannata sanakirjalla etsia hakemaansa...

   Lainaa

  14. Tulos: +79 (89 ääntä)
   Apina: Googlesta ei ainakaan kannata sanakirjalla etsia hakemaansa…
   Nimenomaan. Mikä siinä on niin vaikeaa? Sittenhän on ihan niitä vanhan kansan sanaKIRJOJA, joista voisi myös löytää vastauksen. Mutta ei, kannattaa mennä varsinkin neuvomaan noilla "taidoilla". Tsiisus.

   Lainaa

  15. Tulos: +76 (86 ääntä)
   Onko tosiaan noin vaikeaa avata esim. Sanakirja toiselle välilehdelle?

   Lainaa

  16. Tulos: +78 (90 ääntä)
   Komppaan edellistä, korkeakoulutasolta löytyy ihan liikaa ihmisiä, jotka ei osaa sen paremmin enkkua kuin esim. tuossa keskimmäisessä kuvassa. Huoh. Aika montaa luokkakaveria sai kädestä pitäen auttaa, että sai edes tuon tasoisia lauseita aikaiseksi.

   Lainaa

  17. Tulos: +71 (85 ääntä)
   mievaa: Onko tosiaan noin vaikeaa avata esim. Sanakirja toiselle välilehdelle?
   No jaa. Ei noista ohjeista kyllä välttämättä google-kääntäjällä saa tarpeeksi selkoa. Esim. pitäis ite hoksata että "alternate" on vissiin lyhennetty "alt" ja "together" "tog". Ja mikä on "sts"? Mun mielestä ihan fiksua kysyä, jos vaikka olis joku joka tuntee neulomissanastoa englanniksi ja on tottunu lukemaan englanninkielisiä ohjeita.

   Lainaa

  18. Tulos: +95 (103 ääntä)
   Tanjalla on huomisia taateleita ja miksi pitää olla tähdet manly sanan edessä ja välissä?

   Lainaa

  19. MeeTooSmart 8.10.2015 8:56
   Tulos: +66 (78 ääntä)
   Osien tekstiilien mukana tulee ilmaiset patterit, joita ilman tekstiili ei välttämättä toimi oikein (mm. sohvatyynyt). Ohjeessa kerrotaan tämä ja neuvotaan, kuinka patterit tulee vaihtaa uusiin kun vanhoista on loppunut virta. Sohvatyynyistä tulee jälleen mukana istuttavat, kun vaihdat ilmaiset patterit uusiin.

   Lainaa

  20. Tulos: -11 (61 ääntä)
   Eeppinen: Siis millä logiikalla ja opilla saa basicista ilmaisen… ihminen opettelee n 6-9v koulussa perusenglantia, mukaanlukien mediasta tuleva oppi. Luulis osaavan ees pienesti
   Pakkoruotsin vastustajien jälkeläinen ei opi koulussa mitään, koska on oppivelvollisuuskoulu. Eli siis pakko.

   Lainaa

  21. pallinaama 8.10.2015 9:22
   Tulos: -60 (82 ääntä)
   Eeppinen: Siis millä logiikalla ja opilla saa basicista ilmaisen… ihminen opettelee n 6-9v koulussa perusenglantia, mukaanlukien mediasta tuleva oppi. Luulis osaavan ees pienesti
   Missä koulussa? Minä olen opetellut peruskoulussa englantia 3 vuotta.

   Lainaa

  22. Tulos: +76 (82 ääntä)
   Ongelmana ei ollut etteikö kysyjä olisi osannut englantia vaan halusi selvennystä virkkausohjeeseen otsikon Basic pattern alla. Joskus suomenkielisiäkin on vaikeaa ymmärtää.

   Lainaa

  23. Tulos: -35 (51 ääntä)
   Kukapa sai selvää miten tuo basic pattern menee? Tuo taitaa olla joku ompeluohje. Onko ommeltu kangas, joka kuvassa näkyy, lopputulos, välivaihe vai alkutilanne? Hiukan on hirveät ohjeet, jos noitten perusteella pitäisi jotain tehdä. Jos ohjeitten mukana tulisi yksi valmis kappale, auttaisi se saamaan myös noista ohjeista selvää. Vähän tuntuu siltä, että enemmän ommelleet eivät mokomia ohjeita tarvitse ja vähemmän ommelleet eivät saa niistä mitään irti.

   Lainaa

  24. Tulos: -5 (39 ääntä)
   Nora: Miten vaate voi olla bitchy?
   Sellainen mahdollisimman kireä toppi, että topatut tissit näkyvät?

   Lainaa

  25. Tulos: +37 (61 ääntä)
   Arai: Pakkoruotsin vastustajien jälkeläinen ei opi koulussa mitään, koska on oppivelvollisuuskoulu. Eli siis pakko.
   Ihania nämä lapselliset yleistykset.

   Lainaa

  26. Tulos: +31 (67 ääntä)
   Ja juuri tämän takia kaikkien kannattaisi pelata videopelejä (etenkin online) pienestä pitäen, sekä katsoa englanninkielisiä leffoja ja videoita ilman (tai myös englanninkielisellä) tekstitystä. Siinä kun oppii kieltä ihan huomaamattaan. Vakuutan että toimii, olen itse ihan elävä todiste laudaturini kera. Mahdollisista sivuvaikutuksista en sano mitään. Ps. huomaa tietynasteinen sarkasmi.

   Lainaa

  27. Tulos: +86 (88 ääntä)
   Kerubi: Kukapa sai selvää miten tuo basic pattern menee?
   Ninan kuvassa ei ole virkkaus- eikä ompeluohje, vaan neuleohje. Eipä siitä natiivienglanninpuhujakaan saa selvää, jos ei ole perehtynyt neulomistermeihin. Helppo mallihan tuo on, 1o1n-joustinta langankierroilla, jotka pudotetaan seuraavalla kerroksella.

   Lainaa

  28. Jos kiinnostaa 8.10.2015 11:18
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   Se on neuleohje jollekin hyvin paksulle tai erikoiselle langalle, alla oleva kangas ei liity asiaan mitenkään. Ohjeiden lopputuloksena on suorakaiteen muotoinen kaulahuivi. "basic pattern" on tässä mallikerta, joka ei vaadi tiettyä silmukkamäärää, vaan jota voi toistaa niin monta kertaa kuin haluamansa levyiseen huiviin tarvitaan. Ja se mallikerta on: Yksi oikein, yksin nurin, langankierto ennen jokaista silmukkaa. Seuraavilla kierroksilla neulo oikeat oikein ja nurjat nurin, langankierto ennen jokaista silmukkaa, pudota edellisen kerroksen langankierrot puikolta. Helppoa kuin heinänteko, mutta perustiedot neulomisesta pitää toki olla.

   Lainaa

  29. It's a deal 8.10.2015 11:37
   Tulos: +129 (133 ääntä)
   Lapsikin tietää, että Basic = ilmainen ja Premium = maksullinen. Siinä on selkeä pattern.

   Lainaa

  30. Tulos: +123 (127 ääntä)
   En ymmärrä miksi ihminen, joka ei selvästikään osaa englantia, yrittää auttaa toista kääntämisessä. Kyllä minulla on sen verran nöyryyttä, että jos en jotain asiaa osaa niin istun hiljaa vieressä ja katson kun fiksummat tekee.

   Lainaa

  31. Puikkoperse 8.10.2015 11:43
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Täri: Ongelmana ei ollut etteikö kysyjä olisi osannut englantia vaan halusi selvennystä virkkausohjeeseen otsikon Basic pattern alla. Joskus suomenkielisiäkin on vaikeaa ymmärtää.
   Ei virkkaus- vaan neuleohjeeseen. Pilkunnussintaa mutta ovat eri asia ja niissä käytetään eri termejä. Kuvan ohjeessa mainitaan knit, purl, needles - mitään niistä ei ole virkkauksessa.

   Lainaa

  32. Tulos: +73 (79 ääntä)
   KUKA MYY GRAMMAR RULESIN JA VIELÄ NOIN HALVALLA?? Se on yks niistä lukiokirjoista jotka kannattaa pitää itellään vaikka koulu loppuiskin.

   Lainaa

  33. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Kyllä on anglinismit vallanneet ruotsinkin!

   Lainaa

  34. Tulos: +60 (62 ääntä)
   huoh: En ymmärrä miksi ihminen, joka ei selvästikään osaa englantia, yrittää auttaa toista kääntämisessä. Kyllä minulla on sen verran nöyryyttä, että jos en jotain asiaa osaa niin istun hiljaa vieressä ja katson kun fiksummat tekee.
   No juuri tuo onkin nyky-yhteiskunnan ongelman ytimessä: ihmiset, joilla oikeasti ei ole minkäänlaista tietämystä, taitoja tai pätevyyksiä aihepiiristä, huutelevat omia neuvojaan äänekkäästi ja vieläpä oikein itsevarmana ja vakuuttavan kuuloisesti! Monet onnettomat näitä sitten uskovat, sillä he niin vakuuttavan kuuloisena julistavat, ett "kyllä minä tiedän". Kun tyhmät älyäisivät pitää turpansa kiinni ja viisaat uskaltaisivat kommentoida vähän rohkeammin, niin moni asia olisi vähän eri tavalla kuin nyt.

   Lainaa

  35. Tulos: +4 (24 ääntä)
   pallinaama: Missä koulussa? Minä olen opetellut peruskoulussa englantia 3 vuotta.
   Ilmeisesti toi englanninopetus vaihtelee kouluittain, meille ainakin opetettiin jo kolmannella luokalla englannin alkeita ( itseasiassa kun tarkemmin muistelee niin esim. värejä opeteltiin englanniksi jo eskarissa) ja nelosella alkoi jo kunnollinen opiskelu, jolloin tuli usein kotiläksyksi muutaman sivun tarina joka piti suomentaa. Ja kun kysyit että missä, niin Heinolassa, Seminaarinkoulun ala-asteella :D

   Lainaa

  36. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Puikkoperse: Ei virkkaus- vaan neuleohjeeseen. Pilkunnussintaa mutta ovat eri asia ja niissä käytetään eri termejä. Kuvan ohjeessa mainitaan knit, purl, needles – mitään niistä ei ole virkkauksessa.

   Lainaa

  37. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Tär:
   Äskeinen karkasi. Joo himovirkkajana tunnistin
   Tär:
   Tär:
   Puikkoperse: Ei virkkaus- vaan neuleohjeeseen. Pilkunnussintaa mutta ovat eri asia ja niissä käytetään eri termejä. Kuvan ohjeessa mainitaan knit, purl, needles – mitään niistä ei ole virkkauksessa.
   Ok. Himovirkkaajana tihrustin tuttuja termejä, mutta neulomisesta en tiedäkään. Joka tapauksessa, siansaksaa monesti ja kuvasta näkee helpommin.

   Lainaa

  38. Tulos: +14 (14 ääntä)
   o_O

   Lainaa

  39. Tulos: +8 (22 ääntä)
   pallinaama: Missä koulussa? Minä olen opetellut peruskoulussa englantia 3 vuotta.
   Lahdessa aloitin ala-asteen kolmannella englannin ja luin sitä lukion kolmannen loppuun: Kymmenen vuotta. Ruotsia luin yläasteen ja lukion: kuusi vuotta. Saksaa luin lukiossa: Kolme vuotta. Englantia tarvitsen työssä lähes päivittäin. Ruotsia ja saksaa en ollenkaan. (Paitsi lasteni kokeisiin "kuulusteluissa.")

   Lainaa

  40. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Peruskouluhan kestää sen yhdeksän vuotta. Itse olen syntynyt 1987, ja jo silloin lukenut enkkua ensin ala-asteella luokilla 3-6 ja myöhemmin vielä yläasteella, luokilla 7-9. Ja siis pakollinen enkku koko tuon 6 vuotta, kun meidän alueella ei voinut valita muuta kieltä alkamaan kolmannelta luokalta. Pitkä kielihän on siis aina sen 6 vuotta peruskoulussa, joissain kouluissa aloitetaan kuulemma jo ekalla luokalla nykyisin. Jossain on ainakin vielä 90-luvun alkupuolella kuulemma voinut valita vaikka saksan pitkäksi kieleksi enkun tilalle ala-asteella, meillä siis ei, koska pieni koulu. Ja kyllä, melko lähellä Heinolaa olen minäkin kouluni käynyt, naapurissa suorastaan.

   Lainaa

  41. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Siis 7 vuotta. Laskuvirhe

   Lainaa

  42. Tulos: +15 (17 ääntä)
   MeeTooSmart: Osien tekstiilien mukana tulee ilmaiset patterit, joita ilman tekstiili ei välttämättä toimi oikein (mm. sohvatyynyt). Ohjeessa kerrotaan tämä ja neuvotaan, kuinka patterit tulee vaihtaa uusiin kun vanhoista on loppunut virta. Sohvatyynyistä tulee jälleen mukana istuttavat, kun vaihdat ilmaiset patterit uusiin.
   Patterit asennetaan seinille, paristot radioon.

   Lainaa

  43. juupajaapa 9.10.2015 7:23
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   lumipapu: Lahdessa aloitin ala-asteen kolmannella englannin ja luin sitä lukion kolmannen loppuun: Kymmenen vuotta. Ruotsia luin yläasteen ja lukion: kuusi vuotta. Saksaa luin lukiossa: Kolme vuotta. Englantia tarvitsen työssä lähes päivittäin. Ruotsia ja saksaa en ollenkaan. (Paitsi lasteni kokeisiin “kuulusteluissa.”)
   Näinhän se suurimmalla osalla suomalaisista on mennyt. Tai ei merenrantakaupunkilaisilla: nillä on ollut jätte-kiva pitkä ruotsi.

   Lainaa

  44. Tulos: -30 (30 ääntä)
   Mullaki meni nyt tuo eka ohi? Kyllä se mullaki vaan ruottin kirjana on ollu?

   Lainaa

  45. Tulos: -3 (25 ääntä)
   pallinaama: Missä koulussa? Minä olen opetellut peruskoulussa englantia 3 vuotta.
   Niin, olit ilmeisesti ruotsinkielisessä koulussa ja olet suomenruotsalainen. Onhan se vaikea ymmärtää, että bättre folkilla on eri kielet ja koulut kuin kantasuomalaisilla. Mutta "Life you my dream."

   Lainaa

  46. Tulos: +11 (17 ääntä)
   "kuvan tekstiä ei ole tarkoitus lukea" haistakaa P#ska luin silti.

   Lainaa

  47. inte bättre folk 9.10.2015 18:31
   Tulos: +19 (35 ääntä)
   BBQ: Niin, olit ilmeisesti ruotsinkielisessä koulussa ja olet suomenruotsalainen. Onhan se vaikea ymmärtää, että bättre folkilla on eri kielet ja koulut kuin kantasuomalaisilla. Mutta “Life you my dream.”
   Täh? Mä olen ihan tavis suomenkielinen, tavis suomenkielisessä koulussa kouluni käynyt pk-seudulla. Luin silti ala-asteen kolmannelta luokalta alkaen ruotsia, enkku tuli vasta seiskalla (ja saksa kasilla, mut sithän ei kysytty). Kyllä sitä muunkinlaisia kielivalintoja saa tehdä kuin se yleisin A-enkku, B-ruotsi. Ja onneksi saa, kielitaito on plussaa ja hyvä vaan, jos kaikki ei lue samoja kieliä koulussa.

   Lainaa

  48. Tulos: +10 (10 ääntä)
   inte bättre folk: Täh? Mä olen ihan tavis suomenkielinen, tavis suomenkielisessä koulussa kouluni käynyt pk-seudulla. Luin silti ala-asteen kolmannelta luokalta alkaen ruotsia, enkku tuli vasta seiskalla (ja saksa kasilla, mut sithän ei kysytty). Kyllä sitä muunkinlaisia kielivalintoja saa tehdä kuin se yleisin A-enkku, B-ruotsi. Ja onneksi saa, kielitaito on plussaa ja hyvä vaan, jos kaikki ei lue samoja kieliä koulussa.
   Nimenomaan, juuri näin itsellänikin meni, ja ihan suomenkielisessä koulussa olin.

   Lainaa

  49. Verenkeitin 10.10.2015 0:47
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   pallinaama: Missä koulussa? Minä olen opetellut peruskoulussa englantia 3 vuotta.
   Meillä alkoi englanti jo ensimmäisellä luokalla. Ihan normaali koulu/luokka. Itselläni oli siis peruskoulussa 9 vuotta englannin opiskelua.

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Jenna: KUKA MYY GRAMMAR RULESIN JA VIELÄ NOIN HALVALLA?? Se on yks niistä lukiokirjoista jotka kannattaa pitää itellään vaikka koulu loppuiskin.
   Se jota kieli ei kiinnosta YHTÄÄN.

   Lainaa

  51. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Jos kiinnostaa: Se on neuleohje jollekin hyvin paksulle tai erikoiselle langalle, alla oleva kangas ei liity asiaan mitenkään. Ohjeiden lopputuloksena on suorakaiteen muotoinen kaulahuivi. “basic pattern” on tässä mallikerta, joka ei vaadi tiettyä silmukkamäärää, vaan jota voi toistaa niin monta kertaa kuin haluamansa levyiseen huiviin tarvitaan. Ja se mallikerta on: Yksi oikein, yksin nurin, langankierto ennen jokaista silmukkaa. Seuraavilla kierroksilla neulo oikeat oikein ja nurjat nurin, langankierto ennen jokaista silmukkaa, pudota edellisen kerroksen langankierrot puikolta. Helppoa kuin heinänteko, mutta perustiedot neulomisesta pitää toki olla.
   Juurikin näin. Googlaamalla löytää kattavia neulonta- ja virkkaussanastoja, jotka saa käsiinsä taatusti nopeammin kuin räppäämällä kuvan ja kyselemällä facesta..

   Lainaa

  52. Tulos: -16 (22 ääntä)
   inte bättre folk: Täh? Mä olen ihan tavis suomenkielinen, tavis suomenkielisessä koulussa kouluni käynyt pk-seudulla. Luin silti ala-asteen kolmannelta luokalta alkaen ruotsia, enkku tuli vasta seiskalla (ja saksa kasilla, mut sithän ei kysytty). Kyllä sitä muunkinlaisia kielivalintoja saa tehdä kuin se yleisin A-enkku, B-ruotsi. Ja onneksi saa, kielitaito on plussaa ja hyvä vaan, jos kaikki ei lue samoja kieliä koulussa.
   "pk-seudulla". Niinpä. Siis alueella, jossa katukyltit on myös ruotsiksi. I rest my case.

   Lainaa

  53. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Löpö: Mullaki meni nyt tuo eka ohi? Kyllä se mullaki vaan ruottin kirjana on ollu?
   Whoop, Whoop! Pääsit samaan kastiin, kuin moni muu täällä.

   Lainaa

  54. Tulos: 0 (8 ääntä)
   pallinaama: Missä koulussa? Minä olen opetellut peruskoulussa englantia 3 vuotta.
   Mulla samat. Mutta niin vaan kirjoitin siitä E:n (vaikkakin C-kielenä), vaikka kuuntelut menivät aivan penkin alle. Vieläkään en englantia ymmärrä puhuttuna, saati itse puhu, mutta luen sitä ihan sujuvasti, ja vähän osaan kirjoittaakin.

   Lainaa

  55. Voi ei se on taas se 31.7.2020 10:54
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Pinkkihinkki: Ilmaiset patterit, onko mitään ihanampaa?
   Hih surinasauvasussut ois ainaski kiitollisia. 

   Lainaa

  56. Tulos: +1 (1 ääni)
   hikke: Komppaan edellistä, korkeakoulutasolta löytyy ihan liikaa ihmisiä, jotka ei osaa sen paremmin enkkua kuin esim. tuossa keskimmäisessä kuvassa. Huoh. Aika montaa luokkakaveria sai kädestä pitäen auttaa, että sai edes tuon tasoisia lauseita aikaiseksi.
   Koettu. Jouduin oikolukemaan AMK:ssa ryhmäni koko työn, kun englantia kirjoitettu vähän miten sattuu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirja, grammar, ruotsi, englanti, kuva, basic, pattern, paristo, ilmainen