Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lapsesi nimi ei miellytä minua

Häpeä ja vaihda se heti!
Lapsesi nimi ei miellytä minua

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 115 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1031 (1095 ääntä)
   Voi jumalauta Sini! :D

   Lainaa

  2. Tulos: +989 (1083 ääntä)
   Voi ei ei kai Sinin vanhemmat oikeesti nimenny sitä Siniks? Tuollaisen nimen kanssa joutuu elämään ja kärsimään seuraukset.

   Lainaa

  3. Tulos: +430 (448 ääntä)
   Pitäisi olla edes jokin järki päässä, tosiaan.

   Lainaa

  4. Tulos: +1101 (1159 ääntä)
   kuuttikanta... mahtavaa sauli :D

   Lainaa

  5. Tulos: +293 (323 ääntä)
   Kuutti Lavonen on varmaan tosi paljon kärsinyt...

   Lainaa

  6. Tulos: +514 (696 ääntä)
   Mielestäni Kuutti on tosi herttainen nimi! :)

   Lainaa

  7. Tulos: +570 (596 ääntä)
   Millä logiikalla sini ei enää halua kuutin vanhenpia ystävikseen - onko hän loukkaantunut pojalle annetusta nimestä vai siitä, että vanhemmat ovat nimestä eri mieltä? Minen ymmärrä.

   Lainaa

  8. Tulos: +201 (331 ääntä)
   Kuuttihan on ihan söpö nimi? Sini, rauhotu!

   Lainaa

  9. Tulos: +752 (768 ääntä)
   Sauli onkin oikeen tyyneyden tyyssija! Jollain muulla ei välttämättä olisi pinna venynyt.

   Lainaa

  10. Pöytä osaa puhua 20.10.2015 1:47
   Tulos: +544 (590 ääntä)
   Hienosti Sauli kyllä handlasi tilanteen. Eikä Kuutti sitä paitsi edes ole mikään erikoinen nimi.

   Lainaa

  11. Tulos: +801 (815 ääntä)
   1. Anna lapselle nimeksi Kuutti 2. Odottele rauhassa kun Suomi tuhoutuu

   Lainaa

  12. Tulos: +116 (454 ääntä)
   Kuutti on ihan söpö nimi, ei pahimmasta päästä, mutta voi ei, mikä perustelu: "osuva nimi meidän pikku pötkylälle"... Kuutti ei ainakaan toivottavasti ole pikku pötkylä kuin noin vuoden verran elämästään.

   Lainaa

  13. miumaumamma 20.10.2015 3:29
   Tulos: +280 (324 ääntä)
   Mulle tuo Kuutti tuli ihan uutena nimenä. On kyllä kovin söpö nimi ja varmasti varsin herttainen on tämä kyseinen pieni pötkylä :) Sinin reaktio on kyllä ihan käsittämätön. Miten voi noin paljon jonkun toisen lapsen nimi kaivella?

   Lainaa

  14. Tulos: +288 (300 ääntä)
   Kuuttiani ette saa!

   Lainaa

  15. Tulos: +75 (127 ääntä)
   Ihana nimi. :D Ennakkoluulot kukkii taas niin rönsyilevästi.

   Lainaa

  16. Tulos: +568 (592 ääntä)
   Sinillä ei taida olla kaikki kuutit Saimaassa.

   Lainaa

  17. Tulos: +64 (332 ääntä)
   No voihan sitä nimetä lapsensa vaikka miksi, mutta Kuutti on kyllä vähän hassu :D Miksi eläimen nimi? Olisko Manaatti kiva? Mut oli hyvä toi kuuttikantaläppä :D

   Lainaa

  18. Tulos: +293 (319 ääntä)
   Sinillä siivous sujuu.

   Lainaa

  19. Tulos: +45 (257 ääntä)
   Kuuttihan ei ole kiva nimi. Kuten ei myöskään Juuso, Yrjö tai Tyyne. Menisinkö sitä vanhemmille sanomaan? En todellakaan. Sini, hanki elämä.

   Lainaa

  20. Ministeri Nieminen 20.10.2015 6:28
   Tulos: +290 (420 ääntä)
   Kuutti on hieno ja söpö nimi pienelle nyytille, mutta tilanne saattaa olla hieman eri 50 vuoden kuluttua, kun nyytti on kasvanut sekä pituutta että leveyttä. Jossain vaiheessa Kuutti päättää kenties vaihtaa nimensä Kaskelotiksi.

   Lainaa

  21. Kunhan ajattelin lapsen parasta. 20.10.2015 6:47
   Tulos: -161 (363 ääntä)
   Kuutti 15v on varmasti iloinen, lapset kun keksivät kiusaamisenaihetta pienemmästäkin asiasta..

   Lainaa

  22. Tulos: +77 (113 ääntä)
   Ihan mahtava Sauli ! Kiva kun jaksoi ottaa huumorilla ja vastata asiallisesti. Ja ihana nimi Kuutilla :3

   Lainaa

  23. Tulos: +188 (242 ääntä)
   Kunhan ajattelin lapsen parasta.: Kuutti 15v on varmasti iloinen, lapset kun keksivät kiusaamisenaihetta pienemmästäkin asiasta..
   Kuutti 15v on varmasti joko sinut nimensä kanssa, eikä päästä lähelleen ihmisiä jotka eivät häntä nimen takia hyväksy, tai jos jostain syystä pitää nimeään kamalana niin eiköhän hän sen sitten vaihda. :)

   Lainaa

  24. Tulos: -123 (223 ääntä)
   Soopeli: Kuutti 15v on varmasti joko sinut nimensä kanssa, eikä päästä lähelleen ihmisiä jotka eivät häntä nimen takia hyväksy, tai jos jostain syystä pitää nimeään kamalana niin eiköhän hän sen sitten vaihda.
   Alaikänen vaan ei nimeään vaihda ilman vanhempien lupaa. Sepä siinä on se ongelma, että vanhemmat tuollaisen "epänormaalin" nimen lapselleen haluaa niin antaako lupaa vaihtaikaan...

   Lainaa

  25. Tulos: +76 (148 ääntä)
   Sini. Kyllä on vanhemmat antaneet tytölleen kamalan nimen. Ja mitä siitä seurasi: Sini teki kuten ennusteet lupasi. Törkeää käytöstä, lapsen vihaamista, tyhmyyttä, julmuutta, elämämkoulua, ei minkäänlaisia käytöstapoja, täyttä kusipäisyyttä koko akka. Ja kyllä näkee jo kauas, että on terapiat jääneet lapsuuden traumoista käymättä. Sini=sinipiika=orja=neekeri=puuvillanpoimija. Sinipuna=punamulta. Sinimusta=mustelma=turpiin vaan ja onnea. Siniristilippu=lipun häpäisijä=rikollinen. Sini on siis itse vankilassa! Ottakaa siltä nettiyhteydet pois! Se on hullu! (Vai miten se sanonta menikään? "Ei nimi miestä pahenna, ellei Sini nimeä")

   Lainaa

  26. Arktinen Kuttu 20.10.2015 7:27
   Tulos: +322 (342 ääntä)
   Joke: Alaikänen vaan ei nimeään vaihda ilman vanhempien lupaa. Sepä siinä on se ongelma, että vanhemmat tuollaisen “epänormaalin” nimen lapselleen haluaa niin antaako lupaa vaihtaikaan…
   Tänä päivänä lapsille annetaan niin paljon "epänormaaleja" nimiä, että Kuutti ei paljon korvaan särähdä. Näen jo sieluni silmin, kun Dante, Kivi, Apila ja Kuu kiusaavat Kuuttia oudon nimen takia. Eiku...

   Lainaa

  27. totuudensana 20.10.2015 7:46
   Tulos: -78 (118 ääntä)
   Voi vittu nyt Sini, ammu ittes tai pidä turpas kiinni

   Lainaa

  28. Tulos: +81 (87 ääntä)
   Maria: Kuuttiani ette saa!
   Täältä tulee norjalainen hylkeenpyytäjä. :D

   Lainaa

  29. Tulos: +102 (130 ääntä)
   Musta Kuutti on aivan ihana nimi :) Eiköhän Suomessa ala jo sen verran erikoisia ja vielä erikoisempia kuin Kuutti olemaan.... Eikö lapsia pitäisi opettaa ettei kiusata eikä puolustella että kun on erilainen nimi?

   Lainaa

  30. Tulos: +56 (138 ääntä)
   "Kuutti on hauska ja osuva nimi tuolle meidän pikku pötkylälle" Niin, pikku pötkylähän pysyy aina pikku pötkylänä...

   Lainaa

  31. Tulos: +156 (162 ääntä)
   Kunhan ajattelin lapsen parasta.: Kuutti 15v on varmasti iloinen, lapset kun keksivät kiusaamisenaihetta pienemmästäkin asiasta..
   Kyllä ne lapset osaa "normaalistakin" nimestä kiusata. Tunnen erään vanhemman miehen jota kiusattiin koska tämän nimi oli Simo.

   Lainaa

  32. Tulos: +186 (200 ääntä)
   Kunhan ajattelin lapsen parasta.: Kuutti 15v on varmasti iloinen, lapset kun keksivät kiusaamisenaihetta pienemmästäkin asiasta..
   Loppujen lopuksi se on ihan sama mikä Katja-patja, Toni-Poni tai ärrävikainen Hertta se lapsi on, sitä voidaan kiusata joka tapauksessa. Ehkä noin rakastavat vanhemmat osaavat kasvattaa Kuutista itsevarman ja muut huomioivan pojan.

   Lainaa

  33. Tulos: +261 (263 ääntä)
   Kunhan ajattelin lapsen parasta.: Kuutti 15v on varmasti iloinen, lapset kun keksivät kiusaamisenaihetta pienemmästäkin asiasta..
   Minun nimeni on Laura. Lienee yleisimpiä ja tavallisimpia naisen nimiä Suomessa. Ja kyllä, minua kiusattiin koulussa nimeni takia. Kiusattiin myös kuviksen töistä ja siitä millaiseen takkiin pukeuduin. Muun ohella. Kyllä ne lapset keksii. Se on yks ja sama, millainen nimi tai paita on päällä, jos luokalla sattuu olemaan tunne-elämän ongelmien kanssa kamppaileva alhaisella itsetunnolla varustettu ääliö.

   Lainaa

  34. Tulos: +50 (78 ääntä)
   Vellu: Kuuttihan ei ole kiva nimi. Kuten ei myöskään Juuso, Yrjö tai Tyyne. Menisinkö sitä vanhemmille sanomaan? En todellakaan. Sini, hanki elämä.
   Lol, mitä vikaa Juusossa on? :D

   Lainaa

  35. Tulos: -51 (141 ääntä)
   Kuutti?! Anteeksi nyt vaan, mutta..no parempi etten sano mitään.

   Lainaa

  36. Tulos: -64 (178 ääntä)
   Onhan ny Kuutti ihan helvetin typerä nimi. Lapsiraukkoja.

   Lainaa

  37. Tulos: -67 (119 ääntä)
   Arktinen Kuttu: Tänä päivänä lapsille annetaan niin paljon “epänormaaleja” nimiä, että Kuutti ei paljon korvaan särähdä. Näen jo sieluni silmin, kun Dante, Kivi, Apila ja Kuu kiusaavat Kuuttia oudon nimen takia. Eiku…
   Apila on kukka, Kuutti on hylkeen poikanen. En näe mitään erikoista ensimmäisessä, onhan Lilja & Ruusukin melko tavallisia nimiä. En minä ymmärtäisi vasikka tai varsa nimiäkään..

   Lainaa

  38. Tulos: +103 (109 ääntä)
   Kuutti ei edes ole pahimmasta päästä, itse asiassa ei edes huonokaan nimi, ainakaan jos vertaa Rusinaan, Zorroon, Miekkaan tai vaikkapa Munaan..

   Lainaa

  39. Tulos: +141 (155 ääntä)
   Mutta eihän Kuutin nimi ole ongelma, vaan he, joiden mielestä se on?

   Lainaa

  40. Tulos: +94 (104 ääntä)
   Tais Sinille tulla AKUUTTI hätä tästä nimestä.

   Lainaa

  41. Tulos: +135 (143 ääntä)
   "Kyllä sitä kiusataan sitten koulussa. Tai ainakin minun lapseni tulevat kiusaamaan!" Jännästi tuolla argumentilla vastustetaan kaikkea vähänkin enemmistön tavoista poikkeavaa.

   Lainaa

  42. nimihirviö 20.10.2015 10:44
   Tulos: +50 (78 ääntä)
   Jos hankkisin lapsia antaisin niille nimeksi Nuutti ja Kuutti. :D

   Lainaa

  43. Tulos: +105 (105 ääntä)
   Sprinkles: Minun nimeni on Laura. Lienee yleisimpiä ja tavallisimpia naisen nimiä Suomessa. Ja kyllä, minua kiusattiin koulussa nimeni takia. Kiusattiin myös kuviksen töistä ja siitä millaiseen takkiin pukeuduin. Muun ohella. Kyllä ne lapset keksii. Se on yks ja sama, millainen nimi tai paita on päällä, jos luokalla sattuu olemaan tunne-elämän ongelmien kanssa kamppaileva alhaisella itsetunnolla varustettu ääliö.
   Minullakin on ihan tavallinen nimi. Ei kovin yleinen, mutta ei mikään erikoinenkaan. Ja kyllä minua on kiusattu niin nimestäkin, kuin kaikesta muustakin niin että inhoan niin nimeäni kuin itseäni ylipäätään. Johtuuko tämä siitä että minulla on nimi ja satun olemaan erikoisen näköinen? Kyllä ne kiusaajat syyn keksivät jos kiusata haluavat. Vaikka olisi Matti Meikäläinen, niin ei se ole kiusaamiselta suojassa jos joku kiusata haluaa.

   Lainaa

  44. Tulos: +44 (90 ääntä)
   Oleellisimmat nurkat tulikin jo käsiteltyä ja Sini asianmukaisesti tuomittua. Se perustelu, että ei voi tehdä sitä tai tätä, koska lapset muuten kiusaavat, on siitä mätä, että siinä syytä kiusaamiseen etsitään tasan väärästä suunnasta. Pikkupoikien kiusaamisiin mielestäni paras ja toimivin keino on se että kiusattu pätkäisee kiusaajaa turpaan. Tarvittaessa jotain apuvälinettä käyttäen. Toistetaan tarvittaessa, tosin havaintojeni mukaan toistolle ei pääsääntöisesti ole tarvetta. Pikkupoikien kiusaamisessa ideana on, että kiusaaja käy heikoimman kimppuun ja kiusattu voi väkivaltaa käyttäen rikkoa kuvion. Siinä dynamiikassa opettajan väliintulo vain alleviivaa heikon heikkoutta ja toimii ratkaisuna vain, jos kiusaava aines saadaan poistettua luokasta, mitä havaintojeni mukaan ei yleensä tapahdu. Pikkutyttöjen kiusaaminen on enemmän henkistä ja luonteeltaan eristävää. Siinä taitaa aikuisten väliintulo olla ainoa ratkaisu. EOS, en ole ollut pikkutyttö.

   Lainaa

  45. Tulos: +71 (73 ääntä)
   Eihän tämä ole edes ensimmäinen Kuutti Suomessa. Meillä on erittäin tunnettu ja menestyvä taiteilija Kuutti Lavonen, jonka käsialaa on osa Tyrvään Pyhän Olavin kirkon uusista maalauksista. Vaikka kuutti tunnetaan myös hylkeen lapsena, ei mikään estä käyttämästä sitä etunimenä. Olemme jo melkoisesti etääntyneet hylkeenpyyntielinkeinosta. Myös Tipu ja Mirri ovat hyväksyttyjä etunimiä, mutta Mulli, Ruuna tai Hieho tuskin menisi toistaiseksi läpi.

   Lainaa

  46. Tulos: +43 (51 ääntä)
   Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen...

   Lainaa

  47. yli opisto hörho 20.10.2015 11:34
   Tulos: +40 (48 ääntä)
   "Minä kyllä niin mieleni pahoitin tästä".

   Lainaa

  48. Sara Mäkinen 20.10.2015 11:47
   Tulos: +131 (131 ääntä)
   Sukunimeni on Vuorinen ja siitä väännettiin 9 vuotta "Pierunen" Kyllä ne lapset keksivät kiusaamiseen syyn, jos kiusata haluavat.

   Lainaa

  49. Tulos: +137 (141 ääntä)
   Juuri Sinin käytös edistää sitä, että kaikkia joiden nimi ei ole Matti tai Maija kiusataan. Hienosti toimittu. "lol sun penskalla on tyhmä nimi, kelaa miten sitä tullaan kiusaamaan, just niinku mä periaatteessa teen nyt"

   Lainaa

  50. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Tämän päivän mokat 4/5 olivat aika masentavia, toivottavasti torstaina tulee"hauskenpia".

   Lainaa

  51. Muumi (kopio) 20.10.2015 12:09
   Tulos: +9 (55 ääntä)
   Joke: No voihan sitä nimetä lapsensa vaikka miksi, mutta Kuutti on kyllä vähän hassu Miksi eläimen nimi? Olisko Manaatti kiva? Mut oli hyvä toi kuuttikantaläppä
   Manaatti sopii vähän sellaiselle tukevammalle lapselle.

   Lainaa

  52. Tulos: +111 (113 ääntä)
   Omalla luokalla kiusattiin tyttöä nimeltä Anna. Ensin oli Annamanna, vanna, vamma, mamma ja myöhemmin lälläteltiin, että sitä saa kaikki panna, ei epäilystäkään etteikö se anna. Tytöllä olisi varmaan ollut helpompaa, jos nimi olisi ollut vaikkapa Kuutti. Siitä ei olisi saanut väännettyä yhtä paljon törkeyksiä.

   Lainaa

  53. Tulos: -59 (89 ääntä)
   no onhan toi kuutti ihan paska nimi. parin vuoden päästä tullaan totakin hyljettä kiusaamaan. :D

   Lainaa

  54. Tulos: +96 (98 ääntä)
   E: Juuri Sinin käytös edistää sitä, että kaikkia joiden nimi ei ole Matti tai Maija kiusataan. Hienosti toimittu. “lol sun penskalla on tyhmä nimi, kelaa miten sitä tullaan kiusaamaan, just niinku mä periaatteessa teen nyt”
   Moniin asioihin lapset eivät edes itse kiinnittäisi huomiota, vaan aikuisten kommentointi toisten nimistä tai vaikkapa ulkonäöstä saa lapsen käyttäytymään samoin.

   Lainaa

  55. Tulos: +64 (70 ääntä)
   Nimiä ovat myös esim. Otso, Tavi, Alli. Ja kuinka paljon onkaan muita luontoon liittyviä nimiä, aika älyttömän paljon. Sinipiika pieni, hanki elämä :)

   Lainaa

  56. Tulos: +36 (58 ääntä)
   Vellu: Kuuttihan ei ole kiva nimi. Kuten ei myöskään Juuso, Yrjö tai Tyyne. Menisinkö sitä vanhemmille sanomaan? En todellakaan. Sini, hanki elämä.
   Mikä vika Juusossa? >:( T: Juuso

   Lainaa

  57. Tulos: +80 (86 ääntä)
   "Lapsi parka joutuu elämään tuollaisen nimen kanssa ja kestämään seuraukset." Sini olisi sitten niitä vanhempia jotka ratkaisevat koulukiusaamisongelmat nimeämällä lapset numerosarjoilla, ettei kenellekään satu nolo nimi, tai kieltämällä esim. ne homoparien adoptiot. Tai ottamalla koulupuvut käyttöön ja sisällyttämällä siihen tietyt hiustyylit. Ei suinkaan sillä, että kasvatettaisiin lapset olemaan kiusaamatta. :P

   Lainaa

  58. Ei nimi miestä pahenna... 20.10.2015 13:09
   Tulos: +109 (109 ääntä)
   Kunhan ajattelin lapsen parasta.: Kuutti 15v on varmasti iloinen, lapset kun keksivät kiusaamisenaihetta pienemmästäkin asiasta..
   Arvon herra tai rouva, minkäköhän nimen lapselleen voi antaa? Kavereistani eniten kiusattuja nimestään ovat olleet Jaakko, Laura, Anna ja Hanna. Lauta-Laura, Jaska-Paska, Anna ei anna ja Hanna haluaa panna. On Pissa-Liisoja, Piina-Riinoja, kehitysvammaisia Sisu-partiolaisia, Iironkäkkäröitä, Lumia-puhelimia ja ties mitä. Lapset ovat kyllä julmia, mutta keksivät myös jokaisesta nimestä halutessaan väännelmät. Tuttuni luokalla oli lihava tyttö, jonka nimi oli Keiju. Häntä ei kiusattu koskaan, sillä tytöllä oli itsetunto kohdillaan.

   Lainaa

  59. Tulos: -29 (65 ääntä)
   Meillä oli ala-asteella yks Kuutti-niminen. Se kyllä oikeasti oli ihan häiriintynyt, tuli esim.kypärä päässä kouluun mutta jätti pyörän kotiin. Suuttu helposti ja alkoi lyömää. Vanhemmatkin oli kyllä ihan pimeitä. Sen jälkeen ole voinut sanoa että "ompas söpö kuutti" vaan ihan "hylkeenpoikkanen"

   Lainaa

  60. Tulos: +91 (91 ääntä)
   Lapset ovat julmia, ja lisäksi jollain hullulla tavalla luovia. Oma oikea nimeni on Iina, ja tästä syystä minua kiusattiin ala- ja yläkoulussa lällättämällä "Inkku-kinkku-paskamakkara". Kuuttia kiusataan jos kiusataan, ja syy on siinä kohtaa toissijainen. Näin jälkeenpäin ajateltuna yllättävää vaivannäköä, eikö Iinasta saa väännettyä viinaa ja piinaa pienemmällä vaivalla?

   Lainaa

  61. Tulos: -26 (56 ääntä)
   Olen aika pettynyt että tätä ei ole viellä näkynyt, mutta.... ...SINILLÄ SIIVOUS SUJUU!

   Lainaa

  62. Konnakartanon Konna 20.10.2015 14:24
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Maria: Kuuttiani ette saa!
   KUUTIN MINÄ JUURI HALUAN

   Lainaa

  63. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Sinillä siivous sujuu... onhan se nyt rankkaa! :D

   Lainaa

  64. Tulos: +3 (17 ääntä)
   Sinillä siivous sujuu, he he he

   Lainaa

  65. Tulos: -22 (62 ääntä)
   Wiggin: Lol, mitä vikaa Juusossa on?
   Juusosta on aina tullut mieleen juusto. Kuka haluaa kastaa lapsensa juustoksi?

   Lainaa

  66. Tulos: -16 (54 ääntä)
   Aliiine: Kuuttihan on ihan söpö nimi? Sini, rauhotu!
   Onhan se söpö nimi pikkupojalle, mutta onko se söpö 40v miehellä?

   Lainaa

  67. Tulos: -15 (41 ääntä)
   Sini on kuluneen hupakon nimi

   Lainaa

  68. mörökölli minut vieköön 20.10.2015 15:45
   Tulos: +12 (30 ääntä)
   Sini on kyllä niin järkyttävä nimi, että ei ihme jos tytöstä on tullut tuollainen.

   Lainaa

  69. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Sinillä siivous sujuu. Omasta suusta voisi aloittaa.

   Lainaa

  70. Tulos: +12 (30 ääntä)
   Kerubi: Oleellisimmat nurkat tulikin jo käsiteltyä ja Sini asianmukaisesti tuomittua. Se perustelu, että ei voi tehdä sitä tai tätä, koska lapset muuten kiusaavat, on siitä mätä, että siinä syytä kiusaamiseen etsitään tasan väärästä suunnasta. Pikkupoikien kiusaamisiin mielestäni paras ja toimivin keino on se että kiusattu pätkäisee kiusaajaa turpaan. Tarvittaessa jotain apuvälinettä käyttäen. Toistetaan tarvittaessa, tosin havaintojeni mukaan toistolle ei pääsääntöisesti ole tarvetta. Pikkupoikien kiusaamisessa ideana on, että kiusaaja käy heikoimman kimppuun ja kiusattu voi väkivaltaa käyttäen rikkoa kuvion. Siinä dynamiikassa opettajan väliintulo vain alleviivaa heikon heikkoutta ja toimii ratkaisuna vain, jos kiusaava aines saadaan poistettua luokasta, mitä havaintojeni mukaan ei yleensä tapahdu. Pikkutyttöjen kiusaaminen on enemmän henkistä ja luonteeltaan eristävää. Siinä taitaa aikuisten väliintulo olla ainoa ratkaisu. EOS, en ole ollut pikkutyttö.
   Tällaisena entisenä pikkutyttönä (Äh, ketä mä yritän huijata, mä tuun aina olemaan isin pikku prinsessa) voin todeta, että juuri sellaista se tyttöjen kiusaaminen on. Haukutaan paljon, varsinkin ulkonäköön liittyviä loukkauksia, mutta harvemmin kuulee pikkutyttöjen käyvään fyysisesti kiinni kehenkään. Useinhan tähän on juuri se aikuisen hakeminen paras vaihtoehto, korkeintaan kotiin soitto, ja sillä asia selvä. Vaikka harvoin tyttökiusaajista ja -kiusatusta tulee kavereita, loppuu ainakin nimittely siihen. Näin ainakin omasta kokemuksesta.

   Lainaa

  71. Tulos: +92 (94 ääntä)
   Kunhan ajattelin lapsen parasta.: Kuutti 15v on varmasti iloinen, lapset kun keksivät kiusaamisenaihetta pienemmästäkin asiasta..
   Nimeni on maailman normaalein, siis todella ihan tuskastuttavan yleinen, en käyttänyt laseja, ollut ylipainoinen, tai muutenkaan omituinen, mitä nyt luin vähän liikaa. Kiusattiinko silti? No totta vitussa kiusattiin. On naurettavaa väittää että *kiusatussa* on jokin ominaisuus joka aiheuttaa kiusaamista. Itse tulin siirretyksi uuteen kouluun, ja yht'äkkiä olin kaikkien mielestä ihan ok - en nyt erinomainen, mutten vainottavakaan, rivioppilas. Tuskin niin olisi käynyt jos olisin jotenkin sisäsyntyisesti kiusattava. Logiikka menee niin että kiusaaja valitsee ensin uhrin, ja sitten käyttää uhrin ominaisuuksia (liian hyvä koulussa, liian huono koulussa, liian hiljainen, liian meluisa, liian punatukkainen, liian lihava, liian laiha, liian keskikokoinen, liian omituinen nimi, liian tavallinen nimi, liian ihan mitä hiton tahansa) oikeuttaakseen toimintansa. Sillä mitä ne ominaisuudet ovat ei ole mitään väliä.

   Lainaa

  72. Kuutteroinen 20.10.2015 18:23
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Kuutti on ihan paras nimi, mun koirani on nimeltään Kuutti. Jos saisin lapsen, siitä tulisi Kuutti 2. :D (vitsi) En voi ymmärtää kuka ei tuosta nimestä pidä, minusta se on suloinen kuin mikä.

   Lainaa

  73. Tulos: +6 (42 ääntä)
   Oma ensireaktio Kuutti-nimeen oli negatiivinen, enkä ymmärtänyt miksi. Sitten muistin toisinaan itsekin käyttämäni sanonnan "kuutti kurkkaa", mikä viittaa kakkapötkylään, joka kurkkaa pebasta. Mutta varmasti nimi sopii myös vauvapötkylälle :)

   Lainaa

  74. Tulos: -72 (88 ääntä)
   Kyllä se niin on että vaikka tuo nimi kuutti nyt lapsena hyvältä kuulostaakin niin takasitte juurikin lapsellenne koulukiusatun aseman. Kannattaisi lastaan nimettäessä vähän miettiä sopiiko tämä nimi enään aikuiselle. Koiralla ym tällainen nimi menee koko ikänsä kyllä, mutta en kyllä haluaisi ainakaan itseäni kutsuttavan kuutiksi. Toivottavasti toinen nimi ei ole yhtä paha.

   Lainaa

  75. Tulos: +29 (31 ääntä)
   on tainnut sini itse kuulla olevansa siivousväline, kun tuolla tavalla pitää puuttua.

   Lainaa

  76. Tulos: +58 (60 ääntä)
   xod: Musta Kuutti on aivan ihana nimi Eiköhän Suomessa ala jo sen verran erikoisia ja vielä erikoisempia kuin Kuutti olemaan…. Eikö lapsia pitäisi opettaa ettei kiusata eikä puolustella että kun on erilainen nimi?
   Taidan ottaa ton mun taiteilijanimeksi. Musta Kuutti! Kiitos!

   Lainaa

  77. Tulos: +85 (85 ääntä)
   peterpunk: Kyllä se niin on että vaikka tuo nimi kuutti nyt lapsena hyvältä kuulostaakin niin takasitte juurikin lapsellenne koulukiusatun aseman. Kannattaisi lastaan nimettäessä vähän miettiä sopiiko tämä nimi enään aikuiselle. Koiralla ym tällainen nimi menee koko ikänsä kyllä, mutta en kyllä haluaisi ainakaan itseäni kutsuttavan kuutiksi. Toivottavasti toinen nimi ei ole yhtä paha.
   Nimenomaan. Koska kiusaaminen on AINA kiusatun ja kiusatun vanhempien vika. Koskaan vika ei ole kiusaajassa eikä hänen kotikasvatuksessaan. P.S. jos sarkasmi ei kolahda niin vinkiksi: mitä jos opettaisit sun Timolle, Paulalle, Jukalle ja Maijallesi että erikoinen nimi, ulkonäkö, vanhempien seksuaalisuus, hiusten väri jnejne. ei oikeuta kiusaamiseen.

   Lainaa

  78. Tulos: +43 (49 ääntä)
   Sinillä kaverilistan siivous sujuu!

   Lainaa

  79. Tulos: +39 (39 ääntä)
   itelläni on harvinainen nimi, josta yritettiin vääntää vaikka ja mitä, mutta sit ketään ei enää huvittanu yrittää kiusata, ku ite vääntelin omasta nimestäni samalla tavalla. siihen loppu se kiusausyritys, eikä sen jälkeen oo kukaan enää koskaan kiusannu! sen pituinen se.

   Lainaa

  80. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Kunhan ajattelin lapsen parasta.: Kuutti 15v on varmasti iloinen, lapset kun keksivät kiusaamisenaihetta pienemmästäkin asiasta..
   Itse olin juuri 15 vuotiaana hyvinkin ihastunut riparilla olleeseen Kuuttiin ❤ Enkä muista yhdenkään kiusanneen Kuuttia nimen takia.

   Lainaa

  81. Tulos: +27 (31 ääntä)
   xod: Musta Kuutti on aivan ihana nimi Eiköhän Suomessa ala jo sen verran erikoisia ja vielä erikoisempia kuin Kuutti olemaan…. Eikö lapsia pitäisi opettaa ettei kiusata eikä puolustella että kun on erilainen nimi?
   Onko se jotain sukua Mustalle Barbaarille?

   Lainaa

  82. Tulos: -49 (55 ääntä)
   Tuommosten nimien antajilta pitäs huostaanottaa lapset samantien.

   Lainaa

  83. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Billie: Millä logiikalla sini ei enää halua kuutin vanhenpia ystävikseen – onko hän loukkaantunut pojalle annetusta nimestä vai siitä, että vanhemmat ovat nimestä eri mieltä? Minen ymmärrä.
   No kun ne ei nyt suostuneet näkemään virhettään ja vaihtamaan lapsensa nimeä, niin eihän tämmöisestä konfliktista vaan voi päästä yli! Facebook <3

   Lainaa

  84. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Jos Kuutti on niin ihmeellinen nimi niin mitä mieltä Sini on nimistä Brooke ja Ridge, joita kauniit ja rohkeat -ohjelmaa katsovat antavat? Itselläni on kavereita nimeltään Lumi ja Talvi ja minua kiusattiin, koska nimeni on Anni.

   Lainaa

  85. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Tulkkauksenopettajani korosti nimenomaan että freelancerille ja muutenkin oudosta nimestä on pelkkää hyötyä: kun ihmiset pohtivat "Hm, tarvitaan kielen x osaaja, muistatko ketään" -porukan mieleen on jäänyt Musta Kuutti ja hänen osaamansa kielet, ja sille joka tulee ensimmäiseksi mieleen, soitetaan ensimmäiseksi. Maija Meikäläiset jäävät tässä häviölle -ja kunhan ihminen pääsee lukiosta ja muuttaa omilleen, sitä huomaa että koulusuosiolla ei aikuisena tee yhtään mitään, työtilaisuuksilla sen sijaan tekee.

   Lainaa

  86. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Tietenkin jos puututtaisiin itse kiusaamiseen ja oikeasti puututtaisiin, niin yhden ihmisen ristimänimellä ei olisi niin suurta vaikutusta. Koska kiusaajat keksivät syyn kiusata ja vaikka eivät keksisikään, niin se ei estä kiusaamista. Vain kiusaamiseen puuttuminen lopettaa kiusaamisen. T. koulukiusattu

   Lainaa

  87. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Joke: Alaikänen vaan ei nimeään vaihda ilman vanhempien lupaa. Sepä siinä on se ongelma, että vanhemmat tuollaisen “epänormaalin” nimen lapselleen haluaa niin antaako lupaa vaihtaikaan…
   No minun äiti ehdotti ihan itse että vaihdetaan mulle vähän yksinkertaisempi nimi, kun oli hankaluuksia sosiaalisessa elämässä lapsena. Toissavuonna vaihdoin alkuperäisen takaisin, onhan se äitini keksimä ja kaunis nimi. Ja koska ollaan jo aikuisia, mulle on yhdentekevää osaako ihmiset lausua nimeäni vai ei :D Ja kuten Arktinen Kuttukin jo sanoi, nykyään on paljon epänormaaleja nimiä.

   Lainaa

  88. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Hahhah: Apila on kukka, Kuutti on hylkeen poikanen. En näe mitään erikoista ensimmäisessä, onhan Lilja & Ruusukin melko tavallisia nimiä. En minä ymmärtäisi vasikka tai varsa nimiäkään..
   Entäs Otso ja Tapio? Toinen on karhu ja toinen viittaa suomen muinaisuskoon. HIRVEETÄ! Kaikkia Otsoja ja Tapioita on kiusattu aina, ja niinhän se Rautavaarakin vaan viinaan kuoli. Nimestä johtu. Ai niin, ja Jenna on kans kamala. Ai miks? No meillä oli joskus sen niminen lehmä. En kestä.

   Lainaa

  89. Tulos: +4 (10 ääntä)
   sdfgdfg: Sinillä kaverilistan siivous sujuu!
   Kai kun se siivoutuu ihan itsestään :D

   Lainaa

  90. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Itse jos joskus lapsia saan annan pojalle hyvän, perinteisen nimen. Nimittäin Viking

   Lainaa

  91. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Sannni: Nimeni on maailman normaalein, siis todella ihan tuskastuttavan yleinen, en käyttänyt laseja, ollut ylipainoinen, tai muutenkaan omituinen, mitä nyt luin vähän liikaa. Kiusattiinko silti? No totta vitussa kiusattiin. On naurettavaa väittää että *kiusatussa* on jokin ominaisuus joka aiheuttaa kiusaamista. Itse tulin siirretyksi uuteen kouluun, ja yht’äkkiä olin kaikkien mielestä ihan ok – en nyt erinomainen, mutten vainottavakaan, rivioppilas. Tuskin niin olisi käynyt jos olisin jotenkin sisäsyntyisesti kiusattava. Logiikka menee niin että kiusaaja valitsee ensin uhrin, ja sitten käyttää uhrin ominaisuuksia (liian hyvä koulussa, liian huono koulussa, liian hiljainen, liian meluisa, liian punatukkainen, liian lihava, liian laiha, liian keskikokoinen, liian omituinen nimi, liian tavallinen nimi, liian ihan mitä hiton tahansa) oikeuttaakseen toimintansa. Sillä mitä ne ominaisuudet ovat ei ole mitään väliä.
   Itselleni kävi niin, että koulun vaihtumisen jälkeen kiusaaminen alkoi. Ennen sitä olin ollut kaikkien mielestä ihan ok, mutta luokan "uutta tyttöä" oli ilmeisesti helppo kiusata, kun tukena ei ollut samanlaista kaveriporukkaa kuin muilla. Ala-asteella rinnakkaisluokalla ollut tyttö alkoi kiusata minua vasta sen jälkeen kun jouduimme lukiossa samalle luokalle, vaikka välillämme ei ollut aikaisemmin ollut minkäänlaista dramaa eikä mikään muu muuttunut. Tyttöystävän luokalla taas oli poika, jota kiusattiin punatukkaisuuden takia. Kiusaajalla oli itselläänkin punaiset hiukset. Jos on kusipäinen kakara ja haluaa kiusata jotakuta, niin ei siihen mitään 'oikeaa' syytä tarvita. Niitä kyllä löytyy ihan mistä tahansa. Kiusatun syyttelemisen sijaan olisi tärkeämpää keskittyä kiusaajiin. (Minullehan opettaja totesi kiusaamisesta kerrottuani, että "No... yritähän nyt tulla sen *kiusaajan* kanssa toimeen.")

   Lainaa

  92. Tulos: -22 (24 ääntä)
   Kuutti on vielä normaalin rajoilla, onhan maassa paljon luonnosta ja eläinmaailmasta poimittuja nimiä, mutta yleisenä sääntönä voi sanoa että vanhemmat jotka antavat lapselleen epätavallisen nimen vihaavat lastaan. Sinin reaktio on ehkä kuitenkin hiukan yliammuttu.

   Lainaa

  93. Voi pyhä sylvi tai sini 20.12.2015 22:56
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Vellu: Kuuttihan ei ole kiva nimi. Kuten ei myöskään Juuso, Yrjö tai Tyyne. Menisinkö sitä vanhemmille sanomaan? En todellakaan. Sini, hanki elämä.
   Kiitosta vaan. Mummini oli Tyyne. Mahtavimpia naisihmisiä joita koskaan olen tuntenut. Meitä ei kumma kyllä ole hänen nimensä ikinä häirinnyt. Jänskää. Koiran nimi oli Juuso. Sekään ei vaivannut. Eipä ole Yrjökään haitannut. tai Sini saati Vellu.

   Lainaa

  94. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Vellu: Juusosta on aina tullut mieleen juusto. Kuka haluaa kastaa lapsensa juustoksi?
   LÄÄKKEET

   Lainaa

  95. Pikku Leppäkerttu 4.5.2016 2:31
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Sini ei taida tajuta olevansa itse osa ongelmaa :D Jos kaikki "Sinit" jättäisi haukkumasta muiden nimiä niin niillä lapsilla, joilla on vähän erikoisempi nimi ei olis mitään hätää :D

   Lainaa

  96. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Poika olisi varmaan pitänyt nimetä Siniksi, sillä "Sinillä siivous sujuu!"

   Lainaa

  97. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Sara Mäkinen: Sukunimeni on Vuorinen ja siitä väännettiin 9 vuotta “Pierunen” Kyllä ne lapset keksivät kiusaamiseen syyn, jos kiusata haluavat.
   Vuorinen? Eikö se olekaan Mäkinen?

   Lainaa

  98. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Sini on asiaton, mutta onhan Kuutti nyt ihan pöhl etunimeksi.

   Lainaa

  99. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Yebs: Voi ei ei kai Sinin vanhemmat oikeesti nimenny sitä Siniks? Tuollaisen nimen kanssa joutuu elämään ja kärsimään seuraukset.
   Sinin tapauksessa itse henkilö on paljon nolompi kuin se nimi...

   Lainaa

  100. Tulos: +8 (12 ääntä)
   abacaba: vanhemmat jotka antavat lapselleen epätavallisen nimen vihaavat lastaan.
   Arat vanhemmat antavat lapselleen rajoittuneen kuvan elämisestä. He opettavat lapsensakin pelkäämään kaikkea muutosta, pitämään kynttiläänsä vakan alla ja arkailemaan muita ihmisiä ja heidän mielipiteitään. Helpompihan se on kulkea hiljaa hiipien seinänviertä, matkia muita ja nyökytellä kaikille ja varoa kuollakseen herättämästä mitään huomiota.

   Lainaa

  101. pinkki puudeli 8.5.2018 15:05
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Joke: Alaikänen vaan ei nimeään vaihda ilman vanhempien lupaa. Sepä on se ongelma, että vanhemmat tuollaisen “epänormaalin” nimen lapselleen haluaa niin antaako lupaa vaihtaikaan.
   Noniin, eipä puhuta soopaa siellä. Minun 12-vuotias lapseni halusi muuttaa nimensä: vaihtaa etunimien paikkaa ja lisätä yhden etunimen + ottaa äitinsä(minun) sukunimen. Etunimiasia oli pelkkä ilmoitusasia hallinto-oikeudessa, minä annoin myöhemmin nimellisesti allekirjoitukseni. Sukunimiasia oli myös hyvin helppo. Vain uusi passi maksoi. Minusta tämä saisi tulla yleiseksi käytännöksi: tytöille aina äidin sukunimi, pojille isän sukunimi(jos he sen välttämättä haluavat).

   Lainaa

  102. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Dolores: Lapset ovat julmia, ja lisäksi jollain hullulla tavalla luovia. Oma oikea nimeni on Iina, ja tästä syystä minua kiusattiin ala- ja yläkoulussa lällättämällä “Inkku-kinkku-paskamakkara”. Kuuttia kiusataan jos kiusataan, ja syy on siinä kohtaa toissijainen. Näin jälkeenpäin ajateltuna yllättävää vaivannäköä, eikö Iinasta saa väännettyä viinaa ja piinaa pienemmällä vaivalla?
   Veit sanat suustani. T. Tiina

   Lainaa

  103. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Nimestään huolimatta Sini näki paljon punaista.

   Lainaa

  104. pinkki puudeli 20.9.2018 8:46
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   ↑_↑: juuri sellaista se tyttöjen kiusaaminen on. Haukutaan paljon, varsinkin ulkonäköön liittyviä loukkauksia, mutta harvemmin kuulee pikkutyttöjen käyvään fyysisesti kiinni kehenkään. Useinhan tähän [...]
   Tyttöjen välisestä kiusaamisesta: se ei lopu aikuisten kevyellä väliintulolla tai "soitto kotiin ja asia selvä". Itseäni kiusattiin 13 vuotta tarhassa ja peruskoulussa, lukiossa ei niitä häiriintyneimpiä tyttöjä enää ollut. Kolme kauheinta tyttöoppilasta eristi minut järjestelmällisesti muista tytöistä uhkailemalla ja rahalla lahjomalla. En saanut syödä ruokaa kouluruokalassa, välitunnilla tai ryhmä- tai parityössä minun kanssani ei saanut olla rangaistuksen uhalla. Tytöt saivat yhden puolihullun pojankin mukaan höykyttämiseeni, hän hoiti nyrkillä lyömisen, kun tytöt "vain" tönivät, potkivat, rikkoivat tavaroitani ja sylkivät päälleni, sekä lavastivat välillä hassunhauskasti minut varkaaksi. Opettajat eivät tietenkään koskaan huomanneet yhtään mitään, mitä nyt joskus _minulle_ tultiin huutamaan, että mikset sinä mene muiden mukaan, ja mikä sinua oikein vaivaa! Kiusaajat nauroivat silloin ilahtuneesti opettajan selän takana, heitä ei koskaan edes nuhdeltu minun vuosikausien rääkkäämisestäni. Sairastuin ensimmäisen kerran kouluväkivallan aiheuttamaan psykoosiin teininä, täysin työkykyinen en ole ollut koko aikuisikänäni. Ja se etunimi, se on yksi ikäluokkani suosikeista, tyyliin nykypäivän nimet Jenna/ Nea/ Laura/ Venla.

   Lainaa

  105. Voi ei se on taas se 31.7.2020 9:57
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   varpu: Kuutti Lavonen on varmaan tosi paljon kärsinyt...
   Kuka se on? 

   Lainaa

  106. Syötävä kesyhanhi 22.8.2020 16:30
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Yebs: Voi ei ei kai Sinin vanhemmat oikeesti nimenny sitä Siniks? Tuollaisen nimen kanssa joutuu elämään ja kärsimään seuraukset.
   Yhen tutun nimi on Sini Valkonen. Voi sitä vittuilun määrää.

   Lainaa

  107. Mauton etana 22.8.2020 17:39
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Syötävä kesyhanhi: Yhen tutun nimi on Sini Valkonen. Voi sitä vittuilun määrää.
   Kiva tarina, mutta Suomessa ei kenenkään sukunimi ole Valkoinen. 

   Lainaa

  108. Köytetty haukka 22.8.2020 20:58
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Mauton etana: Kiva tarina, mutta Suomessa ei kenenkään sukunimi ole Valkoinen.  https://verkkopalvelu.vrk.fi/nimipalvelu/
   Onko joku väittänyt että olisi?

   Lainaa

  109. Veroton katkarapu 30.8.2020 9:05
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Aina voi käyttää toista nimeään.

   Lainaa

  110. heimosenkeimo 18.2.2021 14:13
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Yebs: Voi ei ei kai Sinin vanhemmat oikeesti nimenny sitä Siniks? Tuollaisen nimen kanssa joutuu elämään ja kärsimään seuraukset.
   sinillä siivous sujuu.

   Lainaa

  111. Tulos: -5 (5 ääntä)
   20 vuoden päästä Kuutti voi olla vaikka yli 100kg, 2 metriä pitkä parrakas ukko, vieläkö on sitten söpö Kuutinpötkylä? Nykyään on kyllä niin ihmeellisiä nimiä, että kai tuokin siinä seassa menee, mutta joskus voisi katsoa kyllä elämää vähän pidemmälle kuin sen muutaman vuoden mitä se lapsi on vauva/taapero.

   Lainaa

  112. Syyntakeeton mustikka 11.10.2021 0:52
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Mauton etana: Kiva tarina, mutta Suomessa ei kenenkään sukunimi ole Valkoinen.  https://verkkopalvelu.vrk.fi/nimipalvelu/
   Mutta Valakone on sukunimi, mistä lie juontaa. Näin oululaisittain ainakin lausutaan samalla lailla kuin sanotaan valkoinen...

   Lainaa

  113. Hyvä timantti 15.11.2021 0:38
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   ano: Kyllä ne lapset osaa "normaalistakin" nimestä kiusata. Tunnen erään vanhemman miehen jota kiusattiin koska tämän nimi oli Simo.
   Mua kiusattiin Hanna nimestä, että totta turiset!

   Lainaa

  114. Hyvä timantti 15.11.2021 0:40
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   imiN: 20 vuoden päästä Kuutti voi olla vaikka yli 100kg, 2 metriä pitkä parrakas ukko, vieläkö on sitten söpö Kuutinpötkylä? Nykyään on kyllä niin ihmeellisiä nimiä, että kai tuokin siinä seassa menee, mutta joskus voisi katsoa kyllä elämää vähän pidemmälle kuin sen muutaman vuoden mitä se lapsi on vauva/taapero.
   So?
   Mä tunnen erään jonka nimi on Rusina ja ei oo ikinä näyttänyt Rusinalta, joten mikä sun pointti on? Se ettei 100kg pitkä ja parrakas Kuutti ole komea? BS

   Lainaa

  115. Yrjö_Komero 2.4.2023 13:22
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mulle on ihan sama, millä nimellä vanhemmat lapsensa ristii, omat kaveritkin ovat käyttäneet lähinnä luonnonteemaa. Mutta vuosituhannen vaihteessa luin kastettujen listalla lapsen nimeltä Aina Lemmitty Saima. Toivottavasti Ainalla on hyvä itsetunto ja ollut kiusaamisvapaa kouluaika.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: nimi, lapsi, ristiäiset, nimijuhla, yksityisviesti, viesti, rikollinen