Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kurkistus koiraryhmään, osa 6

Vastuuntuntoinen kenneli vai laiton pentutehdas?
Suurenna näkymä
Kurkistus koiraryhmään, osa 6 Koiran kohtalosta emme toistaiseksi tiedä tämän enempää.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 78 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1567 (1623 ääntä)
   Itsekin olisin kyllä kiikuttanut pentuparan eläinlääkäriin samantien, ja Sofialla ollut varmasti ihan hyvä ajatus tässä mutta ihan aavistuksen lyö yli tuo touhu kyllä.

   Lainaa

  2. Tulos: +954 (1302 ääntä)
   Niin hyökkäävä asenne kuin Sofialla onkin, hän on täysin oikeassa. Ja miksei aloittaja muka voinut kertoa kasvattajan nimeä, mikä salaisuus se nyt muka on? Pentutehtailijoista kun ihan oikeasti täytyy ilmoittaa eteenpäin, että saataisiin homma edes jotenkin kuriin. Todennäköisesti kyse on siitä että aloittaja ei kehtaa myöntää sitä tosiasiaa, että on ostanut pennun ns. pentutehtailijalta. Ei näin.

   Lainaa

  3. Tulos: +551 (605 ääntä)
   Miks pitää näin tällee kirjottaa?

   Lainaa

  4. Tulos: +77 (215 ääntä)
   Meni henkilökohtaisuuksiin? Vaikka ei suoraan edes sanonut mitään.

   Lainaa

  5. Tulos: -157 (389 ääntä)
   Ärsyttää tuollaiset ihmiset jotka esittää tietävänsä aiheesta enemmän kuin oikeasti tietävät.

   Lainaa

  6. Tulos: +1077 (1119 ääntä)
   Jos kasiviikkoinen pentu oksentaa, on apaattinen, ripuloi eikä syö, on se kiikutettava eläinlääkäriin viipymättä. Sofia on täysin oikeassa (joskin ulosannissa on parantamisen varaa), yksikään vastuullinen kasvattaja ei yrittäisi lääkitä pentua itse. Jos pentu on ollut jo neljä viikkoa kasvattajan tykönä tällainen, sitä ei olisi saanut edes luovuttaa! Epäilyttävää meininkiä, ei voi olla puhtaat jauhot pussissa.

   Lainaa

  7. Tulos: -306 (602 ääntä)
   En tunne yhtäkään koiraihmistä joka olisi henkisesti tasapainoinen. Pelkkiä ääripäitä kaikki; koiraa joko pidetään kuin pikkulasta ja kaikki koiraan liittyvä on hysteeristä hössöttämistä ja paapomista. Ja sitten taas on niitä hälläväliä-ihmisiä joille koira on vain statussymboli eikä sitä viitsitä edes kouluttaa saatika kiikuttaa lääkäriin.

   Lainaa

  8. Tulos: +177 (181 ääntä)
   Isaac: Jos pentu on ollut jo neljä viikkoa kasvattajan tykönä tällainen
   Korjaan, neljä päivää.

   Lainaa

  9. Tulos: +541 (551 ääntä)
   No ei kipeetä koiranpentua minnekään kasvattajalle viedä vaan eläinlääkäriin, prkl!

   Lainaa

  10. Tulos: +69 (299 ääntä)
   KAlle: Niin hyökkäävä asenne kuin Sofialla onkin, hän on täysin oikeassa. Ja miksei aloittaja muka voinut kertoa kasvattajan nimeä, mikä salaisuus se nyt muka on? Pentutehtailijoista kun ihan oikeasti täytyy ilmoittaa eteenpäin, että saataisiin homma edes jotenkin kuriin. Todennäköisesti kyse on siitä että aloittaja ei kehtaa myöntää sitä tosiasiaa, että on ostanut pennun ns. pentutehtailijalta. Ei näin.
   Itse en olisi tuossa vaiheessa kertonut kyseiselle jankuttajalle mitään, vaikka olisi kuinka puhtaat jauhot pussissa.

   Lainaa

  11. Tulos: +203 (219 ääntä)
   muksu: Itse en olisi tuossa vaiheessa kertonut kyseiselle jankuttajalle mitään, vaikka olisi kuinka puhtaat jauhot pussissa.
   Ja siis lisäyksenä tähän, pennun olisin kyllä lääkäriin hommannut, ennen kuin joku tulee sanomaan.

   Lainaa

  12. juhlarusakko 13.10.2015 2:05
   Tulos: +84 (122 ääntä)
   Argh. Miksi pitää kirjoittaa tälleen. Tosi ärsyttävää. Eikö tekstiä voi laittaa yhteen pötköön?

   Lainaa

  13. Tulos: +249 (285 ääntä)
   Olipa Sofia dramaattinen. Se johtui näistä rivijaoista. Se sen teki. Lääkäriin. Ja lisäksi tuo jankuttaminen. Tuli asia kyllä selväksi. Heti lääkäriin.

   Lainaa

  14. Tulos: +199 (211 ääntä)
   Toivottavasti Nooran pentu selviää. Tosi ikävä juttu. :(

   Lainaa

  15. Tulos: +438 (444 ääntä)
   Sofia on ihan oikeassa, ulosanti on vaan ihan hirveää, ja tosiaan hyökkäävää. Ihmetyttää, MIKSI kasvattaja on luovuttanut kipeän pennun uuteen kotiin?! Tunnen yhden kasvattajan, hän ei missään nimessä luovuta kuin terveitä pentuja. Jos joku pennuista sairastuisi, niin samantien eläinlääkäriin ja luovutus vasta, kun pentu on terve. Ihan uskomatonta touhua,toivottavasti joku muukin kuin sofia puuttuu tuohon.

   Lainaa

  16. yövuorolainen 13.10.2015 2:13
   Tulos: +63 (187 ääntä)
   Lienee valtaosalle selvää miten pennun kanssa pitäisi toimia, mutta mites kun tuo Sofiakin pitäis saada hoitoon...

   Lainaa

  17. Tulos: +62 (188 ääntä)
   KAlle: Niin hyökkäävä asenne kuin Sofialla onkin, hän on täysin oikeassa. Ja miksei aloittaja muka voinut kertoa kasvattajan nimeä, mikä salaisuus se nyt muka on? Pentutehtailijoista kun ihan oikeasti täytyy ilmoittaa eteenpäin, että saataisiin homma edes jotenkin kuriin. Todennäköisesti kyse on siitä että aloittaja ei kehtaa myöntää sitä tosiasiaa, että on ostanut pennun ns. pentutehtailijalta. Ei näin.
   No vaikka sen takia, että voisi hieman hävettää sen jälkeen kun tuo kiihkoilija soittelisi kasvattajalle uhkailupuheluita ja kuormittaisi poliisia? En minäkään olisi kertonut vaikka hyvältä kasvattajalta koiran olisinkin ottanut. Tuo Sofia minusta tässä oli nyt ärsyttävä.

   Lainaa

  18. miumaumamma 13.10.2015 2:56
   Tulos: +321 (325 ääntä)
   Voi kun tuo Sofia olisi ilmaissut asiansa paremmin. Minustakin tuollainen touhu vaikuttaa epäilyttävältä, että kasvattaja ei selkeästi sairasta pentua vie lääkärin tarkastettavaksi. Toivottavasti kaikki päättyi hyvin.

   Lainaa

  19. aftonbladet 13.10.2015 3:57
   Tulos: -55 (69 ääntä)
   Go Sofia go! Paina paalle! Kylla muuta vaistaa:)

   Lainaa

  20. Tulos: -47 (99 ääntä)
   Todella rasitavaa. Sofialla ei sitä kuuluisaa tilannetajua ole.

   Lainaa

  21. Puolikiero_savolainen 13.10.2015 7:16
   Tulos: -68 (126 ääntä)
   Hyvästi nyt jääkää Jätän tämän ryhmän. Minua ei ole kuin paneteltu vaikka kirjoitan näin dramaattisesti. Tietäkää että sanani on lakini. Aina. T. Sofia-pentutehdas etsivä

   Lainaa

  22. jossittelija 13.10.2015 7:41
   Tulos: +71 (147 ääntä)
   Mitä jos kasvattaja on eläinlääkäri?

   Lainaa

  23. Tulos: +75 (115 ääntä)
   Rupesin tossa miettimään, että jos kasvattaja saatuisi vaikka olemaan jonkilainen eläinlääkäri? tai hoitaja? Kyllä mä olisin jos pennusta kyse kasvattajaan yhteydessä että mitäs tehdään, onko muut hänen pennut oireilleet? Mutta kyllä mä lääkäriinkin soittaisin ja kyselisni mahdollisia toimenpiteitä mitä voi kotoakäsin tehdä. Jos sen vie kasvattajalle niin pitää varmistua että viimeistään hädän hetkellä koira saa apua/hoitoa ihan lääkäriltä.

   Lainaa

  24. Puolikiero_savolainen 13.10.2015 8:30
   Tulos: +131 (145 ääntä)
   Ja todettakoon nyt, että ehdottomasti noin pieni koira olisi pitänyt viedä el.lääk., mutta tuolle Sofialle ei tuolla mentaliteetilla olisi kannattanut antaa kasvattajan nimeä, olisi voinut saattaa sen lokaan pahastikin ja sen verran näitä piirejä tietävänä tiedän sen, että kun nimi menee kerran, se sinne mustalle listalle myös jää. Aika kova tuomio olisi ollut kasvattajalle. Mutta tosiaan minuakin kiinnostaa, miksi kasvattaja halusi itse hoitaa noinkin sairaan pennun? Onkohan tuossa pentueessa nyt jotain mitä ei tiedä kuin kasvattaja?

   Lainaa

  25. järjen ääni 13.10.2015 8:33
   Tulos: +72 (160 ääntä)
   Mä en voi käsittää, miten jotkut täällä näkevät Sofian suurempana syntipukkina kuin nuo eläinrääkkääjät. Vihaisena ei aina tule harkittua ja kaunisteltua sanojaan. Vihainen olisin - ja olen - minäkin, kun eläinrääkkääjille ei mene perille, että heidän toimintansa on väärin. Ja kyllä, on eläinrääkkäystä ja viranomaisasia jos sairasta eläintä ei toimiteta hoitoon.

   Lainaa

  26. Tulos: +162 (208 ääntä)
   Oonko ainoa, joka ymmärsi tän niin, että kasvattaja hoitaa koiran kuntoon eli hoitaa mahdolliset eläinlääkärit ja muut, eikä suinkaan vaan itse yritä? Ja Noorahan sanoi, että kasvattaja hoitaa ja koira ON TIPASSA.

   Lainaa

  27. koiranomistaja 13.10.2015 9:03
   Tulos: +46 (70 ääntä)
   Just sayin: En tunne yhtäkään koiraihmistä joka olisi henkisesti tasapainoinen. Pelkkiä ääripäitä kaikki; koiraa joko pidetään kuin pikkulasta ja kaikki koiraan liittyvä on hysteeristä hössöttämistä ja paapomista. Ja sitten taas on niitä hälläväliä-ihmisiä joille koira on vain statussymboli eikä sitä viitsitä edes kouluttaa saatika kiikuttaa lääkäriin.
   Se, että sinä et tunne, ei kerro muuta kuin sinun lähipiiristäsi. :) Minä itse tunnen lukuisia koiraihmisiä ja niitä on kyllä ihan yhtä moneen junaan kuin koiria omistamattomia (paitsi niillä täysin kajahtaneilla ei luojan kiitos ole koiria). On aktiivisesti treenaavia ja kilpailevia, koiria työkäyttöön tarvitsevia ja sitten on sellaisia kuten ex-naapuri jolla on räksyttäviä villakoiria joille ei ole mitään sääntöjä ja niistä ei tykännyt kukaan naapureista kun karjuivat kitarisat pellolle oli syytä tai ei. Ja kaikkea tuolta väliltä. Itselläni on toki mielenterveysongelma (kuinka monella suomalaisella EI OLE? :D ) mutta koirat ovat arvokkaita minulle juuri siksi että ovat koiria ja myös kohtelen niitä koirina. Joten kysymys kuuluu, tunnetko yhtään koiratonta joka olisi henkisesti tasapainoinen? ;)

   Lainaa

  28. Tulos: -67 (69 ääntä)
   kertokaa miksi näissä kommenteissa pitää ruotia mokan kommentoijien toimintaa? siis sillä tyylillä,että ko.henkilöt lukisivat näitä?

   Lainaa

  29. Tulos: +94 (102 ääntä)
   Ei sairaan pennun luovuttaminen ole suora merkki pentutehtailusta. Se on vain merkki kasvattajan pätemättömyydestä.

   Lainaa

  30. Tulos: -17 (41 ääntä)
   KAlle: Niin hyökkäävä asenne kuin Sofialla onkin, hän on täysin oikeassa. Ja miksei aloittaja muka voinut kertoa kasvattajan nimeä, mikä salaisuus se nyt muka on? Pentutehtailijoista kun ihan oikeasti täytyy ilmoittaa eteenpäin, että saataisiin homma edes jotenkin kuriin. Todennäköisesti kyse on siitä että aloittaja ei kehtaa myöntää sitä tosiasiaa, että on ostanut pennun ns. pentutehtailijalta. Ei näin.
   Ja mitä sitten vaikka ilmoitetaankin? Ei tämän maan vässykkä viranomaiset/laki ja kansalaiset saa mitään aikaiseksi kun on paska koko ajan housussa! Aivan täysin vitun vitsi koko eläintensuojelu lässynlässyn! Jos niissä eläimissä liikkuu hyvät verotulot niin silloin varmasti viranomaisia kiinnostaa tai löytyy keinoja!

   Lainaa

  31. Tulos: +116 (122 ääntä)
   gigul: kertokaa miksi näissä kommenteissa pitää ruotia mokan kommentoijien toimintaa? siis sillä tyylillä,että ko.henkilöt lukisivat näitä?
   No mitä sun mielestä sitten pitäisi kommentoida? :D Eiköhän tämä kommenttiosio ole täällä nimenomaan sitä varten, että mokan tapahtumia voidaan kommentoida. Pitäisikö täällä sitten puhua vain esimerkiksi säästä, naapureiden autoista tai tämän hetken poliittisista tilanteista?

   Lainaa

  32. Tulos: +99 (115 ääntä)
   Juveliina: Oonko ainoa, joka ymmärsi tän niin, että kasvattaja hoitaa koiran kuntoon eli hoitaa mahdolliset eläinlääkärit ja muut, eikä suinkaan vaan itse yritä? Ja Noorahan sanoi, että kasvattaja hoitaa ja koira ON TIPASSA.
   Minä ajattelin myös noin: eli kasvattaja hoitaa koiran kuntoon käyttämällä sen lääkärillä. Ja hoitikin näköjään lääkäriin viennin, koska koira on tiputuksessa.

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (27 ääntä)
   Aika ärsyttävä. Kirjoitustyyli. Sofia on varmasti. Oikeassa. Mutta asenne on aika. Hyökkäävä ja hysteerinen.

   Lainaa

  34. Tulos: +77 (95 ääntä)
   KAlle: Niin hyökkäävä asenne kuin Sofialla onkin, hän on täysin oikeassa. Ja miksei aloittaja muka voinut kertoa kasvattajan nimeä, mikä salaisuus se nyt muka on? Pentutehtailijoista kun ihan oikeasti täytyy ilmoittaa eteenpäin, että saataisiin homma edes jotenkin kuriin. Todennäköisesti kyse on siitä että aloittaja ei kehtaa myöntää sitä tosiasiaa, että on ostanut pennun ns. pentutehtailijalta. Ei näin.
   No miksihän ei voi kertoa sitä nimeä? Jos lukee noita Sofian päivityksiä, niin ei tarvitse miettiä kertooko vai ei. Yhdellekään noin sekavasti käyttäytyvälle ihmiselle ei kerrota kenenkään potentiaalisen hyökkäyksen kohteen nimeä.

   Lainaa

  35. Tulos: +72 (74 ääntä)
   Niin nythän on vähän ongelmallista se, että ei tiedä tarkoittaako kasvattaja asioiden hoitamisella nyt sitä, että hän hoitaa itse sitä pentua vaan tekee tarvittavat toimet esim. lääkärille vientiin. Toki vaikka se hoitaisikin pennun itse niin mielestäni silti on pari kysymystä auki. 1. Onko se kasvattaja itse tai asuuko taloudessa joku eläinlääkäri / hoitaja ja ei sen takia vie. 2. Myös mahdollista on se, että pentu on niin huonossa kunnossa ja asutaan sen verran kaukana lähimmästä eläinlääkäristä, että pelätään pennun kuolevan jo sen matkan takia.

   Lainaa

  36. elämäm_filoSOFIA 13.10.2015 10:43
   Tulos: +11 (51 ääntä)
   kylläh: Meni henkilökohtaisuuksiin? Vaikka ei suoraan edes sanonut mitään.
   Älä IKINÄ sano koiraihmiselle että hän ei osaa hoitaa koiraa, ei ansaitse koiraa, hänen koiransa on huonosti kasvatettu, tai mitään vastaavaa, vaikka kyseisen ihmisen koira olisi raadellut luokan pikkulapsia ja syönyt mahonkipuisen katuharjasi. Oletettavasti Sofialla napsahti viimeinenkin spagetti poikki kun Heidi kirjoitti: "Toivottavasti sinulla Sofia ei ole eläimiä!" Jokaiselta löytyy vähintään se YKSI asia joka saa raivon partaalle, joillakin koiraihmisillä näemmä juuri tämä koira-asia.

   Lainaa

  37. Tulos: -18 (48 ääntä)
   Hysteeriset koiraihmiset..

   Lainaa

  38. Tulos: -63 (109 ääntä)
   *Koettaa, ei "koittaa saada pennun ..." Koittaa ja Koettaa ovat täysin eri sanat. > koittaa, esim. aamunkoitto. > koettaa, yrittää jotain.

   Lainaa

  39. Tulos: -24 (30 ääntä)
   Nelli: No mitä sun mielestä sitten pitäisi kommentoida? Eiköhän tämä kommenttiosio ole täällä nimenomaan sitä varten, että mokan tapahtumia voidaan kommentoida. Pitäisikö täällä sitten puhua vain esimerkiksi säästä, naapureiden autoista tai tämän hetken poliittisista tilanteista?
   tarkoitan tuota tyyliä, jossa kommentit osoitetaan "mokan" henkilöille. tuntyuu vaan niin typerälle. vai olenko liian vanha ja en ymmärrä somen/ internetin kehittymistä-ehkä näin.

   Lainaa

  40. Tulos: +81 (93 ääntä)
   Pakko näin koiranomistajana kommentoida, että kyllähän asiansa osaava kasvattaja olis noin vakavassa tapauksessa käskenyt viemään lähimmälle eläinlääkärille noin sairaan ja nuoren pennun. Ja mikäli olisi itse eläinlääkäri niin olisi varmasti hoitanut koiran kuntoon ennenkuin antaa sen eteenpäin. Että imo ihan asiasta Sofia huomautti, olisi vaan malttanut lopettaa siihen ja jättää tuon rähjäämisen väliin.

   Lainaa

  41. yli opisto hörho 13.10.2015 11:19
   Tulos: +53 (67 ääntä)
   Nojoo, kyllähän se nyt eläinlääkäriin pitäisi viedä mutta Sofia vaikuttaa ihan hullulta. Mitään ei saavuteta sillä että toistetaan uudestaan ja uudestaan samoja lauseita.

   Lainaa

  42. Tulos: +3 (49 ääntä)
   Olisihan tuosta saanu poliisille ilmoituksen sekä omistajalle että kasvattajalle (eläinrääkkäyksestä, ei pentutehtailusta). Eläinsuojelulain 5§ sanoo: Eläimen sairastuessa sen on saatava asianmukaista hoitoa. Asianmukaista hoitoa tuossa tilanteessa ei ole viedä sitä kasvattajalle hoitoon vaan eläinlääkäriin.

   Lainaa

  43. Tulos: +43 (55 ääntä)
   Luultavasti parin viikon päästä saadaan lukea samasta ryhmästä miten "yhyy pentu kuoli ihan yllättäen kun se oli ripuloinut kaksi kuukautta"

   Lainaa

  44. Tulos: -30 (82 ääntä)
   Musta tommosessa tilanteessa on ihan oikeutettua olla hyökkäävä, jos järkipuhe ei mene perille. Ja uskon, että Noora olisi kyllä kertonut kasvattajan nimen, jos ei olisi pentutehtailija. Todennäköisesti häpeää sitä, että meni ostamaan pennun tehtailijalta.

   Lainaa

  45. Tulos: +71 (77 ääntä)
   sdfgdfg: *Koettaa, ei “koittaa saada pennun …” Koittaa ja Koettaa ovat täysin eri sanat. > koittaa, esim. aamunkoitto. > koettaa, yrittää jotain.
   Kirjakielessä tai normitetussa yleiskielessä kyllä noin. Puhekielisessä ilmaisussa "koittaa" kuitenkin yleisesti käytetty, jopa vakiintunut, muoto. Koska Noora ei muutenkaan kirjoita kirjakielisesti, on ymmärrettävää, että hän käyttää valitsemaansa muotoa.

   Lainaa

  46. Tulos: +61 (69 ääntä)
   Varmaan siksi, ettei tämä huolestunut kansalainen ala häiritä ko. kasvattajaa. Pentutehtailijat ei yleensä ota jo luovutettua pentua takaisin hoiviinsa. Se, että se on tipassa, kertoo, että se todennäköisesti on käynyt eläinlääkärissä. Toisinaan eläinlääkärit antavat kokeneiden kasvattajien hoitaa tiputuksen itse (harvemmalla klinikalla nimittäin on mahdollisuutta hoitaa potilaita yön yli).
   KAlle: Niin hyökkäävä asenne kuin Sofialla onkin, hän on täysin oikeassa. Ja miksei aloittaja muka voinut kertoa kasvattajan nimeä, mikä salaisuus se nyt muka on? Pentutehtailijoista kun ihan oikeasti täytyy ilmoittaa eteenpäin, että saataisiin homma edes jotenkin kuriin. Todennäköisesti kyse on siitä että aloittaja ei kehtaa myöntää sitä tosiasiaa, että on ostanut pennun ns. pentutehtailijalta. Ei näin.

   Lainaa

  47. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Niin ja sitten täytyy vielä huomauttaa, että pikkupennun vatsa on niin herkkä, että kun sillä kerran oli se ripuli, niin se hyvin herkästi uusii. Eikä siihen edes tarvita eläinrääkkäystä.
   JoJo: Varmaan siksi, ettei tämä huolestunut kansalainen ala häiritä ko. kasvattajaa. Pentutehtailijat ei yleensä ota jo luovutettua pentua takaisin hoiviinsa. Se, että se on tipassa, kertoo, että se todennäköisesti on käynyt eläinlääkärissä. Toisinaan eläinlääkärit antavat kokeneiden kasvattajien hoitaa tiputuksen itse (harvemmalla klinikalla nimittäin on mahdollisuutta hoitaa potilaita yön yli).

   Lainaa

  48. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Hulluja. Hulluja joka puolella.

   Lainaa

  49. Tulos: +37 (39 ääntä)
   enelyn: Olisihan tuosta saanu poliisille ilmoituksen sekä omistajalle että kasvattajalle (eläinrääkkäyksestä, ei pentutehtailusta). Eläinsuojelulain 5§ sanoo: Eläimen sairastuessa sen on saatava asianmukaista hoitoa. Asianmukaista hoitoa tuossa tilanteessa ei ole viedä sitä kasvattajalle hoitoon vaan eläinlääkäriin.
   Jos koira kerran on tipassa niin kuulostaa siltä, ettei kasvattajakaan ihan kylmiltään ole lähtenyt hoitamaan eli voi hyvin olla, että hoito katsottaisiin asianmukaiseksi, lakihan määrittelee vain leikkauksen(7§) lääkäriä vaativaksi toimenpiteeksi.

   Lainaa

  50. Tulos: +87 (87 ääntä)
   Kasvattaja otti koiran takaisin ja pentu on tipassa. Kasvattaja hoitaa siis kulut, mikä on reilua, ja halusi varmaan ensin itse nähdä pennun voinnin, eikä vaan maksaa isoa eläinlääkärilaskua uuden koiranomistajan tilille. Meidän koiran on pentutehtaalta (valitettavasti) ja homma toimii niin, ettei "kasvattajaan" saa enää yhteyttä ongelmien ilmetessä ja jos ensimmäisellä kerralla puhelimeen vastataakin, niin hän kertoo että vastuu on omistajalla ja luuri kiinni. Pentutehtailijat eivät ota yhtäkään koiraa takaisin, eikä varsinkaan myönnä ongelmia.

   Lainaa

  51. TumppuMarkku Kuusysi 13.10.2015 18:24
   Tulos: +31 (45 ääntä)
   Juuri tällaisten palstojen ja sen jäsenten vuoksi ei pidä minkäänlaisia yhteystietoja, nimiä, osoitteita, kuvia jaella. Yksipuolisen jutun, jonka todenperäisyydestä saati aisiainlaidan oikeasta kulusta ei ole mitään takeita, vuoksi vedetään karmeat pultit ja Sofiatyypin aiheuttama paskamyrsky on valmis. Siinä syntyy aivan turhaa kuormitusta niin viranomaisia kuin asianosaisia, ja pahimmassa tapauksessa -osattomia, kohtaan. Kasvattaja lienee tietää mitä on tekemässä, siihen en ota enempää kantaa. En itsekään omia koiriani joka ripulista lekuriin vie. Ihan hyvin ovat pärjänneet, ovat parantuneet hoidosta huolimatta.

   Lainaa

  52. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Pentu olisi tietysti pitänyt viedä lääkäriin, kuten onkin jo tullut selväksi. Mutta Sofia. A) Paperillinen koira ei ole automaattisesti terve, ne paperit eivät suojaa koiraa sairauksilta. B) Myös rekisteröidyt kasvattajat harjoittavat pentutehtailua myymällä pentuja tiskin alta väli/"vahinko"pentueina.

   Lainaa

  53. Tulos: +25 (33 ääntä)
   KAlle: Niin hyökkäävä asenne kuin Sofialla onkin, hän on täysin oikeassa. Ja miksei aloittaja muka voinut kertoa kasvattajan nimeä, mikä salaisuus se nyt muka on? Pentutehtailijoista kun ihan oikeasti täytyy ilmoittaa eteenpäin, että saataisiin homma edes jotenkin kuriin. Todennäköisesti kyse on siitä että aloittaja ei kehtaa myöntää sitä tosiasiaa, että on ostanut pennun ns. pentutehtailijalta. Ei näin.
   Asian voi myös kääntää niin, että kyseessä on ihan luotettaa kasvattaja, mutta jos sen nimen menee nyt mainitsemaan tuossa yhteydessä, niin joku Sofian tapainen ihminen saattaa keksiä vaikka mitä omia juttujaan omasta päästään ja mustamaalata kasvattajaa. Se että koira on kasvattaja ei tietenkään poissulje sitä etteikö kasvattaja olisi saattanut käydä näyttämässä sitä eläinlääkärillä itse. Sehän ei tästä selvinnyt. Toivottavasti koira tulee kuntoon.

   Lainaa

  54. Tulos: +34 (48 ääntä)
   Tuota, toi kmmentti eläinlääkäreistä jotka antaa "kokeneiden kasvattajien" putää itse tipassa on kyllä kovin häiritsevä.. Näin eläintenhoitajan näkökulmasta joka ei oo hölmömpää koskaan kuullutkaan. Jos koira vaatii eläinlääkärin hoitoa yön yli, niin se joko viedään päivystävälle asemalle tai sitten ei. Ne asemat jotka on kiinni yön voi jättää kanyylin jalkaan ja jatkaa nesteytystä aamulla, mutta ehei toi et kotona itekseen kukaan puuhailis, ei oo ihan laillista puuhaa. En ymmärrä miten kellään ois ees tarvittavia välineitä moiseen.

   Lainaa

  55. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Nyt. Kyllä. Meni. Sofialla. Hieman. Yliampuvaksi. Vaikka. Perus. Ajatukseltaan. Kommentointinsa. Onkin. Ehkä. Ihan. Asiaa.

   Lainaa

  56. Tulos: +39 (53 ääntä)
   En ymmärrä tota Nooraakaan kyllä yhtään. 1. Miks pitää tehdä tämmönen alotus? 2. Miksei voinut kertoa kasvattajaa? Pystyis kuka vaan heti tarkistamaan, että on rekisteröitynyt ja ei oo kyse mistään tehtailusta. 3. Miksi ei voi selittää, miksi on vienyt kasvattajalle, eikä eläinlääkärille, jos siihen kerta olisi joku hyvä selitys. 4. Jos kasvattaja on vienyt koiran eläinlääkäriin, tai vaikka itse on sellainen (niin kuin täällä spekuloidaan) niin miksei Noora kertonut siitä?? Minusta kuulostaa kyllä nyt joltain lipsahdukselta, jota sitten vähän peitellään, kun tajutaan, että voi näyttää huonolta jos onkin ostanut mahdollisesti pentutehtailijalta (ei kaikki todellakaan tajuu niin tekevänsä) tai sitten on vaan huomiohuoraaja. Muita syitä en keksi. Piste.

   Lainaa

  57. Tulos: -4 (34 ääntä)
   Pöö: En ymmärrä tota Nooraakaan kyllä yhtään. 1. Miks pitää tehdä tämmönen alotus? 2. Miksei voinut kertoa kasvattajaa? Pystyis kuka vaan heti tarkistamaan, että on rekisteröitynyt ja ei oo kyse mistään tehtailusta. 3. Miksi ei voi selittää, miksi on vienyt kasvattajalle, eikä eläinlääkärille, jos siihen kerta olisi joku hyvä selitys. 4. Jos kasvattaja on vienyt koiran eläinlääkäriin, tai vaikka itse on sellainen (niin kuin täällä spekuloidaan) niin miksei Noora kertonut siitä?? Minusta kuulostaa kyllä nyt joltain lipsahdukselta, jota sitten vähän peitellään, kun tajutaan, että voi näyttää huonolta jos onkin ostanut mahdollisesti pentutehtailijalta (ei kaikki todellakaan tajuu niin tekevänsä) tai sitten on vaan huomiohuoraaja. Muita syitä en keksi. Piste.
   Vastaus kysymykseen 1: Näyttää aika selvästi siltä, että Noora kaipasi vain myötätuntoa ja empatiaa. Jäi saamatta. Vastaus muihin kysymyksiin: Miksi ihmeessä olisi pitänyt näitä asioita ruveta jollain palstalla ruotimaan? Ihan siitä riippumatta, onko kaikki laillista ja kunnossa vai ei. En todellakaan itsekään rupeaisi selvittelemään jokaista yksityiskohtaa ihan vieraille ihmisille, joille asia ei kuulu, etenkään kun joukossa on tuollainen hullu-Sofia, joka saattaa pilata kasvattajan maineen. Päivityksellä haettiin tsemppausta, ei ristikuulustelua. Ei olisi ollut vaikeaa koiraryhmäläisten vain klikata sitä peukun kuvaa tai naputella sydämiä kommenttikenttään.

   Lainaa

  58. Tulos: -17 (23 ääntä)
   gigul: tarkoitan tuota tyyliä, jossa kommentit osoitetaan “mokan” henkilöille. tuntyuu vaan niin typerälle. vai olenko liian vanha ja en ymmärrä somen/ internetin kehittymistä-ehkä näin.
   Moi Sofia :D

   Lainaa

  59. Tulos: +18 (20 ääntä)
   gigul: tarkoitan tuota tyyliä, jossa kommentit osoitetaan “mokan” henkilöille. tuntyuu vaan niin typerälle. vai olenko liian vanha ja en ymmärrä somen/ internetin kehittymistä-ehkä näin.
   Meinaatko, ettei jalaton juokse? Kaikki mokaajat ovat ennen pitkää saaneet selville olevansa netissä naurettavana. Sen jälkeen nämä tontturat tulevat tänne lukuisien nimimerkkien piiloissa puolustamaan lukemansa jutun mokaajaa. Joskus nämä nimimerkit ylistävät kilpaa kommenttiosiossakin toisiaan ja se alkaa olla yleisölle jo pop cornin ja 3D-lasien arvoinen paikka.

   Lainaa

  60. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Miksi?: Vastaus kysymykseen 1: Näyttää aika selvästi siltä, että Noora kaipasi vain myötätuntoa ja empatiaa. Jäi saamatta. Vastaus muihin kysymyksiin: Miksi ihmeessä olisi pitänyt näitä asioita ruveta jollain palstalla ruotimaan? Ihan siitä riippumatta, onko kaikki laillista ja kunnossa vai ei. En todellakaan itsekään rupeaisi selvittelemään jokaista yksityiskohtaa ihan vieraille ihmisille, joille asia ei kuulu, etenkään kun joukossa on tuollainen hullu-Sofia, joka saattaa pilata kasvattajan maineen. Päivityksellä haettiin tsemppausta, ei ristikuulustelua. Ei olisi ollut vaikeaa koiraryhmäläisten vain klikata sitä peukun kuvaa tai naputella sydämiä kommenttikenttään.
   Jep, en puolustelekaan Sofiaa ollenkaan, mutta mun järkeen ja logiikkaan ei vaan mahdu Noorankaan toimintatapa yhtään. Mutten kai voikaan väittää olevani kaikessa oikeassa :D

   Lainaa

  61. missä moka 14.10.2015 20:09
   Tulos: -15 (43 ääntä)
   Niin tämän "mokan" päätähti oli siis Noora, ei Sofia. Vaikka tässä nyt ei (Nooran mukaan) pentutehtaasta olisikaan ollut kyse, ärsyttää suunnattomasti ihmiset, jotka ostavat paperittomia koiria eli tukevat pentutehtailua. Ja sairas pentu sekä eläinlääkärin välttely viittaavat kyllä kovasti pentutehtailuun. Ja jos ei halua maksaa tuhatta euroa rotukoirasta, niin ainahan voi ottaa koiran vaikka eläinsuojeluyhdistykseltä tai Kulkurit-rescueyhdistykseltä.

   Lainaa

  62. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Svonkey: No vaikka sen takia, että voisi hieman hävettää sen jälkeen kun tuo kiihkoilija soittelisi kasvattajalle uhkailupuheluita ja kuormittaisi poliisia? En minäkään olisi kertonut vaikka hyvältä kasvattajalta koiran olisinkin ottanut. Tuo Sofia minusta tässä oli nyt ärsyttävä.
   Jankutus on ärsyttävää, mutta "koiranpentuni elämä on hiuskarvan varassa... en vie eläinkääkäriin, en sitten millään" on kyllä vielä paljon pahempaa. Sofian ikähän ei tuosta käynyt ilmi, mutta jos vaikkapa teini jonka lapsuudenkoira on hiljattain kuollut, nin sitten ymmärrän tuon myönnettävästi erikoisen ulosannin. Jollei ole varaa eläinlääkärinkuluihin niin ei ole varaa eläimeen.

   Lainaa

  63. Ylitulkintaa 15.10.2015 6:52
   Tulos: +9 (25 ääntä)
   missä moka: Niin tämän “mokan” päätähti oli siis Noora, ei Sofia. Vaikka tässä nyt ei (Nooran mukaan) pentutehtaasta olisikaan ollut kyse, ärsyttää suunnattomasti ihmiset, jotka ostavat paperittomia koiria eli tukevat pentutehtailua. Ja sairas pentu sekä eläinlääkärin välttely viittaavat kyllä kovasti pentutehtailuun.
   Mitenköhän se pentu olisi tipassa jos ei olisi ollut eläinlääkärissä? Pentutehtailija ei todellakaan ottaisi sairasta pentua takaisin.

   Lainaa

  64. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Onko teillä jotenkin vaikea ymmärtää että myös eläinlääkäri voi toimia kasvattajana? Silloin on ihan kykenevä hoitamaan kasvattinsa itse.

   Lainaa

  65. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Jiipee: Onko teillä jotenkin vaikea ymmärtää että myös eläinlääkäri voi toimia kasvattajana? Silloin on ihan kykenevä hoitamaan kasvattinsa itse.
   Joten ei sitten voinut tukkia valitusta sanomalla "pentu on nyt eläinlääkärin valvonnassa, rauhoitu"? Kyllä, Sofia meuhkaa kuin pieni eläin, mutta kyllä sitä meuhkausta ruokitaankin: "ei eläinlääkäriin. Kasvattajalle, ei eläinlääkäriin". On se sitten vaikea sanoa "kasvattajan luottoeläinlääkärille joka tuntee pentueen, oli jo, tuki suusi"? Kyllä ihmettelisin että jos kaikki on kunnolla hoidettu niin miksei voi sanoa niin?

   Lainaa

  66. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Kyllä minäki olisin tuossa kunnossa olevan pennun vieny lääkäriin heti samointein ja ottanut tietysti samalla kasvattajaan yhteyttä. Mutta Sofian käytös..huh. Selkeästi tuo Noora nyt kuitenkin on tietämystasonsa mukaan tehnyt parhaansa ja on tosi surullinen ja huolissaan jo muutenkin. Ja sitten tämä Sofia alkaa vauhkoamaan ja tuomitsemaan kaikki muut että ei muut voi ansaita rakastavaa eläintä kaverikseen..voi kiesus ton Sofian kannattais itsekin käydä siellä lääkärissä. Ja pian.

   Lainaa

  67. Tulos: -10 (12 ääntä)
   En tiedä pitäiskö mun tarkentaa tähän mutta teen niin kuitenkin. Eli siis itse en toimisi samalla tavalla kuin Noora, mutta ymmärrän toki että tämä Noora on tehnyt parhaansa, vaikka se olisikin väärin. Eli Soffisekopäällä on kyllä pointtinsa mutta kuulostaa sen verran sekavalta ihmisraasulta että karmii. Plus ton Sofian raivoaminen pahimmillaan voi aiheuttaa sen ettei Noora hakisikaan lääkärin apua tarvittaessa kun säikähtää tuollaista sekoboltsia.

   Lainaa

  68. Tulos: -15 (21 ääntä)
   Helvetti täällä hysteeriset ämmät ulisee kommenteissa kuinka "väärin" on jonkun helvetin koiran kanssa odotella ennen kuin vie lääkäriin. Halvemmaks tulis ostaa sieltä pentutehtailijoilta ja jos saa sairaan yksilön ni ampuu sen ja hankkii uuden.

   Lainaa

  69. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Mansikka: Plus ton Sofian raivoaminen pahimmillaan voi aiheuttaa sen ettei Noora hakisikaan lääkärin apua tarvittaessa kun säikähtää tuollaista sekoboltsia.
   Ja millä logiikalla näin? Ei siis mitenkään ole tarkoitus Sofian käytöstä puolustella, överiksihän se meni vaikka hyvää tietty tarkoitti, mutta miten tuo vauhkoaminen lääkärikammon aiheuttaisi? Ihmetyttää miksei Noora vain voinut sanoa, että koira on eläinlääkärin hoidossa, jos se on? Sillähän tuo melskaaja olisi hiljentynyt heti. Jos se ei ole, eikä kehtaa valehdella niin sitten voi käydä juuri näin... Ja jos kasvattaja on itse eläinlääkäri, niin onhan se eläin silloinkin eläinlääkärin hoidettavana, vaikka kasvattaja sitä hoitaa. Toki Noora on tässä tehnyt parhaansa, kasvattajahan se tässä mokan on tehnyt jos ei pentua ole hoitanut asianmukaisesti otettuaan sen hoiviinsa.

   Lainaa

  70. Tulos: -1 (15 ääntä)
   Mansikka: Kyllä minäki olisin tuossa kunnossa olevan pennun vieny lääkäriin heti samointein ja ottanut tietysti samalla kasvattajaan yhteyttä. Mutta Sofian käytös..huh. Selkeästi tuo Noora nyt kuitenkin on tietämystasonsa mukaan tehnyt parhaansa ja on tosi surullinen ja huolissaan jo muutenkin. Ja sitten tämä Sofia alkaa vauhkoamaan ja tuomitsemaan kaikki muut että ei muut voi ansaita rakastavaa eläintä kaverikseen..
   Kovasti pahoillani, mutta jo äidilläni oli tapana sanoa: "Tie helvettiin on kivetty hyvin aikomuksin". Ihminen joka ei pidä lemmikkieläimestään huolta nimenomaan ei ansaitse rakastavaa eläintä kaverikseen, ja siinä ei sööteillä aikomuksilla ole minkäänlaista väliä. En nyt halua kanavoida Sofiaa, mutta ihminen joko vie sairaan seuraeläimen lääkäriin ja vähän kiireellä, tai on ihmispaska joka ei ansaitse seuraeläintä. Välimuotoja ei ole.

   Lainaa

  71. Tulos: -1 (1 ääni)
   Onko tää se Härkämäen pirinisti?

   Lainaa

  72. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Kyllä taas sai nauraa kommenteille kun niitä luki. Ei voi olla näin tyhmää porukkaa.

   Lainaa

  73. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Meisseli: Ärsyttää tuollaiset ihmiset jotka esittää tietävänsä aiheesta enemmän kuin oikeasti tietävät.
   Samaa mieltä, vielä ärsyttävämpää on lukea samankaltaisia tekstejä kommenteista

   Lainaa

  74. Sivustaseuraaja 10.1.2016 6:44
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Alkuperäisen ketjun nähneenä, mainittakoot, että: 1. Koira oli kasvattajalla, ei missään vaiheessa eläinlääkärissä. Eläinlääkäriin oli kyllä soitettu, mutta päivystävä lääkäri olisi kuulemma lopettanut pennun. Tämän enempää ei Noorasta saanut irti, joten juttu jäi melko hämäräksi. 2. Koira selvisi ko. sairastelusta hengissä. Nykyisestä tilanteesta ei harmainta hajua. Ps. Tällä nyt ei sinällään ole mitään merkitystä, mutta kyseessä ei ole koiraryhmä, vaan vertaistukiryhmä ihan muuta asiaa koskien.

   Lainaa

  75. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Itekin oisin vieny eläinlääkärille, vaikka en koirista niin paljon tiedäkään, oon enemmän kissa-ihminen. Ymmärrän kyllä, miksei Noora kertonut Sofialle, mistä osti eläimen, en minäkään haluaisi päästää Nooraa sen paikan kimppuun, jos kyseessä on kerran ihan asiallinen kasvattaja. Menee Sofialla "hieman" yli nämä mielipiteiden ilmaisut...

   Lainaa

  76. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Meisseli: Ärsyttää tuollaiset ihmiset jotka esittää tietävänsä aiheesta enemmän kuin oikeasti tietävät.
   Eli niinkun juuri itse teit?

   Lainaa

  77. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Siis Herran Jumala ettäköte te osaa lukea? Koiran kasvattajan on hoitanut koiran kuntoon koska

   Lainaa

  78. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tämä nyt on jo vuosia vanha moka, mutta jos joku sattuukin eksymään kommenteissa näin pitkälle, niin nyt osaan omakohtaisesta kokemuksesta myös tuoda vähän perspektiiviä tähän. Minulla oli alle puolivuotias kissanpentu vielä alle viikko sitten, kunnes tämä sairastui yllättäen. Itse menin niin paniikkiin, ettei kyllä käynyt koko kasvattaja edes mielessä vaan suoraan soitin eläinlääkäriin. Eläinlääkärin vastaanotto oli todella nihkeä, vaikka kerroin tilanteen olevan akuutti ja selostin mikä vialla. Viikonloppukin oli tulossa, jolloin päivystys olisi siirtynyt jo tunnin matkan päähän, joten kiire oli saada eläin hoitoon. Lopulta lupasi kuitenkin soitella, jos johonkin väliin saisi mahtumaan. Sain onneksi hoitoon vielä samana päivänä ja kissalle annettiin lääkitys. Tilanne kuitenkin huononi merkittävästi iltaa kohden ja paikallinen päivystys oli jo päättynyt, joten aloin soitella maakunnan muihin päivystyksiin. Lähin ilmoitti, että ehkä kissa nyt vaan reagoi jotenkin lääkitykseen, mutta että heillä ei ole resursseja tehdä mitään eli ei kannata edes tuoda. Soitin kauempaan päivystykseen, jossa vastaus oli samaa luokkaa. Käskivät silti seuraamaan tilannetta ja soittamaan sitten, jos vielä huolestuttaa. Maltoin noin puoli tuntia tuskailla huonokuntoisen eläimen kanssa ja soitin uudelleen. Nyt sitten vastaus olikin jo luokkaa "kyllä ennuste on niin huono, ettei me voida täällä tehdä asialle mitään. Vie (maakunnan rajojen ulkopuolella olevaan kaupunkiin, 2h matkan päähän) lemmikkien teho-osastolle, jos tuntuu, että haluat siitä huolimatta yrittää sen saada hoitoon.". Oli kyllä melko vaikea uskoa korviansa, että ensin kaikki sanovat, että ei tässä nyt mitään hoidettavaa ja sitten sen jälkeen ennuste on niin huono, ettei kannata hoitaa. Etsin jo kyseisen päivystäjän mainitseman hoitolan puhelinnumeron, että soittaisin, että lähden sitä tuomaan vielä yöllä, mutta kissani ei elänyt enää niin pitkälle. Liian myöhäistä toki olisi jo ollut muidenkin osalta ja lopulta sairaus osoittautui sellaiseksi, ettei siihen olisi ollut hoitokeinoakaan, mutta tuo vastaanotto jotenkin todella ihmetytti. Ja en todellakaan asu edes lapissa enkä edes lähellä lappia, jossa voisi välimatkojen takia tilanne tällainen ollakin. Eli varmaan riippuen vähän asuinpaikastakin, niin ei välttämättä ihan oikeasti ole hoitoa saatavilla. Meidän maakunnassa ei ole viikonlopun ajaksi muita kuin päivystys, ei ole yksityisiä mitään jotka olisivat auki tai ottaisivat edes pitkäaikaisia hoidettavia. Eli hieman kyllä tuli ymmärrystä myös tämän mokan kasvattajalle + pennun ostajalle. Lisäksi jos on ihan uusi pennun omistaja, voi olla, että ei ole omaa kokemattomuuttaan osannut edes kyseenalaistaa, etteikö kasvattaja käyttäisi eläinlääkärissä ja/tai etteikö käytäntö olisi tavallista, että kasvattaja hoitaa itse. Ainakin itsellä paniikissa ei kyllä yhtään raksuttanut, mutta eipä kyllä myöskään ollut tietoa, että alueella on näin vaikea saada lemmikilleen hoitoa. On minulla toinenkin vanhempi kissa, mutta on onneksi ollut täysin terve aina ja eläinlääkärikäynnit ovat rajoittuneet rokotuksiin jne. niin tämä ei ole tullut koskaan esille.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koirat, pentu, sairas, ripuli, kipeä, eläinlääkäri, pentutehdas, pentutehtailu, riita, poliisit, viranomaiset, eläinrääkkäys