Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?



 • En ole rasisti, mutta...

  Tiukkaa tekstiä ihmisiltä, jotka eivät onneksi ole kuitenkaan rasisteja.
  Suurenna näkymä
  Taustatietoja: Jos olet kyllästynyt maahanmuuttokeskusteluun, hyppää suosiolla seuraavaan julkaisuun. En ole rasisti, mutta...

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 145 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ripalemies 6.10.2015 1:18
   Tulos: -169 (1165 ääntä)
   Joo, onhan toi aika junttimaista ajatella noin. Mutta koittakaapa kieltää etteikö meillä olisi juurikin pakolais*ongelma*. Koittakaapa väittää etteikö näiden mukana tuleva kulttuuri ole meidän kulttuurillemme haitallinen ja että mukana ei tulisi myös rikollisuutta, köyhyyttä ja huumeongelmia.

   Lainaa

  2. Tulos: +929 (1063 ääntä)
   "En oo rasisti, mutta..."

   Lainaa

  3. Tulos: +1169 (1243 ääntä)
   "En oo rasisti, mutta "neekerit" ei ole "tavallisia" ihmisiä, saisivat painua vittuun, vaikka en siis edelleen ole rasisti. En vaan tykkää "niistä". Ruokakin menee pilalle, kun "sellainen" sen valmistaa."

   Lainaa

  4. Tulos: +910 (1024 ääntä)
   Tiedät olevasi rasisti, kun aloitat lauseen "En ole rasisti, mutta..."...

   Lainaa

  5. Tulos: +667 (747 ääntä)
   Klassikko. "En ole rasisti, mutta..." [insert pitkä ja polveileva rasistinen läppä] Mitäs muita vastaavia voisi olla? En ole turhantarkka, mutta... [pitkä nipotus, jossa puututaan lähinnä täysin yhdentekeviin pikkuasioihin] En ole juoppo, mutta... [haisee vanhalta viinalta ja pulputtaa kossupullon yhdellä huikalla huiviin] En ole motoristi, mutta... [vetää kypärän päähän ja keulii Hayabusalla auringonlaskuun]

   Lainaa

  6. huolestunut 6.10.2015 2:02
   Tulos: -277 (453 ääntä)
   Eikö tämä mene vähän netikiusaamiseksi kun laitetaan ihan selvästi häiriintyneiden yksilöiden päivityksiä kaikkien naurettavaksi?

   Lainaa

  7. Tulos: +619 (719 ääntä)
   Kelatkaa sitä, et nää evoluution valioyksilöt oikeesti on kelannut, et on täysin ok kirjottaa tällästä facebookkiin, kaikkien työnantajien ja kummitätien nähtäväksi.

   Lainaa

  8. Tulos: -66 (602 ääntä)
   Mua huolettaa eniten se, et Suomen kaikki rahat menee turvapaikanhakijoista huolehtimiseen, kun ois omaakin kansaa autettavana. Sit oisin avoimempi jos kaikki suomalaiset ois saaneet apua ja meillä olis tosissaan rahaa yllinkyllin, millä mällätä. Hienoo on et autetaan apua tarvitsevia, mutta ajaako se meidät Suomen valtiona yhä syvemmälle ahdinkoon, sit ei oo hyvä juttu....

   Lainaa

  9. Tulos: +18 (80 ääntä)
   Sormet syyhyten odotan alkavaa keskustelua :)

   Lainaa

  10. Ripalemies 6.10.2015 2:22
   Tulos: -407 (803 ääntä)
   Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut. Jokainen 11-vuotias koulutyttö joka ei eräänä päivänä palannutkaan koulusta kotiin on sinun vastuullasi. Jos päästät ketun kanalaan, saat syyttää vain itseäsi kun jäljellä on enää verta ja höyheniä. Tästä samasta on kyse, kun sinä avaat rajat ja otat tänne 50k ihmistä maista, missä ei ole lakeja, ihmisarvoa eikä suojaikärajoja. Sinä leikit suomalaisten naisten ja lasten hengellä saadaksesi jonkinlaisen moraalibuustin siitä, että olet "suvaitsevainen". Ota edes vastuu. Ja kyllä, mamut ovat raiskanneet Suomessa ihmisiä. Sinä olet osavastuussa joka ikisestä tapauksesta. Se, että valkoisetkin tekee tätä, ei ole mikään vapautus vastuusta sinulle.

   Lainaa

  11. Tulos: +303 (365 ääntä)
   Naurattaa joka kerta kun sanotaan että pitää auttaa ensin köyhiä Suomalaisia. Vieläkään en ole apua saanut.

   Lainaa

  12. Tulos: +41 (67 ääntä)
   https://www.youtube.com/watch?&v=LPjzfGChGlE Siitä vähän mietittävää jokaiselle.

   Lainaa

  13. Tulos: -418 (602 ääntä)
   Niin mikäs tässä oli mokana? Monien argumentit olivat ihan kelvollisia. En itsekään kannata rasismia, mutta kyllähän se nyt on ihan selvää, että Suomella on ulkomaalaisongelma. Parempi pysyä kotimaassa, missä on kuitenkin lämmin ja hyvät mahdollisuudet kun tulla tänne pelleilemään kouluruokalakoilla ja raiskaamaan naapurintyttöjä (tai poikia, kannatan myös suku puoli tasa-arvoa). Ja sivuhuomiona tummaihoisilla on tutkitustikin (erään jenkkitutkimuksen mukaan, en nyt jaksa kaivaa linkkiä) geneettisen pohjan johdosta vaikeuksia hygienian kanssa, joten Jennan huoli ei mielestäni ole mitenkään turha.

   Lainaa

  14. Tulos: +285 (311 ääntä)
   Vastustan sekä rasismia että hallitsematonta maahanmuuttoa/pakolaispolitiikkaa. ^^ Nämä FB kommentit ovat kyllä todella törkeitä!

   Lainaa

  15. hattufolio 6.10.2015 2:42
   Tulos: +197 (217 ääntä)
   "En ole rasisti mutta jumalauta älkää ulkomaalaiset koske meidän pizzaan,kebabrulliin tai kahviin, uskaltaako niitä edes niellä?"

   Lainaa

  16. Tulos: +11 (99 ääntä)
   Olen rasisti ja ylpeä siitä, mutta...

   Lainaa

  17. Ripalemies 6.10.2015 2:50
   Tulos: -382 (440 ääntä)
   Kippari: Vastustan sekä rasismia että hallitsematonta maahanmuuttoa/pakolaispolitiikkaa. ↑↑ Nämä FB kommentit ovat kyllä todella törkeitä!
   Taidat olla joku helvetin pakolaisveneen kapteeni :D hukuta ittes vitun vasuri

   Lainaa

  18. Tulos: +342 (436 ääntä)
   Ripalemies: Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut. Jokainen 11-vuotias koulutyttö joka ei eräänä päivänä palannutkaan koulusta kotiin on sinun vastuullasi. Jos päästät ketun kanalaan, saat syyttää vain itseäsi kun jäljellä on enää verta ja höyheniä. Tästä samasta on kyse, kun sinä avaat rajat ja otat tänne 50k ihmistä maista, missä ei ole lakeja, ihmisarvoa eikä suojaikärajoja. Sinä leikit suomalaisten naisten ja lasten hengellä saadaksesi jonkinlaisen moraalibuustin siitä, että olet “suvaitsevainen”. Ota edes vastuu. Ja kyllä, mamut ovat raiskanneet Suomessa ihmisiä. Sinä olet osavastuussa joka ikisestä tapauksesta. Se, että valkoisetkin tekee tätä, ei ole mikään vapautus vastuusta sinulle.
   :'D Koska naisten ja lasten oikeuksista tulee tärkeitä vasta siinä vaiheessa, kun Suomeen tulee pakolaisia. Mitä konkreettisia ehdotuksia sinulla on pakolaispolitiikan parantamiseksi? Suomi ei voi rikkoa YK:n sopimuksia oikeudesta anoa turvapaikkaa; se on ihmisoikeus. Täytyy keksiä muita ratkaisuja eikä esim jäädä kivittämään avustustyöntekijöitä. Suomalaisetkin raiskaavat naisia, usein vieläpä tuttuja sellaisia. Halveksunnan kohteeksi jostain järjettömästä syystä joutuvat silti raiskauksen uhrit. Kenties ainoa säädyllinen tapa tulla raiskatuksi on joukkopuskaraiskaus terroristimamujen toimesta:)

   Lainaa

  19. Tulos: +320 (354 ääntä)
   ahmed: Niin mikäs tässä oli mokana? Monien argumentit olivat ihan kelvollisia. En itsekään kannata rasismia, mutta kyllähän se nyt on ihan selvää, että Suomella on ulkomaalaisongelma. Parempi pysyä kotimaassa, missä on kuitenkin lämmin ja hyvät mahdollisuudet kun tulla tänne pelleilemään kouluruokalakoilla ja raiskaamaan naapurintyttöjä (tai poikia, kannatan myös suku puoli tasa-arvoa). Ja sivuhuomiona tummaihoisilla on tutkitustikin (erään jenkkitutkimuksen mukaan, en nyt jaksa kaivaa linkkiä) geneettisen pohjan johdosta vaikeuksia hygienian kanssa, joten Jennan huoli ei mielestäni ole mitenkään turha.
   Linkitäs tuo varmasti olemassaoleva tutkimus:D Ja väitteestä tulee argumentti vasta siinä vaiheessa, kun sillä on perustelut. En löytänyt mokan väitteille perusteluja. Maahanmuutosta saa puhua kriittisesti. On ok ilmaista pelkonsa. Esimerkiksi naisten asema on Suomessa aivan erilainen kuin pakolaisten lähtömaissa. Silti ilmiselvästi rasistista p*skaa saa ja pitää arvostella. "Uskaltaako jonkun ulkomaalaisen tuomaa pitsaa syödä?!"-tyyppiset aivopierut eivät ole mitään maahanmuuttokritiikkiä eikä MV-lehti ole "kolikon kääntöpuoli", vaan käyttää raukkamaisesti hyväksi ihmisten pelkoja tuntematonta kohtaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +204 (242 ääntä)
   Kiitos etukäteis varoituksesta, jokuhan saattaa vaikka mennä ja pahoittaa tästä mokasta mielensä. Ainut itsestä outo pointti näissä jutuissa on että tykätään massaleimata ihmisiä pienen ihmisporukan tekosien takia. Ja se on minusta todella julmaakin. Vaikka breivik on häikäilemätön ja julma kusipää, se ei meinaa että kaikki norjalaiset on massamurhaajia.

   Lainaa

  21. St. Vitus Dance 6.10.2015 5:19
   Tulos: -23 (85 ääntä)
   Kaikki tämän mokan ihmiset ovat idiootteja. Kuten banderollissa luki: työntäkää Suomi perseeseenne.

   Lainaa

  22. Tulos: +196 (226 ääntä)
   "En siis todellakaan oo rasisti mut siis sillee niinku oikeesti vaan vihaan ilman mitään syytä muita kansalaisuuksia ja erilaisella ulkonäöllä varustettuja ihmisiä." Noin niinku tiivistetysti.... -.-

   Lainaa

  23. Tulos: +136 (174 ääntä)
   ahmed: Niin mikäs tässä oli mokana? Monien argumentit olivat ihan kelvollisia. En itsekään kannata rasismia, mutta kyllähän se nyt on ihan selvää, että Suomella on ulkomaalaisongelma. Parempi pysyä kotimaassa, missä on kuitenkin lämmin ja hyvät mahdollisuudet kun tulla tänne pelleilemään kouluruokalakoilla ja raiskaamaan naapurintyttöjä (tai poikia, kannatan myös suku puoli tasa-arvoa). Ja sivuhuomiona tummaihoisilla on tutkitustikin (erään jenkkitutkimuksen mukaan, en nyt jaksa kaivaa linkkiä) geneettisen pohjan johdosta vaikeuksia hygienian kanssa, joten Jennan huoli ei mielestäni ole mitenkään turha.
   Oi pliiiiis sano et toi sun kommenttis on joku todella surkea provo-yritys. Onhan...? Siis en mäkään siis silleen niinku vihaa idiootteja tai syrji niitä mut siis kuitenkin onhan se nyt ihan fakta että tuollaiset aivottomat ameebat syövyttää minun aivoni ja tekevät minustakin vielä samanlaisen. Tiedä vaikka pöllisivät älyllisen kotimaanikin jota ukkini sodassa puolusti, s**tana.

   Lainaa

  24. Tulos: +206 (250 ääntä)
   Tiesittekö, että ON OIKEASTI olemassa välimaasto "rasistien" ja "suvakkien" välillä. Eikös olekkin ihmeellistä, vaikka tästä harvinaisesta ilmiöstä niin vähän kuuleekin. Itse kuulun tähän ihmisryhmään.

   Lainaa

  25. eriparisukka 6.10.2015 6:03
   Tulos: +193 (259 ääntä)
   Niin pitkään kun meitä ihan kantasuomalaisia lojuu kotona vetäen sossusta joka kuukausi rahaa syynä nyt vaan se ettei kiinnosta mennä töihin, niin en pidä minään näitä turvapaikanhakijoita ja niiden mukana tulevia ongelmatapauksia. Yksistään suomalaisissa on niitä jotka hyvin paljon käyttää meidän tukia väärin, joten verraten pakolaiskeskusteluun että tänne ei saa päästää ketään koska joukossa on muutamia perseenreikiä, pitäisi meiltä samalla logiikalla ottaa kaikki tuet pois käytöstä koska osa käyttää niitä silmittömästi väärin ja turhaan.

   Lainaa

  26. Tulos: -12 (84 ääntä)
   Just. Asiavirheitä varmaan enemmänkin mutta ekana huomio kiinnittyi syyrialaiseen neekeriin. He eivät ole siellä päin neekereitä. Vain mustat afrikkalaiset ovat. Jos koulussa olisi kuunneltu edes jotain, kirjoittajat tietäisivät tämänkin. Juuri tämän takia esim. Halla-ahon tekstejä on mukavampi lukea kuin vaikka näiden meuhkaajien. Ai niin, sanoinko jo etten ole rasisti ;)

   Lainaa

  27. Tulos: -119 (243 ääntä)
   Rasisti tai realisti, ero on pieni. Ja pitkä miinus tulee, tiedän.

   Lainaa

  28. Tulos: +117 (187 ääntä)
   KonnaJee: Mua huolettaa eniten se, et Suomen kaikki rahat menee turvapaikanhakijoista huolehtimiseen, kun ois omaakin kansaa autettavana. Sit oisin avoimempi jos kaikki suomalaiset ois saaneet apua ja meillä olis tosissaan rahaa yllinkyllin, millä mällätä. Hienoo on et autetaan apua tarvitsevia, mutta ajaako se meidät Suomen valtiona yhä syvemmälle ahdinkoon, sit ei oo hyvä juttu….
   Näytä mulle se suomalainen joka ei ole apua saanut ja köyhyydessä elää. Aivan. Ei sellaisia ole. Jokainen suomalainen on oikeutettu perusturvaan, joka on pienimmilläänkin yli 400e/kk pakollisten asumis-, lääke- yms. kulujen jälkeen. Suomessa ei tarvitse asua kadulla ja kerjätä ohikulkijoilta henkensä pitimiksi, sanoisin että meillä on asiat aika hyvin. Ja mitä taas raha-asioihin noin muuten tulee, veikkaapa kumpi tulee kalliimmaksi, pakolaiset vai suurten yhtiöiden veroparatiisikikkailu?

   Lainaa

  29. Tulos: +66 (80 ääntä)
   huolestunut: Eikö tämä mene vähän netikiusaamiseksi kun laitetaan ihan selvästi häiriintyneiden yksilöiden päivityksiä kaikkien naurettavaksi?
   Eiköhän nuo ole ihan itse laittanut aivopierujaan Facebookin statuksiin. Se, että muu media ottaa ne osakseen, niin voi kyynel.

   Lainaa

  30. Mother of Vile Excrement 6.10.2015 7:51
   Tulos: +106 (106 ääntä)
   Neiti L: “En oo rasisti, mutta…”
   ..."olen"? Mitä sitä ilmiselvää asiaa kieltämään? Eikö nämä sankarit voisi ottaa vastuuta mielipiteistään, eikä yrittää teeskennellä jotain muuta?

   Lainaa

  31. Puolikiero_savolainen 6.10.2015 8:23
   Tulos: +96 (134 ääntä)
   ahmed: Niin mikäs tässä oli mokana? Monien argumentit olivat ihan kelvollisia. En itsekään kannata rasismia, mutta kyllähän se nyt on ihan selvää, että Suomella on ulkomaalaisongelma. Parempi pysyä kotimaassa, missä on kuitenkin lämmin ja hyvät mahdollisuudet kun tulla tänne pelleilemään kouluruokalakoilla ja raiskaamaan naapurintyttöjä (tai poikia, kannatan myös suku puoli tasa-arvoa). Ja sivuhuomiona tummaihoisilla on tutkitustikin (erään jenkkitutkimuksen mukaan, en nyt jaksa kaivaa linkkiä) geneettisen pohjan johdosta vaikeuksia hygienian kanssa, joten Jennan huoli ei mielestäni ole mitenkään turha.
   Niin että "lälläslää, mullapa on tutkimus joka osoittaa junttimaiset ja lapselliset oletukseni todeksi, en vaan pysty sitä kellekään näyttämään!" "En ole taas kerran rasisti", mutta painukaa vaan muualle täältä ja te haisette. Huoh Minua niin hävettää tällaiset sinun kaltaiset.

   Lainaa

  32. Puolikiero_savolainen 6.10.2015 8:28
   Tulos: +155 (205 ääntä)
   Ripalemies: Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut. Jokainen 11-vuotias koulutyttö joka ei eräänä päivänä palannutkaan koulusta kotiin on sinun vastuullasi. Jos päästät ketun kanalaan, saat syyttää vain itseäsi kun jäljellä on enää verta ja höyheniä. Tästä samasta on kyse, kun sinä avaat rajat ja otat tänne 50k ihmistä maista, missä ei ole lakeja, ihmisarvoa eikä suojaikärajoja. Sinä leikit suomalaisten naisten ja lasten hengellä saadaksesi jonkinlaisen moraalibuustin siitä, että olet “suvaitsevainen”. Ota edes vastuu. Ja kyllä, mamut ovat raiskanneet Suomessa ihmisiä. Sinä olet osavastuussa joka ikisestä tapauksesta. Se, että valkoisetkin tekee tätä, ei ole mikään vapautus vastuusta sinulle.
   Kouluttamaton luolamies! Sinun käsissäsi on jokainen suomalaisen lihaa syövän, isänn maallisenb, heteromiehen tekemä murha/tappo/raiskaus! Tiedäkin se. Ja kyllä, valkoinen roskaväki on tehnyt tätä eniten Suomessa ja sinä olet vastuussa, koska..ööö..ööö!!!ööö koska sinä olet kun kannatat niitä niin! Toivottavasti sinä et koskaan joudu pakenemaan sotaa ja sortoa. Inhimillisyys on lähtenyt kävelemään jo ajat sitten..

   Lainaa

  33. Tulos: +11 (61 ääntä)
   Neiti L: “En oo rasisti, mutta…”
   En ole rasisti, mutta kai mä sitten olen kun se somalityttö sanoi niin kun istuin sen viereen bussissa.

   Lainaa

  34. Tulos: +98 (116 ääntä)
   Kiitos varoituksesta FM-Team. En kyllä vieläkään ymmärrä miten joku kehtaa kirjoittaa tämmösiä omalla nimellään kaikkien nähtäväksi. Jos ihonväri ei ole kaukaasialaisen määritelmän rajoissa, on epänormaali? Kyllä ihan puistattaa taas. Ja mikäli pakolaispolitiikka ei miellytä, protestoikaa hallitukselle turvapaikanhakijoiden sijaan.

   Lainaa

  35. pallinaama 6.10.2015 8:31
   Tulos: +36 (54 ääntä)
   huolestunut: Eikö tämä mene vähän netikiusaamiseksi kun laitetaan ihan selvästi häiriintyneiden yksilöiden päivityksiä kaikkien naurettavaksi?
   En ole nettikiusaaja, mutta onhan nyt nuo täysin aivokuolleita, kun tulevat tavallisten ihmisten pariin tänne someen häiritsemään meidän elämää. Onkohan ne edes oikeasti onnellisia täällä meidän fiksujen ihmisten parissa, menkööt takaisin sinne trailerparkiin.

   Lainaa

  36. pallinaama 6.10.2015 8:37
   Tulos: +71 (73 ääntä)
   eriparisukka: Niin pitkään kun meitä ihan kantasuomalaisia lojuu kotona vetäen sossusta joka kuukausi rahaa syynä nyt vaan se ettei kiinnosta mennä töihin, niin en pidä minään näitä turvapaikanhakijoita ja niiden mukana tulevia ongelmatapauksia. Yksistään suomalaisissa on niitä jotka hyvin paljon käyttää meidän tukia väärin, joten verraten pakolaiskeskusteluun että tänne ei saa päästää ketään koska joukossa on muutamia perseenreikiä, pitäisi meiltä samalla logiikalla ottaa kaikki tuet pois käytöstä koska osa käyttää niitä silmittömästi väärin ja turhaan.
   Eikä rajoitu pelkästään niihin kotona lojuviin, niitä löytyy ihan joka yhteiskuntaluokasta aina huipulle asti, kaikki taatusti muistavat ne lööpit kun on omien etujen mukaisesti kikkailtu verovähennyksiä ynnä muita etuja itselleen vaikka kuin jumalattomasti.

   Lainaa

  37. Tulos: +115 (133 ääntä)
   Hetkinen.. Valkoihoinen=TAVALLINEN?? Miten on mahdollista, että 2000-luvulla esiintyy vielä värirasismia? "Omg kamalaa nää neekerit tulee ja pilaa meijät" ... Kyllä te ootte jo valmiiks pilallisia.

   Lainaa

  38. Tulos: +56 (80 ääntä)
   TK: Tiedät olevasi rasisti, kun aloitat lauseen “En ole rasisti, mutta…”…
   En ole rasisti, mutta en pitänyt siitä että OSA turvapaikanhakijoista kutsui suomalaista ruokaa koiranruuaksi.

   Lainaa

  39. Tulos: +70 (124 ääntä)
   Säälittää pakolaisten puolesta jos joutuvat tällasten naapureiksi tai pakolaislapset rasistivanhempien lasten luokalle. Sen jälkeen ku on paennu kuolemanvaaraa, köyhyyttä, epävakautta ja vainoa, onkin helvetin helppo yrittää sopeutua uppo-outoon kylmään maahan jossa on vaikea kieli. Jossa ihmiset tuomitsee sut ja kyräilee siksi että oot erivärinen, et osaa kieltä vielä kunnolla, satut pitämään huivia päässä koska niin sut on kasvatettu ja kotimaassas se oli ihan normaali ja tavallinen asia, koska kokkaat erilaista ruokaa tms olennaisista syistä. Mitä jos vittu ottaisitte ihmiset ihmisinä? Juttele sille naapurin miehelle tai naiselle, yritä vähän tutustua, alota vaikka moikkaamalla? Saattaisit huomata että sekin on ihminen, HUI! Ja arvaa mitä?! Helpotat osaltas sitä kuuluisaa sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Sen sijaan että runkkaat nurkassa "mutta kun ei ne millään voi koskaan sopeutua tänne, sauna kalja ja makkara, nönnönnöö". (P.S. Ei sitten tarvi heittää mitään väsynyttä mamupatjaläppää, mies voit tutustua mieheen ja nainen naiseen jos niin.kovasti pwlottaa.)

   Lainaa

  40. Tulos: +142 (164 ääntä)
   Mozarella: Naurattaa joka kerta kun sanotaan että pitää auttaa ensin köyhiä Suomalaisia. Vieläkään en ole apua saanut.
   eräässä nettikeskustelussa valitettiin, kun suomalaiset vanhukset jäävät ilman apua, kun rahat menee näille pakolaisille. joku siitä innostuneena laittoi pystyyn ketjun, jossa haastettiin jengiä auttamaan vanhuksia, vaikkapa ulkoiluseurana - rahaa ei siis vaadittu, ja mitä teki sama valittajaporukka? "hyvä ajatus, vaan ei ole aikaa/kiinnostusta/varaa." auttakaa niitä vanhuksia, köyhiä, lapsia ja vammaisia, jos se on teidän sydäntänne lähellä. netissä vinettäminen ei auta ketään.

   Lainaa

  41. Tulos: +50 (66 ääntä)
   Eihän näillä idiooteilla ole mitään tekemistä maahanmuuttokeskustelun kanssa. Tuo ei ole keskustelua vaan pelonsekaista huutelua. Siellä asian puolesta ja vastaan löytyy näitä idiootteja joita ei pitäisi päästää maahanmuuttokeskustelun rinkiin.

   Lainaa

  42. Tulos: -24 (110 ääntä)
   En minäkään ole rasisti vaan realisti, niissä on suuret erot. Voiko joku tosiaan väittää, että on rasismia jos ei halua Suomeen nuoria miehiä joiden taustoja ei voi selvittää? Perheet ovat asia erikseen, heitä vastaan ei ole mitään pahaa sanottavaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +55 (83 ääntä)
   ahmed: Niin mikäs tässä oli mokana? Monien argumentit olivat ihan kelvollisia. En itsekään kannata rasismia, mutta kyllähän se nyt on ihan selvää, että Suomella on ulkomaalaisongelma. Parempi pysyä kotimaassa, missä on kuitenkin lämmin ja hyvät mahdollisuudet kun tulla tänne pelleilemään kouluruokalakoilla ja raiskaamaan naapurintyttöjä (tai poikia, kannatan myös suku puoli tasa-arvoa). Ja sivuhuomiona tummaihoisilla on tutkitustikin (erään jenkkitutkimuksen mukaan, en nyt jaksa kaivaa linkkiä) geneettisen pohjan johdosta vaikeuksia hygienian kanssa, joten Jennan huoli ei mielestäni ole mitenkään turha.
   Olen kyllä huomannu hygieniassa selkeän eron suomalaisten ja tummien välillä, mutta se tieto ei kyllä mairittele suomalaisia, sori vaan. :E

   Lainaa

  44. Tulos: -50 (84 ääntä)
   eriparisukka: Niin pitkään kun meitä ihan kantasuomalaisia lojuu kotona vetäen sossusta joka kuukausi rahaa syynä nyt vaan se ettei kiinnosta mennä töihin, niin en pidä minään näitä turvapaikanhakijoita ja niiden mukana tulevia ongelmatapauksia. Yksistään suomalaisissa on niitä jotka hyvin paljon käyttää meidän tukia väärin, joten verraten pakolaiskeskusteluun että tänne ei saa päästää ketään koska joukossa on muutamia perseenreikiä, pitäisi meiltä samalla logiikalla ottaa kaikki tuet pois käytöstä koska osa käyttää niitä silmittömästi väärin ja turhaan.
   Näitä on vain ns. hyysääjäpiireissä, nähty on. Noissa loisijoissa on vain se hyvä puoli, että harvemmin ahdistelevat naisia.

   Lainaa

  45. Tulos: -16 (62 ääntä)
   Susihukka: Olen kyllä huomannu hygieniassa selkeän eron suomalaisten ja tummien
   Jos olisit väittänyt toisin olisit heti saanut rasistin leiman. Eikö ole jännä juttu? Ja minä en voi sietää niitä ihmisiä kansallisuuteen katsomatta jotka haisevat eteerisille öljyille ja parfyymeille, hyi hitto!

   Lainaa

  46. Tulos: -24 (50 ääntä)
   St. Vitus Dance: Kaikki tämän mokan ihmiset ovat idiootteja. Kuten banderollissa luki: työntäkää Suomi perseeseenne.
   Sinulle pieni vinkki, mene töihin!

   Lainaa

  47. Tulos: -7 (57 ääntä)
   TK: Tiedät olevasi rasisti, kun aloitat lauseen “En ole rasisti, mutta…”…
   Tiedät olevasi hävinnyt keskustelun kun ensimmäisessä lauseessa sanot sanan rasisti tai fasisti. Ei pidä tietenkään unohtaa natsikorttia.

   Lainaa

  48. Tulos: -72 (122 ääntä)
   "Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut" Totta, eivät vaan ressukat voi asiaa ymmärtää vaikka sen tietävät. Jokainen joukkoraiskattu nainen saa osoittaa syyttävän sormensa myös heihin.

   Lainaa

  49. Puolikiero_savolainen 6.10.2015 9:21
   Tulos: +60 (92 ääntä)
   Jepjep: En minäkään ole rasisti vaan realisti, niissä on suuret erot. Voiko joku tosiaan väittää, että on rasismia jos ei halua Suomeen nuoria miehiä joiden taustoja ei voi selvittää? Perheet ovat asia erikseen, heitä vastaan ei ole mitään pahaa sanottavaa.
   Kyllähän se on. Sama hätä niillä miehillä on, samat barbaarijoukot heitä ahdistelevat ja uhkaavat henkeä. Itse asiassa Irak, Somalia, Syyria, siellä mies pakotetaan sotimaan tyrannian puolesta ja jos et suostu, henki pois. Miehet lähetetään perheen yhteispäätöksellä ensin vaaralliselle ja vaativalle merimatkalle ja kun turva on löytynyt perhe tulee perässä turvallista reittiä, kuten lentämällä. Miten niin heidän "taustoja ei voida selvittää"? Erikoista, että miehen täytyy mielestäsi olla niin vahva ettei hän tarvitse mitään apua. Naisia käytetään terrorismissa ihan yhtä paljon nykyään. Mutta sinua huolestuttaa noissa miehissä joku ihan muu mitä et kerro.. Anna tulla vaan.

   Lainaa

  50. Tulos: +87 (115 ääntä)
   kylläh: Rasisti tai realisti, ero on pieni. Ja pitkä miinus tulee, tiedän.
   Rasismilla ei ole kyllä yhtään mitään yhteistä realismin kanssa.

   Lainaa

  51. Tulos: +60 (84 ääntä)
   Onko rasismia olla pakolaisvastainen vedoten valtiontalouteen joka ei todellakaan kestä varmasi voimakasta pakolaisvirtaa?

   Lainaa

  52. Puolikiero_savolainen 6.10.2015 9:25
   Tulos: +57 (77 ääntä)
   Jepjep: “Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut” Totta, eivät vaan ressukat voi asiaa ymmärtää vaikka sen tietävät. Jokainen joukkoraiskattu nainen saa osoittaa syyttävän sormensa myös heihin.
   Kyllä. Ei tietenkään näihin rikollisiin, joita mahtuu joka helvtin kansanryhmään. Täällä on kymmeniä tuhansia mamuja ja jos joku pieni marginaali tekee rikoksia, te syytätte koko yhteisöä. Se on epä-älykästä ja todella virheellinen argumentti. Sama kuin syyttäisitte koko Suomea siitä, että Kosovosta tullut Shukopoli (vai mikä se oli) tappoi Sellossa porukkaa. Sehän oli tuolla loistavalla logiikallasi meidän "vihersuvakkien" vika myös..?

   Lainaa

  53. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Juomari: Klassikko. “En ole rasisti, mutta…” [insert pitkä ja polveileva rasistinen läppä] Mitäs muita vastaavia voisi olla? En ole turhantarkka, mutta… [pitkä nipotus, jossa puututaan lähinnä täysin yhdentekeviin pikkuasioihin] En ole juoppo, mutta… [haisee vanhalta viinalta ja pulputtaa kossupullon yhdellä huikalla huiviin] En ole motoristi, mutta… [vetää kypärän päähän ja keulii Hayabusalla auringonlaskuun]
   Näihin feissarimokiin kommentoi vain juntit, ja minähän en ole sellainen. Oho...

   Lainaa

  54. Ihmettelijä 6.10.2015 9:32
   Tulos: +36 (48 ääntä)
   On sitä rasismia mitä huudetaan jokaisessa vähääkään kriittisessä keskustelussa ja sitten on sitä oikeaa rasismia. Tämä on sitä jälkimmäistä. Tunnistakaa ero, oi jalot kanssaeläjäni.

   Lainaa

  55. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Tuo Henna.. Joka päivä tyyliin 10 päivitystä mamuista ja siitä kuinka mamut vievät hänen tuet ja työpaikat ja kuinka lapsien elämä on vaarantunut..

   Lainaa

  56. suku puoli 6.10.2015 9:57
   Tulos: +61 (71 ääntä)
   ahmed: En itsekään kannata rasismia, mutta kyllähän se nyt on ihan selvää, että Suomella on ulkomaalaisongelma. Parempi pysyä kotimaassa, missä on kuitenkin lämmin ja hyvät mahdollisuudet kun tulla tänne pelleilemään kouluruokalakoilla ja raiskaamaan naapurintyttöjä (tai poikia, kannatan myös suku puoli tasa-arvoa). Ja sivuhuomiona tummaihoisilla on tutkitustikin (erään jenkkitutkimuksen mukaan, en nyt jaksa kaivaa linkkiä) geneettisen pohjan johdosta vaikeuksia hygienian kanssa, joten Jennan huoli ei mielestäni ole mitenkään turha.
   tässä kommentissa oli kaikki niin väärin :DDD

   Lainaa

  57. Tulos: +93 (107 ääntä)
   Ripalemies: Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut. Jokainen 11-vuotias koulutyttö joka ei eräänä päivänä palannutkaan koulusta kotiin on sinun vastuullasi. Jos päästät ketun kanalaan, saat syyttää vain itseäsi kun jäljellä on enää verta ja höyheniä. Tästä samasta on kyse, kun sinä avaat rajat ja otat tänne 50k ihmistä maista, missä ei ole lakeja, ihmisarvoa eikä suojaikärajoja. Sinä leikit suomalaisten naisten ja lasten hengellä saadaksesi jonkinlaisen moraalibuustin siitä, että olet “suvaitsevainen”. Ota edes vastuu. Ja kyllä, mamut ovat raiskanneet Suomessa ihmisiä. Sinä olet osavastuussa joka ikisestä tapauksesta. Se, että valkoisetkin tekee tätä, ei ole mikään vapautus vastuusta sinulle.
   Tarkoittaako tämä että sinä joka pidät suomalaisten puolia olet vastuussa kaikista kantasuomalaisten tekemisä raiskauksista ja murhista? Sama logiikka pätee myös sinuun eikö niin?

   Lainaa

  58. Tulos: +46 (60 ääntä)
   eriparisukka: Niin pitkään kun meitä ihan kantasuomalaisia lojuu kotona vetäen sossusta joka kuukausi rahaa syynä nyt vaan se ettei kiinnosta mennä töihin, niin en pidä minään näitä turvapaikanhakijoita ja niiden mukana tulevia ongelmatapauksia. Yksistään suomalaisissa on niitä jotka hyvin paljon käyttää meidän tukia väärin, joten verraten pakolaiskeskusteluun että tänne ei saa päästää ketään koska joukossa on muutamia perseenreikiä, pitäisi meiltä samalla logiikalla ottaa kaikki tuet pois käytöstä koska osa käyttää niitä silmittömästi väärin ja turhaan.
   No mut kato eihän se nyt haittaa, nehän on valkoisia, niitä pitää ymmärtää. Onhan niillä varmasti tosi vaikea ja rankka elämä. Sama, kun valkoinen raiskaa/murhaa/tekeemitätahansarikollista, ei se ketään hetkauta eikä tätä valkoista mihinkään haluta häätää. On se kumma juttu, ettei meidän omat lait ja tavat päde meihin itseemme, mutta maahanmuuttajien kohdalla ne vedetään esiin, vaikkei maahanmuuttaja olis mitään pahaa edes tehnyt. Se kun nyt vaan on mamu ja sen elämä on varmasti ollut ihan liian helppoa ja kivaa.

   Lainaa

  59. Tulos: +30 (54 ääntä)
   hekomopo: Onko rasismia olla pakolaisvastainen vedoten valtiontalouteen joka ei todellakaan kestä varmasi voimakasta pakolaisvirtaa?
   Ei ole jos osaat argumentoida väittämäsi hyvin ja esittämällä argumentillesi pitäviä todisteita. Muista myös pitää mielessä YK:n ihmisoikeussopimus jonka mukaan sen allekirjoittaneiden maiden on otettava vastaan pakolaisia.

   Lainaa

  60. Tulos: +99 (115 ääntä)
   Ripalemies: Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut. Jokainen 11-vuotias koulutyttö joka ei eräänä päivänä palannutkaan koulusta kotiin on sinun vastuullasi. Jos päästät ketun kanalaan, saat syyttää vain itseäsi kun jäljellä on enää verta ja höyheniä. Tästä samasta on kyse, kun sinä avaat rajat ja otat tänne 50k ihmistä maista, missä ei ole lakeja, ihmisarvoa eikä suojaikärajoja. Sinä leikit suomalaisten naisten ja lasten hengellä saadaksesi jonkinlaisen moraalibuustin siitä, että olet “suvaitsevainen”. Ota edes vastuu. Ja kyllä, mamut ovat raiskanneet Suomessa ihmisiä. Sinä olet osavastuussa joka ikisestä tapauksesta. Se, että valkoisetkin tekee tätä, ei ole mikään vapautus vastuusta sinulle.
   Kantasuomalainen mies, jokainen kantasuomalaisen miehen tekemä rikos on sinun käsissäsi. Mitäs et estänyt kaveriasi. Ja näköjään kun yksi kansanryhmästä tekee rikoksen, tekee se kaikista saman ryhmän jäsenistä rikollisia. Minua ahdisteli seksuaalisesti kantasuomalainen mies. Teko olisi voitu estää kunnollisella valistuksella: toiseen ei kosketa ja toista ei saa painostaa koskettavaksi. Sinä suomalainen mies olet vastuussa tästä. Jos miehet painottaisivat äijäporukoissa aitä, kuinka naisia ei saa väkisin koskea, vaan naisia tulee kunnioittaa, ei tätä oliai tapahtunut. Se, että ulkomaalaistaustaiset tekevät samaa, ei vapauta teitä vastuusta. Olette vastuussa näistä kaikista rikoksista. Jokainen nainen, joka ei enää luota miehiin, on teidän vastuullanne. Jokainen lapsi, joka käytetään hyväksi, on vastuullanne. Jokainen miehen hakkaama uhri olisi voitu pelastaa, jos te kantasuomalaiset miehet olisitte estäneet toisianne. Kuulostaako kohtuuttomalta tai järjettömältä? Oletko sitä mieltä, ettei tietenkään muita suomalaisia tule syyllistää sen pienen suomalaisvähemmiatön takia, joka rikoksia tekee? Miksi sitten maahanmuuttajia saa leimata, jos suomalaisia ei saa? Niin, mietipä sitä, mikä logiikassasi on pielessä. Tarkennuksena: en syytä muita kantasuomalaisia miehiä tämän yhden teoista. Halusin vain kääntää asetelman päälaelleen

   Lainaa

  61. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Jepjep: Tiedät olevasi hävinnyt keskustelun kun ensimmäisessä lauseessa sanot sanan rasisti tai fasisti. Ei pidä tietenkään unohtaa natsikorttia.
   Jotakuta rasistiksi kutsumisella ja natsikortin käyttämisellä on pieni ero. Natsikortin käyttämisellä tarkoitetaan jonkun muun täysin natsismiin liittymättömän asian, kuten feminismin, pilkunnusimisen tai vaikkapa nettifoorumin sääntöjen vertaamista natsisaksan hirveyksiin. Jonkun rasistiksi kutsuminen sen sijaan on suora väite jonka todenmukaisuuden itse kukin voi arvioida oman harkintansa mukaan. Itse en pidä näitä kahta kovin rinnaistettavina.

   Lainaa

  62. On se vaan kumma 6.10.2015 11:07
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   batman: :’D Kenties ainoa säädyllinen tapa tulla raiskatuksi on joukkopuskaraiskaus terroristimamujen toimesta:)
   Ja silloinkin sen on tapahduttava julkisella paikalla keskellä päivää, ja naisen on oltava selvin päin.

   Lainaa

  63. Rampe&Naukkis 6.10.2015 11:24
   Tulos: +68 (74 ääntä)
   Jennan ei kannata enään eksyä kauppojen hedelmäosastolle. Joku ulkomaalainen on saattanut ne satsumat paljain käsin kerätä ulkomailla. Oletan että Jenna syö muutakin kuin pitsaa.

   Lainaa

  64. tuutulullaa 6.10.2015 11:33
   Tulos: +21 (41 ääntä)
   KonnaJee: Mua huolettaa eniten se, et Suomen kaikki rahat menee turvapaikanhakijoista huolehtimiseen, kun ois omaakin kansaa autettavana. Sit oisin avoimempi jos kaikki suomalaiset ois saaneet apua ja meillä olis tosissaan rahaa yllinkyllin, millä mällätä. Hienoo on et autetaan apua tarvitsevia, mutta ajaako se meidät Suomen valtiona yhä syvemmälle ahdinkoon, sit ei oo hyvä juttu….
   Oikeastihan tässä on kyse enemmän siitä, että voitko hyvillä mielin sanoa, että suomalaisilla on oikeasti niin vähän, etteikö siitä voi jakaa sellaisille, joilla ei ole oikeasti yhtään mitään? Paljonko rahaa ja hyvinvointia pitää olla, että "on millä mällätä"? :) Rehellisesti voin ainakin myöntää, että mitä enemmän mulle tulee palkkaa, sitä enemmän keksin kulutuskohteita ja kummasti se kaikki menee joko asuntolainaan tai harrastuksiin ja materiaan. No, sitten kun Venäjä tulee rajan yli tänne vähän tasaamaan ja me joudutaan laittamaan kersat taas Ruotsiin, niin ihmiset alkaa potea taas myötätuntoa heikompiaan kohtaan.

   Lainaa

  65. Tulos: +38 (56 ääntä)
   KonnaJee: Mua huolettaa eniten se, et Suomen kaikki rahat menee turvapaikanhakijoista huolehtimiseen, kun ois omaakin kansaa autettavana. Sit oisin avoimempi jos kaikki suomalaiset ois saaneet apua ja meillä olis tosissaan rahaa yllinkyllin, millä mällätä. Hienoo on et autetaan apua tarvitsevia, mutta ajaako se meidät Suomen valtiona yhä syvemmälle ahdinkoon, sit ei oo hyvä juttu….
   Ai sitten voidaan auttaa toisia, kun oman maan tasan kaikilla kansalaisilla on työpaikka, kaikki ovat normaalipainoisia, kellään ei ole alkoholi- tai huumeongelmaa, kukaan ei kärsi köyhyydestä tai perheväkivaltaa ei esiinny ollenkaan?

   Lainaa

  66. Tulos: +25 (31 ääntä)
   KonnaJee: Mua huolettaa eniten se, et Suomen kaikki rahat menee turvapaikanhakijoista huolehtimiseen, kun ois omaakin kansaa autettavana. Sit oisin avoimempi jos kaikki suomalaiset ois saaneet apua ja meillä olis tosissaan rahaa yllinkyllin, millä mällätä. Hienoo on et autetaan apua tarvitsevia, mutta ajaako se meidät Suomen valtiona yhä syvemmälle ahdinkoon, sit ei oo hyvä juttu….
   Kaikki rahat joita siihen touhuun käytetään menevät kylläkin suomalaisten työntekijöiden taskuun. Ja nämä suomalaiset maksavat palkastaan kolmanneksen veroja, eli sitäkin kautta raha palautuu takaisin valtiolle. Rahan arvo tulee siitä että sitä käytetään. Sukanvarressa euron arvo on tasan nolla.

   Lainaa

  67. yli opisto hörho 6.10.2015 12:17
   Tulos: +79 (85 ääntä)
   En oikeasti ymmärrä miten nämä ihmiset ei miellä itseään rasisteiksi jos suusta ei mitään muuta tulekaan kuin rasistista paskaa. On eri asia olla maahanmuuttokriittinen kuin rasisti. Maahamuuttokriittinen, kuten itse miellän itseni, on sitä mieltä ettei ehkä ole hyvä idea haalia kaikkia mahdollisia pakolaisia tänne meille koska juuri ollaan menty säästökuurille jossa mm. koulutuksesta leikataan 100mil euroa. Pakolaiset maksaa ja tällä hetkellä ne rahat revitään veronmaksajien jo vereslihalla olevista selkänahoista. En silti ole vetämässä valkoista lakanaa niskaan ja heittelemässä kiviä linja-autoihin joissa on sisällä naisia ja pieniä lapsia, tai edes niitä miehiä. Eihän se niiden ihmisten vika ole, ne vain haluaa turvallisuutta. Paitsi sitten ne elintasopakolaiset ja keski-ikäiset 17-vuotiaat jotka ottaa selfieitä matkan varrella ja ajelevat taksilla koko euroopan halki. En pidä sellaisista ihmisistä, mutta silti minun syyttävä sormeni osoittaa Arkadianmäelle enemmän kuin näihin pakolaisiin ja "pakolaisiin". Sanottakoon että tummaihoiset eivät ole "neekereitä" tai "alempia ihmismuotoja". Arabit eivät ole "rättipäitä". Jos olet sitä mieltä että he ovat, niin on hyvin todennäköistä että olet rasisti. Tai jos olet sitä mieltä että "tänne ei oteta mitään koska vihaan niitä", niin sekin on aika selvä merkki. Vihaat ihmisryhmää, useimmiten ilman logiikkaa -> Rasismia. Just my two cents.

   Lainaa

  68. Tulos: +54 (62 ääntä)
   En ole kyllästynyt maahanmuuttokeskusteluun, olen kyllästynyt rasismiin ja sen normalisointiin. Näissä jutuissa ei ollut kyseessä mikään maahanmuuttokeskustelu vaan vain ja ainoastaan rasismi.

   Lainaa

  69. yli opisto hörho 6.10.2015 12:21
   Tulos: -25 (81 ääntä)
   Linalool: Ai sitten voidaan auttaa toisia, kun oman maan tasan kaikilla kansalaisilla on työpaikka, kaikki ovat normaalipainoisia, kellään ei ole alkoholi- tai huumeongelmaa, kukaan ei kärsi köyhyydestä tai perheväkivaltaa ei esiinny ollenkaan?
   Ymmärrätkö miten typerä kommenttisi on? Me veronmaksajat maksetaan pakolaisille koulutus ja kaikki. Me, joilta juuri on leikattu 100mil euroa koulutuksesta ja julkisesta hyvinvoinnista. Onhan se hienoa että jotkut ihmiset ovat valmiita antamaan kaiken omistamansa muille hätää kärsiville, mutta miksi ihmeessä jokaisen suomalaisen pitäisi näin tehdä ja vielä pakolla? Toki, ota kotiisi vaikka kymmenen pakolaista ja maksa jokainen kuukausipalkkasi heille. Ei mitään vikaa. Mutta sinun kaltaisesi ihmiset olettavat, että jokaisen suomalaisen tulee ottaa tämä asia tärkeämpänä kuin oma hyvinvointi, koska muuten he ovat vain rasisteja. Te olette tämän maan syöpä tällä hetkellä.

   Lainaa

  70. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Nämä ihmiset eivät ole idiootteja, mutta...

   Lainaa

  71. Tulos: +43 (49 ääntä)
   On se vaan kumma: Ja silloinkin sen on tapahduttava julkisella paikalla keskellä päivää, ja naisen on oltava selvin päin.
   Älkääkä unohtako että naisen on myös ehdottomasti oltava pukeutunut pilkkihaalariin tai johonkin muuhun yhtä peittävään.

   Lainaa

  72. yli opisto hörho 6.10.2015 12:27
   Tulos: -7 (51 ääntä)
   tuutulullaa: Oikeastihan tässä on kyse enemmän siitä, että voitko hyvillä mielin sanoa, että suomalaisilla on oikeasti niin vähän, etteikö siitä voi jakaa sellaisille, joilla ei ole oikeasti yhtään mitään? Paljonko rahaa ja hyvinvointia pitää olla, että “on millä mällätä”? Rehellisesti voin ainakin myöntää, että mitä enemmän mulle tulee palkkaa, sitä enemmän keksin kulutuskohteita ja kummasti se kaikki menee joko asuntolainaan tai harrastuksiin ja materiaan. No, sitten kun Venäjä tulee rajan yli tänne vähän tasaamaan ja me joudutaan laittamaan kersat taas Ruotsiin, niin ihmiset alkaa potea taas myötätuntoa heikompiaan kohtaan.
   Joo, olen alle 30v ja sairaseläkkeellä ja saan 900e/kk mutta ehdottomasti voin antaa siitä rahasta hätää kärsiville koska muuten olen joko rasisti tai ahne paskiainen. Ihan sama vaikka on 10k euroa opintolainaa maksamatta, ihan sama että asun paskaisessa kämpässä jossa haisee tupakka joka päivä vaikka en itse polta. Montako sataa pistetään? Hienoa että olet itse valmis auttamaan, mutta minä en ole. Ajatelkaa välillä muita kuin itseänne. Auttamisen pitäisi olla vapaaehtoista. Nyt jos uskaltaudut jollekin sanomaan että olet maahanmuuttokriittinen niin olet automaattisesti rasisti ja huonolla tuurilla saat vielä turpaasi koska oikeus tai jotain.

   Lainaa

  73. yli opisto hörho 6.10.2015 12:40
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   ahmed: Niin mikäs tässä oli mokana? Monien argumentit olivat ihan kelvollisia.
   Voi hyvä luoja. Sinulla on aika löysät vaatimukset "kelvollisille argumenteille". Olet idiootti ja tämä on aivan kelvollinen argumentti.

   Lainaa

  74. Tulos: +25 (29 ääntä)
   En minäkään ole rasisti, mutta pyöräily on ihan kivaa ja muistakaa käyttää kypärää.

   Lainaa

  75. Hippimönkiäinen 6.10.2015 13:13
   Tulos: +39 (45 ääntä)
   Niin kuin eräs perussuomalainen kansanedustaja sanoi: "Meidän politiikkaamme rajoittavat perustuslaki ja kansainväliset sopimukset". Eli rajoja ei voida sulkea. Tämä tosin toimii myös toisin päin: jos ja kun Suomessa ennemmin tai myöhemmin tapahtuu jotain sellaista, että Suomessa asuvien ihmisten pitää paeta jonnekin muualle, ainakaan muut EU-maat eivät sulje rajojaan meitä.

   Lainaa

  76. Tulos: +50 (56 ääntä)
   hekomopo: En ole rasisti, mutta en pitänyt siitä että OSA turvapaikanhakijoista kutsui suomalaista ruokaa koiranruuaksi.
   En ole rasisti, mutta olen silti sitä mieltä että tässäkin ketjussa muutamat suomalaiset sanovat sellaisia asioita että oksat pois. En silti ole ajatellut palauttaa passiani, äänekäs kusipää vähemmistä kun ei edusta hiljaista, asiallista enemmistöä. Miksi muiden ihmisten pitäisi olla kaikkien saman kansalaisuuden omaavista sanomisista tai tekemisistä vastuussa, kun en itsekään ole. Suomella on epäilemättä kriisi päällä, mutta syytän siitä kyllä ihan suomlaista eduskuntaa joka tällä hetkellä tekee niin lohduttoman typeriä päätöksiä tulevaisuuden kannalta että sitä on suorastaan vaikea uskoa. Pakolaiset ovat mitätön kuluerä verrattuna suuryritysten verokikkailuun, ja leikkaukset Suomen köyhille johtuvat oikeistolaisesta ideologiasta, ei pakolaisista. Mutta onhan se kätevää kääntää köyhät toisiaan vastaan tappelemaan lakanat päässään, jotta huomio ei liiaksi kiinnity siihen minne rahat oikeasti menevät.

   Lainaa

  77. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Juomari: Klassikko. “En ole rasisti, mutta…” [insert pitkä ja polveileva rasistinen läppä] Mitäs muita vastaavia voisi olla?
   "En ole Zipon käyttäjä mutta..." [haisee bensalle ja pyytää tulta]

   Lainaa

  78. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Aiheeseen liittyen; http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/2012-02-05/Ovatko-rasistit-tyhmiä-Uusi-tutkimusväite-heikko-älykkyysosamäärä-vahvistaa-ennakkoluuloja-3307180.html

   Lainaa

  79. Tulos: +31 (47 ääntä)
   Ootteko ikinä miettiny että ei se rasismi ole pelkästään tummaihoisia vastaan. Voin kertoa että noilla mamuilla ja pakolaisilla on ihan yhtä paljon rasistisia ilmauksia meitä suomalaisia kohtaan. Ja silti ne luulevat että rasismi tarkoittaa vain niitä kohtaan syrjivää asennetta ja leimaa kaikki suomalaiset ihan syyttä rasisteiksi. Nykyään ei edes tarvii kun vähän vilkasta niitä päin niin tulee "mitä vittuu sä kattelet sii vitun rasisti"yms muuta vastaavaa.. Sitten mua ärsyttää ihan suunnattomasti toi noiden uusien pakolaisten käytös täällä suomessa. Jos mä lähtisin sotaa karkuun johonkin toseen vieraaseen maahan olisin kiitollinen sille maalle ja niiden avulle mitä ne antaa. Enkä todellakaan lähtisi valittamaan ruuasta medialle ja ainakaan pitämään jotain säälittävää nälkälakkoa sen vuoksi, tai inisemään siitä että ei ole mitään 5 tähden hotellihuoneita jossa saa nukkua. Ja arvostaisin sitä kulttuuria joka maassa on. Olemme kuitenkin antaneet niille paljon siitä vähästä mitä meilläkin on. Veljeni on kuitenkin ollut rauhanturvaanaja afganistanissa ja libanonissa niin tiedän jonkunverran niiden oloista siellä niin musta on kuitenkin hyvä että niitä autetaan joilla oikeasti on hätä siellä mistä tulevatkaan, mutta niin moni voi käyttää hyväkseen tätä järjestelmää ja se kieltämättä pelottaa. Sekin miten helposti ne saa väärennettyä itselleen passin, joten siitä ei ole mitään varmuutta ettei sieltä tulisi jotain ISIS tyyppejä ja alkaa terrorisoida maatamme

   Lainaa

  80. Lisää pizzaa 6.10.2015 14:55
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Noh noh ihmiset, ählämit nimenomaan ne parhaat pizzat tekee. (Olisiko rasistista sanoa että valkoiset vääntää parhaat burgerit?)

   Lainaa

  81. Tulos: +13 (17 ääntä)
   En ole rasisti, musta vaan tuntuu pahalta.

   Lainaa

  82. Tulos: +5 (13 ääntä)
   NeQ: Sormet syyhyten odotan alkavaa keskustelua
   Popparit on jo mikrossa.

   Lainaa

  83. Tulos: +1 (31 ääntä)
   Suomessa ei ole yhtäkään turvapaikanhakijaa on vain ja ainoastaan "turvapaikanhakijoita" jotka ovat tulleet sota-alueelta pitemmälle mitä olisi turvapaikan suhteen tarpeellista. Siksi tulijoihin pitää suhtautua mahdollisimman pragmaattisesti. Suurin osa on huijattu tulemaan tänne salakuljettajien toimesta. He myyvät "matkoja" ruusuisilla mielikuvilla Suomesta ja sitten kun totuus valkenee tulijoille kohdemaassa niin seurauksena on mielenosoituksia olosuhteista, mitkä ei vastaakkaan heidän salakuljettajilta ostamiaan mielikuvia. Valitetaan ruoasta, majoituksesta jne.

   Lainaa

  84. Tulos: +44 (70 ääntä)
   yli opisto hörho: Joo, olen alle 30v ja sairaseläkkeellä ja saan 900e/kk mutta ehdottomasti voin antaa siitä rahasta hätää kärsiville koska muuten olen joko rasisti tai ahne paskiainen. Ihan sama vaikka on 10k euroa opintolainaa maksamatta, ihan sama että asun paskaisessa kämpässä jossa haisee tupakka joka päivä vaikka en itse polta. Montako sataa pistetään? Hienoa että olet itse valmis auttamaan, mutta minä en ole. Ajatelkaa välillä muita kuin itseänne. Auttamisen pitäisi olla vapaaehtoista. Nyt jos uskaltaudut jollekin sanomaan että olet maahanmuuttokriittinen niin olet automaattisesti rasisti ja huonolla tuurilla saat vielä turpaasi koska oikeus tai jotain.
   "Vaikka en ole työikäisenä työntekokunnossa, mulla on kämppä ja mulle maksetaan 900 euroa, että sairaanakin ihmisenä saan elää, enkä joudu kadulle. Pienten tulojeni takia en joudu maksamaan takaisin opintolainaani, jonka sain ilmaiseen korkeakoulututkintooni, mutta ajatelkaa nyt ihmiset muitakin kuin itseänne!! Ja muilla tarkoitan siis minua, en mitään muualta tulleita hädänalaisia. Kämpässäni haisee ja se on kanssa jonkun muun vika! En ole tietoinen siitä, että jos olisin syntynyt toiseen valtioon, en olisi ikinä saanut koulutustani, elleivät vanhempani olisi olleet varakkaita. En olisi myöskään saanut lainaa opintoihini suurimmassa osassa maailmaa, varsinkaan näin pienellä korolla. Työkyvyttömyystilanteessani olisin joutunut omilleni. Mikäli perheeni ei olisi tukenut minua taloudellisesti, olisin joutunut kodittomaksi (mutta kenties kadulla ei haise tupakka), eikä minkään sortin valtiollinen laitos tai yritys olisi hyvittänyt minulle sitä, että terveyteni on huonossa kunnossa. Tällä ei kuitenkaan ole merkitystä, sillä minäpä synnyin parempaan maahan ja siksi olen oikeutettu asioihin, toisin kuin nämä muut, jotka feilasivat ja syntyivät johonkin sotamaihin. "

   Lainaa

  85. Tulos: -27 (37 ääntä)
   Juomari: Klassikko. “En ole rasisti, mutta…” [insert pitkä ja polveileva rasistinen läppä] Mitäs muita vastaavia voisi olla? En ole turhantarkka, mutta… [pitkä nipotus, jossa puututaan lähinnä täysin yhdentekeviin pikkuasioihin] En ole juoppo, mutta… [haisee vanhalta viinalta ja pulputtaa kossupullon yhdellä huikalla huiviin] En ole motoristi, mutta… [vetää kypärän päähän ja keulii Hayabusalla auringonlaskuun]
   Ei millään pahalla, mutta olet aivan käsittämättömän ruma ja mielestäni voisit työntää pääsi rektaaliisi. Ei millään pahalla siis.

   Lainaa

  86. Niskani punertaa vain vähän 6.10.2015 15:50
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Pakolaiskysymyksen mielenkiintoisin puoli on se, ettei se mitenkään merkityksellisessä mittakaavassa ratkaise maailman suurinta ongelmaa, eli väestönkasvua ja äärimmäistä köyhyyttä. Tiedän että tämä näkemys ei ole suosiossa eikä osoita erityistä empatiaa tai hyväntahtoisuutta. Pitkällä aikavälillä se voisi kuitenkin oikeasti vähentää kärsimystä. Kohtuullinen määrä maahanmuuttajia tuo varmasti mielenkiintoisiakin asioita ja on voimavara. Nyt on oikeasti kysymys siitä, missä menee voimavaran ja pelkän jatkuvan rasitteen raja.

   Lainaa

  87. Tulos: -11 (35 ääntä)
   Noh, minä voin ihan suoraan myöntää että olen rasisti. Mitäpä sitä suotta kiertelemään. Kantani tuon ilmi kyllä ihan netin ulkopuolellakin jos satutaan kysymään, mutta en silti asiasta huutele. Ja olen ihan normaali Suomalainen lainkuuliainen mies.

   Lainaa

  88. Tulos: +20 (34 ääntä)
   KonnaJee: Mua huolettaa eniten se, et Suomen kaikki rahat menee turvapaikanhakijoista huolehtimiseen, kun ois omaakin kansaa autettavana. Sit oisin avoimempi jos kaikki suomalaiset ois saaneet apua ja meillä olis tosissaan rahaa yllinkyllin, millä mällätä. Hienoo on et autetaan apua tarvitsevia, mutta ajaako se meidät Suomen valtiona yhä syvemmälle ahdinkoon, sit ei oo hyvä juttu….
   Saiko kaikki suomalaiset apua ennen ns pakolaiskriisiä? Ei. Miksi tämä muuttuis yhtäkkiä, jos käännytettäisiin pakolaiset pois? Sitä paitsi pakolaisista huolehtiminen on niin pieni osa valtion budjettia, ettei sillä sais Suomen velkoja maksettua. Sen sijaan jos omien valtiomiestemme veronkierrot saataisiin kuriin... Mutta ei, monet mieluummin syyttää pakolaisia kaikista Suomen ongelmista ja hallitus huokaisee helpotuksesta, kun kansalla on syntipukki.

   Lainaa

  89. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Tekeekö maahanmuuttajat enemmän rikoksia kuin kantaväestö

   Lainaa

  90. Tulos: +42 (48 ääntä)
   karvanaama: Noh, minä voin ihan suoraan myöntää että olen rasisti. Mitäpä sitä suotta kiertelemään. Kantani tuon ilmi kyllä ihan netin ulkopuolellakin jos satutaan kysymään, mutta en silti asiasta huutele. Ja olen ihan normaali Suomalainen lainkuuliainen mies.
   Hyvä, että uskallat sanoa mielipiteesi. Mutta mitä mieltä olet esimerkiksi minusta, joka maksan veroni Suomeen ja olen muutenkin, kuin kuka tahansa suomalainen. Ainoastaan syntynyt Marokossa ja muslimi.

   Lainaa

  91. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Jenna on vissiin kaupassaki niinku se Lidlin mainoksen mies: ei mitä täMÄHÄN ON SAKSALAISTA MITÄ PasKaA??!

   Lainaa

  92. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Aslak: Näytä mulle se suomalainen joka ei ole apua saanut ja köyhyydessä elää. Aivan. Ei sellaisia ole. Jokainen suomalainen on oikeutettu perusturvaan, joka on pienimmilläänkin yli 400e/kk pakollisten asumis-, lääke- yms. kulujen jälkeen. Suomessa ei tarvitse asua kadulla ja kerjätä ohikulkijoilta henkensä pitimiksi, sanoisin että meillä on asiat aika hyvin. Ja mitä taas raha-asioihin noin muuten tulee, veikkaapa kumpi tulee kalliimmaksi, pakolaiset vai suurten yhtiöiden veroparatiisikikkailu?
   Suomessa kyllä on kodittomia. Suomessa ei välttämättä kaikilla jää sitä 400€ kuussa käteen vaikka pitäisikin. Nyt faktat kuntoon. Astu vaikka hetkeksi tutkailemaan ympäröivää maailmaa (Suomen eri kolkkia). Ehkä huomaisit jotain.

   Lainaa

  93. Tulos: +28 (32 ääntä)
   En ole vielä kyllästynyt maahanmuuttokeskusteluun, pikemminkin odottelen sen alkamista. Suhtautuminen maahan saapujaan ja odotukset hänen käytöksestään pitäisi tehdä sen mukaan millä statuksella henkilö saapuu. Mikäli status on epäselvä, pitää siitä pikaisesti ottaa selvää. Turistit ja valmiin työpaikan perässä tulevat pitäisi olla selvää pässinlihaa. Pakolaisetkin olisivat muuten helppoja tapauksia, pakolaisstatus kun perustuu YK:n asettamiin kriteereihin, jotka mm. Suomi on hyväksynyt. Mutta, siihen kategoriaan on ylimääräistä tunkua sellaisesta kategoriasta kuin turvapaikanhakija. Turvapaikanhakijaksi pääsee ilmoittautumalla. Lisäksi on ilmeistä, että joku osa turvapaikahakijaksi ilmoittautuneista ei oikeasti ole hakemassa turvapaikkaa. Turvapaikanhakijatulvan hillitsemiseksi olisi ehdottoman tärkeätä tunnistaa ne vetovoimatekijät, jotka saavat matkalaiset valitsemaan määränpääksi juuri Suomen. Niistä vetovoimatekijöistä pitää poistaa epäterveet tekijät, kuten vastikkeettoman rahan jakaminen. Rötöstelyä ei pitäisi sallia minkään ryhmän kohdalla. Ilmeisen perättömät turvapaikka-anomukset pitäisi hylätä välittömästi. Lisäksi muunnellun totuuden sepittelemisen tulisi johtaa välittömään hylkäykseen. Nekruttelut yms. pejoraatiot ovat haitallista hälinää ja sinällään paheksuttavia. Se mistä ne mahdollisesti kumpuavat olisi ihan oman tutkimuksen aihe ja saattaisi paljastaa jotakin niistä tuntemuksista, joita maahanmuuttokatastrofin edessä voimattomina seisovat kokevat, mutta eivät osaa asiaansa paremmin muotoilla. Niin tai sitten se on vain ölinää.

   Lainaa

  94. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Rafik: Hyvä, että uskallat sanoa mielipiteesi. Mutta mitä mieltä olet esimerkiksi minusta, joka maksan veroni Suomeen ja olen muutenkin, kuin kuka tahansa suomalainen. Ainoastaan syntynyt Marokossa ja muslimi.
   Tämä on kyllä sellainen asia jossa monella meistä suomalaisista on parantamisen varaa. Ei saisi kaikkia maahanmuuttajia leimata muutamien typerysten hölmöilyn takia. Suurin osa muualla syntyneistä suomalaisista on kuitenkin täysin kunnon porukkaa. Minä ainakin sanon sinulle, että tervetuloa ja toivottovasti viihdyt loppuelämäsi täällä meidän syntysuomalaisten kanssa! Rasisti olen minäkin aika monen mielestä, koska en automaattisesti pidä jokaista maahanmuuttajaa ihanana ja suomea parantavana. En kyllä pidä kaikkia suomalaisiakaan automaattisesti ihanina ja suomea parantavina, mutta tämähän on ihan ok. Vain maahanmuuttajia pitää automaattisesti pitää ihanina.

   Lainaa

  95. Perunarutto 6.10.2015 18:27
   Tulos: +15 (25 ääntä)
   Aslak: Näytä mulle se suomalainen joka ei ole apua saanut ja köyhyydessä elää. Aivan. Ei sellaisia ole. Jokainen suomalainen on oikeutettu perusturvaan, joka on pienimmilläänkin yli 400e/kk pakollisten asumis-, lääke- yms. kulujen jälkeen. Suomessa ei tarvitse asua kadulla ja kerjätä ohikulkijoilta henkensä pitimiksi, sanoisin että meillä on asiat aika hyvin. Ja mitä taas raha-asioihin noin muuten tulee, veikkaapa kumpi tulee kalliimmaksi, pakolaiset vai suurten yhtiöiden veroparatiisikikkailu?
   Olet väärässä. Perusturva on kauniita sanoja paperilla, todellisuudessa saat hädän hetkellä lähinnä lämmintä kättä ja sääliviä katseita. Voit testata tätä vaikka sairastumalla harvinaiseen sairauteen, jonka liitännäissairaudet vaativat erikoissairaanhoitoa ja jonka lääkkeet eivät pääsääntöisesti ole Kelan korvaamia. Helmikuussa tililläni oli rahaa vuokran, lääkkeiden, sähkö- ja puhelinlaskun jälkeen 86,17 euroa. Kekseliäs selviää aina, mutta nälkä olisi tullut ilman edelliskesän sieni-, nokkos- ja marjasatoa. Apua eivät antaneet niin kaupunki kuin kirkkokaan. Kun olet normaalisti työssäkäyvä, asiasi hoitanut aikuinen ilman lapsia ja päihdeongelmaa, on sinun vaikeuksien tullen itse autettava itseäsi.

   Lainaa

  96. Tulos: +3 (5 ääntä)
   huolestunut: Eikö tämä mene vähän netikiusaamiseksi kun laitetaan ihan selvästi häiriintyneiden yksilöiden päivityksiä kaikkien naurettavaksi?
   Häiriintyneitä eli ei, niin vapaasti kuitenkin itseään ilmaisevat ja rikosvastuun sen mukaisesti kantavat. En pitäisi paskamaista luonnetta ja syntymähölmöyttä kuitenkaan diagnoosina vaan ominaisuutena. Syyntakeettomaksi todetaan mielentilatutkimuksessa, joka kestää noin kolme kuukautta.

   Lainaa

  97. Tulos: +9 (21 ääntä)
   Naiset ja lapset ja kyseisiin ryhmiin kuuluvien oikeudet nousevat kummasti tapetille vain, kun kyse on maahanmuutosta. Paitsi siis ei tietenkään mamu-naisten ja -lasten oikeudet. Koska ne on "niitä toisia". Samaa mössöä ollaan kaikki sisältä, oli kuori minkälainen vaan. Henkinen puoli onkin sitten eri asia.

   Lainaa

  98. Itsellenauraja 6.10.2015 21:02
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   batman: :’D Suomalaisetkin raiskaavat naisia, usein vieläpä tuttuja sellaisia. Halveksunnan kohteeksi jostain järjettömästä syystä joutuvat silti raiskauksen uhrit. Kenties ainoa säädyllinen tapa tulla raiskatuksi on joukkopuskaraiskaus terroristimamujen toimesta:)
   Jeps. Nämä "ripalemiehet" eivät välitä p*skaakaan naisten ja lasten oikeuksista. Ripale"miehelle" kuuluu vastuu kaikista valkoisten kantasuomalaisten tekemistä raiskauksista, pahoinpitelyistä, perhesurmista, lasten hyväksikäytöistä ja mitä muuta kantasuomalaisten repertuaariin kuuluukaan. Häpeäisit.

   Lainaa

  99. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Miksei kukaan huomaa, että ku me otetaan nyt nää ekana tulleet hoiviimme, saadaan kuoria kermat päältä. Tää poppoo on varakkaampaa ja valmiiksi koulutettua = ilmasta työvoimaa. Voiko halvemmaksi tullutta työporukkaa saada? Enkä väitä sen olevan oikeen, että köyhemmät on joutunu jäämään isiksen tapettavaksi.

   Lainaa

  100. Rasistipeppu 6.10.2015 22:08
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   http://explosm.net/comics/3408/

   Lainaa

  101. Arthur Brown 6.10.2015 22:19
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   KonnaJee: Mua huolettaa eniten se, et Suomen kaikki rahat menee turvapaikanhakijoista huolehtimiseen, kun ois omaakin kansaa autettavana. Sit oisin avoimempi jos kaikki suomalaiset ois saaneet apua ja meillä olis tosissaan rahaa yllinkyllin, millä mällätä. Hienoo on et autetaan apua tarvitsevia, mutta ajaako se meidät Suomen valtiona yhä syvemmälle ahdinkoon, sit ei oo hyvä juttu….
   Joo olisi. Mutta laita kulut perspektiiviin...Tuosta on hyvä aloittaa: http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203944-suomen-pahimmat-bisnesmokat Lisäksi, mieti mitä ne 30 000 pakolaista tarkoittaa: 30 000 kuluttajaa lisää paikallisille yrityksille kauppiaista ravintoloitsijoihin. Ne mahdolliset tuet menevät siis pääasiassa Suomalaisille yrityksille.... ...ellemme näe taas Kokoomuslaista Mehiläis-vedätystä, jolla voitot kupataan veroparatiiseihin. Mihin liittyen: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122830-harmaan-talouden-tutkijalta-tyrmays-stubbille-kasittamaton-uudistus http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100620477866_uu.shtml 99 poliisia pois harmaan talouden tutkinnasta ja hallintarekisterit piilottamaan loputkin. Se muutama miljardi maahantulijoihin on pieni summa verrattuna tuohon yli kymmenen miljardin vedätykseen.

   Lainaa

  102. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Mozarella: Naurattaa joka kerta kun sanotaan että pitää auttaa ensin köyhiä Suomalaisia. Vieläkään en ole apua saanut.
   Et ilmeisesti ole tarpeeksi köyhä.

   Lainaa

  103. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Tätä kuulee paljon, että ensin pitäisi hoitaa Suomen asiat kuntoon ennen kuin auttaa muita. Mutta kertokaahan minulle tietämättömälle, missä on sellainen valtio jolla ei olisi omia ongelmia? Pohjois-Koreassa ei tunnetusti ole minkäänsorttisia ongelmia suuren johtajan hoivassa, mutta sitä ei nyt lasketa.

   Lainaa

  104. Tulos: -18 (32 ääntä)
   PakolaisMIEHET on ongelma. Voisko ne vaan käännyttää rajalla, laittaa kotimaahansa sotimaan kuten kuuluuki? Ne ei sopeudu ja ahdistelevat vaan naisia sen minkä kerkeevät.

   Lainaa

  105. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Nöppö: Miksei kukaan huomaa, että ku me otetaan nyt nää ekana tulleet hoiviimme, saadaan kuoria kermat päältä. Tää poppoo on varakkaampaa ja valmiiksi koulutettua = ilmasta työvoimaa. Voiko halvemmaksi tullutta työporukkaa saada? Enkä väitä sen olevan oikeen, että köyhemmät on joutunu jäämään isiksen tapettavaksi.
   Hei oon muuten miettinyt vähän samaa, kun nyt on jotkut inisseet siitä että tänne tulee vaan näitä joilla on asiat hyvin. Jos leikitään, että pitäisi valita kahdesta pakolaisesta, joista toinen on kouluttamaton köyhä lammaspaimen ja toinen vakavarainen lääkäri/insinööri/tms, kumman valitsisit? No niinpä. Mahtuuhan siihen ääripäiden välille toki kaikenlaista sakkia, enkä väitä että kaikki pakolaiset olisivat tällaisia unelmien maahanmuuttajia. Pointti on se, että on kaikin puolin aika pöljää valittaa pakolaisten hyväosaisuutta. P.S. Olisi kiva jos ihmiset osaisivat keskustella maahanmuutosta ja sen lieveilmiöistä asiallisesti, maltillisesti ja toisiaan kunnioittaen. Mutta ei kai sitten. Oon melkein vihainen internetille siitä hyvästä että se on tehokkaasti murskannut mun naiivit kuvitelmani ihmisten perimmäisestä fiksuudesta.

   Lainaa

  106. Tulos: -23 (29 ääntä)
   Hahah :D Suomalaiset on kyllä niin vitun hyväuskosia idiootteja. Onneks täällä toi byrokratiaa pelaa :) Tultiin veljen kanssa pakolaisina maahan päälle kymmenen vuotta sitten, siitä asti ollaan kierretty veroja ja kusetettu systeemiä. Minkäs teette, tasa-arvoisessa hyvinvointivaltiossa kun asustellaan ;) Kärsikää valkonaamat.

   Lainaa

  107. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Voi jeesus: Suomessa kyllä on kodittomia. Suomessa ei välttämättä kaikilla jää sitä 400€ kuussa käteen vaikka pitäisikin. Nyt faktat kuntoon. Astu vaikka hetkeksi tutkailemaan ympäröivää maailmaa (Suomen eri kolkkia). Ehkä huomaisit jotain. Minulla ei jää pakollisien menojen jälkeen loppu kuukaudeksi kuin n. 100 €, josta maksan ruuat ja bensakulut. Silti minulla on vara auttaa vähempi osaisia. Ja kyllä Suomessa on kodittomia, mutta valtaosa heistä saisi katon päälleen, jos kykenisivät sopeutumaan sellaisiin sääntöihin, että tukiasunnoissa ei saa olla humalassa ja aineissa. Ja että nämä ihan kanta-suomalaiset autettavat kehtaavat uhkailla niitä ihmisiä, jotka yrittävät heitä auttaa. Olen maahanmuutto kriittinen, mutta rasistisen ulvonnan sijasta olisi mietittävä kotouttamista ja sen onnistumista. Mielummin suvakki kuin vajakki.

   Lainaa

  108. Tulos: 0 (6 ääntä)
   eekoo: Kantasuomalainen mies, jokainen kantasuomalaisen miehen tekemä rikos on sinun käsissäsi. Mitäs et estänyt kaveriasi. Ja näköjään kun yksi kansanryhmästä tekee rikoksen, tekee se kaikista saman ryhmän jäsenistä rikollisia. Minua ahdisteli seksuaalisesti kantasuomalainen mies. Teko olisi voitu estää kunnollisella valistuksella: toiseen ei kosketa ja toista ei saa painostaa koskettavaksi. Sinä suomalainen mies olet vastuussa tästä. Jos miehet painottaisivat äijäporukoissa aitä, kuinka naisia ei saa väkisin koskea, vaan naisia tulee kunnioittaa, ei tätä oliai tapahtunut. Se, että ulkomaalaistaustaiset tekevät samaa, ei vapauta teitä vastuusta. Olette vastuussa näistä kaikista rikoksista. Jokainen nainen, joka ei enää luota miehiin, on teidän vastuullanne. Jokainen lapsi, joka käytetään hyväksi, on vastuullanne. Jokainen miehen hakkaama uhri olisi voitu pelastaa, jos te kantasuomalaiset miehet olisitte estäneet toisianne. Kuulostaako kohtuuttomalta tai järjettömältä? Oletko sitä mieltä, ettei tietenkään muita suomalaisia tule syyllistää sen pienen suomalaisvähemmiatön takia, joka rikoksia tekee? Miksi sitten maahanmuuttajia saa leimata, jos suomalaisia ei saa? Niin, mietipä sitä, mikä logiikassasi on pielessä. Tarkennuksena: en syytä muita kantasuomalaisia miehiä tämän yhden teoista. Halusin vain kääntää asetelman päälaelleen

   Lainaa

  109. Tulos: +9 (11 ääntä)
   ^--- tuohon vastauksena, että eikö ruotsalaisten FI, eli Feministinen Initiatiivi-puolue, tällaista lakia yrittänyt saada aikaan jokunen vuosi sitten. Ajatuksena oli, että koska miehet tekevät valtaosan rikoksista, tulee heidän myös maksaa niiden kustannuksia enemmän - eli miesvero. Yllättäen se ei saanut suurta kannatusta tällaisilta huutelijoiltakaan.

   Lainaa

  110. Tulos: +1 (31 ääntä)
   Minä olen mamu. Läksin Suomesta 90-luvun alussa, ajauduin Hollannin, Espanjan ja Italian kautta Saksaan jossa nyt olen viimeiset 10 vuotta mamuna asustellut. Tätä keskustelua seuranneena tekee mieleni kysyä pitäisikö teidän mielestänne todellakin sulkea Suomen rajat ihan kokonaan? Olisiko Hollannin, Espanjan, Italian ja Saksan viranomaisten pitänyt aikanaan estää minun maahanmuuttoni? Onko näin että ihmisen tulisi saada asua vain siinä maassa jossa ovat syntyneet? Eikö teillä ole yhtään mamu-sukulaista tai -tuttavaa? Eikö kukaan sukulaisenne tai ystävänne ole koskaan lähtenyt ulkomaille asumaan, oli syy sitten opiskelu, työpaikka tai vaikka rakkaus, ulkomaalainen kumppani? Jos lähipiiristänne mamu löytyy, serkku Ruotsissa tai eno Kanadassa tai kaverin pikkusisko Ranskassa, tulisiko mielestänne heidän uusien kotimaidensa soveltaa heihin samaa syrjivää ja heidän ihmisarvoaan alentavaa kohtelua kuin miten te kohtelette Suomeen tulevia maahanmuuttajia? Kun se Ruotsin serkku astui laivasta Rutsiin saavuttuaan Tukholmassa, olisiko teidän mielestänne ruotsalaisten pitänyt olla satamassa vastassa heittämässä kanamunia laivaa ja serkkuanne kohtaan? Kun se kaverin pikkusiko astui Pariisissa junassa, olisiko ranskalaisten pitänyt olla sylkemässä häntä ja käskemässä kotiin? Hävettää olla suomalainen. Viisikymppisenä miehenä olen viime aikoina yllättänyt itseni, huomannut itkeväni lukiessani uutisia Suomesta. On tämä niin käsittämättömän sivistymätön ja takapajuinen kansa. Niinkuin tulen taas tämän kommentin arvosteluista huomaamaan: olen ihan varma että joku huomauttaa että "toki suomalaisilla pitää olla oikeus muuttaa ulkomaille" ja että "ei rajoja sulkea tarvitse, kyllä valkoihoiset niinkuin vaikka britit ja jenkit tulla saa". Minä vain en tuota eroa ymmärrä. Joko maasta- ja maahanmuutto on tässä maailmassa sallittu kaikille kansallisuuksille ja kaiken värisille ihmisille, tai sitten ei kenellekkään.

   Lainaa

  111. Melkein rikastettu 7.10.2015 6:24
   Tulos: +5 (29 ääntä)
   Minut on tälläinen 'unelma' koittanut raiskata, mutta taidankin olla vain 'yksittäistapaus'. Hysss...ei saa puhua.

   Lainaa

  112. Naked Mike 7.10.2015 7:13
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Ripalemies: Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut. Jokainen 11-vuotias koulutyttö joka ei eräänä päivänä palannutkaan koulusta kotiin on sinun vastuullasi. Jos päästät ketun kanalaan, saat syyttää vain itseäsi kun jäljellä on enää verta ja höyheniä. Tästä samasta on kyse, kun sinä avaat rajat ja otat tänne 50k ihmistä maista, missä ei ole lakeja, ihmisarvoa eikä suojaikärajoja. Sinä leikit suomalaisten naisten ja lasten hengellä saadaksesi jonkinlaisen moraalibuustin siitä, että olet “suvaitsevainen”. Ota edes vastuu. Ja kyllä, mamut ovat raiskanneet Suomessa ihmisiä. Sinä olet osavastuussa joka ikisestä tapauksesta. Se, että valkoisetkin tekee tätä, ei ole mikään vapautus vastuusta sinulle.
   Ja ihminen joka vastustaa maahanmuuttoa netissä ei ole vastuussa?

   Lainaa

  113. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Nipo: ↑— tuohon vastauksena, että eikö ruotsalaisten FI, eli Feministinen Initiatiivi-puolue, tällaista lakia yrittänyt saada aikaan jokunen vuosi sitten. Ajatuksena oli, että koska miehet tekevät valtaosan rikoksista, tulee heidän myös maksaa niiden kustannuksia enemmän – eli miesvero. Yllättäen se ei saanut suurta kannatusta tällaisilta huutelijoiltakaan.
   Feministinä kysyn: mitäs vittua FI?

   Lainaa

  114. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Ja nämä ihmiset tietysti nousevat esimerkeiksi maahanmuuttokriittisistä ihmisistä. Hienoa. Ei saatana. Ei ihme, että meitä sanotaan rasisteiksi.

   Lainaa

  115. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Aslak: Näytä mulle se suomalainen joka ei ole apua saanut ja köyhyydessä elää. Aivan. Ei sellaisia ole. Jokainen suomalainen on oikeutettu perusturvaan, joka on pienimmilläänkin yli 400e/kk pakollisten asumis-, lääke- yms. kulujen jälkeen. Suomessa ei tarvitse asua kadulla ja kerjätä ohikulkijoilta henkensä pitimiksi, sanoisin että meillä on asiat aika hyvin. Ja mitä taas raha-asioihin noin muuten tulee, veikkaapa kumpi tulee kalliimmaksi, pakolaiset vai suurten yhtiöiden veroparatiisikikkailu?
   Nykyaika =/= tulevaisuus. Nykyisin jokainen suomalainen saa apua, jokaiselle on oikeutettu tietty summa/kk. Mutta kyllä niitä tukia leikataan (kuten jatkuvasti kuulemme uutisista) kun valtio joutuu tiukoille. Jos kansassa on enemmänkin kaltaisiasi, jotka kuvittelevat että raha kasvaa puussa, saattavat tukien leikkaukset tulevaisuudessa yllättää (on sitten turha mellakoida jos ei osata yhtään ennakoida tulevaa). Veroparatiisikikkailussa olet kyllä oikeassa. Kysymys kuuluukin, kuka saa ne lopetettua, millä keinoilla ja millä aikataululla. Ja mamu-ilmiöstä yleisesti. Minulla ei ole mitään pakolaisia vastaan, kunhan lait pysyvät kaikille samoina. Maahanmuuttajia ei saa tietenkään "hyysätä" (esimerkiksi myöntämällä heille tukia kantaväestöä helpommin), mutta heille kuuluu sama toimeentulo kuin muillekin virallisille maan kansalaisille. On selvää että näin voimakkaalla maahanmuutolla on vaikutusta Suomen talouteen, etenkin kun suurella osalla maahantulijoista saattaa olla vaikeuksia sopeutua yhteiskuntaan ja työllistyä koulutustaan vastaavalla tavalla. Vielä vähään aikaan muuttoliike ei tunnu kantaväestön selkänahassa, mutta on vain realistista olettaa, että matalamman profiilin ajat koittavat ennen kuin talous taas lähtee nousuun.

   Lainaa

  116. suvaitseva realisti 7.10.2015 12:52
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Kari Finn: Minä olen mamu. Läksin Suomesta 90-luvun alussa, ajauduin Hollannin, Espanjan ja Italian kautta Saksaan jossa nyt olen viimeiset 10 vuotta mamuna asustellut. Tätä keskustelua seuranneena tekee mieleni kysyä pitäisikö teidän mielestänne todellakin sulkea Suomen rajat ihan kokonaan? Olisiko Hollannin, Espanjan, Italian ja Saksan viranomaisten pitänyt aikanaan estää minun maahanmuuttoni? Onko näin että ihmisen tulisi saada asua vain siinä maassa jossa ovat syntyneet? Eikö teillä ole yhtään mamu-sukulaista tai -tuttavaa? Eikö kukaan sukulaisenne tai ystävänne ole koskaan lähtenyt ulkomaille asumaan, oli syy sitten opiskelu, työpaikka tai vaikka rakkaus, ulkomaalainen kumppani? Jos lähipiiristänne mamu löytyy, serkku Ruotsissa tai eno Kanadassa tai kaverin pikkusisko Ranskassa, tulisiko mielestänne heidän uusien kotimaidensa soveltaa heihin samaa syrjivää ja heidän ihmisarvoaan alentavaa kohtelua kuin miten te kohtelette Suomeen tulevia maahanmuuttajia? Kun se Ruotsin serkku astui laivasta Rutsiin saavuttuaan Tukholmassa, olisiko teidän mielestänne ruotsalaisten pitänyt olla satamassa vastassa heittämässä kanamunia laivaa ja serkkuanne kohtaan? Kun se kaverin pikkusiko astui Pariisissa junassa, olisiko ranskalaisten pitänyt olla sylkemässä häntä ja käskemässä kotiin? Hävettää olla suomalainen. Viisikymppisenä miehenä olen viime aikoina yllättänyt itseni, huomannut itkeväni lukiessani uutisia Suomesta. On tämä niin käsittämättömän sivistymätön ja takapajuinen kansa. Niinkuin tulen taas tämän kommentin arvosteluista huomaamaan: olen ihan varma että joku huomauttaa että “toki suomalaisilla pitää olla oikeus muuttaa ulkomaille” ja että “ei rajoja sulkea tarvitse, kyllä valkoihoiset niinkuin vaikka britit ja jenkit tulla saa”. Minä vain en tuota eroa ymmärrä. Joko maasta- ja maahanmuutto on tässä maailmassa sallittu kaikille kansallisuuksille ja kaiken värisille ihmisille, tai sitten ei kenellekkään.
   Ei voi verrata keskenään. Sinun muuttosi Saksaan ei ole sama kuin valtavien ihmismassojen KERTAmuutto Suomen kokoiseen valtioon. Ihan kuin ymmärtäisit tahallasi väärin. Mokan omanelämänsankareita ei näytä moni tässäkään keskustelussa kannattavan, joten häpeä ihan vapaasti suomalaisuuttasi laput silmillä. Mutta väitätkö ettei meillä ole oikeutta olla huolissamme oman valtiomme taloudellisesta ja sosiaalisesta tulevaisuudesta, kun kokonainen etninen ryhmä tulee käytännössä tyhjästä maahamme? On vastuutonta teeskennellä että mikään ei menisi pieleen tällaisessa suuren mittaluokan muutoksessa. Vastuullisempaa on yrittää tunnistaa riskit ja varautua jo ennalta niin hyvin kuin pystyy. On eri asia vihata (tiettyyn etniseen ryhmään kuuluvia) maahanmuuttajia kuin pelätä niitä seurauksia, joita valtavan ihmismassan kertamuutto aiheuttaa yhteiskunnalle. Eikö minulla ole oikeutta olla huolestunut siitä, kuinka maahanmuuttajat sopeutuvat maahamme? Siitä kuka maksaa heidän asumisensa ja muut kulut siihen asti, että he pystyvät elättämään itse itsensä? Kuinka paljon oma mahdollisuuteni saada tukia perheelleni heikkenee, jos tukea tarvitsevien määrä yhtäkkiä lisääntyy reippaasti? Minusta se on pyyteetöntä välittämistä, että asioita (niitä epämiellyttävämpiäkin) pohtii realistisesti eikä vain uskottele itselleen että kyllä se joskus tulevaisuudessa sitten selviää - ei ole minun huoleni. Tietenkään maahanmuuttoa ei voida kieltää miltään ihmisryhmältä, eikä pitäisikään. Tätä en ole edes kuullut esitettävän (et voi väittää että yksittäinen radikaali mielipide olisi koko kansan kanta). Ei vain ole ihmisarvoista ottaa loputtomasti vastaan pakolaisia ja säilöä heitä kuin herneitä ties mihin hätämajoitustiloihin. Tämän vuoksi ymmärrän pakolaiskiintiöt. Jonkun on järjestettävä tiloja, ruokaa, muita elämän edellytyksiä, ennen kuin ihmisiä voidaan vastaanottaa.

   Lainaa

  117. suvaitseva realisti 7.10.2015 12:59
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   suvaitseva realisti: Ei voi verrata keskenään. Sinun muuttosi Saksaan ei ole sama kuin valtavien ihmismassojen KERTAmuutto Suomen kokoiseen valtioon. Ihan kuin ymmärtäisit tahallasi väärin. Mokan omanelämänsankareita ei näytä moni tässäkään keskustelussa kannattavan, joten häpeä ihan vapaasti suomalaisuuttasi laput silmillä. Mutta väitätkö ettei meillä ole oikeutta olla huolissamme oman valtiomme taloudellisesta ja sosiaalisesta tulevaisuudesta, kun kokonainen etninen ryhmä tulee käytännössä tyhjästä maahamme? On vastuutonta teeskennellä että mikään ei menisi pieleen tällaisessa suuren mittaluokan muutoksessa. Vastuullisempaa on yrittää tunnistaa riskit ja varautua jo ennalta niin hyvin kuin pystyy. On eri asia vihata (tiettyyn etniseen ryhmään kuuluvia) maahanmuuttajia kuin pelätä niitä seurauksia, joita valtavan ihmismassan kertamuutto aiheuttaa yhteiskunnalle. Eikö minulla ole oikeutta olla huolestunut siitä, kuinka maahanmuuttajat sopeutuvat maahamme? Siitä kuka maksaa heidän asumisensa ja muut kulut siihen asti, että he pystyvät elättämään itse itsensä? Kuinka paljon oma mahdollisuuteni saada tukia perheelleni heikkenee, jos tukea tarvitsevien määrä yhtäkkiä lisääntyy reippaasti? Minusta se on pyyteetöntä välittämistä, että asioita (niitä epämiellyttävämpiäkin) pohtii realistisesti eikä vain uskottele itselleen että kyllä se joskus tulevaisuudessa sitten selviää – ei ole minun huoleni. Tietenkään maahanmuuttoa ei voida kieltää miltään ihmisryhmältä, eikä pitäisikään. Tätä en ole edes kuullut esitettävän (et voi väittää että yksittäinen radikaali mielipide olisi koko kansan kanta). Ei vain ole ihmisarvoista ottaa loputtomasti vastaan pakolaisia ja säilöä heitä kuin herneitä ties mihin hätämajoitustiloihin. Tämän vuoksi ymmärrän pakolaiskiintiöt. Jonkun on järjestettävä tiloja, ruokaa, muita elämän edellytyksiä, ennen kuin ihmisiä voidaan vastaanottaa.
   Jos vastaanotamme ihmismassoja holtittomasti, kriisi siirtyy vain Lähi-Idästä maahamme. Jonkinlainen kontrolli on oltava, että em. ihmisarvoinen majoitus ja elinolot järjestyvät.

   Lainaa

  118. yli opisto hörho 7.10.2015 13:10
   Tulos: -1 (21 ääntä)
   Ailan: “Vaikka en ole työikäisenä työntekokunnossa, mulla on kämppä ja mulle maksetaan 900 euroa, että sairaanakin ihmisenä saan elää, enkä joudu kadulle. Pienten tulojeni takia en joudu maksamaan takaisin opintolainaani, jonka sain ilmaiseen korkeakoulututkintooni, mutta ajatelkaa nyt ihmiset muitakin kuin itseänne!! Ja muilla tarkoitan siis minua, en mitään muualta tulleita hädänalaisia. Kämpässäni haisee ja se on kanssa jonkun muun vika! En ole tietoinen siitä, että jos olisin syntynyt toiseen valtioon, en olisi ikinä saanut koulutustani, elleivät vanhempani olisi olleet varakkaita. En olisi myöskään saanut lainaa opintoihini suurimmassa osassa maailmaa, varsinkaan näin pienellä korolla. Työkyvyttömyystilanteessani olisin joutunut omilleni. Mikäli perheeni ei olisi tukenut minua taloudellisesti, olisin joutunut kodittomaksi (mutta kenties kadulla ei haise tupakka), eikä minkään sortin valtiollinen laitos tai yritys olisi hyvittänyt minulle sitä, että terveyteni on huonossa kunnossa. Tällä ei kuitenkaan ole merkitystä, sillä minäpä synnyin parempaan maahan ja siksi olen oikeutettu asioihin, toisin kuin nämä muut, jotka feilasivat ja syntyivät johonkin sotamaihin. ”
   Eli koska olen syntynyt maahan (asia johon en itse voi vaikuttaa millään tavalla) jossa on paremmat oltavat kuin toisessa maassa, se tarkoittaa että minulla on velvollisuus auttaa muita? Paskat siitä että minulle jää kuukaudessa se 200-300e käteen koko loppuelämäni ajan laskujen jälkeen, minun on pakko antaa siitä rahasta hätää kärsiville. Ihan sama vaikka haluaisin elää kuten sinä elät tässä yhteiskunnassa: on tietokoneet, telkkarit, pleikkarit, älypuhelimet yms. Minä en saa niitä omistaa koska minä en saa säästää vähistä varoistani vaan minun pitää käyttää ne varat huono-osaisten auttamiseen. Se on helppoa huudella sieltä norsunluutornista, mutta astupa kuukaudeksi minun kenkiini. Tai vuodeksi. Masennuslääkkeisiinkin menee se 150e/vuosi, siihen päälle vielä unilääkkeet. Montako sataa pistetään? Rukoilen anteeksiantoasi saituudeni tähden.

   Lainaa

  119. Arthur Brown 7.10.2015 13:44
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   eekoo: Feministinä kysyn: mitäs vittua FI?
   Jos lainataan retoriikkaa näiltä mamu-vastaisilta, niin: Kantasuomalainen nuori mies tekee rikoksen yli 5 kertaa todennäköisemmin kuin muut suomalaiset keskimäärin! Suomi ei-kanta-suomalaisille-nuorille-miehille! Maassa ei-maan-tavalla tai ulos! Vaikka väite sinänsä pitää täysin paikkaansa (18-65 vuotiaat kantasuomalaiset miehet tekevät noin 80-85% rikoksista), niin kuulostaako dorkalta? Hyvä, miksi siis jauhaa suhteellisista tilastoista varsinkin kun otoskoot ovat niin pieniä?

   Lainaa

  120. Välimaastossa 7.10.2015 17:29
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   E: Kylläh
   E: Rasismilla ei ole kyllä yhtään mitään yhteistä realismin kanssa.
   Tottahan tuokin on, mutta alkuperäinen pointti on ohan hyvä. Jos uskaltaa ääneen sanoa, että kyselemättä ei kaikkia tulijoita voi, kannata eikä tarvitse vastaanottaa, saa helposti rasistin maineen.

   Lainaa

  121. Tulos: -13 (17 ääntä)
   KonnaJee: Mua huolettaa eniten se, et Suomen kaikki rahat menee turvapaikanhakijoista huolehtimiseen, kun ois omaakin kansaa autettavana. Sit oisin avoimempi jos kaikki suomalaiset ois saaneet apua ja meillä olis tosissaan rahaa yllinkyllin, millä mällätä. Hienoo on et autetaan apua tarvitsevia, mutta ajaako se meidät Suomen valtiona yhä syvemmälle ahdinkoon, sit ei oo hyvä juttu….
   No nämä suvakit eivät sitä ymmärrä, onhan se hyvä kun suvakkien vanhemmat vielä pyyhkivät suvakkimuksujensa perseensä. Vittuun vanhukset ja änkekää Suomi perseeseenne. T:Uusi-Suvakki.

   Lainaa

  122. Tulos: +5 (15 ääntä)
   hekomopo: Onko rasismia olla pakolaisvastainen vedoten valtiontalouteen joka ei todellakaan kestä varmasi voimakasta pakolaisvirtaa?
   Minua kovasti kiinnostaisi tietää mitä väärää pakolaiset ovat tässä tehneet? Olet siis pakolaisia vastaan, kun kehtaavat hakea turvaan sodan jaloista maahan, jossa verrattain on hyvä taloustilanne. Ihmisellä on luontainen selviytymismekanismi eikä sen mukaan toimiminen ole millään tavalla väärin. Toisin sanoen Suomen taloustilannetta saa harmitella, mutta syyttävän sormen voi kyllä osoittaa ihan sinne päättäjiin ja kansaan, joka heidät on valinnut.

   Lainaa

  123. karvanaama 8.10.2015 1:06
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Rafik: Hyvä, että uskallat sanoa mielipiteesi. Mutta mitä mieltä olet esimerkiksi minusta, joka maksan veroni Suomeen ja olen muutenkin, kuin kuka tahansa suomalainen. Ainoastaan syntynyt Marokossa ja muslimi.
   Olen sitä mieltä että hyväksyn ihmiset jotka ovat maassa maan tavalla ja käyttäytyvät asiallisesti sekä tekevät töitä tai aktiivisesti hakevat töitä tositarkoituksella. Joten minulla ei ole sinua vastaan mitään. En hyväksy elintasosurffareita tai ihmisiä jotka muuttavat maahan ja itsepintaisesti yrittävät pakottaa omaa kulttuuriaan maahan johon ovat saaneet tulla. En ole varma oikeastaan täyttääkö mielipiteeni rasistin tunnusmerkkejä, mutta näin on minulle "suvaitsevaiset" sanoneet joten olen sen sitten suoraan heille myöntänyt että hyvä on, olen sitten rasisti.

   Lainaa

  124. Tulos: +4 (4 ääntä)
   TK: Tiedät olevasi rasisti, kun aloitat lauseen “En ole rasisti, mutta…”…
   Mutta-sana tekee edeltävän lauseen mitättömäksi.

   Lainaa

  125. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Sigge: Hahah Suomalaiset on kyllä niin vitun hyväuskosia idiootteja. Onneks täällä toi byrokratiaa pelaa Tultiin veljen kanssa pakolaisina maahan päälle kymmenen vuotta sitten, siitä asti ollaan kierretty veroja ja kusetettu systeemiä. Minkäs teette, tasa-arvoisessa hyvinvointivaltiossa kun asustellaan Kärsikää valkonaamat.
   Aika kehno rölli.

   Lainaa

  126. Tulos: -7 (13 ääntä)
   suvaitseva realisti: Ei voi verrata keskenään. Sinun muuttosi Saksaan ei ole sama kuin valtavien ihmismassojen KERTAmuutto Suomen kokoiseen valtioon. Ihan kuin ymmärtäisit tahallasi väärin.
   OK, sanot siis aika selvästi että pakolaiset ja muut siirtolaiset on tervetulleita Suomeen kunhan eivät tule porukalla. Toivottavasti joku Irakissa, Syyriassa, Somaliassa ja muuallakin informoi näitä inhimillistä hätää pakoon lähteviä ihmisiä että muistavat tulla Suomen rajan yli yksinään eikä ryhmässä. Sinun mukaasihan ero on juuri tuossa; yksikseen tulevat hyväksytään, ryhmässä tulevat tuomitaan.

   Lainaa

  127. suvaitseva realisti 8.10.2015 18:29
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Kari Finn: OK, sanot siis aika selvästi että pakolaiset ja muut siirtolaiset on tervetulleita Suomeen kunhan eivät tule porukalla. Toivottavasti joku Irakissa, Syyriassa, Somaliassa ja muuallakin informoi näitä inhimillistä hätää pakoon lähteviä ihmisiä että muistavat tulla Suomen rajan yli yksinään eikä ryhmässä. Sinun mukaasihan ero on juuri tuossa; yksikseen tulevat hyväksytään, ryhmässä tulevat tuomitaan.
   Enkä sano, vaan että sinun yksittäinen muuttosi Saksaan ei ole sama asia kuin valtavan ihmismäärän kertamuutto lyhyen ajan sisällä. En nyt tarkoita että kaikki samana päivänä tulevat, vaan että muuttoliikenne yleisesti lisääntyy (näinä kuukausina, näinä vuosina). Se ei muuta mitään tuleeko tuhannet ihmiset tänään vai huomenna, lopputulos on kuitenkin sama eli heitä tulee paljon. Arvasinkin että minut halutaan ymmärtää siten että en halua pakolaisia maahan. Tosiasiassa ymmärrän heidän hätänsä ja myös toivotan heidät tervetulleiksi. Pidän kuitenkin kiinni oikeudestani olla huolestunut siitä, miten ihmisjoukon kertamuutto tulevaisuudessa kotimaahani (eli minun elämääni) vaikuttaa. Se, että olen huolestunut, ei tarkoita että syytän pakolaisia mahdollisista tulevaisuuden ongelmista. Syyllistä ei tässä tilanteessa löydy pakolaisista kuten ei suomalaisistakaan, mutta siitä huolimatta on realistista todeta että ongelmia on luultavasti tulossa. Vain tiedostamalla mahdolliset ongelmakohdat niihin voidaan vaikuttaa - parhaassa tapauksessa jo ennakoivasti. Esimerkiksi jo nyt (vai vasta nyt?) on aloitettu projekteja, joiden avulla pyritään varmistamaan pakolaisten integroituminen yhteiskuntaan ja estämään syrjäytyminen.

   Lainaa

  128. suvaitseva realisti 8.10.2015 18:37
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   suvaitseva realisti:
   Lyhyesti sanottuna: kertamuutto on trendi, jolle ei mahda mitään. Se ei poista sitä tosiasiaa että suuren ihmismäärän kertamuutto on isompi rasite yhteiskunnalle kuin yksittäisten ihmisten satunnainen muuttaminen maasta toiseen (kaksisuuntaisesti, ei yksisuuntaisesti). Koska kertamuuttoa itsessään ei pystytä vähentämään, on järkevä keskittää huomio mahdollisiin ongelmakohtiin, jotta ongelmia pystyttäisiin edes osittain ehkäisemään. Se on hyödyksi sekä suomalaisille että pakolaisille.

   Lainaa

  129. rottanpää 8.10.2015 22:42
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   hekomopo: Onko rasismia olla pakolaisvastainen vedoten valtiontalouteen joka ei todellakaan kestä varmasi voimakasta pakolaisvirtaa?
   Hyvin ja faktapohjaisesti perusteltuna, ei. Ainoastaan epähumaania.

   Lainaa

  130. Erkki-sedän tarina 9.10.2015 14:59
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Ripalemies: Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut. Jokainen 11-vuotias koulutyttö joka ei eräänä päivänä palannutkaan koulusta kotiin on sinun vastuullasi. Jos päästät ketun kanalaan, saat syyttää vain itseäsi kun jäljellä on enää verta ja höyheniä. Tästä samasta on kyse, kun sinä avaat rajat ja otat tänne 50k ihmistä maista, missä ei ole lakeja, ihmisarvoa eikä suojaikärajoja. Sinä leikit suomalaisten naisten ja lasten hengellä saadaksesi jonkinlaisen moraalibuustin siitä, että olet “suvaitsevainen”. Ota edes vastuu. Ja kyllä, mamut ovat raiskanneet Suomessa ihmisiä. Sinä olet osavastuussa joka ikisestä tapauksesta. Se, että valkoisetkin tekee tätä, ei ole mikään vapautus vastuusta sinulle.
   Myös suomalaiset ovat murhanneet ja raiskanneet ihmisiä. SINÄ olet vastuussa koska et päättänyt häätää suomalaisia Suomesta.

   Lainaa

  131. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Ripalemies: Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut. Jokainen 11-vuotias koulutyttö joka ei eräänä päivänä palannutkaan koulusta kotiin on sinun vastuullasi. Jos päästät ketun kanalaan, saat syyttää vain itseäsi kun jäljellä on enää verta ja höyheniä. Tästä samasta on kyse, kun sinä avaat rajat ja otat tänne 50k ihmistä maista, missä ei ole lakeja, ihmisarvoa eikä suojaikärajoja. Sinä leikit suomalaisten naisten ja lasten hengellä saadaksesi jonkinlaisen moraalibuustin siitä, että olet “suvaitsevainen”. Ota edes vastuu. Ja kyllä, mamut ovat raiskanneet Suomessa ihmisiä. Sinä olet osavastuussa joka ikisestä tapauksesta. Se, että valkoisetkin tekee tätä, ei ole mikään vapautus vastuusta sinulle.
   Ripalemies: Suvakki, jokainen pakolaisen tai mamun tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun politiikkaasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut. Jokainen 11-vuotias koulutyttö joka ei eräänä päivänä palannutkaan koulusta kotiin on sinun vastuullasi. Jos päästät ketun kanalaan, saat syyttää vain itseäsi kun jäljellä on enää verta ja höyheniä. Tästä samasta on kyse, kun sinä avaat rajat ja otat tänne 50k ihmistä maista, missä ei ole lakeja, ihmisarvoa eikä suojaikärajoja. Sinä leikit suomalaisten naisten ja lasten hengellä saadaksesi jonkinlaisen moraalibuustin siitä, että olet “suvaitsevainen”. Ota edes vastuu. Ja kyllä, mamut ovat raiskanneet Suomessa ihmisiä. Sinä olet osavastuussa joka ikisestä tapauksesta. Se, että valkoisetkin tekee tätä, ei ole mikään vapautus vastuusta sinulle.
   Ripalemies, jokainen suomalaisen miehen tekemä rikos on sinun käsissäsi. Olet osavastuussa ja tiedät tämän itsekin, koska ilman sinun kavereitasi näitä tekoja ei olisi tapahtunut. Jokainen maahan muuttanut 11-vuotias koulutyttö, joka ei eräänä päivänä palannutkaan koulusta kotiin, on sinun vastuullasi. Jokainen tummaihoinen lapsi, jota koulukiusataan ja jokainen tummaihoinen nuori, joka saa turpiinsa, on sinun vastuullasi. Se kahdeksanvuotias tyttö, joka ei enää uskaltanut jäädä yksin kotiin, ei enää mennä vessaan eikä edes nukkua, on sinun vastuullasi. Vaikka ne olikin naapurin sedät ja rouvat, jotka sille huuteli Vitun Neekeri, Mene Takas Afrikkaan - sinun vastuullasi, poikaseni. Tästä samasta on kyse, kun sinä kavereittesi kanssa pilkkaatte, valehtelette ja lietsotte vihaa. Ota edes vastuu. Se että Venäjälläkin näin tapahtuu ei ole mikään vapautus vastuusta sinulle.

   Lainaa

  132. Tulos: +6 (12 ääntä)
   yli opisto hörho: Ymmärrätkö miten typerä kommenttisi on? Me veronmaksajat maksetaan pakolaisille koulutus ja kaikki. Me, joilta juuri on leikattu 100mil euroa koulutuksesta ja julkisesta hyvinvoinnista. Onhan se hienoa että jotkut ihmiset ovat valmiita antamaan kaiken omistamansa muille hätää kärsiville, mutta miksi ihmeessä jokaisen suomalaisen pitäisi näin tehdä ja vielä pakolla? Toki, ota kotiisi vaikka kymmenen pakolaista ja maksa jokainen kuukausipalkkasi heille. Ei mitään vikaa. Mutta sinun kaltaisesi ihmiset olettavat, että jokaisen suomalaisen tulee ottaa tämä asia tärkeämpänä kuin oma hyvinvointi, koska muuten he ovat vain rasisteja. Te olette tämän maan syöpä tällä hetkellä.
   Oletko sinä todella niin sinisilmäinen, että uskot, ettei nykyhallitus leikkaisi hyvinvoinnistamme, jos täällä ei olisi pakolaisia? Uskotko sinä todella, että ilman maahanmuuttajia täällä yhtäkkiä olisi riittävästi työtä, rahaa, asuntoja, oikeudenmukaisuutta? Että talous olisi paremmalla mallilla, vanhukset hoidettaisiin kunnolla? Että hoiva-alan riistofirmoja ei enää olisi, verorahat eivät valuisi pääomasijoittajille, kouluja ei suljettaisi? Yhtäkkiä olisi poliittista tahtoa säilyttää yleinen hyvinvointi? Mietipä toisenkin kerran, mistä oikeasti on kyse.

   Lainaa

  133. Tulos: +4 (14 ääntä)
   yli opisto hörho: Joo, olen alle 30v ja sairaseläkkeellä ja saan 900e/kk mutta ehdottomasti voin antaa siitä rahasta hätää kärsiville koska muuten olen joko rasisti tai ahne paskiainen. Ihan sama vaikka on 10k euroa opintolainaa maksamatta, ihan sama että asun paskaisessa kämpässä jossa haisee tupakka joka päivä vaikka en itse polta. Montako sataa pistetään? Hienoa että olet itse valmis auttamaan, mutta minä en ole. Ajatelkaa välillä muita kuin itseänne. Auttamisen pitäisi olla vapaaehtoista. Nyt jos uskaltaudut jollekin sanomaan että olet maahanmuuttokriittinen niin olet automaattisesti rasisti ja huonolla tuurilla saat vielä turpaasi koska oikeus tai jotain.
   Sinun tilanteesi on vaikea. Voit kuitenkin olla varma, että pakolaiset eivät ole sitä aiheuttaneet. Vaikka rajat pistettäisiin kokonaan kiinni, et saisi suurempaa eläkettä etkä parempaa asuntoa. Nykyhallituksen politiikan mukaista on huonontaa huono-osaisten tilannetta, ja sen se tekee, oli pakolaisia tai ei. Vallanpitäjille on kuitenkin kätevää, että melko suuri osa kansasta on saatu uskomaan, että syyllisiä meidän pahoinvointiimme ovatkin maahanmuuttajat.

   Lainaa

  134. Tulos: +10 (14 ääntä)
   "Suomalainen joka oikeesti tarvii apua" ei tasavarmasti tiedä vittuakaan siitä, mitä nämä ihmiset ovat kotimaastaan karkuun lähteneet. Se, että sulla ei oo varaa pleikkariin, ei ole ihmisoikeusrikos.

   Lainaa

  135. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kari Finn: OK, sanot siis aika selvästi että pakolaiset ja muut siirtolaiset on tervetulleita Suomeen kunhan eivät tule porukalla. Toivottavasti joku Irakissa, Syyriassa, Somaliassa ja muuallakin informoi näitä inhimillistä hätää pakoon lähteviä ihmisiä että muistavat tulla Suomen rajan yli yksinään eikä ryhmässä. Sinun mukaasihan ero on juuri tuossa; yksikseen tulevat hyväksytään, ryhmässä tulevat tuomitaan.
   Oothan sä rölli? Hienosti perkasit fiksusti kirjoitetusta ja perustellusta, loppujen lopuksi maahanmuuttomyönteisestä kirjoituksesta sen kaikkein epäoleellisimman kohdan. Rasistit on rasisteja ja heidät on todellisuudessa varsin helppo tunnistaa, tuolla ihan ylhäällä on malliesimerkkejä tällaisista. Siksi on uskomatonta, kuinka meillä on olemassa ihmisryhmä, joka ei kykene erottamaan rasistia ihmisestä, joka sanoo, että auttaminen on ok kunhan se tehdään järkevästi. Sillä tavoin, että me todella myös autettaisiin. Ei nuo tulijat yksistään sillä tule autetuksi, että he pääsevät tänne. Jos ei huolehdita siitä, että he pääsevät myös mukaan yhteiskuntaan (ja myös haluavat mukaan) niin heille käy ihan sama kuin yhteiskunnasta tipahtaneelle syntyperäisellekin. He tylsistyvät ja turhautuvat, sitten kun tähän yhtälöön lisätään faktat siitä, minkälaisesta massasta on kyse... Määrä (hvetisti), ikä (pääosin suht nuoria), sukupuoli (pääosin miehiä), mahdolliset ongelmat (sotatraumat yms.) ja kulttuuritekijät (astetta sosiaalisempi malli toimia yhdessä). Mitäs meillä onkaan tässä käsissä? Potentiaalisesti hyvin iso ongelma, kun meillä nyt ei vain ole parempaan resursseja tällä tahdilla kuin ottaa vastaan ja säilöä.

   Lainaa

  136. Tulos: +4 (6 ääntä)
   eriparisukka: Niin pitkään kun meitä ihan kantasuomalaisia lojuu kotona vetäen sossusta joka kuukausi rahaa syynä nyt vaan se ettei kiinnosta mennä töihin, niin en pidä minään näitä turvapaikanhakijoita ja niiden mukana tulevia ongelmatapauksia. Yksistään suomalaisissa on niitä jotka hyvin paljon käyttää meidän tukia väärin, joten verraten pakolaiskeskusteluun että tänne ei saa päästää ketään koska joukossa on muutamia perseenreikiä, pitäisi meiltä samalla logiikalla ottaa kaikki tuet pois käytöstä koska osa käyttää niitä silmittömästi väärin ja turhaan.
   Oisin halunnut tykätä tästä kommentista monta kertaa. Aivan samaa olen niin monesti itse miettinyt, mutta kun en jaksa taistella tuulimyllyjä vastaan niin en ole jaksanut tätä somessa toitottaa. Omissa tutuissa aivan liian monta sosiaalitukien väärinkäyttäjää. Ja vieläpä suurin osa noista väärinkäyttäjistä inhoavat maahanmuuttajia ja perustelevat sitä sillä, että "ne tulee tänne ja elää vaan sosiaalituilla". Siis eikö ihmiset oikeesti enää osaa katsoa peiliin?

   Lainaa

  137. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Kaverillani joka on asunut koko elämänsä Suomessa ja toimii tällä hetkellä yrittäjänä tietotekniikka-alalla, on ongelmia ihonvärin kanssa. Sattuu hänellä vaan olemaan tummempi tukka ja hiukan tummempi iho. Kuulemma ennen huudeltiin vähemmän, mut nykyään huudellaan paljon. Nyt leimataan kaikki hiukan tummemmat "pakolaisiks". Ja niille tuntuu saavan huudella mitä sattuu missä vaan. Hiton huutelijapellet. Onko teillä mitään suhteellisuudentajua elämästä? Aika kaposelta tuntuu tuo ajattelumalli näyttävän. Jos Suomen pakolaispolitiikassa on jotain vikaa, niin hyvänen aika, kuinka tyhmä täytyy olla että luulee sen olevan niiden pakolaisten vika? Kirjoitelkaa perusteltuja kirjeitä eduskuntaan jos haluatte jotain muutosta. Suomeen ei tarvita mitään sisällissotaa.

   Lainaa

  138. Nyt sitä järjenkäyttöä ihmiset 20.10.2015 12:13
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kyllä tämä osan suomalaisista muukalaispelko ja rasistinen diskurssi ovat aivan sietämätöntä seurattavaa. Ihan vain ensinnäkin sellainen pointti, että mieluiten täällä kuulisi enemmän rakentavaa keskustelua aiheesta toisin kuin esimerkiksi "en ole rasisti vaan realisti" tyylisiä kliseitä, jotka eivät oikeasti ole kirjoittajien itse muodostamia mielipiteitä vaan kansanomaisia ja irrationaalisia sananlaskuja, joihin turvaudutaan, koska omaa loppuun asti mietittyä mielipidettä ei yksinkertaisesti ole. Ihminen ei itse voi päättää, mihin yhteiskunnallisiin olosuhteisiin hän syntyy. Hän ei voi päättää sitä, syntyykö vakaaseen pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon tai esimerkiksi aseellisen konfliktin repimään yhteiskuntaan - kuten Syyriaan. Kuitenkin hän joutuu kärsimään valtaapitävien poliittisista ratkaisuista, jotka aiheuttavat väkivaltaa, turvattomuutta ja kärsimystä. Itseään isänmaalliseksi kutsuvat voivatkin muistella sitä, että myös Suomesta on lähtenyt pakolaisia muihin yhteiskuntiin. Heitä on yhtälailla syrjitty vastaanottavissa maissa kuten Ruotsissa, jossa ruosuilla onkin ollut paljon sosiaalisia ongelmia. Miltä se teistä tuntuu? Todellisuudessahan te ajattelettekin, että Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olevat pakolaiset ovat ihmisarvoltaan alempia, johtuen uskonnosta, etnisyydestä ja ihonväristä. Myöskin turvapaikanhakijoiden sukupuoli on teistä heidän arvoansa alentava. Te, jotka ajattelette olevan kunniallisempaa sotia oman valtionsa puolesta sodan pakenemisen sijaan, olkaa hyvä ja perehtykää asioihin, olkaa niin kilttejä. Esimerkiksi Syyriassa voit valita menetätkö henkesi hyvin epäoikeudenmukaisen ja terrorisoivan Al-Assadin hallinnon puolesta tai vaihtoehtoisesti Isiksen puolesta. Heillä ei siis ole valittavanaan kovinkaan hyviä vaihtoehtoja. Miesten suurta määrää turvapaikanhakijoissa selittää toki myös osassa lähtömaissa tyypillinen patriarkaalinen järjestelmä. Kuitenkin vaakakupissa painaa paljon enemmän se, että perheet eivät halua lähettää vaaralliselle matkalle lapsiaan tai naisia, vaan miehet mielummin hakevat perheenyhdistystä uudessa maassa, jolloin muu perhe saadaan turvallisemmin kuljetettua paikan päälle. Suomalaisille miehille myös tiedoksi, että katsokaa tilastoja, jotka kertovat kantasuomalaisten väkivallasta. Pata kattilaa soimaa. Ja eikä niitä rahoja, jotka nyt menevät turvapaikanhakijoiden inhimillisten asumisolosuhteiden ylläpitoon olisi käytetty pienituloisten ja vähävaraisten kantasuomalaisten tilanteen parantamiseksi. Siitä olen samaa mieltä, että heikommin pärjääviä tulisi Suomessa tukea enemmän sosiaalipoliittisin keinoin, mutta ei kyseinen asia ole missään kausaalisuhteessa pakolaisten vastaanottoon. Sitä paitsi kehitysyhteistyöstä leikattiin jo, joten olisitte nyt vaan tyytyväisiä te maahanmuuttokriittiset (=rasistit). On se kyllä huvittavaa lukea tätä valkoisen ylemmyyden illuusion ajamaa ajattelua. Oikeasti vain säälin teitä, joiden täytyy kohottaa omaa statustanne polkemalla alas maailman haavoittuvimmassa asemassa olevia. Huvitusta herätti tuo feissarimokakin, ettei nyt menis ihan off topic.

   Lainaa

  139. suvaitseva realisti 22.10.2015 19:04
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Nyt sitä järjenkäyttöä ihmiset: "mieluiten täällä kuulisi enemmän rakentavaa keskustelua aiheesta toisin kuin esimerkiksi “en ole rasisti vaan realisti” tyylisiä kliseitä, jotka eivät oikeasti ole kirjoittajien itse muodostamia mielipiteitä"
   Toivottavasti et viitannut minun aiempiin viesteihini, koska mielestäni olen pohtinut maahanmuuttoasiaa hyvinkin paljon ja monipuolisesti. Mutta onhan se totta että lentävien lauseiden taakse on monen helppo kätkeytyä, kun asiaa ei itse jaksa tarkemmin tutkia. "Ihminen ei itse voi päättää, mihin yhteiskunnallisiin olosuhteisiin hän syntyy. ””Kuitenkin hän joutuu kärsimään valtaapitävien poliittisista ratkaisuista""muistella sitä, että myös Suomesta on lähtenyt pakolaisia muihin yhteiskuntiin. Heitä on yhtälailla syrjitty vastaanottavissa maissa" Syntymaataan ei voi valita. Mutta yhtä lailla kun huonojen olosuhteiden takia maasta lähtevillä on oikeus lähteä maastaan parantaakseen elämäänsä, on hyvinvointimaassa syntyneellä ja asuvalla oikeus pohtia maahanmuuton vaikutuksia omaan elämäänlaatuunsa. Tämä pohdinta ei ainakaan minun puolestani ole ollut aggressiivista, vaan pyrin objektiivisuuteen. Toki olen kai jäävi pohtimaan näitä kun olen valkoiseksi syntynyt? "Todellisuudessahan te ajattelettekin, että Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olevat pakolaiset ovat ihmisarvoltaan alempia, johtuen uskonnosta, etnisyydestä ja ihonväristä." Jotkut ajattelevat, jotkut eivät. Itse en menisi sanomaan että tiedän mitä toisen päässä liikkuu. Mistä tiedät sitäkään ettemme me maahanmuuttajien mielestä ole alempiarvoisia esimerkiksi uskontomme tai uskonnottomuutemme vuoksi? Totta kai ihmisen on helpompi samaistua heihin, joiden parissa on kasvanut ja elänyt. Koska Suomessa sattuu olemaan suhteellisen heterogeeninen kansakunta, on luonnollista että vieraan näköisiä vieroksutaan. MUTTA! Tämä ei tarkoita että vieroksuntaa pitäisi hyväksyä, sanon vain että sen esiintyminen on ymmärrettävää. Eikä toisaalta vähätellä vieroksujien ennakkoluuloja, vaan ykskantaisen lyttäämisen sijaan antaa heille oikeaa tietoa ennakkoluulojensa tilalle. Rakentavaa keskustelua syntyy vain, kun kaikkien osapuolien mielipiteet otetaan vakavasti. "Myöskin turvapaikanhakijoiden sukupuoli on teistä heidän arvoansa alentava. ""Esimerkiksi Syyriassa voit valita menetätkö henkesi hyvin epäoikeudenmukaisen ja terrorisoivan Al-Assadin hallinnon puolesta tai vaihtoehtoisesti Isiksen puolesta. Heillä ei siis ole valittavanaan kovinkaan hyviä vaihtoehtoja.""vaakakupissa painaa paljon enemmän se, että perheet eivät halua lähettää vaaralliselle matkalle lapsiaan tai naisia, vaan miehet mielummin hakevat perheenyhdistystä uudessa maassa, jolloin muu perhe saadaan turvallisemmin kuljetettua paikan päälle." Ei naisilla (ja nuorilla naisilla, jopa pikkutytöillä) kriisialueella ole sen helpompaa. Heitä varastetaan perheiltään ja pidetään ja myydään eteenpäin kuin orjia. Juuri eilen illalla tuli dokumentti Isis:n varastamista naisista ja tytöistä. Ja kokonaan keskustelun ulkopuolelle jäävät totta kai ne kriisialueella asuvat, joilla ei ole varaa maksaa laittomille salakuljettajille kyydistä Eurooppaan. "Miesten suurta määrää turvapaikanhakijoissa selittää toki myös osassa lähtömaissa tyypillinen patriarkaalinen järjestelmä." Kulttuurien aiheuttamat väärinkäsitykset ovat yksi ongelma maahanmuutossa. Esimerkiksi siisti ensivaikutelma voi olla jossain kulttuurissa niin tärkeä, että ennemmin luovutaan perustarvikkeista kodissa kuin koruista kaulassa. Tämä saattaa näyttää suomalaisista siltä että maahanmuuttajille "lapioidaan" rahaa, kun heillä on varaa ylellisyyksiinkin. "Suomalaisille miehille myös tiedoksi, että katsokaa tilastoja, jotka kertovat kantasuomalaisten väkivallasta. Pata kattilaa soimaa." Tähän lisäisin vielä, että suomalaisenkin mielenterveys saattaisi olla aika heikolla pohjalla jos hän jättäisi kotinsa ja sukulaisensa sodan keskelle. Ja heikentynyt mielenterveys on kasvava riski rikoksille. "eikä niitä rahoja, jotka nyt menevät turvapaikanhakijoiden inhimillisten asumisolosuhteiden ylläpitoon olisi käytetty pienituloisten ja vähävaraisten kantasuomalaisten tilanteen parantamiseksi." Mistä tiedät tämän? "Siitä olen samaa mieltä, että heikommin pärjääviä tulisi Suomessa tukea enemmän sosiaalipoliittisin keinoin, mutta ei kyseinen asia ole missään kausaalisuhteessa pakolaisten vastaanottoon." Miten järjestetään maahanmuuttajien terveydenhuolto? Mielenterveyspalvelut? Koulutus? Asuintuet? Kyllä nämäkin menevät valtion varoista kuten kantasuomalaisenkin tukipalvelut, ymmärtääkseni samasta kassasta. "Sitä paitsi kehitysyhteistyöstä leikattiin jo, joten olisitte nyt vaan tyytyväisiä te maahanmuuttokriittiset (=rasistit).""On se kyllä huvittavaa lukea tätä valkoisen ylemmyyden illuusion ajamaa ajattelua." Kriittisyys ei ole missään nimessä sama asia kuin rasismi! Jos toinen osapuoli (tässä tapauksessa kantasuomalaiset) vaiennetaan pienestäkin vastakkaisesta tai edes epäilevästä mielipiteestä, miten luulet että tästä rakennetaan toimiva ja suvaitseva yhteiskunta? En mahda rodulleni mitään, kuten ei kukaan muukaan. Sananvapautta ei saa vaarantaa suvaitsevaisuuden varjolla yhdenkään ihmisryhmän osalta. Tämä tarkoittaa sitä että ihmisillä on oikeus mielipiteisiinsä vaikka ne eivät kaikkia miellyttäisikään - sekä sitä ettei mielipiteitä arvoteta ihmisten syntyperänsä perusteella. Hyvää päivänjatkoa.

   Lainaa

  140. Nyt sitä järjenkäyttöä ihmiset 26.10.2015 11:05
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Suvaitseva realisti, en ollut aiemmin lukenut ollenkaan, mitä olit tänne kirjoittanut. Kommenttiani inspiroi sellaiset kirjoitukset täällä, joissa selkeästi oli lynkkausmieliala turvapaikanhakijoita sekä maahanmuuttajia kohtaan. Sellaisia kirjoituksia kutsuisin rasistisiksi. Sinä selkeästi osaat ajatella ilmiötä monimuotoisemmin. Toki on olemassa rasismista vapaata maahanmuuttokriittisyyttä, se tietysti on yhtälailla sallittu ideologia kuin muutkin. Itse politiikkaa ahkerasti seuraavana olen vain huomannut, että esimerkiksi persujen itseään maahanmuuttokriittisiksi kutsuvat puhuvat todella törkeitä juttuja. Tottakai maahanmuuttajien sosiaaliturvan kustannukset tulevat samasta kassasta kuin kantasuomalaistenkin, olemme lain edessä yhtä suomalaisia kaikki. Pitkällä tähtäimellä maahanmuuttajilla saadaan parannettua väestörakenteeltaan ikääntyvän Suomen heikkenevää huoltosuhdetta, mikä on hyvä asia hyvinvointivaltion ylläpidon kannalta. Väestön ikääntymisen tulevaisuudessa aiheuttama taloudellinen stressi eläkejärjestelmän ylläpidolle tulee olemaan aivan valtava ongelma. Olen ihan oikeasti yrittänyt aina tilaisuuden tullen neutraalisti keskustella rasistisen diskurssin omaavien henkilöiden kanssa, mutta kokemukseni on, että he lähes aina haukkuvat minut ja eivätkä ole vastaanottavaisia. En siis koe, että minun täytyisi arvostaa kyseisiä henkilöitä, jos he vastaavat niin negatiivisesti pyrkimyksiini pitää neutraali ja rakentava keskustelu maahanmuuttoon liittyen. En tosiaan myös usko, että turvapaikanhakijoiden ylläpitoon laitettuja resursseja ja rahoja ei olisi sijoitettu pienituloisten kantasuomalaisten hyvinvointiin, sillä tällä hetkellä istuva hallitus on valitettavasti sitä mieltä, että on parempi leikata julkista sektoria ja niin mm. sosiaaliturvaa velkaantumisen pysäyttämiseksi. Pakolaiskriisi ei ole Suomen talouden suurin rasite tällä hetkellä, vaikka keltainen lehdistö sen kuvan antaakin. Kyseessä on paljon suurempi ilmiö: hyvinvointivaltiomme ylläpito on vaikea tehtävä heikentyneen taloustilanteen johdosta. Turvapaikanhakijoiden ylläpitoon menevät resurssit ovat lähes lillukanvarsia tässä kontekstissa. Sitä paitsi en sano, etteikö tilanne olisi taloudellisesti minustakin vaikea, mutta ihmisiä ovat hekin, ja minusta se on ihmisoikeusasia, että heille järjestetään inhimilliset asuinolosuhteet päätöstä odotellessa. Toivoisin, että miettisit vielä, puhutko ollenkaan roduista, sillä tieteellisesti on todistettu, että ihmisiä ei voida eritellä pätevällä tavalla biologisten ominaisuuksien perusteella. Se merkitsee sitä, että "rotu" ei ole rationaalinen ja todellisuuteen perustuva luokittelu. Mielestäni on ikävää, että puhut itsestäsi "valkoisena". Minulle on aivan samantekevää minkä näköinen olet, sitä paitsi olen tavannut maahanmuuttajia, jotka ovat pakolaisvastaisia. Ihonvärillä ei ole mitään tekemistä kulttuuristen ominaisuuksien ja mielipiteenmuodostuksen kanssa! Jos joku koskaan arvottaa sinut ihonvärisi puolesta, on se aivan yhtä tuomittavaa kuin jos ihonvärisi olisi muun värinen.

   Lainaa

  141. Tulos: +4 (6 ääntä)
   En ole rasisti, monet hyvistä ystävistänikin ovat valkoihoisia. (Kari Suomalaisen piirroksesta) En ole rasisti, pois se musta! Työmaani on multikulttuurin ilmentymä, ei minulla ole pahaa sanottavaa Lähi-Idästä tms. tulleista. Ahkeria, sosiaalisia kollegoita. Sitten on tilasto, missä Irakilainen raiskaa 17x todennäköisemmin kuin Suomalainen. Ruotsinsuomalainen vain 0,76x, Somalikin vain 14x Googlettakaa jos ette usko. Eli, mätää mahtuu paljon helmien sekaan. Kuten joku sanoi, rasistin ja suvakin välissä on ihmisiä, minäkin kuulun siihen. En halaa heitä, kuvainnollisesti, enkä myöskään potki päähän. Varautunut lienee oikea termi?

   Lainaa

  142. suvaitseva realisti 26.10.2015 22:41
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Nyt sitä järjenkäyttöä ihmiset: "Suvaitseva realisti, en ollut aiemmin lukenut ollenkaan, mitä olit tänne kirjoittanut. Kommenttiani inspiroi sellaiset kirjoitukset täällä, joissa selkeästi oli lynkkausmieliala turvapaikanhakijoita sekä maahanmuuttajia kohtaan. Sellaisia kirjoituksia kutsuisin rasistisiksi.""Toki on olemassa rasismista vapaata maahanmuuttokriittisyyttä, se tietysti on yhtälailla sallittu ideologia kuin muutkin. Itse politiikkaa ahkerasti seuraavana olen vain huomannut, että esimerkiksi persujen itseään maahanmuuttokriittisiksi kutsuvat puhuvat todella törkeitä juttuja."
   Ok, niin epäilinkin ettet ehkä vastannut suoraan minulle. Vastasin kuitenkin, koska olen kohdannut ihmisiä, jotka näkevät valkoista elitismiä sielläkin missä sitä ei ole, eli joillain ihmisillä ei käytännössä ole ollut mahdollisuutta ottaa osaa keskusteluun leimautumatta rasisteiksi. Mukava kuulla ettet ole yksi heistä. "Tottakai maahanmuuttajien sosiaaliturvan kustannukset tulevat samasta kassasta kuin kantasuomalaistenkin, olemme lain edessä yhtä suomalaisia kaikki. Pitkällä tähtäimellä maahanmuuttajilla saadaan parannettua väestörakenteeltaan ikääntyvän Suomen heikkenevää huoltosuhdetta, mikä on hyvä asia hyvinvointivaltion ylläpidon kannalta." Ok. Pitkällä tähtäimellä nykyiset pakolaiset ja heidän lapsensa tuovat tietenkin hyvinvointia valtiolle. Mutta lyhyellä tähtäimellä kriisin keskeltä tulevat tarvitsevat keskimäärin enemmän tukea kuin kantasuomalaiset (mikä on ymmärrettävää). Siis, lyhyellä tähtäimellä kassassa saatetaan nähdä notkahdusta, pitkällä tähtäimellä plussaa. Se mikä minua huolestuttaa, on se, että miten ihmiset, jotka "ajattelevat rahassa", reagoivat mahdolliseen lyhyemmän tähtäimen "notkahdukseen". Itse en pidä rahan laskemisesta inhimillisen näkökulman kustannuksella. Kuitenkin raha tai jopa vain sen mainitseminen vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin halusimme tai emme, joten mielestäni ei ole viisasta kokonaan sivuuttaa sen vaikutuksia. "Olen ihan oikeasti yrittänyt aina tilaisuuden tullen neutraalisti keskustella rasistisen diskurssin omaavien henkilöiden kanssa, mutta kokemukseni on, että he lähes aina haukkuvat minut ja eivätkä ole vastaanottavaisia. En siis koe, että minun täytyisi arvostaa kyseisiä henkilöitä, jos he vastaavat niin negatiivisesti pyrkimyksiini pitää neutraali ja rakentava keskustelu maahanmuuttoon liittyen." Ei se ole sinun murheesi jos joku käyttäytyy tyhmästi. On provosoijien voitto, jos heidän puheidensa antaa vaikuttaa itseensä. Sitä ei kannata ottaa liian henkilökohtaisesti. Vaikka toinen osapuoli näkisi asian toisin, itse pyrin pitämään mielessä että asioista keskustellaan, ei henkilöistä. Mielestäni on tärkeintä, ettei provosoidu tai peräti aloita "vasta-provosointia". "En tosiaan myös usko, että turvapaikanhakijoiden ylläpitoon laitettuja resursseja ja rahoja ei olisi sijoitettu pienituloisten kantasuomalaisten hyvinvointiin, sillä tällä hetkellä istuva hallitus on valitettavasti sitä mieltä, että on parempi leikata julkista sektoria ja niin mm. sosiaaliturvaa velkaantumisen pysäyttämiseksi. ""Sitä paitsi en sano, etteikö tilanne olisi taloudellisesti minustakin vaikea, mutta ihmisiä ovat hekin, ja minusta se on ihmisoikeusasia, että heille järjestetään inhimilliset asuinolosuhteet päätöstä odotellessa." Kiitän perustellusta mielipiteestä. Tosiaan vähän tuntuu siltä, käytetäänkö pakolaiskriisiä punaisena vaatteena, jotta kansan huomio saataisiin pois suuremmista leikkauksista. Mikä on tietenkin eettisesti väärin. "Toivoisin, että miettisit vielä, puhutko ollenkaan roduista, sillä tieteellisesti on todistettu, että ihmisiä ei voida eritellä pätevällä tavalla biologisten ominaisuuksien perusteella. Se merkitsee sitä, että “rotu” ei ole rationaalinen ja todellisuuteen perustuva luokittelu. Mielestäni on ikävää, että puhut itsestäsi “valkoisena”." Rodun kanssa on kai sama juttu kuin lajinkin: jokainen erottaa harakan ja variksen, mutta kun mennään ajassa taaksepäin, niiden kantaisää ei kukaan pysty erottamaan; siis sitä rajaa jossa kantaisä loppuu ja harakka tai varis alkaa. Samoin jokainen pystyy näennäisesti erottamaan eri rotuja ihmiskunnasta, mutta on mahdotonta rajata missä joku rotu loppuu ja toinen alkaa. Genetiikalla ei kuitenkaan sosiaalisesta näkökulmasta ole merkitystä, koska ihmiselle on luontaista ryhmäytyä (fenotyypiltään itseä muistuttavien kanssa; samaan ammattiryhmään kuuluvien kanssa; samalla maantieteellisellä alueella asuvien kanssa; samaa elämänfilosofiaa noudattavien kanssa jne). Sitä en kommentoi onko se hyvä vai huono, mutta niin joka tapauksessa tapahtuu. Puhuin itsestäni "valkoisena" - en ensisijaisesti siksi että leimaisin itse itseni yhtenäisen "valkoisen rodun" ilmentymäksi - vaan koska minut on toisten toimesta mielletty "valkoiseksi". Kuten jo sanoinkin, olen iloinen että sinä et näe asioita näin mustavalkoisesti. "Ihonvärillä ei ole mitään tekemistä kulttuuristen ominaisuuksien ja mielipiteenmuodostuksen kanssa! Jos joku koskaan arvottaa sinut ihonvärisi puolesta, on se aivan yhtä tuomittavaa kuin jos ihonvärisi olisi muun värinen." Komppaan 100%.

   Lainaa

  143. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Hei, onko kukaan vielä käyttänyt Hitler-korttia? Haluaisin nyt tuoda sen kivasti tässä esille, eli hei tyypit. Muistatteko miten Adolf pääsi valtaan? Pitäkää nyt ne teidän pelihousut ehjänä ja katsokaa mieluummin vähän että no miten nää "ulkopuoliset" sais kaikkein parhaiten yhteiskunnan käyttöön, sen sijaan että oletatte että ne on jokainen patalaiskoja hupimuuttajia. Täytyy sanoa, että oonpa noita ihan kantasuomalaisiakin tyhjänpantteja nähty sen verta paljoa, että huvittaa vaan tämä "yhyy, ne vie meidän hyvinvoinnin". Ennenkään ei sitä hyvinvointia ollut tarpeeksi ja nyt kun tulee pakolaisia niin maagisesti se onkin niiden vika. What?

   Lainaa

  144. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Just tämän takia kannattaa aina aloittaa: "Olen rasisti, mutta..." Esim. "Olen rasisti, mutta silti koen, että maahanmuuttavia pitää auttaa." Ei se ole tuon vaikeampaa.

   Lainaa

  145. Heimosenkeimo 2.4.2019 22:32
   Tulos: +1 (1 ääni)
   moni käsittää mut väärin kun sanon olevani rasisti, se ei tarkoita sitä että vihaisin jotain sen ihonvärin takia, vihaan neekeröintiä mitä nää usein tummat maahanmuuttajat tekee. ihan samanlailla vihaan kristittyjä, en niitä perus tapauskovaisia vaan niitä mitkä hieroo sitä mun naamaan. miksi yleistän enkä puhu yksittäistapauksista, siksi että on helpompi yleistää kun ryhmien ihmisitä 90% on tätä mistä just puhuin, paitti kristityistä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: rasismi, rasisti, maahanmuutto, maahanmuuttajat, mamut, neekerit, pakolaiset, turvapaikanhakijat, pitsa, pizza, pitseria, pizzeria, ulkomaalainen