Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Raskausrivit

Mitä tarkoittavat lyhenteet rv ja LA?
Raskausrivit

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kylmä Pieru 24.9.2015 1:11
   Tulos: -105 (333 ääntä)
   Muutenki tyhmiä nää jotkut lyhenteet.

   Lainaa

  2. Tulos: -289 (421 ääntä)
   Luin kaikki mokat, ei voi muuta sanoa kuin että todella heikkoa tällä kertaa. Ei paljoa hymyilyttänyt.

   Lainaa

  3. Tulos: +911 (963 ääntä)
   Herman: Luin kaikki mokat, ei voi muuta sanoa kuin että todella heikkoa tällä kertaa. Ei paljoa hymyilyttänyt.
   Onneks sun kommentti paransi tasoa huimasti.

   Lainaa

  4. Raskausrivi 19+3 24.9.2015 1:26
   Tulos: +461 (565 ääntä)
   Vannon, että vähän lirahti pissaa housuihin. Niin kovaa nauroin tälle. Onneksi meidän LA on oikeasti lauantai, ettei tule sekaannuksia. Onnellisia raskaurivejä muillekin odottajille!

   Lainaa

  5. Tulos: +184 (212 ääntä)
   Mimmulla glamoorinen raskaus, kun sen myötä elämään astuu enkelten kaupunki.

   Lainaa

  6. Tulos: -284 (306 ääntä)
   Janni on selkeästi käynyt intin jos termi "Noheva" on tarttunut kieleen. Toisen vaihtoehdon saa jokainen päätellä itse. ;)

   Lainaa

  7. Tulos: -62 (98 ääntä)
   LA = Laosin maatunnus?

   Lainaa

  8. Tulos: +469 (479 ääntä)
   Mehukoira: Janni on selkeästi käynyt intin jos termi “Noheva” on tarttunut kieleen. Toisen vaihtoehdon saa jokainen päätellä itse.
   Toinen vaihtoehto on se, että Janni on oppinut sanan asuessaan sellaisella murrealueella, missä "noheva" kuuluu yleisesti käytettyihin sanoihin. Ja kolmas vaihtoehto, Janni on omaksunut sanan jostain muualta.

   Lainaa

  9. thaimaamake 24.9.2015 3:35
   Tulos: -81 (121 ääntä)
   Voiko joku kiltti selittää mitä tuon LA:n ja nohevan pitäisi oikeasti tarkoittaa?

   Lainaa

  10. Tulos: -28 (90 ääntä)
   thaimaamake: Voiko joku kiltti selittää mitä tuon LA:n ja nohevan pitäisi oikeasti tarkoittaa?
   LA tarkoittaa laskettua aikaa, eli vauva arvoitua syntymäaikaa. Noheva-sanaa en ole itse kuullut aikaisemmin.

   Lainaa

  11. Tulos: +27 (81 ääntä)
   thaimaamake: Voiko joku kiltti selittää mitä tuon LA:n ja nohevan pitäisi oikeasti tarkoittaa?
   Google? Anyone?

   Lainaa

  12. Tulos: -57 (107 ääntä)
   RV? LA? No en minäkään ole näitä kuullut. En ole kai tarvinnut :P

   Lainaa

  13. Rölli Riitasointu 24.9.2015 6:45
   Tulos: +236 (248 ääntä)
   Meow: LA tarkoittaa laskettua aikaa, eli vauva arvoitua syntymäaikaa. Noheva-sanaa en ole itse kuullut aikaisemmin.
   Noheva = reipas, osaava. Itse en ole käynyt inttiä. Olen oppinut sanan vanhemmiltani.

   Lainaa

  14. Tulos: +153 (179 ääntä)
   Noheva on kai alunperin inttislangia, lyhenne sanoista nopea heti valmis. Käytetään myös merkityksessä tarkkaavainen, reipas, toimeentarttuva jne. Ja hämmentää kyllä jos joku jo raskaana ollut ei ole tajunnut rv:n olevan lyhenne raskausviikosta.

   Lainaa

  15. Tulos: +129 (149 ääntä)
   Luulen, että noissa asiayhteyksissä on ihan ookoo puhua väärillä lyhenteillä, kas voihan niitä käyttää noistakin. Kun raskaana oleva nainen kirjoittaa 30. rv 18.11. LA niin en usko, että kukaan luulee hänen sanovan "kolmannellakymmenennellä rivinvälillä lukee et ollaan 18.11. Los Angelesissa" Ihan hyvin teillä menee, ihanat naiset.

   Lainaa

  16. Puolikiero_savolainen 24.9.2015 8:05
   Tulos: +48 (82 ääntä)
   Kylmä Pieru: Muutenki tyhmiä nää jotkut lyhenteet.
   Kuten on kommentoida tuota jonnin joutavaa p***aa jokaisen jutun alkuun. Taidat olla pelkkä tuhnu..?

   Lainaa

  17. Tulos: -52 (74 ääntä)
   Janna you stupid f*ck

   Lainaa

  18. Kylmä Pieru 24.9.2015 10:02
   Tulos: -20 (38 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Kuten on kommentoida tuota jonnin joutavaa p***aa jokaisen jutun alkuun. Taidat olla pelkkä tuhnu..?
   Mul ei oo antaa sulle tupakkaa niin otas nenäliinoja.

   Lainaa

  19. Tulos: +30 (40 ääntä)
   Kylmä Pieru: Muutenki tyhmiä nää jotkut lyhenteet.
   Pitää vain opetella käyttämään oikein. Tyhmyys on ihan muussa kuin lyhenteissä.

   Lainaa

  20. Käyttäjä 24.9.2015 10:19
   Tulos: +130 (142 ääntä)
   Tämä oli paras! Pienistä kömmähdyksistä ja väärinkäsityksistä saa aina revittyä hauskuutta, ja parasta on nauraa itselleen! Tässä ei kukaan riidellyt eikä toista pilkannut, eikä kukaan ruvennut inttämään että kyllä minä tiedän, vaan kaikki nauravat yhdessä. Itsellenikin on käynyt monta kertaa ahaa-elämys itsestään selvistä asioista. Kuten se, että perenna ei olekaan mikään kukkalaji kuten pelargonia tai petunia. Tai se, kun vasta noin 12-vuotiaana tajusin, että liha on eläimen lihaksia eikä mikään erillinen sisäelin. (Siitäkin huolimatta, että meillä oli aina jouluna kokonainen potkakinkku!) Tai sana "maailma", sehän on yhdyssana, maa+ilma.

   Lainaa

  21. Tulos: +25 (29 ääntä)
   miiiii: Janna you stupid f*ck
   Sanoo ihminen joka ei osaa kirjoittaa edes nimeä oikein. :------D

   Lainaa

  22. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Käyttäjä: Tämä oli paras! Pienistä kömmähdyksistä ja väärinkäsityksistä saa aina revittyä hauskuutta, ja parasta on nauraa itselleen! Tässä ei kukaan riidellyt eikä toista pilkannut, eikä kukaan ruvennut inttämään että kyllä minä tiedän, vaan kaikki nauravat yhdessä. Itsellenikin on käynyt monta kertaa ahaa-elämys itsestään selvistä asioista. Kuten se, että perenna ei olekaan mikään kukkalaji kuten pelargonia tai petunia. Tai se, kun vasta noin 12-vuotiaana tajusin, että liha on eläimen lihaksia eikä mikään erillinen sisäelin. (Siitäkin huolimatta, että meillä oli aina jouluna kokonainen potkakinkku!) Tai sana “maailma”, sehän on yhdyssana, maa+ilma.
   ..Se on? Siis etymologisesti oikeasti? (Wikipedia sanoo niinpä hyvinkin). Ja luulin olevani typerä kuin ankka kun tajusin vasta englantia monta vuotta puhuttuani että smog (savusumu) = pormanteau smoke + fog. Nyt tunnen oloni, no, vielä ankkamaisemmaksi =).

   Lainaa

  23. Tulos: +118 (120 ääntä)
   Käyttäjä: Tämä oli paras! Pienistä kömmähdyksistä ja väärinkäsityksistä saa aina revittyä hauskuutta, ja parasta on nauraa itselleen! Tässä ei kukaan riidellyt eikä toista pilkannut, eikä kukaan ruvennut inttämään että kyllä minä tiedän, vaan kaikki nauravat yhdessä. Itsellenikin on käynyt monta kertaa ahaa-elämys itsestään selvistä asioista. Kuten se, että perenna ei olekaan mikään kukkalaji kuten pelargonia tai petunia. Tai se, kun vasta noin 12-vuotiaana tajusin, että liha on eläimen lihaksia eikä mikään erillinen sisäelin. (Siitäkin huolimatta, että meillä oli aina jouluna kokonainen potkakinkku!) Tai sana “maailma”, sehän on yhdyssana, maa+ilma.
   Maailma! Mitä? Muistan vieläkin sen hetken kun tajusin, että än yy tee NYT! Onkin juurikin NYT-sanan kirjaimet, eikä vaan jotain ihme sönkötystä siinä edellä..

   Lainaa

  24. Piisamirotta 24.9.2015 11:44
   Tulos: -29 (61 ääntä)
   Typerä nainen! T: Piisamirotta

   Lainaa

  25. Tulos: -59 (81 ääntä)
   Minä osaan naisena kaikki inttisanat, kiitos mieheni! Oonkin vitsaillu, että oon käyny etäintin, kun mies on kertonut kaikki juurta jaksaen.. Mutta ei siinä mitään.. Söpöä oli <3 ja yleissivistävääkin toisaalta. Mosat, korpo, noheva, AK47, ruk, ja mitä näitä nyt oli :D Sotilasarvotkin osaan jotenkin :D

   Lainaa

  26. Turnipsitonttu 24.9.2015 13:24
   Tulos: +157 (161 ääntä)
   Itse yritän opetella neulomisen ja virkkaamisen ihmeellistä maailmaa. "Sulje krs aina ps:lla. Toista *_* krs loppuun ellei toisin mainita". Mitä peevelin salakieltä toi nyt on ja miksi siellä on hymiö mukana kettuilemassa mulle. No mulle on lusikalla annettu, mutta kauhalla hämmennän.

   Lainaa

  27. Voiveeeeeeee 24.9.2015 14:03
   Tulos: -64 (82 ääntä)
   Miten Janni on edes tiennyt, miten vauvoja tehdään, voidakseen tulla raskaaksi? Voi jessus tätä raastavan tyhmää nuorisoa, pitäis olla älykkyystestit ennen kuin raskautta saa luvan jatkaa. Enpä haluaisi olla Jannin lapsi.

   Lainaa

  28. Tulos: -10 (64 ääntä)
   Lapsen isäkään ei tiennyt mitä tarkoittaa rv, minkähän ikäsinä nämäkin on alkanu sikiämään..

   Lainaa

  29. Tulos: +94 (96 ääntä)
   Janni ainakin myöntää olleensa väärässä ja osaa nauraa itselleen. Kiva lukea välillä tällaisiakin mokia, jotka ei tapa uskoa ihmiskuntaan.

   Lainaa

  30. Tulos: +70 (82 ääntä)
   Itehän luulin pitkään että "rv" tarkoittaa "rouvaa" ja se numero siinä perässä tosiaan jotain aikaa, jonka on ollut raskaana tai tulee vielä olemaan. Olin perus natsifeministinä ihan aggrena että mitä vittua tämä on että olit rouva tai et niin kun saat lapsen niin sun pitää olla silloin ainakin retorisesti "rouva", koska eihän ei-naimaton nainen saa tehä lapsia. Että saatana tungetaan tuollaista patriarkaalis-alistavaa retoriikkaa vielä 2000-luvulla tämmösiin puhekielisiin lyhenteisiin. Että semmosta. Nykyään en niinkään natsifeministi vaan spedefeministi, mutta hyvin toimii tämäkin-

   Lainaa

  31. Tulos: +69 (107 ääntä)
   jepaa: Minä osaan naisena kaikki inttisanat, kiitos mieheni! Oonkin vitsaillu, että oon käyny etäintin, kun mies on kertonut kaikki juurta jaksaen.. Mutta ei siinä mitään.. Söpöä oli ja yleissivistävääkin toisaalta. Mosat, korpo, noheva, AK47, ruk, ja mitä näitä nyt oli Sotilasarvotkin osaan jotenkin
   Osaat "naisena"! Ohhoh, vau. Ootko kuullut, että jotkut naisista on käyneet armeijan ja toisaalta kaikki miehet eivät? Eli tuo, että olet nainen ei kyllä ole mikään nostatus sille, että silti tiedät nämä. "Armeijan käymättömänä ihmisenä" vois jopa toimia ihan loogisesti.

   Lainaa

  32. Tulos: +111 (121 ääntä)
   marika: Maailma! Mitä? Muistan vieläkin sen hetken kun tajusin, että än yy tee NYT! Onkin juurikin NYT-sanan kirjaimet, eikä vaan jotain ihme sönkötystä siinä edellä..
   MÄÄKI MUISTAN. Olin jumalauta Espanjassa valmiina hyppäämään vesiliukumäkeen ja kaverini siinä vieressä määki että "ÄN YY TEE NYT"! Helevetti meinas tulla kakat housuun siinä liekumäessä kun tajusin samalla tuon ja näin koko maailman sen jälkeen ihan erilaisena.

   Lainaa

  33. Tulos: +75 (85 ääntä)
   Kaisa: Lapsen isäkään ei tiennyt mitä tarkoittaa rv, minkähän ikäsinä nämäkin on alkanu sikiämään..
   Me ollaan kyllä jo ihan aikuisia. Ei näitä voi tietää, vaadin seuraavaan raskauteeni sanakirjan! On koulun lyhenteet tiukassa, luen rv lyhenteen vieläkin rivinvälinä. Oppia ikä kaikki!

   Lainaa

  34. Tulos: +62 (74 ääntä)
   jepaa: Minä osaan naisena kaikki inttisanat, kiitos mieheni! Oonkin vitsaillu, että oon käyny etäintin, kun mies on kertonut kaikki juurta jaksaen.. Mutta ei siinä mitään.. Söpöä oli ja yleissivistävääkin toisaalta. Mosat, korpo, noheva, AK47, ruk, ja mitä näitä nyt oli Sotilasarvotkin osaan jotenkin
   En ole käynyt inttiä eikä miehenikään ole käynyt sitä ja osaan silti mainitsemasi inttitermit sekä lukuisia muita. Saanko mitalin?

   Lainaa

  35. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Janni: Me ollaan kyllä jo ihan aikuisia. Ei näitä voi tietää, vaadin seuraavaan raskauteeni sanakirjan! On koulun lyhenteet tiukassa, luen rv lyhenteen vieläkin rivinvälinä. Oppia ikä kaikki!
   Joo raskaussanakirja olis kyllä hyvä! Rv:n ja la:n lisäksi mukaan kuuluvat kp, tjot, sf, dpo,.... :D

   Lainaa

  36. Tulos: +6 (48 ääntä)
   Vaginainen: Janni ainakin myöntää olleensa väärässä ja osaa nauraa itselleen. Kiva lukea välillä tällaisiakin mokia, jotka ei tapa uskoa ihmiskuntaan.
   Mikään ei ole sexykkäämpää kuin ihminen, joka osaa nauraa ittelleen. Ei sillä että kaiken nyt pitäis olla niin sexykästä ja että kaikkien pitäisi tähdätä siihen. Sexykäs-sanan tilalle sopivat myös adjektiivit "sympaattinen", "kiinnostava" ja "puoleensavetävä".

   Lainaa

  37. Tulos: +88 (88 ääntä)
   Mua häiritsee eniten tossa se, ettei kukaan koskaan sanonut tolle mitään. Kyllä mä haluisin että mulle sanottais jos käyttäisin jotain lyhennettä väärin jatkuvasti.

   Lainaa

  38. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Näin joskus kun eräs lasta odottava mamma kirjoitti facebookkiin tyyliin "la 25.2.2015" Oletin että tarkoitti että laskettu aika lauantaina 25.2. Vittu että olin tyhmä. :D Tajusin itse vasta tuon la -lyhenteen myöhemmin.

   Lainaa

  39. tuhaterotin 24.9.2015 19:04
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Juupa juu - kokonaisia sanojakin voi lukea väärin. Aikoinaan ihmettelin kovasti exceliä käyttäessä, että mikä perhana on tuhaterotin, siis tu-ha-te-ro-tin. Sittemmin olen kuullut vastaavista väärinluetuista sanoista. Suosikkini on harmaanorjanhirvikoira.
   Käyttäjä: Tämä oli paras! Pienistä kömmähdyksistä ja väärinkäsityksistä saa aina revittyä hauskuutta, ja parasta on nauraa itselleen! Tässä ei kukaan riidellyt eikä toista pilkannut, eikä kukaan ruvennut inttämään että kyllä minä tiedän, vaan kaikki nauravat yhdessä. Itsellenikin on käynyt monta kertaa ahaa-elämys itsestään selvistä asioista. Kuten se, että perenna ei olekaan mikään kukkalaji kuten pelargonia tai petunia. Tai se, kun vasta noin 12-vuotiaana tajusin, että liha on eläimen lihaksia eikä mikään erillinen sisäelin. (Siitäkin huolimatta, että meillä oli aina jouluna kokonainen potkakinkku!) Tai sana “maailma”, sehän on yhdyssana, maa+ilma.

   Lainaa

  40. tellervosta_esciin 24.9.2015 19:41
   Tulos: -12 (22 ääntä)
   Meow: LA tarkoittaa laskettua aikaa, eli vauva arvoitua syntymäaikaa. Noheva-sanaa en ole itse kuullut aikaisemmin.
   Et ole käynyt armeijaa

   Lainaa

  41. Käyttäjä 24.9.2015 20:35
   Tulos: +46 (58 ääntä)
   Voiveeeeeeee: Miten Janni on edes tiennyt, miten vauvoja tehdään, voidakseen tulla raskaaksi? Voi jessus tätä raastavan tyhmää nuorisoa, pitäis olla älykkyystestit ennen kuin raskautta saa luvan jatkaa. Enpä haluaisi olla Jannin lapsi.
   Kaisa: Lapsen isäkään ei tiennyt mitä tarkoittaa rv, minkähän ikäsinä nämäkin on alkanu sikiämään..
   Kuulkaas nytte. Ei näitä peruskoulussa opetettu. Keskivertoihminen ei ikinä kuule rv:stä, ennen kuin on itse/puoliso/läheinen raskaana. Miten liittyy älykkyyteen tietää jotain, mistä ei ole koskaan puhuttu, mitä ei ole ikinä mihinkään tarvinnut ja mikä ei ikinä normaalielämässä tule esille? Minusta se liittyy ennemminkin selvänäköisyyteen... Sitä ei voi normaali-ihmiseltä vaatia:)

   Lainaa

  42. Tulos: +1 (41 ääntä)
   Käyttäjä: Kuulkaas nytte. Ei näitä peruskoulussa opetettu. Keskivertoihminen ei ikinä kuule rv:stä, ennen kuin on itse/puoliso/läheinen raskaana. Miten liittyy älykkyyteen tietää jotain, mistä ei ole koskaan puhuttu, mitä ei ole ikinä mihinkään tarvinnut ja mikä ei ikinä normaalielämässä tule esille? Minusta se liittyy ennemminkin selvänäköisyyteen… Sitä ei voi normaali-ihmiseltä vaatia:)
   Minun mielestäni siinä ei ole mitään tyhmää ettei tiedä rv-lyhenteen tarkoittavan raskausviikkoa. Mutta siinä on, että luulee sen tarkoittavan rivinväliä. Millä ihmeen logiikalla raskauteen kuuluisi rivinvälit ja mitä ihmettä ne siis olisi?

   Lainaa

  43. Verenkeitin 25.9.2015 0:07
   Tulos: +84 (84 ääntä)
   Luulin vuosia, että lyhenne mm. luetaan "mummolassa" :D Käytin sitä kyllä ihan oikeissa paikoissa ja niin. On se voinu kuulostaa vähän oudolle, kun olen selostanut, että mummolassa tämmöistä ja tuommoista... Eikä kukaan siitä minulle kyllä mitään sanonut. Tajusin sitten itse jossain vaiheessa, että hetkonen... Olin aina pohtinutkin, että mitenkä mummola tässä mihinkään liittyy :D

   Lainaa

  44. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Verenkeitin: Luulin vuosia, että lyhenne mm. luetaan “mummolassa” Käytin sitä kyllä ihan oikeissa paikoissa ja niin. On se voinu kuulostaa vähän oudolle, kun olen selostanut, että mummolassa tämmöistä ja tuommoista… Eikä kukaan siitä minulle kyllä mitään sanonut. Tajusin sitten itse jossain vaiheessa, että hetkonen… Olin aina pohtinutkin, että mitenkä mummola tässä mihinkään liittyy
   Tämä oli nyt jotain niin parhautta ja söpöä!

   Lainaa

  45. Tulos: +15 (17 ääntä)
   thaimaamake: Voiko joku kiltti selittää mitä tuon LA:n ja nohevan pitäisi oikeasti tarkoittaa?
   Noheva = aikaansaava/tehokas, ainakin täällä Savon suunnalla

   Lainaa

  46. Tulos: +12 (20 ääntä)
   höhö: Sanoo ihminen joka ei osaa kirjoittaa edes nimeä oikein. :——D
   Tai sitten se tuli tänne muuten vaan haukkumaan Janna Hurmerintaa.

   Lainaa

  47. Käyttäjä 25.9.2015 14:17
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   huoh: Minun mielestäni siinä ei ole mitään tyhmää ettei tiedä rv-lyhenteen tarkoittavan raskausviikkoa. Mutta siinä on, että luulee sen tarkoittavan rivinväliä. Millä ihmeen logiikalla raskauteen kuuluisi rivinvälit ja mitä ihmettä ne siis olisi?
   Kun tulee ekaa kertaa jonkin ihan uuden alan piiriin, siellä tulee vastaan kaikenlaista hämärää minkä logiikka ei heti aukene. Esim. tietokonejutuissa: ikkuna? ikoni? imuroida? kovalevy? työpöytä? CD:n polttaminen, juu se on tietysti sen tuhoamista, mitäs muutakaan? Netissä kiertää juttua it-tuen sattumuksista: tuki pyytää "sulkemaan kaikki ikkunat" ja niin asiakas menee sulkemaan huoneen ikkunan... Mielestäni tämäkään asiakas ei ollut välttämättä tyhmä, vaikkakin sanastosta tietämätön. Ei varmaan ole harmainta aavistusta mitä ikkunan sulkeminen auttaa, mutta tehdään nyt kun kyllä kai ammattilaisen pitäisi tietää. Tässäkin rv-tapauksessa on voinut ajatella vain että rivinväli on jotain raskausslangia, joka jollain tavalla kuvaa raskauden etenemistä. Tai voihan sen ajatella tarkoittavan vaikka neuvolakortin rivinvälejä. Uuteen maailmaan astuva noviisi ei oikein voi jokaiseen yksityiskohtaan takertua, että hei miksi näin ja mikäs tämänkin sanan etymologia on.

   Lainaa

  48. Tulos: -23 (29 ääntä)
   Luin "mokat", ja tuohtuneena voin todeta, ettei naurattanut yhtään. Rahat takasin ja markka kans.

   Lainaa

  49. Piilevä kyky 25.9.2015 17:31
   Tulos: +57 (57 ääntä)
   Itse luin joskus biologian kirjasta pitkät pätkät piilevistä asioista ja vähän päästä teksti oikein ärsytti, kun en ymmärtänyt missä ne piilevät ja mitä "ne" edes on. Piti aloittaa kappale alusta ennen kuin tajusin että ne on kyseessä on levä. Piilevä.

   Lainaa

  50. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Turnipsitonttu: Itse yritän opetella neulomisen ja virkkaamisen ihmeellistä maailmaa. “Sulje krs aina ps:lla. Toista *_* krs loppuun ellei toisin mainita”. Mitä peevelin salakieltä toi nyt on ja miksi siellä on hymiö mukana kettuilemassa mulle. No mulle on lusikalla annettu, mutta kauhalla hämmennän.
   Sulje kerros aina perussuomalaisilla. Toista yllätys kerros loppuun ellei toisin mainita. Ihan selvä juttu.

   Lainaa

  51. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Herman: Luin kaikki mokat, ei voi muuta sanoa kuin että todella heikkoa tällä kertaa. Ei paljoa hymyilyttänyt.
   Onneks tänne tulee nii vitusti superhauskaa materiaalia että ylläpito varaa parhaat jutut vaa ittellee ja lisää paskat jutut meille. Sitä ei voi kauhalla vaatia kun on lusikalla annettu.

   Lainaa

  52. Tulos: +8 (16 ääntä)
   huoh: Minun mielestäni siinä ei ole mitään tyhmää ettei tiedä rv-lyhenteen tarkoittavan raskausviikkoa. Mutta siinä on, että luulee sen tarkoittavan rivinväliä. Millä ihmeen logiikalla raskauteen kuuluisi rivinvälit ja mitä ihmettä ne siis olisi?
   Kuvitellaan et ainoa asia jossa ikin oot kuullu rv lyhenteen on typografian tunnit ja ne jää sulle sieltä jostain syystä ainoaks vaihtoehdoks tohon ja kukaan ei oo sitä kyseenalaistanu aiemmin. Ei kai kukaan muukaan korjaa virhettä jos ei huomaa sellasen ees tapahtuneen...

   Lainaa

  53. Tulos: +32 (32 ääntä)
   tuhaterotin: Juupa juu – kokonaisia sanojakin voi lukea väärin. Aikoinaan ihmettelin kovasti exceliä käyttäessä, että mikä perhana on tuhaterotin, siis tu-ha-te-ro-tin. Sittemmin olen kuullut vastaavista väärinluetuista sanoista. Suosikkini on harmaanorjanhirvikoira.
   Kiitos illan parhaista nauruista HarmaanOrjanHirvikoirasta :D

   Lainaa

  54. massan mukana 28.9.2015 0:07
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   marika: Maailma! Mitä? Muistan vieläkin sen hetken kun tajusin, että än yy tee NYT! Onkin juurikin NYT-sanan kirjaimet, eikä vaan jotain ihme sönkötystä siinä edellä..
   Sama. Ja muistan olleeni jo aika vanha, ala-asteen viimeisillä tai yläasteen ekoilla kun tajusin... silloin jos koska tunsin itseni massan mukana toimivaksi lahopääksi, joka ei mieti mitä tekee ja miksi tekee. Ties kuinka kauan sitä hokenut eikä ikinä tullut ajatelleeksi.

   Lainaa

  55. Tulos: -16 (18 ääntä)
   Janni... "stupid you are, breed you should not" :) Vaan taitaa olla hieman myöhäistä.

   Lainaa

  56. Suomalainen 30.9.2015 13:09
   Tulos: -3 (15 ääntä)
   Meow: LA tarkoittaa laskettua aikaa, eli vauva arvoitua syntymäaikaa. Noheva-sanaa en ole itse kuullut aikaisemmin.
   Voisiko joku nohevana selittää mitä "vauva arvoitua" tarkoittaa?

   Lainaa

  57. Tulos: +13 (13 ääntä)
   asd: Google? Anyone?
   Googlaa ite jotain kakskirjaimista lyhennettä joka on kans sana.

   Lainaa

  58. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Rölli Riitasointu: Noheva = reipas, osaava. Itse en ole käynyt inttiä. Olen oppinut sanan vanhemmiltani.
   Noheva= nopea,heti valmis

   Lainaa

  59. Voi Ei Se On Taas Se 29.6.2020 15:48
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Raskausrivi 19+3: Vannon, että vähän lirahti pissaa housuihin. Niin kovaa nauroin tälle. Onneksi meidän LA on oikeasti lauantai, ettei tule sekaannuksia. Onnellisia raskaurivejä muillekin odottajille!
   mä en tajunnut ja nyt vielä enemmän en tajua.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: raskaana, raskaus, rivinväli, raskausviikko, laskettu aika, lyhenne, lyhenteet