Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Nuori anarkisti avautuu

Jokin tässä ei täsmää...
Suurenna näkymä
Nuori anarkisti avautuu
Arvonta! Feissarimokat palasi Facebookiin upouudella sivulla ja arvomme 40 €. Osallistu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +693 (909 ääntä)
   Tässä taas näitä tulevaisuuden toivoja, jotka kuvittelevat että raha kasvaa puussa. Eivät ilmeisesti ymmärrä, että Kelan rahat tulevat meidän työssä käyvien palkoista veroina. Nämä tyhjäntoimittajat elävät muilta otetuilla rahoilla ilman kiitollisuuden häivääkään. Mitä jos lopetettaisiin työmarkkinatuki, jotta nämäkin uunot saavat elää vapaana ja nauttia elämästä.

   Lainaa

  2. Tulos: -56 (218 ääntä)
   Hyvä Eden... Tässä hyviä neuvoja sinulle... 1) Älä synny valtioon, jossa voit tuijottaa vain tyhjyyttä... 2) Älä asu kerrostalossa, jossa saattaa asua muitakin ihmisiä, jotka eivät halua menettää vähiä uniaan ja rauhallisia aikojaan muiden soitolle... 3) Omista ( tai paremmassa tapauksessa peri ) iso kartano ja siihen kuuluvat metsät... Ei tarvitse välittää muiden kitinästä... 3.a) Omistaessasi jonkin alueen, joudut kuitenkin valtiolta hankkimaan luvat rakenteiden tekemiseen alueella...

   Lainaa

  3. Tulos: +861 (873 ääntä)
   "Kaikki mikä on sun, on yhteistä. Kaikki mikä on mun on mun." Öhh.. Ihana solidaarinen ja tasa-arvoinen logiikka.

   Lainaa

  4. Tulos: +551 (559 ääntä)
   Marika, jos tarvitset sen viisi eruoa siihen ruokaan, älä ihmeessä lainaa sitä.

   Lainaa

  5. Tulos: +245 (257 ääntä)
   Tarkemmin ajatellen en ole minäkään allekirjoittanut yhtään sopimusta, jossa lupaan maksaa veroja tai edes tekemään mitään. En ole lupautunut noudattamaan lakeja. Minun, minun, mun, mun, mun, mun...

   Lainaa

  6. Tulos: -26 (226 ääntä)
   Minulla on omistusasunto ja seuratessani vuosien aikana vastikkeiden hurjaa nousua on kyllä itseäni mietityttänyt, että miksi vastikkeita on ihan pakko maksaa joka kuukausi. Varsinkin kun laskussa ei eritellä, mihin vastikerahat käytetään. Joudun maksamaan siitä, että saan edes asua OMISTUSasunnossa. Vastike ja muut asumismenot ovat tässä asunnossa jo niin korkeat, että vuokralla pääsisi halvemmalla. On kusetettu olo. Ei voi suositella omistusasuntoa kenellekään.

   Lainaa

  7. Kylmä Pieru 13.8.2015 2:17
   Tulos: +196 (218 ääntä)
   Mä tiedän Eden, töihin!

   Lainaa

  8. Tulos: +224 (248 ääntä)
   Mä kerron Eden mihin sun pitää mennä; töihin.

   Lainaa

  9. Myrkkymuratti 13.8.2015 2:54
   Tulos: +58 (74 ääntä)
   Marikalla kyllä vaikuttaa olevan sen verran rahaa, ettei röökiin lainattu vitonen paljoa vaikuta loppukuun syömisiin...

   Lainaa

  10. Tulos: +150 (182 ääntä)
   Eden ja Edenin kaltaiset, jotka eivät ole pyytäneet syntyä tähän maailmaan: syy, miksi kondomin käyttö on suotavaa, eikä aborttia pidä kriminalisoida.

   Lainaa

  11. Tulos: +189 (261 ääntä)
   Vituttaa ihmiset jotka polttaa. Vielä enemmän vituttaa ihmiset jotka polttaa ja niillä ei oo varaa siihen...

   Lainaa

  12. Tulos: +194 (202 ääntä)
   drome: Varsinkin kun laskussa ei eritellä, mihin vastikerahat käytetään.
   Joka vuosihan sinä saat taloyhtiön tiliotteen josta on hyvinkin helppo lukea mihin rahat ovat menneet. Plus osallistumalla yhtiökokoukseen saa muutenkin hyvää tietoa taloyhtiösi tulevaisuudensuunnitelmista.

   Lainaa

  13. polvipetteri 13.8.2015 7:04
   Tulos: +119 (125 ääntä)
   Drome: kannattaa käydä yhtiökokouksissa.

   Lainaa

  14. Tulos: +88 (110 ääntä)
   Eden, sinä voit toteuttaa kaikki nuo sun unelmat, heti kun olet oppinut säännöt ja ansainnut tarpeeksi rahaa. :) Eihän monopoliakaan pelata ilman sääntöjä.

   Lainaa

  15. Tulos: +90 (96 ääntä)
   Marika ei ole ihan tainnut perehtyä tukiin niitä hakiessaan.

   Lainaa

  16. Tulos: +158 (174 ääntä)
   drome: Minulla on omistusasunto ja seuratessani vuosien aikana vastikkeiden hurjaa nousua on kyllä itseäni mietityttänyt, että miksi vastikkeita on ihan pakko maksaa joka kuukausi. Varsinkin kun laskussa ei eritellä, mihin vastikerahat käytetään.
   Mene taloyhtiön kokoukseen kun saat vuosittain kutsun. Saat selville minne vastike menee. Tuo Kela-valitus ei ollut ihan pointtia vailla; niillä on aika outo tapa sekoilla paperiensa kanssa ja sitten laskuttaa omat sähläyksensä edunsaajilta korkoineen. En ole koskaan nostanut muuta kuin opintotukea, mutta sekin huolestutti, koska kävin opiskellessani myöskin töissä, ja oli aina riski että menen tietämättäni kolme euroa yli jonkun mysteeritulorajan, ja saan vuotta myöhemmin suunnattoman laskun, maksettava heti tai perintään. Tietenkään kenenkään ei pidä elää yhteiskunnan rahoilla ellei ole pakko, saati ostaa niillä röökiä, mutta ihmettelen silti miksi Kelan pitää olla niin joustamaton kun tietää että asiakaskunnalla määritelmän mukaisesti ei ole ylimääräistä rahaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +47 (87 ääntä)
   Eden ja Marika on just näitä äidin ja isän kullannuppuja, jotka on aina saanu haluamansa. Nyt kun he ovat muuttaneet omilleen, niin järkyttyvät kun homma ei enää menekään niin. Pitäs tyttöjen vähän tutustua maailmaan, niin näkisivät ehkä vähän omaa napaansa pidemmälle. Hemmetin pilalle lellityt kakarat.

   Lainaa

  18. Tulos: +25 (205 ääntä)
   Marikahan on vain ihan perus vasemmistolainen. Kaiken pitäisi olla yhteistä ja ilmaista niin kauan kuin muut jotain omistavat. Vuokranantajakin on porvari joka ei edes tarvitse asuntoa jossa meidän vasemmistonuori asuu joten ei hänen tarvitse vuokraakaan oikeastaan maksaa. Sitten kun oma omaisuus on uhattuna niin muuttuu ääni kellossa ja solidaarisuus ja jakaminen hukkuu kuin tuhka tuuleen. Oksettavan tekopyhää sakkia, oikeistolaiset sentään ovat rehellisesti ahneita.

   Lainaa

  19. Tulos: +36 (44 ääntä)
   kylläh: Marika, jos tarvitset sen viisi eruoa siihen ruokaan, älä ihmeessä lainaa sitä.
   Marika, säästä viisi euroa ja syö ilmaiseksi voikukkaa ja nokkosta. Ei tarvitse allekirjoittaa mitään sopimuksia, riittää kun syntyy tai asuu tässä maassa niin lait velvoittavat jokaista, myös pattipäitä, tyhjäpäitä ja jättipäitä. Siis kaikkia, myös äärityhmiä.

   Lainaa

  20. Tulos: +93 (165 ääntä)
   PPP: Marikahan on vain ihan perus vasemmistolainen. Kaiken pitäisi olla yhteistä ja ilmaista niin kauan kuin muut jotain omistavat.
   Hyppää järveen. Omistan asuntoni, käyn töissä, ja vaikkakin arvostan ilmaista koulutustani (paljon, kiitos siitä yhteiskunta) niin en muuten ole saanut sen kummempia tukia. Terveydenhuoltokin tulee töistä. On olemassa sellainen asia kuin aito huoli yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta, joten aion jatkossakin äänestää tukien säilyttämiseksi jotka saan itse maksaa. Ja syödä kasviksia koska se on ympäristölle parempi. Ja ylipäänsä olla ihmisiksi. Kaikkien ei aina tarvitse perseillä kaiken aikaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +103 (109 ääntä)
   Edeneille ja marikoille pitäisi olla semmoinen testipuisto, jossa olisi suomen luonto sellaisenaan mutta ei valvontaa eikä lakeja eikä mitään ahneita omistajia. Siellä Marika saisi nauttia luonnonvaroista vapaasti ja Eden saisi nauttia siitä kuinka mikään laki ei suojelisi häntä joitain muita testipuistossa eläviä jotka ovat julmempia ja häikäilemättömämpiä kuin hän. Montakohan vuotta pitäisi Marikan raapia niitä luonnonvaroja puunrungoista kaarnan muodossa ja jyrsiä hampaillaan sitä mitä joku kettu on sattunut löydökseensä jättämään, ennen kuin olisi onnistunut uurastamaan itselleen edes sellaiset olosuhteet että tulevien vuosien eloonjääminen olisi suht varmaa. Sen jälkeen ei tarvitsekaan sitten muuta kuin nauttia niistä luonnonvaroista kuluttaen jokaisen hereilläolohetkensä kaapien edes jotain mikä lämmittää ja täyttää vatsaa sitten talvikuukausinakin. Oli se elämä kurjaa silloin yhteiskunnassa kun kelan tuilla oli. Eden puolestaan huomaa, että se elämä jota hän ei edes sanonut haluavansa, lipeää sormista aika nopeasti jos ei ala sitä halua löytymään.

   Lainaa

  22. Tulos: +55 (63 ääntä)
   drome: Minulla on omistusasunto ja seuratessani vuosien aikana vastikkeiden hurjaa nousua on kyllä itseäni mietityttänyt, että miksi vastikkeita on ihan pakko maksaa joka kuukausi. Varsinkin kun laskussa ei eritellä, mihin vastikerahat käytetään. Joudun maksamaan siitä, että saan edes asua OMISTUSasunnossa. Vastike ja muut asumismenot ovat tässä asunnossa jo niin korkeat, että vuokralla pääsisi halvemmalla. On kusetettu olo. Ei voi suositella omistusasuntoa kenellekään.
   Jospa tämä ei ollutkaan provo (huono sellainen!), niin... Asunto-osakeyhtiöissä järjestetään vuosittain sellainen hauska yhteinen tapahtuma kuin yhtiökokous. Koitapa osallistua, vaikka kerran edes kokeeksi. Jos vastikkeet ovat liian korkeat, pyri taloyhtiön hallitukseen, niihin ei yleensä ole mahdotonta ruuhkaa... Hallituksessa pääset itse laskeskelemaan yhtiön +\- -tilastoja, johan rupee vastike tuntumaan kohtuulliselta. ;)

   Lainaa

  23. Tulos: -30 (106 ääntä)
   mariaa: “Kaikki mikä on sun, on yhteistä. Kaikki mikä on mun on mun.” Öhh.. Ihana solidaarinen ja tasa-arvoinen logiikka.
   No sehän on ihan selvää vasemmistolaista ajattelua :)

   Lainaa

  24. Paroni Puolipallo 13.8.2015 8:55
   Tulos: +97 (105 ääntä)
   Ei täällä Suomessa kenenkään ole pakko asua, Eden. Aika ryhtyä sanoista tekoihin ja muuttaa vaikkapa Somaliaan jossa valtiota ei käytännössä olekaan ja sen kontrolli kansalaisistaan siten melko vähäinen. Ajattele mikä ihana vapaus siellä odottaisikaan, ei paskalakeja tai -säädöksiä noudatettavaksi. Verojakaan ei varmaankaan tarvitse siellä pahemmin maksella, sikäli kun oikeasti maksat niitä nytkään. Marikan tekopyhyydestä jäi kyllä paha maku. Solidaarisuudsta ja yhteen hiileen puhaltamisesta saarnaavat usein ne joilla ei itse ole aikomustakaan siihen puhaltamiseen osallistua. Tämä pätee muuten kyllä niin vasemmistolaisiin kuin oikeistolasiinkin, kyllä ne vähän rikkaammatkin välillä jakaa mieluummin muiden kuin itsensä rahoja. Kelan toiminnassa on useinkin parantamisen varaa, mutta kiinnostaisi kyllä nähdä miten Marika pärjäisi valtiossa, jossa sosiaaliturva ei ole edes tälläisellä tasolla, ts. miltei missä tahansa muussa maailman maassa.

   Lainaa

  25. Tulos: +14 (50 ääntä)
   mariaa: yy tai asuu tässä maassa niin lait velvoittavat jokaista, myös pattipäitä, tyhjäpäitä ja jättipäitä. Siis kaikkia, myös äärityhmiä.
   Vanha vitsi: Mitä eroa on kristillisellä ja kommunistisella tasajaolla? Kristillisen tasajaon mukaan kaikki mikä on minun, on myös sinun. Kommunistisen mukaan kaikki mikä on sinun, on (myös) minun.

   Lainaa

  26. Tulos: -7 (21 ääntä)
   Petkele: Tarkemmin ajatellen en ole minäkään allekirjoittanut yhtään sopimusta, jossa lupaan maksaa veroja tai edes tekemään mitään.
   Niin, perustuu siihen että valtiolla on väkivaltamonopoli.

   Lainaa

  27. Tulos: +26 (40 ääntä)
   Kerran lainasin kaverille 20 €. Hän lupasi maksaa korkoineen 30 € takaisin. Muistaakseni tätä lainaa hän lyhensi kerran parilla eurolla. Tärkeä opetus oli: älä lainaa rahaa. Paitsi tietenkin jos teet kirjallisen sopimuksen, nimi alle ja kopio molemmille. Edenin kohdalla olen sen verran samaa mieltä, että asun maassa, jossa en välttämättä haluaisi asua. Maksan veroa valtiolle, minkä hallitukseen en tällä hetkellä ole todellakaan tyytyväinen. Ja kyllä, äänestän vaaleissa.

   Lainaa

  28. Von Bauhorst 13.8.2015 9:41
   Tulos: +18 (86 ääntä)
   Marika vaikuttaa ihan tyypilliselle vasemmistolaiselle elämämkoululaiselle. Ei ymmärretä sitä markkinatalouden perusmekanismia, että ilman yksilölle koituvaa hyötyä ei kukaan itseasiassa tekisi mitään. Vai ihanko tosissaan Marika on sitä mieltä, että "kun ei oo mitään omaisuutta, vain yhteisiä luonnonvaroja" - niin esimerkiksi maanviljelijät, myllärit, leipurit, tukkurit ja kauppiaat ihan mielellään painavat niskalimassa pitkää päivää ja ilman palkkaa vain tarjotakseen Marikalle ilmaista leipää pöytäänsä?

   Lainaa

  29. töttöröö 13.8.2015 9:41
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Pikkuhiljaa ja vähän helvetin nopeesti. Eli siis.. noppeesti vai hittaasti?

   Lainaa

  30. Tulos: -10 (88 ääntä)
   Tämä ei nyt suoranaisesti liity yllä oleviin kommentteihin, mutta käy silmään yleensä kaikissa tukia käsittelevissä jutuissa. Kaikille niille tiedoksi, jotka vetoaa siihen että kelan tukia saavat elävät veronmaksajien varoilla: Tukien saajat maksavat joka kuukausi tuistaan 20% tai enemmän veroa. Eli veroprosentti on korkeampi kuin tavallisen palkansaajan, mikä lohkaisee aika suuren osan hyvin pienistä tuista. Muutosverokortillakaan ei saa veroprosenttia pienennettyä kuin muutaman prosentin. Ja kuitenkin suuri osa näistä tukien saajista ovat työttömiä, sairaita tai opiskelijoita, ei "tyhjäntoimittajia". Ainoastaan toimeentulotuki on verotonta "tuloa".

   Lainaa

  31. yli opisto hörho 13.8.2015 10:03
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   Näitä ihmisiä joilla ei ole mitään aavistusta mitä ne oikeastaan edes haluavat. Eka haluaa vapauden tehdä mitä haluaa milloin haluaa, mutta ilman että sen eteen tarvitsisi tehdä yhtään mitään. Toinen haluaa että kaikki olisi kaikille yhteistä niin ettei omat asiat olisi yhteistä toisille. Minäkin haluaisin lentävän lohikäärmeen jolla voisin sitten alistaa koko maailman oman valtani alle, tai vaihtoehtoisesti lentää sillä töihin. Oma unelmani on aivan yhtä selväjärkinen ja toteutettavissa kuin näiden kahden. Pistän nuoruuden piikkiin.

   Lainaa

  32. yli opisto hörho 13.8.2015 10:10
   Tulos: +20 (32 ääntä)
   riesa: Eden ja Marika on just näitä äidin ja isän kullannuppuja, jotka on aina saanu haluamansa. Nyt kun he ovat muuttaneet omilleen, niin järkyttyvät kun homma ei enää menekään niin. Pitäs tyttöjen vähän tutustua maailmaan, niin näkisivät ehkä vähän omaa napaansa pidemmälle. Hemmetin pilalle lellityt kakarat.
   Ei ne nyt välttämättä ole mitään "pilalle hemmoteltuja kakaroita". Et sä nyt voi oikeasti olettaa jokaisesta ihmisestä tuolla tavalla, ei se anna kovin hienoa kuvaa itsestäsikään. En nyt sano että ne on oikeassa noissa mietteissään, mutta saahan sitä unelmoida. Minäkin unelmoin siitä että voitan lotossa 10mil euroa eikä tarvitse elämässä tehdä enää yhtään mitään perse hiessä. Sun logiikalla olen varmaan joku sossupummi vaikka töissä käynkin ja tulisin käymään jatkossakin.

   Lainaa

  33. Älyn jättiläinen 13.8.2015 10:10
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   drome: Minulla on omistusasunto ja seuratessani vuosien aikana vastikkeiden hurjaa nousua on kyllä itseäni mietityttänyt, että miksi vastikkeita on ihan pakko maksaa joka kuukausi. Varsinkin kun laskussa ei eritellä, mihin vastikerahat käytetään. Joudun maksamaan siitä, että saan edes asua OMISTUSasunnossa. Vastike ja muut asumismenot ovat tässä asunnossa jo niin korkeat, että vuokralla pääsisi halvemmalla. On kusetettu olo. Ei voi suositella omistusasuntoa kenellekään.
   No mitäpä jos vaikka menisit yhtiökokoukseen ja kysyisit hallitukselta ja isännöitsijältä, mihin ne vastikerahat käytetään.

   Lainaa

  34. Mother of Vile Excrement 13.8.2015 11:16
   Tulos: +27 (69 ääntä)
   ……: Tämä ei nyt suoranaisesti liity yllä oleviin kommentteihin, mutta käy silmään yleensä kaikissa tukia käsittelevissä jutuissa. Kaikille niille tiedoksi, jotka vetoaa siihen että kelan tukia saavat elävät veronmaksajien varoilla: Tukien saajat maksavat joka kuukausi tuistaan 20% tai enemmän veroa. Eli veroprosentti on korkeampi kuin tavallisen palkansaajan, mikä lohkaisee aika suuren osan hyvin pienistä tuista. Muutosverokortillakaan ei saa veroprosenttia pienennettyä kuin muutaman prosentin. Ja kuitenkin suuri osa näistä tukien saajista ovat työttömiä, sairaita tai opiskelijoita, ei “tyhjäntoimittajia”. Ainoastaan toimeentulotuki on verotonta “tuloa”.
   Niin. Että tukien saajat maksavat "veroa" saamastaan tuesta... eli sen sijaan, että saisit minulta kympin, "verojen" jälkeen saatkin 8 euroa. Yhtä hyvin voisin siis antaa sinulle suoraan sen 8 euroa. Lopputulos on sama: ne ovat silti minun rahojani, vaikka antaisitkin niistä osan heti takaisin. Minä olen saanut ne vastineeksi työpanoksestani ja osa niistä ohjataan sinulle. Eli valtio maksaa tuesta "veroa" itselleen, kun on ensin kerännyt nämä rahat palkansaajilta. Siirretään siis rahaa valtion taskusta toiseen. Et sinä tästä rahasta maksanut yhtään mitään veroa. Hyvä vitsi. Hahaha.

   Lainaa

  35. esko mörkö 13.8.2015 11:27
   Tulos: +1 (31 ääntä)
   Huono otsikko, eihän tällä nyt ollut mitään tekemistä minkään anarkismin kanssa.

   Lainaa

  36. Raha ei kasva puussa 13.8.2015 11:27
   Tulos: +48 (64 ääntä)
   ……: Tämä ei nyt suoranaisesti liity yllä oleviin kommentteihin, mutta käy silmään yleensä kaikissa tukia käsittelevissä jutuissa. Kaikille niille tiedoksi, jotka vetoaa siihen että kelan tukia saavat elävät veronmaksajien varoilla: Tukien saajat maksavat joka kuukausi tuistaan 20% tai enemmän veroa. Eli veroprosentti on korkeampi kuin tavallisen palkansaajan, mikä lohkaisee aika suuren osan hyvin pienistä tuista. Muutosverokortillakaan ei saa veroprosenttia pienennettyä kuin muutaman prosentin. Ja kuitenkin suuri osa näistä tukien saajista ovat työttömiä, sairaita tai opiskelijoita, ei “tyhjäntoimittajia”. Ainoastaan toimeentulotuki on verotonta “tuloa”.
   Olet siis sitä mieltä, että Kelan tuella elävän elämää ei rahoitetakaan tyystin työssä käyvien verorahoilla? Ja tämä koska tuestakin maksetaan veroa? Siis oikeasti? Jos sinulle annetaan 100€ avustusta ja sinä palautat siitä antajalle 20€. Niin oletko sinä osallistunut silloin itsesi tukemiseen 20€:lla? Vai olisiko kuitenkin niin, että olet saanut avustusta 80€. Se on se sama pohjaton "rahasäkki" josta ne tuet maksetaan ja jonne verot tilitetään. Nettosumma ratkaisee.

   Lainaa

  37. Tulos: +24 (32 ääntä)
   Von Bauhorst: Marika vaikuttaa ihan tyypilliselle vasemmistolaiselle elämämkoululaiselle. Ei ymmärretä sitä markkinatalouden perusmekanismia, että ilman yksilölle koituvaa hyötyä ei kukaan itseasiassa tekisi mitään. Vai ihanko tosissaan Marika on sitä mieltä, että “kun ei oo mitään omaisuutta, vain yhteisiä luonnonvaroja” – niin esimerkiksi maanviljelijät, myllärit, leipurit, tukkurit ja kauppiaat ihan mielellään painavat niskalimassa pitkää päivää ja ilman palkkaa vain tarjotakseen Marikalle ilmaista leipää pöytäänsä?
   No mutta kun he eivät jaksa käydä töissä, ja muut käyvät jo muutenkin niin miksi eivät antaisi heille ilmaiseksi? Solidaarisuutta vähän hei!

   Lainaa

  38. Tulos: -10 (20 ääntä)
   En ymmärrä mitä hauskaa näissä on, voiko joku selittää?

   Lainaa

  39. Tulos: +9 (21 ääntä)
   LULLU: Mä kerron Eden mihin sun pitää mennä; töihin.
   Ei kannattaisi. Veisi vaan turhaan työpaikan niiltä työttömiltä jotka oikeasti haluaisi olla töissä, mutta kun ei vaan saa töitä. Vois mielummin liittyä niihin työttömiin jotka nojaa sossun luukulle. (sossun, ei kelan siis)

   Lainaa

  40. Eden_on_oikeassa 13.8.2015 12:10
   Tulos: +13 (75 ääntä)
   Jos mietitte realistisesti, Edenin kommentissa on perää: 1) Kun ihminen syntyy maailmaan, hän voi syntyä köyhään, keskitasoiseen tai rikkaaseen perheeseen. Näitä ei voi valita. 2) Joku voisi todeta, että "so what, joillakin on tuuria ja joillakin ei", mutta eihän tuo ole mitenkään oikein. 3) Jokaisella ihmisellä on samat arvot, mutta jokainen ihminen ei ole samanarvoinen. Jotkut voi elää luksuselämää vain siksi, että syntyvät kultalusikka suussaan. Jotkut opiskelevat rankasti, pääsevät työelämään, tienaavat 3000e/kk... Silti, verotuksen jälkeen käteen jää 1900e/kk. Ei sillä luksuselämää saa, ei sillä edes saa mitään mitä haluaa. 4) Sitten ihmetellään vuosien kuluttua, kun ollaan säästetty ja työskennelty, että mihin sen säästetyn rahan nyt käyttäisi. Ei olla enää nuoria, eikä haluta samoja asioita. Yksi osa elämästä on siis täysin jäänyt vaiheeseen, koska ei olla päästy toteuttamaan itseään. 5) Long story short, elämä ei voi olla sitä, että tehdään päivittäin samaa työtä, tienataan hieman rahaa, juuri että pystytään laittamaan hieman säästöön ja muuten elää jossain kämäsessä kerrostaloasunnossa. Ymmärrän nykypäivänä hyvin sen, ettei nuoria kiinnosta lähteä töihin aamuisin, kun he tietävät ettei siitä seuraa mitään plussaa tilille. Kaikki menee elämiseen. Paska elämä kaikille muille, paitsi rikkaille.

   Lainaa

  41. Tulos: +13 (23 ääntä)
   : Vanha vitsi: Mitä eroa on kristillisellä ja kommunistisella tasajaolla? Kristillisen tasajaon mukaan kaikki mikä on minun, on myös sinun. Kommunistisen mukaan kaikki mikä on sinun, on (myös) minun.
   Itseasiassa, jos tarkkoja ollaan, kristillinen tasajako tarkoittaa sitä, että se joka tarvitsee enemmän, saa enemmän.

   Lainaa

  42. Tulos: +34 (42 ääntä)
   ……: Tämä ei nyt suoranaisesti liity yllä oleviin kommentteihin, mutta käy silmään yleensä kaikissa tukia käsittelevissä jutuissa. Kaikille niille tiedoksi, jotka vetoaa siihen että kelan tukia saavat elävät veronmaksajien varoilla: Tukien saajat maksavat joka kuukausi tuistaan 20% tai enemmän veroa. Eli veroprosentti on korkeampi kuin tavallisen palkansaajan, mikä lohkaisee aika suuren osan hyvin pienistä tuista. Muutosverokortillakaan ei saa veroprosenttia pienennettyä kuin muutaman prosentin. Ja kuitenkin suuri osa näistä tukien saajista ovat työttömiä, sairaita tai opiskelijoita, ei “tyhjäntoimittajia”. Ainoastaan toimeentulotuki on verotonta “tuloa”.
   Edelleen me muut maksetaan se 80% siitä rahasta... Eikä siinä mitään, mä maksan mielelläni veroja ja ylläpidän siten meidän yhteiskuntaa, jossa kenenkään ei ole pakko kerjätä kadulla. Se, miten sen rahansa käyttää, on sitten jokaisen itse mietittävä. Hassusti se näyttää toisilla riittävän ihan hyvin, toisilla se loppuu jo ensimmäisen baarin kohdalla.

   Lainaa

  43. Tulos: +24 (26 ääntä)
   esko mörkö: Huono otsikko, eihän tällä nyt ollut mitään tekemistä minkään anarkismin kanssa.
   Ehkä et ole aivan perillä anarkian määritelmästä ja yhdistät sen vain johonkin kaoottiseen kapinointiin? Wikipediasta: "Anarkismi on taloudellisista, yhteiskunnallisista ja sosiaalisista valtahierarkioista vapaata yhteiskuntaa tavoitteleva poliittinen ideologia, joka korostaa yksilönvapautta. Sana ”anarkismi” tulee muinaiskreikan johtajattomuutta tai esivallan puutetta tarkoittavasta sanasta, joka keskiajalla käännettiin latinaksi muodossa anarchia. Joskus anarkismi suomennetaan ”hallituksettomuudeksi”. Poliittisesta filosofiasta puhuttaessa anarkismi ei tarkoita yhteiskunnallista kaaosta, vaikka käsitteellä anarkia on arkikielessä sellainen sisältö."

   Lainaa

  44. Tulos: -16 (60 ääntä)
   Tyypillisiä vihervasemmistolaisia. Tikkuakaan ei olla valmiita pistämään yhteiseen kassaan, mutta tämän järjestelmän rahoittajilta oltaisiin kyllä valmiita viemään tuhkatkin pesästä.

   Lainaa

  45. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Olisi mukava nähdä Edenin reaktio sitten joskus jos saa niskastaan kiinni ja alkaa tekee hommia, ostaa oman kämpän ja joku rupee siihen pihaan rakentamaan hökkeliä. Siinä kohtaa se paperilappu, minkä hän on allekirjoittanut voi tuntua ihan kivalta...

   Lainaa

  46. Tulos: +20 (24 ääntä)
   O_ó: Itseasiassa, jos tarkkoja ollaan, kristillinen tasajako tarkoittaa sitä, että se joka tarvitsee enemmän, saa enemmän.
   Sallittakoon vitsille pieni taiteellinen vapaus poiketa teologisesta totuudesta.

   Lainaa

  47. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Haluaisin esittää vastakysymyksen: mitä asianosaiset 1) ovat tehneet 2) tulevat tekemään sen eteen että joskus tulevaisuudessa asiat olisivat paremmin?

   Lainaa

  48. Tulos: +7 (13 ääntä)
   murmeli: Joka vuosihan sinä saat taloyhtiön tiliotteen josta on hyvinkin helppo lukea mihin rahat ovat menneet. Plus osallistumalla yhtiökokoukseen saa muutenkin hyvää tietoa taloyhtiösi tulevaisuudensuunnitelmista.
   Tarkoitat siis tilinpäätöstä. Yhdellä tiliotteella ei paljon mitään tee.

   Lainaa

  49. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Sannni: Mene taloyhtiön kokoukseen kun saat vuosittain kutsun. Saat selville minne vastike menee. Tuo Kela-valitus ei ollut ihan pointtia vailla; niillä on aika outo tapa sekoilla paperiensa kanssa ja sitten laskuttaa omat sähläyksensä edunsaajilta korkoineen. En ole koskaan nostanut muuta kuin opintotukea, mutta sekin huolestutti, koska kävin opiskellessani myöskin töissä, ja oli aina riski että menen tietämättäni kolme euroa yli jonkun mysteeritulorajan, ja saan vuotta myöhemmin suunnattoman laskun, maksettava heti tai perintään. Tietenkään kenenkään ei pidä elää yhteiskunnan rahoilla ellei ole pakko, saati ostaa niillä röökiä, mutta ihmettelen silti miksi Kelan pitää olla niin joustamaton kun tietää että asiakaskunnalla määritelmän mukaisesti ei ole ylimääräistä rahaa.
   Tulorajat saavat ylittyä 220 eurolla ilman tukien takaisinperintää.

   Lainaa

  50. Tulos: -50 (54 ääntä)
   Allu: Vituttaa ihmiset jotka polttaa. Vielä enemmän vituttaa ihmiset jotka polttaa ja niillä ei oo varaa siihen…
   Eli tarkoitat että ihmiset jotka polttaa vaikka ei ole varaa he ovat varastaneet tupakit jostain? Lampaat on kyllä ihania kun eivät ymmärrä edes omia kirjoituksiaan enää! Onneksi on sota tulossa! Saatte nauttia todellisuudesta!

   Lainaa

  51. Tulos: +12 (12 ääntä)
   ……: Tämä ei nyt suoranaisesti liity yllä oleviin kommentteihin, mutta käy silmään yleensä kaikissa tukia käsittelevissä jutuissa. Kaikille niille tiedoksi, jotka vetoaa siihen että kelan tukia saavat elävät veronmaksajien varoilla: Tukien saajat maksavat joka kuukausi tuistaan 20% tai enemmän veroa. Eli veroprosentti on korkeampi kuin tavallisen palkansaajan, mikä lohkaisee aika suuren osan hyvin pienistä tuista. Muutosverokortillakaan ei saa veroprosenttia pienennettyä kuin muutaman prosentin. Ja kuitenkin suuri osa näistä tukien saajista ovat työttömiä, sairaita tai opiskelijoita, ei “tyhjäntoimittajia”. Ainoastaan toimeentulotuki on verotonta “tuloa”.
   Myös asumislisä on verotonta tuloa.

   Lainaa

  52. Tulos: +28 (28 ääntä)
   drome: Minulla on omistusasunto ja seuratessani vuosien aikana vastikkeiden hurjaa nousua on kyllä itseäni mietityttänyt, että miksi vastikkeita on ihan pakko maksaa joka kuukausi. Varsinkin kun laskussa ei eritellä, mihin vastikerahat käytetään. Joudun maksamaan siitä, että saan edes asua OMISTUSasunnossa. Vastike ja muut asumismenot ovat tässä asunnossa jo niin korkeat, että vuokralla pääsisi halvemmalla. On kusetettu olo. Ei voi suositella omistusasuntoa kenellekään.
   Jos todella omistat asuntosi (tai pikemminkin sen hallintaan oikeuttavat osakkeet), saat varmasti vuosittain yhtiökokouspaperit ja niiden mukana tilinpäätöksen, talousarvion ynnä muut yhtiön taloutta koskevat paperit. Siellä kerrotaan tarkkaan, mihin rahat menevät. Rahaa menee mm. tontin vuokraan (jos yhtiö on vuokratontilla), kiinteistöveroon, vesimaksuihin, lämmitykseen, huoltoyhtiölle (kunnossapito), siivoukseen, sähköön (yhtiön yhteisten tilojen ja ulkoalueiden valaistus, ilmanvaihto), lumitöihin, mahdollisten hissien huoltosopimuksiin sekä tietysti isännöintiin. Oma lukunsa ovat sitten rahoitusvastikkeet, joita kerätään, jos yhtiössä tehdään tai aiotaan tehdä isoja korjauksia, remontteja tai muita perusparannuksia.

   Lainaa

  53. tuleva rakennusmestarinainen 13.8.2015 13:47
   Tulos: -1 (35 ääntä)
   Marika on hyvin tyypillinen sosialisti; Se mikä on muiden on myös minun, mutta mikä on minun ei todellakaan oo muiden. Eden on vaan turhasta valittava idiootti.

   Lainaa

  54. Härkäruoska 13.8.2015 14:46
   Tulos: -8 (32 ääntä)
   esko mörkö: Huono otsikko, eihän tällä nyt ollut mitään tekemistä minkään anarkismin kanssa.
   Ihan sitä itseäänhän tuo oli, eli kaikin tavoin vastenmielisten ali-ihmissaastojen vikinää ja idioottimaisia hourailuja. Pätee niin anarkososialisteihin kuin anarkokapitalisteihin ja molempien paikka on joukkohaudan pohjalla.

   Lainaa

  55. you_go_eden 13.8.2015 17:49
   Tulos: -18 (40 ääntä)
   Eden on ihan hemmetin oikeassa! Yhteiskunta on ihmistä varten, ei ihminen yhteiskuntaa. Emme synny "maksamaan velkojamme takaisin" tälle maalle, vaikka se kierosti yrittää sellaista asetelmaa luoda antamalla hyvän, "ilmaisen" koulutuksen. Me synnymme elämään, kukin sellaista elämää kuin tahtoo.

   Lainaa

  56. Tulos: +27 (37 ääntä)
   Härkäruoska: Ihan sitä itseäänhän tuo oli, eli kaikin tavoin vastenmielisten ali-ihmissaastojen vikinää ja idioottimaisia hourailuja. Pätee niin anarkososialisteihin kuin anarkokapitalisteihin ja molempien paikka on joukkohaudan pohjalla.
   Mieluummin kuuntelen rahasta vikisemistä kuin ihmisten passittamista joukkohautoihin. Pitäisikö tämän palstan nillittäjien tapaan todeta: tyypillinen oikeistolainen, murhanhimoisia paskiaisia kaikki tyynni?

   Lainaa

  57. nyt sauhuaa 13.8.2015 18:31
   Tulos: +17 (29 ääntä)
   Allu: Vituttaa ihmiset jotka polttaa. Vielä enemmän vituttaa ihmiset jotka polttaa ja niillä ei oo varaa siihen…
   Just näin! Samaten ylipainoiset, liian vähän liikkuvat, alkoholia yli suositusten käyttävät, liian vähän nukkuvat tai suojaamatonta seksiä harrastavat köyhät pistää vituttaan. Ei oo niillä sitten varaa lääkäriin ja me veronmaksajat maksetaan hoidot, lääkkeet ja lasten huostaanotot. Eli kyllä vaan rikkaiden pitäis itse saada valita mitä itselleen tekevät tai jättävät tekemättä. Pystyvät sen lystin kuitenkin itse maksamaan vähintään viisi kertaa duunaripalkkaa suuremmilla kuukausituloillaan ja/tai perinnöillään, mitkä ovat tietenkin aina oikeutetusti ansainneet olemalla parempia ihmisiä.

   Lainaa

  58. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Miksei muka kerrostalossa voi tehdä musiikkia ja miksei kukaan ole minulle kertonut ettei voi?

   Lainaa

  59. Tulos: +2 (24 ääntä)
   Minä: Tulorajat saavat ylittyä 220 eurolla ilman tukien takaisinperintää.
   Ahaa, kiitos tiedosta. Opiskelijana en tuotakaan tiennyt koska Kela ei siitä liiemmin kylillä huutele; katso kohdasta mysteerituloraja =)

   Lainaa

  60. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Sannni: Mene taloyhtiön kokoukseen kun saat vuosittain kutsun. Saat selville minne vastike menee. Tuo Kela-valitus ei ollut ihan pointtia vailla; niillä on aika outo tapa sekoilla paperiensa kanssa ja sitten laskuttaa omat sähläyksensä edunsaajilta korkoineen. En ole koskaan nostanut muuta kuin opintotukea, mutta sekin huolestutti, koska kävin opiskellessani myöskin töissä, ja oli aina riski että menen tietämättäni kolme euroa yli jonkun mysteeritulorajan, ja saan vuotta myöhemmin suunnattoman laskun, maksettava heti tai perintään. Tietenkään kenenkään ei pidä elää yhteiskunnan rahoilla ellei ole pakko, saati ostaa niillä röökiä, mutta ihmettelen silti miksi Kelan pitää olla niin joustamaton kun tietää että asiakaskunnalla määritelmän mukaisesti ei ole ylimääräistä rahaa.
   kun opiskelin, en saanut opintotukea. silti kelan mielestä ne pysty perimään multa sitä tukee. muuten ois menny ulosottoon. onneks sain selvitettyyn sen

   Lainaa

  61. Tulos: -16 (24 ääntä)
   Millähän logiikalla nää ihmiset on anarkisteja?

   Lainaa

  62. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Edenhän (ja toki kuka vaan muukin saman ongelman kokeva) voisi harkita tänne sijoittumista...? https://en.wikipedia.org/wiki/Slab_City

   Lainaa

  63. Tulos: +22 (32 ääntä)
   ……: Tämä ei nyt suoranaisesti liity yllä oleviin kommentteihin, mutta käy silmään yleensä kaikissa tukia käsittelevissä jutuissa. Kaikille niille tiedoksi, jotka vetoaa siihen että kelan tukia saavat elävät veronmaksajien varoilla: Tukien saajat maksavat joka kuukausi tuistaan 20% tai enemmän veroa. Eli veroprosentti on korkeampi kuin tavallisen palkansaajan, mikä lohkaisee aika suuren osan hyvin pienistä tuista. Muutosverokortillakaan ei saa veroprosenttia pienennettyä kuin muutaman prosentin. Ja kuitenkin suuri osa näistä tukien saajista ovat työttömiä, sairaita tai opiskelijoita, ei “tyhjäntoimittajia”. Ainoastaan toimeentulotuki on verotonta “tuloa”.
   Ihanko tosissasi selität että jos ilmaisesta rahasta maksat veroja niin silloin osallistut verojen maksuun? Huhhuh

   Lainaa

  64. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Mother of Vile Excrement: Niin. Että tukien saajat maksavat “veroa” saamastaan tuesta… eli sen sijaan, että saisit minulta kympin, “verojen” jälkeen saatkin 8 euroa. Yhtä hyvin voisin siis antaa sinulle suoraan sen 8 euroa. Lopputulos on sama: ne ovat silti minun rahojani, vaikka antaisitkin niistä osan heti takaisin. Minä olen saanut ne vastineeksi työpanoksestani ja osa niistä ohjataan sinulle. Eli valtio maksaa tuesta “veroa” itselleen, kun on ensin kerännyt nämä rahat palkansaajilta. Siirretään siis rahaa valtion taskusta toiseen. Et sinä tästä rahasta maksanut yhtään mitään veroa. Hyvä vitsi. Hahaha.
   Ennemminkin valtio siirtää rahaa kunnille. Valtio ei vielä noista tukisummista osaansa vie, mutta kunnasllivero on tasavero. Pointti toki pysyy samana.

   Lainaa

  65. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Anarkistit on paskaa, muuttaisivat somaliaan.

   Lainaa

  66. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Pyörätelinettä ikkunaan niin maailma paranee.

   Lainaa

  67. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Sinttu: Edelleen me muut maksetaan se 80% siitä rahasta… Eikä siinä mitään, mä maksan mielelläni veroja ja ylläpidän siten meidän yhteiskuntaa, jossa kenenkään ei ole pakko kerjätä kadulla. Se, miten sen rahansa käyttää, on sitten jokaisen itse mietittävä. Hassusti se näyttää toisilla riittävän ihan hyvin, toisilla se loppuu jo ensimmäisen baarin kohdalla.
   Hyvin sanottu! Mä elän ihan työmarkkinatuella, ei mitään liiton työttömyyskassoja yms. En sano, etteikö työ kelpaisi, mutta ihan ok olen pärjännyt. Pärjäisin vielä paremmin ilman koiraharrastusta, johon tuhlaan paljon sitä rahaa, mikä toisten mielestä ei riitä edes ekalle baari- tai shoppailukeikalle. Samalla saan tekemistä, liikuntaa, raitista ilmaa, soaiaalista kanssakäymistä... en ehdi maata kotona sohvalla tv:n ja kaljan kanssa. :)

   Lainaa

  68. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Ihmiset te voitte tehdä mitä te haluatte. Ette ole yhteiskunnan tai ympäristönne uhreja, paitsi jos uskotte niin. Ihmisen oma rajoittunut ajatusmalli on se syy, miksi ihmiset elävät uhrin roolissa eivätkä ota omasta elämästään vastuuta. Kyllä elämä on kurjaa, jos niin uskoo.. Tai sitten elämä voi olla kivaa.. Jos elää vain rahan vuoksi niin kyllä varmasti elämä tuntuu turhalta. Mutta jos tekee asioita joista tykkää, niin voi huomata että elämä onkin mukavaa. Kannattaa kyseenalaistaa niitä omia homehtuneita ajatusmalleja. Ainoat rajoitteet ovat omassa päässäsi.

   Lainaa

  69. Tulos: +27 (35 ääntä)
   Suomi onkin niin perseestä, hei, eihän me saada elää vapaata elämää matkustellen ja loikoillen nauttien elämästä niin kauan kuin se kestää! Carpe diem! Ai mitä, mitenniin jossain päin maailmaa porukka työskentelee 12h päivässä hikipajalla ilman vaihtoehtoa? Ai mitennii ihmisiä kuolee vitusti turhaan sen takia ettei ole kunnon lakeja ja sääntöjä? Mitennii oon itsekäs kun mun pitäs saada elää elämä just niinku haluun muitten kustannuksella??!?! Perkeleen suomi, lainsäädännöt, poliisi ja hyvin toimiva turvallinen yhteiskunta! Kannatan ideaa siitä anarkistikuplasta, johon tökätään kaikki jotka haluaa kokeilla elämää ilman sääntöjä ja järjestystä. Tosin todennäköisesti sinne menisi vain muutamat hipit jakamaan rauhaa ja rakkautta hyvässä yhteishengessä, ja näinollen hurmiossaan luulisi että anarkia toimisi mainiosti suuressa mittakaavassa.

   Lainaa

  70. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Niin no, moni tukia saava on kuitenkin jossain välissä elämäänsä maksanut palkkatyöstään veroja sinne valtion kassaan. Joten kukaan ei voi väittää, että tukien saajat elävät vain "minun" verovaroillani. Entäs jos SINÄ sairastut tai joudut työttömäksi?
   Miä: Ihanko tosissasi selität että jos ilmaisesta rahasta maksat veroja niin silloin osallistut verojen maksuun? Huhhuh
   Mä en väittänyt, että tukien saajien maksama vero on verrainnollista muiden veronmaksajien veroihin. Toin vaan ilmi, että tukien saajilta lohkaistaan iso osa tuista pois joka kuukausi, joten ei sillä "ilmaisella" rahalla kovin leveästi eletä. Ja suurin osa tukien saajista on kuitenkin maksanut omasta palkkatulostaan veroja sinne valtion kassaan jossain elämänsä vaiheessa, joten se siitä ilmaisesta rahasta. Mutta jos sinä joskus sairastut tai jäät työttömäksi, ehkä kieltäydyt mielelläsi näistä "ilmaisista" rahoista? Niin kun jo aikaisemmin sanoin, monet tukia saavat elävät tukien varassa muusta kuin omasta tahdostaan. Silti kaikki niputetaan samaan ryhmään, eli "tyhjäntoimittajapummit" jotka käyttävät tukensa viinaan ja/tai huumeisiin, eivätkä vain halua käydä töissä. Mut turha tätä kantaa on vissiin edes yrittää selventää, joku kuitenkin provosoituu/käsittää väärin. Kiitän, kumarran ja poistun. :-)

   Lainaa

  71. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Niille ihmisille, jotka ilmaisivat tässäkin ketjussa halunsa asua jossain muualla: muuttakaa! Elämä on liian lyhyt elettäväksi maassa, josta ette pidä. Suomen kansalaisina teillä on oikeus muuttaa mihin tahansa EU:n maahan, ja muihinkin maihin pääsee melko helposti, koska olette todennäköisesti valkoihoisia ja jonkin verran koulutettuja. Mutta harva maa on yhtä upea paikka asua kuin Suomi, mitä tulee esimerkiksi yleiseen turvallisuuteen, poliitikkojen korruptoitumattomuuteen, julkiseen terveydenhuoltoon ja kaikkeen siihen tukeen, mitä apua tarvitsevat saavat.

   Lainaa

  72. Tulos: +8 (18 ääntä)
   kekkula: No sehän on ihan selvää vasemmistolaista ajattelua
   Jep. Oikeistolaiset taas on tyyliin mikä on sun on mun, mikä on mun on mun.

   Lainaa

  73. Tulos: -4 (12 ääntä)
   No nyt on hiukan väkisin etsittyä ongelmaa näissäkin. Suurin osa noista lauseista oli ihan järjellisiä. Täällä nyt vaan ei asiat ole ihan niin hyvin, kuin tälläkin paska sivustolla tykätään ajatella.

   Lainaa

  74. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Eden anna elämä Jeesukselle niin löydät tarkoituksen elämälle.

   Lainaa

  75. Tulos: +4 (4 ääntä)
   drome: Minulla on omistusasunto ja seuratessani vuosien aikana vastikkeiden hurjaa nousua on kyllä itseäni mietityttänyt, että miksi vastikkeita on ihan pakko maksaa joka kuukausi. Varsinkin kun laskussa ei eritellä, mihin vastikerahat käytetään. Joudun maksamaan siitä, että saan edes asua OMISTUSasunnossa. Vastike ja muut asumismenot ovat tässä asunnossa jo niin korkeat, että vuokralla pääsisi halvemmalla. On kusetettu olo. Ei voi suositella omistusasuntoa kenellekään.
   Tutustu taloyhtiön kirjanpitoon äläkä vänise. Sieltä se tieto löytyy. En muuten voi suositella vuokralla asumista, se tulee pitemmän päälle kalliimmaksi kuin omistusasuminen. Vuokralla maksetaan noita kuluja plus voittoa eikä hyödytä asunnon arvonnoususta.

   Lainaa

  76. Liikaa infoa kerralla? Koita kestää. 27.8.2015 14:28
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Tunnen hyvin läheisesti kyseisen "Edenin" ja hän sattuu inhoamaan systeemiä, jossa nurkkaan ajetut ja tahtomattaan valtion velkaan osallistuneet ihmiset eivät elä kuluttamatta. Hän tykkää välillä ajatuksissaan rikkoa kulttuurillisia normeja ja standardeja, kun päätyy visualisoimaan laajaa kuvaa maailmanmenosta, joka toisinaan saa ihmiset määkimään. Kaikki voidaan ajatella hyvinkin monimutkaisesti ja yksityiskohtaisesti, mutta parempaa systeemiä miettiessä on varmaan aluksi ihan hyvä lähteä holistisesti liikkeelle nykyisestä maailmanmenosta: - Rahalla ei enää ole arvoa (kvg Fiat Money). - Inflaatiota luodaan luomalla rahaa tyhjästä lainaksi muille. - Valtion tms. lainan ottajan taloudellinen kilpailukyky nousee, mutta myös velka ja inflaatio. - Kaikki tekevät samoin. Lopulta kaikki maailman valtiot ovat vain veloissa rahan liikkeellelaskijoille. - Kilpailu taloudellista kilpailukyvystä alkaa. - Ylituotamme liikaa, koska rahantarve on suuri. - 1/3 maailman ruokavarannoista menevät kaatopaikalle, koska ostajia ei löydy tarpeeksi. - Vapaiden asuntojen määrä ylittää ihmisten määrän vailla asuntoa. - Valtiot ottavat lisää lainaa > stagflaatio ja valtionvelka kasvaa. - Sinä käyt duunissa työpaikalla, joka on jo tuomittu ennen pitkää konkurssiin, jotta voit maksaa yhä kasvavaa valtionvelkaa veroilla ja elääkseksi mahdollisimman edullisesti tuotetuilla elintarvikkeilla, ihan vain saadaksesi tarpeeksi energiaa päästäksesi tuomitsemaan ihmisiä, jotka ajattelevat maailmalla olevan paljon enemmän potentiaalia. Vastaan kysymyksiin, mikäli jotain jäi hampaankoloon. Paskaakin saa suoltaa; normaaliahan se on.

   Lainaa

  77. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Nimesi: Tässä taas näitä tulevaisuuden toivoja, jotka kuvittelevat että raha kasvaa puussa. Eivät ilmeisesti ymmärrä, että Kelan rahat tulevat meidän työssä käyvien palkoista veroina. Nämä tyhjäntoimittajat elävät muilta otetuilla rahoilla ilman kiitollisuuden häivääkään. Mitä jos lopetettaisiin työmarkkinatuki, jotta nämäkin uunot saavat elää vapaana ja nauttia elämästä.
   Ymmärrän kyllä paheksuntasi. Mutta jos tuo on rehellisesti käsityksesi, mistä raha tulee. Olet pahasti väärässä. Kehotan sinua tutustumaan aiheeseen paremmin.

   Lainaa

  78. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Nimesi: Tässä taas näitä tulevaisuuden toivoja, jotka kuvittelevat että raha kasvaa puussa. Eivät ilmeisesti ymmärrä, että Kelan rahat tulevat meidän työssä käyvien palkoista veroina. Nämä tyhjäntoimittajat elävät muilta otetuilla rahoilla ilman kiitollisuuden häivääkään. Mitä jos lopetettaisiin työmarkkinatuki, jotta nämäkin uunot saavat elää vapaana ja nauttia elämästä.
   Mä poltan jointin nyt ihan sun kunniaksi ja katon ikkunasta kun ihmiset löntystää töihin ja nauran. Haista pelle vittu.

   Lainaa

  79. Tulos: +2 (2 ääntä)
   drome: Minulla on omistusasunto ja seuratessani vuosien aikana vastikkeiden hurjaa nousua on kyllä itseäni mietityttänyt, että miksi vastikkeita on ihan pakko maksaa joka kuukausi. Varsinkin kun laskussa ei eritellä, mihin vastikerahat käytetään. Joudun maksamaan siitä, että saan edes asua OMISTUSasunnossa. Vastike ja muut [...]
   Kannattaa osallistua siihen taloyhtiön hallitustyöskentelyyn, niin tiedät mistä rahat tulevat ja mihin ne menevät. Ei voi olla niin vaikeaa ymmärtää.

   Lainaa

  80. Syötävä kesyhanhi 18.8.2020 23:32
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Hei Eden, Jos tahdot elää elämääsi juuri niinkuin tahdot - muuta autiolle saarelle. Miksi autiolle saarelle? Koska vain sellaisessa olet ainoa ihminen josta sinun tarvitsee välittää. Ja kyllä, nimenomaan tarvitsee - vaikket haluaisi. Väistämättä yli yhden hengen ryhmissä joutuu tahtomattaankin ajattelemaan mitä ne muut mahtavat asioista tuumata, koska jos et näin tee, tulevat he kertomaan sen sinulle väkivalloin. Et voi siis olla uniikki lumihiutale, mutta saat myöskin mahdollisuuden elää yhteiskunnassa kouluineen sairaaloineen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: anarkia, kela, tuet, tuki, laina, raha, talo, asunto, velka, velat, korot