Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Suomalaista käsityötä

No hei, laatu maksaa!
Suomalaista käsityötä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +798 (808 ääntä)
   Selityksistä voin maksaa 15€/kpl, mutta muuta en osta.

   Lainaa

  2. Tulos: +1584 (1602 ääntä)
   Myyn tämän kommentin eniten tarjoavalle. Kirjoittaminen on minulle hankalaa, joten siihen kului paljon aikaa. Lisäksi tietokone maksoi 500 euroa ja kävin hakemassa sen autolla joten bensat + tietokone + kulutettu aika nostavat mielestäni tämän kommentin arvoa hyvin korkealle. Lähtöhinta on kuitenkin kohtuullinen 550 euroa suomalaista käsityötä arvostavalle.

   Lainaa

  3. Tulos: +1156 (1170 ääntä)
   Öhöm.. "olen huono tekemään juttua x, siksi veloitan siitä enemmän kuin ammattilainen"...

   Lainaa

  4. Tulos: +853 (885 ääntä)
   Tökin valmistamaani paskakasaan hammastikkuja ja annoin kuivua terassilla kovaksi. Eli koristesiili myytävänä. Hinta 150e koska oli ummetusta ja paskantaminen kesti normaalia kauemmin.

   Lainaa

  5. Tulos: +770 (776 ääntä)
   Marin liikeideaa soveltaen voisin perustaa ravintolan. Ruoka on tosi kallista, koska en kauheen hyvin osaa tuota ruokaa tehdä. Sen lisäksi mulla menee sen pahan ruoan tekemiseen tosi paljon aikaa. Tervetuloa.

   Lainaa

  6. Jälkiabortti 25.6.2015 4:22
   Tulos: +200 (240 ääntä)
   Voi vittu sanokaa että näin tyhmiä ihmisiä ei oikeasti ole?

   Lainaa

  7. Tulos: +113 (119 ääntä)
   mariaa: Öhöm.. “olen huono tekemään juttua x, siksi veloitan siitä enemmän kuin ammattilainen”…
   Mietin ihan samaa... Mari hei, yleensä tollasista harjotustuotteista pyydetään roimasti vähemmän hintaa, ei niitä lasketa tuntipalkkana. Pitäiskö munkin vaatetusalan ammattilaisena alkaa velottaa törkeetä hintaa prototyypeistä, koska kaava muuttui pitkin matkaa pidentäen työprosessia? Kyseessä ei kumminkaan ole mikään yksittäinen tilaustyö vaan ihan tavalliset sukat, joita sitten tekee kymmeniä, kun taidon osaa.

   Lainaa

  8. töttöröö 25.6.2015 5:05
   Tulos: +152 (156 ääntä)
   Varmaan menee sukat kaupaksi

   Lainaa

  9. Tulos: +70 (96 ääntä)
   "Olen amatööritekijä, joten tekemiseen meni hirveesti aikaa, joka näkyy tietenkin hinnassa. Miksi siis et ostaisi kotimaista tuotetta halvan kiinalaisversion sijaan?" Ehkä siksi että ne kiinalaiset ei oo vaatimassa älytöntä hintalisää työstään.

   Lainaa

  10. Tulos: +88 (104 ääntä)
   Mauno: “Olen amatööritekijä, joten tekemiseen meni hirveesti aikaa, joka näkyy tietenkin hinnassa. Miksi siis et ostaisi kotimaista tuotetta halvan kiinalaisversion sijaan?” Ehkä siksi että ne kiinalaiset ei oo vaatimassa älytöntä hintalisää työstään.
   No älä nyt kiinalaisia vedä mukaan. :D sinä nyt olet sattunut syntymään vähän vehreämmälle nurmelle kun se kiinalainen duunari ja niinpä kiinalainen tekee mitä pystyy pysyäkseen edes yhden ruokailuvälin verran nälkää edellä. mistä sinä tiedät mitä he olisivat vaatimassa jos voisivat? Siihen törmää, että suomalaiset pitävät kiinalaista työvoimaa juuri siinä arvossa, jonka verran joutuvat siitä maksamaan. Eli ei paljon missään. Tavara ei tietenkään olekaan niin hyvää kuin vaikkapa suomalainen tuote keskimäärin, mutta hyvimpä tuota näkyy kelpaavan kiinalaista roinaa kuluttaa. Jos siinä oltaisiin kohtuullisia bisneksen kaikille osapuolille niin kiinalaisen tuotteenkin hinta olisi sinulle ihan toinen ja joutuisit jonkun verran muuttamaan kulutustottumuksiasi. Voisit yhtä hyvin sanoa että oli se aikaa silloin kun ei ne Ameriikkaan rahdatut nöyrät mustat siirtolaiset silloin vaatineet kaikenmaailman kohtuuttomuuksia työstään.

   Lainaa

  11. Tulos: +116 (120 ääntä)
   mane: Myyn tämän kommentin eniten tarjoavalle. Kirjoittaminen on minulle hankalaa, joten siihen kului paljon aikaa. Lisäksi tietokone maksoi 500 euroa ja kävin hakemassa sen autolla joten bensat + tietokone + kulutettu aika nostavat mielestäni tämän kommentin arvoa hyvin korkealle. Lähtöhinta on kuitenkin kohtuullinen 550 euroa suomalaista käsityötä arvostavalle.
   tarjoon 300 ei toi kirjottamine nii vaikeelt näytä!

   Lainaa

  12. Tulos: +98 (102 ääntä)
   Onko jo mennyt? Jos ei niin AV!!

   Lainaa

  13. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Logiikka

   Lainaa

  14. Tulos: +133 (139 ääntä)
   Ajattelin kirjoittaa kirjan. Tunti per sivu, 300 sivua, 20 euroa per tunti. Siihen verot ja muut kulut päälle. Myydään vuoden päästä kirja. Hinta: kymppitonni!

   Lainaa

  15. Tulos: +192 (194 ääntä)
   Tällaiset ihmiset pitäisi opettaa kysymään itseltään seuraavaa: "mitä minä olisin valmis maksamaan tästä?"

   Lainaa

  16. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Epätoivojono!

   Lainaa

  17. Tulos: +222 (226 ääntä)
   Jos myyn Amerikasta ostettua kelloa, niin voinko lisätä lentolipun hinnan myyntihintaan? Se on sieltä asti tänne kuitenkin tuotu!

   Lainaa

  18. Tulos: +107 (127 ääntä)
   Jessejee: Tökin valmistamaani paskakasaan hammastikkuja ja annoin kuivua terassilla kovaksi. Eli koristesiili myytävänä. Hinta 150e koska oli ummetusta ja paskantaminen kesti normaalia kauemmin.
   Kiasma voisi innostua.

   Lainaa

  19. yli opisto hörho 25.6.2015 10:09
   Tulos: +63 (89 ääntä)
   75e käsinkudotuista villasukista.. Ei riemulla rajaa kun päästänsä vajaa.

   Lainaa

  20. Tulos: -23 (53 ääntä)
   Seksin myynti olis mun juttu. Toimintaan ei menis kauaa, muutama sekunti joten työaikakustannus olisi lähes mitätön. Aineista voisi jotain velottaa. ½ teelusikallisesta ehken kymppi? Uusinnasta sitten vähä enempi :)

   Lainaa

  21. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Hienoja ihmisiä :D

   Lainaa

  22. Tulos: +80 (86 ääntä)
   Elle: Jos myyn Amerikasta ostettua kelloa, niin voinko lisätä lentolipun hinnan myyntihintaan? Se on sieltä asti tänne kuitenkin tuotu!
   Voit toki, ällä unohda myös laskuttaa niistä tunneista joka kesti odottaa tuotteen tulemiseen. Ja älä nyt jätä vaan lentolippuun sitä hintaa. Lisää myös lentorahti ja kerosiinin hinta mukaan. Kirjoita myös kuvaukseen "Wanha" niin saat myös sen takia listätä pari kymppiä minimissään hintaan lisää. Ja ainiin eikös se tunnearvo tuotteissa myös maksa jotain, vaikke olis yhtään tunnearvoa tuotteeseen.

   Lainaa

  23. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Humppaaja: Ajattelin kirjoittaa kirjan. Tunti per sivu, 300 sivua, 20 euroa per tunti. Siihen verot ja muut kulut päälle. Myydään vuoden päästä kirja. Hinta: kymppitonni!
   Siis vain 4 tonnia veroja ja muita kuluja. Siis aivan järkyttävän halpaa. Laita nyt hyvä ihminen ainakin nolla perään, ellei kaksi.

   Lainaa

  24. Käsitöiden arvostaja 25.6.2015 13:18
   Tulos: +41 (47 ääntä)
   Tässäpä teille hieman pohdittavaa käsitöiden tai juurikin villasukkia hinnoista: http://adia.fi/puoti/iloisen-veronmaksajan-puoti/16-vaatteet/271-ohdakesukat

   Lainaa

  25. Tulos: +62 (80 ääntä)
   yli opisto hörho: 75e käsinkudotuista villasukista.. Ei riemulla rajaa kun päästänsä vajaa.
   Mikä sinusta olisi työlle hyvä tuntipalkka? Nopealla ja kokeneellakin neulojalla voi mennä 7,5 tuntia yhteen sukkaan (riippuen langan paksuudesta ja sukan koosta). 75 euron sukissa olisi siis 5 euroa tuntipalkkaa eikä mitään materiaaleista. Kukaan ei kuitenkaan ole valmis maksamaan sukista tuollaisia summia, mikä kertoo karua kieltä käsityötaidon arvostuksesta. Niinpä käsinneulottuja sukkia myydään yleensä lähinnä hyväntekeväisyytenä, ja tekijä on nauttinut neulomisesta harrastusmielessä, eikä haaveilekaan kunnollisesta korvauksesta työlleen ja käyttämälleen ajalle.

   Lainaa

  26. Tulos: -9 (43 ääntä)
   mariaa: Öhöm.. “olen huono tekemään juttua x, siksi veloitan siitä enemmän kuin ammattilainen”…
   Toi hinta ei loppujen lopuks oo oikeesti kallis jos otetaan hupmioon kaianko tekemiseen meni aikaa ja paljonko langat maksoi. En tiiä mitä lankaa kyseisissä sukissa on, mut langat yhteen sukkapariin maksaa 4,50-20€, mä oon aika nopee kutoja ja mulla menee pari kolme iltaa aikuisten kokosten sukkien tekemiseen eli noin 10-15h...

   Lainaa

  27. Käyttäjä 25.6.2015 14:51
   Tulos: +89 (89 ääntä)
   Kun Sirpa rupeaa puhumaan hinnoista, kirjanpidosta ja yrityksen perusasioista, tarkoittaako hän että kyllä Susannekin puuseppänä menestyisi jos vain ymmärtäisi laskuttaa enemmän ja joka puukehyksen hintaan sisällyttää maaliämpärin ja uuden pensselin hinnan ja kaikki mahdolliset mitä keksii? Ja Sirpako itse mielellään ostaisi myös samalla periaatteella?

   Lainaa

  28. Käyttäjä 25.6.2015 14:55
   Tulos: +80 (80 ääntä)
   Muuten, ne bensakulut... Eikö siitä tule ihan yhtä lailla bensakuluja kun tulee harkot Sirpalta hakemaan?

   Lainaa

  29. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Käyttäjä: Muuten, ne bensakulut… Eikö siitä tule ihan yhtä lailla bensakuluja kun tulee harkot Sirpalta hakemaan?
   Myynti matami Sirpa hoitaa kotiinkuljetuksen itse. Sitten kauppojen teon yhteydessä vaatii lisää 25 euroa, koska bensakulut ja imurointikulut auton peräkontista. Lisäksi tietenkin 50 euroa mahdollista selkäsärkykorvausta ja lisäpaino autossa voi aiheuttaa osien nopeampaa kulumista.

   Lainaa

  30. Tulos: +51 (53 ääntä)
   hmm: Voit toki, ällä unohda myös laskuttaa niistä tunneista joka kesti odottaa tuotteen tulemiseen. Ja älä nyt jätä vaan lentolippuun sitä hintaa. Lisää myös lentorahti ja kerosiinin hinta mukaan. Kirjoita myös kuvaukseen “Wanha” niin saat myös sen takia listätä pari kymppiä minimissään hintaan lisää. Ja ainiin eikös se tunnearvo tuotteissa myös maksa jotain, vaikke olis yhtään tunnearvoa tuotteeseen.
   Ja hotellikulut tietysti, onhan se kello siellä asunut kanssani!

   Lainaa

  31. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Jos Sirpa tekis vaatteita niin ne maksais varmaan ompelukoneen, hakemisessa kuluneen bensan, langan, neulan ja henkisen säryn hinnan summan verran. Per vaatekappale.

   Lainaa

  32. Tulos: +41 (47 ääntä)
   sisuliini: Marin liikeideaa soveltaen voisin perustaa ravintolan. Ruoka on tosi kallista, koska en kauheen hyvin osaa tuota ruokaa tehdä. Sen lisäksi mulla menee sen pahan ruoan tekemiseen tosi paljon aikaa. Tervetuloa.
   Jasmin voisi tulla keittämään sinne jännitysperunoita.

   Lainaa

  33. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Sirpa laskenut hinnan, kuten palvelut yleensä Suomessa lasketaan. Pelkkä ovenavaus maksaa taloyhtiössämme yli 100 euroa, olisi mielenkiintoista tietää, jos laajentaisivat Sirpan bisnekseen, mitä pyytäisivät tuunatuista harkoista.

   Lainaa

  34. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Pahin yhdistelmä on tyhmä ja ylimielinen...

   Lainaa

  35. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Jälkiabortti: Voi vittu sanokaa että näin tyhmiä ihmisiä ei oikeasti ole?
   Ei pysty, vaikka mielelläni sanoisin...

   Lainaa

  36. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Käsitöiden arvostaja: Tässäpä teille hieman pohdittavaa käsitöiden tai juurikin villasukkia hinnoista: http://adia.fi/puoti/iloisen-veronmaksajan-puoti/16-vaatteet/271-ohdakesukat
   Noin erikoisista ja työläistä sukista maksaisinkin paljon, mutta 1200 e... 150-200 e ymmärtäisin vielä, jos näkisin jossain erikoisessa kaupassa. Miten noiden tekoon voi mennä 32 tuntia? Ja olen siis koulutettu käsityöläinen itse ja vielä aika harvinaisella ja työläällä alalla, mutta en silti oikein ymmärrä, miten tuohon hintaan on päädytty...

   Lainaa

  37. Tulos: +21 (21 ääntä)
   : Noin erikoisista ja työläistä sukista maksaisinkin paljon, mutta 1200 e… 150-200 e ymmärtäisin vielä, jos näkisin jossain erikoisessa kaupassa. Miten noiden tekoon voi mennä 32 tuntia? Ja olen siis koulutettu käsityöläinen itse ja vielä aika harvinaisella ja työläällä alalla, mutta en silti oikein ymmärrä, miten tuohon hintaan on päädytty…
   No, itse kokeneena sukankutojana saan aikaan perussukan päivässä, ehkä noin 6-8 h menee riippuen varren pituudesta. Näyttivät olevan aika hankalan kuviolliset ja tosi pitkävartiset. En ollenkaan epäile etteikö yli 30h menisi.

   Lainaa

  38. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Toi villasukkatyyppi oli aika symppis ajatuksellaan, mut ei silti. :)

   Lainaa

  39. Taivaanrannanmaalari 19.12.2015 16:18
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Minulta saisi ihte maalattuja tauluja hintaan 280e kpl, kun olen kuitenkin aika huono tässä hommassa. Tukekaa suomalaista käsityötä.

   Lainaa

  40. No herra ite 6.6.2016 21:05
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Mahtavaa, kun mokan alla mainos "palvelumaksu vain 2-5%". Sopii kuin sormi suuhun

   Lainaa

  41. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Tämä vanhojentanssimekko on ompelijan tekemä, mittojeni mukaan tehty. Lisäksi tuli nussittua ekan kerran tämä päällä, joten veloitan siitä lisähintaa 200 €.

   Lainaa

  42. Valmistettu monni 5.7.2021 18:10
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Sonja: Tämä vanhojentanssimekko on ompelijan tekemä, mittojeni mukaan tehty. Lisäksi tuli nussittua ekan kerran tämä päällä, joten veloitan siitä lisähintaa 200 €.
   Onko vielä tallella? Voisin ostaa? Sopiiko n. 190 senttiselle miehelle?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppari, kirppis, harkot, maali, villasukat, hinta, kuva, pensseli, kuitti, harkko