Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Operaatio ampiainen

Hysteerinen neiti yrittää selvitä ampiasen hyökkäyksestä hengissä.
Operaatio ampiainen

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 54 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Local Hero 7.5.2015 1:16
      Tulos: +1129 (1143 ääntä)
      Nyt ei auta kuin haudata imuri syvälle maan sisään ja toivoa ettei ampiainen pääse sieltä ylös.

      Lainaa

    2. Tulos: +335 (379 ääntä)
      Maailman vaarallisin olento tuo ampiainen.

      Lainaa

    3. Tulos: +410 (426 ääntä)
      Polttakaa vaarallinen ampiais-imuri roviolla!!!!

      Lainaa

    4. Ampiaiskammo 7.5.2015 1:52
      Tulos: -24 (268 ääntä)
      Todella hyvä idea! Pelkään ampiaisia kuollakseni ja oon miettiny mitä tekisin jos mies ei satu olemaan kotona, jos sisälle sattuu tulemaan ampiainen. Imurin putkea lähemmäs en suostuis menemään ampiaista.

      Lainaa

    5. Tulos: +505 (509 ääntä)
      Kyllä mä Pinjana olisin jo myymässä tota imuria jollekin pahaa-aavistamattomalle vaikka facebook-kirppiksellä..

      Lainaa

    6. Tulos: +489 (523 ääntä)
      Onnetonta räpiköintiä. Kaikkihan tietävät, että ampiainen tulee läpi vaikka ilmastointiteipistäkin, puhumattakaan jostain onnettomasta askarteluteipistä tuossa. Lisäksi kun tilan sulkee, se alkaa lisääntyä siellä kunnes lopulta koko imuri kirjaimellisesti halkeaa ja sisältä vyöryy ulos monta kuutiometriä ampiaisia valmiina tappamaan.

      Lainaa

    7. Tulos: +260 (306 ääntä)
      Niin, vakavasti puhuttuna, Pinja taisi juuri myöntää syyllistyneensä rikokseen. Joku aika sitten oli juttua muistaakseni hämähäkkien imuroimisesta ja siitä, että kyseessä on eläinsuojelurikos. Imuri on nimittäin yks eniten kärsimystä tuottavista tavoista murhata se pieni ihmistä kaverinaan pitävä kiltti luonto-olio. Tietysti sillä ehdolla, ettei se amppari sieltä pääse kaksinkertaistuttuaan kostamaan. Uskoisin kyllä minäkin, että Pinjan mielenrauha on ennenaikaista. Kosto on lähes varma.

      Lainaa

    8. nonparelli 7.5.2015 4:52
      Tulos: +204 (214 ääntä)
      Ja 7:25 Pinja kuoli ampiaishyökkäyksen uhrina.

      Lainaa

    9. Tulos: +65 (105 ääntä)
      Pinja osaa sitten vissiin nauttia kaikista kesäisistä, hauskoista mökkireissuista ynnä muista puisto-picniceistä täysin rinnoin. Ja kesä on vasta alussa...

      Lainaa

    10. S. aivartelija 7.5.2015 6:07
      Tulos: +56 (108 ääntä)
      Elävän eläimen imuroiminen on eläinsuojelurikos. Täällä ei saa linkkejä, mutta asiasta löytyy juttu, googlettakaa hämähäkin imurointi.

      Lainaa

    11. Hämäkäkkimies 7.5.2015 6:16
      Tulos: -63 (161 ääntä)
      bob: Niin, vakavasti puhuttuna, Pinja taisi juuri myöntää syyllistyneensä rikokseen. Joku aika sitten oli juttua muistaakseni hämähäkkien imuroimisesta ja siitä, että kyseessä on eläinsuojelurikos. Imuri on nimittäin yks eniten kärsimystä tuottavista tavoista murhata se pieni ihmistä kaverinaan pitävä kiltti luonto-olio. Tietysti sillä ehdolla, ettei se amppari sieltä pääse kaksinkertaistuttuaan kostamaan. Uskoisin kyllä minäkin, että Pinjan mielenrauha on ennenaikaista. Kosto on lähes varma.
      Ampiainen on hyönteinen, joten tää rinnastus ei toimi. Toi hämähäkin imuroinnin pitäminen eläinsuojelurikoksena taasen on typerintä huttua jota tullut vastaan hetkeen. Hulluja nuo kettutytöt.

      Lainaa

    12. Tulos: +97 (109 ääntä)
      Nää on ikäviä nämä tällaiset ampiasten aiheuttamat kuolemat. Joka kesä kuolee useita satoja ihmisiä ja näissä onnettomuuksissa on imurit olleet osallisina. Joka töllössä varotellaan näistä tapauksista mutta ei, ei ne vaan ihmiset usko millaisten luonnonvoimien kanssa on tekemisissä.

      Lainaa

    13. Tulos: +102 (118 ääntä)
      mehu: Maailman vaarallisin olento tuo ampiainen.
      Voihan se hyvällä pistolla esim. kaulaan tappaa allergisen, jos ei ajoissa saa hoitoa.

      Lainaa

    14. Tulos: +135 (143 ääntä)
      mehu: Maailman vaarallisin olento tuo ampiainen.
      Ihan mielelläni leikin Usain Bolttia kun ampiaisen nään. - ampiaisen pistolle allerginen

      Lainaa

    15. Tulos: +29 (47 ääntä)
      Puppe?!? :DDDDD

      Lainaa

    16. Tulos: -8 (24 ääntä)
      Riisejä vaan perään ;)

      Lainaa

    17. Tulos: -29 (45 ääntä)
      Pitää muistaa itekki imuroida kesällä ampparit..

      Lainaa

    18. Tulos: -12 (66 ääntä)
      No ite kuulun kanssa niihin hysteerikkoihin joka imuroi ronkkahyttyset ja hämähäkit kaukaa kurottaen. Ja joskus juostaan hirveetä kyytiä pakoon sen imurin kanssa kun nää ällötykset pääseekin liian lähelle. (Kyllä mäkin nauran tälle - vielä. Sit kesän tullen onkin tosi kyseessä.)

      Lainaa

    19. Tulos: +97 (101 ääntä)
      mehu: Maailman vaarallisin olento tuo ampiainen.
      kylläh: Voihan se hyvällä pistolla esim. kaulaan tappaa allergisen, jos ei ajoissa saa hoitoa.
      Niin, itsehän meinasin kuolla anafylaktiseen shokkiin, kun pisti amppari polvitaipeeseen. En silloin tiennyt olevani allerginen, mutta oireiden (kutina, huimaus) pahentuessa menin tietenkin ensiapuun. Kyllä siellä tehtiin täysillä töitä, että saatiin verenpaineet (40/80) takaisin ylös. Allergiselle pistos on vaarallinen, tuikkaa se pimppari mihin tahansa. Ei siinä hengitysteiden turpoamiseen yleensä kuole, vaan siihen että verenpaine laskee olemattomiin.

      Lainaa

    20. Tulos: +79 (91 ääntä)
      Hämäkäkkimies: Ampiainen on hyönteinen, joten tää rinnastus ei toimi. Toi hämähäkin imuroinnin pitäminen eläinsuojelurikoksena taasen on typerintä huttua jota tullut vastaan hetkeen. Hulluja nuo kettutytöt.
      Hetkinen? Mistä lähtien hyönteiset eivät ole eläimiä? Ja hämähäkit kuitenkin ovat? Ainakin omassa eläinkirjassani, joka on hyllyssä on hyönteisiä (myös ampiainen).

      Lainaa

    21. Tulos: -32 (76 ääntä)
      S. aivartelija: Elävän eläimen imuroiminen on eläinsuojelurikos. Täällä ei saa linkkejä, mutta asiasta löytyy juttu, googlettakaa hämähäkin imurointi.
      Elämästä vieraantunut ei ole koskaan listinyt vaikkapa sääskeä? Aiai... kauhea rikos. Linnaan.

      Lainaa

    22. Tulos: +87 (109 ääntä)
      Sputnik: Elämästä vieraantunut ei ole koskaan listinyt vaikkapa sääskeä?
      Kyse on eri asiasta. Hyttysen listimisessä se kuolee yleensä välittömästi. Imuroimalla hämähäkit, ampiaiset, yms. ne katkovat matkalla jalkansa ja sitten kärsivät hitaan kituvan kuoleman pölypussissa. Se on julmaa ja tarpeetonta rääkkäystä.

      Lainaa

    23. skädäbäm 7.5.2015 12:49
      Tulos: -5 (23 ääntä)
      Kuka on Marko?

      Lainaa

    24. Tulos: -26 (42 ääntä)
      skädäbäm: Kuka on Marko?
      En tiedä. Kenestä sä puhut. Näköjään kukaan muu kun ei ole ko. henkilöstä puhunut mitään

      Lainaa

    25. Tulos: +31 (35 ääntä)
      hmm: En tiedä. Kenestä sä puhut. Näköjään kukaan muu kun ei ole ko. henkilöstä puhunut mitään
      Marko mainitaan mokassa.

      Lainaa

    26. Tulos: -4 (20 ääntä)
      Tuli tästä mokasta mieleen toinen moka jossa tyyppi imuroi hämähäkin ja kaverit sano sille, että ne lisääntyy siellä. :D

      Lainaa

    27. Tulos: +38 (58 ääntä)
      Oon kyllä itekin syyllistynyt tähän ampparinimurointirikokseen. Olin ensin yrittänyt tuntien ajan joko houkutella pörisijän ikkunasta ulos (mahdoton tehtävä) tai sitten listiä sen klipsikansiolla, mutta se pääsi aina pakoon ja lähti lentämään ympäri huonetta tai suoraan päin. Imuri oli ainoa tapa jolla pystyin saamaan sen kiinni, ja se vaikutti sen verran tuttavalliselta etten olisi kyllä uskaltanut jättää sitä huonekaveriksikaan. Voinpa vaan sanoa että pahuksen hyttysverkottomat opiskelijakämpät. P.S.
      riesa: Pinja osaa sitten vissiin nauttia kaikista kesäisistä, hauskoista mökkireissuista ynnä muista puisto-picniceistä täysin rinnoin. Ja kesä on vasta alussa…
      Pointti oli? Amppari-yms-pelkoisilla ei oikeasti ole kivaa, kun haluaisi pitää vaan ulkona hauskaa mutta kaikkialla pörrää jotain mitä pelkää. Ei se aina ole vaan ryhdistäytymisestä kyse. Itse en kärsi tällaisista vakavasti, mutta pari kaveria kärsii, eikä se ole kenellekään kivaa.

      Lainaa

    28. Tulos: +42 (44 ääntä)
      skädäbäm: Kuka on Marko?
      Puppe ei liene oikea nimi vaan Markon kutsumanimi. Olettasin, että Pinjalla on hermot niin pinnassa, että kutsuu hätäpäissään Puppea jopa Puppen oikealla nimellä. Näin sen itse näin.

      Lainaa

    29. Tulos: +22 (24 ääntä)
      ..Mä en ainakaan uskaltaisi imuroida ampiaista, koska oikeasti pelkäisin että se tulee sieltä ulos ja vaanii mua kun pahaa-aavistamattomana haluan taas imuroida. Ei kai se vaarallinen olekaan, mutta porukka pelkää typerämpiäkin asioita.

      Lainaa

    30. Marmosetofhappiness 7.5.2015 16:04
      Tulos: +1 (27 ääntä)
      Teen itsekkin tuota, imuroinu ampiaisia siita asti kun keksin etta toimii ja helpoin tapa paasta niista eroon jos sattuu olemaan yksin kotona (samoin hamahakkien kanssa, jotka on taalla muuten pirun isoja). Typeraahan toi on etta noita hyonteisia pelkaa niin paljon, mutta pirun hankalaa mulle ainakin on olla juoksematta karkuun ja huitomatta jos ampiainen lentaa lahelle. Tykkaisin kesasta huomattavasti enemman jos sen saisi noin ilman ampiaisia. Kesalla ampiaisia kaikkialla, ja hamahakkeja ammeessa ja pitkin asuntoa ympari vuoden yhyy... Onneksi en asu Australiassa :D
      Colour: Oon kyllä itekin syyllistynyt tähän ampparinimurointirikokseen. Olin ensin yrittänyt tuntien ajan joko houkutella pörisijän ikkunasta ulos (mahdoton tehtävä) tai sitten listiä sen klipsikansiolla, mutta se pääsi aina pakoon ja lähti lentämään ympäri huonetta tai suoraan päin. Imuri oli ainoa tapa jolla pystyin saamaan sen kiinni, ja se vaikutti sen verran tuttavalliselta etten olisi kyllä uskaltanut jättää sitä huonekaveriksikaan. Voinpa vaan sanoa että pahuksen hyttysverkottomat opiskelijakämpät. P.S. Pointti oli? Amppari-yms-pelkoisilla ei oikeasti ole kivaa, kun haluaisi pitää vaan ulkona hauskaa mutta kaikkialla pörrää jotain mitä pelkää. Ei se aina ole vaan ryhdistäytymisestä kyse. Itse en kärsi tällaisista vakavasti, mutta pari kaveria kärsii, eikä se ole kenellekään kivaa.

      Lainaa

    31. KullinHajuOnIhanaa 7.5.2015 18:08
      Tulos: -13 (17 ääntä)
      Kill it with fire before it lays eggs! (Pinja siis)

      Lainaa

    32. Tulos: -28 (36 ääntä)
      Sähkölätkä on hyvä amppareiden tappamiseen. Se on nopea ja vähiten kivul
      Jyrki N: Kyse on eri asiasta. Hyttysen listimisessä se kuolee yleensä välittömästi. Imuroimalla hämähäkit, ampiaiset, yms. ne katkovat matkalla jalkansa ja sitten kärsivät hitaan kituvan kuoleman pölypussissa. Se on julmaa ja tarpeetonta rääkkäystä.
      Muuten hyvä, mutta hyönteiset eivät tunne kipua.

      Lainaa

    33. Tulos: +24 (32 ääntä)
      S. aivartelija: Elävän eläimen imuroiminen on eläinsuojelurikos. Täällä ei saa linkkejä, mutta asiasta löytyy juttu, googlettakaa hämähäkin imurointi.
      Aijai, mulle saattaisi rapsahtaa elinkautinen kaikista niistä sadoista banaanikärpäsistä jotka olen imuroinut.

      Lainaa

    34. Tulos: 0 (12 ääntä)
      Mites onko vesisäiliöllinen imuri eläinrääkkäystä? Se ököpököhän hukkuu heti kun pääsee sinne säiliöön.

      Lainaa

    35. Tulos: +7 (33 ääntä)
      Eli jos esim. yksinasuvan araknofobiasta kärsivän asuntoon tulee hämähäkki, on tämän ihmisen vaan tyydyttävä itkemään hysteerisenä jossain nurkassa, koska ei kykene tappamaan hämistä niillä "eettisesti hyväksyttävillä" tavoilla? (Ok, apua voi varmaan pyytää, mutta mitä jos kukaan ei pääse?)

      Lainaa

    36. Tulos: +32 (54 ääntä)
      meh: Sähkölätkä on hyvä amppareiden tappamiseen. Se on nopea ja vähiten kivul Muuten hyvä, mutta hyönteiset eivät tunne kipua.
      Ote Tiede-lehden julkaisusta: "Toisaalta hän huomauttaa, että yksinkertaisimpia hyönteisiä myöten lähes kaikki eläimet kykenevät oppimaan. - Oppimiskyky edellyttää muistia. Ei tiedetä, kokevatko hyönteiset kärsimystä, mutta ainakin ne muistavat haitalliset asiat ja välttävät niitä myöhemmin." Sinähän se sankari olet, kun pystyt määrittelemään etteivät hyönteiset tunne kipua, kun siihen eivät ole aiemmin pystyneet tutkijatkaan tieteellisissä tutkimuksissa. Olisiko elämäsi kohtuuttoman paljon hankalampaa, jos pyrkisit kunnioittamaan kaikkia eläviä olentoja sen sijaan, että ilmeisesti olet itsekeskeinen, piittaamaton ja todennäköisesti empatiaan kykenemätön? Toivon elämääsi jatkossa sen verran hyviä asioita, että jaksaisit ja oppisit olemaan hyvä muita kohtaan, myös eläimiä.

      Lainaa

    37. Tulos: -4 (4 ääntä)
      Local Hero: Nyt ei auta kuin haudata imuri syvälle maan sisään ja toivoa ettei ampiainen pääse sieltä ylös.

      Lainaa

    38. Tulos: +19 (25 ääntä)
      Hämäkäkkimies: Ampiainen on hyönteinen, joten tää rinnastus ei toimi. Toi hämähäkin imuroinnin pitäminen eläinsuojelurikoksena taasen on typerintä huttua jota tullut vastaan hetkeen. Hulluja nuo kettutytöt.
      Kipua tuntevalle elävälle olennolle saa aiheuttaa kärsimystä, koska sitä ei luokitella eläimeksi? Ei saatana. Mikä estää tappamasta nopeasti, jos on pakko tappaa?

      Lainaa

    39. Epäeettistä 9.5.2015 12:36
      Tulos: +14 (32 ääntä)
      Kaikki on niin huolissaan siitä, että joku imuroi ampiaisen, mutta samalla syövät kaikenlaista tehotuotettua lihaa eivätkä suostu ottamaan selville missä oloissa ne eläimet siellä elää... Helpompi katsoa toisaalle ja kuvitella kaiken olevan hyvin :(

      Lainaa

    40. Tulos: -9 (19 ääntä)
      Ampiaiskammo: Todella hyvä idea! Pelkään ampiaisia kuollakseni ja oon miettiny mitä tekisin jos mies ei satu olemaan kotona, jos sisälle sattuu tulemaan ampiainen. Imurin putkea lähemmäs en suostuis menemään ampiaista.
      Eiköhän se ole todennäköisempää, että ihan joku muu kuin ampiainen käy sinua tuikkaamassa silloin kun miehesi ei ole kotona.

      Lainaa

    41. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Sputnik: Elämästä vieraantunut ei ole koskaan listinyt vaikkapa sääskeä? Aiai… kauhea rikos. Linnaan.
      Apina. Liiskaamisessa ole mitään väärää --> eläin kuolee välittömästi+kivuttomasti. Imuroimiseen sen sijaan ei kuole heti, vaan eläin tukehtuu hitaasti usein raajat rikkoontuneena. Mieti omalle kohdallesi. Kärpäslätkä on pop!

      Lainaa

    42. Tulos: -14 (30 ääntä)
      Jyrki N: Kyse on eri asiasta. Hyttysen listimisessä se kuolee yleensä välittömästi. Imuroimalla hämähäkit, ampiaiset, yms. ne katkovat matkalla jalkansa ja sitten kärsivät hitaan kituvan kuoleman pölypussissa. Se on julmaa ja tarpeetonta rääkkäystä.
      Olen itse ainakin välillä (aika useinkin) onnistunut lyömällä listimään hyttysen niin että se on vielä jäänyt maahan vääntelehtimään ja kitumaan kuoliaaksi. Ei voisi paljon vähempää kiinnostaa jääkö se kärsimään vai ei. Pitäiskö tästä sitten tuntea jotain mielipahaa? Olenko julma eläin- (tai siis hyönteis-)rääkkääjä? Ei se tee ihmisestä yhtään sen pahempaa tai parempaa että miten sattuu jotain hyönteisiä kohtelemaan.

      Lainaa

    43. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Local Hero: Nyt ei auta kuin haudata imuri syvälle maan sisään ja toivoa ettei ampiainen pääse sieltä ylös.
      Näen jo sieluni silmin, kuinka ampiainen iskee jalkansa (tjsp) esiin mullista. xD

      Lainaa

    44. imurisoturi 11.5.2015 8:49
      Tulos: +4 (6 ääntä)
      Kun ötökkä on imuroitu, voi suhauttaa raidia tms putkeen imurin ollessa käynnissä, jopas loppuu pörinä pian eikä tule ulos. Kannattaa vaan sammuttaa heti ettei imuri levitä myrkynhajua kämppään.

      Lainaa

    45. Tulos: +8 (10 ääntä)
      imurisoturi: Kun ötökkä on imuroitu, voi suhauttaa raidia tms putkeen imurin ollessa käynnissä, jopas loppuu pörinä pian eikä tule ulos. Kannattaa vaan sammuttaa heti ettei imuri levitä myrkynhajua kämppään.
      Jos tää oikeasti toimii, niin siinähän olis ratkaisu myös tähän eläinrääkkäysongelmaan!

      Lainaa

    46. Eikö ole tullu kellekkää muulle mieleen 12.5.2015 17:05
      Tulos: +13 (17 ääntä)
      Minä olen aina kaikenmaaliman pistävät pörriäiset siepannut tyhjään tulitikkulaatikkoon. Laatikko osittain auki (likimain kokonaan), sitten odotellaan että surisija surisee sopivalle tasaiselle alustalle --> laatikon avoin osa pörriäisen päälle --> työnnä laatikko kiinni, kiikuta pihalle ja vapauta. Ei ole kuunaan mua pistetty, eikä kostonhimoinen piikkiperse ole myöskään ikänä lähteny lentään päin, vaan raikkaan tuulenvireen haistaessaan pistää honkkelin silmään ja kaasuttaa tiehensä.

      Lainaa

    47. Tulos: -2 (4 ääntä)
      julle: Jos tää oikeasti toimii, niin siinähän olis ratkaisu myös tähän eläinrääkkäysongelmaan!
      Imurilla voi hävittää vaikka kokonaisen pesän, asettelee imurin imemän pesän suun vierestä ja jättää siihen niin jonkun ajan päästä on kaikki pimpparit pölypussissa, myrkkyä perään niin siinä se.

      Lainaa

    48. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Tällainenkin kätevä väline on olemassa ötököiden siirtelyyn kodista pihalle: http://www.mulletoi.com/shop/kodin_sisustaminen/keksinnot_kotiin/prod__12099_%C3%96tokan_siirtovaline

      Lainaa

    49. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Jyrki N: Ote Tiede-lehden julkaisusta: “Toisaalta hän huomauttaa, että yksinkertaisimpia hyönteisiä myöten lähes kaikki eläimet kykenevät oppimaan. - Oppimiskyky edellyttää muistia. Ei tiedetä, kokevatko hyönteiset kärsimystä, mutta ainakin ne muistavat haitalliset asiat ja välttävät niitä myöhemmin.” Sinähän se sankari olet, kun pystyt määrittelemään etteivät hyönteiset tunne kipua, kun siihen eivät ole aiemmin pystyneet tutkijatkaan tieteellisissä tutkimuksissa. Olisiko elämäsi kohtuuttoman paljon hankalampaa, jos pyrkisit kunnioittamaan kaikkia eläviä olentoja sen sijaan, että ilmeisesti olet itsekeskeinen, piittaamaton ja todennäköisesti empatiaan kykenemätön? Toivon elämääsi jatkossa sen verran hyviä asioita, että jaksaisit ja oppisit olemaan hyvä muita kohtaan, myös eläimiä.
      http://insects.about.com/od/insects101/f/Do-Insects-Feel-Pain.htm Hassua, sillä löysin 10 sekunnin googlauksella aiheesta, jossa aika hyvin perustellaan miksi hyönteiset eivät tunne _kipua_ (se aisti). Saanen muistuttaa, että ampiainen on Suomen vaarallisin hyönteinen ja aiheuttanut 14 kuolemaa vuosien 1998-2011 välillä (vrt. karhu, kyy: 1 kuolema) Ampiaisia tosiaan joudun tappamaan mökillä (siis sen mökin läheisyydessä jatkuvasti pörräävät yksilöt), sillä niitä on siellä aivan helvetisti. Lähin sairaala sijaitsee 40 km päässä ja ambulanssin tuloon menee se n. 30 min, jolloin esimerkiksi pisto kaulaan voisi olla kohtalokas, puhumattakaan mahdollisesta anafylaktisesta shokista. Ja sähkölätkä tosiaan on "kivuton", sillä se tappaa välittömästi. Muuten yritän välttää hyönteisten tappamista, sillä arvostan myös niiden elämää. En juurikaan koskaan tapa kotiini sisälle lentäviä yökkösiä tai muita hyönteisiä, vaan odotan että ne lentävät itse ulos. Mutta silloin kun joudun ajamaan omaa tai läheisteni terveyttä, olen myös valmis tappamaan, oli vastassa ampiainen, ihminen tai vaikkapa dinosaurus. Tiedän toki, että ymmärsit heti viestissäni mitä tarkoitin, mutta halusit vain tulla vittuilemaan. Ei siinä mitään, jos siitä nautintoa saat, mutta suosittelen ehkä ammattiavun hankkimista, jos se on ainoa nautintoa tuova asiasi.

      Lainaa

    50. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Sitä paitsi Jyrki N, syötkö sinä lihaa? Jokainen joka syö tuotantolihaa, minä mukaan lukien, on tietyllä tapaa empatiakyvytön.

      Lainaa

    51. badgehunter 19.5.2015 4:50
      Tulos: -4 (6 ääntä)
      Polttaisin sen Mielummin pihalla eikä rovio:n päämajalla.
      mau: Polttakaa vaarallinen ampiais-imuri roviolla!!!!

      Lainaa

    52. Tulos: +3 (5 ääntä)
      meh: Sitä paitsi Jyrki N, syötkö sinä lihaa? Jokainen joka syö tuotantolihaa, minä mukaan lukien, on tietyllä tapaa empatiakyvytön.
      En syö lihaa.

      Lainaa

    53. Tulos: +3 (9 ääntä)
      http://insects.about.com/od/insects101/f/Do-Insects-Feel-Pain.htm Hassua, sillä löysin 10 sekunnin googlauksella aiheesta, jossa aika hyvin perustellaan miksi hyönteiset eivät tunne _kipua_ (se aisti).
      Ja kuitenkin kyseisessä jutussa sanotaan heti alkuun: "Question: Do Insects Feel Pain? Scientists, animal rights activists, and biological ethicists have long debated this common question: do insects feel pain? It's not an easy question to answer. We can't know for certain what insects feel, so how do we know if insects feel pain?"
      meh: Tiedän toki, että ymmärsit heti viestissäni mitä tarkoitin, mutta halusit vain tulla vittuilemaan. Ei siinä mitään, jos siitä nautintoa saat, mutta suosittelen ehkä ammattiavun hankkimista, jos se on ainoa nautintoa tuova asiasi.
      En halunnut tulla vittuilemaan. Kommenttisi vaikutti ylimieliseltä ja piittaamattomalta suhtautumiselta muuta elämää kohtaan, ja se otti päähän. Enkä saanut nautintoa vastauksestani. Päälimmäisenä oli edelleenkin se harmitus. Mutta elämässäni on kyllä hyvinkin paljon asioita, joista saan iloa, hyvää mieltä ja myös nautintoa, joten huolesi minun ammattiavun tarpeesta on aiheeton. Kiitos kuitenkin, kun kannoin asiasta huolta.
      Ampiaisia tosiaan joudun tappamaan mökillä (siis sen mökin läheisyydessä jatkuvasti pörräävät yksilöt), sillä niitä on siellä aivan helvetisti. Lähin sairaala sijaitsee 40 km päässä ja ambulanssin tuloon menee se n. 30 min, jolloin esimerkiksi pisto kaulaan voisi olla kohtalokas, puhumattakaan mahdollisesta anafylaktisesta shokista. Ja sähkölätkä tosiaan on “kivuton”, sillä se tappaa välittömästi.
      Tällä perustelulla tappaminen on mielestäni OK, jos ampiaisten ei tarvitse kuolla kituen.
      Muuten yritän välttää hyönteisten tappamista, sillä arvostan myös niiden elämää. En juurikaan koskaan tapa kotiini sisälle lentäviä yökkösiä tai muita hyönteisiä, vaan odotan että ne lentävät itse ulos.
      Hyvä. Arvostan. Omalta osaltani tämä keskustelu tulee päättymään tähän. Puhtaasti ja vilpittömästi toivotan sinulle kaikkea hyvää. T: Jyrki

      Lainaa

    54. Tulos: -9 (11 ääntä)
      hipalpa: Kipua tuntevalle elävälle olennolle saa aiheuttaa kärsimystä, koska sitä ei luokitella eläimeksi? Ei saatana. Mikä estää tappamasta nopeasti, jos on pakko tappaa?
      Parastaan on se kun näkee eläimen kärsivän ennen kuolemaansa. Ja ei! Eläimet eivät mielestäni ole samanarvoisia kuin ihminen...

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ampiainen, imuri, fobia, kosto, kammo