Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mamut ja mannet

Kaikilla maahanmuuttajilla on HIV. Romanit suivaantuvat ennakkoluuloista.
Mamut ja mannet

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 64 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +531 (585 ääntä)
      Kuis purppuran leidin nimi on kokonaan sensuroitu?

      Lainaa

    2. RohtunutPeba 14.5.2015 1:21
      Tulos: +966 (1110 ääntä)
      Jos juttu alkaa sanoilla "en ole rasisti, mutta...", on 100% mahdollisuus, että kirjoittaja on rasisti.

      Lainaa

    3. Tulos: +375 (447 ääntä)
      Parhaat jutut alkaa aina: en ole rasisti, mutta... Jos on tarve sanoa noin niin joku ennakkoluulo-ongelma kyllä on.

      Lainaa

    4. Tulos: -109 (237 ääntä)
      Irina, se nimenomaan kuuluu siihen. Tää on meemi, joka on ollut olemassa jo kauan kauan ennen nettiä ja menee näin: "En ole rasisti, mutta... [tähän pitkä vuodatus rasistista paskaa]"

      Lainaa

    5. Tulos: +364 (410 ääntä)
      Jos maailmankuva on mennyt siihen että epäsiisti hissi tai jonkun tienlaitaan hajonnut auto johon venaillaan apua on suorastaan rutto ja rikos rotuepäpuhtaan salaliiton toimesta, niin elämä on varmaankin aika paranoidia ja vaikeaa. Ketä siitä vaikeudesta pitäisi syyttää on sitten eri asia...

      Lainaa

    6. Tulos: +23 (103 ääntä)
      Piste Annille.

      Lainaa

    7. Tulos: +243 (307 ääntä)
      En ole antisemitisti, mutta mielestäni juutalaiset kuuluvat keskitysleireille.

      Lainaa

    8. Tulos: -156 (416 ääntä)
      Jaaha, on mannen nimi sensuroitu kokonaan. Onko tämä sitä suvaitsevaisuutta?Koko homma mennyt ihan päin ******. Suomalainen on juntti ja rasisti, sitten peitellään romanien ja sompanssien tekoja, kuten tässä. Veikkaan että kokonaan sensuroitu purppura nimi on joku romani.

      Lainaa

    9. Tulos: +90 (100 ääntä)
      Kannattaa seurata Karkkilan Puskaradiota muutenkin, se on toisinaan jopa viihdyttävämpi kuin tämä sivusto

      Lainaa

    10. Tulos: +112 (142 ääntä)
      Käsittämätöntä miten omituisia juttuja ihmiset mielissään kelaa.Varmaan oli joku hivihepatiittinarkkisomali.Miks moinen vaihtoehto ikinään tule ensimmäisenä mieleen?

      Lainaa

    11. Tulos: +32 (56 ääntä)
      Not a racist butt http://i.imgur.com/6sPrzhY.png

      Lainaa

    12. Tulos: +101 (121 ääntä)
      tyyppi: Käsittämätöntä miten omituisia juttuja ihmiset mielissään kelaa.Varmaan oli jokuhivihepatiittinarkkisomali.Miks moinen vaihtoehto ikinään tule ensimmäisenä mieleen?
      Siksi, että jonkun tahon ideologiassa kaikki, siis ihan kaikki ongelmat ovat johdettavissa johonkin/joihinkin selvästi yksilöitäviin ihmisryhmiin, ja se joku on jo pitkän aikaa jauhanut ja jauhanut propagandaa siitä että asia on näin, ja vaikutuksille herkkä mieli on sitten alkanut ottaa jutun totena. Eli siis ihan se sama kuvio millä sama homma on hoidettu historiassa aina ennenkin.

      Lainaa

    13. Tulos: +193 (225 ääntä)
      tv.leif: Jaaha, on mannen nimi sensuroitu kokonaan. Onko tämä sitä suvaitsevaisuutta?Koko homma mennyt ihan päin ******. Suomalainen on juntti ja rasisti, sitten peitellään romanien ja sompanssien tekoja, kuten tässä. Veikkaan että kokonaan sensuroitu purppura nimi on joku romani.
      No ehkä se on siksi, että nimen omistajan löytää heti esim. Facebookista. On täällä ennenkin sensuroitu harvinaisia nimiä. Nyt oikeesti...

      Lainaa

    14. Tulos: +135 (163 ääntä)
      VÄhän taustaa tohon puskaradioon: Violetti on kokonaan sensuroitu, koska Leif käytti 12-vuotiaan siskonsa profiilia. Tien laidassa seisoskelevat romanit ovat tuon tien laidalla uutinen, koska naapurikunnan puolella asuu iso leiri romanialaisia, jotka käyvät joukolla Karkkilankin kaupoissa "ostoksilla" ja myyvät

      Lainaa

    15. Tulos: +80 (100 ääntä)
      jatkuu... myyvät mm "ostamiaan" kukkia melko agressiivisesti.

      Lainaa

    16. Tulos: +67 (89 ääntä)
      Jatkuu vielä.. Jos sitten pihasta häviää grillit ja ruohonleikkurit, talosta jonka kohdalla on nähty romanialaiset seisoskelemassa, voi jopa saada poliisin mukaansa, kun lähtee omaisuuttaan Alhovuoresta etsimään.

      Lainaa

    17. Tulos: +3 (133 ääntä)
      Ja sitten jotkut karkkilalaiset kehtaavat tulkita tämän(kin!!) rasismiksi. Saattaa ääni muuttua kellossa siinä vaiheessa kun itse joutuu rullatuksi romanialaisten toimesta tai omalta pihalta häviää tavaraa. Se kun nyt on 100% fakta että romanialaiset eivät rehellisellä asialla ole täällä! Vai mitä sanotte leirimajoituksesta konkurssissa olevan laskettelukeskuksen pihamaalla? Juu lomalla ovat varmasti, hah hah haa

      Lainaa

    18. yli opisto hörho 14.5.2015 11:27
      Tulos: +77 (141 ääntä)
      Aina kun henkilö aloittaa lauseensa "En ole rasisti" niin siitä tietää että henkilö on rasisti. En ole uusnatsi, mutta mielestäni Hitler oli maailman suurin sankari. En ole pedofiili, mutta tykkään nussia lapsia. En ole rasisti, mutta kaikki mamut kantaa hiviä ja hepatiittia eivätkä tee mitään muuta kuin rikkovat lakia. En ole kukkahattu, mutta iltapäivälehdet pitäisi saada piiloon kauppojen kassoilta etteivät lapset näe järkyttäviä uutisia.

      Lainaa

    19. Tulos: +13 (93 ääntä)
      tyyppi: Käsittämätöntä miten omituisia juttuja ihmiset mielissään kelaa.Varmaan oli joku hivihepatiittinarkkisomali.Miks moinen vaihtoehto ikinään tule ensimmäisenä mieleen?
      Niin. Koska maahanmuuttajan ei tarvitse olla narkkari sairastaakseen hepatiittia tai ollakseen hiv-positiivinen. Moni heistä on saanut nuo sairaudet jo syntyessään.

      Lainaa

    20. Tulos: +96 (150 ääntä)
      Tässä kyseisessä aloituksessa puhuttiin romanialaisista romaneista ja kotimainen versio vetäisi melonin nenään. Leirillinen, noin 40-50 kpl näitä romanian romaneja asustelee tuosta alle 15 km päästä. Ja tämä on jo monivuotinen ilmiö. Puhdistavat vanhuksia koruista kauppojen pihoilla ja tyhjentävät ihmisten pihoista kaikkea rahaksi muunnettavaa ja varastelevat kaupoista. Paikalliset, jotka ovat ilmiöön törmänneet, ovat raivona, koska näille ei voi mitään. Ja sitten on nämä kukkahattu/viherpiipertäjät, joiden mielestä se on niin ihquu kun on kansainvälisyyttä.

      Lainaa

    21. Tulos: +14 (16 ääntä)
      sp08: Kannattaa seurata Karkkilan Puskaradiota muutenkin, se on toisinaan jopa viihdyttävämpi kuin tämä sivusto
      Sama Vaasassa, varmaan muuallakin :D

      Lainaa

    22. Tulos: +113 (115 ääntä)
      Puskasta: Tässä kyseisessä aloituksessa puhuttiin romanialaisista romaneista ja kotimainen versio vetäisi melonin nenään. Leirillinen, noin 40-50 kpl näitä romanian romaneja asustelee tuosta alle 15 km päästä. Ja tämä on jo monivuotinen ilmiö. Puhdistavat vanhuksia koruista kauppojen pihoilla ja tyhjentävät ihmisten pihoista kaikkea rahaksi muunnettavaa ja varastelevat kaupoista. Paikalliset, jotka ovat ilmiöön törmänneet, ovat raivona, koska näille ei voi mitään. Ja sitten on nämä kukkahattu/viherpiipertäjät, joiden mielestä se on niin ihquu kun on kansainvälisyyttä.
      Kiitos kun selvensit. Olin nimittäin koko ajan siinä uskossa että moka käsitteli romaneja eikä romanialaisia.

      Lainaa

    23. Tulos: +91 (107 ääntä)
      tv.leif: Jaaha, on mannen nimi sensuroitu kokonaan. Onko tämä sitä suvaitsevaisuutta?Koko homma mennyt ihan päin ******. Suomalainen on juntti ja rasisti, sitten peitellään romanien ja sompanssien tekoja, kuten tässä. Veikkaan että kokonaan sensuroitu purppura nimi on joku romani.
      Voi herranjestas rauhotu nyt. Feissarimokissa on aina sensuroitu harvinaiset etunimet, koska ne olis nii helppo löytää. Ei ole nyt kyse mistään vähemmistöjen suojelemisesta ja suomalaisten juntteudesta. Vaikka tonkaltasten kommenttien takia saatkin suomalaiset vaikuttamaan aika junteilta.

      Lainaa

    24. Tulos: +52 (64 ääntä)
      Sylki oli tietenkin mustan väristä.

      Lainaa

    25. Tulos: -32 (82 ääntä)
      Ei somaleita suotta kutsuta afrikan mustaloisiksi.

      Lainaa

    26. Tulos: +16 (56 ääntä)
      Rasismisuus kukkii kuin rikkaruoho. Vaikka kuinka nyppii, aina puskee kahta kauheammin uutta.

      Lainaa

    27. Vähän kaimoja 14.5.2015 17:20
      Tulos: +39 (51 ääntä)
      tv.leif: Jaaha, on mannen nimi sensuroitu kokonaan. Onko tämä sitä suvaitsevaisuutta?Koko homma mennyt ihan päin ******. Suomalainen on juntti ja rasisti, sitten peitellään romanien ja sompanssien tekoja, kuten tässä. Veikkaan että kokonaan sensuroitu purppura nimi on joku romani.
      Nimiä myös sensuroidaan kokonaan siksi, että ne ovat harvinaisia - ettei henkilöä ei voi tunnistaa nimen perusteella!

      Lainaa

    28. Lukijon käyny 14.5.2015 18:07
      Tulos: +5 (39 ääntä)
      Transvestiitti Leif :)

      Lainaa

    29. Tulos: +45 (57 ääntä)
      gräp: Kuis purppuran leidin nimi on kokonaan sensuroitu?
      Romanit esiintyvät yleensä vähän erikoisemmilla nimillä Facebookissa, kuten "Tampereen Tenho", "Pitkäkoipi Hagert" tai "Leiffin ja Mirjamin feispuukki" Kun nimi ei noudata Etunimi+Sukunimi systeemiä, on se vaikeampi sensuroida. Sensuroinnin idea on kuitenkin se, ettei näitä henkiöitä löytäisi niin herkästi Facebookista ja heidän yksityisyyttänsä kyettäisiin suojelemaan.

      Lainaa

    30. Mutta entä... 14.5.2015 18:44
      Tulos: +6 (76 ääntä)
      Onko se sanan varsinaisessa merkityksessä rasismia, jos jotakin ihmisryhmää syrjii heidän (mahdollisesti kulttuurisidonnaisen) käyttäytymisensä perusteella, eikä syntyperän perusteella? Esimerkki: Asun soluasunnossa, jossa asuu kanssani myös Mirja ja Maija. Olen saanut Maijan kiinni siitä, että hän juo maitoa suoraan purkin suusta, ja vieläpä minun maitopurkistani. Tämän vuoksi en halua enää asua Maijan kanssa samassa asunnossa. Mirjaa en ole saanut kiinni vastaavasta toiminnasta (eli minulla ei ole syytä epäillä häntä vastaavasta), joten olen halukas asumaan Mirjan kanssa jatkossakin. Kukaan ei väittäisi minua rasistiksi. Jos taas sama tapahtuisi niin, että Maijan nimi olisi Mariam ja hänen syntyperänsä vaikka lähi-idässä, muuttusiko suhtautumiseni rasistiseksi? Tässä mokassa periaate ei tosin toteudu, koska Jenny ei voinut tietää sylkijän henkilöllisyyttä.

      Lainaa

    31. Tulos: +7 (29 ääntä)
      Klassinen "en ole rasisti, mutta..." :D

      Lainaa

    32. Niinpä niin... 15.5.2015 3:07
      Tulos: +45 (47 ääntä)
      Oliskohan syy sinä, että tekstin perässä lukee tv leif??Eli kyseinen herrasmies ei todennäköisesti oo käyttäny omaa facebookiaan kommentoidakseen.. :D Ei mulla muuta...
      gräp: Kuis purppuran leidin nimi on kokonaan sensuroitu?

      Lainaa

    33. Tulos: +32 (48 ääntä)
      RohtunutPeba: Jos juttu alkaa sanoilla “en ole rasisti, mutta…”, on 100% mahdollisuus, että kirjoittaja on rasisti.
      "En ole rasisti, mutta kaikki, mitä muukalaiset tekevät, ajattelevat ja mitä luulen heidän tekevän tai ajattelevan, ärsyttää." Ei-rasistille tiedoksi, että itse asuin Helsingin Töölössä kerrostalossa, jossa asui myös syntymäsuomalainen alkoholistimies. Tämä vitivalkoinen arjalainen luterilaisheteromies virtsasi tavanmukaan lähes päivittäin portaita alas, kerran myös tuuletusparvekkeelta alas, ja syljeksi räkälönttejä kaikki paikat, myös hissin peilin, seinät ja lattiat täyteen. Siivouksen jälkeen hissi pysyi siistinä noin tunnin. Virtsanhaju ja valumisjäljet porraskäytävässä eivät kadonneet koskaan.

      Lainaa

    34. Niinpä niin.. 15.5.2015 10:59
      Tulos: +4 (92 ääntä)
      Olenko rasisti jos sanon, että Suomessa vain ulkomaalaiset joukkoraiskaavat? Totuuden sanominen ei tee kenestäkään rasistia.

      Lainaa

    35. Tulos: +26 (28 ääntä)
      anon: Kiitos kun selvensit. Olin nimittäin koko ajan siinä uskossa että moka käsitteli romaneja eikä romanialaisia.
      No romanejahan se käsittelikin. Ei kuitenkaan Suomen romaneja vaan Romanian romaneja.

      Lainaa

    36. Tulos: +20 (42 ääntä)
      Rasismileimojen läiskiminen on vallankäyttöä ja keskustelun tukahduttamista. Rasismi eli rotusyrjintä on ennen olut ihan kätevä käsite, myös ihan älyllisessä keskustelussa. Nykyisin käsite on vain kovaa vauhtia taantumassa, fasismi-leiman ohjella, symbooliksi kaikelle omasta ideologiasta poikkeavalle. Ihmisen aivot tekevät jatkuvaa ja automaattista luokittelua jakamalla vastaantulevia henkilöitä omiin ja niihin. Luokkia on siis kaksi: me ja muut. Aivokuvauksissa on havaittu, että henkilön luokituksen perusteella eri aivojen alueet aktivoituvat. Henkilön antamaa luokittelua ei voi päätellä hänen suhtautumisestaan tai puheistaan. Esimerkiksi. Henkilö voi kuvailla kuvasta näytettyä naamaa, jonka hänen aivonsa ovat jo luokitelleet, reippaaksi ja työteliään näköiseksi mieheksi, jolla tuskin on rikollistaustaa. Tämän saman päätelmän tekeminen tapahtuu eri aivojen osissa, riippuen siitä mihin ryhmään luokittelu kohteen asetteli. Rasismi psykologisena ilmiönä on aito ja vilpitön, mutta politiikassa erityisen vastenmielistä ja vältettävää. Suomessa suurin ongelma on "niihin" kohdistuvan syrjinnän pelossa luotu "meihin" kohdistuva syrjintä, jota positiiviseksi diskriminaatioksi nimitetään. Väärin se on sekin.

      Lainaa

    37. Tulos: +10 (60 ääntä)
      Puskasta: Tässä kyseisessä aloituksessa puhuttiin romanialaisista romaneista ja kotimainen versio vetäisi melonin nenään. Leirillinen, noin 40-50 kpl näitä romanian romaneja asustelee tuosta alle 15 km päästä. Ja tämä on jo monivuotinen ilmiö. Puhdistavat vanhuksia koruista kauppojen pihoilla ja tyhjentävät ihmisten pihoista kaikkea rahaksi muunnettavaa ja varastelevat kaupoista. Paikalliset, jotka ovat ilmiöön törmänneet, ovat raivona, koska näille ei voi mitään. Ja sitten on nämä kukkahattu/viherpiipertäjät, joiden mielestä se on niin ihquu kun on kansainvälisyyttä.
      ja pitihän ne viherpiipertäjät tähänkin vetää. muuten ihan uskottava kommentti, mutta ne jotka huutelee piipertäjistä ja kommareista, ei taida itsekään ihan neutraalisti olla liikkeellä. t.vihervassaritelaketjufeministisossupummipäihdevammainenmaailmanparantaja (ettei seuraavan erimielisen kommentoijan tarvitse lisätä näitä)

      Lainaa

    38. Tulos: +8 (18 ääntä)
      Karkki: Jatkuu vielä.. Jos sitten pihasta häviää grillit ja ruohonleikkurit, talosta jonka kohdalla on nähty romanialaiset seisoskelemassa, voi jopa saada poliisin mukaansa, kun lähtee omaisuuttaan Alhovuoresta etsimään.
      Huhhuh: Ja sitten jotkut karkkilalaiset kehtaavat tulkita tämän(kin!!) rasismiksi. Saattaa ääni muuttua kellossa siinä vaiheessa kun itse joutuu rullatuksi romanialaisten toimesta tai omalta pihalta häviää tavaraa. Se kun nyt on 100% fakta että romanialaiset eivät rehellisellä asialla ole täällä! Vai mitä sanotte leirimajoituksesta konkurssissa olevan laskettelukeskuksen pihamaalla? Juu lomalla ovat varmasti, hah hah haa
      Oliko ne nyt romaneja vai romanialaisia?

      Lainaa

    39. Sekä että 15.5.2015 16:05
      Tulos: +29 (33 ääntä)
      E: Oliko ne nyt romaneja vai romanialaisia?
      Ilmeisesti Romanian romaneja.

      Lainaa

    40. Ikuisesti katkera 15.5.2015 17:22
      Tulos: +7 (67 ääntä)
      Voin sanoa, että mustalaiset itse ovat omalla toiminnallaan hankkineet huonon maineensa. Esim. itse kun olin ala-asteella, jolloin oli vielä cocoja, olin voittanut ja pelannut itselleni niitä ison laatikollisen. Isokokonen mustalaispoika tuli ja varasti kaikilta meiltä pihan lapsilta itselleen meidän cocot, jätti vain pari huonoa jäljelle minullekkin laatikkoon. Ei kukaan uskaltanut vastustaa.. Varkaita ne on.

      Lainaa

    41. Mutta entä... 15.5.2015 22:52
      Tulos: +13 (41 ääntä)
      Ikuisesti katkera: Voin sanoa, että mustalaiset itse ovat omalla toiminnallaan hankkineet huonon maineensa. Esim. itse kun olin ala-asteella, jolloin oli vielä cocoja, olin voittanut ja pelannut itselleni niitä ison laatikollisen. Isokokonen mustalaispoika tuli ja varasti kaikilta meiltä pihan lapsilta itselleen meidän cocot, jätti vain pari huonoa jäljelle minullekkin laatikkoon. Ei kukaan uskaltanut vastustaa.. Varkaita ne on.
      Eikun: Varas se poika oli. Saattaa myös olla, että romanikulttuurissa varastamista ei katsota niin pahana asiana, ja siksi mahdollisesti kyseisen kulttuurin piirissä kasvanut saattaa syyllistyä varkausrikoksiin helpommin. Nämä ovat hauskoja juttuja sikäli, että se mikä toimii tilastotasolla, ei jokaisessa tapauksessa toimi yksilötasolla. Mutta ongelmallista on ongelmien kieltäminenkin.

      Lainaa

    42. Taistelu-Jaska 15.5.2015 23:29
      Tulos: +30 (42 ääntä)
      romaneillakin se osa joka varastelee, työllistää poliisia hälyyttävän paljon ja käyttäytyy järkyttävän ylimielisesti ja huomionhakuisesti julkisislla paikoilla on pilannut maineen kaikilta. mutta totuudenmukaisesti on sanottava että tämä osa on aika iso osa heistä. etenkin tuo varastelu ja prinsessakohtelun vaatiminen vituttaa, voin sanoa kaupoissa työssä olleena/olevana. ja naapuritalon romanien koiran haki poliisi lopettavaksi, kun oli talvella 24/7 pihalla ja järkyttävän laiha, eläinparka...

      Lainaa

    43. Tulos: +16 (32 ääntä)
      En minäkään rasisti ole mutta.... Kieltämättä ärsyttää näitten Romanian romaneiden käytös ja tyyli. Niitä roikkuu Tukholmassa joka ikisessä kadun kulmassa ja Kistan centrumilla pummitaa rahaa minkä keritään samassa vilautellaan iPhone 6 et haluukko ostaa ja paikalle täräytetää huippu hienolla a6 Audilla. Eine kyllä turhaa kerää.

      Lainaa

    44. Tulos: +1 (33 ääntä)
      "En ole rasisti, mutta..." Hys. Ole hiljaa. Älä puhu. Ole vain hiljaa.

      Lainaa

    45. Tulos: -17 (41 ääntä)
      emppy: Parhaat jutut alkaa aina: en ole rasisti, mutta… Jos on tarve sanoa noin niin joku ennakkoluulo-ongelma kyllä on.
      Eli toisinsanoen itsesuojeluvaisto pelaa mitä ei voi monesta nykypäivän naisesta sanoa....

      Lainaa

    46. Tulos: +9 (29 ääntä)
      Ihmisen aivot tekevät jatkuvaa ja automaattista luokittelua jakamalla vastaantulevia henkilöitä omiin ja niihin. Luokkia on siis kaksi: me ja muut.
      Ihmisen tietoisen ajattelun pitää sitten tukahduttaa luokittelu. Sitä sanotaan sivistykseksi. Se, että pystymme käsittämään ajatteluamme erottaa meidät eläimistä.

      Lainaa

    47. Tulos: +11 (49 ääntä)
      Niinpä niin..: Olenko rasisti jos sanon, että Suomessa vain ulkomaalaiset joukkoraiskaavat? Totuuden sanominen ei tee kenestäkään rasistia.
      Olet, koska kaikki suomessa asuvat ulkomaalaiset eivät joukkoraiskaa. Ei rasismin määritelmä oikeasti ole niin kauhean vaikea ymmärtää. Vähän typerämpikin late siihen pystyy, jos oikein pinnistää.

      Lainaa

    48. Tulos: +17 (27 ääntä)
      Aivan sama oletko tumma,keltainen tai valkoinen. Aivan sama mihin uskot. Allahiin,jumalaan vai budhaan. Ihan sama mistä tykkäät. Digimoneista,pokemoneista vai transformereista. vihaan teitä kaikkia yhtä paljon :D trollface

      Lainaa

    49. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Eikö maahanmuuttaja voi olla teini?

      Lainaa

    50. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Tuli vaan mieleen, että mistä te tiedätte kuka on Romanian romani kun näette? Eikö niitä ole muitakin kuin Suomen ja Romanian romaneja? Kertokaa toki jos olen väärässä :D

      Lainaa

    51. Tulos: +25 (31 ääntä)
      Mutta entä…: Onko se sanan varsinaisessa merkityksessä rasismia, jos jotakin ihmisryhmää syrjii heidän (mahdollisesti kulttuurisidonnaisen) käyttäytymisensä perusteella, eikä syntyperän perusteella? Esimerkki: Asun soluasunnossa, jossa asuu kanssani myös Mirja ja Maija. Olen saanut Maijan kiinni siitä, että hän juo maitoa suoraan purkin suusta, ja vieläpä minun maitopurkistani. Tämän vuoksi en halua enää asua Maijan kanssa samassa asunnossa. Mirjaa en ole saanut kiinni vastaavasta toiminnasta (eli minulla ei ole syytä epäillä häntä vastaavasta), joten olen halukas asumaan Mirjan kanssa jatkossakin. Kukaan ei väittäisi minua rasistiksi. Jos taas sama tapahtuisi niin, että Maijan nimi olisi Mariam ja hänen syntyperänsä vaikka lähi-idässä, muuttusiko suhtautumiseni rasistiseksi? Tässä mokassa periaate ei tosin toteudu, koska Jenny ei voinut tietää sylkijän henkilöllisyyttä.
      Rasisti olet silloin, jos yleistät Miriamin käytöksen koskevan koko ulkoryhmää

      Lainaa

    52. Tulos: +1 (21 ääntä)
      Niinpä niin..: Olenko rasisti jos sanon, että Suomessa vain ulkomaalaiset joukkoraiskaavat? Totuuden sanominen ei tee kenestäkään rasistia.
      Ulkomaalaisviha nyt ei automaattisesti tarkoita rasismia, sillä rasismi on aate, jossa jaetaan ihmiset eriarvoisiin yhteiskunnallisiin asemiin (pelkästään) rodun perusteella. Kansalaisuuden perusteella syrjiminen ei automaattisesti tarkoita rasismia, vaikka syrjintää se toki on, eikä sen hyväksyttävämpää. Jos sanot, että vain ulkomaalaiset joukkoraiskaavat, se tarkottaisi ettei saisi tulla yhtäkään tapausta, jossa syyllisinä on ollut ihan kantaväestö. Mutta niin kauan kun ei semmoista tule, en näe että sanoissasi olisi mitään valheellista, sillä et viittaa että "kaikki ulkomaalaiset joukkoraiskaavat", joka puolestaan olisi erittäin ennakkoluuloista.

      Lainaa

    53. Tulos: -8 (30 ääntä)
      Roosa: Rasisti olet silloin, jos yleistät Miriamin käytöksen koskevan koko ulkoryhmää
      Mutta Mariam voisi vedota "rasismiin", joka valitettavasti on erittäin tehokas puolustuskeino. Kyseinen tapaus voisi mennä oikeudessakin läpi syrjintänä, niin paljon länsimaalaiset pelkäävät tulevansa leimatuksi rasisteiksi.

      Lainaa

    54. Tulos: +29 (31 ääntä)
      Roosa: nnn
      Järkevin kuulemani rasismin määritelmä on tämä: Käsitys, että jos Mahmed Haarlemista tekee jotain rikollista tai sopimatonta, se on Abdullahin, Amsterdamista, syy. Tai ajattele näin: Valitse poliitikko tai julkisuuden henkilö jota halveksit. Kuvittele sitten tilannetta jossa joudut ulkomaalaisten joukkoon jotka tuntevat suomalaisista vain sen henkilön, ja vaativat selitystä. Suvaitsevaisuus ei tarkoita sitä että kaikkea suvaitaan, ainoastaan sitä että Abdullah ei ole vastusssa Mahmedin tekemisistä, etkä sinä ole rapajuoppo vaikka Matti Nykänen onkin.

      Lainaa

    55. Tulos: -16 (36 ääntä)
      Mutta minäpäs olenkin kivenkova rasisti, ja kaikki mutiaiset pitäis heivata ulos maasta ja suurin osa manneistakin. Mitäpä sitä kiertelemään.

      Lainaa

    56. arvot tasan 20.5.2015 20:21
      Tulos: +17 (35 ääntä)
      karvanaama: Mutta minäpäs olenkin kivenkova rasisti, ja kaikki mutiaiset pitäis heivata ulos maasta ja suurin osa manneistakin. Mitäpä sitä kiertelemään.
      Sunlaiset pitäs heivata maasta. Mitäpä sitä kiertelemään.

      Lainaa

    57. Tulos: -22 (38 ääntä)
      arvot tasan: Sunlaiset pitäs heivata maasta. Mitäpä sitä kiertelemään.
      uuuuu. mikä viherhippi se siellä vinkuu?

      Lainaa

    58. uusia tartuntatapoja 1.6.2015 22:29
      Tulos: +7 (17 ääntä)
      Ja mistä lähtien sukupuolitaudit ovat tarttuneet syljestä ja silmästä? HIV siellä suussa varmaankin asusteleepi, eiku ainiin, sylki oli maahanmuuttajan. toivottavasti passittavat mielisairaalaan suoraan terveyskeskuksesta

      Lainaa

    59. joo terve 5.6.2015 1:46
      Tulos: +13 (25 ääntä)
      Nyt on ihan pakko sanoa kun satun työni kautta oikeasti tietämään jotain romanikulttuurista ja tuntemaan siihen kuuluvia ihmisiä. Ensinnäkin siihen vanhan koulukunnan romanikulttuuriin kuuluu enää murto-osa romanisukujen jäsenistä. Tätä voi olla vaikeaa uskoa, mutta suurin osa nykyajan romaneista eivät ole edes romaneiksi tunnistettavia. Romanit ja suomalaiset on niin pitkään menneet naimisiin ja perustaneet perheitä keskenään, että veri on niin sanotusti sekoittunut aika tehokkaasti ja tosi monet ihan romaniksi itsensä mieltävät on ihan suomalaisen blondeja. Romanivaatteet ei myöskään ole mikään romanin tunnusmerkki. Olen perehtynyt tähän asiaan niin paljon että voisin pitää vaikka luennon, mutta totean nyt vaan että romaneille on normaalia käyttää sitä "perinteistä" asua, mutta yhtä normaalia on olla käyttämättä. Yhteistä on yleensä se että suvun edessä, erityisesti vanhempien sukulaisten, käytetään siistejä ja siveitä vaatteita. Vaatteista et voi päätellä on henkilöllä romanitaustaa vai ei. Tärkeimpänä: HUONO KÄYTÖS EI KUULU ROMANIKULTTUURIIN! Romaneille muiden kunnioitus on tärkeää. On olemassa se kaupoissa ja mäkkäreissä ja kaduilla varasteleva ja miten sattuu käyttäytyvä osa romaneja, sitä en kiellä. Niistä eivät suomalaiset pidä, mutta eivät pidä muut romanitkaan! Tärkeää olisi ymmärtää, että on olemassa se vielä isompi joukko romaneja, jotka yleisesti paheksuvat tätä huonosti käyttäytyvää ryhmää. Näillä normaaleilla kunnollisilla työssäkäyvillä romaneilla on näille hulttioille ihan oma nimityskin, joka viittaa siihen, että siitä perseilystä sanoudutaan jyrkästi irti. Toki monet normaalitkin romanit kolevat romanikulttuurin hyvin tärkeäksi itselleen ja haluavat leimautua nimenomaan romaneiksi. Mutta heille se romanius ei nimenomaan ole varastelua, ylimielisyyttä ja törkeää käytöstä, vaan perheeseen sitoutumista, vanhempien kunnioitusta, muiden pyyteetöntä auttamista, epäitsekkyyttä ja niin monia muita asioita, joista suomalaiset voisivat oppia todella paljon. Sitä, miksi osa romaneista käyttäytyy niin päin persettä, että on onnistunut tahraamaan koko kulttuurin maineen, ei ole yksinkertaista selittää. Asiaa olisi ehkä syytä tutkia enemmän. Olennaista on kuitenkin se, että ei oikeasti ole oikein, että näiden rasittavien romanien takia leimataan koko kulttuuri ja siihen kuuluvat aivan normaalit ihmiset. Osa romaneista erottuu ulkonäöllään niin paljon, että on tavallaan ymmärrettävää kuvitella, että kaikki romanit joiden kanssa on ollut tekemisissä, käyttäytyy huonosti. Tai että ei olisi koskaan nähnyt romania töissä. Tai yliopistossa. Todellisuudessa näin ajattelevat ovat todennäköisesti olleet tekemisissä todella monien romanien kanssa, mutta eivät ole sitä edes tajunneet, koska suurin osa romaneista ei näytä siltä, miltä olemme tottuneet romaneiden näyttävän. Suurin osa ei puhu tai käyttäydy sillä tavoin, suurin osa ei erotu nimensäkään perusteella. En väitä, etteivätkö nämä perseilevät romanit olisi ongelma, mutta väitän, itse asiassa TIEDÄN, että ne romanit ovat vain ikään kuin alakulttuuri Suomen romanikulttuurissa, ihan omat piirinsä. Suomalaisessakin kulttuurissa on niin paljon vaihtelua, että asia luulisi olevan helppo ymmärtää. Ikävä kyllä äänekkäimmän ja näkyvimmän ryhmän perusteella on helppo leimata koko kulttuuri. Tietämättömyys on ihan ymmärrettävää, kaikesta ei voi tietää kaikkea. Mutta jos ei tiedä, ei kannata vetää myöskään johtopäätöksiä.

      Lainaa

    60. Quo vadis? 5.6.2015 9:52
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Sekä että: Ilmeisesti Romanian romaneja.
      Kyllä. Romanian romanit on eri asia kuin romanialaiset. Käsittääkseni ihan alunperin intiasta lähtöisin oleva ns. vaeltava kansa. Romaniassa romanialaiset käskivät matkailijoita olemaan varuillaan romanien suhteen.

      Lainaa

    61. Skipiduveinau 24.7.2016 5:46
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Voooi kaima Lailaa ! Ö3Ö

      Lainaa

    62. Tulos: +2 (16 ääntä)
      yodo: Niin. Koska maahanmuuttajan ei tarvitse olla narkkari sairastaakseen hepatiittia tai ollakseen hiv-positiivinen. Moni heistä on saanut nuo sairaudet jo syntyessään.
      Suomessa on noin 2000 ulkomaalaistaustaista hiv-positiivista. Suomessa on yli puoli miljoonaa ulkomailla syntynyttä tai ulkomaan kansalaista. "Moni heistä" on aika rankka ja rasistisia stereotypioita ylläpitävä yleistys. Kantaväestön hiv-tartuntojen määrä on useissa Afrikan maissakin alhaisempi kuin esim. Venäjällä, joten ihonvärin perusteella ei voi tehdä diagnoosia. Myöskään suomalaisen ei tarvitse olla narkkari ollakseen hiv-positiivinen, heteroseksi taitaa olla peräti yleisin tarttumatapa nykyään. Käyttäkää kondomia yhdynnässä. Hiviä ette saa minkäänvärisestä syljestä.

      Lainaa

    63. Tulos: -3 (9 ääntä)
      Onko kukaan koskaan nähnyt romani naista raskaana?

      Lainaa

    64. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Kotimies: Ei somaleita suotta kutsuta afrikan mustaloisiksi.
      Jos olisit lukenut jutun tarkkaan olisit huomannut että ei tässä mitään somalia välttämättä koskaan ollut olemassakaan.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: rasismi, rasisti, rasistinen, mamut, maahanmuuttajat, mannet, romanit, mustalainen, mustalaiset, ennakkoluulot, somalit, hissi, sylkeä, sylki