Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sohvakäräjät

Kuka on vastuussa kotibileiden jättilaskusta?
Taustatietoja: "Nella ja Taru ovat kämppiksiä. Taru järjesti bileet Nellan ollessa viikonloppuna muualla." Sohvakäräjät

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 76 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +893 (951 ääntä)
      Ratkaisu on: Älä asu kämppiksen kanssa

      Lainaa

    2. Tulos: +7 (225 ääntä)
      Mistä näitä sikiää? Argh

      Lainaa

    3. Lörpöttelijä 9.4.2015 2:01
      Tulos: +190 (248 ääntä)
      Hui, kun pelottaa.

      Lainaa

    4. yövuorolainen 9.4.2015 2:01
      Tulos: +813 (825 ääntä)
      Hankala se on laittaa vakuutukseen kun pitäis löytyä se olematon 2 700,- kuitti parin sadan sohvasta.

      Lainaa

    5. Tulos: +201 (235 ääntä)
      Bandidos tulee ja vaatii sitä 60e Nellalle :D

      Lainaa

    6. Tulos: +536 (550 ääntä)
      Onhan se vittumaista että huonekaluja särjetään. Mutta jälleen kerran sieltä nousee se "Te kyllä tuutte näkemään että vittuilitte väärälle ihmiselle!" -tyylinen uho, joka viimeistään kertoo aina kaikille asianomaisille että kyseinen ihminen on helppo sivuuttaa, ja niin oikeastaan kannattaakin tehdä. Mistä ihmisille oikein kilahtaa päähän se olemattomilla mafiasuhteillaan mahtailu ja hirvittävä uho siitä, että aikoo viedä Facebookissa ulisemisen ihan uudelle tasolle? Onko se oikeasti joskus ollut vakavasti otettavaa?

      Lainaa

    7. Tulos: +681 (691 ääntä)
      Aluksi olin Nellan puolella että tottakai hänen täytyy saada korvaus siltä joka on hänen omaisuuttaan tuhonnut, mutta hitto että alko mennä loppua kohti teksti absurdiksi. Mitähän suhteita sillä on, isin työkaverin tuttu on poliisi ja tulee pamputtaa kaikkia epäiltyjä?

      Lainaa

    8. Tulos: +242 (252 ääntä)
      Huoh. Onhan tuo aivan perseestä, että tavaraa hajoaa bileissä, joissa itse ei edes ole paikalla. Jos itse asuisin kimppakämpässä, en todellakaan antaisi kämppiksen järkätä bileitä, ilman että minä olen myös paikalla. Jos siis kyseessä nimenomaan on "bileet" eikä vaan illanistujaiset. Ellen sitten oikeasti luottaisi kämppikseen niin paljon, että hän osaa pitää porukan aisoissa, eikä mene sammumaan kesken kaiken. Heittää vaikka ihmiset pihalle, jos meno alkaa mennä niin villiksi, että huonekalutkin alkaa hajoamaan. Ehkäpä sohvan korvaamisesta kannattaisi sopia kämppiksen kanssa. En nimittäin usko, että virkavaltaakaan hirveästi kiinnostaa tämä asia. Miten hän muka pystyisi haastamaan koko porukan oikeuteen, joista suurin osa on syyttömiä, ja saada uuden sohvan tilalle?

      Lainaa

    9. Tulos: +32 (60 ääntä)
      Näitä herranterttuja on ikävä kyllä pilvin pimein. Joku näistä "mitä mä tästä hyödyn"-tyypeistä keksii vielä pitää kotibileet sisäänpäsymaksulla...

      Lainaa

    10. Tulos: +126 (128 ääntä)
      Jäi kaivelemaan että mitä tapahtui seuraavaksi? Jäikö asia kaivelemaan vai eikö?

      Lainaa

    11. Tulos: +287 (291 ääntä)
      2700e/60e = 45, Eli onko nyt niin että bileiden emäntä on sammunut kun 44 muuta tyyppiä on ollut juhlimassa heidän todnäk kaksiossa/kolmiossa? Ahdasta ainakin ollut :D

      Lainaa

    12. Tulos: +54 (66 ääntä)
      Aika halpaa disainia... Mäkin haluun!

      Lainaa

    13. Tulos: +207 (213 ääntä)
      "jos mulla on varaa kolmen tonnin sohvaan niin pystyn kyllä oikeudessaki tuhoo sut" Nella, voisinko käyttää tätä lainausta jos joskus tarvitsee uhkailla jotakuta oikeustoimilla? Korvaisin toki "sohva"-sanan jollain tilanteeseen sopivammalla, kuten auto, moottoripyörä, vene, lomamatka jne.

      Lainaa

    14. Tulos: +128 (132 ääntä)
      yövuorolainen: Hankala se on laittaa vakuutukseen kun pitäis löytyä se olematon 2 700,- kuitti parin sadan sohvasta.
      Ei tarvitse kuittia. Vakuutusyhtiöön vain ilmoitus tapahtuneesta sekä mistä ja milloin ostettu sohva. Vakuutusyhtiö sitten tekee omat laskelmat ja maksaa, jos jaksaa.

      Lainaa

    15. Tulos: +70 (74 ääntä)
      Jenna pisti suht tehokkaan hilentäjän.

      Lainaa

    16. Ministeri Nieminen 9.4.2015 6:17
      Tulos: +93 (159 ääntä)
      jowi: Mistä näitä sikiää? Argh
      Olisiko jo aika haudata tämä kenties maailman kulunein fraasi?

      Lainaa

    17. Tulos: -31 (105 ääntä)
      Ratkaisu on: Älä järjestä juhlia tai jos järjestät, älä kutsu kylään ihmisiä joista et voi olla varma. Harmittava tapaus, mutta ei voi syyttää yhden ihmisen teosta koko porukkaa.

      Lainaa

    18. Tulos: -34 (168 ääntä)
      V-mäisiä ystäviä Nellalla. Tuhosivat toisen omaisuutta ja sitten ovat kaikki niinkuin ei mitään :/ Tee rikosilmoitus, Nella!

      Lainaa

    19. Tulos: +159 (239 ääntä)
      Marco oli bileissä asiallisesti, mutta kuitenkin niin päisään, että ei edes muista oliko Nella siellä, kun häntä syyttää bileiden järjestämisestä. Oiskohan kalikka kajahtanu yhteen syylliseen.

      Lainaa

    20. Tulos: +115 (139 ääntä)
      "Mulla on varaa kolmen tonnin sohvaan ni pystyn kyllä oikeudessaki tuhoo sut". Mites toi pankkitilin suuruus vaikuttaisi oikeuskäsittelyyn? Meinasiko se lahjoa tuomarin? Siitä vaan yrittämään...

      Lainaa

    21. Tulos: -26 (98 ääntä)
      Vivirose: Ratkaisu on: Älä asu kämppiksen kanssa
      Ei, ratkaisu on: älä asu Nellan kanssa.

      Lainaa

    22. Tulos: +48 (82 ääntä)
      Onneksi länsimaisessa oikeuskäytännössä on syyttömyysolettama, siispä ketään ei voi asiasta pistää vastuuseen "varmuuden vuoksi" tyyliin "kaikki maksaa osan", vaikka sitä varsinaista rikkojaa ei löytyisikään. Antaa Nellan luulla mitä luulee, toivottavasti vie asian mahdollisimman pitkälle, niin saa itse pahasti nenilleen. :D

      Lainaa

    23. Tulos: +177 (229 ääntä)
      Kommentoijat on varmaan moni sitä ikäluokkaa, että on totuttu tuhoamaan, mutta ei kantamaan vastuuta. Vakuutusyhtiö maksaa, isi maksaa, joku muu maksaa.....me rikotaan vähän vaan, kun meillon nii hauskaa. Ymmärrän Nellan harmituksen, vaikka alkoki mopo lähtee käsistä, mutta niin olis mullakin, jos joku hajottas mun kotiani!

      Lainaa

    24. Lokkiikka 9.4.2015 8:31
      Tulos: +185 (187 ääntä)
      Kyllähän sen joku tietää kuka on sohvaa tuhonnut, viimeistään se viimeinen lähtijä. Minun tapauksessa kaveri rikkoi kännissä vuokramökin ison ikkunan osittain tahallisesti. Seuraavana päivänä intti kovasti, että olis reiluu, jos maksettais se silleen yhteisvastuullisesti. Olin alusta asti vastaan koko ajatusta, mutta tää jätkän idea sai jopa kannatusta muilta, että "kun ollaan yhdessä tää vuokrattu" ja "eikös sovittu että kulut (ruoka, vuokra ym.) menee puokkiin" Onneksi en lopultakaan joutunut maksamaan sitä 100€ osuuttani!

      Lainaa

    25. Tulos: +13 (65 ääntä)
      Hyvä kusetus muijalla, vanhasta puhkipiereksitystä soffasta pitäis saada uuden hinta :D vakuutusta ei voi siksi käyttää kun nehän ei korvaa vanhoista huonekaluista juuri mitään. Eikä tuu kyseeseen että se rakas sohva korjattaisiin ja pestäisiin mikä ois suht halpaa. Olis hyvä nähdä sen ilme jos kaverit keräis rahat ja ostais tilalle tuliterän sohvan, varmaan vituttaisi kun ei saa rahoja mutta pakko pitää pokka :)

      Lainaa

    26. Tulos: -7 (43 ääntä)
      ?????: 2700e/60e = 45, Eli onko nyt niin että bileiden emäntä on sammunut kun 44 muuta tyyppiä on ollut juhlimassa heidän todnäk kaksiossa/kolmiossa? Ahdasta ainakin ollut
      Jos se olikin 2700 markkaa. n.450€/60€= 7,5 henkilöä :|

      Lainaa

    27. Tulos: -3 (39 ääntä)
      No en minä ainakaan päästä kotiini tuntemattomia riehumaan.

      Lainaa

    28. Tulos: +18 (26 ääntä)
      Muistelen että vastaava on ollut niin että äiti valittaa

      Lainaa

    29. Tulos: -185 (205 ääntä)
      toivottavast nella jää auton alle ja kuolee, ei tollasii ihmisii kukaa tarvii

      Lainaa

    30. Tulos: +68 (72 ääntä)
      Mauno: Ratkaisu on: Älä järjestä juhlia tai jos järjestät, älä kutsu kylään ihmisiä joista et voi olla varma. Harmittava tapaus, mutta ei voi syyttää yhden ihmisen teosta koko porukkaa.
      Todennäköisesti se tuhoaminen on just tapahtunut isomman poruukan kuin vaan yhden ihmisen toimesta.

      Lainaa

    31. Tulos: -11 (35 ääntä)
      Petkele: Ei tarvitse kuittia. Vakuutusyhtiöön vain ilmoitus tapahtuneesta sekä mistä ja milloin ostettu sohva. Vakuutusyhtiö sitten tekee omat laskelmat ja maksaa, jos jaksaa.
      Kyllä tarvitsee kuitin. Tai liikkeestä tositteen ostotapahtumasta. Vakuutusyhtiö ei korvaa muuten. Yksityishenkilön velvollisuus kuittien säilyttämisestä on tällä hetkellä 7 v.

      Lainaa

    32. Tulos: +88 (90 ääntä)
      Aikamoinen tyyppi, mutta onhan tuo ihan perseestä. Mulla kämppis hajotti sängyn ja pöydän, sen lisäksi myös vessan oven tuhos ja keittiön seinän värjäsi. Siis hän ja hänen kaverit. Pitkän pennin jouduin sitten itse pulittamaan, poliisit ja vakuutusyhtiö vaan voivottelivat.

      Lainaa

    33. Tulos: +51 (77 ääntä)
      Minäkin olen nykyään alkanut lukemaan myös Feissarimokien kommenttiketjuja. Monesti tuntuu että olen ainoa täällä joka on syntynyt ennen vuosituhannen vaihtumista.
      oijjei: Kommentoijat on varmaan moni sitä ikäluokkaa, että on totuttu tuhoamaan, mutta ei kantamaan vastuuta.Vakuutusyhtiö maksaa, isi maksaa, joku muu maksaa…..me rikotaan vähän vaan, kun meillon nii hauskaa. Ymmärrän Nellan harmituksen, vaikka alkoki mopo lähtee käsistä, mutta niin olis mullakin, jos joku hajottas mun kotiani!

      Lainaa

    34. Kuusmetrinenkaulahuivi 9.4.2015 15:47
      Tulos: +20 (60 ääntä)
      Vivirose: Ratkaisu on: Älä asu kämppiksen kanssa
      Tai älä järjestä bileitä. Tai mene niihin. Tai oikestaan istu vain yksin hiljaa nurkassa verhot suljettuina äläkä puhu kellekkään. Maailma on paha paikka.

      Lainaa

    35. Tulos: +5 (37 ääntä)
      hmm: Todennäköisesti se tuhoaminen on just tapahtunut isomman poruukan kuin vaan yhden ihmisen toimesta.
      Ei vältämättä, joskus kaveripiirissä on yksi idiootti joka aina tekee kaikkee typerää, joskus useempikin. Mutta väkisinkin herää kysymys, että miksi kutsuu kotiinsa ihmisiä jotka eivät osaa olla ihmisiksi?

      Lainaa

    36. Tulos: +130 (132 ääntä)
      Ymmärrän kyllä helvetin hyvin Nellan näkökulman, mutta Tarulta se korvaus pitäisi kuitenkin vaatia ja Taru voi sitten halutessaan vaatia sen joltain muulta, jos hän tietää syyllisen. Nimittäin Taru oli bileiden pitäjänä vastuussa kämpästä.

      Lainaa

    37. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Totuutta ei vääristellä.

      Lainaa

    38. Tulos: 0 (20 ääntä)
      Tahtois nähdä sen tyypin joka paskoo 2700:n design sohvan. Quite an asshole.

      Lainaa

    39. Tulos: +9 (21 ääntä)
      Petkele: Ei tarvitse kuittia. Vakuutusyhtiöön vain ilmoitus tapahtuneesta sekä mistä ja milloin ostettu sohva. Vakuutusyhtiö sitten tekee omat laskelmat ja maksaa, jos jaksaa.
      Ja joku täällä vinkkaa tämän(kin) keskustelun vak. yhtiölle. Ei varmasti tipu penniäkään.

      Lainaa

    40. Tulos: +52 (80 ääntä)
      hymynaama: toivottavast nella jää auton alle ja kuolee, ei tollasii ihmisii kukaa tarvii
      jos luvit saman mokan ku mä, ni nella on tässä se uhri. SEN tavaroita on rikottu ku se ei oo ollu ees paikalla. kyllähän se varmasti vituttaa jos rikotaan toisen omaisuutta. vai oisko se susta ihan ookoo että sun tavaroita hajotetaan ja sit kohautetaan vaan olkapäitä "että voi harmi ku sun auto nyt meni rikki, mitäs jätit sen omalle pihalles kaikkien tuhottavaks"

      Lainaa

    41. Tulos: +33 (55 ääntä)
      Mauno: Ei vältämättä, joskus kaveripiirissä on yksi idiootti joka aina tekee kaikkee typerää, joskus useempikin. Mutta väkisinkin herää kysymys, että miksi kutsuu kotiinsa ihmisiä jotka eivät osaa olla ihmisiksi?
      miksette osaa lukee? ei tää nella oo niitä kuttunu ku ei oo itekkää OLLU PAIKALLA? mitä se sille voi että toinen kuttuu jotain epämääräsiä kavereita?

      Lainaa

    42. Tulos: -3 (5 ääntä)
      ei näy,onko tää julkaisu poistettu?

      Lainaa

    43. Tulos: +8 (10 ääntä)
      dddd: ei näy,onko tää julkaisu poistettu?
      Näkyy, ei ole poistettu.

      Lainaa

    44. Tulos: +79 (83 ääntä)
      Kyllä mä pistäisin kämppiksen aika nopeasti vastuuseen. Se on emännän/isännän tehtävä pitää huoli siitä, että vieraat käyttäytyy, VARSINKIN jos ei ole (kokonaan) oma kämppä. Jos menee ja sammuu ennen kuin juhlat edes alkavat ja vieraat sillä aikaa hajottavat paikkoja, se on voi voi. Ensi kerralla ei tee samaa virhettä.

      Lainaa

    45. Tulos: 0 (12 ääntä)
      laama: Näkyy, ei ole poistettu.
      Ihana laama!

      Lainaa

    46. Joku järki 9.4.2015 23:13
      Tulos: +53 (111 ääntä)
      No huh, kommentteja lukiessa miettii että kuinka kakaraa porukkaa täällä on ja lukiko kaikki varmasti saman kuin minä. Kyllä on kavereilla paska asenne, järki ihminen tuossa tilanteessa pahoittelisi tapahtumaa ja maksaisi osansa. Tai vaihtoehtoisesti vinkkaisi siitä joka on vastuussa. Eikä alkaisi vinkumaan, että en minä kun ne muut. Kyllä se oikeasti vituttaa, kun kusipäisten kaverien takia saa maksaa toisten tyhmyydestä. Kun se vakuutus korjaa, äiskä auttaa, tms. Yksi hailee, jos sohva on tuurilla saatu arvoaan halvemmalla, vastaavanlaisen hankkiminen kuitenkin maksaa pitkän pennin. Ja jos maksumieheksi joutuvat miettisivät seuraavalla kerralla, kannattaako todella alkaa tuhoamaan toisen ihmisen omaisuutta.

      Lainaa

    47. Tulos: -16 (18 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Olisiko jo aika haudata tämä kenties maailman kulunein fraasi?
      Anteeks kauheesti oli vaan eka asia mielessä x)

      Lainaa

    48. Tulos: -28 (38 ääntä)
      Miksi tälläisten mokien jälkeen löydän itseni vikingline.fi sivustolta jossa on rastitettu kohta vain meno...

      Lainaa

    49. Voi morjens... 10.4.2015 0:22
      Tulos: -8 (14 ääntä)
      Noinkohan vakuutusyhtiö korvaa jos asiaan liittyy alkoholi...?

      Lainaa

    50. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Sputnik: Kyllä tarvitsee kuitin. Tai liikkeestä tositteen ostotapahtumasta. Vakuutusyhtiö ei korvaa muuten. Yksityishenkilön velvollisuus kuittien säilyttämisestä on tällä hetkellä 7 v.
      Kyllä muuten korvaa ilman kuittia. Multa ei ole kertaakaan pyydetty kuittia vaikka vuoden sisällä kolme kertaa hain korvauksia ja ne kaikki täytenä sain. Ehkä yhtiökohtaista mutta mun kohdalle ei ole osunut.

      Lainaa

    51. Tulos: -14 (18 ääntä)
      Frisker: “Mulla on varaa kolmen tonnin sohvaan ni pystyn kyllä oikeudessaki tuhoo sut”. Mites toi pankkitilin suuruus vaikuttaisi oikeuskäsittelyyn? Meinasiko se lahjoa tuomarin? Siitä vaan yrittämään…
      No niinpä, Suomi onneks ei oo vielä niin korruptoitunu että toi onnistuis :D nella herättää vaan myötähäpeää

      Lainaa

    52. Tulos: +30 (62 ääntä)
      Kyllä muakin vituttaisi tossa kohtaa toi kavereitten asenne. Otetaan myös huomioon sekin, ettei tiedetä mitkä keskustelut on tehty ennen mokaa ja onko Nella jo koittanut etsiä muualta syyllistä. Mun mielestä se hoitaa ton homman aika asiallisesti, ja pakko tunnustaa, että itselläkin palaisi käpy tuon Marcon (ei oikeesti, onko se kirjoitettu ceellä..) ja muiden asenteeseen. Joko kaikki maksaa tai sitten porukka kertoo kuka sen teki, so simple is that. Samalla systeemillä toimittiin peruskoulussakin. Kun yksi mokaa, koko porukka kärsii. Ainakin siis näin meillä 80-luvulla syntyneillä. Olisi muuten jännä tietää, miten käräjien kävi.

      Lainaa

    53. Tulos: +33 (39 ääntä)
      Vivirose: Ratkaisu on: Älä asu kämppiksen kanssa
      Parempi ratkaisu: kämppäkaveri alkaa hallita alkoholinkäyttöään ja lakkaa luuhaamasta epämääräisessä seurassa.

      Lainaa

    54. Tulos: +33 (41 ääntä)
      Slobo: Onneksi länsimaisessa oikeuskäytännössä on syyttömyysolettama, siispä ketään ei voi asiasta pistää vastuuseen “varmuuden vuoksi” tyyliin “kaikki maksaa osan”, vaikka sitä varsinaista rikkojaa ei löytyisikään. Antaa Nellan luulla mitä luulee, toivottavasti vie asian mahdollisimman pitkälle, niin saa itse pahasti nenilleen.
      Nenilleen siitä että vaatii korvauksia sohvasta jonka joku noista älyvälkyistä tuhosi? Uuuuu.

      Lainaa

    55. yli opisto hörho 10.4.2015 10:02
      Tulos: +10 (18 ääntä)
      Kyllä vituttaisi minuakin, mutta tuo menee jo kyllä niin överiksi taas..

      Lainaa

    56. Tulos: +10 (12 ääntä)
      dollyboy: Kyllä mä pistäisin kämppiksen aika nopeasti vastuuseen. Se on emännän/isännän tehtävä pitää huoli siitä, että vieraat käyttäytyy, VARSINKIN jos ei ole (kokonaan) oma kämppä. Jos menee ja sammuu ennen kuin juhlat edes alkavat ja vieraat sillä aikaa hajottavat paikkoja, se on voi voi. Ensi kerralla ei tee samaa virhettä.
      Tämän takia en järjestä.. ainakan omassa asunnossa enään bileitä.. nimittän ovi oli lähteny karmeista irti.

      Lainaa

    57. Tulos: +5 (21 ääntä)
      Miten niin vakuutusmaksut nousee jos vakuutusta käyttää?

      Lainaa

    58. Samaa ihmettelin 10.4.2015 12:52
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      Sinttu: Miten niin vakuutusmaksut nousee jos vakuutusta käyttää?
      Tähän samaan minäkin ekana tartuin, onko jossain yhtiöissä kotivakuutuksessa samanlainen bonusjärjestelmä kuin liikennevakuutuksissa? Omassa yhtiössä ei ainakaan ole, ei ole koskaan vakuutusmaksut nousseet. Eri asia sitten, että kuinka paljon se vakuutusyhtiö korvaa. Ei ainakaan yli ostohinnan mikä tässä tapauksessa on varmasti selvästi alle tuon 2700€. Vaikka kuinka olisi ollut viimeinen kappale tai ale loppunut niin ei sille vaan voi mitään, ei ketään voi velvoittaa korvaamaan kalliimpaa hintaa kuin oikea ostohinta on ollut.

      Lainaa

    59. Tulos: +39 (55 ääntä)
      Nellan omaisuutta on tuhottu ja hänen tulisi saada käypä korvaus tai sohvan restaurointi järjestettyä. Syyttömillä paikalla olleilla ei ole mitään velvollisuutta maksaa korvauksia. Tarua voidaan moraalisesti pitää jossain määrin osavastuullisena. Jos syyllistä\syyllisiä ei saada luotettavasti osoitettua, niin korvauksia voi ainoastaan yrittää periä vakuutusyhtiöltä. Nellan käytös on asiatonta ja tuomittavaa, vitutuksen määrä ei oikeuta huonoon käytökseen. Sohvan saaminen edullisesti ei tee vastaavan tilalle hankkimisesta edullista, joten täyden hinnan saaminen olisi tässä mielessä perusteltua. Vakuutusyhtiötä tämä seikka tuskin kiinnostaa.

      Lainaa

    60. Jamppa Tuamine 10.4.2015 18:35
      Tulos: -7 (21 ääntä)
      Maksanu 2700 mitä? Oravannahkoja vai ruplia? Ja 2700€ muka design-sohvasta... bitch please! Saa todellakaan tolla hinnalla edes design nojatuolia!

      Lainaa

    61. Jamppa Tuamine 10.4.2015 18:38
      Tulos: -50 (64 ääntä)
      juu: miksette osaa lukee? ei tää nella oo niitä kuttunu ku ei oo itekkää OLLU PAIKALLA? mitä se sille voi että toinen kuttuu jotain epämääräsiä kavereita?
      Kuttu? Siis lammas = kuttu? Miten noi ylläolevat lauseet pitäis lukee ja ymmärtää? Ei tää Nella oo niitä lampaita? Mitä se sille voi jos toinen lammas jotain epämääräisiä kavereita?! WTF!

      Lainaa

    62. Tulos: +14 (30 ääntä)
      Jamppa Tuamine: Kuttu? Siis lammas = kuttu? Miten noi ylläolevat lauseet pitäis lukee ja ymmärtää? Ei tää Nella oo niitä lampaita? Mitä se sille voi jos toinen lammas jotain epämääräisiä kavereita?! WTF!
      Kuttunu = Kutsunut.

      Lainaa

    63. Tulos: +21 (37 ääntä)
      Slobo: Onneksi länsimaisessa oikeuskäytännössä on syyttömyysolettama, siispä ketään ei voi asiasta pistää vastuuseen “varmuuden vuoksi” tyyliin “kaikki maksaa osan”, vaikka sitä varsinaista rikkojaa ei löytyisikään. Antaa Nellan luulla mitä luulee, toivottavasti vie asian mahdollisimman pitkälle, niin saa itse pahasti nenilleen.
      Mutta eikös sellainen osa ole korvausvelvollisuudessa kuin yhteisvastuu? Ainakin joskus meille yläasteella, kun poliisi kävi valistusta pitämässä, hän kertoi, että jos esim. on 7 henkilön joukko paikalla, ja niistä kaksi keksii rikkoa koulun ikkunoita, niin koko porukka olisi siinä korvausvelvollisia, jos ne muut eivät ole yrittäneet estää ikkunoiden rikkomista/ hälyttäneet apua. Ehkä tota samaa voisi soveltaa tässä sohvanrikkomisessakin?

      Lainaa

    64. moronääs 11.4.2015 9:44
      Tulos: +17 (27 ääntä)
      Jamppa Tuamine: Kuttu? Siis lammas = kuttu? Miten noi ylläolevat lauseet pitäis lukee ja ymmärtää? Ei tää Nella oo niitä lampaita? Mitä se sille voi jos toinen lammas jotain epämääräisiä kavereita?! WTF!
      kuttu = vuohi

      Lainaa

    65. Tulos: +35 (37 ääntä)
      Eikö tässä ole päivän selvää, että juhlien järjestäjä on vastuussa? Koska sohvanomistaja ei ole ollut paikalla ja kämppis on bileet järjestänyt, niin kämppis on vastuussa. Näin ainakin itse olen toiminut aina. Joskus omissa juhlissakin sattunut kaikenlaista ja tavaraa mennyt rikki (ei noin kallista tai suurta, mutta kuitenkin) ja syyllisen olen etsinyt ja jos kukaan ei ole myöntänyt niin totean, että tässä kämpässä ei sitten juhlia enää järjestetä. Ja sen jälkeen aina on joku nöyränä myöntänyt, että on syyllinen. Yhdessä ollaan korjattu mitä on hajalle menny. näin kaikille jää hyvä mieli ja juhlia on voitu järjestää jatkossakin, kun tietää että kaikki ovat rehellisesti liikenteessä.

      Lainaa

    66. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Sputnik: Kyllä tarvitsee kuitin. Tai liikkeestä tositteen ostotapahtumasta. Vakuutusyhtiö ei korvaa muuten. Yksityishenkilön velvollisuus kuittien säilyttämisestä on tällä hetkellä 7 v.
      Ei tarvitse kuittia. Meilläkin kun tv hajos, kysyttiin vaan "onko kuittia tallessa" rastitin kohdan EI ja silti rahat tuli.

      Lainaa

    67. Tulos: -3 (25 ääntä)
      Woodie: Kyllä muakin vituttaisi tossa kohtaa toi kavereitten asenne. Otetaan myös huomioon sekin, ettei tiedetä mitkä keskustelut on tehty ennen mokaa ja onko Nella jo koittanut etsiä muualta syyllistä. Mun mielestä se hoitaa ton homman aika asiallisesti, ja pakko tunnustaa, että itselläkin palaisi käpy tuon Marcon (ei oikeesti, onko se kirjoitettu ceellä..) ja muiden asenteeseen. Joko kaikki maksaa tai sitten porukka kertoo kuka sen teki, so simple is that. Samalla systeemillä toimittiin peruskoulussakin. Kun yksi mokaa, koko porukka kärsii. Ainakin siis näin meillä 80-luvulla syntyneillä. Olisi muuten jännä tietää, miten käräjien kävi.
      No ei muuten todellakaan tarvitse maksaa sellaisesta, mitä ei itse ole rikkonut :D Ja muillekin, jotka täällä inisee: Toki voidaan kaveriporukalla päättää olla reiluja ja maksaa tuntemattomien vahinkoja, mutta jos joku laittaa laskua tuommoisesta, niin senttiäkään ei tarvitse maksaa muuten kuin oikeuden päätöksellä, joka perustuu todisteisiin joiden mukaan juuri SINÄ sohvan rikoit.

      Lainaa

    68. Tulos: +2 (22 ääntä)
      Aurinko: Mutta eikös sellainen osa ole korvausvelvollisuudessa kuin yhteisvastuu? Ainakin joskus meille yläasteella, kun poliisi kävi valistusta pitämässä, hän kertoi, että jos esim. on 7 henkilön joukko paikalla, ja niistä kaksi keksii rikkoa koulun ikkunoita, niin koko porukka olisi siinä korvausvelvollisia, jos ne muut eivät ole yrittäneet estää ikkunoiden rikkomista/ hälyttäneet apua. Ehkä tota samaa voisi soveltaa tässä sohvanrikkomisessakin?
      Niin jos saadan kaikki kiinni "itse teossa" katsomassa vierestä kun toiset rikkoo. Nella ei millään voi todistaa, että vaikkapa Marco katseli vierestä, kun sohvaa sotkettiin. Ei tarvitse korvata sellaista, minkä hajottamiseen ei millään lailla liity.

      Lainaa

    69. Puolikiero_savolainen 14.4.2015 7:17
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Ei todellakaan tarvita kuittia vak.yhtiölle, eri juttu on selittää mitä kävi. Jos kertoo totuuden, niin voi tulla ongelmia korvausten kanssa koska vahinko on tapahtunut törkeän huolimattomuuden (humalan siis..) vuoksi. Ikävähennysten jälkeen saa varmaan jonkin satkun. Ja kyllä, vakmaksut voivat nousta myös tapauskohtaisesti, mutta se vaatii jo useamman vahingon vuodessa. Näin ainakin eräässä suurimmista..

      Lainaa

    70. Tulos: +24 (32 ääntä)
      Eniten pisti silmään nämä tyypit, jotka huutaa kotivakuutusta apuun. Ilmeisesti tapana on kiertää bileitä hajoittamassa paikkoja ja sitte olla vaan, että "Kotivakuutus hoitaa, pane sinne piikkiin.".

      Lainaa

    71. Tulos: +21 (31 ääntä)
      neoa: Ei, ratkaisu on: älä asu Nellan kanssa.
      Mä en nyt ihan käsitä miks porukka haukkuu Nellaa? Kyllä varmaan moni muukin täällä vetäs aikamoiset raivarit, jos näin kävis itelle? Nyt kuitenki Nella joutu haukkujen kohteeksi, koska vaati että tuhottu omaisuus korvataa? Te siis vaan naurasitte, jos joku tuhois teidän kalliin sohva? Olkoonki et on saanu halvemnalla, tuskin kuitenkaa enää saa yhtä halvalla sohvaa..

      Lainaa

    72. Tulos: +15 (27 ääntä)
      Jyrki: Eniten pisti silmään nämä tyypit, jotka huutaa kotivakuutusta apuun. Ilmeisesti tapana on kiertää bileitä hajoittamassa paikkoja ja sitte olla vaan, että “Kotivakuutus hoitaa, pane sinne piikkiin.”.
      Itseäni taas pisti eniten silmään ihminen, joka ilmoittaa "tuhoavansa" ihmisiä "oikeudessa" vain siksi, koska hänellä "on varaa kolmen tonnin sohvaan", sekä järjestävänsä näille "rikosrekisterin" vaikka ei "mitään olis henk.koht. rikkonut". Eli ts. esittää, että oikeusjärjestelmämme perustuu sille kuinka rikas on eikä itsenäisen tuomarin puolueettomalle päätökselle, että mitä kenenkin jälkikäteen näytetään tehneen ja onko tuo teko määritelty kielletyksi eduskunnan säätämässä laissa. Ymmärrän toki, että syntyy vastareaktio jos oma esine X rikotaan kun on poissa. Vielä kurjempaa jos tälle mielipahalle ei osoiteta tukea ja ymmärrystä. Ymmärrän myös, että syntyy vastareaktio jos ilmoitusluonteisesti vaaditaan itsemääritettyä korvaussummaa itsemääritetyltä joukolta asiasta X ennen kun vastuullisia on edes yritetty selvitettää.

      Lainaa

    73. Tulos: +4 (12 ääntä)
      No ei nyt kolmen tonnin sohva vielä niin kallis ole että sillä noin kannattaa brassailla. Vaikka kyllähän se silti vituttaa jos omaisuus tuhotaan mutta ei nyt ryhdytä vielä miljonääriksi tollasesta...

      Lainaa

    74. Tulos: +6 (8 ääntä)
      muki: Miksi tälläisten mokien jälkeen löydän itseni vikingline.fi sivustolta jossa on rastitettu kohta vain meno…
      Sut selvästi halutaan helvettiin täältä.

      Lainaa

    75. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Mitenköhän tässä sitten kävi

      Lainaa

    76. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Aurinko: Mutta eikös sellainen osa ole korvausvelvollisuudessa kuin yhteisvastuu? Ainakin joskus meille yläasteella, kun poliisi kävi valistusta pitämässä, hän kertoi, että jos esim. on 7 henkilön joukko paikalla, ja niistä kaksi keksii rikkoa koulun ikkunoita, niin koko porukka olisi siinä [...]
      Ei pidä paikkaansa. Yhteisvastuu pätee vain silloin, kun kaikki ovat osallistuneet toimintaan, josta olisi voinut seurata vahinko, ja korvattava vahinko on sattunut. Esimerkki: 3 poikaa on koulun pihalla, valvontakamerasta näkyy että 2 kivittää koulua ja kolmas seisoo vieressä, 1 kivi osuu ikkunaan eikä kumpikaan koulua kivittänyt poika tunnusta että hänen kivi oli ikkunan rikkonut. Tässä tilanteessa molemmat kiviä heitelleet pojat ovat korvausvastuussa (koska molemmat osallistuivat toimintaan joka aiheutti ikkunan särkymisen, eikä ole selvillä kumpi ikkunan oikeastaan rikkoi) mutta kolmas poika ei (hän ei heittänyt kiviä eikä siten voinut osallistua ikkunan rikkomiseen). Jos taas ei ole selvillä edes sitä, kuka tai ketkä kiviä heittivät, ei voida ketään asettaa vastuuseen. Pelkkä läsnäolo ei tuota laillista vastuuta, vaikka voidaan sanoa että moraalinen vastuu estää vahingonteko oli kaikilla
      Jos tätä sovelletaan mokan tapaukseen: jos on tiedossa, että useampi ihminen oli hyppinyt/riehunut sohvalla, mikä olisi voinut myötävaikuttaa sen hajoamiseen, ja kukaan ei tunnusta että juuri hän olisi sen hajottanut, kaikki sohvalla hyppineet voidaan määrätä korvaamaan sohva, mutta niitä juhliin osallistujia, jotka eivät sohvaan kajonneet, ei voida vaatia korvaamaan mitään

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sohva, design, huonekalut, bileet, juhlat, rikki, korvaus, vakuutus, kotivakuutus, lasku, rikottu, rikkinäinen, vahinko, vahingonkorvaus, oikeus, rikosrekisteri