Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Epäreilu elämä

Kauhukakara kuriin! Äiti antaa asiallisen ojennuksen silmille hyppivälle tyttärelle.
Epäreilu elämä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 159 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +3827 (3865 ääntä)
      Hyvä äiskä!

      Lainaa

    2. Tulos: +1721 (1741 ääntä)
      Luulin eka et Daniela ei saanu ajokorttia koska ei olis päässy kokeesta läpi. Osottautuki et Danielan pihapuu ei ookaan rahapuu. Voi rähmä!

      Lainaa

    3. Leijakirka 16.4.2015 0:47
      Tulos: +2299 (2309 ääntä)
      Asiallinen mutsi! Tuollaisille roikalemuijille pitää sanoa suoraan!

      Lainaa

    4. Tulos: +2104 (2134 ääntä)
      Ei helvetti nyt oikeasti. Koska äiti vaikuttaa vielä asialliselta ja tuntuu hoitavan velvollisuutensa hyvin, niin miten ihmeessä tytöstä on kasvanut tuollainen laiska vastuuntunnoton lapamato? Pudotettiinko hänet vauvana?

      Lainaa

    5. Tulos: +1536 (1608 ääntä)
      Danielan kaltaiset kiittämättömät pennut olisi niin pitänyt sulkea johonkin laitokseen vaikka vuodeksi ennen täysi-ikäisyyttä. Vuosi tiukkojen sääntöjen, kurin ja 24/7 valvonnan alaisena, sen jälkeen osattaisiin ehkä arvostaa äidin huolenpitoa. Mä en oo vielä edes 18, enkä silti ole pahimmissakaan murrosiän hormonimyrskyissä sanonut omaa mutsia huoraksi. Jotain kiitollisuutta ja toisen kunnioittamista sentään.

      Lainaa

    6. Tulos: -1259 (1521 ääntä)
      Siis ei voi olla totta että äiti käskee tiskata ilmatteeks eikä maksa ajokorttia. On kyllä aika epäreilua touhua että tehdään lapsia mutta ei huolehdita niistä. Jos mutsi ei suostu maksaa ajokorttia Danielan kannattaa hankkiutua paksuksi. Siinä mutsi sais miettiä kaks kertaa kannattiko kun joutuis huolehtia sekä lapsesta että lapsenlapsesta.

      Lainaa

    7. Tulos: +975 (989 ääntä)
      Sääliks käy äitiä.

      Lainaa

    8. Tulos: +237 (349 ääntä)
      Siinä on kyllä nuorukaisen asenne kohillaan :D kaikki vaa ilmatteeks ja heti mulle..

      Lainaa

    9. Tulos: +794 (822 ääntä)
      Hyvä, Emma! Tuossa tilanteessa ei oikein muu auta kuin alkaa natsilinjalle. Olen itsekin melko kermapersekakara, joka on saanut elämässä ehkä enemmän tukea kuin mitä olisi omalla vastavuoroisuudellaan ansainnut, mutta ei olisi tullut ikinä mieleenikään alkaa huoritella vanhempiani! Vaikka asuinkin suht vanhaksi vanhempien helmoissa tekemättä kotona juuri mitään, niin mulla ei ollu koskaan sellaista harhakäsitystä, että raha on ilmaista tai että ansaitsen mitään etuoikeuksia pelkällä olemassaolollani. Vanhemmat on vaan joskus vastoin lapsen omaa etua liian kilttejä, eikä potki tarpeeksi kovaa persauksille.

      Lainaa

    10. Tulos: +652 (678 ääntä)
      En ymmärrä, miten kukaan voi kutsua äitiään huoraksi. Tai no ehkä siinä vaiheessa, kun tämä on todistetusti ottanut rahaa seksistä. Ja kun Danielan äiti vaikuttaa vieläpä oikein kelpovanhemmalta, ymmärtäisin paremmin, jos äiti suhtautuisi tyttäreensä samoin kuin tytär äitiinsä.

      Lainaa

    11. Tulos: +660 (668 ääntä)
      Äiti 1 - Daniela 0

      Lainaa

    12. Tulos: +524 (528 ääntä)
      Loistavia vastauksia äidiltä!

      Lainaa

    13. Tulos: +446 (452 ääntä)
      Danielan saisi laittaa johonkin soluun asumaan, oppisipahan kuinka pieni homma ne roskat on lopulta viedä

      Lainaa

    14. Tulos: +408 (466 ääntä)
      Tylsimys: Siis ei voi olla totta että äiti käskee tiskata ilmatteeks eikä maksa ajokorttia. On kyllä aika epäreilua touhua että tehdään lapsia mutta ei huolehdita niistä. Jos mutsi ei suostu maksaa ajokorttia Danielan kannattaa hankkiutua paksuksi. Siinä mutsi sais miettiä kaks kertaa kannattiko kun joutuis huolehtia sekä lapsesta että lapsenlapsesta.
      Toivottavasti tää oli paskaa läppää?

      Lainaa

    15. Tulos: +191 (195 ääntä)
      go mama

      Lainaa

    16. Tulos: +142 (348 ääntä)
      Huhhuh, kun mä olin 19, olin asunu pari vuotta omillani, oli koulu käyty ja työpaikka ja työpäivien jälkeen vieläpä kotona tiskasin ja tein ruokaa ja vein roskatkin ja vieläpä ihan ilmasiks! Ja oli ajokorttikin btw. Ja tää oli mun mielestä aivan normaalia elämää. Ja itsenäistymistä, mikä taitaa olla Danielalle ja muulle pullamössökansalle vieras käsite.

      Lainaa

    17. persikkapuu 16.4.2015 1:38
      Tulos: +417 (423 ääntä)
      Kyllä, Daniela, sinä teet kotitöitä kun arvon äitisi käskee. Selvästikään ei käske edes kovin usein.

      Lainaa

    18. Tulos: +432 (438 ääntä)
      Ihan kamala kakara... o.o Äiti parkaa käy sääliksi, mutta onneksi osaa sanailun paremmin kun jälkeläinen :D

      Lainaa

    19. Tulos: +222 (230 ääntä)
      rispektit mamalle

      Lainaa

    20. Tulos: +95 (105 ääntä)
      tulevaisuuden toivo.

      Lainaa

    21. Että sellasta 16.4.2015 1:54
      Tulos: +546 (562 ääntä)
      Vaikka yleensä olen aina sitä mieltä, että tälläset välienselvittelyt olisi fiksumpaa hoitaa ihan vaan perheen kesken kotona, niin nyt pakko sanoa, että tässä on kyllä just oikeessa kohtaa äippä lähtenyt julkisen häpäisemisen linjalle tuon Danielan huora-kommentin jälkeen. Joku roti, toivottavasti kasvaa vielä kunnollinen aikuinen tästäki kermapyllystä, kun teinihormonit jossain vaiheessa hellittää ja todellisuus iskee tilalle.

      Lainaa

    22. Tulos: +192 (222 ääntä)
      Täysi-ikäinen lapsi kotona on usein vielä aika ulalla elämän realiteeteista. Muista itsekin, kun 20-vuotiaana lähdin maailmalle. Siinä kohtaa oli vielä tottunut siihen että mutsi hoitaa ja mutsi maksaa, ja että mutsilla on velvoite jollain tapaa tehdä näitä asioita vaikka olin jo monta vuotta ollut täysi-ikäinen. Kaikeksi onneksi en koskaan ollut erityisen hankala lapsi mutta siitä huolimattakin se, kun sitten huomasi että asioista täytyi pitää itse huolta, oli melkoisen herättävä kokemus. Siinä kohtaa, kun vanhempi oikeasti iskee eteen että omapahan on elämäsi, tee tai jää ojaan makaamaan, alkaa tajuta mitä oikeasti odotetaan. Kaikeksi onneksi tuollainen räkäpäisempikin tapaus oppii viimeistään siinä kohtaa kun oikeasti joutuu pihalle ja rahahana menee kiinni. Siinä ei huorittelu oikein auta.

      Lainaa

    23. Tulos: +327 (333 ääntä)
      Jos tuo tytär ois saanut sen ajokortin, niin seuraavaksi se varmaan angstais ja huorittelis Emmaa, kun Emma menis omalla autollaan duuniin, eikä jättäis autoaan tyttärelleen, et se idiootti voisi ajaa hurua Emman piikkiin. Emman ainoa virhe on se, ettei se potki tuota teiniä pois kattonsa alta ja käske sitä ottaa vastuuta omasta elämästään. Kyllä siinä mieli muuttuu tuollaisella angstaajallakin, kun joutuis itse maksaan vuokrat, ruoat, laskut ja muut elämisen kustannukset.

      Lainaa

    24. Badgeville 16.4.2015 2:23
      Tulos: -3 (65 ääntä)
      Tylsimys: Siis ei voi olla totta että äiti käskee tiskata ilmatteeks eikä maksa ajokorttia. On kyllä aika epäreilua touhua että tehdään lapsia mutta ei huolehdita niistä. Jos mutsi ei suostu maksaa ajokorttia Danielan kannattaa hankkiutua paksuksi. Siinä mutsi sais miettiä kaks kertaa kannattiko kun joutuis huolehtia sekä lapsesta että lapsenlapsesta.
      Odotas. Mitä ihmettä tässäkin tarkoitetaan? Wtf

      Lainaa

    25. Kunnollinen 16.4.2015 2:47
      Tulos: -738 (764 ääntä)
      Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään... Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.

      Lainaa

    26. Tulos: +12 (100 ääntä)
      Tylsimys: Siis ei voi olla totta että äiti käskee tiskata ilmatteeks eikä maksa ajokorttia. On kyllä aika epäreilua touhua että tehdään lapsia mutta ei huolehdita niistä. Jos mutsi ei suostu maksaa ajokorttia Danielan kannattaa hankkiutua paksuksi. Siinä mutsi sais miettiä kaks kertaa kannattiko kun joutuis huolehtia sekä lapsesta että lapsenlapsesta.
      Joko olet harvinaisen ajattelematon taikka typerä yksilö, tai sitten et taida sarkasmin jaloa taitoa kovin hyvin. Toivon, että tässä oli kyse jälkimmäisestä. Mokaa kommentoiden; asiallisia pointteja äipältä! Tunnen itsekin erään (teini)tapauksen, joka saa kaiken haluamansa, jos ei saa pyytämällä niin sitten raivoaa ja angstaa, kunnes vanhemmat antavat periksi - ja näin tapahtuu aina. Toisaalta kyllä äidilläkin kasvatus tainnut siinä mielessä hiukan epäonnistua, jos lapselle tulee edes mieleen kutsua äitiään huoraksi... Mutta kliseisesti todettakoon, että kukaan ei ole täydellinen. :)

      Lainaa

    27. Tulos: +609 (641 ääntä)
      Kunnollinen: Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään… Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.
      Sä pistit sun porukat maksamaan sun autokoulun 22-vuotiaana ja pistät nimimerkikseks Kunnollinen. Vittu oikeest :DDDD

      Lainaa

    28. Tulos: +96 (230 ääntä)
      Jokainen kai tyylillään ja kasvatustaustoillaan mutta... Jotenkin vain mietin silti että miksi kukaan haluaa edes asua porukoillaan enää 19-vuotiaana? Okei, joillakin voi olla joku olosuhteiden pakko tai muu vastaava mutta silti mietin tota. Okei itse muutin lastenkotiin ylä-asteella koska mulla ihan oikeasti oli sellaiset vanhemmat jotka eivät pitäneet huolta. Enkä ollut mikään riehuja tai mitään sellaista, tarvitsin vain kodin. Muutin itsenäistymis-asuntoon 17-vuotiaana mikä tarkoitti käytännössä ihan normaalia vuokra-asumista vaikka joku aikuinen aina joskus kävikin tsekkaamassa kuinka sujuu. 18-vuosiaana kokonaan omilleen ihan tavalliseen vuokra-asuntoon. Eikä siellä lastenkodissakaan saanut vain makoilla miten sattuu, itse piti pestä pyykkiä ja siivota. Mutta mulla oli siellä hyvä olla koska siellä oli oikea koti ja turvalliset aikuiset. Tollanen angstaaja oppisi kunnioittamaan hyviä vanhempiaan ja olojaan viimeistään jossain vastaavassa paikassa jossa angstaajat laitetaan aika äkkiä ojennukseen. Toki se on nyt hieman myöhäistä kun on siihenkin jo aika yli-ikäinen mutta elämää voikin sitten opetella kantapään kautta kun se "Huora"-mutsi lopulta asettaa rakkaudelleen rajat ja potkii ulos ulkomaailmaan.* Ps. Mullakaan ei ole vielä ajokorttia, vasta haaveilen siitä vaikka ikää on reilusti yli 20. Mutta ei se minua haittaa, tiedän että sitten kun saan siihen sekä autoon/huoltoon/ajamiseen haalittua rahat niin se on ainakin itse ansaittua ja siitä jää parempi mieli. :)

      Lainaa

    29. Tulos: +166 (178 ääntä)
      Emma, ota yhteyttä etsivään nuorisotyöhön. Sitä löytyy jo monelta paikkakunnalta. Löytynee jotain hyödyllistä tekemistä Danielalle, ja tukea alkuun pääsemiseen (työ- ja kouluasioissa nyt ainakin, kämppäasioista en tiiä). Daniela, saatanan kakara! Jo toi kuva on naurettava :D It's time to grow the fuck up! Sun henkinen kehitys on jämähtäny pikkuteinin tasolle... Tommoset nyyhkykuvat varsinkin täysin oikeutetusta asiasta on 13-14-vuotiaiden juttuja! Sun pitäis tehä paaaljon enemmän kotitöitä pyytämättä ja automaattisesti ilman mitään vastapalveluksia, koska AI NIIN ELÄT TÄYSIN MAMIN RAHOILLA sen katon alla! Koita nyt saada pikku prinsessa päähäs se, että sun täysi-ikäisenä pitäis VÄHINTÄÄN hoitaa oma osuutes taloudenpidossa! Mäkin asuin 19-20v kotona. Joo, tuli kränää äitin kanssa. Mutta mulle ei IKINÄ tulis mieleen haukkua äitiäni huoraks! o__O Varsinkaan jos eläisin sen rahoilla ja kämpässä. Tiedätkö mitä se äitiin ärsyyntyminen tarkotti? ETTÄ OLI AIKA MUUTTAA KOTOA! Ja mulla oli siihen rahaa, koska olin KÄYNY TÖISSÄ JA SÄÄSTÄNY muuttoa varten!!

      Lainaa

    30. Tulos: +127 (151 ääntä)
      aappo: Ei helvetti nyt oikeasti. Koska äiti vaikuttaa vielä asialliselta ja tuntuu hoitavan velvollisuutensa hyvin, niin miten ihmeessä tytöstä on kasvanut tuollainen laiska vastuuntunnoton lapamato? Pudotettiinko hänet vauvana?
      Ehkä se on tullut isäänsä.

      Lainaa

    31. Herranjumala 16.4.2015 6:20
      Tulos: +105 (137 ääntä)
      Välillä ihan järkyttää kuinka muut mun ikäiset käyttäytyy. Itselläni on ubertiukka äitipuoli joka raivosi aina jos jokin pieni asia ei ollut kunnossa, kiristi talosta häätämisellä ja ties millä jos en osallistunut kotitöihin. Ärsytti, mutta loppupeleissä kiitän häntä, sillä nyt kun olen 18 ja asun omillani, niin eipä mene sormi suuhun kun pitäisi tehdä ruokaa tai pestä pyykkiä.

      Lainaa

    32. Tulos: +157 (167 ääntä)
      Svonkey: Danielan kaltaiset kiittämättömät pennut olisi niin pitänyt sulkea johonkin laitokseen vaikka vuodeksi ennen täysi-ikäisyyttä. Vuosi tiukkojen sääntöjen, kurin ja 24/7 valvonnan alaisena, sen jälkeen osattaisiin ehkä arvostaa äidin huolenpitoa.
      Tällainen paikka on jo, sitä kutsutaan armeijaksi.

      Lainaa

    33. Tulos: +110 (128 ääntä)
      19 on viimeinen teinivuosi. Kyllä inttiinkin tulee ihmisiä, jotka eivät ole kokeneet murrosikää vielä. Sitten se intti on kauheaa. Äitu toimii kyllä oikein, mutta ikä ei ole välttämättä kypsyyden mittarim. 19 vuotias saattaa olla vielä aivan lapsi, kuten tässä.

      Lainaa

    34. Tulos: +108 (116 ääntä)
      Voimia äidille. Laita pentu pihalle kasvamaan, ei tuollaista kannata elättää, teet vain karhunpalveluksen.

      Lainaa

    35. Tulos: +72 (76 ääntä)
      Alkoi surettaa Emma :(

      Lainaa

    36. Tulos: +144 (146 ääntä)
      No huh, huh, mikä teinipissis! Joskys tuntuu, että oman 18-v poikani kanssa on ongelmat valtavia, mutta tähän verrattuna en tiedä mistä puhun. Tsemppiä mutsille, toivottavasti pikku prinsessa pian kasvaa aikuiseksi.

      Lainaa

    37. Tulos: +74 (78 ääntä)
      J.: Jos tuo tytär ois saanut sen ajokortin, niin seuraavaksi se varmaan angstais ja huorittelis Emmaa, kun Emma menis omalla autollaan duuniin, eikä jättäis autoaan tyttärelleen, et se idiootti voisi ajaa hurua Emman piikkiin. Emman ainoa virhe on se, ettei se potki tuota teiniä pois kattonsa alta ja käske sitä ottaa vastuuta omasta elämästään. Kyllä siinä mieli muuttuu tuollaisella angstaajallakin, kun joutuis itse maksaan vuokrat, ruoat, laskut ja muut elämisen kustannukset.
      Tässä vaiheessahan ne onnettomimmat ressukat ettivät itelleen sen ylikiltin miehen/naisen ja elävät hänen siivellään hamaan tulevaisuuteen saakka. Toisena vaihtoehtona täydellinen kontrollin menettäminen kerta on kotiansa tullut kännissä ennenkin, eli jatkuva riekkuminen kylillä ja vähitellen luisuminen huonompiin porukoihin huumeiden, yms sekaan. Eli ei se kotoa pois potkiminen ole aina paras vaihtoehto saati herätä kaikkia nuoria todellisuuteen :(

      Lainaa

    38. Tulos: +121 (135 ääntä)
      J.: Jos tuo tytär ois saanut sen ajokortin, niin seuraavaksi se varmaan angstais ja huorittelis Emmaa, kun Emma menis omalla autollaan duuniin, eikä jättäis autoaan tyttärelleen, et se idiootti voisi ajaa hurua Emman piikkiin. Emman ainoa virhe on se, ettei se potki tuota teiniä pois kattonsa alta ja käske sitä ottaa vastuuta omasta elämästään. Kyllä siinä mieli muuttuu tuollaisella angstaajallakin, kun joutuis itse maksaan vuokrat, ruoat, laskut ja muut elämisen kustannukset.
      Odotinkin, milloin joku ehdottaa, että tyttö kannattaisi heittää pois kotoa. Seriously? Jos tytär ei tee kotonakaan mitään, niin ei hän kyllä alkaisi omassakaan asunnossa asuessaan elättämään itseään - hän hankkisi rahansa sossusta. Nyt äiti sentään kantaa vastuun lapsestaan eikä tuuppaa häntä veronmaksajien elätettäväksi. "Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa." Jaa, minulle oli kyllä ihan 17-vuotiaana (jolloin asuin jo omillani) itsestään selvää, ettei äidilläni ole varaa kustantaa ajokorttiani. Nyt seitsemän vuotta myöhemmin odotan yhä edelleen sitä päivää, että olisi rahaa ajokorttiin (siitä huolimatta, että avokki tulee opettamaan minua). Ei tulisi mieleenkään mennä väittämään työkyvyttömyyseläkkeellä olevalle äidilleni, että ajokortin kustantaminen on hänen velvollisuutensa.

      Lainaa

    39. Tulos: +139 (141 ääntä)
      aappo: Ei helvetti nyt oikeasti. Koska äiti vaikuttaa vielä asialliselta ja tuntuu hoitavan velvollisuutensa hyvin, niin miten ihmeessä tytöstä on kasvanut tuollainen laiska vastuuntunnoton lapamato? Pudotettiinko hänet vauvana?
      väärän seuran vaikutteet teini-iässä kumoaa hyvänkin kasvatuksen.

      Lainaa

    40. Tulos: +47 (63 ääntä)
      Enpä ois uskonu et sanoisin tän mut mihin tää nykynuoriso on oikee menossa? Järkyttävä asenne ainaki tolla ja uskois että jo 19 vuotias ois hitusen aikustunu mut tämä käyttäytyyki ku joku uhmaikänen pentu. Onneksi löytyy myös fiksumpia nuoria.

      Lainaa

    41. Tulos: +51 (61 ääntä)
      Svonkey: Danielan kaltaiset kiittämättömät pennut olisi niin pitänyt sulkea johonkin laitokseen vaikka vuodeksi ennen täysi-ikäisyyttä. Vuosi tiukkojen sääntöjen, kurin ja 24/7 valvonnan alaisena, sen jälkeen osattaisiin ehkä arvostaa äidin huolenpitoa. Mä en oo vielä edes 18, enkä silti ole pahimmissakaan murrosiän hormonimyrskyissä sanonut omaa mutsia huoraksi. Jotain kiitollisuutta ja toisen kunnioittamista sentään.
      Pojilla onneks intti ajaa edes osan näistä ajoista. Jos ei nyt ihan miesten koulu, niin ainakin jollain tasolla oppii ottamaan muutkin huomioon vähän erilailla.

      Lainaa

    42. Tulos: +92 (108 ääntä)
      Olen itse melkoinen lellipentu, asun vieläkin kotona, koska opiskelen samassa kaupungissa, ajokoulu ja ajokortti maksettiin mun puolesta (toisaalta en itse halunnut autokouluun, kun mulla on ajokammo.) Ei silti ttulis mieleen sanoa mitään vastaan vanhemmilleni, vaan olen kiitollinen, kun jaksavat vieläkin elättää minua.

      Lainaa

    43. Tulos: +110 (122 ääntä)
      Kunnollinen: Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään… Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.
      Anteeksi mutta missä laissa lukee että vanhemmilla on minkään näköistä elatus/sponssaus/ajokortinmaksuvelvollisuutta suhun kun olet täyttänyt 18v.? Voi heittää ulos vaikka himasta eikä sillonkaan syyllisty mihinkään :D 15v. joo ovat velvollisia huolehtimaan susta mutta infoksi "herra/neti kunnollinen" ei silloinkaan ole minkään _itsestäänselvyys_ että se mopokortti maksetaan. Otapa 200000e asuntolaina ja kasva aikuseks ihmetellen ku mamma och pappa betalar-ei enää toimikaan.. nyyh :(

      Lainaa

    44. Tulos: +78 (80 ääntä)
      Asiallinen äiskä! :)

      Lainaa

    45. Tulos: +31 (55 ääntä)
      M: Odotinkin, milloin joku ehdottaa, että tyttö kannattaisi heittää pois kotoa. Seriously? Jos tytär ei tee kotonakaan mitään, niin ei hän kyllä alkaisi omassakaan asunnossa asuessaan elättämään itseään – hän hankkisi rahansa sossusta. Nyt äiti sentään kantaa vastuun lapsestaan eikä tuuppaa häntä veronmaksajien elätettäväksi.
      Mutta kun äidillä ei ole mitään velvoitetta kakaraa elättää enää tuon ikäisenä? Maailma opettaa, eiköhän tuokin oppisi, kun olisi pakko opetella. Niin mäkin opin, kun 16 vuotiaana muutin 100km päähän vanhemmista opiskelemaan.

      Lainaa

    46. Tulos: -5 (105 ääntä)
      Tylsimys: Siis ei voi olla totta että äiti käskee tiskata ilmatteeks eikä maksa ajokorttia. On kyllä aika epäreilua touhua että tehdään lapsia mutta ei huolehdita niistä. Jos mutsi ei suostu maksaa ajokorttia Danielan kannattaa hankkiutua paksuksi. Siinä mutsi sais miettiä kaks kertaa kannattiko kun joutuis huolehtia sekä lapsesta että lapsenlapsesta.
      Itse annoin plussaa tälle kommentille, eriomaista sarkasmia. Vielä paremmat plussat sai siitä, kun monet kommentoijista ei tajua tätä ilmiselväksi sarkasmiksi =D

      Lainaa

    47. Tulos: +57 (73 ääntä)
      Mariel: Jokainen kai tyylillään ja kasvatustaustoillaan mutta… Jotenkin vain mietin silti että miksi kukaan haluaa edes asua porukoillaan enää 19-vuotiaana? Okei, joillakin voi olla joku olosuhteiden pakko tai muu vastaava mutta silti mietin tota.
      Lähes kaikki kaverini -- paitsi 1? Ei täällä kaupungissa tarvitse rutiköyhänä mihinkään kerrostalokoppiin muuttaa kun julkinen liikennekin toimii.

      Lainaa

    48. Tulos: +52 (82 ääntä)
      Täytyy olla tyytyväinen omaan äitiin ja hänen kasvatustapoihin<3 Äiti ei ole ikinä liikoja lellinyt ja aloitinkin työnteon jo 14-vuotiaana kesätöillä ja 15-vuotiaana työskentelin viikonloppuisin koulun ohella. Äidin kanssa sovimme diilin, että saan pitää lapsilisäni (100€/kk), mutta siitä rahasta maksan itse puhelinlaskuni, vaatteeni, ulkonasyömiseni etc... Oppii nopeasti budjetoinnin jalon taidon kun äidiltä ei lisärahaa tipu. Mopokortin kulut (about 200€) maksoi äiti, mutta skootterin ostin itse. A1-kortin ja piikin maksoinkin itse kokonaisuudessaan (16-vuotiaana). Ajokorttiin vaadittavat rahat äiti lainasi ja minä maksoin velan puolen vuoden sisällä pois. Äidin helmoista muutin pois 19-vuotiaana, jolloin olin jo pitkään tottunut makselemaan omia menojani ja työtäkin olin ehtinyt tehdä jo 5 vuoden ajan. Minulla on useita tuttuja, jotka on muuttaneet vasta 20-22 vuotiaana kotoaan ja heitä kaikkia yhdistää se, että vanhemmilta on totuttu pummimaan rahaa. Kun he sitten omaan kotiin muuttiva, on tullut shokkina kuinka kallista se eläminen oikein on.

      Lainaa

    49. Tulos: +63 (75 ääntä)
      Täytyy sanoa, että jos oma kersa kutsuisi noin epäkunnioittavasti minua, niin ei olisi yhtä pitkä pinna (Danielan äiti siis lienee parempi vanhempi kuin minä olisin). Elatusvelvollisuus olisi katkennut jo 18-vuotiaana ja Daniela olisi saanut mennä hankkimaan sen oman elantonsa ihan itse. Takaisin ei olisi tulemista, ennen kuin asenne muuttuu.

      Lainaa

    50. Tulos: +87 (89 ääntä)
      Kyllä en sitten yhtään ymmärrä, että omaa äitiä kutsuu huoraksi... pihalle tommonen räkänokka vaan.

      Lainaa

    51. Tulos: +81 (89 ääntä)
      Seuraava päivitys Danielalta on, kun ei saakaan uusia kotiavaimia. :P

      Lainaa

    52. Tulos: +38 (42 ääntä)
      Täytyy myöntää, että olisin itsekin varmasti ollut Danielan tapainen teini, jos ukko ei olisi ollut raha-asioista niin tiukka. Sain itse tehdä töitä asioiden eteen. Se vitutti silloin, mutta nyt oon alkanut arvostamaan sitä. Elämässä pärjää paljon paremmin, kun tietää ettei kaikkea saa kuin hopealautasella.

      Lainaa

    53. Tulos: +50 (56 ääntä)
      Oon 19 eikä mullakaan oo käyny ees mielessä kutsua äitiäni huoraksi, jos sen tekisin ei oltais puheväleissä varmaan vuosiin. Mun vanhemmat haluais maksaa mun ajokortin mutta en oo niille sitä sallinu enkä oo rahoja ottanut vastaan, mulla ei oo töitä enkä opiskele mutta asun silti omillani omien säästöjeni avulla. Kaikki taidot mitä oon kotitöissä oppinut on äitiltä opittu. Jos mulla tulis taloudessa erityisen vaikeaa niin mun vanhemmat toki voi auttaa mutta mua kyllä hävettäisi pyytää apua ja saisi Danielakin hävetä omaa käytöstään.

      Lainaa

    54. yli opisto hörho 16.4.2015 11:15
      Tulos: +64 (76 ääntä)
      Sanottakoon, että oma murrosikäni oli aivan kauhea. Olin niin kauhukakara kuin voi olla. Käskyjen vastaanottamisessa oli todella paljon ongelmia. Siltikään, en ikinä edes kaveriporukassa sanonut äitiäni tai isäpuoltani huoraksi tai miksikään muuksikaan saatika että olisin päin naamaa sanonut. Enkä ajatellutkaan sillä tavalla. Joku saisi oikeasti vähän läväytellä nyrkilla naamaan tuollaista muksua, lähinnä koska tuo vaikuttaa aika paljolti niin kieroon kasvaneelta että en tiedä muuta parannuskeinoa. "Yhyy äiti ei suostu maksamaan minun ajokorttiani, yhyy olen 19v yhyy äiti on huora". Voi hyvä luoja.

      Lainaa

    55. Kunnollinen 16.4.2015 11:35
      Tulos: -118 (148 ääntä)
      tuoreliha: Sä pistit sun porukat maksamaan sun autokoulun 22-vuotiaana ja pistät nimimerkikseks Kunnollinen. Vittu oikeest :DDDD
      Miksi kieltäytyisin, jos vanhempani ovat rikkaita ja haluavat maksaa? Oletko katkera? ;) Vai onko tää tätä suomalaista sisua, että pakko selvitä ite ja maksaa kaikki ite vaikka mikä olis?

      Lainaa

    56. Tulos: +52 (54 ääntä)
      Mä en muistanut että 19-vuotiaat voi olla noin idareita. Jollain oudolla tavalla ymmärtäisin 15-vuotiaasta mutta että täysi-ikäinen??

      Lainaa

    57. Äidinkieli haltuun kele 16.4.2015 11:51
      Tulos: +19 (79 ääntä)
      lel: Siinä on kyllä nuorukaisen asenne kohillaan kaikki vaa ilmatteeks ja heti mulle..
      Nuorukainen = nuori mies. Nimestä päätellen Daniela on tyttö.

      Lainaa

    58. Tulos: +48 (54 ääntä)
      adalmiina: Anteeksi mutta missä laissa lukee että vanhemmilla on minkään näköistä elatus/sponssaus/ajokortinmaksuvelvollisuutta suhun kun olet täyttänyt 18v.? Voi heittää ulos vaikka himasta eikä sillonkaan syyllisty mihinkään
      Itse asiassa sosiaalihuoltolaissa on pykälä 18-20 vuotiaan auttamisvelvollisuudesta tarpeen vaatiessa. Siihen taisi tulla juuri jotain muutoksia, niistä en tiedä. Siksi opiskelijan tukiin vaikuttavat vanhemmat noinkin pitkälle. Mokan kakaraa en rupea kuitenkaan puolustamaan.

      Lainaa

    59. Tulos: +46 (68 ääntä)
      Kunnollinen: Miksi kieltäytyisin, jos vanhempani ovat rikkaita ja haluavat maksaa? Oletko katkera? Vai onko tää tätä suomalaista sisua, että pakko selvitä ite ja maksaa kaikki ite vaikka mikä olis?
      No en mä ainakaan katkera ole sille, että jotkut ovat helpompaan elämään syntyneet. Kyllä sitä varmasti itsekin kovin mielellään nauttisi rikkaiden vanhempien rahoista. Tosin turha sun tuohon lauseeseen on mitään sisusta heittää, jos kerta kaikki tulee, kuin manulle illallinen. Rikkaiden lapset, kun yleensä on sieltä kermaperseisemmästä päästä. Ei aina mutta yleensä.

      Lainaa

    60. Tulos: +56 (58 ääntä)
      Joo emmäkää maksais kyl mitään enää mutsina sen jälkee, jos ruvettais huorittelee.. Hohhoijaa. En käsitä, että miten joku voi haukkua omaa äitiään huoraks.

      Lainaa

    61. Kuusmetrinenkaulahuivi 16.4.2015 12:42
      Tulos: -18 (54 ääntä)
      aappo: Ei helvetti nyt oikeasti. Koska äiti vaikuttaa vielä asialliselta ja tuntuu hoitavan velvollisuutensa hyvin, niin miten ihmeessä tytöstä on kasvanut tuollainen laiska vastuuntunnoton lapamato? Pudotettiinko hänet vauvana?
      Mä oon kyllä aina ollu sitä mieltä ettei kasvatuksella oo osaa eikä arpaa ihmisen persoonallisuuteen tai muuhunkaa. Jos ihmisestä on tullakseen mikä on tullakseen niin sitte siitä kans tulee.

      Lainaa

    62. Tulos: +105 (111 ääntä)
      Kunnollinen: Miksi kieltäytyisin, jos vanhempani ovat rikkaita ja haluavat maksaa? Oletko katkera? Vai onko tää tätä suomalaista sisua, että pakko selvitä ite ja maksaa kaikki ite vaikka mikä olis?
      No jos sun porukat on rikkait ja haluu maksaa ni ok mut ei se todellakaa tarkota et se on velvollisuus maksaa niinku aiemmin ilmasit :D

      Lainaa

    63. Tulos: +42 (42 ääntä)
      Vau... Luulin aina olleeni hankala ja suht kermaperseinen teini, mutta ilmeisesti olen vielä ollut varsin siedettävällä tasolla. En pystyisi vihaisenakaan edes ämmittelemään äitiäni, saati huorittelemaan. Riidellä voi ilman haukkumistakin ja jotenkuten asiallisesti. Kuitenkin, vaikka olen periaatteessa ollut kirjoilla äitini luona, kuusitoistavuotiaasta asti olen asunut viikot lähellä koulua, joten ilmeisesti olen itsenäistynyt ainakin Danielaa enemmän, luojan kiitos. Toivottavasti Emma ei osta kakaralleen yhtään mitään ennen kuin se oppii normaaliksi ihmiseksi.

      Lainaa

    64. Kunnollinen 16.4.2015 13:19
      Tulos: -116 (122 ääntä)
      Just: No jos sun porukat on rikkait ja haluu maksaa ni ok mut ei se todellakaa tarkota et se on velvollisuus maksaa niinku aiemmin ilmasit
      Tarkoitinkin että itselleni se on itsestäänselvyys, jos vanhemmat ovat köyhiä on tilanne eri. Ja sinä joka aloit inisemään että otapa 200000€ asuntolaina, eipä tarvitse, mulla on jo rahat asuntoa varten ;)

      Lainaa

    65. Tulos: +34 (40 ääntä)
      En tehnyt itsekään kotitöitä ollenkaan vanhemmilla asuessa, mut en myöskään saa vanhemmilta juuri koskaan rahaa, eikä se minusta heidän tehtävä ollutkaan. Omaan asuntoon muuttaminen ja kotitöiden teko oli kyllä aika pysäyttävä kokemus. :D

      Lainaa

    66. Tulos: +17 (37 ääntä)
      No huh. Olin hemmoteltu lapsi joka sai kotoa kaiken mukaan, myös ajokortin. Olisi voinut hiukan jäädä saamatta jos olisi tullut äitiä julkisesti (tai muutenkaan) huoritelluksi, ja "hemmoteltu" statuksestani huolimatta en kyllä olisi ollut yhtään hämmästynyt... Hämmästelen kyllä äitiäkin; itsenäistyminen ei nykyään ole helppoa eikä halpaa, eikä mielestäni ole reilua heittää lapsia 18-vuotiaana ulos jolleivät he ole vielä onnistuneet -mutta jollei edes hakupapereita saa lähetetyksi tai kotitöitä tehdyksi, niin itse alkaisin epäillä että kyseessä on masennus tai jonkinlainen päihdeongelma ja alkaisin katsella hoitoa, en vain kuittaisi Facessa...

      Lainaa

    67. Tulos: +56 (56 ääntä)
      Just: No jos sun porukat on rikkait ja haluu maksaa ni ok mut ei se todellakaa tarkota et se on velvollisuus maksaa niinku aiemmin ilmasit
      Voihan sitä ottaa palveluksia vanhemmilta vastaan jos vanhemmilla on niihin rahaa ja haluavat sitä niin käyttää (sain itsekin ajokortin 18-vuotissynttäriksi) -mutta jos joku tekee palveluksen niin sanotaan kauniisti kiitos, ei huoritella sosmedissä ja vaadita lisää palveluksia.

      Lainaa

    68. Tulos: +51 (57 ääntä)
      Mä täytän ens kuussa 25 ja ei ole korttia. Porukat sitä eivät mulle kustantaneet, ja julkiset kulkee sen verran hyvin, että ei juurikaan nappaa maksaa n.2.5 kiloeuroa yhdestä helvetin muoviläpyskästä. En ole katkera porukoille tai muillekaan sukulaisille asiasta.

      Lainaa

    69. Tulos: +55 (59 ääntä)
      Damdidam: Joko olet harvinaisen ajattelematon taikka typerä yksilö, tai sitten et taida sarkasmin jaloa taitoa kovin hyvin. Toivon, että tässä oli kyse jälkimmäisestä. Mokaa kommentoiden; asiallisia pointteja äipältä! Tunnen itsekin erään (teini)tapauksen, joka saa kaiken haluamansa, jos ei saa pyytämällä niin sitten raivoaa ja angstaa, kunnes vanhemmat antavat periksi – ja näin tapahtuu aina. Toisaalta kyllä äidilläkin kasvatus tainnut siinä mielessä hiukan epäonnistua, jos lapselle tulee edes mieleen kutsua äitiään huoraksi… Mutta kliseisesti todettakoon, että kukaan ei ole täydellinen.
      Tai sitten seura tehnyt kaltaisekseen, ja siksi huorittelee äitiään, koska muutkin kermaperunat kaverit niin tekevät, kun ei anneta rahaa uusiin Consseihin tai Guessin kelloon. Äärimmäisen asiatonta ja huonoa käytöstä. Oon samaa mieltä muidenkin kanssa siinä, että äidin helmoissa pyörineet kiittämättömät kakarat, jotka täyttää vuoden päästä 18, saisi potkia pihalle johonkin kurileirille tai kasvatuslaitokseen. Briteissähän pyöri monta vuotta sellanen ohjelma, jossa lapset lähetettiin Utahiin ranchille, jossa lapset pistettiin tekemään kaikenmaailman "paskahommia", mm. Työskenteleen navetassa, siivoomaan lehmänpaskaa ym. Ja ne oli ennen kurileirille lähettämistä aivan kamalia törkyturpia vanhemmilleen, kirku kurkku suorana millon mistäkin, kiroili vanhemmilleen, tuli kaatokännissä yöllä kotiin, käytti huumeita ja varasti vanhemmiltaan, jotta pystyy ostamaan huumeita. Samanmoinen formaatti Suomeenkin! Sinne vaan Lapin erämaihin hommiin, jossa ei wifi toimi ja vesi pitää hakea kaivosta.

      Lainaa

    70. Tulos: +70 (72 ääntä)
      Kermaperunat... Siis kermaperse. Autocorrect failed me.

      Lainaa

    71. Tulos: +15 (29 ääntä)
      Ei helv.. mitä touhua, äidillä on asenne kohdillaan, mutta 19-vuotias käyttäytyy kuin pikkukakara! Koskaan en ole tuollaista kieltä käyttänyt edes äitini kuullen saati että olisin kohdistanut sanat suoraan äitiini. myönnän, että itsekin asuin (90-luvun lopussa) vanhempieni luona vielä 19-vuotiaana, mutta hain aktiivisesti omaa asuntoa ja pääsin muuttamaan omilleni jo parikymppisenä. Kävin vielä kotona asuessani kuitenkin töissä, osallistuin oma-aloitteisesti talon askareisiin, siivosin aina omat jälkeni ja huolehdin jopa omista ruoistani. Äiti ei maksanut menemisiäni eikä tekemisiäni, tarjosi vain katon pään päälle kunnes löysin sen oman kämpän. Omassa nuoruudessa oli lisäksi hemmetin noloa asua vielä "vanhempien helmoissa" yli 18-vuotiaana, kaveritkin siitä usein kiusoittelivat, ja esim. työhaastatteluissa tilanteeseen suhtauduttiin vähän säälivän oloisesti. Missä välissä äidin hyysättävänä olemisesta on tullut sosiaalisesti hyväksyttävämpää tai arvostetumpaa kuin itsenäistymisestä? Erityisen surullisen tilanteesta tekee kun tuossa asettelussa se äiti nimenomaan vaikuttaisi olevan se "palvelija", eikä tuo marttyyrinviittaan kääriytyvä, inisevä kakara. Kyllä jos olisin Danielan äiti niin potkisin tylysti pihalle noin kiittämättömän jälkeläisen ;(

      Lainaa

    72. Tulos: +24 (34 ääntä)
      Savannah: Sinne vaan Lapin erämaihin hommiin, jossa ei wifi toimi ja vesi pitää hakea kaivosta.
      No Suomen lappi on ihan väärä paikka erämaahommiin, alue ei ole mikään kehitysmaa. ;)

      Lainaa

    73. Tulos: +12 (20 ääntä)
      Savannah: nnn
      Ei ihan paras idea. Noita on USA'ssa, ja se on mennyt siihen että mikä tahansa lapsi jonka käytös "huolestuttaa" voidaan kuskata noille leireille. Suomessahan on kuitenkin olemassaoleva, joskin alirahoitettu, lastensuojelusysteemi, jonka tehtävänä on selvitellä pitäisikö olla huolissaan lapsesta vai vanhemmista, tidetäänhän surullisia tapauksia joissa vika ei mitenkään ollut lapsessa. Noilla USA'n leireillä on porukkaa kuollutkin koska ohjaajat ovat aivan kädettömiä, lisää vaikka tästä: http://www.cracked.com/article_20665_5-things-i-learned-escaping-troubled-teens-facility.html

      Lainaa

    74. Tulos: +10 (22 ääntä)
      lel: Siinä on kyllä nuorukaisen asenne kohillaan kaikki vaa ilmatteeks ja heti mulle..
      Daniela lienee kuitenkin naispuolinen. Yhtään nuorukaista ei koko julkaisussa esiinny.

      Lainaa

    75. Tulos: +39 (45 ääntä)
      Voi ei tajusin just että mulla on huonot vanhemmat. Ei mulle, eikä kellekkään kolmesta siskosta maksettu ajokorttia, kun se on 18vuotiaana ajettu!! Epäreilua, saako sen periä jälkikäteen??

      Lainaa

    76. Tulos: +35 (35 ääntä)
      Oikein! Emma laittaa nyt rahahanat kiinni, kyllä se elämä opettaa. Parempi nyt heti kuin joskus 15 vuoden päästä.

      Lainaa

    77. Hanna Manna 16.4.2015 16:17
      Tulos: -108 (116 ääntä)
      Ahdistava mutsi. Hirveä jäkätys tuolla. Eiköhän sitä omaa lasta ole ihan ilolla hoidettu. Ajokorttia ei tarvitse maksaa, mutta tollainen jäkätys Facebookissa siitä, että lapsi on saanut asua kotonaan eikä häntä ole heitetty pihalle... huh huh.

      Lainaa

    78. ........... 16.4.2015 17:00
      Tulos: +33 (33 ääntä)
      aappo: Ei helvetti nyt oikeasti. Koska äiti vaikuttaa vielä asialliselta ja tuntuu hoitavan velvollisuutensa hyvin, niin miten ihmeessä tytöstä on kasvanut tuollainen laiska vastuuntunnoton lapamato? Pudotettiinko hänet vauvana?
      Surullisesti vaikka kasvatus onkin suuri osa, jotkut ovat vain toivottomia tapauksia, eksyvät vääriin piireihin ja sitten niistä tuleekin luusereita / toivottomia narkkareita ja ties mitä kaikkea.

      Lainaa

    79. Tulos: +13 (27 ääntä)
      meillä ei ikinä mitään viikko/kuukausirahaa annettu, mutta vanhemmat makso aina harrastukset ja autokoulun mulle ja kaikille sisaruksille. oon asunu jo omillani 17 vuotiaasta asti (nyt 23) ja oon opiskellu kaks ammattii itelleni ja tehny töitä. miten voi olla kotona tekemättä mitään? se ettei oo opiskellu tai tehny töitä. mun vanhemmat ei ois nimittäin tollasta loista kattonu ja elättäny, jos ei työ- tai opiskelupaikkaa ois ollu. mua ärsyttää muutenki kaikki loiseläjät. jos ei vanhemmat maksa niille, ni sit sossu. onneks ite oon ansainnu omat rahani, eikä oo tarvinnu siivellä elellä :) tottakai vanhemmat välillä vielä auttaa jos tarvii, mutta ei se ilmasta oo. sit maalaan taloa tai kerään vattuja/ mustikoita yms töillä.

      Lainaa

    80. Tulos: +28 (28 ääntä)
      Olin aika varma et ois kyse mopokortista äidin ekaan kommenttiin asti, koska eihän nyt perkele täysikänen tyttö voi äitiään kutsua huoraks vaan sen takia ettei se maksa sen ajokorttia. Go Emma! Vähän jäi kyllä kiinnostamaan että miten toi juttu tosta jatku. Poistiko Daniela julkasun, vastasko se jotain yhtä typerää tai jotain vähemmän typerää (toivon lähinnä anteekspyyntöä sekä lupausta asenteen muutoksesta) tai kommentoiko Danielan kaverit jotain ja jos näin niin mitä?

      Lainaa

    81. Moni perhe päältä kaunis 16.4.2015 18:58
      Tulos: +46 (48 ääntä)
      Kuusmetrinenkaulahuivi: Mä oon kyllä aina ollu sitä mieltä ettei kasvatuksella oo osaa eikä arpaa ihmisen persoonallisuuteen tai muuhunkaa. Jos ihmisestä on tullakseen mikä on tullakseen niin sitte siitä kans tulee.
      Suututtaa tuollainen väite, et tosissasi voi noin vain mitätöidä epätasapainoisten vanhempien kasvatuksesta johtuvia ongelmia. Mm. epäluottamus, väkivalta ja välinpitämättömyys varhaisessa elämässä tuhoavat ihmisiä, ja erot näkyvät aivojen kehityksessäkin. Tasapainoiseksi fiksuksi persoonaksi kasvamiseen lähes aina tarvitaan myös tasapainoinen fiksu kasvattaja lapsuudessa, se ei todellakaan vain "tule, jos on tullakseen"! Ehkä uskot vain geenien ratkaisevan, ja vaikka nekin vaikuttavat paljon, kasvatus on kyllä myös merkittävää.

      Lainaa

    82. Tulos: +8 (14 ääntä)
      Sorsa: Toivottavasti tää oli paskaa läppää?
      Sarkamismittarini väpäjää ;)

      Lainaa

    83. Tulos: -44 (64 ääntä)
      Se on hyvä ihmisten huudella ja mollata teini-ikäisiä, kun tuntuvat itse unohtaneen millaista oli olla tuonikäinen. Kyllä se kasvaa joskus aikuiseksi, voin luvata.

      Lainaa

    84. Tulos: -36 (50 ääntä)
      Äiti saa syyttää itseään kun on noin typerän nimen mennyt ristiksi tytölle valitsemaan.

      Lainaa

    85. Tulos: +35 (39 ääntä)
      Toivottavasti kummastakan tyttärestäni ei kasva tuollaista kiittämätöntä paskakasaa. Kyllä hävettäisi!

      Lainaa

    86. Tulos: +52 (54 ääntä)
      Kunnollinen: Miksi kieltäytyisin, jos vanhempani ovat rikkaita ja haluavat maksaa? Oletko katkera? Vai onko tää tätä suomalaista sisua, että pakko selvitä ite ja maksaa kaikki ite vaikka mikä olis?
      Luulenpa et ihmisiä häirittee enemmän toi sun "vanhempien velvollisuus on maksaa mulle juttuja vaikka oon aikuinen" -ajatus. Mikään velvollisuus ei ole, jos haluavat/pystyvät maksamaan niin mikäs siinä, mutta ymmärrä hyvä ihminen olla kiitollinen. Sun asenne on perseestä, siksi et ole kunnollinen :)
      Kunnollinen: Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään… Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.
      Kuulepas nyt, ei ole mikään velvollisuus vanhemman maksaa sellasta. Toivottavasti sinäkin kasvat joskus aikuiseksi ja ymmärrät olla kiitollinen siitä mitä olet saanut. Selvästi et ole sitä ansainnut.

      Lainaa

    87. Tulos: +63 (65 ääntä)
      Kunnollinen: Tarkoitinkin että itselleni se on itsestäänselvyys, jos vanhemmat ovat köyhiä on tilanne eri. Ja sinä joka aloit inisemään että otapa 200000€ asuntolaina, eipä tarvitse, mulla on jo rahat asuntoa varten
      Sä oot inhottava, toivottavasti vanhemmat on ylpeitä kun tuollaisen huonon ihmisen ovat kasvattaneet ^^ Huonon ihmisen tunnistaa tosi helposti just tuosta asenteesta. Väität, että Danielan äidin pitäis tuosta huorittelusta ja muusta huolimatta maksaa aikuisen ihmisen ajokortti, koska se on muka vanhempien velvollisuus. Sitten kun ihmiset täällä kommentoi sun kiittämätöntä asennetta sä lällättelet vanhempies rahoilla, niinkun se olis joku suurikin saavutus sun osalta :'''D Sullapa on ällöttävä asenne :'''D

      Lainaa

    88. Tulos: +50 (52 ääntä)
      dollyboy: Se on hyvä ihmisten huudella ja mollata teini-ikäisiä, kun tuntuvat itse unohtaneen millaista oli olla tuonikäinen. Kyllä se kasvaa joskus aikuiseksi, voin luvata.
      No en kyllä tunne yhtään ihmistä joka ois teini-iästä huolimatta huoritellut äitiään kun ei saanut tahtoaan läpi, että sikäli. Ei se mee teini-iän piikkiin, vaan sen että on ällöttävä turhake.

      Lainaa

    89. Kaikenlaista 16.4.2015 23:04
      Tulos: +9 (9 ääntä)
      Damdidam:tai sitten et taida sarkasmin jaloa taitoa kovin hyvin.
      Heh. Taisit puhua itsesi pussiin. Käsittämätöntä, kuinka helppoon trolliin ihmiset menee. Danielan äidiltä kyllä asiallista toimintaa, täytyy arvostaa.

      Lainaa

    90. Tulos: +36 (40 ääntä)
      dollyboy: Se on hyvä ihmisten huudella ja mollata teini-ikäisiä, kun tuntuvat itse unohtaneen millaista oli olla tuonikäinen. Kyllä se kasvaa joskus aikuiseksi, voin luvata.
      Olen suunnilleen Danielan ikäinen ja niin ovat kaverinikin, eikä yksikään kaveri-/tuttavapiiristäni ole tuollainen. Kommentistasi sai sellasen kuvan, että kaikki teini-ikäiset ovat kiukuttelevia, vanhempiaan nimitteleviä kermaperseitä, jotka luulevat saavansa kaiken ilmaiseksi ja olevansa maailman keskipisteitä. Tämänlainen käyttäytyminen kuuluu läheisemmin kyllä sinne 3-5 ikävuosien uhmaikään... Toivotaan että tuokin teinipissis tajuaa vanhempana edes hävetä.

      Lainaa

    91. Tulos: +8 (12 ääntä)
      jestas sentään! Meillä onneks äiti pyys että mee autokouluun ja maksan sen vaikka jos menet. 16 vuotiaana lähdin kotoa ja siitä asti itse omat juttuni kustantanut. Ehkä siitä oli kiitos että äiti maksoi kortin kun olin 19v.

      Lainaa

    92. Tulos: +34 (34 ääntä)
      Asiasta kolmanteen. Ajokortti maksaa nykyään sen verran, ettei lapsenlapsille jää perintöä.

      Lainaa

    93. Tulos: +32 (32 ääntä)
      Kyllä mäkin olisin voinut kerran-pari tiskata ja roskat viedä, jos sillä olisi saanut sen n.2500€ ajokortin :D

      Lainaa

    94. Eräs loinen 17.4.2015 11:08
      Tulos: +37 (37 ääntä)
      Itse lopetin ammattikoulun väärältä tuntuneen alan takia 17-vuotiaana, juuri toisen lukuvuoden alettua. Seuraavat haut olivat vasta keväällä ja tiesin kuinka tiukalle äidin talous kävisi kun minä vaan olin kotona. Yritin hakea töitä, laitoin varmaankin sataan paikkaan hakemusta ja yhteen haastatteluunkin pääsin, mutta ei, kukaan ei halunnut palkata väliinputoajaa. Työkkärissä minut vain haukuttiin toivottamaksi tapaukseksi. Äitini ilmoitti keväällä 18-vuotta täytettyäni ettei todellakaan ole varaa maksaa ajokorttiani. En ole olettanutkaan, että äitini pitäisi se minulle maksaa, varsinkaan, kun en oikeasti tarvitse sitä. Kaikki ne kuukaudet mitkä olin kotona siivellä elätettävänä teki mulle ihan hirveän olon. Kuka oikeesti tekee sitä vapaaehtoisesti?! Onneksi kouluhaut meni hyvin ja pääsin mieluisaan opiskelupaikkaan, löysin poikaystävän, muutin omaan kotiin ja olen lähes koko kouluajan tehnyt jotakin töitä opiskelun ohella, ei nimittäin vieläkään ole helppoa pyytää apua äidiltä mihinkään pikkujuttuihinkaan. Toivottavasti Danielakin ymmärtää vielä joku kaunis päivä, että asioita saa kun on itse valmis näkemään hieman vaivaa asioiden eteen...

      Lainaa

    95. Tulos: +3 (7 ääntä)
      SINUT ON SERVATTU!

      Lainaa

    96. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Kyl se niin menee et totakin tyttöä siperia opettaa vielä jossain kohtaa.

      Lainaa

    97. Tulos: +1 (21 ääntä)
      Svonkey: Danielan kaltaiset kiittämättömät pennut olisi niin pitänyt sulkea johonkin laitokseen vaikka vuodeksi ennen täysi-ikäisyyttä. Vuosi tiukkojen sääntöjen, kurin ja 24/7 valvonnan alaisena, sen jälkeen osattaisiin ehkä arvostaa äidin huolenpitoa. Mä en oo vielä edes 18, enkä silti ole pahimmissakaan murrosiän hormonimyrskyissä sanonut omaa mutsia huoraksi. Jotain kiitollisuutta ja toisen kunnioittamista sentään.
      Miesten koulu vs. naisten koulu. Pakollinen asepalvelus naisillekin niin jopas loppuu turha kukkoilu aikuisena pissiksenä ;)

      Lainaa

    98. Kuusmetrinenkaulahuivi 17.4.2015 14:03
      Tulos: +18 (24 ääntä)
      Moni perhe päältä kaunis: Suututtaa tuollainen väite, et tosissasi voi noin vain mitätöidäepätasapainoisten vanhempien kasvatuksesta johtuvia ongelmia. Mm. epäluottamus, väkivalta ja välinpitämättömyys varhaisessa elämässä tuhoavat ihmisiä, ja erot näkyvät aivojen kehityksessäkin. Tasapainoiseksi fiksuksi persoonaksi kasvamiseen lähes aina tarvitaan myös tasapainoinen fiksu kasvattaja lapsuudessa, se ei todellakaan vain “tule, jos on tullakseen”! Ehkä uskot vain geenien ratkaisevan, ja vaikka nekin vaikuttavat paljon, kasvatus on kyllä myös merkittävää.
      Eihän siinä ny vaan kasvatus ja geenit ratkaise. Ympäristö, kaverit, yhteiskunta ja moni muu tekijä vaikuttaa hämmästyttävän paljo myös. Tosi useinhan käy niinki että lapsista tulee ihan päinvastasia ku vanhemmista/miten ne on kasvattanu. Monta kertaahan hyville vanhemmille tuleeki pahoja lapsia ja pahoille hyviä. Puhumattakaan sitte mahdollisista mielisairauksista joihin on vähä hankala kasvatuksellaki yrittää vaikuttaa.

      Lainaa

    99. Tulos: +25 (29 ääntä)
      Kunnollinen: Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään… Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.
      Ihan totta? Pliis, sano että trollaat, koska jos et, oot ihan yhtä paha ku mokan tytär. Itse asuin opiskeluajan vanhemmillani, tein kotityöt, ja elettiin sen mukaan että kun porukoiden katon alla asutaan niin heidän säännöillään mennään. En edes pyytänyt heitä maksamaan ajokorttia ja opetusta, koska ei heillä siihen velvoitteita ole. Menin töihin ja maksoin itse koko roskan kun olin 20. Eikä haittaa yhtään vaikken saanut korttia heti 18-vuotiaana. Mutta olenkin 80-luvun lapsi, jolloin oli vielä jonkinlainen kunnioitus auktoriteetteja kohtaan..

      Lainaa

    100. Että sellasta 17.4.2015 18:42
      Tulos: +46 (52 ääntä)
      Joillain kommentoijilla menee nyt vähän yli jo tuo yleinen nuorien syyllistäminen. On täysin normaalia asua vanhempien luona parikymppiseksi asti, ihan turha siitä ketään syyllistää, että itsenäistyminen olisi jotenkin myöhässä. Itse ymmärrän huomattavasti vähemmän heitä, jotka lentävät pesästä mahdollisimman aikaisin pelkästään vain itsenäisyyden kaipuussaan, ja siirtyvät vain käytännössä sossun luukulle ja kaikkien yhteisiksi eläteiksi. Harvalla 17-vuotiaalla on mahdollisuuksia elämän kustantaviin tuloihin, kun ei ole vielä papereita yhtään mihinkään ammattiin. Kyllä sitä omillaan asumista ehtii kokea ihan tarpeeksi, vaikka avittelisi vanhempia kotona vähän pidempään ja keskittyisi hankkimaan sen koulutuksen ensin.

      Lainaa

    101. Tulos: -10 (16 ääntä)
      aappo: Ei helvetti nyt oikeasti. Koska äiti vaikuttaa vielä asialliselta ja tuntuu hoitavan velvollisuutensa hyvin, niin miten ihmeessä tytöstä on kasvanut tuollainen laiska vastuuntunnoton lapamato? Pudotettiinko hänet vauvana?
      Suomen koulutus osaa asiansa jälleen.

      Lainaa

    102. näin se menee 17.4.2015 20:39
      Tulos: +4 (10 ääntä)
      Sikälis kun itse menin töihin seuraavana päivänä kun ammattikoulu loppui 18-vuotiaana ja 20-vuotiaana muutin omaan vuokra-asuntoon ja sen jälkeen en ole käytännössä vanhemmilta apua pyytänyt vaan elättänyt itse itseni työnteolla niin voipi olla Daniela olisi lentänyt lujaa ulos minun talostani tuolla asenteella ja vanhempien nimittelyllä.

      Lainaa

    103. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Tässä taaa yksi hyvä syy käyttää kondom

      Lainaa

    104. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Just. Ihan oikein. Ite maksoin 18veenä siihen saakka tienaamillani kesätyörahoilla B - kortin ja seuraavana kesänä A-kortin.

      Lainaa

    105. Tulos: +17 (17 ääntä)
      Kunnollinen: Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään… Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.
      Ei kaikilla ole varaa maksaa edes yhden lapsen ajo-opetusta, joten ajattele niitä joilla on esim. 3 lasta.. Siinähän menee pieni (tai ei niin pienikään) omaisuus.

      Lainaa

    106. Tulos: -27 (29 ääntä)
      Ihteppähän on lapsestaan tollasen kasvattanu. Hyvää tarkottaen tietysti varmaan, harmi sinänsä.

      Lainaa

    107. Tulos: +23 (23 ääntä)
      Kunnollinen: Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään… Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.
      mikä helvetin itsestään selvyys toi on ???ei todellakaan ole vanhempien velvollisuus

      Lainaa

    108. Tulos: +12 (12 ääntä)
      aappo: Ei helvetti nyt oikeasti. Koska äiti vaikuttaa vielä asialliselta ja tuntuu hoitavan velvollisuutensa hyvin, niin miten ihmeessä tytöstä on kasvanut tuollainen laiska vastuuntunnoton lapamato? Pudotettiinko hänet vauvana?
      Vanhan kansan viisaus: "ahkera äiti kasvattaa laiskoja lapsia". Sain kyllä pikku Daniela mennä käymään slummissa asumaan viikon verran. Rahahanat kiinni ja kattoos sitte.

      Lainaa

    109. Tulos: +8 (14 ääntä)
      jani: mikä helvetin itsestään selvyys toi on ???ei todellakaan ole vanhempien velvollisuus
      ei todellakaan ole, Jani on vaan rikas kermaperse kakara tai samanlainen kuin Daniela "mulle kaikki heti nyt"

      Lainaa

    110. Tulos: -32 (34 ääntä)
      Kyllä äitiä saa tässä syyttää. Hemmotellut lapsensa pilalle.

      Lainaa

    111. Sari Pietiläinen 18.4.2015 16:44
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Kunnollinen: Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään… Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.
      Minä ajoin sekä auto-, että moottoripyöräkortit ollessani 18v ja 21v - maksoin itse. Ostin auton 18v - maksoin itse. Muutin pois omilleni 19v, mutta sitä ennen maksoin kotiin "vuokraa" 150€/kk kun sain työn. Olem ylpeä.

      Lainaa

    112. Tulos: -74 (76 ääntä)
      Ei kannattais tehdä niitä lapsia alunperinkään, jos ei ole valmis huolehtimaan niistä sen 20 vuotta ja maksamaan kaikki kulut siltä ajalta. Ja vielä sietämään niitä sen koko ajan. Täysi-ikäisyyden raja on 18, mutta vanhemman velvollisuus on huolehtia siitä lapsestaan siihen asti, että pystyy itsestään pitämään huolta. Lasta ei vain potkaista pihalle ja automaattisesti oleta pärjäävän. Ajokortin maksaminen kuuluu vanhemman velvollisuuksiin ja siitä on ihan turha kitistä, että on kallista. Ajokorttiin säästämisen voi aloittaa heti kun lapsi on syntynyt. Ei tarvitse laittaa edes 15 euroa säästöön kuukaudessa, vaikka lapsilisästä, niin on ajokorttiraha lapselle säästettynä. Danielalla on tosi huono asenne vaan ei voi tietää onko hänellä joku syy omaan huonoon oloonsa. Äiti voi aivan hyvin olla vaikka syyllistävä narsisti, joka pilannut valmiiksi elämän tuolta lapselta ja paistattelee marttyyrinä. Tai taustalla voi olla vaikea avioero, joka saa molemmat oireilemaan. Tuossa voi olla taustalla mitä vaan ja näin ulkopuolisena ei voi tietää. Koen kuitenkin äitin nalkutuksen hyvin alentuvana, koska töihin ei nykyisin noin vain pääse ilman koulutusta ja hyviin kouluihin on vaikea päästä. Tukis ennemmin tyttönsä pääsykokeisiin valmistautumista ja maksais sen ajokortin, että pääsee toinen elämässä eteenpäin. Ajokortillisella on paremmat mahdollisuudet työllistyäkin.

      Lainaa

    113. Tulos: +21 (25 ääntä)
      Hannes: Pojilla onneks intti ajaa edes osan näistä ajoista. Jos ei nyt ihan miesten koulu, niin ainakin jollain tasolla oppii ottamaan muutkin huomioon vähän erilailla.
      Intti nimenomaan ei opeta tuohon, vaan siihen, että joku muu suunnittelee ja käskee sun puolesta, ja oma homma on vaan totella.

      Lainaa

    114. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Ei se tosiaankaan ole vanhempien velvollisuus maksaa ajokorttia. Mutta joskus lapsuudessa saatu kohtelu (liiallinen hemmottelu jne) näkyy sit myöhemmin näin.. tämä on vaan mun mielipide. Mutta GO MAMA! Piä puoles ja näytä mistä kana pissii!

      Lainaa

    115. Tulos: +7 (7 ääntä)
      jaa-a..: Ei se tosiaankaan ole vanhempien velvollisuus maksaa ajokorttia. Mutta joskus lapsuudessa saatu kohtelu (liiallinen hemmottelu jne) näkyy sit myöhemmin näin.. tämä on vaan mun mielipide. Mutta GO MAMA! Piä puoles ja näytä mistä kana pissii!
      Tottakai kasvatus metodit näkyvät millainen ihminen on sitten täysmittaisena. Silti kyseessä on täysi-ikäinen ihminen, joten ei se äidin tai isän vika enään ole, että ei ota itseään niskasta kiinni ja ala tekemään asioita. Varsinkin kun äiti pyytää ihan kohtuullisia asioita. Tokihan jos on lapsi kasvatettu laiskaksi niin aikuisena todennäköisesti ei kovin ajattelevainen muita kohtaan ole. Mutta en minäkään lapselleni kustanna mitään, jos ei viitti edes kotitöitä tehdä.

      Lainaa

    116. Tulos: +34 (34 ääntä)
      Mitä ihmettä jotkut täällä mussuttaa, että on vanhempien velvollisuus maksaa ajokortti? Eipähän ole. Ei koko ajokorttia ole velvollisuus hommata. Se ei ole mikään ehto elämiseen tai pakollinen kuluerä. Sitäpaitsi, nykypäivänä painii ne ajokortit aivan älyttömässä hintaluokassa. Oman ajokorttini vanhemmat kyllä kustansivat ihan omasta halustaan (itse olisin voinut olla ilman korttiakin), mutta mikäköhän mahtaisi olla homman nimi jos nyt sitä olisin hankkimassa? Ei niillä vanhemmillakaan mikään pohjaton kukkaro ole ja pennit voidaan säästää hälyttävimpiinkin asioihin.

      Lainaa

    117. Avojalakanen 18.4.2015 22:38
      Tulos: +18 (18 ääntä)
      Kunnollinen: Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään… Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.
      No ei kyllä kuulu vanhempien ajokorttia maksaa :D Mullakin taisi kyllä puolet maksaa vaikka olin samanikäinen kun ajokortin ajoin (mutta muuten en sitten apua ollutkaan vailla, paha paikka kun tuli vaivasin sossua ja jopa seurakuntaa, mutta vanhemmilta en rahaa pyytänyt), mutta ei tuokaan mikään itsestäänselvyys ole. Ajokortti ei ole mikään pakollinen asia, moni jättää ajamatta kun ei ole varaa ja hyvä niin.

      Lainaa

    118. Sosiaalitantta 18.4.2015 22:57
      Tulos: +20 (20 ääntä)
      Shor: Itse asiassa sosiaalihuoltolaissa on pykälä 18-20 vuotiaan auttamisvelvollisuudesta tarpeen vaatiessa.
      Vanhempien velvollisuus avustaa (antaa asua kotona ilman vuokraa, maksaa ruokakulut jne.) koskee alaikäisiä ja alle 21-vuotiaita opiskelijoita. Daniela ei selvästikään kuulu kumpaankaan ryhmään, joten Emma ei ole velvollinen antamaan hänelle leivänkannikkaakaan maksutta.

      Lainaa

    119. Tulos: +31 (31 ääntä)
      aappo: Pudotettiinko hänet vauvana?
      Ei käy selitykseksi. Minut ja sisareni on MOLEMMAT äidin kertoman mukaan pudotettu vauvana, mutta meistä on tullut vain höhliä, ei itsekkäitä ja ilkeitä.

      Lainaa

    120. Tulos: +24 (24 ääntä)
      Wat?: Mitä ihmettä jotkut täällä mussuttaa, että on vanhempien velvollisuus maksaa ajokortti? Eipähän ole. Ei koko ajokorttia ole velvollisuus hommata. Se ei ole mikään ehto elämiseen tai pakollinen kuluerä. Sitäpaitsi, nykypäivänä painii ne ajokortit aivan älyttömässä hintaluokassa. Oman ajokorttini vanhemmat kyllä kustansivat ihan omasta halustaan (itse olisin voinut olla ilman korttiakin), mutta mikäköhän mahtaisi olla homman nimi jos nyt sitä olisin hankkimassa? Ei niillä vanhemmillakaan mikään pohjaton kukkaro ole ja pennit voidaan säästää hälyttävimpiinkin asioihin.
      Autokoulun perusvaihe maksaa 1600€ + viranomaiskulut 220€. Harjoitteluvaihe maksaa 170€. Syventävä vaihe maksaa 380€. Eikö nuori voisi itse maksaa edes noita perusvaiheen jälkeen tulevia kuluja, JOS vanhemmat maksavat omasta halustaan perusvaiheen? Kotoa poismuutosta: meillä kaikilla on erilainen koulu- ja kotitausta. Oletetaan, että olet syntynyt alkuvuodesta ja menet lukioon. Olet 19-vuotias tyttö, kun kotonasi juhlitaan lakkiaisiasi. Syksyllä aloitat opinnot toisessa kaupungissa ja muutat opiskelupaikkakunnalle omaan asuntoon. Jos olet poika, lähdet lukion jälkeen armeijaan ja palaat sieltä 20-vuotiaana kotiin. Luet pääsykokeisiin ja lähdet syksyllä toiseen kaupunkiin opiskelemaan. Omaan asuntoon muuttaminen 16-vuotiaana näyttää olean itsestäänselvyys maaseudulla asuvilla, jotka joutuvat muuttamaan jo lukion tai ammattikoulun takia pois kotoa, koska koulumatka on 150 km. Kysynpä, että miksi joku muuttaisi KESKEN lukio-opintojen omaan asuntoon vain siksi, että täytti 18-vuotta? Kai siellä kotona voi asua vielä vuoden ja keskkittyä siihen koulun käyntiin. (Ja kotityöt kuuluu kaikille perheenjäsenille.)

      Lainaa

    121. 19-vuotias itsekkin 19.4.2015 10:51
      Tulos: +8 (10 ääntä)
      On kyllä niin typerää touhua nuorelta. Itsekkin olen 19-vuotias ja vanhempani maksoivat minulle ajokorttini. Meillä on kuitenkin ollut aina sopimus, että vanhemmat maksaa ajokortit ja ajokit ostetaan omasta pussista. Lisäksi olen käynyt jo useamman vuoden töissä kouluni ohella ja näin ollen varmistan olevani kykenevä elättämään itseni, kun ensi syksynä muutan omilleni opiskelujen perässä. Meidän perheessä on ollut aina kova kuri, eikä ole kyllä käynyt mielen vieressäkään näyttää tuollaista halveksintaa ja epäkunnioitusta vanhempiani kohtaan.

      Lainaa

    122. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Nähnyt itekin tuolla tavalla käyttäytyviä kakaroita ja tekis mieli vedellä pitkin korvia. Nykyajan teinit ne osaa olla kiittämättömiä. Ei ois koskaan tullu mieleenkään huoritella omaa äitiä tai käyttäytyä noin. Toivon että kun ikää tulee niin alkaa tiedostaa mikä kakara ollut ja hyvittää sanansa ja tekonsa.

      Lainaa

    123. Tulos: +1 (3 ääntä)
      moimoi: Ei kaikilla ole varaa maksaa edes yhden lapsen ajo-opetusta, joten ajattele niitä joilla on esim. 3 lasta.. Siinähän menee pieni (tai ei niin pienikään) omaisuus.
      Paitsi että mun sisarukset maksoi itse työllään korttinsa.

      Lainaa

    124. Tulos: +11 (11 ääntä)
      onhan se aika rankkaa, kun pitää tavallisia kotitöitä tehdä ilman palkkaa :/ miten Daniela tuleekaan elämässään pärjäämään...

      Lainaa

    125. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Tylsimys: Siis ei voi olla totta että äiti käskee tiskata ilmatteeks eikä maksa ajokorttia. On kyllä aika epäreilua touhua että tehdään lapsia mutta ei huolehdita niistä. Jos mutsi ei suostu maksaa ajokorttia Danielan kannattaa hankkiutua paksuksi. Siinä mutsi sais miettiä kaks kertaa kannattiko kun joutuis huolehtia sekä lapsesta että lapsenlapsesta.
      Mä niin toivon että tää oli sarkasmia :DDD:D:D Herra mun jeesus, jos oikeesti laitoit tänne tälläsen kommentin ihan tosissas :D Toi muija on kumminki 19 ja olettaa, että äiti maksaa kaiken tekemättä yhtään mitään. Kaiken lisäks haukkuu äitänsä vielä huoraks, vaikka äiti tosiaan tekee töitä "niska limas" niinku itse asian sanoi. Ja tottahan se varmasti on. En oo ite vielä 18, mutta jotain kunnioitusta vanhempia kohtaan :D mulla ei tulis pieneen mieleenkään haukkua mun mutsia huoraks sen takia, että en oo ite hoitanu pyydettyjä tehtäviä ja sen takia jäänyt jotain saamatta :D Tai ylipäänsäkin haukkua jotakuta huoraksi.. Huhui! :D mahtaakohan kyseinen neiti edes tietää mitä huora oikeasti tarkoittaa :D Veikkaan vähän, että äiti ei itseänsä ole kadulla myymässä ansaitakseen lapselleen ruokaa :D

      Lainaa

    126. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Pistää miettiin, kun toivotellaan että pikku prinsessasta kasvaisi vielä aikuinen, niin miten tämän ihmeen tapahduttua Daniela meinaa saada anteeksi huoraksi haukkumisen noin typerän asian takia? Noh, vähän asiaa sivuten, onhan se pakko myöntää että ajokortti on kohtuuttoman kallis. Hieno juttu, jos vanhemmat on sen juuri sinulle kustantaneet, mutta jotkut joutuu kalliin asumisen, opiskelun ja osa-aikaisen työn ohella keräämään siihen sen pari tonnia. On muitakin kuluja. (Joku keksisi varmasti sanoa, ettei se ole pakollinen hankinta, mutta moni työ vaatii ajo-oikeuden.)

      Lainaa

    127. Tulos: +5 (5 ääntä)
      topi: tulevaisuuden toivo.
      toivo menetetty

      Lainaa

    128. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Mariel: Jokainen kai tyylillään ja kasvatustaustoillaan mutta… Jotenkin vain mietin silti että miksi kukaan haluaa edes asua porukoillaan enää 19-vuotiaana? Okei, joillakin voi olla joku olosuhteiden pakko tai muu vastaava mutta silti mietin tota. Okei itse muutin lastenkotiin ylä-asteella koska mulla ihan oikeasti oli sellaiset vanhemmat jotka eivät pitäneet huolta. Enkä ollut mikään riehuja tai mitään sellaista, tarvitsin vain kodin. Muutin itsenäistymis-asuntoon 17-vuotiaana mikä tarkoitti käytännössä ihan normaalia vuokra-asumista vaikka joku aikuinen aina joskus kävikin tsekkaamassa kuinka sujuu. 18-vuosiaana kokonaan omilleen ihan tavalliseen vuokra-asuntoon. Eikä siellä lastenkodissakaan saanut vain makoilla miten sattuu, itse piti pestä pyykkiä ja siivota. Mutta mulla oli siellä hyvä olla koska siellä oli oikea koti ja turvalliset aikuiset. Tollanen angstaaja oppisi kunnioittamaan hyviä vanhempiaan ja olojaan viimeistään jossain vastaavassa paikassa jossa angstaajat laitetaan aika äkkiä ojennukseen. Toki se on nyt hieman myöhäistä kun on siihenkin jo aika yli-ikäinen mutta elämää voikin sitten opetella kantapään kautta kun se “Huora”-mutsi lopulta asettaa rakkaudelleen rajat ja potkii ulos ulkomaailmaan.* Ps. Mullakaan ei ole vielä ajokorttia, vasta haaveilen siitä vaikka ikää on reilusti yli 20. Mutta ei se minua haittaa, tiedän että sitten kun saan siihen sekä autoon/huoltoon/ajamiseen haalittua rahat niin se on ainakin itse ansaittua ja siitä jää parempi mieli.
      No ehkä just ton takia et haluu asuu vanhempien luona mutta kaikilla ei oo yhtä paskat vanhemmat ku sulla. Mä asun ihan mielelläni kotona siihe asti ku valmistun ja pääsen töihin/seuraavaan kouluun.

      Lainaa

    129. Tulos: +17 (17 ääntä)
      Minä ja vaimoni olemme jo yli kuusikymppisiä ja meillä on yksi tytär, hänkin jo nelikymppinen. Hän on naimisissa ja heillä on kaksi alle kymmenvuotiasta tytärtä. Vaimoni yhä edelleen auttaa taloudellisesti tytärtään, koska sai esimerkin äidiltään, joka teki samoin kuolemaansa saakka. Näin se taitaa mennä, ainakin äideillä on vahvasti sellainen tunne, että lastaan täytyy tukea taloudellisestikin viimeiseen asti odottamatta vastapalvelusta. En tiedä, miten nykyajan äideillä on tapana.

      Lainaa

    130. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Itte muutin 17v omaan kämppään ja siel oon hyvin pärjänny, kesätöistä sai just sen ajokortin verta rahaa kun syksyl oon syntyny.. koulusta töihin ja nykyään jo vakipaikka... kyllähän toiset voi vanhempien rahoil mennä vaikka loppuikänsä.. meillä menee niin et minä autan rahallisesti vanhempiani ja vähän myös kavereitanikin jos tarvii...

      Lainaa

    131. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Svonkey: Danielan kaltaiset kiittämättömät pennut olisi niin pitänyt sulkea johonkin laitokseen vaikka vuodeksi ennen täysi-ikäisyyttä. Vuosi tiukkojen sääntöjen, kurin ja 24/7 valvonnan alaisena, sen jälkeen osattaisiin ehkä arvostaa äidin huolenpitoa. Mä en oo vielä edes 18, enkä silti ole pahimmissakaan murrosiän hormonimyrskyissä sanonut omaa mutsia huoraksi. Jotain kiitollisuutta ja toisen kunnioittamista sentään.
      Tarkoitatko Suomen parhainta liikunnan ja kurin edistämislaitosta... #PV#FDF

      Lainaa

    132. Voi morjens... 21.4.2015 2:33
      Tulos: +9 (9 ääntä)
      Jos mun tytär puhuis mulle noin, niin se sais ettiä uuden katon päänsä päälle ja ruoankin suuhunsa. Ei jumalauta mikä teinipissis tuo Daniela ja 19-vuotias, jonka pitäs jo ite pystyä elättää ittensä.

      Lainaa

    133. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Nakita: No ehkä just ton takia et haluu asuu vanhempien luona mutta kaikilla ei oo yhtä paskat vanhemmat ku sulla. Mä asun ihan mielelläni kotona siihe asti ku valmistun ja pääsen töihin/seuraavaan kouluun.
      Kuten sanoin, joillakin on siihen selkeät perusteet. En missään nimessä tuomitse sun tilannettasi, tai kenenkään muunkaan, sillä en todellakaan kuvittele olevani mikään kaiken kaikkien asioista tietävä oraakkeli. Ilmaisin tekstissäni lähinnä omaa uteliaisuuttani ja mietteliästä ihmetystäni. Ja se ihmetys johtuu lähinnä omista kokemuksistani joiden kautta tunnen asiasta henkilökohtaisella tasolla hieman eri tavalla. Se ei kuitenkaan tarkoita että suoraan tuomitsisin yhtikäs ketään. Jokatapauksessa mulle tulee jostain syystä aina vaan hyvä mieli kun kuulen että jollain on hyvät vanhemmat ja vielä osaa arvostaa sitä. :)

      Lainaa

    134. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Kunnollinen: Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään… Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.
      Miks ihmeessä vanhempien pitäs sulle ajokortti maksaa? :D mite niin se kuuluu niille? Ne voi maksaa sen jos haluu.

      Lainaa

    135. Tulos: -8 (12 ääntä)
      Vaikuttaa siltä että Daniela kapinoi vielä 19-vuotiaanakin sitä että sai vanhemmiltaan niin paskan nimen kuin "Daniela". Tuollaisella nimellä tulee varmasti koulukiusatuksi.

      Lainaa

    136. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Shor: Itse asiassa sosiaalihuoltolaissa on pykälä 18-20 vuotiaan auttamisvelvollisuudesta tarpeen vaatiessa. Siihen taisi tulla juuri jotain muutoksia, niistä en tiedä. Siksi opiskelijan tukiin vaikuttavat vanhemmat noinkin pitkälle. Mokan kakaraa en rupea kuitenkaan puolustamaan.
      se ei ole sosiaalihuoltolaki, vaan holhoustoimilaki. sen pykälän mukaan vanhemmilla on velvollisuus maksaa yli 18-vuotiaan lapsensa koulutuskustannuksia siihen asti että tämä valmistuu, millä tarkoitetaan toisen asteen koulutusta, ei enää kolmannen.

      Lainaa

    137. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Niinhän sitä sanotaan, että paras asia minkä vanhemmat voivat täysi-ikäisille lapsilleen tehdä on se, että potkivat ne pois kotoa ottamaan vastuuta omasta elämästään.

      Lainaa

    138. Tulos: -14 (14 ääntä)
      "tarina äidistä, tyttärestä, sekä ajokortista. Äiti joka makaa sohvalla ei varmastikkaan ole myöskään tytärtään jaksanut kasvattaa, tyttärestä kasvoi kiittämätön pilalle lellitty ihmis eläin joka ei ymmärrä maailman todellisuudesta mitään, tämä on todellisuudessa tarina kuinka miljoonat ihmiset nykypäivänä ei kasvata lapsiaan vaan antaa disney channelin kasvattaa puolestaan lapset. Maailma tulee päätökseensä tämän ilmiön takia. Tarinan opetus on älä anna remmiä mutta älä myöskää joka asiaa jota lapsi haluaa, maailma on kova paikka ja kun oikea hetki tulee tuonlaiset ihmis eläimet ovat ravinto ketjun alimpana." -Johnny Banana.

      Lainaa

    139. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Kyllä nyt autokoulu pitää itse voida maksaa tai edes korvata se jollain tavalla jos se sinulle maksetaan. Meidän äiti on kahden pienen lapsen y.h. ja käy pienipalkkasessa duunissa, ei tulis pieneen mieleenkään että vaatisin siltä vielä jotain autokoulun kustantamista! Lahjat ja itse TYÖLLÄ ansaittu raha on ihan eri asia kun se että vaatimalla vaaditaan jotain erityiskohtelua. Todennäköisesti tämäkin äiti ihan korkeimman omakätisesti on itse kustantanut oman autokoulunsa. Sitäpaitsi jos kuvittelee olevansa tarpeeksi kypsä auton rattiin niin kannattaisi varmaan jättää se oman äidin huorittelu kokonaan pois. Pikkupentujen hommaa tollaset typeryydet! Terveisin Toinen-samanikäinen-mutta-huomattavasti-pieniluuloisempi-nuori-nainen.

      Lainaa

    140. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Kunnollinen: Kyllä vanhemman kuuluu ajokortti maksaa. Toisaalta vanhemman vastuulla on myös lapsen kasvattaminen, mikä on tässä tapauksessa mennyt selvästi mönkään… Joten ehkä opetus oli paikallaan. Itse aloitin autokoulun 22-vuotiaana ja oli itsestäänselvyys, että vanhemmat maksaa.
      Itse maksoin oman ajokorttini eikä ole tullu mieleennkään alkaa raivoamaan jos ei vanhemmilta rahaa herunu (sitä kun ei aina ole ollut niin hyvin). Lainaa olen pyytänyt mutta takaisin olen aina maksanut. Kotoa muutin 20 vuotiaana kylläkin siskon kanssa kimppaan. Ei se ajokortin maksu vanhemmille automaattisesti kuulu vaan töissä tienattu ja säästetty raha on teinillekin arvokkaampi kuin tyhjästä saatu.

      Lainaa

    141. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Mä olin 19 vuotiaana melkein kahden lapsen äiti,tsiisus miten lapsellista kiukuttelua! Oma poika nyt 16 eikä ikinä puhuis mulle noin vaikkei aina toki niin hyvällä tuulella olekkaan

      Lainaa

    142. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Tylsimys: Siis ei voi olla totta että äiti käskee tiskata ilmatteeks eikä maksa ajokorttia. On kyllä aika epäreilua touhua että tehdään lapsia mutta ei hu olehdita niistä. Jos mutsi ei suostu maksaa ajokorttia Danielan kannattaa hankkiutua paksuksi. Siinä mutsi sais miettiä kaks kertaa kannattiko kun joutuis huolehtia sekä lapsesta että lapsenlapsesta.
      Mitäköhän sunkii päässä liikkuu?? Äitihän teki ihan oikein? Oliks tää vaa joku paska läppä kenties?

      Lainaa

    143. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Mylly: Daniela lienee kuitenkin naispuolinen. Yhtään nuorukaista ei koko julkaisussa esiinny.
      nuorukainen = poika, nuorimies, nuoriso. (sivistyssanakirja) Nuoriso voi minusta kuitenkin olla myös naispuoleista. Kieli on elävä ja muuttuva ja vanhalla sanalla voi nykyään olla hyvinkin erilainen merkitys kuin aikaisemmin.

      Lainaa

    144. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Jälkiabortti

      Lainaa

    145. Tulos: -8 (8 ääntä)
      Varmaa sen takia, että sen mutsi on ikävä kyllä hyysänny sen piloille... Aika surullinen tapaus kyllä tää Daniela.
      aappo: Ei helvetti nyt oikeasti. Koska äiti vaikuttaa vielä asialliselta ja tuntuu hoitavan velvollisuutensa hyvin, niin miten ihmeessä tytöstä on kasvanut tuollainen laiska vastuuntunnoton lapamato? Pudotettiinko hänet vauvana?

      Lainaa

    146. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Daniela: BURN. Mutsis voitti ihan kevyesti. Käryä, pahvi.

      Lainaa

    147. Tulos: +15 (15 ääntä)
      niups: Ei kannattais tehdä niitä lapsia alunperinkään, jos ei ole valmis huolehtimaan niistä sen 20 vuotta ja maksamaan kaikki kulut siltä ajalta. Ja vielä sietämään niitä sen koko ajan. Täysi-ikäisyyden raja on 18, mutta vanhemman velvollisuus on huolehtia siitä lapsestaan siihen asti, että pystyy itsestään pitämään huolta. Lasta ei vain potkaista pihalle ja automaattisesti oleta pärjäävän. Ajokortin maksaminen kuuluu vanhemman velvollisuuksiin ja siitä on ihan turha kitistä, että on kallista. Ajokorttiin säästämisen voi aloittaa heti kun lapsi on syntynyt. Ei tarvitse laittaa edes 15 euroa säästöön kuukaudessa, vaikka lapsilisästä, niin on ajokorttiraha lapselle säästettynä. Danielalla on tosi huono asenne vaan ei voi tietää onko hänellä joku syy omaan huonoon oloonsa. Äiti voi aivan hyvin olla vaikka syyllistävä narsisti, joka pilannut valmiiksi elämän tuolta lapselta ja paistattelee marttyyrinä. Tai taustalla voi olla vaikea avioero, joka saa molemmat oireilemaan. Tuossa voi olla taustalla mitä vaan ja näin ulkopuolisena ei voi tietää. Koen kuitenkin äitin nalkutuksen hyvin alentuvana, koska töihin ei nykyisin noin vain pääse ilman koulutusta ja hyviin kouluihin on vaikea päästä. Tukis ennemmin tyttönsä pääsykokeisiin valmistautumista ja maksais sen ajokortin, että pääsee toinen elämässä eteenpäin. Ajokortillisella on paremmat mahdollisuudet työllistyäkin.
      Millä planeetalla tää elää?

      Lainaa

    148. Tulos: -4 (6 ääntä)
      aappo: Ei helvetti nyt oikeasti. Koska äiti vaikuttaa vielä asialliselta ja tuntuu hoitavan velvollisuutensa hyvin, niin miten ihmeessä tytöstä on kasvanut tuollainen laiska vastuuntunnoton lapamato? Pudotettiinko hänet vauvana?
      Normaalia voimakkaampi ja pitkittynyt teini-ikä tai määrittelemätön Asperger?

      Lainaa

    149. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Siis onko noin ällöttäviä neitejä ihan oikeesti olemassa.. En tiedä mitä tekisin jos päätyisin kasvotusten keskustelemaan tommosen kanssa. Tsempit Emmalle !

      Lainaa

    150. Quo vadis? 5.6.2015 16:32
      Tulos: +1 (1 ääni)
      hekomopo:
      No kuule kyllä se tommoselle hienohelmaiselle kerma-ahterille on ihan riittävästi. ;D

      Lainaa

    151. Triplaääliöidenkuningatar 7.6.2015 9:36
      Tulos: +6 (6 ääntä)
      Harmi, kun Daniela ei perinyt äitinsä viisautta. Harmi. Ō_Ō

      Lainaa

    152. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Sorsa: Toivottavasti tää oli paskaa läppää?
      Oli, oli. Selkeetä sarkasmia.

      Lainaa

    153. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Tylsimys: Siis ei voi olla totta että äiti käskee tiskata ilmatteeks eikä maksa ajokorttia. On kyllä aika epäreilua touhua että tehdään lapsia mutta ei huolehdita niistä. Jos mutsi ei suostu maksaa ajokorttia Danielan kannattaa hankkiutua paksuksi. Siinä mutsi sais miettiä kaks kertaa kannattiko kun joutuis huolehtia sekä lapsesta että lapsenlapsesta.
      Oliks toi sarkasmia?

      Lainaa

    154. Kyse on siitä 29.6.2016 10:25
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Sannni: No huh. Olin hemmoteltu lapsi joka sai kotoa kaiken mukaan, myös ajokortin. Olisi voinut hiukan jäädä saamatta jos olisi tullut äitiä julkisesti (tai muutenkaan) huoritelluksi, ja “hemmoteltu” statuksestani huolimatta en kyllä olisi ollut yhtään hämmästynyt… Hämmästelen kyllä äitiäkin; itsenäistyminen ei nykyään ole helppoa eikä halpaa, eikä mielestäni ole reilua heittää lapsia 18-vuotiaana ulos jolleivät he ole vielä onnistuneet -mutta jollei edes hakupapereita saa lähetetyksi tai kotitöitä tehdyksi, niin itse alkaisin epäillä että kyseessä on masennus tai jonkinlainen päihdeongelma ja alkaisin katsella hoitoa, en vain kuittaisi Facessa…
      Varmasti äiti ei kuittaisi facessa, jos kyse olisi tuollaisesta. Kyllä nyt oli kyse vain siitä, että kakara on mulkku

      Lainaa

    155. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Svonkey: Danielan kaltaiset kiittämättömät pennut olisi niin pitänyt sulkea johonkin laitokseen vaikka vuodeksi ennen täysi-ikäisyyttä. Vuosi tiukkojen sääntöjen, kurin ja 24/7 valvonnan alaisena, sen jälkeen osattaisiin ehkä arvostaa äidin huolenpitoa. Mä en oo vielä edes 18, enkä silti ole pahimmissakaan murrosiän hormonimyrskyissä sanonut omaa mutsia huoraksi. Jotain kiitollisuutta ja toisen kunnioittamista sentään.
      ..Armeija?

      Lainaa

    156. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Se on kyllä ”ilmaiseksi” eikä mikään ”ilmatteeks”.

      Lainaa

    157. Tulos: +2 (2 ääntä)
      No mut tosta ajokortin saamisestahan ne kulut vasta alkaa, auton osto ja bensa ja vakuutukset ja karvanopat..

      Lainaa

    158. Tulos: 0 (0 ääntä)
      aappo: Ei helvetti nyt oikeasti. Koska äiti vaikuttaa vielä asialliselta ja tuntuu hoitavan velvollisuutensa hyvin, niin miten ihmeessä tytöstä on kasvanut tuollainen laiska vastuuntunnoton lapamato? Pudotettiinko hänet vauvana?
      Jutussa tulee esiin, että lapsi ei saa ajokorttia, sen sijaan siinä ei tule esiin, että mitä kaikkea muuta se lapsi saa ilmaiseksi ja tekemättä mitään (tai viemällä roskia sillointällöin ja tyhjentämällä tiskikonetta), veikkaisin, että syy löytyy kuitenkin sitten sieltä.

      Lainaa

    159. Tulos: 0 (0 ääntä)
      ltei: Äiti 1 - Daniela 0
      Äiti 10 - Daniela 0

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: äiti, tytär, ajokortti, riita, roskat, koulutus, työpaikka, työhakemus