Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Selvitetään sukupuoli

Nettimammat lyövät viisaat päänsä yhteen ja yrittävät lukea henkilötunnuksen numerot oikein.
Selvitetään sukupuoli

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 94 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +479 (489 ääntä)
   Olisit nyt vaan Nina jaksanut... Varsinkin, kun Ronjan päivitys oli kysymys. Eli oli todennäköistä, että hänen kommenteissa vastattiin hänelle ja selitettiin asian todellinen laita.

   Lainaa

  2. kikke kakkala 3.3.2015 1:50
   Tulos: -127 (563 ääntä)
   perkele ku akat päivä päivältä tyhmemmiksi käy!

   Lainaa

  3. gyllene tider ´90-luku 3.3.2015 1:51
   Tulos: +263 (281 ääntä)
   En ihan jaksanut kaikkea lukemaani ymmärtää mutta haluan kiittää erästä kirjastoautovirkailijatätiä joka paukutti päähäni mun oman sotun loppuosan kun menin lainaamaan kirjaa ilman korttia (ei ollut mukana) enkä muistanu sotua kunnolla (lienen ollut 12-13). Täti oli vähän pelottava ja "karjaisi" että muista nyt hyvä ihminen että se on xxxS! Ja kyllä, siitä asti olen muistanut.

   Lainaa

  4. Evoluutiobiologi 3.3.2015 1:58
   Tulos: +305 (343 ääntä)
   Ideaalimaailmassa näin typerät ihmiset eivät lisääntyisi.

   Lainaa

  5. kuunkukka 3.3.2015 2:33
   Tulos: +100 (106 ääntä)
   Ei helevetti

   Lainaa

  6. Tulos: +138 (182 ääntä)
   "Vimppa"...

   Lainaa

  7. Tulos: +66 (132 ääntä)
   Tokapimppa.

   Lainaa

  8. Tulos: -72 (188 ääntä)
   Ei meille vaan mitään tollasia ala-asteella opetettu, mutta en kyllä koe että olisin mistään jääny paitsi. Väliäkö moisella.

   Lainaa

  9. Tulos: +166 (180 ääntä)
   Tahtoisin nähdä nämä tyypit jonkin valtion tietojärjestelmän projektijohtajina/ohjelmistosuunnittelijoiana.

   Lainaa

  10. Tulos: +247 (251 ääntä)
   Saman asian toistamisen jälkeen ärsyttävin asia on jonkun muun puutteellinen luetunymmärtäminen.

   Lainaa

  11. Tulos: -130 (194 ääntä)
   Naiset...

   Lainaa

  12. Tulos: -76 (116 ääntä)
   Juuri lauantaina pohdiskeltiin avokin kanssa miten tuo homma menee, mutta ei homma jäi auki, kun ei jaksettu lähteä googlettamaan. Minulle on taidettu opettaa ala-asteella, että tytöillä on kirjain ja pojilla numero, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Nyt selvisi oikea vastaus.

   Lainaa

  13. Tulos: +18 (36 ääntä)
   M: Juuri lauantaina pohdiskeltiin avokin kanssa miten tuo homma menee, mutta ei homma jäi auki, kun ei jaksettu lähteä googlettamaan. Minulle on taidettu opettaa ala-asteella, että tytöillä on kirjain ja pojilla numero, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Nyt selvisi oikea vastaus.
   Joskus pitäisi oikolukea omat tekstit ennen lähettämistä...

   Lainaa

  14. murmurmurmeli 3.3.2015 8:43
   Tulos: +236 (244 ääntä)
   Minun numerosarjani viimeinen numero on kirjain! Mistä tiedän onko kirjain pariton vai parillinen?! Olenko sukupuoleton? ...Ai luoja.

   Lainaa

  15. Tulos: +84 (102 ääntä)
   Mulla oli poika luokkakaverina, jonka tokavika merkki oli parillinen. Se oli poikkeus, et virhe oli tapahtunut silloin kun sotu annettiin.

   Lainaa

  16. PalloKala 3.3.2015 9:02
   Tulos: -181 (197 ääntä)
   Hahah! Nyt on pakko ton keskustelun perusteella sanoo, et koska oman sotun viiminen numero on pariton nii olen oikeesti poika xDDD vaikka tänää viimeeks, ku katoin nii ihan naiselta näytän.. :'D

   Lainaa

  17. Tulos: +223 (229 ääntä)
   Merkki, kirjain, numero, viimeinen, toiseksi viimeinen - vaikeita sanoja. o_O

   Lainaa

  18. Tulos: +8 (102 ääntä)
   Blaa: Ei meille vaan mitään tollasia ala-asteella opetettu, mutta en kyllä koeettä olisin mistään jääny paitsi. Väliäkö moisella.
   Kuka sanoi, että näitä opetetaan ala-asteella?

   Lainaa

  19. Tulos: +268 (304 ääntä)
   kock: Naiset…
   On se jännä miten naispuolisten käyttäytyessä tyhmästi johtuu se heidän sukupuolestaan, kun taas miehillä se johtuu vain siitä että he ovat ihan yksilöinä tyhmiä.

   Lainaa

  20. SpedePasanen 3.3.2015 9:35
   Tulos: -145 (189 ääntä)
   Sukupuoli ei yllättänyt

   Lainaa

  21. mikko vilkastus 3.3.2015 9:41
   Tulos: +125 (129 ääntä)
   Loppuosan ensimmäiset kolme numeroa on lapsen "järjestysnumero" päivän syntyneistä, jossa luvun parillisuus merkitsee sukupuolta. Viimeinen merkki on tarkistussumma koko muun sotun numerosarjasta. Tarkistussumma muodostuu jakojäännöksestä, kun koko muu numerosarja jaetaan luvulla 31. Mikäli jakojäännös on enemmän kuin 9, otetaan mukaan valikoidusti kirjaimet ABCDEFHJKLMNPRSTUVWXY esittämään lukuja 10-30. Jakojäännöksen saat omasta sotustasi jakamalla siis seuraavasti: 120304A123 = 120304123/31 = 3880778.16129 --> 0.16129*31=4,999=5, eli 120304A1235. Näissä voi olla virheitä. 40-luvulla syntyneen äitini sotun tarkistenumero on laskettu väärin henkkareihin.

   Lainaa

  22. Tulos: +114 (134 ääntä)
   Jos joku ei vielä kaiken rautalangan jälkeen ymmärtänyt, niin oletetaan että henkilö on syntynyt 01.01.1998. Jos hänen sotunsa kokonaisuudessaan on 01011998-1234 kyseessä on poika, koska toiseksi viimeinen on 3, eli pariton. 01011998-1243 kyseessä on tyttö, koska toiseksi viimeinen on 4, eli parillinen. 01011998-337H kyseessä on poika, koska toiseksi viimeinen on 7, eli pariton. 01011998-478P kyseessä on tyttö, koska toiseksi viimeinen on 8, eli parillinen Eli määräävä tekijä on se toiseksi viimeinen MERKKI, riippumatta siitä onko viimeinen merkki kirjain vai numero.

   Lainaa

  23. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Hyvin voi kirjain olla pariton/parillinen, kun vaan kantaluku valitaan sopivasti.

   Lainaa

  24. Tulos: +167 (191 ääntä)
   Wicca: On se jännä miten naispuolisten käyttäytyessä tyhmästi johtuu se heidän sukupuolestaan, kun taas miehillä se johtuu vain siitä että he ovat ihan yksilöinä tyhmiä.
   Joo. Ja kun on porukka naisia (kuten tässä) joista pari ei tajua jotain juttua, niin kaikki naiset on kaakattavia kanoja. Ei auta, vaikka osa naisporukasta olisi ollut kuinka kartalla.

   Lainaa

  25. Tulos: +8 (24 ääntä)
   Ihan vain kiinnostuneille tiedoksi: Se viimeinen nro/kirjain on ns. tarkitusosa. Sen viimeisen nron/kirjaimen voi laskea koko muusta sos.tunnuksesta (kirjaimille on siis vastaavat nrot). Näin voidaan tarkistaa ettei joku valehtele omaa tunnustansa. Laskuohjeet löytyy Googlettamalla jos haluaa matikkaa harrastella ja kokeilla.

   Lainaa

  26. Tulos: +72 (84 ääntä)
   kock: Naiset…
   Provohan tää oli, mutta haluaisin muistuttaa, että keskimäärin naisilla on miehiä parempi luetunymmärtäminen. Miehet ei vaan kehtaa paljastaa tyhmyyttään julkisesti niin helposti.

   Lainaa

  27. Tulos: -32 (54 ääntä)
   Se ei ole Sosiaaliturvatunnus, eikä ole ollut pitkään pitkään aikaan... Kukaan kuullut hetusta?

   Lainaa

  28. Tulos: -54 (70 ääntä)
   Renkku: Se ei ole Sosiaaliturvatunnus, eikä ole ollut pitkään pitkään aikaan… Kukaan kuullut hetusta?
   Tyhmä. Mitäs luulet "hetun" tarkoittavan? HEnkilöTUnnus?

   Lainaa

  29. Tulos: -9 (21 ääntä)
   Vai että Vimppa. ;DDD

   Lainaa

  30. Suunnittelija 3.3.2015 11:53
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   ffwefwef: Tahtoisin nähdä nämä tyypit jonkin valtion tietojärjestelmän projektijohtajina/ohjelmistosuunnittelijoiana.
   Asiaa usein vierestä seuranneenta, juuri noin asia erittäin todennäköisesti on...

   Lainaa

  31. Yleinen Puuhamies 3.3.2015 12:15
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Jätän tämän nyt tähän: http://fi.wikipedia.org/wiki/Henkil%C3%B6tunnus#Tunnuksen_muoto Jokainen voi lukea itse :)

   Lainaa

  32. jaanispetke 3.3.2015 12:21
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Saararaa: Tyhmä. Mitäs luulet “hetun” tarkoittavan? HEnkilöTUnnus?
   Eih...

   Lainaa

  33. Mammuttipähkinä 3.3.2015 13:17
   Tulos: -15 (19 ääntä)
   Eikös siitä vielä saanut selville että monesko lapsi on sen päivän syntyneistä? Oliko ne kaksi ekaa numeroa että monesko lapsi on ja vika numero on sukupuoli ja sitten se kirjain tai numero vielä viimeseksi. Joskus opettelin tän ihan huolella mutta on päässyt jo unohtumaan..

   Lainaa

  34. Tulos: +100 (106 ääntä)
   DeLeon: Jos joku ei vielä kaiken rautalangan jälkeen ymmärtänyt, niin oletetaan että henkilö on syntynyt 01.01.1998. Jos hänen sotunsa kokonaisuudessaan on 01011998-1234 kyseessä on poika, koska toiseksi viimeinen on 3, eli pariton. 01011998-1243 kyseessä on tyttö, koska toiseksi viimeinen on 4, eli parillinen. 01011998-337H kyseessä on poika, koska toiseksi viimeinen on 7, eli pariton. 01011998-478P kyseessä on tyttö, koska toiseksi viimeinen on 8, eli parillinen Eli määräävä tekijä on se toiseksi viimeinen MERKKI, riippumatta siitä onko viimeinen merkki kirjain vai numero.
   Paitsi että alkuosa olisi tietenkin 010198 ;) Muuten hyvä rautalangasta vääntö!

   Lainaa

  35. Tulos: -59 (65 ääntä)
   Ja nämä naiset ovat vastuussa lastemme kasvattamisesta. Huoh...

   Lainaa

  36. Tulos: +17 (31 ääntä)
   Mammuttipähkinä: Eikös siitä vielä saanut selville että monesko lapsi on sen päivän syntyneistä? Oliko ne kaksi ekaa numeroa että monesko lapsi on ja vika numero on sukupuoli ja sitten se kirjain tai numero vielä viimeseksi. Joskus opettelin tän ihan huolella mutta on päässyt jo unohtumaan..
   Sen "järjestysnumeron" näkee koko siitä kolmen numeron sarjasta, mutta tytöille valitaan parillinen ja pojille pariton luku. Muuten Suomessa voisi syntyä vain 99 lasta joka päivä. ;)

   Lainaa

  37. Chandelure 3.3.2015 14:20
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Tyhmät ihmiset ei jaksa enää edes naurattaa, alkaa vain lähinnä vituttamaan kun tämmöisiä juttuja lukee :D Henkilötunnuksen loppuosa on nelimerkkinen. Esim. 1234 tai 123A, sukupuolen määrittää molemmissa tapauksissa tuo numero 3 eli periaatteessa toiseksi viimeinen merkki. Sekaannus tässä jutussa on syntynyt siinä kohtaa, kun jotkut ovat puhuneet viimeisestä tai toisiksi viimeisestä numerosta vaikka olisi pitänyt puhua merkistä. Loppuosassa 1234 toiseksi viimeinen numero on 3 mutta loppuosassa 123A toiseksi viimeinen numero onkin 2 (koska tuossa on sekä numeroita että kirjaimia). Mutta molemmissa noissa esimerkkitapauksissa (1234 ja 123A) toiseksi viimeinen MERKKI on 3 ja tämä on se numero, joka määrittää lapsen sukupuolen. Yritin vääntää rautalangasta, toivottavasti selvensi asiaa.

   Lainaa

  38. Tulos: +16 (28 ääntä)
   jaanispetke: Eih…
   Äläs nyt. Toimin työssä, jossa näen satoja 17-18 vuotiaita vuodessa. Heistä kovinkaan moni ei tiedä omaa hetuansa/henkilötunnustansa/sosiaaliturvatunnustansa/syntymäaikaansa/postinumeroaan. Kysy miten päin vaan, niin äitille pitää soittaa ja kysyä. Niin: "Eih…"

   Lainaa

  39. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Montako lasta Suomessa syntyy päivittäin? Itse oon syntynyt puolen päivän aikoihin ja oon 060. Onko näissä logiikkaa?

   Lainaa

  40. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Nora: Montako lasta Suomessa syntyy päivittäin? Itse oon syntynyt puolen päivän aikoihin ja oon 060. Onko näissä logiikkaa?
   Se ei nyt ihan mene minuutilleen kellonajan mukaan, ainakaan vanhemmilla. Todennäköisesti joka sairaalalla on ollut käytössään tietty numerosarja, josta on otettu järjestyksessä, ja tunnukset on sitten raportoitu päivän - tai viikon, tai viikonlopun - päätteeksi. Jatkuva online-olo on kuitenkin aika uusi juttu! Sitten päälle tulevat vielä vanhempina maahan muuttaneet jotka saanevat jämät.

   Lainaa

  41. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Nora: Montako lasta Suomessa syntyy päivittäin? Itse oon syntynyt puolen päivän aikoihin ja oon 060. Onko näissä logiikkaa?
   http://www.vaestoliitto.fi/tieto_ja_tutkimus/vaestontutkimuslaitos/tilastoja-ja-linkkeja/tilastotietoa/syntyvyys/syntyneiden-maara/ 60000/365=165 eli (yläkanttiin) keskimäärin syntyy 165 lasta päivässä. Onkohan järjestysnumero sitten todellinen syntymäjärjestys (en usko, että väestörekisteriin kirjataan syntymäkellonaikaa ylös) vai juokseva numero sen mukaan, monentena samana päivänä syntyneistä kyseisen lapsen virallinen nimi ilmoitetaan rekisteriin ja virallinen hetu myönnetään. Siihen astihan vauvalla on sairaalassa annettu väliaikainen hetu, jota ei rekisteröidä väestörekisteriin ja virallinen nimi tulee ilmoitta 2 kk sisään syntymästä.

   Lainaa

  42. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Nora: Montako lasta Suomessa syntyy päivittäin? Itse oon syntynyt puolen päivän aikoihin ja oon 060. Onko näissä logiikkaa?
   Mä oon syntyny vähän vaille kolme iltäpäivällä ja oon 224. Tuli ihan sama kysymys mieleen.

   Lainaa

  43. Kaikkea se leipä... 3.3.2015 18:48
   Tulos: +5 (27 ääntä)
   Ehkäpä tuo asia olisi tullut nopeammin selväksi kun puhuttais sanat niin kuin ne kuuluu ja käytetty ilmaisua "toiseksi viimeinen merkki" näiden tokavikojen tilalla. Nykyään tuntuu että jokaisesta sanasta löytyy joku puolet lyhyempi versio, mistä sitten saa arvuutella mitä se meinaa. Esim. vimppa, älvee, toppu, kilppari (= sekä kilpikonnasta että kilpirauhasesta), vajis, naamis, fyge, pyttäri ja niin edelleen.... Ärsyttävää kun pitää joka sanalle keksiä joku uusi versio.

   Lainaa

  44. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Täti: Sen “järjestysnumeron” näkee koko siitä kolmen numeron sarjasta, mutta tytöille valitaan parillinen ja pojille pariton luku. Muuten Suomessa voisi syntyä vain 99 lasta joka päivä.
   paitsi etten usko, että klo 00.58 syntynyt lapsi voisi olla järjestysnumeroltaan päivän 531. Epäilen myös, että aamuyhdeksältä Suomessa olisi syntynyt jo yli 700 lasta.

   Lainaa

  45. Tulos: -41 (45 ääntä)
   murmurmurmeli: Minun numerosarjani viimeinen numero on kirjain! Mistä tiedän onko kirjain pariton vai parillinen?! Olenko sukupuoleton? …Ai luoja.
   Minulla toisiksvimppa numero 0.. eihän sitä voi luokitella parittomaksi tai parilliseksi.. olen siis sekasikiö?

   Lainaa

  46. Tulos: -2 (34 ääntä)
   dexter: Provohan tää oli, mutta haluaisin muistuttaa, että keskimäärin naisilla on miehiä parempi luetunymmärtäminen. Miehet ei vaan kehtaa paljastaa tyhmyyttään julkisesti niin helposti.
   Provohan se tämäkin on, mutta haluaisin muistuttaa, että keskimäärin naisilla on matemaattisloogisten asioiden ymmärtäminen huonompi kuin miehillä. Siinä mielessä alkuperäisen mokan sekoilu todennäköisemmin tapahtuu kyllä naisille.

   Lainaa

  47. Tulos: +14 (24 ääntä)
   Täti: Sen “järjestysnumeron” näkee koko siitä kolmen numeron sarjasta, mutta tytöille valitaan parillinen ja pojille pariton luku. Muuten Suomessa voisi syntyä vain 99 lasta joka päivä.
   Tässä heti kuin tilattuna oiva esimerkki matemaattisloogisen ajattelun täydellisestä feilaammisesta...

   Lainaa

  48. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Jäi häiritsemään :) http://www.vrk.fi/default.aspx?id=167 Tuolla kerrotaan vain näin: "Yksilönumerolla, joka Maijalla on 308, erotetaan toisistaan henkilöt, joilla on sama syntymäaika. Numero on miehillä pariton ja naisilla parillinen. Käytännössä yksilönumeroksi annetaan jokin luku väliltä 002-899". Eli eihän se tarkoita, että ihmiset numeroitaisiin syntymäkellonajan tai minkään muunkaan mukaan vaan se luku vaan sattuu olemaan tältä väliltä. Ainakaan en usko, että edes 9 kk juhannuksesta voi täsmälleen samana päivänä syntyä montaa sataa lasta.

   Lainaa

  49. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Nora: Montako lasta Suomessa syntyy päivittäin? Itse oon syntynyt puolen päivän aikoihin ja oon 060. Onko näissä logiikkaa?
   Ei. Siis ei ole logiikkaa. Ainakaan mitään ihan selvää järjestykseen liittyvää. Ilmeisesti vähän "arvalla" ne loppujen lopuksi laitetaan, ehkä jonkun ylimalkaisen ohjeistuksen mukaan kuitenkin. Eiköhän joku ohjelma ne tunnukset arvo nykyään. Paitsi että nekin voi muuttua. Meillä kuopuksen henkkaritunnus ns. muuttu hovissa. Siinä vaiheessa kun piti isyys käydä tunnustamassa, totesin että nyt oon kyllä näköjään tunnustamassa ihan väärää lasta. En ollu, se tunnus kuulemma saattaa hyvinkin muuttua siitä mikä sairalasta mukaan annetaan, ties sitten mistä syystä.

   Lainaa

  50. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Täti: Jäi häiritsemään http://www.vrk.fi/default.aspx?id=167 Tuolla kerrotaan vain näin: “Yksilönumerolla, joka Maijalla on 308, erotetaan toisistaan henkilöt, joilla on sama syntymäaika. Numero on miehillä pariton ja naisilla parillinen. Käytännössä yksilönumeroksi annetaan jokin luku väliltä 002-899″. Eli eihän se tarkoita, että ihmiset numeroitaisiin syntymäkellonajan tai minkään muunkaan mukaan vaan se luku vaan sattuu olemaan tältä väliltä. Ainakaan en usko, että edes 9 kk juhannuksesta voi täsmälleen samana päivänä syntyä montaa sataa lasta.
   Juurikin näin. Yksilönumero ja järjestysnumero kun ovat kaksi täysin eri asiaa.

   Lainaa

  51. Tulos: -24 (42 ääntä)
   Minulla henkilötunnuksen toiseksi viimeinen numero on nolla. Olen nainen. Onko tässä se logiikka, että nolla on ennen paritonta ykköstä ja siksi parilliseksi tulkittava?

   Lainaa

  52. Tulos: +41 (49 ääntä)
   Rosa: Minulla henkilötunnuksen toiseksi viimeinen numero on nolla. Olen nainen. Onko tässä se logiikka, että nolla on ennen paritonta ykköstä ja siksi parilliseksi tulkittava?
   Voi herra jeesus...

   Lainaa

  53. Tulos: -3 (15 ääntä)
   Nina oisiit lukenu kommentit! :'D Tää oli peruskoulussaki ihimisillä nii vaikee tajuta. Ei mittää epäselevää ku oisitta kuunnellu sillo lapsena opettajaa. :)

   Lainaa

  54. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Tämä on näitä juttuja, joita lukiessa turhautuu niin paljon, että lopuksi tekee vain mieli lyödä nyrkki seinästä naapurin mummon olohuoneeseen.

   Lainaa

  55. Tulos: +22 (30 ääntä)
   bob: Ei. Siis ei ole logiikkaa. Ainakaan mitään ihan selvää järjestykseen liittyvää. Ilmeisesti vähän “arvalla” ne loppujen lopuksi laitetaan, ehkä jonkun ylimalkaisen ohjeistuksen mukaan kuitenkin. Eiköhän joku ohjelma ne tunnukset arvo nykyään. Paitsi että nekin voi muuttua. Meillä kuopuksen henkkaritunnus ns. muuttu hovissa. Siinä vaiheessa kun piti isyys käydä tunnustamassa, totesin että nyt oon kyllä näköjään tunnustamassa ihan väärää lasta. En ollu, se tunnus kuulemma saattaa hyvinkin muuttua siitä mikä sairalasta mukaan annetaan, ties sitten mistä syystä.
   Sairaalassa annettu tunnus on väliaikainen, joka ei muutu "hovissa ties mistä syystä" vaan väestörekisteriin nimen ilmoittamisen jälkeen lasketaan ihan kaavalla oikea, ja sitten saa kelakortin. Ei ne jutut samalla sekunnilla tapahdu kun lapsi syntyy. Ei se munkaan lapsen sukunimi ollut se mikä sairaalan tiedoissa luki, sillä vaadittiin ensin isyyden tunnustaminen jotta saatiin isän sukunimi mun nimen sijaan. Noin niinku toisena esimerkkinä siitä että jotain indikaatioo on syytä olla siitä kenen mukulan papereita siellä pyöritellään.

   Lainaa

  56. Tulos: -1 (15 ääntä)
   MissK: Sairaalassa annettu tunnus on väliaikainen, joka ei muutu “hovissa ties mistä syystä” vaan väestörekisteriin nimen ilmoittamisen jälkeen lasketaan ihan kaavalla oikea, ja sitten saa kelakortin. Ei ne jutut samalla sekunnilla tapahdu kun lapsi syntyy. Ei se munkaan lapsen sukunimi ollut se mikä sairaalan tiedoissa luki, sillä vaadittiin ensin isyyden tunnustaminen jotta saatiin isän sukunimi mun nimen sijaan. Noin niinku toisena esimerkkinä siitä että jotain indikaatioo on syytä olla siitä kenen mukulan papereita siellä pyöritellään.
   No ei se kyllä noin ole. Se on totta, että nimi tietty vaihtuu, niin teki meilläkin molempien lasten kohdalla. Mutta henkkari pysyi kyllä (muistaakseni) esikoisella ennallaan, siksi tökkäsi silmään kun toista lasta tunnustaessa ei ollutkaan sama. Mutta se pitää paikkansa, että kyseessä on väliaikainen. Kai tässäkin tavoitteena on, että ei tarvis sitä tunnusta vaihtaa mihinkään? Vois kuvitella..? Siinä mielessä kai siinä se "jokin syy" tarttee kuitenkin olla, jotta muuttuu. Se mikä taas ei tuossa selityksessäsi pidä lainkaan paikkaansa, on se, että lopullinen oikea henkkari laskettaisiin vasta nimen ilmoittamisen jälkeen. Kyllä meillä ainakin molemmat lapset on tunnustettu jo hyvissä ajoin ennen nimen antamista, ja silloin on ollut jo se oikea ja lopullinen henkkari tiedossa. Siis reilusti yli kk ennen kuin edes itse sitä nimeä tiedettiin. Kela-kortti - kuten se nimen virallistaminenkaan - ei tähän liity asiaan millään tavoin.

   Lainaa

  57. Tulos: +16 (22 ääntä)
   MINÄ HALUAN TIETÄÄ miten ne kolme ekaa numeroa A:n tai viivan jälkeen määräytyy! Pariton/parillinen poika/tyttö tuli selväksi, mutta miten se LUKU määräytyy... Samana päivänä (samana vuonna) syntyneiden määrä se tosiaan ei voi olla, omalla klo 00:31 syntyneellä tytölläni nuo numerot kun on 608. Mutta voisiko se olla samana päivänä minä tahansa vuonna syntyneiden järjestysluku? Mitä järkeä semmoisessa olisi? Onko mulla luetunymmärtämisessä myös aukko eli selitettiinkö tämä jo jossain? Apua.

   Lainaa

  58. Tulos: +50 (50 ääntä)
   EN LUKENUT MUTTA MEILLÄ ON NÄIN! AI MITÄ? EN LUKENUT MUTTA MEILLÄ ON KYLLÄ NÄIN! Tulee mieleen jonkinlainen uskomattoman tyhmä toistaitoisten torikokous, jossa kaikki huutavat kovaa toistensa päälle ja kinastelevat vaikka sitten samoilla mielipiteillä.

   Lainaa

  59. Tulos: -27 (27 ääntä)
   "q on tarkistusmerkki. Se saadaan jakamalla syntymäajan ja yksilönumeron muodostama 9-numeroinen luku (ppkkvvzzz) 31:llä [4]. Jakojäännös, joka on tällöin kokonaisluku väliltä 0–30, muunnetaan tarkistusmerkiksi alla olevan taulukon mukaisesti [4]. Vuosisadan tunnus (y) ei siis vaikuta tarkistusmerkkiin." Tein ton laskun, ja tulokseksi sain 673 941 :D ei ihan mahu tuohon 0-30 väliin :D mitä mää en nyt ymmärrä.. Tuo mun 9-numeroinen luku alkaa nollalla..

   Lainaa

  60. Voi äly hoi... 4.3.2015 1:49
   Tulos: -12 (20 ääntä)
   Miten ihmiset voi olla niin tyhmiä... Ja Suomen keskimääräinen älykkyys muka Euroopan korkeimpia, ei ole kyllä aivosolut jakaantunu ihan tasan... Toiseks viimeinen numero nolla...? Ei tainnu vieläkään ymmärtää että pitää katella sotun loppuosasta kolmatta numeroa. Ehkä tällästen kohdalla pitää vaan luovuttaa ja antaa niiden pitää itteensä sekasikiönä kun sitä kai niiden on oltavakin.

   Lainaa

  61. Tulos: +29 (41 ääntä)
   Siis kun mulla on vimppana kirjain R, nii oonko siis homoseksuaali vai onko tämä R nyt rekkakortin tunnus?

   Lainaa

  62. itelles vaan 4.3.2015 8:01
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Voi äly hoi…: Miten ihmiset voi olla niin tyhmiä… Ja Suomen keskimääräinen älykkyys muka Euroopan korkeimpia, ei ole kyllä aivosolut jakaantunu ihan tasan… Toiseks viimeinen numero nolla…? Ei tainnu vieläkään ymmärtää että pitää katella sotun loppuosasta kolmatta numeroa. Ehkä tällästen kohdalla pitää vaan luovuttaa ja antaa niiden pitää itteensä sekasikiönä kun sitä kai niiden on oltavakin.
   Kyllä se sukupuolen määrittävä merkki vaan voi olla nolla. Jos loppuosa on vaikka 300A, kyseessä on nainen. Olen henkilötietojen kanssa tekemisissä työssäni, on tullut muutamat hetut nähtyä...

   Lainaa

  63. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Blaa: Ei meille vaan mitään tollasia ala-asteella opetettu, mutta en kyllä koeettä olisin mistään jääny paitsi. Väliäkö moisella.
   Itsekään en muista, että missään vaiheessa ala-/yläastetta olisi opetettu. Ehkä olin silloin poissa.

   Lainaa

  64. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Netissä käytävien sotien todellinen argumentti on taistelu siitä, kumpi osapuoli on hiukan vähemmän tyhmempi

   Lainaa

  65. Tulos: -24 (26 ääntä)
   nors: Mä oon syntyny vähän vaille kolme iltäpäivällä ja oon 224. Tuli ihan sama kysymys mieleen.
   Suomalaiset saavat yleensä alkunsa juhlapyhinä. Vappu, juhannus, uusivuosi jne. Joten synteneiden lastenkin määrä "kasaantuu" tietyille kuukausille.. jopa viikoille. Itse omasta syntymäpäivästäni kun lasken, niin olen saanut alkuni juhannuksena. Järjestysnumeroni on 112 ja olen syntynyt viideltä aamulla.. Eli samana päivänä on syntynyt melkoisesti muksuja.

   Lainaa

  66. Kaikkea se leipä... 4.3.2015 16:04
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   angst: “q on tarkistusmerkki. Se saadaan jakamalla syntymäajan ja yksilönumeron muodostama 9-numeroinen luku (ppkkvvzzz) 31:llä [4]. Jakojäännös, joka on tällöin kokonaisluku väliltä 0–30, muunnetaan tarkistusmerkiksi alla olevan taulukon mukaisesti [4]. Vuosisadan tunnus (y) ei siis vaikuta tarkistusmerkkiin.” Tein ton laskun, ja tulokseksi sain 673 941 ei ihan mahu tuohon 0-30 väliin mitä mää en nyt ymmärrä.. Tuo mun 9-numeroinen luku alkaa nollalla..
   Tuosta puuttuu se, että kun olet jakanut sen syntymäajan + 3 nroa 31, niin se luku mikä tulee, laitat pilkun edessä olevien numeroiden tilalle nollan ja kerrot sitten 0,ne numerot mitkä äsken olivat pilkun jälkeen 31:llä, niin se luku kertoo sen mitä pitää etsiä taulukosta. Esim. jos syntymäaika olisi vaikka 040691, niin tämä luku jaetaan 31. Siitä tulee n. 1312,613, niin tehdään siitä luku 0,613 ja kerrotaan 31:llä, eli vastaus on 19. Minulla ei nyt ole sitä taulukkoa, mutta siitä pitäisi sitten katsoa mikä luku vastaa yhdeksäätoista. Itselläni tulee tasaluku, että pilkun jälkeen ei jää mitään, niin loppuosani viimeinen merkki on nolla.

   Lainaa

  67. Kaikkea se leipä... 4.3.2015 16:06
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Kaikkea se leipä…: Tuosta puuttuu se, että kun olet jakanut sen syntymäajan + 3 nroa 31, niin se luku mikä tulee, laitat pilkun edessä olevien numeroiden tilalle nollan ja kerrot sitten 0,ne numerot mitkä äsken olivat pilkun jälkeen 31:llä, niin se luku kertoo sen mitä pitää etsiä taulukosta. Esim. jos syntymäaika olisi vaikka 040691, niin tämä luku jaetaan 31. Siitä tulee n. 1312,613, niin tehdään siitä luku 0,613 ja kerrotaan 31:llä, eli vastaus on 19. Minulla ei nyt ole sitä taulukkoa, mutta siitä pitäisi sitten katsoa mikä luku vastaa yhdeksäätoista. Itselläni tulee tasaluku, että pilkun jälkeen ei jää mitään, niin loppuosani viimeinen merkki on nolla.
   Hups, unohdin vielä ne kolme lopputunnuksen merkkiä... Eli ne pitäis vielä lisätä tuohon jakolaskuun... :D :D

   Lainaa

  68. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Petkele: Itsekään en muista, että missään vaiheessa ala-/yläastetta olisi opetettu. Ehkä olin silloin poissa.
   Kannattaisko jatkaa samaa linjaa?

   Lainaa

  69. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Häiritsee ihan jumalattoman paljon tuo "nmro".

   Lainaa

  70. en kumpikaan??? 5.3.2015 0:17
   Tulos: -29 (33 ääntä)
   DeLeon: Jos joku ei vielä kaiken rautalangan jälkeen ymmärtänyt, niin oletetaan että henkilö on syntynyt 01.01.1998. Jos hänen sotunsa kokonaisuudessaan on 01011998-1234 kyseessä on poika, koska toiseksi viimeinen on 3, eli pariton. 01011998-1243 kyseessä on tyttö, koska toiseksi viimeinen on 4, eli parillinen. 01011998-337H kyseessä on poika, koska toiseksi viimeinen on 7, eli pariton. 01011998-478P kyseessä on tyttö, koska toiseksi viimeinen on 8, eli parillinen Eli määräävä tekijä on se toiseksi viimeinen MERKKI, riippumatta siitä onko viimeinen merkki kirjain vai numero.
   Minun sotuni toiseksi viimeinen merkki on 0. Olenko mies vai nainen?

   Lainaa

  71. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Kaikkea se leipä…: Tuosta puuttuu se, että kun olet jakanut sen syntymäajan + 3 nroa 31, niin se luku mikä tulee, laitat pilkun edessä olevien numeroiden tilalle nollan ja kerrot sitten 0,ne numerot mitkä äsken olivat pilkun jälkeen 31:llä, niin se luku kertoo sen mitä pitää etsiä taulukosta. Esim. jos syntymäaika olisi vaikka 040691, niin tämä luku jaetaan 31. Siitä tulee n. 1312,613, niin tehdään siitä luku 0,613 ja kerrotaan 31:llä, eli vastaus on 19. Minulla ei nyt ole sitä taulukkoa, mutta siitä pitäisi sitten katsoa mikä luku vastaa yhdeksäätoista. Itselläni tulee tasaluku, että pilkun jälkeen ei jää mitään, niin loppuosani viimeinen merkki on nolla.
   Ahaaa... Nyt sain oikein :D mut eihän nuissa ohjeissa lukenu että pitää laitta nolla tilalle..? xD

   Lainaa

  72. Tulos: +29 (33 ääntä)
   en kumpikaan???: Minun sotuni toiseksi viimeinen merkki on 0. Olenko mies vai nainen?
   Nolla on parillinen, eli nainen. Mikä tässä on niin hankalaa?

   Lainaa

  73. Tulos: 0 (0 ääntä)
   http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Henkilötunnus

   Lainaa

  74. Satunnainen randomi 5.3.2015 2:12
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Rosa: Minulla henkilötunnuksen toiseksi viimeinen numero on nolla. Olen nainen. Onko tässä se logiikka, että nolla on ennen paritonta ykköstä ja siksi parilliseksi tulkittava?
   bob: Voi herra jeesus…
   Tietotekniikassa nolla on parillinen ja kokonaisluku. Ala-asteen matikan ope voi olla eri mieltä. Parilliset luvut tuntee siitä että vähiten merkitsevä bitti on nolla-tilassa.

   Lainaa

  75. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Norppatus: Minulla toisiksvimppa numero 0.. eihän sitä voi luokitella parittomaksi tai parilliseksi.. olen siis sekasikiö?
   Ei se ole luokittelusta kiinni. Nolla on parillinen luku.

   Lainaa

  76. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Lopun tarkistusmerkki piisasi ennen puhelinoperaattorille, sai rekisteröidä numeron tekaistulla sotulla kunhan vain laski merkin oikein. Ei toimi enää ainakaan dna:lla.

   Lainaa

  77. Hairysteed 5.3.2015 19:01
   Tulos: -29 (33 ääntä)
   Downin syndrooman lapsilla on yksi ylimääräinen kromosomi Naisilla on yksi ylimääräinen x-kromosomi

   Lainaa

  78. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Henkilötunnukseni on

   Lainaa

  79. Tulos: +15 (19 ääntä)
   angst: Ahaaa… Nyt sain oikein mut eihän nuissa ohjeissa lukenu että pitää laitta nolla tilalle..?
   Joo, kun virheellisesti olettivat ettei jakojäännöksen laskemista tarvitse vääntää rautalangasta.

   Lainaa

  80. Tulos: +6 (22 ääntä)
   Miten vielä nykyaikana voidaan sotu:ssa määritellä sukupuoli? Entäs jos henkilö onkin transsukupuolinen? Tai transgender? Ikävää syrjintää.

   Lainaa

  81. Tulos: -16 (24 ääntä)
   Entäs sitte ku mulla on viiminen kirjain H, ja jos se kertoo sukupuolen, olenko hermafrodiitti?

   Lainaa

  82. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Blaa: Ei meille vaan mitään tollasia ala-asteella opetettu, mutta en kyllä koeettä olisin mistään jääny paitsi. Väliäkö moisella.
   Ei ala-asteella vaan peruskoulussa, joka pitää sisällään myös yläasteen.

   Lainaa

  83. Tulos: 0 (10 ääntä)
   möö: Kuka sanoi, että näitä opetetaan ala-asteella?
   Vimppa-Anne. Tai no se puhui peruskoulusta.

   Lainaa

  84. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Nico: Entäs sitte ku mulla on viiminen kirjain H, ja jos se kertoo sukupuolen, olenko hermafrodiitti?
   Ei se kerro sukupuolta, vaan älykkyyden. H = hölmö

   Lainaa

  85. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Evoluutiobiologi: Ideaalimaailmassa näin typerät ihmiset eivät lisääntyisi.
   Jep, mutt oikeassa maailmassa ne juuri lisääntyvät.

   Lainaa

  86. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Ja nämä naiset ovat vastuussa lastemme kasvattamisesta. Huoh… Arvoisa tuomaroiva juomari. Jos olette huolissanne jälkikasvunne kasvattavista henkilöistä, kehottaisin teitä tekemään sen itse. Voitte sitten ylpeänä esitellä kuinka fiksuja muksuja heistä on tullut.

   Lainaa

  87. Seppo (Nimi muutettu) 12.3.2015 18:06
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Tässä teille faktaa tuosta henkilötunnuksesta ja siitä, kuinka se määräytyy. http://www.vrk.fi/default.aspx?id=167

   Lainaa

  88. syvä älytaantuma? 13.3.2015 15:37
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Miksiköhän ei ole tarkistusmerkeissä g: tä tai q:ta? I:n ja o:n puuttumisen ymmärrän, ja kaiken muun. Nimimerkillä nainen, äo140, tarkistusnumerolla 29... ;)

   Lainaa

  89. syvä älytaantuma? 13.3.2015 15:58
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Kaiken muun - siis tästä keskustelusta. En toki kaikesta, enkä sitä, että miten voikin olla näin typerää sakkia. Pakko olla provo?

   Lainaa

  90. Tulos: +4 (8 ääntä)
   muumi: Paitsi että alkuosa olisi tietenkin 010198 Muuten hyvä rautalangasta vääntö!
   Ja että välimerkki ei ole viiva aina, se kertoo vuosisadan. 2000-luvulla syntyneillä se on A muuten hyvä rautalangan rautalanka

   Lainaa

  91. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Nii voisko joku viälä varmuurenvuaksi selittää koko sotunumero jutun alusta alkaen?

   Lainaa

  92. Tulos: 0 (6 ääntä)
   murmurmurmeli: Minun numerosarjani viimeinen numero on kirjain! Mistä tiedän onko kirjain pariton vai parillinen?! Olenko sukupuoleton? …Ai luoja.
   Niin mullakin! Se on vielä X joten olen sukupuolettomuuden lisäksi tuntematon! Apua! Vähemmästäkin pukkaa kriisiä!

   Lainaa

  93. Kolesteroliton undulaatti 9.8.2020 10:27
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   8123401: Ja että välimerkki ei ole viiva aina, se kertoo vuosisadan. 2000-luvulla syntyneillä se on A muuten hyvä rautalangan rautalanka
   1998 on 1900-lukua, joten viiva on täysin oikein.

   Lainaa

  94. Onnekas norppa 23.5.2023 20:20
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Vittu mikä show :D Tästäkin ois selvinny pikaisella guuglauksella. Toisaalta voinu mennä kuppi nurin siinä vaiheessa, ku viimenen merkki kertoo hakojäännöksen kun ekat 6 numeron muodostama luku jaetaan 8,9,10 numeroiden muodostamalla luvulla. Myönnän olettavani, ettei jengi vältsiin tajuu, mut toisaalta voin väittää tietäväni varmaksi, et näin se myös on.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: sukupuoli, henkilötunnus, hetu, sotu, sosiaaliturvatunnus, parillinen, pariton, numero, merkki