Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 26

Kyllä kerrostaloissa osataan! Niin kissan pissastako on edelleen kyse?
Rakkaat naapurit, osa 26

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 78 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +667 (715 ääntä)
      Selitys ainaki ollu valmiina :D lakipykäkätki tutkittu

      Lainaa

    2. Tulos: +1030 (1078 ääntä)
      "Tälläistä tällä kertaa."

      Lainaa

    3. Tulos: +23 (273 ääntä)
      On sit muute iha viimisen päälle järkyttävä lemu koko rapussa, ku naapuri ei huolehdi rakkaan karvapalleron kusista kämpässä. Nenäkarvat sulaa.

      Lainaa

    4. yövuorolainen 11.12.2014 2:12
      Tulos: -56 (474 ääntä)
      Ei kovin ammattitaitoinen isännöitsijä, kun tollasia lappuja väsää.

      Lainaa

    5. Tulos: +343 (379 ääntä)
      Kissanpissan haju tulee kissasta! You don't say... Ittelläkin kaks kissaa, joista toinen alle vuoden ikäinen ja leikkaamaton, muttei täällä silti kissankusi haise koko rappuun... Itseasiassa ei haise asunnossa ollenkaan lukuunottamatta lyhyitä hetkiä välittömästi tarpeen toimittamisen jälkeen hiekkalaatikkoon...

      Lainaa

    6. Tulos: -52 (228 ääntä)
      Kissa joka kuseksii laatikon ulkopuolelle on ahdistunut tai sairas. Oma tyttökissanikin leikattiin "vasta" seitsenkuisena koska hän oli pienikasvuinen ja kevyelle eläimelle nukutus on vaarallisempi -silti oli siisti eläin ensi päivästä alkaen. Ihme hörhöille eläimiä annetaan...

      Lainaa

    7. Tulos: +25 (93 ääntä)
      Lieköhän kyseessä sohvanomistaja Katin asunto?

      Lainaa

    8. Tulos: +285 (307 ääntä)
      Miksei alle vuoden ikäistä kissaa voisi leikkauttaa ? Vai oliks siihe joku muu syy ku ikä ? Ja se on ärsyttävää, ku tekee vuorotyötä ni päivisin eis aa nukuttua ku naapurit meluaa, mut jos ite pitää yöllä yhenki äänähdyksen ni varmasti siitä saa kuulla..

      Lainaa

    9. Tulos: +69 (103 ääntä)
      "Asukas joutuu käymään Uudessakaupungissa asti pesemässä pyykkiä", Kattia kanssa!

      Lainaa

    10. Tulos: -54 (126 ääntä)
      Sannni: Kissa joka kuseksii laatikon ulkopuolelle on ahdistunut tai sairas. Oma tyttökissanikin leikattiin “vasta” seitsenkuisena koska hän oli pienikasvuinen ja kevyelle eläimelle nukutus on vaarallisempi -silti oli siisti eläin ensi päivästä alkaen. Ihme hörhöille eläimiä annetaan…
      Jaa, eipä se ihminenkään välttämättä opi mihin kusetaan/ei kuseta. Sinä ja kissasi taidatte olla melkoisia poikkeuksia. Ihme hörhöille sitä poikkeuksia annetaankin...

      Lainaa

    11. Tulos: +128 (132 ääntä)
      Raikkaat naapurit. :)

      Lainaa

    12. Tulos: +138 (154 ääntä)
      Linda: Miksei alle vuoden ikäistä kissaa voisi leikkauttaa ? Vai oliks siihe joku muu syy ku ikä ? Ja se on ärsyttävää, ku tekee vuorotyötä ni päivisin eis aa nukuttua ku naapurit meluaa, mut jos ite pitää yöllä yhenki äänähdyksen ni varmasti siitä saa kuulla..
      Suomessa suositusikä kissojen kastraatiolle ja sterilaatiolle on puoli vuotta, mutta esimerkiksi USA:ssa kissoja leikataan jo 8-14 viikon ikäisinä. Nuorena suoritetusta kastraatiosta ei ole huolellisesti tehtynä minkäänlaista haittaa, mutta eläinlääkärit, jotka eivät ole tottuneet leikkaamaan nuoria kissoja saattavat kieltäytyä kissan turvallisuuteen vedoten.

      Lainaa

    13. Tulos: -24 (162 ääntä)
      On muuten meleko ammattitaidoton ja/tai asennevammainen isännöitsijä. Tämmöstä tällä kertaa.

      Lainaa

    14. Tulos: +112 (180 ääntä)
      Jos asuu niin pienessä loukossa ettei ole tilaa edes pesukoneelle niin kannattaako sellaiseen luukkuun hankkia lemmikkiä? Lemmikistä lähtevät hajut eivät myöskään näemmä mahdu enää samaan asuntoon?

      Lainaa

    15. Tulos: +41 (77 ääntä)
      Kyllä mun karvapallo pissii leikattuna 6-vuotiaanakin vessassa vaatteiden päälle, jos niitä sattuu lattialle jättämään/pyykkikorista pursuamaan.. ne tosin ei kauaa jouda haisemaan.

      Lainaa

    16. Ministeri Nieminen 11.12.2014 7:08
      Tulos: +61 (93 ääntä)
      Kuzco: “Tälläistä tällä kertaa.”
      Tällaista*

      Lainaa

    17. Tulos: +110 (150 ääntä)
      Mari: Jaa, eipä se ihminenkään välttämättä opi mihin kusetaan/ei kuseta. Sinä ja kissasi taidatte olla melkoisia poikkeuksia. Ihme hörhöille sitä poikkeuksia annetaankin…
      "Kusetaan/ei kuseta." Missä kävitkään peruskoulun? :D

      Lainaa

    18. Tulos: +108 (118 ääntä)
      Joskus aikoinani lehtiä jakaessani oli myös yhdessä Helsinkiläisessä rappukäytävässä aivan kaamea lemu. Ilmeisesti eläimistä johtuvaa. Sielä juoksi aina välillä öisin koira vapaana ja tuli tervehtimään lehdenjakajaa. Koira ei käyttäytynyt agressiivisesti, mutta oli sen verran iso, että jäi siihen rappuun lehdet jakamatta aina kun koira oli vapaana. En lehdenjakajan palkalla ottanut sitä riskiä, että koira keksisikin käyttää lehdenjakajaa purulelunaan, vaikka kuinka näytti lupsakalta ja ystävälliseltä. Se käry kuitenkin oli niin paha, että meinasi taju lähteä. Oli pakko pidättää hengitystä niin pitkään kuin pystyi ja pistää vaatteet pyykkiin kierroksen jälkeen, kun haju tarttui vaatteisiin. En ymmärrä miten kukaan pystyi asumaan kyseisen rappukäytävän asunnoissa. Se haju meni taatusti muihinkin asuntoihin. Aina sai toivoa, että toivottavasti koira on vapaana, niin ei tarvitse siihen hajuun mennä.

      Lainaa

    19. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Kerrostalodraamaa <3

      Lainaa

    20. Tulos: +63 (73 ääntä)
      Miarez_93: Suomessa suositusikä kissojen kastraatiolle ja sterilaatiolle on puoli vuotta, mutta esimerkiksi USA:ssa kissoja leikataan jo 8-14 viikon ikäisinä. Nuorena suoritetusta kastraatiosta ei ole huolellisesti tehtynä minkäänlaista haittaa, mutta eläinlääkärit, jotka eivät ole tottuneet leikkaamaan nuoria kissoja saattavat kieltäytyä kissan turvallisuuteen vedoten.
      Tai sitten kyse on ihan yksinkertaisesti siitä, että kissalle oli varattu jo leikkausaika, mutta ehti tulla juoksuaika ennen sitä. Oli miten oli, mutta juoksuisia kissoja ei tietääkseni leikata.

      Lainaa

    21. Tulos: +19 (25 ääntä)
      Jaha, edelliseen olisi pitänyt sisältyä myös lainaus Lindan ihmettelystä "Miksei alle vuoden ikäistä kissaa voisi leikkauttaa ? Vai oliks siihe joku muu syy ku ikä ?", johon oikeastaan vastasin.

      Lainaa

    22. Cat woman - a crazy one 11.12.2014 12:27
      Tulos: +88 (108 ääntä)
      tiuku: Kyllä mun karvapallo pissii leikattuna 6-vuotiaanakin vessassa vaatteiden päälle, jos niitä sattuu lattialle jättämään/pyykkikorista pursuamaan.. ne tosin ei kauaa jouda haisemaan.
      No ei tuo nyt siltikään normaalia ole. Joko käytät huonoa hiekkaa, et tyhjennä laatikkoa riittävän usein, kissallasi on kipua vitsatessa (esim. jokin tulehdus tai virtsakiteitä) yhdistää kivun laatikkoon ja siksi pissaa muualla kuin siellä tai kissalla on reviiriahdistusta. Kissa on siisti eläin ja käy kyllä laatikolla ellei jotain ole pielessä. Ihmisen tehtävä taas sitten on selvittää mikä kisua vaivaa.

      Lainaa

    23. Lillukanvarsia 11.12.2014 12:33
      Tulos: +80 (110 ääntä)
      Kissa ei pissaile muualle kuin laatikkoon, jos laatikon hiekka on puhdas. Jos kuseksii mihin sattuu, kissa on heitteillä ja huonolla hoidolla. Kolmen kollikissan omistajana tiedän, ettei kissan leikkauttamiseen tarvitse odottaa ensimmäistäkään kiimaa. Kissa on kuin koira (tai kuin mies): kun se kerran pissaa nurkkiin, se tekee sitä aina, leikattiin tai ei. Nääs kun ne vieraskirjamerkinnät pitää kuitata aina kun meinaavat alkaa kadota. Pissapaikat löytyvät uv-lampulla ja puhdistetaan kloriittivedellä, jolloin haju katoaa. Se, missä ihminen pyykkinsä pesee, ei liity kissanhoitoasiaan millään tavoin. Pyykit voi pestä taloyhtiön pesutuvassa ja vaikka ämpärissä, eikä kissaa pidä hankkia ollenkaan jos on noin saamarin laiska ja avuton.

      Lainaa

    24. Tulos: -46 (82 ääntä)
      yövuorolainen: Ei kovin ammattitaitoinen isännöitsijä, kun tollasia lappuja väsää.
      Varmasti ammattitaitoisempi kuin sinä missään hommassa. Paitsi ehkä runkkaamisessa.

      Lainaa

    25. Tulos: +23 (37 ääntä)
      Jaa, ei meillä vaan kissa kuseskellut muualle kuin kissavessaan heti pienestä asti, kun ex-muijan kanssa kissa otettiin. Olikohan puolen vuoden ikäinen kun leikkautettiin. Tottahan tuo toki on että kissankusen haju on jotain sanoinkuvaamatonta, kummasti parani viihtyvyys wc:ssä kun exä muutti pois ja otti kisumisun mukanaan.

      Lainaa

    26. Tulos: +35 (41 ääntä)
      Itse pienen tyttökisun omistajana voin kanssa sanoa, että kissa voidaan leikata aivan hyvin ennen ensimmäistä kiimaa, jollei sille ole jotakin muuta terveydellistä estettä. Ennemminkin suositeltavaa on leikata kissa pikkuisena, ennen ensimmäistä kiimaa, niin näitä ei-toivottuja tapoja ei edes pääse kehittymään.

      Lainaa

    27. Tulos: -21 (59 ääntä)
      "Kissan pissan", "juoksu aika", "pesu koneita", "Uudessa kaupungissa", "Yö työstä", "rappu käytävässä", "viikon loppuisin", "ulko puolella", "hiekka laatikkoon". Noin, korjasin yhdys sanat viestin yleiseen habitukseen paremmin sopiviksi.

      Lainaa

    28. Tulos: +11 (57 ääntä)
      Meillä on ollut kissoja aina, niin ulko- kuin sisäkissojakin, ulkokissoja ei tosin 90-luvun jälkeen. Ja kissoja laidasta laitaan, niin maatiais- kuin rotukissojakin nähneenä, niin nämä kissojen merkkailuongelmat on oikeasti aika yleisiä ja huomion arvoista on, että omien havaintojeni mukaan sitä tapahtuu erityisesti nimenomaan maatiaiskissoilla. Kun kissa on kopeloitu läpikotaisin eläinlääkärin toimesta, on kokeiltu kaikenlaiset mahdolliset vessalaatikkoratkaisut ja kalleimmatkin kissanhiekat, jynssätty laatikkoa puhtaaksi joka ikinen päivä tai kahden viikon välein, lopetettu huuhteluaineen käyttö vaatteissa ja ruokakin koostuu lopussa jo suurimmaksi osaksi pelkästä raa'asta, niin kyse ei ole silloin enää siitä, että kissalla olisi joku hätänä. Se ei yksinkertaisesti vain opi sisäsiistiksi. Näissäkään ei kaikissa tapauksissa ole ollut väliä onko kissa löytökissa vai pentuna tullut, mutta yhdistävä tekijä on kissan rotu, maatiaisia kaikki. Eli todennäköisesti hyvin sisäsiittoinen navettakissojen jälkeläinen ties kuinka monen sukupolven ajalta. Ne kymmenet ylimääräiset kynnet ja varpaatkaan ei niille kissoille muuten ihan huvikseen kehity. Ei liene sattumaa, että joillakin melko sisäsiittoisilla kääpiökoiraroduilla esiintyy samaa vaivaa ja sisäsiisteysongelmat ovat todella yleisiä muutamissa roduissa, osa yksilöistä ei opi välttämättä koskaan täysin sisäsiistiksi. Mutta joo, enpä ole kertaakaan törmännyt siihen, että kerrostaloasunnossa joka paikkaan kuseksivasta kissasta johtuen kissan tuoksu leviäisi jo pitkin rappukäytäviä. Aika hienoja määriä pitää likaisia tekstiilejä ja mattoja jemmata, jos se noin pitkälle haisee.

      Lainaa

    29. Tulos: +62 (66 ääntä)
      Lillukanvarsia: Kissa ei pissaile muualle kuin laatikkoon, jos laatikon hiekka on puhdas. Jos kuseksii mihin sattuu, kissa on heitteillä ja huonolla hoidolla. Kolmen kollikissan omistajana tiedän, ettei kissan leikkauttamiseen tarvitse odottaa ensimmäistäkään kiimaa. Kissa on kuin koira (tai kuin mies): kun se kerran pissaa nurkkiin, se tekee sitä aina, leikattiin tai ei. Nääs kun ne vieraskirjamerkinnät pitää kuitata aina kun meinaavat alkaa kadota. Pissapaikat löytyvät uv-lampulla ja puhdistetaan kloriittivedellä, jolloin haju katoaa. Se, missä ihminen pyykkinsä pesee, ei liity kissanhoitoasiaan millään tavoin. Pyykit voi pestä taloyhtiön pesutuvassa ja vaikka ämpärissä, eikä kissaa pidä hankkia ollenkaan jos on noin saamarin laiska ja avuton.
      Sellanen pieni korjaus, että kloriitillahan ei kannata kyseisiä nurkkiä pestä, ellei sitten halua kissan tekevän pissat jatkossakin sinne. Ihan eläinlääkäriltä kuultua, että kloriitin haju inostaa kissan tekemään tarpeensa sillä pestylle alueelle. Eli poistaa kyllä hajun, muttei itse ongelmaa.

      Lainaa

    30. Tulos: +30 (36 ääntä)
      Kissan voi leikkauttaa myös Suomessa jo ennen luovutusikää ,eli ennen 12 viikkoa ja moni kasvattaja suosiikin tätä tapaa jo nyt . Mutta kyllä on jossain muussa kuin kissassa se vika jos rappukäytävään asti kusi haisee . Kusiset pyykit suoraan muovipussiin ja pussi tiukasti kiinni jos kyseessä on esim sänkypeitto voi käyttää jätesäkkiä ,pussit avataan vasta pesukoneen välittömässä läheisyydessä. Laadukas hiekka ja useampaan kertaan päivässä laatikon siivous ja hyvät pesuaineet ja paljon kärsiväälisyyttä niin ei haise ei .

      Lainaa

    31. turnipsitonttu 11.12.2014 14:49
      Tulos: +37 (39 ääntä)
      Kisun pisun poistoon ei kannata käyttää klooripohjaisia pesuaineita vaan sellaisia entsyymipohjaisia joita myydään ainakin eläinkaupoissa.

      Lainaa

    32. Tulos: +26 (30 ääntä)
      Meilläkin voi kissa joskus tehdä tarpeet väärään paikkaan, mutta ei se nyt hitto muualla haise kuin kylppärin pyykkikasassa...

      Lainaa

    33. Tulos: -8 (52 ääntä)
      Sannni: Kissa joka kuseksii laatikon ulkopuolelle on ahdistunut tai sairas. Oma tyttökissanikin leikattiin “vasta” seitsenkuisena koska hän oli pienikasvuinen ja kevyelle eläimelle nukutus on vaarallisempi -silti oli siisti eläin ensi päivästä alkaen. Ihme hörhöille eläimiä annetaan…
      Et taida tietää kissoista mitään? Se, että pentu, alle vuoden ikäinen, kissa kuseksii kämppään on aivan normaalia. Sitä kutsutaan epäsisäsiistiksi. Kyllä ne kissat oppii kusemaan laatikkoon, kun ne siihen opettaa. Mutta voihan olla, että kaikki omistamasi kissat ovat olleet taloon tullessa sisäsiistejä ja et ole joutunut kokemaan pentuajan *elvettiä, kun pentua opetetaan laatikolle vasta käymään. Lisäksi juoksuaikainen leikkaamaton uros kuseksii hyvin yleisesti nurkkiin ja näin, koska se merkitsee reviiriä. Tämä rauhoittuu, kun kissa leikataan. Eli noh, ennen kuin pädet, tutustuppas niihin kissoihin hieman enemmän. Ei se lattialle kuseksiminen ole 'sairauden' tai 'ahdistuksen' aiheuttamaa. Tai ainakin tutustu uroskissoihin, naaraat nimittäin ei sitä reviiriä paljoa vahdi eli kuseksi nurkkiin. :)

      Lainaa

    34. Yötyöläinen täällä hei 11.12.2014 15:45
      Tulos: -7 (45 ääntä)
      Linda: Ja se on ärsyttävää, ku tekee vuorotyötä ni päivisin eis aa nukuttua ku naapurit meluaa, mut jos ite pitää yöllä yhenki äänähdyksen ni varmasti siitä saa kuulla..
      Ikävä kyllä maailma pääasiassa on hereillä päiväsaikaan ja nukkuu yöaikaan. Ei voi mitään ja turha valittaa, että päivällä kuuluu kerrostalossa ääniä ja öisin pitää olla hiljaa. Näin se vaan menee.

      Lainaa

    35. Kissanomistaja 11.12.2014 16:11
      Tulos: +55 (55 ääntä)
      Pennut oppivat hiekkalaatikolla käymisen emoltaan. Jos ne on esim. luovutettu liian aikaisin, taitoa ei välttämättä ehdi oppia. Tai jos emo on aikanaan vastaavasta (tai muusta) syystä jäänyt kyseistä oppia vaille, eivät pennutkaan sitä täysin opi. Huono lähtökohta siis ja vaatii työtä ja pyykkiä omistajalta. Sisäsiisteys ja nuoren kollikissan reviirimerkkailut ovat eri asia - ja hyvin kaukana sairaudesta tai ahdistuksesta. Leikkaamaton kolli voi merkata häntä pystyssä väristellen joka hemmetin kulman ja tolpan, jos on kovin reviiritietoinen. Ja silti sama kissa saattaa tehdä ne tavanomaiset pissat nätisti laatikkoon. Merkkailu loppuu (no, pitäisi loppua) leikkauksen yhteydessä. Ja ne kollin pissat ovat hajultaan pikkusen eri kategoriaa kuin nartun.

      Lainaa

    36. Tulos: -114 (122 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Tällaista*
      Väärin. Tälläistä, koska suomenkielisessä sanassa ei saa olla etu-, sekä takavokaaleja. Poikkeuksen muodostavat lainasanat. Tarkista faktat, ennen kuin pädet.

      Lainaa

    37. Kissanomistaja 11.12.2014 16:38
      Tulos: +91 (97 ääntä)
      KTP-Basket: Väärin. Tälläistä, koska suomenkielisessä sanassa ei saa olla etu-, sekä takavokaaleja. Poikkeuksen muodostavat lainasanat. Tarkista faktat, ennen kuin pädet.
      Tarkista itse. "Tällainen" on oikea muoto, koska se kuuluu yhdyssanapoikkeuksiin, vaikka sitä ei enää nähdä yhdyssanana. Alun perin "tän lainen".

      Lainaa

    38. Tulos: +18 (26 ääntä)
      T: Tai ainakin tutustu uroskissoihin, naaraat nimittäin ei sitä reviiriä paljoa vahdi eli kuseksi nurkkiin.
      Et taidakkaan tietää mitään naaraskissoista, tai ainakaan ole omistanut siitoskissaa. Oma siitosnaaraani asusti kiima-aikaan kylpyhuoneessa koska kusi muuten ympäri kämppää metrin välein.. Pääsääntöisesti kissa emo opettaa pennut hiekkalaatikolle jo ennen luovutusikää ja aikuisen kissan pissailu ongelmat voivat viitata mm. virtsakiviin tai kiteisiin. Kissa monesti ilmaisee kipua tekemällä tarpeensa muualle kuin laatikkoon. Esim matolle kuseminen voi olla myös protesti liian likaisesta tai muuten kissalle epämieluisasta hiekasta (liian karhea tai liian voimakkaasti hajustettu tms) Mutta jos pissanhaju leviää rappuun asti, ei voi kyse olla mistään muusta kuin omistajan laiskuudesta..

      Lainaa

    39. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Etikalla peseminen poistaa hyvin hajuja.

      Lainaa

    40. Tulos: -5 (15 ääntä)
      Kaksi kissaa omistaneena, niin meillä vanhempi kissa jatkoi pieniä pissailujaan välillä muuallekin kuin vessaansa, ja syynä tähän varmaan se, että oli jo kerennyt kiima alkamaan ennenkuin steriloitiin 10kk iässä. Narttukissa siis, mutta merkkaili silti. Tästä viisastuneena toinen kissa steriloitiin 5,5kk iässä ennenkuin tuli ensimmäistäkään kiimaa, ja ainuttakaan väärään paikkaan tapahtunutta pissaa ei ole tullut.

      Lainaa

    41. Tulos: +25 (33 ääntä)
      Itseäni ärsyttää suunnattomasti kun pitää nykyään virkamiesten tai jonkun isännöitsijän kanssa keskustellessa melkein aina kaivaa se lakikirja itsensä avuksi tai muuten päätökset ovat täysin mielivaltaisia. Tässä isännöitsijä oli ollut positiivisen asiallinen.

      Lainaa

    42. Tulos: 0 (68 ääntä)
      Hauska kuulla aina ihmisiltä, joilla on kissa, että "Meillä ainakin on aina puhdas hiekkalaatikko eikä haise." Silti se haisee AINA, vaikka miten puhdas laatikko niin se kissankusi nyt vain haisee asunnossa missä majailee kissa, joissain enempi, joissain vähempi. Kissanomistajat vaan eivät itse sitä huomaa.

      Lainaa

    43. Tulos: -32 (42 ääntä)
      Eläintenpitokielto taajama-alueille, niin on ongelma vähemmän. Kerrostaloon en mene edes käymään selvin päin.

      Lainaa

    44. Tulos: +6 (40 ääntä)
      Nore: Hauska kuulla aina ihmisiltä, joilla on kissa, että “Meillä ainakin on aina puhdas hiekkalaatikko eikä haise.” Silti se haisee AINA, vaikka miten puhdas laatikko niin se kissankusi nyt vain haisee asunnossa missä majailee kissa, joissain enempi, joissain vähempi. Kissanomistajat vaan eivät itse sitä huomaa.
      Höpö höpö.

      Lainaa

    45. Tulos: +10 (22 ääntä)
      Meillä on poikapennut kastroitu 14-viikkoisina ennen luovutusta ellei mene kasvatuslinjaan, tytöt hieman myöhemmin. Kissankusi jos haisee kämpässä niin silloin on omistaja joka ei siivoa, se on ihan fakta. Terveisin VUOSIKAUSIA kissoja kasvattanut.

      Lainaa

    46. Tulos: +8 (16 ääntä)
      Höpö höpö juttua, etteikö kissaa voisi leikkuuttaa alle vuoden ikäsenä. Eikä kyllä mun kissat oo kiimassakaan (on ollu usetakin kolleja ja narttuja täs vuosien varrella) kuseksinu muualle, ku vessaansa. Eikä meillä oo kämpässä haissu kusu, puhumattaaan, et se haju ois levinny ulos kämpästä. Ja miten ton nukkuminen tohon asiaan liittyy??

      Lainaa

    47. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Lillukanvarsia: Kissa ei pissaile muualle kuin laatikkoon, jos laatikon hiekka on puhdas. Jos kuseksii mihin sattuu, kissa on heitteillä ja huonolla hoidolla. Kolmen kollikissan omistajana tiedän, ettei kissan leikkauttamiseen tarvitse odottaa ensimmäistäkään kiimaa. Kissa on kuin koira (tai kuin mies): kun se kerran pissaa nurkkiin, se tekee sitä aina, leikattiin tai ei. Nääs kun ne vieraskirjamerkinnät pitää kuitata aina kun meinaavat alkaa kadota. Pissapaikat löytyvät uv-lampulla ja puhdistetaan kloriittivedellä, jolloin haju katoaa. Se, missä ihminen pyykkinsä pesee, ei liity kissanhoitoasiaan millään tavoin. Pyykit voi pestä taloyhtiön pesutuvassa ja vaikka ämpärissä, eikä kissaa pidä hankkia ollenkaan jos on noin saamarin laiska ja avuton.
      Älä ny herranen aika käytä klooria, sehön vaan houkuttaa kissoja kuseksimaan uudestaan sinne. Etika tai niitä eläinkaupan kusenhajun poistajia, ni ei kuse enöä. Millanen kissanomistaja oikeen oot, ku et tiiä, ettei sitä kusta millään ammoniakkipohjasrlla pesuaineella kannata pestä, ongelma vaan pahenee sillä. Ja muuten sairaanaki kissa voi ru eta kuseksimaan vääriinpaikkoihin tai osoittaakseen mieltään tai vaikkapa srn takia, et kuvittelee jonkun uhkaavan reviiriään. Syitä on monia.

      Lainaa

    48. Tulos: +12 (28 ääntä)
      2kg siika: Meillä on ollut kissoja aina, niin ulko- kuin sisäkissojakin, ulkokissoja ei tosin 90-luvun jälkeen. Ja kissoja laidasta laitaan, niin maatiais- kuin rotukissojakin nähneenä, niin nämä kissojen merkkailuongelmat on oikeasti aika yleisiä ja huomion arvoista on, että omien havaintojeni mukaan sitä tapahtuu erityisesti nimenomaan maatiaiskissoilla. Kun kissa on kopeloitu läpikotaisin eläinlääkärin toimesta, on kokeiltu kaikenlaiset mahdolliset vessalaatikkoratkaisut ja kalleimmatkin kissanhiekat, jynssätty laatikkoa puhtaaksi joka ikinen päivä tai kahden viikon välein, lopetettu huuhteluaineen käyttö vaatteissa ja ruokakin koostuu lopussa jo suurimmaksi osaksi pelkästä raa’asta, niin kyse ei ole silloin enää siitä, että kissalla olisi joku hätänä. Se ei yksinkertaisesti vain opi sisäsiistiksi. Näissäkään ei kaikissa tapauksissa ole ollut väliä onko kissa löytökissa vai pentuna tullut, mutta yhdistävä tekijä on kissan rotu, maatiaisia kaikki. Eli todennäköisesti hyvin sisäsiittoinen navettakissojen jälkeläinen ties kuinka monen sukupolven ajalta. Ne kymmenet ylimääräiset kynnet ja varpaatkaan ei niille kissoille muuten ihan huvikseen kehity. Ei liene sattumaa, että joillakin melko sisäsiittoisilla kääpiökoiraroduilla esiintyy samaa vaivaa ja sisäsiisteysongelmat ovat todella yleisiä muutamissa roduissa, osa yksilöistä ei opi välttämättä koskaan täysin sisäsiistiksi. Mutta joo, enpä ole kertaakaan törmännyt siihen, että kerrostaloasunnossa joka paikkaan kuseksivasta kissasta johtuen kissan tuoksu leviäisi jo pitkin rappukäytäviä. Aika hienoja määriä pitää likaisia tekstiilejä ja mattoja jemmata, jos se noin pitkälle haisee.
      Huonosti oot perehtyny, ku maatiaiset on kaikkein vähitwn sisäsiittoisia. Rotukissat on huomattavasti enemmän. Ja maatiaiseyt on yleensä terveempiä, ku rotukissat.

      Lainaa

    49. Tulos: +5 (11 ääntä)
      USA:ssakin asuessa eläinlääkäri ei suostunut alle 6-kuukautista kissaa leikkamaan.
      Miarez_93: Suomessa suositusikä kissojen kastraatiolle ja sterilaatiolle on puoli vuotta, mutta esimerkiksi USA:ssa kissoja leikataan jo 8-14 viikon ikäisinä. Nuorena suoritetusta kastraatiosta ei ole huolellisesti tehtynä minkäänlaista haittaa, mutta eläinlääkärit, jotka eivät ole tottuneet leikkaamaan nuoria kissoja saattavat kieltäytyä kissan turvallisuuteen vedoten.

      Lainaa

    50. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Luovutusikäisenä (eli 12viikkoisena) otettu kissanpentu osaa käyttää jo hiekkalaatikkoa ja pitäisi olla sisäsiisti. Liian nuorena (esim 8viikkoisena) luovutettu ei välttämättä vielä osaa käyttää hiekkalaatikkoa tai se voi stressaantua liian aikaisesta luovutuksesta ja sen takia kuseskella miten sattuu.

      Lainaa

    51. Tulos: +50 (52 ääntä)
      Meilläkin oli 4-vuotiaan uroskissan kanssa pissailuongelmia. Se pissasi välillä suihkun lattiakaivon päälle epäsäännöllisen säännöllisesti. Lopulta selvisi, että oma mies välillä suihkussa ollessaan pissaa samalla viemäriin, jolloin kissa oppi samoille tavoille. Kun mies lopetti viemäriin pissailut, myös kissakin sen lopetti. Mitä tästä opimme? Miehet tarvitsevat enemmän koulutusta kuin eläimet!

      Lainaa

    52. Hermot menee 12.12.2014 12:41
      Tulos: +7 (15 ääntä)
      Meidän paskaisännöitsijämme ei tee mitään vaikka joka yö nukkua saan nukkua sen 4-6 tuntia mesoavien yläkerran idioottien vuoksi. Valitettu useasti, mutta ei vaan kiinnosta. Tätä se on asuminen omistusasunnossa, asioille ei tehdä yhtään mitään. Joko ne odottaa, että joltain napsahtaa pinna lopullisesti tai joku tekee rikosilmoituksen. Sori avautuminen, viime yönä nukuttu 4 tuntia.

      Lainaa

    53. Hermot menee 12.12.2014 12:44
      Tulos: +2 (14 ääntä)
      "Ja se on ärsyttävää, ku tekee vuorotyötä ni päivisin eis aa nukuttua ku naapurit meluaa, mut jos ite pitää yöllä yhenki äänähdyksen ni varmasti siitä saa kuulla" Johtunee varmaan siitä, että suurin osa nyt vaan sattuu nukkumaan öisin. Yläkerran idioottimme ei käy vuorotöissä ja silti mesoaa joka hemmetin aamu-yö.

      Lainaa

    54. Hermot menee 12.12.2014 12:48
      Tulos: 0 (14 ääntä)
      Nore: Hauska kuulla aina ihmisiltä, joilla on kissa, että “Meillä ainakin on aina puhdas hiekkalaatikko eikä haise.” Silti se haisee AINA, vaikka miten puhdas laatikko niin se kissankusi nyt vain haisee asunnossa missä majailee kissa, joissain enempi, joissain vähempi. Kissanomistajat vaan eivät itse sitä huomaa.
      Meillä on kissanvessat parvekkeella ja usko tai älä, mutta kusi/paska ei sisälle haise. Suosittelen muillekkin jos vain mahdollista on pitää ne partsilla/pihalla. Jos taloudessa on yksi kissa niin ahkeralla laatikon siivoamisella ei varmasti haise, toki hiekallakin on merkitystä.

      Lainaa

    55. Tulos: +17 (21 ääntä)
      ninsq: Selitys ainaki ollu valmiina lakipykäkätki tutkittu
      Kyseessä on todennäköisesti sen ammattikunnan edustaja joka voi menettää puolen vuoden työtulot (ja sitä myötä työpaikan) kun työaikaseurannassa kolmesti kahden vuoden aikana esiintyy viiden minuutin heitto. Poliisi on innokkaasti kimpussa tutkimassa onko lepo varmasti vietetty mutta jos ilmoittaa häiritsevästä käytöksestä levon aikana niin se ei niitä kiinnosta.

      Lainaa

    56. Tulos: +1 (9 ääntä)
      Sannni: Kissa joka kuseksii laatikon ulkopuolelle on ahdistunut tai sairas.
      tai sukukypsä leikkaamaton kolli, jolle merkkailu on täysin luonnollista käyttäytymistä, tai sukukypsä kiimassa oleva naaras, jolle merkkailu myös on luonnollista käyttäytymistä, vaikka kaikki naaraat eivät sitä teekään.

      Lainaa

    57. Tulos: +14 (14 ääntä)
      T: Mutta voihan olla, että kaikki omistamasi kissat ovat olleet taloon tullessa sisäsiistejä ja et ole joutunut kokemaan pentuajan *elvettiä, kun pentua opetetaan laatikolle vasta käymään. Lisäksi juoksuaikainen leikkaamaton uros kuseksii hyvin yleisesti nurkkiin ja näin, koska se merkitsee reviiriä. Tämä rauhoittuu, kun kissa leikataan. Eli noh, ennen kuin pädet, tutustuppas niihin kissoihin hieman enemmän. Ei se lattialle kuseksiminen ole ‘sairauden’ tai ‘ahdistuksen’ aiheuttamaa. Tai ainakin tutustu uroskissoihin, naaraat nimittäin ei sitä reviiriä paljoa vahdi eli kuseksi nurkkiin. :)
      Kyllä sinunkin kannattaisi tutustua kissoihin vähän paremmin ennen kuin täällä alat pätemään.. Kissa kannattaa ottaa vastuulliselta kasvattajalta, joka on tarjonnut pennuille tarpeeksi aikaisessa vaiheessa hiekkalaatikon. Pennut oppivat laatikolle ihan itse ilman emon esimerkkiäkin, jos tarjolla on hiekkalaatikko, joka tuntuu pennun tassujen alla parhaalta pissapaikalta. Jos laatikkoa ei ole tarjolla, pentu oppii pissimään sinne mikä tuntuu parhaalta paikalta. Kerran opistusta pois opettaminen on huomattavasti vaativampaa kuin kerralla oikean laatikon tarjoaminen. Kissauroksilla ei ole juoksuaikaa kuten naarailla. Kiimassa naaraat saattavat hyvinkin merkkailla paikkoja, vaikka kaikki eivät sitä teekään. Eivätkä kaikki leikkaamattomat kollitkaan merkkaile. Nämä ovat yksilöllisiä juttuja, ja usein vahvasti periytyviä ( = emo merkkailee kiimassa, myös tytär merkkailee kiimassa).

      Lainaa

    58. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Kimppa: “Asukas joutuu käymään Uudessakaupungissa asti pesemässä pyykkiä”, Kattia kanssa!
      Tuskin sentään. Oletko koskaan koittanut pestä kissaa Uudessakaupungissa?

      Lainaa

    59. Tulos: -5 (37 ääntä)
      Mie: Höpö höpö.
      Taidat omistaa kissan. Ja kyllä, se haisee kämpässä kuin kämpässä, ei välttämättä paljon, mutta kissanomistajan kämpän tunnistaa aina tullessa ovesta sisälle.

      Lainaa

    60. Tulos: +1 (15 ääntä)
      Hermot menee: Meillä on kissanvessat parvekkeella ja usko tai älä, mutta kusi/paska ei sisälle haise. Suosittelen muillekkin jos vain mahdollista on pitää ne partsilla/pihalla. Jos taloudessa on yksi kissa niin ahkeralla laatikon siivoamisella ei varmasti haise, toki hiekallakin on merkitystä.
      Tuo onkin järkevää ja uskonkin, ettei varmasti silloin haisekaan :) Jos hiekkalaatikkoa pitää sisällä, se haisee sisätiloissa aina jonkin verran.

      Lainaa

    61. Tulos: -8 (10 ääntä)
      pekka: USA:ssakin asuessa eläinlääkäri ei suostunut alle 6-kuukautista kissaa leikkamaan.
      USA:ssa ostamamme 9-viikkoinen kissanpentu oli juuri leikattu...

      Lainaa

    62. Tulos: +16 (20 ääntä)
      2kg siika: Meillä on ollut kissoja aina, niin ulko- kuin sisäkissojakin, ulkokissoja ei tosin 90-luvun jälkeen. Ja kissoja laidasta laitaan, niin maatiais- kuin rotukissojakin nähneenä, niin nämä kissojen merkkailuongelmat on oikeasti aika yleisiä ja huomion arvoista on, että omien havaintojeni mukaan sitä tapahtuu erityisesti nimenomaan maatiaiskissoilla. Kun kissa on kopeloitu läpikotaisin eläinlääkärin toimesta, on kokeiltu kaikenlaiset mahdolliset vessalaatikkoratkaisut ja kalleimmatkin kissanhiekat, jynssätty laatikkoa puhtaaksi joka ikinen päivä tai kahden viikon välein, lopetettu huuhteluaineen käyttö vaatteissa ja ruokakin koostuu lopussa jo suurimmaksi osaksi pelkästä raa’asta, niin kyse ei ole silloin enää siitä, että kissalla olisi joku hätänä. Se ei yksinkertaisesti vain opi sisäsiistiksi. Näissäkään ei kaikissa tapauksissa ole ollut väliä onko kissa löytökissa vai pentuna tullut, mutta yhdistävä tekijä on kissan rotu, maatiaisia kaikki. Eli todennäköisesti hyvin sisäsiittoinen navettakissojen jälkeläinen ties kuinka monen sukupolven ajalta. Ne kymmenet ylimääräiset kynnet ja varpaatkaan ei niille kissoille muuten ihan huvikseen kehity. Ei liene sattumaa, että joillakin melko sisäsiittoisilla kääpiökoiraroduilla esiintyy samaa vaivaa ja sisäsiisteysongelmat ovat todella yleisiä muutamissa roduissa, osa yksilöistä ei opi välttämättä koskaan täysin sisäsiistiksi. Mutta joo, enpä ole kertaakaan törmännyt siihen, että kerrostaloasunnossa joka paikkaan kuseksivasta kissasta johtuen kissan tuoksu leviäisi jo pitkin rappukäytäviä. Aika hienoja määriä pitää likaisia tekstiilejä ja mattoja jemmata, jos se noin pitkälle haisee.
      Jännä juttu, itse olen myös nähnyt jos jonkinsortin kissaa mutta KAIKKI sisälle kuseksivat kissat ovat olleet tähän mennessä juuri niitä rotukissoja. Okei, jos ihan totta puhutaan niin oli yksi maatiainen, joka joutui kotia vaihtamaan ja uudessa kodissa rupesi tulemaan pissoja ja kakkoja laatikon ulkopuolelle. Oli toki oppinut vapaasti ulkoilevaksi, uudessa kodissa joutui tyytymään ikkunasta katseluun. Sinänsä vastuuntuntoinen ratkaisu, ei siinä mitään. Kissa oli osannut aiemmin tarpeen vaatiessa käyttää hiekkalaatikkoa mutta uudessa kodissa se ei tuntunut luonnistuvan. Syyksi paljastui se, että laatikko siivottiin kerran viikossa jätöksistä. Siisti kissa kun ei suostu likaista laatikkoa käyttämään. Eli jos nyt lasketaan, omia, perhepiirissä olleita ja tuttuja kissoja on ollut paltiarallaa n. ~30 maatiaista ja n. 15 rotukissaa.. Kolmestakymmenestä maatiaisesta yksi on tehnyt sisälle mitään ja sekin omistajan laiskuudesta johtuen, sen sijaan viidestätoista rotukissasta kolme on ollut sisäsiistiksi luokiteltavia. Miksi minun on vaikea uskoa väitettäsi maatiaisten kykenemättömyydestä sisäsiisteyteen?

      Lainaa

    63. Tulos: +10 (10 ääntä)
      plaplpapla: Kyseessä on todennäköisesti sen ammattikunnan edustaja joka voi menettää puolen vuoden työtulot (ja sitä myötä työpaikan) kun työaikaseurannassa kolmesti kahden vuoden aikana esiintyy viiden minuutin heitto. Poliisi on innokkaasti kimpussa tutkimassa onko lepo varmasti vietetty mutta jos ilmoittaa häiritsevästä käytöksestä levon aikana niin se ei niitä kiinnosta.
      Ei ole muiden velvollisuus huolehtia levon toteutumisesta päiväsaikaan. Siihen on työn puolesta annettava mahdollisuus, eli silloin ei teetetä töitä. Se saako silloin nukuttua on omalla vastuulla.

      Lainaa

    64. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Miarez_93: Suomessa suositusikä kissojen kastraatiolle ja sterilaatiolle on puoli vuotta, mutta esimerkiksi USA:ssa kissoja leikataan jo 8-14 viikon ikäisinä. Nuorena suoritetusta kastraatiosta ei ole huolellisesti tehtynä minkäänlaista haittaa, mutta eläinlääkärit, jotka eivät ole tottuneet leikkaamaan nuoria kissoja saattavat kieltäytyä kissan turvallisuuteen vedoten.
      Alle vuoden ikäiselle kissalle tulisi syöttää penturuokaa, jotta se saa siitä kaiken tarvittavan ravinnon (energian+vitamiinit+hivennäisaineet) kasvaakseen täydeksi kissaksi. Leikatulla kissalla taas on pienempi ravinnon tarve kuin leikkaamattomalla kissalla. Eli leikattu kissa tarvitsee vähäkalorista ruokaa, jottei liho. Vähäkalorista penturuokaa leikatulle kissanpennulle ei taas vielä ole olemassa. Näin ollen joutuu joko tekemään päätöksen leikkaako kissan pentuna (ja syöttääkö sille extrakaloreita vai ottaako riskin puutostilasta), vai odottaako, että kissa on saavuttanut lopullisen kokonsa, ja vasta sitten leikkauttaa. Yksilöstä ja rodusta riippuu myös se, kuinka vanhana kissa on täysikasvuinen. Mikäli kissanpennun päättää lihottaa, on laihdutus huomattavan vaikeaa. Ja liikalihavuus kissalle taas vahingollista. Itse päätin molempien kissojeni kohdalla odottaa, että ovat tarpeeksi kasvaneet. Kolli ehti kuseksia n. viikon, mutta samantien siivoamalla + hajunsyöjää suihkuttamalla (saatavilla eläinkaupoista) selvittiin kyllä hajuhaitoista. Ellei nyt suoraan mennyt nenäänsä painamaan juuri siihen pissattuun tyynyyn.

      Lainaa

    65. Tulos: +8 (10 ääntä)
      mutteri: Alle vuoden ikäiselle kissalle tulisi syöttää penturuokaa, jotta se saa siitä kaiken tarvittavan ravinnon (energian+vitamiinit+hivennäisaineet) kasvaakseen täydeksi kissaksi. Leikatulla kissalla taas on pienempi ravinnon tarve kuin leikkaamattomalla kissalla. Eli leikattu kissa tarvitsee vähäkalorista ruokaa, jottei liho. Vähäkalorista penturuokaa leikatulle kissanpennulle ei taas vielä ole olemassa. Näin ollen joutuu joko tekemään päätöksen leikkaako kissan pentuna (ja syöttääkö sille extrakaloreita vai ottaako riskin puutostilasta), vai odottaako, että kissa on saavuttanut lopullisen kokonsa, ja vasta sitten leikkauttaa. Yksilöstä ja rodusta riippuu myös se, kuinka vanhana kissa on täysikasvuinen. Mikäli kissanpennun päättää lihottaa, on laihdutus huomattavan vaikeaa. Ja liikalihavuus kissalle taas vahingollista. Itse päätin molempien kissojeni kohdalla odottaa, että ovat tarpeeksi kasvaneet. Kolli ehti kuseksia n. viikon, mutta samantien siivoamalla + hajunsyöjää suihkuttamalla (saatavilla eläinkaupoista) selvittiin kyllä hajuhaitoista. Ellei nyt suoraan mennyt nenäänsä painamaan juuri siihen pissattuun tyynyyn.
      Vaikkei olekaan olemassa vähäkalorista penturuokaa, voi leikattujen pentujen energiansaantia säännöstellä muuttamalla annetun ruoan määrää. Pätevä eläinlääkäri osaa antaa vinkkejä siitä, miten paljon leikatulle pennulle tulisi antaa ruokaa. Näin ollen pennunkin voi huoletta leikkauttaa, mutta sen jälkeen tulee olla tarkka ruokavalion suhteen kunnes pentu on täysikasvuinen... Ehkä on siis helpompi antaa kissan kasvaa täysikasvuiseksi ennen leikkausta!

      Lainaa

    66. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Kyllä ne sisä siistit uros kissat saattaa välill' kusta minne sattuu. Kerrankin menin nukkumaan niin exän kissa kampesi peiton alle ja meni mahani päälle ja päätti sitten siihen lorottaa xD

      Lainaa

    67. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Cat woman – a crazy one: No ei tuo nyt siltikään normaalia ole. Joko käytät huonoa hiekkaa, et tyhjennä laatikkoa riittävän usein, kissallasi on kipua vitsatessa (esim. jokin tulehdus tai virtsakiteitä) yhdistää kivun laatikkoon ja siksi pissaa muualla kuin siellä tai kissalla on reviiriahdistusta. Kissa on siisti eläin ja käy kyllä laatikolla ellei jotain ole pielessä. Ihmisen tehtävä taas sitten on selvittää mikä kisua vaivaa.
      Kyllä meillä ainakin leikkaamaton tyttökissa (tehtiin pentue, tämän vuoksi sai olla leikkaamaton pitkään) pissailli ihan mihin sattuu juoksujen aikaan. Se on aivan normaalia, vaikkei niin yleistä. Tällä pissailulla kissahan siis pyrkii ilmoittamana mahdolliselle kollille olinpaikastaan ja kiimastaan. Kun kissa leikattiin loppui myös pissailut. Kissoilla saattaa myös olla kiiman lisäksi muitakin normaaleita syitä pissata muualle, usein syynä on likainen hiekka (ts. haiseva), mutta omakin kissani saattaa pissata ulko-oven eteen, jos häntä ei ole päästetty pihalle lukuisista maukunoista huolimatta (pihalla aitaus jossa kissat saavat olla vapaana). Eli pissaa siis väärään paikkaan ainoastaan mieltänsä osoittaakseen. Tätä ei onneksi tapahdu kuin harvakseltaan.

      Lainaa

    68. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Nore: Tuo onkin järkevää ja uskonkin, ettei varmasti silloin haisekaan Jos hiekkalaatikkoa pitää sisällä, se haisee sisätiloissa aina jonkin verran.
      Ei haise! Mustista ja Mirristä Compact Caren premium hiekka, ei oikeasti haise ei millään. Toki puhdistan jätöksistä päivittäin, mutta normaalisti hiekka jää haisemaan silti jonkin verran (kalliskin), mutta tuota voin lämpimästi suositella. En ole edes niin pitkään samoja hiekkoja pitänyt, että tietäisin mikä olisi niin pitkä vaihtoväli, että alkaisi haisemaan (ainakaan 1,5kk ei riitä) Ovat vieraatkin huomauttaneet, ettei teillä haise kissanpissa olleskaan.

      Lainaa

    69. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Jos kissan kusen haju kulkeutuu rappukäytävään päin asunnosta voi kysyä isännöitsijältä mihin taloyhtiön huoltobudjetti on käytetty kun ilmanvaihtoa ei ole pidetty kunnossa, normaalitilanteessa asunto on alipaineinen käytävään verrattuna. Siksi postiluukustakin aina tuntu pieni tuulenvire sisäänpäin.

      Lainaa

    70. Tulos: +10 (12 ääntä)
      T: Et taida tietää kissoista mitään? Se, että pentu, alle vuoden ikäinen, kissa kuseksii kämppään on aivan normaalia. Sitä kutsutaan epäsisäsiistiksi. Kyllä ne kissat oppii kusemaan laatikkoon, kun ne siihen opettaa. Mutta voihan olla, että kaikki omistamasi kissat ovat olleet taloon tullessa sisäsiistejä ja et ole joutunut kokemaan pentuajan *elvettiä, kun pentua opetetaan laatikolle vasta käymään. Lisäksi juoksuaikainen leikkaamaton uros kuseksii hyvin yleisesti nurkkiin ja näin, koska se merkitsee reviiriä. Tämä rauhoittuu, kun kissa leikataan. Eli noh, ennen kuin pädet, tutustuppas niihin kissoihin hieman enemmän. Ei se lattialle kuseksiminen ole ‘sairauden’ tai ‘ahdistuksen’ aiheuttamaa. Tai ainakin tutustu uroskissoihin, naaraat nimittäin ei sitä reviiriä paljoa vahdi eli kuseksi nurkkiin.
      Se, että pentu kuseksii minne sattuu, ei ole normaalia. Olen itse kasvattanut muutaman pentueen, ja tasan kerran olen löytänyt pissan jostain muualta kuin laatikosta. Ja tämä siis koko pentujen kasvuaikana, syntymästä n. 15vk ikään + ne mitä on itelle jääneet on mulla edelleen. Jos pennuilla on sisäsiisti emä ja puhdas hiekkalaatikko, ja pennut saavat olla emänsä kanssa vähintään sen 12 viikkoa, emä kyllä opettaa pennut käyttämään hiekkalaatikkoa. Ei siihen ihmistä tarvita. Jos emä on täysin ulkokissa tai muuten vaan ei ole sisäsiisti, niin sitten asia on eri. Tai jos pennut otetaan liian aikaisin pois. Ja kyllä vain, vääriin paikkoihin pissailu on hyvin usein sairauden tai ahdistuksen tms. aiheuttamaa. Yleisinpänä virtsatievaivat, jotka johtuvat paljolti siitä markettimoskasta, mitä ei voi edes kutsua kissanruoaksi.

      Lainaa

    71. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Sanna: Sellanen pieni korjaus, että kloriitillahan ei kannata kyseisiä nurkkiä pestä, ellei sitten halua kissan tekevän pissat jatkossakin sinne. Ihan eläinlääkäriltä kuultua, että kloriitin haju inostaa kissan tekemään tarpeensa sillä pestylle alueelle. Eli poistaa kyllä hajun, muttei itse ongelmaa.
      Siis nimenomaan! Itse pesenkin juuri kissojen hiekkalaatikot kloriitilla. En todellakaan lähtis pesemään sillä mitään muuta, eikä mulla tosin kissat mihinkään muualle kuseksikaan.

      Lainaa

    72. Tulos: -1 (1 ääni)
      Miarez_93: Suomessa suositusikä kissojen kastraatiolle ja sterilaatiolle on puoli vuotta, mutta esimerkiksi USA:ssa kissoja leikataan jo 8-14 viikon ikäisinä. Nuorena suoritetusta kastraatiosta ei ole huolellisesti tehtynä minkäänlaista haittaa, mutta eläinlääkärit, jotka eivät ole tottuneet leikkaamaan nuoria kissoja saattavat kieltäytyä kissan turvallisuuteen vedoten.
      Kiitos tiedosta, mutta et vastannut ensimmäiseen kysymykseen.

      Lainaa

    73. Tulos: 0 (12 ääntä)
      Turhake: Jaa, ei meillä vaan kissa kuseskellut muualle kuin kissavessaan heti pienestä asti, kun ex-muijan kanssa kissa otettiin. Olikohan puolen vuoden ikäinen kun leikkautettiin. Tottahan tuo toki on että kissankusen haju on jotain sanoinkuvaamatonta, kummasti parani viihtyvyys wc:ssä kun exä muutti pois ja otti kisumisun mukanaan.
      Johtuko viihtyvyyden paraneminen exän vai kissan lähdöstä? Itse veikkaan ensiksi mainittua.

      Lainaa

    74. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Alle vuoden ikäisen kissan VOI leikkauttaa. Uroskissan voi leikkauttaa jo luovutusikäisenä (12 viikkoa), nartun 6-kuukautisena. FACT! Paska omistaja ja paska tietämys. Kun kissa oppii kusemaan muualle, on noin 25% mahdollisuus, että se tapa loppuu leikkauttamalla.

      Lainaa

    75. Ruttotohtori 28.1.2018 9:26
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      2kg siika: Meillä on ollut kissoja aina, niin ulko- kuin sisäkissojakin, ulkokissoja ei tosin 90-luvun jälkeen. Ja kissoja laidasta laitaan, niin maatiais- kuin rotukissojakin nähneenä, niin nämä kissojen merkkailuongelmat on oikeasti aika yleisiä ja huomion arvoista on, että omien havaintojeni mukaan sitä tapahtuu erityisesti nimenomaan maatiaiskissoilla. Kun kissa on kopeloitu läpikotaisin eläinlääkärin toimesta, on kokeiltu kaikenlaiset mahdolliset vessalaatikkoratkaisut ja kalleimmatkin kissanhiekat, jynssätty laatikkoa puhtaaksi joka ikinen päivä tai kahden viikon välein, lopetettu huuhteluaineen käyttö vaatteissa ja ruokakin koostuu lopussa jo suurimmaksi osaksi pelkästä raa’asta, niin kyse ei ole silloin enää siitä, että kissalla olisi joku hätänä. Se ei yksinkertaisesti vain opi sisäsiistiksi. Näissäkään ei kaikissa tapauksissa ole ollut väliä onko kissa löytökissa vai pentuna tullut, mutta yhdistävä tekijä on kissan rotu, maatiaisia kaikki. Eli todennäköisesti hyvin sisäsiittoinen navettakissojen jälkeläinen ties kuinka monen sukupolven ajalta. Ne kymmenet ylimääräiset kynnet ja varpaatkaan ei niille kissoille muuten ihan huvikseen kehity. Ei liene sattumaa, että joillakin melko sisäsiittoisilla kääpiökoiraroduilla esiintyy samaa vaivaa ja sisäsiisteysongelmat ovat todella yleisiä muutamissa roduissa, osa yksilöistä ei opi välttämättä koskaan täysin sisäsiistiksi. Mutta joo, enpä ole kertaakaan törmännyt siihen, että kerrostaloasunnossa joka paikkaan kuseksivasta kissasta johtuen kissan tuoksu leviäisi jo pitkin rappukäytäviä. Aika hienoja määriä pitää likaisia tekstiilejä ja mattoja jemmata, jos se noin pitkälle haisee.
      Erään kaverin perhe kasvatti maine cooneja. Leikkaamattomiahan ne olivat, mutta silti siellä oli silloin tällöin pissaa lattialla. Navettakissat taas (maatiaisia ja sekarotuisia) tekivät tarpeensa joko ulos tai purukasan nurkkaan suht samaan paikkaan. Ei siellä ollut koskaan kissanpissaa ympäriinsä. Eikä ole nykyäänkään, vaikka siellä on nyt pari nuorta kissaa jotka veli toi toiselta tilalta kun edellisistä navettakisuista oli vain yksi jäljellä. Heti oppivat kusemaan laatikkoon eivätkä navetassa ole muualle tehneetkään tarpeitaan.

      Lainaa

    76. Tulos: +8 (8 ääntä)
      pekka: USA:ssakin asuessa eläinlääkäri ei suostunut alle 6-kuukautista kissaa leikkamaan.
      Vai niin. Minun suomalaiset maatiaiskissani on aina steriloitu eläinlääkärillä heti kun 3 kuukautta on tullut täyteen, eli 12-viikkoisina joka ikinen jo kolmattakymmenettä vuotta. Asumme saaressa, joten meillä on onnellisia ulkokissoja, jotka pääsevät aina halutessaan sisälle sekä taloon että rantasaunaan.

      Lainaa

    77. John Forexample 10.2.2019 3:59
      Tulos: -2 (4 ääntä)
      Kissan pissa ei haise rappuun asti. Ei vaikka pissaajana olisi isompi kissa, esim. tiikeri tai siideripissis.

      Lainaa

    78. Tulos: -1 (1 ääni)
      Sannni: Kissa joka kuseksii laatikon ulkopuolelle on ahdistunut tai sairas. Oma tyttökissanikin leikattiin "vasta" seitsenkuisena koska hän oli pienikasvuinen ja kevyelle eläimelle nukutus on vaarallisempi -silti oli siisti eläin ensi päivästä alkaen. Ihme hörhöille eläimiä annetaan...
      Hän. Oh god

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kissa, lappu, viesti, kuva, pissa, haju, naapurit, naapuri