Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kotiäidin arkea

Miten nykyäidit selviävätkään ruoanlaitosta?
Kotiäidin arkea

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 107 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +940 (974 ääntä)
   Ennen taisi olla helpompaa kun oli vähemmän vaihtoehtoja ja hössötystä.

   Lainaa

  2. Tulos: -353 (811 ääntä)
   Kyllä noilla suosituksilla kuitenkin lähtökohtaisesti pyritään parempaan kansanterveyteen. Toki jokainen tekee tahollaan sen valinnan, mitä syö.

   Lainaa

  3. Tulos: +325 (421 ääntä)
   Joo-o on se naurettavaa tää meininki.

   Lainaa

  4. Tulos: +859 (873 ääntä)
   Maailma on kova ja vaarallinen. Syömiseen kuolee, elämisestä puhumattakaan.

   Lainaa

  5. Tulos: +335 (669 ääntä)
   Voi jos joskus tapaisin livenä jonkun, jonka mielestä äitien tulisi mennä johonkin julkisiin, haiseviin ja paskaisiin ja pieniin vessoihin tm imettämään, koska "on paskominenkin luonnollista, eikä sitäkään saa missä tahansa tehdä". Omia lapsia ei mulla ole, mutta jos niitä joskus hankin ja rintaruokinta onnistuu, niin lupaan sille tulevaisuuden mahdolliselle vauvalleni, että hän saa ruokaa juuri siinä kohtaa, missä nälkä imeväiselle tulee.

   Lainaa

  6. Tulos: +228 (242 ääntä)
   Lakataan siis kaikki syömästä, vauvasta vaariin.

   Lainaa

  7. Tulos: +350 (454 ääntä)
   wutta: Voi jos joskus tapaisin livenä jonkun, jonka mielestä äitien tulisi mennä johonkin julkisiin, haiseviin ja paskaisiin ja pieniin vessoihin tm imettämään, koska “on paskominenkin luonnollista, eikä sitäkään saa missä tahansa tehdä”. Omia lapsia ei mulla ole, mutta jos niitä joskus hankin ja rintaruokinta onnistuu, niin lupaan sille tulevaisuuden mahdolliselle vauvalleni, että hän saa ruokaa juuri siinä kohtaa, missä nälkä imeväiselle tulee.
   Anna niiden vikisijöiden kuunnella hetki lapsen huutoa, niin luulisi, että rintaruokinta alkaa vaikuttaa paljon pienemmältä pahalta..

   Lainaa

  8. Tulos: +308 (330 ääntä)
   Lapsettomana voin sanoa että alkoi oikein ahdistamaan ajatus tulevaisuuden potentiaalisesta lastenhankinnasta. Eipä ole nuo ongelmat tulleetkaan mieleen aiemmin.

   Lainaa

  9. Tulos: +307 (335 ääntä)
   Diapetes ja sokeritauti ovat paha yhdistelmä...

   Lainaa

  10. ärsyttävät kakarat 18.11.2014 1:52
   Tulos: -520 (750 ääntä)
   eihän sitä muutenkaan saa tissiä heilutella julkisesti niin miksi vauva sitä muuttaisi. jos joku alkaa imettään mun nähden julkisesti niin mä lupaan vetää housut kinttuihin ja alkaa kakkaamaan julkisesti : D

   Lainaa

  11. Tulos: +427 (529 ääntä)
   ärsyttävät kakarat: eihän sitä muutenkaan saa tissiä heilutella julkisesti niin miksi vauva sitä muuttaisi. jos joku alkaa imettään mun nähden julkisesti niin mä lupaan vetää housut kinttuihin ja alkaa kakkaamaan julkisesti : D
   Miten sitten ratkaisisit tän homman? Lapsi jätetään syöttämättä? Äiti on koko ensimmäisen vuoden kotona, samoin kuin lapsi ei poistu ollenkaan? Vaikka rintaruokinta onnistuisi, annetaan kuitenkin korviketta, koska sinä pelkäät kikkejä? Kun katsoo kuinka paljastavissa vaatteissa monet muutenkin liikkuvat, ei luulisi nännipihan paljoa ketään hetkauttavan.... Ja tuijottaminenhan vasta rumaa onkin, vai onko joku ihan oikeesti sun naamaas käyny sitä rintaansa väkipakolla hieromassa?

   Lainaa

  12. Tulos: +316 (364 ääntä)
   ärsyttävät kakarat: eihän sitä muutenkaan saa tissiä heilutella julkisesti niin miksi vauva sitä muuttaisi. jos joku alkaa imettään mun nähden julkisesti niin mä lupaan vetää housut kinttuihin ja alkaa kakkaamaan julkisesti : D
   Ei julkisesti imettäminen (ainakaan automaattisesti) tarkoita että tissi heiluu paljaana julkisesti. Olen nyt pari vuotta imettänyt kahta eri lasta ja ihan siellä missä nälkä on yllättänyt, ei vilku tissi kun on Aina liina edessä suojana. Et näe edes ihokaistaletta koko toimituksen aikana ja sekös harmittaa. Ei ole kukaan ilmaissut paheksuntaa saati tullut paljasta pyllyään esittelemään. Tuskinpa sinäkään niin ääliön itsestäsi tahtoisit tehdä. Kysynpä vaan että haluaisitko itse syödä haisevassa, paskaisessa vessassa? Ja mites ne vauvan muut ruumiin toiminnot? Niitä voi ihan pienen kanssa olla hiukan hankala ennustaa että koska vaippa törähtää. Olisko parempi että ekat puoli vuotta vaan suosiolla pysytään siellä vessassa?

   Lainaa

  13. Tulos: -521 (585 ääntä)
   Ainoa, mikä ihmetytti oli "kiireinen" kotiäiti kirjoitettuna niin, että kuuluisivat sanoina yhteen. Miten työtön ihminen muka on kiireinen?

   Lainaa

  14. S. aivartelija 18.11.2014 6:26
   Tulos: +123 (131 ääntä)
   Pakastus ei juurikaan tuhoa vitamiineja, ja väitetään, että talvella tuoreena pakastetut vihannekset ovat jopa vitamiinirikkaampia kuin pitkään kellarissa muhineet tai pitkän kuljetusketjun läpi käyneet. Tosin hyvä äiti kasvattaa ja pakastaa ne vihannekset itse joten ei tämäkään helpottanut.

   Lainaa

  15. Tulos: +194 (218 ääntä)
   työtä: Ainoa, mikä ihmetytti oli “kiireinen” kotiäiti kirjoitettuna niin, että kuuluisivat sanoina yhteen. Miten työtön ihminen muka on kiireinen?
   Ei välttämättä työtön, ellei kommentoijalla ole sisäpiirin tietoa kyseisestä henkilöstä. Itse juuri palailen noin 2,5 vuoden kotiäitiydestä töihin. Tämä paluu on jo toinen kerta. Joten, jos lapset olisivat syntyneet pienemmällä ikäerolla, olisin voinut olla kotiäitinä noin viisi vuotta olematta kuitenkaan työtön. Ammattiani pidetään yleiseti raskaana ja paljon myös kuulen valitusta kuinka raskasta on, mutta minä todellakin menen töihin lepäämään kotiäidin arjesta. Nyt osa-aikahoitovapaalla on juuri sopiva balanssi molempia, vähän työtä lepäämiseen ja virkistäytymiseen ja kuitenkin paljon aikaa lapsille. Äitillä oli hyvä kommetti, itse imettelin molemmat kantoliinassa. Koskaan en huomannut paheksuntaa, positiivisia kommentteja silloin tällöin kyllä sain. En siis ole julkisesti tissejä/nännejä esitellyt/heilutellut, mutta julkisesti olen imettänyt.

   Lainaa

  16. Tulos: +95 (109 ääntä)
   Ehkä edellinen vaatii vielä tarkennuksena sen, että en todellakaan lusmuile töissä. Eilenkin noin 11 tuntia lähes istumatta ja parilla pienellä tauolla. Nautin silti siitä, että tarvitsee keskittyä ainoastaan työn tekemiseen ja nyt vuorostaan muutama vapaa eli kotiäitipäivä.

   Lainaa

  17. Tulos: +119 (133 ääntä)
   Ja lehdissä on päivittäin joku kotiäiti kertomassa, kuinka ei tulisi mieleenkää syöttää lapselleen valmisruokaa, vaan meidä Matti-Esko-Verneri syö vaan raakaruokaa.

   Lainaa

  18. Tulos: +161 (167 ääntä)
   Vaikeaahan se on löytää se kultainen keskitie ja tuossa on hyvin kiteytettynä ruoka arjen ongelmat. Mutta entäs ne köyhät perheet joilla ei oo varaa siihen kalaan tai muihin kalliisiin ruoka-aineksiin joita lapselle suositaan? Minun nuoruudessa tärkeintä oli että lapsi suostui syömään ja pysyi terveenä. Ja hassua, ei ole vieläkään diapetestä sen takia. :D

   Lainaa

  19. Tulos: -62 (86 ääntä)
   No miksei se sitten syötä perunaa ja ruskeaa kastiketta? Ruskee kastike kuitenkin on helppo itse tehdä eikä tartte yhtään einestä siihen käyttää ja peruna käsittääkseni on luonnontuote... Vai tekikö tää "nakkeja vain kerran viikossa"-kehoitus nyt perunasta ja ruskeesta kastikkeesta ihan mahdotonta? O.O Sinne voi sitten kaveriksi lätkäistä vaikka niitä meidän perheessä niin tutuksi tulleita jauhelihapullia, jauhelihapihvejä tai jauhelihaa ihan sellaisenaan. Siitä kun ylimääräisen rasvan kaataa pois paistamisen ja tarjoilemisen välissä niin ei pitäs olla neuvolan tädilläkää mitään valittamista. :D

   Lainaa

  20. Tulos: +111 (121 ääntä)
   Lisäyksenä Tiinan listaukseen: Eipä auta perunaakaan kovin usein antaa, kun tutkimusten mukaan sekin on hengenvaarallista...

   Lainaa

  21. Tulos: +75 (121 ääntä)
   Här: Kyllä noilla suosituksilla kuitenkin lähtökohtaisesti pyritään parempaan kansanterveyteen. Toki jokainen tekee tahollaan sen valinnan, mitä syö.
   Kyllä noilla suosituksilla usein on aika vähän tekemistä minkään todellisen kanssa, ja niiden takana on pikkuisen muitakin intressejä kuin Sinun ja Minun terveys, mutta jokainen tekee tahollaan sen valinnan, mitä suosituksia purematta nielee.

   Lainaa

  22. Tulos: -26 (76 ääntä)
   työtä: Ainoa, mikä ihmetytti oli “kiireinen” kotiäiti kirjoitettuna niin, että kuuluisivat sanoina yhteen. Miten työtön ihminen muka on kiireinen?
   Minäkään en sanoisi että kotiäiti on kiireinen, mutten myöskään että työssäkäyvä on kiireinen. Niin töiden kuin pienen lapsenkin suhteen aikataulu on välillä täynnä, välillä ei, tekemistä on molemmissa paljon, mutta se _kiire_ kuvastaa sanana enemmän siihen tekemiseensä suhtautumista. Sen 24 tuntia vuorokaudesta saa kyllä kulumaan pienen lapsen kanssa, ehkä pääset kokemaan sen joskus.

   Lainaa

  23. Tulos: +142 (160 ääntä)
   työtä: Ainoa, mikä ihmetytti oli “kiireinen” kotiäiti kirjoitettuna niin, että kuuluisivat sanoina yhteen. Miten työtön ihminen muka on kiireinen?
   Kokeilepa vaan maata sohvalla, kun taapero juoksentelee kämpässä. Jos on sattunut tekemään vielä kaksi pienellä aikavälillä, niin pathaillaan pitäisi seurailla taaperon touhuja ja nukuttaa pienemoää lasta samaan aikaan. Kyllä se elo lasten kanssa voi olla aika hektistä. Sitäpä ei moni tajua, kun kuvitellaan että äidit leipovat kotona pullaa 24/7 ja taaperoikäinen kasaa palspelejä hiljaa itsekseen olohuoneessa, eikä tietenkään tee mitään potentiaalisesti vaarallista. Minusta on hyvin kuvaava se, että jotkut lapset ovat jatkuvasti mustelmilla kun oppivat liikkumaan. Ei siinä hirveästi ole omaa aikaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +65 (101 ääntä)
   Här: Kyllä noilla suosituksilla kuitenkin lähtökohtaisesti pyritään parempaan kansanterveyteen. Toki jokainen tekee tahollaan sen valinnan, mitä syö.
   Sitä mä en tajua, miten noi on ennen ollu syötäviä, eikä vaarallisia, mutta nykyään niistä saa terveystalon naiset hampaitten kiristystä ja päänsärkyä.

   Lainaa

  25. Tulos: +70 (96 ääntä)
   Tämän kun luin, niin mielipiteeni vahvistui. Lapsia ei kannata hankkia!

   Lainaa

  26. perse-erkki 18.11.2014 8:28
   Tulos: -135 (157 ääntä)
   Koulutus: elämän koulu.

   Lainaa

  27. Tulos: +98 (106 ääntä)
   työtä: Ainoa, mikä ihmetytti oli “kiireinen” kotiäiti kirjoitettuna niin, että kuuluisivat sanoina yhteen. Miten työtön ihminen muka on kiireinen?
   Alle vuoden ikäisen lapsen vanhempana voin kyllä sanoa, että tuollaisen pienen ihmisen kanssa on koko ajan kiire. Milloin lapsi ei syö tai vaihdeta vaippaa, niin silloin hoidetaan äkkiä kotihommat. Yleensä silloin kun lapsi nukkuu. Tai jos ollaan liikenteessä niin aina pitää miettiä kaikki vaihtovaatteet, ruoat ja pelit ja pensselit mukaan. Helpompaa oli lähdöt ennen lasta. Kiirettä siis piisaa koko ajan

   Lainaa

  28. Tulos: -94 (184 ääntä)
   wutta: Miten sitten ratkaisisit tän homman? Lapsi jätetään syöttämättä? Äiti on koko ensimmäisen vuoden kotona, samoin kuin lapsi ei poistu ollenkaan? Vaikka rintaruokinta onnistuisi, annetaan kuitenkin korviketta, koska sinä pelkäät kikkejä? Kun katsoo kuinka paljastavissa vaatteissa monet muutenkin liikkuvat, ei luulisi nännipihan paljoa ketään hetkauttavan…. Ja tuijottaminenhan vasta rumaa onkin, vai onko joku ihan oikeesti sun naamaas käyny sitä rintaansa väkipakolla hieromassa?
   Miten olis tuttipullo???

   Lainaa

  29. Hörhöjä kaikkialla 18.11.2014 8:48
   Tulos: +59 (101 ääntä)
   Tiina on kyllä harvinaisen oikeassa, terveysintoilijat suosivat rasvattomia tuotteita ja vetävät samalla mielin määrin e-koodeja ja aspartaamia. Monsanto ja Pekka Puska kiittävät!

   Lainaa

  30. Hörhöjä kaikkialla 18.11.2014 8:52
   Tulos: -92 (178 ääntä)
   "Kokeilepa vaan maata sohvalla, kun taapero juoksentelee kämpässä. Jos on sattunut tekemään vielä kaksi pienellä aikavälillä, niin pathaillaan pitäisi seurailla taaperon touhuja ja nukuttaa pienemoää lasta samaan aikaan" Lapset ovat oma valinta, miksi siis valittaa? En minäkään valita siitä, että saan lemmikkini hoitaa, itsehän olen ne halunnutkin.

   Lainaa

  31. Tulos: +133 (171 ääntä)
   kipale: Miten olis tuttipullo???
   Eli annetaan korviketta vaikka sitä maitoa tulisi? Vai olisiko sinulle parempi jos pumppaan maidon rinnastani kaupungilla ja syötän lapselle tuttipullolla? Äidinmaitoa kun on muuten aika vaikea kuljettaa mukana, kun sitä olisi hyvä säilyttää viileässä. Ja kaikki eivät heru pumpulle, ettei se ole edes vaihtoehto jokaiselle. Ja koska äidinmaito on tutkitustikin lapselle parasta ja ainoaa ravintoa ensimmäiset kuukaudet-puoli vuotta, niin moni äiti ihan oikeasti ruokkii lastaan mieluiten sillä, eikä korvikkeella. Heitänpä mukaan vielä sen, että se imetys on hyvä usein hoitaa ihan rinnasta. Jos tuotanto on runsasta, niin pahimmillaan rinnat/rinta vuotaa kun seula kun lapsi syö. Jos syö pullosta, voitte ihmettelijät nauttia kun äidin paita kastuu. Ja sitten joudutte haistelemaan sitä äidinmaidon tuoksua. Ja ihan oikeasti imettäessä ei näy rintaa sitäkään vähää, ellei sitä erikseen mene vierestä kyyläämään. Rinta usein peitetään ja nännin vilahduksen mahdollisuus on sen hetken kun rintaa tarjotaan lapselle. Eikä oikeasti verrata ulostamiseen?! No esimerkiksi ulostamiseen tarkoitettuja tiloja on rakennettu ostoskeskuksiin. Arvaatteko miksi niitä kutsutaan?! Imetän mieluusti imetyshuoneessa (en vessassa!), heti kun niitä aletaan rakentaa.

   Lainaa

  32. Tulos: +100 (116 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: “Kokeilepa vaan maata sohvalla, kun taapero juoksentelee kämpässä. Jos on sattunut tekemään vielä kaksi pienellä aikavälillä, niin pathaillaan pitäisi seurailla taaperon touhuja ja nukuttaa pienemoää lasta samaan aikaan” Lapset ovat oma valinta, miksi siis valittaa? En minäkään valita siitä, että saan lemmikkini hoitaa, itsehän olen ne halunnutkin.
   Eihän tässä kukaan valittanut. Tai ainoastaan joku valitti kuinka kotiäiti ei voisi olla kiireinen. Toin ilmi vain että voi olla. Kukaan ei ole kiireestä valittanut.

   Lainaa

  33. Tulos: +113 (127 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: “Kokeilepa vaan maata sohvalla, kun taapero juoksentelee kämpässä. Jos on sattunut tekemään vielä kaksi pienellä aikavälillä, niin pathaillaan pitäisi seurailla taaperon touhuja ja nukuttaa pienemoää lasta samaan aikaan” Lapset ovat oma valinta, miksi siis valittaa? En minäkään valita siitä, että saan lemmikkini hoitaa, itsehän olen ne halunnutkin.
   No kyllä sinäkin valitat jos lemmikkisi paskoo nurkkiin ja vinkuu kaikki yöt, vaikka se olisi kuinka rakas...

   Lainaa

  34. Tulos: +118 (140 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: “Kokeilepa vaan maata sohvalla, kun taapero juoksentelee kämpässä. Jos on sattunut tekemään vielä kaksi pienellä aikavälillä, niin pathaillaan pitäisi seurailla taaperon touhuja ja nukuttaa pienemoää lasta samaan aikaan” Lapset ovat oma valinta, miksi siis valittaa? En minäkään valita siitä, että saan lemmikkini hoitaa, itsehän olen ne halunnutkin.
   Aina, kun kuulen tämän "lapset ovat oma valinta, joten tuntemuksista puhuminen kielletty" lausahduksen, toivon, että puhujan omat vanhemmat olisivat aikanaan valinneet toisin. Mikä asia elämässä lopulta ei ole omien valintojen summa? Mihin vedetään valitusoikeuden raja? Jos vaan oltaisiin kaikki ihan hiljaa ja keskityttäisiin omiin asioihin, niin olisi hyvä? (rehellisiä kysymyksiä, ei pottuilua)

   Lainaa

  35. Seppo Saviniemi 18.11.2014 10:06
   Tulos: +26 (64 ääntä)
   Joo, on esimerkiksi oma valinta kuolla terrori-iskussa. Pakkoko sitä oli hengata siellä missä se pommikin. On se vain jännää miten tämä rintaruokinta-asia menee aina (viihdyttäväksi) tappeluksi.

   Lainaa

  36. Tulos: +64 (70 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: “Kokeilepa vaan maata sohvalla, kun taapero juoksentelee kämpässä. Jos on sattunut tekemään vielä kaksi pienellä aikavälillä, niin pathaillaan pitäisi seurailla taaperon touhuja ja nukuttaa pienemoää lasta samaan aikaan” Lapset ovat oma valinta, miksi siis valittaa? En minäkään valita siitä, että saan lemmikkini hoitaa, itsehän olen ne halunnutkin.
   Nyt ei valiteta vaan väitellään siitä onko kotiäidin elämä kiireistä or not. Ja voin omasta kokemuksesta kertoa että kyllä se aika hektistä on.

   Lainaa

  37. Tulos: +20 (70 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: “Kokeilepa vaan maata sohvalla, kun taapero juoksentelee kämpässä. Jos on sattunut tekemään vielä kaksi pienellä aikavälillä, niin pathaillaan pitäisi seurailla taaperon touhuja ja nukuttaa pienemoää lasta samaan aikaan” Lapset ovat oma valinta, miksi siis valittaa? En minäkään valita siitä, että saan lemmikkini hoitaa, itsehän olen ne halunnutkin.
   Oletko oikeasti sitä mieltä, että lemmikki ja lapsi ovat verrattavissa toisiinsa? Muutenkin nämä "lapsi on oma valinta" -kommentoijat tuntuvat olevan aika yksinkertaisia. Uusien ihmisten syntyminen tähän maailmaanhan ei ole tärkeä asia yhteiskunnan kannalta - verot, työntekijät, uudet osaajat jne, you know. Etenkään ei ole tärkeää, että lapsia kasvattavat muutkin kuin ne elämäm koululaiset.

   Lainaa

  38. Kansatieteilijä 18.11.2014 10:09
   Tulos: +5 (53 ääntä)
   Siitä vain syömään niin kuin "vanha kansa" kehottaa. Ei näitä nykyajan hömpötyksiä kannata uskoo... yks tutkimus sanoo yhtä ja toinen toista! Omat isovanhemmatkin on aina syöny perunaa ja läskisoosia. On ihan luonnollista, että 60-luvun agraariyhteiskunnassa eri ruoka-aineiden ravintotieteelliset vaikutukset tunnettiin paremmin ku nykyisessä byrokratian luvatussa maassa. Miehet saatto silloin elää 65-vuotiaaks ja naiset jopa yli 70-vuotiaaks! En näe mitään syytä, miks ei kannattais palata tästä hyysäyksestä takas siihen malliin.

   Lainaa

  39. Tulos: -24 (26 ääntä)
   Kimppa: Diapetes ja sokeritauti ovat paha yhdistelmä…
   Wtf? :D :D

   Lainaa

  40. Tulos: +70 (76 ääntä)
   Ei myöskään Pilttiä, koska Nestlé.

   Lainaa

  41. Tulos: -113 (193 ääntä)
   Miksi aina vedetään tuo kortti "haluatko itse syödä vessassa". ;__; naurettavaa. Kyllä moni äiti osaa ajoittaa ravintolareissunsa niin ettei vauvaa tarvitse imettää siellä ravintolassa. Ja jos vauva on niin pieni, että pitää tunnin välein syötellä niin kannattaa jäädä kotiin. SELLAISTA SE ON. ELÄKÄÄ SEN KANSSA! Se on ihan tasan oma valinta tekeekö lapsia ihan yhtä lailla kuin moni muukin asia.

   Lainaa

  42. Tulos: +98 (128 ääntä)
   huoh: Miksi aina vedetään tuo kortti “haluatko itse syödä vessassa”. ;__; naurettavaa. Kyllä moni äiti osaa ajoittaa ravintolareissunsa niin ettei vauvaa tarvitse imettää siellä ravintolassa. Ja jos vauva on niin pieni, että pitää tunnin välein syötellä niin kannattaa jäädä kotiin. SELLAISTA SE ON. ELÄKÄÄ SEN KANSSA!Se on ihan tasan oma valinta tekeekö lapsia ihan yhtä lailla kuin moni muukin asia.
   Niin ja äidit käy vaan ravintolassa? Että mielestäsi äitien tosiaan pitäisi jäädä neljän seinän sisään? Imetys diskreetisti on sinulle niin kauheaa? Siinä tapauksessa suosittelen sinua pysymään vaan kotona, koska minä aion edelleenkin käydä lapseni kanssa ulkoilmassa enkä mene ruokkimaan häntä vessaan monestakin syystä.

   Lainaa

  43. Tulos: +115 (143 ääntä)
   Elämä on täynnä valintoja. Jos päätät lähteä ulos kotoasi saatat törmätä imettävään ihmiseen. Saat päättää toisin ja jäädä kotiin. Niin pitkään kun en häiritse ketään , vilauttele tai imetys ei ole kriminalisoitu en tanssi imetysjärkyttyjien mukaan

   Lainaa

  44. Tulos: +79 (87 ääntä)
   huoh: Miksi aina vedetään tuo kortti “haluatko itse syödä vessassa”. ;__; naurettavaa. Kyllä moni äiti osaa ajoittaa ravintolareissunsa niin ettei vauvaa tarvitse imettää siellä ravintolassa. Ja jos vauva on niin pieni, että pitää tunnin välein syötellä niin kannattaa jäädä kotiin. SELLAISTA SE ON. ELÄKÄÄ SEN KANSSA!Se on ihan tasan oma valinta tekeekö lapsia ihan yhtä lailla kuin moni muukin asia.
   Itseäni ei pahemmin kiinnosta imettäessäni se, tykkääkö vauva kyseisen huoneen sisustuksesta vai ei. Mutta se, jos viereisessä WC-kopissa joku vetää norovirusripulinsa pöntönkansi ylhäällä, niin se sitten taas hieman huolettaa. Ei ehkä kuulu vauvan ruokinnan ideaalipaikkoihin...

   Lainaa

  45. Tulos: -44 (56 ääntä)
   diddidii: Ennen taisi olla helpompaa kun oli vähemmän vaihtoehtoja ja hössötystä.
   Ja äideillä vähemmän aikaa narista FB:ssä. Voin kyllä kuvitella, miksi juuri tuolle äidille lasten ruokkiminen on niin vaikeaa, mutta eiköhän anneta evoluution hoitaa asia. Maailma ei ole mustavalkoinen, paitsi jos äo on alle 80.

   Lainaa

  46. Tulos: +67 (73 ääntä)
   pi: Elämä on täynnä valintoja. Jos päätät lähteä ulos kotoasi saatat törmätä imettävään ihmiseen. Saat päättää toisin ja jäädä kotiin. Niin pitkään kun en häiritse ketään , vilauttele tai imetys ei ole kriminalisoitu en tanssi imetysjärkyttyjien mukaan
   Juurikin näin ja aiemmin kaivattiin imetyshuoneita, niitähän löytyy jo aika laajalti kauppakeskuksista ja esim Lintsiltä. Hienoa, niille jotka näitä kaipaavat. Olen kyllä joskus käyttänytkin. Kuitenkin useimmin olen kantoliinan sisällä imettänyt. Ravintolassa mielummin seurustelen seuralaisteni kanssa rauhassa olevan lapsen kanssa, kuin istun 20-30min vessassa/imetyshuoneessa imettämässä. Lintsillä on hyvin puistonpenkkejä joista on hyvä vahtia vanhempia lapsia samalla kun imettää jne. Syitä julki-imettää on monia, mutta veikkaisimpa, ettei kovinkaan moni ohikulkija ole edes tajunnut minun imettävän lasta. Lapsi jäi lähes samaan asentoon kantoliinaan nukkumaan imetyksen jälkeen.

   Lainaa

  47. yli opisto hörho 18.11.2014 12:02
   Tulos: -23 (35 ääntä)
   Ravintosuositukset on typeriä. Tuo kerran viikossa kalaa -suositus on ihan tuttu kyllä, mutta mikä pointti tuossa "kerran viikossa lihaa" on? Muutama vuosi sitten vielä oli että lihaa pitäisi syödä melkein joka päivä.

   Lainaa

  48. Tulos: -18 (20 ääntä)
   Chigurh: Ei myöskään Pilttiä, koska Nestlé.
   Tarkoitit kai Bonaa?

   Lainaa

  49. Tulos: +11 (27 ääntä)
   Ellu: Juurikin näin ja aiemmin kaivattiin imetyshuoneita, niitähän löytyy jo aika laajalti kauppakeskuksista ja esim Lintsiltä. Hienoa, niille jotka näitä kaipaavat. Olen kyllä joskus käyttänytkin. Kuitenkin useimmin olen kantoliinan sisällä imettänyt. Ravintolassa mielummin seurustelen seuralaisteni kanssa rauhassa olevan lapsen kanssa, kuin istun 20-30min vessassa/imetyshuoneessa imettämässä. Lintsillä on hyvin puistonpenkkejä joista on hyvä vahtia vanhempia lapsia samalla kun imettää jne. Syitä julki-imettää on monia, mutta veikkaisimpa, ettei kovinkaan moni ohikulkija ole edes tajunnut minun imettävän lasta. Lapsi jäi lähes samaan asentoon kantoliinaan nukkumaan imetyksen jälkeen.
   Kaupungissa jossa asun ei ole sellaisia ollenkaan, joten vaihtoehto se ei edes ole. Joten imetän siellä missä satun olemaan kun nälkä tulee. Imetyshuone olisi siinä mielessä kätevä, kun tämä häiriintyy niin paljon äänistä, ettei ruokailusta tule mitään. Ilmeisesti ei ole tottunut puheeseenkaan samaan aikaan, koska oma puheenikin tuntuu häntä häiritsevän. :D Mutta niillä mennään mitä on.

   Lainaa

  50. Tulos: 0 (22 ääntä)
   yli opisto hörho: Ravintosuositukset on typeriä. Tuo kerran viikossa kalaa -suositus on ihan tuttu kyllä, mutta mikä pointti tuossa “kerran viikossa lihaa” on? Muutama vuosi sitten vielä oli että lihaa pitäisi syödä melkein joka päivä.
   Tarkoittaa varmaan punaista lihaa.

   Lainaa

  51. Tulos: +130 (144 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Joo, on esimerkiksi oma valinta kuolla terrori-iskussa. Pakkoko sitä oli hengata siellä missä se pommikin. On se vain jännää miten tämä rintaruokinta-asia menee aina (viihdyttäväksi) tappeluksi.
   Niin no, onhan se ylipäätään kotoa poistuminen tietoinen riski altistua ulkomaailman vaaroille, joista rintaruokinnassa oleva lapsi on varmasti siitä lievemmästä päästä. Itse en oikein jaksa ymmärtää sitä, että kun rintoja on esillä julkisesti kaikki mainokset ja näyteikkunat täynnä, niin se on ok. Mutta auta armias, jos joku käyttää rintoja niiden alkuperäiseen tarkoitukseen julkisesti, niin siitä pitää nostaa meteli. Ihmisen niska on varustettu liikkuvilla nikamilla pään kääntelemiseksi, silmätkin liikkuvat eri suuntiin ja ne saa jopa peitettyä silmäluomilla. Eli jos kaikkien näiden asianhaarojen valossa on pakko katsoa sitä rintaruokintaa ja pahoittaa mielensä, niin se on vähän sama kuin menisi ehdoin tahdoin istumaan sen pommin päälle esittämään uhria.

   Lainaa

  52. Tulos: -2 (56 ääntä)
   Te valittajat olisitte voinu mieluusti jäädä syntymättä! Tuskin teitä on haitannut kun oma äitinne tarjonnut ruokaa (rintamaitoa) kun olette olleet nälkäisiä! Ja kiva olisi nähdä mitä äitinne ovat mieltä kommenteistanne! Harmihan se on jos kotiäiti hoitaa lastaan, pitää kodistaan huolta ja koittaa jopa joskus pitää jonkinlaista sosiaalista elämää yllä. Niin ärsyyntynytkin kuin olen teidän valittajien kommentteihin, olen pikemminkin tyytyväinen ettei tollasilta tuhkamunilta tms. löydy lapsia! Ja jos teidän pellejen tilanne muuttuu ni tervetuloa alleviivaamaan asiat mitä olette kirjoittanut!! Ja mieli muuttuis hetkessä! Menkää kattomaan peiliin jos sitä peilikuvaa ees kehtaa katsoa! Me äidit teemme parhaamme lastemme eteen ja siinä tulee myös KIIRE! Aiempaan kommenttiin vedoten, työ voi tuntua lomalta!

   Lainaa

  53. Tulos: +43 (61 ääntä)
   Voi jumalauta näitä jotka pelkäävät katsella julkista rintaruokintaa... ei siinä mitään ihmeellistä ole. Mitä nyt vähän sivutissiä näkyy, mutta ei sitä ole tarvis jäädä katsomaan. Nännikin lienee suurimman osan ajasta imeväisen suussa eikä ainakaan ihan paljas ole, ja vaikka olisikin, niin entä sitten? Ei julkisesti imettävä äiti ole verrattavissa mihinkään viuhahtelijaan jolla tissit heiluvat paljaana.

   Lainaa

  54. Tulos: +17 (29 ääntä)
   Niin. Onhan se kamalaa, kun tiedetään eri ruokien terveyshaitoista ja hyödyistä. Paremmin olisi asiat, kun ei tiedettäisi mikä on terveellistä ja mikä ei.

   Lainaa

  55. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: Tiina on kyllä harvinaisen oikeassa, terveysintoilijat suosivat rasvattomia tuotteita ja vetävät samalla mielin määrin e-koodeja ja aspartaamia. Monsanto ja Pekka Puska kiittävät!
   Niin, ja ne ilkeät e-koodit ovatkin kaikki epäterveellisiä, koska kaikki tietää, että luonnolinen=terveellinen ja kaikki keinotekoinen aiheuttaa syöpää ja autismia. Ja mitä vikaa liiallisessa rasvassa muka on?

   Lainaa

  56. Tulos: +53 (59 ääntä)
   hekomopo: Sitä mä en tajua, miten noi on ennen ollu syötäviä, eikä vaarallisia, mutta nykyään niistä saa terveystalon naiset hampaitten kiristystä ja päänsärkyä.
   Sitä mä en tajua, miten ennen maailma oli litteä ja nykyään pyöreä. On se tiede kummallista.

   Lainaa

  57. Tulos: +29 (49 ääntä)
   kipale: Miten olis tuttipullo???
   kai ymmärrät, että tuttipullon käyttöön tarvitsee ensin vuokrata sairaalasta lypsykone jolla saat maidot lypsettyä rinnasta johon menee aikaa ja vaivaa eikä edes sovi kaikille, toisekseen maitoa joutuu säilömään ettei mene pilalle ja lämmittämään sitten sen jälkeen sopivaksi ennen ruokkimista ja kaikki lapset ei edes suostu juomaan tuttipullosta. tai sitten puolestaan miksi käyttäisi korviketta tai tekisi kaiken ton vaivan kun omasta rinnasta saisi vaivatta parhaan mahdollisen ruoan omalle lapselleen luonnollisesti??? kaikki me ollaan lapsena rintaa imetty, eikä rintojen pitäisi aikuisiälläkään olla mikään kovin ihmeellinen juttu. saa olla joko a) häiriintynyt perverssi tai b) egoistinen ihmisen irvikuva jos imettämisestä, varsinkin diskreetisti tehtynä, saa ongelman. turha vetää paskantamista tai seksiä tähän, nyt on kyse ruokailusta, joka kautta maailman ja aikojen on tehty sosiaalisesti ja jossain muualla kuin vessassa.

   Lainaa

  58. Tulos: -66 (112 ääntä)
   Esim ravintolassa on oikeinki ihanaa kun on saanu ruuan eteensä ja sit alkaa kuulumaan se vitun oksettava lussutus ja aah viereisessä pöydässä on jonkun ämmän virttyny tissi esillä. Se siitä ruokahalusta. Jos on niin vitun vaikeeta ja ylitsepääsemätöntä olla imettämättä julkisilla paikolla, hankkisivat edes sellasen harson/rätin siihen suojaksi, mutta no toisaalta silloinha ei saisi sitä huomiota mitä haluaa...

   Lainaa

  59. Tulos: +33 (51 ääntä)
   huoh: Miksi aina vedetään tuo kortti “haluatko itse syödä vessassa”. ;__; naurettavaa. Kyllä moni äiti osaa ajoittaa ravintolareissunsa niin ettei vauvaa tarvitse imettää siellä ravintolassa. Ja jos vauva on niin pieni, että pitää tunnin välein syötellä niin kannattaa jäädä kotiin. SELLAISTA SE ON. ELÄKÄÄ SEN KANSSA!Se on ihan tasan oma valinta tekeekö lapsia ihan yhtä lailla kuin moni muukin asia.
   Olen imettänyt julkisella paikalla niin, että taatusti kukaan ei ole nähnyt vilaustakaan paljaasta rinnasta (paitsi vauva). Onko tämäkin paheksuttavaa ja miksi? Sitten joillain äideillä on myös vanhempia lapsia, joita on toisinaan vietävä jonnekin, missä vauvalle saattaa tulla nälkä. Mutta juu, yhdyn tähän, että jos lähtee kotoaan niin saattaa nähdä jotain mitä ei haluaisi - eli kannattaa pysyä kotonaan jos haluaa varmistaa ettei näin käy.

   Lainaa

  60. Tulos: +86 (112 ääntä)
   : Esim ravintolassa on oikeinki ihanaa kun on saanu ruuan eteensä ja sit alkaa kuulumaan se vitun oksettava lussutus ja aah viereisessä pöydässä on jonkun ämmän virttyny tissi esillä. Se siitä ruokahalusta. Jos on niin vitun vaikeeta ja ylitsepääsemätöntä olla imettämättä julkisilla paikolla, hankkisivat edes sellasen harson/rätin siihen suojaksi, mutta no toisaalta silloinha ei saisi sitä huomiota mitä haluaa…
   Minuakin ärsyttää ravintolassa viereisessä pöydässä maiskuttava henkilö. Tämä on usein aikuinen. Ärsyttää myös liikaa hajuvettä laittanut nainen. Mutta koska haluan käydä kotini ulkopuolella, täytyy minun ikävä kyllä sietää minua ärsyttäviä asioita. Jaxuhali!

   Lainaa

  61. Tulos: -70 (90 ääntä)
   Herran jumala!! Ei kai kukaan enää syö nykypäivänä noin. Juoko joku oikeesti vielä vasikoille tarkoitettua lehmänmaitoa 2000-luvulla?!?! Nyt herätys ja pois sielä keskiajalta! (tosin olen telkkarissa nähnyt, kun yhdessä ohjelmassa juotiin maitoa, mutta luulin, että se kuului vaan käsikirjoitukseen. Meinasi tulla oksennus kun tajusin, että ohjelmaa ei oltukaan käsikirjoitettu ja se ihminen joi sitä vapaaehtoisesti... yök!!) Ei se ole kuulkaa vaikeaa tuo lasten ruokkiminen terveellisesti, kun on vegaani. Lapseni syö hyvin ja ravitsevasti joka päivä, ei sairastele koskaan (ikää nyt 6v. eikä ole ollut sairaana päivääkään, ei tosin ole saanut rokotuksiakaan yhtään kappaletta), on elinvoimainen ja virkeä, iloinen ja hyväntuulinen energiapakkaus. Miten ns. fiksut aikuiset ei vaan tajua näin yksinkertaista asiaa... syömällä eläinproteiineja sairastut, syömällä kasviproteiineja, pysyt terveenä!

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (33 ääntä)
   Onneksi ei ole lapsia, eikä tule!!! :D Wuhuu!!!!! Lucky me :D

   Lainaa

  63. Tulos: +42 (46 ääntä)
   työtä: Ainoa, mikä ihmetytti oli “kiireinen” kotiäiti kirjoitettuna niin, että kuuluisivat sanoina yhteen. Miten työtön ihminen muka on kiireinen?
   Kai tää on vaan huono trolli? Postin Tiinalla on kolme alle kouluikäistä lasta ja vuorotöitä tekevä mies. Voin kertoa että se tekee elämässään aika paljon enemmän töitä kuin lapseton kahdeksasta neljään töissä käyvä ihminen.

   Lainaa

  64. Tulos: -58 (92 ääntä)
   Mä en ymmärrä tätä tissiasiaa: mäkin aina annan mun poikaystävän imee mun nänniä julkisella paikalla koska saan tästä suurta tyydytystä, mutta ihmiset vaan kattoo pahasti tai käskee menemään hotelliin ;(((((((((( mistä lähtien itsensäpaljastaminen on muka ollu paha juttu??? yhyyh

   Lainaa

  65. Tulos: +40 (40 ääntä)
   iluusia: Lapsettomana voin sanoa että alkoi oikein ahdistamaan ajatus tulevaisuuden potentiaalisesta lastenhankinnasta. Eipä ole nuo ongelmat tulleetkaan mieleen aiemmin.
   Jep. Ja odotas, kun päästään muihin mukaviin aiheisiin, joilla vanhempia kovistellaan.. Lastenkasvatus, sairauksien hoidot, vaatteiden valinta, rokotukset, allergiat, koulumenestys, kaverisuhteet, harrastukset, hiustyyli, lävistykset, pelaaminen, opiskelupaikka, kesätyöpaikka, kännykän käyttö, kiroilu, päihteet, mopoilu ja autoilu, rahan käyttö, käytöstavat.... voi Luoja näitä kukkahattujen rakastamia valistusaiheita riittää. Se, kannattaako ihan kaikkeen suhtautua suurella stressillä on sitten ihan jokaisen oma asia.

   Lainaa

  66. Tulos: +45 (71 ääntä)
   : Esim ravintolassa on oikeinki ihanaa kun on saanu ruuan eteensä ja sit alkaa kuulumaan se vitun oksettava lussutus ja aah viereisessä pöydässä on jonkun ämmän virttyny tissi esillä. Se siitä ruokahalusta. Jos on niin vitun vaikeeta ja ylitsepääsemätöntä olla imettämättä julkisilla paikolla, hankkisivat edes sellasen harson/rätin siihen suojaksi, mutta no toisaalta silloinha ei saisi sitä huomiota mitä haluaa…
   Se vauvan itkuhan kuulostaakin niin paljon ihanammalta kuin se lussutus. Oon kyllä myös vähän huolissani jos et ole tissejä ennen näitä tilanteita nähnyt. Suosittelen että otat harson/rätin matkaan ja kun joku alkaa imettää, laitat sen harson itsesi päälle niin ei sielä tunkkaisen harson alla takuulla näy imeväisiä.

   Lainaa

  67. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: Tiina on kyllä harvinaisen oikeassa, terveysintoilijat suosivat rasvattomia tuotteita ja vetävät samalla mielin määrin e-koodeja ja aspartaamia. Monsanto ja Pekka Puska kiittävät!
   Lopettakaa nyt hittovie se e-koodeista jauhaminen. Joka ainoalla tökötillä vaikka olisi miten vihanneksesta keitelty on e-koodi. Ei joku punajuurimehu muutu siitä petrokemikaaliksi että jugurttia värjätessä siitä käytetään e-koodia. Imettää saa mielestäni missä tahansa, viimeksi tänään joku imetti luennolla, sellainen imetysrätti koko rintakehän päällä. Ei nyt ehkä ihan kaunein näky, mutta ei siinä kyllä mitään vilauteltu, ja oli siellä aamukahdeksalta ihan lapsettomiakin näyttämässä vähemmän raikkaalta. En traumatisoitunut. (Aina tätä edustamaani pullamössösukupolvea syytetään uusavuttomuudesta, vaikka tulee kyllä tunne että uusavuttomampaa on ellei osaa tehdä kuin nakkeja ja vehnäjauhoja kuudella tavalla ruoaksi. Mutta ihan sama, kukin tyylillään, tuskin siitä henkikään menee).

   Lainaa

  68. Tulos: +28 (42 ääntä)
   Kuka käskee jäädä tuijottamaan lastaan ruokkivaa äitiä? Ihmettelen suunnattomasti.

   Lainaa

  69. syökääpaskaa 18.11.2014 22:07
   Tulos: -39 (65 ääntä)
   Mistä lähtien ruman tissin näyttäminen on ok, mutta ruman lerssin esiin kaivaminen rikollista? Tasa-arvoa kiitos!

   Lainaa

  70. Tulos: -14 (30 ääntä)
   Heruuuuux? T. Julkisilla paikoilla imettäjät ♡

   Lainaa

  71. Tulos: +12 (24 ääntä)
   Niin, itsekin kyllä ihmettelin miten joku jaksaa syödä nakkeja ja jauhelihaa päivästä toiseen. Kiireeseen ja rahatilanteeseen ei voi vedota, koska esim. pastan tai kasviswokin saa pyöräytettyä paljon halvemmalla ja nopeammin. Ei sitä tarvitse mitään gourmetruokaa mukuloille syöttää, mutta vähän mielikuvitusta kiitos. Ei ihme, että lapset pyörittelevät silmiään erilaisille makuelämyksille kun kotona saa yhden nuotin ruokaa.

   Lainaa

  72. Kuumiehen malli 18.11.2014 23:22
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Suurperheen isänä yhdyn tähän. En valita perhe-elämän olevan kamalaa, sillä se voittaa oman nuoruuteni dokaamisen ja huo**amisen mennen tullen.
   pi: Kokeilepa vaan maata sohvalla, kun taapero juoksentelee kämpässä. Jos on sattunut tekemään vielä kaksi pienellä aikavälillä, niin pathaillaan pitäisi seurailla taaperon touhuja ja nukuttaa pienemoää lasta samaan aikaan. Kyllä se elo lasten kanssa voi olla aika hektistä. Sitäpä ei moni tajua, kun kuvitellaan että äidit leipovat kotona pullaa 24/7 ja taaperoikäinen kasaa palspelejä hiljaa itsekseen olohuoneessa, eikä tietenkään tee mitään potentiaalisesti vaarallista. Minusta on hyvin kuvaava se, että jotkut lapset ovat jatkuvasti mustelmilla kun oppivat liikkumaan. Ei siinä hirveästi ole omaa aikaa.

   Lainaa

  73. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Tiinan ikäryhmällä on nyt diabetes 2. Mut eipähän ainakaan kukaan sillon valittanu!

   Lainaa

  74. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kai tää on vaan huono trolli? Postin Tiinalla on kolme alle kouluikäistä lasta ja vuorotöitä tekevä mies. Voin kertoa että se tekee elämässään aika paljon enemmän töitä kuin lapseton kahdeksasta neljään töissä käyvä ihminen.
   Haha hetki kesti tajuta, että kuka se Postissa töissä oleva Tiina on ja kuka se joku toinen Tiina on :D

   Lainaa

  75. Tulos: -4 (20 ääntä)
   pi: Niin pitkään kun en häiritse ketään , vilauttele tai imetys ei ole kriminalisoitu en tanssi imetysjärkyttyjien mukaan
   Vilauttelusta voi saada sakot...

   Lainaa

  76. Tulos: +15 (27 ääntä)
   aika yksinkertainen tulee olla jos noin ajattelee. Miksi sitä paitsi naiset eivät saa muutenkin kulkea rinnat paljaana, kuten miehet. saisivat edes imettää, minua ei kyllä haittaa.
   ärsyttävät kakarat: eihän sitä muutenkaan saa tissiä heilutella julkisesti niin miksi vauva sitä muuttaisi. jos joku alkaa imettään mun nähden julkisesti niin mä lupaan vetää housut kinttuihin ja alkaa kakkaamaan julkisesti : D

   Lainaa

  77. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Vela!: Onneksi ei ole lapsia, eikä tule!!! Wuhuu!!!!! Lucky me
   Same here darling! Mutta siis, onhan se nykyään vaikeaa tehdä MITÄÄN oikein kun kaikki muut tietävät paremmin miten JUURI SINUN pitäisi elää elämääsi itseäsi paremmin.

   Lainaa

  78. Tulos: +7 (31 ääntä)
   Miehet saa kulkea rinnat paljaana, joten todella imetän lastani missä huvittaa. Ei ne rinnat ole sen kummemmat, se on vaan sairaiden ihmisten päässä muuttunut jotenkin pervoksi. Seksi julkisesti, ei sitä voi verrata imettämiseen.. Tai jos on taipumuksia laittomuuksiin, niin ehkä. Meillä lapset ei kuitenkaan kuulu mitenkään sekisiin joten en vaan kykene vertaamaan näitä kahta asiaa. Ulostamisesta taas jää jätettä ja se haisee, ja usein ihminen haluaa ulostaa rauhassa. Mutta, joo on se ihan yhtä luonnollista kun koirienkin kakkaaminen. Itse kyllä kakkaan mieluummin vessaan kun kadulle ja kerään sen köntsän pussiiin sen jälkeen. Mutta, no mieltymykset toki kaikilla. Ihmisen luonnollinen vieroitusikä on 4-7 vuotta. Kaikki muu on aikuisesta lähtöisin, kulttuurista. Jos pidät imettämistä julkisesti jotenkin kauheana niin suosittelen, että tutkit hieman itseäsi ja mietit mistä nämä traumat johtuu. Tämä kauheus kuitenkin on vain sinun pääsäsi, ei ulkopuolisessa maailmassa. Joten oikein ihanaa kotiitiytttä ja imettämisen nautintoja kaikille ;)

   Lainaa

  79. Tulos: -17 (57 ääntä)
   wutta: Voi jos joskus tapaisin livenä jonkun, jonka mielestä äitien tulisi mennä johonkin julkisiin, haiseviin ja paskaisiin ja pieniin vessoihin tm imettämään, koska “on paskominenkin luonnollista, eikä sitäkään saa missä tahansa tehdä”. Omia lapsia ei mulla ole, mutta jos niitä joskus hankin ja rintaruokinta onnistuu, niin lupaan sille tulevaisuuden mahdolliselle vauvalleni, että hän saa ruokaa juuri siinä kohtaa, missä nälkä imeväiselle tulee.
   Kovasti tuntui ottavan eräskin äiti nokkiinsa, kun kahvilassa tuijotin tämän imetystapahtumaa. Kuulin olevani sairas ja pervo. Vastasin, että suuntaan "julkisissa" tiloissa silmäni sinne minne haluan - aivan kuin hänkin imettää siellä missä itse haluaa. Kahvilan henkilökunnan ja äidin kanssa käyty keskustelu päättyi niin, että äiti pakkasi lapsensa ja kamansa ja lähti matkoihinsa luvaten, ettei koskaan enää astu kyseiseen kahvilaan muksunsa kanssa. Minä sain henkilökunnalta pahoittelut, että kaikenlaisia hermoheikkoja on nykyisin paljon liikkeellä.

   Lainaa

  80. Tulos: +11 (33 ääntä)
   huoh: Miksi aina vedetään tuo kortti “haluatko itse syödä vessassa”. ;__; naurettavaa. Kyllä moni äiti osaa ajoittaa ravintolareissunsa niin ettei vauvaa tarvitse imettää siellä ravintolassa. Ja jos vauva on niin pieni, että pitää tunnin välein syötellä niin kannattaa jäädä kotiin. SELLAISTA SE ON. ELÄKÄÄ SEN KANSSA!Se on ihan tasan oma valinta tekeekö lapsia ihan yhtä lailla kuin moni muukin asia.
   Jos poistut kotoa saattaa jossain julkisella paikalla olla imettävä äiti. Jos tämä on liian pelottava ajatus voi vaikka jäädä kotiin.

   Lainaa

  81. UgalaBugala 19.11.2014 10:48
   Tulos: -36 (64 ääntä)
   maikki: Ulostamisesta taas jää jätettä ja se haisee, ja usein ihminen haluaa ulostaa rauhassa. Mutta, joo on se ihan yhtä luonnollista kun koirienkin kakkaaminen.
   No kerrotaan nyt sitten miksi se imettäminen häiritsee. Siksi kun siinä esitellään julkisesti eritteitään. Eihän se muksu sieltä tissistä ilmaa ime. Suunnilleen sama kuin oksentaminen/virtsaaminen/ulostaminen/tamponin vaihto tai nenän/korvan kaivaminen, en oikeasti halua nähdä julkisella paikalla mitä eritteitä saat aikaiseksi. Ihan sama mistä ruumiinosasta ne eritteet tulee, mutta niiden esitteleminen julkisesti ei oikeasti ole kohteliasta, mikä tässä on niin vaikea ymmärtää? Vai kaivatteko ne imettäjät myös nenäänne samalla ja heittelette räkäpallot kanssaruokailijoiden lautasille? Kun olette riittävän kauan sitä puklaavaa ja paskovaa toukkaa hoitaneet päivästä toiseen, niin mikään ei enää aiheuta inhoa, mutta ehkä toisille ihmisille pitäisi antaa edes valinnan mahdollisuus. Kiitos. Olen puhunut.

   Lainaa

  82. Tulos: +32 (50 ääntä)
   UgalaBugala: No kerrotaan nyt sitten miksi se imettäminen häiritsee. Siksi kun siinä esitellään julkisesti eritteitään. Eihän se muksu sieltä tissistä ilmaa ime. Suunnilleen sama kuin oksentaminen/virtsaaminen/ulostaminen/tamponin vaihto tai nenän/korvan kaivaminen, en oikeasti halua nähdä julkisella paikalla mitä eritteitä saat aikaiseksi. Ihan sama mistä ruumiinosasta ne eritteet tulee, mutta niiden esitteleminen julkisesti ei oikeasti ole kohteliasta, mikä tässä on niin vaikea ymmärtää? Vai kaivatteko ne imettäjät myös nenäänne samalla ja heittelette räkäpallot kanssaruokailijoiden lautasille? Kun olette riittävän kauan sitä puklaavaa ja paskovaa toukkaa hoitaneet päivästä toiseen, niin mikään ei enää aiheuta inhoa, mutta ehkä toisille ihmisille pitäisi antaa edes valinnan mahdollisuus. Kiitos. Olen puhunut.
   olet ilmeisesti ymmärtänyt imettämisen väärin. Tai sinulla on siitä aivan väärä kuva. Et sinä sitä eritettä nää. Ja se on siis maitoa. Maailma on täynnä ravintoloita missä laitetaan ruokaa suuhun. Vauva siis ottaa rinnasta maitoa eli ravintoa suuhun ja syö, sinä tai kukaan ei sitä maitoa nää ja oikeastaan ei rintaakaan. Ja ajatella! Oikeen TV:ssä mainostetaan, että pitäis lehmän eritettä laittaa suuhun! Mihin tää maailma on menossa??? Selänne, lapset ja kaikki. Lehmän eritettä suuhun ja julkisesti??? Ja TV:ssä mainokset... Nyt tää pitää kyllä kieltää! Hyi e!

   Lainaa

  83. Tulos: +19 (31 ääntä)
   UgalaBugala: Ihan sama mistä ruumiinosasta ne eritteet tulee, mutta niiden esitteleminen julkisesti ei oikeasti ole kohteliasta, mikä tässä on niin vaikea ymmärtää? Vai kaivatteko ne imettäjät myös nenäänne samalla ja heittelette räkäpallot kanssaruokailijoiden lautasille? Kun olette riittävän kauan sitä puklaavaa ja paskovaa toukkaa hoitaneet päivästä toiseen, niin mikään ei enää aiheuta inhoa, mutta ehkä toisille ihmisille pitäisi antaa edes valinnan mahdollisuus. Kiitos. Olen puhunut.
   Tarvi vielä lisätä, että tuo rkäpallojen heitto lautasille ei kyllä liity ruokailuun mitenkään. Tai se ei ole luonnollista. Toki jotkut siitä voi tykätä, en osaa tästä asiasta sinulle mitään sanoa. Vain sen, että sillä ei ole tekemistä ruokailun kanssa. Ja kyllä sinulla on valinnanmahdollisuus. Kukaan ei ole sitä sinulta vienyt pois =) Jos koet ettet kykene katsoa toisen ihmisen ruokailua niin aina on valinnanvapaus ja voit poistua paikalta. Se ongelma kun ikävä kyllä on sinun korvien välissä, joten oikeastaan lääkäri voisi olla se joka sinua voi auttaa. Ei vauvat voi kantaa vastuuta sinun peloistasi. Eihän siitä mitään tulisi, jos muiden pitäisi kaikkien toisten pelkojen mukaan elää. Kyllä se niin on, että se jolla se ongelma on, joutuu sen asian itse käsittelemään. Kas kun ihminen tarvii syntymästään asti ruokaa ja se on täysin luonnollista ja normaalia. Toisten ruokailua me nähdään niin kouluissa, töissä, ravintoloissa, TV.ssä jne. Se on vaan sitä elämää ;)

   Lainaa

  84. Tulos: +4 (8 ääntä)
   faktaa: Tarkoitit kai Bonaa?
   Kyllä ne molemmat on Nestlen tuotemerkkejä.

   Lainaa

  85. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Tutkimusten mukaan 100% terveys- ja ruokailu- yms. suosituksia noudattavista ihmisistä kuolee.

   Lainaa

  86. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Kyllähä ihan maalaisjärki sanoo että monipuolisuus on ruokavaliossa tärkeä ja mikä tahansa ruoka-aine on pahaksi jos sitä käyttää liikaa. Lapsilla vielä ymmärrän jotenkuten tämän ruokavalio hössötyksen, koska suurin osa lapsista ja nuorista ei liiku tarpeeksi ja istuu koneella ja syö karkkia ja juo es kaikki päivät. Enemmänkin naurattaa tämä miten aikuisia hyysätään terveydenhuollossa ruokavalio asioissa. Esim itse kossun suurkuluttajana ja tupakoivana olisi tekopyhää yrittää noudattaa kaikenmaailman suosituksia ja uskotella itselleen elävänsä terveellisesti.

   Lainaa

  87. Tulos: -6 (18 ääntä)
   : Kyllähä ihan maalaisjärki sanoo että monipuolisuus on ruokavaliossa tärkeä ja mikä tahansa ruoka-aine on pahaksi jos sitä käyttää liikaa.Lapsilla vielä ymmärrän jotenkuten tämän ruokavalio hössötyksen, koska suurin osa lapsista ja nuorista ei liiku tarpeeksi ja istuu koneella ja syö karkkia ja juo es kaikki päivät. Enemmänkin naurattaa tämä miten aikuisia hyysätään terveydenhuollossa ruokavalio asioissa. Esim itse kossun suurkuluttajana ja tupakoivana olisi tekopyhää yrittää noudattaa kaikenmaailman suosituksia ja uskotella itselleen elävänsä terveellisesti.
   Tosin kun Suomessa on julkinen terveydenhuolto, maksavat kaikki muut ylipainoisten terveyskulut. Tältä pohjalta ei minusta ole aivan täysin päätöntä, että julkisvalta pyrkii "hössöttämään" siitä, miten yksilö itseään hoitaa. Meillä ei yhteiskuntana todellakaan ole varaa sairaseläkkeisiin sillä perusteellä, että pitsa on hyvää....

   Lainaa

  88. Tulos: +25 (35 ääntä)
   ärsyttävät kakarat: eihän sitä muutenkaan saa tissiä heilutella julkisesti niin miksi vauva sitä muuttaisi. jos joku alkaa imettään mun nähden julkisesti niin mä lupaan vetää housut kinttuihin ja alkaa kakkaamaan julkisesti : D
   Miksi miehet saa kulkea nännit näytillä ilman paitaa? Monen läskin manboobsit on isommat ku mun 75B lautarintani. Vituttaa.

   Lainaa

  89. Tulos: +10 (24 ääntä)
   UgalaBugala: No kerrotaan nyt sitten miksi se imettäminen häiritsee. Siksi kun siinä esitellään julkisesti eritteitään. Eihän se muksu sieltä tissistä ilmaa ime. Suunnilleen sama kuin oksentaminen/virtsaaminen/ulostaminen/tamponin vaihto tai nenän/korvan kaivaminen, en oikeasti halua nähdä julkisella paikalla mitä eritteitä saat aikaiseksi. Ihan sama mistä ruumiinosasta ne eritteet tulee, mutta niiden esitteleminen julkisesti ei oikeasti ole kohteliasta, mikä tässä on niin vaikea ymmärtää? Vai kaivatteko ne imettäjät myös nenäänne samalla ja heittelette räkäpallot kanssaruokailijoiden lautasille? Kun olette riittävän kauan sitä puklaavaa ja paskovaa toukkaa hoitaneet päivästä toiseen, niin mikään ei enää aiheuta inhoa, mutta ehkä toisille ihmisille pitäisi antaa edes valinnan mahdollisuus. Kiitos. Olen puhunut.
   1) se erite ei edes näy. Se menee suoraan lapsen suuhun. Toisin jos lasta ei ruoki, se saattaa kohta valua rinnoista muuten vaan. Silloin se näkyy. Jos halutaan räkään verrata, niin sehän on sama kun antaisi räkänsä vaan valua nenästä, eikä niistä. Parempi syöttää, niin eritteet menee sinne minne ne on tarkoitettu. 2) räkäpallot heitellään lautasille? Oikeasti?! Jos siitä imetyksestä lentää maitoa lautasellesi asia on sama ja saatkin pahastua. Kun ei, niin asia ei ole lähimainkaan sama. Koskaan ei ole rinnasta maitoa suihkunnut niin pitkälle. Korkeintaan lapsen rinnuksille jos lapsi irrottaa otteensa kesken herumisen, sitäkään et edes näkisi kun imetän. 3) ulostamiselle ja tampoonin vaihdolle on omat tilansa. Niitä kutsutaan vessoiksi. Imetyshuoneita ei ole kaikkialla. Vessa ei ole lapsenkaan ruokailua varten. 4) maito ja räkä/uloste/virtsa on eri asioita. Jos et ymmärrä eroa, suosittelen nuppitohtoria. 5) kukaan ei ole vienyt sinulta valinnan mahdollisuutta. Saat kääntää katseesi, jäädä kotiin, eikä todellakaan tarvitse tulla repimään lasta irti rinnasta kesken syömisen, joka on ainoa tilanne jossa tätä "eritettä" edes näkisit.

   Lainaa

  90. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Lokkiikka: Kovasti tuntui ottavan eräskin äiti nokkiinsa, kun kahvilassa tuijotin tämän imetystapahtumaa. Kuulin olevani sairas ja pervo. Vastasin, että suuntaan “julkisissa” tiloissa silmäni sinne minne haluan – aivan kuin hänkin imettää siellä missä itse haluaa. Kahvilan henkilökunnan ja äidin kanssa käyty keskustelu päättyi niin, että äiti pakkasi lapsensa ja kamansa ja lähti matkoihinsa luvaten, ettei koskaan enää astu kyseiseen kahvilaan muksunsa kanssa. Minä sain henkilökunnalta pahoittelut, että kaikenlaisia hermoheikkoja on nykyisin paljon liikkeellä.
   Toki sinulla on siihen oikeus. En olisi itsekään loukkaantunut tuosta. Ylipäätään tuijottaminen on minusta epäkohteliasta (imetin tai en), mutta sellaisenkin mahdollisuus on kestettävä, jos poistun kotoani. Jotkut ihmiset saattavat tuijottaa muutenkin.

   Lainaa

  91. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Onhan se toki kamalaa kun tietomme ravitsemuksesta on parantunun vuosikymmenten saatossa.

   Lainaa

  92. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Här: Kyllä noilla suosituksilla kuitenkin lähtökohtaisesti pyritään parempaan kansanterveyteen. Toki jokainen tekee tahollaan sen valinnan, mitä syö.
   Kolesterolin "suuri vaikutus" sydänsairauksiin on suurin valhe lääketieteessä, jolla lääkefirmat ja elintarviketeollisuus tienaavat rutosti rahaa (kolesterolia alentavat lääkkeet ja elintarvikkeet). Sydänsairauksien suurimpia aiheuttajia ovat perinnöllisyys, tupakointi sekä alkoholin liiallinen käyttö.

   Lainaa

  93. Tulos: 0 (10 ääntä)
   meh: Kolesterolin “suuri vaikutus” sydänsairauksiin on suurin valhe lääketieteessä, jolla lääkefirmat ja elintarviketeollisuus tienaavat rutosti rahaa (kolesterolia alentavat lääkkeet ja elintarvikkeet). Sydänsairauksien suurimpia aiheuttajia ovat perinnöllisyys, tupakointi sekä alkoholin liiallinen käyttö.
   + ylipaino mm.

   Lainaa

  94. Tulos: +7 (15 ääntä)
   wutta: Voi jos joskus tapaisin livenä jonkun, jonka mielestä äitien tulisi mennä johonkin julkisiin, haiseviin ja paskaisiin ja pieniin vessoihin tm imettämään, koska “on paskominenkin luonnollista, eikä sitäkään saa missä tahansa tehdä”. Omia lapsia ei mulla ole, mutta jos niitä joskus hankin ja rintaruokinta onnistuu, niin lupaan sille tulevaisuuden mahdolliselle vauvalleni, että hän saa ruokaa juuri siinä kohtaa, missä nälkä imeväiselle tulee.
   En ymmärrä sitä, että miksi kommenttisi on saanut enemmän miinuksia kuin plussaa. Jokainen meistä on skidinä lupsuttanut nänniä. Onko negojen antaminen jotenkin naiivia ja kaksinaamaista touhua, jossa omiin antipatioihin sopivasti kielletään todellisuus? Terveisin seitsemän skidin faija.

   Lainaa

  95. Tulos: -2 (2 ääntä)
   aamen. piste.

   Lainaa

  96. Tulos: +9 (13 ääntä)
   meh: Kolesterolin “suuri vaikutus” sydänsairauksiin on suurin valhe lääketieteessä, jolla lääkefirmat ja elintarviketeollisuus tienaavat rutosti rahaa (kolesterolia alentavat lääkkeet ja elintarvikkeet). Sydänsairauksien suurimpia aiheuttajia ovat perinnöllisyys, tupakointi sekä alkoholin liiallinen käyttö.
   Provosoiduin, pakko nyt tarttua tähän. Kolesterolin vaikutuksesta sydäntauteihin on niin valtava määrä yhtenevää aineistoa ja niin pitkältä ajalta, että luottaisin mieluummin lääketieteen valtavirtaan kuin näihin ns. toisinajattelijoihin, jotka ovat yleensä jotain aivan muuta kuin alan asiantuntijoita ja lähinnä tulkitsevat toisten tekemiä tutkimuksia miten heille itse sopii tai tarrautuvat muutamiin hajanaisiin poikkeaviin tuloksiin. Aiheeseen oikeasti perehtyneistä alan tutkijoista varmaan 99% on vallitsevan teorian kannalla, vaikka media, iltapäivälehdet erityisesti, välillä antaakin muuta ymmärtää. http://www.skepsis.fi/lehti/2012/Skeptikko-2012-4_Myytti_kolestrolimyytista.PDF Hyvä ja asiallinen artikkeli aiheesta, suosittelen lukemaan! Ei ole kovin pitkä.

   Lainaa

  97. Tulos: 0 (12 ääntä)
   L: Provosoiduin, pakko nyt tarttua tähän. Kolesterolin vaikutuksesta sydäntauteihin on niin valtava määrä yhtenevää aineistoa ja niin pitkältä ajalta, että luottaisin mieluummin lääketieteen valtavirtaan kuin näihin ns. toisinajattelijoihin, jotka ovat yleensä jotain aivan muuta kuin alan asiantuntijoita ja lähinnä tulkitsevat toisten tekemiä tutkimuksia miten heille itse sopii tai tarrautuvat muutamiin hajanaisiin poikkeaviin tuloksiin. Aiheeseen oikeasti perehtyneistä alan tutkijoista varmaan 99% on vallitsevan teorian kannalla, vaikka media, iltapäivälehdet erityisesti, välillä antaakin muuta ymmärtää. http://www.skepsis.fi/lehti/2012/Skeptikko-2012-4_Myytti_kolestrolimyytista.PDF Hyvä ja asiallinen artikkeli aiheesta, suosittelen lukemaan! Ei ole kovin pitkä.
   Kolesterolia alentavat lääkkeet aiheuttavat useita kuolemia vuodessa. http://www.yourmedicaldetective.com/public/454.cfm Niin ja jos kolesteroli on niin suuri tekijä sydänsairauksissa, niin miksi yli 50 % sairastuneilla on normaali kolesteroliarvo? http://www.drjosephhickey.com/?page_id=89 Lääketiede on hyvin kaupallista, eikä oiken ole verrattavissa esim. tähtitieteeseen. Siksi suhtautuisin varauksella näihin "julistettuihin totuuksiin". Olihan sekin joskus "lääketieteellinen fakta", että homous on sairaus. :D

   Lainaa

  98. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Niin, en siis väitä etteikö kolesteroli olisi riskitekijä. Kyllähän se riskitekijä on, mutta ei suurin, toisin kuin väitetään. Suurimmat riskitekijät ovat edelleen ylipaino, perinnöllisyys, tupakointi, alkoholin liaallinen käyttö ym. Kolesteroli riskitekijänä on pieni verrattuna näihin.

   Lainaa

  99. Tulos: -10 (26 ääntä)
   Helvettiäkö pikkuvauvojen äidit jotka aina valittaa kiirettään ja univajettaan ylipäänsä notkuu netissä jauhamassa jonninjoutavaa paskaa ja pahottamassa mielensä joka asiasta? Eikö teidän pitäis olla jossai tuhoomassa ihmisten näköelimiä?

   Lainaa

  100. Tulos: +3 (33 ääntä)
   Huvittaa että nää samat imetysintoilijat on niitä, jotka valittaa sellasille jotka esim kiroilee tai tupakoi lasten nähen/kuullen tai tekee jotain muuta ns sopimatonta. Ei se vaa mene niin että te äitylit saatte tehä julkisesti mitä vaan ja muut ei. Nyt lainaan täällä niiin monen kusipään käyttämää argumenttia: jos ette haluu että lapsenne altistuu millekkään "pahoille tavoille", älkää lähtekö kotoo. ikinä.

   Lainaa

  101. Tulos: +3 (21 ääntä)
   blöblö: Huvittaa että nää samat imetysintoilijat on niitä, jotka valittaa sellasille jotka esim kiroilee tai tupakoi lasten nähen/kuullen tai tekee jotain muuta ns sopimatonta. Ei se vaa mene niin että te äitylit saatte tehä julkisesti mitä vaan ja muut ei. Nyt lainaan täällä niiin monen kusipään käyttämää argumenttia: jos ette haluu että lapsenne altistuu millekkään “pahoille tavoille”, älkää lähtekö kotoo. ikinä.
   Aamen. Ja sama sääntö pätee siihen, että jos on nii sietämättömän kamalaa jos joku jonka eessä imetätte ei tykkää siitä, nii siinäkää tapauksessa ei kannata koskaan eläessää lähtee kotoo, koska isossa pahassa maailmassa voi tulla vastaan joku joka saattaa kattoo pahasti.

   Lainaa

  102. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Julkisilla paikoilla imettämine ihan ok, mut kannattaa miettiä miten ja missä. ite en niinkää pahastu, mut jos rupee imettää jossai oikei keskeisellä paikalla ilman minkäänlaista näköestettä (harsoo,liinaa ym) nii on turha valittaa jos saa huomioo.

   Lainaa

  103. Tulos: -16 (18 ääntä)
   Jos muija ottaa tissin esille niin ei muuta kuin itse ottamaan mulkku esiin. Tunkee sitä sitten vaikka vauvan huuleen, jos se tekee siitä hyväksyttävää.

   Lainaa

  104. Tulos: +15 (15 ääntä)
   herra48: Jos muija ottaa tissin esille niin ei muuta kuin itse ottamaan mulkku esiin. Tunkee sitä sitten vaikka vauvan huuleen, jos se tekee siitä hyväksyttävää.
   Jos imeväiselle antaa nälkään rintaa = ruokailu. Jos imeväiselle työntää huuleen mulkkua = pedofiliaa. Kyllä varmasti näät eron vaikka kuinka esität olevasi täysi idiootti.

   Lainaa

  105. Tulos: -11 (11 ääntä)
   työtä: Ainoa, mikä ihmetytti oli “kiireinen” kotiäiti kirjoitettuna niin, että kuuluisivat sanoina yhteen. Miten työtön ihminen muka on kiireinen?
   Sama kohta itsellekin pomppas silmään!

   Lainaa

  106. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Sanna: Kai tää on vaan huono trolli? Postin Tiinalla on kolme alle kouluikäistä lasta ja vuorotöitä tekevä mies. Voin kertoa että se tekee elämässään aika paljon enemmän töitä kuin lapseton kahdeksasta neljään töissä käyvä ihminen.
   Pointti taisi olla se, että miten kotiäiti on olevinaan niin kiireinen versus työssäkäyvät äidit (kuten mainitsemasi Tiina). Ei siis verrattuna lapsettomiin työssäkäyviin.

   Lainaa

  107. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Syy miksi kiellettyjen asioiden lista syömisen suhteen on kasvanut etenkin raskauden aikana tässä viime vuosikymmeninä, on se että tätä nykyä ruokaketjujen huipulla oleviin eläimiin on kertynyt niin paljon haitallisia myrkkyjä että ne voi oikeasti häiritä lapsen kehittymistä. Varsinkin siinä vaiheessa kun sikiö alkaa kasvattaa itselleen raajoja. Yhtenä esimerkkinä voisin antaa eläinkunnasta merikotkan joka meinasi kuolla sukupuuttoon. Syynä oli se että sen syömissä kaloissa oli niin paljon erilaisia lääkejäämiä että merikotkan munimien munien kuoret olivat ihan heppoiset ja menivät rikki, eihän ne poikaset siitä mihkään kehittyneet.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: äiti, ruoka, liha, kana, kala, neuvola, ruokavalio, lapset, imettää, imettäminen, imetys, maito, einekset, eines