Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 46

Kesäjäätelön nauttiminen on yllättävän monimutkainen operaatio!
Kohtaamisia kaupoilla, osa 46

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 28 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. töttöröö 12.8.2014 1:31
      Tulos: +271 (293 ääntä)
      Kristian.. tiedän tunteen :D

      Lainaa

    2. Tulos: +584 (612 ääntä)
      Olen törmännyt ensimmäisen tapauksen kaltaiseen ilmiöön mäkkärissä. Onneksi siellä saa naputettua koneelle, mutta ei sekään välttämättä auta kun jonnejengi tulee tilaamaan kaheksantoisteuronjuustoojasitekaaneisuolakurkkuatokaaneisipuliataiketsuppiajasitviisilmanjuustookaksilmankaneliikaksvegaanisenajayksjokaonoikeestibigmac.

      Lainaa

    3. Tulos: +165 (197 ääntä)
      "Mur" päätti toisen jutun hurjalla tavalla :)

      Lainaa

    4. Sandvits artist 12.8.2014 4:32
      Tulos: +252 (258 ääntä)
      Yebs: Olen törmännyt ensimmäisen tapauksen kaltaiseen ilmiöön mäkkärissä. Onneksi siellä saa naputettua koneelle, mutta ei sekään välttämättä auta kun jonnejengi tulee tilaamaan kaheksantoisteuronjuustoojasitekaaneisuolakurkkuatokaaneisipuliataiketsuppiajasitviisilmanjuustookaksilmankaneliikaksvegaanisenajayksjokaonoikeestibigmac.
      Jep, itse Subilla työskennellessä näki kyllä näitä ihmisiä.. Eipä siinä tarvinnut kuin pari leipää tilata mut kaikki täytyeet, kasvikset, kastikkeet, mausteet yms. kun luettelee heti kun kysyy millanen leipä, niin onhan se nyt kohtuullista vähän mulkoilla siinä vaiheessa kun varmistaa, et olenhan nyt laittamassa oikeat kastikkeet..

      Lainaa

    5. Tulos: +399 (409 ääntä)
      Suosittelisin lämpimästi jokaiselle jonkinlaista "yhdyskuntapalvelua" asiakaspalveluduuneissa, tietäisivät kaikki ainakin, millaista perseilyä se voi olla.

      Lainaa

    6. (T)reissaaja 12.8.2014 8:15
      Tulos: +92 (110 ääntä)
      Tuo ekan päivityksen tilanne on yksi niistä syistä, miksi annan henkilökunnalle aikaa (ja rauhaa) tehdä tilaus valmiiksi ainakin tiettyyn pisteeseen saakka. Varsinkin silloin, jos mukana on useampia henkilöitä. Tällöin voimme sopia, että laitamme jonkunlaiseen listaan mitä haluamme ja annamme rahat yhdelle henkilölle, joka käy sitten itse tilaamassa. Tällöin vältetään se tilanne, jossa yksi henkilö sanoo, mitä haluaa ja sen jälkeen toinen henkilö sanoo heti perään mitä haluaa. Potenssoi tuollaisten henkilöiden määrä tuollaisessa tilanteessa ja tilanne voikin olla hyvin sekava.

      Lainaa

    7. Tulos: -260 (386 ääntä)
      Kerran kävin Subissa ja taitaa seuraavaan kertaan mennä jonkin verran aikaa. Katoin että joo, tollanen ja sitten se alkoi: Millä leivällä? Millä kastikkeella, minkä kokoinen minkä makuinen millä salaatilla millä paperilla millä maksutavalla millä meiningillä millä millä millä....!!!! VITTU!!!

      Lainaa

    8. Tulos: +258 (298 ääntä)
      jukkapalmu: Kerran kävin Subissa ja taitaa seuraavaan kertaan mennä jonkin verran aikaa. Katoin että joo, tollanen ja sitten se alkoi: Millä leivällä? Millä kastikkeella, minkä kokoinen minkä makuinen millä salaatilla millä paperilla millä maksutavalla millä meiningillä millä millä millä….!!!! VITTU!!!
      Kun et sä vaan voi tilata yhtä "tollasta", kun ei siellä ole mitään valmiita tuotteita! Kaikki tehdään siinä valmiiksi :D Hauska, kun joskus joku asiakas kattoo sieltä taululta niitä kuvia, ja sanoo et "mää otan ton paahtopaistin, eiku enpä otakkaa ku siihen tulee näköjään paprikaa, otan sittenkin kinkun ku siihen tulee tomaattia." Just

      Lainaa

    9. Pöytä osaa puhua 12.8.2014 13:53
      Tulos: -67 (215 ääntä)
      En tajua Iinan asennetta. Ilmeisesti antamisessa tärkeintä onkin vastaanottajan ulkonäkö eikä hyvän mielen tuottaminen toiselle.

      Lainaa

    10. Tulos: +220 (236 ääntä)
      jukkapalmu: Kerran kävin Subissa ja taitaa seuraavaan kertaan mennä jonkin verran aikaa. Katoin että joo, tollanen ja sitten se alkoi: Millä leivällä? Millä kastikkeella, minkä kokoinen minkä makuinen millä salaatilla millä paperilla millä maksutavalla millä meiningillä millä millä millä….!!!! VITTU!!!
      Niin, onhan se ihan hirveetä, kun joutuu itse valitsemaan, mitä haluaa eikä ookaan kaikki valmiina.

      Lainaa

    11. Tulos: +191 (233 ääntä)
      Pöytä osaa puhua: En tajua Iinan asennetta. Ilmeisesti antamisessa tärkeintä onkin vastaanottajan ulkonäkö eikä hyvän mielen tuottaminen toiselle.
      Huono poitti. Jos Iinan tapauksessa jätski olisi mennytkin samanikäiselle, mutta ns. rumalle pikkutytölle, tuskinpa se Iinaa olisi harmittanut. Mutta Iina selvästi halusi ilahduttaa lasta ja siinä nyt meni mönkään. Ei siis mitään ulkonäön kanssa tekemistä.

      Lainaa

    12. Tulos: -94 (126 ääntä)
      Mäkkärin jätski on vähälaktoosista. Soveltuu useimmille laktoosi-intolerantikoille. Jälkimmäinen tarina on siis paskaa.

      Lainaa

    13. Asennevamma 12.8.2014 17:17
      Tulos: +165 (179 ääntä)
      dilledong: Mäkkärin jätski on vähälaktoosista. Soveltuu useimmille laktoosi-intolerantikoille. Jälkimmäinen tarina on siis paskaa.
      Useimmille, mutta ei kaikille. Ja varmaankin lapsen vanhemmat asiasta päätti eikä lapsi itse tai jätskin lahjoittanut Iina. Paskaa toimintaa vanhemmilta, sanon minä. Jos joku hyvää hyvyyttään tarjoaa jotakin nimen omaan jollekin tietylle seurueen jäsenelle, mutta tämä tietty henkilö ei voi vastaanottaa tarjottua sitä jotakin, siitä pitäisi heti sanoa tarjoajalle ja todeta että "kiitos mutta ei kiitos" tai edes kysyä että saako vaihtoehtoisesti joku muu sen (paitsi että mun mielestä olis hemmetin outoa pyytää tällasessa tilanteessa tarjottua ilmaista asiaa jollekin muulle). Itse olisin ehkä jopa huomauttanut asiasta. Jos yritän olla mukava jollekin, odotan, että mua kohtaan ei käyttäydytä tökerösti. Ei siis liity mitenkään ulkonäköön vaan siihen mitä sillä eleellä oikeasti haluttiin viestittää ja miten muut siihen reagoi (kappas ilmaista jätskiä TÄNNE SE!!!1).

      Lainaa

    14. Tulos: +60 (72 ääntä)
      Pakko kommentoida Subwayssa tilaamiseen. Itsehän just tykkään siitä, että siellä voi vapaasti valita, mitä leipäänsä ottaa. Sitä en ymmärrä, miksi lähes aina asiakaspalvelija kysyy kasvisvalinnat sillä välin, kun leivät ovat paahtumassa, vaikka leipiä olisi monta ja kaikkiin tulee erilaisia kasvisyhdistelmiä. Kuitenkaan ikinä he eivät muista valintoja enää muutaman sekunnin päästä, eivät edes yhden yksittäisen leivän kohdalla. Kerran sanoinkin, että jospa luettelisin ne sitä mukaa kuin hän tekee leipiä, kun kaikkiin tulee eri valinnat. No, kuulemma parempi kertoa kaikki kerralla. Tein sitten niin, ja kasviksia laittaessaan myyjä joutui taas kyselemään uusiksi. Tulee asiakkaalle sellainen olo, että on tahallaan vaikea, vaikka paikan ideana on tehdä jokaiselle leipä oman maun mukaan :P

      Lainaa

    15. S. aivartelija 12.8.2014 21:49
      Tulos: +39 (61 ääntä)
      Saattoi sillä tytöllä olla ihan maitoallergia, asiasta tietämättömät vain sekoittavat sen laktoosi-intoleranssiin ja iina saattoi vain sekoittaa sen kirjoituksessaan. Maitoallergia on lapsilla aika yleinen.

      Lainaa

    16. Tulos: +53 (61 ääntä)
      Iina, aina kannattaa kuitenkin yrittää. Hyvät teot tulee takaisin.

      Lainaa

    17. Tulos: +33 (37 ääntä)
      Asennevamma: Useimmille, mutta ei kaikille. Ja varmaankin lapsen vanhemmat asiasta päätti eikä lapsi itse tai jätskin lahjoittanut Iina. Paskaa toimintaa vanhemmilta, sanon minä. Jos joku hyvää hyvyyttään tarjoaa jotakin nimen omaan jollekin tietylle seurueen jäsenelle, mutta tämä tietty henkilö ei voi vastaanottaa tarjottua sitä jotakin, siitä pitäisi heti sanoa tarjoajalle ja todeta että “kiitos mutta ei kiitos” tai edes kysyä että saako vaihtoehtoisesti joku muu sen (paitsi että mun mielestä olis hemmetin outoa pyytää tällasessa tilanteessa tarjottua ilmaista asiaa jollekin muulle). Itse olisin ehkä jopa huomauttanut asiasta. Jos yritän olla mukava jollekin, odotan, että mua kohtaan ei käyttäydytä tökerösti. Ei siis liity mitenkään ulkonäköön vaan siihen mitä sillä eleellä oikeasti haluttiin viestittää ja miten muut siihen reagoi (kappas ilmaista jätskiä TÄNNE SE!!!1).
      mistä päättelit että vanhemmat oli mukana? jos isosisko vei pikkutytön mäkkiin ilman niitä.

      Lainaa

    18. Tulos: +21 (23 ääntä)
      Keks: Pakko kommentoida Subwayssa tilaamiseen. Itsehän just tykkään siitä, että siellä voi vapaasti valita, mitä leipäänsä ottaa. Sitä en ymmärrä, miksi lähes aina asiakaspalvelija kysyy kasvisvalinnat sillä välin, kun leivät ovat paahtumassa, vaikka leipiä olisi monta ja kaikkiin tulee erilaisia kasvisyhdistelmiä. Kuitenkaan ikinä he eivät muista valintoja enää muutaman sekunnin päästä, eivät edes yhden yksittäisen leivän kohdalla. Kerran sanoinkin, että jospa luettelisin ne sitä mukaa kuin hän tekee leipiä, kun kaikkiin tulee eri valinnat. No, kuulemma parempi kertoa kaikki kerralla. Tein sitten niin, ja kasviksia laittaessaan myyjä joutui taas kyselemään uusiksi. Tulee asiakkaalle sellainen olo, että on tahallaan vaikea, vaikka paikan ideana on tehdä jokaiselle leipä oman maun mukaan
      ite oon huomannu saman. viimeks ku kävin subwayssa ja tilasin kaks erilaista patonkia, ekaan patonkiin tuli tietyt mausteet/ kasvikset yms, toiseen tuli kaikki. tietysti se laitto just mun patonkiin kaikki mitä en ois halunnu, ja toiseen väärät. sit kotona vaihdettiin täytteet keskenään. kätevää!

      Lainaa

    19. Tulos: +83 (87 ääntä)
      Miusta subissa on nimenomaan hämmentävää, kun myyjä kysyy kasvikset kun leipä on vielä uunissa ja samaan syssyyn kysyy kaverilta kanssa ja vieläpä muistaa ne! Ite kaupan kassalla unohdan sekunnissa, haluaako asiakas jogurtit pussiin vai ei ja näillä subin myyjillä tuntuu olevan elefantin muisti :-D pointsit läsnäolevasta asiakaspalvelusta, ite en kykenis samaan :D

      Lainaa

    20. Tulos: +50 (68 ääntä)
      15 min "odottelusta" hyvitystä?! Jo on ollut hyvä palvelu, eihän tuo ole aika eikä mikään odottaa sapuskaa? :o

      Lainaa

    21. Tulos: +14 (30 ääntä)
      isotooppi: 15 min “odottelusta” hyvitystä?! Jo on ollut hyvä palvelu, eihän tuo ole aika eikä mikään odottaa sapuskaa?
      Ainakin täälläpäin se on normaalia pitempi, en sitten tiedä, miten Helsinkvorssissa homma toimii..

      Lainaa

    22. Tulos: +56 (68 ääntä)
      lol: ite oon huomannu saman. viimeks ku kävin subwayssa ja tilasin kaks erilaista patonkia, ekaan patonkiin tuli tietyt mausteet/ kasvikset yms, toiseen tuli kaikki. tietysti se laitto just mun patonkiin kaikki mitä en ois halunnu, ja toiseen väärät. sit kotona vaihdettiin täytteet keskenään. kätevää!
      Niin ja et siinä tilanteessa voinu subintyöntekijälle sanoo että nyt menee kasvikset väärinpäin? Itse subintyöntekijänä voin sanoo, että mikään ei oo ärsyttävämpää kuin asiakkaat jotka ei voi aukasta suutaan jos ne huomaa et nyt joku menee pieleen. Sitten kirjotellaan kotoota käsin palaute, että "en saanut sellaista leipää kuin halusin."

      Lainaa

    23. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Asiakaspalvelun riemuja :)

      Lainaa

    24. Tulos: +37 (37 ääntä)
      Mievaan: Miusta subissa on nimenomaan hämmentävää, kun myyjä kysyy kasvikset kun leipä on vielä uunissa ja samaan syssyyn kysyy kaverilta kanssa ja vieläpä muistaa ne! Ite kaupan kassalla unohdan sekunnissa, haluaako asiakas jogurtit pussiin vai ei ja näillä subin myyjillä tuntuu olevan elefantin muisti pointsit läsnäolevasta asiakaspalvelusta, ite en kykenis samaan
      Veikkaan että riippuu ihan myyjästä. Jotkut muistavat kaiken, jotkut eivät muista mitään.

      Lainaa

    25. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Eka kuulosti ihan fok_it -stripiltä

      Lainaa

    26. Love me some subway 18.8.2014 0:47
      Tulos: +25 (29 ääntä)
      Yleensä oon tosi mukava aina kaikille asiakaspalvelijoille koska olen itse myös siinä työssä. Subista ja tästä keskustelusta tuli mieleen, kun kerran menin lähisubiin ja omaan iloiseen tapaani aloitin tilaukseni. Kuten moni muu täällä kommentoinut, en tykkää sanoa koko tilausta heti samaan syssyyn ihan helpottaakseni sen leivän tekijän hommaa ja odotan että se itse kysyy "paahto ja juusto? Mitkä vihannekset? Entäs kastikkeet?. Noh, tällä kertaa oli subin työntekijällä harvinaisen huono päivä. Annoin ensimmäisen osan tilauksestani, eli leivän ja täytteen. Tyyppi vaan lappaa täytteet sinne ja alkaa kysymättä mitään laittaa juustoa ja mitälie sinne sisälle, johon sitten olin vähän hämmentyneenä että "En kyllä halua juustoa" ja se otti ne tympeänä pois ja laittoi juustot tietysti roskiin. Tilaus jatkuu kireissä merkeissä koska tyypillä oli oikeasti varmaan tanko perseessä. Sitten kun tuli maksun aika, kysyin että saisinko yhdistää kaksi vajaata tarrapassia, johon se vaan tympeällä äänellä edes ajattelematta sanoo "No ei voi kun en saa niitä tarroja irti siitä ja enää liimattua siihen toiseen". Anteeksi mitä? Etkö vaan voinut antaa uusia tarroja siihen ja hävittää sen toisen? Niin pystyy tekemään kirjaimellisesti joka ikisessä paikassa jossa leima- tai tarrasysteemi on käytössä, myös omalla työpaikalla jossa on ties mitä keräilyjä välillä. Tuntuu pieneltä, mutta se yleinen tympeys ja "asiakaspalvelun" taso oli kyllä niin huono sillä kertaa.

      Lainaa

    27. Tulos: +1 (3 ääntä)
      wendy: Huono poitti. Jos Iinan tapauksessa jätski olisi mennytkin samanikäiselle, mutta ns. rumalle pikkutytölle, tuskinpa se Iinaa olisi harmittanut. Mutta Iina selvästi halusi ilahduttaa lasta ja siinä nyt meni mönkään. Ei siis mitään ulkonäön kanssa tekemistä.
      Ja lapsille kun toitotetaan, ettei vieraille saa puhua, yms, yms, niin ihmekkös kun ne sokeena luottavat, kun namutätejä on niin paljon :o

      Lainaa

    28. Tulos: 0 (2 ääntä)
      "Sitä en ymmärrä, miksi lähes aina asiakaspalvelija kysyy kasvisvalinnat sillä välin, kun leivät ovat paahtumassa, vaikka leipiä olisi monta ja kaikkiin tulee erilaisia kasvisyhdistelmiä. Kuitenkaan ikinä he eivät muista valintoja enää muutaman sekunnin päästä, eivät edes yhden yksittäisen leivän kohdalla. Kerran sanoinkin, että jospa luettelisin ne sitä mukaa kuin hän tekee leipiä, kun kaikkiin tulee eri valinnat. No, kuulemma parempi kertoa kaikki kerralla. Tein sitten niin, ja kasviksia laittaessaan myyjä joutui taas kyselemään uusiksi. Tulee asiakkaalle sellainen olo, että on tahallaan vaikea, vaikka paikan ideana on tehdä jokaiselle leipä oman maun mukaan :P" Miks tää pitää sitten aina tehdä niin vaikeasti? Mitä niitä kasvisvaihtoehtoja siinä onkaan, joku seitsemän? Jos otat vaikka 4-6 kasvista siihen leipään, niin ei niitä nyt todellakaan ole mitään järkeä luetella yksi kerrallaan, vaan sanot vaan mitä ET tahdo. Sitten taas vastaavasti jos otat vaan kolmea kasvista, niin ne voi luetella. Pointtina kuitenkin se, että lyhyemmän listan muistaa paremmin kuin pitkän, minkä nyt jokainen luulisi ymmärtävän. Tää olis sitä perus maalaisjärjen käyttöä, mikä jostain kumman syystä tuntuu olevan kovin monilla hukassa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: jäätelö, jätski, McDonald's, jäätelömyyjä, kesä