Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 9

Näin et saa ilmaisia vaatteita.
Roskalavalla rapisee, osa 9

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 48 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +802 (822 ääntä)
      Roskalavan roskaporukka.

      Lainaa

    2. jeesusteippi 31.7.2014 1:14
      Tulos: +357 (371 ääntä)
      Superäidit taas vauhdissa...

      Lainaa

    3. Tulos: +666 (684 ääntä)
      Itse yritän saada lapset näyttämään mahdollisimman Etelä-Norjalaisilta vuodelta 2001, joten ei mitään suomalaisia 1990-luvun kuteita tänne!

      Lainaa

    4. Tulos: +288 (310 ääntä)
      "Tavoite olisi ettei näyttäisi enää katulapsilta" Ne siis näytti aikaisemmin .. Miksi Hanna oli silloin ne suostunut pukemaan "katulapsen" näköisiksi?

      Lainaa

    5. Puolikiero_savolainen 31.7.2014 2:00
      Tulos: +336 (376 ääntä)
      Miten minusta tuntuu, että tämä Hanna on sossupummi, joka on tottunut ruinaamaan kaikki asiat lahjoituksina. Sääliksi käy lapsia.

      Lainaa

    6. Tulos: +111 (125 ääntä)
      Harmi ettei tässä enää pysty tykkäämään noista mokien kommentoijista. Tykkäisin muuten Reijan viimesestä kommentista ;<

      Lainaa

    7. Tulos: +134 (174 ääntä)
      "No ei kai ne niitä täällä lahjottais, jos ne niihin vielä omansa pukis" No ei ehkä välttämättä, mutta voihan olla, että ko. vaatekappale on jäänyt pieneksi (Lapset kasvavat nopeasti, joten alle kuukaudenkin vanha vaate voi olla jo "käyttökelvoton"), eikä lahjoittaja jaksa nähdä vaivaa myydä ko. vaatekappaletta muutaman euron takia... En tosin kyllä ymmärrä tuota valittamista lahjaksi saaduista vaatteista... Jos ei kelpaa, niin rouva/neiti on hyvä ja kipittää perskuta kauppaan ja ostaa just sellasseet ryysyt pikku enniinalle, kuin itse haluaa...

      Lainaa

    8. Tulos: +163 (169 ääntä)
      On nyt aika monta mokaa tullut koskien lapsien vaatteita. Onko nämä äidit vaan hemmetin turhamaisia vai saako ne muka vain aivan kamalia rättejä ihmisiltä? Veikkaan ensimmäistä. Meidän lapsi kulkee lähes pelkästään vanhoissa vaatteissa, kavereilta/tutuilta saatuja, kirppiksiltä ostettuja jne. Kaikki on tosi hyvää tavaraa, ja vieläpä tyylikkäitä. Yleensä kuitenkin ihmiset tajuaa antaa vain hyväkuntoista eteenpäin.

      Lainaa

    9. Tulos: +93 (103 ääntä)
      Bob: On nyt aikamonta mokaa tullut koskien lapsien vaatteita. Onko nämä äidit vaan hemmetin turhamaisia vai saako ne muka vain aivan kamalia rättejä ihmisiltä? Veikkaan ensimmäistä. Meidän lapsi kulkee lähes pelkästään vanhoissa vaatteissa, kavereilta/tutuilta saatuja, kirppiksiltä ostettuja jne. Kaikki on tosi hyvää tavaraa, ja vieläpä tyylikkäitä. Yleensä kuitenkin ihmiset tajuaa antaa vain hyväkuntoista eteenpäin.
      Noi mammat kuulostaa jo lapsena pilallehemmotelluille tytöille, vanhemmat on ostaneet kullannupulle mitä hän haluaa, ja nyt ei tietenkään muu kelpaa kuin paras. Ilmaiseksi tokikin, koska äiskä ja iskä ei enää maksa.

      Lainaa

    10. Tulos: -54 (136 ääntä)
      Ja tuostakin viestistä onnistuttiin löytämään rasismia. Joka ikisestä paikasta ja kirjoituksesta sitä kyllä osataankin havaita.

      Lainaa

    11. Minä itte 31.7.2014 7:21
      Tulos: +85 (87 ääntä)
      Bob: On nyt aikamonta mokaa tullut koskien lapsien vaatteita. Onko nämä äidit vaan hemmetin turhamaisia vai saako ne muka vain aivan kamalia rättejä ihmisiltä? Veikkaan ensimmäistä.
      Kuin myös. Ikävän suuri osa nykyäideistä (tai siis nimenomaan näistä "mammoista") on. Tälläinen oikeasti pienituloinen yh- mutsi vaan silmät pyörien ihmettelee moista. Käytettyjenkin pitää olla Merkkiä ja niistä voi sitten maksaa ihan naurettavia summia koska Merkki... Meilläkin on aikamoinen kasa lahjoituksena saatua vaatetta ja suurin osa todellakin siistiä perusrelettä, mitään ei ole tarvinnut heittää pois, mutta jaottelenkin vaatteet kunnon mukaan julkisilla paikoilla käytettäviin ja kotivaatteisiin - ja kaikkein karseimmat voi ottaa mummolaan mukaan niin ei haittaa vaikka pikkumies kuinka rypisi pitkin ojia ja metsiä. ;)

      Lainaa

    12. Tulos: +59 (107 ääntä)
      jebukebu: Ja tuostakin viestistä onnistuttiin löytämään rasismia. Joka ikisestä paikasta ja kirjoituksesta sitä kyllä osataankin havaita.
      Tässä leimataan kansanryhmää kokonaisuutena sosiaalisesti ja taloudellisesti huonommaksi kuin mielikuva kirjoittajan itsensä edustamasta kansasta. Tämä voidaan hyvällä syyllä tulkita rasistiseksi, sillä se on sitä. Tämä ei edes ole tulkintakysymys.

      Lainaa

    13. Tulos: +16 (40 ääntä)
      No, ehkä pikemminkin venäläisvihamieliseksi kun venäläiset kai eivät ole rotu? Mutta kyllä tuossa se vihapuhe löytyy aika etsimättä, miksi mainitaan venäläisyys ellei tarkoitus ole sanoa että saa lahjoittaa vaikka tosi ryysyisen sarin jossa voi näyttää bangladeshilaiselta tai intialaiselta katulapselta? Ja tosiaan niinhän se on että maksavalla asiakkaalla on oikeus odottaa palvelua. Jos aikoo olla vastaanottamassa jotain niin saa palvella ihan itse itsensä ja sortteerata ne rätit (vaikka luultavasti joku sen tekisi jos vain pyytäisi kauniisti, ie "toivoisin siistejä lapsenvaatteita, ei rahaa maksaa mutta noudan ja tuon suklaalevyn! Kiitos!").

      Lainaa

    14. Tulos: -5 (31 ääntä)
      "Hirveetä vaivaa roskiin kantamisesta" voi naiset...

      Lainaa

    15. Tulos: +9 (47 ääntä)
      Jyrki: Tässä leimataan kansanryhmää kokonaisuutena sosiaalisesti ja taloudellisesti huonommaksi kuin mielikuva kirjoittajan itsensä edustamasta kansasta. Tämä voidaan hyvällä syyllä tulkita rasistiseksi, sillä se on sitä. Tämä ei edes ole tulkintakysymys.
      Ei tuossa leimattu yhtään mitään. Siinä ei yleistetty jokaista venäläistä lasta kadulla eläväksi.

      Lainaa

    16. Tulos: +34 (40 ääntä)
      Elämänkoulu on taidettu taas käydä :D

      Lainaa

    17. roskisprinsessa 31.7.2014 13:34
      Tulos: +18 (28 ääntä)
      dfg: “Hirveetä vaivaa roskiin kantamisesta” voi naiset…
      On siinä oma vaivansa. Vaatteita kun ei voi ehkä jotain yksittäistä sukkaa lukuunottamatta noin vain tökätä omaan piharoskikseen, jonka roska-auto sitten käy kätevästi tyhjäämässä, vaan ainakin täällä päin maata vaatteet pitää itse käydä viemässä hyötykäyttöasemalle kierrätykseen. Ja jos sinne asemalle sattuu vielä olemaan matkaa, eikä se ole edes auki joka päivä, niin ei sitä reissua ihan huvikseenkaan tee.

      Lainaa

    18. Tulos: +59 (61 ääntä)
      Kaikki mulle heti ilmaiseksi, ja vain parasta laatua, kiitos! Olisikohan ihan kauheaa ostaa niitä vaatteita kirpparilta niin kuin muutkin rahan kanssa tarkat vanhemmat näyttää tekevän? Tuskin kovin moni haluaa antaa ilmaiseksi hyviä vaatteita, varsinkaan noin kiittämättömälle tyypille.

      Lainaa

    19. SeLeipuriTiedätkö,pullapoika 31.7.2014 15:26
      Tulos: -5 (21 ääntä)
      Rasismi mainittu, marssikengät jalkaan.

      Lainaa

    20. Tulos: +40 (50 ääntä)
      Jyrki: Tässä leimataan kansanryhmää kokonaisuutena sosiaalisesti ja taloudellisesti huonommaksi kuin mielikuva kirjoittajan itsensä edustamasta kansasta.
      Ei siinä tuollaista sanottu. Mainittiin vain venäläiset katulapset, joista on tullut TV-dokumenttikin. Suomessa ei omia katulapsia ole merkittävässä määrin. Venäjä on ainoa maarajanaapurimme, jossa niitä löytyy, eli ne ovat lähimmät katulapset, joka suomalaiselle tulee mieleen. Ja kuten jo mainittiin, ei siinä väitetty, että kaikki venäläiset lapset olisivat katulapsia.

      Lainaa

    21. Tulos: +17 (51 ääntä)
      Jyrki: Tässä leimataan kansanryhmää kokonaisuutena sosiaalisesti ja taloudellisesti huonommaksi kuin mielikuva kirjoittajan itsensä edustamasta kansasta. Tämä voidaan hyvällä syyllä tulkita rasistiseksi, sillä se on sitä. Tämä ei edes ole tulkintakysymys.
      Kuten edellä jo todettiin, niin venäläisyys ei ole rotu, vaan kansallisuus. Rasismi on toiseen rotuun kohdistuvaa syrjintää. Venäläisillä katulapsilla nyt monesti on aika huonot vaatteet, joten sinänsä Hannan käyttämä vertaus oli täysin ymmärrettävä, vaikka hänen viestinsä muuten pöljä olisi ollutkin. Rasistinen se ei kuitenkaan ollut. Rasismi on vakava asia, eikä toisen syyttämistä rasistiksi tulisi koskaan tehdä heppoisin perustein. Nykyään rasisti-kortti viuhuu vaan kovinkin helposti, ja kun se kortti on pöytään lyöty kaikki järjellinen keskustelu katoaa sen sileän tien. Rasistiksi syytetty on aina heikoilla vaikka totuus olisikin jotain muuta.

      Lainaa

    22. Tulos: +29 (33 ääntä)
      roskisprinsessa: On siinä oma vaivansa. Vaatteita kun ei voi ehkä jotain yksittäistä sukkaa lukuunottamatta noin vain tökätä omaan piharoskikseen, jonka roska-auto sitten käy kätevästi tyhjäämässä, vaan ainakin täällä päin maata vaatteet pitää itse käydä viemässä hyötykäyttöasemalle kierrätykseen. Ja jos sinne asemalle sattuu vielä olemaan matkaa, eikä se ole edes auki joka päivä, niin ei sitä reissua ihan huvikseenkaan tee.
      Mokan nainen ei ainakaan kierrätykseen niitä olisi viemässä. Veikkaan, että lähimpään roskikseen vain.

      Lainaa

    23. Tulos: +33 (35 ääntä)
      Nedda: “Tavoite olisi ettei näyttäisi enää katulapsilta”Ne siis näytti aikaisemmin .. Miksi Hanna oli silloin ne suostunut pukemaan “katulapsen” näköisiksi?
      Ehkä ne oli aiemmin venäläisiä katulapsia jotka Hanna on ottanut hellään huomaansa :D

      Lainaa

    24. Tulos: +19 (31 ääntä)
      Boss93: “No ei kai ne niitä täällä lahjottais, jos ne niihin vielä omansa pukis” No ei ehkä välttämättä, mutta voihan olla, että ko. vaatekappale on jäänyt pieneksi (Lapset kasvavat nopeasti, joten alle kuukaudenkin vanha vaate voi olla jo “käyttökelvoton”), eikä lahjoittaja jaksa nähdä vaivaa myydä ko. vaatekappaletta muutaman euron takia…
      No sitähän Raija juuri tarkoitti - vaatteet ovat kelvanneet heidän lapsilleen eikä niitä lahjoitettaisi pois jos lapset VIELÄ mahtuisivat niihin - miten kummallisesti eritavalla sä sen ymmärsit?

      Lainaa

    25. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Kiittämättömyys on Hannan palkka. :-)

      Lainaa

    26. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Miss K.: No sitähän Raija juuri tarkoitti – vaatteet ovat kelvanneet heidän lapsilleen eikä niitä lahjoitettaisi pois jos lapset VIELÄ mahtuisivat niihin – miten kummallisesti eritavalla sä sen ymmärsit?
      Lähinnä sitä kuntoa tuossa keskityin arvioitsemaan... Jännästi ymmärtäny ensin väärin ja sit vielä ihmetelly, miks ei toiselle tullu mieleen toi koko asia... Kunnon blackout siis tullut -.-

      Lainaa

    27. totuuden_torvi 31.7.2014 22:31
      Tulos: +15 (15 ääntä)
      Ai, että syövyttää aivoja tollaset Hannat! Mulla on kans yks tuttu, joka itkee Facebookin roskalavalla itteelleen kaikki kamppeet asunnon sisustamisesta ittensä pukemiseen ja askartelutarvikkeista ties mihin. Täytyy vissiin kohta poistaa kavereista, että etusivulla olisi jotain muutakin kuin kyseisen henkilön roskalava-juttuja.

      Lainaa

    28. Tulos: +13 (23 ääntä)
      Mä nyt sanon sen: joku raja niille ilmaaksi annettaville tavaroillekkin. Saa miettiä itsekkin, että olisikohan tämän paikka sittenkin roskis ennenkun alkaa kamaansa kierrätyskeskuksiin ja eteenpäin kantamaan. Esimerkiksi rikkinäisillä vaatteilla kukaan ei tee mitään, niiden paikka on roskissa.

      Lainaa

    29. Tulos: -2 (42 ääntä)
      jebukebu: Kuten edellä jo todettiin, niin venäläisyys ei ole rotu, vaan kansallisuus. Rasismi on toiseen rotuun kohdistuvaa syrjintää. Venäläisillä katulapsilla nyt monesti on aika huonot vaatteet, joten sinänsä Hannan käyttämä vertaus oli täysin ymmärrettävä, vaikka hänen viestinsä muuten pöljä olisi ollutkin. Rasistinen se ei kuitenkaan ollut. Rasismi on vakava asia, eikä toisen syyttämistä rasistiksi tulisi koskaan tehdä heppoisin perustein. Nykyään rasisti-kortti viuhuu vaan kovinkin helposti, ja kun se kortti on pöytään lyöty kaikki järjellinen keskustelu katoaa sen sileän tien. Rasistiksi syytetty on aina heikoilla vaikka totuus olisikin jotain muuta.
      Millähän vuosituhannella te elätte? Rasismi tänäpäivänä tarkoittaa "rotusyrjinnän" lisäksi myös kansalaisuuteen ja etniseen taustaan perustuvaa syrjintää. Ja "rotusyrjintä" lainausmerkeissä, koska ei nyt herranjestas vuonna 2014 puhuta ihmisistä roduissa.

      Lainaa

    30. Tulos: +7 (23 ääntä)
      epo: Millähän vuosituhannella te elätte? Rasismi tänäpäivänä tarkoittaa “rotusyrjinnän” lisäksi myös kansalaisuuteen ja etniseen taustaan perustuvaa syrjintää. Ja “rotusyrjintä” lainausmerkeissä, koska ei nyt herranjestas vuonna 2014 puhuta ihmisistä roduissa.
      No mitä syrjintää tuossa nyt ilmeni? Omasta mielestäni siinä ei ole mitään syrjivää tai rasista jos sanoo että ei halua, että lapsi näyttää venäläiseltä katulapselta. Varsinkaan kun ei ajattella, että kaikki venäläiset lapset ovat katulapsia.

      Lainaa

    31. Tulos: +13 (31 ääntä)
      epo: Millähän vuosituhannella te elätte? Rasismi tänäpäivänä tarkoittaa “rotusyrjinnän” lisäksi myös kansalaisuuteen ja etniseen taustaan perustuvaa syrjintää. Ja “rotusyrjintä” lainausmerkeissä, koska ei nyt herranjestas vuonna 2014 puhuta ihmisistä roduissa.
      Se on ihan täyttä semantiikkaa puhutaanko roduista, etnisestä ryhmästä, joukkiosta, populaatiosta tai jostain muusta tiettyä ihmisryhmää kuvaavasta termistä. Rasismin "käännös" on kuitenkin ROTUsyrjintä, eikä esim. "joukkiosyrjintä" tai "populaatiosyrjintä". Hienosti kuitenkin tuolla turhanpäiväisellä terminologiaan tarttumisella sivuutit viestini pääpointit: a) Hannan viesti ei ollut rasistinen b) Rasismi-korttia käytetään nykypäivänä jatkuvasti vaikkei siihen olisi edes perusteita

      Lainaa

    32. Tulos: -9 (19 ääntä)
      Rasismi? Venäläiset kuuluvat siis tyystin eri rotuun?

      Lainaa

    33. yli opisto hörho 1.8.2014 12:44
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      En ymmärrä. Halutaan ilmaiseksi vaatteita mutta hirveä läjä vaatimuksia millaisia niiden pitää olla. Eikö tosiaan olisi helpompaa vain käydä ostamassa uusia jos niiden pitäisi olla uudenveroisia kuitenkin? Eihän se tietty ole sama asia kuin ilmainen, mutta toi asenne on kyllä niin surkea.

      Lainaa

    34. Tulos: 0 (16 ääntä)
      hmm:
      Välttämättä juuri nyt tässä mokassa ei sitä rasismia ollut, mutta esimerkiksi ennakkoluuloinen suhtautuminen ja sen perusteella etniseltä taustaltaan venäläisen ihmisen syrjiminen on kyllä ihka aitoa rasismia. Vaikka venäläisyys ei rotu olekkaan.

      Lainaa

    35. Tulos: -1 (23 ääntä)
      jebukebu: Se on ihan täyttä semantiikkaa puhutaanko roduista, etnisestä ryhmästä, joukkiosta, populaatiosta tai jostain muusta tiettyä ihmisryhmää kuvaavasta termistä. Rasismin “käännös” on kuitenkin ROTUsyrjintä, eikä esim. “joukkiosyrjintä” tai “populaatiosyrjintä”. Hienosti kuitenkin tuolla turhanpäiväisellä terminologiaan tarttumisella sivuutit viestini pääpointit: a) Hannan viesti ei ollut rasistinen b) Rasismi-korttia käytetään nykypäivänä jatkuvasti vaikkei siihen olisi edes perusteita
      Sanojen merkityshän ei ikinä muutu? Sovinismi myös varmaankin mielestäsi tarkoittaa yhä kansalliskiihkoilua? Nimenomaan itse harrastat tässä turhanpäiväistä terminilogiaan juuttumista, vaikka kyseinen termi on aika paljon laajentanut merkitystään nimenomaan pelkästä rotusyrjinnästä.

      Lainaa

    36. Tulos: +2 (12 ääntä)
      Taas yksi idiootti joka ei tiedä mitä "rasismi" tarkoittaa. Hyvä sitä on viljellä ja syyllistää siten muita.

      Lainaa

    37. Tulos: -7 (17 ääntä)
      Sannni: No, ehkä pikemminkin venäläisvihamieliseksi kun venäläiset kai eivät ole rotu? Mutta kyll...
      Kyllä venäläiset on ihan oma rotu. Ainakin venäläiset naiset on rotunaisia...

      Lainaa

    38. Tulos: +5 (7 ääntä)
      roskisprinsessa: On siinä oma vaivansa. Vaatteita kun ei voi ehkä jotain yksittäistä sukkaa lukuunottamatta noin vain tökätä omaan piharoskikseen, jonka roska-auto sitten käy kätevästi tyhjäämässä, vaan ainakin täällä päin maata vaatteet pitää itse käydä viemässä hyötykäyttöasemalle kierrätykseen. Ja jos sinne asemalle sattuu vielä olemaan matkaa, eikä se ole edes auki joka päivä, niin ei sitä reissua ihan huvikseenkaan tee.
      Tuskin on tuo ihminen viemässä hyötykeräykseen.

      Lainaa

    39. Hörhöjä kaikkialla 4.8.2014 10:19
      Tulos: +4 (10 ääntä)
      Kiittämätön ämmä!

      Lainaa

    40. Tulos: +1 (15 ääntä)
      epo: Sanojen merkityshän ei ikinä muutu? Sovinismi myös varmaankin mielestäsi tarkoittaa yhä kansalliskiihkoilua? Nimenomaan itse harrastat tässä turhanpäiväistä terminilogiaan juuttumista, vaikka kyseinen termi on aika paljon laajentanut merkitystään nimenomaan pelkästä rotusyrjinnästä.
      Niin kauan kuin on ihmisrotuja, niin kauan rasismi juurikin tulee tarkoittamaan rotusyrjintää. Huomaa vain miten pihalla olet ihmisestä lajina. :D

      Lainaa

    41. Tulos: +11 (15 ääntä)
      PS. Sovinismi (myös chauvinismi ja šovinismi) on jonkin ryhmän tai ryhmän jäsenen äärimmäisyyksiin menevää, yksipuolista ja fanaattistakin käyttäytymistä jotakin toista ryhmää tai sen yksityisiä jäseniä kohtaan. Sovinismista käyttäytymistä voi ilmetä niin maan tai kansan kuin muunkin ryhmän puolustamisessa. Yleensä sovinismia ilmenee silloin kun toinen ryhmä koetaan viholliseksi ja uhaksi.

      Lainaa

    42. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Jyrki: Tässä leimataan kansanryhmää kokonaisuutena sosiaalisesti ja taloudellisesti huonommaksi kuin mielikuva kirjoittajan itsensä edustamasta kansasta. Tämä voidaan hyvällä syyllä tulkita rasistiseksi, sillä se on sitä. Tämä ei edes ole tulkintakysymys.
      No enpä kyllä itse näe tuossa mitään rasistista. Hän ei puhunut kaikista venäläisistä, vain venäläisistä katulapsista ja koska Venäjällä ON heikompi sosiaaliturva, kuin meillä on syytä olettaa, että myös venäläiset katulapset ovat meidän katulapsiamme huonommassa asemassa, myöskin vaatetukseltaan. Revi siitä rasismia.

      Lainaa

    43. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Venäläinen katulapsi = RASSISMIA!!!

      Lainaa

    44. Tulos: -12 (14 ääntä)
      Hanna = oikealta nimeltään Abu-Hannah.

      Lainaa

    45. Tulos: -1 (5 ääntä)
      meh: PS. Sovinismi (myös chauvinismi ja šovinismi) on jonkin ryhmän tai ryhmän jäsenen äärimmäisyyksiin menevää, yksipuolista ja fanaattistakin käyttäytymistä jotakin toista ryhmää tai sen yksityisiä jäseniä kohtaan. Sovinismista käyttäytymistä voi ilmetä niin maan tai kansan kuin muunkin ryhmän puolustamisessa. Yleensä sovinismia ilmenee silloin kun toinen ryhmä koetaan viholliseksi ja uhaksi.
      meh: Niin kauan kuin on ihmisrotuja, niin kauan rasismi juurikin tulee tarkoittamaan rotusyrjintää. Huomaa vain miten pihalla olet ihmisestä lajina.
      Elikkäs... Koska ihmiset on samaa lajia keskenään, ei ole olemassa eri ihmislajeja => rasismi ei tarkoita rotusyrjintää. Kiva että tää nyt selvis.

      Lainaa

    46. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Yllätys että rasismia nähdään taas siellä missä sitä ei ole.

      Lainaa

    47. Tulos: -4 (4 ääntä)
      Nykyisin heitän kaiken roskiin mitä en jaksa myydä.

      Lainaa

    48. Tulos: -1 (1 ääni)
      En antas tollaselle ihmiselle edes kasaa paskaa ilmaiseksi. Ei jeesus mitä porukkaa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: roskalava, kirpputori, kirppis, kirppari, vaatteet, katulapsi, lahjoitus

  • Uusimmat

  • Kategoriat