Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sulakkeen vaihto

Kiperä kysymys kaikille: Miten tällainen sulake vaihdetaan?
Sulake

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ripalemies 1.5.2014 2:38
   Tulos: +121 (241 ääntä)
   Sanattomaksi vetää

   Lainaa

  2. Tulos: +694 (718 ääntä)
   Kämppä palaa suikaleiksi?

   Lainaa

  3. Juupa juu 1.5.2014 3:05
   Tulos: +202 (266 ääntä)
   Lisbe: Kämppä palaa suikaleiksi?
   Ei, kun kämppä palaa sulakkeiksi.

   Lainaa

  4. Tulos: +346 (372 ääntä)
   Yli kymmenen vuotta tehnyt työkseni noita hommia ja aina oon käyttänyt väärää nimeä aktiivisulakkeesta. Hävettää...

   Lainaa

  5. Tulos: +265 (271 ääntä)
   Atso: Yli kymmenen vuotta tehnyt työkseni noita hommia ja aina oon käyttänyt väärää nimeä aktiivisulakkeesta. Hävettää…
   Mitä nimeä sitten olet käyttänyt? Johdonsuojakatkaisija on virallinen nimi joka pakkauksen päälläkin lukee, automaattisulakkeestakin paljon puhutaan. Aktiivisulake lienee taas nimitys, jonka Pekka on itse keksinyt pätemisvimmassaan.

   Lainaa

  6. Miina Äkkiloiva 1.5.2014 9:42
   Tulos: +74 (110 ääntä)
   Atso: Yli kymmenen vuotta tehnyt työkseni noita hommia ja aina oon käyttänyt väärää nimeä aktiivisulakkeesta. Hävettää…
   Älä suotta. Tiedät yhtä hyvin kuin 90% väestöstä (johon Aino-parka ei kuulu), että se on automaattisulake tai automaattivaroke tai suojakatkaisin. Millaiseksi Aino sitten kuvittelee PASSIIVISULAKKEEN, on toinen juttu. Ehkä se on se perinteinen rautanaula tai kuparikolikko tai luoti, jolla sulake korvataan ja aiheutetaan tulipalo.

   Lainaa

  7. Yleinen Puuhamies 1.5.2014 11:31
   Tulos: +7 (45 ääntä)
   Asentaja: Mitä nimeä sitten olet käyttänyt? Johdonsuojakatkaisija on virallinen nimi joka pakkauksen päälläkin lukee, automaattisulakkeestakin paljon puhutaan. Aktiivisulake lienee taas nimitys, jonka Pekka on itse keksinyt pätemisvimmassaan.
   Ainakin Pohojanmaalla moni puhuu releestä. "Rele napsahti" yms... Itte en tiiä sähköjutuista paljoakaan, joten en tiiä kuinka huono nimitys se on :)

   Lainaa

  8. Tulos: +88 (178 ääntä)
   Ei kai tuollaisia voi mitenkään tietää jos ei oo aiempaa kokemusta asiasta? Oon itsekin vaan nähnyt niitä sulakkeiden _vaihtoja_, niin enpä olisi itsekään tiennyt tuollaista. Että nyt lakkaa se nillittäminen perhana!

   Lainaa

  9. Sähkömasentaja 1.5.2014 12:20
   Tulos: -14 (32 ääntä)
   Oikea nimi kyseiselle palikalle on johdonsuoja-automaatti.

   Lainaa

  10. yli opistö hörhö 1.5.2014 12:28
   Tulos: +67 (99 ääntä)
   Nojoo, kerrankos sitä erehtyy. Mulla oli ekassa kämpässä ihan samanlainen sulakejuttu kun 18v muutin sinne. "Paloi" sulake ja soittelin sitten huoltomiehelle että tulisiko joku vaihtamaan uuden tilalle. Kyllähän sieltä tultiin ja ilmeeni oli varmaan aika priceless kun ukko avas luukun ja napsautti tollasen vivun ja homma oli korjattu. Ei siitä onneks veloitettu mtn. Sanoi vielä huoltomies että nytpähän tiedät tämänkin. Tässä kämpässä sentään on ihan "aidot sulakkeet" niin ei haittaa vaikken osaakaan niitä vaihtaa itse.

   Lainaa

  11. Tulos: -31 (91 ääntä)
   Moka tässä oli se, et Aino oikeen lietso omaa nolouttaan. Eikä toi tyhmäsöpöily oo jo vähän menny?

   Lainaa

  12. kynsilakka 1.5.2014 16:06
   Tulos: +140 (152 ääntä)
   Elvis123: Moka tässä oli se, et Aino oikeen lietso omaa nolouttaan. Eikä toi tyhmäsöpöily oo jo vähän menny?
   Mun mielestä loistavaa, kun myönsi virheensä eikä alkanu kitiseen vastaan.

   Lainaa

  13. Tulos: -62 (90 ääntä)
   Tyttönen: Ei kai tuollaisia voi mitenkään tietää jos ei oo aiempaa kokemusta asiasta? Oon itsekin vaan nähnyt niitä sulakkeiden _vaihtoja_, niin enpä olisi itsekään tiennyt tuollaista. Että nyt lakkaa se nillittäminen perhana!
   Sekasin oot tai muuten vaan tyhmä

   Lainaa

  14. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Taitavat nämä asiantuntijat hakea automaattisulaketta, alkaahan molemmat sentään samalla kirjaimella. Ja nekin voivat kärähtää, ne saa kammettua irti din-kiskosta kunhan tuon suojalevyn irrottaa. Ja ruuvaa johdot/kiskon irti.

   Lainaa

  15. Tulos: -28 (50 ääntä)
   Atso: Yli kymmenen vuotta tehnyt työkseni noita hommia ja aina oon käyttänyt väärää nimeä aktiivisulakkeesta. Hävettää…
   Vääntänyt työksesi aktiivisulakkeiden vipuja? Ba dum tsss..

   Lainaa

  16. Tulos: -29 (31 ääntä)
   kynsilakka: Mun mielestä loistavaa, kun myönsi virheensä eikä alkanu kitiseen vastaan. Mitenkäs tää liittyi mun kommenttiin? Totta kai virheet myönnetään, se että jatketaanko juttua, on asia erikseen.

   Lainaa

  17. pseudoavatar 1.5.2014 22:46
   Tulos: +29 (41 ääntä)
   Itsekin olen sattumoisin asunut koko ikäni vanhemmissa taloissa, missä on ollut nimenomaan niitä vaihdettavia sulakkeita. Vasta eräässä työpaikassani oppisin että on muunkinlaisia sulakkeita, kun siellä oli jotain sähköongelmia ja varmuuden vuoksi talkkari näytti työntekijöille mistä sulakeboksi löytyy mikäli valot lähtevät työpäivän aikana. Ilman tätä en koskaan olisi tullut tällaisiin sulakkeisiin törmänneeksi.

   Lainaa

  18. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Atso: Yli kymmenen vuotta tehnyt työkseni noita hommia ja aina oon käyttänyt väärää nimeä aktiivisulakkeesta. Hävettää…
   Sähköasentajana voin kertoa, että aktiivisulake on nimenomaan se väärä termi. Johdonsuojakatkaisija on oikea nimi kyseiselle sulakkeelle ja tavallinen on myös automaattisulake.

   Lainaa

  19. Tulos: -5 (15 ääntä)
   : Sähköasentajana voin kertoa, että aktiivisulake on nimenomaan se väärä termi. Johdonsuojakatkaisija on oikea nimi kyseiselle sulakkeelle ja tavallinen on myös automaattisulake.
   Tosin automaattisulake antaa aivan väärän kuvan kyseisen suojalaitteen toiminnasta, joten käytetään sen nimityksenä jatkossakin tuota johdonsuojakatkaisijaa.

   Lainaa

  20. Satunnainen randomi 2.5.2014 1:53
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Kotimies: Taitavat nämä asiantuntijat hakea automaattisulaketta, alkaahan molemmat sentään samalla kirjaimella. Ja nekin voivat kärähtää, ne saa kammettua irti din-kiskosta kunhan tuon suojalevyn irrottaa. Ja ruuvaa johdot/kiskon irti.
   Mun työmaalta pamahti itse vikavirtasuoja... se laite joka haistaa epätasapainon keskukseen tulevan ja sieltä lähtevän virran välillä. Koko sen ryhmäkeskuksen alainen osa taloa meni pimeäksi. Sitä ei saanut viritettyä vaikka syypääksi tiedetty laite irrotettiin. Löytyi yksi pistorasia, joka oli muutaman vuoden takaisesta remontista jäänyt vahingossa vanhaan "ruotsalaiseen" kytketään. Siihen viritettiin tärkeimmät laitteet että voitiin jatkaa. Sähköasentaja saatiin vasta kahden päivän päästä sinne. Itselläni olisi ollut tarvittava koulutus, mutta kun oli vuokranantajan vehkeet niin sitä kautta sitten huolto myös.

   Lainaa

  21. Tulos: -2 (40 ääntä)
   yli opistö hörhö: Nojoo, kerrankos sitä erehtyy. Mulla oli ekassa kämpässä ihan samanlainen sulakejuttu kun 18v muutin sinne. “Paloi” sulake ja soittelin sitten huoltomiehelle että tulisiko joku vaihtamaan uuden tilalle. Kyllähän sieltä tultiin ja ilmeeni oli varmaan aika priceless kun ukko avas luukun ja napsautti tollasen vivun ja homma oli korjattu. Ei siitä onneks veloitettu mtn. Sanoi vielä huoltomies että nytpähän tiedät tämänkin. Tässä kämpässä sentään on ihan “aidot sulakkeet” niin ei haittaa vaikken osaakaan niitä vaihtaa itse.
   Pakko sanoa että olet melkoisen avuton jos et osaa edes sulaketta vaihtaa.

   Lainaa

  22. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Satunnainen randomi: Mun työmaalta pamahti itse vikavirtasuoja… se laite joka haistaa epätasapainon keskukseen tulevan ja sieltä lähtevän virran välillä.
   Oikeastaan VVSK kylläkin tunnistaa, jos sen kautta kulkevien vaiheiden summavirta (mahdollinen paluujohdin mukaan lukien tietenkin) on laukaisutasoa suurempi. Kyse on siis summavirtamuuntajasta ja laukaisupiiristä. Vai tarkoitettiinko tässä tulevilla miinusmerkkisiä lähteviä?

   Lainaa

  23. Tulos: +8 (26 ääntä)
   Tyttönen: Ei kai tuollaisia voi mitenkään tietää jos ei oo aiempaa kokemusta asiasta? Oon itsekin vaan nähnyt niitä sulakkeiden _vaihtoja_, niin enpä olisi itsekään tiennyt tuollaista. Että nyt lakkaa se nillittäminen perhana!
   Hei omaa päätä saa käyttää! Meilläkin vanhempien luona oli vaihdettavat sulakkeet, mutta ei se tarkoita sitä ettenkö olisi osannut katsoa uudessa asunnossa sinne sulakelootaan, vähä tutkia niitä merkintöjä ja päätellä että jaa, tää sulake onkin vaan tällainen "naps päälle uudestaan" -mallia.

   Lainaa

  24. Tulos: -7 (11 ääntä)
   enelyn: vähä tutkia niitä merkintöjä ja päätellä että jaa, tää sulake onkin vaan tällainen “naps päälle uudestaan” -mallia.
   Ja päätelmähän meni sen verran pieleen, että kyseessä ei ollut sulake ollenkaan.

   Lainaa

  25. jukkapalmu 2.5.2014 11:14
   Tulos: -23 (27 ääntä)
   Se on rele ja sillä hyvä. Jollei joku keksi vielä lyhyempää kansantajuista sanaa.... ;)

   Lainaa

  26. Satunnainen randomi 2.5.2014 15:48
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   lkr: Oikeastaan VVSK kylläkin tunnistaa, jos sen kautta kulkevien vaiheiden summavirta (mahdollinen paluujohdin mukaan lukien tietenkin) on laukaisutasoa suurempi. Kyse on siis summavirtamuuntajasta ja laukaisupiiristä. Vai tarkoitettiinko tässä tulevilla miinusmerkkisiä lähteviä?
   Samaa asiaa tarkoitan, ideaalitilanteessa keskukseen menevien vaihejohtimien geometrinen summavirta on yhtä suuri kuin nollajohtimen virta, mutta eri suuntainen. Amperen laki laajennettuna koskemaan vaihtosähköä ja monivaihejärjestelmää. Eristysvian sattuessa (tai vaikka jonkun hankkiessa sähköiskun esim pistorasian ja lämpöpatterin välistä) osa virtaa palaa syöttömuuntajalle nollajohtimen ohi. Kun tämä vuotovirta ylittää VVSK:lle määritelty rajan, esimerkiksi 40 mA, kytkin laukeaa. Mutta senhän sinä jo tiesitkin. Meiltä vaan pamahti koko vikavirtasuoja paskaksi, oli vähän reilumpi eristysvika eräässä vimpaimessa. Savu nousi

   Lainaa

  27. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Elvis123:
   Kyllä itselleen pitää osata nauraa.

   Lainaa

  28. Tulos: +17 (17 ääntä)
   yli opistö hörhö: Nojoo, kerrankos sitä erehtyy. Mulla oli ekassa kämpässä ihan samanlainen sulakejuttu kun 18v muutin sinne. “Paloi” sulake ja soittelin sitten huoltomiehelle että tulisiko joku vaihtamaan uuden tilalle. Kyllähän sieltä tultiin ja ilmeeni oli varmaan aika priceless kun ukko avas luukun ja napsautti tollasen vivun ja homma oli korjattu. Ei siitä onneks veloitettu mtn. Sanoi vielä huoltomies että nytpähän tiedät tämänkin. Tässä kämpässä sentään on ihan “aidot sulakkeet” niin ei haittaa vaikken osaakaan niitä vaihtaa itse.
   Noh, kyllä ne perinteiset sulakkeetkin on aika yksinkertaiset vaihtaa.

   Lainaa

  29. Tulos: -15 (19 ääntä)
   One work: Darwinismi.

   Lainaa

  30. Tulos: +6 (8 ääntä)
   jukkapalmu: Se on rele ja sillä hyvä. Jollei joku keksi vielä lyhyempää kansantajuista sanaa….
   Ei ole rele. Kelpaisiko stotsi?

   Lainaa

  31. Satunnainen randomi 3.5.2014 0:50
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Masa: Ei ole rele. Kelpaisiko stotsi?
   Stotsiksi sanotaan kai lähinnä "tulppa-automaattia" joka korvaa perinteisen kierrepropun. Mutta menköön.

   Lainaa

  32. pikku hitleri 3.5.2014 10:00
   Tulos: +7 (21 ääntä)
   Ihan sama onmo tollanen 'napsautettava' uusi automaattisulake vai sellainen perinteinen vaihdettava posliininen, niin jokaisen ihmisen pitää se osata vaihtaa. Ihmeellistä uusavuttomuutta ja tyhmyyttä.

   Lainaa

  33. Tulos: -3 (15 ääntä)
   Voihan uusavuttomat urpot taas kerran. Eikö ihmisille opeteta enää kotona yhtään mitään? Pitääkö kouluissa olla kohta yhtenä aineena arkipäiväisestä elämästä selviäminen?

   Lainaa

  34. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Ei ole kyllä Ainolla kaikki sulakkeet taulussa...

   Lainaa

  35. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Yleinen Puuhamies: Ainakin Pohojanmaalla moni puhuu releestä. “Rele napsahti” yms… Itte en tiiä sähköjutuista paljoakaan, joten en tiiä kuinka huono nimitys se on
   Nää on näitä suomenkielen iloja. Rele kun voi tarkoittaa myös sähköisesti ohjattavaa sähkömekaanista kytkintä kuten lämpörele tai vaatetta/vaatteita. ''Sulla on taas aika rumat releet päällä''.

   Lainaa

  36. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Saara: Voihan uusavuttomat urpot taas kerran. Eikö ihmisille opeteta enää kotona yhtään mitään? Pitääkö kouluissa olla kohta yhtenä aineena arkipäiväisestä elämästä selviäminen?
   Mitenkäpä opetat, jos ei koskaan ole tuollaista sattunut eteen? Niitä "varalta opetettavia" löytyisi kyllä muutenkin.

   Lainaa

  37. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Satunnainen randomi: Stotsiksi sanotaan kai lähinnä “tulppa-automaattia” joka korvaa perinteisen kierrepropun. Mutta menköön.
   Sanottaisiinkohan stotsiksi kuitenkin johdonsuojakatkaisijaa, kun kyseiset kapineet Stotzin valmistamina olivat aika suosittuja joskus?

   Lainaa

  38. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Yleinen Puuhamies: Ainakin Pohojanmaalla moni puhuu releestä. “Rele napsahti” yms… Itte en tiiä sähköjutuista paljoakaan, joten en tiiä kuinka huono nimitys se on
   Toiminnallisesti aivan oikea nimi, koska se todellakin on lämpörele. Käyttötarkoitus määrittää sitten nimeksi esim. johdonsuoja-automaatti tms.

   Lainaa

  39. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Saara: Voihan uusavuttomat urpot taas kerran. Eikö ihmisille opeteta enää kotona yhtään mitään? Pitääkö kouluissa olla kohta yhtenä aineena arkipäiväisestä elämästä selviäminen?
   Osaakos oma tyttäresi vaihtaa "oikean sulakkeen"? Itse näytin tätä mokaa juuri 13-vuotiaalle tyttärelleni, jonka kommentti oli: "Voi reppanaa. OMG" Tämän jälkeen kysyin onko hän koskaan nähnyt "oikeaa sulakekaappia ja osaisiko vaihtaa "oikean" sulakkeen, niin "nevöhööd". (Enkä kyllä antaisi lapsen sulaketta vaihtaakaan...) Koteja kun on uudempia ja vanhempia ja tilanteet sen mukaisia...

   Lainaa

  40. Tulos: -14 (14 ääntä)
   jukkapalmu: Se on rele ja sillä hyvä. Jollei joku keksi vielä lyhyempää kansantajuista sanaa….
   Releet on vaatteita, eikä mitään sähkövärkkejä! Te ette kans tiedä mistään mitään.

   Lainaa

  41. Satunnainen randomi 5.5.2014 12:39
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   lkr: Sanottaisiinkohan stotsiksi kuitenkin johdonsuojakatkaisijaa, kun kyseiset kapineet Stotzin valmistamina olivat aika suosittuja joskus?
   Sanottakoon sitten, käy mulle.

   Lainaa

  42. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Sargee: Toiminnallisesti aivan oikea nimi, koska se todellakin on lämpörele. Käyttötarkoitus määrittää sitten nimeksi esim. johdonsuoja-automaatti tms.
   Mielestäsi sitä magneettilaukaisua ei kannata huomioida mitenkään? Tokihan kyseinen latie voitaisiin sen puolesta luokitella ylivirtareleeksi.
   Nonnihei: Osaakos oma tyttäresi vaihtaa “oikean sulakkeen”?Itse näytin tätä mokaa juuri 13-vuotiaalle tyttärelleni, jonka kommentti oli: “Voi reppanaa. OMG” Tämän jälkeen kysyin onko hän koskaan nähnyt “oikeaa sulakekaappia ja osaisiko vaihtaa “oikean” sulakkeen, niin “nevöhööd”. (Enkä kyllä antaisi lapsen sulaketta vaihtaakaan…) Koteja kun on uudempia ja vanhempia ja tilanteet sen mukaisia…
   Itse olen kerran (aikuisena) kieltäytynyt irrottamasta sulaketta. Kyseessä oli silloin vanha päällekkäinen jonovaroke ilman kytkintä. Käytettävissä ei ollut esiliinaa ja mattoa, mutta visiiri ja käsineet olisivat ehkä löytyneet. Joskus on sitten taas tullut hetki varmuudeksi mittailtua ennen sulakkeen vaihtoa, kun sillasta, jossa oli rinnakkain kaksi 900 A:n sulaketta per tyristori oli muutamia sulakkeita palanut...

   Lainaa

  43. Tulos: -6 (6 ääntä)
   Aktiivisulakkeet ovat hanurista. Humpuukilaiskuutta.

   Lainaa

  44. Järkyttynyt sähköalan opiskelija 7.5.2014 20:07
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   kk: Releet on vaatteita, eikä mitään sähkövärkkejä! Te ette kans tiedä mistään mitään.
   Kai toi vaatejuttu nyt oli vitsi? Iha oikeesti? Releet on ''sähköverkkejä'', kuten aikasemmista kommenteista taisikin tulla ilmi joitai, kuten lämpörele. Muitakin on, kuten oma suosikkini asentaessa ja releillä leikkiessä askelrele. Toki tuota sanaa voi käyttää vaatteissa halutessaa, mutta niin... ''sähköverkkejä''. Eieiei, johdonsuoja-automaattia ei kuulu sanoo releeksi, mielummin sanoo vaa sulake ym. Ei tarvitse huolehtia mistään, että menisi gg-sulakkeen (tai no tulppasulakkeen kanssa miten moni varmaan sanoo ennemmin) kanssa sekasin. Sillä nyt yleisesti maalikon näkökulmasta ookkaa nähtävästi eroa. En voi sanookkaa tätä järkytyksen määrää kun tämän luin aikoinaa ja järkytys ei paljoo pienempi ollut kommentteja lukiessa näin myöhemmin. Ehkä nyt on aika lähteä feissarimokista ja koittaa selvitä tästä jotenkin.

   Lainaa

  45. sähkömies 7.5.2014 22:33
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   aktiivisulake. tuo on johdonsuojakytkin eikä mikään sulake

   Lainaa

  46. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Tämä on taas näitä asioita joita ei voi tietää ellei joku aiemmin sitä ole kertonut. Itsekin olen soittanut huoltomiehet paikalle vääntämään tuota kytkintä ja kyllähän se helvetin nololta ensi hätään tuntui, mutta oikeasti: miten tuon voi tietää jos ei koskaan ole tuollaista elämässään nähnyt? Koko taulu on vain sarja epämääräisiä vipuja joiden merkinnöistä ei maallikko saa mitään selvää. Arkielämässä on paljon tälläisiä asioita jotka vain oletetaan tiedetyiksi mutta jotka ovat aika pirun mystisiä. Kuten esimerkiksi takan lämmitys. Aivan tavallisella puutakalla voi tappaa itsensä jos ei tiedä miten niitä peltejä pitää käyttää, ja niissä kuitenkin harvemmin on ohjeita kylkeen teipattuna.

   Lainaa

  47. Tulos: 0 (4 ääntä)
   http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Vikavirtasuojakytkin

   Lainaa

  48. Tulos: -2 (12 ääntä)
   yli opistö hörhö: Nojoo, kerrankos sitä erehtyy. Mulla oli ekassa kämpässä ihan samanlainen sulakejuttu kun 18v muutin sinne. “Paloi” sulake ja soittelin sitten huoltomiehelle että tulisiko joku vaihtamaan uuden tilalle. Kyllähän sieltä tultiin ja ilmeeni oli varmaan aika priceless kun ukko avas luukun ja napsautti tollasen vivun ja homma oli korjattu. Ei siitä onneks veloitettu mtn. Sanoi vielä huoltomies että nytpähän tiedät tämänkin. Tässä kämpässä sentään on ihan “aidot sulakkeet” niin ei haittaa vaikken osaakaan niitä vaihtaa itse.
   Et osaa vaihtaa niitä? Osaatko vaihtaa lamppua? Tai ruuvata ruuvia? Onnistuuko naulan lyöminen seinään vasaralla?

   Lainaa

  49. höpösähkäri 16.1.2018 21:08
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tuota niinnii... Toki noista kai puhutaan "automaattisulakkeina", vaikka kai todellisuudessa vikavirtasuojia/johdonsuojakytkimiä ovatkin. Releet ovat yhtä todellisia sähköasennuksiin liittyviä asioita, kuten ovat kontaktorit, tyristorit ja varistorit. Tai sit mä oon ollu viimesen 15 vuotta täysin pihalla ammatissani. Ei mul muuta.

   Lainaa

  50. Vanha Erkki 3.2.2019 9:35
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Sähkömasentaja: Oikea nimi kyseiselle palikalle on johdonsuoja-automaatti.
   Oikea nimitys on johdonsuojakatkaisija. Huom. Sulake ei ole koskaan automaattinen, sulake toimiessaan vain ja ainoastaan avaa kontaktin.

   Lainaa

  51. Tulos: +1 (1 ääni)
   Ripalemies: Sanattomaksi vetää
   Hyvä, kun kerroit.

   Lainaa

  52. Ehdoton vaatekappale 23.9.2023 19:52
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Puhekielessä automaattisulake. Pekka on tampio.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: johdonsuojakatkaisija, sulake, kuva, sähkö

 • Uusimmat

 • Kategoriat