Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hashtag

Tätä on hastagien käyttö parhaimmillaan. Tai pahimmillaan.
Hashtag

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 51 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +577 (635 ääntä)
      En ole vieläkään täysin sisäistänyt hashtagien ideaa, miksi minun pitäisi etsiä jotain täysin turhia päivityksiä? Twitterissä kait noilla enemmän käyttöä on, tiedä tuosta kun en itse käytä ko. palvelua.

      Lainaa

    2. Tulos: +773 (815 ääntä)
      #vitut on ensimmäinen hashtag, joka ei aja mieltäni psykoottiseen raivoon.

      Lainaa

    3. Aamuvirkku 11.2.2014 6:19
      Tulos: +290 (322 ääntä)
      Häshtäg hohhoijaa

      Lainaa

    4. Tulos: +461 (497 ääntä)
      Risuaitana minä olen tuon merkin aina tuntenut, hienompi sana minun mielestäni.

      Lainaa

    5. Tulos: -128 (168 ääntä)
      Ja englantia puhuvat tuntevat sen sanalla hash sign, hash tai hashtag.

      Lainaa

    6. Tulos: -157 (219 ääntä)
      Hashtag=Tagi. Mummoille risuaita.

      Lainaa

    7. Tulos: +76 (130 ääntä)
      Hässitäkki.

      Lainaa

    8. Joni hanki mulle poni 11.2.2014 9:14
      Tulos: +38 (54 ääntä)
      Joni on niin äijää :D

      Lainaa

    9. Tulos: +143 (151 ääntä)
      Ei kai sitä joka kuvatekstiin kannata tunkea.

      Lainaa

    10. Tulos: +118 (136 ääntä)
      Aamuvirkku: Häshtäg hohhoijaa
      Aihetunniste hohhoijaa

      Lainaa

    11. Tulos: +203 (259 ääntä)
      Tunkekaa nuo Hashtagit jo perseeseenne, mikä ihmeen villitys se on?

      Lainaa

    12. Tulos: +72 (110 ääntä)
      Turhake: En ole vieläkään täysin sisäistänyt hashtagien ideaa, miksi minun pitäisi etsiä jotain täysin turhia päivityksiä? Twitterissä kait noilla enemmän käyttöä on, tiedä tuosta kun en itse käytä ko. palvelua.
      Käsittääkseni Facebookin ja Twitterin tilit voi jotenkin yhdistää. En tiedä yksityiskohtia kun en ole perehtynyt. Eli joidenkin kohdalla hashtagien käyttö Facessa ilmeisesti jopa perusteltua. Typerältä tuo näyttää silti. Twitter on noiden takia tyystin lukukelvotonta. Harmi sinänsä koska voisi olla ihan toimiva palvelu.

      Lainaa

    13. Tulos: +255 (271 ääntä)
      Ehdottomasti juntein ilmiö nykymaailmassa on käyttää #hashtageja puheessa. Tämän kuulin kerran Kuopiossa: "Siis niinq mun poikaystävä on mulle hashtag-rakas"

      Lainaa

    14. Tulos: +52 (80 ääntä)
      Suurin osa käyttää hashtageja varmaan siks, ettei tarvii kirjottaa kokonaisia lauseita. Niin kuin Sini. Sen sijaan että ois kirjottanu "Shoppailutauko kauppakeskuksessa rakkaan pikkumiehen kanssa" Sini päätti käyttää hashtageja...

      Lainaa

    15. Tulos: +36 (42 ääntä)
      Joni on niin oikeassa!

      Lainaa

    16. Tulos: +22 (52 ääntä)
      Ite en ymmärrä hashtageja/risuaitoja facebookissa. Twitterissä ja Instagramissa itellä tulee käytettyä, facebookissa... ei. Ellei jostain IG:stä jaetusta kuvasta vahingossa eksy.

      Lainaa

    17. Tulos: +35 (43 ääntä)
      Kirjoittaako se piipertäjä omat sanansa?

      Lainaa

    18. Tulos: -37 (91 ääntä)
      27-vuotias ystävättäreni kysyi multa männäviikolla mikä on hashtag: Kaveri: Siis mikä niinku on hästägi? Onks se niinku oma kotisivu tai jotai? Minä: Ei, vaan.. Kaveri: Eli onkse niinku Facebook? Luovutin.

      Lainaa

    19. Tulos: +89 (95 ääntä)
      Eletha: Suurin osa käyttää hashtageja varmaan siks, ettei tarvii kirjottaa kokonaisia lauseita. Niin kuin Sini. Sen sijaan että ois kirjottanu “Shoppailutauko kauppakeskuksessa rakkaan pikkumiehen kanssa” Sini päätti käyttää hashtageja…
      Luulis, että ois helpompi kirjoittaa lause kuin kymmenittäin risuaitoja.

      Lainaa

    20. Tulos: +46 (66 ääntä)
      itse aina ihmettelin kuka urpo käyttää hashtageja facebookissa kunnes itse hankin Instagramin. Instagramissa hashtageillä on oikeasti pointti, esim jos etsii kuvia niin haku toimii käyttämällä hashtageja, kun taas nimimerkkien haussa käytetään @-merkkiä ennen nimimerkkiä. Jos Istagram-kuvan lataamisen yhteydessä lataa kuvan samalla facebookiin, instagramissa kirjoitettu kuvateksti siirtyy automaattisesti facebookiin, hashtageineen. Eli nyt vilisee munkin facebookissa niitä saakelin hashtageja, ellei itse käy jokaisen kuvan kohdalta editoimassa ne pois facebookista (tai on käyttämättä niitä kokonaan instagramissa).

      Lainaa

    21. Tulos: +58 (66 ääntä)
      #Fukken #Hashtags #Everywhere

      Lainaa

    22. Tulos: +71 (77 ääntä)
      Siis kyllähän hashtageilla on ihan oikea merkityksensä (tavaran organisointi sekä näkyvyyden saaminen), mutta porukka ei tunnu aivan tajuavan sitä ja käyttää niitä tosi usein turhaan, esimerkkinä iso osa Instagramin käyttäjistä. Hashtagien käyttäminen puheessa taas on ihan oma juttunsa...

      Lainaa

    23. Tulos: +4 (16 ääntä)
      hyvä joni!

      Lainaa

    24. Tulos: +34 (38 ääntä)
      Poro: Siis kyllähän hashtageilla on ihan oikea merkityksensä (tavaran organisointi sekä näkyvyyden saaminen), mutta porukka ei tunnu aivan tajuavan sitä ja käyttää niitä tosi usein turhaan, esimerkkinä iso osa Instagramin käyttäjistä. Hashtagien käyttäminen puheessa taas on ihan oma juttunsa…
      En ole koskaan yhtä ainutta hashtagia käyttänyt enkä juuri aiokaan, mutta olen luullakseni asiayhteydestä tajunnut niiden merkityksen. Se on varmaankin eräänlainen tapa ilmaista avainsanoja, jolloin jonkun Twitterin käyttäjä voi etsiä tiettyä hashtagia ja nähdä kaikki viestit joissa se esiintyy?

      Lainaa

    25. Tulos: +52 (62 ääntä)
      Mua ärsyttää aivan sikana noi Facebookin hashtagit (Instagramia en käytä) mutta joku urpo käyttää niitä PUHEESSAAN...?!

      Lainaa

    26. Tulos: +94 (98 ääntä)
      Kun minä vielä olin nuori, niin sanat, joiden edellä oli risuaitamerkki olivat IRC-kanavien nimiä!

      Lainaa

    27. Tulos: +8 (36 ääntä)
      Ville: Risuaitana minä olen tuon merkin aina tuntenut, hienompi sana minun mielestäni.
      Pakko viilata pilkkua sen verran, etta risuaita on englanniksi hash kun taas hashtag on suomeksi vissiin aihetunniste eika siis risuaita

      Lainaa

    28. S. aivartelija 11.2.2014 21:48
      Tulos: +22 (36 ääntä)
      On. Pissikset, jotka junassa/bussissa kikattavat isoon ääneen ja sitten isompaan ääneen "älkää kaikki kattoo meitä". Huoh, noita on 50 tusinassa. Lähinnä vaan se kimeä ääni häiritsee unia, mutta yhtä massaa kaikki ja joka kerta noita on matkassa kun vähänkin ruuhkaa on.

      Lainaa

    29. Tulos: -62 (74 ääntä)
      Kommentoijat selvästi jotain yli 35v vanhuksia.

      Lainaa

    30. Tulos: +52 (60 ääntä)
      Itseäni vituttaa ylikaiken jos joku facebookissa on kuvaansa tai päivitykseen laittanu pelkästään hashtageja. #vituttaa #helvetisti #vois #kohta #mennä #paskalle

      Lainaa

    31. Tulos: +9 (19 ääntä)
      onhan noiden hastagejen käyttö facebookissa typerän näköistä.(kuten Jonin postauksessa ja Annan vastauksessa Sinin postaukseen hyvin osoittaa) Sinin postaus itsestään oli tietenkin instragrammin tekele, joten siinä tapauksessa (ja yleensä twitter / instagram / jne. sosiaalisissa medioissa jossa #merkillä om joku merkitys (kuten some:n hakusanana oleminen). Kuitenkin kuten ensiksi sanoin jossain facessa niiden käyttö on naurettavaa.

      Lainaa

    32. Tulos: -14 (30 ääntä)
      Minulle nyt on ihan sama jos joku haluaa näitä "hashtageja" käyttää muulloinkin kuin olisi tarpeellista, mutta sitä ihmettelen, miten ihmiset noita oikein nimittävät. Tai pikemminkin sitä miten eivät nimitä. Ymmärrän, että jotkut kutsuvat hashtageiksi, jotkut risuaidoiksi, jotkut tunnisteiksi, jotkut ruuduiksi ja vaikka miksi, mutta miksen koskaan kuule kenenkään kutsuvan niitä ylennysmerkeiksi? Ne ovat niin samannäköisiä, että ainakin minusta ylennysmerkki on kaikkein luonnollisin nimitys kyseiselle symbolille. Kertokaa, onko ylennysmerkki-nimityksen puutteelle jokin fiksu selitys vai enkö minä vain ole törmännyt muihin jotka käyttävät sitä?

      Lainaa

    33. Tulos: +54 (62 ääntä)
      dfsdfsd: Kommentoijat selvästi jotain yli 35v vanhuksia.
      Mistä lähtien 35 vuotiaat ovat olleet vanhuksia? :D

      Lainaa

    34. Tulos: +21 (31 ääntä)
      /connect feissarimokat.com /join #Hashtag käytän #-merkkiä vain irc-kanavien yhteydessä /part #Hashtag

      Lainaa

    35. Tulos: +22 (44 ääntä)
      "Häshtägin käyttö on lisääntynyt huolestuttavasti, alkuun tätä sinänsä harmitonta tapaa käytettiin twitterissä, mutta joillekkin se ei riittänyt vaan sitä alettiin käyttämään myös facebookissa, nykyään hästägiä käytetään jopa vuorovaikutuksessa toisen henkilön kanssa. häshtägi vaikuttaisi olevan haitallisempaa kuin kokaiini tai lsd, sillä käyttäjät ovat yleensä vajaa älyisempiä kuin esimerkiksi kokaiini riippuvaiset."

      Lainaa

    36. Tulos: +5 (13 ääntä)
      Häshtagit ovat olleet käytössä myös facessa jo jonkin aikaa ja ne toimivat myös siellä...

      Lainaa

    37. Tulos: +12 (26 ääntä)
      jonne: Häshtagit ovat olleet käytössä myös facessa jo jonkin aikaa ja ne toimivat myös siellä…
      Onko joku muuta väittänyt?

      Lainaa

    38. Tulos: +11 (21 ääntä)
      Kala: Minulle nyt on ihan sama jos joku haluaa näitä “hashtageja” käyttää muulloinkin kuin olisi tarpeellista, mutta sitä ihmettelen, miten ihmiset noita oikein nimittävät. Tai pikemminkin sitä miten eivät nimitä. Ymmärrän, että jotkut kutsuvat hashtageiksi, jotkut risuaidoiksi, jotkut tunnisteiksi, jotkut ruuduiksi ja vaikka miksi, mutta miksen koskaan kuule kenenkään kutsuvan niitä ylennysmerkeiksi? Ne ovat niin samannäköisiä, että ainakin minusta ylennysmerkki on kaikkein luonnollisin nimitys kyseiselle symbolille. Kertokaa, onko ylennysmerkki-nimityksen puutteelle jokin fiksu selitys vai enkö minä vain ole törmännyt muihin jotka käyttävät sitä?
      Koska monelle ei oo nuotinluku ja sen merkit tuttuja. Tässä hashtag-keskustelu kaikille, joiden mielestä ne on ärsyttäviä, sekä niille jotka noita käyttää (tältä kuulostaisitte oikeesti): http://www.youtube.com/watch?v=57dzaMaouXA :D

      Lainaa

    39. Tulos: +23 (39 ääntä)
      Kala: Minulle nyt on ihan sama jos joku haluaa näitä “hashtageja” käyttää muulloinkin kuin olisi tarpeellista, mutta sitä ihmettelen, miten ihmiset noita oikein nimittävät. Tai pikemminkin sitä miten eivät nimitä. Ymmärrän, että jotkut kutsuvat hashtageiksi, jotkut risuaidoiksi, jotkut tunnisteiksi, jotkut ruuduiksi ja vaikka miksi, mutta miksen koskaan kuule kenenkään kutsuvan niitä ylennysmerkeiksi? Ne ovat niin samannäköisiä, että ainakin minusta ylennysmerkki on kaikkein luonnollisin nimitys kyseiselle symbolille. Kertokaa, onko ylennysmerkki-nimityksen puutteelle jokin fiksu selitys vai enkö minä vain ole törmännyt muihin jotka käyttävät sitä?
      Koska se eivät ole sama asia? Koiraa voi sanoa sesseksi tai hauvaksi, mutta ei kissaksi.

      Lainaa

    40. Tulos: -6 (28 ääntä)
      muumi: Koska monelle ei oo nuotinluku ja sen merkit tuttuja.
      En varmaan silti ole ainoa, joka osaa lukea nuotteja ja tuntee merkistöt.
      Wääk: Koska se eivät ole sama asia? Koiraa voi sanoa sesseksi tai hauvaksi, mutta ei kissaksi.
      Minusta nämä merkit ovat kuitenkin niin samannäköiset, että niitä voisi kaikin mokomin kutsua samalla nimellä. Ovathan swastika ja suwastikakin erinäköisiä (jopa selkeämmin kuin hashtag ja ylennysmerkki), mutta silti molempia kutsutaan hakaristeiksi.

      Lainaa

    41. Tulos: +18 (24 ääntä)
      Kala:
      Merkki on nimeltään ristikkomerkki. Sitä voi kutsua myös ruuduksi tai risuaidaksi. Nämä sanat ovat siis itse merkin nimityksiä. Ylennysmerkistä voidaa puhua silloin, jos ristikkomerkkiä käytetään siinä tarkoituksessa. Jos sitä käytetään aihetunnisteena, sitä voi nimittää aihetunnisteeksi. Vertaa vaikkapa asteriskiin (*). Silläkin on monia käyttötarkoituksia. Netissä siihen voi törmätä vaikkapa lomakkeita täytettäessä, missä se kertoo jonkin kysytyn tiedon olevan pakollinen. Lisäksi se käy hakutoiminnoissa sanan katkaisuun. Jos käytät sitä lomakeyhteydessä, sen nimi on silloinkin asteriski, mutta ei katkaisumerkki.

      Lainaa

    42. kukkahattutäti67 12.2.2014 17:03
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      kukkahattutäti ???

      Lainaa

    43. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Hashtageista puheenollen, #mun #mielipide: Onhan niissä se idea, että esim. Instagramissa kun julkaiset kuvan ja lisäät siihen kuvaan liittyvän hashtagin, saattaa joku sen tyylisistä kuvista kiinnostunut löytää sen kuvan (esim. luontokuvat, juustokakut tai ponit) ja alkaa vaikka seuraamaan profiiliasi =) Näin hän näkee etusivullaan ehkäpä muitakin kuvia poneista ja on iloinen. Lisäksi sait seuraajan =D Samaa mieltä olen kuitenkin siitä että joka hel****n sanan ei tarvitse olla tagatty!

      Lainaa

    44. Tulos: +28 (32 ääntä)
      wööööt: Mistä lähtien 35 vuotiaat ovat olleet vanhuksia?
      Siitä lähtien, kun alle 18-vuotiaat löysivät internetin.

      Lainaa

    45. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Mauno: Hashtag=Tagi. Mummoille risuaita.
      Onko 19-vuotiaskin siis jo mummo?

      Lainaa

    46. Tulos: +8 (24 ääntä)
      #vittukinosti #pus

      Lainaa

    47. Tulos: +3 (19 ääntä)
      Hashtagit ovat kyllä Facebookiakin suurempaa syöpää.

      Lainaa

    48. Tulos: +4 (12 ääntä)
      Kala: Minulle nyt on ihan sama jos joku haluaa näitä “hashtageja” käyttää muulloinkin kuin olisi tarpeellista, mutta sitä ihmettelen, miten ihmiset noita oikein nimittävät. Tai pikemminkin sitä miten eivät nimitä. Ymmärrän, että jotkut kutsuvat hashtageiksi, jotkut risuaidoiksi, jotkut tunnisteiksi, jotkut ruuduiksi ja vaikka miksi, mutta miksen koskaan kuule kenenkään kutsuvan niitä ylennysmerkeiksi? Ne ovat niin samannäköisiä, että ainakin minusta ylennysmerkki on kaikkein luonnollisin nimitys kyseiselle symbolille. Kertokaa, onko ylennysmerkki-nimityksen puutteelle jokin fiksu selitys vai enkö minä vain ole törmännyt muihin jotka käyttävät sitä?
      Ylennysmerkki hieman poikkeaa tosta risuaidasta. Ylennysmerkin poikkipuoliset viivat merkitään enemmään vinoon asentoon. Merkkien alkuperä voi hyvin olla samasta lähteestä peräisin kyllä.

      Lainaa

    49. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Bobo: Käsittääkseni Facebookin ja Twitterin tilit voi jotenkin yhdistää. En tiedä yksityiskohtia kun en ole perehtynyt. Eli joidenkin kohdalla hashtagien käyttö Facessa ilmeisesti jopa perusteltua. Typerältä tuo näyttää silti. Twitter on noiden takia tyystin lukukelvotonta. Harmi sinänsä koska voisi olla ihan toimiva palvelu.
      Tuo kuvahan on tosiaan Instagramiin alunperin ladattu ja sen kautta julkaistu Faceen. Instagramissa hastagien tai risuaitojen käyttö on huomattavasti yleisempää ja perustellumpaa kuin Facebookissa. Instagramissa kuvia voi selailla kaikilta (paitsi tilinsä yksityisiksi määritelleiltä) käyttäjiltä, ja tähän selailuun tuo risuaita on kätevä. Esimerkiksi eräs tuttu pariskunta antoi tietyn hashtagin, jolla voi ladata heidän häistään otettuja kuvia Instagramiin, jolloin tällä hashtagilla löytää ne kaikki huolimatta siitä, kuka on kenenkin kaveri ja seuraaja.

      Lainaa

    50. Minä itte 6.8.2014 21:36
      Tulos: +2 (14 ääntä)
      Jessica: #vittukinosti
      Eli ei ole hiekkaa jalkovälissä vaan lunta? Onko lumip*llu pahempi kuin hiekkap*llu? Ja eikös Jessican kannattaisi sijoittaa villahousuihin jos alkaa ihan kinostamaan?

      Lainaa

    51. Tulos: +1 (3 ääntä)
      #LOL

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: hashtag, tunniste, risuaita, kuva, Justin Bieber, bussi, äiti, tytär