Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kutsumaton vieras, osa 2

Taloosi kävelee tuntematon henkilö. Miten reagoit?
Kutsumaton vieras

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 44 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +264 (472 ääntä)
      Toivottavasti joku päivä Jonnalla on kunnon orgiat olkkarissaan meneillään juuri silloin, kun muorista appivanhempiin ja exätkin vielä papahtaa ovesta sisään kutsumatta. Ihan vaan siksi että miettis vähän että joka paikkaan ei kannata tunkea koputtamatta.

      Lainaa

    2. Tulos: +724 (774 ääntä)
      Eikö kukaan pidä enää ovea lukossa?

      Lainaa

    3. Tulos: +439 (465 ääntä)
      Eivätkö ihmiset lukitse oviaan? Ymmärrän, jos asuu pienellä paikkakunnalla ja varsinkin vähän syrjemmällä, mutta ei tuo ensimmäinen ainakaan vaikuttanut siltä.

      Lainaa

    4. Tulos: -120 (180 ääntä)
      Emppu: Miten joku tulee asuntoon sisään toivottavasti ilman avainta?? Lukot on keksitty :) Jonna: Miksi sulla on kaveris avain (luulisin) jos se on vuosi sitten muuttanut pois?? T:hämmentynyt ihminen

      Lainaa

    5. Tulos: +20 (86 ääntä)
      Täytyy myöntää, että itselläni jää liian usein ovi laittamatta lukkoon, kun se on liian "oudosti toimiva". Tällasten takia pitäisi kuitenkin yrittää muistaa se ovi lukita... Ehkä muistan taas paremmin nämä luettuani :D

      Lainaa

    6. Tulos: -75 (145 ääntä)
      Hei vähän sympatiaa nyt noille mokien kirjoittajille, asuvat jossain niin slummissa ettei ole edes lukkoja ovissa. Tai älyä päässä käyttää niitä.

      Lainaa

    7. Tulos: +51 (67 ääntä)
      Kannattaapi vaihtaa lukot kun muuttaa sisään ja sitten vielä lukitakin ne, niin entisen asukkaan jauhopäiset kaverit eivät haahuile sisään vaikka niille olisikin jäänyt avain (toisaalta tietysti, on optimistinen ajatus että vaikka alakerrassa joku kolistaisikin niin ei tarvitse hakea pesismailaa/ manaajaa -"never attribute to malice what is adequeately explained by stupidity").

      Lainaa

    8. Tulos: +104 (138 ääntä)
      Omakotitaloissa tai rivitaloissa asuvilla ulko-ovi on varmaankin usein lukitsematta, joten ei sinne tarvitse avaimia sisälle päästäkseen. Ainakaan itse en ikinä päiväsaikaan ole omakoti- tai rivitalon ovea lukinnut, jos olen kotona ollut. Kerrostaloissa asia on tietysti eri.

      Lainaa

    9. Tulos: +75 (107 ääntä)
      jep, eipä monella omakotitalossa olevalla ole ovat lukossa, jos kotona ollaan. Ja kavereille mennään aina vaan suoraan sisälle, ihan normaalia. :)

      Lainaa

    10. Tulos: +40 (62 ääntä)
      Ei.: Toivottavasti joku päivä Jonnalla on kunnon orgiat olkkarissaan meneillään juuri silloin, kun muorista appivanhempiin ja exätkin vielä papahtaa ovesta sisään kutsumatta. Ihan vaan siksi että miettis vähän että joka paikkaan ei kannata tunkea koputtamatta.
      lisäksi, olen itse kuullut paljon hyvää semmoisesta suht. uudehkosta keksinnöstä kuin lukko, ehkäpä tämmöisestä olisi myöskin apua? Juurikin lukot ovat pelastaneet allekirjoittaneenkin muutamalta nololta tilanteelta kun oma avain ei olekaan sopinut lukkoon, ja ovea tarkemmin tiiratessa on huomannut että prkl sittenkin vielä yksi kerros ylemmäs.

      Lainaa

    11. Tulos: +66 (78 ääntä)
      riesa: Eikö kukaan pidä enää ovea lukossa?
      Minä pidän. Ei lukko roistoille ole kuin hidaste, mutta rehelliset typeriköt se pitää onnistuneesti ulkopuolella.

      Lainaa

    12. Tulos: +206 (216 ääntä)
      riesa: Eikö kukaan pidä enää ovea lukossa?
      Eihän muumitaloakaan lukita yöksi.

      Lainaa

    13. Tulos: -32 (34 ääntä)
      vakava jonna, ei oo jonnallakan elämää.. voi hitsi.. nyt kaatu elämä kuiva jonnalla :(

      Lainaa

    14. Tulos: +58 (58 ääntä)
      Ei minunkaan vanhemmat maalla (omakotitalossa) pidä ovia lukossa. Siis päivisin. Kun ovat itse kotona (sisällä tai pihapiirissä). Kyllä ovet silti yöksi laitetaan lukkoon. Ainut mikä hämää on se että miksi Empun vieras ensin tulee sisään ryminällä ja sitten soittaa ovikelloa, vaikka tekstistä ei ainakaan käy ilmi että ovi olisi välillä lukittu...

      Lainaa

    15. Tulos: +39 (47 ääntä)
      Me asutaa maalla eikä kyllä tulis mieleenkää pitää ovia lukossa päivällä... Pari kertaa kyllä yks juoppo pelmahtanu toho eteisee mutta ei se enää oo parii vuotee käyny, liekkö kupsahtanu...

      Lainaa

    16. Tulos: +44 (46 ääntä)
      olen asunu lapsuuteni pienellä paikkakunnalla eikä meidänkään omakotitaloa pidetty lukossa paitsi kesäisin kun lähdettiin useaksi viikoksi lomalle. mulla oli eka kerran oma kotiavain vasta kun muutin omilleni. joululomalla kävin kotona taas toteamassa että siellä tosiaan lompsi ovesta sisälle milloin kukaki, veljen, siskon tai isän kavereita. ei meillä tosin ole koskaan ollu edes ovikelloa :)

      Lainaa

    17. yli opistö hörhö 14.1.2014 20:24
      Tulos: +15 (35 ääntä)
      Onneksi asun kerrostalossa niin tällaista "ovista sisään luvatta" ei oikein voi tapahtua, ovi kun on aina lukossa. Mutta siis voi luoja mitä ihmisiä. Mulla ei ikinä riittäis pokka vaan kävellä toisen kotiin ilman että soittaisin ovikelloa tai koputtaisin.

      Lainaa

    18. Tulos: +21 (29 ääntä)
      jebukebu: Hei vähän sympatiaa nyt noille mokien kirjoittajille, asuvat jossain niin slummissa ettei ole edes lukkoja ovissa. Tai älyä päässä käyttää niitä.
      muute hyvä mut slummi ? :D:D excuse me

      Lainaa

    19. Tulos: +41 (45 ääntä)
      Ei meillä ainakaan ole ovet omakotitalossa ikinä lukossa, harvoin edes öisin ja välillä auki jopa kauppareissun ajan. Tämä paikka on niin mettässä, että ei tänne osaa tulla, jos ei tiedä, mihin on menossa. Naapurit tietää, ja ne on asiallisia tyyppejä. Hauskoja tilanteita joskus tullut, kuten tänä syksynä kun eteisessä oli yhtäkkiä mies haulikon kanssa (metsälle menossa toki eikä meitä uhkaillut :D).

      Lainaa

    20. Tulos: +24 (34 ääntä)
      Rakastunut humalainen nainen, tuo yksi luomakunnan ärsyttävimmistä (ja randomeimmista) otuksista.

      Lainaa

    21. Tulos: +26 (28 ääntä)
      Itsekin mietin eka, että miten ne sinne sisälle pääsi ilman avainta...Mutta sitten hoksasin että mun täti itseasiassa pitää aina ovea lukitsemattomana kun on kotona, ja niin pidettiin meillä lapsuuden kodissakin. Että ehkä se ei omakotitaloalueilla niin kummallinen ilmiö olekkaan.

      Lainaa

    22. Tulos: -1 (13 ääntä)
      Jessicaexcuse me
      Saat anteeksi.

      Lainaa

    23. Tulos: +19 (23 ääntä)
      Meilläkin ovet auki lähes yötäpäivää, ei niitä muista lukita, eikä ole oikeastaan tarvettakaan kun on pieni kaupunki eikä asuta ihan ydinkeskustassa :) Tosin oon itekkin välillä avaamassa ovea avaimella kun ovi on niin tiukka että luulen miehen laittaneen lukkoon sen :D Meillä ollut kotona aina ovet auki, oman elämäni ajan on ollut kotiavain 4 vuotta ja sitä en ole muistanut ottaa lähtiessä mukaan 12 kertana :D

      Lainaa

    24. Tulos: +21 (25 ääntä)
      Onpas luottavaista porukkaa täällä kun ovetkin voi pitää lukitsematta yötä päivää. Mitäs sitten, kun oikeasti joku hullu tulee vaikka keskellä yötä sisään? :D Kauhea tapa herätä! Ehkä oon vain tosi vainoharhainen, mutta en kyllä kieltämättä ikinä jättäisi ovia yöksi lukitsematta, edes omakotitalossa. Ihan kaiken varalta. Kun olin pieni ja asuin lapsuudenkodissani (omakotitalossa), meillä hommattiin aina joku naapuri hakemaan postitkin loma-aikoina kun ei oltu kotona, koska täyteen ahdettu postilaatikko houkuttelee varkaita. Ei olis tullut kyllä mieleen jättää oviakaan auki. Toisaalta on kyllä harmillista, että nykymaailmassa pitää olla niin kovin varovainen eikä voi luottaa muihin ihmisiin. :S

      Lainaa

    25. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Pakko myöntää, että kyllä piristi mokat päivää :) Itellä käyny vähä sama homma kun empulla, mutta kyseessä oli vaan vähän vanhempi herrasmies :D

      Lainaa

    26. Napanöyhtä 15.1.2014 18:06
      Tulos: +15 (23 ääntä)
      Meilläpä on avainkin ulko-ovessa. Ovia avaavan koiran takia ovet pidetään lukossa, mutta ulkopuolella on avain just sitä varten että pääsee sisään ilman avaimia, jos vie vaikka roskat, käyttää koiria lenkillä, tekee pihatöitä jne. Avainta kääntämällä tututkin tulevat sisään, koska meillä ei kukaan vaivaudu avaamaan ovea jos joku tuttu on sovitusti tulossa. Naapurin mukelot toki ravaavat sopimattakin, ja samalla tyylillä hekin tulevat sisään. Ei ole tullut mieleen pelätä rosvoja ja mörköjä.

      Lainaa

    27. Tulos: +8 (14 ääntä)
      riesa: Eikö kukaan pidä enää ovea lukossa?
      Ei omakotitaloissa yleensä ainakaan maaseudulla.

      Lainaa

    28. Tulos: -14 (28 ääntä)
      Ootte te ihme porukkaa. Ovet pidetään AINA lukossa. Avain on AINA taskussa kun ollaan oven ulkopuolella. Jos vien roskat niin ovi on lukossa sillä aikaa kun olen ulkona, roskikselle on ovelta neljä metriä. Samoin vessan ovi lukitaan aina vaikka asutaan yksin. Nukkuessa makuuhuoneen ovi on myös lukossa.

      Lainaa

    29. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Hei onks kukaa viel sanonu et LUKOT ON KEKSITTY!! :D

      Lainaa

    30. Tulos: +9 (25 ääntä)
      Wut?: Ootte te ihme porukkaa. Ovet pidetään AINA lukossa. Avain on AINA taskussa kun ollaan oven ulkopuolella. Jos vien roskat niin ovi on lukossa sillä aikaa kun olen ulkona, roskikselle on ovelta neljä metriä. Samoin vessan ovi lukitaan aina vaikka asutaan yksin. Nukkuessa makuuhuoneen ovi on myös lukossa.
      Sä oot se neurooseista kärsivä hullu!:D:D

      Lainaa

    31. Napanöyhtä 17.1.2014 10:43
      Tulos: +10 (22 ääntä)
      Wut?: Ootte te ihme porukkaa. Ovet pidetään AINA lukossa. Avain on AINA taskussa kun ollaan oven ulkopuolella. Jos vien roskat niin ovi on lukossa sillä aikaa kun olen ulkona, roskikselle on ovelta neljä metriä. Samoin vessan ovi lukitaan aina vaikka asutaan yksin. Nukkuessa makuuhuoneen ovi on myös lukossa.
      Miksi? Mikä sinua pelottaa niin kovin? Tuollainen toiminta se vasta poikkeavaa onkin. Ellei tämä sitten ollut jonkinlaista sarkasmia?

      Lainaa

    32. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Miksi te edes kysytte? Eikö teillä ole mielikuvitusta keksiä mitä kaikkea voi tapahtua? Joku voi murtautua taloon juuri kun olet paskalla, ja jos ovi on auki niin et ehdi vetää housuja jalkaan. Sitte poliisit löytää sut housut nilkoissa. Tai kun viet roskia niin joku deeku ryntää puskista sun taloon ja vetää oven lukkoon, sitten olet oman kotisi pihalla lukkojen takana kun deeku juo sun kaljas jääkaapista. AINA KAIKKI tapahtuu vähintään niin huonosti kuin voi kuvitella, monesti vielä huonommin. Ainoa mitä voit tehdä on yrittää varautua pahimpaan ja epätodennäköisimpäänkin mitä voit keksiä.

      Lainaa

    33. Tulos: +5 (17 ääntä)
      Itse asun vielä isossa kaupungissa, Lähiössä kylläkin ja rivitalossa, eikä meillä kyllä koskaan ovet ole lukossa kun kotona ollaan... Miksi tarvisi olla? "Rosvo voi tulla sisään"- pelko, on yhtä suuri todennäköisyys, kiun että kävelet jalkakäytävällä ja auto voi ajaa päälle, kyllähän niin VOI käydä... Ja jos nyt joku Jonna tai muu sekopää laitapuolen kulkija tuppaa sisään niin siitähän saa vain hyvät naurut! :)

      Lainaa

    34. Napanöyhtä 17.1.2014 21:29
      Tulos: +11 (23 ääntä)
      Wut?: Miksi te edes kysytte? Eikö teillä ole mielikuvitusta keksiä mitä kaikkea voi tapahtua? Joku voi murtautua taloon juuri kun olet paskalla, ja jos ovi on auki niin et ehdi vetää housuja jalkaan. Sitte poliisit löytää sut housut nilkoissa. Tai kun viet roskia niin joku deeku ryntää puskista sun taloon ja vetää oven lukkoon, sitten olet oman kotisi pihalla lukkojen takana kun deeku juo sun kaljas jääkaapista. AINA KAIKKI tapahtuu vähintään niin huonosti kuin voi kuvitella, monesti vielä huonommin. Ainoa mitä voit tehdä on yrittää varautua pahimpaan ja epätodennäköisimpäänkin mitä voit keksiä.
      KAIKKI on toki mahdollista. Meteoriitti voi tippua niskaan työmatkalla tai karannut lehmälauma voi talloa sinut kuoliaaksi kauppareissulla. Rattijuoppo rekkakuski voi ajaa makkarin seinästäsi läpi kun olet nukkumassa, etkä voi asialle mitään. Kaikkea ei kannata pelätä ja varoa. Hulluksi siinä tulee.

      Lainaa

    35. Tulos: +5 (11 ääntä)
      miten: Emppu: Miten joku tulee asuntoon sisään toivottavasti ilman avainta?? Lukot on keksitty Jonna: Miksi sulla on kaveris avain (luulisin) jos se on vuosi sitten muuttanut pois?? T:hämmentynyt ihminen
      tuskin mitään avainta sentään on. kaikki ei pidä ovia lukossa esim jos asuu vaikka omakotitalossa. ite menin aina kans kaverin luo aina samalla tavalla. paitsi vielä jääkaapille ku meillä ei ollu ikinä syötävää. ne aina itekki sano että oo ku kotonas, ja niin todellakin olin siellä enemmän ku kotonani. jos on hyviä kavereita, voi tehä noin :)

      Lainaa

    36. Tulos: +2 (14 ääntä)
      Wut?: Ootte te ihme porukkaa. Ovet pidetään AINA lukossa. Avain on AINA taskussa kun ollaan oven ulkopuolella. Jos vien roskat niin ovi on lukossa sillä aikaa kun olen ulkona, roskikselle on ovelta neljä metriä. Samoin vessan ovi lukitaan aina vaikka asutaan yksin. Nukkuessa makuuhuoneen ovi on myös lukossa.
      nukutko vielä pumpulissakin? katothan aina sängyn alle ettei oo mörköjäkin? tuo se vasta ihmetouhua onkin. huhhuh. ja muistakin varoa ettet tukehu porkkanaan!

      Lainaa

    37. Tulos: +2 (8 ääntä)
      jeba: Omakotitaloissa tai rivitaloissa asuvilla ulko-ovi on varmaankin usein lukitsematta, joten ei sinne tarvitse avaimia sisälle päästäkseen. Ainakaan itse en ikinä päiväsaikaan ole omakoti- tai rivitalon ovea lukinnut, jos olen kotona ollut. Kerrostaloissa asia on tietysti eri.
      Kai te sentääs yöksi ovet lukitsette...?

      Lainaa

    38. että tämmöstä 18.1.2014 21:47
      Tulos: +5 (13 ääntä)
      Lapsuuden asuin tuppukylässä, jossa päällisin puolin olikin rauhallista. Jännä vaan et juopot tuppaili sisälle. Useimmiten olin sillon yksin, kun äiti oli (tien toisella puolen kylläkin) kaupassa, mutta pelotti kai se olla pienenä yksin sellaisessa tilanteessa vaikkei vaaraa varsinaisesti ollutkaan. Nyt kun aikuisiällä muutettiin omakotitaloon, meillä oli yleensä päivisin ovet auki. Minä olin sillon työtön ja mies kävi töissä. Ette uskokaan ku sai harvase päivä säikkyä kun jos minkälaista tyyppiä käveli pokkana sisälle kyyläilemään ympärilleen. Jotkut edes viittiny selitellä sisälle lompsimistaan vaan lähti pois. Nyt varsinkin pienen lapsen kans laitan ihan taatusti ovet lukkoon. Sama mulle vaikka haukkuisitte vainoharhaiseksi tms. mutta minusta minulla on oikeus yksityisyyteeni omassa talossa ilman että nuuskijat tulevat pokkana sisään. Niin, ja muistakaa toki sitten itkeä kohtaloanne, kun sitten tuleekin se päivä kun omaisuus viedään tai raiskataan tms :)

      Lainaa

    39. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Enpä ole ikinä kuullut, että johonkin taloon ''harvase päivä'' tulisi sisään kutsumattomia vieraita o.O Jotenkin en siis usko tuohon :u

      Lainaa

    40. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Oli sitten niin rakastunu siihen Jasoniin että kävi oikein tarpeillaan sen (luullulla) pihalla. Me pidetään kans päivisin ovea lukitsemattoman jos ollaan itse kotona, mutta yöks ja poissa ollessa lukkoon. Tosin nykyään pidän useemmin lukossa päivälläkin kun paikallinen kylähullu keksi ruveta piipahtelemaan meillä kylässä kutsumatta. yhille tutuille se oli peräti ängenny emännän viereen sänkyyn runkkaamaan. Että näin täällä.

      Lainaa

    41. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Jonnan tykkääjissä on Matilda ;D Juuri kun sain unohdettua tuon uusimmista mokista :'D

      Lainaa

    42. Fantasiahörhö 24.5.2014 12:30
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      Eipä meilläkään landella pidetä päivällä ovia lukossa. Minun asuessa ei yölläkään (pitihän mun päästä sisään, keskellä yötä, kännissä) Avaimia harvemmin olen käyttänyt, ja menen hyvin hämmilleni jos ovi on lukossa Erään ''ihastuttavan'' sukulaisen takia, ovia ollaan alettu pitää lukossa. Varaston tms. Kyllä on välillä kivoja ylläreitä tullut silti päivällä herätessä. Olet vaikka alakertaan menossa (kesä, puolialasti) hakemaan aamukahvia tms. ja huomaat ruokapöydän ääressä jonkun viitisen ihmistä istuskelemassa kahvilla.. Nopeat moikat ja nopeasti takas yläkertaan :D On se nuorena hieman noloa, nykyään varmaan jatkaisin vain kävelyä. Oma koti, omat vaatteet ja sillee:D

      Lainaa

    43. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Wut?: Miksi te edes kysytte? Eikö teillä ole mielikuvitusta keksiä mitä kaikkea voi tapahtua? Joku voi murtautua taloon juuri kun olet paskalla, ja jos ovi on auki niin et ehdi vetää housuja jalkaan. Sitte poliisit löytää sut housut nilkoissa. Tai kun viet roskia niin joku deeku ryntää puskista sun taloon ja vetää oven lukkoon, sitten olet oman kotisi pihalla lukkojen takana kun deeku juo sun kaljas jääkaapista. AINA KAIKKI tapahtuu vähintään niin huonosti kuin voi kuvitella, monesti vielä huonommin. Ainoa mitä voit tehdä on yrittää varautua pahimpaan ja epätodennäköisimpäänkin mitä voit keksiä.
      Siinä oli kyllä pessimismi pähkinänkuoressa :'D

      Lainaa

    44. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Naali: Kai te sentääs yöksi ovet lukitsette…?
      No, oven saa auki ulkoa pelkästään avaimella.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: osoite, talo, kännissä, sekaisin, muuttaa, muutto, kaveri, tuntematon