Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hyväksikäytön hyväksyjät

Heidän mielestään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä rankaistaan liikaa.
Suurenna näkymä
VAROITUS: Tämän lukeminen saattaa aiheuttaa aggressioita. Hyväksikäytön hyväksyjät

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 147 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1559 (1671 ääntä)
   Go pedofiilit go... Ja mitä toi "Aploodit sille naiselle joka EI ole ollut yhdynnässä alle 16-vuotiaana YLI16-vuotiaan kanssa" on tarkoittavinaan? Kai mäkin nyt sitte saan aplodit Kasperilta?

   Lainaa

  2. Tulos: +507 (535 ääntä)
   Eikös tästä ole saatu jo ennakkotapaus hovioikeudesta, että erästä henkilöä ei tuomittu seksuaalisesta hyväksikäytöstä, koska voitiin kiistattomasti osoittaa, ettei hän voinut tietää vastapuolen olevan alaikäinen... (Esim. todistettavasti portsarillisesta baarista pokattu pano.)

   Lainaa

  3. Tulos: +713 (757 ääntä)
   Aplodit otettu vastaan myös, kiitos vaan Kasperi^^

   Lainaa

  4. Tulos: +720 (756 ääntä)
   Boss93: Eikös tästä ole saatu jo ennakkotapaus hovioikeudesta, että erästä henkilöä ei tuomittu seksuaalisesta hyväksikäytöstä, koska voitiin kiistattomasti osoittaa, ettei hän voinut tietää vastapuolen olevan alaikäinen… (Esim. todistettavasti portsarillisesta baarista pokattu pano.)
   Sen nyt voi vielä jotenkin ymmärtää, että jos joku ihan oikeasti ei voinut millään tietää henkilön oikeaa ikää (esim. juuri baarissa), mutta vaarana ovat juuri nämä Kasperit ja Juhanat, jotka sitten yrittävät käyttää tätä porsaanreikänä ja deittailla TIETOISESTI sakkolihaa koska "ei muka tiennyt". "Mikset tekijä kiistänyt kaikkea loppuun asti?" Iljettävää. Eikö heidän päihinsä mene se sanan "hyväksikäyttö" merkitys? Vaikka rinnat olisivat lattiaan asti, niin he ovat hyväksikäyttäneet nuoren ihmisen haavoittuvuutta, hyväksynnänhakua, kokeilunhalua, kiimaa ja kaikkea sitä, mitä nyt pienessä mielessä liikkuukaan.

   Lainaa

  5. Tulos: +455 (471 ääntä)
   Seksin suojaikäraja 16v meinaa sitä, että vanhempi osapuoli voi saada syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, vaikka lakanoita oltaisiinkin laulatettu yhteistuumin. Syyte voidaan nostaa vielä vuosienkin päästä tapahtuneesta. Ainakin mua vois kuumottaa jos olisin Juhanan pöksyissä...

   Lainaa

  6. Tulos: +752 (782 ääntä)
   Mitä hemmettiä joku 21v edes näkee 14-vuotiaassa teinissä muuta kuin kireän lihan? Siis onhan ton ikäsillä jo aivan eri elämäntilanteetki, enkä usko että kukaan 14v on vielä henkisesti parikymppisen tasolla. Tai no, poikkeukset vahvistaa sit säännön. Iljettävää tommonen lasten hyväksikäyttö kyllä. Mäki kattosin tosi kieroon jos joku mun 21-vuotias tuttu sanois seurustelevansa 14-vuotiaan varhaisteinin kanssa.

   Lainaa

  7. Tulos: +446 (474 ääntä)
   Ei helvetti, mikä asenne Kasperilla on. Eikö omaa ikäluokkaa ole tarjolla vai mikä mättää? Aikuisen ihmisen tulisi ymmärtää, että teinit ovat vielä teinejä, täysiä kakaroita, eivätkä valmiita tuollaisiin suhteisiin. Ja vaikka teini olisikin valmis niin aikuisen tulee silti torpata. Jos jostain syystä lopttaisin suhteen mieheen heti alkuunsa ja ilman mitään selittelyjä ja mahdollisuuksia anteeksiantamiseen, se olisi ala-ikäiseen sekaantuminen.

   Lainaa

  8. Tulos: +375 (421 ääntä)
   no huhhuh pedarit on kuvottavia mut ei nekää yleensä oo niin tyhmiä että ilmottaa itsestään facessa

   Lainaa

  9. Tulos: -597 (705 ääntä)
   En ymmärrä mitä pahaa siinä on jos 14vuotias ja 23vuotias harrastaakin seksiä tai on muuten yhdessä jos kumpikin tekee mitä tekee omasta vapaasta tahdostaan eikä pakotettuna. Ellen ole väärin ymmärtänyt niin jokaisella on täysi oikeus itse määrätä omasta kehostaan. ... en ymmärrä, en sitten ollenkaan miksi yritetään pakottaa toiset omaan tahtoonsa (koska minä olen aikuinen ja minä TIEDÄN mikä on väärin ja mikä oikein, jumankauta mitä tekopyhyyttä!!) ihmiset ajatelkaa omilla aivoillanne älkääkä menkö kaikenmaailman massa-ajatusten mukana... :D öitä.

   Lainaa

  10. Tulos: +271 (287 ääntä)
   Kasperi on samanlainen kuin eräs Iltalehden keskustelupalstan kirjoittelija. Aina kun kritisoi Suomen suojaikärajan korkeutta, unohtaa autuaasti mainita että monessa maassa Euroopassa on sama ikäräja tai jopa korkeampi (esim. Irlannissa on 17 ja Maltalla 18. Aasiassa paikoin vieläkin korkeampi.

   Lainaa

  11. hohhoijjaa 16.1.2014 4:45
   Tulos: +2034 (2088 ääntä)
   Kaikki jotka EIVÄT ole harrastaneet seksiä alle 16-vuotiaana yli 16-vuotiaan kanssa, pistäkää peukkua. Halu lähinnä saada Kasperin idioottimaisuus paremmin esille & kädet kipeäksi aplodeista.

   Lainaa

  12. munat pois 16.1.2014 5:34
   Tulos: +233 (309 ääntä)
   Tyypillinen pedo joka kanssa ajattelee että kaikki muutkin miehet ovat pedoja, tuo "99 sadasta miehestä pidätettäis" kommentti kertoo kuinka itsekeskeinen ääliö on kyseessä. Ei kykene tajuamaan että ei, kaikki ei tosiaan ajattele niin kuin hän. INB4 KAIKKI SAATANAN ITKU-IIKAT JA MUUT LÄSSYTTÄJÄT JOTKA OVAT NÄPPIKSET VALMIINA TULOSSA KITISEMÄÄN EFEBOFIILIASTA: Ketään ei vittu kiinnosta painukaa peelot turkuun itkemään, jos eka asia mikä teille tulee tässä asiassa mieleen on ruveta mussuttamaan efebofiliasta niin teillä ei ole ihan prioriteetit kasassa

   Lainaa

  13. Tulos: +242 (308 ääntä)
   Tässäkin tapauksessa kukaan ei ole pedofiili, vaan hebefiili. Pedofiilia kiinnostaa kehittymättömät lapset, hebefiiliä teinit. Joka tapauksessa Vatikaanissa on suojaikäraja 12 vuotta. Pervojen mekka. Ei ihme, että papit panee ja panee.

   Lainaa

  14. Tulos: -144 (272 ääntä)
   Naurattaa aina nää sankarit ketkä haukkuu pedofiileiks juurikin näitä 14-15v teinien kuluttajia. Pedofiili jos ois kyseessä niin yläikäraja on ehkä se ~12v.

   Lainaa

  15. Tulos: +390 (402 ääntä)
   Valitettavasti tiedän moniakin, reilustikin yli 20-vuotiaita, jotka rullaavat noiden esiteini-ikäisten kanssa. En toisaalta yhtään ihmettele, henkinen taso kun on jäänyt juuri sinne, ei kai kenellekään oman ikäiselle kelpaakaan... Se valitettavasti ei taida käydä lieventävänä asianhaarana oikeudessa. Jos ikää löytyy yli kaksikymmentä vuotta ja elämän sisältönä on ajeluttaa teinejä autolla ympäri kylää ja käydä hakemassa sekä tupakkaa että alkoholia takapenkin teineille (ja vieläpä pukille pääsyn helpottamiseksi)... voi reppanaa. Eikä nyt ollenkaan hyvällä tapaa käy sääliksi.

   Lainaa

  16. Tulos: +68 (104 ääntä)
   Kiitos ablodeista :)

   Lainaa

  17. Tulos: +311 (323 ääntä)
   Nuoruudessa tuo neitsyyden menettäminen oli iso juttu, mutta voi kuinka onnellinen nyt olenkaan, ettei se mennyt alle 16-vuotiaana.

   Lainaa

  18. Tulos: +295 (305 ääntä)
   Kasperi joutuu lätkimään käsiä yhteen varmaan melko monta tuntia kun sille selviää kuinka moni tyttö onkaan hänen olettamiensa normien ulkopuolella.

   Lainaa

  19. Tulos: +50 (216 ääntä)
   Itsehän aloin 15-vuotiaana seurustelemaan 20-vuotiaan miehen kanssa. Vaikka tiet myöhemmin erosivatkin,neljän vuoden seurustelullamme on merkittävä osa mun elämässäni.tänä aikana hankin itselleni ammatin,työn,opin huolehtimaan raha-asioista,taloudesta. Tämän kerron siksi,että asiat ei aina ole mustavalkoisia ja poikkeuksiakin on olemassa :)

   Lainaa

  20. Tulos: +276 (294 ääntä)
   Harmittaa kyllä tällainen asenne. Juu, ehkä jos ihan aidosti ja oikeasti se 14-v haluaa neitsyydestään päästä ihan omasta halustaan ja välttämättä vielä tuollaiselle idiootille niin joo okei, ehkä se jollain tasolla on hyväksyttävää. Mutta tässä pääsemmekin nyt siihen, että miksi suojaikäraja on niin "korkea". Sen ikäiset eivät kaikki välttämättä ihan todella vielä osaa ymmärtää seksiä ja sen merkitystä oikeassa suhteessa vaan suostuvat (ehkä jopa itse ehdottavat) sitä sen vuoksi, että kuvittelevat sen olevan jonkinlainen velvollisuus. Ja mahdollisesti muu teinipälliporukka painostaa vieressä, että "se jättää sut, jos et pane". Eli voivat sen kumppanin käytöksestä huolimatta olla ns. pakotettuja tai painostettuja seksiin. Ja juurikin se ymmärtämättömyys siinä iässä on syy tuohon suojaikärajan korkeuteen. Kiitokset aplodeista Kasperi.

   Lainaa

  21. Tulos: +49 (69 ääntä)
   Ja huomautan vielä, että niitä poikkeuksiakin varmasti tosiaan on niinkuin Pöö tuossa jo mainitsi.

   Lainaa

  22. Tulos: +129 (159 ääntä)
   Entinen kaverini seurusteli 13-vuotiaana 21-vuotiaan kanssa ja harrasti seksiäkin. Sai tosta huoran maineen sitten. Nyt 17-veenä hirveet traumat sen takia, joutunu teholle itsetuhoisuuden takia ja pullautti vielä vauvankin kahen abortin jälkeen :( mua niin harmittaa kun sillä on ollu niin huono lapsuus/murrosikä ton takia.

   Lainaa

  23. Tulos: -76 (186 ääntä)
   Arcon: Harmittaa kyllä tällainen asenne. Juu, ehkä jos ihan aidosti ja oikeasti se 14-v haluaa neitsyydestään päästä ihan omasta halustaan ja välttämättä vielä tuollaiselle idiootille niin joo okei, ehkä se jollain tasolla on hyväksyttävää. Mutta tässä pääsemmekin nyt siihen, että miksi suojaikäraja on niin “korkea”. Sen ikäiset eivät kaikki välttämättä ihan todella vielä osaa ymmärtää seksiä ja sen merkitystä oikeassa suhteessa vaan suostuvat (ehkä jopa itse ehdottavat) sitä sen vuoksi, että kuvittelevat sen olevan jonkinlainen velvollisuus. Ja mahdollisesti muu teinipälliporukka painostaa vieressä, että “se jättää sut, jos et pane”. Eli voivat sen kumppanin käytöksestä huolimatta olla ns. pakotettuja tai painostettuja seksiin. Ja juurikin se ymmärtämättömyys siinä iässä on syy tuohon suojaikärajan korkeuteen. Kiitokset aplodeista Kasperi.
   En ole uskossa, mutta kuulostan ehkä vanhoilliselsta, kun sanon, että mun mielestä sitä neitsyyttä pitäisi vaalia! Itse menetin neitsyyteni nykyiselle avomiehelleni, jonka kanssa ollaan seurusteltu kohta 6 vuotta.. Sitä ennen tietenkin ollut suhteita, mutta jokaikisen vastaantulevan 2lahkeisen kanssa en ajatellut hypätä suoraan sänkyyn, vaan antaa neitsyyteni jollekkin, joka sen ansaitsee. Mielestäni ajatus "mitä aikasemmin pääsee eroon neitsyydestään, sen parempi!" on ihan hirveä! Pyytäkää vanhempianne viemään teidät 6- vuotiaina jonnekkin jossa miehet maksaa 100 euroa teidän ihanasta pikkupimpistä..

   Lainaa

  24. Tulos: +218 (248 ääntä)
   Huuto-oksennus! 23 tai 24-vuotiaan miespuolisenkin ihmisen kuvittelisi olevan aikuinen, joka löytää ikäistään seuraa. Kehitystasossa PITÄISI olla jonkinmoinen ero, jos toinen on 24 ja toinen 14. Lähestypä mun tytärtäni, niin en uhkaile, toteutan välittömästi!!!

   Lainaa

  25. Tulos: +40 (60 ääntä)
   Mä olen tasan kerran harrastanut seksiä itseäni nuoremman kanssa. Oltiin tosin molemmat täysi-ikäisiä, ikäeroa 10kk. Sen jälkeen ne nuoremmat riittikin... :-D

   Lainaa

  26. Mahtisonni 16.1.2014 8:43
   Tulos: -173 (205 ääntä)
   Hyvä pojat! Mitä nuorempi sitä herkumpi!

   Lainaa

  27. Tulos: +94 (126 ääntä)
   Tunnen pariskunnan, jotka rupesivat seurustelemaan n. 35v. sitten tytön ollessa 14 ja miehen 21v. Seksiä suhteeseen ei tuolloin kuulunut, vaan vasta naimisiin mentyään (tytönkin ollessa jo täysi-ikäinen). Siitä huolimatta minusta kuvio oli täysin... luonnoton kai on oikea sana. No, nyt ovat kuitenkin edelleen naimisiss, ison porukan vanhempia ja jo isovanhempiakin.

   Lainaa

  28. Tulos: +321 (337 ääntä)
   Hei siis mitä helkkaria. 14-vuotias on SEISKALLA? Siis just päässyt ala-asteelta! Se, että joku parikymppinen yrittää edes väittää, että on jotain hyväksyttävää syytä vokotella tuon ikäsiä on oksettavaa, harhaista ja tosi säälittävää. Meikkikerros, lyhyet hameet tai avoinaiset kaula-aukot ei voi kaikkee peittää, lapsi on silti lapsi.

   Lainaa

  29. Tulos: +236 (264 ääntä)
   Kyllä siinä on aikamiehellä päässä pahasti vikaa jos alaikäiset tytöt himottavat. Ja vaikka se 14v ihan itse omasta tahdostaan ehdottelisi ja suorastaan syliin heittäytyisi, pitäisi sen aikuisen tajuta kieltäytyä. Kas kun 14v on ihan täysi kakara vielä, eikä todellakaan ole tarpeeksi kypsä seksiin ylipäätään. Minua henkilökohtaisesti kuvottavat nuo parikymppiset vajaamielet jotka pikkulikkoja kuolaavat.

   Lainaa

  30. Tulos: +198 (204 ääntä)
   Ja siis ei, se ei ole "okei" ja "ihan hyväksyttävää", kamoon ihmiset! NELJÄTOISTA! Ei noin nuori osaa vielä ajatella huomista pidemmälle, sen takia se suojaikäraja onkin olemassa. Se on aikuisten vastuu suojella nuoria tuontyylisiltä huonoilta valinnoilta. Ootteko te ite niin nuoria, että teidän silmin toi kuvio ei oo niin järkyttävä, vai mitä ihmettä? Ei kai nykyään ihan oikeesti oo yleisenä tapana yläasteelaisten pyöriä yli kakskymppisten kanssa?

   Lainaa

  31. Tulos: +77 (89 ääntä)
   Hyi saatana...

   Lainaa

  32. äläläläl 16.1.2014 9:30
   Tulos: -224 (254 ääntä)
   Naiset on vaan sellaisia koko kylän polkupyöriä, jotka haluavat tarjota kamelinvarvastaan kaikille.

   Lainaa

  33. Tulos: +41 (91 ääntä)
   Jepjep, arabimaissa se suojaikäraja taitaa olla jotain 6. Mikä hieno maa. Pitäis saada joku julkinen lupa piestä noi tommoset idiootit, jotka edes haaveilee ton ikäsistä tytöistä! Varmuuden vuoks tommoset vaa linnaan, nii oppis olemaan. Siellä saaki sit ihan toisenlaista huomiota sit toivottavasti.. :)

   Lainaa

  34. Tulos: +105 (109 ääntä)
   Kaigo: Mitä hemmettiä joku 21v edes näkee 14-vuotiaassa teinissä muuta kuin kireän lihan? Siis onhan ton ikäsillä jo aivan eri elämäntilanteetki, enkä usko että kukaan 14v on vielä henkisesti parikymppisen tasolla.
   Paitsi jos se parikymppinen on vielä henkisesti 14-vuotiaan tasolla, kuten tämän herran tapauksessa.

   Lainaa

  35. Tulos: +50 (80 ääntä)
   En minä nyt pedofiiliksi välttämättä lähtisi 14-vuotiaan kanssa seksiä harrastanutta kutsumaan. Luulisin, että suurin osa tuollaisista ei tunne vetoa niihin lapsimaisiin ominaisuuksiin tytössä vaan enemmänkin niihin naisellisiin piirteisiin. Mutta mistäpä tästä voi varma olla. Hyväksikäytöksi tuollainen kyllä tosi helposti menee ja pitäisi pystyä jättämään väliin.

   Lainaa

  36. Puolikiero_savolainen 16.1.2014 10:10
   Tulos: +154 (178 ääntä)
   Lapsen hyväksikäyttö on lapsen hyväksikäyttöä vaikka kuinka asiaa koittaisi kaunistella itselleen edulliseksi. Kuulkaas pedot, nämä 14-v tytöt voivat näyttää aikuisilta fyysisesti, mutta henkisesti he ovat vielä täysin LAPSIA. Ja te osaatte käyttää hyväksenne heidän "lapsellisuutta", joka on todella iljettävää ja saa minussa vihan nousemaan. Toivottavasti joku päivä vielä Suomessa saadaan näiden rangaistukset sellaiselle tasolle, että osoite on aina tuomion jälkeen suljettuun taloon. Talossa te huomaatte, miten 99 % miehistä arvostavat teitä, ellette sitten napota lisko-osastolla, jossa saatte miettiä tekojanne 23 h päivässä ypöyksin..

   Lainaa

  37. Tulos: +35 (63 ääntä)
   Aplodit, kiitos! V***n k***p**... Eihan tollaiset pa**anaamat tapaa noita tyttoja sitten muutama vuosi myohemmin, kun ne on jossain osastolla itsemurhayrityksen jalkeen tms...

   Lainaa

  38. Tulos: +104 (144 ääntä)
   178cm pitkä? Kuka 14-vuotias on niin pitkä? Ja että näyttäs vielä 27-vuotiaalta. Haluaisin nähdä sen varhaisteinin. Tai ehkä Kasperi määrittää iän tissien koon perusteella.

   Lainaa

  39. Tulos: +127 (143 ääntä)
   Kasperi varmaa aattelee et jos vauvalla ois isot tissit nii sitäki varmaa sais panna

   Lainaa

  40. Tulos: +332 (346 ääntä)
   Kerron omasta kokemuksestani.. Menetin neitsyyteni viikko sen jälkeen kun olin täyttänyt 14 vuotta. "Kumppani" oli minua juurikin 7v vanhempi mies. Minusta oli hauskaa hengata vanhemman kanssa, mutta seksiä en olisi halunnut. En kuitenkaan osannut/uskaltanut sanoa ei. Mies käytti minua muutamaan otteeseen hyväkseen, kunnes äitini sai tietää asiasta ja teki miehestä rikosilmoituksen. Koko oikeusprosessi oli nuorelle tytölle erittäin raskasta aikaa. Sain paniikkikohtauksia, kun satuin törmäämään mieheen bussissa, kadulla ja kaupassa. Aluksi kieltäydyin äitini ehdottamasta terapiasta, mutta puoli vuotta tapahtuman jälkeen halusin omasta tahdosta mennä puhumaan jonkun kanssa. Onneksi mies joutui linnaan, tosin vain kolmeksi kuukaudeksi, vaikka en ollut ensimmäinen hyväksikäytetty. Miehellä oli myös muutakin rikoshistoriaa taustalla.. joten ihmettelen kovastikkin Suomen rangaistuskäytäntöä. Itse sain 3000 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Se on pieni summa, sillä asian käsittelyyn on mennyt vuosia. Tapahtumasta on kulunut lähes 7 vuotta, mutta se vaivaa minua edelleen. Ei tosin enää kovin usein. Se kuitenkin vaikutti erittäin paljon minun seksuaaliseen kehitykseeni, enkä pitkään aikaan arvostanut kroppaani ja sitä, että minä olen oman kehoni herra. Suojaikärajat on syystä asetettu ja minua kuvottaa tuommoiset päälle parikymppiset, jotka hakeutuvat teinien seuraan.

   Lainaa

  41. Tulos: +99 (107 ääntä)
   Kuulun nähtävästi 1% naisista..... Ensimmäinen ukko siinä mielessä oli vasta 19-vuotiaana, melkein 20senä. Ei sitä teinien välttämättä tartte harrastaa seksiä kun eihän ne ole mieleltään vielä edes tarpeeksi kypsiä siihen hommaan vaikka keho ja hormoonit niin väittäisivät. Nyt 22 vuotiaana en voisi itse kuvitellakkaan olevani alaikäisen kanssa. Tuntuu likaiselta edes ajatella asiaa. Kyllähän se huomattavasti nuorempikin mies kävisi, mutta vasta 30senä kun ne kyseiset nuoret miehet olisivat itse edes yli 20iä. Hävettää edes ajatella että tuollaisia ihmisiä kuuluu melkein samaan ikähaarukkaan kuin minä! Mutta nähtävästi joillakin miehillä ei vielä ole ne p*llit laskeutunu ja lapsukaisia pitää katella ku naiset ei vielä kiinnosta!

   Lainaa

  42. Tulos: +119 (123 ääntä)
   Kiitokset aplodeista minunkin puolestani! Suojaikäraja on olemassa mielestäni myös siksi, ettei lapset saisi lapsia. Monikaan alaikäinen kun ei tiedä/muista/ymmärrä sitä, että jo siitä ekasta kerrasta voi tulla raskaaksi, kun ei kaikki täysi-ikäisetkään sitä aina tajua. Oli se kerta sitten vapaaehtoinen tai ei. Kyllä parikymppisten ihmisten pitäisi jo olla sen verran kypsiä, että jos joku varhaisteini osoittaa mielenkiintoa muutenkin kuin ystävänä, niin taputtaa nätisti päälaelle ja pyytää palaamaan asiaan kun ikää on tarpeeksi.

   Lainaa

  43. Tulos: +93 (105 ääntä)
   follde: En ymmärrä mitä pahaa siinä on jos 14vuotias ja 23vuotias harrastaakin seksiä tai on muuten yhdessä jos kumpikin tekee mitä tekee omasta vapaasta tahdostaan eikä pakotettuna.Ellen ole väärin ymmärtänyt niin jokaisella on täysi oikeus itse määrätä omasta kehostaan.…en ymmärrä, en sitten ollenkaan miksi yritetään pakottaa toiset omaan tahtoonsa (koska minä olen aikuinen ja minä TIEDÄN mikä on väärin ja mikä oikein, jumankauta mitä tekopyhyyttä!!) ihmiset ajatelkaa omilla aivoillanne älkääkä menkö kaikenmaailman massa-ajatusten mukana… öitä.
   Olet joo todellakin ymmärtänyt täysin väärin :D Jokaisella ei ole oikeutta itse määrätä omasta kehostaan tai päättää omista asioistaan. Aikuisella on, lapsella ei. 14-vuotias on lapsi. Kaikilla katsantotavoilla. Ja häntä koskee monet erilaiset säännöt kuin aikuista. Lapsen ei tule saada kaikkia haluamiaan asioita. Lapsi voi esimerkiksi haluta hypätä katolta ja kokeilla, josko hän osaisi lentää, koska Teräsmieskin tekee niin. Aikuisella on velvollisuus suojella kehittymätöntä ihmistä tuoltakin tempulta. Ihan vastaavasti aikuisella on velvollisuus kieltäytyä seksistä lapsen kanssa vaikka tämä kuinka väittäisi haluavan sitä. Suojaikäraja on ihan aiheellisesti 16 ja monissa maissa ihan aiheellisesti vielä korkeampi. Kutsu sitä tekopyhyydeksi jos haluat, minä kutsun sitä maalaisjärjeksi. Jos samanikäiset tai vanhemmat ihmiset eivät viehätä aikuista, niin kannattanee mennä juttelemaa tästä jollekin, koska kaikki ei päässä ole silloin ihan kunnossa. Deal with it!

   Lainaa

  44. Varmaan useampi kuin uskotkaan 16.1.2014 11:51
   Tulos: +87 (99 ääntä)
   178cm pitkä? Kuka 14-vuotias on niin pitkä?
   Kummajainen ilmoittautuu, huhuuuuuu. Onneksi lopetin pituuskasvuni siihen.

   Lainaa

  45. Tulos: -51 (97 ääntä)
   Kiitos aplodeista. Menetin neitsyyteni 17-vuotiaana 30-vuotiaalle miehelle. Olisin kuitenkin voinut "menettää" sen jo aikaisemminkin, ja tuokin kokemus oli oikein hieno. Läheiseni on seurustellut yli 10 vuotta itseään muutaman vuoden vanhemman miehen kanssa, ja tyttö oli 14-vuotias kun alkoivat seurustella. Vaikka ikäraja on ihan paikallaan, poikkeuksia löytyy jossa tällaiset suhteet ovat ihan ok ja hyväksyttäviä.

   Lainaa

  46. Tulos: +78 (94 ääntä)
   äläläläl: Naiset on vaan sellaisia koko kylän polkupyöriä, jotka haluavat tarjota kamelinvarvastaan kaikille.
   mitävittua ?

   Lainaa

  47. Tulos: +149 (157 ääntä)
   Olenko ainut joka ajattelee, että Juhanna on niin epätoivoinen naisten suhteen, että on valmis seurustelemaan 14 vuotiaan kanssa, koska aikuiset naiset eivät hänestä ole kiinnostuneita ja ainoot ystävät on alle 16-vuotiaita??

   Lainaa

  48. Tulos: +77 (93 ääntä)
   Mä en vaan tajua miten 20v+ miehet voi seurustella joidenkin näljätoistavuotiaiden kanssa. Onko ne niin tyhmiä ja lapsellisia, että henkinen ikä vastaa paremmin teinityttöjä? Ilmeisesti. Seksi on vain aikuisille ja kypsille ihmisille, mm. sen takia koska siitä voi pahimmillaan tulla lapsi. 14 vuotias tyttö ei ole todennäköisesti riittävän kypsä äitiyteen, joten hän ei ole riittävän kypsä seksiin. Henkisen iän perusteella arvoisin, että jutut miehetkään eivät tosin ole..

   Lainaa

  49. Tulos: +79 (103 ääntä)
   Mulla ei ole oikein mitään tulikivenkatkuista mielipidettä suuntaan tai toiseen. 14-vuotias voi olla fyysisesti kehittymätön, kehittynyt, henkisesti kehittynyt tai ei. 25-vuotias taas saattaa olla elämänhallintataidoiltaan täysin avuton, mutta nimellisesti kuitenkin aikuinen. Mielestäni on turhan yksioikoista ajatella, että jok'ikinen teini on täysin puolustuskyvytön, avuton ja kykenemätön pitämään puoliaan. Yhtä kapeakatseista on ajatella, että tietty numero tekee ihmisestä vastuullisen ja järkevän. Hyväksikäyttöä on monessa kirjossa. Henkistä, fyysistä, taloudellista, yms. ja tekijää tai uhria ei määritä aina yksin ikä. Se peräkammarin Pera Pajunummelta ei ehkä pysty vuorovaikutukseen ikäistensä kanssa. Ainoa vaihtoehto on sitten viihdyttää niitä sidukkaprinsessoja Corollan takapenkillä tai olla ilman sosiaalisia kontakteja. Ja joskus näissäkin kuvioissa Pera on se, ketä vedetään narun perässä. Surullista ja säälittävää, kyllä. Mutta ei se Pera kyllä aikuiselle naiselle tule koskaan kelpaamaan. Ainoa pariutumiskumppani tulee olemaan joku iki-Lissu, joka on henkisesti yhtä vajaa. Tasan ei mee nallekarkit. Kasperille kuitenkin vinkkinä, että kannattaa pysyä erossa sakkolihasta. Koska se on parhaillaankin laillisesti harmaalla alueella, moraalisesti tuomittavaa ja on siinä sekin mahdollisuus, että itse poltat näppisi tytön kanssa, joka on itseäsi älykkäämpi. Niin, ja kiitti niistä aplodeista.

   Lainaa

  50. Tulos: +53 (67 ääntä)
   Kun kyseessä on 14-vuotias, vapaa tahtokin on aika suhteellinen käsite.. 14-vuotiaalla ei ole vielä edes omaa identiteettiä vaan istutaan auton kyydissä, juodaan siideriä ja poltetaan tupakkaa koska se on coolia, uutta ja jännittävää. Seksikin uponnee aika pitkälti samaan kategoriaan. Heidän ikäisenä moni myös kokee seksin velvollisuudeksi johtuen heille vastineeksi tarjotuista päihteistä ja muista vastaavista "hyödykkeistä". On aika surullista, kuinka nuorena opitaan käyttämään omaa kehoa maksuvälineenä, ainakin jollain tasolla.

   Lainaa

  51. Tulos: +28 (40 ääntä)
   Just, tänne ne aploodit kans, eka kerta kun tuli vasta 17-vuotiaana. Tyyppi selkeesti luulee et kaikki likat on nuorena jotain jakorasioita vanhempien kundien kans :D

   Lainaa

  52. Tulos: +92 (96 ääntä)
   Voi mitä urpo tuo Kasperi.. Mä ite täytän tänä vuonna 17 ja oon yhä neitsyt, enkä ees harkinnu 14 vuotiaana hässiväni ketään yli 16 vuotiasta.. Siinä iässä mä vielä leikin kavereiden kanssa puistoissa ja mä en edes ajatellu seksiä...

   Lainaa

  53. Tulos: +74 (76 ääntä)
   taitaa olla aika vähä ihmisiä jokka ei saa aplodeja

   Lainaa

  54. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Jee, sain aplodit! Kiitos, kiitos. :D

   Lainaa

  55. Ananasakäämä 16.1.2014 16:19
   Tulos: +45 (57 ääntä)
   Mun nykyinen vaimo oli just täyttäny 16 ku alettiin seurustella, itse olin 21. Sillon se tuntu vähän oudolta seurustella niin nuoren kanssa, mutta nyt 6 vuotta myöhemmin ei kaduta. Molemmilla oli tullu fiilis: "Toi on mun". Mä arvioin sen ulkonäöltä 17 vuotiaaks ja se mut 19 joten oltiin ihan sopusuhtanen pari.

   Lainaa

  56. yli opistö hörhö 16.1.2014 16:27
   Tulos: +111 (121 ääntä)
   Mitä vittua nyt oikeesti??? En helvetti vieköön ikinä ole harrastanut seksiä alaikäisen kanssa, enkä tunne ketään joka niin olisi tehnyt. Tällä kaverilla se ei ole ihan kaikki muumit talossa. On tainnut muutaman kerran lapsiin sekaantua, eli nettivinkkiä olis ehkä ihan hyvä laitella. Puhun tälleen 25-vuotiaana 13-vuotiaan tytön isoveljenä.

   Lainaa

  57. Tulos: +76 (80 ääntä)
   Toki sitä itse ajatteli olevansa seiska luokkalaisena niin kovin kypsä ja aikuinen. Nyt kun itse on edelleen vasta 18 niin ajatus 14 vuotiaan kanssa seurustelusta on oikeasti kuvottava. Mitä noiden päässä liikkuu? Ettis oman ikäistä seuraa saatana.

   Lainaa

  58. Tulos: +66 (68 ääntä)
   Vaikka alle 16-vuotias suostuisi seksiin vanhemman ihmisen kanssa, niin heillä ei välttämättä ole niin paljon elämäkokemusta, että he pystyisivät arvioimaan, miten seksin harrastaminen vaikuttaa esim. heidän mielenterveyteensä. Teineillä on usein tarve antaa muille sellainen kuva, että he ovat paljon aikuisempia kuin oikeasti ovatkaan. Olihan se yläasteella "cool" olla humalassa ja polttaa tupakkaa ja vasta myöhemmin alkaa tajuta, että näytinpä idarilta kun oli 13-vuotiaana tupakka huulessa. Varsinkin jos teinityttö katsoo vanhempaa jätkää vähän ylöspäin, niin voi tuntua siltä, että seksistä kieltäytyminen ei ole "cool", vaikka toisen osapuolen suunnalta ei tulisikaan mitään varsinaista painostusta. Itsekin ajattelin joskus 15-vuotiaana, että kukaan muu ei varmaan ole enää neitsyt ja olisin halunnut päästä eroon siitä. Nyt kun on enemmän elämänkokemusta voi vaan sanoa, että luojan kiitos kukaan ei halunnut panna mua silloin, koska en olisi ollut valmis. Totta kai poikkeuksiakin on, mutta suojarajoja ei ole keksitty huvin vuoksi ja toivottavasti Kasperikin tajuaa tämän nyt kun löytää itsensä Feissarimokista.

   Lainaa

  59. Pituuskasvu loppunut 16.1.2014 18:47
   Tulos: +45 (53 ääntä)
   riesa: 178cm pitkä? Kuka 14-vuotias on niin pitkä? Ja että näyttäs vielä 27-vuotiaalta. Haluaisin nähdä sen varhaisteinin. Tai ehkä Kasperi määrittää iän tissien koon perusteella.
   En selannut alemmas katsomaan, onko joku jo vastannut tähän. Tytöillähän pituuskasvu loppuu aika pian menkkojen alkamisen jälkeen. 15-vuotiaat ovat keskimäärin jo täydessä pituudessaan. Toki poikkeuksiakin on, ettei kenenkään tarvitse älähtää, että "kyllä MINÄ vaan..." Lisäksi 178 cm on aikamoinen pituus naisella muutenkin. Mutta hetkeäkään en kyllä usko, että 14-vuotiasta voi erehtyä luulemaan 27-vuotiaaksi, jos vaan hiukankin kasvoja vilkaisee.

   Lainaa

  60. Tulos: -37 (47 ääntä)
   Koko avautuminen on täysin turha. Laissa otetaan jo huomioon eri ihmisten mahdolliset kehityserot ja tulkinnanvara. Toisin sanoen, 20v + 15v ei ole automaattisesti rangaistavaa; mutta toisaalta 18v +30v voi ollakin, tapauksesta riippuen.

   Lainaa

  61. Tulos: -74 (100 ääntä)
   On tässä kyllä noissa tytöissäkin vikaa.. Yläaste ikäiset pennut kuvittelevat olevansa aikuisia. Pukeutuminen on lähellä katu huoraa ja naama täynnä pakkelia. Järkyttävä näky. He eivät tajua että ovat vielä niin nuoria. En tarkoita että se olisi nuoren oma vika jos joutuu vastoin tahtoaan hyväksikäytetyksi(se ei ole koskaan oikein), mutta kyllä heillä tuntuu nykyisin oleva kova kiire päästä eroon neitsyydestään, ja aikuisia kun ovat olevinaan niin mitä vanhempi mies.. sitä hienompaa se on. Jos olit neitsyt vielä yläasteen loppuessa siitä jaksettiin muistuttaa ja pilkata.. ja pahasti

   Lainaa

  62. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Kaigo: Mitä hemmettiä joku 21v edes näkee 14-vuotiaassa teinissä muuta kuin kireän lihan? Siis onhan ton ikäsillä jo aivan eri elämäntilanteetki, enkä usko että kukaan 14v on vielä henkisesti parikymppisen tasolla. Tai no, poikkeukset vahvistaa sit säännön. Iljettävää tommonen lasten hyväksikäyttö kyllä. Mäki kattosin tosi kieroon jos joku mun 21-vuotias tuttu sanois seurustelevansa 14-vuotiaan varhaisteinin kanssa.
   Tätä mäkin olen aina miettinyt. Luulisi yli kaksikymppisen olevan jo ajatusmaailmaltaan sen verta 14vuotiasta edellä, että vaikka ulkonäkö houkuttaisi, ymmärtäisi jo paremmin.

   Lainaa

  63. Tulos: +74 (74 ääntä)
   äläläläl: Naiset on vaan sellaisia koko kylän polkupyöriä, jotka haluavat tarjota kamelinvarvastaan kaikille.
   Mikä ihme siinä seksissä on niin kamalaa kun sen harrastamisesta pitää toisia noin tuomita? Ja minkä takia juuri naisten seksuaalisuus ahdistaa sinua näin kovasti ja selkeästikin koet naisten kehon jotenkin rumana, kun kuvailet sitä noilla sanoin? Mutta vaikka itse jo hieman vanhempana rouvaihmisenä pidän seksiä hyvin mukavana enkä niinkään vakavana ajanvietteenä, olen ehdottomasti suojaiän noudattamisen kannalla. Itse olin 14 vuotiaana niin henkisesti kuin fyysisestikin maksimissaan noin 12 vuotiaan tasolla eikä seksi edes ikätoverin kanssa olisi ollut tuon takia kovin järkevää. Mutta en vain näe kahden täysi-ikäisen ja täyspäisen ihmisen vapaasta tahdostaan harrastamassa seksissä mitään tuomittavaa oli kyseessä sitten osapuolten ensimmäinen tai tuhannes partneri tai kyseessä yhden illan juttu tai 50 vuotta kestänyt avioliitto. Ilmoitan myös, etten halua ottaa vastaan saati kiittää tätä Kasperi-henkilöä mistään aplodeista, kun en kerta jaa hänen arvomaailmaansa näiden aplodien antamisperusteista.

   Lainaa

  64. Tulos: +68 (98 ääntä)
   murjantu: En ole uskossa, mutta kuulostan ehkä vanhoilliselsta, kun sanon, että mun mielestä sitä neitsyyttä pitäisi vaalia! Itse menetin neitsyyteni nykyiselle avomiehelleni, jonka kanssa ollaan seurusteltu kohta 6 vuotta.. Sitä ennen tietenkin ollut suhteita, mutta jokaikisen vastaantulevan2lahkeisen kanssa en ajatellut hypätä suoraan sänkyyn, vaan antaa neitsyyteni jollekkin, joka sen ansaitsee. Mielestäni ajatus “mitä aikasemmin pääsee eroon neitsyydestään, sen parempi!” on ihan hirveä! Pyytäkää vanhempianne viemään teidät 6- vuotiaina jonnekkin jossa miehet maksaa 100 euroa teidän ihanasta pikkupimpistä..
   MUA NIIN JUMALAUTA ärsyttää kun kaltaisesi (/&(/&%HIFIL#()", jotka haluavat vaalia VAIN NAISEN NEITSYYTTÄ. Miehet saa panna vaikka 10-vuotiaina, mutta naisten pitäisi odottaa jalat ristissä, koska NAISEN VAGINA ON PYHÄ ASIA JA PAIKKA, ja se kuluu käytössä.
   assi: On tässä kyllä noissa tytöissäkin vikaa.. Yläaste ikäiset pennut kuvittelevat olevansa aikuisia. Pukeutuminen on lähellä katu huoraa ja naama täynnä pakkelia. Järkyttävä näky. He eivät tajua että ovat vielä niin nuoria.
   JA KUKA VITTU SÄKIN LUULET OLEVASI? Syyllistät LAPSIA, jotka toimivat VAIN NIIN KUIN ULKOMAAILMA eli yhteiskunta heitä opastaa. Seksillä myydään jumalauta kaikkea sukista paprikoihin, ja sitten ihmetellään, miten lapset, joilla ei ole vielä kykyä ajatella kriittisesti tai hahmottaa maailmaa samalla lailla kuin aikuisilla YRITTÄVÄT OLLA NIIN KUIN AIKUISET. Sinä saatanan uhrien syyllistäjä, toivottavasti et saa lapsia, ettet opeta noin sairasta ajatusmallia heille. Koita painaa se sinne saatanan paksuun, vastenmieliseen kalloosi. Joo, tämä postaus aiheuttaa aggressioita. Pahoittelut kirosanoista, en vaan kykene vieläkään, vuosien kokemuksella, tajuamaan ihmisten tyhmyyttä.

   Lainaa

  65. Tulos: +11 (31 ääntä)
   Ama: Go pedofiilit go… Ja mitä toi “Aploodit sille naiselle joka EI ole ollut yhdynnässä alle 16-vuotiaana YLI16-vuotiaan kanssa” on tarkoittavinaan? Kai mäkin nyt sitte saan aplodit Kasperilta?
   Aplodit myös minulle. Olin 19 ja poikaystävä 22. Minun käy sääliksi näitä suurilla sanoilla ja pikkuisilla pileillä varustettuja aivottomia sällejä. Samoin pikkutyttöjä, joilta puuttuu isä. Isän rakkautta ja hyväksyntää ne kaipaavat, kun säntäävät keskenkasvuisten vaikkakin iältään lähes isänsä ikäisten syliin. suojaikärajat ovat kohdallaan, paitsi keskustelun alkupään nuorilla miehillä, jotka pitäisi kastroida päivystystoimenpiteenä ilman puudutusta.

   Lainaa

  66. Tulos: +57 (63 ääntä)
   Minä: Kerron omasta kokemuksestani.. Menetin neitsyyteni viikko sen jälkeen kun olin täyttänyt 14 vuotta. “Kumppani” oli minua juurikin 7v vanhempi mies. Minusta oli hauskaa hengata vanhemman kanssa, mutta seksiä en olisi halunnut. En kuitenkaan osannut/uskaltanut sanoa ei. Mies käytti minua muutamaan otteeseen hyväkseen, kunnes äitini sai tietää asiasta ja teki miehestä rikosilmoituksen. Koko oikeusprosessi oli nuorelle tytölle erittäin raskasta aikaa. Sain paniikkikohtauksia, kun satuin törmäämään mieheen bussissa, kadulla ja kaupassa. Aluksi kieltäydyin äitini ehdottamasta terapiasta, mutta puoli vuotta tapahtuman jälkeen halusin omasta tahdosta mennä puhumaan jonkun kanssa. Onneksi mies joutui linnaan, tosin vain kolmeksi kuukaudeksi, vaikka en ollut ensimmäinen hyväksikäytetty. Miehellä oli myös muutakin rikoshistoriaa taustalla.. joten ihmettelen kovastikkin Suomen rangaistuskäytäntöä. Itse sain 3000 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Se on pieni summa, sillä asian käsittelyyn on mennyt vuosia. Tapahtumasta on kulunut lähes 7 vuotta, mutta se vaivaa minua edelleen. Ei tosin enää kovin usein. Se kuitenkin vaikutti erittäin paljon minun seksuaaliseen kehitykseeni, enkä pitkään aikaan arvostanut kroppaani ja sitä, että minä olen oman kehoni herra. Suojaikärajat on syystä asetettu ja minua kuvottaa tuommoiset päälle parikymppiset, jotka hakeutuvat teinien seuraan.
   Kiitos. Toivottavasti joku lukee tämän ja tajuaa, että suojaikärajat TOSIAAN ON OLEMASSA SYYSTÄ. Ajatelkaa, että teillä olisi 13-vuotias lapsi tai sisar, jota joku 21-vuotias kävisi paneskelemassa. Ajatelkaa, että tuo 13-vuotias olisi poika, ja 21-vuotias nainen. Ajatelkaa, kerrankin, muultakin kannalta kuin sieltä teidän jumalauta pilvilinnanne reunalta.

   Lainaa

  67. Tulos: +11 (19 ääntä)
   assi: On tässä kyllä noissa tytöissäkin vikaa.. Yläaste ikäiset pennut kuvittelevat olevansa aikuisia. Pukeutuminen on lähellä katu huoraa ja naama täynnä pakkelia. Järkyttävä näky. He eivät tajua että ovat vielä niin nuoria. En tarkoita että se olisi nuoren oma vika jos joutuu vastoin tahtoaan hyväksikäytetyksi(se ei ole koskaan oikein), mutta kyllä heillä tuntuu nykyisin oleva kova kiire päästä eroon neitsyydestään, ja aikuisia kun ovat olevinaan niin mitä vanhempi mies.. sitä hienompaa se on. Jos olit neitsyt vielä yläasteen loppuessa siitä jaksettiin muistuttaa ja pilkata.. ja pahasti
   Ei kukaan pakota kertomaan onko neitsyt vai ei.

   Lainaa

  68. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Aplodit vastaanotettu. Kiitos ja kumarrus.

   Lainaa

  69. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Ama: Go pedofiilit go… Ja mitä toi “Aploodit sille naiselle joka EI ole ollut yhdynnässä alle 16-vuotiaana YLI16-vuotiaan kanssa” on tarkoittavinaan? Kai mäkin nyt sitte saan aplodit Kasperilta?
   Niin siis tuohan vittasi Kasperin vääristyneeseen maailmankuvaan siitä että kaikki alle tuon iän olisivat olleet yhdynnässä sitä vanhempien kanssa.

   Lainaa

  70. Tulos: +27 (27 ääntä)
   assi: On tässä kyllä noissa tytöissäkin vikaa.. Yläaste ikäiset pennut kuvittelevat olevansa aikuisia. Pukeutuminen on lähellä katu huoraa ja naama täynnä pakkelia. Järkyttävä näky. He eivät tajua että ovat vielä niin nuoria. En tarkoita että se olisi nuoren oma vika jos joutuu vastoin tahtoaan hyväksikäytetyksi(se ei ole koskaan oikein), mutta kyllä heillä tuntuu nykyisin oleva kova kiire päästä eroon neitsyydestään, ja aikuisia kun ovat olevinaan niin mitä vanhempi mies.. sitä hienompaa se on. Jos olit neitsyt vielä yläasteen loppuessa siitä jaksettiin muistuttaa ja pilkata.. ja pahasti
   Ei meilläpäin ainakaa... Ei todellakaan kukaan pilkkaa jos on neitsyt, ei ainakaan omalle kohalle osunut näin. Neitsyys on yllättävänkin yleistä siinä iässä kaikilla.

   Lainaa

  71. keksi-ikäinen ukko 16.1.2014 21:55
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   *kele kun on alkanut nyppiä tuo sana... ymmärrän toki että joku käyttää jotakuta hyväkseen, siinä on sanan etymologia, mutta vrt. hyväksikäyttäjä / pahoinpitelijä... kumpi kuulostaa pahemmalta. Mitään hyväähän siinä ei tapahdu.

   Lainaa

  72. Tulos: -79 (93 ääntä)
   Alle 16 v tytöt ovat niin hyperaktiivisia seksielämän suhteen, niin miten heitä pitäisi muka väkisin alkaa suojella jos he itse sitä haluavat? Ja vastaukseksi ei käy että "he ovat viattomia,eivät ymmärrä". Ja p*skat, nykyisin 14-16 vuotiaat tytöt harrastavat seksiä enemmän kuin minä näin täysi-ikäisenä

   Lainaa

  73. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Jutta: Ja vastaukseksi ei käy että “he ovat viattomia,eivät ymmärrä”. Ja p*skat, nykyisin 14-16 vuotiaat tytöt harrastavat seksiä enemmän kuin minä näin täysi-ikäisenä
   Niin, mitä siitä vaikka he sitä harrastavatkin, huono juttu se on silti?

   Lainaa

  74. Tulos: +32 (44 ääntä)
   Voin kuvitella, että niillä parikymppisillä miehillä, jotka hakevat seksiseuraa pikkuteineiltä, ei ole mitään mahiksia samanikäisiin naisiin joko yleisen urpouden tai ulkonäön vuoksi. Valitettava fakta on, että todella nuoret likat näyttää kymmenen pennin katuhuorilta tuolla ulkona tallustaessaan, ja nämä joskus jopa tarjoavat seksiä, jos saavat korvaukseksi esim viinaa tai tupakkaa. Tästä oli uutisissakin joskus. Heistä on coolia hengata aikuisten kanssa, vaikka"aikuinen" olisi kuinka persläpi. Itse kun olin 13-16 tuli huomattua ikätovereita, jotka kikattelivat toinen toistaan limaisempien isojen poikien kanssa, joskus taisin jopa lähteä corolla-ajelulle. Olinko sitten itse fiksu vai muut tyhmiä, kun hälyytyskellot soi heti, jos itseä 10 vuotta vanhempi jätkä halusi viettää aikaa kanssani, että miksei omanikäinen seura kelpaa. Mulla oli kämppiksenä tällainen 16-vuotias virolainen pissis, joka koki itsensä niin paljon meitä muita tyttöjä (minä 20, toinen ja kolmas kämppis 19) coolimpana, kun kolme-neljäkymppiset kotimaansa miehet tykkäsivät viettää aikaa hänen kanssaan, vaikka seksiähän siellä aina näiden "illanistujaisten" jälkeen harrastettiin.

   Lainaa

  75. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Tähdennän vielä, ettei nuorten tyttöjen pukeutuminen ole mikään syy hyväksikäytölle. Aikuisen pitäisi osata käyttäytyä vastuullisesti ja jättää teinit kasvamaan, mutta valitettavasti se ei todellakaan mene niin. Ja ai niin, aplodit saa antaa tännekin.

   Lainaa

  76. Tulos: +29 (33 ääntä)
   :( mua inhottaa tämä juttu facemokissa, kun olen itse joutunut kokemaan tuommoisen asian pakotettuna vaikkakin 7 v mutta lapsi mikä lapsi. alle 18 vuotias on täysin lapsi ja monet 18-20 vuotiaatkin lapsellisia kuten itse olin. ja inhottaa monien kommentit tossa facebook postauksessa :( facemokista on kiva lukea mokia normaaleista asioista mutta tämmöiset surettaa, maailma ja ihmiset tuntuu kamalalta :(

   Lainaa

  77. Tulos: +47 (47 ääntä)
   Olettaako Kasperi todellakin, että kaikki muijat on elämänsä aikana harrastanu seksiä alaikäsenä paljon vanhemman miehen kanssa? Itse olen kohta 18 enkä vielä ketään pannut ja tiedän useamman joka on vielä aikuisiälläkin neitsyt. Mutta joo itsekkin tiedän tapauksia missä ihmiset puolustelee alaikäsen (siis reilusti) juomista ja panemista sillä, että "se näyttää paljon vanhemmalta". Esim yksissä juhlissa, eräs henkilö antoi 12 vuotiaan vetää kauheat kaatokännit ja puolusteli sitä juurikin sillä, että tyttö näyttää ainakin 14 vuotiaalta. Mutta vaikka kuinka ois keho jo aikuistunu niin se järki tulee aina kaukana perässä.

   Lainaa

  78. Syomakoyha 17.1.2014 1:41
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Minä: Kerron omasta kokemuksestani.. Menetin neitsyyteni viikko sen jälkeen kun olin täyttänyt 14 vuotta. “Kumppani” oli minua juurikin 7v vanhempi mies. Minusta oli hauskaa hengata vanhemman kanssa, mutta seksiä en olisi halunnut. En kuitenkaan osannut/uskaltanut sanoa ei. Mies käytti minua muutamaan otteeseen hyväkseen, kunnes äitini sai tietää asiasta ja teki miehestä rikosilmoituksen. Koko oikeusprosessi oli nuorelle tytölle erittäin raskasta aikaa. Sain paniikkikohtauksia, kun satuin törmäämään mieheen bussissa, kadulla ja kaupassa. Aluksi kieltäydyin äitini ehdottamasta terapiasta, mutta puoli vuotta tapahtuman jälkeen halusin omasta tahdosta mennä puhumaan jonkun kanssa. Onneksi mies joutui linnaan, tosin vain kolmeksi kuukaudeksi, vaikka en ollut ensimmäinen hyväksikäytetty. Miehellä oli myös muutakin rikoshistoriaa taustalla.. joten ihmettelen kovastikkin Suomen rangaistuskäytäntöä. Itse sain 3000 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Se on pieni summa, sillä asian käsittelyyn on mennyt vuosia. Tapahtumasta on kulunut lähes 7 vuotta, mutta se vaivaa minua edelleen. Ei tosin enää kovin usein. Se kuitenkin vaikutti erittäin paljon minun seksuaaliseen kehitykseeni, enkä pitkään aikaan arvostanut kroppaani ja sitä, että minä olen oman kehoni herra. Suojaikärajat on syystä asetettu ja minua kuvottaa tuommoiset päälle parikymppiset, jotka hakeutuvat teinien seuraan.
   Sulle ja muillekin vastaavan kokeneille toivon vain ja ainoastaan hyvää ja kaunista loppuelämää. Paskan jo koittekin, niin eiköhän nyt olis elämän kauneuden paikka :) Nim. merk. Vit**u ku pääsis takasin menneisyyteen kostamaan. Ps. Yli on päästy ja elämä hymyilee nykyään ja paskat kokemukset on kantaneet senverran, et oon pystynyt antamaan olkapäätä muille :) Kasperi ja kumppanit: Really I hope you rot in Hell...if there is a hell, but I hope there is one at least just for pedofiles.

   Lainaa

  79. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Muistan kun ollessani 15-vuotias joku illan aikana tavattu 20+ mies yritti maanitella minua seksiin (olin selkeästi ilmaissut olevani neitsyt). Olimme olleet juhlimassa uuttavuotta kaveriporukalla ja paikalle oli saapunut kaikenlaista väkeä, vanhempiakin. Ja jossain vaiheessa humalassa huomasinkin olevani kaksin tämän miehen kanssa sohvalla ja hän yritti taivutella minua seksiin ja kosketteli samalla. Muistan olleeni todella vaivautunut ja halusin vain sanoa "ei" ja tunne oli erittäin ahdistava. Onneksi joku tuli huoneeseen ja pääsin pakenemaan paikalta. Jotkut meistä ovat oikeasti lapsia vielä tuossa iässä. Meitä on moneen junaan. Näin jälkeenpäin ajateltuna tuo tapahtuma on iljettävä. En mielestäni näyttänyt vielä naiselta ja vastahakoisuuteni oli ilmiselvää. Ja silti äijä yritti...jotkut on vaan pahoja ihmisiä :( Onneksi tuli koettua seksi ekan kerran vasta 18-vuotiaana.

   Lainaa

  80. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Tunnen muutamia seksuaalisen hyväksikäytön uhreja ja voin kyllä sanoa, että jokaikisellä on ollut asiaan liittyen ongelmia myöhemmin elämässään ihan jo päältä katsottuna ja nimenomaan seksuaalikehitys on kärsinyt pahasti. Ei sillä, ei se seksuaalikehitys ihan mutkattomasti yleensäkään etene, mitä nyt varsinkin pojat saavat helposti vaikutteita nettipornosta (monesti ihan liian aikaisin), monissa perheissä vanhemmilla on vaikeuksia tietää koska asiasta voisi ja pitäisi puhua, on teini-iässä voimakas ryhmäpaine kokeiluihin (useissa teiniryhmissä kaikenlainen erilaisuus johtaa ryhmässä syrjäytymiseen), varsinkin media luo huonoa minä-kuvaa joten seksiä käytetään ihan väärin - sillä haetaan hyväksyntää. Näitä ongelmia nyt riittää. Näissä hyväksikäytön tapauksissa asiat menevät vielä monta kertaa huonommin: nuoret sulkeutuvat täysin, menee pitkään ennen kuin seksiä voi luontevasti käsitellä itse myöhemmissä kunnollisissa seurustelusuhteissa (jos sellaisiin ylipäänsä kykenee), jne. Parhaimmissakin tapauksissa seksistä ja omasta ruumiista jää yleensä vääristynyt kuva, jonka korjaamiseen menee vuosia ihan terapiassakin.

   Lainaa

  81. Tilannekohtaista... 17.1.2014 9:34
   Tulos: -47 (71 ääntä)
   En koe olleeni hyväksikäytetty kun 14-vuotiaasta saakka on tullut paneskeltua ja pääosin täysi-ikäisiä. Itse olen ollut aloitteentekijä useimmiten. Kyllä kuulkaa jotkut teinitkin tietää varsin hyvin mitä tekee mieli! Oman ikäiset pojat ei tulleet kysymykseen, koska sen ikäisenä miehillä ei ole kyllä hajuakaan mihin päin pitäisi tökkiä ja mitä =D Koittakaa olla objektiivisia. Mun kaveripiirissä olin ainoa, jota seksi silloin kiinnosti, joten ympäristöäkään ei voi syyttää. Valitettavasti asia vaan on niin, että me kehitymme eri aikoihin. Mulla oli menkat ja tissit 11-vuotiaana. Olisi vähän kummallista jos ei hormoonit hyrräisi ennenkuin täyttää 18.

   Lainaa

  82. Napanöyhtä 17.1.2014 10:12
   Tulos: +49 (59 ääntä)
   Tilannekohtaista…: En koe olleeni hyväksikäytetty kun 14-vuotiaasta saakka on tullut paneskeltua ja pääosin täysi-ikäisiä. Itse olen ollut aloitteentekijä useimmiten. Kyllä kuulkaa jotkut teinitkin tietää varsin hyvin mitä tekee mieli! Oman ikäiset pojat ei tulleet kysymykseen, koska sen ikäisenä miehillä ei ole kyllä hajuakaan mihin päin pitäisi tökkiä ja mitä =D Koittakaa olla objektiivisia. Mun kaveripiirissä olin ainoa, jota seksi silloin kiinnosti, joten ympäristöäkään ei voi syyttää. Valitettavasti asia vaan on niin, että me kehitymme eri aikoihin. Mulla oli menkat ja tissit 11-vuotiaana. Olisi vähän kummallista jos ei hormoonit hyrräisi ennenkuin täyttää 18.
   Onhan niitä poikkeuksiakin, mutta noin yleensätuollainen itsetuhoinen käytös kaduttaa myöhemmin. Kun tuosta kasvat aikuiseksi, saatat itsekin katua teini-iän toimintaasi. Ei siitä jää käteen mitään hyvää ainakaan. Totta helvetissä ne hormonit hyrräävät nuorellakin, mutta se ei ole syy aikuisille käydä panemassa niitä kasvavia lapsia. Lasten paneminen on sairasta. Sinäkin ymmärrät sen vielä joskus. Toivottavasti ennen kuin omat lapsesi ehtivät teini-ikään. Siinä vaiheessa sinua pitäisi oksettaa ajatus aikuisesta hässimästä lapsiasi. Jos se on silloinkin sinulle ihan ok, hankia apua.

   Lainaa

  83. Napanöyhtä 17.1.2014 10:14
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Argh. Järkyttävä määrä typoja. Koettakaa kestää.

   Lainaa

  84. Tulos: +13 (29 ääntä)
   Ama: Go pedofiilit go… Ja mitä toi “Aploodit sille naiselle joka EI ole ollut yhdynnässä alle 16-vuotiaana YLI16-vuotiaan kanssa” on tarkoittavinaan? Kai mäkin nyt sitte saan aplodit Kasperilta?
   ''Efebofiili'' tarkoittanet. Pedofiilit ovat kiinnostuneita vain täysin seksuaalisesti kypsymättömistä lapsista eli alle 11-12v about. Efebofilia taas aikuisen pääsääntöisesti murrosikäisiin tai murrosiän vastikään ohittaneisiin (noin 14–19-vuotiaisiin) nuoriin kohdistuvaa seksuaalista kiinnostusta. Mut joo, yli 20v joka on 14vuotiaan kanssa ei ihan hirveen terveellä mielellä ole liikenteessä, onhan se selvää ettei siitä suhteesta mitään tule kun yli parikymppiset yleensä hakee vakaata suhdetta tms ja 14 vuotiaat nyt ei tiedä mistään mitään että mitä haluavat, eli draamaa ja muuta paskaa tiedossa vaikka muille jakaa.

   Lainaa

  85. Näin sen näin 17.1.2014 11:49
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Tilannekohtaista…: Kyllä kuulkaa jotkut teinitkin tietää varsin hyvin mitä tekee mieli!
   Varmasti, mutta eivät ehkä osaa arvioida kannattaako niitä mielitekoja toteuttaa. 14-vuotiaan elämänlaatu ei siitä ainakaan huonone, jos malttaa pari vuotta tutustua itsekseen niihin hormoneihinsa.

   Lainaa

  86. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Itsehän tunnen tämän nuoren miehen henkilökohtaisesti (valitettavasti) ja täytyy sanoa että tämä on ensinnäkin henkilön toinen seksuaalirikos. Ja se, miten tämä asia on mennyt oikeuteen myöhemmin on se, että asian osapuolilla tuli riitaa keskenään ja tyttönen sen seurauksena meni ilmoittamaan asian poliisille. Ihan kaikki intiaanit eivät kuitenkaan ole kanootissa tällä miehellä, sillä iältään tällä hetkellä 23-vuotias lirkuttelee 16v tyttösten kanssa. (Otanut oppia sen verran, ettei enää riko lakia mutta onko tuokaan nyt ihan normaalia, sen saa kukin tietenkin tulkita omalla tavallaan)

   Lainaa

  87. Ihmettelijä 17.1.2014 16:07
   Tulos: -68 (78 ääntä)
   VAROITUS: Tämän lukeminen saattaa aiheuttaa aggressioita. Miten niin? Jätkäthän puhuu totta.

   Lainaa

  88. Tulos: +65 (69 ääntä)
   Kyllä kuulkaa jotkut teinitkin tietää varsin hyvin mitä tekee mieli!
   Jos teinin tekee mieli juoda pullo vodkaa ja ajella ilman korttia niin totta munassa se pitää sallia? Jos teinin tekee mieli polttaa tupakkaa mäkkärissä niin antaa mennä, ota tuosta saman tien pari askia? Hoh hoijaa.

   Lainaa

  89. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Kaigo: Mitä hemmettiä joku 21v edes näkee 14-vuotiaassa teinissä muuta kuin kireän lihan? Siis onhan ton ikäsillä jo aivan eri elämäntilanteetki, enkä usko että kukaan 14v on vielä henkisesti parikymppisen tasolla. Tai no, poikkeukset vahvistaa sit säännön. Iljettävää tommonen lasten hyväksikäyttö kyllä. Mäki kattosin tosi kieroon jos joku mun 21-vuotias tuttu sanois seurustelevansa 14-vuotiaan varhaisteinin kanssa.
   samaa mieltä, ja edellisiinkin kommentteihin: nuori tyttö on ehkä vartaloltaan valmis seksiin, mutta ei oikeasti henkisesti. te kaikki jeesustelijat menkää valmiiksi saunan taakse, yök. pedofiilit. onneksi joskus sentään oikeus toimii ja napsahtaa vankeusrangaistus. pedofiilejä suorastaan odotellaan selliosastolle.siellä ainakin tietää tehneensä väärin. hyi että iljettää nämä juhanat yms.

   Lainaa

  90. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Lorksu: Ei kukaan pakota kertomaan onko neitsyt vai ei.
   ja nämä "pakkeloidut huoran näköiset" ovat silti lapsia!! onko jotain vialla päässä että sellaisia tekee mieli panna? korostan: LAPSIA.. aikuisen vastuulla on käytös ja kanssakäyminen. kukaan normaali ei halua seksiä lapsen kanssa!

   Lainaa

  91. Tulos: -64 (74 ääntä)
   maari: samaa mieltä, ja edellisiinkin kommentteihin: nuori tyttö on ehkä vartaloltaan valmis seksiin, mutta ei oikeasti henkisesti. te kaikki jeesustelijat menkää valmiiksi saunan taakse, yök. pedofiilit. onneksi joskus sentään oikeus toimii ja napsahtaa vankeusrangaistus. pedofiilejä suorastaan odotellaan selliosastolle.siellä ainakin tietää tehneensä väärin. hyi että iljettää nämä juhanat yms.
   Femakolla meni tampax nenään :)

   Lainaa

  92. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Jutta: Ja p*skat, nykyisin 14-16 vuotiaat tytöt harrastavat seksiä enemmän kuin minä näin täysi-ikäisenä
   Oletko kenties kovastikin katkera? Lisäksi, kuinka usein hengaat 14-16-vuotiaiden kanssa, kun tunnut tietävän noin hyvin jokaisen teinin seksielämästä? Yleistys on puuduttavaa.

   Lainaa

  93. Tilannekohtaista... 17.1.2014 22:04
   Tulos: -14 (36 ääntä)
   Napanöyhtä: Onhan niitä poikkeuksiakin, mutta noin yleensätuollainen itsetuhoinen käytös kaduttaa myöhemmin. Kun tuosta kasvat aikuiseksi, saatat itsekin katua teini-iän toimintaasi. Ei siitä jää käteen mitään hyvää ainakaan. Totta helvetissä ne hormonit hyrräävät nuorellakin, mutta se ei ole syy aikuisille käydä panemassa niitä kasvavia lapsia. Lasten paneminen on sairasta. Sinäkin ymmärrät sen vielä joskus. Toivottavasti ennen kuin omat lapsesi ehtivät teini-ikään. Siinä vaiheessa sinua pitäisi oksettaa ajatus aikuisesta hässimästä lapsiasi. Jos se on silloinkin sinulle ihan ok, hankia apua.
   FYI, olen nyt kolmekymmentä enkä kadu mitään :)

   Lainaa

  94. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Minkähän ikäisenä Kasperi mahtaa saada ensimmäisen kerran ... 24-vuotiaana alkaa mikä tahansa kelvata jos ei ikäisiltään onnistu saamaan. Ikinä.

   Lainaa

  95. Tulos: -28 (48 ääntä)
   Täällä yksi 14v , joka on seksiä harrastanut parikymppisten kanssa. En ole kuollut, enkä traumatisoitunut :) Mielestäni ei ole mitenkään erityistä, tai omituista, jos omasta tahdosta tekee. Toki pettyisin, jos oma lapsi tekisi, mutta eipä ole onneksi lapsia... :D

   Lainaa

  96. Tulos: -32 (38 ääntä)
   kalma: Jos teinin tekee mieli juoda pullo vodkaa ja ajella ilman korttia niin totta munassa se pitää sallia? Jos teinin tekee mieli polttaa tupakkaa mäkkärissä niin antaa mennä, ota tuosta saman tien pari askia? Hoh hoijaa.
   Miten voit rinnastaa seksin vodkaan ja tupakkaan? Ihmiset saa olla seksuaalisia. En näe mitään pahaa siinä. Kunhan huolehtii ehkäisystä niin vapaaehtoinen seksi on mielestäni ok.

   Lainaa

  97. Tulos: -36 (48 ääntä)
   maari: ja nämä “pakkeloidut huoran näköiset” ovat silti lapsia!! onko jotain vialla päässä että sellaisia tekee mieli panna? korostan:LAPSIA.. aikuisen vastuulla on käytös ja kanssakäyminen. kukaan normaali ei halua seksiä lapsen kanssa!
   Tyttölapsilla ei ole rintoja ja leveää lantiota. Pojilla matalaa ääntä, karvoitusta siellä sun täällä ja voimakasta pituuskasvua (itse ohitin isäni jo 7.luokalla ollessani, 174 cm, fyysisesti aikuisen oloinen). En itse missään nimessä sekaantuisi näin 31-vuotiaana yläastetyttöihin "pakkeloituihin huoriin" , mutta eivät he lapsia ole. Päiväkotien pihoilla on lapsia.

   Lainaa

  98. kukkisdunkkis 18.1.2014 4:43
   Tulos: -63 (71 ääntä)
   Ahdasmieliset kukkahattutädit voi mennä sinne omaan neitsyiden siveyskuplaan. Euroopassa keski ikä suoja ikärajalle on 14 vuotta mitäs lampaat siihen sanotte ? Saksakssa ja Tanskassa saa ostaa kaljaa 16v ! on tää Suomi kyllä yks holhouksen paskavaltio. Pisteet Kasperille : 3

   Lainaa

  99. Tulos: +39 (41 ääntä)
   vaikka se 14-vuotias tarjoaisi itseään, aikuisen miehen pitäisi tajuta kieltäytyä, sillä 14v on lapsi, lapset eivät aina tajua mikä on heille hyväksi ja mikä ei. Nyt v**tu oikeesti ihmiset!!

   Lainaa

  100. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Esa M: Tyttölapsilla ei ole rintoja ja leveää lantiota. Pojilla matalaa ääntä, karvoitusta siellä sun täällä ja voimakasta pituuskasvua (itse ohitin isäni jo 7.luokalla ollessani, 174 cm, fyysisesti aikuisen oloinen). En itse missään nimessä sekaantuisi näin 31-vuotiaana yläastetyttöihin “pakkeloituihin huoriin” , mutta eivät he lapsia ole. Päiväkotien pihoilla on lapsia.
   Miten voi odottaa että meidän LAPSISTA kasvaisi terveitä yksilöitä kun eletään ^tuollaisten idioottien keskellä?

   Lainaa

  101. turha valittaa 18.1.2014 11:27
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   kukkisdunkkis: Ahdasmieliset kukkahattutädit voi mennä sinne omaan neitsyiden siveyskuplaan. Euroopassa keski ikä suoja ikärajalle on 14 vuotta mitäs lampaat siihen sanotte ? Saksakssa ja Tanskassa saa ostaa kaljaa 16v ! on tää Suomi kyllä yks holhouksen paskavaltio. Pisteet Kasperille : 3
   Ei olisi ensimmäistäkään lakia mistään asiasta jos ihmiset osaisivat auttamatta elellä niin kuin pitää. Itse olette holhoustanne olleet tilaamassa.

   Lainaa

  102. Tulos: -62 (72 ääntä)
   Minä: Kerron omasta kokemuksestani.. Menetin neitsyyteni viikko sen jälkeen kun olin täyttänyt 14 vuotta. “Kumppani” oli minua juurikin 7v vanhempi mies. Minusta oli hauskaa hengata vanhemman kanssa, mutta seksiä en olisi halunnut. En kuitenkaan osannut/uskaltanut sanoa ei. Mies käytti minua muutamaan otteeseen hyväkseen, kunnes äitini sai tietää asiasta ja teki miehestä rikosilmoituksen. Koko oikeusprosessi oli nuorelle tytölle erittäin raskasta aikaa. Sain paniikkikohtauksia, kun satuin törmäämään mieheen bussissa, kadulla ja kaupassa. Aluksi kieltäydyin äitini ehdottamasta terapiasta, mutta puoli vuotta tapahtuman jälkeen halusin omasta tahdosta mennä puhumaan jonkun kanssa. Onneksi mies joutui linnaan, tosin vain kolmeksi kuukaudeksi, vaikka en ollut ensimmäinen hyväksikäytetty. Miehellä oli myös muutakin rikoshistoriaa taustalla.. joten ihmettelen kovastikkin Suomen rangaistuskäytäntöä. Itse sain 3000 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Se on pieni summa, sillä asian käsittelyyn on mennyt vuosia. Tapahtumasta on kulunut lähes 7 vuotta, mutta se vaivaa minua edelleen. Ei tosin enää kovin usein. Se kuitenkin vaikutti erittäin paljon minun seksuaaliseen kehitykseeni, enkä pitkään aikaan arvostanut kroppaani ja sitä, että minä olen oman kehoni herra. Suojaikärajat on syystä asetettu ja minua kuvottaa tuommoiset päälle parikymppiset, jotka hakeutuvat teinien seuraan.
   aika itsekästä olis saada viaton nuori mies vaikeuksiin pelkästää sen takia että et kehannu sanoo ei

   Lainaa

  103. Tulos: -30 (32 ääntä)
   ja oisin kyllä kolmesta tobosta antanu jo perseeni raiskattavaks kymmenen vuotiaana

   Lainaa

  104. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Siis minä en ainakaan pidä 21-vuotiasta "miestä" vielä henkisesti aikuisena ollenkaan. Ymmärrän, että tekee mieli hengata niiden teinien kanssa kun oman ikäisten naisten henkinen sekä monesti myös urakehitys voi olla reilusti edellä omaa toimintaa kun on juuri vasta armeijastakin päässyt (joo pari vuotta sitten, mutta kuinka paljon siinä saakaan aikaan). Varsinkin jos kyseinen mieshenkilö on käynyt peruskoulun jälkeen lukion, mennyt armeijaan 19-vuotiaana opintojensa päätyttyä ja armeijan jälkeen opiskelee ensimmäistä ammattia, niin 21-vuotiaana miekkonen todennäköisesti on vasta ekassa oikeassa työpaikassa ja opettelee aikuisen itsenäistä elämää ekassa omassa kämpässä. Mutta tämä ns. "jälkikehitys" merkitsee myös sitä, ettei tietynlainen teini-ikäänkin kuuluva narsistisuus välttämättä ole vielä koettu ja pois luettu eikä tunne-elämän taidot välttämättä ole kovin pitkällä. Näin ikään 21-vuotias mies saattaa kokea teinin omaista tarvetta panna kaikkea mikä on kaunista, laihaa, tiukkaa, nuorta tai muuten vaan liikkuu. Mutta tässä itsekeskeisyyden vaiheessa ja oman elämän ja vapauden tavoittelun keskellä alaikäisen teinitytön painaminen on nimenomaan hyväksikäyttöä, sillä miestä ei välttämättä kiinnosta lainkaan tämän lapsen (Kyllä, LAPSEN) kehitysvaiheeseen kuuluvat draamat ja ongelmat eikä hän ymmärrä lainkaan tekonsa vaikutuksia ja seurauksia tähän pieneen mieleen ja kehoon. Ja siis tätä pohdintaa ei pidä nyt ottaa minään yleistyksenä, en ole sanonut missään vaiheessa, että kaikki nuoret miehet ajattelisivat ja toimisivat tällä tavalla.

   Lainaa

  105. Tulos: +44 (44 ääntä)
   kakkeli: aika itsekästä olis saada viaton nuori mies vaikeuksiin pelkästää sen takia että et kehannu sanoo ei
   Pälli. Pointti on nimenomaan se, että 14-vuotias on vielä lapsi eikä tämän ikäiseltä voi odottaakaan aikuisen kypsyyttä, itsevarmuutta ja toimintakykyä. 14-vuotias janoaa hyväksyntää joka ikiseltä suunnalta ja puberteetin keskellä varsinkin siltä sukupuolelta, joka häneen vetoaa. Joten ei, juuri yksikään 14-vuotias tyttö ei kehtaa sanoa ei hylkäämisen pelossa ja hyväksynnän kaipuussaan.

   Lainaa

  106. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Kyllä huomaa, että poikien henkinen ikä samaa tasoa heidän kanssaan olleiden teinikumppaneiden kanssa. Enempää en poikien kuvottavia mielipiteitä lähde ruotimaan, aiemmat kommentoijat ovat hyvin jo tuoneet myös minun kantaani esille, mutta sen vain sanon, että aplodit olen minänkin ansainnut, jeij!

   Lainaa

  107. Tulos: +20 (22 ääntä)
   kukkisdunkkis: Ahdasmieliset kukkahattutädit voi mennä sinne omaan neitsyiden siveyskuplaan. Euroopassa keski ikä suoja ikärajalle on 14 vuotta mitäs lampaat siihen sanotte ? Saksakssa ja Tanskassa saa ostaa kaljaa 16v ! on tää Suomi kyllä yks holhouksen paskavaltio. Pisteet Kasperille : 3
   Amerikassa saa kaljaa 21 vuotiaana. Sitäpaitsi miten määritellään "Eurooppa" tässä? Suomikin on euroopassa, täällä suojaikäraja on 16. Plus euroopan valtioilla ei ole mitään yhteistä lainsäädäntöä. Ja aiemmin unohdin sanoa mutta aplodit myös minulle. Neitsyyden menetin 17 vuotiaana (muutaman viikon päästä siitä täytin 18v.) vuotta vanhemmalle poikaystävälle jonka kanssa oli puoli vuotta kestänyt elämäni ensimmäinen parisuhde.

   Lainaa

  108. kukkisdunkkis 18.1.2014 18:52
   Tulos: -19 (25 ääntä)
   epo: Amerikassa saa kaljaa 21 vuotiaana. Sitäpaitsi miten määritellään “Eurooppa” tässä? Suomikin on euroopassa, täällä suojaikäraja on 16. Plus euroopan valtioilla ei ole mitään yhteistä lainsäädäntöä. Ja aiemmin unohdin sanoa mutta aplodit myös minulle. Neitsyyden menetin 17 vuotiaana (muutaman viikon päästä siitä täytin 18v.) vuotta vanhemmalle poikaystävälle jonka kanssa oli puoli vuotta kestänyt elämäni ensimmäinen parisuhde.
   unohtui välistä sana suurimmassa osassa eurooppaa... jopa ruotsissa se on 15 vuotta koska jopa kirkko antaa naimaluvan siinä iässä eli luvan mennä naimisiin ja panna !

   Lainaa

  109. Tulos: +23 (23 ääntä)
   kukkisdunkkis: unohtui välistä sana suurimmassa osassa eurooppaa… jopa ruotsissa se on 15 vuotta koska jopa kirkko antaa naimaluvan siinä iässä eli luvan mennä naimisiin ja panna !
   Kirkko ei anna "naimalupaa" konfirmaatiossa, käsittääkseni Ruotsissakaan alaikäiset eivät voi mennä naimisiin. Se mitä konfirmaatiossa saa niin oikeuden olla kummi ja käydä ehtoollisella, jotka nyt sinällään ovat täysin lainsäädännöstä irrallisia seikkoja. Ja ei se 15 kyllä niin kauhean kaukana tuosta meidän 16 ole. Ja kirkko tuskin antaa teineille "lupaa panna". Eiköhän se tehdä tai jätetä tekemättä ilman kirkon siihen puuttumista.

   Lainaa

  110. Tulos: +7 (19 ääntä)
   Vitun pedarit. Sais ennaltaehkäisevästi sterilisoida noi jätkät.

   Lainaa

  111. Liian nuorena 18.1.2014 22:40
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Minut on raiskattu ala ikäisenä 3 kertaa ERI henkilöiden toimesta. Jos samojen henkilöiden kaikki teot laskettaisiin niin luvut nousisivat yli 10. Korkeimmillaan ikäeroa oli 15vuotta. Kokonaisesta yhdestä henkilöstä minä vuodin julkisuuteen, kaksi muuta olivat niin kipeitä tapahtumia etten ole vieläkään pystynyt niitä käsittelemään kenenkään kanssa. Sen kuitenkin sanon että en pysty olemaan enää kenenkään lähellä, ja jo pelkkä toisen koskeminen saattaa saada minut täysin raiteiltani, paniikkiin ja hysteeriseen itkuun. Joskus jo jopa toisille viestittely saattaa laukaista paniikkikohtauksen, mistä kärsin nykyään usein. Olen erakoitunut ja jopa parhaat ystäväni olen hylännyt elämästäni, peläten että tapahtumat uusiutuvat uusiutumistaan. Voisin sanoa että Kasperin kaltaiset henkilöt ovat pilanneet elämäni, ja pidän kehoani oksettavana sekä likaisena, koska olisin halunnut pitää neitsyyteni siihen asti, että olisin rakastanut jotakuta oikeasti.

   Lainaa

  112. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Ottaa vihaksi joo. Varsinkin tuo itsekeskeisyys. Olen sen verran liberaali ituhippi että jos nyt välttämättä aikuinen mies haluaa fantasioida 14-vuotiaasta niin go for it mutta tällänen käytös on vaan pelottavaa. Hyväksikäyttö, pakotettu tai vapaaehtoinen, on aina väärin. Odottakaa nyt edes se kaksi vuotta. Kiltit.

   Lainaa

  113. Arthur Brown 19.1.2014 1:45
   Tulos: -5 (29 ääntä)
   Ama: Go pedofiilit go…
   Älä käytä pedofiili termiä tässä, kun kyseessä ei ole pedofilia. Pedofilia on halu maata esipuberteetti-ikäisen kanssa ja jos aikeen toteuttaa on kyseessä pari kertaluokkaa pahempi rikos, josta pitäisi antaa todella kovat tuomiot. On itse asiassa todella sairasta, ja oksettavan populistista, että rinnastaa seksin 14-vuotiaan ja 8-vuotiaan kanssa samalle tasolle. Mitä taas tulee ikärajoihin, niin tuolta voi käydä katsomassa, mitä mieltä maailmalla ollaan asiasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_consent Ei niin kovin yllätten Japanissa suojaikäraja on 13 v (samoin kuin esim. Espanjassa)....Vatikaanissa muuten 14 v. Huomioitavaa on myös se että esim. Saudi Arabiassa ei ole suojaikärajaa (vrt. Iranissa käytännössä 16v). No, kuitenkin suurimmassa osassa maailman maita ikäraja lienee 16-18v.

   Lainaa

  114. No Daahh.... 19.1.2014 10:32
   Tulos: -15 (19 ääntä)
   Esa M: Tyttölapsilla ei ole rintoja ja leveää lantiota. Pojilla matalaa ääntä, karvoitusta siellä sun täällä ja voimakasta pituuskasvua (itse ohitin isäni jo 7.luokalla ollessani, 174 cm, fyysisesti aikuisen oloinen). En itse missään nimessä sekaantuisi näin 31-vuotiaana yläastetyttöihin “pakkeloituihin huoriin” , mutta eivät he lapsia ole. Päiväkotien pihoilla on lapsia.
   Nyky teinejä kun olen nähnyt niin voipi olla että tyttö juurikin omistaa isot rinnat ja leveän lantion liikalihavuuden ansiosta. Amerikassa tämä on jo huomattavaa kun katsotte vaikka Honey Boo boo-ohjelman pikku tyttöä. Suomessa toivoisin että kukaan ei olisi jo kahdeksan vuoden ikäisenä lihavuudensa vuoksi kuin teinin näköinen mutta nyky mäkkäri-roskaruoka kulttuuri on tännekin pohjolaan saapunut. Että näin.

   Lainaa

  115. Tulos: -19 (19 ääntä)
   Joku ehkä jo kommentoinutkin asiaa (en jaksanut kaikkia kommentteja lukea...), mutta ikäraja 16 v. koskee vain alaikäisiä kumppaneita. Alle 18-vuotiaan kanssa seksin harrastaminen on rikos (hyväksikäyttöä), jos itse on täysi-ikäinen. Täten myöskään käsittääkseni 14-v. ja 16-v. eivät lain edessä ole "sallittu yhdistelmä", sillä suojaikäraja seksin harrastamiseen on 16 vuotta.. Jos joku lainoppineempi tietää tämän paremmin, niin korjatkoon...?

   Lainaa

  116. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Tämä kertoo täysin eräiden miespuolisten älykkyysosamäärän. Toisaalta, jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa. Jalkovälissä aivot, ei voi mitään.

   Lainaa

  117. sarjaa seurannut 19.1.2014 23:05
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Tylsimys: Minkähän ikäisenä Kasperi mahtaa saada ensimmäisen kerran … 24-vuotiaana alkaa mikä tahansa
   No Daahh….: Nyky teinejä kun olen nähnyt niin voipi olla että tyttö juurikin omistaa isot rinnat ja leveän lantion liikalihavuuden ansiosta. Amerikassa tämä on jo huomattavaa kun katsotte vaikka Honey Boo boo-ohjelman pikku tyttöä. Suomessa toivoisin että kukaan ei olisi jo kahdeksanvuoden ikäisenä lihavuudensa vuoksi kuin teinin näköinen mutta nyky mäkkäri-roskaruoka kulttuuri on tännekin pohjolaan saapunut. Että näin.
   Mitä ihmettä oikein höpäjät? Ainakaan niissä jaksoissa, mitä Suomessa on näytetty ei sillä tytöllä ole todellakaan mitään rintoja tai lantiota ollut! Ehkä iso maha, mutta ei sen enempää. Muutenkin lasten lihavuus on mielestäni ihan erinäköistä kuin naiselliset muodot.

   Lainaa

  118. Tulos: 0 (12 ääntä)
   mää: no huhhuh pedarit on kuvottavia mut ei nekää yleensä oo niin tyhmiä että ilmottaa itsestään facessa
   Efebofilit FYI Pedofiilit ovat kiinnostuneita huomattavasti nuoremmista. http://fi.wikipedia.org/wiki/Efebofilia

   Lainaa

  119. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Onhan tuosta Kasperista jo tehty ilmoitus poliisille, onhan????

   Lainaa

  120. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Ama: Go pedofiilit go… Ja mitä toi “Aploodit sille naiselle joka EI ole ollut yhdynnässä alle 16-vuotiaana YLI16-vuotiaan kanssa” on tarkoittavinaan? Kai mäkin nyt sitte saan aplodit Kasperilta?
   Olisko syytä tarkistaa sana "pedofiili" sanakirjasta?

   Lainaa

  121. Tulos: +22 (22 ääntä)
   assi: On tässä kyllä noissa tytöissäkin vikaa.. Yläaste ikäiset pennut kuvittelevat olevansa aikuisia. Pukeutuminen on lähellä katu huoraa ja naama täynnä pakkelia. Järkyttävä näky. He eivät tajua että ovat vielä niin nuoria. En tarkoita että se olisi nuoren oma vika jos joutuu vastoin tahtoaan hyväksikäytetyksi(se ei ole koskaan oikein), mutta kyllä heillä tuntuu nykyisin oleva kova kiire päästä eroon neitsyydestään, ja aikuisia kun ovat olevinaan
   Kuvailet teinin normaalia kehitysvaihetta. Ja ei, kaikki eivät käy tuota vaihetta läpi tai se on vähemmän korostunut, mutta se on silti normaali vaihe naiseksi kehittymisessä. Se, että käy läpi tuota vaihetta, ei tarkoita, että tytössä on "vikaa" ja suojaikäraja on sitä varten, että tyhmemmätkin äijät ymmärtäisivät jättää teinit rauhassa kehittymään, vaikka olisi millaiset meikit, push-upit ja minihameet.

   Lainaa

  122. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Ellis: Entinen kaverini seurusteli 13-vuotiaana 21-vuotiaan kanssa ja harrasti seksiäkin. Sai tosta huoran maineen sitten. Nyt 17-veenä hirveet traumat sen takia, joutunu teholle itsetuhoisuuden takia ja pullautti vielä vauvankin kahen abortin jälkeen mua niin harmittaa kun sillä on ollu niin huono lapsuus/murrosikä ton takia.
   mun kaverille kävi samoin! paitsi se vanhempi tyyppi oli 30 vuotias. mutta tää mun kaveri oli ite halunnu (ainakin sillon sano nii)

   Lainaa

  123. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Olenko ainoa, jota häiritsee kamalasti tämä tyttöjen painotus? Siis, ei, ei se ole hyväksyttävää oli sukupuoli mikä tahansa, mutta yleensä tälläisissä keskusteluissa otetaan poikapuoliset uhrit pois luvuista. Onneksi suurin osa on puhunut sentään ihan vain ikäluokista. En tosin silti tiedä, mistä se johtuu. Kerran luin sellaisen erään uutisen kommentteja ja ne saivat minut vain pahalle tuulelle. Uutisessa oli alle suojaikärajan ikäistä poikaa käyttänyt opettaja hyväksi ja kommenteissa keskusteltiin ja naureskeltiin sille, että poika olisi ollut "uhri". Jaa, koska kyseessä oli poika, niin ei haittaa, koska heheehee, pojathan aina haluavat seksiä. Lapsellista touhua. Asiaa ei parantanut se, että kyseessä oli ihan aikuisia keskustelijoita.

   Lainaa

  124. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Athalei-a: Athal
   No nyt meni ihan pieleen. Suojaikäraja toimii laissa seuraavasti. Täysi-ikäiset (vaikkapa 50-vuotiaat) saavat 16-vuotta täyttäneen kanssa seksiä harrastaa (kunhan kyse ei ole prostituutiosta tai riippuvaisen aseman hyväksi käytöstä.) Sen alle menevien kohdalla tulee tämä henkisen kehityksen käsite mukaan. Eli henkisessä kehityksessä lähellä toisiaan olevien kohdalla ei rikosta tapahdu, vaikka toinen olisi alle 16-vuotias. Eli käytännössä esimerkiksi 17v ja 15v välisessä seksissä on hyvin harvoin rikos käsillä.

   Lainaa

  125. Tulos: -2 (18 ääntä)
   Pedofilia on väärä termi, kun puhutaan 14-vuotiaasta. "Pedofilia (kr. παιδοφιλία < παῖς 'lapsi' + φιλία 'rakkaus') eli lapsikohteinen seksuaalihäiriö on parafilia, jossa pedofiiliksi kutsutun yksilön seksuaalinen suuntautuminen kohdistuu lapsiin eli henkilöihin, jotka eivät ole sukupuolisesti kypsyneitä. Pedofiilien sukupuolinen kiinnostus kohdistuu yleensä 8–10-vuotiaisiin tyttöihin ja 10–13-vuotiaisiin poikiin." - Wikipedia Käyttäkäähän jatkossa oikeita termejä.

   Lainaa

  126. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Arthur Brown: Älä käytä pedofiili termiä tässä, kun kyseessä ei ole pedofilia. Pedofilia on halu maata esipuberteetti-ikäisen kanssa ja jos aikeen toteuttaa on kyseessä pari kertaluokkaa pahempi rikos, josta pitäisi antaa todella kovat tuomiot. On itse asiassa todella sairasta, ja oksettavan populistista, että rinnastaa seksin 14-vuotiaan ja 8-vuotiaan kanssa samalle tasolle. Mitä taas tulee ikärajoihin, niin tuolta voi käydä katsomassa, mitä mieltä maailmalla ollaan asiasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_consent Ei niin kovin yllätten Japanissa suojaikäraja on 13 v (samoin kuin esim. Espanjassa)….Vatikaanissa muuten 14 v. Huomioitavaa on myös se että esim. Saudi Arabiassa ei ole suojaikärajaa (vrt. Iranissa käytännössä 16v). No, kuitenkin suurimmassa osassa maailman maita ikäraja lienee 16-18v.
   Pedofilia on paremmin lääketieteellinen määritelmä. Se on seksuaalisen minän ja halujen vääristymä jossa aikuinen henkilö kokee haluja ensisijaisesti tai ainoastaan kehittymättömiin lapsiin. Kun sellainen henkilö toteuttaa itseään, rikosnimike on lapsen hyväksikäyttö. Jonkinlaiset haamurajat ovat alle 13v eli vielä kehittymätön uhri ja useita vuosia vanhempi, tyypillisesti yläikäinen tekijä. Suojaikäraja 16 vuotta ei ole ihan niin tiukka ja yksiselitteinen kuin moni raivosta sokea haluaisi kuvitella. Ikäeroltaan muutaman vuoden haarukassa olevien teinien puuhastelua se ei kiellä vaan sillä on tarkoituksena estää huomattavasti vanhempaa kohdistamasta alle 16-vuotiaaseen "seksuaalista tekoa joka on omiaan vahingoittamaan..." eli ei sekään aivan yksiselitteistä ole. 16-vuotias tai pari vuotta nuorempikaan ei ole sellainen lapsi johon pedofilia-termissä viitataan. Ei kukaan meistä tule yhden yön yli yhtäkkiä kypsäksi päättämään asioistaan sinä kalenteripäivänä kun täyttää 16 tai 18, tai hetkeä tätä ennen ole merkittävästi vähemmän kypsä. Siksi näitä asioita puidaan oikeudessa ja eri tapauksissa tulee erilaisia tuomioita. Vääriäkin tuomioita tulee molemmin päin. Siksi meillä ei ole kuolemantuomiota eikä muuta peruuttamatonta tuomiolajia, vaikka lynkkausmieliala kansan riveissä jää korkealle senkin jälkeen kun jonkun tuomio näin arassa asiassa päätetään perua. Pelkkä epäilys on hyvin leimaava ja sillä on kauaskantoiset ja vaikutukset vaikka se todettaisiin aiheettomaksi.

   Lainaa

  127. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Taitaa tuon keskustelun aloittaja onkin itse sellainen 'namusetä'!!!

   Lainaa

  128. Tyypit nalkkiin 30.3.2014 15:22
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Mokan lähettäjän pitäis antaa näiden tyyppien tiedot poliisille.

   Lainaa

  129. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Mulle saa sitten myös antaa aplodit, kiitos, kiitos :)

   Lainaa

  130. Shitter_Limited 3.8.2014 10:54
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   jep: Huuto-oksennus! 23 tai 24-vuotiaan miespuolisenkin ihmisen kuvittelisi olevan aikuinen, joka löytää ikäistään seuraa. Kehitystasossa PITÄISI olla jonkinmoinen ero, jos toinen on 24 ja toinen 14. Lähestypä mun tytärtäni, niin en uhkaile, toteutan välittömästi!!!
   Yks tykkää. Haulikko tekee pahaa jälkeä.

   Lainaa

  131. Miranna (se Miranda) 29.8.2014 11:48
   Tulos: -10 (18 ääntä)
   Täällä nyt sit puhuu 21-vuotias nainen. Seurustellut jo 7 vuotta nyt 44 vuotiaan miehen kanssa. Kyllä, mä olin silloin 14 ja mies 38...

   Lainaa

  132. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Olin 14 ja mies 20v kun säädimme ensimmäisen kerran. Olemme olleet yhdessä siitä kun täytin 15 ja hän 21, ja olemme nyt avoliitossa kolmen vuoden seurustelun jälkeen. En koe itseäni millään tapaa hyväksikäytetyksi.

   Lainaa

  133. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Tässä ei ole kyse pedofiliasta. Pedofilia, eli lapsikohteinen seksuaalihäiriö, tarkoittaa jatkuvaa seksuaalista kiinnostusta alle murrosikäisiin lapsiin (yleensä 8-12-vuotiaiden väliltä). Pedofilia on lääketieteessä määritelty psykiatriseksi sairaudeksi. Kyseessä on enemmänkin efebofilia: "Efebofilia (kr. ἔφηβος 'nuorukainen' + φιλία 'rakkaus') tarkoittaa aikuisen pääsääntöisesti murrosikäisiin tai murrosiän vastikään ohittaneisiin (noin 15–19-vuotiaisiin) nuoriin kohdistuvaa seksuaalista kiinnostusta.[1] Nuoriin kohdistuva seksuaalinen halu on aikuisilla yleistä, mutta varsinaisesta efebofiliasta puhutaan vain silloin kuin tällainen halu on ensisijainen tai yksinomainen." - Wikipedia Efebofiliaa ei olla luokiteltu ICD-10 tautiluokituksessa sairaudeksi, toisin kuin pedofiliaa.

   Lainaa

  134. Tulos: +4 (6 ääntä)
   hohhoijjaa: Kaikki jotka EIVÄT ole harrastaneet seksiä alle 16-vuotiaana yli 16-vuotiaan kanssa, pistäkää peukkua.
   Eka kerta oli 28-vuotiaana (olen maininnut tämän aiemminkin).

   Lainaa

  135. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Corinne: polii
   Siinäpä ne maat taisivatkin sitten olla. Muualla sama tai vuoden pari matalampi. En ota kantaa mikä on oikea ikäraja, mutta on ristiriitaista, että rikosoikeudellinen vastuu ja kyky päättää seksuaalielämästään eivät ole samalla linjalla. Mutta niin kauan kun laki sanoo 16, niin saisi Juhanalle sakot rapsauttaa, vaikka en tuota 21 ja 15 vielä maailman kauheimpana asiana pidä. Taitaa olla maaseudulla melko yleistä.

   Lainaa

  136. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kun olin 15v pyörin nuorempien porukassa. Kaverini olivat 12 vuotiaita ja jokainen heistä kolmesta oli jo päästänyt pojan korkkaamaan itsensä.. olin hieman järkyttyny siitä, kun yhden heidän kumppani oli 17 vuotias. Muilla sentään ollut 12 ja 13 ikäluokkaa.. Samoihin aikoihin luokkatoverini seurusteli n.20vuotiaan pojan kanssa. Nähtävästi rakkaus tuli vasta rahan jälkeen, kun tyttö sai tietää mahollisuudesta saada rahaa. Hän teki rikosilmoituksen omasta poikaystävästään ja vaati korvauksia. No nykypäivänä tällä tytöllä on mahtava maine teostaan. Huhhuh..

   Lainaa

  137. andrealfus 7.1.2016 11:47
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Näin itse 19-vuotiaana ei tulisi mieleen tehdä yhtään mitään edes alle 18-vuotiaan kanssa, on ne 16-17-vuotiaatkin vielä loppujen lopuksi ihan kakaroita. Älkääkä jaksako viilata pilkkua siitä, että "kyseessä on kyllä nyt efebofilia eikä pedofilia", sama se haluaako panna vanhempia lapsia, jos haluaa joka tapauksessa panna lapsia.

   Lainaa

  138. Tulos: -12 (16 ääntä)
   andrealfus: Corinne
   17,99 vuotiaiden ajattelukin aiheuttaa varmaan oksennusreaktion, mutta juuris niä 18-vuotis syntymäpäivänä ihmisistä tulee haluttavia :DDD Sinun täytyy olla nainen. Lukioikäiset tytöt viehättää jokaisen miehen silmää, myönsivät sitä tai eivät. Suurin osa vanhemmista miehistä ei tietty lähde näitä yrittämään. Naisia taas yleensä viehättää itseään vanhemmat miehet.

   Lainaa

  139. Kaksoismoraalimme Esimerkki 27.1.2017 0:00
   Tulos: -9 (15 ääntä)
   No siis, itse ainakin 14 vuotiaana tiesin mitä halusin milloinkin tehdä. Toki, osa siitä ois ollut jokseenkin vastuutonta, mutta hauskaa. Jos olisin esimerkiks päässyt meidän naispuolisen 25 vuotiaan uskonnonopettajan "hyväksikäytettäväksi", muistelisin sitä vieläkin aivan helvetin hyvällä :O 18 vuotiaana seurustelin 15 vuotiaan kanssa. Kummallakaan ei ollut minkäänlaisia ongelmia asian kanssa silloin, eikä tähänkään päivään mennessä. Tuo 15 vuotias oli myös reilusti kypsempi kun esim. eräs parikymppinen jonka kanssa seurustelin myöhemmin. Niin tapauskohtausta, että tää tuomitseminen pedofiiliksi ja "munat pois" huutelu, väkivallalla uhkailu ja pullistelu on .. lähinnä yhtä lapsellista kun Kasperin touhu. On väärin puhua pedofiliasta näissä ikäluokissa, mutta tottakai, sanoamattakin selvää että hyväksikäyttö on AINA väärin. Ihan missä iässä tahansa. Monia yli 18 vuotiaitakin jotka ovat helposti johdateltavissa ja hyväksikäytettävissä, molemmissa sukupuolissa, eikä siinä ole silloinkaan mitään oikeaa. Eli.. on tuolla vatulilla pointtia siihen asti, että seurustelu tuossa iässä on oikeus. Mutta siihen se sitten jääkin.

   Lainaa

  140. Tulos: +2 (4 ääntä)
   jaajaa: Mutta niin kauan kun laki sanoo 16, niin saisi Juhanalle sakot rapsauttaa, vaikka en tuota 21 ja 15 vielä maailman kauheimpana asiana pidä. Taitaa olla maaseudulla melko yleistä. Minimirangaistus on kylläkin nykyään 4 kuukautta ehdollista. Ennen vanhaan on kai voinut selvitä pelkällä sakolla.

   Lainaa

  141. Tulos: +7 (7 ääntä)
   follde: En ymmärrä mitä pahaa siinä on jos 14vuotias ja 23vuotias harrastaakin seksiä tai on muuten yhdessä jos kumpikin tekee mitä tekee omasta vapaasta tahdostaan eikä pakotettuna. Ellen ole väärin ymmärtänyt niin jokaisella on täysi oikeus itse määrätä omasta kehostaan. … en ymmärrä, en sitten ollenkaan miksi yritetään pakottaa toiset omaan tahtoonsa (koska minä olen aikuinen ja minä TIEDÄN mikä on väärin ja mikä oikein, jumankauta mitä tekopyhyyttä!!) ihmiset ajatelkaa omilla aivoillanne älkääkä menkö kaikenmaailman massa-ajatusten mukana… öitä.
   Voi luoja. Aikuiset osaavat ajatella omilla aivoillaan mutta se 14v ei välttämättä vielä osaa ajatella kuten aikuinen. Ne rajat on olemassa sen nuoremman omaksi parhaaksi. Ja tiedätkö sinä minkälaiset miehet hakee 14v tyttöjä suhteeseen?? Ei hyvät miehet ainakaan. Ne voivat olla vaarallisiakin tapauksia ja ehkä jopa tehneet vastaavaa aiemminkin. Annan sinulle saman vinkin mitä annoit muille: ajattele nyt hyvä ihminen niillä omilla aivoillasi, sillä kyllä suurin osa miehistä ja aikuisista ihmisistä vastustaa ajatusta seksistä 14v kanssa.

   Lainaa

  142. Tulos: +5 (7 ääntä)
   jaajaa: Siinäpä ne maat taisivatkin sitten olla. Muualla sama tai vuoden pari matalampi. En ota kantaa mikä on oikea ikäraja, mutta on ristiriitaista, että rikosoikeudellinen vastuu ja kyky päättää seksuaalielämästään eivät ole samalla linjalla. Mutta niin kauan kun laki sanoo 16, niin saisi Juhanalle sakot rapsauttaa, vaikka en tuota 21 ja 15 vielä maailman kauheimpana asiana pidä. Taitaa olla maaseudulla melko yleistä.
   Minua ei tuo Juhanan 15 - 21 suhde juuri haittaa, vaikka ikäeroa onkin, kun tyttö on jo 15 ja rikosoikeudellisessa vastuussakin, niin tältäkin voi odottaa jotain vastuuta asiassa ja kerran kyseessä oli seurustelu. Itse en vastaavaa ilmoittaisi poliisille, mutta varmaan vähän kieroon katsoisin. Toki on oma moka jos tuosta saa paskaa niskaan, kun tietää mitä laki sanoo, mutta välillä säälitää, että hölmöilevät nuoret miehet saa näistä nykylain pohjalta tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun tällaisista todella lievistä suojaiän alituksista pitäisi huomauttaa sakoilla, eli ns. pikku näpäytyksellä sormille, ellei nuoremmalle oikeasti aiheutunut jotain todellista harmia. Sen sijaan huolestuttaa Kasperi, joka vielä 24-vuotiaana puolustelee munan imettämistä 14-vuotiaalle, joka on tuon rikosoikeudellisen vastuunkin suhteen edelleen lapsi, ja on niin harhainen, että kehtaa sanoa asian tuosta vaan omalla seinällään, luullen että tuollaista pidettäisiin normaalina ja hyväksyttävänä. Onkohan Kasperi kovakin teinien saalistaja ja kertakäyttäjä? Sen verran on itseään aivopessyt, että kuvitteli porukan komppaavan hänen ajatuksiaan, mutta toisin kävi.

   Lainaa

  143. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Taidan minäkin saada nuo aplodit.

   Lainaa

  144. Paskamyrsky 23.7.2019 17:18
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Mä halusin teininä menettää neitsyyteni, mutten oikein tajunnut mihin pääni silloin pistinkään.. Mä juttelin 21v miehen kanssa netissä, halusin ihan nähdä hänet enkä heti hypätä sänkyyn. Sanoin että haluan tutustua häneen ja että nähdään livenä! No, nähtiin ja alettiin kävellä hänen luokseen, mietin päässäni kuinka pääsisin tilanteesta pois, koska hän oli livenä tosi outo tyyppi. Mies asui äitinsä luona ja mentiin miehen huoneeseen. Siellä pyöri jo leffa näytöllä ja minä kävin sitä katsomaan. Kun mies alkoi minua riisumaan ja pussailemaan. Minä kielsin häntä monesti ja puin aina päälle kun hän lähti huoneesta. Silti hän aina riisui minut ja vaikka kielsin. Jähmetyin ja hän toisteli koko ajan "Sähän halusit tutustua, näin me tutustutaan" Mä itkin ja huusin, että lopettaa touhunsa. Ja mietin pääni puhki kuinka pääsen pois ilman, että loukkaan häntä. Keksin hyvän syyn, (en edes puhelimeen ollut koskenut, mutta uskoi, kun sanoin että äiti soitti ja mun on pakko mennä) Hän vartavasten halusi saattaa minut edes puoliväliin, pussasi huulille ja sanoi että oli kiva nähdä. Mä itkin kotiin mentäessä ja mietin uskallanko kellekkään kertoa. Mulla ei ollut yhtään kaveria yms. Kotona poistin hänet netissä foorumeilta ja estin hänet. Häneltä tuli tekstari, että miksi estin hänet??? Koska meillähän oli tosi kivaa? Ehkä nuo, "mokan" miehet on juuri samanlaisia ihmisiä, keillä ei ole sosiaalista ymmärrystå asioihin? Hän vaikutti yksinkertaiselta ihmiseltä, joten varmaan siksi mietin hyvää syytä sille, että pääsen pois ilman loukkaamista. En tiedä. Olin teini ja eksyksissä. Ihmettelen vaan hänen äitiään, ettei hän tehnyt mitään, kun varmasti kuuli huutoni. Oli nääs viereisessä huoneessa. Pidin kaiken sisälläni kunnes aikuisena avauduin asioista.

   Lainaa

  145. Paskamyrsky 23.7.2019 17:21
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Ainiin ja ton miehen kaveri oli mun koulussa, oli mun ikäinen. Hän kuuli meidän molempien puolien tarinat, uskoi kaveriaan ennemmin kuin minua, että olen vain kurja lumppu joka on pihtari.

   Lainaa

  146. Paskamyrsky 23.7.2019 17:22
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Paskamyrsky: Ainiin ja ton miehen kaveri oli mun koulussa, oli mun ikäinen. Hän kuuli meidän molempien puolien tarinat, uskoi kaveriaan ennemmin kuin minua, että olen vain kurja lumppu joka on pihtari.
   Ja mun luokkalaiset näki fritsun mun kaulassa, selitin mitä oli käynyt ja he vastasivat vain "Kerrankin olisit saanut munaa ja sä kieltäydyit???? Idiootti"

   Lainaa

  147. Kurvikas nauta 11.6.2020 21:49
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   follde: En ymmärrä mitä pahaa siinä on jos 14vuotias ja 23vuotias harrastaakin seksiä tai on muuten yhdessä jos kumpikin tekee mitä tekee omasta vapaasta tahdostaan eikä pakotettuna. Ellen ole väärin ymmärtänyt niin jokaisella on täysi oikeus itse määrätä omasta kehostaan. ... en ymmärrä, en sitten [...]
   Oletko nyt täysi-ikäisenä edelleen sitä mieltä että lapset saisivat itse päättää harrastavatko seksiä aikuisen kanssa vai ei? Jos olet niin kuinka pientä lasta sinun mielestäsi saisi käyttää hyväkseen? Tai hetkinen... älä kerrokaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hyväksikäyttö, pedofilia, seksuaalinen hyväksikäyttö, laki, rikos, rangaistus