Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tervetuloa mammapalstalle

Tällaisia keskusteluja käydään miehiltä suljetulla mammapalstalla.
Tervetuloa mammapalstalle

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 58 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +709 (761 ääntä)
      Sijasta* ei siasta

      Lainaa

    2. Tulos: +786 (842 ääntä)
      "Äidin siasta vaikka vittu", eli äidillä oli sika josta tuli/tehtiin vittu?

      Lainaa

    3. Puolikiero_savolainen 12.12.2013 6:53
      Tulos: +427 (443 ääntä)
      Jaa, onkohan tämä isoäitini päivitys vuodelta -48? Sen verta kova kiroilija on Aapeli-eno.

      Lainaa

    4. Tulos: +351 (403 ääntä)
      Oikeasti, Eija? Eikö se ole jo tarpeeksi paha, että teinilässä joka toinen sana on "vittu" ? Tuosta saa kyllä mielenkiintoisia mielikuvia.. Lapsi 3,5v pyytää ruokaa : "Vittu, anna ruokaa vitun ämmä"

      Lainaa

    5. Tulos: -195 (351 ääntä)
      MIKSI tuollaisilla on lapsia, miksi? Kammottava ihminen. Ja mikä logiikka opettaa lapset kiroilemaan! Naiset osaa olla niin tyhmiä. Hävettää olla nainen.

      Lainaa

    6. Tulos: -55 (77 ääntä)
      Mitä ihmettä Jenni??

      Lainaa

    7. Tulos: -91 (171 ääntä)
      Eijalta lapset pois.

      Lainaa

    8. hei johanna.. 12.12.2013 7:20
      Tulos: +78 (102 ääntä)
      mikä on äidin sika?

      Lainaa

    9. Tulos: +87 (107 ääntä)
      Eihän Eija ole tosissaan :o? Juu, olisi toki suotavaa, että äidillä olisi sika, jonka nimi olisi Vittu, ja näin ollen lapsen ensimmäinen sana olisikin Vittu.

      Lainaa

    10. Tulos: +228 (296 ääntä)
      Eijahan on just fiksu. Jos itse kertoo lapsille kirosanoista (en usko että se ois kiroilemaan opettanut, niinku jotkut heti kärjistää) niin sit kouluun mentäessä, kun toisten kaverien isosisaret on salaa ja tosi hassusti opettaneet omia sisariaan kiroilemaan, lapsi tietää mitkä sanat on "pahoja" ja rumia, eikä jakele niitä ainakaan julkisilla paikoilla eteenpäin, koska asia ei uus ja siihen on opittu suhtautumaan. Saattaa lapsi jopa valistaa uusia ystäviään siitä, mitä kannattaa sanoa ja mitä ei kannata. Vai onko kaikki muut sitä mieltä, että Eija saunan taakse lapset huostaan?

      Lainaa

    11. Ministeri Nieminen 12.12.2013 7:42
      Tulos: +109 (131 ääntä)
      Lona: Eijahan on just fiksu. Jos itse kertoo lapsille kirosanoista (en usko että se ois kiroilemaan opettanut...)
      Kylläpä muuten Eija niin jopa itse sanoo.

      Lainaa

    12. Tulos: +84 (168 ääntä)
      Mikä siinä kiroilussa on nii kauheaa että pitää lapset viedä pois ja suojata lohikäärmeiden, pumpulin, kerman ja yhdeksän lukon taakse pois piiloon.

      Lainaa

    13. Tulos: +142 (150 ääntä)
      Hei, jos nyt kuitenkin mietitään sitä, että on ryhmä nimeltä: ÄiTyLit!! wtf :D

      Lainaa

    14. Tulos: +137 (147 ääntä)
      Itse olen tullut vahingossa opettaneeksi lapset kiroilemaan. Kyllähän se karseelta kuulosti kun neljä vuotias hoki suuttuessaan puoli tuntia putkeen vittu, vittu, vittu.... Kerran kun tämä kävi bussissa niin oli korvat hyvinkin punaiset isukilla. Mutta toisaalta kiroilemisesta oli mennyt kaikki mystiikka pois jo eskariin mennessä ja nyt kummankin kielenkäyttö (ainakin julkisilla paikoilla) on oikein esimerkillistä.

      Lainaa

    15. Tulos: +133 (165 ääntä)
      Nyt on kyllä pidettävä Eijan puolta, joskin hieman kömpelösti asiansa muotoili. Minä olen opettanut lapseni kiroilemaan omalla esimerkilläni ja opetin myös missä se on soveliasta ja missä ei. Olen myös opettanut mitkä sanat ovat sellaisia joita Ei Käytetä Koskaan ja hyvin on oppi mennyt perille. Kotona saattaa perkeleet lennellä niin äidiltä kuin lapsilta, mutta päiväkodissa tai koulussa eivät koskaan kironneet. Hieman pistää aina hymyilyttämään se porukka joka varjelee lapsiaan kirosanoilta suorastaan hysteerisesti ja sekoaa jos joku erehtyy sanomaan paska pikku herrantertun kuullen. Ne joiden korvia rumilta puheilta eniten varjellaan, ovat juuri niitä jotka sitä vittua sitten ahkerimmin hokevat, se kun on kiellettyä ja siksi siten on helppo kapinoida. Olen muuten törmännyt tapaukseen joka sinnikkäästi käytti sanaa "himputti" vitun ja saatanan sijasta, ihan vain kovasti kiroilevaa äitinään ärsyttääkseen. Ja äitihän ärsyyntyi :)

      Lainaa

    16. Tulos: +63 (157 ääntä)
      kirroollu: Mikä siinä kiroilussa on nii kauheaa että pitää lapset viedä pois ja suojata lohikäärmeiden, pumpulin, kerman ja yhdeksän lukon taakse pois piiloon.
      Mikä siinä hyvässä käyttäytymisessä on niin kauheaa, että lapset pitäisi opettaa olemaan rääväsuita jo pienestä pitäen?

      Lainaa

    17. Tulos: +38 (50 ääntä)
      itsehän olen 'oppinut uudestaan' kiroilemaan reserviläistouhuissa tuollaisilta neljän- ja viidenkymmenen välimaastossa olevilta 'isoilta pojilta' (sanasto tosin koostuu pikemminkin "helvetin perkeleistä" jne. eikä "kyrpävituista"-), se on kamalaa kuunneltavaa kun teineillä on tosiaan joka toinen sana 'vittu' ihan vain koska 'kiroilu on siistiä', jos pienestä pitäen totutetaan siihen että kiroilussa ei ole mitään muuta erikoista kuin se että se kannattaa jättää pois julkisella paikalla, lapsi saattaa sitten teini-ikään mennessä jopa oppia olemaan tunkematta näitä 'sivistyssanoja' jokaiseen väliin.

      Lainaa

    18. Tulos: -44 (54 ääntä)
      kuka helvetin jenni? Ja jos äidin siasta pitää sanoja keksiä niin jos se on naaraspuolinen sika ja se kurkkaa hännän alle niin saattaa se vittu sieltä tulla.

      Lainaa

    19. Itsekin tuolla ryhmässä 12.12.2013 9:58
      Tulos: +79 (87 ääntä)
      Onneks Eija on aika päiviä sitten todettu rölliksi. Sama henkilö kyseli ko ryhmässä myös sitä, että missä vaiheessa äitylit rupee sörkkiin reikiä lastensa kondomeihin, jotta tulisi nopeammin mummuksi. :)

      Lainaa

    20. Tulos: -16 (36 ääntä)
      Lauri vissiin sitten liittyy joka ryhmään jota Facebook sattuu ehdottamaan, katsomatta millainen ryhmä on kyseessä?

      Lainaa

    21. hohhoijakkaa taas 12.12.2013 10:40
      Tulos: -51 (73 ääntä)
      Eijan kohdalla kyse on enemmänkin murreasiasta. Kuten "Miten opitte jäällä kaatumisen?" Mä ymmärsin välittömästi jo aloituksesta Eijan pointin. Olisikohan äidinkielellisesti sanottava "Minkä ikäiselle lapselle olette opettaneet kiroilemisesta, ettei sitä saa tehdä?". Kommenttien perusteella hävettää olla taas nainen. Vain nainen voi olla mamma-asioissa noin..... suuri suustaan.

      Lainaa

    22. Tulos: +41 (45 ääntä)
      hohhoijakkaa taas: Kommenttien perusteella hävettää olla taas nainen. Vain nainen voi olla mamma-asioissa noin….. suuri suustaan.
      Kyllä se näyttää aika hyvin Feissarimokien miehiltäkin onnistuvan...

      Lainaa

    23. Tulos: +7 (21 ääntä)
      --et jokaisen lapsen eka sana oliskin äidin SIASTA vaikka vittu
      Otetaako nyt sitten äidin omistamasta possusta irti vittu? Jostain syystä kyllä ymmärrän Eijan pointin ja - nyt kun asiaa aloin miettiä - onhan se tavallaan järkeväkin. Kun kiroilu ei ole enää mikään kielletty hedelmä, se ei enää houkuta. Kun annetaan selvät rajat, milloin voi kiroilla ja milloin ei, ei tulekaan enää tilanteita, joissa tulee sopimattomissa tilanteissa päästettyä sammakko. Voin oikeastaan ihan omasta kokemuksesta sanoa, että isäni kiroili aika usein kotona, mutta itse pienenä osittain sen vuoksi vältin kiroilua ja "kavahdin" aina kuullessani kirosanan. Vasta kutosluokalla taisin harvoin päästää ärräpään, koska se oli silloin vielä "hassua" ja yläasteella aloin ja silloin tällöin päästää kirosanan. Toisaalta taas, nyt lukiossa minusta on käytännössä tullut pikkuinen merimies, ja veetä ja peetä tulee vähän väliä ripoteltua keskusteluun mukaan. :D Osaan kuitenkin erottaa, milloin voi kiroilla ja milloin ei, enkä jostain syystä kiroile vanhempieni tai - siskoani ja sisaruspuoliani lukuunottamatta - muiden sukulaisten seurassa.

      Lainaa

    24. Tulos: -11 (23 ääntä)
      Jenni, as in se joka kommentoi ekassa mokassa että naiset ei oo järjellisiä olentoja -> toinen moka sen todistaa. *vääntää rautalangasta*

      Lainaa

    25. Avomeren mursu 12.12.2013 13:32
      Tulos: +42 (48 ääntä)
      Porttiteoria, tunnistan itsenikin tästä. Kaikki lähti aivan viattomasti satunnaisesta hemmetin ja penteleen sekakäytöstä, nykyään vittuperkeleet ja justinbieberit sinkoilee suusta heti aamusta. -> älkää opettako lapsianne kiroilemaan.

      Lainaa

    26. Tulos: -2 (10 ääntä)
      jebukebu: “Äidin siasta vaikka vittu”, eli äidillä oli sika josta tuli/tehtiin vittu?
      Totaalinen reps.

      Lainaa

    27. Tulos: -16 (18 ääntä)
      Sarkasmi on katoava luonnonvara..

      Lainaa

    28. Tulos: -32 (58 ääntä)
      nuuskis: Sijasta* ei siasta
      Siis eikö kukaan tajua että tuo on murretta. Me ainaki puhutaan tuollai täällä pohjois-pohjanmaalla.

      Lainaa

    29. Tulos: +30 (60 ääntä)
      "Oppii sen kuitenkin" - no ja ei muuta kuin samalla logiikalla kaatamaan viinaa siihen 2,5 vuotiaaseen - oppiihan se senkin kuitenkin. Ei ole sitten 18 vuotiaana niin jännää.

      Lainaa

    30. Tulos: +14 (44 ääntä)
      eep: “Oppii sen kuitenkin” – no ja ei muuta kuin samalla logiikalla kaatamaan viinaa siihen 2,5 vuotiaaseen – oppiihan se senkin kuitenkin. Ei ole sitten 18 vuotiaana niin jännää.
      Viina vaan sattuu oleen terveydelle ja kehitykselle haitallista, toisin kun kiroilu..

      Lainaa

    31. Hörhöjä kaikkialla 12.12.2013 14:28
      Tulos: -4 (20 ääntä)
      Samaa sakkia kuin nämä ns. teiniäidit..huhhuh.

      Lainaa

    32. Tulos: -8 (10 ääntä)
      Kaunis puhe, voi luoja :DDDDDDDDDDDDD

      Lainaa

    33. Tulos: +22 (32 ääntä)
      Kuka helvetti on ryhmässä nimeltä "ÄiTyLIt"? ...Onhan toi SaRkAsMia? Onhan? Onhan....?

      Lainaa

    34. Tulos: -1 (15 ääntä)
      Jenni taisi olla oikeassa.

      Lainaa

    35. Tulos: +12 (22 ääntä)
      Eijan maailma näyttää olevan aika musta-valkoista. Vaikka hänen mielestään kiroilemisen kieltäminen ei olekaan hyvä kasvatustapa. koska se tekee kiroilusta paljon jännittävämpää, ei kirosanojen opettaminen ja kiroiluun rohkaiseminen ole mikään ratkaisu. Jos kuljettaisiin vain sitä kultaista keskitietä pitkin ja suhtauduttaisiin kiroiluun täysin neutraalisti.

      Lainaa

    36. Tulos: -4 (18 ääntä)
      Lapsen ekana lauseena "Ny perkele sitä maitoa!" ah kuinka söpöä

      Lainaa

    37. jousiampuja 12.12.2013 17:01
      Tulos: +18 (20 ääntä)
      hei johanna..: mikä on äidin sika?
      Porsaita äidin oomme kaikki, oomme kaikki...

      Lainaa

    38. Tulos: +30 (30 ääntä)
      ÄiTyLiT on sen verran typerä, säälittävä ja kammottava ryhmä että siellä on pakko olla vaan oman "viihdykkeen vuoksi"... Esim yövroina kun on hiljaista, siellä matsataan aivan järjettömistä asioista.. Suosittelen liittymään ja äLLiSTyMäÄn! Komppaan täysin Jenniä! Ryhmä kun on täynnä itseään täynnä olevia "super-äitejä" jotka kuitenkin notkuu jatkuvasti koneella! :D

      Lainaa

    39. teoriakäytäntöperiaate 12.12.2013 19:02
      Tulos: +5 (11 ääntä)
      Tossa on kyl PERIAATTEESSA järkee et lapsethan tekee kaikkea mikä on kielletty koska se on jännää :D mutta silti eih....

      Lainaa

    40. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Yosa on oikeassa! :) Siellä tapellaan vähän väliä aivan käsittämättömistä asioista. Ja tiettyjen henkilöiden ei tarvitse sanoa kuin "Onpas kaunis päivä tänään!", kun he aikaansaavat muutaman sadan viestin tappeluketjun aikaiseksi. :D Ja vielä tiedoksi: Eija harrastaa provoilua omaksi ilokseen. Harmi, kun kaikki tajusivat Eijan olevan provo, sillä keskustelut olivat huomattavasti hauskempia silloin kun kaikki tätä eivät vielä tajunneet.

      Lainaa

    41. Tulos: +21 (33 ääntä)
      Kuvittelin just tilanteen.. "Sanoppa Maija vittu". "Vittu". " Hyvä, Se on oikeesti huono sana mut tärkeetä että opit sen jo nyt".

      Lainaa

    42. Tulos: +4 (10 ääntä)
      pössö: Lauri vissiin sitten liittyy joka ryhmään jota Facebook sattuu ehdottamaan, katsomatta millainen ryhmä on kyseessä?
      Ryhmiin voi tulla lisätyksi ihan pyytämättäänkin. Sitten ylläpitäjäksi. Pahimman skenaarion toteutuessa olet sitten vastuussa ryhmän tyhmäilyistä ja voit saada naamakirjalta sanktioita. Sinua ei asiassa kuulla eikä sanktiota kumota vähällä. Kokemusta on.

      Lainaa

    43. pellepeloton 13.12.2013 1:53
      Tulos: +28 (30 ääntä)
      Dusseli: Hieman pistää aina hymyilyttämään se porukka joka varjelee lapsiaan kirosanoilta suorastaan hysteerisesti ja sekoaa jos joku erehtyy sanomaan paska pikku herrantertun kuullen. Ne joiden korvia rumilta puheilta eniten varjellaan, ovat juuri niitä jotka sitä vittua sitten ahkerimminhokevat, se kun on kiellettyä ja siksi siten on helppo kapinoida. Olen muuten törmännyt tapaukseen joka sinnikkäästi käytti sanaa “himputti” vitun ja saatanan sijasta, ihan vain kovasti kiroilevaa äitinään ärsyttääkseen. Ja äitihän ärsyyntyi
      Meidän isä ja äiti ei koskaan kiroillut kun olin pieni ja isä suuttui jos sanoin edes hitto. Ei mulla oo silti juuri koskaan ollut tarvetta kiroilla ja kapinoida, vaikka monet kaverit sitä tekikin. Et ei se ihan noinkaan mene. Kai se riippuu vähän lapsestakin että kokeeko sellasen tarpeelliseksi, mut yleensä lapset oppii esimerkistä, et en mä menis kovasti kiroilemaan lasten kuullen. Ei niitä tarvi pumpuliin kääriä, mut veikkaan että lapset kuulee kirosanoja muutenkin tarpeeks ilman että vanhemmat alkais niitä suoltamaan.

      Lainaa

    44. Tulos: +15 (17 ääntä)
      Olettaako joku, että ryhmässä jonka nimi on ÄiTyLIt (sic!) voisi olla jonkinlaista älyllistä elämää?

      Lainaa

    45. Tulos: +21 (25 ääntä)
      Olen odottava äiti enkä aio KOSKAAN mennä lähellekään näitä aivopieruja mammapalstoja. Oikeasti kuka näitä saa jotain vertaistukea?? Mielipuoletko?

      Lainaa

    46. Hörhöjä kaikkialla 13.12.2013 12:57
      Tulos: +8 (14 ääntä)
      Nimetön: Viina vaan sattuu oleen terveydelle ja kehitykselle haitallista, toisin kun kiroilu..
      Sattuu juu jos sitä juo liikaa. Absolutistit kuolevat usein nuorempina kuin kohtuullisesti alkoholia käyttävät, ihan näin sivuhuomautuksena.

      Lainaa

    47. Tulos: +11 (13 ääntä)
      pellepeloton: Meidän isä ja äiti ei koskaan kiroillut kun olin pieni ja isä suuttui jos sanoin edes hitto. Ei mulla oo silti juuri koskaan ollut tarvetta kiroilla ja kapinoida, vaikka monet kaverit sitä tekikin. Et ei se ihan noinkaan mene. Kai se riippuu vähän lapsestakin että kokeeko sellasen tarpeelliseksi, mut yleensä lapset oppii esimerkistä, et en mä menis kovasti kiroilemaan lasten kuullen. Ei niitä tarvi pumpuliin kääriä, mut veikkaan että lapset kuulee kirosanoja muutenkin tarpeeks ilman että vanhemmat alkais niitä suoltamaan.
      Tuntuu, että ne joilla on muutenkin niin kova tarve kapinoida, kapinoi sitten vaikka niiden kirosanojen kanssa, toiset taas ei. Mutta niin, voihan sitä kirosanaohjeita antaa sitten, kun se lapsi tajuaa niiden olemassa olon, eikä mitenkään erikseen ja ennakkoon alkaa "opettamaan" niitä, jos se kerran sen jossain vaiheessa kuitenkin oppii.

      Lainaa

    48. Tulos: -3 (13 ääntä)
      Cynders: Oikeasti, Eija? Eikö se ole jo tarpeeksi paha, että teinilässä joka toinen sana on “vittu” ? Tuosta saa kyllä mielenkiintoisia mielikuvia.. Lapsi 3,5v pyytää ruokaa : “Vittu, anna ruokaa vitun ämmä”
      Jokainen lapsi ja äitikin nyt vain sattuu olemaan vitusta. Ja erityisesti isät, jotka pyrkivät sinne alati takaisin.

      Lainaa

    49. Immeiset hei 13.12.2013 20:07
      Tulos: -4 (16 ääntä)
      katja: Siis eikö kukaan tajua että tuo on murretta. Me ainaki puhutaan tuollai täällä pohjois-pohjanmaalla.
      Miks Katjalle noin paljo miinusta? Männöö sekasin joillaki tuo kielioppi ja pilikunnusutus, ns. grammari natseja liikkoo miun makkuun. Naamakirja-päivitys ei taija ihan semmonen konteksti olla, jotta puhekieltä ei sais kylvee. :P

      Lainaa

    50. Tulos: +1 (13 ääntä)
      Hyvät naiset ja herrat, Suomi on hyvissä käsissä! Tulevaisuutenne on vittu turvattu saatana.

      Lainaa

    51. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Eija = Vittu. MOT. Omien kommenttien kautta. EVVK.

      Lainaa

    52. Tulos: +6 (16 ääntä)
      Hei nyt. Eijallahan on ihan oikeasti järkevä pointti. Kiroilun mystifiointi tekee siitä lapselle kiinnostavampaa, ja kysymyksessähän on oikeasti tapojen opettaminen. On fiksua opettaa lapselle, ettei päiväkodissa jne. kiroilla, tilannetajun käsite on tärkeä asia kasvatuksessa.

      Lainaa

    53. Tulos: -4 (6 ääntä)
      "Immeiset hei"... Järkevää heittää vain yksi murresana muuten "normaaliin" lauseeseen. Siksi pilkun nussutus!

      Lainaa

    54. polvipetteri 17.12.2013 7:18
      Tulos: -6 (8 ääntä)
      Koskahan joku kysyy, että koska olette opetelleet lapsenne käyttämään huumeita. Se kun ei ole yhtään niin vaarallista, jos se ei ole sillä tavalla kiellettyä...

      Lainaa

    55. Tulos: +11 (11 ääntä)
      polvipetteri: Koskahan joku kysyy, että koska olette opetelleet lapsenne käyttämään huumeita. Se kun ei ole yhtään niin vaarallista, jos se ei ole sillä tavalla kiellettyä…
      hyvin vertasit kiroilua ja huumeita keskenään. ONNEA!!!

      Lainaa

    56. Hohhoijakkaa... 21.12.2013 19:58
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Itekki ennen äidiksi tuloa kuvittelin lapsellisesti, että kun saan lapsen kiroilu loppuu kuin seinään.. Mutta kyllä vaan kirosanoja pääsee kun joku asia kovasti vituttaa, vaikkapa kamera tippuu lattialle ja hajoaa, lyön varpaani tms... Normipuheessa en kiroile. Mutta kyllä on tosiaan lapseni (3v) oppinut kirosanat minulta ja tuntuisi tekopyhältä sanoa ettei hän saa koskaan kiroilla jos itsekin kiroilen... Kun siitä ei tosiaan oikeasti mitään haittaa ole, ne on vaan sanoja. Ihmeen vakavasti kaikki tän asian ottaa. :O Eikä lapsikaan kiroile kun tietyissä tilanteissa, eli ei viljele sitä joka välissä. Mutta tosiaan samaa oon miettiny, että miten saan lapsen sitten ymmärtämään ettei kiroilu sovi kodin ulkopuolelle, koska mielestäni ainoa paha asia kiroilussa on se, että se herättää muissa paheksuntaa ja koulussa saattaa johtaa jopa jälki-istuntoon.

      Lainaa

    57. Tulos: -4 (6 ääntä)
      Terveisiä tulevaisuudesta. Minulle on lapsena opetettu, että kiroilu on rumaa. Olen nyt aikuinen enkä kiroile vieläkään, en siis ole "oppinut sitä jossain vaiheessa". Eijan lapsi sen sijaan taitaa olla kovakin kiroilija tätä nykyä.

      Lainaa

    58. Imelä kettu 12.11.2020 16:11
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Mammapalsta todistaa kerta toisensa jälkeen osan naisista olevan tyhmiä kuin saapas. Mutta niin on kyllä jotkut miehetkin.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: äitylit, äityli, äiti, mies, naiset, miehet, nainen, kirosana, kiroilla, opettaa, lapsi, lapset