Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Petetyn kosto

Petetty puoliso pesee likapyykkiä julkisesti Facebookissa.
Suurenna näkymä
Petetyn kosto
Arvonta! Feissarimokat palasi Facebookiin upouudella sivulla ja arvomme 40 €. Osallistu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 111 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +872 (932 ääntä)
   Miron kommentti +++.

   Lainaa

  2. Tulos: -350 (732 ääntä)
   En mitenkään pettämistä sun muuta kannata mut on kyllä harvinaisen hitumaisen kuulonen nainen ihan vaan näiden postausten perusteella ettei ihme ettei Miro oo jaksanu, sanois nyt vielä pari kertaa ettei Jonna ja Miro vaan pääse ku koira veräjäst. Tai vielä parempi ois et tulis feissarimokiinki kertomaan :D Ps anteeks välimerkkien puute, tuli kirjotettua puhelimella tämä ja välimerkit ei oo hollilla niin tuppaa unotumaan

   Lainaa

  3. Tulos: +886 (964 ääntä)
   Voin vaan kuvitella näitten keskustelun.. - Kirjoitetaanhan tästä sitten molemmat facebookkiin? Kaikki tajuaa miten kusipää olet. - Käyhän se, ties vaikka päästä feissarimokiin.

   Lainaa

  4. Tulos: -34 (84 ääntä)
   Jaahas.. :----D

   Lainaa

  5. Tulos: +141 (183 ääntä)
   Hmm.. enpä nyt edes tiiä mitä tähän sanoisi

   Lainaa

  6. Tulos: +358 (472 ääntä)
   Siis mua on petetty kaksi kertaa, enkä ole ikinä kummastakaan kerrasta avautunut somessa näin..se oli minun ja silloisten heilojeni asia. Kummatkin asiat sovittiin kaikessa hiljaisuudessa, koska silloin kukaan muu ei pystynyt sivullisena tulla huutelemaan neuvoja, joista nyt ei mitään apua oikeastaan koskaan ole ollut (jos siis tyrkytetty neuvoja pyytämättä muissa asioissa). Tuo jälkimmäinen päivitys on kyllä paljon mauttomampi. On selvää, että kummassakin osapuolessa on vika, mutta minusta on turha alkaa syyttämään toista naista perheenrikkojaksi. Tämän homman k*si mies. Mies meni touhuihin mukaan/aloitti touhut, vaikka olisi voinut myös torjua, jos nainen oli se ehdotteleva osapuoli. Sama pätee myös toiste päin. En ala väittämään, että miehissä on aina vika. Kyllä ne naiset yhtälailla töppäilee! Helppoa vaan syyttää aina sitä toista osapuolta :)

   Lainaa

  7. Tulos: -223 (449 ääntä)
   Tyhmä akka. Ei ihme, että mies pettää.

   Lainaa

  8. Tulos: +66 (94 ääntä)
   Onneksi en omista facetiliä, on näitä sen verran pelottava lukea..mutta ah, niin hauskaa:D

   Lainaa

  9. miinaharava 12.11.2013 3:42
   Tulos: +256 (376 ääntä)
   Nuo ekat postaukset ja kommentit voi vielä Kiralta ymmärtää, mutta tuo kolmannen osapuolen nimeäminen oli jo aika nihkeetä. Onkohan Jonna antanut lupaa nimensä jakamiseen? Ja joo, pettäminen on perseestä.

   Lainaa

  10. Tulos: -51 (215 ääntä)
   …onko Kirasta oikeasti noin kamalaa, että ihmiset saattaisivat ajatella HÄNEN lopettaneen suhteen? Voi pyhä Sylvi ja pari muuta tyttöä, järki käteen nyt.

   Lainaa

  11. Tulos: +66 (132 ääntä)
   Eikö tällaiset asiat sovita yleensä kahden kesken?

   Lainaa

  12. Tulos: -37 (79 ääntä)
   No en ihmettele

   Lainaa

  13. Tulos: +134 (146 ääntä)
   Ei hirveitä salapoliisitaitoja vaadi että saa kaivettua esille kaikki tässä jutussa esiintyvät henkilöt, niiden työpaikat yms. Olis ehkä jonkun kannattanu sensuroida toi työpaikkakin tosta jos olis halunnu että henkilöiden anonymiteetti säilyy.

   Lainaa

  14. Tulos: +58 (84 ääntä)
   Somen ikävämpi puoli... kyllä vähän ikävä maku jää tämmösistä postauksista. Pettäminen on juu väärin, ehdottomasti, mutta vohan noi jutut (siis jälkipuinnit) hoitaa myös tyylikkäästi.

   Lainaa

  15. Tulos: +52 (82 ääntä)
   No teksti ja sävy vaikuttaa kyllä siltä että tunteet oli kuollu jo aikaa sitten.

   Lainaa

  16. Tulos: -112 (194 ääntä)
   Mutta eikös tuo Kira juuri ollut se osapuoli joka suhteen lopetti? Joo Miro harrasti seksiä kolmannen osapuolen kanssa vaikka pariskunta oli sopinut, ettei heidän suhteessaan niin saa tehdä eli hän rikkoi sääntöjä ja siis petti mutta Kira oli se joka teki päätöksen siitä, että tuo teko johtaa suhteen päättymiseen eikä esim anteeksiantoon ja Miro olisi halunnut ilmeisesti jatkaa suhdetta. Ottamatta melkein ollenkaan kantaa siihen kannattaako lapsensa isä heittää pellolle sen jälkeen kun hän on harrastanut merkityksetöntä seksiä jonkun kanssa, sillä se seksi kun on vaan niin kamalaa, olen sitä mieltä että Kiran vuodatuksessa osa argumenteistä kusee ja pahasti.

   Lainaa

  17. Tulos: +107 (127 ääntä)
   Eikai Miro nyt päässyt...miten sen sanoisi...koira veräjästä?

   Lainaa

  18. Tulos: -17 (109 ääntä)
   (Nimet muutettu) Voi Janna ja Maro minkä teitte. Onko nyt ylevä olo itsestä? Varmaan hieltä haiseva paneminen autoliikkeen roskiksen takana oli tän arvoista. Jannallakin kun on se perhe kotona odottamassa. Tai tuskin on enää… Jos Janna luulit, että ei revas käytössä kulu, niin naamas kyllä kuluu. Ja nyt sua voi käydä ihastelemassa autoliikkeessäkin. Hyi helvetti. Oletko muuten nussinut muitakin työkavereitas? Onko autot varmasti puhtaita, vai onko niissä sun ja miehiesi eritteitä?

   Lainaa

  19. Tulos: +71 (115 ääntä)
   Mitä hemmettiä sitä on TILIVELVOLLINEN KAIKILLE erosta ja sen syistä?? Saavat juoruakat ja paskanjauhajat vaan lisää polttoainetta jutuilleen...

   Lainaa

  20. Tulos: -198 (250 ääntä)
   Tais olla suhde huonolla pohjalla kun pikku pettämisestä meni nurin. No varmaan parempi kaikille näin. Pääsevät etsimään vahvempaa suhdetta, jossa ei tollaset pikkujutut sitä riko.

   Lainaa

  21. Tulos: -66 (128 ääntä)
   No en kyllä ihmettele jos Kiraa päätyi pettämään. Ihan vitun sama oli asia mikä tahansa, ei siitä mennä ensin omalle FB porukalle ja sitten vielä työporukalle täsmentämään..

   Lainaa

  22. Tulos: +216 (232 ääntä)
   Kas kun eivät pitäneet lehdistötilaisuutta

   Lainaa

  23. näin meillä 12.11.2013 10:30
   Tulos: +207 (231 ääntä)
   No exäni petti mua parhaan ystäväni kanssa. Voin kertoa että aika monta kertaa kävi mielessä kertoa tämä julkisesti facebookissa koska meillä on tosi paljon yhteisiä ystäviä ja olisin halunnut että kaikki tietää ettei tuo puhtoinen pikku pulmunen olekaan niin moraalinen ihminen kuin kaikki luulevat. Mutta jätin tekemättä. Ihan vaan koska päätin olla aikuinen ja bigger person. Karma kostakoon puolestani, mulle suurin kosto oli se että ystäväni sai sellaisen ihmisroskan riesoikseen.

   Lainaa

  24. Tulos: +44 (76 ääntä)
   Parempi olla yksin niin ei joudu petetyksi tai jätetyksi.

   Lainaa

  25. Tulos: +37 (63 ääntä)
   Vai tähän on tultu....huoh. Onko arvomaailmassa jotain pielessä jos molemmat osapuolet kokevat parisuhteen ongelmien vaativan selittelyä julkisesti facebookissa? Uskomatonta.

   Lainaa

  26. Hörhöjä kaikkialla 12.11.2013 10:57
   Tulos: +119 (149 ääntä)
   Kurppa: Tais olla suhde huonolla pohjalla kun pikku pettämisestä meni nurin. No varmaan parempi kaikille näin. Pääsevät etsimään vahvempaa suhdetta, jossa ei tollaset pikkujutut sitä riko.
   Sinä sitten varmaan antaisit pettämisen (toisen kanssa sänkyyn menemisen) anteeksi?

   Lainaa

  27. Tulos: +35 (47 ääntä)
   tsaijajai adminosasto, 5 min ja jokaiselle asianomaiselle löytää kasvot. ei hyvä tämä. o___O

   Lainaa

  28. Tulos: -59 (135 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: Sinä sitten varmaan antaisit pettämisen (toisen kanssa sänkyyn menemisen) anteeksi?
   Olen antanutkin ja annan tulevaisuudessakin. Mistään avoimesta suhteesta meillä ei ole kyse, mutta kyllä näin pitkiin vuosiin virheitä mahtuu.

   Lainaa

  29. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Eikai tuohon menny ku puoli minuuttia ja oli Miron hääkuvat esillä. Niin mikäli googlea osaa käyttää..

   Lainaa

  30. Tulos: +67 (107 ääntä)
   Joskus aiemmin petettynä ja 15 vuoden suhteen (josta pari viimeistä vuotta mies petti) jälkeen matto jalkojen alta vedettynä ymmärrän kyllä naisen reaktion. Kuten tuossakin sanotaan, oma mielenterveys sitä vaati ja tuossa tilanteessa sitä ei aina ajattele kovin selkeästi ja jokin sillä hetkellä hyvältä tuntunut ratkaisu tai toimintatapa ei siltä tunnu myöhemmin. Ja jotenkin sitä aina jaksaa ihmetellä, miten ihan näille ihmisille vieraiden ihmisten pitää päästä kertomaan mielipiteensä toisten ihmisten toimintatavoista vaikka ei ole mitään hajua mistään taustoista. Useasti itsekin tulee ihmeteltyä, että huhhuh, mutta tullut pidettyä mölyt mahassa, vaikka miten olisi tehnyt mieli sanoa, että ei noin. Ihmiset käsittelevät asioita eri tavoin ja jos tämä auttaa saamaan taas paremmin elämästä kiinni on se silloin sillä hetkellä tehty paras ratkaisu. Ja kenenkään on turha väittää, että mies on täysin vastuussa. Kaikki kolme osapuolta ovat yhtälailla vastuussa. Vaimo on varmasti tehnyt suhteessa jotain, joka on työntänyt miestä luotaan, mies teki pahimman mahdollisen mitä toiselle voi tehdä ja nainen on tiennyt mihin lähtee, kun koskee varattuun mieheen. Voimia ja jaksamista kaikille osapuolille, ikinä ei ole mukavaa, kun tällaista tapahtuu.

   Lainaa

  31. Musta tää on oikein 12.11.2013 13:10
   Tulos: +87 (105 ääntä)
   Kuitenkin joka ikinen ihminen kyselisi että miksi erottiin ja miksi se "täydelliseltä näyttävä suhde" kariutui. En ymmärrä ihmisiä joilla on sitten tälläisiä päivityksiä vastaan jotain. Helpommalla pääsee kun laittaa päivityksen etusivulle, KUN ETTÄ lähtisi jokaselle elävälle ihmiselle tätä tarinaa kertomaan ja heidän kanssa sitä asiaa aina vain uudestaan setvimään.

   Lainaa

  32. Tulos: 0 (12 ääntä)
   http://www.youtube.com/watch?v=nFPqNEHeca0

   Lainaa

  33. Tulos: -27 (43 ääntä)
   Onko näin idiootteja ihmisiä oikeasti olemassa, jotka tekee tällasta?!?!?!

   Lainaa

  34. Tulos: -26 (60 ääntä)
   Näyttäs olevan Kiralta pääseen montaki koiraa veräjästä karkuun.

   Lainaa

  35. Tulos: -54 (80 ääntä)
   Kyllä toi muija nyt nolas itsensä oikein valtakunnallisesti...

   Lainaa

  36. Tulos: +106 (126 ääntä)
   Itse toimin joskus vähän samaan tapaan kuin Kira, tai eksän mielipidettä en kyllä kysellyt kirjoitellessani Facebookiin muutamia totuuksia. Eipä hänkään kysynyt, että miltä minusta tuntui, kun hän vehtasi muutamien työkaveriensa kanssa ja toi niitä jopa meidän yhteiseen kotiimme... -.- Sain paljon sympatiaa, mikä lohdutti sillä hetkellä, kun koko elämä oli mennyt pirstaleiksi. Toisaalta sain myös koko eksän suvun vihat päälleni, mutta hälläväliä... Itsepähän ex käyttäytyi miten halusi enkä menettänyt loppupeleissä yhtään mitään, vaikka välit menivät sen mulkeron sukulaisiin. Ei ole tullut ikävä, kuten ei eksääkään.

   Lainaa

  37. Tulos: +30 (64 ääntä)
   En nyt sit tajuu mikä tässäki oli nii noloo. Hyvä ku noinki fiksusti pystyy puhuu asiasta ja näi :)

   Lainaa

  38. Tulos: +112 (124 ääntä)
   Siinä taas näkyy miten työpaikkaromanssi on hajottanut yhden perheen. Toivottavasti räsänen kieltää työpaikat. Saadaan tämmönen kauheus loppumaan välittömästi!

   Lainaa

  39. Tulos: +30 (52 ääntä)
   Hamppari: En nyt sit tajuu mikä tässäki oli nii noloo. Hyvä ku noinki fiksusti pystyy puhuu asiasta ja näi
   Joo. Tämä ei mun mielestäni ole hauskaa, ei moka, eikä muutenkaan jakamisen arvoinen tälle sivulle. Petetyllä on oikeus ollakin vähän katkera ja vihainen, ja tässä molemmat osapuolet mielestäni toimivat suht kypsästi. Niin kypsästi, kuin kyseisessä tilanteessa vaan voi, ja Mirolla on hyvin selkärankaa kun myöntää tekonsa ja sanoo vielä, että Kiran voi jättää rauhaan. Sosiaalipornoa, eihän tämä mitään muuta ole.

   Lainaa

  40. Tulos: +42 (56 ääntä)
   nipo täti: Mutta eikös tuo Kira juuri ollut se osapuoli joka suhteen lopetti? Joo Miro harrasti seksiä kolmannen osapuolen kanssa vaikka pariskunta oli sopinut, ettei heidän suhteessaan niin saa tehdä eli hän rikkoi sääntöjä ja siis petti mutta Kira oli se joka teki päätöksen siitä, että tuo teko johtaa suhteen päättymiseen eikä esim anteeksiantoon ja Miro olisi halunnut ilmeisesti jatkaa suhdetta. Ottamatta melkein ollenkaan kantaa siihen kannattaako lapsensa isä heittää pellolle sen jälkeen kun hän on harrastanut merkityksetöntä seksiä jonkun kanssa, sillä se seksi kun on vaan niin kamalaa, olen sitä mieltä että Kiran vuodatuksessa osa argumenteistä kusee ja pahasti.
   Jos ei voi pysyä suhteen säännöissä, suhteeseen ei aleta, ei ole niin kamalan vaikeaa. Ja mitä anteeksi antamiseen tulee, ei se suhteen katkaisu välttämättä tarkoita, etteikö anteeksi olisi annettu, on vain päätetty, ettei suhde enää toimi.

   Lainaa

  41. Tulos: -40 (46 ääntä)
   Onkoha tuo ees oikeesti pettänyt?

   Lainaa

  42. Tulos: +12 (44 ääntä)
   Tämän sosiaalipornomokan kirjoittelijoiden iät olisivat kiinnostavia. Kira puhuu perheenrikkomisesta joten kokonaisvaltaisen kokemuksen kannalta olisi myös tiedettävä onko pariskunnalla lapsia. Ei voi velloa vahingonilossa kun ei tiedä aina vain lisää. Miksi Jonnan tulisi mitään oppia tai kantaa vastuuta? Pitääkö Kira mieheään/miehiä kykenemättömiksi vastaamaan teoistaan. Onko Kiran pikku puoliso vain syöjätär Jonnan viekoittelema ja miehet yleisesti vain viettiensä viemiä ressukoita.

   Lainaa

  43. Tulos: +23 (29 ääntä)
   asd: Itse toimin joskus vähän samaan tapaan kuin Kira, tai eksän mielipidettä en kyllä kysellyt kirjoitellessani Facebookiin muutamia totuuksia. Eipä hänkään kysynyt, että miltä minusta tuntui, kun hän vehtasi muutamien työkaveriensa kanssa ja toi niitä jopa meidän yhteiseen kotiimme… -.- Sain paljon sympatiaa, mikä lohdutti sillä hetkellä, kun koko elämä oli mennyt pirstaleiksi. Toisaalta sain myös koko eksän suvun vihat päälleni, mutta hälläväliä… Itsepähän ex käyttäytyi miten halusi enkä menettänyt loppupeleissä yhtään mitään, vaikka välit menivät sen mulkeron sukulaisiin. Ei ole tullut ikävä, kuten ei eksääkään.
   Jep. Ite sain exän suvun vihat päälleen kun jätin kyseisen henkilön siksi etten tuntenut suhteella olevan tulevaisuutta eikä tunteita toista kohtaan enää ollut ja koin myös epäreiluksi toista kohtaan pysyä yksipuolisessa suhteessa. Näinkin voi käydä.

   Lainaa

  44. Tulos: +14 (94 ääntä)
   Voi miksi, MIKSI naiset alkaa AINA syyttämään sitä kolmatta osapuolta? Kun ei se ole saamari soikoon sen naisen vika, jos äijä lähtee toiseen kelkkaan? Itse vetäisin ainakin kunnon kilarit (entiselle) äijälle, kun selvisi, että on pettänyt. Helvettiäkö sitä muijaa siitä syyttämään, kun parhaimmassa tapauksessa ei aina edes tiedä, että toinen on varattu... *huoh*

   Lainaa

  45. Tulos: +31 (49 ääntä)
   Kyllä mä voisin kuvitella, et jos tuo ukko mua pettäis, niin reagoisin ehkä vähän samalla lailla. Se kun on kaikkien mielestä niin mahtava tyyppi.

   Lainaa

  46. Tulos: -48 (68 ääntä)
   Pikkumainen lehmä.

   Lainaa

  47. Tulos: +48 (70 ääntä)
   Kurppa: Tais olla suhde huonolla pohjalla kun pikku pettämisestä meni nurin. No varmaan parempi kaikille näin. Pääsevät etsimään vahvempaa suhdetta, jossa ei tollaset pikkujutut sitä riko.
   mikä on sit pätevä syy eroon jos ei pettäminen? hampaitten pesu suu auki? vai kenties hampaitten pesun väliin jättäminen? kyllä pettäminen on pätevä syy erota. ite en ainkaan kattelis mieheltäni pettämistä se ois sillä sekunnilla ero jos ei toista voi kunnioittaa sen vertaa

   Lainaa

  48. Tulos: +10 (24 ääntä)
   Jepulis: Joskus aiemmin petettynä ja 15 vuoden suhteen (josta pari viimeistä vuotta mies petti) jälkeen matto jalkojen alta vedettynä ymmärrän kyllä naisen reaktion. Kuten tuossakin sanotaan, oma mielenterveys sitä vaati ja tuossa tilanteessa sitä ei aina ajattele kovin selkeästi ja jokin sillä hetkellä hyvältä tuntunut ratkaisu tai toimintatapa ei siltä tunnu myöhemmin. Ja jotenkin sitä aina jaksaa ihmetellä, miten ihan näille ihmisille vieraiden ihmisten pitää päästä kertomaan mielipiteensä toisten ihmisten toimintatavoista vaikka ei ole mitään hajua mistään taustoista. Useasti itsekin tulee ihmeteltyä, että huhhuh, mutta tullut pidettyä mölyt mahassa, vaikka miten olisitehnyt mieli sanoa, että ei noin. Ihmiset käsittelevät asioita eri tavoin ja jos tämä auttaa saamaan taas paremmin elämästä kiinni on se silloin sillä hetkellä tehty paras ratkaisu. Ja kenenkään on turha väittää, että mies on täysin vastuussa. Kaikki kolme osapuolta ovat yhtälailla vastuussa. Vaimo on varmasti tehnyt suhteessa jotain, joka on työntänyt miestä luotaan, mies teki pahimman mahdollisen mitä toiselle voi tehdä ja nainen on tiennyt mihin lähtee, kun koskee varattuun mieheen. Voimia ja jaksamista kaikille osapuolille, ikinä ei ole mukavaa, kun tällaista tapahtuu.
   tuokaan ei oo välttämättä noin helppoo. mies on voinu ihan muuten vaa menny pettää, ja toinen nainen ei oo välttämättä tienny että mies on naimisissa. aina saa sormuksen pois sormesta ja kertoo olevansa sinkku.

   Lainaa

  49. Tulos: +24 (44 ääntä)
   Aina jaksaa ihmetyttää, että onko ihmisten oma elämä niin hemmetin tylsää, että pitää ruveta ihmisiä ihan googlettamaan. Mitä ihmiset saavat siitä irti, että näkevät miltä joku näyttää, ketä heillä on facessa kavereina jne. Menkää ennemmin pitämään seuraa kumppaneillenne, että ette koe samaa kohtaloa kuin nämä ihmiset.

   Lainaa

  50. -Ttumainen oululainen 12.11.2013 21:01
   Tulos: +28 (44 ääntä)
   Kyllä sitä syytä on paljonkin myös siinä kolmannessa, jos on tietoisesti mukana pettämiskuviossa. Ja eikö tässä joku tuumannutkin, että taitaa olla juuri siitä the Miehestä kysymys, josta Jonna on selostanut ylpeänä, ettei sinkut enää uppoa? Sylettävää toimintaa molemmilta.

   Lainaa

  51. Nolife4ever 12.11.2013 21:31
   Tulos: -3 (17 ääntä)
   Myönnän mulla ei ole elämää, mutta aika nopeasti aloin kyllä googlettaa : D. Oma elämä tosiaan liian sisällötön P.s. Onko miro se jonka sukunimi alkaa M:llä?

   Lainaa

  52. Tulos: -9 (11 ääntä)
   ööö..oliko täälä niinku 1,jota häiritti että tungetaan asia facebookin kautta ilmoille?

   Lainaa

  53. Tulos: +25 (29 ääntä)
   No teidänhän se pitäis tietää, kun siellä pengotte google sauhuten :) En ole vielä yhtäkään feissarimokien ihmistä yrittänyt etsiä, eikä se toimintatapa ala nytkään eli mun puolesta saa olla vaikka Miro X, Y tai Z ja ihan omassa rauhassaan.

   Lainaa

  54. Tulos: +30 (44 ääntä)
   Olen petettynä osapuolena ja ymmärrän täysin reaktion . Jos minulla ei olisi lapsia suojeltavana, julistaisin huoraavat puoliskot talojen katoilta.

   Lainaa

  55. Tulos: +45 (57 ääntä)
   Olispa kiva tietää kuinka montaa kommenttien jättäjistä on oikeasti petetty joskus. Jos et ole ollut yhtä pitkässä suhteessa tai jopa pidemmässä suhteessa kuin nämä henkilöt ja joutunut sen jälkeen petetyksi, ei voi olla todennäköisesti mitään käsitystä siitä miten musertavalta petetystä tuntuu. Voisi monen mieli muuttua, jos omalle kohdalle sattuis....

   Lainaa

  56. Tulos: -33 (65 ääntä)
   mikä on sit pätevä syy eroon jos ei pettäminen? hampaitten pesu suu auki? vai kenties hampaitten pesun väliin jättäminen? kyllä pettäminen on pätevä syy erota. ite en ainkaan kattelis mieheltäni pettämistä se ois sillä sekunnilla ero jos ei toista voi kunnioittaa sen vertaa
   Se ettei rakasta enää toista voi olla ihan hyvä syy. Mutta tietenkin se on aina tapauskohtaista. Tosi itsekäs toi sun ajattelutapas. Minä minä minä mun tunteita on nyt loukattu. Paskat lapsista ja perheestä eikö niin?

   Lainaa

  57. Tulos: +3 (51 ääntä)
   Olen ollut pitkässä suhteessa, ja minua on petetty. En silti koskaan tuntenut katkeruutta kolmatta osapuolta kohtaan, sillä ainut syypää oli mieheni, ei kukaan muu. Tunnekuohuissaankin voi ajatella järkevästi, mutta Kira ei näköjään tiedä mitä se tarkoittaa.

   Lainaa

  58. Tulos: +24 (40 ääntä)
   no en mäkään kahtelis pettäjää.se ois poikki heti ekasta kerrasta,ihan sama olisko lapsia vai ei.mä en vois antaa anteeks meihelle joka menee pettää mua.se mies ei rakasta jos menee toisen kaa pettää.jos kerran pettää,pettää toisenki kerran

   Lainaa

  59. Arthur Brown 13.11.2013 7:24
   Tulos: +6 (28 ääntä)
   Käsittääkseni tämän sivuston nimi on "Feissarimokat" ei "Salkkari tyyppinen sosisaaliporno nettimedioissa" Ei tässä ole mitään Feissarimokaa, vaan pelkkää urpoilua puolin ja toisin.

   Lainaa

  60. Tulos: +5 (81 ääntä)
   Tötterö: Olispa kiva tietää kuinka montaa kommenttien jättäjistä on oikeasti petetty joskus. Jos et ole ollut yhtä pitkässä suhteessa tai jopa pidemmässä suhteessa kuin nämä henkilöt ja joutunut sen jälkeen petetyksi, ei voi olla todennäköisesti mitään käsitystä siitä miten musertavalta petetystä tuntuu. Voisi monen mieli muuttua, jos omalle kohdalle sattuis….
   No en tiedä onko 17-vuotta pidempi kuin näillä, mutta sen aikaa minä olen ollut tässä suhteessa ja kahdentoista vuoden kohdalla tulin petetyksi. Oikeesti ei paljoo haitannu. Sellanen känninen erehdys kävi vaimolle ja itkua pusertaen tunnusti. Esitin siinä pari päivää loukkaantunutta, ettei vaimo (silloin vielä tyttöystävä) ajattelis etten hänestä välitä ja sitten annoin virallisesti anteeksi. Elämäni rakkaus tuo nainen on, eikä se että kännissä vähän mokaa sitä muuta miksikään. Enkä käsitä sitäkään millainen mies jättää lapsensa jos vaimo pettää. Olisi siinä aikamoisen keskustelun paikka. "Istukaas pojat alas, isillä on vähän asiaa. Minä lähden nyt tästä meidän kodista koska toisen miehen pippeli kävi äitin lähellä ja minä olen nyt kovin loukkaantuntu." Ei jumalauta ikinä! Hankkikaa vähän itsevarmuutta ja miettikää mikä elämässä on tärkeetä.

   Lainaa

  61. Hörhöjä kaikkialla 13.11.2013 14:05
   Tulos: -9 (49 ääntä)
   Kurppa: Olen antanutkin ja annan tulevaisuudessakin. Mistään avoimesta suhteesta meillä ei ole kyse, mutta kyllä näin pitkiin vuosiin virheitä mahtuu.
   Onnea vaan valitsemallanne tiellä, teillä on todella kummallinen suhde. Ei mulla eikä kumppanilla ole syytä pettää toisiamme, teidän kannattaisi vissiin erota.

   Lainaa

  62. Tulos: +24 (54 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: Onnea vaan valitsemallanne tiellä, teillä on todella kummallinen suhde. Ei mulla eikä kumppanilla ole syytä pettää toisiamme, teidän kannattaisi vissiin erota.
   Ehdottomasti kannattais munkin mielestä. Rakastetaan toisiamme jo seitsemättätoista vuotta ja ollaan kasvatettu ihanat hyvinvoivat pojat, mutta nyt vaan kaikki läskiks koska muinoin on kännissä hölmöilty ja ehkä vielä joskus hölmöillään uudelleen. Hyviä neuvoja sulla. Kannattaisko mennä sosiaalipuolelle töihin? Vaikka jotain lapsiperheiden parisuhdeneuvontaa tekemään.

   Lainaa

  63. Tulos: +23 (57 ääntä)
   Kurppa: No en tiedä onko 17-vuotta pidempi kuin näillä, mutta sen aikaa minä olen ollut tässä suhteessa ja kahdentoista vuoden kohdalla tulin petetyksi. Oikeesti ei paljoo haitannu. Sellanen känninen erehdys kävi vaimolle ja itkua pusertaen tunnusti. Esitin siinä pari päivää loukkaantunutta, ettei vaimo (silloin vielä tyttöystävä) ajattelis etten hänestä välitä ja sitten annoin virallisesti anteeksi. Elämäni rakkaus tuo nainen on, eikä se että kännissä vähän mokaa sitä muuta miksikään. Enkä käsitä sitäkään millainen mies jättää lapsensa jos vaimo pettää. Olisi siinä aikamoisen keskustelun paikka. “Istukaas pojat alas, isillä on vähän asiaa. Minä lähden nyt tästä meidän kodista koska toisen miehen pippeli kävi äitin lähellä ja minä olen nyt kovin loukkaantuntu.” Ei jumalauta ikinä! Hankkikaa vähän itsevarmuutta ja miettikää mikä elämässä on tärkeetä.
   Mikä minulle suhteessa on tärkeää? Luottamus, arvostus, kunnioitus ja kehtaan väittää, että jossain näissä minulle tärkeissä asioissa jotain on mennyt pieleen, jos kumppani pettää. Tai jos itse petän, kyllä se kertoo silloin suhteen tilasta enemmän kuin tuhat sanaa. Arvostan sitä, ettet pidä uskollisuutta niin tärkeänä asiana, että et halua suhdetta lopettaa, se on sinun arvomaailmasi, mutta kykene ymmärtämään ihmisiä, joille uskollisuus on yhtä kuin luottamus, kunnioitus, arvostus ja rakkaus. Minulla on oikeus elää ja jakaa elämäni kumppanin kanssa, jolla on samanlainen arvopohja kuin minulla, kenenkään ei todellakaan tarvitse sietää kumppania, joka tekee jotain, mikä on todella pahasti ristiriidassa omien tärkeiden arvojen kanssa. Eikä lasten takia kannata olla liitossa, jossa molemmat, tai toinen voi huomattavan pahoin. En pakota ketään olemaan kanssani, mieheni saa lähteä milloin haluaa, jos siltä tuntuu, mutta uskollisuutta vaadin, koska se on yhteydessä arvostukseen, luottamukseen, kunnioittamiseen ja rakkauteen minun kohdallani. Ja minulla on oikeus asettaa nämä rajat omalle suhteelleni eikä kenekään todellakaan tarvitse sietää pettämistä vain sillä perusteella, että sinä pystyt sellaisen antamaan anteeksi. Meillä on ehkä erilainen arvomaailma...jokainen asettaa rajansa suhteelle, mitä sietää ja mitä ei, minkä kanssa pystyy elämään. Tämä on yksi minun rajani ja ihminen, joka haluaa vapaasta tahdostaan minun kanssani elämäänsä viettää, hyväksyy tämän ehdon. Minäkään en jakele itseäni ympäriinsä, joten odotan samaa kumppanilta. Sinä et voi asetella rajoja muille muiden puolesta, eikä muut voi sanella sitä, mitä sinun tulee sietää. Mielipiteitä asiasta voi olla, mutta et voi vaatia ketään kestämään pettämistä, koska sinulle pettäminen on ihan ok.

   Lainaa

  64. Tulos: -14 (64 ääntä)
   mutta et voi vaatia ketään kestämään pettämistä, koska sinulle pettäminen on ihan ok.
   En minä mitään vaadi. Jättäkää ne perheenne vaikka sen takia kun puoliso pissaa vessassa väärällä tavalla eihän se mun ongelma ole. Ilmaisin vain sen etten pysty käsittämään tollasta pikkusieluisuutta, enkä itse koskaan olis niin naurettava että jostain pikku erehdyksestä pilaisin perheen. Tätä nää perheenrikkojat aina selittää "parempi lapsille ettei olla yhdessä jos voidaan pahoin" ja tottahan toi on. Mutta kun jostain hetken huumassa tai humalassa tapahtuneesta erehdyksestä ei kenenkään tarttis voida pahoin. Ei pitäis olla niin nipo ja epävarma, että jokin tollanen ihan sivuseikka pääsee vaikuttamaan niin paljon että pitää lasten elämä pilata.

   Lainaa

  65. Tulos: +14 (54 ääntä)
   Kurppa: En minä mitään vaadi. Jättäkää ne perheenne vaikka sen takia kun puoliso pissaa vessassa väärällä tavalla eihän se mun ongelma ole. Ilmaisin vain sen etten pysty käsittämään tollasta pikkusieluisuutta, enkä itse koskaan olis niin naurettava että jostain pikku erehdyksestä pilaisin perheen. Tätä nää perheenrikkojat aina selittää “parempi lapsille ettei olla yhdessä jos voidaan pahoin” ja tottahan toi on. Mutta kun jostain hetken huumassa tai humalassa tapahtuneesta erehdyksestä ei kenenkään tarttis voida pahoin. Ei pitäis olla niin nipo ja epävarma, että jokin tollanen ihan sivuseikka pääsee vaikuttamaan niin paljon että pitää lasten elämä pilata.
   Jospa ihan ensimmäiseksi opettelisit muiden kunnioitusta ennen moralisointia perheen hajoittamisesta? En ole koskaan jättänyt ketään ihmistä pissaamisen takia enkä kehoittanut rikkomaan perheitä pikkuasioiden takia, sinulla on todella ihmeellinen maailmankuva, kun näet pelkkää mustaa ja valkoista. Ääripäästä toiseen. Jokaisen tulisi sallia pettäminen, koska lapset ja perhe, huolimatta siitä, mitä se pettäjä itse tekee perheelleen ja parisuhteelleen. Syytät väärää osapuolta eikä sinulla ole oikeutta arvostella noin halventavasti ihmisiä, jotka eivät pettämistä voi sietää taikka antaa anteeksi. Tai voithan sinä olla ihan mitä mieltä haluat ja haukkua muita ihmisiä, vähätellä ja olla kaikilla muillakin tavoilla urpo, mutta et sinä sillä mitään saavuta. Yhtään perhettä et pelasta tai vähennä sitä tuskaa, mitä pettäminen aiheuttaa. Hankit korkeintaan itsellesi idiootin leiman. Kukaan lapsi ei ole onnellinen perheessä, jossa vanhemmat eivät halua aidosti olla yhdessä, jossa voidaan pahoin. Ihan sama, miten paljon sinä eroa halveksit, turha vetää lapsikorttia esiin, koska monet aikuiset lapset kertovat jälkikäteen, että vanhempien olisi syytä ollut erota jo aikapäiviä sitten huonosta parisuhteesta, joka myrkytti koko perheen. Toivon elämänkokemusta ja viisautta sinulle enemmän, kykyä nähdä asioita monelta eri kantilta vähemmän jästipäiseen ja halventavaan sävyyn.

   Lainaa

  66. Tulos: +19 (51 ääntä)
   Jos sinä haluat jakaa kumppanisi muiden kanssa, se ei todellakaan tarkoita sitä, että muut haluaisivat. Pettäjien kannattaa pariutua reilusti toistensa kanssa, tai sinun kaltaisten ihmisten kanssa, joiden mielestä järvi ei kulu soitamalla eikä soutamisessa ole mitään pahaa, vaikka järvi ja vene vaihtuisi lennosta. On niitäkin, joiden mielestä yksi musta silmä ei vielä täytä kotiväkivallan merkkejä ja sellaisesta suhteesta ei saisi erota, koska lapset kärsii mums mums mums. Jokainen asettaa omat rajansa ja ihan turha haukkua muita, jos ihmiset sietää eri asioita mitä sinä. Saat jakaa vaimosi vaikka jokaisen posteljoonin ja baarityöntekijän kanssa, jos haluat, muut eivät halua, eikä siinä ole mitään pikkumaista, naurettavaa taikka tekemistä epävarmuuden kanssa. Päin vastoin ihminen tuntee silloin omat rajansa harvinaisen hyvin ja tietää, mitä suhteelta haluaa ja mitä ei. Todella lapsellista väittää, että ihminen on nipo ja epävarma, jos ei aio sietää suhteessa pettämistä, sillä ei ole nipouden tai epävarmuuden kanssa mitään tekemistä.

   Lainaa

  67. Tulos: +1 (63 ääntä)
   Toivon elämänkokemusta ja viisautta sinulle enemmän, kykyä nähdä asioita monelta eri kantilta vähemmän jästipäiseen ja halventavaan sävyyn.
   Hah! En kenties jaksa ilmaista itseäni kaikista kauneimmalla mahdollisella tavalla näin tyhjänpäiväisellä keskustelukanavalla, mutta totuus on, että hyvin harva täällä kommentoivista omaa laajemman näkökannan asiaan kuin minä. Olen nimittäin elänyt myös vaiheen jolloin ajattelin, että tietenkin jättäisin pettäjän. Perustelin tätä kantaani nimenomaan luottamuksella, kunnioituksella ja muilla sinunkin esiin nostamillasi käsitteillä. Onneksi siinä vaiheessa kun petetyksi tuleminen todella tapahtui olin päässyt tuosta ahdasmielisestä ajattelumallista eroon. Olin ymmärtänyt sen kumpuavan yksinkertaisesti epävarmuudesta ja mustasukkaisuudesta. Noiden tuntemusten taustalla on tietenkin biologinen tarpeemme turvata oman geeniperimämme jatkuminen ja siten ne ovat usein hyvinkin syvällä psyykkeessämme. Onneksi ihminen ajattelevana eläimenä on kykenevä nousemaan tuollaisten biologisten ärsykkeiden yläpuolelle ja viettämään onnellisen elämän murehtimatta asioista joilla ei oikeasti ole merkitystä.

   Lainaa

  68. Tulos: +4 (44 ääntä)
   Kurppa: Hah! En kenties jaksa ilmaista itseäni kaikista kauneimmalla mahdollisella tavalla näin tyhjänpäiväisellä keskustelukanavalla, mutta totuus on, että hyvin harva täällä kommentoivista omaa laajemman näkökannan asiaan kuin minä. Olen nimittäin elänyt myös vaiheen jolloin ajattelin, että tietenkin jättäisin pettäjän. Perustelin tätä kantaani nimenomaan luottamuksella, kunnioituksella ja muilla sinunkin esiin nostamillasi käsitteillä. Onneksi siinä vaiheessa kun petetyksi tuleminen todella tapahtui olin päässyt tuosta ahdasmielisestä ajattelumallista eroon. Olin ymmärtänyt sen kumpuavan yksinkertaisesti epävarmuudesta ja mustasukkaisuudesta. Noiden tuntemusten taustalla on tietenkin biologinen tarpeemme turvata oman geeniperimämme jatkuminen ja siten ne ovat usein hyvinkin syvällä psyykkeessämme. Onneksi ihminen ajattelevana eläimenä on kykenevä nousemaan tuollaisten biologisten ärsykkeiden yläpuolelle ja viettämään onnellisen elämän murehtimatta asioista joilla ei oikeasti ole merkitystä.
   Miten sinä voit yksioikoisesti niputtaa tai luokitella toisen ihmisen epävarmaksi pelkästään sen perusteella, ettei voisi antaa pettämistä anteeksi :D? Tuo on naurettavaa, minulla ei ole tarvetta omistaa toista ihmistä, vaan jokainen kanssani ollut mies on ollut minun kanssani vapaasta tahdostaan ja minä heidän. En koe epävarmuutta, koska en koe tarvetta omistaa, mutta parisuhteessa en halua jakaa itseäni enkä toista. Ja jos ihminen haluaa kanssani olla, pitää hänen hyväksyä tämä asia, tai etsiä kumppani, joka voi jakaa. Mieheni saa tulla ja mennä miten huvittaa enkä todellakaan voi kieltää pettämistä, ainoastaan kertoa seurauksen, mitä tapahtuu jos pettää. Kyse on silloinkin puhtaasta valinnasta ja jos kumppanini pettää, on minulla täysi oikeus tehdä siinä tilanteessa kuten moraalini ja omatuntoni sanoo. Minun ei tarvitse toimia moraaliani vastaan ja jos pakotettuna joutuisin toimimaan niin, se luultavasti romuttaisi minut. Mikä meidät muista eläimistä erottaa, on nimenomaan moraali ja etiikka. Omatunto. Muut eläimet eivät ole moraalisia olentoja, meillä on mahdollisuus valita ja punnita valintoja. Emme suinkaan ole viettien varassa kaoottisesti tempoilevia elukoita, vaan meillä on vapaa tahto ja ymmärrys. Eläinhöpötyksesi ontuu ja pahasti. Ja vaikka olemmekin niin vähäpätöisessä foorumissa, kuin feissarimokissa, ei se silti tarkoita sitä, että on ihan ok huudella mitä sattuu ja kommentoida mitä sattuu. En kykene ymmärtämään ihmisiä, joilta loppuu käytöstavat siinä vaiheessa, kun keskustellaan jossain "vähäpätöisemmässä" paikassa, kuin tieteellisessä väittelyssä tai muussa vastaavassa.

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Aahhh, julkierot... Mites ne erot hoidettiin kun SoMea ei vielä ollut olemassa, muistaako kukaan?

   Lainaa

  70. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Kaikilla on pointti. Omassa suhteessani antaisin myöskin pettämisen anteeksi koska suhde on hyvä -joten oletan ilman muuta että pettäminen olisi kertasekoilu kummallisissa olosuhteissa joka tunnustettaisiin heti ja kaduttaisiin paljon, ja ilmanmuuta siihen johtaneita olosuhteita (esim konferensseja joissa dokaamista pidetään välttämättömänä sosiaalisuutena) jatkossa halukkaasti ja ilman eri nalkutusta vältettäisiin koska kokemus olisi kaikille kauhea. Toisaalta olin nuorena suhteessa jossa miehen jatkuva pettäminen ei ollut mikään kaduttu virhe, vaan oire siitä että häntä ei tunteeni tai näkemykseni yleensäkään olisi voinut vähempää kiinnostaa, ja siitä olisi ollut viisasta lähteä heti. Luulen että henkilöhistorioistamme riippuen luemme pettämiseen eri merkityksiä -kukaanhan ei ole virheetön eikä virheettömyyttä pidä vaatia, toisaalta narsistinen tunteeton "kumppani" pitää laittaa kerrasta pihalle, jo lastenkin takia.

   Lainaa

  71. Tulos: -12 (48 ääntä)
   Lisbet: Miten sinä voit yksioikoisesti niputtaa tai luokitella toisen ihmisen epävarmaksi pelkästään sen perusteella, ettei voisi antaa pettämistä anteeksi ? Tuo on naurettavaa, minulla ei ole tarvetta omistaa toista ihmistä, vaan jokainen kanssani ollut mies on ollut minun kanssani vapaasta tahdostaan ja minä heidän. En koe epävarmuutta, koska en koe tarvetta omistaa, mutta parisuhteessa en halua jakaa itseäni enkä toista. Ja jos ihminen haluaa kanssani olla, pitää hänen hyväksyä tämä asia, tai etsiä kumppani, joka voi jakaa. Mieheni saa tulla ja mennä miten huvittaa enkä todellakaan voi kieltää pettämistä, ainoastaan kertoa seurauksen, mitä tapahtuu jos pettää. Kyse on silloinkin puhtaasta valinnasta ja jos kumppanini pettää, on minulla täysi oikeus tehdä siinä tilanteessa kuten moraalini ja omatuntoni sanoo. Minun ei tarvitse toimia moraaliani vastaan ja jos pakotettuna joutuisin toimimaan niin, se luultavasti romuttaisi minut. Mikä meidät muista eläimistä erottaa, on nimenomaan moraali ja etiikka. Omatunto. Muut eläimet eivät ole moraalisia olentoja, meillä on mahdollisuus valita ja punnita valintoja. Emme suinkaan ole viettien varassa kaoottisesti tempoilevia elukoita, vaan meillä on vapaa tahto ja ymmärrys. Eläinhöpötyksesi ontuu ja pahasti. Ja vaikka olemmekin niin vähäpätöisessä foorumissa, kuin feissarimokissa, ei se silti tarkoita sitä, että on ihan ok huudella mitä sattuu ja kommentoida mitä sattuu. En kykene ymmärtämään ihmisiä, joilta loppuu käytöstavat siinä vaiheessa, kun keskustellaan jossain “vähäpätöisemmässä” paikassa, kuin tieteellisessä väittelyssä tai muussa vastaavassa.
   Mikä eläinhöpötys? En sanonut eläimistä mitään muuta kuin sen, että ihminen on ajatteleva eläin. Valitettavasti sen verran kristillisen kuuloinen taustavire tuossa koko tekstissäsi, että sitä ei oikein voi ottaa millään tasolla vakavasti. Moraalista keskusteleminen kristityn kanssa on suurinta ajanhukkaa mihin maan päällä voi ryhtyä. Vuoropuhelun taso menee niin alhaiseksi "jumala teki sen" argumentoinniksi, ettei puuhaan kannata kenenkään rationaalisen ihmisen edes ryhtyä. Tuonkin uhalla sanon sen verran, että tuotahan minä nimenomaan tarkoitin. Siis sitä, että emme ole pakotettuja seuraamaan viettejämme, kuten kumppanin siemenen tai munasolun mustasukkaista vahtimista, vaan kykenemme pääsemään tuon yli maailmaan jossa korkeammat seikat kuten rakkaus hallitsevat. Hienoa, että et kiellä pettämistä mutta olet sanktioinut sen kuitenkin. Samalla logiikalla Suomen valtio ei kiellä murhaa. Murhaa vaan rauhassa, mutta tiedä että joudut siitä vankilaan.

   Lainaa

  72. Tulos: +5 (37 ääntä)
   Kurppa: Mikä eläinhöpötys? En sanonut eläimistä mitään muuta kuin sen, että ihminen on ajatteleva eläin. Valitettavasti sen verran kristillisen kuuloinen taustavire tuossa koko tekstissäsi, että sitä ei oikein voi ottaa millään tasolla vakavasti. Moraalista keskusteleminen kristityn kanssa on suurinta ajanhukkaa mihin maan päällä voi ryhtyä. Vuoropuhelun taso menee niin alhaiseksi “jumala teki sen” argumentoinniksi, ettei puuhaan kannata kenenkään rationaalisen ihmisen edes ryhtyä. Tuonkin uhalla sanon sen verran, että tuotahan minä nimenomaan tarkoitin. Siis sitä, että emme ole pakotettuja seuraamaan viettejämme, kuten kumppanin siemenen tai munasolun mustasukkaista vahtimista, vaan kykenemme pääsemään tuon yli maailmaan jossa korkeammat seikat kuten rakkaus hallitsevat. Hienoa, että et kiellä pettämistä mutta olet sanktioinut sen kuitenkin. Samalla logiikalla Suomen valtio ei kiellä murhaa. Murhaa vaan rauhassa, mutta tiedä että joudut siitä vankilaan.
   Voi elämä sinun kanssasi, en tiedä, miten sinun kanssa voi keskustella millään tasolla vakavissaan, kun argumenttien puutteen johdosta menet siihen lankaan, että yrität tehdä minusta uskonnollista analyysiä netin välityksellä. Voin helpottaa tuskaasi ja paljastaa, etten edes kuulu kirkkoon, joten niin metsään arvailuissasi menet! Keksi ihan rauhassa tarinoita päässäsi minun kristillisyydestä, jos se oloasi helpottaa, voin värittää tarinaa kanssasi, jos sinusta ei muuhun keskusteluun ole. Ja sinä jauhat rationaalisesta ja järkevästä keskustelusta! (haluan uskoville sanoa, ettei minulla ole mitään uskovia ihmisiä vastaan enkä millään tavalla halveksi heidän ajatteluaan) Tiedätkö...näinhän ne asiat elämässä menee, että meillä on se vapaa tahto tehdä mitä huvittaa, mutta tahdon mukana tulee vastuu ja teoista seuraukset. Tuleeko sinulle tämä jotenkin yllätyksenä vai? Ja ihan ilman kristillistä pohjaa voin tämän tosiasian todeta. Se nyt vain on fakta, että tehdessämme asioita suhteessa muihin ihmisiin, joudumme aina kantamaan sen vastuun, miten tekomme muihin vaikuttavat. Ja seuraukset. En minä vahtaa kumppanini siittiöitä tai hän minun munasoluja, ymmärrätkö sinä, että joillekin ihmisille seksissä on kyse tunteista, ei lisääntymisestä? Ymmärrätkö sinä, että on olemassa ihmisiä, joille seksi on tunneasia, ei tarkoitus tehdä jälkeläisiä? Ja ihan jo omankin terveyteni puolesta vaadin kumppaniltani uskollisuutta, koska olen saanut jo yhden sukupuolitaudin seurustelusuhteessa, jossa suhteen loppuvaiheilla kumppania kiinnosti soudella vähän muita, ei niin puhdasvetisiä järviä. Pettäjät kun harvemmin käyttävät kumia touhutessaan, varsinkaan jos puuhaan liittyy hairahdus ja yhden illan tuttavuus. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa analyysiä, tulisikohan se vaihteeksi psykologian puolelta? Vai menisimmekö suoraan minun fyysisiin ominaisuuksiini?

   Lainaa

  73. Tulos: +8 (32 ääntä)
   Sannni: Kaikilla on pointti. Omassa suhteessani antaisin myöskin pettämisen anteeksi koska suhde on hyvä -joten oletan ilman muuta että pettäminen olisi kertasekoilu kummallisissa olosuhteissa joka tunnustettaisiin heti ja kaduttaisiin paljon, ja ilmanmuuta siihen johtaneita olosuhteita (esim konferensseja joissa dokaamista pidetään välttämättömänä sosiaalisuutena) jatkossa halukkaasti ja ilman eri nalkutusta vältettäisiin koska kokemus olisi kaikille kauhea. Toisaalta olin nuorena suhteessa jossa miehen jatkuva pettäminen ei ollut mikään kaduttu virhe, vaan oire siitä että häntä ei tunteeni tai näkemykseni yleensäkään olisi voinut vähempää kiinnostaa, ja siitä olisi ollut viisasta lähteä heti. Luulen että henkilöhistorioistamme riippuen luemme pettämiseen eri merkityksiä -kukaanhan ei ole virheetön eikä virheettömyyttä pidä vaatia, toisaalta narsistinen tunteeton “kumppani” pitää laittaa kerrasta pihalle, jo lastenkin takia.
   Itseasiassa minä olen pettänyt ja minua on petetty. Se ei silti muuta sitä, mitä ajattelen pettämisestä. Se on väärin, aina. Kun näkee sen tuskan, mitä toiselle aiheuttaa omalla toiminnallaan, en tiedä millainen ihmisperse voi ohittaa teon tuosta noin vaan. Vaikka pettäminen kertoikin paljon oman suhteeni tilasta, ei minulla silti ollut oikeutta sitä tehdä. Minulla oli mahdollisuus valita ja päätin tehdä niin, että minulla olisi mahdollisimman kivaa, välittämättä muista. Se ei ole oikein eikä sitä pidä hyväksyä. Virheettömiä ihmisiä ei olla, mutta on eri asia unohtaa viedä roskat ja imuroida, kuin hypätä sänkyyn toisen kanssa. Virhe se lyöminenkin on ja suurta vahinkoa toiselle voi aiheuttaa myös henkisesti. Ellei sitten halua jakaa kumppania jokaisen vastaantulevan kanssa, minä en siihen kykene, enkä voisi seurustella ihmisen kanssa, joka haluaisi minun pystyvän vapaaseen suhteeseen. Nämä on niitä jokaisen omia, henkilökohtaisia rajoja, mihin pystyy ja mitä sietää. On ihan turha sanoa, että kaikkien pitää antaa pettäminen anteeksi, koska jonkun mielestä se ei merkitse mitään. Samallahan sitä voisi vaatia, ettei kumppanin suhteen saisi olla mitään rajoituksia tai toiveita, kaikkien kanssa pitää pystyä seurustelemaan. Minä en pysty sanomaan toisten puolesta, mitä kenenkin pitäisi sietää suhteessa ja mihin rajat vetää, jokaisen on tehtävä ja selvitettävä se itse. En rehellisesti sanottuna voi täysin 100% sanoa, mitä itse tekisin, jos kävisi ilmi, että mieheni pettäisi (luultavasti se olisi siinä, mutta elämä yllättää), mutta ymmärrän täysin ihmisiä, joiden mielestä se olisi kerrasta poikki. Kyllähän pettäminen jotain hälyttävää suhteen laadusta, tai ihmisestä kertoo ja pistää miettimään, onko tässä mitään järkeä jatkaa.

   Lainaa

  74. Tulos: +10 (30 ääntä)
   Kurppa: Mikä eläinhöpötys? En sanonut eläimistä mitään muuta kuin sen, että ihminen on ajatteleva eläin. Valitettavasti sen verran kristillisen kuuloinen taustavire tuossa koko tekstissäsi, että sitä ei oikein voi ottaa millään tasolla vakavasti. Moraalista keskusteleminen kristityn kanssa on suurinta ajanhukkaa mihin maan päällä voi ryhtyä. Vuoropuhelun taso menee niin alhaiseksi “jumala teki sen” argumentoinniksi, ettei puuhaan kannata kenenkään rationaalisen ihmisen edes ryhtyä. Tuonkin uhalla sanon sen verran, että tuotahan minä nimenomaan tarkoitin. Siis sitä, että emme ole pakotettuja seuraamaan viettejämme, kuten kumppanin siemenen tai munasolun mustasukkaista vahtimista, vaan kykenemme pääsemään tuon yli maailmaan jossa korkeammat seikat kuten rakkaus hallitsevat. Hienoa, että et kiellä pettämistä mutta olet sanktioinut sen kuitenkin. Samalla logiikalla Suomen valtio ei kiellä murhaa. Murhaa vaan rauhassa, mutta tiedä että joudut siitä vankilaan.
   Taisi aisankannattajuus kuitenkin tuntua sinulla jossakin kun tunnet tarvetta vähätellä uskollisuutta vaativia ihmisiä. Seon hienoa että pystyit antamaan vaimollesi anteeksi ja pitämään perheesi kasassa. Se ei kuitenkaan sulje pois sitä etteikö pettäminen olisi väärin tehty omaa puolisoa kohtaan. Sinua loukattiin. Hienoa että kykenit antamaan anteeksi. Vai tukahdutitko vain pettymyksen ja raivon? Anteeksiantohan on loppujen lopuksi kiusallisen kristillistä...

   Lainaa

  75. Tulos: -2 (18 ääntä)
   Eka on periaatteessa ihan ok, Mirokin suostui facebookissa tiedon kertomiseen ja perusteet siihen oli mun mielestä ihan kohtalaisen hyvät. Toka juttu taas ei ollu. Ei sinkun tarvi kantaa samaa vastuuta vaikka mukana pettämisessä on ollutkin, menee jo kunnianloukkauksen puolelle.

   Lainaa

  76. Ei kai taas? 14.11.2013 3:22
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   epo: Eka on periaatteessa ihan ok, Mirokin suostui facebookissa tiedon kertomiseen ja perusteet siihen oli mun mielestä ihan kohtalaisen hyvät. Toka juttu taas ei ollu. Ei sinkun tarvi kantaa samaa vastuuta vaikka mukana pettämisessä on ollutkin, menee jo kunnianloukkauksen puolelle.
   Sinkku tai ei, työkaverina täysin tietoinen siitä mihin soppaan lusikkansa taas laittaa. Vanha suomalainen sananlaskukin sen kertoo: "Niin makaa, kuin petaa". Eiköhän tässä tarinassa ole tasan kolme häviäjää, hän joka meni ja mokasi avioliittonsa, hän joka regoi pettämiseen rakentamalla asiasta maailmanluokan uutisoinnin, sekä hän jonka menneisyys varattujen miesten ja työkavereiden kanssa nousi taas pintaan. Joka tapauksessa elämän on jatkuttava jossain muodossa, joko yhdessä tai erikseen. Itse koitin miettiä omaa itseäni jokaisen tarinassa olevan rooliin ja saappaisiin, ja valitettavasti yksi henkilö erottui edukseen siinä määrin, etten kuuna päivänä siihen osaan haluaisi joutua. Kaikilta meistä kuitenkin löytyy historia, mutta jos historia jatkuvasti toistaa itseään ja löydät itsesi toistuvasti samoista tilanteista, voi tämänkaltainen negatiivinen julkisuus siinä mielessä olla positiivinen asia, koska nyt olisi varmasti hyvä käsitellä asiat oman itsensä kanssa, jos näin ei ole aiemmin tullut tehtyä - itse ainakin käyttäisin siihen hieman ajatustyötä.

   Lainaa

  77. Ei kai taas? 14.11.2013 3:28
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   Lisänä vielä tuohon, että kyllä varmaan kaikille on päivän selvä asia että kunnioitus toista ihmistä ja toisen omaa kohtaan pitäisi olla osana niitä jokaisen elämän peruspilareita. Eiköhän se "Kaikille kaikkea"-ajattelutapa kuulu tonne naapuriin, oli kyse sitten taloustieteistä tai ihmisten välisistä kanssakäymisistä. Enkä nyt puhu länsinaapurista.

   Lainaa

  78. Tulos: -1 (29 ääntä)
   Lisbet: Kurp
   No aina ei voi osua. Vasta sitten, kun sinä olet itse elänyt molempien ajattelumallien kanssa voit ruveta luennoimaan toisen paremmuudesta suhteessa toiseen. Ethän sinä tosiasiassa pysty esittämään minkäänlaista edes osittain objektiivista näkemystä seksuaalinen uskollisuuden tärkeydestä jos olet aina pitänyt kiinni tuosta nykyisestä tavastasi asia mieltää.

   Lainaa

  79. Tulos: -1 (33 ääntä)
   onneli: Taisi aisankannattajuus kuitenkin tuntua sinulla jossakin kun tunnet tarvetta vähätellä uskollisuutta vaativia ihmisiä. Seon hienoa että pystyit antamaan vaimollesi anteeksi ja pitämään perheesi kasassa. Se ei kuitenkaan sulje pois sitä etteikö pettäminen olisi väärin tehty omaa puolisoa kohtaan. Sinua loukattiin. Hienoa että kykenit antamaan anteeksi. Vai tukahdutitko vain pettymyksen ja raivon? Anteeksiantohan on loppujen lopuksi kiusallisen kristillistä…
   Ei tuntunut missään. Et arvaakaan kuinka moni keittiöpsykologi jakaa näkemyksesi. Mielipiteesi johtuu siitä, että olet itse kykenemätön ymmärtämään muita tapoja ajatella kuin omasi ja siksi siitä poikkeavat ovat milestäsi aina jotain tukahdutusta. Väärin meni.

   Lainaa

  80. Tulos: +7 (31 ääntä)
   Kurppa: No aina ei voi osua. Vasta sitten, kun sinä olet itse elänyt molempien ajattelumallien kanssa voit ruveta luennoimaan toisen paremmuudesta suhteessa toiseen. Ethän sinä tosiasiassa pysty esittämään minkäänlaista edes osittain objektiivista näkemystä seksuaalinen uskollisuuden tärkeydestä jos olet aina pitänyt kiinni tuosta nykyisestä tavastasi asia mieltää.
   Luitkohan sinä kaikkia kommentteja? Minulla on kokemusta petettynä olemisesta sekä olen itse pettänyt. Molemmissa tapauksissa sekä oma, että molemman mielenterveys järkkyi, joten eiköhän tätä kokemusta ole enemmän kuin tarpeeksi. Ja en väittänyt, että minun tapani elää olisi parempi kuin sinun, tämä sopii minulle, minun psyykkeeni ja moraalini ei kestä itseni eikä kumppanin jakamista. Sinähän se tässä olet kaikkien puolesta sanomassa, että sinun tapasi elää ja olla parisuhteessa on se ainoa oikea.

   Lainaa

  81. Pallomember 14.11.2013 11:11
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Tää ei oo moka. Tää on esimerkki kaikille miten ristiriidat hoidetaan.

   Lainaa

  82. Tulos: -10 (36 ääntä)
   Lisbet: Luitkohan sinä kaikkia kommentteja? Minulla on kokemusta petettynä olemisesta sekä olen itse pettänyt. Molemmissa tapauksissa sekä oma, että molemman mielenterveys järkkyi, joten eiköhän tätä kokemusta ole enemmän kuin tarpeeksi.Ja en väittänyt, että minun tapani elää olisi parempi kuin sinun, tämä sopii minulle, minun psyykkeeni ja moraalini ei kestä itseni eikä kumppanin jakamista. Sinähän se tässä olet kaikkien puolesta sanomassa, että sinun tapasi elää ja olla parisuhteessa on se ainoa oikea.
   Luin. Kurjaa rautalangasta vääntämistä, mutta molempien ajattelumallien kanssa elämisellä tarkoitin seuraavaa: 1. Ajattelumalli jossa pettäjä automaattisesti jätetään. 2. Ajattelumalli, jossa voitetaan biologiset "pakot" ja alistetaan ne järjelle. Se, että toinen on pettänyt ei rationaalisessa tarkastelussa oikeasti ole kovinkaan vakavaa. Viettejä ei voi kokonaan voittaa mutta se, että niille välillä pakostakin antaa periksi ei tarvitse olla mitenkään elämää pilaavaa. Ajattelumalli kaksi on selvästi parempi tapa elää ja itse molemmat kokeneena Tiedän tämän.

   Lainaa

  83. Tulos: +3 (51 ääntä)
   Huhhuh. Jos nyt Lisbet rauhoittuisit hieman - tälle puolen ruutua tunnuit kovin hyökkäävästi lähtevän vastaan. Toki Kurpankin kommenteista alkoi pilkahtamaan turhahtuneisuus, mitä en ihmettele. Sen jälkeen voisit aloittaa vaikkapa noudattamalla omia neuvojasi ja välttäisit mustavalkoista olettamista toisesta (etenkin tämän arvomaailmasta ja suhteesta) ja lukisit kommenttiketjua hieman taaksepäin - Kurppa ei ole väittänyt olevansa "missään vapaassa suhteessa" (sanavalinta jonka jo sinällään pitäisi vihjata hänen suhtautumisestaan aiheeseen), vaan on kannustanut ajattelemaan hieman pidemmälle siitä ensisijaisesta loukkaantumisesta mikä pettämisestä seuraa - onko suhde tosiaan niin hauras että yhden humalaisen erheen vuoksi vuosien yhdessäolo ja rakas ihminen ollaan valmiita heittämään pois? Vaikka toinen sitä syvästi katuu ja pyytää anteeksiantoa? Itse odotan puolisoltani uskollisuutta, mutta mikäli joutuisin Kurpan tavalla petetyksi, toivoisin pystyväni käsittelemään tilanteen yhtä kypsästi. Vaihtoehtona kun on että heittäytyisin hetkellisten tunteiden valtaan ja näin menettäisin tärkeän osan elämääni sen sijaan että yrittäisin paikata sitä. Luottamus tuskin palaisi siihen 100%n mitä se ennen oli, mutta onneksi senkään ei tarvitse olla niin "mustavalkoisesti" joko 0% tai 100%, onhan siinä paljon numeroita välillä jotka takaavat varmasti yhtä toimivan suhteen. Pitkäaikainen ja harkittu pettäminen on sitten asia erikseen mutta siitähän tässä ei olekaan ollut kyse.

   Lainaa

  84. Tulos: +5 (29 ääntä)
   Mi: Huhhuh. Jos nyt Lisbet rauhoittuisit hieman – tälle puolen ruutua tunnuit kovin hyökkäävästi lähtevän vastaan. Toki Kurpankin kommenteista alkoi pilkahtamaan turhahtuneisuus, mitä en ihmettele. Sen jälkeen voisit aloittaa vaikkapa noudattamalla omia neuvojasi ja välttäisit mustavalkoista olettamista toisesta (etenkin tämän arvomaailmasta ja suhteesta) ja lukisit kommenttiketjua hieman taaksepäin – Kurppa ei ole väittänyt olevansa “missään vapaassa suhteessa” (sanavalinta jonka jo sinällään pitäisi vihjata hänen suhtautumisestaan aiheeseen), vaan on kannustanut ajattelemaan hieman pidemmälle siitä ensisijaisesta loukkaantumisesta mikä pettämisestä seuraa – onko suhde tosiaan niin hauras että yhden humalaisen erheen vuoksi vuosien yhdessäolo ja rakas ihminen ollaan valmiita heittämään pois? Vaikka toinen sitä syvästi katuu ja pyytää anteeksiantoa? Itse odotan puolisoltani uskollisuutta, mutta mikäli joutuisin Kurpan tavalla petetyksi, toivoisin pystyväni käsittelemään tilanteen yhtä kypsästi. Vaihtoehtona kun on että heittäytyisin hetkellisten tunteiden valtaanja näin menettäisin tärkeän osan elämääni sen sijaan että yrittäisin paikata sitä. Luottamus tuskin palaisi siihen 100%n mitä se ennen oli, mutta onneksi senkään ei tarvitse olla niin “mustavalkoisesti” joko 0% tai 100%, onhan siinä paljon numeroita välillä jotka takaavat varmasti yhtä toimivan suhteen. Pitkäaikainen ja harkittu pettäminen on sitten asia erikseen mutta siitähän tässä ei olekaan ollut kyse.
   Millä tavalla keskusteluni oli hyökkäävää? Se että pyrin perustelemaan kantani, ei ole hyökkäys, tai jos huomautan toiselle, että asiallisella tavallakin voi keskustella menemättä henkilökohtaisuuksiin, ei ole hyökkäys. Mistä sinä löydät sitä hyökkäävää keskustelua? Tottakai minä ymmärrän vastakumppanin tavan ajatella asioita, olen sen sanonut hänelle monta kertaa, että ymmärrän mitä ajat takaa. Ymmärrän ettei se sinulle ole niin iso juttu. Olen tuonut oman kantani esille ja perustellut, miksi kyseinen ajattelu- tai toimintatapa ei kaikkien kohdalla toimi. Minä en ole täällä se, joka sanoo, että kaikkien tulee ajatella kun minä, koska muuten on nipo ja epävarma. Joskus sitä hämmästelee, miten internetissä joku voikin käsittää asiat niin pahasti väärin, vaikka yrittäisi keskustella miten kohteliaasti, asiallisesti ja ymmärtävästi tahansa. Silti olet hyökkäävä ja mustavalkoinen, vaikka sanon, että minä ymmärrän vastapuolen kannan täysin, se vain ei päde jokaisen kohdalla, koska olemme yksilöitä :D. Ja sanoin itsekin, etten voi 100% sanoa, mitä tekisin, jos kumppani pettäisi. En tiedä, miten sanoisin tämän enää selvemmin, mutta yritän: Ymmärrän varsin hyvin, miksi Kurppa ajattelee miten ajattelee, mutta hän ei vain voi väittää, että näin näiden asioiden tulee mennä jokaisessa suhteessa jokaisen ihmisen kohdalla. Jokainen määrittää sen itse, mitä pitää isona ja merkittävänä asiana suhteessa, sanoin sen jo kerran ja sanon uudestaan - minusta kukaan ei voi määritellä toisen puolesta sitä, mitä asioita suhteessa pitää tärkeänä ja mitä sietää. Ei voi yksinkertaisesti sanoa, että toinen on nipo ja epävarma, jos jättää pettämisen takia. Elämä ei ole niin mustavalkoista.

   Lainaa

  85. Tulos: +17 (35 ääntä)
   Kurppa: Luin. Kurjaa rautalangasta vääntämistä, mutta molempien ajattelumallien kanssa elämisellä tarkoitin seuraavaa: 1. Ajattelumalli jossa pettäjä automaattisesti jätetään. 2. Ajattelumalli, jossa voitetaan biologiset “pakot” ja alistetaan ne järjelle. Se, että toinen on pettänyt ei rationaalisessa tarkastelussa oikeasti ole kovinkaan vakavaa. Viettejä ei voi kokonaan voittaa mutta se, että niille välillä pakostakin antaa periksi ei tarvitse olla mitenkään elämää pilaavaa. Ajattelumalli kaksi on selvästi parempi tapa elää ja itse molemmat kokeneena Tiedän tämän.
   Aivan, me olemme tästä asiasta selkeästi eri mieltä, että ihminen ei vieteilleen voisi mitään. Kyllä voi, emme ole koiria. Vaikka seksi onkin alunperin tarkoittanut puhdasta lisääntymistä, ihmisen ja sivilisaation kehityksen myötä uskallan väittää, ettei asia ole nykyisin enää niin yksioikoinen, että seksi olisi vain seksiä. Toki pätee joidenkin ihmisten kohdalla, useiden ei. Seksiin liittyy niin paljon muitakin asioita, kuin vain primitiivinen lisääntymisen tarve. Ihmisellä on kyllä kyky hallita "viettejä", koska kuten itsekin totesit, kykenemme rationaaliseen ajatteluun. Onko järkeä hetken huumassa hypätä sänkyyn joko tutun tai tuntemattoman kanssa, pilata samalla parisuhde, loukata toista, mahdollisesti hajoittaa perhe, saada mahdollinen sukupuolitauti, vai jätänkö sänkyhommat väliin ja sen sijaan tarkastelen omaa parisuhdettani, että mikä siinä on vialla, koska haluaisin pettää kumppaniani. Pidän känniä ja päihtymistä huonona tekosyynä pettämiselle, koska jos oma kontrolli menee päihteiden vaikutuksen alaisena, ei kannata päihtyä. Minä en ole koskaan edes tuhannen tuubassa menettänyt itsekontrollia, vaan olen tavalla tai toisella ollut täysin tietoinen siitä, mitä teen ja missä menen. Toki on ihmisiä, joilta se hallinta menee jo yhden kaljan jälkeen, mutta näiden kannattaa vakavissaan miettiä sitä, onko päihteiden käytössä tarpeeksi mieltä, jos oma itse karkaa hallinnasta täysin ja tilalle astuu joku ihan toinen persoona, joka tekee mitä sattuu ja aiheuttaa hankaluuksia joko itselleen tai ympäristölleen (sillä itsehallinnan menettämisestä ei koskaan seuraa mitään hyvää). Minulle hetken hairahdus ei olisi vain hetken hairahdus ja kumppanini olen valikoinut sen perusteella, että hän tuntee ja ajattelee asioista samalla tavalla. Joten jos hän pettäisi, kyse ei olisi pelkästä seksistä, vaan siinä olisi paljon muitakin tekijöitä, eikä tekoa voisi ohittaa olankohautuksella, tai rationaalisella ajattelulla. Meille seksi ei ole vain seksiä joten meidän kohdalla tavalla kaksi tapa toimia ei toimisi. Olemme kanssasi täysin erilaisia ihmisiä ja ilmeisesti seksikin merkitsee minulle ja sinulle täysin eri asioita, siksi arvotamme sen eri tavalla. Tapani ajatella ei ole sen parempi, mikä sinunkaan, se vain kertoo siitä, että olemme erilaisia persoonia ja emme voisi elää samalla tavalla. Mutta et myöskään voi väittää, että sinun tapasi ajatella on se ainoa oikea ja sen pitää sopia kaikille. Ei pidä.

   Lainaa

  86. Tulos: -5 (15 ääntä)
   Tuskin Kiralla sen helpompaa tulee olemaan kun postilaatikosta ilmestyy syyte kunnianloukkauksesta. Tarkoitan tuota Jonnan tapausta.

   Lainaa

  87. Tulos: +14 (26 ääntä)
   Ilmeisesti täällä ei osata lopettaa ajoissa. Te voitte jauhaa vaikka loppupäivän, mutta kumpikaan ei suostu näemmä näkemään toisen kantaa asiaan. Molemmat ovat oikeassa. Pettämistä ei tarvitse antaa anteeksi eikä sietää, mutta jotkut siihen pystyvät, ja hyvä niin. Oma pisin suhteeni oli kuusi vuotta (erosimme, koska rakkaus kuoli, ei sen dramaattisempaa), ja sinä aikana tajusin, että olisin valmis antamaan yhden kerran pettämisen anteeksi. Sanoinkin (ex-)kumppanilleni, että jos hän pettää kerran, ei kerro sitä minulle. Vasta toisesta kerrasta haluaisin tietää, koska silloin olisi hyvin todennäköistä, että kolmaskin tapahtuu. Tästä tulen saamaan noottia, mutta itse petin kerran suhteemme aikana. Meillä oli ollut kahden päivän puhelakko (kumppanilla oli ongelmia alkoholin kanssa, ja tästä oli väännetty kättä sata kertaa ennenkin. Tuli kotiin yömyöhään räkäkännissä ja riehui pitkin yötä, niin kuin monta kertaa ennenkin, ja minä sain sillä kertaa tarpeekseni) ja minä olin ulkona kavereideni kanssa. Olin päättänyt jättää kumppanin seuraavana päivänä, hairahduin humalassa toisen matkaan ja kotiin mennessä ajattelin, että ei tämä voi näin päättyä, ei vielä. Seuraavana päivänä puhuttiin vakavasti, en koskaan kertonut pettämisestä, enkä koskaan pettänyt uudestaan. Moralisoijat eivät voi koskaan ymmärtää, että pettäminen ei ole aina niin mustavalkoista. Tein väärin, koin pahaa oloa enkä halunnut mennä kotiin kumppanin viereen, mutta se auttoi. Sain perspektiiviä asioihin ja tajusin, että haluan vielä yrittää korjata suhdettamme. Pari vuotta myöhemmin suhde sitten loppui, mutta aivan eri syistä.

   Lainaa

  88. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Jonna on kuuma

   Lainaa

  89. Tulos: -15 (25 ääntä)
   Hei, pettävä osapuoli ei selkeästikään rakastanut rouvaansa, tai halunnut enää tämän kanssa olla. Ei olisi muuten pettänyt ja vielä tunnustanut pettämistään tälle, onko se nyt niin vaikea ymmärtää. Todennäköisesti oli hänen kannaltaan helpoin tapa päästä tästä suhteesta lopullisesti pois. Lopettakaan se Jonnan syyttely, ei ole tehnyt mitään väärää. Jos naimisissa oleva ukko vokottelee, niin kyllä se mies on siinä jo päätöksensä pettämisestä tehnyt. Jos ei olisi Jonna lähtenyt matkaan, niin sitten joku muu... Tätä rouvaa sen sijaan kehottaisin katsomaan peiliin, sieltä löytyy se syy miksi mies petti. Tai sitten mies on patologinen valehtelija, narsisti tai jonkun muun persoonallisuushäiriön omaava tunteeton yksilö, joka käyttää ihmisiä sumeilematta hyväkseen ja on pettänyt kaikkia entisiä ja pettää kaikkia tuleviaakin kumppaneitaan, koska ei vaan pysty muuttumaan. Kumpi on uskottavampaa tämän herran kohdalla???

   Lainaa

  90. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Ei kai taas?: Sinkku tai ei, työkaverina täysin tietoinen siitä mihin soppaan lusikkansa taas laittaa. Vanha suomalainen sananlaskukin sen kertoo: “Niin makaa, kuin petaa”. Eiköhän tässä tarinassa ole tasan kolme häviäjää, hän joka meni ja mokasi avioliittonsa, hän joka regoi pettämiseen rakentamalla asiasta maailmanluokan uutisoinnin, sekä hän jonka menneisyys varattujen miesten ja työkavereiden kanssa nousi taas pintaan. Joka tapauksessa elämän on jatkuttava jossain muodossa, joko yhdessä tai erikseen. Itse koitin miettiä omaa itseäni jokaisen tarinassa olevan rooliin ja saappaisiin, ja valitettavasti yksi henkilö erottui edukseen siinä määrin, etten kuuna päivänä siihen osaan haluaisi joutua. Kaikilta meistä kuitenkin löytyy historia, mutta jos historia jatkuvasti toistaa itseään ja löydät itsesi toistuvasti samoista tilanteista, voi tämänkaltainen negatiivinen julkisuus siinä mielessä olla positiivinen asia, koska nyt olisi varmasti hyvä käsitellä asiat oman itsensä kanssa, jos näin ei ole aiemmin tullut tehtyä–itse ainakin käyttäisin siihen hieman ajatustyötä.
   Tuskin nyt sentään oli tietoinen että sen hullu exä tulee julkaisemaan myös hänen nimensä facebookissa kaikelle kansalle. Saati yrityksen, joka ei liity tapaukseen ollenkaan. Ei Jonnakaan välttämättä moraalisesti oikein tehnyt harrastaessaan seksiä miehen kanssa jonka tiesi olevan varattu, mutta on jokatapauksessa vähemmän syyllinen kuin kumppaniaan pettävä. Ja tuo nyt vaan valitettavasti täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

   Lainaa

  91. Tulos: 0 (12 ääntä)
   dollyboy: Ilmeisesti täällä ei osata lopettaa ajoissa. Te voitte jauhaa vaikka loppupäivän, mutta kumpikaan ei suostu näemmä näkemään toisen kantaa asiaan. Molemmat ovat oikeassa. Pettämistä ei tarvitse antaa anteeksi eikä sietää, mutta jotkut siihen pystyvät, ja hyvä niin. Oma pisin suhteeni oli kuusi vuotta (erosimme, koska rakkaus kuoli, ei sen dramaattisempaa), ja sinä aikana tajusin, että olisin valmis antamaan yhden kerran pettämisen anteeksi. Sanoinkin (ex-)kumppanilleni, että jos hän pettää kerran, ei kerro sitä minulle. Vasta toisesta kerrasta haluaisin tietää, koska silloin olisi hyvin todennäköistä, että kolmaskin tapahtuu. Tästä tulen saamaan noottia, mutta itse petin kerran suhteemme aikana. Meillä oli ollut kahden päivän puhelakko (kumppanilla oli ongelmia alkoholin kanssa, ja tästä oli väännetty kättä sata kertaa ennenkin. Tuli kotiin yömyöhään räkäkännissä ja riehui pitkin yötä, niin kuin monta kertaa ennenkin, ja minä sain sillä kertaa tarpeekseni) ja minä olin ulkona kavereideni kanssa. Olin päättänyt jättää kumppanin seuraavana päivänä, hairahduin humalassa toisen matkaan ja kotiin mennessä ajattelin, että ei tämä voi näin päättyä, ei vielä. Seuraavana päivänä puhuttiin vakavasti, en koskaan kertonut pettämisestä, enkä koskaan pettänyt uudestaan. Moralisoijat eivät voi koskaan ymmärtää, että pettäminen ei ole aina niin mustavalkoista. Tein väärin, koin pahaa oloa enkä halunnut mennä kotiin kumppanin viereen, mutta se auttoi. Sain perspektiiviä asioihin ja tajusin, että haluan vielä yrittää korjata suhdettamme. Pari vuotta myöhemmin suhde sitten loppui, mutta aivan eri syistä.
   No enkös minä tätä ole juuri jauhanut? Sanoin täsmälleen samat asiat mitä sinä :).

   Lainaa

  92. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Kunnianloukkauksesta wikipediassa: Kunnianloukkaus on luonnollista henkilöä kohtaan kohdistuva asianomistajarikos, josta rangaistaan rikoslain mukaan. Kunnianloukkauksen täyttymistä arvioitaessa ydinkysymys on yleensä, onko väite tai vihjaus ollut totta vai onko se perätön. Lähtökohtaisesti oikean tiedon esittäminen ei ole kunnianloukkaus. Tätä on korostanut myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin" eli tuskin oikean tiedon esittämisestä mitään kunnianloukkaussyytettä tulee...

   Lainaa

  93. Voi herranjestas 15.11.2013 15:20
   Tulos: -12 (28 ääntä)
   Apua, Kirahan käyttäytyy kuin lapsi jolla ei ole kontrollia tunteidensa suhteen. Jos mielenterveys on koetuksella niin oikea kanava purkaa sitä ahdistusta ja vihaa on tietenkin mielenterveyteen erikoistunut hoitaja. Ei se mielenterveys toista ihmistä loukkaamalla parane. Ymmärrän kyllä Kiran tunteet (nimim. kokemusta on), mutta kyllä aikuisen ihmisen pitää petettynä ja loukattunakin pystyä hillitsemään itsensä ja hakea apua ammattilaisilta eikä lähteä mahdollisesti pilaamaan toisen elämää julkisesti. Yksi ystävä muuten teki samat naamakirjassa (julkaisi pettämistilanteen sinkkuosapuolen seinällä koko stoorin). Se henkilö ei enää ole ystävä vaikka ymmärrän toki, että oli katkera ja loukattu. Jossain menee kuitenkin yksityisyyden raja.

   Lainaa

  94. Tulos: -4 (10 ääntä)
   12345: Kunnianloukkauksesta wikipediassa: Kunnianloukkaus on luonnollista henkilöä kohtaan kohdistuva asianomistajarikos, josta rangaistaan rikoslain mukaan. Kunnianloukkauksen täyttymistä arvioitaessa ydinkysymys on yleensä, onko väite tai vihjaus ollut totta vai onko se perätön. Lähtökohtaisesti oikean tiedon esittäminen ei ole kunnianloukkaus. Tätä on korostanut myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin” eli tuskin oikean tiedon esittämisestä mitään kunnianloukkaussyytettä tulee…
   Kröhm! Oikean tiedon levittäminen on myös kriminalisoitavaa, jos se aiheuttaa tarpeetonta haittaa tiedon levittämisen kohteelle. Mm. ei ole kovin viisasta levitellä koko maailmalle, että tolla on sukupuolitauti tms. koska vaikka tartunta löytyisikin, niin siitä saa syytteen. Kuten vastaavasti tässä tapauksessa ei ollut kovin viisasta sotkea Jonnaa mukaan, koska kyseessä on kunnianloukkaus ja kumminkin tieto on jaettu sosiaalisessa mediassa joka on nopeampi kuin kylän akkojen viidakkorummut. Kyllä saa laittaa ihmiset kuriin, mutta pitäisi myös käyttää hiukan järkeä.

   Lainaa

  95. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Kira päätti sitten omien asioidensa lisäksi järjestää myös Jonnan asiat.

   Lainaa

  96. Tulos: -13 (29 ääntä)
   henna: se mies ei rakasta jos menee toisen kaa pettää.
   Tuo nyt on aivan tajuttoman typerä opittu mantra. Kyllä toista voi rakastaa täysin ja silti harrastaa seksiä jonkun muun kanssa suhteen ulkopuolella. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Se on sama, kuin jos väittiäisi, ettei rakasta jos syö jonkun muun, kuin oman kumppaninsa tekemää ruokaa.

   Lainaa

  97. Tulos: +3 (17 ääntä)
   On surullista huomata, miten moni ihminen elää muiden ihmisten kautta. Aina pitää hakea hyväksyntä muilta omalle toiminnalle. Sen vuoksi pitää sitten postata tällaisia juttuja someen. Eikö sitä suhdetta voi kahdestaan pistää poikki. Kyselijöille voi sanoa, ettei asia kuulu heille. Lähimpien ystävien kanssa voi keskustella enemmän, mutta tässäkin tapauksessa facebook-päivitys on levinnyt pitkin maailmaa. Ja vielä piti ulkopuolinen henkilö vetää mukaan haukuttavaksi. Eläkää ihmiset omaa elämäänne itseänne varten! Silloin ei tarvitse facebook-päivityksiä kirjoitella sitä miettien, että mitä muut ajattelevat. Ihmeellinen valitus: "Sain exän suvun vihat päälleni"? Mitä väliä? Olen yhden avioeron käynyt läpi, enkä ole exän sukuun pitänyt sen jälkeen mitään yhteyttä. Miksi pitäisin? En edes tiedä, vihaavatko minua vai eivät. En tiedä, mitä exä on heille kertonut eromme syistä. Ei kiinnosta mennyt elämä, koska elän nykyistä elämääni itseäni (ja perhettäni) varten.

   Lainaa

  98. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Niin: Tuo nyt on aivan tajuttoman typerä opittu mantra. Kyllä toista voi rakastaa täysin ja silti harrastaa seksiä jonkun muun kanssa suhteen ulkopuolella. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Se on sama, kuin jos väittiäisi, ettei rakasta jos syö jonkun muun, kuin oman kumppaninsa tekemää ruokaa.
   Se, että syö jonkun toisen kuin kumppaninsa tekemää ruokaa, ei ole pettämistä. On mahdotonta syödä vain kumppaninsa ruokaa koko elämänsä, mutta ei ole mahdotonta olla panematta toisia ihmisiä, jos tietää sen kumppaniaan loukkaavan. Järki käteen. Ja jos et ihan oikeasti tajunnut, väännetään rautalangasta: rakastaa voi, mutta kyllä pettäminen on osoitus jonkin puutteesta (no pun intended), oli se sitten kunnioitus tai arvostus toisen tunteita kohtaan. Tai sitten se on oireilua, ts. suhteessa ei ole kaikki hyvin esimerkiksi. Se, että rakastaa jotakuta ja "voi silti harrastaa seksiä suhteen ulkopuolella" ei välttämättä olekaan pettämistä. Jos suhde on avoin tai muuta vastaavaa, niin totta kai.

   Lainaa

  99. Tulos: +14 (18 ääntä)
   On myös tosi eri asia pettää kerran kännissä, tunnustaa heti itse ja todella pahoillaan ja häpeissään kuin pettää olemalla suhteessa toisen ihmisen kanssa ja/tai toistuvasti päätymällä pettämistilanteisiin (saman tai eri ihmisen kanssa). Esim. Kurpan tapaus oli hänen omien sanojensa mukaan suhteen alkuvaiheilla (oletettavasti nuorina) - siis tuoreessa suhteessa tapahtunut satunnainen kännipettäminen jota kaduttiin ja joka heti tunnustettiin. Vähän vierasta melaa mekkoon kännissä, kerran voi lipsahtaa, ennen kuin oppii omia rajojaan alkoholinkäytön ja itsehillinnän suhteen. Veikkaan, että suhtautuminen ei olisi yhtä kepeää pitkässä suhteessa tapahtuvasta jatkuvasta ja tahallisesta pettämisestä, joka ei selviä katuvalla tunnustuksella vaan muuten. (Joko niin, että puoliso kertoo petäneensä ja nyt jättävänsä tai asia selviää jonkun muun kuin pettäjän toimesta). Kolmas osapuoli on enemmän tai vähemmän syytön jos ei tiedä tilannetta (tai se selviää vasta vähän kerrallaan). Tässä on vaikea uskoa, ettei olisi tiennyt... Jos tarkoituksella ja tahallaan yrittää vietellä parisuhteessa elävän pettämiseen on vaikea ajatella, että "kolmas" olisi varsinaisesti "syytön" osapuoli... Avoimet suhteet eivät kuulu tähän keskusteluun ollenkaan, se on täysin eri asia.

   Lainaa

  100. Tulos: -1 (9 ääntä)
   12345: Kunnianloukkauksesta wikipediassa: Kunnianloukkaus on luonnollista henkilöä kohtaan kohdistuva asianomistajarikos, josta rangaistaan rikoslain mukaan. Kunnianloukkauksen täyttymistä arvioitaessa ydinkysymys on yleensä, onko väite tai vihjaus ollut totta vai onko se perätön. Lähtökohtaisesti oikean tiedon esittäminen ei ole kunnianloukkaus. Tätä on korostanut myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin” eli tuskin oikean tiedon esittämisestä mitään kunnianloukkaussyytettä tulee…
   Korjaan, postilaatikosta tulee syyte yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä "Rikoslaki 24. Luku 8 § (9.6.2000/531) Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen Joka oikeudettomasti 1) joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai 2) muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, on tuomittava yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

   Lainaa

  101. Tulos: -2 (18 ääntä)
   dollyboy: Se, että syö jonkun toisen kuin kumppaninsa tekemää ruokaa, ei ole pettämistä. On mahdotonta syödä vain kumppaninsa ruokaa koko elämänsä, mutta ei ole mahdotonta olla panematta toisia ihmisiä, jos tietää sen kumppaniaan loukkaavan. Järki käteen. Ja jos et ihan oikeasti tajunnut, väännetään rautalangasta: rakastaa voi, mutta kyllä pettäminen on osoitus jonkin puutteesta (no pun intended), oli se sitten kunnioitus tai arvostus toisen tunteita kohtaan. Tai sitten se on oireilua, ts. suhteessa ei ole kaikki hyvin esimerkiksi. Se, että rakastaa jotakuta ja “voi silti harrastaa seksiä suhteen ulkopuolella” ei välttämättä olekaan pettämistä. Jos suhde on avoin tai muuta vastaavaa, niin totta kai.
   Eipä tietenkään toisen tekemän ruuan syöminen ei ole pettämistä, kun kulttuurimme ei ole sitä niin määritellyt. Mutta jos jossain isossa kirjassa lukisi, että "miehen ei tule syödä muiden vaimojen antimia" ja tätä olisi sitten hakattu päähän vuosisatoja, niin kylläpä kummasti olisi. Samalla koko yhteiskunta rakentuisi niin, että sitä oman akan ruokaa todella olisi aina saatavilla ja niitä jotka erehtyisivät toisen puurokupille halveksuttaisiin. Eroja syntyisi tällä perusteella. Pitäisi miettiä, että miksi meillä edes on oletusarvona, että kun ollaan parisuhteessa ei toisten kanssa kuksita? Mitä sillä voitetaan? Ilman tätä turhanpäiväistä oletusarvoa ei tarvittaisi sanaa pettäminen, koska ketään ei petettäisi. Oletusarvoa ei rikottaisi. Mutta kun meidän kulttuurissamme halutaan epätoivoisesti omistaa se toinen ihminen. Ei uskota omaan itseensä ja siihen, että kyllä se kumppani vierellä pysyy, vaikka saa muitakin kuksia. Pelätään että löytää vielä paremman. Pettäjä tekee irtioton tähän ummehtuneeseen kulttuuriin, koska hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa. Hän rakastaa kumppaniaan, mutta tekee silti mitä tekee, oman itsensä takia. Koska harva sitä ilkeyttään tai ajattelemattomuuttaan tekee.

   Lainaa

  102. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Monen miehen mielestä pettäminen on ok koska se on kumminkin naisen syytä. Kuten täällä kommenteissa nähdäänki "ei ihme että petti" vaikka ei tuntis kumpaakaan, mutta eihän miehet voi tehdä mitään väärin koskaan. Jos asiasta ei kerrota kaikille koko perhe ja suku syyttää naista, niin se vaan menee.

   Lainaa

  103. Tulos: -15 (17 ääntä)
   muro: Monen miehen mielestä pettäminen on ok koska se on kumminkin naisen syytä. Kuten täällä kommenteissa nähdäänki “ei ihme että petti” vaikka ei tuntis kumpaakaan, mutta eihän miehet voi tehdä mitään väärin koskaan. Jos asiasta ei kerrota kaikille koko perhe ja suku syyttää naista, niin se vaan menee.
   Misandrikko avautuu?

   Lainaa

  104. Tulos: +14 (18 ääntä)
   :( En ymmärrä miksi tämä on feissarimokissa. Mielestäni hyvä päivitys, kun näköjään on mahdollisuus kaveripiirin olevan juoruilijoita. Ja päivitykset kommentteineen olivat järkeviä ja fiksuja. Itse varmaan vastaavassa tilanteessa hajoilisin täysin ja saattaisin kirjoittaa ties mitä -oikeasti- noloa sekä katkeraa. Eli se tässä olisi moka, jos tuo Kira capsi päällä rageisi oikein kunnolla. Nyt tässä ei ole mitään ihmeellistä :/ Olen kai myös sitten "tyhmä ämmä", niinkuin kommenteissa tuota mokan henkilöä haukutaan :) Samapa tuo, mutta noh, rakkaus tekee joskus kipeää.

   Lainaa

  105. Tulos: +11 (25 ääntä)
   En tajua Lisbetin saamia miinusääniä. Mitä hittoa ihmiset? Harvoin oikesti näkee noin kärsivällistä ja hyvää argumentointia. Miksi kaikki miinukset? Vai sekö niin monia nyt hiertää, että ihminen arvottaa uskollisuuden korkealle ja sitoo siihen muita arvoja, kuten rakkauden, välttämisen ja arvostuksen? Että joku on niin inhottavan vanhanaikainen, ettei halua lettu levällään kiertää kyliä tai halua sellaista oman kumppaninsakaan tekevän? Lisbetin sanomat asiat olisvat yhtä hyvin voineet tulla omasta suustani, niin olen toki jäävi arvostelemaan hänen mielipiteitään, mutta mitä itse argumentointiin tulee, niin vaikka olisin täysin eri mieltä asioista, antaisin silti painoarvoa sille, että vastakeskustelija osaa keskustella noin rauhallisesti ja kiihkottomasti. Omasta mielestäni pettämistä pitäisi lähtökohtaisesti aina pyrkiä ymmärtämään. Miksi joku ei pysty olemaan uskollinen. Onko kyse vilpittömästi huonosta itsehillinnästä, vai vaikuttaako taustalla isompia asioita, kuten se, että suhteessa ei ole enää arvostusta, rakkautta tai puoliso ei pysty sitoutumaan. Kun ymmärtää pettämisen syyn, tietää, kannattaako suhdetta jatkaa. Itse olen ollut pettämistriangelissa jokaisessa roolissa. Vaikka vallitseva käsitys täällä näyttäisi (?) olevan se, että uskollisuus tai sen vaatiminen kumppanilta on vain merkki heikosta itsetunnosta, omistushalusta ja mustasukkaisuudesta, niin rohkenen olla eri mieltä. Minä itse petin, koska en arvostanut tai rakastanut kumppaniani. Minua petettiin, koska kumppanini ei arvostanut tai rakastanut minua. Ja itse olin suhteessa naimisissa olevaan mieheen, joka kylläkin rakasti vaimoaan, mutta ei kokenut itse saavansa parisuhteessa rakkautta tai arvostusta ja haki sitä minulta. Pettämisen voi antaa anteeksi, mutta kyllä se mielestäni kielii parisuhteen pahoinvointitilasta. Syy pahoinvointiin pitää pystyä korjaamaan, muutoin pettämisen anteeksiantamisella ei ole mielestäni mitään "hyötyä". Jos oma puolisoni pettäisi minua, olettaisin sen johtuvan siitä, ettei hän rakastaisi minua. Sellaista asiaa ei voi korjata, joten en näkisi mitään järkeä jatkaa rakkaudettomassa suhteessa, vaikka pettämisen anteeksi antaisinkin. Kun minua petettiin, olin täysin valmis antamaan asian anteeksi ja jatkamaan parisuhdetta. Halusin epätoivoisesti pitää miehen itselläni, vaikka jouduin luopumaan omista arvoistani ja ylpeydestäni. Olisin tehnyt kaikkeni korjatakseni suhteemme. Mies kuitenkin teki päätöksen suhteen loppumisesta sanoen "Kun rakkaus kerran kuolee, sitä ei saa enää takaisin." Anteeksianto voi olla oman eheytymisen kannalta terveellistä ja hyvä asia, mutta se ei tarkoita, että parisuhdetta kannattaisi silti jatkaa.

   Lainaa

  106. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Niin: Tuo nyt on aivan tajuttoman typerä opittu mantra. Kyllä toista voi rakastaa täysin ja silti harrastaa seksiä jonkun muun kanssa suhteen ulkopuolella. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Se on sama, kuin jos väittiäisi, ettei rakasta jos syö jonkun muun, kuin oman kumppaninsa tekemää ruokaa.
   Jos olisi erikseen yhdessä sovittu ettei syödä kodin ulkopuolella (vaikka siksi että rahat ovat melkein lopussa) ja sitten toinen menisi ja kuitenkin pistäisi vuokrarahat ravintolaillalliseen niin sitä voisikin verrata pettämiseen. Kyse ei ole siitä ettei saisi syödä ulkona tai harrastaa seksiä ulkona tai mitä sitten vaan, vaan siitä ettei pidä tehdä sellaista mistä on nimenomaan sovittu ettei sitä tehdä, ja minkä tietää haavoittavan kumppania. Voi olla että kumppani haavoittuu ihan ihme asioista, tai että kommunikaatio on niin rullalla ettei yhdessä enää pystytä sopimaan säännöistä jotka ovat molempien mielestä järkeviä, mutta kyllähän koko juttu on sitten aika pahasti kivillä. (Olisi kiva tietää mikä riivaa tietoisia toisia naisia/ miehiä. Tietenkään muiden ihmisten asioita ei pidä levitellä FB'ssa, ja tietysti voi sattua ja usein myös sattuu että pettämispartnerilla ei ollut kumppanin varatusta statuksesta aavistustakaan. Mutta haluamatta olla mikään siveyden sipuli, en vaan tajua. Jos mies ei kunnioita naista jolle on varmaan kaikkea luvannut ja ehkä on koti ja lapsiakin, niin miten herrannimessä se voisi kunnioittaa minua? Vaikkei juttu olisi tärkeäkään, niin sitä haluaa olla ainakin "kiva nainen", ei "joku lutka").

   Lainaa

  107. Tulos: -14 (18 ääntä)
   Suhteeseen ei pääse mikään eikä kukaan väliin, jos se on kunnossa. Voisi katkera ex VÄHÄN miettiä ennen naurettavaa vuodatustaan. Olen täysin äijän puolella, sillä jos muija hoitaa homman näin, siinä on pakko olla muutakin vikaa. Ja vaikka Jonnan ja mikäsenäijänniminytolikaan suhteesta ei ikinä tulisikaan mitään - mitä sitten. Ainakin yksi epäsuhtainen parisuhde saatiin alta pois ja tulevaisuuden avioerotilastoa rumentamasta.

   Lainaa

  108. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Anni: Kyllä mä voisin kuvitella, et jos tuo ukko mua pettäis, niin reagoisin ehkä vähän samalla lailla. Se kun on kaikkien mielestä niin mahtava tyyppi.
   Tuntuu että ei ole suhteessa kaikki oikein hyvin jos ahdistaa se että ukko on kaikkien mielestä mahtava tyyppi?

   Lainaa

  109. KorpinKynsi 6.12.2013 8:04
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   dippis: Aina jaksaa ihmetyttää, että onko ihmisten oma elämä niin hemmetin tylsää, että pitää ruveta ihmisiä ihan googlettamaan. Mitä ihmiset saavat siitä irti, että näkevät miltä joku näyttää, ketä heillä on facessa kavereina jne. Menkää ennemmin pitämään seuraa kumppaneillenne, että ette koe samaa kohtaloa kuin nämä ihmiset.
   No tietenkin se on tylsää. Mutta ajatteleppa koko tilannetta että se on kuin teatterin esirippu jonka taakse pääsee kurkistamaan. Sitäpaitsi nillitäthän sinäkin täällä eikä ketään kiinnosta eikä kukaan häiritse.. Joten jatka sinä nillittämistä ja ihmettelyä ja muut jatkaa tirkistelyä ja mitä nyt ikinä tekevätkin.

   Lainaa

  110. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Vaikka pettäminen väärin onkin, niin enpä ihmettele että Miro kävi vieraissa.

   Lainaa

  111. heimosenkeimo 10.11.2020 23:10
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   kunnon huomiohuora ja prinsessa. kannattas varmaa tajuta ettei ihmisten maailma pyöri ton huoran ja miron suhteen ympärillä. jos olisin miro niin olisin vetäny huoraa turpaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ero, asumusero, suhde, pettää