Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Typografiasta tappeluun

Puolustatko oikeakielisyyttä vai oletko saanut tarpeeksesi nippotamisesta? Sota on julistettu.
Typografiasta tappeluun

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 87 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Minäpä minä 1.10.2013 6:10
      Tulos: +839 (973 ääntä)
      Piialla oli hyvä pointti, mutta se veti sen _vähän_ liian pitkälle.

      Lainaa

    2. Tulos: +490 (608 ääntä)
      Mun mielestä ois viel ihan ok kirjottaa "Maanantaista Sunnuntaihin" mainoksessa, mutta kun siinä on piste lopussa, niin isot alkukijaimet näyttää vähän hölmöiltä. P.S. Tietenkin Piia oli hyvin ärsyttävä silti.

      Lainaa

    3. Tulos: -66 (270 ääntä)
      Piian on pakko olla trolli? Kauhee päteminen ja ite typottaa heti ekassa kommentissaan "viikonpaiviä", tokassa typistää sanoja ja käyttää tyylitöntä kolmea pistettä... :D Toivottavasti Piia ei löydä ikinä tänne, alkais vaan kauhee mesoominen, miten "feissarimokat" on kirjotettu pienellä. :/ Toivottavasti Piia löytäis loppuelämäänsä jotain sisältöä. :)

      Lainaa

    4. kritiikkimies 1.10.2013 6:57
      Tulos: +27 (211 ääntä)
      Eikös ne siellä äidinkielen tunneilla opeta niillä sanoilla leikittelyä ja sellaista? Luulisi äidinkielen opettajan ymmärtävän, mutta näköjään turha toivo. Onnea sinne ahdasmielisyyteen!

      Lainaa

    5. Tulos: +212 (300 ääntä)
      Mua ärsyttää yhdyssanavirheet ja muutkin kirjoitusvirheet päivityksissä, mutta vielä enemmän mua ärsyttää ihmiset, jotka tulee korjailemaan toisten tilapäivityksiä.

      Lainaa

    6. Tulos: -82 (120 ääntä)
      Eipä Piian pitäisi päteä yhtään mitään oikeinkirjoituksesta. ":)" ei ole piste vaarallienn ei kuulosta myöskään oikeen suomelta plus monet muut. Siinä meidän "äikänmaikka"

      Lainaa

    7. Tulos: +105 (143 ääntä)
      Vaikea tuossa on olla inttämättä vastaan, kun toisessa päässä intetään täysin samaa tahtia.

      Lainaa

    8. Tulos: +144 (244 ääntä)
      Oih, miksei Piia ole minun opettajani? Kerrankin JOKU, joka tuntuu vielä välittävän oikeinkirjoituksesta! Mainiota :D Hieman aiheen ohi, mutta meillä oli tässä melko vasta kolibakteeria hanavedessä, eli ihmisiä kehotettiin juomaan vain kaupan pullotettua vettä. Koulun lavuaarien yllä oli laput, joissa luki "Vedenjuonti kielto". Eihän niitä kai äidinkielenopettaja ollut kirjoittanut, mutta ne olivat silti koulussa..

      Lainaa

    9. mainoshan se oli? 1.10.2013 7:37
      Tulos: -68 (110 ääntä)
      Piia on auki Maanantaista Sunnuntaihin.

      Lainaa

    10. Tulos: +182 (218 ääntä)
      Ja lopuksi paikalle ui niin kansainvälinen ja muotisanainen Sofia...

      Lainaa

    11. Tulos: -85 (131 ääntä)
      jos piia ois mun kaveri fases ni ei ois enää. :DDD

      Lainaa

    12. Tulos: -38 (86 ääntä)
      Siellähän Iira sanoi, että SISKONI BANNERIKUVA. Selvästikin blogin nimi on Maanantaista Sunnuntaihin ja piste on siellä koska bannerissa se on kuvattu lausahduksena. Ainakin näin itse käsitin asian. Mutta kyllä Piia sai aika taidokkaasti veren kiehumaan.

      Lainaa

    13. Tulos: -114 (176 ääntä)
      Siis mistä helvetistä näitä kielioppi natseja oikein sikiää. Menkää ny vaan sinne omiin pousteihin keskusteleen pilkuista ja isoista kirjaimista. Tää on internet lol

      Lainaa

    14. Tulos: +94 (148 ääntä)
      Maanantaista Sunnuntaihin joo, se nyt on suht pikkujuttu jossain blogin otsikossa, ja joku blogi on kuitenkin ihan eri asia, mut isommassa mittakaavassa.. Mää oon periaatteesta päätänyt, et en tue yrityksiä ym. jotka joko tarkoituksellisesti tai välinpitämättömästi käyttävät mainonnassaan silmäänpistäviä kielioppivirheitä. Jos Veeran mainostoimistosta menis tommonen läpi, niin en välttämättä tuon isompia juttujani heidän kauttaan mainostais.

      Lainaa

    15. Tulos: -31 (101 ääntä)
      Piia tuo asiansa esille sen verran lapsellisesti ja rasittavasti että kukaan tuskin ottaa opikseen mistään mitä hän sanoo. FB ei TOD: ole se paikka jossa kannattaa alkaa määkimään oikeinkirjoituksesta. Varsinkaan jonkun toisen Fb-seinä. Piia voisi omalla sivullaan opettaa ja ärsyttää muita oikeinkirjoituksesta..

      Lainaa

    16. Rappion Apostoli 1.10.2013 10:29
      Tulos: +13 (125 ääntä)
      Veera tekee työkseen oikolukua mainostoimistossa, ja silti kuvittelee, että hymiö virkkeen lopussa vapauttaa pisteen käytöstä.

      Lainaa

    17. Lukukinkeripuoskari 1.10.2013 10:32
      Tulos: -30 (92 ääntä)
      Vaikka itsekin olen ortografian asialla, toimi Piia nähdäkseni epäasiallisesti. Kevyempi huomautus olisi riittänyt. Tämänkaltaisia ylilyöntejä sattuu usein silloin, kun ihmisellä on ns. sora-ainesta genitaaleissa, mutta ei syytä huoleen, ne on helppo poistaa. Parantumista tukevana oheistoimintana pitäisin hyödyllisenä myös kevyttä anaalipenetraatiota, joka sekä opettaa tavoille että karistaa turhan ylimielisyyden.

      Lainaa

    18. Tulos: +74 (100 ääntä)
      Mua ei sinänsä haittaa väärinkirjoitus mainoksissa, julisteissa ja vastaavissa jossa teksti on paitsi tekstiä myös osa graafista kokonaisuutta, mutta miksi ihmeessä siitä pitää aina lähteä inttämään? Miksei voi vaan sanoa reilusti että joo, me kirjoitetaan tarkoituksella päin persettä koska se näyttää siistimmältä niin, aiomme toimia samoin jatkossakin, kielenhuolto ei ole meidän vastuulla ja äidinkielen rappio on meille pienempi paha kuin se että mainos/banneri/mikälienee ei näytä coolilta. Mikä siinä on niin vaikeaa myöntää? Ei se mikään elämää suurempi juttu ole.

      Lainaa

    19. Tulos: +67 (191 ääntä)
      Minusta Piia oli selkeästi keskustelun mielenkiintoisin ja fiksuin tyyppi. Viikonpäivien kirjoittaminen isoilla alkukirjaimilla näyttää nyt vaan yksinkertaisesti siltä, ettei sitä omaa äidinkieltään hallitse. Ja noin muuten nuo kommentoijat näyttivät olevan harvinaisen huumorintajutonta ja jäykkää porukkaa.

      Lainaa

    20. Tulos: +8 (48 ääntä)
      Kieliopista väittely internetissä, huoh.

      Lainaa

    21. Tulos: -54 (82 ääntä)
      Vaikka oikeinkirjoitus onkin tärkeää, vielä tärkeämpää on se, etteivät korkeasti koulutetut ja täten selkeästi turhan korkealla itsetunnolla varustetut sekä silleen poliittisesti voimaantuneet naiset hypi silmille Internetissä. Sen takia soisinkin Piian tavoin julkisesti kukkoilevien Y-kromosomittomien tylysti palaavan ruotuun ja olevan hiljaa.

      Lainaa

    22. Tulos: +36 (112 ääntä)
      "Kuukaudet ja viikonpäivät kirjoitetaan AMERIKKALAISITTAIN isolla." Mitäs nyt hemmettiä Piia!? Ei ole mitään kieltä nimeltä amerikka. ENGLANNIN kielessä kuukaudet ja viikonpäivät kirjoitetaan isolla ja mitä tahansa jenkit tekevät tässä asiassa ovat he sen kopioineet briteiltä. Ja syy siihen miksi "australialaisittainkin" kuukauden ja viikonpäivät kirjoitetaan isolla, on se, että kyseessä on edelleenkin se sama saakelin kieli, englanti. Englanti -nipotukseni on päättynyt. Menen juomaan mustaa teetä maidolla ja hunajalla...

      Lainaa

    23. Tulos: +45 (47 ääntä)
      eevee: Maanantaista Sunnuntaihin joo, se nyt on suht pikkujuttu jossain blogin otsikossa, ja joku blogi on kuitenkin ihan eri asia, mut isommassa mittakaavassa.. Mää oon periaatteesta päätänyt, et en tue yrityksiä ym. jotka joko tarkoituksellisesti tai välinpitämättömästi käyttävät mainonnassaan silmäänpistäviä kielioppivirheitä. Jos Veeran mainostoimistosta menis tommonen läpi, niin en välttämättä tuon isompia juttujani heidän kauttaan mainostais.
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/thumb/b/b9/Liikenneviraston_logo.svg/200px-Liikenneviraston_logo.svg.png

      Lainaa

    24. Tulos: +68 (86 ääntä)
      Noh, jos kyseessä olisi ollut "osataan enkkua" -osio, niin kyseinen pilkun*ssinta olisi ollut "järkevää palautetta" ja virheellisesti kirjoittanut tyyppi "todella surkea englannissa". Olen lähtökohtaisesti samaa mieltä kuin Piia. Suomen kieltä voidaan raiskata joka suuntaan, mutta sen sijaan englannin kielen on oltava täysin puhdasta, virheetöntä ja ilman omia väännöksia.

      Lainaa

    25. Tulos: -43 (55 ääntä)
      Feministi: Vaikka oikeinkirjoitus onkin tärkeää, vielä tärkeämpää on se, etteivät korkeasti koulutetut voimaantuneet naiset hypi silmille Internetissä. Sen takia soisinkin Piian tavoin julkisesti kukkoilevien Y-kromosomittomien tylysti palaavan ruotuun ja olevan hiljaa. ja täten selkeästi turhan korkealla itsetunnolla varustetut sekä silleen poliittisesti
      Jeah! Katsotaan vaan huutelisivatko enää keittiöstä. Hah haa! (En tarkoita vain mokan naisia, vaan naisia ylipäätään, huom! EI mitään henkilökohtaista)

      Lainaa

    26. Tulos: +7 (45 ääntä)
      Annan suuren plussan kaikille siitä(,) että kukaan ei kirjoittanut "enääN". Kieli-assbugerismiin kannattaa hakea apua btw.

      Lainaa

    27. Tulos: +64 (72 ääntä)
      Kerrankin joku jota kismittää sama asia, vaikka vetääkin koko jutun ihan överiksi. Ehkä pahin "tyylitelty" logo on "havu mänty suopa liuos".

      Lainaa

    28. Tulos: +69 (89 ääntä)
      Ärsyttävän mukahauskoja letkautuksia Piialta, mutta se ei kuitenkaan poista sitä seikkaa, että pointti oli hyvä ja nuo viikonpäivät isolla kirjoitettuna nyt vaan näyttää ihan helkkarin typeriltä.

      Lainaa

    29. Tulos: +15 (25 ääntä)
      http://maanantaista.blogspot.fi/2013/01/kuinka-tehda-karpasesta-harkanen.html

      Lainaa

    30. Tulos: +51 (91 ääntä)
      Siis kyllä Piia minun mielestäni se fiksuin tyyppi tässä on. Ja hauskin. Ärsyttäväähän se on kun niin harva osaa enää omaa äidinkieltään.

      Lainaa

    31. Tulos: -39 (61 ääntä)
      Piia kärsinee Aspergerin syndroomasta.

      Lainaa

    32. Tulos: +17 (29 ääntä)
      Rappion Apostoli: Veera tekee työkseen oikolukua mainostoimistossa, ja silti kuvittelee, että hymiö virkkeen lopussa vapauttaa pisteen käytöstä.
      Mutta niinhän luulee Piiakin :)

      Lainaa

    33. Tulos: +79 (109 ääntä)
      Toinen suuri puutos nykyajan kulttuurissa, joka tulee tässä esiin, on kyvyttömyys käydä järkevää keskustelua. Piia kommentoi täysin asiallisesti teosta omasta näkökulmastaan mutta koska kommentti on negatiivinen ja liittyy lisäksi niinkin turhaan ja ärsyttävään asiaan kuin kielioppi, vastassa on välittömästi loputon joukko urveloita, joista kukaan ei osaa tuottaa järkevää vastausta yhteenkään Piian tekemään kommenttiin ja jotka lopulta kehottavat häntä olemaan jatkamatta keskustelua, vaikka edelleen jatkavat sitä itse, eivätkä pelkästään keskenään, vaan tarjoten (asiattomia) vastakommentteja Piian esittämiin pointteihin. Sivistynyttä keskustelua ei toki kaikkien tarvitse osata, mutta jos nyt yhden asian toivoisin ihmisten näissä jutuissa kykenevän ymmärtää, se olisi että jos vastaat toisen kommenttiin, kutsut hänet myös vastaamaan omaasi. Älä siis yhtä aikaa kutsu toista vastaamaan omaan kommenttiisi ja pyydä häntä olemaan hiljaa. Se näyttää tyhmältä.

      Lainaa

    34. Tulos: -48 (58 ääntä)
      Hurmaavaa äidinkielen opettajan tulla aukomaan päätään siitä miten kirjoitus kusee ja sitten viimeisessä lauseessa löytyy kirjoitusvirhe 'vaarallienn'. Ei sillä että kaikkien pitäisi olla täydellisiä ilman yhtäkään virhettä mutta... Take that bitch.

      Lainaa

    35. Tulos: -31 (47 ääntä)
      no blogien nimet saa olla isolla ? ongelmii ?

      Lainaa

    36. Tulos: +71 (79 ääntä)
      Itse taistelen joka päivä sisäistä kielinatsiani vastaan, kun näen kaverini päivitykset. Vielä en ole avautunut, vaikka kaikki yhdyssanat on kirjoitettu päin männikköä. En minäkään täysin virheettömästi kirjoita, mutta nämä tämmöiset "matka mies pääsee viikon loppuna taas katsomaan koti maisemia lappeen rantaan" räjäyttää pään. Voin kyllä siis jossain määrin ymmärtää Piian tuskan.

      Lainaa

    37. Tulos: +15 (55 ääntä)
      Woodrow: Toinen suuri puutos nykyajan kulttuurissa, joka tulee tässä esiin, on kyvyttömyys käydä järkevää keskustelua. Piia kommentoi täysin asiallisesti teosta omasta näkökulmastaan mutta koska kommentti on negatiivinen ja liittyy lisäksi niinkin turhaan ja ärsyttävään asiaan kuin kielioppi, vastassa on välittömästi loputon joukko urveloita, joista kukaan ei osaa tuottaa järkevää vastausta yhteenkään Piian tekemään kommenttiin ja jotka lopulta kehottavat häntä olemaan jatkamatta keskustelua, vaikka edelleen jatkavat sitä itse, eivätkä pelkästään keskenään, vaan tarjoten (asiattomia) vastakommentteja Piian esittämiin pointteihin. Sivistynyttä keskustelua ei toki kaikkien tarvitse osata, mutta jos nyt yhden asian toivoisin ihmisten näissä jutuissa kykenevän ymmärtää, se olisi että jos vastaat toisen kommenttiin, kutsut hänet myös vastaamaan omaasi. Älä siis yhtä aikaa kutsu toista vastaamaan omaan kommenttiisi ja pyydä häntä olemaan hiljaa. Se näyttää tyhmältä.
      Ei Piiankaan tapa keskustella ole ihan sieltä sivistyneimmästä päästä. Hän vetää jo toisessa kommentissaan nykynuoriso-kortin esiin ja asettaa itsensä muiden yläpuolelle. Hänen tarkoituksenaan ei ollut valistaa ja käydä sivistynyttä keskustelua, hän halusi vain päteä.

      Lainaa

    38. Tulos: -32 (36 ääntä)
      Osaa olla rasittava nainen. Ymmärrän täysin, jos tekee työtä oikeinkirjoituksen kanssa päivittäin niin voi huomata ympäriltään virheet muiden äidinkielessä...Mutta pitääkö sen takia hyökätä toisten kimppuun ja alkaa vinkumaan asiasta? Itseäni ei sinäänsä oma ulosantini oikeellisuus hirveästi kiinnosta ja olen täysin tyytyväinen jos joku henkilö sen vain kykenee ymmärtämään. Tosin tästä päästään siihen, että mielestäni ongelmana ei ole nuorison äidinkieli...Ainoastaan se uusavuttomuus ja silkka typeryys. Nykyteinille kun näyttää, miten se astianpesukone lähtee päälle niin seuraavalla kerralla ei suostu operoimaan kyseistä masiinaa...Miksi? "nO S11s enhä mä osaa!!!!!!!! MIKS MUN PITÄIS TEHÄ??????? MITÄ MÄ SAAN SIITÄ?"..

      Lainaa

    39. Tulos: -63 (67 ääntä)
      Mut eikös lauseen ensimmäinen sana ala isolla alkukirjaimella ja sitten kun on rivinvaihto, niin silloinkin ensimmäinen sana alkaa isolla (vai oonko tyhmä)? Eli käytännösä toi on oikein?

      Lainaa

    40. Tulos: +65 (71 ääntä)
      Bunnyboy: Hurmaavaa äidinkielen opettajan tulla aukomaan päätään siitä miten kirjoitus kusee ja sitten viimeisessä lauseessa löytyy kirjoitusvirhe ‘vaarallienn’. Ei sillä että kaikkien pitäisi olla täydellisiä ilman yhtäkään virhettä mutta… Take that bitch.
      Kirjoitusvirheet ovan inhimillisiä erehdyksiä, kielioppivirheet sivistymättömyyttä.

      Lainaa

    41. Tulos: -31 (37 ääntä)
      voi piia minkäs teit, kun tungit ja-sanan eteen pilkun

      Lainaa

    42. Kuusmetrinenkaulahuivi 1.10.2013 20:17
      Tulos: -12 (18 ääntä)
      Miksei kukaan nyt maininnut Piialle että se kirjotti sanan vaarallinen väärin? :D

      Lainaa

    43. Tulos: -17 (17 ääntä)
      En edes jaksanut lukea loppuun.

      Lainaa

    44. Tulos: -31 (43 ääntä)
      piia sais painua h-vettiin ja heti.

      Lainaa

    45. Tulos: +31 (33 ääntä)
      Troll: Siis mistä helvetistä näitä kielioppi natseja oikein sikiää. Menkää ny vaan sinne omiin pousteihin keskusteleen pilkuista ja isoista kirjaimista. Tää on internet lol
      Aistin kommentissasi patoutunutta vihaa

      Lainaa

    46. Arthur Brown 1.10.2013 21:13
      Tulos: +33 (51 ääntä)
      mafis: En edes jaksanut lukea loppuun.
      Itse lopetin lukemisen siinä vaiheessa, kun joku idiootti oli kirjoittanut sunnuntain isolla.

      Lainaa

    47. Tulos: -15 (27 ääntä)
      Kivaa turhaa pilkun nussintaa.

      Lainaa

    48. Tulos: -6 (14 ääntä)
      Nuorison kaikki muukin osaaminen on laskenut tasaiseen tahtiin maailmanlopusta lähtien eli viimeiset parikymmentä vuotta.

      Lainaa

    49. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Feministi: Vaikka oikeinkirjoitus onkin tärkeää, vielä tärkeämpää on se, etteivät korkeasti koulutetut ja täten selkeästi turhan korkealla itsetunnolla varustetut sekä silleen poliittisesti voimaantuneet naiset hypi silmille Internetissä. Sen takia soisinkin Piian tavoin julkisesti kukkoilevien Y-kromosomittomien tylysti palaavan ruotuun ja olevan hiljaa.
      Et ole sitten vielä tajunnut, että kuvakkeesi pysyy samana, vaikka vaihtaisit nimimerkkiä joka kommenttiin... Aika heikkolaatuista trollausta.

      Lainaa

    50. Lapsukainen 1.10.2013 22:29
      Tulos: +7 (21 ääntä)
      Ärsyttävin henkilö tässä mokassa: kaikki.

      Lainaa

    51. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Melody: Mut eikös lauseen ensimmäinen sana ala isolla alkukirjaimella ja sitten kun on rivinvaihto, niin silloinkin ensimmäinen sana alkaa isolla (vai oonko tyhmä)? Eli käytännösä toi on oikein?
      Ei. Lauseen ensimmäinen sana alkaa isolla alkukirjaimella, mutta muutoin isolla kirjoitetaan vain erisnimet, rivinvaihto ei vaikuta asiaan mitenkään.

      Lainaa

    52. Suomen kieltä osaava 1.10.2013 23:24
      Tulos: +38 (56 ääntä)
      Idiootit vetävät aina herneen nenään, kun joku antaa arvoa kielioppi- ja oikeinkirjoitussäännöille. Se johtuu siitä, että he häpeävät omaa tyhmyyttään ja ovat kateellisia. Jos eivät olisi, he suhtautuisivat kielivirheistä huomauttaviin asiallisemmin. Ei "kielinatsien" maailma ole koskaan kaatunut siihen, jos joku käyttää pilkkua väärin, mutta voi luoja, kuinka idioottien koko multiversumi on raunioina, jos joku rohkenee huomauttaa heidän pilkkuvirheistään. Ei siinä ole hävettävää, jos ette osaa kieltä täydellisesti, mutta silloin sietää hävetä, jos kilahtaa toisen kielitaidon vuoksi.

      Lainaa

    53. Suomen kieltä osaava 1.10.2013 23:27
      Tulos: +27 (33 ääntä)
      raisu: voi piia minkäs teit, kun tungit ja-sanan eteen pilkun
      Mitäpä, jos kävisit itse vähän kertaamaan pilkkusääntöjä? Piia käytti siinä pilkkua ihan oikein.

      Lainaa

    54. Suomen kieltä osaava 1.10.2013 23:34
      Tulos: +20 (26 ääntä)
      Nyymi: Piia kärsinee Aspergerin syndroomasta.
      En ole vielä tavannut yhtäkään Aspergeria, joka kärsisi kyseisestä ominaisuudestaan. Ja aika monta olen kuitenkin tavannut.

      Lainaa

    55. Seppo Taalasmaa 2.10.2013 0:43
      Tulos: +16 (24 ääntä)
      Troll: Siis mistä helvetistä näitä kielioppi natseja oikein sikiää. Menkää ny vaan sinne omiin pousteihin keskusteleen pilkuista ja isoista kirjaimista. Tää on internet lol
      Ai ihan kielioppi natsi? Opettele kirjoittamaan ennenkuin tulet kommentoimaan, kiitos.

      Lainaa

    56. Tulos: -22 (30 ääntä)
      Ärsyttää nämä jotka valittaa oikeinkirjotuksesta joka paikas. Julkisesti ku kirjottaa esim. Juurikin mainokset tai viralliset asiakirjat olis hyvä tarkistaa kirjotus mutta josai feisbuukis on aiva sama kuinka kirjottaa..

      Lainaa

    57. anarkistimajava 2.10.2013 2:48
      Tulos: -9 (27 ääntä)
      Aika pienet murheet täytyy elämässä olla, että tuollaisesta asiasta ryhtyy noin kiihkeästi pillittämään.

      Lainaa

    58. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Mä jotenki ymmärrän tota Pia naista. Ai että mua vituttaa nykyajan joku ihme trendi että kaikki välimerkit laitetaan välilyönnin jälkee. Mikä vittu siinä on? Ja jollei muuta niin huutomerkkiä ei ainakaan saa enää laittaa heti sanan jälkeen !

      Lainaa

    59. no voi helvetti 2.10.2013 13:04
      Tulos: -17 (29 ääntä)
      Mitenkäs esimerkiksi ILTA-SANOMAT tai dna. Montakohan oikeakielisyys vali-kirjettä Piia on sinne lähettänyt? Luulen että pointti noilla "puolustelijoilla" oli lähinnä suojella Veeraa, ei niinkään oikeakielisyyttä tai sen puutosta. AInaki itseä alkais nyppimään jos tuollanen hullu muija alkais päteä jonkun kaverin seinällä. Varsinkin jos asia olis niinkin "tärkeä" kuin joku s-kirjaimen koko. (hah luin koko keskustelun täältä: http://maanantaista.blogspot.fi/2013/01/kuinka-tehda-karpasesta-harkanen.html ja Piia oli vielä pahempi mitä fm:ssä näkyvä keskustelu antoi ymmärtää) Logot, bannerit yms. on yhdenlaista "taidetta" ja tarkotuksena on visuaalisuulisesti hyvä kokonaisuus - KONEttakin varmaan hitosti kiinnosti äidinkielen opit logoa suunnitellessaan.

      Lainaa

    60. Tulos: -17 (25 ääntä)
      Huhhahhei! On se kyllä meleekonen taito olla noin ärsyttävä kun piipittäjä-Piia.

      Lainaa

    61. Tulos: +5 (15 ääntä)
      M: Huhhahhei! On se kyllä meleekonen taito olla noin ärsyttävä kun piipittäjä-Piia.
      Ja silti 90% ihmisistä omaa tuon taidon ja on itse asiassa vielä huomattavasti ärsyttävämpiä.

      Lainaa

    62. Tulos: -16 (18 ääntä)
      Minäpä minä: Piialla oli hyvä pointti, mutta se veti sen _vähän_ liian pitkälle.
      Piia putosi ruodusta niin kirkkaasti, ettei voi millään olla äikänmaikka. Ja -sanalla tai Koska -sanalla ei yleensä aloiteta virkettä, mutta niillä voi aloittaa sivulauseen. Silloin käytetään pientä alkukirjainta. Koska olen oikeassa, voin käyttää käännettyä sivulause-päälause -rakennetta ja todistaa säännön oikeaksi poikkeuksella.

      Lainaa

    63. lollotinlolhuoooh 2.10.2013 21:07
      Tulos: -13 (17 ääntä)
      Huoh, onko se niin justiinsa miten kirjoittaa

      Lainaa

    64. Tulos: -8 (18 ääntä)
      M: Huhhahhei! On se kyllä meleekonen taito olla noin ärsyttävä kun piipittäjä-Piia.
      Melekoonen taito vääntää murretta päin peetä ja samassa lauseessa vähätellä itseään lahjakkaampia kirjoittajia sekä harjoittaa naisvihaa. Olisi hauska nähdä, millainen kirjoittaja saati ihminen olet itse. Älä ainakaan Pohojalaasta yritä praataa.

      Lainaa

    65. Tulos: -8 (16 ääntä)
      Live: Melekoonen taito vääntää murretta päin peetä ja samassa lauseessa vähätellä itseään lahjakkaampia kirjoittajia sekä harjoittaa naisvihaa. Olisi hauska nähdä, millainen kirjoittaja saati ihminen olet itse. Älä ainakaan Pohojalaasta yritä praataa.
      Eikös sitä saa kirjottaa miten haluaa näin kauniina syksyisenä tiistai iltana? Älä äksyile ärripurri. Naisvihaa en harrasta.

      Lainaa

    66. Tulos: -9 (9 ääntä)
      M, oot aika ämmä.

      Lainaa

    67. Kielipålisi 3.10.2013 0:43
      Tulos: -11 (15 ääntä)
      Käääääääk!!! Siellä on opettajasnaikkosella kirjotusvirhe itsellänsä prkl!! Uskoni suomalaisen opetuksen tasoon on täysin mennyttä!!!!

      Lainaa

    68. Tulos: +16 (20 ääntä)
      kyllä omat pisteet menee piialle, joudun ite melkee päivittäin oikolukemaan näitten nykynuorien tekeleitä, ja ei prkl ku ärsyttää, ettei edes peruskielioppi oo yhtää hallussa. ei siinä, jos jossain fb:n chatissa tai täällä et kirjota ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mut jos johonkin yhtään virallisempaan teet, nii vois edes yrittää tai antaa olla, etenkään ku ei kiinnosta ottaa opikseen palautteesta.

      Lainaa

    69. Tulos: +23 (27 ääntä)
      "jos et löydä mitään hyvää sanottavaa niin älä sano" on kyllä maailman tyhmimpiä lauseita. Jos ei ole valmis ottamaan vastaan kritiikkiä ni kannattaa jäädä sinne vanhempien kellariin asumaan.

      Lainaa

    70. Tulos: +23 (25 ääntä)
      Normaali, itsevarma ihminen olisi myöntänyt että pitää paikkaansa, väärin on ja se koko tilanne olisi kuollut siihen. Sen faktan myöntäminen ei olisi vaikuttanut mihinkään muuhun kuin alkuperäisen postaajan egoon. Taiteessa voi hyvin ottaa vapauksia mutta on eri asia väittää että ne ovat muiden sääntöjen mukaan oikein.
      no voi helvetti: Mitenkäs esimerkiksi ILTA-SANOMAT tai dna. Montakohan oikeakielisyys vali-kirjettä Piia on sinnelähettänyt? Luulen että pointti noilla “puolustelijoilla” oli lähinnä suojella Veeraa, ei niinkään oikeakielisyyttä tai sen puutosta. AInaki itseä alkais nyppimään jos tuollanen hullu muija alkais päteä jonkun kaverin seinällä. Varsinkin josasia olis niinkin “tärkeä” kuin joku s-kirjaimen koko. (hah luin koko keskustelun täältä: http://maanantaista.blogspot.fi/2013/01/kuinka-tehda-karpasesta-harkanen.html ja Piia oli vielä pahempi mitä fm:ssä näkyvä keskustelu antoi ymmärtää) Logot, bannerit yms. on yhdenlaista “taidetta” ja tarkotuksena on visuaalisuulisesti hyvä kokonaisuus – KONEttakin varmaan hitosti kiinnosti äidinkielen opit logoa suunnitellessaan.

      Lainaa

    71. Mark Spenser 3.10.2013 14:40
      Tulos: +2 (16 ääntä)
      Rauhaa ja rakkautta kaikille! 80-luvulla käytettiin termiä fakki-idiootti kuvaamaan liikaa työlleen omistautunutta henkilöä. Tähän ryhmään taitaa Piia kuulua. Toisaalta - on se hyvä että jotkut haluaa ja jaksaa ylläpitää jonkinlaista puhdasoppisuutta. Muuten voitas hakea yhdeksi osavaltioksi Yhdysvaltoihin.

      Lainaa

    72. Tulos: -19 (19 ääntä)
      Minusta tuon äijän kommentti oli paras. Eiku... ei siellä ollutkaan sellaista, sillä miehet ei jaksaisi väitellä noin turhista asioista.

      Lainaa

    73. Tulos: +14 (22 ääntä)
      Tässä on varmaan tarkoitus naureskella Piialle, että onpas siinä rasittava, hiekkasellainen ämmä. No, ei onnistu. Piia on mielestäni aivan oikeassa, ja nuo muut lähinnä välinpitämättömiä.

      Lainaa

    74. Tulos: -15 (19 ääntä)
      Harvinaisen hullu nainen tuo Piia.

      Lainaa

    75. Tulos: -10 (10 ääntä)
      hitler oli oikeassa!

      Lainaa

    76. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Se on muuten lappeen Ranta ;)
      Herne: Itse taistelen joka päivä sisäistä kielinatsiani vastaan, kun näen kaverini päivitykset. Vielä en ole avautunut, vaikka kaikki yhdyssanat on kirjoitettu päin männikköä. En minäkään täysin virheettömästi kirjoita, mutta nämä tämmöiset “matka mies pääsee viikon loppuna taas katsomaan koti maisemia lappeen rantaan” räjäyttää pään. Voin kyllä siis jossain määrin ymmärtää Piian tuskan.

      Lainaa

    77. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Piia puhuu kyllä täysin asiaa. Nykynuorison äidinkielentaito on ala-arvoista.

      Lainaa

    78. Tulos: +12 (20 ääntä)
      "Työkseni mainostoimistossa teen oikolukua." No sehän todistaakin jo vaikka mitä.

      Lainaa

    79. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Vaikka Piia oliskin oikeassa, niin mun mielestä on huonoa tilannetajua tulla toisen kuvan alle jankkaamaan. Vaikka puhuis asiaa, niin joku roti....

      Lainaa

    80. Tulos: -11 (15 ääntä)
      Arvoisa lukija, jos tunnistat itsesi tuosta facebook keskustelusta. Ole kiltti ja tee lajillesi palvelus ja poista itsesi geenipoolista keinolla millä hyvänsä! Siis älä ainakaan lisäänny. Rajummatkin toimet eivät välttämättä ole pahitteeksi yleiselle hyvinvoinnille. Todella harmi, että keskustelu on anonymisoitu. Olisi mahtavaa päästä antamaan palautetta keskustelussa mukana olelleille. Siis luoja mitä idiootteja koko poppoo. Varsinaisia yhteiskunnan syöpiä.

      Lainaa

    81. Tulos: +2 (12 ääntä)
      Piia, marry me.

      Lainaa

    82. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Olen ihan samaa mieltä Piian kanssa. Kieli Oppi Vihreistä mainoksissa pitäisi olla säädetty yrityssakko vaikka kuinka ovat "osa yrityksen imagoa".

      Lainaa

    83. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Kun luin tämän mokan ensimmäisen kerran monta kuukautta sitten, se suututti. Nyt törmäsin tähän uudelleen ja nyt on pakko kommentoida. Ymmärrän Piian hermostuksen MUTTA ei ole kauhean fiksua käytöstä opettajalta tulla pitkään "keskustelemaan" ja kommentoimaan toisen ihmisen kuvaa jos huomaa, ettei ole tervetullut. Piia teki pointtinsa selväksi ensimmäisessä kommentissa, jos massat eivät sitä ymmärrä hän voi poistua. On siis turha alkaa vielä haukkumaan lisää kertomalla nykynuorisosta. Haukkuni kohdistuvat suurilta osin Piiaan, koska hän ilmeisesti on vanhempi. Luulisi siis elämänkokemuksen kertovan, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Siinä vaiheessa kun Piia pyytää lyömään turpaan alkoi jo melkein itkettää. Kehtaako joku aikuinen oikeasti käyttäytyä noin? Ja palatakseni kuvan kielioppivirheeseensä: kirjoittakoon miten lystää. Suomi on siitä hieno maa, että täällä voi olla vaikka tyhmä eikä kukaan estä. Siksi minua ei rassaa se, jos joku ei kielioppisääntöjä osaa. Enkä myöskään käytä vähäistä vapaa-aikaani siihen, että mussuttaisin ihmisille heidän virheistään.

      Lainaa

    84. irokeesiankka 23.8.2014 23:36
      Tulos: +2 (8 ääntä)
      Psst, Piia: hymiö ei korvaa välimerkkiä. Terveisin lukiolainen.

      Lainaa

    85. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Piia on sankarini!

      Lainaa

    86. Äidinkieli kunniaan 24.10.2018 11:59
      Tulos: -3 (5 ääntä)
      Piialla on paljon virheitä omassa tekstissään. Ensinäkin hän kirjoittaa puhekieltä, ja mistä lähtien hymiö on oikeaoppinen lopetus lauseelle? Myös, "Ne eivät tee..." on oikea muoto. Korjaisitko tekstisi, Piia.

      Lainaa

    87. Tulos: +4 (4 ääntä)
      ikatta: Ei. Lauseen ensimmäinen sana alkaa isolla alkukirjaimella, mutta muutoin isolla kirjoitetaan vain erisnimet, rivinvaihto ei vaikuta asiaan mitenkään.
      Virkkeen, ei lauseen. Esimerkiksi sinun kommentissasi on kaksi virkettä: * Ei. * Lauseen ensimmäinen sana alkaa isolla alkukirjaimella, mutta muutoin isolla kirjoitetaan vain erisnimet, rivinvaihto ei vaikuta asiaan mitenkään. Toinen niistä koostuu kolmesta lauseesta: * lauseen ensimmäinen sana alkaa isolla alkukirjaimella * muutoin isolla kirjoitetaan vain erisnimet * rivinvaihto ei vaikuta asiaan mitenkään

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: oikeinkirjoitus, oikeakielisyys, mainos, typografia, kuva, isot kirjaimet, riita