Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pois mun paikalta!

Tämän rouvan ruutuun ei noin vain parkkeerata. Tai käy huonosti.
Pois mun paikalta!

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 54 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. mitäihmettä 1.10.2013 5:14
      Tulos: -531 (711 ääntä)
      Tämä nyt on aivan selvästi rasistinen.

      Lainaa

    2. Tulos: -521 (601 ääntä)
      I smell rasismi. Rasismi is ok. In my mind, not yours cos ur mainstream.

      Lainaa

    3. Tulos: +356 (516 ääntä)
      No saattaa olla hieman rasistinen joo, mutta kaikkihan autolla liikenteessä virolaisen kohdanneen tietää niiden ajotyylin ja parkkeeraukset. Ite ainaki kiroon niitä aina tuolla kun pitkin päivää ajelen. Ihan päätöntä meininkiä ja olettavat, että sen auton voi jättää ihan mihin tahansa. (Siis suurin osa virolaisista, en halua yleistää) Ymmärrän ihan täysin tommosen, varsinkin jos jatkuvalla syötöllä joku vie sun parkkipaikan, josta sä itse maksat! Oisin tehny varmaa samoin.

      Lainaa

    4. Ministeri Nieminen 1.10.2013 6:39
      Tulos: +138 (280 ääntä)
      Chikoo: No saattaa olla hieman rasistinen joo, mutta kaikkihan autolla liikenteessä virolaisen kohdanneen tietää niiden ajotyylin ja parkkeeraukset. Ite ainaki kiroon niitä aina tuolla kun pitkin päivää ajelen. Ihan päätöntä meininkiä ja olettavat, että sen auton voi jättää ihan mihin tahansa. (Siis suurin osa virolaisista, en halua yleistää)
      Taisit sitten ihan huomaamattasi ja mitä luultavimmin vahingossa yleistää.

      Lainaa

    5. Tulos: +98 (138 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Taisit sitten ihan huomaamattasi ja mitä luultavimmin vahingossa yleistää.
      No siis joo, oishan siinä pitänyt olla "en haluaisi yleistää", anteeksi. En tosiaan tykkää yleistämisestä, mutta en oo hirveen moneen virolaiskuskiin törmännyt, joka ei aja ihan perseessä kiinni tai ohittele ihan päättömissä paikoissa. Parkkeerauksesta puhumattakaan. Meiänkin taloyhtiön yleisillä vieraspaikoilla oli kerran virolanen auto jättäny auton ihan toisen auton taakse, että oikein parkattu auto ei millään mahtuisi pois ruudusta. Huonoja kokemuksia virolaisista kuskeina, mutta muuten ei mulla mitään vastaan niitä ole. Ihan lepposia tyyppejä mitä kasvokkain törmännyt.

      Lainaa

    6. Tulos: +590 (614 ääntä)
      Hei tota miksi te nyt katsotte ihan väärää kohtaa? Joku ihminen joka on ilmeisesti virolainen parkkeerasi väärin, miksi on rasistista kostaa? Aivan varmasti Marian äiti olisi kostanut samalla lailla, olisi se kuski ollut sitten suomalainen rattijuoppo tai nigerialainen salametsästäjä. Ei kai se kansallisuus siihen vaikuta.

      Lainaa

    7. Tulos: -134 (216 ääntä)
      Blackman: Hei tota miksi te nyt katsotte ihan väärää kohtaa? Joku ihminen joka on ilmeisesti virolainen parkkeerasi väärin, miksi on rasistista kostaa? Aivan varmasti Marian äiti olisi kostanut samalla lailla, olisi se kuski ollut sitten suomalainen rattijuoppo tai nigerialainen salametsästäjä. Ei kai se kansallisuus siihen vaikuta.
      Ainakin kansallisuus on mainittu useaan kertaan, joten olettaisin sen olevan osa ongelmaa.

      Lainaa

    8. Tulos: +355 (357 ääntä)
      Meillä käynyt sama. Vielä viroksi selitin äijälle, että paikka on minun ja ei enää tartte pysäköidä. Asia oli ok, mutta sama toistui kolmena iltana PERÄKKÄIN. Neljäntenä iltana sitten miulta paloi käpy, kun oli taas auto omalla paikalla. Koska oli kolea syksy ja talvirenkaat piti vaihtaa, päätin sitten auttaa herraa ja otin omasta autosta tunkin ja välineet. Ehdin ottaa eturenkaat pois, ennen kuin äijä juoksee naama punasena huutamaan, että mitä vittua teet. Rauhassa sitten totean (suomeksi, oppi muuten kielen nopeasti kun alunperin minun piti valittaa viroksi kun suomi tai englanti ei taittunut) että koska auto on minun paikalla, oletan auton olevan minun ja haluan vaihtaa renkaat. Ei näkynyt äijää sen jälkeen enää minun paikalla - tai koko pihassa. PS. En laittanut renkaita paikalleen. Naureskelin vieressä, kun äijä teki sitä itse. Eikä uskaltanut soittaa poliiseille vaikka kehotin.

      Lainaa

    9. Tulos: +326 (328 ääntä)
      Sama kai se on, minkä maan kansalainen omalle paikalle parkkeeraa. Ärsyttää se silti.

      Lainaa

    10. Toivo Isänmaa 1.10.2013 8:27
      Tulos: +261 (277 ääntä)
      Suomalaiset oikein rakastavat tätä rasismikauhua, nytkin kommenttiosuudessa puolet ihmisistä vääntävät onko rasismia vai ei. Ja viroilaisethan ovat lisäksi samanlaisia valkonaamoja kuin suomalaisetkin. :D

      Lainaa

    11. Tulos: +141 (171 ääntä)
      mitäihmettä: Tämä nyt on aivan selvästi rasistinen.
      Onhan tämä toki rasistinen. Mikäli virolaiset ovat oma rotunsa.

      Lainaa

    12. Tulos: +202 (208 ääntä)
      Tää ei kyllä oo rasismia nähnytkään, tosta on aika monta oleellistakin kommenttia napsittu pois välistä. Marian kaverina en yhtään epäile, etteikö Ellu olisi tehnyt tuota ihan kenelle tahansa, kyseessä nyt vain sattui olemaan virolainen :DD

      Lainaa

    13. Tulos: +222 (230 ääntä)
      Hiphei: Ainakin kansallisuus on mainittu useaan kertaan, joten olettaisin sen olevan osa ongelmaa.
      Tai sitten henkilöstä, jonka nimeä ei tiedä, on helpompi puhua jollain yksinkertaisella sanalla, joka helposti erittelee tämän muista. Yhtä rasistista olisi sanoa blondi, kauppias, naapuri... Johonkin täytyy luokitella, sillä se tekee asiasta helpompaa, ja koska virolaisuus on varmasti yksi nopeasti havaittava piirre henkilöstä, on sitä helppo käyttää "nimenä". Rasismia tässä ei ollut, ei minkäänlaista syrjintää tai vihaa koskien koko kansanryhmää.

      Lainaa

    14. Tulos: +5 (61 ääntä)
      virolaiset ajaa ja parkkeeraa kuin apinat ainakin kun tulevat suomeen, luulevat ettei mikään laki koske kun voi vaan painella takas viroon ja ajavat vielä usein kännissä ainakin täälläpäin. samassa talossa kun oli virolaisia työmiehiä niin peruuttivat parkkipaikalla mun auton perään niin että tuli lommo ja häipyivät sen jälkeen viroon ja oli turha yrittää mistään korvauksia kun ei ollut kaskoa..

      Lainaa

    15. Tulos: -34 (106 ääntä)
      Blackman: Hei tota miksi te nyt katsotte ihan väärää kohtaa? Joku ihminen joka on ilmeisesti virolainen parkkeerasi väärin, miksi on rasistista kostaa? Aivan varmasti Marian äiti olisi kostanut samalla lailla, olisi se kuski ollut sitten suomalainen rattijuoppo tai nigerialainen salametsästäjä. Ei kai se kansallisuus siihen vaikuta.
      Eihän se kostaminen tässä rasistista olekaan eikä sitä ole kukaan väittänyt. Sen sijaan väärinpysäköijän virolaisuuden jatkuva mainitseminen ja puheet 'virolaisista palkkamurhaajista' haiskahtavat ennakkoluuloisilta ja rasistisilta. "Täällähän ei virolaiset äitin silmille hypi' -lauseessa olisi voinut esim käyttää 'väärinpysäköijät', 'idiootit', 'rattijuopot' tai mitä muuta tahansa tekijään viittaavaa sanaa, mutta käytetystä muodosta välittyy jotenkin erityinen viha tai vimma nimen omaan virolaisia kohtaan, kansalaisuus kun ei kuitenkaan ollut mitenkään oleellinen asia teossa.

      Lainaa

    16. Tulos: -34 (58 ääntä)
      Ja kommenttiini vielä tarkennuksena, että useimmilla meillä on tällaisia ennakkoluuloja ja stereotypioita, kuten esim juuri että jos virolaiselle aiheutat ongelmia niin ruvetaan puhumaan että koskahan tulee ne virolaiset palkkamurhaajat. Tai jos kyseessä olisi ollut romani niin olisi heitetty jotain juttua että onneksi ei vetänyt esiin moraa jne jne. Oli sitten huumoria tai ei, tuollaiset heitot ovat ennakkoluuloisia enkä sano onko se hyvä tai paha asia, itse teen ihan samaa enkä pelkää sitä myöntää. Ihmisillä on usein vaan hirveä kynnys myöntää että käytös tai kommentit ovat olleet ennakkoluuloisia saati rasistisia, tuota rasistin leimaa pelätään ja vältellään viimeiseen asti vaikka useimmat meistä kuitenkin luokittelee ihmiset ainakin jossain määrin rodun, ihonvärin tai kansalaisuuden perusteella, olihan se tässäkin tapauksessa varmasti sellainen silmiinpistävä seikka että tekijä sattuikin olemaan joku muu kuin kantasuomalainen.

      Lainaa

    17. Tulos: +7 (15 ääntä)
      Tästähän puuttuu suurin osa keskustelusta...

      Lainaa

    18. Tulos: -1 (19 ääntä)
      http://static.fjcdn.com/pictures/my+spot_2d8462_4036014.jpg Anteeksi, oli pakko. :D

      Lainaa

    19. Vähemmistövaltuutettu 1.10.2013 10:37
      Tulos: +18 (40 ääntä)
      Olin jo niputtamassa tätä toimintaa rassismin ja maahanmuuttovastaisuuden alle, mutta sitten huomasin tarinan sankarin olevan nainen ja antagonistin mies. Kokonaisuudessaan tilanne päättyi siis oikeudenmukaisuuden kannalta tasapeliin eikä aiheuta tässä valossa paineita jatkotoimenpiteille. Eri asia olisi, jos mies osoittautuisi homoksi (naisen jo lisääntymään ehtineenä voisi tunnustelevasti olettaa olevan hetero), silloin joutuisin avaamaan mapin ja arvioimaan tilanteen uudelleen. For the great justice!

      Lainaa

    20. Puolikiero_savolainen 1.10.2013 10:48
      Tulos: +21 (27 ääntä)
      Go Ellu go! Ja ei tarvii huolehtia virolaisista torpedoista, ei niitä kiinnosta kuin isommat jutut.

      Lainaa

    21. maailmanpoliitikko 1.10.2013 11:06
      Tulos: -71 (81 ääntä)
      Ois kannattanu tämänkin "mamman" vähän miettiä etukäteen, ennen kuin lähtee virolaisen kanssa taistelemaan... Mitä jos se oiskin soittanu maansa suurlähetystöön, ja Viro ois vaikka katkaissu diplomaattisuhteet Suomen kanssa? Oisko sit ollu hauskaa, ku ei oiskaan yhtäkkiä ollu niin tervetullut olo siellä Tallinnan Superalkossa. Nyt teitä naurattaa, ku kävi lopulta hyvin, mut aatelkaa, mitä kaikkee muuta ois voinu tapahtua... En tykkää tällaisesta tulella leikkimisestä.

      Lainaa

    22. Voi nolous! 1.10.2013 11:09
      Tulos: +42 (48 ääntä)
      Legitti: I smell rasismi. Rasismi is ok. In my mind, not yours cos ur mainstream.
      Kaikkihan on nykyään rasismia, jopa hengittäminenkin.

      Lainaa

    23. Vähemmistövaltuutettu 1.10.2013 11:12
      Tulos: -21 (51 ääntä)
      Aluks kelasin, et rasismii hei, pakko olla ku on ulkomaalaisii poliisin otteessa. Sit mä hogasin, et se rikollinenhan olikin mies ja viaton uhri nainen. Eli tasapeli silleen demokratian kannalta, maahanmuuttojutut vs. naisasiat. Mut jos toi mies oiski ollu seksuaalivähemmistöinen ja nainen hetero (sil on lapsiki), niin sit tää ois taas epäsuhtaista ja joutuisin sijaisloukkaantumaan julkisesti. Ihanaa, ku oon nii oikeemielinen, mukavaa lämmitellä tässä oman moraalisen liekkini äärellä.

      Lainaa

    24. Tulos: +16 (32 ääntä)
      maailmanpoliitikko: Ois kannattanu tämänkin “mamman” vähän miettiä etukäteen, ennen kuin lähtee virolaisen kanssa taistelemaan… Mitä jos se oiskin soittanu maansa suurlähetystöön, ja Viro ois vaikka katkaissu diplomaattisuhteet Suomen kanssa? Oisko sit ollu hauskaa, ku ei oiskaan yhtäkkiä ollu niin tervetullut olo siellä Tallinnan Superalkossa. Nyt teitä naurattaa, ku kävi lopulta hyvin, mut aatelkaa, mitä kaikkee muuta ois voinu tapahtua… En tykkää tällaisesta tulella leikkimisestä.
      Joo, ihan varmasti hei Viro katkasee diplomaattisuhteet tuommosen takia :D

      Lainaa

    25. Tulos: +9 (21 ääntä)
      ^ -.-

      Lainaa

    26. Tulos: +65 (77 ääntä)
      Ei hitto ihmiset, jos tässä ois uhrina ollu kaljupäinen keski-ikäinen suomalaismies ja kertojana tummempihipiäinen teini, täällä sit jengi hakkais käsiään yhteen et siitäs sai p.....een natsi!! Nyt täällä porukka vaan itkee ja huutaa ku taas kerran sai pienenkin syyn vetää sen "näettekö nyt kaikki ku mä oon hirveen suvaitsevainen ja rakastan kaikkia ja rasistit on ihan tyhmiä"- kortin esiin. Menkää pönkittämään itsetuntoanne muualle, pidetään ihmiset yksilöinä ja keskitytään olennaiseen..

      Lainaa

    27. Tulos: +11 (21 ääntä)
      no siis hei just oikei :Ddd

      Lainaa

    28. Tulos: +35 (39 ääntä)
      Se nyt on ihan täys fakta, et jos meidän parkkiruudussa ois vieras auto, niin jättäisin oman auton sen taakse ettei se pääse siitä pois ja soittaisin poliisin paikalle.

      Lainaa

    29. Tulos: +65 (69 ääntä)
      Pointti sitten taas unohtui. Kaveri, joka oli pysäköinyt väärin, oli myös ympäripäissään yrittäessään poistua kyseisellä autolla. Rattijuopumus kun on Suomessa rikos kansalaisuudesta tai ihonväristä riippumatta. Se, että tässä tapauksessa rikollinen oli virolainen, on pelkkää sattumaa.

      Lainaa

    30. Hölömörkö 1.10.2013 15:28
      Tulos: +33 (43 ääntä)
      yksvaan: Ja kommenttiini vielä tarkennuksena, että useimmilla meillä on tällaisia ennakkoluuloja ja stereotypioita, kuten esim juuri että jos virolaiselle aiheutat ongelmia niin ruvetaan puhumaan että koskahan tulee ne virolaiset palkkamurhaajat. Tai jos kyseessä olisi ollut romani niin olisi heitetty jotain juttua että onneksi ei vetänyt esiin moraa jne jne. Oli sitten huumoria tai ei, tuollaiset heitot ovat ennakkoluuloisia enkä sano onko se hyvä tai paha asia, itse teen ihan samaa enkä pelkää sitä myöntää. Ihmisillä on usein vaan hirveä kynnys myöntää että käytös tai kommentit ovat olleet ennakkoluuloisia saati rasistisia, tuota rasistin leimaa pelätään ja vältellään viimeiseen asti vaikka useimmat meistä kuitenkin luokittelee ihmiset ainakin jossain määrin rodun, ihonvärin tai kansalaisuuden perusteella, olihan se tässäkin tapauksessa varmasti sellainen silmiinpistävä seikka että tekijä sattuikin olemaan joku muu kuin kantasuomalainen.
      Tuntuuko sinusta joskus, että kukkahattu kiristää päätäsi?

      Lainaa

    31. Tulos: +35 (39 ääntä)
      Huikee äiti!:D Eihän siinä ole mitää rasistista, jos tämä äiti ei tykkää että heidän paikalleen (joista yleensä maksetaan) pysäköi joku, jolla ei ole siihen oikeutta!

      Lainaa

    32. Tulos: +54 (56 ääntä)
      Mitä vitun rasismia, ku ei se äiti sen taakse parkkeerannut sen takia että se oli virolainen vaan siks et se oli urpo?

      Lainaa

    33. Tulos: +62 (64 ääntä)
      Hiphei: Ainakin kansallisuus on mainittu useaan kertaan, joten olettaisin sen olevan osa ongelmaa.
      No ei välttämättä. Minullakin on venäläinen naapuri ja sanon häntä aina venäläiseksi, koska en tiedä hänen nimeään. Rasismi on perseestä, mutta niin on myös pakonomainen agressiivinen rasismista syyttely.

      Lainaa

    34. Tulos: +22 (26 ääntä)
      Mutta miksi toi otsikko on "Äitin periaatekysymykset vs. yhteiskunta"? Millä tavalla yhteiskunta oli tässä vastassa?

      Lainaa

    35. Tulos: +23 (29 ääntä)
      Miuta jäi vaan kiinnostamaan, että oliko tää mamma edes käynyt aikasemmin sanomassa tälle henkilölle, ettei siihen saa parkkeerata? Siis jos siihen on kuudesti parkkeerattu ja kukaan ei oo käynyt asiasta mitään sanomassa, niin ehkä äijä jo ehti aatella, että se on ihan vapaa paikka? Yleensä tällasissa kannattaa ihan ensimmäiseksi lähteä sille keskustelulinjalle sen sijaan, että alennutaan noinkin typerään temppuun. HOWEVER koska tyyppi nyt kuitenkin oli kännissä ja lähdössä silti ajamaan, niin totta kai poliisit kuuluikin kutsua paikalle. Se liittyy kuitenkin rattijuopumukseen, eikä paikan valtaukseen.

      Lainaa

    36. Virolainen(ko)? 1.10.2013 19:55
      Tulos: -10 (20 ääntä)
      Hupaisaa... minä ajelen sujuvasti vironkilpisellä autolla Suomessa ja teen vaikka mitä koiruuksia liikenteessä...menee sujuvasti naapurien piikkiin! (en tosin kännissä ajele...useinkaan)

      Lainaa

    37. Tulos: -13 (25 ääntä)
      Saisivat ne vironpojat vaan tyytyä siihen viinakauppiaan rooliin omalla maallaan eikä tulla tänne meuhkaamaan ja varastelemaan. ;)

      Lainaa

    38. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Legitti: I smell rasismi. Rasismi is ok. In my mind, not yours cos ur mainstream.
      Eiks sun pitäis olla vankilassa niistä sun salkkarijutuistas?

      Lainaa

    39. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Minävain: Miuta jäi vaan kiinnostamaan, että oliko tää mamma edes käynyt aikasemmin sanomassa tälle henkilölle, ettei siihen saa parkkeerata? Siis jos siihen on kuudesti parkkeerattu ja kukaan ei oo käynyt asiasta mitään sanomassa, niin ehkä äijä jo ehti aatella, että se on ihan vapaa paikka? Yleensä tällasissa kannattaa ihan ensimmäiseksi lähteä sille keskustelulinjalle sen sijaan, että alennutaan noinkin typerään temppuun.
      Etkö tiedä että parkkiksilla on erikseen merkitty vieraspaikat, muilla lukee "parkkipaikan erikseen varanneille/esimerkkikatu 6:n asukkaille tmsv. :) Ja muutenkin itse ainakin katson aina missä on lämpötolpat enkä mene sellaiselle paikalle, sillä ne ovat nimenomaan näitä talossa asuvien MAKSULLISIA paikkoja.

      Lainaa

    40. Ministeri Nieminen 2.10.2013 7:44
      Tulos: +20 (24 ääntä)
      Minävain: Miuta jäi vaan kiinnostamaan, että oliko tää mamma edes käynyt aikasemmin sanomassa tälle henkilölle, ettei siihen saa parkkeerata? Siis jos siihen on kuudesti parkkeerattu ja kukaan ei oo käynyt asiasta mitään sanomassa, niin ehkä äijä jo ehti aatella, että se on ihan vapaa paikka? Yleensä tällasissa kannattaa ihan ensimmäiseksi lähteä sille keskustelulinjalle sen sijaan, että alennutaan noinkin typerään temppuun.
      Se, että vieras auto on näkyvästi esillä ei tarkoita, että auton kuljettaja päivystää auton vieressä tai sisällä.

      Lainaa

    41. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Se, että vieras auto on näkyvästi esillä ei tarkoita, että auton kuljettaja päivystää auton vieressä tai sisällä.
      Sinällään totta. Mutta mitenkäs olis soveltaen pistää joka kerta ikkunaan lappu? Tiedä jos sellainen oli aina laitettukkin...

      Lainaa

    42. Tulos: +11 (19 ääntä)
      Itse kohtasin tällaisen tilanteen muuttaessani takaisin opiskelupaikkakunnalle kesätyöpaikkakunnalta. Me (minä ja avokkini) olimme siis koko kesän kyllä maksaneet autopaikastamme parkkiksella, mutta kesätöiden takia auto oli kesän minulla käytössä, ja se kävi autopaikallamme kesällä ehkä alle kymmenen kertaa, ja nekin aina viikonloppuisin. Ei siis mikään ihme, että tosiaan muuttopäivänä joka sattui olemaan keskellä viikkoa ja vielä päivällä n. klo 17 aikaan, meidän maksetulla paikalla olikin jonkun auto. Tein aluksi kanssa niin että parkkeerasin autoni poikittain kyseisen auton perään, mutta en millään olisi jaksanut jattää autoa niin pidemmäksi aikaa (ties kuinka kauan auto olisi ollut siinä parkissa ennen kuin omistaja ilmaantuu paikalle), joten lähetin auton rekisterinron tähän tekstaripalveluun josta saa omistajan tiedot. No puhelinnumeroa en saanut, mutta sattumalta omistajan osoite oli meidän talossa, joten eikun ovikelloa pimpottamaan. Sieltä tuli sitten hoonosoomi-puhuva ulkomaalainen avaamaan, ja selitin suoraan että sun auto on meidän auton paikalla (täs vaihees kiehuin aika kovaa sisäisesti mutta kun sen verran ujo ja kiltti perusluonne joten en pystynyt kuitenkaan tunnetilaa vastaavaan purkautumiseen ventovieraalle). Piti vielä tarkentaa että minkä värinen ja merkkinen (vissiin kaveri kylässä joka myös parkkeerannu luvatta toisen paikalle?) ennen kuin sanoi että tulee siirtämään. Onneksi siirsi kiltisti autonsa, eikä sen jälkeen ole autoa siinä näkynyt.

      Lainaa

    43. Tulos: -6 (28 ääntä)
      enelyn: Itse kohtasin tällaisen tilanteen muuttaessani takaisin opiskelupaikkakunnalle kesätyöpaikkakunnalta. Me (minä ja avokkini) olimme siis koko kesän kyllä maksaneet autopaikastamme parkkiksella, mutta kesätöiden takia auto oli kesän minulla käytössä, ja se kävi autopaikallamme kesällä ehkä alle kymmenen kertaa, ja nekin aina viikonloppuisin. Ei siis mikään ihme, että tosiaan muuttopäivänä joka sattui olemaan keskellä viikkoa ja vielä päivällä n. klo 17 aikaan, meidän maksetulla paikalla olikin jonkun auto. Tein aluksi kanssa niin että parkkeerasin autoni poikittain kyseisen auton perään, mutta en millään olisi jaksanut jattää autoa niin pidemmäksi aikaa (ties kuinka kauan auto olisi ollut siinä parkissa ennen kuin omistaja ilmaantuu paikalle), joten lähetin auton rekisterinron tähän tekstaripalveluun josta saa omistajan tiedot. No puhelinnumeroa en saanut, mutta sattumalta omistajan osoite oli meidän talossa, joten eikun ovikelloa pimpottamaan. Sieltä tuli sitten hoonosoomi-puhuva ulkomaalainen avaamaan, ja selitin suoraan että sun auto on meidän auton paikalla (täs vaihees kiehuin aika kovaa sisäisesti mutta kun sen verran ujo ja kiltti perusluonne joten en pystynyt kuitenkaan tunnetilaa vastaavaan purkautumiseen ventovieraalle). Piti vielä tarkentaa että minkä värinen ja merkkinen (vissiin kaveri kylässä joka myös parkkeerannu luvatta toisen paikalle?) ennen kuin sanoi että tulee siirtämään. Onneksi siirsi kiltisti autonsa, eikä sen jälkeen ole autoa siinä näkynyt.
      Kiitti, olisin ehtiny tehdä noin kuus joulutorttua tän sun koleen stooris aikana.

      Lainaa

    44. Höpönlöpöt 2.10.2013 19:56
      Tulos: -10 (10 ääntä)
      taisi veli virolainen olla vähän maisteissa ja huomannu baarista tullessaan,että joku on sen paikan vieny.. :D

      Lainaa

    45. Tulos: -11 (15 ääntä)
      Chikoo: No saattaa olla hieman rasistinen joo, mutta kaikkihan autolla liikenteessä virolaisen kohdanneen tietää niiden ajotyylin ja parkkeeraukset. Ite ainaki kiroon niitä aina tuolla kun pitkin päivää ajelen. Ihan päätöntä meininkiä ja olettavat, että sen auton voi jättää ihan mihin tahansa. (Siis suurin osa virolaisista, en halua yleistää) Ymmärrän ihan täysin tommosen, varsinkin jos jatkuvalla syötöllä joku vie sun parkkipaikan, josta sä itse maksat! Oisin tehny varmaa samoin.
      Tyhmä tekee tyhmästi, viisas pääsee vähemmällä. Toki ihan ok. kutsua poliisit, jos joku yrittää kännissä rattiin, kansalaisuudesta viis. En muuten ole huomannut, että suomalaiset olisivat jotenkin viisaampia, en näe mitään eroa käytöksessä. Aika öykkäri tuo äitikin ja tyttärestä kasvaa samanlainen moukka. On laillisia tapoja toimia ja sitten näitä.

      Lainaa

    46. lollotinlol 2.10.2013 21:04
      Tulos: +14 (18 ääntä)
      Nykypäivänä kaikki on rasistista toimintaa teki sitä mitä vaan. Jos muuten annatte tälle mun kommentille nyt miinusta ni ootte rasisteja ja haastan teijät kaikki oikeuteen siitä hyvästä! ps. Kyllä muaki ketuttais jos joku ajais mun autopaikalle, jos vielä siitä paikasta jotain maksaisin

      Lainaa

    47. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Live: Tyhmä tekee tyhmästi, viisas pääsee vähemmällä. Toki ihan ok. kutsua poliisit, jos joku yrittää kännissä rattiin, kansalaisuudesta viis. En muuten ole huomannut, että suomalaiset olisivat jotenkin viisaampia, en näe mitään eroa käytöksessä. Aika öykkäri tuo äitikin ja tyttärestä kasvaa samanlainen moukka. On laillisia tapoja toimia ja sitten näitä.
      En ole missään vaiheessa sanonut, että suomalaiset olisi mitenkään erityisen parempia ajamaan, kyllähän varmaa jokaisesta kansalaisuudesta löytyy näitä tämmösiä... (Kuten sanoin niin virolaisista ajajista vaan erityisen paljon huonoja kokemuksia, meidän asuinalueella kun niitä näyttää pyörivän paljon.) En myöskään väitä, että itsekään olisin mikään maailman paras kuski. Eikä tuo tapaus mun mielestä nyt niin moukkamainen ollut, autoa ei vahingoitettu ja varmasti tuon jälkeen oppii, että siihen ruutuun ei kannata mennä enää. Ja on enemmän kuin ok, että soitetaan poliisit jos joku kännissä rattiin pyrkii. ;)

      Lainaa

    48. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Itse kyllä uskon, että virolaiset ovat saman rodun edustajia kuin suomalaisetkin. Käyttäkää termejä oikein, perkele.

      Lainaa

    49. Tulos: +7 (9 ääntä)
      meh: Itse kyllä uskon, että virolaiset ovat saman rodun edustajia kuin suomalaisetkin. Käyttäkää termejä oikein, perkele.
      Samaan kielikuntaan kuuluvia ja todennäköisesti myös samaan geneettiseen ryhmään kuuluvia ihmisiähän nuo virolaiset ovat, kuin mekin, joten eipä tuossa kyllä voida rasismista syyttää... Vaan kyllä se on nykyään niin, että rasismi on muotisana ja sitä viljellään kaikissa tilanteissa, joissa vain nähdään jotakin syrjivää... Tässä en kyllä näe minkäänlaista rasismia kirjoittajan äidin toimesta, mutta tytär olisi kyllä ehkä voinut kukkahattutätejä miellyttääkseen käyttää neutraalempia ilmaisuja... Tosin kukapa meistä naamakirjassa ajattelee, että joku tuntematon kukkahattutäti ko. kirjoitusta näkisi

      Lainaa

    50. Napanöyhtä 8.10.2013 13:41
      Tulos: -11 (11 ääntä)
      Äiti-äidin-äidille, jne. "Äitin" on sallittu taivutusmuoto vain puhumaan opettelevilta pikkulapsilta ja ulkomaalaisilta.

      Lainaa

    51. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Onneksi se kuski oli kännissä, muuten olisi äidille napsahtanut päiväsakkoa liikenteen estämisestä ja väärin pysäköinyt virolainen olisi selvinnyt poliisin kirjoittamalla pysäköintisakolla. Tieliikennelaki 2. luku §28, kohta 4

      Lainaa

    52. Tulos: 0 (4 ääntä)
      mitäihmettä: Tämä nyt on aivan selvästi rasistinen.
      Et ole tosissas :D

      Lainaa

    53. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Chikoo: No saattaa olla hieman rasistinen joo...
      Eikä edes ole. Kerros nyt mikä tuossa on rasistista?

      Lainaa

    54. Ihan oikea undulaatti 24.11.2022 10:09
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Vielä kerran rautalangasta: äitiä ei kukaan tuon perusteella pitänyt rasistina, vaan tytärtä, joka puhui virolaisista palkkamurhaajista ym. Se, että onko tuo oikeasti rasismia, on kokonaan toinen juttu, johon en viiti ees puuttua.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: poliisit, kuva, parkkipaikka, parkkeerata, parkkeeraus, virolainen, äiti, parkkiruutu