Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tarttuva tauti

Kaverisi on tartuttanut sinuun tappavan taudin. Mitä teet?
Suurenna näkymä
Tarttuva tauti

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 102 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +2263 (2319 ääntä)
   Äiti 6-0 tytär

   Lainaa

  2. Tulos: +654 (688 ääntä)
   Voitto!

   Lainaa

  3. Tulos: -418 (1082 ääntä)
   Ei tarvitse edes olla töissä terveyskeskuksessa tietääkseen, ettei diabetes tartu. Ja minkälainen ihminen poistaa toisen henkilön kavereistaan vain siksi että tällä on diabetes? Mutta toisaalta tuon äidinkään "pila" ei ollut kovin aikuismaisesti tehty.

   Lainaa

  4. Tulos: +328 (424 ääntä)
   Ja kukaan ei tuu kirjottamaan tänne, kuinka sai tästä mokasta syövän. Vituttaa niin mielettömästi se typerä kiertoviesti.

   Lainaa

  5. Tulos: +168 (206 ääntä)
   Olin varma, että kyse olisi syövästä.

   Lainaa

  6. Tulos: +973 (1003 ääntä)
   Mitä ihmettä Maija? Pelkäsitkö taudin tarttuvan kaverilistankin kautta?

   Lainaa

  7. Tulos: +225 (281 ääntä)
   Ollappa vielä 15v :)

   Lainaa

  8. Tulos: +211 (259 ääntä)
   Itku pääs. Ei voi olla näin suuri myötähäpeä tuota tyttöä kohtaan...

   Lainaa

  9. Tulos: +482 (540 ääntä)
   Miten voi olla että 15v teineillä ei oo nykyää minkäänlaista yleistietoa mistään?? ahistaa

   Lainaa

  10. Tulos: +229 (247 ääntä)
   Mua alko oikeesti ahdistaa. SE saattaa kyllä tällä sivustolla tarttuvaa.

   Lainaa

  11. Tulos: +111 (159 ääntä)
   Troll level: Succesfull

   Lainaa

  12. Tulos: +590 (632 ääntä)
   Eniten tässä ärsyttää nuorten itsekeskeisyys ja se, kuinka hyvä kaveri poistetaan elämästä koska hänellä on tauti. Kaveria ei jätetä, sanottiin aikaisemmin. Itsekeskeisessä maailmassa sanontaa ei enää ole.

   Lainaa

  13. Tulos: -27 (287 ääntä)
   Miten 15v voi olla noin pihalla ihan perusterveystiedosta vaikka äiti on sairaanhoitaja/lähihoitaja? Oma äitini on alkuperäiseltä ammatiltaan apuhoitaja (nyk. termi: lähihoitaja) joka toimi vanhus- ja vammaistyössä koko lapsuuteni ajan ja tiesin jo joskus 10-12v:na kaikenlaista hyödyllistä terveydenhoidosta sekä vanhusten ja kehitysvammaisten kanssa toimimisesta koska äidin työ KIINNOSTI ja äiti siitä mielellään kertoi. Asian laita ei näy olevan sama esim. tämän mokan teiniprinsessan kohdalla... Ettei vain ole kyseessä taas yksi ihqulissu jota ei kiinnosta kuin oma ulkonäkö, vaatteet, bailaaminen, Demi, BigBrother ja joku Salccarit ja se valitettavasti näkyy... Neiti haluaa varmaankin isona "julkkikseksi" tai "huippumallix" toisin kuin vaikka äiti joka on VAAN joku sairaanhoitaja. "Vähänkö niinq LOL!" Maijan FB-nimi vois olla vaikka Maizku niin pissisallergiset kanssafeissaajat huomaisivat välttää altistumista... Mistä näitä ilmapäitä nykyään sikiää? Syytän MusicTVta!

   Lainaa

  14. Tulos: +227 (261 ääntä)
   Tunnen tytön jolla on epilepsia ja häntä kiusattiin ala-asteella sen takia. Tämä tyttö on hyvän ystäväni pikkuserkku. Kaiken huippu oli kun tää ystäväni kertoi kun eräät siskokset tätä tyttöä kiusas, sillä niiden tyttöjen ÄITI oli sanonut että epilepsia tarttuu...

   Lainaa

  15. Tulos: -151 (191 ääntä)
   Älä keksi enempää tarinoita
   oliivi: Tunnen tytön jolla on epilepsia ja häntä kiusattiin ala-asteella sen takia. Tämä tyttö on hyvän ystäväni pikkuserkku. Kaiken huippu oli kun tää ystäväni kertoi kun eräät siskokset tätä tyttöä kiusas, sillä niiden tyttöjen ÄITI oli sanonut että epilepsia tarttuu…

   Lainaa

  16. Tulos: +220 (236 ääntä)
   Tässä kulminoituu kyllä täydellisesti yhden ihmisen julmuus, epäkypsyys ja tyhmyys.

   Lainaa

  17. Tulos: +32 (138 ääntä)
   kyllä joskus saa vähän juksata jos toinen on vielä niin hölmö että oikeasti uskoo kaiken, minkä äiti sanoo. tarkemmin kun alkaa miettiä, niin tuossa huijauksessahan piilee totuuden siemen. diabetes ei tartu ns. pisaratartuntana, vaan huonot elämäntavat joiden esimerkkiä vanhemmat näyttävät lapsillensa, saattavat aiheuttaa kakkostyypin diabetesta!

   Lainaa

  18. Tulos: +264 (274 ääntä)
   Itse olen 1. tyypin diabeetikko, ja mää ARVASIN, että kyse on diabeteksesta! Siis ei ihan oikeesti, viimeks alle kouluikäsenä multa kysy joku samanikänen kaveri naapurista, että onko se tarttuvaa. Sitä paitsi Maija se tässä on "kaveri" lainausmerkeillä. Kuka on niin sydämetön, että poistaa sairastuneen kavereistaan, kun hänellä todetaan jokin sairaus? Eikö silloin hädän hetkellä tueta kaveria eikä poisteta taudin tarttumisen pelossa, ihan kuin se tarttuisi Facebookinkin kautta? Huoh.

   Lainaa

  19. Tulos: +56 (68 ääntä)
   ^ korjatakseni vielä: arvasin siis pelkän otsikon nähdessäni, että kyse on diabeteksesta. Kirjoitin tuon vastauksen pienissä hypoglykemiafiiliksissä. :D

   Lainaa

  20. Tulos: +203 (217 ääntä)
   Meidän koulussa oli tyttö joka sai tosi herkästi hyperventilaatiokohtaksia ja kärsi jonkinsortin paniikkihäiriöstä.. No mitä tekee nämä fiksut "suositut oppilaat"? Yrittää saada tälle tytölle aikaiseksi paniikkikohtauksen ja hyperventilaation.. Tsiisus. Terveisiä vaan tapiolan yläasteen oppilaille 1999-2001 välimaastossa

   Lainaa

  21. Tulos: +44 (126 ääntä)
   nimetön: tarkemmin kun alkaa miettiä, niin tuossa huijauksessahan piilee totuuden siemen. diabetes ei tartu ns. pisaratartuntana, vaan huonot elämäntavat joiden esimerkkiä vanhemmat näyttävät lapsillensa, saattavat aiheuttaa kakkostyypin diabetesta!
   Kun ajattelet vieläkin tarkemmin niin tajuat että kyseessä on ykköstyypin diabetes jota ei todellakaan vanhempien esimerkit aiheuta. Täysin eri sairaus kuin läskien ja laiskojen kakkostyypin diabetes.

   Lainaa

  22. Tulos: -16 (72 ääntä)
   nimetön: tarkemmin kun alkaa miettiä, niin tuossa huijauksessahan piilee totuuden siemen. diabetes ei tartu ns. pisaratartuntana, vaan huonot elämäntavat joiden esimerkkiä vanhemmat näyttävät lapsillensa, saattavat aiheuttaa kakkostyypin diabetesta!
   Eivät ne elintavat aiheuta diabetesta, vaan vanhemmilta perityt diabetes-geenit. Sitten kun geeni on olemassa, niin elintavoilla vaikutetaan vain siihen, kuinka monta vuotta kestää siihen, että oireet (korkea verensokeri, tms.) alkavat näkyä.

   Lainaa

  23. Tulos: -147 (157 ääntä)
   Sprinkles: Tässä kulminoituu kyllä täydellisesti yhden ihmisen julmuus, epäkypsyys ja tyhmyys.
   Sinun?

   Lainaa

  24. Tulos: +10 (42 ääntä)
   Voi jestas :D Teinien älykkyys se vaan vähenee vuosi vuodelta.

   Lainaa

  25. Tulos: +21 (45 ääntä)
   nimetön: kyllä joskus saa vähän juksata jos toinen on vielä niin hölmö että oikeasti uskoo kaiken, minkä äiti sanoo. tarkemmin kun alkaa miettiä, niin tuossa huijauksessahan piilee totuuden siemen. diabetes ei tartu ns. pisaratartuntana, vaan huonot elämäntavat joiden esimerkkiä vanhemmat näyttävät lapsillensa, saattavat aiheuttaa kakkostyypin diabetesta!
   KVG tai Wikipediasta faktaa ja lopeta tyhjänpäiväinen höpötys.

   Lainaa

  26. Tulos: +162 (170 ääntä)
   Elkääpäs nyt, ex-mieheni kertoili että teiniaikoina hänet oli jätetty useammin kuin kerran juurikin epilepsian vuoksi. Oli myös koulussa kuittailtu,kun oli kohtauksen saanut yläkoulussa välitunnilla. Ihmiset ei näille sairauksilleen mitään voi ja ihmetyttää miten urpoa sakkia tää maa päällään kantaa kun kyse on sairauksiin suhtautumisesta.

   Lainaa

  27. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Hyvä veto äitiltä! 8DD

   Lainaa

  28. Tulos: +88 (92 ääntä)
   : Ja kukaan ei tuu kirjottamaan tänne, kuinka sai tästä mokasta syövän. Vituttaa niin mielettömästi se typerä kiertoviesti.
   Toinen yhtä paska kommentti on "Mistä näitä sikiää?"

   Lainaa

  29. Tulos: +59 (65 ääntä)
   Sunshine: Miten 15v voi olla noin pihalla ihan perusterveystiedosta vaikka äiti on sairaanhoitaja/lähihoitaja?
   Ehkä tuo pila meni juuri sen takia läpi koska sen äiti on sairaanhoitaja.

   Lainaa

  30. Tulos: +10 (36 ääntä)
   Sputnik: KVG tai Wikipediasta faktaa ja lopeta tyhjänpäiväinen höpötys.
   Ei kyllä kannata lähteä ottamaan sairauksista selvää googlen avulla. Saa olla jo aika hyvät pohjatiedot jotta pystyy arvioimaan onko netistä saatu tieto luotettavaa vai ei.

   Lainaa

  31. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Huh huh, lapsesta asti ykköstyypin diabetesta sairastaneena en voi ku huutonauraa!! (joo, tiedän, yleensä lapsena diabetekseen sairastuneet ovat ykköstyyppiläisiä, mutta onhan viime aikoina raportoitu lapsista, jotka sairastuvat kakkostyypin diabetekseen - ja jostain kumman syystä mun mielestä oli hyvä mainita tämä, etten saa vihoja niskoilleni toisten sairauksille nauramisesta...)

   Lainaa

  32. Tulos: +51 (57 ääntä)
   "Ootte tyhmii" :D jaa jaa katsoppa peiliin, arvon teini :D

   Lainaa

  33. Tulos: +46 (54 ääntä)
   "Miten 15v voi olla noin pihalla ihan perusterveystiedosta vaikka äiti on sairaanhoitaja/lähihoitaja?" Voisko sillä olla asian kanssa mitään tekemistä, että hoitajaäiti oli jekussa mukana?

   Lainaa

  34. Tulos: +17 (37 ääntä)
   Minkä takia on näitä maijoja joilla on näköjään suunnilleen gorillan aivokapasiteetti... Ihmiset on tyhmiä.

   Lainaa

  35. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Nimesi: Eivät ne elintavat aiheuta diabetesta, vaan vanhemmilta perityt diabetes-geenit. Sitten kun geeni on olemassa, niin elintavoilla vaikutetaan vain siihen, kuinka monta vuotta kestää siihen, että oireet (korkea verensokeri, tms.) alkavat näkyä.
   tarkotatko nyt ykkös vai kakkostyypin oireet alkaa näkyä? Meinaan ei ne elintavat vaikuta 1 tyypin ilmenemiseen millään tavalla.. jos sulla on se geeni niin se 1 tyyppi tulee olis sun elintavat kuinka täydelliset tahansa!

   Lainaa

  36. Tulos: +66 (78 ääntä)
   : Ja kukaan ei tuu kirjottamaan tänne, kuinka sai tästä mokasta syövän. Vituttaa niin mielettömästi se typerä kiertoviesti.
   No onneks mä sain vaan diabeeteksen tästä mokasta.

   Lainaa

  37. Tulos: +30 (46 ääntä)
   Nimesi: Eivät ne elintavat aiheuta diabetesta, vaan vanhemmilta perityt diabetes-geenit. Sitten kun geeni on olemassa, niin elintavoilla vaikutetaan vain siihen, kuinka monta vuotta kestää siihen, että oireet (korkea verensokeri, tms.) alkavat näkyä.
   ...Kumpaahan diabetesta tarkoitat? Molempien diabeteksien riskiä lisää suvussa sairauden esiintyvyys, mutta kumpikin diabetes voi tulla sinulle, vaikka suvussa ei kellään muulla sitä olisi. Ykköstyyppi puhkeaa usein esimerkiksi. Tulehduksen tai influenssan jälkitautina ja jos sinulla ykköstyypin geeni on jostain syystä tullut(Edelleen ei välttämättä ole suvussa ollut diabetesta ennen, vaan vain huono tuuri), se puhkeaa jossain vaiheessa, oli elämäntavat kuinka hyvät tahansa. Kakkostyyppi taas on lähes kokonaan elämäntavoilla aiheutettu, joskin harvoissa tapauksissa tulee myös suhteellisen terveille ihmisille ja sukulaisten kakkostyyppi lisää todennäköisyyttä sairastua. Olisi mukavaa jos ottaisit asioista selvää ennen kuin levität viallista tietoutta asiasta. Terveisin 15 vuotta suvun ensimmäisenä ja ainoana diabeetikkona(1. Tyyppi), joka oli hoikka, urheilullinen ja ravintoympyrän mukaan syövä tokaluokkalainen diabeteksen puhkeamisen aikaan.

   Lainaa

  38. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Julku: Eniten tässä ärsyttää nuorten itsekeskeisyys ja se, kuinka hyvä kaveri poistetaan elämästä koska hänellä on tauti. Kaveria ei jätetä, sanottiin aikaisemmin. Itsekeskeisessä maailmassa sanontaa ei enää ole.
   Ymmärtäähän sen poistamisen jos luulee että toinen on pimittänyt tarttuvaa tautia tahallaan ja siksi voi itsellä olla se... tosin noin tyhmä ei pitäisi olla :D

   Lainaa

  39. Tulos: +19 (29 ääntä)
   Seppo: Miten voi olla että 15v teineillä ei oo nykyää minkäänlaista yleistietoa mistään?? ahistaa
   Älä yleistä :D Kyl mä oon ton vuosia tienny ja ikää on nyt 14 enkä varmaan tiiä yhtään joka ei tota tietäis et :D Tarviiks muutenkaan aina yleistää? Yks tyhmä teini, yks tyhmä nainen(:

   Lainaa

  40. Tulos: +31 (45 ääntä)
   J: Ei tarvitse edes olla töissä terveyskeskuksessa tietääkseen, ettei diabetes tartu. Ja minkälainen ihminen poistaa toisen henkilön kavereistaan vain siksi että tällä on diabetes? Mutta toisaalta tuon äidinkään “pila” ei ollut kovin aikuismaisesti tehty.
   Tuskinpa äitee-parka tajusi, että tyttärensä ei ole ihan kruunun kirkkain kynttilä...

   Lainaa

  41. Tulos: +58 (60 ääntä)
   gsg: Meidän koulussa oli tyttö joka sai tosi herkästi hyperventilaatiokohtaksia ja kärsi jonkinsortin paniikkihäiriöstä.. No mitä tekee nämä fiksut “suositut oppilaat”? Yrittää saada tälle tytölle aikaiseksi paniikkikohtauksen ja hyperventilaation.. Tsiisus. Terveisiä vaan tapiolan yläasteen oppilaille 1999-2001 välimaastossa
   Jep, itse sain ahdistuskohtauksia yläasteella ja luokkakaverit vain nauroi. Onneksi yleensä ihmisten myötätunto kasvaa iän myötä. Ei kyl tosiaan kaikilla.

   Lainaa

  42. Tulos: +70 (74 ääntä)
   J: Mutta toisaalta tuon äidinkään “pila” ei ollut kovin aikuismaisesti tehty.
   Ei vanhempien nyt tarvi mitään huumorintajuttomia kiviä olla :D Saahan sitä hyvänen aika välillä vähän kujeilla, ja varsin hyväntahtoiseltahan tuo pila vaikutti. Eihän äiti sitä paitsi voinut tietää, että lapsi menee heti kuuluttamaan kaiken netissä. Ihan hyvä opetus Maijallekin siinä mielessä, ettei kaikkea tarvitse heti fb:ssä kuuluttaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +3 (19 ääntä)
   Ebin.

   Lainaa

  44. Tulos: +23 (27 ääntä)
   V: mulla sama homma, influenssasta jäi tämmönen "lievä" jälkitauti - suvussa ei ykköstä kellään muulla, ja pikkanen likka olin kooltanikin sairastuessani.

   Lainaa

  45. Tulos: -22 (36 ääntä)
   : Ja kukaan ei tuu kirjottamaan tänne, kuinka sai tästä mokasta syövän. Vituttaa niin mielettömästi se typerä kiertoviesti.
   Sain tästä mokasta syövän.

   Lainaa

  46. Tulos: +22 (28 ääntä)
   15-vuotias ei ole ihmisenä vanha, mutta iän perusteella on ysiluokalla ja kyllä siellä nyt käydään terveystiedossa esim. diabetes läpi. Tosin, jos noin tyhnä on, niin en ihmettele vaikka olisin muutamaa luokka-astetta alempana.

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (15 ääntä)
   utale: V: mulla sama homma, influenssasta jäi tämmönen “lievä” jälkitauti – suvussa ei ykköstä kellään muulla, ja pikkanen likka olin kooltanikin sairastuessani.
   Täsmälleen sama tilanne! A-virus lähti ja diabetes tuli.

   Lainaa

  48. Tulos: +6 (18 ääntä)
   niin: Sain tästä mokasta syövän.
   Sain tästä mokasta diabeteksen.

   Lainaa

  49. Tulos: +18 (34 ääntä)
   Pete: Mitä ihmettä Maija? Pelkäsitkö taudin tarttuvan kaverilistankin kautta?
   Maija varmaan oli kaverille niin vihainen siksi, että tämä kehtasi mennä sairastumaan ja vieläpä kehtasi olla kertomatta kamalasta ja tarttuvasta taudistaan Maijalle, ja siksi hän sitten poisti tämän hävyttömän "kaverin" listaltaan.

   Lainaa

  50. Tulos: +37 (41 ääntä)
   voisko olla niin että kavereista poisto on tehty sen takia, että Sara ei ole kertonut sairaudestaan ja antanu olla Maijan luonaan yötä. Maija kun luuli taudin olevan tarttuva...

   Lainaa

  51. Terveydenhoitaja 10.10.2013 17:18
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Sunshine: Miten 15v voi olla noin pihalla ihan perusterveystiedosta vaikka äiti on sairaanhoitaja/lähihoitaja? Oma äitini on alkuperäiseltä ammatiltaan apuhoitaja (nyk. termi: lähihoitaja) joka toimi vanhus- ja vammaistyössä koko lapsuuteni ajan ja tiesin jo joskus 10-12v:na kaikenlaista hyödyllistä terveydenhoidosta sekä vanhusten ja kehitysvammaisten kanssa toimimisesta koska äidin työ KIINNOSTI ja äiti siitä mielellään kertoi. Asian laita ei näy olevan sama esim. tämän mokan teiniprinsessan kohdalla… Ettei vain ole kyseessä taas yksi ihqulissu jota ei kiinnosta kuin oma ulkonäkö, vaatteet, bailaaminen, Demi, BigBrother ja joku Salccarit ja se valitettavasti näkyy… Neiti haluaa varmaankin isona “julkkikseksi” tai “huippumallix” toisin kuin vaikka äiti joka on VAAN joku sairaanhoitaja. “Vähänkö niinq LOL!” Maijan FB-nimi vois olla vaikka Maizku niin pissisallergiset kanssafeissaajat huomaisivat välttää altistumista… Mistä näitä ilmapäitä nykyään sikiää? Syytän MusicTVta!
   LOL. Taidat itse olla turhake, kun et tiedä sairaanhoidon ja terveydenhoidom eroa. Olet samalla tasolla ihQ lissun kanssa, kun molemmat käytätte lähteenä omaa äitiänne. Älä toisia toru, jos itse olet tyhmä.

   Lainaa

  52. Tulos: -15 (25 ääntä)
   V: …Kumpaahan diabetesta tarkoitat? Molempien diabeteksien riskiä lisää suvussa sairauden esiintyvyys, mutta kumpikin diabetes voi tulla sinulle, vaikka suvussa ei kellään muulla sitä olisi. Ykköstyyppi puhkeaa usein esimerkiksi. Tulehduksen tai influenssan jälkitautina ja jos sinulla ykköstyypin geeni on jostain syystä tullut(Edelleen ei välttämättä ole suvussa ollut diabetesta ennen, vaan vain huono tuuri), se puhkeaa jossain vaiheessa, oli elämäntavat kuinka hyvät tahansa. Kakkostyyppi taas on lähes kokonaan elämäntavoilla aiheutettu, joskin harvoissa tapauksissa tulee myös suhteellisen terveille ihmisille ja sukulaisten kakkostyyppi lisää todennäköisyyttä sairastua. Olisi mukavaa jos ottaisit asioista selvää ennen kuin levität viallista tietoutta asiasta. Terveisin 15 vuotta suvun ensimmäisenä ja ainoana diabeetikkona(1. Tyyppi), joka oli hoikka, urheilullinen ja ravintoympyrän mukaan syövä tokaluokkalainen diabeteksen puhkeamisen aikaan.
   Höpsin pöpsin. Kakkostyypin diabeteksesta puhun, enkä tietenkään ykköstyypin diabeteksesta. Isälläni on kakkostyypin diabetes, ja sen aiheuttava geeni. Itse olen onneksi tuolta geeniltä välttynyt. Ja tosiaan, mitä joskus luin noita ykköstyypin diabeteksen syntyteorioita (kouluaikoina parhaalla kaverillani oli ykköstyypin diabetes), niin jossain syytetään maidonjuontia, jossain suomalaista geeniperimää, jossain taas jotain virusta, joka yhdessä toisen sairauden kanssa aiheuttaa haiman toiminnan lopetuksen, jne, joten en lähtisi arvailemaan ykköstyypin diabeteksen syitä, ja siksi en ykköstyypin diabeteksesta kommentoinutkaan. Eikä ilmeisesti sekään, jonka postaukseen vastasin, puhunut ykköstyypin diabeteksesta, kun niin innokkaasti oli heti syyttämässä elintapoja.

   Lainaa

  53. Tulos: +18 (18 ääntä)
   LasseViren: Toinen yhtä paska kommentti on “Mistä näitä sikiää?”
   Saati sitten "facepalmasin mun käden takaraivoon."

   Lainaa

  54. Tulos: +5 (25 ääntä)
   maija oot ihan saatanan tyhmä.

   Lainaa

  55. Tulos: +41 (47 ääntä)
   epäilen itelläni HIV:iä kun oon kuullu et virukset leviää netin kautta

   Lainaa

  56. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Kaverilistalta poistamisen idea taisi kylläkin olla siinä, että koska kyseinen henkilö oli luullut taudin tarttuvan astioiden yms muiden vastaavien välityksellä, eikä hänelle oltu ilmoitettu sitten tästä "riskistä". Joten hänen näkökulmastaan kaveri olisi tahallaan yrittänyt tartuttaa häntä. Ei siis siksi, että hän oli sairas. Miettikääs vähäsen ja lukaiskaa kunnolla :)

   Lainaa

  57. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Nimesi: Höpsin pöpsin. Kakkostyypin diabeteksesta puhun, enkä tietenkään ykköstyypin diabeteksesta. Isälläni on kakkostyypin diabetes, ja sen aiheuttava geeni. Itse olen onneksi tuolta geeniltä välttynyt. Ja tosiaan, mitä joskus luin noita ykköstyypin diabeteksen syntyteorioita (kouluaikoina parhaalla kaverillani oli ykköstyypin diabetes), niin jossain syytetään maidonjuontia, jossain suomalaista geeniperimää, jossain taas jotain virusta, joka yhdessä toisen sairauden kanssa aiheuttaa haiman toiminnan lopetuksen, jne, joten en lähtisi arvailemaan ykköstyypin diabeteksen syitä, ja siksi en ykköstyypin diabeteksesta kommentoinutkaan. Eikä ilmeisesti sekään, jonka postaukseen vastasin, puhunut ykköstyypin diabeteksesta, kun niin innokkaasti oli heti syyttämässä elintapoja.
   Olet tässä edelleen väärässä. Toki tutkitusti kakkostyypin diabetes on enemmän perinnöllistä verrattuna 1. tyypin diabetekseen, mutta kakkostyypin diabetekseen voi sairastua ilman että sitä geeniä on, jos olet sairaalloisen lihava jo pitkän aikaan tai elintapasi ylipäätään ovat perseellään. Miksikö? No verrataanpa: 1. tyypin diabeteksessä syy on endokriinisten haimasolujen tuhoutuminen, yleensä autoimmuunivasteen takia (esim. juuri virustaudin takia, mutta varmoja aiheuttajia tälle vasteelle ei tiedetä). Haima ei siis tuota insuliinia enää. 2. tyypin diabeteksessä kyse on siitä, että haima kyllä ainakin aluksi tuottaa insuliinia, välillä liikaakin. Tämä liiallinen altistus insuliinille aiheuttaa elimistön soluihin pidemmällä aikavälillä ns. insuliiniresistenssin, jolloin solut eivät reagoikaan enää insuliiniin kunnolla, tai pahimmassa tapauksessa ollenkaan. 2. tyypin diabeteksesta on myös mahdollista parantua jos tauti huomataan ajoissa ja elämäntavat muutetaan.

   Lainaa

  58. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Ei ehkä ole niin hiton tyhmää uskoa äitiä sairauksiin liittyvissä asioissa jos äiti on terveydenhuollossa töissä -en tuonikäisenä tuntenut ketään joka olisi sairastanut minkään tyypin diabetestä, ja olisin voinut uskoa jos sairaanhoitaja tai lääkäri olisi vannomalla vannonut että se tarttuu -olisin ollut hirveän hämmästynyt ja olettanut että olin erehtynyt pahasti, mutta jos kerran itse olen vain tietämätön maallikko ja ammattilainen vannoo ja vakuuttaa... En silti oikein pidä tuosta Maijasta; aika tylyä postittaa oletetun kaverin oletettu kauhea tauti julkiseksi maailmalle yhtään tarkistamatta että mistä on oikein kyse. Ajatella jos diabeetikkoja oikeasti sorsittaisi, olisi voinut pilata kaverinsa elämän koska ei itse viitsi edes kerran googlata. Tietämätömyys, typeryyskään ei inhota yhtään niin paljon kuin tunteeton itsekeskeisyys.

   Lainaa

  59. EijumalautaEihelvetti 10.10.2013 21:06
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Täälähän on kommentti sodat melkee yhtä pahoja ko ylilaudassa:) Älkää lopettako ihmiset <3 Jvg nuuska räppi

   Lainaa

  60. Tulos: +9 (15 ääntä)
   J: Ei tarvitse edes olla töissä terveyskeskuksessa tietääkseen, ettei diabetes tartu. Ja minkälainen ihminen poistaa toisen henkilön kavereistaan vain siksi että tällä on diabetes? Mutta toisaalta tuon äidinkään “pila” ei ollut kovin aikuismaisesti tehty.
   Älä viitti. Loistava mamma :o)

   Lainaa

  61. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Hihi! Aikuisten tekemä onnistunut pila on aina hauskempaa :D

   Lainaa

  62. Tulos: -26 (42 ääntä)
   Noniin miettikää että luotatte johonkin ihmiseen ja päätätte vähän harrastaa vähän sitä paljon puhuttua sukupuoliyhteyttä hänen kanssaan. Jonkin ajan päästä saatte kuulla että tällä tyypillä on hiv, klamydia.. mitä näitä nyt on, valitkaa itse. Joku tauti kumminkin, mihin ei ole parannuskeinoa, vain oireiden lievitystä. Tää tyyppi on tiennyt koko ajan muttei kertonut sulle ja harrasti kanssasi tätä edellä mainittua haureutta. Ja vieläkö pitäis sääliä ja tukea ja pitää facebookkavereissakin, ettei vaan tälle tyypille tulis paha mieli, kun kerta kaveria ollaan. Miettikää uudestaan.

   Lainaa

  63. Tulos: -1 (27 ääntä)
   En kyllä heti keksi mikä tässä on niin hauskaa. Äitilläni on 2. tyypin diabetes ja siten olen kohtalaisesti perehtynyt sairauden ominaisuuksiin, mutta en todellakaan odota että jokainen 15v henkilö täälläkään tajuaisi sen päälle mitään. Jossei ole aikasempaa tietoa asiasta, niin miten siitä voisi mitään tietää? Äiti, johon tytär luottaa äidin työn vuoksi, tietenkin tässä nauraen sivuuttaen asian, mutta mitä kaikkea muuta "itsestään selvää" hänkin sivuuttaa? Tekisi mieli kysyä mitä täälläkin kommentoijat tietää mm. tuberkuloosin oireista ja leviämisestä ilman wikipediaa? Minkä takia oletatte satunnaisen 15v tytön tietävän sen enempää diabeteksestä, jos se ei ole häntä mitenkään koskettanut?

   Lainaa

  64. Tulos: +9 (23 ääntä)
   Tunnen syvää häpeää, epätoivoa ja katkeruutta ikäluokkani puolesta.

   Lainaa

  65. Tulos: +11 (27 ääntä)
   joopajoo: Noniin miettikää että luotatte johonkin ihmiseen ja päätätte vähän harrastaa vähän sitä paljon puhuttua sukupuoliyhteyttä hänen kanssaan. Jonkin ajan päästä saatte kuulla että tällä tyypillä on hiv, klamydia.. mitä näitä nyt on, valitkaa itse. Joku tauti kumminkin, mihin ei ole parannuskeinoa, vain oireiden lievitystä. Tää tyyppi on tiennyt koko ajan muttei kertonut sulle ja harrasti kanssasi tätä edellä mainittua haureutta. Ja vieläkö pitäis sääliä ja tukea ja pitää facebookkavereissakin, ettei vaan tälle tyypille tulis paha mieli, kun kerta kaveria ollaan. Miettikää uudestaan.
   Tämähän ei liittynyt asiaan mitenkään?

   Lainaa

  66. Tulos: +48 (50 ääntä)
   J84: Älä keksi enempää tarinoita oliivi: Tunnen tytön jolla on epilepsia ja häntä kiusattiin ala-asteella sen takia. Tämä tyttö on hyvän ystäväni pikkuserkku. Kaiken huippu oli kun tää ystäväni kertoi kun eräät siskokset tätä tyttöä kiusas, sillä niiden tyttöjen ÄITI oli sanonut että epilepsia tarttuu…
   Kyseisen henkilön juttu ei ole tarina. Itsekkin sairastan epilepsiaa ja minua kiusattiin ala-asteella siitä. Yläasteella jopa terveystiedon opettaja kiusasi minua kokeiden avulla. Hän pisti lähes joka kokeeseen jonkin kysymyksen missä vaihtoehtona oli epilepsia. Yksi näistä oli ''Mikä näistä on mielisairaus ja mikä ei? Ympyröi oikea vaihtoehto ja alleviivaa väärä.'' ja vaihtoehtona oli epilepsia mielisairauksien seassa. Arvaa miltä tuntuu katsoa koepaperia kun tietää, että opettaja tietää sairaudesta ja silti pistää sellaista. No eihän kukaan luokasta ollut perehtynyt lainkaan epilepsiaan niin jotkut ympyröivät sen vaihtoehtona ja opettaja anto PUOLIPISTETTÄ vastauksesta vaan koska se on aivoihin vaikuttava sairaus! Lopulta sanoin omille luokkalaisilleni sairastavani epilepsiaa ja, että se ei ole mielisairaus niin arvaa uskoiko kukaan kun opettaja oli antanut pisteitä sen rengastamisesta....Jumankauta, että kirosin tuon opettajan alimpaan helvettiin.

   Lainaa

  67. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Jukka, kaikki sympatiat sinne. Tajutonta touhua aikuiselta ihmiseltä!

   Lainaa

  68. Öyhö-Örjäke 11.10.2013 8:31
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Joku opetustieteilijä joskus sanoi että koti on paikka jossa voi kokea pettymyksiä turvallisesti. Tämä äiti siis osaa hommansa. :D

   Lainaa

  69. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Diabetes ei tartu, mutta tyhmyys näköjään periytyy.

   Lainaa

  70. harmaahärpäke 11.10.2013 8:42
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Elämän pieniä oppitunteja, joita vanhempien kuuluukin kakaroilleen tarjoilla. Älä usko ihan kaikkea mitä sanotaan, älä höpöttele kaikkea mahdollista facebookissa (vaikka sairaus olisi ollut liettualainen hyppykuppa, olisi ollut äärimmäisen huonoa käytöstä tilittää asiasta facessa, toisen ihmisen terveysasioista), ja hanki edes auttava yleistiedon taso elämästä selviytyäksesi. Oppitunneille ominaista on aiheutuva tilapäinen mielipaha oppijalle, mutta lopussa kiitos seisoo. Älä anna kaikkien vetää höplästä.

   Lainaa

  71. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Nimesi: Eivät ne elintavat aiheuta diabetesta, vaan vanhemmilta perityt diabetes-geenit. Sitten kun geeni on olemassa, niin elintavoilla vaikutetaan vain siihen, kuinka monta vuotta kestää siihen, että oireet (korkea verensokeri, tms.) alkavat näkyä.
   minulla on 1 tyypin diabetes, joka ei ole elintapasaraus (tyypin 2 diaetes on). eikä myöskään suvussani muilla ole tätä ollut ennen minua.

   Lainaa

  72. Tulos: +27 (45 ääntä)
   joopajoo: Noniin miettikää että luotatte johonkin ihmiseen ja päätätte vähän harrastaa vähän sitä paljon puhuttua sukupuoliyhteyttä hänen kanssaan. Jonkin ajan päästä saatte kuulla että tällä tyypillä on hiv, klamydia.. mitä näitä nyt on, valitkaa itse. Joku tauti kumminkin, mihin ei ole parannuskeinoa, vain oireiden lievitystä. Tää tyyppi on tiennyt koko ajan muttei kertonut sulle ja harrasti kanssasi tätä edellä mainittua haureutta. Ja vieläkö pitäis sääliä ja tukea ja pitää facebookkavereissakin, ettei vaan tälle tyypille tulis paha mieli, kun kerta kaveria ollaan. Miettikää uudestaan.
   Kannattaisi ehkä lykätä sitä seksielämän aloitusta sen verran, että tietää ainakin ettei diabetes ole sukupuolitauti...

   Lainaa

  73. terveyskeskuksessa töissä 11.10.2013 14:12
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Siis terveyskeskukseenhan mahtuu muitakin töihin kuin hoitohenkilökuntaa riippuen tk:n koosta. Kuten hallinnollisen puolen ihmiset, pesulan ja keittiön väki, laitosapulaiset, ATK henkilökuntaa, huoltomiehet jne jne joten siella voi hyvin olla töissä eikä erottaa virusta bakteerista saati sitten diabetesta tippurista. Tosin ihan täydellä pakalla ei silloin kyllä sekään työntekijä pelaa...
   Sunshine: Miten 15v voi olla noin pihalla ihan perusterveystiedosta vaikka äiti on sairaanhoitaja/lähihoitaja? Oma äitini on alkuperäiseltä ammatiltaan apuhoitaja (nyk. termi: lähihoitaja) joka toimi vanhus- ja vammaistyössä koko lapsuuteni ajan ja tiesin jo joskus 10-12v:na kaikenlaista hyödyllistä terveydenhoidosta sekä vanhusten ja kehitysvammaisten kanssa toimimisesta koska äidin työ KIINNOSTI ja äiti siitä mielellään kertoi. Asian laita ei näy olevan sama esim. tämän mokan teiniprinsessan kohdalla… Ettei vain ole kyseessä taas yksi ihqulissu jota ei kiinnosta kuin oma ulkonäkö, vaatteet, bailaaminen, Demi, BigBrother ja joku Salccarit ja se valitettavasti näkyy… Neiti haluaa varmaankin isona “julkkikseksi” tai “huippumallix” toisin kuin vaikka äiti joka on VAAN joku sairaanhoitaja. “Vähänkö niinq LOL!” Maijan FB-nimi vois olla vaikka Maizku niin pissisallergiset kanssafeissaajat huomaisivat välttää altistumista… Mistä näitä ilmapäitä nykyään sikiää? Syytän MusicTVta!

   Lainaa

  74. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Aivan paras! Hyvä äiti! :D

   Lainaa

  75. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Sain tästä mokasta syövän.

   Lainaa

  76. Tulos: -33 (33 ääntä)
   Kusetusta koko juttu, kuten suurin osa tän sivuston juttuja. "Äiti" on selkeesti merkitty, eri pituiset sukunimet, ei looginen etenemä. Mulle ihan sama vaikka kusetattekin, mut juttujen taso pitää olla.

   Lainaa

  77. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Val: En kyllä heti keksi mikä tässä on niin hauskaa. Äitilläni on 2. tyypin diabetes ja siten olen kohtalaisesti perehtynyt sairauden ominaisuuksiin, mutta en todellakaan odota että jokainen 15v henkilö täälläkään tajuaisi sen päälle mitään. Jossei ole aikasempaa tietoa asiasta, niin miten siitä voisi mitään tietää? Äiti, johon tytär luottaa äidin työn vuoksi, tietenkin tässä nauraen sivuuttaen asian, mutta mitä kaikkea muuta “itsestään selvää” hänkin sivuuttaa? Tekisi mieli kysyä mitä täälläkin kommentoijat tietää mm. tuberkuloosin oireista ja leviämisestä ilman wikipediaa? Minkä takia oletatte satunnaisen 15v tytön tietävän sen enempää diabeteksestä, jos se ei ole häntä mitenkään koskettanut?
   Aika paljon odotan tietävän, tai sitten voin sanoa, että maalla on parempi sopetus, koska meille opetettiin melkein heti köksän alettua seiskalla mm. diabetes (hyvin tarkasti), sitten samana vuonna se terveystiedossa läpi kans ja uudestaan kasilla pikakertaus köksässä ja terveystiedossa ja ysillä köksässä vielä kerran (molemmissa diabetes oli myös kokeissa). Onko siis maalla parempi opetus, vai onko tyttö nukkunut kuukauden koulussa?

   Lainaa

  78. Tulos: +28 (30 ääntä)
   pervo: Kusetusta koko juttu, kuten suurin osa tän sivuston juttuja. “Äiti” on selkeesti merkitty, eri pituiset sukunimet, ei looginen etenemä. Mulle ihan sama vaikka kusetattekin, mut juttujen taso pitää olla.
   Feissarimokat lisää tuon Äiti-tekstin, Maijalla voi olla isänsä sukunimi ja jutun etenemä on minusta ainakin ihan selvä.

   Lainaa

  79. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Pege: Feissarimokat lisää tuon Äiti-tekstin, Maijalla voi olla isänsä sukunimi ja jutun etenemä on minusta ainakin ihan selvä.
   Maijan ja Suvin sukunimi on itse asiassa sama, Suvilla on vain sukunimen lisäksi näkyvissä toinen nimi, tyyliin "Suvi Anne Virtanen".

   Lainaa

  80. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Aivoni alkoivat surkastua.

   Lainaa

  81. LakuPastilli 12.10.2013 0:36
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   ah, nää "diabetes tartuu" luulot :) Kun ite huhtikuussa sain tyypin 1 diabeteksen, koulussa oltiin heti paniikissa et tartutan kaikki. Oikeesti. Ja kyse oli yläasteesta Diabeetikkotyttö 15w

   Lainaa

  82. Tulos: +4 (8 ääntä)
   pervo: Kusetusta koko juttu, kuten suurin osa tän sivuston juttuja. “Äiti” on selkeesti merkitty, eri pituiset sukunimet, ei looginen etenemä. Mulle ihan sama vaikka kusetattekin, mut juttujen taso pitää olla.
   Monillakin voi olla isänsä sukunimi jos äiti ja isä ei ole naimisissa. Tai sitten äiti ja isä ovat eronneet ja äiti on ottanut tyttönimensä takaisin tai mennyt uusiin naimisiin jne...

   Lainaa

  83. Tulos: -8 (10 ääntä)
   sain tästä mokasta aivokasvaimen..

   Lainaa

  84. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Missä tiistain mokat!

   Lainaa

  85. Tulos: 0 (6 ääntä)
   joopajoo: Noniin miettikää että luotatte johonkin ihmiseen ja päätätte vähän harrastaa vähän sitä paljon puhuttua sukupuoliyhteyttä hänen kanssaan. Jonkin ajan päästä saatte kuulla että tällä tyypillä on hiv, klamydia.. mitä näitä nyt on, valitkaa itse. Joku tauti kumminkin, mihin ei ole parannuskeinoa, vain oireiden lievitystä. Tää tyyppi on tiennyt koko ajan muttei kertonut sulle ja harrasti kanssasi tätä edellä mainittua haureutta. Ja vieläkö pitäis sääliä ja tukea ja pitää facebookkavereissakin, ettei vaan tälle tyypille tulis paha mieli, kun kerta kaveria ollaan. Miettikää uudestaan.
   Aivan, klamydiaan ei ole hoitoa.

   Lainaa

  86. Tulos: +2 (4 ääntä)
   J: Ei tarvitse edes olla töissä terveyskeskuksessa tietääkseen, ettei diabetes tartu. Ja minkälainen ihminen poistaa toisen henkilön kavereistaan vain siksi että tällä on diabetes? Mutta toisaalta tuon äidinkään “pila” ei ollut kovin aikuismaisesti tehty.
   Semmoinen ihminen, joka ei tiedä mikä diabetes on.

   Lainaa

  87. Tulos: -12 (16 ääntä)
   Ihan näin pieni lisäys yleisellä tasolla.. mulla menee täysin yli ja ympäri se että mediassa kauhistellaa 2 tyypin diabetesta joka siis LÄHES poikkeuksetta on elintavoilla aiheutettu, ja jätetään 1 tyypin diabetes vähemmälle huomiolle! Ottaa pattiin.. 2 tyypistä kun voi parantua jos vähän viitsii nähdä vaivaa mutta 1 tyyppi on ja pysyy! Sen kanssa täytyy elää loppu elämä! Joka sekin voi jäädä lyhyeksi kaikkien lisäsairauksien takia joita diabetes tuo tullessaan.. Ei oo helppoa elämää kun pitää oikeasti miettia grammalleen kaikki mitä syö ja tökkiä itseaan neuloilla!

   Lainaa

  88. Tulos: +14 (16 ääntä)
   pervo: Kusetusta koko juttu, kuten suurin osa tän sivuston juttuja. “Äiti” on selkeesti merkitty, eri pituiset sukunimet, ei looginen etenemä. Mulle ihan sama vaikka kusetattekin, mut juttujen taso pitää olla.
   Mikähän siinä on,että vaikka ois kuinka todellinen ja uskottava moka, niin AINA sieltä joku tulee esittämään perusteluja miksi tämä moka nyt on kyllä täyttä puppua ja huonosti keksitty vitsi.. Ja ai että, jos joku keksii nasevan vastauksen tälle valitukselle niin "ETTEHÄN TE VITTU YMMÄRRÄ EDES SARKASMIA!"

   Lainaa

  89. Tulos: +5 (9 ääntä)
   pössö: Monillakin voi olla isänsä sukunimi jos äiti ja isä ei ole naimisissa. Tai sitten äiti ja isä ovat eronneet ja äiti on ottanut tyttönimensä takaisin tai mennyt uusiin naimisiin jne…
   Tai vanhemmat on naimisissa ja molemmat ovat pitäneet oman sukunimensä. Tai toisella on yhdistelmänimi.

   Lainaa

  90. Tulos: +7 (7 ääntä)
   en jaksa lukea kaikkia kommentteja,mutta tytto poisti kaverin facebookista, koska luuli kaverin _tahallaan_ jattaneen kertomatta, etta hanella on paha tarttuva tauti. d44

   Lainaa

  91. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Vittu Maija sä oot tyhmä

   Lainaa

  92. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Tarjoiltu

   Lainaa

  93. Lahtelainen 19.10.2013 0:56
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   V: Täsmälleen sama tilanne! A-virus lähti ja diabetes tuli.
   Vitun spedet, diabetes ois teille tullu vaikkette oiskaa virukseen sairastuneet. Joo mulki kivaa flunnsa meni diabetes tuli, eiku. Se et sairastuu laskee vaa jotenki vastustuskykyä jolloin se insuliinin tuotanto vähenee ja näin. Diabetes ylleensäkkin todetaan kun on joku virus, mut kyl se diabetes tulis vaikkei sitä virusta olis. Kuuntelisitte mitä teille polil sanotaa T: 3 vuotta diabeetikkona HUOM, puhun siis 1 tyypin diabeteksestä

   Lainaa

  94. Diabeetikko 19.10.2013 1:07
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   lilla: Ihan näin pieni lisäys yleisellä tasolla.. mulla menee täysin yli ja ympäri se että mediassa kauhistellaa 2 tyypin diabetesta joka siis LÄHES poikkeuksetta on elintavoilla aiheutettu, ja jätetään 1 tyypin diabetes vähemmälle huomiolle! Ottaa pattiin.. 2 tyypistä kun voi parantua jos vähän viitsii nähdä vaivaa mutta 1 tyyppi on ja pysyy! Sen kanssa täytyy elää loppu elämä! Joka sekin voi jäädä lyhyeksi kaikkien lisäsairauksien takia joita diabetes tuo tullessaan.. Ei oo helppoa elämää kun pitää oikeasti miettia grammalleen kaikki mitä syö ja tökkiä itseaan neuloilla!
   Puhuuko siellä nyt joku diabeteksestä -80 luvulla lukenut? 1 tyypin diabeetikot elävät keskimäärin ihan yhtä pitkään kun muutkin ihmiset jos vaan hoitavat sokeritasapainon kuntoon. Lisäksi itellä on ollu diabetes nyt 3 vuotta, enkä tosiaankaan tiedä grammalleen mitä syön, mun laihduttavat kaverit tietävät paremmin ruokansa sisällön kuin minä. Ja tuosta pistelystä, itse pistän vain joka kolmas päivä mahaan, sillä omistan insuliini pumpun. Jospa tosiaan alettaisiin mediassa vähän sivistämään tästä 1 tyypin diabeteksestä kun siitäkin näkyy olevan väärinkäsityksiä.

   Lainaa

  95. Tulos: -17 (17 ääntä)
   Tarttuuhan se ja on siihen rokote myös kehitteillä. Että silleen, ääliöt. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/550182/Yle+Ykkostyypin+diabetekseen+loytymassa+rokote

   Lainaa

  96. Diabeetikko 24.10.2013 23:08
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Maisa: Tarttuuhan se ja on siihen rokote myös kehitteillä. Että silleen, ääliöt. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/550182/Yle+Ykkostyypin+diabetekseen+loytymassa+rokote
   Mitä helvettiä, se että siihen on rokotus ei tarkota että se tarttuu. Eii luoja. Diabetes periytyy, EI tartu. Perkele

   Lainaa

  97. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Maisa, kaiva se pää sieltä, minne aurinko ei paista ja LUE toi itse linkittämäsi uutinen. Ajatuksen kanssa.

   Lainaa

  98. Lucy N Diaper 29.11.2014 4:48
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   : Ja kukaan ei tuu kirjottamaan tänne, kuinka sai tästä mokasta syövän. Vituttaa niin mielettömästi se typerä kiertoviesti.
   Sain tästä mokasta diabeteksen.

   Lainaa

  99. Tulos: +1 (7 ääntä)
   maijahan voisi pyrkiä lääkäriksi :D ´´mikäs sulla on tänään?´´ potilas vastaa´´ diabetes´´ johon Dr maija vastaa:´´ mee pois mun vastaanotolta tiedätkö,että se on tarttuvaa´´ :D

   Lainaa

  100. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Diabeetikko: Mitä helvettiä, se että siihen on rokotus ei tarkota että se tarttuu. Eii luoja. Diabetes periytyy, EI tartu. Perkele
   Savannah: Maisa, kaiva se pää sieltä, minne aurinko ei paista ja LUE toi itse linkittämäsi uutinen. Ajatuksen kanssa.
   Niin että tuliko luettua uutinen? Diabteeksen (tyypin 1) syntymekanismin taustalta on löytynyt virus joka tuhoaa/saa elimistön tuhoamaan insuliinia tuottavat solut. On kuitenkin yhtä väärin sanoa itse sairauden tarttuvan kuin myös sanoa ,että se ei olisi lainkaan tarttuvaa laatua. Ja koska asiaa ei haluta ajatella niin, niin koitan selventää...Jo pitkään on tiedetty (terkkuja vaan kanssadiabeetikolle), että diabetes, edelleen se ykköstyyppi, ei suoranaisest periydy. Suvussa voi olla vain yksi diabeetikko siltä historialta kuin sairaus on voitu tunnistaa, tai diabetes on voinut hyppiä sukupolvien yli. Diabeetikkovanhempi eikä edes kaksi diabeetikkovanhempaa lisää kummoisesti lasten todennäköisyyttä sairastua diabetekseen. Jonkinlainen alttius kuitenkin sairastua sopivan laukaisijan sattuessa kohdalle periytyy. Suomeksi tämä taas virustaudin kohdalla tarkottaisi sitä, että diabeetikot suvussa lisäävät riskiä omata sellaiset geenit, joille kyseinen virustulehdus aiheuttaisi herkemmin diabetekseen johtavia vaurioita. Itse virustulehdus on todettu hyvin yleiseksi lastentaudiksi, joten sinällään sitä on aivan turha pelätä. Kakkostyypin diabetes, joka valitettavasti on nykyisellään tunnetumpi, taas on paljon voimakkaammin periytyvä. Ihan yhtälailla kuin serkullaan, siinäkin periytyy enemmän muut ominaisuudet jotka yhdessä mm. ylensyömisen ja paikallaan röhnöttämisen kanssa saavat aikaan kys. sairauden. Mutta edelleenkään diabeetikot eivät tartuta diabetesta, joten tarttuvuudesta puhuminen on erittäin kyseenalaista. Tosin jos ruvetaan haittoja vertailemaan väärinymmärrysten suhteen, niin on aivan yhtä haitallista nimittää kahta täysin erilaista ja eri syistä johtuvaa sairautta molempia diabeteksiksi (tyypin 1 ja 2). Jompikumpi ansaitsisi uuden nimen.

   Lainaa

  101. Tulos: -4 (4 ääntä)
   LasseViren: Toinen yhtä paska kommentti on “Mistä näitä sikiää?”
   miten olis "mistä näitä syöpiä sikiää?" :D

   Lainaa

  102. Merkittävä krokotiili 26.6.2021 16:15
   Tulos: -1 (1 ääni)
   mrT: Ehkä tuo pila meni juuri sen takia läpi koska sen äiti on sairaanhoitaja.
   vanha moka mutta miten raivostuttavaa, että tämä äiti ei voisi olla ihan lääkärikin... Tässäpä teille taulapäille arvoitus:
   isä ja poika joutuivat auto-onnettomuuteen ja heidät vietiin sairaalaan. Vastassa ollut lääkäri parahti pojan nähdessään: "En voi hoitaa häntä! Hän on lapseni!" Kuinka tämä on mahdollista?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: diabetes, sokeritauti, terveyskeskus, tarttua, äiti, kaveri

 • Uusimmat

 • Kategoriat