Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rekkakuski avautuu

Tämä kuski on saanut tarpeekseen henkilöautoista.
Suurenna näkymä
Rekkakuski avautuu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 172 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Artturi Nummelin 31.10.2013 3:44
   Tulos: -695 (1531 ääntä)
   Tyypillinen öykkäri rekkakuski.

   Lainaa

  2. Tulos: -385 (1071 ääntä)
   Ymmärrän turhautuneisuuden, mutta.. Toni teloisi mieluummin henkilöauton kuljettajan, kuin uhraisi kallisarvoiset tomaattinsa? Toivottavasti ei kohdata (vai pitäisikö sanoa törmätä) liikenteessä!

   Lainaa

  3. miinaharava 31.10.2013 4:02
   Tulos: +474 (896 ääntä)
   Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan - jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.

   Lainaa

  4. Tulos: +41 (711 ääntä)
   haha, ihan oikeaa puhetta! :D

   Lainaa

  5. Tulos: -39 (481 ääntä)
   Joo ei voi ajatella noin, vaikka kätevää olisikin kiertää liikennesääntöjä tomaattien pelastamiseksi ei se silti tarkoita sitä, että muiden päältä ajetaan yli.

   Lainaa

  6. Tulos: +1242 (1402 ääntä)
   Tässä ei nyt ihmiset taida tajuta, että kun ajetaan isolla kalustolla niin ei yksinkertasesti voida jäädä mihinkään ylämäkeen odottelemaan vaan on pakko yrittää päästä eteenpäin. Aina ei rekkakaan jaksa vetää sitä ylämäkeä jos joutuu ihan nollavauhdista alottamaan. Säännöt tietenkin liikenteessä pitää olla samat mut vähän voi miettiäkkin.

   Lainaa

  7. Tulos: +1007 (1061 ääntä)
   Pointtinahan tossa päivityksessä todennäköisesti muun muassa se tosiseikka, että jos kuorma-auto tai rekka joutuu pysähtymään ylämäkeen, se ei siitä enää liiku kuin korkeintaan taaksepäin.

   Lainaa

  8. rekkakuskin poeka. 31.10.2013 5:10
   Tulos: +552 (628 ääntä)
   joo kullähän se vituttaa kun se just kortin saanut teini aliarvioi sen raskaan kaluston ja sitten taas puhutaan "tappajarekasta" kysehän ei ole siitä kummaan uhrata, tomaatin vai autoilijan, se autoilija vaan sattuu hyppäämään nopeemmin eteen kun itse rekka ehtii väistämään.

   Lainaa

  9. Tulos: -157 (335 ääntä)
   Rekat ei kule 100km/h Suomessa. Ja yhdyn elkuperäseen kijottajaan Menkää vittu opettelee autolla ajoi jonnekkin kutka ei pysty olee pois Tieltä jotka hidastaa/häirii rekkoja .

   Lainaa

  10. Ministeri Nieminen 31.10.2013 7:06
   Tulos: +234 (288 ääntä)
   miinaharava: Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan – jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.
   Ei Tonin nopeus ole pelkästään omasta harkinnasta kiinni - rekkojen suurin sallittu nopeus on 80 km/h.

   Lainaa

  11. tottahan tuo vaan kirjottaa 31.10.2013 7:25
   Tulos: +249 (289 ääntä)
   miinaharava: Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan – jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.
   numero yks, se rekka ei kulje kun sen 90 km/h rajotinta vasten. numero kaks, silloin ajetaan hiljempaa mut jos se on ylämäki mihin pitäis pysähtyä rekalla ni siitä ei enää eteenpäin lähetä numero kolme, väistätkö mielummin rekkaa vai takaatko sen että paskalla tuurilla sen rekan takana olevan ottaa sen nokkaansa ?

   Lainaa

  12. Tulos: +227 (275 ääntä)
   Rekkahan ei kulje 90km/t kovempaa, ja kyllä ne ammattikuljettajat osaavat sovittaa nopeuden kelin mukaiseksi, henkilöautoilijoista en niinkään menisi takuuseen.
   miinaharava: Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan – jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.

   Lainaa

  13. Tulos: +144 (202 ääntä)
   Minä vaan: Rekat ei kule 100km/h Suomessa. Ja yhdyn elkuperäseen kijottajaan Menkää vittu opettelee autolla ajoi jonnekkin kutka ei pysty olee pois Tieltä jotka hidastaa/häirii rekkoja .
   Mitä? En ymmärrä kirjoittamastasi mitään..

   Lainaa

  14. Tulos: +204 (282 ääntä)
   Se on km/h eli kilometriä tunnissa. Ei km/t joka tarkoittaisi kilometriä per tonni. Perusasiat pitäisi osata, hitto soikoon.

   Lainaa

  15. Tulos: +373 (395 ääntä)
   Huomaa, että suurin osa täällä ei ole koskaan itse ollut raskaan ajoneuvon kyydissä puhumattakaan, että olisi ajanut sellaista. Pari faktaa: 1) Jos rekka talviliukkailla pysähtyy ylämäkeen, ei se siitä pääse eteenpäin, koska pito ei riitä. Rekan akseleista todennäköisesti vain yksi on vetävä (=voima välittyy tälle akselille) ja siinäkin kesärenkaat (Suomessa ei ole rekoilla talvirengaispakkoa, paitsi räjähdekuljetuksissa). Se pakoillaan oleva rekka tukkii koko kaisten liikenteen, joten joutasvuutta. 2) Rekka ei pysähdy ihan massasta ja jarruviiveestä johtuen niin nopesti kuin henkilöauto (jarruviive=rekan jarrut toimivat paineilmalla ja kestää noin sekunnin, että paineilma virtaa jarruihin ja lalkaa jarrutus) 3) Täysperävaunuyhdistelmä "linkkuuntuu" helpohkosti äkkijärrutuksissa, joten se ei siksikään ole viivasta. JOTEN MALTTIA JA JOUSTAVUUTTA KAIKILLE OSAPUOLILLE LIIKENTEESEEN. MENNÄÄN TURVALLISESTI PERILLE.

   Lainaa

  16. Ministeri Nieminen 31.10.2013 8:00
   Tulos: -90 (122 ääntä)
   Hiphei: Perusasiat pitäisi osata, hitto soikoon.
   Niin pitäisi - ei se oikeaoppinen lainaaminen kauhean vaikeata ole.

   Lainaa

  17. Tulos: -74 (144 ääntä)
   Idiootti.

   Lainaa

  18. Tulos: +177 (207 ääntä)
   Näin raskastakalustoa aikoinani kuljettaneena ymmärrän kyllä Tonin tuskan.

   Lainaa

  19. Tulos: +209 (241 ääntä)
   Tuo on vanha ja kiertäny juttu, mutta niin totta... Henkilöautoilijat vois oikeasti vähän ajatella, päivittäin tullaan minäminäminä -asenteella kolmion tai stopin takaa nokan eteen ku ei voida ajatellakaan ajavansa raskaan ajoneuvon takana vaan ETEEN pitää päästä ja sit siinä jurnutetaan pahimmassa tapauksessa alinopeutta. Ja meidän olis saatava ylämäkeen vauhtia jotta mäen päälläkin olis enempi vauhtia kuin se 10-20km/h... Jos liukkaalla mäessä "rekka" jää sutimaan niin siinä on sit kaikki takanaolijat samassa liemessä ellei ole useampaa kaistaa samaan suuntaan. Jokaisen henkilöautoilijan/mopoautoilijan pitäisi mennä ees päiväksi talvisaikaan jonkun raskaan ajoneuvon kyytiin katsomaan mitä se homma oikeasti on.

   Lainaa

  20. Tulos: +182 (184 ääntä)
   Niin siis kyllä yhdistelmällä voi mäkeen pysähtyä jos on keli sen mukainen. Mutta jos on jäätä/lunta niin ei tarvii olla välttämättä ollenkaan mäkeä tai sitte ihan muutamab asteen kallistus riittää jättämään jumiin. Tätä pikkuautojen kuljettajat eivät oikein ymmärrä. Itse ajan rekkaa eli puoliperävaunua eikä ole ihan yksi eikä kaksi kertaa kun talvella huonossa kelissä jää jumiin johonkin risteykseen jumiin ku joutuu pysähtymään pikkuautoilijan ajattelemattomuuden tai itsekkyyden takia.

   Lainaa

  21. Tulos: -68 (116 ääntä)
   ihme valitust kyl vaik en mäkää mitää tomaattei haluu, öö ?

   Lainaa

  22. Tulos: +199 (213 ääntä)
   Kellee ei tulis pahamieli jos ihmiset edes yrittäisivät joskus astua toistensa kenkiin eivätkä olisi niin "minä minä minä". Ja tätä työkuntaa pitäisi kunnioittaa paremmin. Ilman kuskeja meillä ei olisi mitään missään.

   Lainaa

  23. Tulos: -103 (209 ääntä)
   Yleiskäytössä on km/h, mutta suomeksi se on km/t. Suomessa tonnin lyhenne on tn ja tunnin t. Viisastelkaa vasta kun tiedätte. Molemmat siis oikein.

   Lainaa

  24. Tulos: +101 (117 ääntä)
   Mikä on tämä tilanne, jossa henkilöauton kuljettaja jää ylämäkeen "pitämään autokoulua rekkakuskeille"? Siis pysähtyykö se ihminen muuten vaan (kiusallaan?) ylämäkeen pakottaen takana ajavan rekan pysähtymään vai mitä ihmettä siinä tapahtuu? En ymmärrä.

   Lainaa

  25. Tulos: -13 (17 ääntä)
   Artturi Nummelin: Artturi Nu
   :DD +1 rispect vaikka olenkin eri mieltä. Mut kommentissa on asennetta!

   Lainaa

  26. Entinen mopoilija 31.10.2013 9:56
   Tulos: +11 (103 ääntä)
   Ei se silti aina oo vaan muu liikenne joka törppäilee, kyllä raskaan kalustonkin kuljettajat osaa.. Ei siitä hirveen monta vuotta oo ku piti skootterin kaa ojaan ajaa ettei tullut jyrätyksi takaapäin tulevan rekan alle ku pakko oli ohittaa niin vierestä että kyljet melkein hipoo toisiaan.

   Lainaa

  27. Tulos: +65 (95 ääntä)
   Niin ihmettelen näitä hengellä leikkijöitänsä, joiden pointti on vain "Olen oikeassa!". Saatat ollakin mutta onko se sen arvoista? Meinaan välillä katselen näitä kävelijöitä, jotka hyppii autojen eteen ja testailee jarrutusta. Itse pihisen mielessäni, en hypi henkeni edessä eteen todistaakseni oikeuteni ylittää suojatie. Sama näissä henkilöauto vs. rekka-auto.

   Lainaa

  28. Tsygäilijä 31.10.2013 10:07
   Tulos: +34 (104 ääntä)
   Monet rekkakuskit ajavat kyllä ihan miten sattuu, eikä kyse ole siitä, että olisi "pakko" tai että pysähtymismatka olisi pitempi tms, vaan asenteesta että "mulla on isompi auto, eli painukaa muut helvettiin". Tosin pienautoilijatkin ovat kyllä ihan perseestä, mitä enemmän liikun liikenteessä, sitä enemmän ihmettelen miten suuri osa näistä tyypeistä on ajokorttinsa hankkinut... toisaalta ei liikennepoliisikaan tunne sääntöjä, joten turha kai sitä on toivoa perusautoilijoilta.

   Lainaa

  29. nurkkamursu 31.10.2013 10:12
   Tulos: +158 (176 ääntä)
   Täällä ei kaikki ihmiset tunnu tajunneen Tonin turhautumista. Ei se ylinopeus sitä ratkaise, vaikka sillä yhdistelmällä olisi 20 vauhtia 50 alueella, mutta jos siinä onkin mustaa jäätä tai muuten liukas, niin fysiikan lait tulee vastaan. Ei se 30 tonnia vain pysähdy, vaikka se tonnin painoinen punto voi vielä pysähtyäkin. Ja vastaavasti taas se rekka ei saa pitoa lähteä enää sinne ylämäkeen, vaan jää sutimaan paikalleen, pahimmassa tapauksessa valuu taaksepäin. Hemohessi tiivisti sen mielestäni hyvin, tuota aion käyttää jatkossakin: "Ilman kuskeja meillä ei olisi mitään missään." Antakaa hyvät ihmiset tietä raskaalle kalustolle jos se tuntuu sitä vaativan. Se kuski arvostaa sitä varmasti, eikä oma elämä useimmiten ole kiinni siitä muutamasta sekunnista.

   Lainaa

  30. Tulos: +141 (147 ääntä)
   Itse ajelen kuorma-autoa työkseni, välillä myös yhdistelmää ja voin sanoa että se mm. tuossa kun tuli pohjois-karjalassa helkkaristi lunta reipas puoltoista viikkoa takaperin, niin siinä ei paljoa alamäkiin jarruteltu jos ylämäki oli tiedossa. Tasaisellakin jäi sutimaan jos vauhti hiljeni. Onneksi kyseisenä yönä hlö-autoilijat omalla kohdallani tajusivat antaa tietä, koska ymmärsivät että ensinnäkin iso auto edessä tietää hyvin aurattuja uria, ja toisekseen sen edessä hidastelu saattaa vaarantaa liikenteen. Ymmärrän Tonin pointin liiankin hyvin.

   Lainaa

  31. Tulos: +70 (72 ääntä)
   No joku idea tuossakin tietty on, vähän karkeasti vaan sanottu. Itse ajan pienempää kuorma-autoa ja välillä hieman kauhistuttaa kun joku hyppää eteen ja luulee että kuorma-auto pysähtyy yhtä ripeästi kun skootteri, ei se nyt ihan kun autossa on 13 rullakkoa..Mutta järki käteen kaikilla osapuolilla, niin hyvin menee:))

   Lainaa

  32. Tulos: -73 (113 ääntä)
   Rekkalesbot on rumia

   Lainaa

  33. Tulos: +90 (142 ääntä)
   Itse olen ymmärtänyt että rekoilla on todella lyhyt pysähtymismatka. Vai miksi muuten ne ajaa aina ihan takapuskurissa kiinni?

   Lainaa

  34. Tulos: -14 (26 ääntä)
   Wanha. https://www.facebook.com/permalink.php?id=319939553611&story_fbid=10151207274373612

   Lainaa

  35. Tulos: -34 (54 ääntä)
   tästäkin kaikki selviäisivät paljon helpommalla jos koko suomi muuttaisi pieniin kaupunkikerrostaloasuntoihin asutuskeskuksiin niin ei suomen tarvitsisi tuhlata polttoainetta periferia-alueiden autokuljetuksiin. Asutuskeskusten väliset matkat tehtäisiin sähköjunilla.

   Lainaa

  36. Tulos: +11 (21 ääntä)
   miinaharava: Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan – jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.
   Rekat ja ajoneuvoyhdistelmät ajavat max. 80 km/h Pointtina ehkä ei ollut ökyily eikä turha suunsoitto, vaan tällasiin omaan napaansa tuijottelevia autoilijoita tapaa aika usein ja ihan henkilöautollakin liikkuessa. Eivät hirveästi katsele ja havainnoi ympäristöä, vaan ajelevat kuten ovat tottuneet/haluavat.

   Lainaa

  37. Tulos: +7 (11 ääntä)
   miinaharava: Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan – jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.
   80km/h*

   Lainaa

  38. Tulos: -27 (47 ääntä)
   Liikenteessä heikommat/pienemmät väistää ja sillä selvä.

   Lainaa

  39. Tulos: +38 (76 ääntä)
   Nyymi: Itse olen ymmärtänyt että rekoilla on todella lyhyt pysähtymismatka. Vai miksi muuten ne ajaa aina ihan takapuskurissa kiinni?
   Aivan! 80 km/h ja ammattikuskit my ass, suoralla ne vetää lähemmäs satasta ja persiissä kiinni.

   Lainaa

  40. duppaduuliks 31.10.2013 12:37
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   anonyymi: Tässä ei nyt ihmiset taida tajuta, että kun ajetaan isolla kalustolla niin ei yksinkertasesti voida jäädä mihinkään ylämäkeen odottelemaan vaan on pakko yrittää päästä eteenpäin. Aina ei rekkakaan jaksa vetää sitä ylämäkeä jos joutuu ihan nollavauhdista alottamaan. Säännöt tietenkin liikenteessä pitää olla samat mut vähän voi miettiäkkin.
   Kait ne rekkakuskitkin tietää mitä on ennakoiva ajotapa? Joku (todnäk itänaapurin)ammattikuski ei tiennyt kun piti persiissä ajaa talviliukkailla, vaikka kuinka olisin halunnutkin, en voinut mihinkään väistää tilaa antamaan kun oli melkoset lumivallit tien reunoissa, esim. harvat bussipysäkitkin jääneet auraamatta ja kyseessä kapea, mutkainen maalaistie.

   Lainaa

  41. Tulos: +10 (36 ääntä)
   tero: Rekkalesbot on rumia
   Oletko koskaan nähnyt yhtäkään?

   Lainaa

  42. Tulos: -15 (101 ääntä)
   dana: Aivan! 80 km/h ja ammattikuskit my ass, suoralla ne vetää lähemmäs satasta ja persiissä kiinni.
   Nämä autot on rajoitettu kulkemaan 87-90km/h. Jos sua hiillostetaan niin se tarkoittaa että olet tien tukkona ja ajat liian hiljaa. Henkilöautojen mittarit eivät pidä läheskään aina paikkaansa vaan voi näyttää jopa 10 liikaa. Se on juuri toinen suuri punainen vaate ainakin mulle kun ajetaan 80alueella 70. Jos pelottaa niin ottakaa taksi tai bussi.

   Lainaa

  43. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Mietin ihan samaa.. Missä tilanteessa kukaan pysäyttää pikkuautoaan ylämäkeen, jos ei ole pakko? Kuten liikennevalot tai muu risteys, missä pikkuautolla väistämisvelvollisuus. Vai pitääkö pikkuauton huomata, että takana on iso rekka, joten koska on mäkilähtö ja huono keli, niin sit pitää hengen uhalla mennä sinne päätielle? Eli joko rekka jyrää yli takaa tai silmät kii, sormet ristiin ja rukoillen liikenteen sekaan ettei just silloin tuu autoja? Ja maantiellä tuskin tätä tapahtuu? Ei se pikkuautokaan rullaile ylämäkeen tasasta satasta vaan vauhti hiljenee. Tietty helpommin kaasua painamalla nousee, mutta enpä ite kehtaisi vitostiellä pysäyttää satasen vauhtia ylämäkeen "ihan vain kiusaksi". Ton eteenajamisen ymmärrän täysin. Idiootit leikkii hengellään ja luonto karsii.
   CC: Mikä on tämä tilanne, jossa henkilöauton kuljettaja jää ylämäkeen “pitämään autokoulua rekkakuskeille”? Siis pysähtyykö se ihminen muuten vaan (kiusallaan?) ylämäkeen pakottaen takana ajavan rekan pysähtymään vai mitä ihmettä siinä tapahtuu? En ymmärrä.

   Lainaa

  44. Tulos: +21 (43 ääntä)
   Mä ajan auton mittarin mukaan 90km/h ja silti rekka todella lähellä puskuria..
   jauzaa: Nämä autot on rajoitettu kulkemaan 87-90km/h. Jos sua hiillostetaan niin se tarkoittaa että olet tien tukkona ja ajat liian hiljaa. Henkilöautojen mittarit eivät pidä läheskään aina paikkaansa vaan voi näyttää jopa 10 liikaa. Se on juuri toinen suuri punainen vaate ainakin mulle kun ajetaan 80alueella 70. Jos pelottaa niin ottakaa taksi tai bussi.

   Lainaa

  45. Tulos: -29 (81 ääntä)
   miinaharava: Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan – jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.
   Rekkojen ajoneuvokohtainen rajoitus on 80 km/h. Silti niiden rajoittimet on säädetty lukemaan 90 km/h, ellei sitten 120 km/h. Tämä on laitonta, järjetöntä ja idioottimaista, aivan kuten kyseinen rekkamies itsekin. Tilannenopeus ja turvaväli ym. tilpehööri otsikon "Tieliikennelaki" alapuolella finlex.fi:ssä koskee myös ja erityisesti niitä, jotka teillä työkseen ja muka ammattimaisesti liikkuvat. Koskee se muitakin, mutta väitän, että rekkamiesten ja muiden ammattikuskien äo:t ovat huomattavasti alhaisemmat kuin väestöllä keskimäärin ja asenne sitä myöten täysin soveltumaton liikenteen harjoittamiseen kolmipyörää raskaammalla kalustolla.

   Lainaa

  46. Satunnainen 31.10.2013 14:13
   Tulos: +26 (58 ääntä)
   Ihan ymmärrettävää tilitystä Tonilta. Kommenttiosion alkupäätä lueskellessa törmää kyllä selkeästi näihin ihmisiin, joita Toni manaa liikenteessä...

   Lainaa

  47. Tulos: -41 (121 ääntä)
   Huoh.. rekalla ei ole atuajo-oikeutta kaikkiin muihin nähden. Pitäisikö kaikkien muiden olla noudattamatta liikennesääntöjä, että hänen majesteettinsa pääsee ensin? Ymmärtäisin, jos ajaisi ratikkaa tai veturia tai jotain muuta, jolla on aina etuajo-oikeus. Taitaa olla rekkakuski vähän väärä ammatti?

   Lainaa

  48. Tulos: +18 (98 ääntä)
   Hauskaahan tässä on se, että rekkakuskit sekä muut valittavat, miten rekalla ei ole sitten tarpeeksi pitoa esimerkiksi ylämäessä, jos siihen pysähdytään. Perusteena on tarjottu vaikkapa sitä, ettei rekalla ole talvirengaspakkoa Suomessa, joten siksi on kesärenkaat alla. Eli henkilöautoilijoiden pitää joustaa omista säännöistään, koska rekassa on kesärenkaat alla ja valitetaan kun ei ole pitoa? Vain siksi, koska ei ole pakko laittaa talvirenkaita alle? Valitettavasti näiden seikkojen valossa tuo vaikuttaa enemmänkin raskaan liikenteen asennevammaisuudelta säästöjen nimissä eikä miltään järkevältä valitukselta.

   Lainaa

  49. Tulos: +15 (21 ääntä)
   miinaharava: Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan – jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.
   Joo, mutta ei se rekka pääse sitä loskaista tai jäistä mäkeä ylös jos vauhti ei ole riittäväst

   Lainaa

  50. henkkaristi 31.10.2013 15:10
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Mitä ihmettä tämä täällä tekee, täähän on vanha kiertoviesti jo parinvuoden takaa

   Lainaa

  51. Tulos: +30 (44 ääntä)
   Live: Rekkojen ajoneuvokohtainen rajoitus on 80 km/h. Silti niiden rajoittimet on säädetty lukemaan 90 km/h, ellei sitten 120 km/h. Tämä on laitonta, järjetöntä ja idioottimaista, aivan kuten kyseinen rekkamies itsekin. Tilannenopeus ja turvaväli ym. tilpehööri otsikon “Tieliikennelaki” alapuolella finlex.fi:ssä koskee myös ja erityisesti niitä, jotka teillä työkseen ja muka ammattimaisesti liikkuvat. Koskee se muitakin, mutta väitän, että rekkamiesten ja muiden ammattikuskien äo:t ovat huomattavasti alhaisemmat kuin väestöllä keskimäärin ja asenne sitä myöten täysin soveltumaton liikenteen harjoittamiseen kolmipyörää raskaammalla kalustolla.
   Herää spede! Ei ole laitonta rajoittaa rekkoja kulkemaan 90 km/h. Se on turva tekijä. Itse et selvästikkään tiedä ison auton ajamisesta mitään. Kun ajaa lumisella ja jäisellä tiellä rekoille sallittua 80 km/h, vaikka rajoitus on 100km/h, ja rekka perä tai vaunu lähtee luistamaan jostain kuskistakin riippumattomasta syystä, ainut tapa saada kalusto suoristettua on painaa kaasua, jolloin rekka ja perävaunu suoristuvat. Näin tehdessä estetään kaluston luisuminen vastaan tulijoiden kaistalle tai ojaan ja säästytään kuolonuhreilta. Mutta kuitenkin valitettavasti jotkut kuskit ajavat koko ajan kaasupohjassa 90km/h tai enemmän.

   Lainaa

  52. Tulos: +85 (105 ääntä)
   "Eikö näitä ajokoulussa opeteta?" No ei opeteta. En ole koskaan tullut ajatelleeksi ettei rekka pääsisi ylämäestä lähtemään, koska sen enempää koulussa kuin inssissäkään ei mainittu rekkoja puolella sanalla. Eikä kukaan rekkamies ole tullut kyytiäkään tarjoamaan. Joten jos itselläni olisi etuajo-oikeus niin kyllä menen, varsinkin kun jengi joka on *minun* takanani eikä rekan takana soittaa torveaan (paitsi nyt sitten ehkä en mene jos kerran rekat aikovat ajaa päälle). Ja mitä tähän kokemattomat kuskit pois tieltä meuhkaukseen tulee, ei kaikkea autokoulussa opeteta -niin miten hitossa kenestäkään koskaan tulee kokenut kuski jos kokemattomat kuskit eivät saa ajaa? Joko rekat pitää säätää sellaisiksi että ne voivat noudattaa normiliikennesääntöjä, niiden välttelyä (rekkojen, ei liikennesääntöjen) tulee teroittaa autokoulussa, tai raskaat kuljetukset pitää saada takaisin raiteille. Ei voi olla niin että pitkin teitä vetää raskaita ajoneuvoja joiden kyvyttömyydestä noudattaa liikennesääntöjä tietävät vain niiden kuskit.

   Lainaa

  53. Tulos: -15 (29 ääntä)
   CC: Mikä on tämä tilanne, jossa henkilöauton kuljettaja jää ylämäkeen “pitämään autokoulua rekkakuskeille”? Siis pysähtyykö se ihminen muuten vaan (kiusallaan?) ylämäkeen pakottaen takana ajavan rekan pysähtymään vai mitä ihmettä siinä tapahtuu? En ymmärrä.
   Vois tarkottaa vaikka sitä että siitä et jättää helvettiin ne opit mitä etuajo-oikeuksista autokoulussa kerrottiin jos ymmärtää sen tilanteen että rekka ei oikeen vois pysähtyy siin ylämäes eikä et alottaa motkottaa siel ratin takana et: " mä tuun täält oikeelta eikä mulla oo kolmioo ni jää sä siihen mäkeen sen paskas kaa mä saan tulla eka".

   Lainaa

  54. Tulos: +54 (60 ääntä)
   Joo, kyllä tämän purkautumisen ymmärrän. Mutta että voi ottaa päästä liukkaalla kelillä rekallaan aivan auton takapuskuriin tuleva machoilija. Mitä kettua? Kyllä sillä pesupallollani varmasti alle jäisin, jos joutuisin äkkijarrutuksen tekemään ja se rekka tulla pläjäyttäisi päälle, koskee se turvaväli vissiin rekkojakin, vaikka mittarissa olisi 90.

   Lainaa

  55. Paineilmajarrut 31.10.2013 17:05
   Tulos: +5 (19 ääntä)
   maalla: Huomaa, että suurin osa täällä ei ole koskaan itse ollut raskaan ajoneuvon kyydissä puhumattakaan, että olisi ajanut sellaista. Pari faktaa: 1) Jos rekka talviliukkailla pysähtyy ylämäkeen, ei se siitä pääse eteenpäin, koska pito ei riitä. Rekan akseleista todennäköisesti vain yksi on vetävä (=voima välittyy tälle akselille) ja siinäkin kesärenkaat (Suomessa ei ole rekoilla talvirengaispakkoa, paitsi räjähdekuljetuksissa). Se pakoillaan oleva rekka tukkii koko kaisten liikenteen, joten joutasvuutta. 2) Rekka ei pysähdy ihan massasta ja jarruviiveestä johtuen niin nopesti kuin henkilöauto (jarruviive=rekan jarrut toimivat paineilmalla ja kestää noin sekunnin, että paineilma virtaa jarruihin ja lalkaa jarrutus) 3) Täysperävaunuyhdistelmä “linkkuuntuu” helpohkosti äkkijärrutuksissa, joten se ei siksikään ole viivasta. JOTEN MALTTIA JA JOUSTAVUUTTA KAIKILLE OSAPUOLILLE LIIKENTEESEEN. MENNÄÄN TURVALLISESTI PERILLE.
   Muuten hyvä mutta kuorma-auton paineilmajarruthan ei toimi sillä paineilmalla noin, vaan jarrua painettaessa vapauttaa paineilmaa jarrusylinteristä. Siellä on raskas jousi joka palaa alkuasentoonsa siinä vaiheessa painaen jarrua. Paineilma siis pitää jousen pohjassa jolloin jousi ei paina jarrua, eikä niin, että paineilmalla jarrutetaan. Tämä siksi, että mikäli sattuisi käymään sellainen tilanne, että vaikkapa jarruputki halkeaisi tai muusta syystä äkillisesti paineet katoaisivat, kuorma-autosta EI katoaisi silloin jarrutkin siinä sivussa, vaan silloin paineen hävitessä jousi vapautuu ja jarrut lyövät kiinni. Mieti sitä riskiä, mikä syntyy kun parinkymmenen tonnin painoinen rekka menettää jarrunsa, jos ne toimisivat paineilmalla kuvaamallasi tavalla.

   Lainaa

  56. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Nyymi: Itse olen ymmärtänyt että rekoilla on todella lyhyt pysähtymismatka. Vai miksi muuten ne ajaa aina ihan takapuskurissa kiinni?
   Joo linja-autoilla tuntuu olevan kans, kerran oli vähän sellanen olo että mitähän tästä tulee kun bussi ajo ihan perseessä kiinni ja olin kääntymässä oikealle... Laitoin vilkun tosi ajoissa päälle, mutta silti bussi joutu ajaa väärää kaistaa mun ohi kun hidastin, onneks ei tullu vastaan ketään (ja onneks en ollu kääntymässä vasemmalle)

   Lainaa

  57. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Live: Rekkojen ajoneuvokohtainen rajoitus on 80 km/h. Silti niiden rajoittimet on säädetty lukemaan 90 km/h, ellei sitten 120 km/h. Tämä on laitonta, järjetöntä ja idioottimaista, aivan kuten kyseinen rekkamies itsekin. Tilannenopeus ja turvaväli ym. tilpehööri otsikon “Tieliikennelaki” alapuolella finlex.fi:ssä koskee myös ja erityisesti niitä, jotka teillä työkseen ja muka ammattimaisesti liikkuvat. Koskee se muitakin, mutta väitän, että rekkamiesten ja muiden ammattikuskien äo:t ovat huomattavasti alhaisemmat kuin väestöllä keskimäärin ja asenne sitä myöten täysin soveltumaton liikenteen harjoittamiseen kolmipyörää raskaammalla kalustolla.
   Ensimmäiseen osioon vastaus: Raskaiden ajoneuvojen rajoittimet saavat lain mukaan olla rajoitettu 89km/h, ei yhtään yli. Ja samaten raskaiden ajoneuvojen nopeusmittarit normaalisti näyttävät pieleen KORKEINTAAN 2km/h jos sitäkään, oma työvälineeni virhenäyttämä on 80 vauhdissa 1. Nopeudenrajoitin pitää olla tarkastettu ja sen koneisto sinetöity hyväksytysti katsastuksessa, muuten menee uusiksi. Eli raskas ajoneuvo menee yli tuon 89km/h vain alamäkeen. Turvavälistä olen kanssasi samaa mieltä, mutta seuraapa huviksesi jos isommilla teillä ajelet, miten henkilöautoilijatkin käyttäytyvät. Motarilla mennään nokke edellä ajavassa lähes kiinni vaikka vauhtia on 120km/h tai yli. Kehillä kun itse ajelen ja pyrin turvavälin pitämään, on siinä nokkani edessä hetikohta muutama henkilöauto ja joudun taas hiljentämään saadakseni turvavälin uudelleen, joka taas hidastaa takanatulevia ja hups, taas on nokan eteen ilmaantunut uusi henkilöauto. Jos itse saan päättää on edessäni kunnolla tilaa ja siihen pitäisi jokeisen meistä pyrkiä välittämättä ajoneuvon koosta. En puolustele näitä perässäroikkujia mutta prosentuaalisesti heitä on enemmän henkilöautojen ratin takana. Eihän muuten tapahtuisi näitä muutaman auton ketjukolareitakaan ruuhka-aikoina, jos KAIKKI pitäisivät turvavälin.

   Lainaa

  58. Tulos: +57 (71 ääntä)
   Ensinnäkään en ymmärrä miks tää on joku feissarimoka kun on vanha kiertoviesti, toiseksi melkosia kommentteja osalla (nyt selkeesti tiedetään mistä puhutaan... -.-) ja kolmanneksi järjen käyttö on sallittua niin meillä rekkakuskeilla että niillä henkilöautoilijoilla. Pari faktaa: 1: suurin osa kuskeista varmaan haluaisi ne talvirenkaat rekkaansa mutta koska rengas maksaa n. 800e/kpl, on se niin suuri kustannuserä työnantajalle että jäävät hommaamatta sanoo kuski siihen mitä tahansa. Ala kun ei muutenkaan ole mikään kultakaivos. 2. Jos auto painaa 60 000kg, se ei pysähdy yhtä nopeasti kuin se 1500kg henkilöauto, eikä myöskään kiihdy... Että ymmärrystä muilta tienkäyttäjiltä näitä isompia kohtaan. 3. On totta että autokoulussa voitaisiin puhua enemmän rekoista ja miten niiden kanssa kannattaisi toimia, toki liikennesääntöjen puitteissa mutta hei, järki käteen. 4. Millä perusteella joku väitti rekkakuskien aö:n olevan muita pienempi? Mielelläni teen testin ko. henkilön kanssa... 5. Muistakaa ihmiset, niitä mulkkuja kuskeja on meidänkin joukossa jotka sitten pilaavat kaikkien maineen omalla typeryydellään mutta ei me kaikki olla sellaisia "isot ensin'" asenteella varustettuja idiootteja.. Ps. oon nainen, rekkakuski ja en ole lesbo...

   Lainaa

  59. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Ymmärrän tuon avautumisen pointin, kyllä joustavuutta pitää löytyä raskaan liikenteen suhteen, kuten kaiken muunkin liikenteen suhteen. Jos esim. vastaantulija lähtee ohittamaan toista autoa liian lähellä itseä, niin kyllä kai kaikki mielellään hiljentävät vauhtia ja väistävät pientareelle, vaikka vastaantulija olisi miten väärässä tahansa. Ja hyvät raskaan ajoneuvon kuljettajat: älkää jooko tulko roikkumaan perseeseen kiinni, etenkin kun ajan rajoitusten mukaan (kyllä, olen tarkistanut, että nopeusmittarini näyttää oikein), kyllä mie annan tietä mahdollisuuksien mukaan, jotta pääsette ohittamaan, jos haluatte ajaa lievää ylinopeutta!

   Lainaa

  60. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Ihan hyviä pointteja Tonilta talven osalta, vaan kesä onkin sitten ihan eri asia. Sain kesällä ajokortin, ja eihän sitä uutena kuskina uskalla ajaa kuin juuri sen rajoituksen mukaan. Ja se vauhti katsotaan sieltä auton nopeusmittarista. Ei mistään hienosta gps-laitteesta. Kyllähän se auto silloin käytännössä kulkee muutaman kilometrin nopeusrajoitusta hitaammin. Ja silloinhan nämä rekkamiehet ovat raskaine hitaasti jarruttavineen ja paljon tuhoa tekevine kalustoineen ihan takapuskurissa kiinni hiillostamassa, että aja nyt vähän nopeampaa, kun minulla on kiire viedä nämä tomaatit sinne kauppaan. Että on sitä kummallakin puolella niitä kusipäitä, joilla on asenteessa parannettavaa.

   Lainaa

  61. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Useat rekkakuskit joutuvat ajamaan 90km/h niin paljon kuin mahdollista, sillä yleensä aikataulut eivät salli pienenpää nopeutta, vaikka se laitonta olisikin. TODELLA monien firmojen aikataulut tehdään älyttömän tiukoiksi. Itse ajoin aikoinaan runkolinjaa väliä Vantaa - Vaasa - Vantaa ja yhtä reittiä ajoi kolme kuljettajaa, koska aikataulut eivät sallineet taukoja ja jokaisen oli käytännössä pakko ajaa rajoitinta vasten käytännössä kokoajan, muuten aikataulut kusivat, lentokoneet tai muut jatkoyhteydet myöhästelivät ym. paskaa. Kyllähän kuljettaja toki voisi kieltäytyäkkin moisesta työstä, mutta pahimmassa tapauksessa se voi tarkoittaa, ettei sitä työtä enää kohta olekaan

   Lainaa

  62. Tulos: +13 (23 ääntä)
   perperi: Joo ei voi ajatella noin, vaikka kätevää olisikin kiertää liikennesääntöjä tomaattien pelastamiseksi ei se silti tarkoita sitä, että muiden päältä ajetaan yli.
   Tää kaveri ei vissiin tajunnu sitä , että vaikka sitä jarrua kuinka painaisi se rekka ei vain pysähdy. Siinä on hiukan enemmän painoa kuin jossain puntossa.

   Lainaa

  63. Tulos: +5 (17 ääntä)
   Henkilöautoilijat on aikalailla minä minä-ajattelijoita, oli se toinen liikenteessa olija sitten rekka tai mopo, harvemmin ne edes pysähtyy päästämään kävelijät tien yli suojatiellä, ellei ole liikennevaloja. Mutta mitä opetetaan autokoulussa henkilöautoa ajavalle näistä asioista? Mulle opetettiin rekoista, vaikka olin ajamassa mopokorttia (oli muuten ihan hyvästä).

   Lainaa

  64. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Partaaa: Hauskaahan tässä on se, että rekkakuskit sekä muut valittavat, miten rekalla ei ole sitten tarpeeksi pitoa esimerkiksi ylämäessä, jos siihen pysähdytään. Perusteena on tarjottu vaikkapa sitä, ettei rekalla ole talvirengaspakkoa Suomessa, joten siksi on kesärenkaat alla. Kuuleppas kaveri. Rekoissa ei saa käyttää nastarenkaita koska tiessä on sen jälkeen sellaiset urat että se sun puntos on pohjasta kiinni joka ikisellä tiellä. Eli henkilöautoilijoiden pitää joustaa omista säännöistään, koska rekassa on kesärenkaat alla ja valitetaan kun ei ole pitoa? Vain siksi, koska ei ole pakko laittaa talvirenkaita alle? Valitettavasti näiden seikkojen valossa tuo vaikuttaa enemmänkin raskaan liikenteen asennevammaisuudelta säästöjen nimissä eikä miltään järkevältä valitukselta.
   perperi: Joo ei voi ajatella noin, vaikka kätevää olisikin kiertää liikennesääntöjä tomaattien pelastamiseksi ei se silti tarkoita sitä, että muiden päältä ajetaan yli.
   Tää kaveri ei vissiin tajunnu sitä , että vaikka sitä jarrua kuinka painaisi se rekka ei vain pysähdy. Siinä on hiukan enemmän painoa kuin jossain puntossa.

   Lainaa

  65. Taparikollinen 31.10.2013 19:47
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Korjaan parissa kohtaa esiintynyttä väitettä, ettei Suomessa olisi rekoilla "talvirengaspakkoa". Raskaan kaluston renkaat ovat 99% M+S renkaita eli ns. nastattomia talvirenkaita ympäri vuoden ja vetävät akselit varustettu karheammalla kuviolla. Nastapakkoa ei tosiaan raskaallakalustolla ole pois lukien muutamat ADR ja erikoiskuljetusmuodot. Lisäksi nämä teidemme "tappajat" on säädetty maksimi nopeudelle 89 km/h jolloin mittarivirhe tosiaan on tuo 1-2 km/h, toisin kuin pienemmissä autoissa joissa tavataan jopa 11-12 km/h heittoja. Itse pidän matkavauhtina 84-85 km/h ja olen huomannut että se on yleisin vauhti muillakin ammattiautoilijoilla. Yleisellä tasolla ihmettelen kovasti, miksi henkilöauton kuljettaja ei voisi ohitustilanteessa hidastaa riittävästi vauhtiaan jotta rekka pääsee säädyllisesti ohitse ja kaikilla on hyvä mieli, rekkakuskilla on useimmiten aikataulunsa ja ajaa juuri sitä vauhtia kuin kyseinen säätila antaa myöden. Sujuva liikennekäyttäytyminen edellyttää luonnollisesti molemmilta osapuolilta joustoa, ja omakohtaisesti tiedän että ammattikuljettajilta sitä löytyy jos ja kun ne hitaammin ajavat kanssa autoilijat myös osoittaisivat sen pyyteettömästi. Itse kunnioitan myös pikkuautoja, ja osoitan ohitusaikeeni aina etukäteen. Tosin tuolloin myös odotan saavani vastalahjaksi fiksua käyttäytymistä ja apua ohitustilanteeseen. Aina näin ei valitettavasti ole käynyt, mutta uskoisin että kyseiset ohitettavat muistavat ne tilanteet kyllä lopun ikäänsä. :)

   Lainaa

  66. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Partaaa: Hauskaahan tässä on se, että rekkakuskit sekä muut valittavat, miten rekalla ei ole sitten tarpeeksi pitoa esimerkiksi ylämäessä, jos siihen pysähdytään. Perusteena on tarjottu vaikkapa sitä, ettei rekalla ole talvirengaspakkoa Suomessa, joten siksi on kesärenkaat alla. Eli henkilöautoilijoiden pitää joustaa omista säännöistään, koska rekassa on kesärenkaat alla ja valitetaan kun ei ole pitoa? Vain siksi, koska ei ole pakko laittaa talvirenkaita alle? Valitettavasti näiden seikkojen valossa tuo vaikuttaa enemmänkin raskaan liikenteen asennevammaisuudelta säästöjen nimissä eikä miltään järkevältä valitukselta.
   Missähän kunnossa meidän mahtavat maantiet mahtaa olla tälläkin hetkellä? ja mitenhän niille mahtaisi käydä kun laitettaisiin "rekkoihin" nastat vaikka vain vetäviin pyöriin? siinä missä kartanovolvoissa sun muissa se akseli-massa on noin 750kg edessä ja 450 kg takana. eihän meillä rekoissa ole kun kunnon kuorma päällä vaivaset 11-12 tonnia. sitten taas kuunneltaisiin kuinka rekat tuhoavat suomen tiet! tälläkin hetkellä huvittaa kuunnella kuinka rekat kuluttavat suomen tieverkostoa ja silti jostain kumman syystä se työauto ei vaan mahdu niihin uriin! joskus olisi tosiaan hauskaa nähdä kun ammattikuljettajat jäisivät viikoksi pois töistä. mahtaisi näillä "minä minä minä" autoilijoillakin tulla ikävä kun kaikki tavarat jäisivät tehtaille/jalostamoille!

   Lainaa

  67. Taparikollinen 31.10.2013 21:03
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Korjaan parissa kohtaa esiintynyttä väitettä, ettei Suomessa olisi rekoilla “talvirengaspakkoa”. Raskaan kaluston renkaat ovat 99% M+S renkaita eli ns. nastattomia talvirenkaita ympäri vuoden ja vetävät akselit varustettu karheammalla kuviolla. Nastapakkoa ei tosiaan raskaallakalustolla ole pois lukien muutamat ADR ja erikoiskuljetusmuodot. Lisäksi nämä teidemme “tappajat” on säädetty maksimi nopeudelle 89 km/h jolloin mittarivirhe tosiaan on tuo 1-2 km/h, toisin kuin pienemmissä autoissa joissa tavataan jopa 11-12 km/h heittoja. Itse pidän matkavauhtina 84-85 km/h ja olen huomannut että se on yleisin vauhti muillakin ammattiautoilijoilla. Yleisellä tasolla ihmettelen kovasti, miksi henkilöauton kuljettaja ei voisi ohitustilanteessa hidastaa riittävästi vauhtiaan jotta rekka pääsee säädyllisesti ohitse ja kaikilla on hyvä mieli, rekkakuskilla on useimmiten aikataulunsa ja ajaa juuri sitä vauhtia kuin kyseinen säätila antaa myöden. Sujuva liikennekäyttäytyminen edellyttää luonnollisesti molemmilta osapuolilta joustoa, ja omakohtaisesti tiedän että ammattikuljettajilta sitä löytyy jos ja kun ne hitaammin ajavat kanssa autoilijat myös osoittaisivat sen pyyteettömästi. Itse kunnioitan myös pikkuautoja, ja osoitan ohitusaikeeni aina etukäteen. Tosin tuolloin myös odotan saavani vastalahjaksi fiksua käyttäytymistä ja apua ohitustilanteeseen. Aina näin ei valitettavasti ole käynyt, mutta uskoisin että kyseiset ohitettavat muistavat ne tilanteet kyllä lopun ikäänsä. :)

   Lainaa

  68. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Partaaa: Hauskaahan tässä on se, että rekkakuskit sekä muut valittavat, miten rekalla ei ole sitten tarpeeksi pitoa esimerkiksi ylämäessä, jos siihen pysähdytään. Perusteena on tarjottu vaikkapa sitä, ettei rekalla ole talvirengaspakkoa Suomessa, joten siksi on kesärenkaat alla. Eli henkilöautoilijoiden pitää joustaa omista säännöistään, koska rekassa on kesärenkaat alla ja valitetaan kun ei ole pitoa? Vain siksi, koska ei ole pakko laittaa talvirenkaita alle? Valitettavasti näiden seikkojen valossa tuo vaikuttaa enemmänkin raskaan liikenteen asennevammaisuudelta säästöjen nimissä eikä miltään järkevältä valitukselta.
   Hei sinä "Partaaa"! Koska sinulta puuttuu maalaisjärki ja ilmeisesti kaikki muukaan ei ole kohdillaan, niin on pakko vähän selventää. Kaikkiin rekkoihin (paitsi usein niihin, joissa on venäläiset tai virolaiset rekkarit, sekä tietenkään unohtamatta näitä muutenkin laittomasti touhuavia firmoja) vaihdetaan talveksi ns. talvirenkaat. Kuvio ja rengas muutenkin on suunniteltu talvea varten, mutta sen ominaisuudet eivät kuitenkaan vastaa samaa, kuin henkilöautossa olisi nastarenkaat. Parempi se silti on kuin kesällä käytettävät. Ja miksi sitten ei rekoissa käytetä nastarenkaita? Johtuisiko siitä, että noilla kuormapainoilla ne nastat lentelisivät jo ensimmäisessä reissussa ympäri maita ja mantuja tai sitten painuisivat sisälle renkaaseen. Eli ts. kunnon rekoissa nastarenkaiden käyttö järjenköyhää ja hyödytöntä. Ja mietippäs sitä, että mihin kuntoon tiet menisivät, jos 40-60tn painavat rekat vetelisivät nastavirityksillä. Toivottavasti siis ymmärrät, että ajattelumallisi on täysin toimimaton ja todistaa sen, että sinulla olisi vielä paljon opittavaa liikenteestä.

   Lainaa

  69. Tulos: -35 (49 ääntä)
   Sannni: “Eikö näitä ajokoulussa opeteta?” No ei opeteta. En ole koskaan tullut ajatelleeksi ettei rekka pääsisi ylämäestä lähtemään, koska sen enempää koulussa kuin inssissäkään ei mainittu rekkoja puolella sanalla. Eikä kukaan rekkamies ole tullut kyytiäkään tarjoamaan. Joten jos itselläni olisi etuajo-oikeus niin kyllä menen, varsinkin kun jengi joka on *minun* takanani eikä rekan takana soittaa torveaan (paitsi nyt sitten ehkä en mene jos kerran rekat aikovat ajaa päälle). Ja mitä tähän kokemattomat kuskit pois tieltä meuhkaukseen tulee, ei kaikkea autokoulussa opeteta -niin miten hitossa kenestäkään koskaan tulee kokenut kuski jos kokemattomat kuskit eivät saa ajaa? Joko rekat pitää säätää sellaisiksi että ne voivat noudattaa normiliikennesääntöjä, niiden välttelyä (rekkojen, ei liikennesääntöjen) tulee teroittaa autokoulussa, tai raskaat kuljetukset pitää saada takaisin raiteille. Ei voi olla niin että pitkin teitä vetää raskaita ajoneuvoja joiden kyvyttömyydestä noudattaa liikennesääntöjä tietävät vain niiden kuskit.
   Veikkaan että on kyllä kerrottu, mutta sinua ei ole kiinnostanut tai et ole itsekeskeisyydeltäsi ehtinyt kuunnella. Ehkä on ollut liian kiire korjailemaan meikkiä.. Ehkä sinulla olisi hyviä ajatuksia miten sinunkin ruokiasi, vaatteitasi ja mukavuustuotteitasi kuljettavat ajoneuvot "säädetään" niin että niiden ominaisuudet vastaavat micraasi! (Useiden ajoneuvovalmistajien suunnittelijat kyllä tekevät työtä sen hyväksi koko ajan mutta fysiikan lakeja eivät ole vielä pystyneet kokonaan kumoamaan.)

   Lainaa

  70. Tulos: -9 (23 ääntä)
   Nyymi: Itse olen ymmärtänyt että rekoilla on todella lyhyt pysähtymismatka. Vai miksi muuten ne ajaa aina ihan takapuskurissa kiinni?
   yleensä ne ajaa vain 80 km/h alueilla. mahdollisesti ottaa vaan kiinni aikaa minkä menettää 100 km/h alueilla. toinen syy taitaa olla, siinä että rekkakuski näkee sieltä kopistaan pitemmälle ja paremmin mitä henkilöautolla. Joten niillä on parempi mahdollisuus reagoida ympäristöön, tietenkään ne ei pysty varomaan jos edessä ajava päättää yhtäkkiä vaan kiusanteon takia äkkijarruttaa, mutta silloin kyllä syy on ihan se edessäajavan.

   Lainaa

  71. Antti Oulusta 31.10.2013 21:57
   Tulos: +24 (42 ääntä)
   ja niille rekkakuskeille lähtee terveiset täältä... Ajelinpa tässä Kemistä Ouluun (kyseinen väli on oikeasti suomen vaarallisimpia tieosuuksia!) yksi kaunis ilta kun nopeusrajoitukset olivat vaihtuneet jo talvikeleille. Ajelin lainkuuliaisesti kahdeksaakymppiä kun takaa hiissasi rekkakuski aivan kiinni takapuskuriin ja välkytteli valoja. Pitkän aikaa ajoi siinä liukkaalla kelillä todella vaarallisen lähellä, kunnes päätti lähteä ohi vaikka autoja oli tulossa vastaan, jolloin minä jouduin hänen ylinopeuden ja kiireensä takia jarruttamaan voimakkaasti. Että ette te rekkakuskitkaan ihan mitään syyttömiä pulmusia ole. Kyseinen teiden kauhu tuntekoon piston sydämessään ja omassatunnossaan joka tämän minulle teki.

   Lainaa

  72. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Niin mikä tässä se moka oli? Valoja nyt päälle hyvät ihmiset.

   Lainaa

  73. Antti Oulusta 31.10.2013 22:06
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Ei Tonin nopeus ole pelkästään omasta harkinnasta kiinni – rekkojen suurin sallittu nopeus on 80 km/h.
   No ei tunnu olevan ku ite ajoin 82km/h niin rekka painaa ohi että pölisee!

   Lainaa

  74. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Pakko todeta kommenteista miten tyhmää porukkaa suomi kantaa päällään :D

   Lainaa

  75. Tulos: -21 (27 ääntä)
   Massa muuten EI vaikuta jarrutusmatkaan fysiikan lakejen mukaan. Kun useampi on täällä jo väittänyt sellaista. Energiaperiaate sanoo: E(liike-energia)=W(jarrutustyö) 0,5mv^2=Fs 0,5mv^2=kmgs josta voidaan supistaa massat pois 0,5v^2=kgs s=0,5v^2/(kg) Missä, v=auton nopeus ennen jarrutusta k=renkaan ja tien välinen kitkakerroin g=putoamiskiihtyvyys Massa voi hyvin pienissä määrin vaikuttaa kitkakertoimeen k (renkaassa tapahtuu elastisia muutoksia sen joutuessa suuremman massa aiheuttaman paineen alle), mutta sen vaikutus on olematon ja katoaa muiden muuttujien, kuten reagointinopeuden ja jarrutusviiveen alle.

   Lainaa

  76. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Olenko mä ainut, joka ei tiedä yhtään mitään mistään autoslangista ja on sen takia nauranut viitisen minuuttia "pesupallolle"?

   Lainaa

  77. Tulos: +28 (36 ääntä)
   täällä porukka vaahtoaa että "älkää pysähtykö mäkeen rekan eteen" no oikeesti kuka pysähtyy mäkeen yleensäkään huvikseen? ja rekan eteen!?.. kai siinä joku syy on että siihe mäkee pysähdytään! eli vaikka se että eessä on joku este (hirvi, ihminen?) tai stop merkki, tai punanen liikennevalo, tai kolmio ja auto tulee... ..ni pitäiskö siitä sitte autolla vetää ratti tiukasti oikeaan ja nykässä se oma pesupallo ojaan että rekan ei vaan tarvi pysähtyy mäkee? tai ajaa ihmisen päältä.. vähä kolisee mennessä.. tai ajaa stop merkin tai punasten läpi niin että heilahtaa ja vaarantaa liikenne.. hei haloo.. ja seuraavaks joku varmaan saivartelee että maailmassa on ihmisiä jotka tahalleen pysähtyy mäkeen rekkojen eteen.. niin varmaan joo on.. -.-

   Lainaa

  78. Paska tuuri 31.10.2013 22:56
   Tulos: -4 (42 ääntä)
   Osaako herra rekkakuski kertoa miksi meillä on liikennesäännöt ? Minulle on opetettu että ne on siksi että ajaminen rekkojen seassa olisi turvallisempaa. Jos teidän rekka-autotyö tuo noin paljon tuskaa ja stressiä, miksette vaihda alaa ? Olen entinen ammattikuski c- kortillinen, ja vaihdoin alaa. Helppoa, ei tarvitse haukkua niitä jotka ajavat laillisesti ja pääsen nepparillani helposti ylös jäiset ylämäet ja rokki soi radiossa. Usein olen nähnyt rekkamiesten/rekkanaisten valitsevan hyvin erikoisia ajolinjoja. Kerran näin läheltäkin. Tuli rekka vastaan loivassa ja pitkässä kaarteessa ja jäisellä tiellä, keskellä ajorataa. Minulla oli tasan kaksi vaihtoehtoa, pitää ajolinjani jolloin Chevyni olisi todennäköisesti murskautunut rekan keulaan kuskin puolelta tai ajaa 80 km/h metsään. Suojeluvaistoni päätti kakkosvaihtoehtoon siirtymistä. Autoni romuttui pahoin mutta selvisin hengissä. Nyt voidaankin kysyä onko rekkakuskeilla rahastoa josta maksetaan teidän typerien ajolinjojen valintojen takia metsään väistäneiden autoilijoiden romuttuneet ajoneuvoit ? No ei, eihän se teidän syytä ole perkele että ajatte keskellä tietä "sehän on kelistä johtuvaa pakkoa". VITTU! Joka rekkakuski takaisin autokouluun! Olen oikein mielissäni kun suoritatte 5 vuoden välein edes jonkinlaista koulutusta että oppisitte kunnioittamaan tieliikennelakia ! Tuskin se mitään vaikuttaa täällä vaan maristaan kun joku ei osaa arvata pääsettekö mäkeä ylös vai ette. Minkä takia autoissanne roikkuu ketjuja ? Eikös rekkakoulussa ole kerrottu että jos ei oo pitoa, pitää laittaa ketjut. Vai ettekö osaa...? Siihenkin varmaan löytyy joku kurssi ja toivottavasti se on kallis kurssi ! Joten kalppikaas sinne rekkojenne koppeihin miettimään näitä purnauksianne...vittu että mua nyt hävettäs olla rekkakuski.

   Lainaa

  79. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Neppiina: Olenko mä ainut, joka ei tiedä yhtään mitään mistään autoslangista ja on sen takia nauranut viitisen minuuttia “pesupallolle”?
   antaisin ainakin 5 plussaa jos voisin :)

   Lainaa

  80. Paska tuuri 31.10.2013 22:59
   Tulos: +1 (31 ääntä)
   Osaako herra rekkakuski kertoa miksi meillä on liikennesäännöt ? Minulle on opetettu että ne on siksi että ajaminen rekkojen seassa olisi turvallisempaa. Jos teidän rekka-autotyö tuo noin paljon tuskaa ja stressiä, miksette vaihda alaa ? Olen entinen ammattikuski c- kortillinen, ja vaihdoin alaa. Helppoa, ei tarvitse haukkua niitä jotka ajavat laillisesti ja pääsen nepparillani helposti ylös jäiset ylämäet ja rokki soi radiossa. Usein olen nähnyt rekkamiesten/rekkanaisten valitsevan hyvin erikoisia ajolinjoja. Kerran näin läheltäkin. Tuli rekka vastaan loivassa ja pitkässä kaarteessa ja jäisellä tiellä, keskellä ajorataa. Minulla oli tasan kaksi vaihtoehtoa, pitää ajolinjani jolloin Chevyni olisi todennäköisesti murskautunut rekan keulaan kuskin puolelta tai ajaa 80 km/h metsään. Suojeluvaistoni päätti kakkosvaihtoehtoon siirtymistä. Autoni romuttui pahoin mutta selvisin hengissä. Nyt voidaankin kysyä onko rekkakuskeilla rahastoa josta maksetaan teidän typerien ajolinjojen valintojen takia metsään väistäneiden autoilijoiden romuttuneet ajoneuvoit ? No ei, eihän se teidän syytä ole perkele että ajatte keskellä tietä “sehän on kelistä johtuvaa pakkoa”. VITTU! Joka rekkakuski takaisin autokouluun! Olen oikein mielissäni kun suoritatte 5 vuoden välein edes jonkinlaista koulutusta että oppisitte kunnioittamaan tieliikennelakia ! Tuskin se mitään vaikuttaa täällä vaan maristaan kun joku ei osaa arvata pääsettekö mäkeä ylös vai ette. Minkä takia autoissanne roikkuu ketjuja ? Eikös rekkakoulussa ole kerrottu että jos ei oo pitoa, pitää laittaa ketjut. Vai ettekö osaa…? Siihenkin varmaan löytyy joku kurssi ja toivottavasti se on kallis kurssi ! Joten kalppikaas sinne rekkojenne koppeihin miettimään näitä purnauksianne…vittu että mua nyt hävettäs olla rekkakuski.

   Lainaa

  81. Tulos: +3 (7 ääntä)
   täähän on ikivanha kiertoviesti jo. ja kyllä, parikin kaveria ajaa raskaampaa kalustoa, nii johan noita vastaavia saa lukee päivittäin.

   Lainaa

  82. Tulos: +18 (18 ääntä)
   duppaduuliks: Kait ne rekkakuskitkin tietää mitä on ennakoiva ajotapa? Joku (todnäk itänaapurin)ammattikuski ei tiennyt kun piti persiissä ajaa talviliukkailla, vaikka kuinka olisin halunnutkin, en voinut mihinkään väistää tilaa antamaan kun oli melkoset lumivallit tien reunoissa, esim. harvat bussipysäkitkin jääneet auraamatta ja kyseessä kapea, mutkainen maalaistie.
   Itse vajaa parikymmentä vuotta "rekkaa" eli täysperäyhdistelmää ajaneena kiehahdan heti kun näen näitä puskurissa roikkujia. Oli sitten iso tai pieni auto. Vinkkinä tuohon tilanteeseen antaisin monet kerrat testatun ja hyväksi havaitun konstin. Hiljennä pikkuhiljaa vauhtia n.20-30 km/h alle sallitun nopeuden. Jos joudut tekemään äkkijarrutuksen esim. hirven tms. takia, niin ehtii se perässä roikkujakin vähän paremmin reagoimaan sekä hyvällä tuurilla ohittaa ja jos ei niin saatpahan siirrettyä omaa vitutustasi sinne taakse. Melkein aina on takana tuleva ymmärtänyt mistä kenkä puristaa kun muistaa näyttää vielä vilkulla ohitusmerkkiä välillä. (Tosin liukkaalla kelillä ei isolla autolla aina voi tuota tehdä jos ei halua hiekottaa mäkiä tai soitella hinuria paikalle) Ja jos edessä oleva ajaa reilusti alle sen mitä itse voisin ajaa, normaalisti 82-84 km/h, ( Ja kyllä, saan aina joskus rekkoja puskuriini roikkumaan, mitä en voi ymmärtää enkä hyväksyä ammattiautoilijalta) niin väläyttelen pitkiä aina linja-autopysäkin tai levähdyspaikan tullessa, niin aika pian se edellä olevakin ymmärtää mistä kiikastaa. Kun yhdistelmällä ei niin vaan lähdetäkkään ohittamaan kun ei ne oikein kiihdy mihinkään, ainakaan kuorma päällä.

   Lainaa

  83. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Niin ja se valojen väläyttely tapahtuu turvallisen matkan päästä.

   Lainaa

  84. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Suomessa nykyään uusimmissa rekoissa on rajoitukset 89km/h ja melko usein kuskit polkevat rajoitinta vasten, oli sitten mikä nopeusrajoitus tahansa voimassa. (Jossain saattaa olla vielä rekkoja joissa ei rajoittimia vielä ole) Ymmärrän hyvin tonin tuskan, mutta kyllä myös ammattikuskit osaavat törttöillä ja ajaa typerästi. Meissä kaikissa on vikaa, eikä voida syyttää pelkästään näitä pesupallojen omistajia, mutta ei myöskään pelkkiä ammattikuskeja, jos jotain tapahtuu. Eli katsokaa kaikki peiliin, niin jalankulkijat kuin myös pesupallokuskit, elkää hermostuko liikenteessä, kiitos! :)

   Lainaa

  85. Tulos: +5 (9 ääntä)
   anonyymi: Tässä ei nyt ihmiset taida tajuta, että kun ajetaan isolla kalustolla niin ei yksinkertasesti voida jäädä mihinkään ylämäkeen odottelemaan vaan on pakko yrittää päästä eteenpäin. Aina ei rekkakaan jaksa vetää sitä ylämäkeä jos joutuu ihan nollavauhdista alottamaan. Säännöt tietenkin liikenteessä pitää olla samat mut vähän voi miettiäkkin.
   Mua jotenkin ihmetytti, että mistä se rekkakuski tiesi, että tää pienempi auto aikoo jäädä jarruttelemaan siihen mäkeen. Siis koska sillä pikkuautolla oli etuajo-oikeus, ja rekkakuskilla tässä ei periaatteessa ollut tietoa siitä, että siinä tulis joku ongelma mäessä niin mitä ihmettä se lähtee ite ekana siihen mäkeen?

   Lainaa

  86. Tulos: 0 (24 ääntä)
   Ennen sanottiin rekkakuskeja maantien herrioiksi. Niille annettiin aina tietä ja kunnioitettiin liikenteessä. Ihmiset tiedosti, että heillä on kiire ja niitä tavallaan kunnioitettiin aivan eri tavalla kuin nykyään. Kumma juttu.

   Lainaa

  87. kesäisin raskassarjalainen 1.11.2013 4:14
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   Nimenomaan. Henkilöautoilijoiden pitää joustaa omista "säännöistään", jotta liikenne sujuisi jouhevasti. Siinä tulee ottaa huomioon rekkojen rajoittuneemmat mahdollisuudet toimia eri tilanteissa - niille tulee antaa tilaa. Jos neiti/herra Oikein ajaja haluaa ajaa mittarinsa mukaan 80 km/h ja ihmettelee kun rekka hiillostaa takana niin senkusta vaan piipahtaa P-paikalla, että rekka saa jatkaa luultavasti nopeusrajoitusten puitteissa suositeltavampaa nopeutta. Erityistä varovaisuutta suosittelen noudattamaan rekan rinnalla ajettaessa - siellä kun on alueita jonne rekan peilistä ei näe. Olipa eräälläkin Ford Ka:n kuljettajalla niin kiire että lähti silloista täysperäreteliäni ohittamaan oikealta, kun itse olin vielä vasemmalla kaistalla ohitettuani hitaan kuorma-auton. Siinä kun olisi vasta hetkeä myöhemmin katsonut peiliin niin olisi entinen Ka-kuski.. Talvirenkaista tulikin jo asiaa - yhtälö on mahdoton. Kitkasta sen verran että rekka kyllä kuivalla asvaltilla pysähtyy yhtä nopeasti kuin henkilöautokin kitkan ansiosta (jarrutustekniikka on kuronut viiveen aikalailla umpeen uusissa autoissa), mutta liukkaalla reteli ei enää käyttäydykään henkilöauton lailla.
   Partaaa: Hauskaahan tässä on se, että rekkakuskit sekä muut valittavat, miten rekalla ei ole sitten tarpeeksi pitoa esimerkiksi ylämäessä, jos siihen pysähdytään. Perusteena on tarjottu vaikkapa sitä, ettei rekalla ole talvirengaspakkoa Suomessa, joten siksi on kesärenkaat alla. Eli henkilöautoilijoiden pitää joustaa omista säännöistään, koska rekassa on kesärenkaat alla ja valitetaan kun ei ole pitoa? Vain siksi, koska ei ole pakko laittaa talvirenkaita alle? Valitettavasti näiden seikkojen valossa tuo vaikuttaa enemmänkin raskaan liikenteen asennevammaisuudelta säästöjen nimissä eikä miltään järkevältä valitukselta.

   Lainaa

  88. rekkafanilol 1.11.2013 4:32
   Tulos: +23 (37 ääntä)
   Täällä entisen rekkakuskin tytär, jolle on pikkulapsesta asti ollut suurinpiirtein kunnia-asia valistaa ihmisiä aiheesta! Se nyt vaan menee niin, että ei isoa autoa niin vaan pysäytetä, ylämäkiin tarttee joskus ottaa vauhtia ja jos vauhti ei riitä, niin siinä sitten seisoo koko muu liikenne. Mutta entäs ne liikennesäännöt?!?!?!?!?! Itse annan usein tilaa esimerkiksi kääntyville isoille ajoneuvoille, vaikka olisinkin etuajo-oikeutettu. Tämä ainakin opetettiin ihan autokoulussakin. Lisäksi väistän suojatien ulkopuolella tielle eksyviä ihmisiä. Ja koitan väistää vaikka kolmion takaa eteen tulevaa autoa. Jos olen risteyksessä, on liukas keli, risteävällä tiellä on iso mäki ja joku sieltä tulee aikomuksenaan kääntyä, niin saatan oikein odotella, että saahan se varmasti hidastettua, ennen kuin menen eteen, vaikka liikennesääntöjen mukaan voisin mennä heti. Saatan myös itse vastaavassa tilanteessa jättää vilkun käyttämättä, jos olen epävarma jarrutuksen onnistumisesta. Joskus olen ylittänyt sulkuviivan antaessani pyöräilijälle/mopoilijalle tilaa. Jalankulkijana joskus odottelen tyhjää rakoa autojonoissa ennenkuin siirryn suojatien lähelle. Turhaan ne pysähtyy, kun minä voin odottaa. Näitä tilanteita nyt vois keksiä vaikka kuinka monta. Kyllähän ne liikennesäännöt on hyvä olla ja useimmiten helpottaa liikenteen sujuvuutta, mutta saa niistä oikeuksistaan välillä luopua, jos se tuo liikkumiseen lisää turvallisuutta ja sujuvuutta.

   Lainaa

  89. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Paineilmajarrut: Muuten hyvä mutta kuorma-auton paineilmajarruthan ei toimi sillä paineilmalla noin, vaan jarrua painettaessa vapauttaa paineilmaa jarrusylinteristä. Siellä on raskas jousi joka palaa alkuasentoonsa siinä vaiheessa painaen jarrua. Paineilma siis pitää jousen pohjassa jolloin jousi ei paina jarrua, eikä niin, että paineilmalla jarrutetaan. Tämä siksi, että mikäli sattuisi käymään sellainen tilanne, että vaikkapa jarruputki halkeaisi tai muusta syystä äkillisesti paineet katoaisivat, kuorma-autosta EI katoaisi silloin jarrutkin siinä sivussa, vaan silloin paineen hävitessä jousi vapautuu ja jarrut lyövät kiinni. Mieti sitä riskiä, mikä syntyy kun parinkymmenen tonnin painoinen rekka menettää jarrunsa, jos ne toimisivat paineilmalla kuvaamallasi tavalla.
   Ei vaan ne toimivat just niinko alunperin selitettiin. Ainoastaan seisontajarrut toimivat jousikuormitteisesti kuvailemallasi tavalla. Jarrupiirejä on useampi, yksi jarrulinjan ratkemimen ei vie koko rekan jarruja. Näinhän se menee myös henkilöautoissa, toki nestejarrut on muuten melko erilaiset. Jarrujen yllättävä lukkiintuminen sen jarrulinjarikon seurauksena ois vähintäänkin yhtä epäterveellistä. Mutta mitä itse juttuun, parannettavaa löytyy sekä "pesupallojen" että rekkojen rattien takaa, siitä ei pääse mihinkään. Asennevammoja löytyy molemmin puolin. Mutta ei kaikkia rekkakuskeja tarttis aina lanata muutaman typerän yksilön takia. Yleistäminen on pahasta :) Raskaan kaluston paremman huomioonottamisen opettaminen vois kuitenkin olla autokouluille ihan hyvä kehitysidea.

   Lainaa

  90. luojan kiitos 1.11.2013 5:42
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   "Ps. oon nainen, rekkakuski ja en ole lesbo…" Luojan kiitos ettet ole lesbo ja kilttinä ihmisenä selvensit asian, melkein jäin sydänkohtauksen partaalle miettiessäni että onkohan nyt joku kaamea lepakko siellä ruudun takana rustailemassa ja valistamassa.

   Lainaa

  91. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Vielä hauskempia on nämä arjen sankarit, joiden mielestä pillit päällä ajavaa ambulanssia ei missään nimessä ole syytä väistää :) Been there jne, ja kyllä se vähän pistää riipimään kun joku Pena kaheksantoistavee päättää että minähän perkele parkkeeraan bemarini tähän keskelle risteystä enkä varmaan väistä.

   Lainaa

  92. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Todellisuudessa liikennesäännöillä ei ole niin paljon merkitystä, kuin turvallisuudella.. Vaikka isolla autolla on kolmio risteyksessä ja SINULLA etuajo-oikeus, nii älkää ny helvetissä sinne alle menkö, jos näette sen tulevan suht lujaa sieltä. Mistä voitte tietää mitä siellä auton sisällä tapahtuu.. Voisin veikata, että rekoista näkee pitkälle todella hyvän (kuorma-autostakin näkee, samoin kuin pakusta).. Oon nimittäin nähny paikallisbussista kuvan uutisissa, joka on ajanu liikenneympyrään väistämättä ketään sairauskohtauksen takia.. On olemassa paljon muitakin syitä, miksi KUKAAN ei ole koskaan oikeassa liikenteessä..

   Lainaa

  93. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Pege: Henkilöautoilijat on aikalailla minä minä-ajattelijoita, oli se toinen liikenteessa olija sitten rekka tai mopo, harvemmin ne edes pysähtyy päästämään kävelijät tien yli suojatiellä, ellei ole liikennevaloja. Mutta mitä opetetaan autokoulussa henkilöautoa ajavalle näistä asioista? Mulle opetettiin rekoista, vaikka olin ajamassa mopokorttia (oli muuten ihan hyvästä).
   just niin. Henkilöautoilijat ei anna tietä kävelijöille, mut rekat antaa. Seisoin suojatienvieressä kauhees räntäsatees lastenvaunujen kans odottamas ylipääsyy. Ehkä kymmenen auton, joista ykskään ei meinannukkaan antaa tietä, jälkeen tuli rekka, joka pysähty päästämään meidät tien yli. Olin todella kiitollinen tämän rekkakuskin ystävällisyydest varsinki, ku sen takana oli tulos ainaki toiset kymmenen autoilijaa, joista tuskin kukaan ois antanu tietä. Ja kyl meillekki autokoulus b korttii ajaes sanottiin, et rekka ei pysähdy lähellekkään yhtä nopeesti, ku henkilöauto ja ettei kannata tukkia eteen. Toinen iloinen yllätys jotka antaa suojatiellä tietä on mopoilijat. Poliisitkaan ei pysähdy vaik kävelijä ois aikeis ylittää tie suojatietä pitkin.

   Lainaa

  94. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Itseäni kuljettajana ärsyttää aivan s******sti se, että pikkuautoilijat roikkuvat todella lähellä oman autoni perää. Okei, tässä on taas se, että pikkukuskit ajattelevat turvavälin olevan riittävä, koska pitävät henkilöautoihin samaa väliä. Mutta totuus on: JOS ET NÄE KUSKIN PEILEJÄ, HÄNKÄÄN EI NÄE SINUA. Ärsyttää todella paljon, kun en tiedä onko perseessäni roikkumassa joku vai ei. Eihän siitä teoreettisesti ole mitään haittaa, koska pikkuautot pysähtyvät nopeammin, kuin me isot... (Mutten silti tunne yhtään kuskia, joka tästä arvailuleikistä pitäisi) Rahtaria vielä lainatakseni: "Ps. oon nainen, rekkakuski ja en ole lesbo…" Sama täällä!

   Lainaa

  95. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Tästä keskustelusta saa kuvan, että erikokoisilla autoilla ajavat ihmiset ovat jotenkin eri rotuja, eri käytösmalleineen jne. Mutta mitä tapahtuu esimerkiksi rekkakuskille, joka istuu henkilöauton rattiin? Voi tulla heti ensimmäisessä risteyksessä kinkkinen identiteettiongelma: ajaako pyöräilijän yli vai ei? Bussikuskit ovat kai teiden terroristeja kulkuneuvosta riippumatta.

   Lainaa

  96. RaskasKalustoKunniaan 1.11.2013 18:12
   Tulos: -17 (25 ääntä)
   Nyymi: Itse olen ymmärtänyt että rekoilla on todella lyhyt pysähtymismatka. Vai miksi muuten ne ajaa aina ihan takapuskurissa kiinni?
   Rekat ajavat takapuskurissasi kiinni vain sen takia, että sinä, juuri SINÄ olet yksi niistä jotka ajavat alinopeutta ja estävät muiden ihmisten TYÖNTEON!!! Itse en todellakaan ihmettele Tonin vuodatusta, koska tämä on niin totta. Joka ikinen päivä saa liikenteessä nähdä näitä "minäminäminä"-ihmisiä niillä pienillä sardiinipurkeillaan. Vaikka pakko kyllä myöntää niin kaikista pahimpia ovat Volvo, Audi ja Bemari kuskit, koska haluavat esitellä "upeita ja hyviä autojansa". Niinpä niin, suurinosahan niistäkin reuhkoista on Saksasta raahattu. Raskaankaluston kuljettajat pyörittävät tätä maata joten jokainen joka EI YMMÄRRÄ mitään raskaasta kalustosta niin voisi olla hiljaa. Jokaisen "minäminäminä"-ihmisen kaupasta ostama ruokakin on rahdattu kumipyörillä joten älkää koskaan aliarvioiko rekkoja ja niiden tarkoitusta. Jumittakaa vaan rekat mäkeen talvella, mutta älkää sitten tulko valittamaan jos jokin tärkeä asia jää teiltä saamatta. Niin tai pahimmassa tapauksessa kun rekka jää mäkeen jumiin TE jotka sen aiheutitte saatatte aiheuttaa muille tielläliikkujille vakavan vaaran, koska rekka voi lähteä luisumaan taaksepäin mäessa ja silloin se ei katso mitä takana on vaan paras kaveri on silloin TOIVO siitä että kukaan ei jää alle tai että saat kaluston mahdollisimman nopeasti pysähtymään ilman suurempia vahinkoja... Menkääpä henkilöautokuskit kokeilemaan miltä tuntuu, kun et enää hallitsekaan tilannetta...

   Lainaa

  97. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Itse olin kerran osallisena liikenneonnettomuudessa erään harvinaisen ajattelemattoman henkilöautokuskin vuoksi, joka sadan kilometrin tuntivauhdissa moottoritiellä pysähtyi lähes kokonaan tehdäkseen u-käännöksen. Sääolosuhteiden takia näkyvyys oli puolet tavallista huonompi, eikä tilanteessa olisi varmaan voinut juuri mitään tehdä, vaikka olisi hiukan aiemmin nähnytkin, mitä edessä oleva puuhaa. Parasta kuitenkin oli, että automme takana sattui olemaan rekka, joka kuitenkin onneksi ehti väistää ja jatkaa matkaansa, kun meidän oli pakko tehdä äkkijarrutus. Autoille ei käynyt hyvin, mutta ihmiset sentään säilyivät ilman kummempia vammoja. Toisin olisi käynyt, jos rekkakuskilla ei olisi ollut hyviä refleksejä ja olisimme saaneet monta tonnia painoa niskaamme. Rekka ei todellakaan pysähdy ihan hetkessä, varsinkaan sateisella ilmalla tai jäisellä tiellä. Ihan oman turvallisuuden vuoksi niitä rekkoja kannattaa väistää jos sellainen tilanne sattuu. Muuten saattaa käydä astetta huonommin.

   Lainaa

  98. Tulos: +15 (29 ääntä)
   Palstalla liikkuu yllättävän paljon surkeita rekkakuskeja. Oli keli mikä tahansa, niin se vehje pitää saada pysähtymään ajoissa ennen risteystä. Ei oikeassa oleminen juuri juhlamieltä nosta, jos jäät rekan jyräämäksi, mutta toisaalta kaikille amisrekkapenoille tiedoksi, että se jakotykki pitää pystyä pysäyttämään kelissä kuin kelissä ajoissa. Se on kuskin tyhmyyttä ja välinpitämättömyyttä, jos luistelee jäisellä tiellä sellaista nopeutta, että tietää jarrutuksen menevän pitkäksi. Silloin hiljennetään. Poliisisetäkin antaa sanktiota siitä, jos ei aja kelin mukaan. Ylämäkeen jumittuminen on myöskin paskapuhetta! Ennenmuinoin ajettiin Sisun SK210 (300hv) pölliyhdistelmää Sarkolanahdetta ylös. Vaatihan se hermoja, kun vauhti hiipui lähelle nollaa ja välillä loppui kokonaan. Kyllä se talvikeleilläkin siitä vielä hiekan avulla liikkeelle lähti. Eipä kiusata liikaa rekkakuskeja, sillä kuten ammattikuskeissa, myös henkilöautonkuljettajien joukosta löytyy huonoja kuljettajia. Yhdyn osittain siihen, että henkilöautolla kulkevilla ei aina ole käsitystä rekan kyvystä liikkua, pysähtyä ja väistää. Siksi välillä näkee melkoisia taiturointeja, kun pikku-Pösö tungetaan väkisin yhdistelmän eteen. Mutta edelleen painotan sitä faktaa, että rekkakuskin, kuten kaikkien muidenkin, pitää pystyä se ajokkinsa pysäyttämään tullessaan väistämisvelvollisena risteykseen. Jokainen osaa ajaa kovaa, mutta oikeasti hyvä kuski osaa ennakoida. Osaako tämän palstan rekkamiehistä kukaan kepittää Fulleria vai onko täällä kaikkia telligentillä ajelevia jakotykkimiehiä?

   Lainaa

  99. ällölöllö 1.11.2013 21:26
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   anonyymi: Tässä ei nyt ihmiset taida tajuta, että kun ajetaan isolla kalustolla niin ei yksinkertasesti voida jäädä mihinkään ylämäkeen odottelemaan vaan on pakko yrittää päästä eteenpäin. Aina ei rekkakaan jaksa vetää sitä ylämäkeä jos joutuu ihan nollavauhdista alottamaan. Säännöt tietenkin liikenteessä pitää olla samat mut vähän voi miettiäkkin.
   Aivan. Talvella kun vauhti toppaa ylämäkeen ei todellakaan ole pitoa päästä uudelleen liikkeelle. Ja kelin ollessa oikein sopiva pari minuuttia riittää siihen, että renkaiden alta lumi sulaa ja muuttuu jääksi. Tai jää rupeaa sulamaan ja liukastaa sen jään renkaan ja tien välistä. Silloin on vain yksi suunta ja se on alas. Osoittipa sinne auton keula tai kärrin perä. ...Ja kun siinä on tarpeeksi kauan ihmetelty, suditeltu ja päästetty niitä v***n Puntoja vuorollaan on siinä takana saletisti jono ja silloin rupiaa ne vaatekaapit täyttymään niistä Puntoista ja Microista ja sairaalat koittavat hävittää niitä Parlocin kuvia kuskien ja kyytiläisten otsista..

   Lainaa

  100. Tulos: -23 (27 ääntä)
   mitäs ajaa rekkaa. samat liikennesäännöt niitäkin koskee enkä todellakaan rupea väistelemään tai ajamaan ylinopeutta vain koska rekka saattaa juttua mäkeen

   Lainaa

  101. Toisinajattelija 2.11.2013 1:31
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Meitä on joka junaan vaikka osa jääkin asemalle. Jokaisen kokoluokan ajoneuvojen rateista löytyy sekä hyviä, että huonoja kuskeja. Isompi osa on omasta mielestään parempia, ja murto-osa myöntää olevansa huonompia. Silloin kun 2 toisinajattelijaa kohtaavat niin sattuu ja tapahtuu. "Kyllä minä tuohon väliin kerkiän.." "Kyllä ne muut väistää isompaansa.." Muistakaa vaan, että meillä on jokaisella oma ajatusmaailmamme ja näemme asiat eri tavoin. Ei parturikampaajan tai lähihoitajan tarvitse ymmärtää sen rekkamiehen fullerin toimintaperiaatetta tai liukkaankelin ominaisuuksia. Jotkut tietävät autostaan ainoastaan värin. Silti meistä kukaan tuskin turhaan tuolla tieliikenteessä liikuskelee, vaikka huvikseenkin ajavia on? Kaikille kortin saaneille siellä vaan täytyy olla paikkansa. Ongelma on asenteessa. Pitäisi osata tiedostaa omat kyvyt. Usein kohtaa syvälle pinttyneitä asenteita. Joillain on tapana juoruta puhelimessa tarpeettomia, koska ajaminen on muuten niin kovin tylsää ja yksinäistä. Jotkut eivät suostu käyttämään turvavyötä, ja jopa keksivät vyöklipsun tilalle jotakin ettei tämä älykäs nykyauto valittaisi aiheesta - etenkin ammattikuskit. Jotkut pitävät aina 20-30km/h ylinopeutta tai pienempää turvaväliä, kun kokevat olevansa keskivertoa parempia kuskeja/paremmalla autolla liikkeellä -useimmiten keskiluokkaa kalliimmalla ajavat. Jotkut pitävät valot, turvalaitteet ja ajonopeuden kunnossa, molemmat kädet ratissa ja koko ajatusmaailmansa pelkästään ajamisessa saadakseen laitteen pysymään tiellä ja itsensä hengissä.

   Lainaa

  102. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Niinpäniin, heti ku rekkakuskit pikkasenki viittii avautua niin valitusvirret vaan jatkuvat. Vaikka ne on ammattikuskeja ne ei ole koneita, huomaa ainaki et taitaa henkilöautoilijat ite olla suurempi uhka liikentees ku rekat ja porukka ei ees halua ymmärtää rekkakuskeja, kunha saa syytellä ja nostaa omaa paremmuuttaan.

   Lainaa

  103. Robottinaama 2.11.2013 10:26
   Tulos: -9 (27 ääntä)
   Eipä jaksanut lukea kaikkia kommentteja. Niistä mistä luin, saa melko hyvän kuvan "ammattiautolijoista" Paljonko älyä vaatii, että pääsee ajamaan rekkaa? Ei yhtään.

   Lainaa

  104. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Robottinaama: Eipä jaksanut lukea kaikkia kommentteja. Niistä mistä luin, saa melko hyvän kuvan “ammattiautolijoista” Paljonko älyä vaatii, että pääsee ajamaan rekkaa? Ei yhtään.
   No olisi kannattanut vaivautua lukemaan, sillä täältä löytyi useampiakin hyviä ja fiksuja rekkakuskien kommentteja :) On myös arveluttavaa vetää johtopäätöksiä vain muutaman kommentin perusteella.

   Lainaa

  105. logistiikan opiskelija 2.11.2013 15:04
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Paineilmajarrut: Muuten hyvä mutta kuorma-auton paineilmajarruthan ei toimi sillä paineilmalla noin, vaan jarrua painettaessa vapauttaa paineilmaa jarrusylinteristä. Siellä on raskas jousi joka palaa alkuasentoonsa siinä vaiheessa painaen jarrua. Paineilma siis pitää jousen pohjassa jolloin jousi ei paina jarrua, eikä niin, että paineilmalla jarrutetaan. Tämä siksi, että mikäli sattuisi käymään sellainen tilanne, että vaikkapa jarruputki halkeaisi tai muusta syystä äkillisesti paineet katoaisivat, kuorma-autosta EI katoaisi silloin jarrutkin siinä sivussa, vaan silloin paineen hävitessä jousi vapautuu ja jarrut lyövät kiinni. Mieti sitä riskiä, mikä syntyy kun parinkymmenen tonnin painoinen rekka menettää jarrunsa, jos ne toimisivat paineilmalla kuvaamallasi tavalla.
   Ja taas joku joka LUULEE olevansa vähän viisaampi kuin toinen... Ainoastaan SEISONTAjarrut toimivat noin ja vaikka se jarruputki hajoaisikin niin niissä KÄYTTÖjarruissa on useampi piiri joten kaikki jarrut eivät häviä.

   Lainaa

  106. Rahtarin vaimoke 2.11.2013 16:01
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Tiet ovat rekkakuskien lisäksi monen muunkin ammattikunnan (aurat, posteljoonit, ajo-opettajat, poliisit ym.) TYÖPAIKKOJA! Antakaa heidän tehdä työnsä mutkattomasti, teidän aikaanne ei siinä tuhlaannu muutamaa sekuntia enempää. Autoilijat, jotka toiminnallaan hankaloittavat kuskien työtä ovat varmasti samoja, jotka haukkuvat kaupan harjoittelijat pystyyn, kun HEIDÄN moduulisohvansa tai tomaattinsa eivät ole saapuneet! Lisäksi tien antamisesta ammatinharjoittajalle saa itselleenkin hyvän mielen.

   Lainaa

  107. Tulos: +27 (41 ääntä)
   Mullois vähän asiaa syrämmellä koskien tätä meirän rakasta tieliikennekulttuuria ni aattelin jotta vähän rikastuttais teirän pieniä mieliä ni osaatte ymmärtää seuraavalla kerralla ku ootta liikenteessä. Talvikelissä ku lähdetään tonne tien päälle kuskaamaan niin elkää ihmetelkö jos tasamaalla yhtäkkiä joku tuuppaa 90km/h puskurissa kiinni raskaalla kalustolla, eli ns. tuuppaa vähän vauhtia. Sillä on meinaa ihan helevetinmoinen ero jotta tuupataanko siihen ylämäkeen 80 vai 90 km/h:ssa koska se saattaa olla siitä kympistä kiinni alkaako kummi sutia mäessä kuinka pahasti ja pääseekö mäen ylös. Mäkisimmillä teillä kuskit ajaa ns. jalka ovenraossa talvikeleillä, eli takki jonka sisässä on pipo ja hanskat on penkin vierellä, puhelin taskussa ja hiki ottalla. Nimittäin siinä vaiheessa kun ylämäessä ruppee kummi hakkamaan tyhjää oikeen urakalla lentää turvavyö pois päältä samantien ja hätävilkut pistetään päälle! Sitten koitetaan vetkuttaa jotenni ylös ja hakea pitoa sieltä mistä saadaan jos saadaan. Siinä vaiheessa kun vauhti rupee lähenemään kävelyvauhtia eikä oo toivookaan päästä ylös asti ni ovi potkastaan selälleen, käsijarru nykästään päälle ja hypätään pihalle niin maan ***** vilkkaasti ku vaan kerkee. Sit kattotaan et kuin pitkän matkan se rakas työhoppa ottaa takapakkia ja soitetaanko pelkkä hinuri vai jottai paljon isompaa. Juuri tästä samasta syystä sopivasti mäkisessä maastossa otetaan alamäessä kaikki irti mitä vehkeet kulkee ja rullaa jotta seuraavalle kukkulle pääsis varmemmin ylös. Toinen on se että talviliukkailla ei oikeasti passaa paljoo jarrutella alamäessä koska jos sillon lähtee kärry hakemaan ni soon aikalailla menoa se. Terveiset kuskille löytyy pahimmillaan lehden "kuolinilmoitukset" osastolta ja ovat luokkaa "viimeiset". Joku ihmetteli ettäkö ihan tahallaanko joku toppaa maantiellä/kantatiellä ylämäkeen autolla? No kyllä muuten toppaa, on koettu. Ruetaan "kouluttamaan" kuskia kun ei ymmärretä et minkäs helvetin takia se yhtäkkiä tuohon ilmesty kun alamäestä laulatetaan satasta rullaten tulemaan. Onneks kerkes sen verran nopeesti reagoida jotta kerkes heittää jopa vilkun päälle samalla ku kampes ratista sivulle ja paskat housussa tuuppas ohitte. Toinen "kouluttava" ryhmä on tämä että ei ylämäkeen osata sillä vanhalla kipolla santsata vauhtia saati vaihtaa pienempää pykälää ku ei kaasu pohjassa kulje muutenkaan. Joku tuolla olikin maininnu että hänellä vauhti tippuu ylämäessä. Suosittelen suksimaan joko autokaupalle vaihtamaan kilpiä joidenka välissä on vähän pirteämpi kone tai sitten santsataan sitä vauhtia ylämäkeen jos joku meinaa tulla kontista jo suoralla sisään ja opetellaan ottamaan siitä koneesta sitä tehoa irti koska ei se vaan lopu kesken. Viimeks ku kokeilin niin tuo kotipihassa oleva 90 luvun alkupuolen tuotos 50hv:n koneella varustettu kiulukin jaksoi ihan nätisti vetää jyrkkään ylämäkeen 100km/h:ssa kun vaan kaivo pykälän pienempää vaihelaatikosta ja paino sen kaasun ihan reippaasti pohjaan asti. Toinen tuotos, 80hv:n koneella varustettu 5 hengen ranskatar jaksaa jopa kiihdyttää ylämäessä :O En suinkaan puolustele että tämä rekkakuskien talviajotapa olisi laillista. Se ei todellakaan ole. Mutta kun laki ei vaadi mitään apuvetolaitteita, kitkalaitteita tai vastaavia raskaaseen kalustoon. Ja kun laki ei vaadi, ei sillä voi perustella korkeampaa sopimushintaa jolloin näitä vehkeitä ei muka ole varaa ostaa. Paras oli kun jututin aikanaan yhtä Valion alihankkijaa. Kehu ettei ota enää uuteen autoon renkaiden eteen hiekotinta ku ei sillä oo niin paljoa käyttöä. Oli kuulemma vaan kerran tarvinnu aiempana talvena. Ei vissiin tullu mieleen että se saattoi silloin pelastaa yhden kuormatun yhdistelmän tuhoutumisen ja ainakin yhden ihmishengen. Hepposet o meidän renkien eväät ku ei itte saa valita ja huoltaa vehkeitään, mut niillä myö koitetaan pärjätä mitä saadaan. On meinaa välillä yhden uuden peräkärryn valopistokkeen saaminenkin usean kuukauden homma ku valot ei oo ihan täysin pimeet vaan siellä on vaan pikkasen kosketushäiriötä eli valot toimii sillon tällön niinku pitää joka tarkoittaa sitä että isäntien mielestä valot toimii. Itte ei saa hakee kaupasta tai tulee kenkää ja töistä ei voi kieltäytyä liikennekelvottoman kaluston vuoksi kun tulee kenkää. Jos otat loparit sen takia että kalusto on tieliikennekelvotonta ni saat työkkäristä karenssia. Jos ajat ni otat tietosen riskin siitä että saatat saada useamman satasen sakon.

   Lainaa

  108. Tulos: -5 (23 ääntä)
   Tykkäyksistä päätellen tätä sivustoa lukee pääasiassa rekkakuskit tai heidän lapset. Onneksi itse kuljen pääosin fillarilla niin ei tarvitse tuskailla teiden sankarien kanssa.

   Lainaa

  109. Tulos: +5 (5 ääntä)
   CC: Mikä on tämä tilanne, jossa henkilöauton kuljettaja jää ylämäkeen “pitämään autokoulua rekkakuskeille”? Siis pysähtyykö se ihminen muuten vaan (kiusallaan?) ylämäkeen pakottaen takana ajavan rekan pysähtymään vai mitä ihmettä siinä tapahtuu? En ymmärrä.
   Kyllä, noita mulkkuja löytyy paljon.

   Lainaa

  110. Tulos: +3 (11 ääntä)
   RaskasKalustoKunniaan: Rekat ajavat takapuskurissasi kiinni vain sen takia, että sinä, juuri SINÄ olet yksi niistä jotka ajavat alinopeutta ja estävät muiden ihmisten TYÖNTEON!!! Itse en todellakaan ihmettele Tonin vuodatusta, koska tämä on niin totta. Joka ikinen päivä saa liikenteessä nähdä näitä “minäminäminä”-ihmisiä niillä pienillä sardiinipurkeillaan. Vaikka pakko kyllä myöntää niin kaikista pahimpia ovat Volvo, Audi ja Bemari kuskit, koska haluavat esitellä “upeita ja hyviä autojansa”. Niinpä niin, suurinosahan niistäkin reuhkoista on Saksasta raahattu. Raskaankaluston kuljettajat pyörittävät tätä maata joten jokainen joka EI YMMÄRRÄ mitään raskaasta kalustosta niin voisi olla hiljaa. Jokaisen “minäminäminä”-ihmisen kaupasta ostama ruokakin on rahdattu kumipyörillä joten älkää koskaan aliarvioiko rekkoja ja niiden tarkoitusta. Jumittakaa vaan rekat mäkeen talvella, mutta älkää sitten tulko valittamaan jos jokin tärkeä asia jää teiltä saamatta. Niin tai pahimmassa tapauksessa kun rekka jää mäkeen jumiin TE jotka sen aiheutitte saatatte aiheuttaa muille tielläliikkujille vakavan vaaran, koska rekka voi lähteä luisumaan taaksepäin mäessa ja silloin se ei katso mitä takana on vaan paras kaveri on silloin TOIVO siitä että kukaan ei jää alle tai että saat kaluston mahdollisimman nopeasti pysähtymään ilman suurempia vahinkoja… Menkääpä henkilöautokuskit kokeilemaan miltä tuntuu, kun et enää hallitsekaan tilannetta…
   Joo, siitähän se aina onkin kiinni, että henkilöauto ajaa alinopeutta. Onneksi rekkakuskit ovat niin ammattilaisia etteivät aja ylinopeutta.. Eiku..

   Lainaa

  111. Tulos: +2 (6 ääntä)
   miinaharava: Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan – jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.
   Yhdistelmällä ei pääse ku vajaata 90km/h kun on rajoittimet.. Jos painaa menemään raskaalla kalustolla talvella ja oikealta tasa-arvoisesta tuleekin yhtäkkiä joku "minun ei tarvitse katsoa kun minulla on oikeus" eteen niin siinä saa miettiä että ajaako ojaan/mummon päälle pyörätielle vai etuajo-oikeustyypin kylkeen/perään vaiko väistää vastaantulojoiden kaistalle. Ne kun ei pysähdy kovin helposti ne yhistelmät.

   Lainaa

  112. Tulos: +11 (17 ääntä)
   xoxo: Tykkäyksistä päätellen tätä sivustoa lukee pääasiassa rekkakuskit tai heidän lapset. Onneksi itse kuljen pääosin fillarilla niin ei tarvitse tuskailla teiden sankarien kanssa.
   Tai ihmiset, jotka kykenevät myötätuntoon.

   Lainaa

  113. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Ihmeellistä vininää taas. Varmasti samat saakukutan valittajat, jotka liittyvät henkilöautolla moottoritielle rampista 60-70km/h nopeudella ja ihmettelevät miten sinne on niin jumalattoman vaikeata päästä. Vaihtakaa se ajokortti bussilippuun ja pysykää poissa tieltä, jos ette osaa katsoa muiden tienkäyttäjien (varsinkin raskaiden) tarpeita.

   Lainaa

  114. Tulos: 0 (4 ääntä)
   saatana! ydin ohjuksia amerikkaan!

   Lainaa

  115. Tulos: +7 (11 ääntä)
   vois ne rekkakuskitkin välillä ajatella. Ite kerran ajoin keskiyön aikoihin n. 80km matkaa kotia, kortti oli ollu taskussa vasta muutaman kuukaden, keli oli huono (jotain ensilumia tai sadetta se lykkäs tuolloin), auto vanha ja minä väsynyt. Ajoin itse nopeusrajoitusten mukaisesti (80km/h), ehkä hitusen alle (ja nyt puhun että olen väh 75km/h ajanut), ihan vaan siltä varalta etten ajaisi ojaan ja olisi mahdollisissa "läheltäpiti"-tilateissa enemmän pelivaraa. Mutta jossain vaiheessa perääni tulee pussailemaan rekka, joka ei tykkää hitaammanpuoleisesta vauhdistani vaan päättää tulla melkein päälle samalla tööttäillen. Voin sanoa että silloin keitti ja pahasti. Eikä kyseisellä tiellä ollut jyrkkiä ylämäkiä tai tie jäässä, joten rekkakuski ajoi omaa kusipäisyyttään ylinopeutta, ja minä melko kokematon nuori kuski jouduin väsyneenä ja paniikissa ajamaan itseäni jatkuvasti irti rekan keulasta. Ja rekka oli siis ajanut ylinopeutta, sillä koko 80km matkalla tämä tuli perään vasta siinä vaiheessa kun itselläni oli matkaa enää n. 15km (eikä tuolta väliltä tule muita kuin korkeintaan tukkirekkoja sivuteiltä, eikä tuohon vuorokaudenaikaan tukkirekat sieltä metsästä liiku)

   Lainaa

  116. Ammatti autoilia 4.11.2013 10:33
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Ammakuski: Mullois vähän asiaa syrämmellä koskien tätä meirän rakasta tieliikennekulttuuria ni aattelin jotta vähän rikastuttais teirän pieniä mieliä ni osaatte ymmärtää seuraavalla kerralla ku ootta liikenteessä. Talvikelissä ku lähdetään tonne tien päälle kuskaamaan niin elkää ihmetelkö jos tasamaalla yhtäkkiä joku tuuppaa 90km/h puskurissa kiinni raskaalla kalustolla, eli ns. tuuppaa vähän vauhtia. Sillä on meinaa ihan helevetinmoinen ero jotta tuupataanko siihen ylämäkeen 80 vai 90 km/h:ssa koska se saattaa olla siitä kympistä kiinni alkaako kummi sutia mäessä kuinka pahasti ja pääseekö mäen ylös. Mäkisimmillä teillä kuskit ajaa ns. jalka ovenraossa talvikeleillä, eli takki jonka sisässä on pipo ja hanskat on penkin vierellä, puhelin taskussa ja hiki ottalla. Nimittäin siinä vaiheessa kun ylämäessä ruppee kummi hakkamaan tyhjää oikeen urakalla lentää turvavyö pois päältä samantien ja hätävilkut pistetään päälle! Sitten koitetaan vetkuttaa jotenni ylös ja hakea pitoa sieltä mistä saadaan jos saadaan. Siinä vaiheessa kun vauhti rupee lähenemään kävelyvauhtia eikä oo toivookaan päästä ylös asti ni ovi potkastaan selälleen, käsijarru nykästään päälle ja hypätään pihalle niin maan ***** vilkkaasti ku vaan kerkee. Sit kattotaan et kuin pitkän matkan se rakas työhoppa ottaa takapakkia ja soitetaanko pelkkä hinuri vai jottai paljon isompaa. Juuri tästä samasta syystä sopivasti mäkisessä maastossa otetaan alamäessä kaikki irti mitä vehkeet kulkee ja rullaa jotta seuraavalle kukkulle pääsis varmemmin ylös. Toinen on se että talviliukkailla ei oikeasti passaa paljoo jarrutella alamäessä koska jos sillon lähtee kärry hakemaan ni soon aikalailla menoa se. Terveiset kuskille löytyy pahimmillaan lehden “kuolinilmoitukset” osastolta ja ovat luokkaa “viimeiset”. Joku ihmetteli ettäkö ihan tahallaanko joku toppaa maantiellä/kantatiellä ylämäkeen autolla? No kyllä muuten toppaa, on koettu. Ruetaan “kouluttamaan” kuskia kun ei ymmärretä et minkäs helvetin takia se yhtäkkiä tuohon ilmesty kun alamäestä laulatetaan satasta rullaten tulemaan. Onneks kerkes sen verran nopeesti reagoida jotta kerkes heittää jopa vilkun päälle samalla ku kampes ratista sivulle ja paskat housussa tuuppas ohitte. Toinen “kouluttava” ryhmä on tämä että ei ylämäkeen osata sillä vanhalla kipolla santsata vauhtia saati vaihtaa pienempää pykälää ku ei kaasu pohjassa kulje muutenkaan. Joku tuolla olikin maininnu että hänellä vauhti tippuu ylämäessä. Suosittelen suksimaan joko autokaupalle vaihtamaan kilpiä joidenka välissä on vähän pirteämpi kone tai sitten santsataan sitä vauhtia ylämäkeen jos joku meinaa tulla kontista jo suoralla sisään ja opetellaan ottamaan siitä koneesta sitä tehoa irti koska ei se vaan lopu kesken. Viimeks ku kokeilin niin tuo kotipihassa oleva 90 luvun alkupuolen tuotos 50hv:n koneella varustettu kiulukin jaksoi ihan nätisti vetää jyrkkään ylämäkeen 100km/h:ssa kun vaan kaivo pykälän pienempää vaihelaatikosta ja paino sen kaasun ihan reippaasti pohjaan asti. Toinen tuotos, 80hv:n koneella varustettu 5 hengen ranskatar jaksaa jopa kiihdyttää ylämäessä :O En suinkaan puolustele että tämä rekkakuskien talviajotapa olisi laillista. Se ei todellakaan ole. Mutta kun laki ei vaadi mitään apuvetolaitteita, kitkalaitteita tai vastaavia raskaaseen kalustoon. Ja kun laki ei vaadi, ei sillä voi perustella korkeampaa sopimushintaa jolloin näitä vehkeitä ei muka ole varaa ostaa. Paras oli kun jututin aikanaan yhtä Valion alihankkijaa. Kehu ettei ota enää uuteen autoon renkaiden eteen hiekotinta ku ei sillä oo niin paljoa käyttöä. Oli kuulemma vaan kerran tarvinnu aiempana talvena. Ei vissiin tullu mieleen että se saattoi silloin pelastaa yhden kuormatun yhdistelmän tuhoutumisen ja ainakin yhden ihmishengen. Hepposet o meidän renkien eväät ku ei itte saa valita ja huoltaa vehkeitään, mut niillä myö koitetaan pärjätä mitä saadaan. On meinaa välillä yhden uuden peräkärryn valopistokkeen saaminenkin usean kuukauden homma ku valot ei oo ihan täysin pimeet vaan siellä on vaan pikkasen kosketushäiriötä eli valot toimii sillon tällön niinku pitää joka tarkoittaa sitä että isäntien mielestä valot toimii. Itte ei saa hakee kaupasta tai tulee kenkää ja töistä ei voi kieltäytyä liikennekelvottoman kaluston vuoksi kun tulee kenkää. Jos otat loparit sen takia että kalusto on tieliikennekelvotonta ni saat työkkäristä karenssia. Jos ajat ni otat tietosen riskin siitä että saatat saada useamman satasen sakon.
   Ihan muutamana pikku juttuna sulle.... tutustu edes vähän fysiikkaan ennenkuin alat viisastelemaan kuinka mäkeä mennään ylös... on siitä useamman vuoden kokemus ja tolla tavalla niitä ei tosiaan pääse pahalla kelillä ylös. Toisekseen jos talo jossa työskentelet on noin kelvoton niin ota lopputili. Kuskeille on aina töitä... jos et töitä saa mistään muualta on syytä katsoa peiliin.

   Lainaa

  117. Tulos: +2 (4 ääntä)
   maalla: Huomaa, että suurin osa täällä ei ole koskaan itse ollut raskaan ajoneuvon kyydissä puhumattakaan, että olisi ajanut sellaista. Pari faktaa: 1) Jos rekka talviliukkailla pysähtyy ylämäkeen, ei se siitä pääse eteenpäin, koska pito ei riitä. Rekan akseleista todennäköisesti vain yksi on vetävä (=voima välittyy tälle akselille) ja siinäkin kesärenkaat (Suomessa ei ole rekoilla talvirengaispakkoa, paitsi räjähdekuljetuksissa). Se pakoillaan oleva rekka tukkii koko kaisten liikenteen, joten joutasvuutta. 2) Rekka ei pysähdy ihan massasta ja jarruviiveestä johtuen niin nopesti kuin henkilöauto (jarruviive=rekan jarrut toimivat paineilmalla ja kestää noin sekunnin, että paineilma virtaa jarruihin ja lalkaa jarrutus) 3) Täysperävaunuyhdistelmä “linkkuuntuu” helpohkosti äkkijärrutuksissa, joten se ei siksikään ole viivasta. JOTEN MALTTIA JA JOUSTAVUUTTA KAIKILLE OSAPUOLILLE LIIKENTEESEEN. MENNÄÄN TURVALLISESTI PERILLE.
   Muuten 100% asiaa, mutta nykyaikaisissa rekoissa/kuorma-autoissa ei ole jarruviivettä. Tosin tavallinen henkilöautoilija on aika huono arvioimaan onko se rekka sen ikänen että siinä on jarruviive

   Lainaa

  118. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Juubel: Mä ajan auton mittarin mukaan 90km/h ja silti rekka todella lähellä puskuria..
   Niinii, mut 80 alueella auton mittari näyttää 90, niin jos mittari valehtelee 10 km/h, enkös silloin aja 80??? Ja sen yli niin ylinopeutta... En mä halua sakkoja sen takia!

   Lainaa

  119. Tulos: +3 (5 ääntä)
   juubel: 3) Täysperävaunuyhdistelmä “linkkuuntuu” helpohkosti äkkijärrutuksissa, joten se ei siksikään ole viivasta.
   Laita sitten se emäntä rattiin ni pääset pakoon.... Suosittelisin miettimään nyt alusta asti raskasta kalustoa ajava viettää tien päällä aikaa lähes päivittäin ja käy tätä nykyä joka 5 vuosi ammattipätevyyskoulutuksen Marjaleena sai korttinsa 25 vuotta sitten ajoi muutaman kerran isin automaatti autolla ja hyppää tänä päivänä ensimmäistä kertaa "uuden" autonsa ratin taakse... Mikäli tämä on realistista turvallisuutta sallikaa minun nauraa.. Realistista olisi lisätä autokouluun ns. ajopäivä jolloin ajetaan raskaalla kalustolla kokeillaan jarruja, väistämistä, mäkilähtöä täydessä lastissa, opetellaan tunnistamaan moottoripyörä liikenteessä, opetetaan miten lapset saattavat käyttäytyä taajama alueella. Lisäksi tämä päivä voitaisiin toistaa viiden vuoden välein että henkilön ajokortti pysyy voimassa olevana...

   Lainaa

  120. Tulos: +8 (10 ääntä)
   rekkakuskin poeka.: joo kullähän se vituttaa kun se just kortin saanut teini aliarvioi sen raskaan kaluston ja sitten taas puhutaan “tappajarekasta”
   Tätä "tappajarekka" nimitystä ei muuten auta sekään, että rekkaa päin ajaminen henkilöautolla on näköjään "suosittu" itsemurhatapa. Tehokas joo, mutta onneksi mediassa tästä ei olla puhuttu sen kummemmin, ettei laiteta ideoita ihmisten päähän.

   Lainaa

  121. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Jäärouva: ha12
   Mitä turhaan. VR delivers.

   Lainaa

  122. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Rehtori: Yleiskäytössä on km/h, mutta suomeksi se on km/t. Suomessa tonnin lyhenne on tn ja tunnin t. Viisastelkaa vasta kun tiedätte. Molemmat siis oikein.
   Meneppäs takas Rehtori fysiikan tunneille muistelemaan!

   Lainaa

  123. Asiantuntija 5.11.2013 11:59
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Juice: Yhdistelmällä ei pääse ku vajaata 90km/h kun on rajoittimet..Jos painaa menemään raskaalla kalustolla talvella ja oikealta tasa-arvoisesta tuleekin yhtäkkiä joku “minun ei tarvitse katsoa kun minulla on oikeus” eteen niin siinä saa miettiä että ajaako ojaan/mummon päälle pyörätielle vai etuajo-oikeustyypin kylkeen/perään vaiko väistää vastaantulojoiden kaistalle. Ne kun ei pysähdy kovin helposti ne yhistelmät.
   Jos joku tulee "yllättäen" tasa-arvoisesta risteyksestä oikealta eteesi, sinä et kuulu minkäänlaisen moottoriajoneuvon ohjaimiin.

   Lainaa

  124. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Paska tuuri: Osaako herra rekkakuski kertoa miksi meillä on liikennesäännöt ? Minulle on opetettu että ne on siksi että ajaminen rekkojen seassa olisi turvallisempaa. Jos teidän rekka-autotyö tuo noin paljon tuskaa ja stressiä, miksette vaihda alaa ? Olen entinen ammattikuski c- kortillinen, ja vaihdoin alaa. Helppoa, ei tarvitse haukkua niitä jotka ajavat laillisesti ja pääsen nepparillani helposti ylös jäiset ylämäet ja rokki soi radiossa. Usein olen nähnyt rekkamiesten/rekkanaisten valitsevan hyvin erikoisia ajolinjoja. Kerran näin läheltäkin. Tuli rekka vastaan loivassa ja pitkässä kaarteessa ja jäisellä tiellä, keskellä ajorataa. Minulla oli tasan kaksi vaihtoehtoa, pitää ajolinjani jolloin Chevyni olisi todennäköisesti murskautunut rekan keulaan kuskin puolelta tai ajaa 80 km/h metsään. Suojeluvaistoni päätti kakkosvaihtoehtoon siirtymistä. Autoni romuttui pahoin mutta selvisin hengissä. Nyt voidaankin kysyä onko rekkakuskeilla rahastoa josta maksetaan teidän typerien ajolinjojen valintojen takia metsään väistäneiden autoilijoiden romuttuneet ajoneuvoit ? No ei, eihän se teidän syytä ole perkele että ajatte keskellä tietä “sehän on kelistä johtuvaa pakkoa”. VITTU! Joka rekkakuski takaisin autokouluun! Olen oikein mielissäni kun suoritatte 5 vuoden välein edes jonkinlaista koulutusta että oppisitte kunnioittamaan tieliikennelakia ! Tuskin se mitään vaikuttaa täällä vaan maristaan kun joku ei osaa arvata pääsettekö mäkeä ylös vai ette. Minkä takia autoissanne roikkuu ketjuja ? Eikös rekkakoulussa ole kerrottu että jos ei oo pitoa, pitää laittaa ketjut. Vai ettekö osaa…? Siihenkin varmaan löytyy joku kurssi ja toivottavasti se on kallis kurssi ! Joten kalppikaas sinne rekkojenne koppeihin miettimään näitä purnauksianne…vittu että mua nyt hävettäs olla rekkakuski.
   Oot vissii ollu tosi ammattimies :D sul ei oo mitää käryä mistä sää puhut, paistaa niin läpi avautumisestas, esim keskellä tietä ajamisen syy on luultavasti ollut se jos on ollut liukasta että keskellä on turvallsin ajaa, kun tie viettäö ojan puolelle ja si jotain monttuja vielä siihen nii rekka niiaa niin paljon ojaan päin että kärry on pian linkussa tai vetäjä poikittain, ei liukkaalla syy VOI olla että ei näytä tien reuna siltä että se kantaa yhdistelmää varsinkaa jos täys kuorma päällä ja paljon muitakin syitä mitkä tietäisit jos olisit ammatti kuskina joskus oikeesti ollu, ja pullatykkiä ei lasketa raskaaseen liikenteeseen. Ja sellane homma että tukkiautot on varmaan ainoita missä on ketjut mukana, eikä niilläkää saa ajaa mitää 80km/h vaan sen takii ku on liukasta, pässi, tämänkin tietäisit jos olisit joskus ajanut oikeesti isoo autoo. oot varmaan ihan syystäkin entinen "ammattikuski" (kaikilla ei tosiaan kestä pää tätä alaa, niinku tääl porukka kommenteillaa todistaa todeksi) t.25 metrisen kuski

   Lainaa

  125. Tulos: +1 (7 ääntä)
   jauzaa: Nämä autot on rajoitettu kulkemaan 87-90km/h. Jos sua hiillostetaan niin se tarkoittaa että olet tien tukkona ja ajat liian hiljaa. Henkilöautojen mittarit eivät pidä läheskään aina paikkaansa vaan voi näyttää jopa 10 liikaa. Se on juuri toinen suuri punainen vaate ainakin mulle kun ajetaan 80alueella 70. Jos pelottaa niin ottakaa taksi tai bussi.
   Ajattelitko taas, että kun on nainen ratissa niin ajetaan 10 km/h alinopeutta? En todellakaan "ole tien tukkona ja aja liian hiljaa", ja siksipä totesin, että "ammattikuskit my ass" !!

   Lainaa

  126. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Vesisäiliöautonkuljettajan tyttärenä kuulen tuskasi! Isäni on ollut ties kuinka monta kertaa käräjillä henkilöautoijoiden törttöilyn/virhearvioiden takia - jokainen kerta ollut nimenomaan pienemmän vika. Se on kuulemma aika yleistä, etenkin kun kuljettaa moista raskasta kalustoa kaupunkialueilla. Vaaratilanteita aiheuttaa myös liukkaat alamäessä olevat liikennevaloristeykset. Kuski yleensä arvioi pysähtymismatkansa aika tarkkaan ja alkaa hyvissä ajoin valmistautua pysäyttämiseen. Sitten on niitä taulapäitä jotka kiirepäissään kiilaavat fiatpuntoillaan pysähtyvän rekan eteen tajuamatta yhtään mitä tuli tehtyä. Aiks karu vaaratilanne, jossa rekkakuskin täytyy punnita, onko kannattavinta ajaa kiilanneen perään, kääntäa nopeasti viereiselle kaistalle (vaarantaen muun liikenteen) vaiko ajaa ojaan. Autokouluun pitäisi sisällyttää edes viiden minuutin saarna rekka-autojen erityishuomioimisesta liikenteessä. Esimerkiksi kakkosvaiheessa pelotellaan erilaisilla kolariskenaarioilla ja mun mielestä rekat sopisi aika hyvin mukaan. Harva oikeasti tajuaa kuinka painava lasti rekoilla voi olla ja kuinka vaikea niitä on hätätilanteessa hallita. (En mäkää tajunnu ennen kuin mulle havainnollistettiin.)

   Lainaa

  127. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Rekkojen ei ole hyvä pysähtyä keskelle tietä ja ne tarttevat ehkä vähän enemmän vauhtia ylämäen ylös pääsyyn jäisellä tiellä kuin henkilöautot

   Lainaa

  128. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Hiphei: Se on km/h eli kilometriä tunnissa. Ei km/t joka tarkoittaisi kilometriä per tonni. Perusasiat pitäisi osata, hitto soikoon.
   km/t on ihan käypä... kilometriä/tunti = km/t, kilometers/hour = km/h, eli kyse on vain lyhenteen suomennoksesta, eikä tämän pitäisi olla vaikeaa ymmärtää. En enempää rautalankaa viitsi tähän pätemiseeni kuluttaa...

   Lainaa

  129. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Tsygäilijä: Monet rekkakuskit ajavat kyllä ihan miten sattuu, eikä kyse ole siitä, että olisi “pakko” tai että pysähtymismatka olisi pitempi tms, vaan asenteesta että “mulla on isompi auto, eli painukaa muut helvettiin”. Tosin pienautoilijatkin ovat kyllä ihan perseestä, mitä enemmän liikun liikenteessä, sitä enemmän ihmettelen miten suuri osa näistä tyypeistä on ajokorttinsa hankkinut… toisaalta ei liikennepoliisikaan tunne sääntöjä, joten turha kai sitä on toivoa perusautoilijoilta.
   Tältä se varmasti tuntuu niistä autoilijoista, jotka eivät tiedä mitään rekoilla ajamisesta. Yleensä kyse ei ole ylimielisestä asenteesta, vaan siitä että isolla autolla pitää ajaa tietyllä tavalla, että ylipäätään pääsee mihinkään. Kannattaa jättää arvostelut sikseen, jos ei tiedä mistä puhuu.

   Lainaa

  130. Tulos: +7 (11 ääntä)
   pressa: Ymmärrän turhautuneisuuden, mutta.. Toni teloisi mieluummin henkilöauton kuljettajan, kuin uhraisi kallisarvoiset tomaattinsa? Toivottavasti ei kohdata (vai pitäisikö sanoa törmätä) liikenteessä!
   Toni: "Älkää sitten valittako että missä ne teidän lähikauppanne tomaatit on" pressa: "Toni teloisi mieluummin kuljettajan kuin uhraisi kallisarvoiset tomaattinsa"?? Luetun ymmärtäminen...

   Lainaa

  131. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Aloitetaas pikku säväytyksellä: On tehty testi järven jäällä missä 80km/h ajava yhdistelmä piti pysäyttää niin nopeasti kuin mahdollista sen menemättä linkkuun. Arvatkaas jarrutusmatkan pituus? Reilusti yli kilometri. On totta että kyseessä ääriolosuhde mutta hiukan osviittaa siitä mistä on kyse. Ymmärrän tuon jutun aika hyvin itsekin raskaita ajoneuvoja ajelleena. On totta että hyvällä kelillä rekka pysähtyy melkein samaan kuin henkilöautot, mutta heti kun kitkakerroin pienenee (sade, lumi, jää) niin jarrutusmatka pitenee, sille ei voi mitään. Ja sitten kun joku tunkee sieltä sivutieltä rekan eteen ja liukas tie niin mitäs teet... Ei kukaan huvikseen päälle aja. Tärkein sääntö on aina: Liikenne on yhteispeliä. Se muistamalla, ja lisäämällä siihen sellaiset asiat että yllätyksiä tulee varmasti ja mihinkään ei voi 100% varmuudellla luottaa pärjää hyvin. Faktaa: Koetilanne – hätäjarrutus nopeudesta 80 km/h pysähdyksiin Henkilöauto, ABS jarrutusmatka 25 metriä Yhdistelmä, kuormaamaton, ABS jarrutusmatka 40 metriä Yhdistelmä, kuormattu, perinteiset rumpuj. jarrutusmatka 95 metriä Ja nämä siis kuivalla kelillä. Kitkan pienentyessä matkat pidentyvät huomattavasti... Sitten vielä yksi asia... km/h on virallinen merkintä koska Suomessa käytetään SI-järjestelmää. Tuo toinen km/t voi tarkoittaa joko kilometriä tunnissa tai tonnikilometriä riippuen asiayhteydestä. Eli km/h on ainoa oikea, koska se ei ole tulkinnanvarainen.

   Lainaa

  132. kesäisin raskassarjalainen 6.11.2013 13:46
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   bansku: vois ne rekkakuskitkin välillä ajatella. Ite kerran ajoin keskiyön aikoihin n. 80km matkaa kotia, kortti oli ollu taskussa vasta muutaman kuukaden, keli oli huono (jotain ensilumia tai sadetta se lykkäs tuolloin), auto vanha ja minä väsynyt. Ajoin itse nopeusrajoitusten mukaisesti (80km/h), ehkä hitusen alle (ja nyt puhun että olen väh 75km/h ajanut), ihan vaan siltä varalta etten ajaisi ojaan ja olisi mahdollisissa “läheltäpiti”-tilateissa enemmän pelivaraa. Mutta jossain vaiheessa perääni tulee pussailemaan rekka, joka ei tykkää hitaammanpuoleisesta vauhdistani vaan päättää tulla melkein päälle samalla tööttäillen. Voin sanoa että silloin keitti ja pahasti. Eikä kyseisellä tiellä ollut jyrkkiä ylämäkiä tai tie jäässä, joten rekkakuski ajoi omaa kusipäisyyttään ylinopeutta, ja minä melko kokematon nuori kuski jouduin väsyneenä ja paniikissa ajamaan itseäni jatkuvasti irti rekan keulasta. Ja rekka oli siis ajanut ylinopeutta, sillä koko 80km matkalla tämä tuli perään vasta siinä vaiheessa kun itselläni oli matkaa enää n. 15km (eikä tuolta väliltä tule muita kuin korkeintaan tukkirekkoja sivuteiltä, eikä tuohonvuorokaudenaikaan tukkirekat sieltä metsästä liiku)
   Paljostako vetoa että mielessä kyllä kävi että väistääkkö jollekin sivutielle n. 2 sekunnin ajaksi jotta nopeampi ja kokeneempi saisi ajaa rajoitusten mukaan mutta ihan itsepäisyyttäsikin roikuit edessä, koska ärsytti?

   Lainaa

  133. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Mikähän on tilanne, kun ns. "jättirekkoja" putkahtaa sadan tonnin enimmäispainorajoituskokeilun aikana liikenteeseen? Luulisi silloin minä minä minä -tyyppienkin viimeistään tajuavan, että ei se sadan tonnin auto ihan oikeasti pääse ylämäkeä kuin parinkympin vauhdilla. Turha siellä persuuksissa on roikkua oman pesupallon (heh) kanssa ja tööttäillä. Samoin ko. yhdistelmä ei todellakaan pysähdy tuosta vain kuten kevyt henkilöauto. Järki päähän ja maltti mukaan matkalle.

   Lainaa

  134. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Lilli: Mitä? En ymmärrä kirjoittamastasi mitään..
   Taitaa olla eestin kieltä.

   Lainaa

  135. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Itse ymmärrän rekan vaikeuden ylämäessä ja on ymmärettävästi huomioitava, että rekalla pitää olla tietty vauhti mennäkseen ylös mäen varsinkin talvella. Mutta on huomioitavaa ettei se päde kaikkiin tilanteisiin, kuten minulla Häijääntien- liikenneympyrässä; rekka (kesäkeli) meinasi törmätä autooni ( pieni lapsi kyydissäni) rekan tulessa ympyrään ja vähät välitti meistä. Painoin kaasua täysille välttääkseni kolarin. Onhan rekoissakin jarrut ja joutuvat pysähtymään risteyksissä normaalistikkin vai pitäisikö autoilijoiden pysähtyä etuajo-oikeutetulla tiellä päästääkseen rekka vain sen takia ensin ettei joudu "liiskatuksi"? Pitääkö minun pysähtyä teidän rekkamiesten mielestä liikenneympyrässä, jotta te ette isomman oikeudella tule päälle. Jos Suomessa ei noudateta lakeja vaan mennään "isomman ja paremman"- periaatteella on seurauksena kaaos liikenteessä.

   Lainaa

  136. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Toi juttu on nyt ihan kuraa, liikenteessä kun ollaan niin kaikille pätee samat säännöt, oli alla sitten papan vanha Mosse tai Ferrari (tai vaikka tämä rekka). Aamen.

   Lainaa

  137. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Rekkakuskeille tuntuu olevan ylivoimaista ymmärtää, että eine pirjot ja jaanat pikku Puntoissaan ymmärrä ajatella asioita sieltä rekan hytin näkökulmasta. Tämä taas johtaa siihen, että vastuu on rekkakuskilla ajaa liikenteessä sääntöjen mukaan ja ajaa tilanteen vaatimalla tavalla. Myös te rekkakuskit voisitte joskus ajatella "out of the box" eli tässä tapauksessa hytin ulkopuolelta. Harva muun ammattikunnan edustaja vaarantaa ihmishenkiä saadakseen tehtyä työnsä ajoissa.

   Lainaa

  138. Rageen massan mukana 10.11.2013 12:41
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kaikki vetoo täällä siihen että voin ajaa rekan kylkeen koska en haluu tomaatteja? Noh!! ajatelkaapas sitä kaljalastia sitten, joo sitä tuttua ja turvallista humalluttajaa jolla pääsette perheisän/äidin arkea karkuun aina iltaisin! Ajatelkaapas nyt oikeen huolella että se teidän koko perheen avaruussukkula ei olekkaan niin iso ja turvallinen kuin luulette... vertaatte sitä prisman parkkipaikalla viereiseen pösö 206 tai aatamin aikaiseen ford fiestaan. Kyllä siinä on helvetin iso ero täysperä sisuhun! Jäätte kakkoseks heti kättelyks kun lähdette toilailemaan liikenteessä rekan eteen. se voi olla usein pienestä kiinni! Nimimerkillä 1 kaveri lähti ku ajoi chevyn kans kolarin ja toinen istuu pyörätuolis (toki oman tyhmyyden vuoksi...) miettikääpä seuraavan kerran ku ajelettele ja näette rekan sellaisessa paikassa että voisitte olla hyödyksi ja pysähtyä itse vaikka rekan pitäisi teitä väistää.... ajatelkaapa että voitte saada rekkamiehelle hymyn huulille ja myös itsellenne paremman olon vain pysähtymällä!!

   Lainaa

  139. bitchplease 10.11.2013 15:22
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   Jos vaan toniki noudattaa niitä liikennesääntöjä niinku muutkin. Vaikka se iso auto perseen alla kasvattaaki sitä miehisyyttä niin samat liikenne säännöt ne on rekkakuskeillakin. Kun toisella on etuajo-oikeus on SINUN tehtävä väistää oli sulla sit mikä munanjatke allas.

   Lainaa

  140. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Uskon ja tiedänkin ( sukulaisissa rekkamies ) suurimman osan rekkamiehistä olevan kunnollisia ja rehtejä ammattilaisia, jolla on suuri vastuu, kiitos teille siitä! Tämä sivusto vääristää monien ajatusta rekkojen kuljettajista ja saa aikaan vain riitaa.

   Lainaa

  141. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Mutta ei sillä 60-tonnisella ja 25-metrisellä yhdistelmällä vain voi ajaa kuten henkilöautolla. Se ei ole sen rekkakuskin vika. Liikennesääntöjä on tietysti noudatettava mutta on tilanteita (esim. moottoritielle liittyminen) joka edellyttää myös muilta tienkäyttäjiltä joustavuutta. Tuntuu hirveän pahalta kattoo näitä joitakin kommentteja, ahistaa aatella että tollasilla on kortti.

   Lainaa

  142. piutpaut sun muut 11.11.2013 21:36
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Kaikilla ei ole sitä serkunkumminkaimaa joka ajais isoo autoo ja kertois miten se käyttäytyy missäkin tilanteessa, ja miten voit tietää asiasta mistä et mitään mistään kuule? Ei kaikille ole itsestäänselvää yhdistelmäajoneuvojen jarrumatkat ja jarrujen toimuntatavat, saati sitten se että miten se kärry voi mahdollisesti käyttäytyä liukkaassa ylä- tai alamäessä. Ei näitä kaikkia niksejä opeteta yhtään missään, ne tiedät vain jos itse koet tai kuulet joltain joka on ne kokenut ja tietää mistä puhuu. Ja btw, kyllä ne tukkikuskit autoineen tulee sieltä pikkusilta metsäteiltä ihan jokaiseen vuorokauden aikaan, jopa niin "hulluun" aikaan kuin puolilta öin, kun jotkut autot liikkuu 24/7 ihan oikeesti. Ja mitä tulee ylämäkiin, hommakkaa sinne keulille 900hp niin ylämäkihuolet vähenee huomattavasti! ;)

   Lainaa

  143. Tulos: +2 (4 ääntä)
   maalla: Huomaa, että suurin osa täällä ei ole koskaan itse ollut raskaan ajoneuvon kyydissä puhumattakaan, että olisi ajanut sellaista. Pari faktaa: 1) Jos rekka talviliukkailla pysähtyy ylämäkeen, ei se siitä pääse eteenpäin, koska pito ei riitä. Rekan akseleista todennäköisesti vain yksi on vetävä (=voima välittyy tälle akselille) ja siinäkin kesärenkaat (Suomessa ei ole rekoilla talvirengaispakkoa, paitsi räjähdekuljetuksissa). Se pakoillaan oleva rekka tukkii koko kaisten liikenteen, joten joutasvuutta. 2) Rekka ei pysähdy ihan massasta ja jarruviiveestä johtuen niin nopesti kuin henkilöauto (jarruviive=rekan jarrut toimivat paineilmalla ja kestää noin sekunnin, että paineilma virtaa jarruihin ja lalkaa jarrutus) 3) Täysperävaunuyhdistelmä “linkkuuntuu” helpohkosti äkkijärrutuksissa, joten se ei siksikään ole viivasta. JOTEN MALTTIA JA JOUSTAVUUTTA KAIKILLE OSAPUOLILLE LIIKENTEESEEN. MENNÄÄN TURVALLISESTI PERILLE.
   Oikein! Itsekään en ole rekkaa ajanut, mutta ihan terveeseen järkeenkin se menee, ettei painavan lastin kanssa lähdetä ylämäestä ihan yhtä helposti kuin henkilöautolla. Plus että kun on paljon sitä massaa niin totta kai se pysähtyminenkin kestää kauemmin, kuin kevyellä kalustolla.

   Lainaa

  144. Tulos: -3 (5 ääntä)
   bansku: vois ne rekkakuskitkin välillä ajatella. Ite kerran ajoin keskiyön aikoihin n. 80km matkaa kotia, kortti oli ollu taskussa vasta muutaman kuukaden, keli oli huono (jotain ensilumia tai sadetta se lykkäs tuolloin), auto vanha ja minä väsynyt. Ajoin itse nopeusrajoitusten mukaisesti (80km/h), ehkä hitusen alle (ja nyt puhun että olen väh 75km/h ajanut), ihan vaan siltä varalta etten ajaisi ojaan ja olisi mahdollisissa “läheltäpiti”-tilateissa enemmän pelivaraa. Mutta jossain vaiheessa perääni tulee pussailemaan rekka, joka ei tykkää hitaammanpuoleisesta vauhdistani vaan päättää tulla melkein päälle samalla tööttäillen. Voin sanoa että silloin keitti ja pahasti. Eikä kyseisellä tiellä ollut jyrkkiä ylämäkiä tai tie jäässä, joten rekkakuski ajoi omaa kusipäisyyttään ylinopeutta, ja minä melko kokematon nuori kuski jouduin väsyneenä ja paniikissa ajamaan itseäni jatkuvasti irti rekan keulasta. Ja rekka oli siis ajanut ylinopeutta, sillä koko 80km matkalla tämä tuli perään vasta siinä vaiheessa kun itselläni oli matkaa enää n. 15km (eikä tuolta väliltä tule muita kuin korkeintaan tukkirekkoja sivuteiltä, eikä tuohonvuorokaudenaikaan tukkirekat sieltä metsästä liiku)
   Väsyneenä ei saa ajaa laki kieltää. Mikäli olisit ollut virkeässä tilassa olisit mahdollisesti ajanut rajoitusten mukaan, väistämällä esim bussipysäkille tehnyt tilaa tai ymmärtänyt ajaa vielä sen verran hitaammin että rekka olisi päässyt kohtuullisessa ajassa ohittamaan sinut... Tässä ei puolusteta puskurissa ajamista vaan ihmetellään miten väsyneenä voi olla ratissa..

   Lainaa

  145. Tulos: -2 (2 ääntä)
   miinaharava: Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan – jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.
   ei niillä pääse sitä satasta.

   Lainaa

  146. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Nepa: nnn
   En nyt viitsi alkaa riidellä seksismistä (kaikki naisethan meikkaavat, ja kaikki meikkaavat naisethan ovat aivottomia, joo joo, ihan niin) -huomautanpahan vain että olet siis sitä mieltä että kokeista pitäisi päästä läpi jos on kaiken aikaa kohennellut huulipunaansa eikä tiedä mistään mitään? Itse kun koulutan (toisella alalla) niin jos ei ole opetetusta ymmärtänyt edes alkeita niin mitään paperia ei saa käteen; autokoulussa mielestäsi pelkkä läsnäolo riittää ja saakin riittää? Eli jos bimbo vetää baanalla huulipuna kädessä ja silmät peilissä niin vika ei mitenkään ole systeemissä jossa väittämäsi mukaan noilla eväillä kuitenkin sai sen kortin?

   Lainaa

  147. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Nepa: Veikkaan että on kyllä kerrottu, mutta sinua ei ole kiinnostanut tai et ole itsekeskeisyydeltäsi ehtinyt kuunnella. Ehkä on ollut liian kiire korjailemaan meikkiä.. Ehkä sinulla olisi hyviä ajatuksia miten sinunkin ruokiasi, vaatteitasi ja mukavuustuotteitasi kuljettavat ajoneuvot “säädetään” niin että niiden ominaisuudet vastaavat micraasi! (Useiden ajoneuvovalmistajien suunnittelijat kyllä tekevät työtä sen hyväksi koko ajan mutta fysiikan lakeja eivät ole vielä pystyneet kokonaan kumoamaan.) Ei kyllä kerrottu minullekaan oikeastaan mitään rekoista autokoulussa, tunnille tulin aina ilman meikkiä (en käytä arkisin) ja olin yksi aktiivisimmista oppilaista, koska kortti piti saada mahd. nopeasti. Inssi ekalla läpi, teoriakokeet meni todella hyvin. Voin väittää ihan puhtaalla omallatunnolla, ettei millään tunnilla tai ajokerralla mainittu sanaakaan rekoista. Ja en todellakaan tiennyt, ennenkuin nyt, ettei rekka pääse ylämäkeä tietyissä olosuhteissa ylös. Olin aina kuvitellut, että tänä tekniikan ihmeaikana olisi tuollainenkin alkeellinen asia saatu hoidettu kuntoon...

   Lainaa

  148. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tipi: ei niillä pääse sitä satasta.
   Itseasiassa pääsee.

   Lainaa

  149. Eijumalauta 15.11.2013 0:48
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Villi veikkaus että Tonia ei hevonhelvettiäkään kiinnosta ne tomaatit. Käykääpä joskus edes vähän naapurin pakua raskaamman kaluston kyydissä niin saattaa jäädä äkkiä turha urputus pois. Kyllä sitä joka päivä näkee idiootteja rekkakuskeja kohtaan. Kommentteja taisin lukea parikymmentä ennen kuin kärähti viimeinen käpy, mutta siinä esille tulleiden asioiden lisäksi olettekohan miettineet rekkakuskien lakisääteisiä taukoja? Se voi olla ihan parista minuutista kiinni joutuuko jäämään paikkaan x pitämään taukoa huomattavasti paljon pidemmäksi aikaa mitä piti, jos se edellä oleva corsa olisi viitsinyt päästää rekkapenan eteensä eikä niin että tämä joutuu jurnuttamaan seitsemääkymppiä pikkuauton perässä. Raskaalla ei niin näppärästi sitten mennä ohikaan. Ja vaikka se olisikin kuskille ok, niin työnantajalle harvemmin on. Kyllä ihan pelkällä maalaisjärjellä pitäisi jo osata ajatella että isompia kunnioitetaan liikenteessä (myös ja varsinkin niistä turvallisuussyistä joita aiemmin lueteltiinkin), mutta näistä vinkujista kukaan ei olekaan tainnut käydä kehä III:n ulkopuolella, ainakaan täkäläisen ajotyylin ja näiden kommenttien perusteella.

   Lainaa

  150. Eijumalauta 15.11.2013 0:52
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Sitten sä väistät johonkin pysäkille vaikka? Ikinä kuullut sellaisesta vaihtoehdosta? Sitten olisit saanut vapaasti ajella vaikka viittäkymppiä eteenpäin. Turha rekkakuskia syyttää jos oma aivotoiminta ei pelitä.
   bansku: vois ne rekkakuskitkin välillä ajatella. Ite kerran ajoin keskiyön aikoihin n. 80km matkaa kotia, kortti oli ollu taskussa vasta muutaman kuukaden, keli oli huono (jotain ensilumia tai sadetta se lykkäs tuolloin), auto vanha ja minä väsynyt. Ajoin itse nopeusrajoitusten mukaisesti (80km/h), ehkä hitusen alle (ja nyt puhun että olen väh 75km/h ajanut), ihan vaan siltä varalta etten ajaisi ojaan ja olisi mahdollisissa “läheltäpiti”-tilateissa enemmän pelivaraa. Mutta jossain vaiheessa perääni tulee pussailemaan rekka, joka ei tykkää hitaammanpuoleisesta vauhdistani vaan päättää tulla melkein päälle samalla tööttäillen. Voin sanoa että silloin keitti ja pahasti. Eikä kyseisellä tiellä ollut jyrkkiä ylämäkiä tai tie jäässä, joten rekkakuski ajoi omaa kusipäisyyttään ylinopeutta, ja minä melko kokematon nuori kuski jouduin väsyneenä ja paniikissa ajamaan itseäni jatkuvasti irti rekan keulasta. Ja rekka oli siis ajanut ylinopeutta, sillä koko 80km matkalla tämä tuli perään vasta siinä vaiheessa kun itselläni oli matkaa enää n. 15km (eikä tuolta väliltä tule muita kuin korkeintaan tukkirekkoja sivuteiltä, eikä tuohonvuorokaudenaikaan tukkirekat sieltä metsästä liiku)

   Lainaa

  151. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Rita: Pitääkö minun pysähtyä teidän rekkamiesten mielestä liikenneympyrässä, jotta te ette isomman oikeudella tule päälle. Jos Suomessa ei noudateta lakeja vaan mennään “isomman ja paremman”- periaatteella on seurauksena kaaos liikenteessä.
   Älä vaan pysähdy ympyrässä.

   Lainaa

  152. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Pyrin ajamaan liikennesääntöjen puittessa ja ennakoin, mutta ei se talviautoilu aina helppoa ole ei niin raskaalle kun henkilöautoillekkaan. Joo henkilö autoissa voi olla koviakin mittarivirheitä esim 80 Km/h voi olla 73 Km/h ei se silti tarkota et me voitas puskurissa kiinni ajaa itse ohitan turvallisessa paikassa jos ohitan ollenkaan, eihän sitä tiedä onko puikoissa juuri kortin saanut tai muuten arka ihminen eli ei se persiissä ainakaan yhtään hekpota ajamista, jos on aluetuntemusta yhtään niin voihan sitä rakoa jättää aikaisemmin että on tilaa kerätä se vauhti sitä mäkeä varten. Ja kyllä nää raskaat pysähtyy kunhan sen hidastamisen alottaa tarpeeks ajoissa. Tuossa viime talvena oli semmonen tilanne että itse olin ajamassa suoraan 50 Km/h alueella ennen ylämäkeä oli sivutie jossa oli kolmio sieltä tuli neliveto maasturi volvo eteen ja ei se meinannut millään saada pitoa siihen mäkeen onneksi reagoin ajoissa muuten olis kolahtanu pääsin kyllä mäen ylös mutta takana tullut paikallis bussi ei. ei olis ollu mitään ongelmia kellään jos volvo kuski olis noudattanu liikenne sääntöjä. Ajetaanhan toiset huomioon ottaen ja ennakoidaan liikenteessä tulevan talven liukkailla Pidetään myös järki päässä ps. Kysykää rohkeesti joltain autokuskilta et pääsiskö vähän kattelemaan. Mun kyytiin ainakin pääsis

   Lainaa

  153. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Joka työssä on huonot puolensa, mutta jos ottaa noin koville, kannattas harkita alanvaihtoo...

   Lainaa

  154. Tulos: -1 (3 ääntä)
   vaikkei saanut pesää muijalta kun tuli niin myöhään kotiin kun muija oli jo antoniolta saanut ja nukkumassa niin tarviiko se muihin purkaa, mä oon pari reissua kans joskus ajanut rekalla ja tiedän että vituttaa mutta kannattaa opetella tilanteeseen sopeutumista... se että on maailman paras ja nopein toni ajamalla takapuskurissa kiinni niin takuulla tulee likipititilanteita...

   Lainaa

  155. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Itse mielelläni väistän isompaa liikenteessä mutta on kohdalleni sattunut myös sellaisia kuskeja jotka käyttävät törkeästi hyväkseen isomman oikeutta: esim tullaan kolmion takaa eteen (autokuski joutuu tekemään lukkojarrutuksen ja saa nippanappa vältettyä törmäyksen ) ,tungetaan liikenneympyrään vaikka näkee että että sitä kiertää jo monta autoa ,ja taas joutui pienet autot jarruttamaan .Myös rekkakuskien täytyy ottaa liikenteessä huomioon muu liikenne !

   Lainaa

  156. Tule ulos autosta 25.1.2014 23:22
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Olen aina sanonut, että olet isompi vain siellä ison auton ratissa. Tule ulos sieltä hytistä, niin katsotaan kenenkä tomaatit siellä sutii? Miksi sillä isolla autolla on ängettävä eteen jossain risteyksessä, kun kerkeät myöhemminkin? Se on ihan sama, ajatko yhden auton eteen vai odotatko sen ohimenemistä. Aikataulusi ei siitä muutu. 2m 125kg

   Lainaa

  157. rekkakuski 26.1.2014 9:56
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Tule ulos autosta: Olen aina sanonut, että olet isompi vain siellä ison auton ratissa. Tule ulos sieltä hytistä, niin katsotaan kenenkä tomaatit siellä sutii? Miksi sillä isolla autolla on ängettävä eteen jossain risteyksessä, kun kerkeät myöhemminkin? Se on ihan sama, ajatko yhden auton eteen vai odotatko sen ohimenemistä. Aikataulusi ei siitä muutu. 2m 125kg
   Hahahaha 155cm ja 38kg tod.näk

   Lainaa

  158. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Siis tuohan on nyt niin tyypillistä henkilöautoilua, että jäädään maleksimaan kuorma-auton tai yhdistelmäajoneuvon eteen, oli sitten mäki tai suora tie. Varmasti joku on tästä puhunut, mutta otetaanpa huomioon se, että nämä isommat autot tarvii suuremman nopeuden jotta eivät jää esimerkiksi ylämäkeen kiinni. Siinäpä sitten taas henkilöautoilijat manaavat nämä "tientukot" alimpaan helvettiin vain sen takia kun joku ****** on lykännyt kipponsa väkisin kulman/risteyksen takaa rekan eteen, ihan kuin häviäisi jotain jos olisi jäänyt rekan taakse ajamaan.

   Lainaa

  159. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Partaaa: Hauskaahan tässä on se, että rekkakuskit sekä muut valittavat, miten rekalla ei ole sitten tarpeeksi pitoa esimerkiksi ylämäessä, jos siihen pysähdytään. Perusteena on tarjottu vaikkapa sitä, ettei rekalla ole talvirengaspakkoa Suomessa, joten siksi on kesärenkaat alla. Eli henkilöautoilijoiden pitää joustaa omista säännöistään, koska rekassa on kesärenkaat alla ja valitetaan kun ei ole pitoa? Vain siksi, koska ei ole pakko laittaa talvirenkaita alle? Valitettavasti näiden seikkojen valossa tuo vaikuttaa enemmänkin raskaan liikenteen asennevammaisuudelta säästöjen nimissä eikä miltään järkevältä valitukselta.
   Ei se siitä kuskista tai "asennevammaisuudesta" kiinni ole vaan kuljetusyrityksestä. En minäkään johtajana investoisi talvirenkaisiin, kun maksettavana on lisäksi polttoaineet, verot, vakuutukset, kuskien palkat yms. Kuorma-auton talvirengas saattaa maksaa päälle 700e ja puolikkaaseen niitä menee helposti sen 16kpl. Vai pitäisikö kuskin maksaa omasta pussistaan päälle 11 000e vain siksi että henkilöautoilijoille tulisi parempi mieli ?? Ja kyllä ne henkilöautotkin sutii vaikka olis nastat alla, niin entäs sitte ku on se 30tonnia painoa päällä, paljon ne talvirenkaat hyödyttää siinä tilanteessa kun sen pikku punton takia jäädään ylämäkeen nysväämään?

   Lainaa

  160. Tulos: -1 (1 ääni)
   Jessica: ihme valitust kyl vaik en mäkää mitää tomaattei haluu, öö ?
   Hus hus nyt sinne komeroon siitä!!!

   Lainaa

  161. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Nyymi: Itse olen ymmärtänyt että rekoilla on todella lyhyt pysähtymismatka. Vai miksi muuten ne ajaa aina ihan takapuskurissa kiinni?
   Sentakia ku lähet ohittamaan sellasta ja jäät sen eteen nysväämään.
   eetwartti: Hus hus nyt sinne komeroon siitä!!!

   Lainaa

  162. Joopasenjoo 10.3.2015 13:55
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Jos kyseessä on 60tonnia painava yhistelmä joka tulee helvetin liukkaalla tiellä sanotaanko vaikka 70km/h ja sitten sinä tulet jollakin 1000 kiloa painavalla pikku puntolla eteen tai sitten päätät yhtäkkiä että käännytkin tästä oikealle ja lyöt liinat kiinni. Ei se 60tonnia pysähdytkään niin helpolla ja ei myöskään käänny niin helpolla! Yrität väistää henkilöautoa ja käännät tiukasti oikealle puolelle rattia. Vittu se mihinkään käänny vaan sitte rysähtää. Terveisin nimimerkki: Rekkakolarissa ollut

   Lainaa

  163. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Lilli: Mitä? En ymmärrä kirjoittamastasi mitään..
   Sulla ei sitten ole luetunymmärtäminen parhaasta päästä. Ei tuossa viestissä kovin hyvää kieltä olla käytetty, mutta kyllä sen nyt herranjumala ymmärtää...

   Lainaa

  164. Tulos: -1 (1 ääni)
   Möö: Sulla ei sitten ole luetunymmärtäminen parhaasta päästä. Ei tuossa viestissä kovin hyvää kieltä olla käytetty, mutta kyllä sen nyt herranjumala ymmärtää…
   Ymmärtää, mutta onhan tuo nyt kirjoitettu ihan miten sattuu... :D

   Lainaa

  165. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Mä olen 15 vuotias ja jopa MINÄ pieni tyttö ymmärrän että kyllä se rekka nyt kannattaa päästää eka vaikka kuinka pyllyä kutittelisi... Herranjumala aikuiset ihmiset valittaa kun eivät osaa ajaa ja ditten joku huomauttaa... Herätkää

   Lainaa

  166. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Aika monelta meni Tomin pointti ohi.

   Lainaa

  167. Arkkienkeli 16.1.2018 11:30
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Minä vaan: Arkkien
   Ovatko äitisi ja isäsi sukua keskenään?

   Lainaa

  168. nimimerkki115 8.9.2019 18:03
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Tiellä liikkujia (ja muitakin kanssakansalaisia) on huomioitava suuntaan ja toiseen, se on selvää. Mutta tuota en pysty nielemään selitykseksi että työnantaja pakottaa rikkomaan liikennesääntöjä ja ajamaan ylinopeutta. Kenenkään elämä ei ole niistä tomaateista kiinni. Jonkun työ voi olla, mutta jos saa sen takia potkut että ei ole ajanut ylinopeutta niin ihanko tosissaan siitä annetaan karenssia? Ja onko se muutenkaan mitään elämää että tekee työkseen jotain sellaista, missä pitää jatkuvasti olla peräsuoli pitkällä lakia rikkomassa. Vatsahaavanhan sellaisesta saa. Menkää lakkoon, kuskit, jos työolot ovat kerta noin sietämättömät. Kyllä me fysiikan lakeja ymmärretään ja tajutaan kyllä, että ylämäissä se vauhti hidastuu ja liukkaalla jarrutusmatkat pitenevät ynnä muuta vastaavaa. Mutta millä jumalasta seuraavan työnantajan sanelemalla oikeudella raskasta kalustoa saa ajaa takapuskuria nuuhkien tasaisella suoralla tiellä kun vauhtia on esim. 82 km/h (siis oikeasti, ei mittarin mukaan)? Turvavälin ne joutaa jättää rekatkin ja muutenkin noudattaa liikennesääntöjä silloin kun ei ole mitään syytä olla noudattamatta (kiire kinkkusämpylälle ei ole tällainen syy, liukkaaseen ylämäkeen vauhdin ottaminen on). Ei ne teidän työnantajat maksele meidän muiden tienkäyttäjien ylinopeussakkoja, eikä poliisi ymmärrä sellaista selitystä että me netistä luettiin että rekkojen edessä pitäisi ajaa vähän ylinopeutta. Kiitos tomaattien kuskaamisesta, ei siinä mitään, mutta tavara on vaan tavaraa eikä läheskään yhtä olennaista kuin turvallisuus.

   Lainaa

  169. Tulos: 0 (0 ääntä)
   miinaharava: Yleensäkin olosuhteiden mukaan ajetaan - jos tie on jäinen ja räntää tulee vaakatasossa niin voi Tonikin ihan vapaasti harkita ajamista vähän pienemmällä nopeudella, vaikka nopeusrajoitus olis esim. se 100 km/t.
   Rekalla ei pääse sataa

   Lainaa

  170. Alumiiniton gerbiili 6.11.2020 20:09
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   rekkapenat pahottaa mielensä kun muitakin on liikenteessä... :D jollei pärjää muiden kanssa liikenteessä niin kannattaa miettiä uravalintaa uudestaan...

   Lainaa

  171. Alumiiniton gerbiili 6.11.2020 20:10
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Juu u: Rekalla ei pääse sataa
   niinkös luulet... :)

   Lainaa

  172. Lihava kana 17.11.2020 8:48
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Rekkakuskit vois sitten välttää sitä eteen ajamista risteyksissä, niin monesti vedetään eteen ”isomman oikeudella” peiliin katsomisen paikka.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: rekkakuski, auto, liikenne, rekka, onnettomuus, avautuminen