Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Viikon välkyimmät

Tiesitkö tämän sipseistä ja Jeesuksesta?
Viikon välkyimmät

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 59 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +462 (532 ääntä)
      "Jeesuksen synttärit" 25.12. ja joulu ei tietenkään ole kaikkialla talvella...

      Lainaa

    2. Tulos: +770 (822 ääntä)
      En oikeasti voi uskoa, että on mahdollista istua läpi peruskoulun ymmärtämättä maapallon toiminnasta mitään. Tai ylipäätään mistään muustakaan. Onneks sitä on itse suorittanut oppivelvollisuutensa vielä siihen aikaan, kun opettajilla oli muitakin toimenkuvia kuin toimia lapsenvahteina 90% työajastaan.

      Lainaa

    3. Tulos: +302 (332 ääntä)
      ei sitä tiedetä millon Jeppe tarkalleen synty, sitä vaan juhlitaan 25.12 :)

      Lainaa

    4. Tulos: +112 (230 ääntä)
      Christiina, kiharra nyt vaan ne hiukset! ;)

      Lainaa

    5. Tulos: +55 (173 ääntä)
      Ku on viettäny firman pikkujouluja +45 asteisessa trooppisessa ilmastossa, grillaillut ja kuunnellut joululauluja, antaa vähän perspektiiviä. Ei tuntunu yhtään joululta, oli liian kuuma :)

      Lainaa

    6. Tulos: -58 (100 ääntä)
      aaa facepalm siis eih :'D !

      Lainaa

    7. Duck of doom 24.9.2013 8:53
      Tulos: -27 (119 ääntä)
      Kaikki sipsithän ei nykyään enää oo välttämättä perunasta tehtyjä. Osa niistä on jotain massamössötaikinaa joka saattaa sisältää ehkä perunaa. Niissä aidosti perunasta tehdyissähän lukee sitte yleensä 'perunalastut' erikseen jossai.

      Lainaa

    8. Tulos: +124 (136 ääntä)
      Vissiin Jeppe syntyi oikeesti syksyllä. Tarkkaan ajankohtaa ei tiedetä. 25.12 on saturnien juhlapäivä ja vissiin myös jollain tavalla liitetty auringonjumalan syntymään.

      Lainaa

    9. Tulos: +50 (54 ääntä)
      Christiinalla taitaa olla kyselyikä :D

      Lainaa

    10. Tulos: +36 (92 ääntä)
      Reaper: En oikeasti voi uskoa, että on mahdollista istua läpi peruskoulun ymmärtämättä maapallon toiminnasta mitään. Tai ylipäätään mistään muustakaan. Onneks sitä on itse suorittanut oppivelvollisuutensa vielä siihen aikaan, kun opettajilla oli muitakin toimenkuvia kuin toimia lapsenvahteina 90% työajastaan.
      Itse asiassa voi hyvinkin. Mulla oli keskiarvo yli 9 peruskoulun loputtua, mutta vasta lukion ensimmäisellä maatiedonkurssilla todella tajusin tuon kaltaiset jutut. Ihan noin tyhmä en ollut silloin kahdeksan vuotta sitten, mutta voin kuvitella, kuinka paljon siellä luokan takana istuva teinityttö nykypäivänä oppisi.

      Lainaa

    11. Tulos: +19 (41 ääntä)
      Big shot: Vissiin Jeppe syntyi oikeesti syksyllä. Tarkkaan ajankohtaa ei tiedetä. 25.12 on saturnien juhlapäivä ja vissiin myös jollain tavalla liitetty auringonjumalan syntymään.
      Kesäkuusta o kans puhuttu. Eikä ilmeisesti edes syntynyt betlehemissä.

      Lainaa

    12. Herra Stockmann 24.9.2013 10:52
      Tulos: +44 (170 ääntä)
      jess: Ku on viettäny firman pikkujouluja +45 asteisessa trooppisessa ilmastossa, grillaillut ja kuunnellut joululauluja, antaa vähän perspektiiviä. Ei tuntunu yhtään joululta, oli liian kuuma
      On näköjään tämäkin nimimerkki alkanut saada reippaalla tahdilla miinusta. Johtunee siitä, että hän uskalsi vihjata päässeensä elämässään piirun verran lähikaupan kassaa pidemmälle, mitä katkeroituneet, ylipainoiset ja silleen vähän henkisesti köyhät kansan syvät rivit eivät voi hyväksyä. Jos teitä niin kovasti risoo tällaiset ihmiset, niin kokeilkaa opiskella jotain muuta kuin sitä lähihoitajalinjaa itsekin, se saattaa jossain vaiheessa palkita teidätkin.

      Lainaa

    13. Tulos: -14 (24 ääntä)
      MM: Itse asiassa voi hyvinkin. Mulla oli keskiarvo yli 9 peruskoulun loputtua, mutta vasta lukion ensimmäisellä maatiedonkurssilla todella tajusin tuon kaltaiset jutut. Ihan noin tyhmä en ollut silloin kahdeksan vuotta sitten, mutta voin kuvitella, kuinka paljon siellä luokan takana istuva teinityttö nykypäivänä oppisi. Lisätään siis se, etten koskaan ymmärtänyt miksi sanotaan, että paikassa X on syksy keväällä. Omalla logiikallani siellä paikassa X on syksy silloin kun ilma määritellään syksyiseksi, vaikka meillä olisikin kevät...

      Lainaa

    14. Tulos: +56 (70 ääntä)
      Reaper: En oikeasti voi uskoa, että on mahdollista istua läpi peruskoulun ymmärtämättä maapallon toiminnasta mitään. Tai ylipäätään mistään muustakaan. Onneks sitä on itse suorittanut oppivelvollisuutensa vielä siihen aikaan, kun opettajilla oli muitakin toimenkuvia kuin toimia lapsenvahteina 90% työajastaan.
      Kyllä niitä idiootteja löytyy sinunkin sukupolvestasi, riippumatta siitä minkä ikäinen olet. Suurin osa jokaisen ikäluokasta on kuitenkin idiootteja, vaikkei ihan yhtä tyhmiä kun nämä mokan ihmiset.

      Lainaa

    15. Tulos: -27 (91 ääntä)
      Ei se jeppe oo koskaa syntynytkää.

      Lainaa

    16. Tulos: +27 (39 ääntä)
      waakkuli: Kesäkuusta okans puhuttu. Eikä ilmeisesti edes syntynyt betlehemissä.
      Ja Jesse syntyi oikeesti aikasemmin ku 2013 vuotta sitten, koska se kuningas joka halus tapattaa vauva-Jessen kuoli jo enne ajanlaskunalkua, eli Jessen oli pakko olla syntynyt enne sitä myös... jos nyt haluaa näitä uskoa :D

      Lainaa

    17. Eugen Iikka Rotunen 24.9.2013 11:48
      Tulos: -50 (136 ääntä)
      Oletteko huomanneet, että näissä "mokissa", jotka käsittelevät uskomattomille tasoille yltävää idiotismia, päätähtinä ovat useimmiten nimenomaan (nuoret) naiset? Siksi haluaisinkin puhutella nyt kaikkia naisia, juuri teitä siellä ruudun toisella puolella. Tehkää palvelus niin itsellenne kuin kansalliselle perimällekin ja muuttakaa geneettistä kurssianne. Koettakaa - yrittäkää edes! - olla tekemättä kersoja heti ensimmäisen vastaan kävelevän, peruskoulun kesken jättäneen ja rikosrekisterillä varustetun urpon kanssa. Tiedän, se ei välttämättä ole kovinkaan helppoa, mutta vastustakaa kiusausta, ottakaa itseänne niskasta kiinni. Te pystytte siihen. Luotan teihin. Toivotan teille kaikkea hyvää taistelussanne primäärisiä himojanne vastaan. Tehdään tästä maailmasta yhdessä parempi paikka.

      Lainaa

    18. Tulos: +4 (22 ääntä)
      Reaper: En oikeasti voi uskoa, että on mahdollista istua läpi peruskoulun ymmärtämättä maapallon toiminnasta mitään. Tai ylipäätään mistään muustakaan. Onneks sitä on itse suorittanut oppivelvollisuutensa vielä siihen aikaan, kun opettajilla oli muitakin toimenkuvia kuin toimia lapsenvahteina 90% työajastaan.
      Christiina onkin vielä 4 luokalla. Ensi vuonna hän voi lopettaa peruskoulun kesken.

      Lainaa

    19. Tulos: +48 (50 ääntä)
      bethos: Kyllä niitä idiootteja löytyy sinunkin sukupolvestasi, riippumatta siitä minkä ikäinen olet. Suurin osa jokaisen ikäluokasta on kuitenkin idiootteja, vaikkei ihan yhtä tyhmiä kun nämä mokan ihmiset.
      Ehdottomasti, en yrittänytkään muodostaa mitään absoluuttista idiootteihin ja rakettitieteilijöihin jaottelevaa rajaa eri sukupolvien välille. Tarkoitin sitä, että nykyään oppiminen koulussa taitaa olla levottomamman ilmapiirin takia vaikeampaa kuin ennen, opettajien aika kuluu kaikkeen turhuuteen. Oppiminen on entistä enemmän oppilaasta itsestään kiinni. Kenties on nykyään siten todennäköisempää, että yhä useammalta jää kaikenlaiset yksinkertaisetkin asiat ymmärtämättä.

      Lainaa

    20. Tulos: +5 (7 ääntä)
      hämmentävää, hyvin hämmentävää :D

      Lainaa

    21. Tulos: -53 (101 ääntä)
      heh, taas kaikki naisia. (yhyy nyt anna kyllä miinusäänen tälle kommentille!)

      Lainaa

    22. Tulos: +6 (16 ääntä)
      Nyt Iiris ja Christiina ne valot päälle myös pääkoppaan, ei helvetti!

      Lainaa

    23. Tulos: +21 (27 ääntä)
      MM: Itse asiassa voi hyvinkin. Mulla oli keskiarvo yli 9 peruskoulun loputtua, mutta vasta lukion ensimmäisellä maatiedonkurssilla todella tajusin tuon kaltaiset jutut. Ihan noin tyhmä en ollut silloin kahdeksan vuotta sitten, mutta voin kuvitella, kuinka paljon siellä luokan takana istuva teinityttö nykypäivänä oppisi.
      Itsellä oli yläasteella maantieto ehkä 7 pintaan ja kyllä vaan itse tiesin lämpövyöhykkeistä jne... Ehkä teillä oli turhan kiltit opettajat jotka antoi helposti hyvää numeroa? ;)

      Lainaa

    24. Tulos: +51 (65 ääntä)
      Herra Stockmann: On näköjään tämäkin nimimerkki alkanut saada reippaalla tahdilla miinusta. Johtunee siitä, että hän uskalsi vihjata päässeensä elämässään piirun verran lähikaupan kassaa pidemmälle, mitä katkeroituneet, ylipainoiset ja silleen vähän henkisesti köyhät kansan syvät rivit eivät voi hyväksyä. Jos teitä niin kovasti risoo tällaiset ihmiset, niin kokeilkaa opiskella jotain muuta kuin sitä lähihoitajalinjaa itsekin, se saattaa jossain vaiheessa palkita teidätkin.
      Feissarimokien kommenteissa diivailu, siitä aito kansainvälinen menestyjä tunnetaan! ;)

      Lainaa

    25. Tulos: +15 (25 ääntä)
      Iiris, kyllä, ne ovat eräänlaista perunan alalajiketta. Niitä viljellään joillakin Unkarilaisilla pelloilla, poimitaan, pussitetaan ja painetaan pussiin "Taffel".

      Lainaa

    26. Tulos: -19 (23 ääntä)
      ...of my planet... all three of you... right now. -__-

      Lainaa

    27. Tulos: -10 (14 ääntä)
      Lol toi Iiris on meijän koulussa :D

      Lainaa

    28. Tulos: -9 (15 ääntä)
      dinzdinz: “Jeesuksen synttärit” 25.12. ja joulu ei tietenkään ole kaikkialla talvella…
      jeesus on syntynyt kesällä... heinäkuussa jos muistan oikein...

      Lainaa

    29. Tulos: +26 (30 ääntä)
      No mutta! Christiinahan esittelee siinä ihan loogisen päätelmäketjun! Näin niitä asioita voi liittää toisiinsa ja saada uusia havaintoja maailmasta ympärillämme. Hyvä Christiina!

      Lainaa

    30. Tulos: +25 (25 ääntä)
      dinzdinz: “Jeesuksen synttärit” 25.12. ja joulu ei tietenkään ole kaikkialla talvella…
      Jeesus-niminen poikalapsi syntyi kesäkuussa noin v. 3 EAA - 1 JAA , ja koska pakanoilla sattui olemaan kiva juhla nimeltä saturnaaliat (tai kreikkalaisilla kronia tai muinaisilla skandinaaveilla talvipäivänseisauksen juhla nimeltä yul tai jule, se korvattiin 350-luvulla "kristuksen syntymäpäivällä". Juhlamenot ylensyönteineen ja ryyppäämisineen säilyivät melko lailla samoina, joskin ihmisuhreista vähitellen luovuttiin. http://www.uusisuomi.fi/viihde/43714-vaite-jeesuksen-todellinen-syntymapaiva-onkin%E2%80%A6 http://fi.wikipedia.org/wiki/Joulu

      Lainaa

    31. Tulos: -1 (21 ääntä)
      Reaper: Ehdottomasti, en yrittänytkään muodostaa mitään absoluuttista idiootteihin ja rakettitieteilijöihin jaottelevaa rajaa eri sukupolvien välille. Tarkoitin sitä, että nykyään oppiminen koulussa taitaa olla levottomamman ilmapiirin takia vaikeampaa kuin ennen, opettajien aika kuluu kaikkeen turhuuteen. Oppiminen on entistä enemmän oppilaasta itsestään kiinni. Kenties on nykyään siten todennäköisempää, että yhä useammalta jää kaikenlaiset yksinkertaisetkin asiat ymmärtämättä.
      Mä kävin yläasteen 2007-2010, ja väittäisin siellä olleen ihan rauhallinen oppimisilmapiiri. Liekkö tuo sitten ihan paikallinen juttu. Lukiossakin oli toki todella rauhallinen ilmapiiri, kun siellä ei ollut niitä amiksia jotka ei tunnilla muuta tee kuin häiriköi :)

      Lainaa

    32. ossi hietala-hempsukka 24.9.2013 23:24
      Tulos: +24 (34 ääntä)
      8-|: Ei se jeppe oo koskaa syntynytkää.
      jöösses on kyllä syntynyt mutta se että oliko hän jumalan tai minkään muun poika on oma (uskonvarainen) asia. Tai ne teot ja ihmeparannukset.

      Lainaa

    33. Tulos: -4 (4 ääntä)
      ...Iiris

      Lainaa

    34. Tulos: -8 (28 ääntä)
      Voiko olla ihminen näin pihalla? Jeesuksen syntymäpäivä? Lienee sama kuin joulupukin nimipäivä.

      Lainaa

    35. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Olisi mielenkiintoista tietää, miten Ainon kävi. Onko näkö tallessa?

      Lainaa

    36. Tulos: +6 (10 ääntä)
      crisse oli jotenki sulonen :) eihän sitä voi tietää jos ei kysy. se että kysyykö sitä koko kansan kuullen on sitten eri asia.

      Lainaa

    37. Arthur Brown 25.9.2013 20:47
      Tulos: +19 (27 ääntä)
      Itse olen iloinen Christinan päivityksestä. Neiti C... 1. Havainnoi maailmaa 2. Järkeili 3. Tuli oikeaan johtopäätökseen Kuinka moni oikeasti on ihan itse päätellyt, että joulua vietetään jossain päin maailmaa keskikesällä, sen sijaan että on kuullut sen jostain?

      Lainaa

    38. Tulos: -14 (18 ääntä)
      Ajanlaskumme lasketaan Jessen syntymästä. Eli siinä mielessä Se syntyi 1.1.0000. Mutta sen synttäreitä juhlitaan jo joulukuussa. Hmm. Interesting. Kahdet synttärit vuodessa? Hei, mäkin haluun! :P

      Lainaa

    39. Tulos: +6 (14 ääntä)
      Eugen Iikka Rotunen: Oletteko huomanneet, että näissä “mokissa”, jotka käsittelevät uskomattomille tasoille yltävää idiotismia, päätähtinä ovat useimmiten nimenomaan (nuoret) naiset? Siksi haluaisinkin puhutella nyt kaikkia naisia, juuri teitä siellä ruudun toisella puolella. Tehkää palvelus niin itsellenne kuin kansalliselle perimällekin ja muuttakaa geneettistä kurssianne. Koettakaa – yrittäkää edes! – olla tekemättä kersoja heti ensimmäisen vastaan kävelevän, peruskoulun kesken jättäneen ja rikosrekisterillä varustetun urpon kanssa. Tiedän, se ei välttämättä ole kovinkaan helppoa, mutta vastustakaa kiusausta, ottakaa itseänne niskasta kiinni. Te pystytte siihen. Luotan teihin. Toivotan teille kaikkea hyvää taistelussanne primäärisiä himojanne vastaan. Tehdään tästä maailmasta yhdessä parempi paikka.
      Sanoo jätkä nimeltä Eugen Iikka.

      Lainaa

    40. Tulos: +1 (17 ääntä)
      piikki: Ajanlaskumme lasketaan Jessen syntymästä. Eli siinä mielessä Se syntyi 1.1.0000. Mutta sen synttäreitä juhlitaan jo joulukuussa. Hmm. Interesting. Kahdet synttärit vuodessa? Hei, mäkin haluun!
      Ajanlaskumme aloitetaan ajanlaskun alusta. Roomalaisen kalenterin mukaan. Sinun fiktiivisillä jumalolennoillasi ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

      Lainaa

    41. Tulos: +15 (23 ääntä)
      8-|: Ei se jeppe oo koskaa syntynytkää.
      Kyllä Jeesus on ihan historiallinen henkilö, siinä missä Muhammad ja Herodes I Suuri. Se, että tekikö hän poppamiesten temppuja on sitten asia erikseen.

      Lainaa

    42. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Ainakin adventistit taitavat uskoa että Jeesuksen syntymä ajoittui lokakuun puoleenväliin joitain vuosia ennen ajanlaskumme alkua. Joulua on kuitenkin vietetty nykyisellä paikallaan pohjoisen pallonpuoliskon talvipäivän seisauksen aikaan jo ennen kuin kristillinen sanoma rakkaudesta ja armosta tuotiin pohjoismaihin ja aseella uhaten pakotettiin vastaanottamaan se.

      Lainaa

    43. nimimerkkieivoiollatyhjä 27.9.2013 12:56
      Tulos: -6 (12 ääntä)
      Plus/miinus nollalla, koska eihän näitä kommentteja kukaan jaksa näin pitkälle lukea

      Lainaa

    44. Tulos: +13 (13 ääntä)
      nimimerkkieivoiollatyhjä: Plus/miinus nollalla, koska eihän näitä kommentteja kukaan jaksa näin pitkälle lukea
      ai ei vai?

      Lainaa

    45. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Tiesittekö, että maapallon pyörimisakseli osoittaa kokoajan tähtitaivaan kirkkaimpaan "tähteen", eli Venukseen? Elikä tällä tavalla; http://www.weasner.com/co/Reports/2013/06/01/stackedImage.jpg

      Lainaa

    46. sitäpaitsi 27.9.2013 22:31
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Jeesus ei ees syntynyt joulukuussa. Joulukuu on Betlehemissä sateista ja märkää aikaa. Paimenet ei sillon paimenna Betlehemissä. Raamatussahan sanotaan, että paimenet oli ulkona.

      Lainaa

    47. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Koko Jeesuksen olemassaolosta ei ole ainuttakaan pitävää kirjallista, eikä muutakaan todistetta joka olisi peräisin hänen oletetulta elinajaltaan, varhaisimmat viittaukset häneen ovat kirjoitettuja vasta 300-400 luvuilla. Hänen olemassaoloaan kuitenkin pidetään kuitenkin todennäköisenä, koska uskonnot harvoin muodostuvat keksityn fyysisen henkilön ympärille, vrt islam - Muhammed.

      Lainaa

    48. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Mitä tulee Joulun, juhannuksen, pääsiäisen ja mikkelinpäivän juhlimiseen, niitä on juhlittu todistettavasti suomessakin heti jääkauden lopulta lähtien - kts Jätinkirkot. Talvi- ja kesäpäivänseisaus, sekä syys- ja kevätpäiväntasaus ovat olleet seurattuja tapahtumia jo esihistoriallisella ajalla. Uudet uskonnot ja kulttuurit ovat aina sopeuttaneet aiempien tapoja ja perinteitä omiinsa ja siten niihin sopeutuminen on helpompaa.

      Lainaa

    49. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Kyllähän sen logiikkakin sanoo että kannattaa tunkee silmään kaikkia epämääräisiä teollisuusliimoja. Samaa itekkin oon miettiny kun Christiina. Outoa että jotkut vietää joulua keskellä kesää.

      Lainaa

    50. Tulos: +2 (10 ääntä)
      MM: Itse asiassa voi hyvinkin. Mulla oli keskiarvo yli 9 peruskoulun loputtua, mutta vasta lukion ensimmäisellä maatiedonkurssilla todella tajusin tuon kaltaiset jutut. Ihan noin tyhmä en ollut silloin kahdeksan vuotta sitten, mutta voin kuvitella, kuinka paljon siellä luokan takana istuva teinityttö nykypäivänä oppisi.
      Siis joo. Itellekkin selvisi tässä taannoin, että toisella puolella maapalloa on kesä kun täällä on talvi. Olen 21v. ja opiskelen yliopistossa...

      Lainaa

    51. Tulos: +5 (17 ääntä)
      Sargee: Koko Jeesuksen olemassaolosta ei ole ainuttakaan pitävää kirjallista, eikä muutakaan todistetta joka olisi peräisin hänen oletetulta elinajaltaan, varhaisimmat viittaukset häneen ovat kirjoitettuja vasta 300-400 luvuilla. Hänen olemassaoloaan kuitenkin pidetään kuitenkin todennäköisenä, koska uskonnot harvoin muodostuvat keksityn fyysisen henkilön ympärille, vrt islam – Muhammed.
      Koko alkuräjähdyksen tapahtumisesta ei ole ainuttakaan pitävää kirjallista, eikä muutakaan todistetta joka olisi peräisin sen oletetulta tapahtumahetkeltä, varhaisimmat viittaukset siihen on kirjoitettu vasta 1900-luvun alussa. Sen olemassaoloa kuitenkin pidetään todennäköisenä, koska tiede harvoin muodostuu keksityn fyysisen tapahtuman ympärille. :):)

      Lainaa

    52. Tulos: +1 (9 ääntä)
      jääpee: Koko alkuräjähdyksen tapahtumisesta ei ole ainuttakaan pitävää kirjallista, eikä muutakaan todistetta joka olisi peräisin sen oletetulta tapahtumahetkeltä, varhaisimmat viittaukset siihen on kirjoitettu vasta 1900-luvun alussa. Sen olemassaoloa kuitenkin pidetään todennäköisenä, koska tiede harvoin muodostuu keksityn fyysisen tapahtuman ympärille. :)
      Paitsi, että tiede perustuu havaintoihin ja kokeisiin. "1. First of all, we are reasonably certain that the universe had a beginning. 2. Second, galaxies appear to be moving away from us at speeds proportional to their distance. This is called "Hubble's Law," named after Edwin Hubble (1889-1953) who discovered this phenomenon in 1929. This observation supports the expansion of the universe and suggests that the universe was once compacted. 3. Third, if the universe was initially very, very hot as the Big Bang suggests, we should be able to find some remnant of this heat. In 1965, Radioastronomers Arno Penzias and Robert Wilson discovered a 2.725 degree Kelvin (-454.765 degree Fahrenheit, -270.425 degree Celsius) Cosmic Microwave Background radiation (CMB) which pervades the observable universe. This is thought to be the remnant which scientists were looking for. Penzias and Wilson shared in the 1978 Nobel Prize for Physics for their discovery. 4. Finally, the abundance of the "light elements" Hydrogen and Helium found in the observable universe are thought to support the Big Bang model of origins." Lähde: http://www.big-bang-theory.com/ Jeesuksen elämää ja alkuräjähdystä ei oikein voi verrata toisiinsa.

      Lainaa

    53. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Pekka: Ajanlaskumme aloitetaan ajanlaskun alusta. Roomalaisen kalenterin mukaan. Sinun fiktiivisillä jumalolennoillasi ei ole asian kanssa mitään tekemistä.
      Kyllä se muuten alunperin lasketaan Jeesuksen syntymästä. Googleta "Dionysos Exiguus" ja opi :) Tämänniminen munkki 500-luvulla alkoi laskea kuinka monta vuotta on Jeesuksen syntymästä ja pääsi aika lähelle (nythän tiedetään että sinä on muutaman vuoden heitto). Siitä alettiin laskea vuosilukuja.

      Lainaa

    54. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Sargee: Koko Jeesuksen olemassaolosta ei ole ainuttakaan pitävää kirjallista, eikä muutakaan todistetta joka olisi peräisin hänen oletetulta elinajaltaan, varhaisimmat viittaukset häneen ovat kirjoitettuja vasta 300-400 luvuilla. Hänen olemassaoloaan kuitenkin pidetään kuitenkin todennäköisenä, koska uskonnot harvoin muodostuvat keksityn fyysisen henkilön ympärille, vrt islam – Muhammed.
      Johanneksen evankeliumin varhaisimmat käsikirjoituksen osat ovat vuodelta 125 - ja kyseisessä evankeliumissa mainitaan Jeesus aika moneen kertaan :)

      Lainaa

    55. Tulos: -3 (9 ääntä)
      waakkuli: Kesäkuusta okans puhuttu. Eikä ilmeisesti edes syntynyt betlehemissä.
      No satuahan se onkin koko mokoma kirja!

      Lainaa

    56. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Olen pohtinut itsekin samaa asiaa, kun tuo Christiina.. Mutta varmaankin 10 vuotta nuorempana. Mitä helvettiä?

      Lainaa

    57. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Historian tutkijoiden mukaan Jeesuksen todennäköinen syntymäaika on heinä-, elokuun tienoilla. Tuo 25.12 on vaan perimätietona kulkenutta eikä todistettua faktaa.

      Lainaa

    58. Tulos: +3 (3 ääntä)
      joku212: ai ei vai?
      Heh, minäkin luin ne näin 5 v jälkeen...

      Lainaa

    59. Tulos: +1 (1 ääni)
      piikki: Ajanlaskumme lasketaan Jessen syntymästä. Eli siinä mielessä Se syntyi 1.1.0000. Mutta sen synttäreitä juhlitaan jo joulukuussa. Hmm. Interesting. Kahdet synttärit vuodessa? Hei, mäkin haluun!
      Ei kukaan ole koskaan väittänyt että Jeesus syntyi 1.1. tai ajanlasku alkoi Jeesuksen syntymäpäivästä. 12-kuukautisen kalenterin keksivät jo muinaiset roomalaiset ennen Jeesuksen syntymää, ja oli paljon helpompaa pitää sama kalenteri edelleen käytössä ilman mitään katkoksia tai siirtymiä. Vuosiluku vain vaihdettiin.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sipsit, joulu, Jeesus, talvi, kesä, aikaero, peruna, liima, ripset