Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Laatulääkäri

Kokemuksia italialaisesta sairaalasta.
Suurenna näkymä
Laatulääkäri

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 33 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Enourmosdickhead 1.8.2013 5:34
   Tulos: +881 (907 ääntä)
   Luulin että näin voi käydä vain aku ankassa :D

   Lainaa

  2. Tulos: +382 (406 ääntä)
   taisi lääkäri hävetä vähän kun takaisin tuli :D

   Lainaa

  3. Tulos: +577 (615 ääntä)
   Alan olla entistä varmempi siitä, että jos multa vaikka puhkeaa umpisuoli niin leikkaan sen itse. Nyt vielä varmempi kuin silloin kun pikkuserkultani leikattiin väärä käsi.

   Lainaa

  4. Tulos: -144 (220 ääntä)
   Miau: Alan olla entistä varmempi siitä, että jos multa vaikka puhkeaa umpisuoli niin leikkaan sen itse. Nyt vielä varmempi kuin silloin kun pikkuserkultani leikattiin väärä käsi.
   ok

   Lainaa

  5. Tulos: +150 (174 ääntä)
   Miau: Alan olla entistä varmempi siitä, että jos multa vaikka puhkeaa umpisuoli niin leikkaan sen itse. Nyt vielä varmempi kuin silloin kun pikkuserkultani leikattiin väärä käsi.
   joo siitä vaan tsemppiä siihen hommaan! :D

   Lainaa

  6. Tulos: -58 (90 ääntä)
   moi: taisi lääkäri hävetä vähän kun takaisin tuli
   eihän se lääkäri vielä tuossa tilenteessa tiennyt että oli sekoittanut potilaat...

   Lainaa

  7. Tulos: +37 (141 ääntä)
   Itselle tässä ei ollut mitään huvittavaa. Tuttavani pienen lapsen kanssa sattui hoitajille vastaava virhe, kun sekoittivat lapsen hoitoon liittyviä asioita. Niinpä lääkäri meinasi tehdä väärin perustein päätöksiä leikkauksista ja hoidoista. Kyseessä oli vakava hoitovirhe, jonka vuoksi lapselle oli käymässä todella huonosti, mutta onneksi asiat selvisivät ennenkuin mitään ehti tapahtua. Kaiken kukkuraksi hoitohenkilökunnan käytös asian selvittelyssä oli jotain todella noloa ja naurettavaa. Nyt vähän tsemppiä sinne sairaaloihin ja osaavaa henkilökuntaa kehiin!!!

   Lainaa

  8. Tulos: +254 (256 ääntä)
   Huomenna huomataan, että sen vierustoverin tietoihin on merkitty, ettei se ole enää allerginen aspiriinille. Ja hoito jatkuu sen mukaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +86 (90 ääntä)
   Francesco Schettino jatkaa uraansa näemmä lääkärinä.

   Lainaa

  10. Tulos: +75 (83 ääntä)
   Italian valelääkäri

   Lainaa

  11. Tulos: -51 (109 ääntä)
   Anteeks nyt vaan, mutta kuinka _lääkäri_ tässä muka mokasi? Jos potilaan tiedoissa lukee, että allerginen aspiriinille, niin mitä muutakaan siinä kohtaa voi olettaa? En tiiä kuka hoitaja / sihteeri tässä alun perin on (pahan) virheen tehnyt, mutta ei kaikkia hoitomokia tarvi lääkärien vastuulle vierittää. Pfff... Laatusairaala pikemminkin.

   Lainaa

  12. Aku Kvankka 1.8.2013 13:41
   Tulos: +25 (45 ääntä)
   tai satakunnan keskussairaalassa
   Enourmosdickhead: Luulin että näin voi käydä vain aku ankassa

   Lainaa

  13. Tulos: +29 (71 ääntä)
   Miau: Alan olla entistä varmempi siitä, että jos multa vaikka puhkeaa umpisuoli niin leikkaan sen itse. Nyt vielä varmempi kuin silloin kun pikkuserkultani leikattiin väärä käsi.
   Komppaan. Itsekkin voin kertoa parista lääkärin ja hoitajan mokasta: 1. 2 vuotiaana sairastuin leukemiaan ja kiersin Mikkelin, Kuopion ja Alavan sairaalan. Noh, Alavan sairaalassa hoitajalle tapahtui semmoinen virhe, että rinnassani ollut johto irtosi hoitajan huolimattomuuden takia ja bakteeri pääsi elimistööni ja aiheutti epilepsian. Makasin sairaalassa suurinpiirtein ikävuoteen 4. Sinä aikana ei toiminut kuulo, näkö eikä tuntoaisti paitsi pikkuhiljaa ne alkoi palautua. Ruokahaluakaan ei liiemmin ollut. Söin lähinnä punajuuria letkusta tulevan ravinnon lisäksi ja näön palattua hoitajat toivat minulle huoneeseen television mistä katsoin muumeja ajankuluksi. Henki oli meinannut lähteä kuulemma useampaankin kertaan tuona aikana, mutta onneksi hoitaja oli vaihtunut pätevämpään. 2. Oman lääkärin ja ykstiyisen moka: Olin kolarissa vuonna 2010 kun auto ajoi päältäni ja oikea jalka oli toimintakyvytön. Lääkäreiden mukaan jalassa ei ollut mitään vikaa vaikka a) ei voinut kävellä b) kipua kestänyt kolarista jo kuukauden vaikka lääkärin ennusteen mukaan sen olis pitänyt lakata kahdessa viikossa. Noh, kyseinen jalka parani kävelykuntoon muuten, mutta jalan polvi reistailee mm. kovalla pakkasella, ukkosella, kovan rasituksen jälkeen tai jos on ollut tunninkaan paikallaan. Polvi menee lukkoon ja tuntuu kipuaaltoja. Ja edelleen lääkärien mielestä ei ole mitään vikaa. 3. Lääkäri. Minulla oli oikeassa korvassa tulehdus ja lääkäri (nuori ja uusi sairaalassa) väitti sen tulleen jostain harvinaisesta järvivesibakteerista ja sitten esitti sellaisia kysymyksiä, että millaista vaikku on jne. vaikka itse näki sen jo tiirailtuaan korvaan. Noh, sitten lääkäri määräsi hoitajan puhdistamaan korvan ja menin puhdistushuoneeseen. Sinne tuli hoitaja ja kertoi, että se on lääkärin työ sillä heitä ei ole koulutettu sellaiseen. No tämä lähti hakemaan lääkäriä, mutta sieltä tulikin sitten lääkäriä sinä päivänä avustanut virolainen naishoitaja joka myös vasta tullut töihin. Se kyseli minulta oireita ja alkoi puhdistamaan korvaa tietämättä mitä teki ja lähti sitten karkuun kun ilmoitin kovasta kivusta. Sinne tuli sitten edellinen hoitaja (suomalainen) ja sanoi, että voit lähteä kotiisi. Saat uuden ajan. En ole tämän jälkeen mennyt millekkään lääkärille vapaaehtoisesti muuta tekemään kuin hakemaan sairaslomaa. Hoidan mieluummin itse itseni kotikonstein kun annan puoskareiden tai taitamattomien uunojen hoitaa itseäni.

   Lainaa

  14. Tulos: +25 (37 ääntä)
   Juge: Komppaan. Itsekkin voin kertoa parista lääkärin ja hoitajan mokasta: 1. 2 vuotiaana sairastuin leukemiaan ja kiersin Mikkelin, Kuopion ja Alavan sairaalan. Noh, Alavan sairaalassa hoitajalle tapahtui semmoinen virhe, että rinnassani ollut johto irtosi hoitajan huolimattomuuden takia ja bakteeri pääsi elimistööni ja aiheutti epilepsian. Makasin sairaalassa suurinpiirtein ikävuoteen 4. Sinä aikana ei toiminut kuulo, näkö eikä tuntoaisti paitsi pikkuhiljaa ne alkoi palautua. Ruokahaluakaan ei liiemmin ollut. Söin lähinnä punajuuria letkusta tulevan ravinnon lisäksi ja näön palattua hoitajat toivat minulle huoneeseen television mistä katsoin muumeja ajankuluksi. Henki oli meinannut lähteä kuulemma useampaankin kertaan tuona aikana, mutta onneksi hoitaja oli vaihtunut pätevämpään. 2. Oman lääkärin ja ykstiyisen moka: Olin kolarissa vuonna 2010 kun auto ajoi päältäni ja oikea jalka oli toimintakyvytön. Lääkäreiden mukaan jalassa ei ollut mitään vikaa vaikka a) ei voinut kävelläb) kipua kestänyt kolarista jo kuukauden vaikka lääkärin ennusteen mukaan sen olis pitänyt lakata kahdessa viikossa. Noh, kyseinen jalka parani kävelykuntoon muuten, mutta jalan polvi reistailee mm. kovalla pakkasella, ukkosella, kovan rasituksen jälkeen tai jos on ollut tunninkaan paikallaan. Polvi menee lukkoon ja tuntuu kipuaaltoja. Ja edelleen lääkärien mielestä ei ole mitään vikaa. 3. Lääkäri. Minulla oli oikeassa korvassa tulehdus ja lääkäri (nuori ja uusi sairaalassa) väitti sen tulleen jostain harvinaisesta järvivesibakteerista ja sitten esitti sellaisia kysymyksiä, että millaista vaikku on jne. vaikka itse näki sen jo tiirailtuaan korvaan. Noh, sitten lääkäri määräsi hoitajan puhdistamaan korvan ja menin puhdistushuoneeseen. Sinne tuli hoitaja ja kertoi, että se on lääkärin työ sillä heitä ei ole koulutettu sellaiseen. No tämä lähti hakemaan lääkäriä, mutta sieltä tulikin sitten lääkäriä sinä päivänä avustanut virolainen naishoitaja joka myös vasta tullut töihin. Se kyseli minulta oireita ja alkoi puhdistamaan korvaa tietämättä mitä teki ja lähti sitten karkuun kun ilmoitin kovasta kivusta. Sinne tuli sitten edellinen hoitaja (suomalainen) ja sanoi, että voit lähteä kotiisi. Saat uuden ajan. En ole tämän jälkeen mennyt millekkään lääkärille vapaaehtoisesti muuta tekemään kuin hakemaan sairaslomaa. Hoidan mieluummin itse itseni kotikonstein kun annan puoskareiden tai taitamattomien uunojen hoitaa itseäni.
   Ja vielä. Ei se bakteeri ollut mikään harvinainen. Sama bakteeri minkä saa vaikka suihkuvedestäkin jos vettä jää korvaan. Hoitajat vähän paljasti lisätietoja ja kotona varmistin netistä asian.

   Lainaa

  15. Tulos: -12 (26 ääntä)
   Kuinkahan monella on kokemusta italialaisista sairaaloista tai lääkäreistä...?

   Lainaa

  16. Tulos: -90 (100 ääntä)
   Ummetuksen takia sairaalassa? Oikeesti? No ei ihme, että Suomen sairaaloissa on henkilökunnalla kiire, kun osastolle otetaan paapottavaksi "potilaita" kovan mahan takia.

   Lainaa

  17. Tulos: +99 (99 ääntä)
   hiili: Ummetuksen takia sairaalassa? Oikeesti? No ei ihme, että Suomen sairaaloissa on henkilökunnalla kiire, kun osastolle otetaan paapottavaksi “potilaita” kovan mahan takia.
   Missään vaiheessa mokaa ei puhuttu Suomen sairaaloista, vaan Italiassahan se ummetuspotilas oli.

   Lainaa

  18. Tulos: +99 (101 ääntä)
   hiili: Ummetuksen takia sairaalassa? Oikeesti?No ei ihme, että Suomen sairaaloissa on henkilökunnalla kiire, kun osastolle otetaan paapottavaksi “potilaita” kovan mahan takia.
   Itseasiassa siinä kohtaa jos vatsa on ollut toimimatta monia päiviä niin on ihan aiheellista ottaa osastohoitoon, seurauksena voi pahimmillaan olla tukos joka taas pahimmillaan joudutaan leikkaamaan:)

   Lainaa

  19. Työläinen 2.8.2013 23:51
   Tulos: -16 (36 ääntä)
   Älkää peljätkö, eivät ne lääkärit ikinä omia virheitään kadu, ja harvemmin edes korjaavat. Lääkäri on oikeassa AINA. Jo pelkästään sen takia, että sinä tavallinen ihminen olet hänen arvoansa alempana ja hän hoitaa sinua vain siksi että sattuu olemaan vain niin reilu kaveri ja hyvällä tuulella tänään. Sillä lääkärinhän ei tarvitse töissä tehdä yhtään mitään, hän saa palkkansa istumisesta. Siitä että hän tekee oikeat työnsä, hän saa extraa.

   Lainaa

  20. Tulos: -17 (23 ääntä)
   hiili: Ummetuksen takia sairaalassa? Oikeesti? No ei ihme, että Suomen sairaaloissa on henkilökunnalla kiire, kun osastolle otetaan paapottavaksi “potilaita” kovan mahan takia.
   Suomen? Eikös kyse ollut Italiasta? Kehitysmaassa on kehitysmaan sairaalat.

   Lainaa

  21. minä vaan 4.8.2013 0:00
   Tulos: +19 (33 ääntä)
   Tuttava kuoli lääkärin virheen takia, lääkäri vain totesi että "sori en huomannu että tässä oli toinen sivu". Jep se paljon lohdutti, etenkin kun asian olisi voinut hoitaa jos se olisi huomattu ajoissa. Ite olen ollut tiputuksessa kolme päivää lääkärin virheen takia, kyseinen lekuri kyllä tuli sairaalalle pyytämään anteeksi virhettään henkilökohtaisesti, joten sitä arvostan sen verran. Minuahan se ei hoitanut enään tämän jälkeen. Mulla ei myöskään toinen käsi toimi kunnolla.. Kaikilla kerroilla lääkärit nauranut päin naamaa. Ja monia muita "pieniä vähemmän vakavia" ongelmia ollut itellä kuten puudutusaineen loppuminen kesken leikkauksen. Meidän hyvinvointivaltiolla olisi vähän parannettavaa tuon lääkäripolitiikan kanssa, vaikka ihmisiä lääkäritkin ovat, mutta noin isoja mokia ei lääkäreillekkään saisi sattua. Kyllä tämän jutun tapahtumat sattui ulkomailla, mutta niitä todellakin tapahtuu myös täällä.. Kaiken itelle tapahtuneen jälkeen ei tämä juttu paljoo henkilökohtaisesti naurattanut, mutta ymmärrän jos muita viihdytti. Onhan tuo "hauska" koominen tilanne.. :)

   Lainaa

  22. Tulos: +19 (25 ääntä)
   En sano, etteivätkö läkäritkin välillä mokailisi, mutta tosi monesti kyllä moka lähtee jostain muualta hoitohenkilökunnasta. Tässäkin tapauksessa on potilaan kirjannut sihteeri tai hoitaja ollut huolimaton, ja tästä syystä lääkäri saanut vääränlaiset tiedot papereihinsa. Tokihan voi olla, että lääkäri on katsonut tiedot huonosti, mutta kun hoitajatkin tuputtavat vääriä lääkkeitä, niin vika taitaa olla siellä potilastiedoissa. Kyllä niitä virheitä voi kuulkaa sattua missä kohtaa tahansa sitä hoitoketjua, ja aina ei siitä kannata lääkäriä syyttää.

   Lainaa

  23. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Enourmosdickhead: Luulin että näin voi käydä vain aku ankassa
   Kerran tais käyä myös paavo pesusienessä, korjatkaa jos olen väärässä:D

   Lainaa

  24. Tulos: -6 (14 ääntä)
   Miau: Alan olla entistä varmempi siitä, että jos multa vaikka puhkeaa umpisuoli niin leikkaan sen itse. Nyt vielä varmempi kuin silloin kun pikkuserkultani leikattiin väärä käsi.
   Leikkaa vaan itse, kyllä sä osaat paremmin! Not.

   Lainaa

  25. Tulos: +5 (27 ääntä)
   Työläinen: Älkää peljätkö, eivät ne lääkärit ikinä omia virheitään kadu, ja harvemmin edes korjaavat. Lääkäri on oikeassa AINA. Jo pelkästään sen takia, että sinä tavallinen ihminen olet hänen arvoansa alempana ja hän hoitaa sinua vain siksi että sattuu olemaan vain niin reilu kaveri ja hyvällä tuulella tänään. Sillä lääkärinhän ei tarvitse töissä tehdä yhtään mitään, hän saa palkkansa istumisesta. Siitä että hän tekee oikeat työnsä, hän saa extraa.
   Peppukipeä amis.

   Lainaa

  26. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Hyi, ei oo yhtään hauskaa tollanen. :( Jos niillä on tiedot menny päikseen niin ne varmaan antaa sitä aspiriinia sille allergiselle. :( Kyllähän noita mokailuja sattuu ihan liian paljon ja varmaan joka puolella maailmaa, koska ihmisiähän sairaalan työntekijätkin vaan on ja ihmiset tekee virheitä. Mutta hauskaa se ei todellakaan ole. Lääkäriin mennessä ei voi muuta kuin toivoa että omalle kohdalle ei osu virheitä tai ammattitaidotonta väkeä.

   Lainaa

  27. Tulos: +4 (38 ääntä)
   Voi elämä taas näitä "letku irtosi ja sain epilepsian ja sitten meni kuulo" -juttuja ja että lääkärin vika kun jäin kännissä auton alle. Ihme perseilyä.

   Lainaa

  28. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Papereissa ei ollut virheitä, oli vaan luettu väärän ihmisen paperit, Aikaisemmin saman osaston hoitohenkilökunta sekoitti maito- ja lateksiallergiat keskenään. Onhan italiaksi kirjoitettuna lateksi=lattice ja maito=latte toki kovin samanoloisia. Onneksi olin itse siinä kunnossa, että pystyin huolehtimaan, ettei yksikään hoitsu tullut lateksihanskoineen lähelle. Heidän ratkaisunsa tilanteeseen tosin oli se, että jätettiin sit hanskat kokonaan pois ja tehtiin hommat, kuten esim. verikokeen otto, paljain käsin.

   Lainaa

  29. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Kössi: Voi elämä taas näitä “letku irtosi ja sain epilepsian ja sitten meni kuulo” -juttuja ja että lääkärin vika kun jäin kännissä auton alle. Ihme perseilyä.
   Olin kyllä vesiselvä ja silloin satuin olemaan matkalla töistä kotiin ruokatunnilla :D Ja jos haluat paperit aiheesta (epilepsia) niin voin toki ne lähettää. Riittääkö 6 kansiota täynnä testejä yms.? :D

   Lainaa

  30. Tulos: -31 (35 ääntä)
   Juge: Olin kyllä vesiselvä ja silloin satuin olemaan matkalla töistä kotiin ruokatunnilla Ja jos haluat paperit aiheesta (epilepsia) niin voin toki ne lähettää. Riittääkö 6 kansiota täynnä testejä yms.?
   Lähetä toki, mutta varo, ettet vaan nyrjäytä rannettasi lähettäessäsi - voi meinaan sokeus yllättää ja silmälääkäri kuitenkin leikkaa vahingossa korvat. Ainoa lääkäri mitä sinä tarvitset tulee sulle M III -lähetteellä.

   Lainaa

  31. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Tätä se arki kuulkaa täällä sairaalassa on...olen epileptikko jolla yksi tietty kipulääke laukaisee kouristuskohtaukset. Ja nyt menin veripaikkaan sairaalaan, ja odoteltuani tovin (viisi tuntia ja olin syönyt 15h aiemmin) hoksattiin, että tarvitsen tipan ja kipulääkettä. Mun tekstit alkaa lähes aina niin, että ko lääke ei sovi, koska alentaa kouristuskynnystä ja mitä ne sitten toikaan mulle...buranan, iv panadolin ja sopimattoman kipulääkkeen. Sanoin ettei tota, jotain muuta tilalle niin vastaus oli":kokeillaan et tehoaako noi ensin". Spinaalipäänsärkyyn jota olin jo kolme päivää kestänyt... Aamulla osastolla veripaikan laiton jälkeen sain lääkkeeni, mutta vain puolet niistä jakun menin hakemaan loppuja niin vastaus oli ;" nää on kyl vaan tarvittavissa et kun sä et näit aina tarvii...." Johon jo vähän äksysti vastasin että perkele tarvitsen joka päivä eikä nämä ole tarvittavia!!!!!! Jonka jälkeen olin hankala "talonsairaanhoitaja"

   Lainaa

  32. Tulos: -1 (1 ääni)
   Ja se myös aloitti jokaisen raportin...

   Lainaa

  33. jukkapalmu 1.4.2021 17:46
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Jos kysytään asteikolla 1-10 niin siihen EI vastata 15!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: italia, sairaala, lääkäri, ummetus, lääke, aspiriini, allergia