Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lenkillä pimeässä, osa 3

Mitä tekisit tässä tilanteessa?
Lenkillä pimeässä, osa 3 P.S. Päivitys sai koomisen käänteen, kun Ingan ruotsalainen kaveri käänsi tarinan Googlen kääntäjällä ja ymmärsi ensimmäisen kappaleen niin, että Inga kohtasi pyöräillessään tiukkoihin boksereihin pukeutuneen miehen ja ratsasti häntä hieman.

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 44 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +676 (694 ääntä)
      ystävyyttä parhaillaan.

      Lainaa

    2. kaktusmies 23.7.2013 5:06
      Tulos: +717 (749 ääntä)
      Hypotermia ei ole leikin asia.

      Lainaa

    3. Tulos: -440 (498 ääntä)
      Kaikillehan tällaista sattuu kun on vähän ottanut? ;D Reiluja kavereita kyllä täytynyt olla..

      Lainaa

    4. Tulos: +440 (468 ääntä)
      Tuo ratsastus tarina olisi ollut astetta jännenpi. Mutta tämäkin käy. "Kivat" kaverit jätkällä.

      Lainaa

    5. Tulos: +377 (385 ääntä)
      Toivottavasti kaveri selvisi ehjin nahoin lämpimien vällyjen väliin. Olisi ihan mukava kuulla mitä tapahtui tämän jälkeen, ja toivottavasti sen nyt saamme kuullakin viraaliuden myötä.

      Lainaa

    6. Puolikiero_savolainen 23.7.2013 8:46
      Tulos: +594 (608 ääntä)
      Nää on aika vakavia juttuja Suomessa, että jos jätkät todella olivat kavereita, niin sietäisi hävetä korvat päästään.. Tai vaikka olisivat olleet tuntemattomia, niin silti jättää känninen ukko uimaan yksin pitkää matkaa. Siis mitä v***ua?! Ei taida paljoa järki päätä pakottaa.. Tädin mies oli 90-luvulla aikoinaan suht kova viinamies, eli otti aika reippaasti, silloin kuin otti. Yleensä viikonloppuisin. Tämä oli sitten kaveriporukan kanssa ollut yksi talvi-kevät järven rannalla (ja silloin oli vielä heikot jäät koko järven matkalta) rantasaunalla pitämässä ystäviensä kanssa hauskaa, juoneet olutta ja paistaneet makkaraa. Tädin mies oli puolisammuneena jäänyt laiturille nuokkumaan, kun nämä ns. ystävät olivat tilanneet taksin ja lähteneet baariin. Olivat jättäneet siis miehen yksinään tuohon laiturille. Seuraava tieto tuli meille sukulaisille siitä, että tädin mies oli löydetty n. kilometrin päästä jään alta seuraavana aamuna. Votella oli tapana sanoa: "ei sitä tiedä millä oksalla piru istuu." Noh, nyt istui just sen järven rannassa olevan puun oksalla.. Pitäkää huolta toisistanne.

      Lainaa

    7. Tulos: +165 (193 ääntä)
      Onhan tuo nyt kyllä jokaiselta taholta aivan helevetin typerää toimintaa. Paitsi toki tämän auttajan. Tottakai kavereiden olisi miehestä huolta pitänyt pitää mutta kuka saakelin vatipää päättää kännissä alkaa tehdä jotain joenylitys-nuotiosuunnistus-ennätyksiä. Onneksi tarina päättyi mitä ilmeisemmin onellisesti.

      Lainaa

    8. rovaniemeläinen 23.7.2013 9:34
      Tulos: +182 (192 ääntä)
      Pakko puuttua otsikkoon. Rovaniemellä ei ole 18.7. pimeää. Mutta nämä tarinan "kaverit" sais heittää jonnekin pimeään paikkaan vähäksi aikaa.

      Lainaa

    9. Tulos: +34 (50 ääntä)
      Hienoa Rovaniemi, kyllä kannattaa asua täällä.

      Lainaa

    10. Tulos: -61 (103 ääntä)
      "teki mieli soittaa poliisille" Minkä ihmeen takia ei sitten soittanut? Heitteillejättöhän tuokin luulisi olevan kun toinen hypotermian partaalla kävelee ties miten pitkän matkan. Olisi noin saatu tarinalle jonkinlainen päätös...

      Lainaa

    11. Tulos: +176 (196 ääntä)
      Platform: “teki mieli soittaa poliisille” Minkä ihmeen takia ei sitten soittanut? Heitteillejättöhän tuokin luulisi olevan kun toinen hypotermian partaalla kävelee ties miten pitkän matkan. Olisi noin saatu tarinalle jonkinlainen päätös…
      Koska hänellä ei ollut mitään informaatiota, kuten tekstistä käy ilmi, ja poliisi tosiaan ei paljon voi tehdä ilmoituksesta "no yks tyyppi, en tunne, en tiiä nimeä, mut auttakaa sitä hei". Kyl se ois ollut asianosaisen tossa tilanteessa ilmoitettava, ei ohikulkijan. Joka tapauksessa kannattaisi varmaan hankkia uusi kaveripiiri.

      Lainaa

    12. Tulos: -101 (109 ääntä)
      Ei sen heinäkuussa sentään kovin kylmää pitäis olla, oletettavasti lämpimämpää kun ilma.

      Lainaa

    13. Tulos: +80 (98 ääntä)
      Urpo: Koska hänellä ei ollut mitään informaatiota, kuten tekstistä käy ilmi, ja poliisi tosiaan ei paljon voi tehdä ilmoituksesta “no yks tyyppi, en tunne, en tiiä nimeä, mut auttakaa sitä hei”.
      Kyllä ne poliisit voi kuitenkin tuoda paikalle viltin johon miekkonen saa kääriä itsensä ja kuskata vaikka lähimmälle ensiapuasemalle pikaiseen tarkistukseen hypotermian varalta. Tai ehkä hätäkeskuksen henkilökunta olisi lähettänyt lanssin jo saman tien. Parempi vaihtoehto kuitenkin kuin soittamatta jättäminen.

      Lainaa

    14. Tulos: +78 (84 ääntä)
      Kylläh: Ei sen heinäkuussa sentään kovin kylmää pitäis olla, oletettavasti lämpimämpää kun ilma.
      Ei ehkä ihan rovaniemellä asti. Vaikka en mene varmaks sanomaan. Toi että varastavat vaatteet ja kaikki kuulostaa ihan siltä mitä jonkun känniset kaverit saattais joskus tähdäkin, mutta että ihan jättää känninen yksin uimaan keskelle järveä... ei. Häpeäisivät. Toivottavasti ees palauttivat kaverille vaatteet ja lompakon(eivätkä vienee rahaa) ja muut myöhemmin.

      Lainaa

    15. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Eit kait siinä muuta kuin sitten niin ja menoks...

      Lainaa

    16. Tulos: -1 (17 ääntä)
      Rovaniemi on hieno paikka.

      Lainaa

    17. Tulos: +60 (64 ääntä)
      Heitteillejättöhän tuo on, toivottavasti sällille ei käynyt mitään vakavaa, ja tajuaa vaihtaa kaveripiiriään.

      Lainaa

    18. Tulos: +39 (43 ääntä)
      Urpo: Koska hänellä ei ollut mitään informaatiota, kuten tekstistä käy ilmi, ja poliisi tosiaan ei paljon voi tehdä ilmoituksesta “no yks tyyppi, en tunne, en tiiä nimeä, mut auttakaa sitä hei”. Kyl se ois ollut asianosaisen tossa tilanteessa ilmoitettava, ei ohikulkijan. Joka tapauksessa kannattaisi varmaan hankkia uusi kaveripiiri
      Mihin poliisi edes tarvitsisi hädässä olevan tyypin nimeä? Järkevähköä olisi esim. ilmoittaa että täällä ja täällä kuljeskelee apua kaipaava henkilö ilman vaatteita.

      Lainaa

    19. Tulos: -31 (45 ääntä)
      bethos: Ei ehkä ihan rovaniemellä asti. Vaikka en mene varmaks sanomaan.
      Nyt on kesä. Kyllä ne vedet lämpeää siellä Rovaniemelläkin yli kymmeneen asteeseen, jos kerran ihan pohjoisessa Sodankylässä on 13-asteista. Lisäksi nämä ovat keskiarvon alapuolella. Voi tarkistaa netistä, ei tarvitse olla tyhmä.

      Lainaa

    20. Tulos: +88 (92 ääntä)
      Että oikein 13-asteista. Muistetaas vielä, että vakavasta hypotermiasta voidaan puhua ruumiinlämmön laskiessa alle 30 (!) asteen ja että vesi johtaa lämpöä huomattavasti ilmaa nopeammin (ts vaikka vesi olisikin ilmaa lämpimämpää, se usein kylmentää kroppaa paljon nopeammin). Vaikka kuinka olisi kesä, niin hypotermia tulee ottaa vakavasti. Karsea tapaus, onneksi jätkä ilmeisesti selvisi vammoitta.
      Kylläh: Nyt on kesä. Kyllä ne vedet lämpeää siellä Rovaniemelläkin yli kymmeneen asteeseen, jos kerran ihan pohjoisessa Sodankylässä on 13-asteista. Lisäksi nämä ovat keskiarvon alapuolella. Voi tarkistaa netistä, ei tarvitse olla tyhmä.

      Lainaa

    21. Tulos: -40 (48 ääntä)
      Eikä oo mahdollista, että kaveri oli jostain muualta lähtöisin ja katsoi miten hauskat ilmeet tarinan Ingalle tulee kun kertoo hiukan väritetympää versiota? Kaikkea sietää epäillä.;) Silti vakava juttu jos pitää paikkaansa. T. Entinen tarinaniskijä

      Lainaa

    22. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Vittu mitä ihmisiä. Sairasta!! Ei näytä yhtään kiinnostavan, että ko. mies olisi hukkunut todennäköisesti jos olis ollut vielä enemmän kännissä.

      Lainaa

    23. Tulos: +101 (101 ääntä)
      aijjjaa: Eikä oo mahdollista, että kaveri oli jostain muualta lähtöisin ja katsoi miten hauskat ilmeet tarinan Ingalle tulee kun kertoo hiukan väritetympää versiota? Kaikkea sietää epäillä.;) Silti vakava juttu jos pitää paikkaansa. T. Entinen tarinaniskijä
      Mielestäni lähtökohtaisesti tällaiset asiat pitää kuitenkin ottaa totena, vaikka vähän järkeä voi yrittää käyttää ja epäilläkin toki saa. Koska jos vain kohauttaa olkiaan "jaa varmaan valehtelee", niin mitäpä jos ei valehtelekaan? Harvemmin kukaan kuitenkaan ihan oikeasti huvikseen yksikseen alusvaatteisillaan kylmissään aamutuimaan katuja taplaa ihan vain huumorimielellä. Juu, muistanpa minäkin jutun muutaman vuoden takaa, missä teinilössi oli talvi aikaan käynyt vähän ryypiskelemässä jossain, ja yksi poika oli sitten sammunut hankeen. Mitäpä kaverit tekee? Lähtevät kotiin nukkumaan ja jättävät pojan hankeen ja naureskelevat netissä miten hassua. Yllättäen kohta tulee sitten kuolin viesti. Käsittämätöntä miten joku ei voi ymmärtää, että pakkaseen nukahtamiseen KUOLEE.

      Lainaa

    24. Tulos: -64 (66 ääntä)
      mimi: Että oikein 13-asteista. Muistetaas vielä, että vakavasta hypotermiasta voidaan puhua ruumiinlämmön laskiessa alle 30 (!) asteen ja että vesi johtaa lämpöä huomattavasti ilmaa nopeammin (ts vaikka vesi olisikin ilmaa lämpimämpää, se usein kylmentää kroppaa paljon nopeammin). Vaikka kuinka olisi kesä, niin hypotermia tulee ottaa vakavasti. Karsea tapaus, onneksi jätkä ilmeisesti selvisi vammoitta.
      Te oote täällä kommenteissa sen veetun hypotermian repässy tähän juttuun, kyseisessä jutussa ei puhuttu siitä mitään, joten oletettavasti kyseinen herra ei siitä kärsi, joten olkaa hiljaa siitä.

      Lainaa

    25. Tulos: -39 (55 ääntä)
      kauheet jos toi on totta mut tuskin uimisee kuolis, mm ?

      Lainaa

    26. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Joku Rovaniemellä asuvahan voisi sitten kertoa jos lehteen tulee pikku-uutista siitä että humalaisen miehen uimaan laskenut porukka sai syytteen heitteillejätöstä tai vaaran aiheuttamisesta tai jostain -toivon ainakin että saavat.

      Lainaa

    27. Avunanto uhrille vai rikoksen tekijöille? 24.7.2013 16:52
      Tulos: -7 (23 ääntä)
      Ja tarinasta avautunut ihminen ei sitten soittanut heti 112 ja ambulanssia paikalle?! Heillä olisi ollut mm. hypotermiapeitto ja he olisivat olleet varmasti aika nopeasti paikalla! Muuurrrrr!!! >:(

      Lainaa

    28. Tulos: +5 (23 ääntä)
      Nuo "kaverit" joutais ihan oikeasti lyödä päiviltä.. mutta valitettavasti sitä tuomiota ei enää ole voimassa suomessa, joten linnaan. Ihan täys pellejä tuollaiset ihmiset. Murhayrityshän tuo on ja törkein mahdollinen tapa tehdä, olisivat suoraan puukottaneet.

      Lainaa

    29. Puolikiero_savolainen 25.7.2013 12:37
      Tulos: +42 (52 ääntä)
      Jessica: kauheet jos toi on totta mut tuskin uimisee kuolis, mm ?
      Et taida pahemmin lukea uutisia? Mm. joka juhannus kuolee päälle monta henkeä hukkumalla. Yleisin syy on se, että kännissä kuvitellaan voimien riittävän oikein kunnon uimalenkkiin ja kohta huomaatkin läähättäväsi ja katsot kotirantaa, niin huomaat että olet uinut todella kauas ja pitäisi jaksaa vielä takaisinkin. Yksinkertaisesti voimat loppuu tai voit saada suonenvedon jalkaasi jolloin lamaannut. Ja kun alat hukkua, niin se ei käy kuten sankaritarinoissa elokuvissa, kun ihmiset huutaa apua. Ei, ei todellakaan, vaan kun hukkuva ihminen menee paniikkiin, hän vaistonvaraisesti räpiköi veden alla (jota ei ulkopuoliset huomaa), hän hengittää tiheään ja hänellä on lasittunut ja tyhjä katse. Ihminen siis lamaantuu täysin. Joten Jessica, uimiseen kuolee jatkuvasti jengiä.

      Lainaa

    30. uintiretkestä 25.7.2013 17:10
      Tulos: +39 (39 ääntä)
      realisti: Te oote täällä kommenteissa sen veetun hypotermian repässy tähän juttuun, kyseisessä jutussa ei puhuttu siitä mitään, joten oletettavasti kyseinen herra ei siitä kärsi, joten olkaa hiljaa siitä.
      Ihan sama kärsikö kyseinen herra siitä, hypotermia saattaa silti olla seuraus tuollaisesta tempauksesta, eikä siitä tarvitse olla hiljaa, vaan pikemminkin toivoa, että mahdollisesti samanlaista "pikku jekkua" suunnittelevat sattuvat tänne lukemaan kommentit ja toivottavasti tajuavat miettiä vielä, että kannattaako sittenkään pistää kaveria vastaavalle uintiretkelle.

      Lainaa

    31. Tulos: +83 (83 ääntä)
      Tosiaan otsikko on hieman harhaanjohtava, koska tuolloin aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, ja lämpötila oli tosiaan jotain +8-9 astetta (täällä oli ollut melkein koko heinäkuun semmonen ilma). On totta että olisi pitänyt viedä kaveri ihan ovelle asti ja auttaa vielä enemmän, mutta en tyhmyyksinä/unenpöpperössä tajunnut sitä silloin. Tietääkseni uutisissa ei ole ollut juttua nuoren miehen ruumiin löytymisestä, ja lähetin tän jutun Feissarimokiin siinä toivossa, että ehkä tämä kaveri itekin lukee näitä ja ottaa itsekin yhteyttä. Kiitos paljon kaikille tykkäämisistä ja kommenteista! T: Inga, jutun lähettäjä

      Lainaa

    32. Tulos: +51 (51 ääntä)
      Minulla on sanonta: "Tiedä keiden kanssa ryyppäät". Monelle on käynyt huonosti, kun on ryypännyt väärien tyyppien kanssa.

      Lainaa

    33. Tulos: -6 (10 ääntä)
      rovaniemeläinen: Pakko puuttua otsikkoon. Rovaniemellä ei ole 18.7. pimeää. Mutta nämä tarinan “kaverit” sais heittää jonnekin pimeään paikkaan vähäksi aikaa.
      Kylläs on jo yöllä aikas hämärää, aurinko laskee horisontin taakse.

      Lainaa

    34. niin miten meni 25.7.2013 21:29
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Kylläh: Nyt on kesä. Kyllä ne vedet lämpeää siellä Rovaniemelläkin yli kymmeneen asteeseen, jos kerran ihan pohjoisessa Sodankylässä on 13-asteista. Lisäksi nämä ovat keskiarvon alapuolella. Voi tarkistaa netistä, ei tarvitse olla tyhmä.
      mites ku täällä keskisuomessakin oli tuolloin aamu 5-6 aikaan 11 astetta niin miksei rovaniemel vois olla vähemmän kuten tossa luki se oli tapahtunu aamulla n 6 aikaan -.-

      Lainaa

    35. Tulos: -9 (11 ääntä)
      niin miten meni: mites ku täällä keskisuomessakin oli tuolloin aamu 5-6 aikaan 11 astetta niin miksei rovaniemel vois olla vähemmän kuten tossa luki se oli tapahtunu aamulla n 6 aikaan -.-
      Satuks sää tietää, että ei se veden lämpöila putoa yhdessä yössä nyt niin kovin paljoo.

      Lainaa

    36. Tulos: -8 (10 ääntä)
      hehe

      Lainaa

    37. Tulos: +15 (15 ääntä)
      kylläh: Satuks sää tietää, että ei se veden lämpöila putoa yhdessä yössä nyt niin kovin paljoo.
      Täällä pohjoisemmassa on ollut koko heinäkuun tosi kylmä, ei ole kyse vain yhdestä yöstä.

      Lainaa

    38. seOsellast 26.7.2013 9:53
      Tulos: +17 (19 ääntä)
      Haha: Minulla on sanonta: “Tiedä keiden kanssa ryyppäät”. Monelle on käynyt huonosti, kun on ryypännyt väärien tyyppien kanssa.
      Se on todella hyvä sanonta ja pitää täysin paikkansa. Yksiin uudenvuoden yön istuaisiin tuli pari heppua erittäin kännissä, molemmilla veriset näppylähanskat kädessä ja käyttäytyivät alusta asti uhmakkaasti. Otin naiseni (pervoille: en siis sillai) ja lähdin menee saman tien. Alibi on täynnä näitä voittajia.

      Lainaa

    39. Tulos: +13 (13 ääntä)
      kaktusmies: Hypotermia ei ole leikin asia.
      Mikään kännissä sattunut ei ole leikin asia, vähiten känni itse. Se pehmittää hyvätkin aivot, saati tuollaisen hötön.

      Lainaa

    40. Tulos: +21 (25 ääntä)
      Kylläh: Nyt on kesä. Kyllä ne vedet lämpeää siellä Rovaniemelläkin yli kymmeneen asteeseen, jos kerran ihan pohjoisessa Sodankylässä on 13-asteista. Lisäksi nämä ovat keskiarvon alapuolella. Voi tarkistaa netistä, ei tarvitse olla tyhmä.
      joo, 13 astetta on tosi hyvä lämpönen uimaveden lämpötila. ei vaan... Kukas se onkaan tyhmä.

      Lainaa

    41. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Voisitkohan Inga laittaa vaikka paikallislehteen vielä yleisönosastopalstalle jotain yhteydenottopyyntöä? Olisi itsekin kiva kuulla, saiko mies tavaransa takaisin ja pääsikö näistä "kavereistaan" eroon.

      Lainaa

    42. Tulos: -8 (14 ääntä)
      "Kylläs on jo yöllä aikas hämärää, aurinko laskee horisontin taakse." Ei ole kuin aivan pieni hämärä hetki Rovaniemellä tuohon aikaan kesää öisin. Siinä näkee uida vaikka minne ja vastarannankin oikein mainiosti. Nuotioilla ei ole mitään virkaa niin valoisassa. Tarina ei ole tosi.

      Lainaa

    43. Vuodatettu eläin 27.6.2023 1:37
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      upnorth: "Kylläs on jo yöllä aikas hämärää, aurinko laskee horisontin taakse." Ei ole kuin aivan pieni hämärä hetki Rovaniemellä tuohon aikaan kesää öisin. Siinä näkee uida vaikka minne ja vastarannankin oikein mainiosti. Nuotioilla ei ole mitään virkaa niin valoisassa. Tarina ei ole tosi.
      Eihän toi kirjottaja sanonut, että on pimeää vaan fm tiimi.

      Lainaa

    44. Tulos: 0 (0 ääntä)
      upnorth: "Kylläs on jo yöllä aikas hämärää, aurinko laskee horisontin taakse." Ei ole kuin aivan pieni hämärä hetki Rovaniemellä tuohon aikaan kesää öisin. Siinä näkee uida vaikka minne ja vastarannankin oikein mainiosti. Nuotioilla ei ole mitään virkaa niin valoisassa. Tarina ei ole tosi.
        Jos pitäisi tietää mihin kohtaan vastarantaa on menossa, missä niiden kaverien piti olla, niin kyllä siihen joku merkki tarvittaisiin, notski olisi ihan hyvä, jos nyt monelle ei sattunut isoa punaista lippua mukaan. Plus nuotio olisi saapuessa kivan lämmin. Siis sikäli kuin tässä jutussa nyt muuten olisi mitään järkeä -en tarkoita etten uskoisi, ei todellakaan ole vaikea uskoa, että ihmiset törttöilevät kännissä, ja joidenkin ei pitäisi juoda ollenkaan, mutta jos nyt pitäisi lähteä kesken kaiken uimasille, niin nuotio olisi ihan kiva. 
        Älkää koskaan uiko kännissä, ei vaikka törtöt kaverinne sanoisivat mitä. Joku palju nyt vielä on turvallinen, ja sekin, jos on sen luontoiset kaverit, että heti puuttuvat jos menee pää sukkeluksiin. 
        Yksin tai huonossa seurassa ei kannata ryhtyä mihinkään vesilasillista kummempaan, suihkuunkin on nukahdettu, ei nyt hengenvaaralisin seurauksin mutta korvausvaarallisin kyllä. 

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: lenkki, vaatteet, uida, pila, kaverit, bokserit, kylmä, märkä

  • Uusimmat

  • Kategoriat