Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Apua uusavuttomalle, osa 3

Tällä kertaa Facebookin voimin pestään pyykkiä.
Suurenna näkymä
Apua uusavuttomalle, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 45 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +85 (821 ääntä)
   en ole sovinisti, mutta ei oo eka moka jossa miehet opettaa naisille perinteisiksi naistenhommiksi luokiteltuja askareita. sori vaan muijat mutta se on totta, pissis-sukupolvi vaan tuntuu kasvavan nopeemmin ku jonne-sukupolvi

   Lainaa

  2. Mr. Ällö 9.7.2013 4:33
   Tulos: +480 (656 ääntä)
   Helpompi on aina vaan pistää kakkoseen. Nam nam.

   Lainaa

  3. Gambinaatti 9.7.2013 6:19
   Tulos: +197 (229 ääntä)
   "Mikrohamppari meni pilalle koska lämmitin sen sulatuksella" -meininkiä.

   Lainaa

  4. jukkapalmu 9.7.2013 6:57
   Tulos: +75 (123 ääntä)
   No ei ole huuhteluaineella hirveesti hyötyä jos sen laittaa pyykin sekaan.

   Lainaa

  5. Tulos: +283 (295 ääntä)
   Myönnetään, ei ole koulussa kyllä minullekaan koskaan kerrottu, että miten se pesukone toimii, mutta eikö ohjeet tai vanhempi ole aina saamaksissa, kun ensikertaa pyykkää?

   Lainaa

  6. Tulos: +171 (329 ääntä)
   Semaj: en ole sovinisti, mutta ei oo eka moka jossa miehet opettaa naisille perinteisiksi naistenhommiksi luokiteltuja askareita. sori vaan muijat mutta se on totta, pissis-sukupolvi vaan tuntuu kasvavan nopeemmin ku jonne-sukupolvi
   Et ole sovinisti? Märitelmällisesti kyllä olet. "Englanninkielisissä maissa miesten paremmuutta tai miesten suosimista kannattavaa ajattelua tai aatetta on kutsuttu 1960-luvulta lähtien male chauvinismiksi eli miessovinismiksi. Englannin kielen mallin mukaan sovinismi on alkanut 1960-luvulta lähtien tarkoittaa suomen kielessä lähinnä sukupuolikiihkoilua, ja nimitystä sovinismi tai sovinismi ilman sen kummempia etuliitteitä on käytetty haukkumasanana miesten ylivaltaa kannattavasta aatteesta." Feissarimokissa on joku sata mokaa joissa on pissiksiä. Jos nyt perustat mielipiteesi siitä että miessukupuolella menee paremmin näiden mokien varaan - välittämättä siitä että tässä edustetaan nyt jotain 0,0000001% väestöstä - niin joo, olet sovinisti.

   Lainaa

  7. Tulos: +24 (98 ääntä)
   Wiggin: Et ole sovinisti? Märitelmällisesti kyllä olet. “Englanninkielisissä maissa miesten paremmuutta tai miesten suosimista kannattavaa ajattelua tai aatetta on kutsuttu 1960-luvulta lähtien male chauvinismiksi eli miessovinismiksi. Englannin kielen mallin mukaan sovinismi on alkanut 1960-luvulta lähtien tarkoittaa suomen kielessä lähinnä sukupuolikiihkoilua, ja nimitystä sovinismi tai sovinismi ilman sen kummempia etuliitteitä on käytetty haukkumasanana miesten ylivaltaa kannattavasta aatteesta.” Feissarimokissa on joku sata mokaa joissa on pissiksiä. Jos nyt perustat mielipiteesisiitä että miessukupuolella menee paremmin näiden mokien varaan – välittämättä siitä että tässä edustetaan nyt jotain 0,0000001% väestöstä – niin joo, olet sovinisti.
   Päätit sitten vain napata siitä sukupuolisovinismi-otsikon alta sen tekstin. Sovinismi ei ole sukupuolisidonnaista ja se että perustaa mielipiteensä sukupuolista feissarimokien teksteihin ei ole sovinismia, vaan silkkaa idiotismia.

   Lainaa

  8. Tulos: +11 (79 ääntä)
   Wiggin: Et ole sovinisti? Märitelmällisesti kyllä olet. “Englanninkielisissä maissa miesten paremmuutta tai miesten suosimista kannattavaa ajattelua tai aatetta on kutsuttu 1960-luvulta lähtien male chauvinismiksi eli miessovinismiksi. Englannin kielen mallin mukaan sovinismi on alkanut 1960-luvulta lähtien tarkoittaa suomen kielessä lähinnä sukupuolikiihkoilua, ja nimitystä sovinismi tai sovinismi ilman sen kummempia etuliitteitä on käytetty haukkumasanana miesten ylivaltaa kannattavasta aatteesta.” Feissarimokissa on joku sata mokaa joissa on pissiksiä. Jos nyt perustat mielipiteesisiitä että miessukupuolella menee paremmin näiden mokien varaan – välittämättä siitä että tässä edustetaan nyt jotain 0,0000001% väestöstä – niin joo, olet sovinisti.
   hauskoja nää oikean elämän sheldon cooperit :D

   Lainaa

  9. Tulos: +66 (114 ääntä)
   Täh. Kyllä meillä oli koulussa tunteja aineesta "kotitalous" ja siihen kuului kokkailun lisäksi myös pyykin- ja tiskien pesu niin käsin kuin koneella, energiansäästöön liittyvät asiat, kierrätys yms. O.O

   Lainaa

  10. Tulos: -16 (50 ääntä)
   oon kerran pessy mut en muista enää mite se tehää D:D ohffno

   Lainaa

  11. Tulos: +154 (162 ääntä)
   Oikeasti! Ei oo niin paha että joku kysyy kun ei tiedä eikä googlettamalla läheskään aina löydä vastausta kysymykseensä. Musta oli kiva että toiset autto. Itelläkään ei eka pyykki omassa kämpässä ihan ilman ongelmia meinannnut onnistua. Enkä vieläkään kunnolla osaa kuin käsin pestä omia kamppeita.
   Thrill: Täh. Kyllä meillä oli koulussa tunteja aineesta “kotitalous” ja siihen kuului kokkailun lisäksi myös pyykin- ja tiskien pesu niin käsin kuin koneella, energiansäästöön liittyvät asiat, kierrätys yms. O.O
   Meillä oli kotitaloudessa ihan erillainen pyykkikone kuin mitä kotona tai kämpillä on. Puhumattakaan siitä että ihimset unohtavat usein asiat jos niitä ei kertaa. Ja kun otetaan vielä huomioon että kotitaloutta koko ikäluokalle opetetaan vain 7. luokalla, silloin ekan mokan tytöllä on viimeksi ollut kyseistä ainetta viisi vuotta sitten.

   Lainaa

  12. Tulos: +79 (83 ääntä)
   Thrill: Täh. Kyllä meillä oli koulussa tunteja aineesta “kotitalous” ja siihen kuului kokkailun lisäksi myös pyykin- ja tiskien pesu niin käsin kuin koneella, energiansäästöön liittyvät asiat, kierrätys yms. O.O
   Oi onnekasta, meillä ei seiskalla käsitelty pyykinpesua ollenkaan, ja kasi- ja ysiluokilla kotitalous oli pelkkää ruuanlaittoa. Kotona oon saanut opetella vaatteet pesemään.

   Lainaa

  13. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Ja pähkinät pannaan sukan sisään.

   Lainaa

  14. Tulos: +3 (13 ääntä)
   täytyy myöntää että vaikka olen jo jotain 5-vuotta pessyt pyykkiä itse (ihan semiahkerasti) ei mulle ole huuhteluaineen käyttötarkoitus selvinnyt kuin vasta nyt. Tiesin siis että se tuhoaa resorit ja strech-kankaat, joten en ole sitä siis käyttänyt :D Nestemäisellä mennään. (Y)

   Lainaa

  15. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Huuhteluaine ei oo ikinä ainakaa minulla tuhonnu pikkupöksyjä. Esim. kulutetut farkut on sitten toinen juttu.

   Lainaa

  16. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Myönnän. En ekaa kertaa pyykkiä pestessäni itsekkään tiennyt, että mihin noista pitää mitäkin laittaa. Varsinkaan kun ei sillon ollut vielä kotitalouttakaan. Mutta onneksi oli äiti neuvomassa. Ei se minusta niin vaikeaa ole kysyä apua vaikka joltain joka sattuis olemaan lähellä. Helpompaa se ois kun joku ois kädestäpitäen opastamassa kuin facessa.

   Lainaa

  17. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Tunnustan itsekin 14 vuoden pyykkäyskokemuksella että välillä uuden koneen kanssa joutuu hetken pähkäilemään että mitäs mihinkin ja miten ne ohjelmat valitaan. Onneksi suurin osa koneista on kuitenkin merkinnöiltään suht helposti tulkattavissa. Ja onneksi facebookista löytyy aina apu kaikkeen jos ei itse osaa ;)

   Lainaa

  18. Tulos: +8 (24 ääntä)
   Milla pesee sit huuhteluaineella pyykkinsä...

   Lainaa

  19. Tulos: +1 (27 ääntä)
   Itse onnistuin pesemään pyykit ekaa kertaa joskus 16-vuotiaana, kun tuli oksenneltua kännipäissään minne sattui, ja piti hävittää todisteet ennen ku mutsi tuli kotiin :) Puhdasta tuli, vaikka ihan randomilla laitoin pesuaineet ja pesuohjelman yms :D

   Lainaa

  20. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Mitä ihmeen geeliä? Huuhteluainetta ei kyllä tarvitse vältellä kovin paljoa muissa kuin kalvovaatteissa.

   Lainaa

  21. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Thrill: Täh. Kyllä meillä oli koulussa tunteja aineesta “kotitalous” ja siihen kuului kokkailun lisäksi myös pyykin- ja tiskien pesu niin käsin kuin koneella, energiansäästöön liittyvät asiat, kierrätys yms. O.O
   Onnittelut sinulle sitten. Meillä käsiteltiin seiskalla tasan yhellä tunnilla ohimennen että miten pestään joku pieni pyykki käsin, mutta ei sitten sen enempää, ja koneista ei puhuttu ikinä mitään. Totta kai se on vähän jännää että kysyy tollasia Facebookissa eikä soita vaikka vanhemmalle, mutta ei sitä nyt kaikkea voi osata. Eikä kaikille opeteta.

   Lainaa

  22. Tulos: +14 (26 ääntä)
   For dummies: nestemäistä pesuainetta pallo puolilleen ja vaatteiden päälle rumpuun TAI vaihtoehtoisesti yksi mitallinen jauhemaista pesuainetta lokeroon. Lokerot ovat yleensä merkitty seuraavasti: I = esipesu, II = normaali pesu. Jos et tiedä, mitä nämä tarkoittavat, laita pesuainetta aina vain lokeroon II. Jauhemaisenkin pesuaineen voi halutessaan laittaa palloon. Kukan kuvalla merkitty (kuvassa keskimmäinen) lokero on tarkoitettu huuhteluaineelle. Sitä ei ole millään tavalla pakollista käyttää ja itse käytän sitä ainoastaan lakanapyykille. Vaatteet pestään yleensä 40-asteisessa vedessä ja pyyhkeet- ja lakanat 60 asteessa. Värilliselle pyykille kannattaa käyttää color-pesuainetta, se ei sisällä vaalentavia ainesosia ja säilyttää värit paremmin. There.

   Lainaa

  23. Tulos: -37 (47 ääntä)
   miten voi olla niin vaikeeta käyttää pyykkikonetta.. meillä on kotitaloustunneilla jo opetettu miten niitä käytetään ja sit vanhemmat on vielä opettanu. nyt on kyllä pakko sanoa että joko ihmiset ei ole tunneilla ollu hereillä tai sitten ne on vitullisia lellipentuja, joiden ei oo tarvinnu mitään tehdä ikinä.. alkaa mennä hermo ku ihmiset on niin vitun uusavuttomia tavalliset arjen askareiden kanssa.. muuttakaa takasi vanhemmille jos ette osaa mitään!!! kiittimoi

   Lainaa

  24. Tulos: +41 (45 ääntä)
   iidamo: miten voi olla niin vaikeeta käyttää pyykkikonetta.. meillä on kotitaloustunneilla jo opetettu miten niitä käytetään ja sit vanhemmat on vielä opettanu. nyt on kyllä pakko sanoa että joko ihmiset ei ole tunneilla ollu hereillä tai sitten ne on vitullisia lellipentuja, joiden ei oo tarvinnu mitään tehdä ikinä..alkaa mennä hermo ku ihmiset on niin vitun uusavuttomia tavalliset arjen askareiden kanssa.. muuttakaa takasi vanhemmille jos ette osaa mitään!!! kiittimoi
   Muutin pois kotoa 16-vuotiaana ja voin myöntää, etten osannut käyttää pyykinpesukonetta. Taloyhtiöni pesutuvassa oli täysin erilainen pyykinpesukone kuin oli ollut asuessani vielä kotona, joten lähinnä pesuohjelman valinta tuotti vaikeuksia. Lueskelin sitten käyttöohjetta, joka oli jätetty pyykinpesukoneen päälle ja siitä opin kuinka kyseistä vehettä käyttää. Kotitaloustunneilla ei meille ainakaan opetettu mitään pyykinpesua tai muutenkaan kotihommia vaan meijän kotitaloustunneilla tehtiin ruokaa ja leivottiin. Ei sekään tosin taannut sitä, ettäkö olisin osannut itselleni pöperöitä vääntää, mutta siitä se lähti opettelemalla omaan kämppään muuttaessa. Kun muutat kotoasi pois suhteellisen nuorena, tuskinpa kaiken osaat heti tehdä vaan opetteluhommiinhan se useimmiten menee. Eikä se ole uusavuttomuutta (jos et sitten ole jo pitkän matkaa päälle täysi-ikäinen, kyllä sitten pitäisi vähän enemmän osatakin kuin teini-iässä). Kun tuli mahdollisuus maksaa netissä laskut niin meni senkin opettelussa aikaa eikä hävettänyt pyytää apua.

   Lainaa

  25. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Thrill: Täh. Kyllä meillä oli koulussa tunteja aineesta “kotitalous” ja siihen kuului kokkailun lisäksi myös pyykin- ja tiskien pesu niin käsin kuin koneella, energiansäästöön liittyvät asiat, kierrätys yms. O.O
   Meillä kotitalous käsitti vain kokkauksen, ei ollut puhettakaan mistään pesukoneista. Mutta niin, ei mullakaan kalsarit ole tuhoutuneet, vaikka olen niihinkin käyttänyt huuhteluainetta!

   Lainaa

  26. ärsyttävä 9.7.2013 17:11
   Tulos: -6 (22 ääntä)
   Kuka kirjottaa sanan "pikkupöksyt" pikkupögsyt

   Lainaa

  27. Tulos: -32 (44 ääntä)
   ...Voi hyvä luoja, ei pesukoneen käyttö nyt nii vaikeeta voi olla. :D T. 10-vuotiaasta itse pyykkiä pessyt

   Lainaa

  28. Tulos: +17 (23 ääntä)
   No ei kyllä meilläkään kotitalous ole käsittänyt muuta kuin ruokahommia.. Eikä kotonakaan koskaan tullu tarvetta opetella, kun äiti tais tehä sitä nii mielissään. Sit sitä oltiinki sormi suussa ku muutettiin omilleen et mitä ihmettä tän laatikon kans tehdään! Mulla ainakin pyykkikone tuli just jostain poikkiksen mummun kuolinpesästä elämää nähneenä ja ilman ohjekirjaa. Toisille nää on näköjään niin itsestään selviä asioita et on varaa vikistä.

   Lainaa

  29. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Meilläkin köksään kuului myös pyykin käsittely (pesu, silitys, etc). Ja toki koneet on erilaisia, toiset modernimpia kuin toiset, mutta kyllä niissä perusperiaatteet on suunnilleet samat. Vähän ku autoissa, kun osaat ajaa, ni tarvii vaan käyttää vähän aikaa siihen, että katsoo, missä missäkin värkissä on nippulat ja nappulat. Ja sitten mennään.

   Lainaa

  30. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Jees.. en kyllä ymmärrä näitten uusimpien koneiden kirjopesu- ja valkopesu ohjelmia... villa, silkki ja lakanapyykit ymmärrän ja siihen päälle puuvilla ja joku muu herkkä pyykki. enempää nappuloita ei hirveemmin tarvitse

   Lainaa

  31. Tulos: -1 (3 ääntä)
   En tiiä noista itekkään kun oon aina käyttäny vaan pesupalloo :D

   Lainaa

  32. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Pege: Myönnetään, ei ole koulussa kyllä minullekaan koskaan kerrottu, että miten se pesukone toimii, mutta eikö ohjeet tai vanhempi ole aina saamaksissa, kun ensikertaa pyykkää?
   Ei kyllä meillekkään. Koulussa kerran pestiin käsin joku vaate, tai sekin siis tuli vaan kotitehtäväks, mutta pesukoneen käyttöä ei ikinä opetettu. Itse kotona opin vain pesupallon käytön.

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Eikö jumalauta vanhempien tuo jo pitäis opettaa

   Lainaa

  34. Tulos: -22 (28 ääntä)
   Mr. Ällö: Helpompi on aina vaan pistää kakkoseen. Nam nam.
   Olishan se pitänyt arvata, että Ällö on irstas homo :P

   Lainaa

  35. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Tämän takia meidänkin opiskelija-asuntojen yhteisessä pesutuvassa on kuvalliset ohjeet joka koneen yläpuolella.

   Lainaa

  36. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Thrill: Täh. Kyllä meillä oli koulussa tunteja aineesta “kotitalous” ja siihen kuului kokkailun lisäksi myös pyykin- ja tiskien pesu niin käsin kuin koneella, energiansäästöön liittyvät asiat, kierrätys yms. O.O
   Meillä oli kans yläasteella kotitaloustunteja, mutta ei siellä muuta tehty kuin keittiötöitä. Pyykki- ja tiskikoneisiin me ei saatu koskea, vaikka ne olikin, koska "Oppilaathan rikkoo ne! Kalliit koneet!"

   Lainaa

  37. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Näin 40-vuotiaana ja 25 vuotta pyykkiä pesseenä en ole ikinä jättänyt huuhteluainetta käyttämättä! Paitsi jos olen pessyt mikrokuituiset siivousrätit, lasten kuravaatteet tms. Esipesua en myöskään ole koskaan tarvinnut. Kuivausrummun käytöstä luovuimme vaatteiden kuivatuksessa, koska SE kulutti vaatteet nuhjuisiksi.

   Lainaa

  38. Tulos: -9 (21 ääntä)
   Wiggin: Et ole sovinisti? Märitelmällisesti kyllä olet. “Englanninkielisissä maissa miesten paremmuutta tai miesten suosimista kannattavaa ajattelua tai aatetta on kutsuttu 1960-luvulta lähtien male chauvinismiksi eli miessovinismiksi. Englannin kielen mallin mukaan sovinismi on alkanut 1960-luvulta lähtien tarkoittaa suomen kielessä lähinnä sukupuolikiihkoilua, ja nimitystä sovinismi tai sovinismi ilman sen kummempia etuliitteitä on käytetty haukkumasanana miesten ylivaltaa kannattavasta aatteesta.” Feissarimokissa on joku sata mokaa joissa on pissiksiä. Jos nyt perustat mielipiteesisiitä että miessukupuolella menee paremmin näiden mokien varaan – välittämättä siitä että tässä edustetaan nyt jotain 0,0000001% väestöstä – niin joo, olet sovinisti.
   A) harvinaisen huono määritelmä, oisin itse osannu määritellä paljon maanläheisemmin ja käyttämättä wikipediaa. B) Suomessa on 5 387 000 ihmistä, josta mainitsemasi 0,0000001% olisi 0,5387 ihmistä eli jos nyt oletaan, että tutkimus tehtäisiin sadan feissarimoka pissiksen perusteella niin oikea prosentti olisi n. 0,002%, mutta totuus on, että pissis/jonne mokia on enemmän kuin sata niin itseasiassa se ei olisi yhtään hullumpi tutkimuksen aihe, että kummat mokaa enemmän :D oon paskempiakin tutkimuksia nähnyt. Eikä se tee musta sovinistiä, että tilastollisesti oon törmännyt enemmän avuttomiin naisiin kuin miehiin täällä.

   Lainaa

  39. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Nore: Muutin pois kotoa 16-vuotiaana ja voin myöntää, etten osannut käyttää pyykinpesukonetta. Taloyhtiöni pesutuvassa oli täysin erilainen pyykinpesukone kuin oli ollut asuessani vielä kotona, joten lähinnä pesuohjelman valinta tuotti vaikeuksia. Lueskelin sitten käyttöohjetta, joka oli jätetty pyykinpesukoneen päälle ja siitä opin kuinka kyseistä vehettä käyttää. Kotitaloustunneilla ei meille ainakaan opetettu mitään pyykinpesua tai muutenkaan kotihommia vaan meijän kotitaloustunneilla tehtiin ruokaa ja leivottiin. Ei sekään tosin taannut sitä, ettäkö olisin osannut itselleni pöperöitä vääntää, mutta siitä se lähti opettelemalla omaan kämppään muuttaessa. Kun muutat kotoasi pois suhteellisen nuorena, tuskinpa kaiken osaat heti tehdä vaan opetteluhommiinhan se useimmiten menee. Eikä se ole uusavuttomuutta (jos et sitten ole jo pitkän matkaa päälle täysi-ikäinen, kyllä sitten pitäisi vähän enemmän osatakin kuin teini-iässä). Kun tuli mahdollisuus maksaa netissä laskut niin meni senkin opettelussa aikaa eikä hävettänyt pyytää apua.
   no joo itehän oon vielä alaikänen ja muutin 15v kotoa, en saanu muuuttaa ennenku osasin tehä ruokaa ja hoitaa omaa kotia..

   Lainaa

  40. Vielä nuori 12.7.2013 19:17
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mhm: Onnittelut sinulle sitten. Meillä käsiteltiin seiskalla tasan yhellä tunnilla ohimennen että miten pestään joku pieni pyykki käsin, mutta ei sitten sen enempää, ja koneista ei puhuttu ikinä mitään. Totta kai se on vähän jännää että kysyy tollasia Facebookissa eikä soita vaikka vanhemmalle, mutta ei sitä nyt kaikkea voi osata. Eikä kaikille opeteta.

   Lainaa

  41. Vielä nuori 12.7.2013 19:18
   Tulos: -12 (12 ääntä)
   No me muut ollaankin synnytty vuoden 1970 jälkeen. Meillä muilla ollut aina kotona pesukone. Teillä pitkäikäinen suku, kun vanhempasi vielä elossa. Onnittelut heille. =)

   Lainaa

  42. Tulos: +8 (8 ääntä)
   iidamo: no joo itehän oon vielä alaikänen ja muutin 15v kotoa, en saanu muuuttaa ennenku osasin tehä ruokaa ja hoitaa omaa kotia..
   Oman kodin hoitaminen onnistui kyllä vallan mainiosti, kun pienestä pitäen on siivonnut, tiskannut, silittänyt jnejne. mitä nyt kotitöihin kuului. Se, että sai uudenlaisen pesukoneen käytön opetella ei ollut järin suuri ongelma, sen sijaan ruuanlaitto ei ollut ihan oma juttu.. Leipomista en osaa vielä 26-vuotiaanakaan, mutta kun ei ole leipurin lahjoja annettu niin ei vain ole. Remontoin mieluummin vaikka kylppärin mitä käyn leipomishommiin, itse paistetuilla sämpylöilläni kun voi heittää vaikka seinästä läpi..:) Kun 16-vuotiaana lähtee kouluun 100km:n päähän niin ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin muuttaa kotoa, ruuanlaitto sun muu kyllä kehittyy siinä pikku hiljaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Jos Susanna olisi ollut mies, juttu olisi ollut vain hauska, ei uusavuton, eikä se olisi päässyt feissarimokiin.

   Lainaa

  44. Ruususvuori 29.12.2014 21:52
   Tulos: -7 (7 ääntä)
   juuo: Näin 40-vuotiaana ja 25 vuotta pyykkiä pesseenä en ole ikinä jättänyt huuhteluainetta käyttämättä! Paitsi jos olen pessyt mikrokuituiset siivousrätit, lasten kuravaatteet tms. Esipesua en myöskään ole koskaan tarvinnut.Kuivausrummun käytöstä luovuimme vaatteiden kuivatuksessa, koska SE kulutti vaatteet nuhjuisiksi.
   Sama täällä! Ja tuosta kuvasta vielä: looginen järjestys vasemmalta oikealle: eka lokero esipesuaineelle, keskimmäinen lokero pesuaineelle, oikeanpuolimmainen lokero huuhteluaineelle. Miten joku voi jättää huuhteluaineen käyttämättä?! (esipesua en minäkään ole kyllä ikinä tarttenut. Ei ole koskaan niin sontaista pyykkiä ollut.)

   Lainaa

  45. Laakeriton greippi 2.8.2020 16:28
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Jepjep: ...Voi hyvä luoja, ei pesukoneen käyttö nyt nii vaikeeta voi olla. 😁 T. 10-vuotiaasta itse pyykkiä pessyt
   Osa meistä on saanut olla lapsia kun sinä olet tehnyt kotitöitä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: pyykinpesu, pyykkikone, pesukone, pyykit, vaatteet, pestä, valkopesu, pesuaine, huuhteluaine, esipesu, pesupallo

 • Uusimmat

 • Kategoriat