Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Viikko Espanjassa

Teinityttö vietti viikon Espanjassa ja sekosi.
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Tämä ei ole ensimmäinen kerta Feissarimokissa, kun jollain on noussut Espanja päähän. Viikko Espanjassa
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 171 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1000 (1036 ääntä)
   Sori ku viilaan pilkkua mut eikös ne miehetkin ole ihmisiä ? xd

   Lainaa

  2. Voi jeesus 20.6.2013 1:28
   Tulos: +1159 (1189 ääntä)
   Niin ja Suomessahan ei toki ole Nutellaa ?

   Lainaa

  3. Tulos: +1453 (1553 ääntä)
   This post gave me cancer.

   Lainaa

  4. Tulos: +1403 (1433 ääntä)
   Että oli palmuja eikä ihmiset arvostele? Ton päivityksen ois voinu kiteyttää pariin lauseeseen. Äh ja niin joo <3<3 ääh moi

   Lainaa

  5. Tulos: +181 (299 ääntä)
   Voi ei mä oon niiiin kade :D

   Lainaa

  6. Tulos: +431 (497 ääntä)
   mitä just luin..............

   Lainaa

  7. Tulos: +372 (406 ääntä)
   Sisi espanja :D mut kiva et tykkäs reissust! banaanipuutki ja kaikki paremmi..:)

   Lainaa

  8. juhlarusakko 20.6.2013 1:43
   Tulos: +632 (650 ääntä)
   Tytyn pointti oli et Espanjassa on ihanaa. No voihan siitäki kaheksan kappaleen tekstin tehä :P

   Lainaa

  9. Tulos: +461 (493 ääntä)
   Saisko saman suomeksi?

   Lainaa

  10. Tulos: +1234 (1284 ääntä)
   Niille, jotka eivät jaksa lukea, tässä tiivistelmä: Nii mut juu ku äh siis ääh ku Espanja ja siis ja everything ja palmu ja ÄHH siis ku niinku kaikkee mut joo ku ei oo niinku sitä ku sit mut äh joo KYLMÄ BANAANIPUU.

   Lainaa

  11. Tulos: +96 (196 ääntä)
   Mitä vittua mä äsken luin.

   Lainaa

  12. Tulos: +321 (351 ääntä)
   Luovutin parin lauseen jälkeen, ei taida tän lukeminen olla päänsäryn arvoista.

   Lainaa

  13. Tulos: +206 (226 ääntä)
   Tervemenoa vaan.

   Lainaa

  14. Tulos: +208 (222 ääntä)
   I think we get the picture

   Lainaa

  15. Tulos: -51 (121 ääntä)
   Mitä vittua juuri luin?

   Lainaa

  16. kissasukat 20.6.2013 2:03
   Tulos: +405 (425 ääntä)
   Toi kirjoitustyyli saa verisuonen katkeamaan mun päästä. Kamalaa luettavaa

   Lainaa

  17. Loljoqnoob 20.6.2013 2:05
   Tulos: +508 (524 ääntä)
   Suomessa on ihan kylmä mut espanjassa lämmin ja PALMUJA. Siellä oli tummia ruskeasilmäisiä miehiä ja PALMUJA. ja siis ne maisemat!! siel oli trooppisii kasveja ja....PALMUJA

   Lainaa

  18. Tulos: +210 (220 ääntä)
   Olipahan reissu, "TROOPPISII KASVEI" ja kaikkea!

   Lainaa

  19. Tulos: +722 (732 ääntä)
   "Espanjalainen Mcdonald`s, se oli elämys" Nyt vittu oikeasti -.-

   Lainaa

  20. Juupaseipäs 20.6.2013 2:13
   Tulos: +638 (650 ääntä)
   Espanjalainen McDonalds, juuri sitä parasta elämysmatkailua! Ihmeessä käykää aina mäkkärillä kun matkustatte! Ne hampparimenut on siellä ihan eri kielillä!

   Lainaa

  21. Tulos: +329 (349 ääntä)
   Jospa Sofia opettelisi suomea ennen kuin lähtee espanjaa opiskelemaan.

   Lainaa

  22. Tulos: -28 (204 ääntä)
   Haha kyllä mäkin olin yhtä fiiliksissä, kun kävin tuon ikäisenä mm. Kreikassa ja Egyptissä... Nyt olen 10 vuotta vanhempi, kävin ekaa kertaa Espanjassa ja olin taas ihan fiiliksissä. Mikäs siinä. :)

   Lainaa

  23. Tulos: +257 (297 ääntä)
   Huomasin yhden kirjoitusvirheen.

   Lainaa

  24. Tulos: +138 (150 ääntä)
   Aika glamouria.

   Lainaa

  25. Tulos: +67 (81 ääntä)
   :DD Täytyypä sanoa että vähän tuli itsekseen naurettua. ' No aikaa ja toivoa on!

   Lainaa

  26. Tulos: +500 (520 ääntä)
   Ihana, kun teki niin ison pointin siitä, että espanjalaiset ihmiset ei arvostele muita ja sitten kuitenkin hän itse käyttää puolet tekstistä suomalaisten arvosteluun.

   Lainaa

  27. Tulos: +148 (150 ääntä)
   PALMUJA!

   Lainaa

  28. Tulos: +163 (193 ääntä)
   "suomes on kauheesti mettii muute ja vihreetä" Voi saatanan saatana, mee irlantii

   Lainaa

  29. Tulos: +45 (101 ääntä)
   Älkää kuvitelkokaan että jaksaisin lukea noin pitkän teinixtextin.

   Lainaa

  30. Tulos: +76 (96 ääntä)
   ja öö ja ää ja muut vokaalit sain syövän tästä

   Lainaa

  31. Tulos: +323 (337 ääntä)
   "mut iha kiva ku oli sillee ku si on niinku huomiona" Että mitä että?

   Lainaa

  32. Tulos: +263 (283 ääntä)
   Tulee mieleen pakostakkin, että Sofia: 1, On odottanut tätä reissua kuin kuuta nousevaa parin vuoden ajan. 2, Ensimmäistä kertaa ulkomailla (HUOM! En tarkoita nyt Ruotsia, Venäjää, Viroa yms muita naapurimaita.) 3, Pakollinen huomion tarve ? Kiinnoistais nähä tän tytön muut päivitykset. On varmaan ollut niitä 320 päivää, 200päivää, 15 päivää.. Eih... Espanjastakin tullut varmaan muutama päivitys kuinka lämmin siellä on Suomeen verrattuna. Ps. Kiitos, kun kerroit kuinka korkealle lentokone lentää ja kuinka kylmä siellä on. Nyt voin nukkua yöni rauhassa!

   Lainaa

  33. Tulos: -148 (184 ääntä)
   Te quiero=olen mieleen sinulle=sinä rakastat minua Mitä se yrittää siis sanoa???

   Lainaa

  34. Tulos: +206 (234 ääntä)
   Vaadin verorahojen palautusta! Olen maksanut veroja ja niillä rahoilla on puolestaan kustannettu tuon neitokaisen koulutus - sissussaatana. Selvästi ollut hukkainvestointi.

   Lainaa

  35. Tulos: +70 (88 ääntä)
   Olis kyl tarvinnut jonkisortin sanakirjan ton lukemiseen, sain pari ekaa kappaletta luettua ja päätä alko särkemään -.-

   Lainaa

  36. tätä mieltä 20.6.2013 6:54
   Tulos: +199 (277 ääntä)
   No tähän mennessä päälle 30 kommenttia joissa lähinnä ivaillaan n. 14-vuotiaan innostukselle... Onhan se ihan mahdollista että meissä suomalaisissa (ainakin) on pikkuisen vikaa? Olisin aivan taatusti itsekin ollut fiiliksissä tuon ikäisenä. Ja pitääkin olla, koskas sitten? Ei se nyt niin hieno tunne ole kun elämänkokemusta alkaa olla sen verran ettei mikään enää jaksa ihan oikeasti sävähdyttää, ei enää koskaan noin paljon. Sen verran kuitenkin kyllä voisi nyt moittia että kyllä tuon ikäisen pitäisi osata kirjoittaa jos vaan haluaa. Kautta aikain ovat 14-vuotiaat olleet asioista tohkeissaan ja hyvin on tunnelma välittynyt kirjeisiin ja päiväkirjoihin vaikka käyttäisi jotain ihan oikeata kieltä. Tuo sotku ei tuo asiaan mitään lisäarvoa vaan päinvastoin.

   Lainaa

  37. Tulos: +169 (177 ääntä)
   mävaa: Te quiero=olen mieleen sinulle=sinä rakastat minua Mitä se yrittää siis sanoa???
   Espanjassa, kuten suomessakin, verbin pääte ilmaisee tekijää. Querer=haluta, rakastaa ja yks. 1. persoona (yo) quiero=(minä) rakastan. Alkuun lisätään kohde ja saadaan: te quiero=sinua rakastan=rakastan sinua. Kontekstista voimme päätellä, että neiti vain halusi osoittaa osaavansa tuon, ah, niin ihanan maan kieltä.

   Lainaa

  38. Tulos: +122 (138 ääntä)
   tällänen tekstti olis voinnu olla mulla 13-14veenä päiväkirjassa mut että faveen tällänen ääh hih viva äh <3

   Lainaa

  39. Tulos: +239 (251 ääntä)
   Kirjoitustyyli oli lievästi ärsyttävää, mutta positiivista oli se, että hän ei käytä v-sanaa. Tais olla tytöllä kiva reissu.

   Lainaa

  40. Tulos: +183 (219 ääntä)
   Olenko ainoa, jonka mielestä tämä oli jollain tasolla ihan suloinen, vaikkakin helvetin hirveällä tavalla kirjoitettu? Itse pääsin 13-vuotiaana ensimmäistä kertaa ulkomaille ja voi sitä riemun määrää! Silloin ei onneksi ollut facebookia, missä olisin sen innostukseni purkanut. :D

   Lainaa

  41. Tulos: -5 (47 ääntä)
   :DDD myötähäpiä

   Lainaa

  42. päätä kolottaa 20.6.2013 8:46
   Tulos: -24 (52 ääntä)
   Sain aivokasvaimen Sofian viestistä

   Lainaa

  43. Tulos: +69 (95 ääntä)
   Itsehän vietin enemmän tai vähemmän lokoisat kolme kuukautta tuon ah, niin ihanan, Espanjan auringon alla ja voin kertoa että siinä ajassa tuo kupla ehtii puhjeta melko lahjakkaasti. Joten heippodei sinne vain, tervetuola maitojunalla taikaisin!

   Lainaa

  44. Tulos: +126 (130 ääntä)
   Tyttö tarvii päiväkirjan..... :D

   Lainaa

  45. Tulos: +60 (92 ääntä)
   No jaa... Ihan tavalliselta, innostuneelta 14 vuotiaalta kuulostaa. Ja niin kuin joku aiemmin sanoikin, että luultavasti ensimmäinen ulkomaanmatkansa, joten syystäkin pää vähän pyörällä.

   Lainaa

  46. Tulos: +81 (115 ääntä)
   Musta tuntuu, että oon aunut jolla on negatiivinen kokemus espanjanmatkasta. Oli silloin kans just joku 14. Faija ryyppäs koko loman, hotelli oli surkea ja täynnä torakoita. Allas ei mikään hääppönen ja mutsi vaan luki kirjaa hotellissa. Mun viikko meni siihen, että ostin jotain viallisia tamakotcheja ja leikin kulkukissojen kanssa + hirvee päänsärky. Merelläkin käytiin vaan kerran plus äiti typeryyksissään meni ostamaan jonkun DS pelin yli satasella jossa oli 40 eri peliä. Mutsi oli ihan et joo halpa ja hyvä ja mä sanoin et älä osta. No tottakai se osti. Yli puolet peleistä ei toiminut ja loput lagas puolivälissä. Että siinä sofialle espanjan "rehelliset" ihmiset jotka myy kalliilla piraattikopioita yms. Ainoo + oli vahvat ja halvat migreenilääkkeet joita ei saa suomesta paitsi reseptin kanssa. Sen jälkeen en oo espanjaan koskaan halunnu takas. Mulla meni niin hiihtoloma pilalle, että kannan siitä kaunaa vielä tähänpäiväänkin asti.

   Lainaa

  47. Tulos: -23 (55 ääntä)
   Tähän olis sopinu otsikoksi "päästä laho"

   Lainaa

  48. vanha akka 20.6.2013 9:42
   Tulos: +72 (94 ääntä)
   Pitää tunnustaa, että samanlaista tekstiä löytyy sivukaupalla itseltänikin teinivuosien päiväkirjasta. Muistelen jopa silloin aikoinaan ajatelleeni, että sitten vanhempana on kiva lukea ja muistella näitä... No eipä ole kun kirjoitustyyli sattuu päähän, tarinat pirun tylsiä ja ongelmat mitättömiä. Kiva niitä oli kirjoitella ja se kai kuitenkin pääasia. Kyllä meistä ärsyttävistä teinityöistä (ainakin osasta) kasvaa ihan normaaleja aikuisia. Nykyään en esimerkiksi sano Stadi tai Hesa vaan Helsingin keskusta enkä myöskään sori tai anteex vaan anteeksi tai olen pahoillani ja lisäksin nuq ei tarkoita mitään muuta kuin suomen kielen raiskausta. En myöskään voi ymmärtää miksi espanja tai ranska kuulostavat mukaa niin hienoilta. Vai kuuluuko niin vain ajatella jostain syystä? Mielestäni ovat aika tylsän kuuloisia ja persoonattomia. Kyllä mielestäni esimerkiksi vaikka saksan tai jopa venäjän kielissä on paljon enemmän munaa kuin jossain espanjassa.

   Lainaa

  49. JesseJames 20.6.2013 9:46
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Laskekaapa välimerkit tuosta kirjoituksesta! Peräkkäiset (esim "!!!!") lasketaan yhtenä merkkinä. Hymiöt ja sydämet lienevät virkkeen päättäviä ja toimivat kuten piste?

   Lainaa

  50. Tulos: +17 (39 ääntä)
   Lopetin lukemisen kahden lauseen tapaisen jälkeen, kun en ymmärtänyt tätä nykykieltä.

   Lainaa

  51. Tulos: +114 (116 ääntä)
   Tällaista kirjoitettiin 14-vuotiaana omaan päiväkirjaan ja toivottiin ettei kukaan vahingossakaan koskaan niitä lue. Nyt kaikki kirjoitetaan Facebookiin ja toivotaan, että mahdollisimman moni lukee ne. Kyllä mua hävettäisi jos kaikki nykyiset kaverit näkisivät, mitä kaikkea olen kirjoittanut tuon ikäisenä! Olkoonkin että "kuuluu ikään" ja siitä on kasvanut yli.

   Lainaa

  52. Tulos: +51 (59 ääntä)
   Miten noin sekavan tekstin kirjoittaminen voi olla edes mahdollista? muttta äh♥espanjahhh ja miehiä ja banaanipuut♥

   Lainaa

  53. Rappion Apostoli 20.6.2013 10:23
   Tulos: +51 (59 ääntä)
   Hyvin on espanjan kieli jo hallussa, kun joka välissä on sana "si". Näppärä sana korvaamaan kaikki si-alkuiset sanat. Asiayhteydestä pitää yrittää päätellä, tarkoitetaanko sillä sanalla sanaa sitten, silloin, siellä, sipuli vai silli. Raivostuttava ilmiö, et jokaisest sanast pitä jättä viimeisi kirjaimi poi. Onko tuo niinku cool kirjoittaa tahallaan päin persettä?

   Lainaa

  54. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Ei tuosta ehkä mitään hirveän fiksua kuvaa saa, mutta kyllä minullekin tuli mieleen nuoren/lapsen (koska aika lapsihan 14v. vielä on) ensimmäinen ulkomaanmatka ja päiväkirjakirjoitus (miksi fb:ssä, se vasta kysymys), kun ulkomailla on ollut niin jännää ja erilaista. Sitä kyllä ehkä voi ihmetellä että miten se on muodostanut mielipiteensä paikallisista, todennäköisesti turistikauppiaista sun muista vastaavista, joiden tehtävänä onkin olla mielinkielin mahdollisille asiakkaille..

   Lainaa

  55. Kek Kek Kek 20.6.2013 10:38
   Tulos: +92 (102 ääntä)
   Tyttö on kyllä jokseenkin oikeassa kun sanoo että suomalaiset ovat valittajia, onhan hän itsekin malliesimerkki tästä. Lisäksi, espanjalainen McDonalds, mitä helvettiä? Jos niin tykkäät siitä Espanjasta niin mikset tutustu paikalliseen ruokakulttuuriin, siellä kun on ihan helvetin hyvät sapuskat? En ymmärrä...

   Lainaa

  56. Tulos: -20 (38 ääntä)
   hyyi en ikinä menis españaan siello kaikkii ällötyxii ... kuvoo

   Lainaa

  57. TummanSininen 20.6.2013 10:51
   Tulos: +51 (83 ääntä)
   Hei kuulkaas nyt. Toi tyttö on 14. Itse asiassa kyseinen tilapäivitys olisi voitu ottaa suoraan päiväkirjastani ollessani tuon ikäinen, kävin itsekin tuolloin Espanjassa ja ai että olikin jännää! Toki siihen aikaan ei mitään facebookkeja vielä ollutkaan, joten en päässyt jakamaan epäselvää ilmaisutapaani muiden kanssa (tosin kirjoitin silloinkin selvemmin sinne, missä ihmiset mahdollisesti juttuni lukevat). Aika ikävää, kun monet ihan aikuisetkin ihmiset täällä kilvan haukkuvat innosta halkeavaa tyttöparkaa. Kaikki ovat olleet noloja teineinä.

   Lainaa

  58. Sillälailla 20.6.2013 11:09
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Tuo sanojen pätkiminen sekä englanninkielisten sanojen ripottelu tekstin sekaan ärsyttää puheessa ja kirjoitetussa tekstissä yhtä paljon. Nii sitku mut ääh miehii ja airplane ja palm trees ja hmm nutella!

   Lainaa

  59. Tulos: +19 (47 ääntä)
   uarg: Olis kyl tarvinnut jonkisortin sanakirjan ton lukemiseen, sain pari ekaa kappaletta luettua ja päätä alko särkemään -.-
   Yleinen kommentti. Onko niin monella ihmisellä lukihäiriö, että päätä rupeaa särkemään huonosti kirjoitetusta tekstistä? Ei normaalisti vaan...

   Lainaa

  60. Tulos: +21 (33 ääntä)
   Tais olla ihan eka kerta ulkomailla.

   Lainaa

  61. Tulos: +23 (37 ääntä)
   Näin espanjaa lukeneena voin sanoa, että te quiero = rakastan sinua. Voin myös sanoa että meneppä sofia asumaan sinne espanjaa ja tee töitä. Ihan kivaa, mutta ei niin IHANAA mitä Sofia luulee.

   Lainaa

  62. Tulos: +57 (61 ääntä)
   Voi jeesus: Niin ja Suomessahan ei toki ole Nutellaa ?
   Eikä ruskeasilmäisiä ihmisiä

   Lainaa

  63. Tulos: +50 (58 ääntä)
   ..mutta kaikista jo edellämainituista ihan _aiheellisistakin_ negatiivisista huomioista huolimatta: miten herttaista kun toinen on ihan puhtaan innoissaan :) Samanlaisen hekuman se toi mulle kun ekaa kertaa pääsin etelään. Itse olin silloin 12v. ja se tuntui jo ikälopulta, kun kaikki muut oli jo käyneet vaikka missä. Ja tämä neiti oli joutunut odottamaan vielä 2 v siihen päälle! Välillä harmittaa kun teinien ei enää millään annettaisi olla teinejä, vaan pitäisi olla niiiiin aikuista jo tosi nuorena. Samaan hengenvetoon voidaankin sitten päivitellä kuinka lapsuus on nykyään niin lyhyt ;) Mutta ehkä se kriittisyys tuleekin suurimmaksi osaksi niiltä, joilla se teini-ikä on vasta suhteellisen vähän aikaa sitten jäänyt taakse ja se pystyy vielä ärsyttämään suuresti ja olemaan niiiiiin "ei mua" ;)

   Lainaa

  64. Tulos: +15 (29 ääntä)
   Nikke: Yleinen kommentti. Onko niin monella ihmisellä lukihäiriö, että päätä rupeaa särkemään huonosti kirjoitetusta tekstistä? Ei normaalisti vaan…
   Huonosti kirjoittaminen on toiseksi pahin rikos heti luetunymmärtämisongelman jälkeen. Sentään tuokin kommentoija saanut kaikesta päätellen vähintään 9 vuoden maksuttoman koulutuksen, josta ei ole päähän tarttunut yhtään mitään. Velka yhteiskunnalle siis maksamatta ja taitaa sellaiseksi jäädäkin. Kirjoittaja luulee, että espanjalaiset huutelivat jotain kohteliasta. Jos viitsii vähän opiskella kieltä, ymmärtää, että samoja hävyttömyyksiä ne olivat ja samaa marinaa kuin kotimaassakin.

   Lainaa

  65. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Niin... ne banaanipuut taisivatkin olla se ainoa asia, joita Sofia EI maininnut vähintään kolmesti.

   Lainaa

  66. Tulos: -6 (38 ääntä)
   Oottekohan te vähän liian kriitisiä noin nuoren tytön tekstistä :) Se oli sentää tunnistettavaa suomea, ja ihan perus fb kiältä (puhekieltä).

   Lainaa

  67. Tulos: -13 (29 ääntä)
   Mun korvat alko vuotaa verta.

   Lainaa

  68. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Piti ihan malttaa lukea rivi riviltä kun on paha tapa oikolukea tekstiä, olis voinu muuten tulla mieleen aikuisviihdeelokuvan dialogi. Ja pelottavasti tuli mieleen kirjotuksesta tuksu...

   Lainaa

  69. Tulos: +30 (40 ääntä)
   kääääk: Mun korvat alko vuotaa verta.
   Saaks ton kuunneltuakin jostain? Itse ainakin luin, ihan silmillä.

   Lainaa

  70. Tulos: -5 (21 ääntä)
   Saatoin lukea kolme ensimmäistä sanaa, sitten alkoi sattua aivoihin.

   Lainaa

  71. Tulos: +40 (52 ääntä)
   Itsekin tuossa iässä haaveilin siitä, kuinka upeaa ja eksoottista olisi asua ulkomailla. Nyt olen asunut 10 vuotta Etelä-Ranskassa (palmuja ja ruskeasilmäisiä ihmisiä täälläkin...), mutta eipä se tavallinen arkielämä ole yhtään sen ihmeellisempää ulkomailla kuin Suomessa. Samalla lailla täällä käydään töissä ja kaupassa, pestään pyykkiä ja laitetaan ruokaa kuin kotimaassakin. Nykyään vuoden kohokohdat ovat niitä, kun pääsen pari kertaa vuodessa lomalle Suomeen.

   Lainaa

  72. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Eihä tosta saa mitää selvää...

   Lainaa

  73. Tulos: +18 (22 ääntä)
   No saa toki mennä sinne Espanjaan puhumaan espanjaa espanjalaisten ystäviensä kans, kun ei näytä tuo suomen kieli olevan ihan hallussa.

   Lainaa

  74. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Voi jeesus: Niin ja Suomessahan ei toki ole Nutellaa ?
   Eikä mäkkäriä. Vittu mikä takapajula. 0/5

   Lainaa

  75. Tulos: +1 (11 ääntä)
   en todellakaan edes jaksanut lukee tota loppuun ....

   Lainaa

  76. Äh juu moi 20.6.2013 12:59
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Saisko tästä viel kirjankin?

   Lainaa

  77. Tulos: +26 (36 ääntä)
   Olisko espanjalainen mäkki mainittu "elämyksenä", koska sieltä saa juomaksi mm. olutta? Se ainakin itsellä teininä Espanjassa osui silmiin. Kyllä Sofia varmaan tuosta kasvaa. Oleellisinta hänelle olisi varmaan huomata, että tekstin perusteella hän on juurikin sellainen muiden (suomalaisten) arvostelija ja parannettava ensin sitä omaa käytöstä. Ja kannattaa muuttaa johonkin muuhun maahan opiskeluvaihtoon tai töihin, ni huomaa sen vieraan kulttuurin ja kaiken uuden ihmeteltävän alle piiloutuvan todellisen arjen. Suomalaisissa on kivaa se, että usein tarkoitetaan mitä sanotaan, vaikka se voi joskus olla tökeröä. Eikä kysytä silloin kun ei haluta vastausta (vrt. How do you do?). Eikä kulttuuriin kuulu ylitsevuotavan teennäinen mielistely ja lipevyys ja teeskentely. Rehellinen töksäyttely sopii paremmin mulle. Suomi on niitä harvoja maita, missä baarissa voi vessareissun ajan varata paikkaansa lompakolla... :D Tai kuulla juttuja "löysin 500€ kadulta (ei lompakossa, pelkkää maassa lojuvaa käteistä) ja vein ne sitten poliisille" (äskettäin tuttu kertoi, johon sitten yksi toinenkin kertoi oman vastaavan tarinansa). Toki perushuomaavaisuutta voisi itsekin treenata ja olla aidosti mukavampi ihminen.

   Lainaa

  78. Tulos: +29 (37 ääntä)
   Lieneeköhän Sofia sukua hänelle, joka haluaa varmistaa kaikkien tietävän hänen asustelevan siellä ESPANJASSA?

   Lainaa

  79. Homo-Petteri 20.6.2013 13:29
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Viva-hotellissa on kyllä kiva lomailla. Kokemusta on.

   Lainaa

  80. Tulos: +16 (22 ääntä)
   rip suomen kieli

   Lainaa

  81. Mansikkatyttö 20.6.2013 13:48
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Ei oo tainnu Sofia hurveesti matkustella. Kyllä niitä lämpimiä paikkoja ja PALMUJA muualtakin löytyy.

   Lainaa

  82. Tulos: +23 (29 ääntä)
   Eeh, onneksi silloin ei ollut Facebookkia kun mä olin tuon ikäinen. Ulkomailla oli ihkuu ja ihkui miehii ja jee. Luultavasti Sofiakin herää jossain vaiheessa todellisuuteen. Ne Pedrot kyllä kertoo kaikille ne samat rakkauden tunnustukset ja kehut ja kaikille muillekin kyllä huudellaan perään. :D Mutta kiva, että oli hyvä reissu!

   Lainaa

  83. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Juupaseipäs: Espanjalainen McDonalds, juuri sitä parasta elämysmatkailua! Ihmeessä käykää aina mäkkärillä kun matkustatte! Ne hampparimenut on siellä ihan eri kielillä!
   Anteeksi pätemismäinen kommentti, mutta esim. Kiinan McDonald'seissa on ihan oikeesti aika erilaista ruokaa kun Suomen ja USA:n. On se omanlainen elämyksensä, vaikkakin aika surullista jos se on ainoa ruokakokemus mikä sitten jää mieleen.

   Lainaa

  84. Tulos: -15 (21 ääntä)
   Voi jeesus: Niin ja Suomessahan ei toki ole Nutellaa ?
   Mistä voi ostaa? Ei oo tullut kauppareissuilla vastaan.

   Lainaa

  85. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Polaris: Mitä vittua mä äsken luin.
   Pissiksen lomaraportin.

   Lainaa

  86. TurkkaHuttusuo 20.6.2013 15:19
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   bonbobn: Sisi espanja mut kiva et tykkäs reissust!banaanipuutki ja kaikki paremmi..:)
   paras kommentti koko lootasta. Mitä vittua te nyt itkette taas, ai siitä ku n joku on vähän innoissaan? se on 14

   Lainaa

  87. Tulos: -10 (16 ääntä)
   ÄÄÄÄÄ. Oonko ainoa joka ei pystyny lukee loppuun tuota?

   Lainaa

  88. duck of doom 20.6.2013 15:32
   Tulos: -11 (25 ääntä)
   Kuulosti ihan joulupukilta mielialalääkkeiden vaikutuksen alaisena ensimmäistä kertaa disneylandissa.

   Lainaa

  89. Tulos: +5 (39 ääntä)
   TurkkaHuttusuo: Mitä vittua te nyt itkette taas, ai siitä ku n joku on vähän innoissaan? se on 14
   "Se on 14" ei ole mikään syy kirjoittaa noin järkyttävän huonosti, edes Facebookiin.

   Lainaa

  90. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Suomea oppii arvostamaan sitten kun kypsyy, jos oppii, tai jos kypsyy, ja silti välillä vatuttaa tän maan asioiden laita. Mut hei, viva espanja.

   Lainaa

  91. Tulos: +6 (18 ääntä)
   Luulisi, että tuon ikäisellä olisi sen verran kirjoitustaito hallussa, että saisi edes jotain selvää. Koko tekstistä jäi käteen Espanja, Viva ja palmut.

   Lainaa

  92. Tulos: -35 (39 ääntä)
   Pointti: Espanjassa, kuten suomessakin, verbin pääte ilmaisee tekijää. Querer=haluta, rakastaa ja yks. 1. persoona (yo) quiero=(minä) rakastan. Alkuun lisätään kohde ja saadaan: te quiero=sinua rakastan=rakastan sinua. Kontekstista voimme päätellä, että neiti vain halusi osoittaa osaavansa tuon, ah, niin ihanan maan kieltä.
   Aivan oikein paitsi että: Querer toisin kuin aluksi opetetaan on olla mieleen. Ja alku me,te tai muuta merkkaa tekijää :) Espanjaa kuusi vuotta lukenut ehkä osaan nussia sitä pilkkua :))

   Lainaa

  93. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Toinen innoissaan ja te vaan valitatte. ): Kyllä ne suomalaiset on vaan niin arvostelevia, muutanpas tästä Espanjaan!

   Lainaa

  94. Tulos: -16 (24 ääntä)
   Toivottavasti Sofia on edes kaunis.

   Lainaa

  95. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Mistä saan sellaisen mielikuvan, että Sofia pitää Espanjasta?

   Lainaa

  96. Tulos: -10 (16 ääntä)
   pälälääälläläläläälälälälälälä espanjalainen mäkdonalds. mitä? menikö se oikeesti tonne asti mäkkiin, ku niitä on suomessa joka nurkalla? ok.

   Lainaa

  97. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Loljoqnoob: Suomessa on ihan kylmä mut espanjassa lämmin ja PALMUJA. Siellä oli tummia ruskeasilmäisiä miehiä ja PALMUJA. ja siis ne maisemat!! siel oli trooppisii kasveja ja….PALMUJA
   täh oliko siellä palmuja? hitsi meni ohi ;(

   Lainaa

  98. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Cyone: “mut iha kiva ku oli sillee ku si on niinku huomiona” Että mitä että?
   luvin kans saman lauseen miljoona kertaa enkä tajunnu.oliko tää älykkyystesti?

   Lainaa

  99. Tulos: +21 (31 ääntä)
   Musta tää on pelkästään suloista. 14-vuotias on innostunut Espanjasta. Itse olen tehnyt paljon nolompiakin asioita 14-vuotiaana kuin tämä tyttö tässä mokassa. Ja olisittepa nähneet oman kirjoitustapani. Ihan fiksuksi ihmiseksi minä silti kasvoin.

   Lainaa

  100. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Face PALM.

   Lainaa

  101. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Oon ite kirjoitellut hyvinkin samantyylisiä tekstejä pienenä, mutta ero niissä tähän verrattuna on se, että itse kirjotin vaan päiväkirjaan.. Thank god sillon ei ollut facebookia!! :D

   Lainaa

  102. Tulos: +27 (27 ääntä)
   mävaa: Aivan oikein paitsi että: Querer toisin kuin aluksi opetetaan on olla mieleen. Ja alku me,te tai muuta merkkaa tekijää Espanjaa kuusi vuotta lukenut ehkä osaan nussia sitä pilkkua )
   Olisikohan jotain, millä tukisit väitettäsi? Itsekin espanjaa lukeneena ja useasta sanakirjasta tarkistaneena querer=haluta, rakastaa. Tekijä (vapaaehtoinen) tulee tosiaan alkuun, mutta niin tulee kohdekin, esim. yo te quiero=minä sinua rakastan, tai tú me quieres=sinä minua rakastat. Lisäksi "te" ei ilmaise tekijää. Kohde=sinua, sinut, sinulle=te, kun taas tekijä=sinä=tú.

   Lainaa

  103. Tulos: +8 (12 ääntä)
   siis niin awkwardeja noi anglismit

   Lainaa

  104. Tulos: -12 (14 ääntä)
   Ahaa eli näin yksinkertaista porukkaa ne kulttuurinrikastuttajat sitten onkin..

   Lainaa

  105. Sanni Heinonen 20.6.2013 21:43
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Noh, onpahan ollut hauskaa :) Iloinen kaveri...

   Lainaa

  106. pseudoavatar 20.6.2013 21:47
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   tätä mieltä: Ei se nyt niin hieno tunne ole kun elämänkokemusta alkaa olla sen verran ettei mikään enää jaksa ihan oikeasti sävähdyttää, ei enää koskaan noin paljon.
   Öhöm, josset enää pysty vanhempana innostumaan mistään, niin ehkä et vain tee mitään kovin innostavaa. Koitappa lähteä vaikka reppureissaamaan, melko varmasti tulet ihan samoissa fiiliksissä takaisin Suomeen parin kuukauden päästä ja rasitat feissikavereitasi fiilistelyilläsi :)

   Lainaa

  107. Tulos: -5 (11 ääntä)
   ee ää oo jee iik.. Hei saisko tän suomeks?

   Lainaa

  108. Tulos: +34 (36 ääntä)
   mävaa: Aivan oikein paitsi että: Querer toisin kuin aluksi opetetaan on olla mieleen. Ja alku me,te tai muuta merkkaa tekijää Espanjaa kuusi vuotta lukenut ehkä osaan nussia sitä pilkkua )
   6 vuotta oot lukenut, etkä erota verbejä "gustar" ja "querer" toisistaan? Hyvin on nekin vuodet käytetty. Ja kyllä ne pronominit "me", "te" jne viittaa siihen tekemisen kohteeseen, kuten tässä on jo joku sanonutkin.

   Lainaa

  109. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Niin missä se Sofia kävi. Ei tullut tarpeeksi selväksi :)

   Lainaa

  110. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Tää tyttö tunnetaan myös Feissarimokien kommentoijissa nimellä Jessica.

   Lainaa

  111. Tulos: +18 (22 ääntä)
   mävaa: Aivan oikein paitsi että: Querer toisin kuin aluksi opetetaan on olla mieleen. Ja alku me,te tai muuta merkkaa tekijää Espanjaa kuusi vuotta lukenut ehkä osaan nussia sitä pilkkua )
   Querer on kylläkin haluta/rakastaa ja te quiero tosiaan tarkoittaa "rakastan sinua". Ettet vaan sekoittaisi gustar-verbiin, jonka vois kääntää "olla mieleen" tai "miellyttää". Mut sattuuhan näitä, vaikka olisikin opiskellut oikein kuusi vuotta!

   Lainaa

  112. Tulos: -17 (17 ääntä)
   Ööö, missä on Palma De Mallorca? Kun eiks Palma oo oma saarensa ja Mallorca omansa

   Lainaa

  113. ...¿cómo? 20.6.2013 23:41
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   mävaa: Aivan oikein paitsi että: Querer toisin kuin aluksi opetetaan on olla mieleen. Ja alku me,te tai muuta merkkaa tekijää Espanjaa kuusi vuotta lukenut ehkä osaan nussia sitä pilkkua )
   Sekoitatkohan nyt sanat "querer" ja "gustar", vai mitä ihmettä höpäjät? Te quiero = rakastan sinua. Me gusta = pidän siitä. Me gustas (tú) = olet minusta vetävä/seksikäs/tms. t. espanjan kandi ja Espanjassa opiskeluaikana vuoden asunut (ei kylläkään missään missä on PALMUJA! ja BANAANIPUU! vaan ihan sateisessa vihreässä pohjoisessa)

   Lainaa

  114. Blackcrow85 20.6.2013 23:59
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Muisti sentään pari pistettä laittaa lauseiden väliin.. Kamalaa luettavaa koko sepustus.

   Lainaa

  115. Tulos: -5 (9 ääntä)
   herää jo, herää jo

   Lainaa

  116. Tulos: +13 (19 ääntä)
   mävaa: Aivan oikein paitsi että: Querer toisin kuin aluksi opetetaan on olla mieleen. Ja alku me,te tai muuta merkkaa tekijää Espanjaa kuusi vuotta lukenut ehkä osaan nussia sitä pilkkua )
   Joku näistä väittämistä pitää paikkansa (ensimmäinen on todennäköisin): - tämä kirjoittaja on trolli, - joku on tosissaan kusettanut kirjoittajaa ja opettanut 6 vuotta tälle puuta heinää ilman että hänelläkään on ollut minkäänlaista osaamista tai - "opiskelu" tarkoittaa sitä, että hän on nähnyt kaikki Serranon perheen jaksot suomenkielisillä tekstityksillä. Toisaalta itselläni on espanjanopiskelusta taustaa ainoastaan lukion lyhyt oppimäärä, joten kukapa minä olen mitään sanomaan. :)

   Lainaa

  117. Tulos: +6 (8 ääntä)
   blondi?: Ööö, missä on Palma De Mallorca? Kun eiks Palma oo oma saarensa ja Mallorca omansa
   Palma de Mallorca on Mallorcan saaren pääkaupunki. Nimi tosin muutettin Palmaksi jossain välissä, ts. nimen loppuosa jätettiin pois, ja palautettiin alkuperäiseksi jokunen aika sitte. Sekoitatkohan ko. saariryhmän nimeen (Baleaarit), johon Mallorcan lisäksi kuuluu Menorca Formentera ja Ibiza. Terv. Mr. Mallorca :D

   Lainaa

  118. puolimieli 21.6.2013 1:20
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Kirjoitin samanlaista settii päiväkirjaani suunnilleen samanikäisenä. Miksi nykyajan päiväkirja on Facebook? Miksei ennemmin vaikka joku yksityinen blogi niin kenenkään muun ei tarvitsisi joutua lukemaan tällaista paskaa? Helvetti.

   Lainaa

  119. Tulos: +7 (33 ääntä)
   Kyllä minusta oli ihan mukava lukea noin kivasta lomasta! Tässä tekstissä ei edes haukuttu ketään tai aiheutettu mielipahaa kenellekään, kuten niin monissa mokissa. Ovathan nuo pointit ja kirjoituskieli nyt vähä... mutta kirjoittamallahan se kirjoitustaitokin kohenee, ja hyvä että saa tekstiä syntymään, kun eivät kaikki saa! ;D Eivätkä kaikki ole kyllästymiseen asti lomailleet lapsesta lähtien eksoottisissa matkakohteissa, kyllä allekirjoittanutkin löysi Nutellan vasta ensimmäisellä ja tähänasti ainoalla ulkomaanmatkallaan Välimeren maisemiin ;)

   Lainaa

  120. Tulos: -9 (11 ääntä)
   sinko(cinco) person ! hoettii aina ravintolassa epsanjassa :)

   Lainaa

  121. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Tasa-arvoisen tulevaisuuden toivoja taas... catcalling oli hassunhauskaa ku oli kiva saada huomioo.

   Lainaa

  122. Kakara se vain on 21.6.2013 10:33
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Olihan tuo nyt aivan hirveää tuubaa koko teksti, mutta se on 14-vuotiaan kirjoittamaa. Jos kyseessä olisi edes 2-4v vanhempi niin ymmärtäisin kaiken ivailun.

   Lainaa

  123. Tulos: +10 (12 ääntä)
   "tropic kasvei" (Y)

   Lainaa

  124. KUITTIRULLA69 21.6.2013 15:17
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   No älkää nyt, miusta toi oli iha symppis, yks vähä innoissaa Espanjasta :)

   Lainaa

  125. Tulos: +8 (14 ääntä)
   muistuttaa mun kakkosluokalla kirjoittamia aineita :D

   Lainaa

  126. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Eipä tuossa tekstin sisällössä mitään erityisen typerää ollut, teinit innostuu asioista. Mutta tuo kirjoittamisen kyvyttömyys... Ensin tuli mieleen, että Sofia on oikeasti vähän "vaurioitunut" päästään, mutta kaipa tuo sotku edustaa nykyistä 14-vuotiaiden kirjoitustaitoa. Jossakin maailmanajassa jopa yläasteikäisten kirjoitus oli lukukelpoista, mitä tämä öäea espanjaaaa ääh ööh banaanipuu niinku sii äöäaa ei ole.

   Lainaa

  127. Tulos: +7 (9 ääntä)
   kääääk: Mun korvat alko vuotaa verta.
   Lukiko joku tän ääneen?

   Lainaa

  128. Tulos: +5 (17 ääntä)
   Colour: Anteeksi pätemismäinen kommentti, mutta esim. Kiinan McDonald’seissa on ihan oikeesti aika erilaista ruokaa kun Suomen ja USA:n. On se omanlainen elämyksensä, vaikkakin aika surullista jos se on ainoa ruokakokemus mikä sitten jää mieleen.
   Kyllä ne mäkkärin ruuat on aika pitkälle samoja joka puolella maailmaa.Jotain pieniä eroja toki on. Mutta suomen ja espanjan mäkeissä ei taida olla yhtään mitään eroa. Paitsi että espanjassa puhutaan espanjaa ja listat on espanjaksi

   Lainaa

  129. Tulos: -2 (12 ääntä)
   jaksoko joku lukea ton loppuun?

   Lainaa

  130. Tulos: 0 (20 ääntä)
   Ihania teinit jotka niiiiin rakastuu Espanjaan ja espanjalaisiin loma matkan jälkeen, ja heti ollaan suunnittelemassa loppu elämää etelässä. Niin, ne paikalliset eivät ainakaan ole mielisteleviä juuri sen takia, että tyytyväiset turistit = heidän elantonsa. Loma matkalla näkee kivasti ne hyvät puolet, mutta eiköhän kaikki vähän aikuistuneet tiedä mikä on Espanjan todellisuus. Ehkä ainoat jotka uskoo Espanan täydellisyyteen on teinit ja espanjalaiset itse :D Jaaaa siitä Espanjalaisesta miehestä, koettu on, en suosittele :D Kyllähän ne osaa esittää täydellisiä, mutta kyllä pidemmän päälle se todellisuus sieltä paljastuu :) Mutta no, hyvähän sitä on olla nuoruuden unelmia, mutta eiköhän ne mene sitten ajallaan ohi... Viimeistään sitten kun on menettänyt hermonsa kiroten Espanjan "kehitysmaisuutta" verrattuna Suomeen... Sanonpa vaan :)

   Lainaa

  131. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Tuli heti mieleen Pikkubritannia-sarjasta se joo-mut-ei-mut-joo-muija-on-horo-hahmo

   Lainaa

  132. Eero Tikka 22.6.2013 1:18
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Nuo banaanipuut oli ainoat joita se ei ollut vielä maininnut. Kaikki muu olikin sitten tullut muutamaan kertaan.

   Lainaa

  133. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Siis ääh espanja on nii ihana ja eihä siellä oo työttömiäkää ku varmaa yhtä paljon ku koko suomessa asukkaita että tervemenoo, sinne vaa loppuelämäks ääh <3

   Lainaa

  134. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Kala: Niille, jotka eivät jaksa lukea, tässä tiivistelmä: Nii mut juu ku äh siis ääh ku Espanja ja siis jaeverything ja palmu ja ÄHH siis ku niinku kaikkee mut joo ku ei oo niinku sitä ku sit mut äh joo KYLMÄ BANAANIPUU.
   :DDDDDDDDDDDD

   Lainaa

  135. Tulos: +4 (6 ääntä)
   varmaan kiva reissu ollut :) kyl sitä kuuluu olla innoissaan :) mut ääh en jaksa lukee näitä kaikkii kommenteja, kun niitä on nii paljo :D

   Lainaa

  136. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Siis eikä mä oon kyl niin kade Sofia ♥♥<3333333333 espanjalainen mäkki siis oih saiks sielt euron juustoiki ♥ vai oliks ne halvempii siel? ;);;)

   Lainaa

  137. Tulos: -8 (10 ääntä)
   ..ttu mikä idiootti!!!!

   Lainaa

  138. Tulos: +6 (12 ääntä)
   ihan pakko: *naamaPALMU*

   Lainaa

  139. Tulos: -5 (11 ääntä)
   ÖÖ... ja äää... pissaliisa eka kertaa "maailmalla". Loistava tulevaisuus tulossa.

   Lainaa

  140. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Pakko sanoa, että tulin hyvälle tuulelle luettuani tekstin. Onhan se teinimäistä tajunnanvirtaa ja varmasti aiheuttaa jokaisessa myötähäpeää, mutta oikeasti - samalla olen myös iloinen, että ulkomaanmatka Espanjaan avarsi Sofia 14v. maailmaa ja maailmankuvaa. Hän sai kimmokkeen opiskella hänelle täysin uutta kieltä ja mahdollisuuden karruttaa englanninkielen taitojaan. Juuri tällaisia mahdollisuuksia olisi hienoa saada jo teini-ikäisenä. Toki Espanja on vain Espanja, mutta se on varmasti hyvä alku nuorelle maailmanmatkaajalle kokea iloa ja riemua. Ja se kyllä paistoi tekstistä!

   Lainaa

  141. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Espanjassa? No woi wau..

   Lainaa

  142. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Ilmiselvästi Glamour-Tukiaisten sukua.

   Lainaa

  143. Suomalainen 25.6.2013 10:42
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Joko ne on sellaisenkin mutanttibanaanin jalostanut joka kasvaa puussa? :o

   Lainaa

  144. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Eihän tuossa mitään pahaa ollut :) Matkasta yleensä on pieni tyttö ja isompikin tyttö innoissaan. Asun itse neljättä vuotta Espanjassa ja aion muuttaa jossain vaiheessa takaisin Suomeen. Elämä täällä ei todellakaan ole mitään herkkua.

   Lainaa

  145. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Mitä helvettiä mä just luin?

   Lainaa

  146. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tää on jotenkin aika sulonen :)

   Lainaa

  147. Tulos: +7 (9 ääntä)
   pälälääälläläläläälälälälälälä espanjalainen mäkdonalds. mitä? menikö se oikeesti tonne asti mäkkiin, ku niitä on suomessa joka nurkalla? ok.
   En usko matkan päätarkoituksen olleen mäkkärissä käyminen..

   Lainaa

  148. tuttiritari 26.6.2013 8:30
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Vai eivät espanjalaiset tuomitse ja ovat muutenkin parempia kun suomalaiset... tulee vaan mieleen että kirjoittaja on tainnut päästä viettämään aikaa aikuisten kanssa. Sehän tuntuu varmasti jännältä kun ei olekkaan yhtäkkiä kotopuolen teinilaumaa ympärillä mollaamassa kuinka on väärän värinen ja merkkinen sukka jalassa tms.

   Lainaa

  149. Tulos: +10 (12 ääntä)
   No toinen on ensimmäistä kertaa eläissään päässy ulkomaille. Tarviiko siitä nyt moista haloota nostaa :D

   Lainaa

  150. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Etenkin espanjalainen McDonald's on vaan niin paljon parempi kuin suomalainen McDonald's. Miksi syödä suomalaista Big Macia, kun voi syödä espanjaista Big Macia?

   Lainaa

  151. Tulos: +5 (5 ääntä)
   I LOVE SPANISH & SPANISH PEOPLE

   Lainaa

  152. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Hah :D Minäki kirjotin 11-vuotiaana paremmin, ku tämä kyseinen 14-vuotias :D Eniten tässä järkyttää se, että osa paljon vanhemmistakin tytöistä puhuu ja kirjoittaa tähän tyyliin -.-'

   Lainaa

  153. Tulos: +8 (8 ääntä)
   V: Ihana, kun teki niin ison pointin siitä, että espanjalaiset ihmiset ei arvostele muita ja sitten kuitenkin hän itse käyttää puolet tekstistä suomalaisten arvosteluun.
   oikeessahan se oli :D täshän myä arvostellaa

   Lainaa

  154. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Voi hyvänen aika mitä tekstiä..ääh ööh siis joo. Ihan kiva jos on ollut mukava reissu.. Toivottavasti ei puhu samalla tyylillä kuin kirjoittaa!

   Lainaa

  155. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Hienoa nähdä että joku jaksaa innostua noin totaalisesti matkastaan! Täällä sitä sitten haukutaan 14-v tyttöä siitä, että hänellä on sisältöä elämässään. Jos tästä närkästyi niin kannattaa ehkä mennä itseensä.

   Lainaa

  156. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Tää kuullosti ihan TESTOMANILTA, kun aina välillä tyttärellä homma ihan REPEE käsiin kun oli niin siistiä.

   Lainaa

  157. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Se tunne kun tää Sofia on mun FB kavereissa :DD

   Lainaa

  158. viertolan jyrki 28.6.2013 18:53
   Tulos: -7 (7 ääntä)
   Spanish & spanish... tulee mieleen spanking

   Lainaa

  159. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Tuksu, next generation? Jollakin on harmaa ja ankea paluu arkeen kun älli ylittää ymmärrysrajan ja totuus paljastuu. Siihen asti sääli ja myötähäpeä ovat päällimmäiset tunteet.

   Lainaa

  160. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Kehottaisin opiskelemaan suomen kieltä, mutta eipä se sitä siellä Espanjassa enää mihinkään tarvitse.

   Lainaa

  161. Mitä vittua 7.7.2013 13:32
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Iha kiva et toinen voi nauttii lomasta. Luin koko jutun ja oli kyllä aivan hirveää kirjotusta, mut mjoo.. Vois sitä ehk vähä vähemmä hehkuttaa :D

   Lainaa

  162. injuredgrass 8.7.2013 14:10
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Cyone: “mut iha kiva ku oli sillee ku si on niinku huomiona” Että mitä että?
   Mitä mä just luin? Ei näin, ei todellakaan näin.....

   Lainaa

  163. Haista_paska 14.7.2013 22:56
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Sofia taisi olla lomailemassa setänsä Ilkan luona. :)

   Lainaa

  164. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Mila: Musta tuntuu, että oon aunut jolla on negatiivinen kokemus espanjanmatkasta. Oli silloin kans just joku 14. Faija ryyppäs koko loman, hotelli oli surkea ja täynnä torakoita. Allas ei mikään hääppönen ja mutsi vaan luki kirjaa hotellissa. Mun viikko meni siihen, että ostin jotain viallisia tamakotcheja ja leikin kulkukissojen kanssa + hirvee päänsärky. Merelläkin käytiin vaan kerran plus äiti typeryyksissään meni ostamaan jonkun DS pelin yli satasella jossa oli 40 eri peliä. Mutsi oli ihan et joo halpa ja hyvä ja mä sanoin et älä osta. No tottakai se osti. Yli puolet peleistä ei toiminut ja loput lagas puolivälissä. Että siinä sofialle espanjan “rehelliset” ihmiset jotka myy kalliilla piraattikopioita yms. Ainoo + oli vahvat ja halvat migreenilääkkeet joita ei saa suomesta paitsi reseptin kanssa. Sen jälkeen en oo espanjaan koskaan halunnu takas. Mulla meni niin hiihtoloma pilalle, että kannan siitä kaunaa vielä tähänpäiväänkin asti.
   Oon liian samaa mieltä espanjalaiste rehellisyydestä nimimerkillä kamerakauppiaat tuli tutuksi.

   Lainaa

  165. helvettienhelvetti 3.8.2013 12:04
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   ai vittu mun pää!.. luin 3 ekaa sanaa ja sitten luovutin..

   Lainaa

  166. Tulos: +1 (3 ääntä)
   elias: Oon liian samaa mieltä espanjalaiste rehellisyydestä nimimerkillä kamerakauppiaat tuli tutuksi.
   Ne kameraliikkeiden kauppiaat Espanjassa ovat usein (ainakin Kanarialla ja Barcelonassa) intialaisia maahanmuuttajia. Ei sillä, harrastaa osa espanjalaisistakin turistien huiputtamista, varsinkin niiden naiivien tyttöjen jotka ovat heti parista sanasta imarreltuja. Itse olen asunut Espanjassa 3 vuotta, välillä toki mieli haikaa takaisin mutta ei se tietenkään suinkaan mikään paratiisi ollut (sellaista ei olekaan). Saattaisin harkita takaisinpaluuta, jos talous ei olisi yhtä paska kuin nykyisin ja jos työn löytäminen sieltä olisi helpompaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö osaisi arvostaa myös niitä Suomen hyviä puolia (eräs maassaoloni aikaan tuntemani espanjalainen joka oli sattumoisin makustellut Suomessa kehui itsekin, että Suomessa saattoi luottaa junien olevan aina aikataulussa).

   Lainaa

  167. Tulos: 0 (4 ääntä)
   mävaa: Te quiero=olen mieleen sinulle=sinä rakastat minua Mitä se yrittää siis sanoa???
   Te quiero = rakastan sinua. Querer, rakastaa. Qiero, rakastan. Quieres, rakastat. Quiere, rakastaa. Queremos, rakastamme. Queréis, rakastatte. Quieren, rakastavat. Te = sinua.

   Lainaa

  168. Tulos: -5 (5 ääntä)
   No, mikäs siinä. Itsekin tykkään Brasilialaisista naisista. Miehet tietää miksi.

   Lainaa

  169. Tulos: -6 (6 ääntä)
   Hähä: Face PALM.
   Tytsy: ihan pakko: *naamaPALMU*
   Paitsi että tuossa yhteydessä "palm" tarkoittaa kämmentä, ei palmua. Kumpaanhan se naama on helpompi painaa, omaan kämmeneensä vai johonkin palmuun?

   Lainaa

  170. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Voi kun Sofia tulisi lukemaan nyt seitsemän vuotta myöhemmin tuon oksennuksen 😄 Ei vaan, Sofia oli 14-vuotias ja vissiin ekaa kertaa ikinä ulkomailla. Huomattavasti enemmän tuotti myötähäpeää Huutokauppakeisarin ja Helin eka reissu Fugeen, joka televisioitiin muutama vuosi sitten.... Ensinnäkin pariskunta osti matkaliput matkatoimistosta. En edes tiennyt että sellasia on vieläkin! Kaikkihan ostaa lippunsa netistä tänäpäivänä. Toiseksi lento oli halpislento, mikä totta kai lähti joskus aamuyöstä, ja Aki räyhäsi lentoasemalla että pitää ottaa yhteyttä Finnairin johtajaan, kun ihmisten pitää tämmöiseen aikaan tulla lentoasemalle. Lentokoneessa molempia jännitti niin että melkein pissat tuli housuun. Ja jälkeenpäin kuvatussa pätkässä Heli selitti ihan tosissaan, että ei olisi uskonut että ei se lentäminen oikein miltään tunnu, että ihan kuin olisi junassa istunut. No shit, Sherlock. Kun kone laskeutuu Espanjaan, niin Heli pysähtyy jo putkessa ottamaan kuvia palmuista. Eikä ne palmut lakkaa ihmetyttämästä koko viikon reissun aikana. Eikä appelsiinipuut, joita pitää videopuheluilla Markullekin esitellä. Ja siis eikös nuo Heli ja Aki ole 40-50-vuotiaita tai jotain sinnepäin? Kyllä oli kiusallista seurata niiden touhuja!

   Lainaa

  171. Tulos: +1 (1 ääni)
   Miltähän tuntuu nyt lukea tätä x) jäänyt ikuisesti tämä päivitys tänne

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: espanja, Mallorca, loma, matka, suomi