Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 26

Maailman eksoottisimmat munat nyt K-kaupoissa!
Suurenna näkymä
Kohtaamisia kaupoilla, osa 26
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Hoomoilanen 11.6.2013 6:28
   Tulos: +1015 (1049 ääntä)
   Ettei olisi tuo ekan mokan tyttönen Äitiyspakkaus-mokan jälkikasvua...

   Lainaa

  2. Jurus-Pentti 11.6.2013 6:35
   Tulos: -80 (224 ääntä)
   Fifty Centin naamalla varustettu Visa Electron olisi aika makea. Mutta ei kai tuossa sellaista tarkoitettu.

   Lainaa

  3. Sillälailla 11.6.2013 8:26
   Tulos: +332 (348 ääntä)
   Hoomoilanen: Ettei olisi tuo ekan mokan tyttönen Äitiyspakkaus-mokan jälkikasvua…
   Tuli niin sama fiilis, että Iinan tytärhän se siellä..

   Lainaa

  4. Kapteeni koukku 11.6.2013 8:31
   Tulos: -177 (267 ääntä)
   Täytyy minunkin myöntää, ettei nuo kaikki hedelmät todellakaan ole tuttuja. Milloin olisi mahdollisuus tutustua esim. "kaki"-nimiseen hedelmään, ellei erityisesti harrasta ruoanlaittoa tai ole kasvissyöjä?

   Lainaa

  5. Neiti Kouvosto 11.6.2013 9:02
   Tulos: +33 (107 ääntä)
   Kouvolan muututtua suur-Kouvolaks, täälläki on nuoret ruvennu pitää itteään yhtä yksinkertaisina kuin esim. pääkaupunkiseudun nuoret lupaukset. Maalaisjärki on kadonnu olemattomiin. Mut olis se kivaa jos kukkonikin munisi.

   Lainaa

  6. Tulos: +367 (379 ääntä)
   Kapteeni koukku: Täytyy minunkin myöntää, ettei nuo kaikki hedelmät todellakaan ole tuttuja. Milloin olisi mahdollisuus tutustua esim. “kaki”-nimiseen hedelmään, ellei erityisesti harrasta ruoanlaittoa tai ole kasvissyöjä?
   Paitsi et retiisi ei oo hedelmä, vaan juures... :D

   Lainaa

  7. Tulos: +204 (216 ääntä)
   Niin, Kapteeni. Kaki-hedelmät ovat kyllä olleet markkinoilla yleisesti saatavina kovin vähän aikaa verrattuna retiiseihin. Lisäksi Kaki on hiukan eksoottisempi, retiisi taas ihan perusvihannes.

   Lainaa

  8. Tulos: +152 (164 ääntä)
   Kapteeni koukku: Täytyy minunkin myöntää, ettei nuo kaikki hedelmät todellakaan ole tuttuja. Milloin olisi mahdollisuus tutustua esim. “kaki”-nimiseen hedelmään, ellei erityisesti harrasta ruoanlaittoa tai ole kasvissyöjä?
   Ihan vaan selvennykseksi, että retiisit eivät suinkaan ole hedelmiä, vaan ihan suomessakin kasvavia juureksia. Hedelmien kanssa olen samaa mieltä, ettei niistä kaikista pysy perässä, mikä mikin on.

   Lainaa

  9. Tulos: +86 (92 ääntä)
   Kapteeni koukku: Täytyy minunkin myöntää, ettei nuo kaikki hedelmät todellakaan ole tuttuja. Milloin olisi mahdollisuus tutustua esim. “kaki”-nimiseen hedelmään, ellei erityisesti harrasta ruoanlaittoa tai ole kasvissyöjä?
   Kakiin kannattaa kyllä tutustua. Eikä siihen mitään ruuanlaittoa tai kasvissyöntiä tarvita, sen kun vaan hotkaisee naamaan samassa hengessä kuin banaanin tai mandariinin. :D

   Lainaa

  10. Tulos: -28 (68 ääntä)
   Jurus-Pentti: Fifty Centin naamalla varustettu Visa Electron olisi aika makea. Mutta ei kai tuossa sellaista tarkoitettu.
   Mira taisi tarkoittaa, että pillimehu maksoi 50 senttiä (:

   Lainaa

  11. Tulos: -30 (78 ääntä)
   lolo ihme minilissu toi eka mut idgaf

   Lainaa

  12. Tulos: -71 (81 ääntä)
   Eikös se mene niin että jos ostaa alta parilla eurolla ja maksaa kortilla tulee palvelumaksu joka on reilun euron?

   Lainaa

  13. Tulos: +67 (67 ääntä)
   Kapteeni koukku: Täytyy minunkin myöntää, ettei nuo kaikki hedelmät todellakaan ole tuttuja. Milloin olisi mahdollisuus tutustua esim. “kaki”-nimiseen hedelmään, ellei erityisesti harrasta ruoanlaittoa tai ole kasvissyöjä?
   Ymmärtäisi vielä ihan oikeasti tuntemattomampien kasvisten kohdalla. Mutta kun se retiisi ei tosiaan ole sieltä erikoisimmasta päästä vaan ihan perusjuures. En minäkään ole koskaan syönyt/laittanut ruokaa munakoisosta ja silti tiedän miltä se näyttää.

   Lainaa

  14. Tulos: +54 (60 ääntä)
   Joku vaan: Eikös se mene niin että jos ostaa alta parilla eurolla ja maksaa kortilla tulee palvelumaksu joka on reilun euron?
   Ei?? :o Missäs sä oikein elät?

   Lainaa

  15. Tulos: +53 (57 ääntä)
   Ai, persimon oli minulle kyllä tuttu hedelmä, mutta en tiennytkään että sen virallisempi nimi on kaki. Kiitos. Pitänee siis vielä jatkaa kasvilajien opiskelua.

   Lainaa

  16. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Joku vaan: Eikös se mene niin että jos ostaa alta parilla eurolla ja maksaa kortilla tulee palvelumaksu joka on reilun euron?
   Ennen meni, kun korttipääte otti aina erikseen pankkiyhteyden joka korttimaksun yhteydessä. Nykyään korttipäätteet ovat jatkuvasti yhteydessä pankkiin eli maksua ei enää oteta.

   Lainaa

  17. Tulos: -19 (29 ääntä)
   veeruska: Ihan vaan selvennykseksi, että retiisit eivät suinkaan ole hedelmiä, vaan ihan suomessakin kasvavia juureksia. Hedelmien kanssa olen samaa mieltä, ettei niistä kaikista pysy perässä, mikä mikin on.
   implikoiden että hän väitti retiisien olevan hedelmä?? luetunymmärtäminen jne...

   Lainaa

  18. Tulos: +40 (46 ääntä)
   Itsellä oli kerran unohtunut purjosta hintalappu ja kassaneiti katsoi ihmeissään, että mikähän tämä on?:)

   Lainaa

  19. ihmettelijä 11.6.2013 15:25
   Tulos: -33 (37 ääntä)
   Mikä on tuon ekan jutun 'moka'?

   Lainaa

  20. duck of doom 11.6.2013 16:10
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   ihmettelijä: Mikä on tuon ekan jutun ‘moka’?
   viimeistään tässävaiheessa toivoisin että feissarimokat logon alapuolella oleva teksti "ja muut facebookin helmet" alleviivattaisiin oikeen räikeällä punaisella.

   Lainaa

  21. Tulos: +19 (23 ääntä)
   ihmettelijä: Mikä on tuon ekan jutun ‘moka’?
   Huom. "Feissarimokat - ja muut facebookin helmet".

   Lainaa

  22. matemaanikko 11.6.2013 16:26
   Tulos: +22 (34 ääntä)
   Mistä lähtien 10-vuotiaille on myönnetty Visa Electron? Ainakin joskus aiemmin ikäraja oli 15, muistaakseni.

   Lainaa

  23. Tulos: +10 (12 ääntä)
   matemaanikko: Mistä lähtien 10-vuotiaille on myönnetty Visa Electron? Ainakin joskus aiemmin ikäraja oli 15, muistaakseni.
   ikäraja vaihtelee eri pankeilla, kyllä sen voi jo 10-vuotiaana saada.

   Lainaa

  24. Tulos: +29 (29 ääntä)
   matemaanikko: Visa Electron
   "Suomessa Visa Electronin voi saada jokainen 18 vuotta täyttänyt. 10–17-vuotiaille kortti myönnetään vanhempien suostumuksella."

   Lainaa

  25. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Hoomoilanen: Ettei olisi tuo ekan mokan tyttönen Äitiyspakkaus-mokan jälkikasvua…
   En ois voinu saada parempaa päivän piristystä :'DDDDDD hahahahaha

   Lainaa

  26. Tulos: -19 (25 ääntä)
   Itsekään en vielä viikko sitten tiennyt miltä retiisi näyttää ja moni muukin "perus vihannes" on tuntematon, koska ei tule ikinä käytettyä sellaisia. T. 25-vuotias mies

   Lainaa

  27. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Neiti Kouvosto: Kouvolan muututtua suur-Kouvolaks, täälläki on nuoret ruvennu pitää itteään yhtä yksinkertaisina kuin esim. pääkaupunkiseudun nuoret lupaukset. Maalaisjärki on kadonnu olemattomiin. Mut olis se kivaa jos kukkonikin munisi.
   Kouvola (suur tai pien) on niin perkeleen ankea paikka, ettei sillä paljon älymystö juhli.

   Lainaa

  28. Tulos: -15 (15 ääntä)
   Hoomoilanen: Ettei olisi tuo ekan mokan tyttönen Äitiyspakkaus-mokan jälkikasvua…
   Joku selittää nyt tyhmälle, kun en tajunnut mitä tällä meinattiin? :D

   Lainaa

  29. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Täytyy kyllä myöntää, että meillä ei kotona ole minun muistaakseni koskaan käytetty retiisiä, joten tuli kyllä viime kesänä kaupassa kesätöissä yllärinä, miten moni niitä retiisinippuja kiikutti kassalle. : D Yleissivistyksen puutetta ehkä, mutta ainakin on nykyään helppo tunnistaa.

   Lainaa

  30. Tulos: +2 (2 ääntä)
   ihmettelijä: Mikä on tuon ekan jutun ‘moka’?
   Toi oli noista juuri hauskin "moka". Toiset oli melko laimeita mielestäni :P

   Lainaa

  31. Tulos: -11 (21 ääntä)
   Joonaksen juttu muistuttaa omaani. Olin Lidlissä juuri päässyt latomaan omia tavaroitani kassiin kun edellä olleen miehen kasviksista kassaneiti meni hämilleen. "Muistatko yhtään mikä tää on?" mies: "Hmm... öö... en." "Hitto, mikähän tää on? En tunnista." Minä sitten tomerana tyttönä totesin, että se on fenkoli ja niin me kaikki pääsimme jatkamaan eteenpäin. Ymmärrän kyllä, ettei fenkolia aina tunnista, mutta jos työpaikkansa tuotteita tunne, niin onhan se hieman noloa.

   Lainaa

  32. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Hoomoilanen: Ettei olisi tuo ekan mokan tyttönen Äitiyspakkaus-mokan jälkikasvua…
   Hahha,voi olla :D

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Soile: Joka päääsiäinen!

   Lainaa

  34. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Oltiin muutama vuosi sitten mutsin kanssa Lidlissä käymässä kun edellisen asiakkaan kamojen kanssa meni neidillä sormi suuhun. Onko tää kurkku, se kysyi asiakkaalta. Öööö... On se! Sanoi tämä. Kun oltiin itse ulkona, revettiin. Kesäkurpitsahan se oli. Halvalla taisi lähteä.

   Lainaa

  35. maalaistyttö 12.6.2013 14:41
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   q: implikoiden että hän väitti retiisien olevan hedelmä??luetunymmärtäminen jne…
   "Täytyy minunkin myöntää, ettei nuo kaikki hedelmät todellakaan ole tuttuja. " Kyllä siltä kuulostaa, että hän ainakin luuli sen olevan. Onneksi itse sain hakea kyseisiä "hedelmiä" jo lapsena mummon pellosta, tulivat tutuksi. Kannattaa maistaakin, jos joku ei ole vielä ehtinyt.

   Lainaa

  36. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Retiisit oli suuri ihmetys myös seittemän vuotta sitten Lidlissä kassapojalle. Asiakkaana oleva ei puhunut suomea, joten hänkään ei osannut vastata, mitä nuo oudot punajuuret oikein suomeksi olivat. Tilanteen pelasti seuraavana kassalla ollut 50v tantta, joka tokaisi hienosti Ärrällä ääntäen "krhm.. Retiisi". Ja poika naputteli tyytyväisenä hinnan.

   Lainaa

  37. Naurisnatsi 13.6.2013 14:05
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Kapteeni koukku: Täytyy minunkin myöntää, ettei nuo kaikki hedelmät todellakaan ole tuttuja. Milloin olisi mahdollisuus tutustua esim. “kaki”-nimiseen hedelmään, ellei erityisesti harrasta ruoanlaittoa tai ole kasvissyöjä?
   Sama juttu. Lidlin kassana työskennellessäni en tunnistanut lanttua (siellähän ei vihanneksia punnita itse vaan kassa opettelee ulkoa niitten numerot). Piti varmistaa asiakkaalta, sieltä tuli sellainen "SUOMI ISÄMMAA MIKSET TUNNISTA KANSALLIS_KASVIA"-ilme. Vähän hävetti mutta toisaalta, mikä siinä nyt on niin noloa jos ei jotakin ruoka-ainesta tunnista. Elämä on oppimista. Ei se niin kamalaa ole.

   Lainaa

  38. kk (ei sama) 13.6.2013 14:08
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Kanan- ja kukonmunat ovat molemmat huonoja. Itse syön vain eunukin munia, joita saa stockan herkkuosastolta.

   Lainaa

  39. ihmettelijä 13.6.2013 14:30
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   No kysytään sitten, että millä tavalla tuon ekan jutun pitäisi olla "helmi", siis tässä kontekstissa tänne postaamisen arvoinen tapaus joka herättäisi jutun lukijoissa jonkinlaisia tunteita suuntaan tai toiseen? Ihmeellisen miinusaallon tuo mun kysymys sai, pelkkää plussaa tuli niille näsäviisaille saivartelijoille jotka eivät siihen kysymykseen osanneet vastata. Ehkä asioiden yhdistäminen oli liian vaikeaa, kun puhuin lainausmerkeissä mokasta jota siis ei ollut. Jos en jonain toisena kertana tajua jotain juttua, voin varmaan kysyä että "Mikä oli tämän jutun helmeys". Se vaan tuntuu omaan korvaan vähän hassulta.

   Lainaa

  40. Nymfimaatti 13.6.2013 17:24
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Kyllähän nyt kassaneidon pitäisi vihannekset tietää! Ja jos ei ulkomuodosta tunnista, ni kyllähän sitä nyt täytyisi sen verran yleissivistystä olla että nimestä tietää : D

   Lainaa

  41. Tulos: +1 (1 ääni)
   Missä uudet mokat ja helmet viipyy?

   Lainaa

  42. Tulos: -10 (12 ääntä)
   Miten 10v:llä voi olla Visa Electron?

   Lainaa

  43. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Taas noita että kassalla olevien pitäisi tunnistaa kaikki kaupan 60 000 (+-) tuotetta. Jos jollekki ei oo retiisi tuttu nii sitte ei ole. Joku retiisikin saattaa olla vain joku kausituote joka tuli myyntiin juuri kyseisenä aamuna. Kaupan kassan ei todellakaan tarvi tietää kaikesta kaikkea.

   Lainaa

  44. Tulos: -6 (6 ääntä)
   10v visa electron?! No johan on aikoihin eletty.

   Lainaa

  45. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Mıksıköhan joku ostaa fenkolıa jos eı tıeda sen nımea?? Ja mıten ladoıt tavaroıta kassıın jos edellası oleva asıakas vıela maksoı omıaan? keksıtköhan jutun vaın leıjuaksesı sılla etta mukamas tunnıstat fenkolın? Ja luuletko etta nıınkın ıson ruokakaupan kuın Lıdlın työntekıja voı taıkka pıtaısı tunnıstaa kaıkkı tuotteeet. voı hyvaa paıvaa.
   Umea: Joonaksen juttu muistuttaa omaani. Olin Lidlissä juuri päässyt latomaan omia tavaroitani kassiin kun edellä olleen miehen kasviksista kassaneiti meni hämilleen. “Muistatko yhtään mikä tää on?” mies: “Hmm… öö… en.” “Hitto, mikähän tää on? En tunnista.” Minä sitten tomerana tyttönä totesin, että se on fenkoli ja niin me kaikki pääsimme jatkamaan eteenpäin. Ymmärrän kyllä, ettei fenkolia aina tunnista, mutta jos työpaikkansa tuotteita tunne, niin onhan se hieman noloa.

   Lainaa

  46. Tulos: -8 (12 ääntä)
   Umea: Joonaksen juttu muistuttaa omaani. Olin Lidlissä juuri päässyt latomaan omia tavaroitani kassiin kun edellä olleen miehen kasviksista kassaneiti meni hämilleen. “Muistatko yhtään mikä tää on?” mies: “Hmm… öö… en.” “Hitto, mikähän tää on? En tunnista.” Minä sitten tomerana tyttönä totesin, että se on fenkoli ja niin me kaikki pääsimme jatkamaan eteenpäin. Ymmärrän kyllä, ettei fenkolia aina tunnista, mutta jos työpaikkansa tuotteita tunne, niin onhan se hieman noloa.
   Kerran kaupassa tuli myyjätyttönen ystävällisesti kysymään, mitä etsin, ja vastasin totuudenmukaisesti, että etikkaa. Harmi vain, ettei hänellä ollut oikein käsitystä, että mitä se sellainen aine on ja mistä päin sitä voisi löytyä. Ja samaten tulee mieleen se kerta, kun kaupunginkirjaston varastosta kirjaa tilatessa jouduin opastamaan virkailijaa aiheesta sisältyykö nimeen Euripides B-kirjain vai ei. No, onneksi molemmat tilanteet selvisivät suvereenien tietojeni ansiosta.

   Lainaa

  47. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Neiti Kouvosto: Kouvolan muututtua suur-Kouvolaks, täälläki on nuoret ruvennu pitää itteään yhtä yksinkertaisina kuin esim. pääkaupunkiseudun nuoret lupaukset. Maalaisjärki on kadonnu olemattomiin. Mut olis se kivaa jos kukkonikin munisi.
   Miten pääkaupunkiseudun nuoret on sun mielestä yksinkertasia? Tunnetko montakin? Sanoisin, että täällä on ihmisillä melko hyvä yleissivistys. Tässä sulle lista Suomen parhaista lukioista: http://www.hs.fi/kotimaa/Ressu+taas+lukioiden+ykkönen++katso+koko+lista+Suomen+lukioista/a1305681078381. Hassua, että yksinkertaset helsinkiläiset miehittää kärkisijoja.

   Lainaa

  48. Tulos: -6 (8 ääntä)
   "Erikoisuuksilla" kauppaneiti on saattanut juuri meinata, ettei tuote kuulu vakivalikoimaan, eikä sille näin ollen löydy suoraan omaa hintaa, vaan hinta pitää laittaa "vihanneksena". Ehkä tyttö tiesikin näiden olevan retiisejä, muttei ollut näitä nähnyt ennen kaupan hyllyllä (kesätyöntekijät eivät usein päädy heviosastolle). En vain suostu uskomaan, etteikö joku tunnistaisi retiisiä :D Kauheeta toi pikkutytön käyttäytyminen, ei pitkälle pötki pilalle hemmotellulla lapsuudella.

   Lainaa

  49. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Asuinkaupungissani on kauppa, jossa tuotteisiin ei edes saa lappuja. Siitä huolimatta kassan myyjät harvoin tunnistavat avokadoa. Ihmettelen. :)

   Lainaa

  50. Mulukkukukko 11.2.2014 22:25
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   "Koska kukot on alkaneet munia?" No kukothan ne vasta munaileekin, mutta kun nainen munaa niin se onkin sitten semmoinen emämunaus!

   Lainaa

  51. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kukon munia ja härän maitoa.

   Lainaa

  52. Tulos: +4 (4 ääntä)
   "Arvonsa tietävä leidi" on nykyään siis sitä mitä media käskee?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kananmuna, kananmunat, kukko, ruskea, retiisi, kana, valkoinen, kauppa, vihannes, kassa, tyttö, louis vuitton