Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Laihat vs. lihavat

"Kivan alentavaa puhetta."
Laihat vs. lihavat

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 153 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1156 (1422 ääntä)
      Laihat voi tunkeutua samalle tuolille niin jää isommille tilaa. Problem solved!

      Lainaa

    2. miinaharava 25.5.2013 5:05
      Tulos: +749 (909 ääntä)
      Kyllä, lihaville omat osastot juniin ja busseihin. Ne vois mielellään myös määrätä pitämään jonkinlaista hihamerkkiä, jotta paremmin erottuisivat normaalipainoisista ihmisistä. Siitä se lähtee!

      Lainaa

    3. Tulos: +543 (625 ääntä)
      Mitähän nää älykkäät tekee jos sattuvat myöhemmällä iällä lihomaan? Veikkaisin että rupeavat valittaa että heitä syrjitään kun näkisivätkin jotain tukevammille tarkoitettua, kuten nuo viisaat "leveämmät penkit". Entä mitä jos tosiaan isokokoisemmat saisivat mukavan leveät penkit juniin ja busseihin? Kaikki pissaliisat ja räkäpetterit löhöilis niissä ja vitut välittäis alkuperäsestä tarkotuksesta. Pahoittelen että menin ajattelemaan liian pitkälle näitä vitun urpoja neronleimauksia, ei pitäisi koskaan tehdä näin. Avaa vaan enemmän kysymyksiä ja vittumaisia mielikuvia kun alkaa tuota idioottishaibaa siäistämään ja tarkemmin prosessoinmaan kuupassa, Vaikenen nyt.

      Lainaa

    4. Tulos: +420 (510 ääntä)
      Mun mielestä kaikki jaottelu ja haukkuminen on väärin, mutta useasti juuri nämä ylipainoiset pyrkivät pönkittämään omaa itsetuntoaan haukkumalla laihoja (esim. luukasoiksi niin kuin ensimmäisessä mokassa), vaikka hekään eivät välttämättä sille mitään voi.

      Lainaa

    5. Erikoista on 25.5.2013 7:27
      Tulos: +72 (482 ääntä)
      Lentokoneissa erityisesti pitkillä lennoilla hieman sapettaa, jos isokokoiseksi itsensä syönyt ihminen pursuu oman penkkinsä yli niin, että muut joutuvat istumaan selkä mutkalla. Tietyn kokorajan ylittäville ihmisille voisi olla kokonaan omat osastot lentokoneessa. Tai voisivat kuskata ne rahtikoneella. Isojen ihmisten kuskaaminen lentäen/autolla vie enemmän polttoainetta ja enemmän matkustamovolyymiä, joten lipun hinta matkustajan tilavuuden + painon perusteella olisi hyvä ratkaisu kaikille. Kannustaisi ehkä pysymään normaalikoossa.

      Lainaa

    6. Tulos: -143 (247 ääntä)
      Pissiksen lihava perse ahdettuna liian tiukkoihin farkkuihin...hmm... Kivahan se on arvostella, kun ei oo elämää. Nimim. Ginatricot ja XS... näyttää vitun hyvältä.

      Lainaa

    7. Tulos: -161 (275 ääntä)
      laihuttakaa normipainosix ni kaikki on tyydytetty ! mäkin

      Lainaa

    8. Tulos: -98 (262 ääntä)
      Olis kyllä hyvä idea, jos julkisissa liikennevälineissä maksettaisiin lisähintaa ylipainon mukaan.

      Lainaa

    9. Tulos: +112 (220 ääntä)
      Lippujen hinta voisi määräytyä ahterin leveyden mukaan: mitä kapeampi perä, sen pienenpi hinta. Vastaavasti suuremman takaliston omaava maksaa enemmän. Hommattaisiin lipunmyyntiin virallinen perseenmittaaja. Välillä leveystarkastaja voi käydä katsomassa onko itsenäisesti ostetut liput ostettu oikeiden tietojen mukaan. :)

      Lainaa

    10. Tulos: +248 (298 ääntä)
      Mua jäi häiritsemään toi "valitse paikkas paremmin" Tulee vaan mieleen että "joo eiku mä vaan aattelin että kahen ison ihmisen vieressä ois tosi lämmintä" niinku, pitäskö olla joku ajatustenlukia että "hei, nyt tulee kaks isoo ihmistä viereen istumaan, enpäs otakkaan näitä paikkoja"

      Lainaa

    11. Tulos: -184 (270 ääntä)
      Sekin sapettaa, että tässä hyysäysvaltiossa on olemassa makeisvero. Miksi mun pitää maksaa enemmän herkuista, siksi, että pelätään tähän maahan tulevan lisää läskejä?! Mä oon pitkän aikaa miettinyt, että kauppojen kassoilla pitäisi olla henkilövaaka, ja sen painon mukaan määräytyis ostosten hinta. Jos painaa sata kiloo, hintaa ostoksille vähän enemmän, jos painaa 50 kiloo, hintaa ostoksille vähän vähemmän.:)

      Lainaa

    12. Tulos: +224 (262 ääntä)
      Itseäni ei haittaa jos on hieman ylipainoinen ihminen, mutta lentokoneessa ottaa päähän jos istuu jonkun vieressä joka on kahden ihmisen kokoinen, samalla vieden melkein puolet omasta penkistäni. Voisivat tuollaiset ihmiset ostaa kaksi paikkaa itselleen.

      Lainaa

    13. laihduttakaa 25.5.2013 10:03
      Tulos: +43 (205 ääntä)
      Mun mielestä lentolipuista pitäis maksaa painon mukaan tai normaalit ihmiset sais ottaa enemmän matkatavaroita mukaan.

      Lainaa

    14. Läskiveroa odottava 25.5.2013 10:04
      Tulos: -71 (351 ääntä)
      Liikalihavuus on lähes poikkeuksetta itseaiheutettua, joten ei kyllä heru läskeille minkäänlaista sympatiaa. Erityisesti ärsyttää nämä ihrakasat jotka jatkuvasti valittavat miten heitä "katsotaan kieroon" ja "halveksitaan julkisesti". Jos ette halua tulla halveksituksi, niin LAIHDUTTAKAA! Odotan innolla sitä päivää, kun läskivero kirjataan Suomen lakiin.

      Lainaa

    15. Tulos: +204 (230 ääntä)
      DiipaDaapa: Sekin sapettaa, että tässä hyysäysvaltiossa on olemassa makeisvero. Miksi mun pitää maksaa enemmän herkuista, siksi, että pelätään tähän maahan tulevan lisää läskejä?! Mä oon pitkän aikaa miettinyt, että kauppojen kassoilla pitäisi olla henkilövaaka, ja sen painon mukaan määräytyis ostosten hinta. Jos painaa sata kiloo, hintaa ostoksille vähän enemmän, jos painaa 50 kiloo, hintaa ostoksille vähän vähemmän.:)
      Ihmisiä on myös eri pituisia, 160cm pitkä painaa luonnollisesti vähemmän kuin 190cm pitkä.

      Lainaa

    16. Corni Fleiks 25.5.2013 10:15
      Tulos: +250 (318 ääntä)
      Mun mielestä lentolipuista pitäis maksaa painon mukaan tai normaalit ihmiset sais ottaa enemmän matkatavaroita mukaan.
      "normaalit ihmiset" Että näin...

      Lainaa

    17. läski itsekin 25.5.2013 10:19
      Tulos: +127 (191 ääntä)
      Erikoista on: Lentokoneissa erityisesti pitkillä lennoilla hieman sapettaa, jos isokokoiseksi itsensä syönyt ihminen pursuu oman penkkinsä yli niin, että muut joutuvat istumaan selkä mutkalla. Tietyn kokorajan ylittäville ihmisille voisi olla kokonaan omat osastot lentokoneessa. Tai voisivat kuskata ne rahtikoneella. Isojen ihmisten kuskaaminen lentäen/autolla vie enemmän polttoainetta ja enemmän matkustamovolyymiä, joten lipun hinta matkustajan tilavuuden + painon perusteella olisi hyvä ratkaisu kaikille. Kannustaisi ehkä pysymään normaalikoossa.
      Mistä sen näkkee, että just se tyyppi on syöny ittesä ylipainoseksi eikä ylipaino johdu esimerkiksi sairaudesta? Kerrotko niin määki jatkossa tunnistan. Ja joo, läpäläpä, että suurin osa läskeistä on itse tilansa aiheuttanut, mutteivät kaikki. Ei passaa yrittää ahtaa kaikkia läskejä samaan lokeroon, ne ei mahdu. Mistä lähtien ihmisten painoasioista on tullu tällanen ajojahti? Epäterveellistä on sekä liikalihavuus (siis ihan oikeesti liika, ei mikään iiqs, mul on 5 kiloo liikaa!!11) että liikalaihuus.

      Lainaa

    18. Tulos: +57 (131 ääntä)
      Kiva kun mulleki kerrottiin et oon huora!

      Lainaa

    19. Erikoista on 25.5.2013 10:35
      Tulos: +59 (211 ääntä)
      Ei passaa yrittää ahtaa kaikkia läskejä samaan lokeroon, ne ei mahdu.
      No sehän tässä on, että kun ne läskit ei mahdu siihen omaan lokeroonsa, josta ovat maksaneet.. pitäisi tuplaleveät velvoittaa ostamaan kaikki ahterinsa viemä tila. Miksi vieressä olevan pitäisi ottaa osa läskistä omalle puolelleen ja kärsiä selkäkivuista koko loppuloman ajan jonkun liian ison ihmisen takia joka ei pysy hänelle varatussa penkkitilassa?
      Mistä lähtien ihmisten painoasioista on tullu tällanen ajojahti?
      Mistä lähtien tästä on tullut sellainen ajojahti, että ylipainoisella vähemmistöllä on oikeus loukata kanssamatkustajiaan viemällä tilaa heidän puoleltaan?

      Lainaa

    20. Tulos: +151 (209 ääntä)
      Läskiveroa odottava: Liikalihavuus on lähes poikkeuksetta itseaiheutettua, joten ei kyllä heru läskeille minkäänlaista sympatiaa. Erityisesti ärsyttää nämä ihrakasat jotka jatkuvasti valittavat miten heitä “katsotaan kieroon” ja “halveksitaan julkisesti”. Jos ette halua tulla halveksituksi, niin LAIHDUTTAKAA! Odotan innolla sitä päivää, kun läskivero kirjataan Suomen lakiin.
      Miksi? MIksi heidän pitäisi laihduttaa? Mitä se meille kuuluu, jos toinen on liian laiha tai lihava? Joo, sinä et itse tykkää katsoa ja silleen, mutta hei, sitä päätään voi käännellä. Toki vaarallisesta ylipainosta olisi päästävä eroon, mutta entä sitte, jos kaikki eivät mahdu käyttämään samoja vaatteita? Ylipainoinenkin voi olla komea tai kaunis. Tosin, heidänkin kannattaa sisäistää se, ettei niitä pienimpiä vaatteita voi päälle laittaa. Ei se varmasti ole mukavaa istua junassa lihavan ihmisen vieressä, mutta hei, on kamalaa istua myös hieltä tai muuten vain paskalta haisevan ihmisen vieressä. Ensimmäisen maailman ongelmia taas. Mulla tääs ärsyttää nämä "jos ette halua, että minä halveksin ja katson teitä kieroon, niin tehkää heti kuten minä sanon" -tyypit. Te olette vain kiusaajia.

      Lainaa

    21. Tulos: +205 (225 ääntä)
      "lihavia huoria ei ole" "kaikki laihat ovat huoria" Kyllä. Loistavaa päättelyä!

      Lainaa

    22. Tulos: +65 (79 ääntä)
      talker: “lihavia huoria ei ole”“kaikki laihat ovat huoria” Kyllä. Loistavaa päättelyä!
      lauseiden välissä pitäisi olla ekvivalenssimerkintä, mutta puhelin sen jostain syystä otti pois... O.o

      Lainaa

    23. Tulos: -98 (266 ääntä)
      Taas huomaa, että suurin osa kommentoijista on läskejä naisia.

      Lainaa

    24. Tulos: +66 (86 ääntä)
      Itelläki kokemust kahen lihavan välis matkustamisrst. Juna yli buukattu joten kaukojunaan oli lisätty lähijunan vaunui. Istuin siinä sit 5 tuntii kahen todella leveen miehen välis jumissa eikä koko junas ollu yhtään vapaata paikka. Pelkästään jo ne lähijunien penkit oli epämukavat pidempään istumista varten puhumattakaan siit ettei meinannu hengittää pystyy.

      Lainaa

    25. Tulos: +109 (171 ääntä)
      Ai henkilövaa'at kaupan kassoille, lentokentille etc. että ylipainoiset maksais enemmän? Ja sitten valitettaisiin, kun on pitkät jonot ja menee liian kauan. Enkä löytäisi parempaa tapaa tuhota ihmisten itsetunto. Vaikka kuinka olisi läpällä heitettyä, niin ajatelkaa ensin. Ja ylipainoisille on niin helppo sanoa "laihduta!". Mutta kun alipainoiselle sanoo "syö!" niin tulee kuraa niskaan, ettei se ole niin helppoa. Ei se ole helppoa ylipainoisillekaan. Ei sillä että ikinä kenellekään noin sanoisin. Tehdään vain erilliset tilat ylipainoisille, mutta tasa-arvon nimissä myös alipainoisille: eihän siinä ole mitään järkeä että yksi pieni perse vie koko penkin, vaikka sille mahtuisi kaksi. Herätkää nyt vähän.

      Lainaa

    26. Tulos: +75 (113 ääntä)
      Toivottavasti suurin osa näistä kommenteista on huonoa sarkasmia. Itsetunto on silloin terve, kun ei tarvitse osoitella muiden mahdollisia vikoja. Terv. Vielä normaalipainon rajoissa, mutta endometrioosin ja reuman vuoksi hyvin hektisesti.

      Lainaa

    27. Tulos: +211 (249 ääntä)
      Lapsetlapset. Haluaisin korjata pari asiaa. Ainakin jotkut lentoyhtiöt on todellakin ottaneet käyttöön XL-paikat, joten ihan niin huono tilanne ei ole kuin jotkut täällä antaa ymmärtää. Vaikka suurin osa ylipainoisista on itse aiheuttaneet liikalihavuutensa, kaikkien kohdalla näin ei todellakaan ole. Joillakin se voi johtua sairaudesta tai yksinkertaisesti geeneistä - kun ei laihdu niin ei laihdu, vaikka kuinka urheilee. Esimerkiks juuri meidän suvussa kaikki on tosi liikunnallisia ja syödään suht terveellisesti, mutta useilla on silti jonkin verran ylipainoa. Se, että sanoo todella liikalihavalle "JOS ET JAKSA HALVEKSUVIA KATSEITA NIIN LAIHDUTA" on sama kun sanoin masentuneelle "JOS ET JAKSA MAAILMAA NIIN PIRISTY". Laihduttaminen vaatii elämäntaparemonttia, mikä on jo itsessään tosi iso juttu, mutta siihen tarvitaan myös oman ajattelun muuttamista. Laihduttaminen on hyvin pitkälti mentaalinen prosessi. Ja lopuks vielä narisen siitä, miten lihavia piristettäessä yleensä sorsitaan laihoja. "Naisessa pitää olla jotain mistä ottaa kiinni" on varmasti lause joka kumpuaa jostain tosi ystävällisestä aivojen sopukasta, mutta se saa alipainoiset pahalle mielelle. Kaikenkokoiset ihmiset voi olla kauniita. It's a fact.

      Lainaa

    28. Tulos: +74 (130 ääntä)
      J4mpp4: Taas huomaa, että suurin osa kommentoijista on läskejä naisia.
      Voi jeesus.

      Lainaa

    29. Tulos: +98 (108 ääntä)
      Miksei lihavat voi ottaa leveämpiä penkkejä hyvänä asiakaspalveluna?? Leveämmät penkit=>mukavampi istua.

      Lainaa

    30. Tulos: +119 (161 ääntä)
      Näin nyt lihavuuteen muuten kommentoimatta. niin pienikokoisena naisena on kyllä erittäin ahdistava tilanne, mikäli istuu junassa tai bussissa ikkunapaikalla ja viereen istuu astetta leveämpi kaveri ja liiskaa lähes kiinni ikkunaan. Jokainen kuitenkin on varmasti suht tietoinen omasta koostaan, niin josko voisi ottaa muut huomioon ja katsoa, että sillä vieressä istuvallakin on tilaa. Itselläni nimittäin ei olisi pokkaa sanoa, että "anteeksi, mutta olet niin leveä, että puristat minut kiinni ikkunaan. Voisitko hieman nojata enemmän käytävän puoleen?". Tulisi varmaan nyrkistä.

      Lainaa

    31. Tulos: +151 (183 ääntä)
      Lihavat pois bussista, kävely hoikentaa. Laihat ostakoon oman auton, niin ei tartte miettiä kenen vieressä istuu. Keskipaksut pysyköön kotona ihan muuten vaan, koska jotain sanomista niistäkin vois jollain olla. Ihanaa asua sivistysvaltiossa. =_=

      Lainaa

    32. Tulos: +60 (86 ääntä)
      ei ole tainnut kenellekkään tulla mieleen, että myös itsensä huippukuntoon treenanneiden vieressä ei ole kiva istua. kyllähän nekin ovat isoja, mutta vaan koostuvat eri "materiaalista". eli kannatan mielummin mittarajaa kuin painorajaa.

      Lainaa

    33. ex-anorektikko, yhä luukasa 25.5.2013 12:25
      Tulos: +3 (59 ääntä)
      Hitsi.. Oon huora :(

      Lainaa

    34. Tulos: +71 (79 ääntä)
      Eerikalla taitaa olla hieman itsetunto-ongelmia...

      Lainaa

    35. Pullukka Mira 25.5.2013 12:28
      Tulos: -25 (57 ääntä)
      Hahaha helppo miran on huudella ku ite ollut kunnon tankki ja edelleenkin yrittää laihduttaa itseänsä ;)

      Lainaa

    36. Tulos: -47 (73 ääntä)
      DiipaDaapa: Sekin sapettaa, että tässä hyysäysvaltiossa on olemassa makeisvero. Miksi mun pitää maksaa enemmän herkuista, siksi, että pelätään tähän maahan tulevan lisää läskejä?! Mä oon pitkän aikaa miettinyt, että kauppojen kassoilla pitäisi olla henkilövaaka, ja sen painon mukaan määräytyis ostosten hinta. Jos painaa sata kiloo, hintaa ostoksille vähän enemmän, jos painaa 50 kiloo, hintaa ostoksille vähän vähemmän.:)
      Makeisvero pitäis nostaa moninkertaiseksi nykyisestä tai täällä on kohta yli puolet ylipainosia. Ja läskeille isompi veroprosentti kans. Vittuako mun pitäs maksaa siitä et ne pilaa terveytensä. Siinä vaihees ku tää yhteiskunnan rahojen käyttäminen lopetetaan tohon vitun holhoomiseen nii vois palauttaa normaalille tasolle.

      Lainaa

    37. Tulos: -59 (125 ääntä)
      ES: Lapsetlapset. Haluaisin korjata pari asiaa. Ainakin jotkut lentoyhtiöt on todellakin ottaneet käyttöön XL-paikat, joten ihan niin huono tilanne ei ole kuin jotkut täällä antaa ymmärtää. Vaikka suurin osa ylipainoisista on itse aiheuttaneet liikalihavuutensa, kaikkien kohdalla näin ei todellakaan ole. Joillakin se voi johtua sairaudesta tai yksinkertaisesti geeneistä – kun ei laihdu niin ei laihdu, vaikka kuinka urheilee. Esimerkiks juuri meidän suvussa kaikki on tosi liikunnallisia ja syödään suht terveellisesti, mutta useilla on silti jonkin verran ylipainoa. Se, että sanoo todella liikalihavalle “JOS ET JAKSA HALVEKSUVIA KATSEITA NIIN LAIHDUTA” on sama kun sanoin masentuneelle “JOS ET JAKSA MAAILMAA NIIN PIRISTY”. Laihduttaminen vaatii elämäntaparemonttia, mikä on jo itsessään tosi iso juttu, mutta siihen tarvitaan myös oman ajattelun muuttamista. Laihduttaminen on hyvin pitkälti mentaalinen prosessi. Ja lopuks vielä narisen siitä, miten lihavia piristettäessä yleensä sorsitaan laihoja. “Naisessa pitää olla jotain mistä ottaa kiinni” on varmasti lause joka kumpuaa jostain tosi ystävällisestä aivojen sopukasta, mutta se saa alipainoiset pahalle mielelle. Kaikenkokoiset ihmiset voi olla kauniita. It’s a fact.
      Hmm. Joku maaginen voima siirtää rasvaa ja kaloreita sukunne ruumiisiin? Itse olen ainakin huomannut, että kun syön vähemmän kuin kulutan niin laihdun ja vice versa. Sillon kun jaksaa juosta useemman kerran viikossa itsensä loppun asti ja käydä parissa treeneissä sekä tehdä omatoimiset kehonpaino reenit sekä välttelee pastaa, vaaleata leipää, riisiä sekä perunaa melkein joka muodossa ja tietenkin valkoista sokeria niin kyllä ne lihakset alkaa paistamaan aika hyvin läpi. Sitten taas jos juo vaikka olutta muutamana peräkkäisenä viikonloppuna, käy vain lenkillä ehkä kerran tai pari viikossa ja en pahemmin katso ruokavaliota niin nopeasti ne vatsalihakset vähän karkailevat vähemmän näkyviksi (näin niinkun stereotyyppiseksi esimerkiksi).

      Lainaa

    38. Tulos: -11 (39 ääntä)
      E: Miksei lihavat voi ottaa leveämpiä penkkejä hyvänä asiakaspalveluna?? Leveämmät penkit=>mukavampi istua.
      Todella hyvää asiakaspalvelua varmaan joo. "Olemme pahoillamme, mutta emme voi ottaa sinua tälle lennolle/bussiin/junaan, sillä kaikki XL-paikat on jo varattu"? Ei niitä penkkejä vaihdella siellä sen mukaan, montako lihavaa ja laihaa kyytiin on tulossa.

      Lainaa

    39. Tulos: +46 (102 ääntä)
      ES: Vaikka suurin osa ylipainoisista on itse aiheuttaneet liikalihavuutensa, kaikkien kohdalla näin ei todellakaan ole. Joillakin se voi johtua sairaudesta tai yksinkertaisesti geeneistä – kun ei laihdu niin ei laihdu, vaikka kuinka urheilee. Esimerkiks juuri meidän suvussa kaikki on tosi liikunnallisia ja syödään suht terveellisesti, mutta useilla on silti jonkin verran ylipainoa.
      Anteeksi vaan, mutta tuo oli sen verran BS:ää, että oli pakko kommentoida. On totta että geenit vaikuttavat jonkun verran ihmisten aineenvaihduntaan: Toiset lihoavat ja toiset laihtuvat helpommin, mutta jokainen pystyy laihtumaan halutessaan. Se vaatii vain todella kovaa työtä (toisilta enemmän kuin toisilta) ja syömistottumuksien vaihtamista. Jos jollakin on kilpirauhasen vajaatoiminta, niin silloin lihoaminen on ymmärrettävää ja tajuan ettei pysty laihtumaan. Muut lihavat ihmiset keksivät vain tekosyitä itselleen, ettei tarvitsisi tehdä mitään. Terv. Lihavasta suvusta oleva

      Lainaa

    40. Tulos: +44 (52 ääntä)
      Minusta toi painon mukaan imhisien maksutus ei toimisi, mutta koon mukaan kyllä. Itse olen todella lyhyt ja läskikin vielä, mutta voin istua esimerkiksi lentokoneessa täysin oman penkin rajojen sisällä mutta busseissa saatan vahingossa hartioilla tökkiä vieressä istujaa, eli olisi vaan järkevintä laskuttaa mua hartioista, eikä vatsasta.

      Lainaa

    41. Tulos: +33 (39 ääntä)
      Eerika ei ole katsonut telkkaria, kun sieltä tuli joskus vuosipari sitten joku uutinen/dokumentti tms, missä ylipainoinen prostituoitu kommentoi johonkin jotakin omalla naamallaan. Itselläni ainakin avarsi maailmaa.

      Lainaa

    42. Tulos: -85 (107 ääntä)
      Läskit vois vetää ittensä hirteen. Paitsi ettei missään ole niin paksua köyttä

      Lainaa

    43. Ajatelkaa vähän 25.5.2013 16:27
      Tulos: +56 (74 ääntä)
      J4mpp4: Taas huomaa, että suurin osa kommentoijista on läskejä naisia.
      Enemmänki huomaa että suurin osa kommentoijista on 15-vuotiaita lissuja, jotka ei ymmärrä, että ihmisen ylipaino ei ihmisarvoa laske. Toiset on tyytyväisiä niin, ja toiset ei laihdu hirveän helposti, vaikka kuntoilisivat enemmän ja söisivät terveellisemmin kuin laihat ihmiset. Kuin eivät myöskään kaikki laihat ole huoria ja lutkia ja itseasiassa niitä lihaviakin "lutkia" on nähty. Tunnen paljon ylipainoisia ihmisiä joita ei välttämättä kiinnosta miltä näyttävät - oma on valintansa - ja hyväksyvät itsensä sellaisena kuin ovat. Kaitpa se sama asia on jos ei tahdo ylipainoisen vieressä olla julkisissa liikennevälineissä kuin ei tahdo olla haisevan, ärsyttävä-äänisen, idiootin oloisen, karvaisen, oksettavan, tai ruman ihmisen vieressä. Miettikääpä oletteko koskaan ollut jokin noista jonkun toisen mielestä ja menkää itteenne. Ihmisiä ne kaikki on eikä ulkoset piirteet niistä huonompaa tee. Varmasti kaikkien ulospäin näkyvissä ominaisuuksissa on vikaa.

      Lainaa

    44. hohhoijjaa. 25.5.2013 16:39
      Tulos: +40 (54 ääntä)
      Erikoista on:
      Miten lihavamman kalliimpi lippu sinua ilahduttaa? Jokatapauksessa joudut mutkalla istumaan vaikka enemmän olisi maksettukin. Sama sitten alkaa verottaa liian laihojakin, heidänkin hoidot tuottavat yhteiskunnalle lisämaksua.

      Lainaa

    45. Tulos: +88 (104 ääntä)
      Mä olen tosi ylipainoinen ja kestän kuulla sen. Herjaamista mun sen sijaan ei tarvi sietää yhtään sen enempää kuin kenenkään muunkaan. :) Mulla on samat oikeudet kuin kaikilla muillakin. Onneksi mä oon niin onnellisessa asemassa ettei mun tarvitse haukkua muita saadakseni itselleni hyvän olon. Seuraavaksi joku tietty irvailee että syön itseni onnelliseksi :D By all means.

      Lainaa

    46. Tulos: +33 (37 ääntä)
      Joskus jossain ajankohtaisohjelmassa oli juttua jostain köyhästä maasta, en nyt muista mistä, jossa prostituoidut söivät lihotuslääkkeitä epäterveellisen paljon, jotta he näyttäisivät rikkaammilta ja "hyvinvoivoivemmilta"...

      Lainaa

    47. Tulos: +97 (111 ääntä)
      Uutisissa oli tässä joku aika sitten juttu Finnairin jostain kaukolennosta, joka oli täynnä jokaikistä paikkaa myöten. Joku mies oli joutunu yli puolet matkasta seisomaan, kun viereisellä paikalla istunut oli vieny tämän miehenkiin paikan. Jäin miettimään, miksei lentohenkilökunta pistäny sitä lihavaa lennolta pois, koska eihän se voi matkustaa kahdella paikalla, jos reilut 600 e maksanut toinen matkustaja ei pääsekään omalle paikalle? Kyllä minun mielestä jos ei mahdu yhdelle paikalle junassa, lentokoneessa, bussissa, niin pitäisi maksaa se kahden lipun hinta. Lipun hinta vastaa yleensä yhtä istumapaikkaa, eli jos vie kaksi istumapaikkaa, pitäisi maksaa kaksi lippua.

      Lainaa

    48. Tulos: +61 (95 ääntä)
      LIIKALIHAVUUS VOI OLLA SYÖMISHÄIRIÖN SEURAUSTA IHAN YHTÄLAILLA KUIN LIIKALAIHUUSKIN! Ihan vain kaikille tiedoksi! Niin että ihan turha tulla pätemään, että "lihavuus on laiskuutta. Lihavat keksii tekosyitä." Lihavuus voi johtua sairaudesta, lääkkeistä tai syömishäiriöstä. Se voi olla sivuvaikutus masennuksesta, huonosta aineenvaihdunnasta... ihmiset eivät vain tajua ettei kukaan oikeasti tahdo olla joku ihrakasa, vaan siihen liittyy usein paljon muutakin kuin laiskuus! Sama kaikilla alipainoisilla. Se voi olla luontaista siroutta, anoreksiaa, sairauden aiheuttamaa. Niin että tämä ajojahti kumpiakin kohtaan voisi jo pikku hiljaa loppua...

      Lainaa

    49. Tulos: +43 (49 ääntä)
      sasa: Joskus jossain ajankohtaisohjelmassa oli juttua jostain köyhästä maasta, en nyt muista mistä, jossa prostituoidut söivät lihotuslääkkeitä epäterveellisen paljon, jotta he näyttäisivät rikkaammilta ja “hyvinvoivoivemmilta”…
      Voi tulla uutisena joillekin, mutta maailmassa on myös kulttuureja, joissa lihavuus on kauneusihanne, ja laihoille nyrpistetään nenää ihan kuin täällä meillä nyrpistellään lihaville. On myös kulttuureja, joissa karvaiset naiset on hot.

      Lainaa

    50. Tulos: +41 (49 ääntä)
      mims: Kyllä minun mielestä jos ei mahdu yhdelle paikalle junassa, lentokoneessa, bussissa, niin pitäisi maksaa se kahden lipun hinta. Lipun hinta vastaa yleensä yhtä istumapaikkaa, eli jos vie kaksi istumapaikkaa, pitäisi maksaa kaksi lippua.
      Tietääkseni Yhdysvalloissa on jo tällainen käytäntö, mutta siellä tosin on enemmän kysyntääkin...

      Lainaa

    51. Tulos: +26 (46 ääntä)
      kuntoilija: -- Toiset lihoavat ja toiset laihtuvat helpommin, mutta jokainen pystyy laihtumaan halutessaan. Se vaatii vain todella kovaa työtä (toisilta enemmän kuin toisilta) ja syömistottumuksien vaihtamista. Jos jollakin on kilpirauhasen vajaatoiminta, niin silloin lihoaminen on ymmärrettävää ja tajuan ettei pysty laihtumaan. Muut lihavat ihmiset keksivät vain tekosyitä itselleen, ettei tarvitsisi tehdä mitään. Terv. Lihavasta suvusta oleva
      Itsekin lihavasta suvusta olevan yhdyn tuohon. Geenit vaikuttavat, mutta ne eivät ole loppujen lopuksi kuin tekosyy. Olen edelleen ylipainoinen ja todennäköisesti puolien täällä kommentoineiden mielestä minun pitäisi ostaa tuplalippu. Kilppariarvotkin saadaan nykyään aika hyvin kontrolliin lääkkeillä. Liikunta ja ruokatottumukset on isoimmat tekijät kuitenkin yhtälössä. Nimim: 45 kiloa pienempi kuin 2 vuotta sitten, kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivä lihavan suvun vesa.

      Lainaa

    52. Tulos: +35 (59 ääntä)
      eekoo: Ei se varmasti ole mukavaa istua junassa lihavan ihmisen vieressä, mutta hei, on kamalaa istua myös hieltä tai muuten vain paskalta haisevan ihmisen vieressä. Ensimmäisen maailman ongelmia taas.
      Tässäpäs on nähtävissä argumentointivirhe: Vaikka toinen miten haisee kuselle tai paskalle vieressä, niin se ei poista sitä ongelmaa, että lihavat vievät toisen matkustajan tilaa, vaikka hänkin on maksanut paikastaa. Ts. kaksi väärää ei tee yhtä oikeaa! Vaikka meillä ei ole keinoa puuttua haiseviin kanssamatkustajiin (monille ko. hajut voivat aiheuttaa oksettavaa oloa esim. muutenkin matkapahoinvoinnista kärsittäessä), niin jos on olemassa ratkaisu ongelmaan "toinen vie myös minun tilani", miksei sitä voisi käyttää? Vain siksi, että toinen ongelma, haisevat matkustajat, ei ole poistettavissa?

      Lainaa

    53. Tulos: +18 (58 ääntä)
      Äääh, miksi kaikki ajattelee lihavuutta, ja miksei laihuuttakin, vain ulkonäkökysymyksenä? Kyse on myös terveydestä, lieväkin ylipaino ja huonot elämäntavat lisäävät jo huomattavasti riskiä sairastua ah niin ihaniin kansansairauksiimme, ja kukapa sitä haluaisi? Itse kannustan ihmisiä pysymään normaalipainoisina hyviä liikunta- ja ruokailutottumuksia noudattamalla, jotta he voisivat nauttia elämästä terveinä. Kaikki ylipainoiset eivät tietenkään sairastu esim tyypin 2 diabetekseen, mutta valitettavan usein kuitenkin. Harmiksemme emme usein osaa arvostaa terveyttä ennen kuin se meiltä viedään :/ Nimim. Fysioterapeuttiopiskelija

      Lainaa

    54. Tulos: +55 (73 ääntä)
      Suomessa ollaan vielä niin lapsenkengissä noitten paino-ongelmien suhteen, ettei nähdä sairaalloista ylipainoa oikeasti sairautena niin kuin esimerkiksi anoreksiaa. Ylensyöminen on syömisHÄIRIÖ ihan niinkuin liian vähän tai ei ollenkaan syöminen. Lääkärit sun muut suhtautuvat juuri tolla asenteella "liiku enemmän syö vähemmän".. Entä jos siihen tarttis tukea ja hoitoa tai terapiaa? Tuskin kukaan haluaa olla kaikkien inhoama läskikasa! Tässäpä teille ote alla olevasta linkistä: "Syömishäiriöt ovat melko tavallisia sairauksia. Vaikka valtaosa sairastuneista onkin tyttöjä ja naisia, poikien ja miesten oireilun oletetaan lisääntyneen, tai ainakin heidän oireilunsa osataan tunnistaa aiempaa paremmin. Kaikista syömishäiriöön sairastuneista poikien ja miesten osuuden arvioidaan olevan noin 10 prosenttia, hieman syömishäiriötyypistä riippuen. Syömishäiriö yhdistetään usein virheellisesti pelkästään laihuuteen. Kuitenkin vain pieni osa syömishäiriöitä sairastavista on niin laihoja että lääketieteellisen aliravitsemuksen kriteerit täyttyvät. Suurin osa on joko normaali- tai ylipainoisia. (1) Suomessa tehdyn tutkimuksen* mukaan joka kymmenes tyttö kärsii syömishäiriön oireista nuoruusiän aikana. Tavallisesti syömishäiriöön sairastutaan 15–24 ikävuoden välillä, mutta myös tätä nuoremmat tai aikuiset voivat sairastua. Laskelmien mukaan suomalaisista 27–47-vuotiaista 69 000 henkeä on jossain elämänsä vaiheessa sairastanut psykiatrisen häiriön kriteerit täyttävän syömishäiriön. Luvussa ei ole mukana BED:n (ahmintahäiriö) esiintyvyyttä**. BED on kuitenkin kansainvälisten tutkimustulosten mukaan todennäköisesti yleisin syömishäiriön muoto. Arviota tukee vastikään julkisuutta saanut uutinen, jonka mukaan jopa 100 000 suomalaista sairastaa ahmintahäiriötä***. Ahminta, ylensyönti ja muu häiriintynyt syöminen ovat ylipainoisilla lapsilla ja nuorilla niin yleisiä, että niiden esiintymistä olisi tärkeää arvioida jokaisen ylipainoisen nuoren kohdalla. Syömishäiriön mahdollisuus lihavuuden taustalla tiedostetaan kuitenkin toistaiseksi vielä huonosti. Jopa kolmasosa lihavista (painoindeksi 30 tai yli) nuorista kärsii lihavan ahmimishäiriöstä (BED). Tästä syömishäiriön muodosta kärsiviä on poikia noin kolmasosa. Tutkimusten mukaan lihavan ahmimishäiriön laajasti määriteltyä muotoa esiintyy länsimaisissa väestöissä joka 20. teini-ikäisellä tytöllä. (1) Ahminta, ylensyönti ja muu häiriintynyt syöminen ovat ylipainoisilla lapsilla ja nuorilla niin yleisiä, että niiden esiintymistä olisi tärkeää arvioida jokaisen ylipainoisen nuoren kohdalla. Syömishäiriön mahdollisuus lihavuuden taustalla tiedostetaan kuitenkin toistaiseksi vielä huonosti. Jopa kolmasosa lihavista (painoindeksi 30 tai yli) nuorista kärsii lihavan ahmimishäiriöstä (BED). Tästä syömishäiriön muodosta kärsiviä on poikia noin kolmasosa. Tutkimusten mukaan lihavan ahmimishäiriön laajasti määriteltyä muotoa esiintyy länsimaisissa väestöissä joka 20. teini-ikäisellä tytöllä. " http://www.syomishairioliitto.fi/syomishairiot/syomishairiot5.html

      Lainaa

    55. Tulos: -38 (54 ääntä)
      Toi Jonna on ite semmonen 100 kilonen jätesäkki, ämmällä paljon on varaa sanoo ketään muuta läskiks :D käykää kattoo jonna perkkaan prinsessa ollila. Hyhhyh, mielummin jonna perkkaan porsas

      Lainaa

    56. Tulos: -6 (34 ääntä)
      Läskien pitäisi maksaa junassa kahdesta penkistä niinkuin joissain lentoyhtiöissä on kuulemma tapana.

      Lainaa

    57. Tulos: +12 (74 ääntä)
      Ai että mua raivostuttaa!!! missä vaiheessa alkuperäisessä jutussa lihavia haukuttiin että ku ne on niin ällöttäviä... PRKL lukekaa uudestaan te itseänne puolustavat ja kaiken maailman sairauksista mukamas kärsivät ylipainoiset. Jutun ydin oli että ihminen ei mahtunut kahden läskin viereen istumaan!!!! Siis ei yksinkertaisesti mahtunut. Mulle on yks paska hailee miltä ihminen näyttää ja tehköön elämällensä mitä haluaa mutta jos se alkaa omaa mukavuutta matkustaessa (mikä ei muutenkaan ole mitään hauskaa mielestäni) hankaloittamaan, niin nouskoon itse seisomaan, ostakoon tuplapaikat tai pysykööt kotona piste ja aamen...

      Lainaa

    58. Potilas nro. 3551 26.5.2013 2:40
      Tulos: +64 (72 ääntä)
      4 vuoden sairauskierteen jälkeen oon alkanut viis veisata näistä jotka tietävät, että kilot saa kuriin helposti motivaatiolla. Rankka kilpirauhasen vajaatoiminta diagnosoitiin liian myöhään. Tavallinen tyroksiini hoitomuotona auttoi hieman muttei vienyt voimattomuuden tunnetta. Lisätutkimuksissa paljastui aineenvaihduntasairaus, joka vaatii säännöllistä kontrollia ja silloin tällöin rasittavia kortisonikuureja, joiden ansiosta kasvoni paisuvat kuin rappioalkoholistilla kuukausien ryyppyputkien jälkeen ja jalat hölskyvät kertyneestä nestestä. Lisäksi kesällä hikoilen kuin possu vartaassa kun lämmönsäätely toimii satunnaisesti ja varmasti myös syön liikaa kun mahani ei osaa ilmoittaa ajoissa täydentunteesta. Onneksi minulla on silti ihmisiä tukenani, jotka käeskevät olla välittämättä kehityksestä jäljessä olevien urpojen huuteluista sekä ihana terveydenhuollon kontrolliryhmä, joka auttaa minua säännöllisesti - kun minulla on henkisesti vaikeaa tai fyysisesti ongelmia kuten jalat eivät kanna. Kiitos heille.

      Lainaa

    59. Sairas tyttö 26.5.2013 3:35
      Tulos: +43 (45 ääntä)
      Potilas nro. 3551: 4 vuoden sairauskierteen jälkeen oon alkanut viis veisata näistä jotka tietävät, että kilot saa kuriin helposti motivaatiolla. Rankka kilpirauhasen vajaatoiminta diagnosoitiin liian myöhään. Tavallinen tyroksiini hoitomuotona auttoi hieman muttei vienyt voimattomuuden tunnetta. Lisätutkimuksissa paljastui aineenvaihduntasairaus, joka vaatii säännöllistä kontrollia ja silloin tällöin rasittavia kortisonikuureja, joiden ansiosta kasvoni paisuvat kuin rappioalkoholistilla kuukausien ryyppyputkien jälkeen ja jalat hölskyvät kertyneestä nestestä. Lisäksi kesällä hikoilen kuin possu vartaassa kun lämmönsäätely toimii satunnaisesti ja varmasti myös syön liikaa kun mahani ei osaa ilmoittaa ajoissa täydentunteesta.Onneksi minulla on silti ihmisiä tukenani, jotka käeskevät olla välittämättä kehityksestä jäljessä olevien urpojen huuteluista sekä ihana terveydenhuollon kontrolliryhmä, joka auttaa minua säännöllisesti – kun minulla on henkisesti vaikeaa tai fyysisesti ongelmia kuten jalat eivät kanna. Kiitos heille.
      Tunnen tuskasi. +40kg vuodessa ilman mitään osaa eikä arpaa. Oikeasti, koko tuon ajan olen hysteerisesti laihduttanut ja sairastunut syömishäiriöön, mutta eikun plussaa tulee. Diagnoosina myöskin paha kilpirauhasen vajaatoiminta sekä Cushigin tauti -epäily, diagnoosi erittäin todennäköisesti tulossa koska kaikki oireet täsmää.

      Lainaa

    60. Tulos: -20 (34 ääntä)
      Pullukat vie aina kaksi (2) penkkiä.

      Lainaa

    61. Tulos: -10 (24 ääntä)
      Terveeks! Elintasomaha; bisnesluokka. Eheh? ;) No niinno, no bs, mul on kolmen päivän aikana lähteny yhdeksän kiloa nesteitä kehosta. Yhdeksän. Miettikääpä. Joku mulla reistaa mut ei oo vielä selvillä, kahteen viikkoon noi kilot tuli, thank nesteenpoisto/verenpainepillerit, ne tosiaan läks. Oon aika onnellinen vaik vieläki paisun yön aikana ja jalat niin prkleen kipeet turvotuksesta. Mua pidetään lihavana, oon kurssilla, katotaas mitä ne huomenna miettii ku meen ihan "NORMAALINA IHMISENÄ" takas. B)

      Lainaa

    62. Tulos: +30 (64 ääntä)
      Läskiveroa odottava: Liikalihavuus on lähes poikkeuksetta itseaiheutettua, joten ei kyllä heru läskeille minkäänlaista sympatiaa. Erityisesti ärsyttää nämä ihrakasat jotka jatkuvasti valittavat miten heitä “katsotaan kieroon” ja “halveksitaan julkisesti”. Jos ette halua tulla halveksituksi, niin LAIHDUTTAKAA! Odotan innolla sitä päivää, kun läskivero kirjataan Suomen lakiin.
      Ja ikä oli??? 15v? Ensimmäinen lause täyttä p**kaa. Liikalihavuus johtuu yleensä jostakin sairaudesta. Liittyen kilpirauhasen toimintaan, luustoon, suolistoon, mieleen ynm.. Luuletko olevasi itse vikoja vailla, sinullako on oikeus katsoa muita ihmisiä kieroon vaikka et tiedä heistä mitään muuta kuin ulkonäön (jolla ei muuten pitäisi olla mitään merkitystä..)? Jos täällä ruvetaan vaatimaan maksua lihavuudesta, niin miksei samantien sokeudesta, ihmisiltä jotka ovat pyörätuolissa, anorektikoilta, ylipäätään kaikilta jotka pistävät silmään katukuvassa tai kaikilta jotka saattavat vaikka vahingossa häritä sinun elämääsi olemalla jonossa edelläsi tai istumalla vieressäsi sen 10 minuuttia bussissa... Jos lihavat ihmiset ovat suurin ongelmasi, katso/lue uutiset. Saattaa maailmankatsomus muuttua.

      Lainaa

    63. Tulos: +32 (36 ääntä)
      ES: Lapsetlapset. Haluaisin korjata pari asiaa. Ainakin jotkut lentoyhtiöt on todellakin ottaneet käyttöön XL-paikat, joten ihan niin huono tilanne ei ole kuin jotkut täällä antaa ymmärtää. Vaikka suurin osa ylipainoisista on itse aiheuttaneet liikalihavuutensa, kaikkien kohdalla näin ei todellakaan ole. Joillakin se voi johtua sairaudesta tai yksinkertaisesti geeneistä – kun ei laihdu niin ei laihdu, vaikka kuinka urheilee. Esimerkiks juuri meidän suvussa kaikki on tosi liikunnallisia ja syödään suht terveellisesti, mutta useilla on silti jonkin verran ylipainoa. Se, että sanoo todella liikalihavalle “JOS ET JAKSA HALVEKSUVIA KATSEITA NIIN LAIHDUTA” on sama kun sanoin masentuneelle “JOS ET JAKSA MAAILMAA NIIN PIRISTY”. Laihduttaminen vaatii elämäntaparemonttia, mikä on jo itsessään tosi iso juttu, mutta siihen tarvitaan myös oman ajattelun muuttamista. Laihduttaminen on hyvin pitkälti mentaalinen prosessi. Ja lopuks vielä narisen siitä, miten lihavia piristettäessä yleensä sorsitaan laihoja. “Naisessa pitää olla jotain mistä ottaa kiinni” on varmasti lause joka kumpuaa jostain tosi ystävällisestä aivojen sopukasta, mutta se saa alipainoiset pahalle mielelle. Kaikenkokoiset ihmiset voi olla kauniita. It’s a fact.
      Tämä kommentti. Kaikki ovat ihmisiä, olivat sitten laihoja, lihavia tai jotain siltä väliltä.

      Lainaa

    64. Tulos: +54 (60 ääntä)
      Pakko laittaa oma lusikkani soppaan. Kärsin itse endometrioosista, joka aiheuttaa myös painonnousua. Ymmärrän, ettei lihavuus aina ole itseaiheutettua. Tästä huolimatta mielestäni on täysin epäloogista, että lihava voi viedä kaksi paikkaa maksamatta niistä. Siinä ei ole kyse mistään rangaistuksesta eikä siksi ole relevanttia kysyä, miksi joku on lihava. Eihän ruokakaupassakaan saa kuutta pihviä kahdestatoista ilmaiseksi koska sairastaa BED:tä,

      Lainaa

    65. Tulos: +21 (33 ääntä)
      Ongelmahan on vain näiden sosiaalituubien norminmukaiselle 75 kg painavalle ihmiselle mitoitetut penkit. Tälläisellä raavaammalla miehellä ( 115 kg / 183 cm, leveät hartiat ) on välillä hankaluuksia sopia nuille penkeille.

      Lainaa

    66. superunknown 26.5.2013 14:23
      Tulos: -9 (19 ääntä)
      no mutta rakas eerika, sinusta on tullut pullukka :D

      Lainaa

    67. vierestä seuraava 26.5.2013 15:47
      Tulos: -9 (33 ääntä)
      ssss: Makeisvero pitäis nostaa moninkertaiseksi nykyisestä tai täällä on kohta yli puolet ylipainosia. Ja läskeille isompi veroprosentti kans. Vittuako mun pitäs maksaa siitä et ne pilaa terveytensä. Siinä vaihees ku tää yhteiskunnan rahojen käyttäminen lopetetaan tohon vitun holhoomiseen nii vois palauttaa normaalille tasolle.
      ehkäpä pitäisi ensin katsoa minne ne rahat oikeasti menee, ketkä näitä rahoja oikeasti kuluttaa ne on noita ei suomalaistaustaisia loisia jotka vie ne vero rahat suomalainen saa tukia ja avustuksia 400-600 euroo kuussa ne saa 2000 - 2800 euroo kuussa. Mutta mitä tulee itse tähän keskusteluun niin eiköhän olis niin lihavien kuin laihojenkin aika katsoa peiliin ja miettiä ennen kuin avaa suunsa ja tuo julki oman tyhmyytensä näillä täysin älyttömillä kommenteilla puolesta ja vastaan. Lihavuus voi olla sairautta ja niin kuin myös se laihuuskin. Ja laihuuden ihannointi on oikeasti vain muodinluojien manipulointia nuorisolle. Normaali koko on ihan muuta kuin nämä "barbie" ja "missi" kokoluokka.

      Lainaa

    68. Tulos: +3 (27 ääntä)
      Joo okei, useat ihmiset syövät itsensä lihavaksi, mutta monet sairaudet aiheuttavat liikalihavuutta eikä sille voi ihminen yhtään mitään. Tässä syy, miksi pitää vain vaihtaa hiljaa sitä omaa paikkaa, eikä alkaa arvostelemaan toista "kun se toinen on syönyt ittensä niin vitun läskiks", jos ei totuutta tiedä.

      Lainaa

    69. King Inkrabbit 26.5.2013 18:04
      Tulos: +19 (23 ääntä)
      vierestä seuraava: ehkäpä pitäisi ensin katsoa minne ne rahat oikeasti menee, ketkä näitä rahoja oikeasti kuluttaa ne on noita ei suomalaistaustaisia loisia jotka vie ne vero rahat suomalainen saa tukia ja avustuksia 400-600 euroo kuussa ne saa 2000 – 2800 euroo kuussa. Mutta mitä tulee itse tähän keskusteluun niin eiköhän olis niin lihavien kuin laihojenkin aika katsoa peiliin ja miettiä ennen kuin avaa suunsa ja tuo julki oman tyhmyytensä näillä täysin älyttömillä kommenteilla puolesta ja vastaan. Lihavuus voi olla sairautta ja niin kuin myös se laihuuskin. Ja laihuuden ihannointi on oikeasti vain muodinluojien manipulointia nuorisolle. Normaali koko on ihan muuta kuin nämä “barbie” ja “missi” kokoluokka.
      Oonko ainut jota tässä häiritsi ainakin alussa pisteiden ja pilkkujen puute?

      Lainaa

    70. Tulos: +8 (28 ääntä)
      J: Näin nyt lihavuuteen muuten kommentoimatta. niin pienikokoisena naisena on kyllä erittäin ahdistava tilanne, mikäli istuu junassa tai bussissa ikkunapaikalla ja viereen istuu astetta leveämpi kaveri ja liiskaa lähes kiinni ikkunaan. Jokainen kuitenkin on varmasti suht tietoinen omasta koostaan, niin josko voisi ottaa muut huomioon ja katsoa, että sillä vieressä istuvallakin on tilaa. Itselläni nimittäin ei olisi pokkaa sanoa, että “anteeksi, mutta olet niin leveä, että puristat minut kiinni ikkunaan. Voisitko hieman nojata enemmän käytävän puoleen?”. Tulisi varmaan nyrkistä.
      mulla ei oo lihavia vastaan mitään muuta, ku että ne just vie sen munkin paikan aina bussissa. siinä sitten oot ikkunan ja läskien välissä kirjaimellisesti.

      Lainaa

    71. Tulos: +15 (43 ääntä)
      asdfg: Joo okei, useat ihmiset syövät itsensä lihavaksi, mutta monet sairaudet aiheuttavat liikalihavuutta eikä sille voi ihminen yhtään mitään. Tässä syy, miksi pitää vain vaihtaa hiljaa sitä omaa paikkaa, eikä alkaa arvostelemaan toista “kun se toinen on syönyt ittensä niin vitun läskiks”, jos ei totuutta tiedä.
      Mielestäsi siis lihavuutta aiheuttava sairaus antaa oikeuden vallata kaksi paikkaa yhden hinnalla? Ja se vierustoveri, joka on siihen sairauteen täysin syytön, joutuu hipsimään muualle, vaikka seisomaan 6 tunniksi?

      Lainaa

    72. Tulos: +17 (55 ääntä)
      Mä en ymmärrä, miten 99.9% vastaan tulevista läskeistä antaa tuon saman "Joo, jotkut lihavat on syönyt ittensä lihavaksi, muttei kaikki! Joillain johtuu sairaudesta" puheen. Hei, myöntäkää nyt et ruoka maistuu ja karkki vielä paremmalta, miten se nyt meni, myöntäminen on ensimmäinen askel..? No mutta olkaa te satatuhatta 0.01% vähemmistöt sairaita, mä oon ainakin vaan nälkänen ruokapeto, jota myös inhottaa lentokoneessa, kun joudut sukeltamaan vierustoverin ihroissa/kainalohiessä/insert läskien stereotyypit here. Oon ihan samoilla linjoilla "pakkasten raiskaamien pulkannarujen" kanssa, jos läskillä ei oo leppoisaa, laihduttakaa. Nimim. -19kg mutta edelleen läski (toistaiseksi), joka rullaa kyllä h*lvetin nopiasti makkaransa takasin jos eksyvät viereisen matkustajan puolelle.

      Lainaa

    73. Tulos: +16 (34 ääntä)
      Itse olen sairaanloisen ylipainoinen ja myös löytyy BED. Taustalla kaikenlaisia kivoja syitä, joita en rullaa nyt auki. Itse ainakin yritän pysyä penkilläni mikäli mahdollista, en rotkota raajat levällään tai näyttele maihinnoussutta hyljettä pötköttämällä penkeillä. En ole ollut lentokoneessa, mutta ymmärrän kyllä eri pointit. Silti mielestäni on niin typerää jaotella kaikki laihoihin, neutreihin ja läskeihin, Me olemme ihmisiä. Itse näen muut ihmisinä. Ihan sama onko joku sukkapuikon näköinen vai kermaleivos, mutta jokaisessa on aina hyviä ja huonoja puolia. Minä pidän ihmisistä. Ja itsekin olen ihminen. Antakaas jo olla tuo ruikutus. Omat typerät mielipiteet voi pitää päänsä sisällä. En minäkään mene laihoille pissiksille aukomaan mitään heidän ulkonäöstään. Enkä kysele ikäihmisiltä, ovatko kokeilleet poimuajoa kun ovat niin ruttuisia.

      Lainaa

    74. Tulos: -2 (22 ääntä)
      Kahvikuppi: Kiva kun mulleki kerrottiin et oon huora!
      Oon itekin laiha, se on geeneissä enkä sille mitään voi. Mutta silti en oo lutka enkä maksuakaan vielä ottanu eli en toisinsanoen huorakaan. :)

      Lainaa

    75. Tulos: +16 (20 ääntä)
      En jaksanut edes lukea näitä kommentteja. Hirveää kuraa. Jos sitä keskittyis enemmän omaan elämään kuin siihen mitä se naapurin Pekka on mieltä lihavista tai laihoista. t. normaalipainoinen nainen

      Lainaa

    76. Tulos: +23 (33 ääntä)
      Missähän tynnyrissä mä olen elänyt, kun oon matkustanut kolmen vuoden ajan bussilla päivittäin ja junallakin muutamia kertoja kuussa, ja mun viereen ei ikinä ole sattunut tulemaan "läskiä joka liiskaa kiinni ikkunaan"? Ei muuten, mutta pistää mietityttämään kuinka usein tollasia liiskaamisia OIKEASTI tapahtuu, ettei olis vähän kärjistelyä näissä kommenteissa. Tai ei ehkä ihan niin vähääkään!

      Lainaa

    77. Tulos: +19 (39 ääntä)
      1life: Ja ikä oli??? 15v? Ensimmäinen lause täyttä p**kaa. Liikalihavuus johtuu yleensä jostakin sairaudesta. Liittyen kilpirauhasen toimintaan, luustoon, suolistoon, mieleen ynm..
      Vaikka liikalihavuudelle löytyykin usein selitys jostain sairaudesta, on hieman liioittelua väittää sen _yleensä_ johtuvan sairaudesta. Yleisin syy ylipainolle on kuitenkin väärät ruokailu- ja liikuntatottumukset. Ylipaino ja epäterveet elämäntavat on myös merkittävä riskitekijä liikalihavuutta aiheuttavien sairauksien ja toiminnallisten häiriöiden syntymiselle. Kumpi tuli ensin: muna vai kana ? Väärät elämäntavat aiheuttaa ylipainon, joka osaltaan aiheuttaa esim diabeteksen, joka saa aikaan hallitsemattoman lihomisen. Toki on olemassa synnynnäisiä tekijöitä jotka aiheuttavat liikalihavuuden, mutta hyvin harvinaisia ovat ne. Nuorena opitut väärät elämäntavat on kuitenkin yleensä se perimmäinen syy liikalihavuuteen. Sitä vaan yrittää usein ajatella että rikos on jo vanhentunut kun 15-vuotiaana aloitettu olut-, sipsi- ja makkara-dieetti johtaa sairastumiseen vanhemmalla iällä. Jos nuorena söisi vain ituja ja näkkäriä niin eipä tulis ongelmia. Toivottavasti kukaan ei ajattele että syyllistäisin. Peiliin katselu on turhaa. Mutta nuorten ihmisten olisi hyvä oivaltaa että nuorena tehdään valintoja joilla on suuri vaikutus elämänlaatuun vanhempana.

      Lainaa

    78. Tulos: -14 (28 ääntä)
      Corni Fleiks: “normaalit ihmiset” Että näin…
      Tarviiko aina takertua käytettyihin sanoihin, niiden takana olevan pointin sijaan?

      Lainaa

    79. Niinpä niin 27.5.2013 6:59
      Tulos: +19 (41 ääntä)
      Niin no, alunperinhän tässä oli puhe vain siitä, että jos olet iso, maksa myös se viereinen paikka.. Mutta tulen silti kantamaan vielä korteni tähän läskikeskusteluun: Laihdutin joskus rajusti, ja varsinkin silloin hyvin moni ylipainoinen kaveri tuli kysymään vinkkejä sun muuta että miten hekin onnistuisivat. Totesin ekana lauseensa lähes poikkeuksetta, että ihan ensiksi lopetin limun juomisen ja aloin juomaan äiteen tekemiä mehuja. Kiinnostus yleensä lopahti tässä. "En mä kyllä ilman karkkia ja limua..." Joten uskaltaisin sanoa että siihen todella liikalihavuuteen ei kyllä ole kilpirauhanen tms syypää. Myös sairas voi pysyä yhden penkin kokoisena.

      Lainaa

    80. Tulos: +4 (24 ääntä)
      No kyllä vain saisi olla lihaville omat penkit. Mutta... SAMAN levyiset kuin muillekin, tai sitten kalliimmat paikat. Vaan jos haluaa halvalla päästä, lihaville tosiaan vierekkäiset paikat, kärsiköön keskenään kun on ahdasta. Olen yhden mannertenvälisen lennon istunut 10cm mun penkille tursuavan henkilön vieressä, ja olin kyllä maksanut koko istuimesta.. Ei hyvä.

      Lainaa

    81. Tulos: +12 (38 ääntä)
      Niinpä niin: Joten uskaltaisin sanoa että siihen todella liikalihavuuteen ei kyllä ole kilpirauhanen tms syypää. Myös sairas voi pysyä yhden penkin kokoisena.
      Näin. Nimimerkillä normaalipainoinen kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivä. Koittakaa nyt ymmärtää, ei ole kyse ulkonäöstä, vaan siitä, että te vyörytte toisten päälle! Saan paniikkikohtauksen ahtaassa paikassa ja paniikkikohtauksen myötä astmakohtauksen, en todellakaan halua, että yksikään läski tai laiha istuu luvatta syliini.

      Lainaa

    82. Tulos: 0 (14 ääntä)
      ylipaino=ylivoimaa

      Lainaa

    83. Sandpiper -a common one- 27.5.2013 9:53
      Tulos: +39 (45 ääntä)
      Itse uskon vahvasti, että ylipainon takana saattaa hyvinkin olla samankaltaisia syitä kuin anoreksian, masennuksen tai vaikka alkoholismin takana. Kaikki näistä tarvitsevat tukea. Uskon hyvin myös sen, että syö vähemmän kommentit satuttavat ylipainoista ihan yhtä paljon kuin jos masentunutta kehoitetaan vain piristymään. Se mikä minua häiritsee on komment "Tämä ylipainoni on sairaus ihan kuten anoreksiakin, joten jättäkää mut rauhaan ja ymmärtäkää". Eihän tämä nyt voi näinkään mennä. Mahtavaa että olet tiedostanut tilanteen ja paikantanut ongelmaakin, mutta eikö mahdollisen ratkaisun pohtiminen olisi seuraava siirto? Eihän anorektikoillekaan sanota, että "älä sitten syö ehkä toi kuihtuminen on vaan se sun juttus" eikä alkoholisteille sanota "sulla on nyt tällainen ongelma joten elä sen kanssa ja muuten tiedoksi että Pena sun naapurissas myy kiljua halvalla"...

      Lainaa

    84. Tulos: +15 (29 ääntä)
      Sydämelliseltä myöskin tuntuu tuo eka moka, jossa Eerikan mielestä suurin osa hoikista on huoria ja lutkia. Joskus vaan pistää tuo miettimään, että miksi lihavalla on oikeus haukkua hoikkia, mutta lihavan haukkuminen on moukkamaista? Tuossa tekstissään kun ei parjaa pelkästään haukkujiaan, vaan myös niitä hoikkia, joita ei muiden paino vähempää voisi kiinnostaa.

      Lainaa

    85. Tulos: +13 (27 ääntä)
      ARGH! Ärsyttää nämä kommentit, joissa paasataa kuinka "minä tein näin ja olen laiha, siksipä kaikki muutkin voivat tehdä näin ja olla laihoja". Nuo teidän henkilökohtaiset pienoistutkimuksenne eivät ikävä kyllä ole millään lailla päteviä. Jokaisen yksilön keho on erilainen ja toimii erilailla. Siihen vaikuttaa sekä ympäristö, että geenit. Ja ne geenitkin yllättävän paljon. Ei niin, että kaikilla olisi joku sairaus, vaan toiset vaan lihoo huomattavasti herkemmin kuin toiset. Ja se ympäristö vaikuttaa jo lapsena. Itseasiassa jo lapsena liikalihavat kärsivät todennäköisesti ylipainosta myös aikuisina (ja ei kaikki, älkää sanoko nyt että "hei minäkin olin lapsena lihava, vaan enää en, tässä todiste, että olet väärässä"). Joten pitäisikö se makeisvero/lippujenhinnat/mikä ikinä periä muka vanhemmilta, jotka on syöttäneet lapislleen aikoinaan huonoa ruokaa? Entäs kun ikävä kyllä epäterveellinen ruoka on halvempaa? Viisi eineshampparia syö halvemmalla kuin yhden terveellisen salaatin. Lihavuuskin on siis joissain tapauksissa elintasosairaus. Ja varmaan kukaan ylipainoinen Suomessa ei ole mieluummin ylipainoinen kuin hoikka, älkää siis nurisko kuinka se on oma paska valinta. Tottakai laihduttaa voi, mutta se ei ole kaikille yhtä helppoa. Tuo, pitäisikö julkisissa kulkuvälineissä olla erikseen leveämpiä penkkejä on toinen juttu, mutta juttu näytti ajautuvan enemmän lihavuuskeskusteluun ylipäätään.

      Lainaa

    86. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Ness: Missähän tynnyrissä mä olen elänyt, kun oon matkustanut kolmen vuoden ajan bussilla päivittäin ja junallakin muutamia kertoja kuussa, ja mun viereen ei ikinä ole sattunut tulemaan “läskiä joka liiskaa kiinni ikkunaan”? Ei muuten, mutta pistää mietityttämään kuinka usein tollasia liiskaamisia OIKEASTI tapahtuu, ettei olis vähän kärjistelyä näissä kommenteissa. Tai ei ehkä ihan niin vähääkään!
      Tätä pohdin itsekin. Läskien sijaan olen kyllä usein liiskautunut ikkuna vasten vanhempien mieshenkilöiden siirtyessä hiljalleen matkan aikana istumaan puoliksi minun tuolilleni, vaikka kokonsa puolesta mahtuisivat hyvin sille omalleen. Ja pakko sanoa, että tämä on mielestäni paljon häiritsevämpää ja ahdistavampaa, kuin jos joku tahtomattaan vie muutaman sentin ylimääräistä tilaa puoleltani.

      Lainaa

    87. Tulos: -9 (41 ääntä)
      J4mpp4: Taas huomaa, että suurin osa kommentoijista on läskejä naisia.
      Kommentin keräämät miinusäänet vaan vahvisti väittämän. :) Feissarimokia (tai ainakaan kommentteja) ei jaksa nykyään lukea kun mielipiteet tulevat lähinnä ylipainoisilta alemman äo:n naisilta.

      Lainaa

    88. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Jos nyt ihan vaan periaatteesta ja tasa-arvon puolesta poistetaan ihan kaikilta ne tuolit junasta. Eiks se olis vähän niinku ongelma ratkaistu.

      Lainaa

    89. Tulos: -11 (17 ääntä)
      Olen nähnyt Suomessa vain läskejä ja itseänsä myyviä suomalaisia, kun ei muuhun aivokapasiteetti enää riitä. Äidinkieli -1 ja osaaminen muutenkin ala-arvoista. Stadi on niitä täynnä näitä dillejä Tigeristä Merihakaan. Loputon jono. Ainoa paikka näille ihratynnyreille olisi lähipizzerian paistinpannun voitelu rasvalla. Jos nyt edes siihenkään pystyvät.

      Lainaa

    90. Erikoista on 27.5.2013 20:33
      Tulos: -4 (12 ääntä)
      hohhoijjaa.: Miten lihavamman kalliimpi lippu sinua ilahduttaa?
      No mieti jos kaikki yli yhden normaalipenkin levyiset velvoitetaan ostamaan se viereinenkin paikka, niin kenenkään ei tarvitse istua koneessa selkä mutkalla, ja voisi samaan hintaan saada se lihava ihminen tuplana ruokatarjoilut sun muut tilpehöörit.

      Lainaa

    91. Tulos: +10 (30 ääntä)
      J4mpp4: Kommentin keräämät miinusäänet vaan vahvisti väittämän. Feissarimokia (tai ainakaan kommentteja) ei jaksa nykyään lukea kun mielipiteet tulevat lähinnä ylipainoisilta alemman äo:n naisilta.
      Aika tarkka silmä sinulla. Se on totta, että lihavilla naisilla on yleensä yhteneväiset mielipiteet, eikä tällä sinun väitökselläsi ole mitään tekemistä sen kanssa, että sinä olisit vain katkera siitä, että täällä aika usein mulkusti käyttäytyvät tyypit saavat ansaitsemaansa kohtelua (tässä tapauksessa miinuksia). Tämän kommentin perusteella (olen eri mieltä kuin sinä) taidan itsekin olla "ylipainoinen, alemman äo:n nainen". Vyötärön ympärys 63 senttiä ja ÄO 123, you do the math.

      Lainaa

    92. Tulos: +13 (39 ääntä)
      Wääk: Näin. Nimimerkillä normaalipainoinen kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivä. Koittakaa nyt ymmärtää, ei ole kyse ulkonäöstä, vaan siitä, että te vyörytte toisten päälle! Saan paniikkikohtauksen ahtaassa paikassa ja paniikkikohtauksen myötä astmakohtauksen, en todellakaan halua, että yksikään läski tai laiha istuu luvatta syliini.
      se, että sä olet normaalipainoinen joka kärsii vajaatoiminnasta, ei todellakaan tarkoita, että kaikki olisi. sun sairaus on sellanen ku sulla on, toisilla on sellanen ku niillä on. ehkä jollain muulla sairauden oireet on pahempia tai vaan erilaisia kuin sulla. ja sit toi astmaan ja paniikkihäiriöön viittaaminen. sähän olet siis sairas fyysisesti ja henkisesti. sairaalloinen ylipaino=sairaus, joten sinä sairas ihminen et kestä toisen sairautta? tässä on nyt vaan siitä kyse. ihan hyvin ihmiset vois täällä sanoa että "jää vaan vitun astmaatikko paniikkihäiriöinen kotiin, ei sua kaivata julkisiin, jos et kestä olla siellä osta oma auto tai pysy kotona". miltä kuulostais? tiesittekö muuten, että psykoosilääkkeiden käyttö on kasvanut helvetisti. niitä käytetään nykyään psykoosien yms. lisäksi ihan vaan masennukseen, unetomuuteen, ahdistukseen ja moneen muuhun vaivaan. ja ne lihottaa (varmaan joukossa on joku poikkeus tietenkin mutta kaikki joista itse olen kuullut). ne lihottaa helvetisti. osa nostaa painoa, osa nostaa ruokahalua. itse käytän psykoosilääkkeitä masennukseen ja olen sen takia lihonut paljon, vaikla olen normaalipainoinen vielä. mun mielestä lihominen on pieni hinta siitä että löytää lääkkeen joka käytännössä pitää hengissä. te ihmiset olette kammottavia. en ihmettele, miksi maailma on niiin paska paikka. nämä kommentoijien kaltaiset ihmiset tekee sen. jos bussissa sattuisitte istumaan vaikka sokean ihmisen vieressä ja se aiheuttaisi teille jotain haittaa, valittaisitteko? entä raskaana olevan ihmisen vieressä? entä sellaisen, jolta on amputoitu raajoja? kaikki noi voisi aiheuttaa jonkun erikoisen tilanteen vieressä istujalle. en voi uskoa miten te ihmiset ette kykene ajattelemaan, että jonkun elämä voi olla erilaista kuin teidän oma. että jotkut ei ole yhtä onnekkaita kuin te. te ihmiset jotka olette niin onnekkaita että olette terveitä, voitte antaa pienen osan omasta mukavuudestanne siihen, että sairaatkin ihmiset pystyy olemaan. ihan vaan koska teillä on asiat niin paljon paremmin terveyden kannalta. ja turha väittää ettei ylipaino johtuisi sairauksista: BED, kilpirauhasen vajaatoiminta, lukuisiin eri mt-ongelmiin käytettävät lääkkeet, muut syömishäiriöt, endometrioosi, liikkumisen esteet esim. kipusairaudet yms yms yms. miettikää vielä onko teistä ihminen mieleltään terve jos se ei pysty lopettamaan syömistä vaikka terveysriskit kasvaa hurjaa vauhtia? ei ole. no eikös se silloin johdu sairaudesta? jotkut vanhemmat syöttää lapsilleen niin paljon ja huonoa ruokaa, että lapset on teini-ikään tullessaan jo reilusti ylipainoisia. siitä lähtökohdasta on vitusti vaikeampi lähteä kuin joku joka on saanut sopivan määrän ja suht terveellistä ruokaa kotona. lisäksi ruokaan tulee riippuvuus. ihan vaan jo kaiken ylimääräisen paskan takia mitä niissä on. te olette ehkä niin onnekkaita ettette ole joutuneet kärsimään riippuvuuksista, mutta jokainen voi sitä itse miettiä. kaikkien ihmisten elämä ei ole samanlaista kuin sun. ei kenenkään ole. vaikka olisi kuinka sama tilanne tai sairaus kuin sulla. et voi pohjata omiin kokemuksiisi kaikkia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavia koskevia väitteitä/oletuksia. et voi kuvitella tietäväsi miltä toisesta tuntuu jokin. koska et vittu tiedä. toivon että jonain päivänä te ihmiset näette omaa napaanne pidemmälle ja ymmärrätte tämän ja kasvatte. noin vaikea-asteinen tyhmyys ja itseriittoisuus varmaan sattuu. jokainen ihminen on yhtä arvokas ja yhtä oikeutettu kulkemaan bussilla halutessaan. ennen kuin ymmärrätte sen, että kaikki olemme saman arvoisia, ette tiedä mistään mitään. ottakaa laput pois silmiltä ja katsokaa mitä täällä tapahtuu. jokainen ihminen on yhtä arvokas ja jokaisen ihmisen elämä on erilainen.

      Lainaa

    93. Tulos: +8 (16 ääntä)
      J: Sydämelliseltä myöskin tuntuu tuo eka moka, jossa Eerikan mielestä suurin osa hoikista on huoria ja lutkia. Joskus vaan pistää tuo miettimään, että miksi lihavalla on oikeus haukkua hoikkia, mutta lihavan haukkuminen on moukkamaista? Tuossa tekstissään kun ei parjaa pelkästään haukkujiaan, vaan myös niitä hoikkia, joita ei muiden paino vähempää voisi kiinnostaa.
      miten eerikan moka ilmentää sitä että "lihavilla on oikeus haukkua laihoja"? eihän tässä ole sille kukaan mitään oikeuksia antanut. älä hyvä ihminen väitä että jotenkin se on sallittua. jos lihava haukkuu laihaa, se ei tarkoita että se on oikein. jos laiha haukkuu lihavaa, se ei tarkoita että se on oikein. ymmärrätkö? kenenkään haukkuminen ei ole sallittua. yhtä hyvin voisi alemman mokan takia sanoa, että "miksi laihoilla on oikeus aina haukkua lihavia?". jos ei ajattele kaikkien haukkumisesta samalla tavalla, arvot on pielessä.

      Lainaa

    94. Tulos: +4 (18 ääntä)
      Niinpä niin: Niin no, alunperinhän tässä oli puhe vain siitä, että jos olet iso, maksa myös se viereinen paikka.. Mutta tulen silti kantamaan vielä korteni tähän läskikeskusteluun: Laihdutin joskus rajusti, ja varsinkin silloin hyvin moni ylipainoinen kaveri tuli kysymään vinkkejä sun muuta että miten hekin onnistuisivat. Totesin ekana lauseensa lähes poikkeuksetta, että ihan ensiksi lopetin limun juomisen ja aloin juomaan äiteen tekemiä mehuja. Kiinnostus yleensä lopahti tässä. “En mä kyllä ilman karkkia ja limua…” Joten uskaltaisin sanoa että siihen todella liikalihavuuteen ei kyllä ole kilpirauhanen tms syypää. Myös sairas voi pysyä yhden penkin kokoisena.
      niin, sairas voi pysyä yhden penkin kokoisena, mutta kaikki sairaat ei voi pysyä. etkö ymmärrä? ja älä uskalla sanoa mistä ylipaino johtuu jonkun toisen kohdalla koska et voi sitä tietää.

      Lainaa

    95. Tulos: -3 (9 ääntä)
      Corni Fleiks: “normaalit ihmiset” Että näin…
      No käviskö normaalipainoiset ihmiset sitten, eikä sairaalloisen ylipanoiset? Happy?

      Lainaa

    96. langanlaihamies 27.5.2013 22:36
      Tulos: +1 (9 ääntä)
      läskit lämmittää meitä laihoja :)

      Lainaa

    97. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Jaajozzi: Ongelmahan on vain näiden sosiaalituubien norminmukaiselle 75 kg painavalle ihmiselle mitoitetut penkit. Tälläisellä raavaammalla miehellä ( 115 kg / 183 cm, leveät hartiat ) on välillä hankaluuksia sopia nuille penkeille.
      ja nekin penkit on yleensä niin lähellä edessä olevaa, että vähänkin pitempi jalkaset tyypit ei mahdu edes istuun kunnolla.

      Lainaa

    98. Tulos: +23 (23 ääntä)
      Radiossa puhuttiin yksi päivä tutkimuksesta, jonka mukaan lievä ylipaino pidentää elinikää. Ei liikalihavuus tietenkään, muttei se ole niin vakavaa, vaikka pari kiloa sattuisi ylimääräistä kertymäänkin. :) Itse olin koko peruskouluajan kiusattu laihuuteni vuoksi. En laihduttanut tahallani, mutta harrastin paljon liikuntaa ja luultavasti osittain siksi pysyin niin hoikkana. Sittemmin on muutama kilo kertynyt enemmän ja vaikka pidänkin omasta vartalostani enemmän nyt kun olen normaalipainoinen, tuntuu edelleen pahalta, ettei minua nuorempana hyväksytty sellaisena kuin olin. Eli mitä jos annettaisiin laihojen olla laihoja ja lihavien lihavia ja kaikkien kukkien kukkia? Ihan tosi, kenenkään ulkonäkö ja koko ei ole toiselta kovinkaan paljoa pois, vaikka joskus vähän penkkitilaa joutuisi luovuttamaankin.

      Lainaa

    99. turnipsitonttu 28.5.2013 1:18
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Kaikki on jo maristu, kärsin kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja laihtuminen on ollut vaikeaa. Kaikki lihominen ei todellakaan johdu jääkaapin edessä asumisesta tai lohtu tms. syömisestä. olen myös joutunut syömään lääkkeitä jotka lihottavat nopeammin kuin ehdit sanoa pekoni. Teen liikuntarajoitteisena kovasti töitä jotta pysyn normaalipainoisena . Jos mikään muu ei auta niin huumori sitten. Jimmy Soul - If you wanna be happy

      Lainaa

    100. Tulos: -2 (30 ääntä)
      Mistä sen näkkee, että just se tyyppi on syöny ittesä ylipainoseksi eikä ylipaino johdu esimerkiksi sairaudesta? Kerrotko niin määki jatkossa tunnistan.
      Sen näkee siitä, että vain erittäin pieni murto-osa näistä liikalihavista on oikeasti sairaita. Loput voisivat laihduttaa, mutta eivät laihduta. Kyse on todennäköisyydestä. On erittäin pieni todennäköisyys sille, että näkemäsi liikalihava on sairas. Jos näen kaupungilla sata lihavaa, voin aivan hyvin haukkua heidät kaikki syöpöiksi. 99 tapauksista olen oikeassa. Kestän olla väärässä sen yhden kerran. Liikalihavuus on itse yleensä itse aiheutettua. Kun nämä itsensä lihavaksi syöneet vetoavat sairauteen, jota heillä ei ole, he loukkaavat itse oikeasti sairaita. Hävetkää!

      Lainaa

    101. Dubbeldore 28.5.2013 8:22
      Tulos: +18 (18 ääntä)
      DiipaDaapa: Sekin sapettaa, että tässä hyysäysvaltiossa on olemassa makeisvero. Miksi mun pitää maksaa enemmän herkuista, siksi, että pelätään tähän maahan tulevan lisää läskejä?! Mä oon pitkän aikaa miettinyt, että kauppojen kassoilla pitäisi olla henkilövaaka, ja sen painon mukaan määräytyis ostosten hinta. Jos painaa sata kiloo, hintaa ostoksille vähän enemmän, jos painaa 50 kiloo, hintaa ostoksille vähän vähemmän.:)
      Ai jaa? Sittenhän tuon naapurin parimetrisen bodariäijän kannattaisi ehdottomasti lähettää 30kiloinen tyttärensä kauppa-asioille, eiks niin? Vai tulitko lainkaan ajatelleeksi että se ihmisen paino riippuu hyvin pitkälti myös iästä, sukupuolesta ja ennen kaikkea pituudesta?

      Lainaa

    102. Tulos: -4 (22 ääntä)
      ES: Lapsetlapset. Haluaisin korjata pari asiaa. Ainakin jotkut lentoyhtiöt on todellakin ottaneet käyttöön XL-paikat, joten ihan niin huono tilanne ei ole kuin jotkut täällä antaa ymmärtää. Vaikka suurin osa ylipainoisista on itse aiheuttaneet liikalihavuutensa, kaikkien kohdalla näin ei todellakaan ole. Joillakin se voi johtua sairaudesta tai yksinkertaisesti geeneistä – kun ei laihdu niin ei laihdu, vaikka kuinka urheilee. Esimerkiks juuri meidän suvussa kaikki on tosi liikunnallisia ja syödään suht terveellisesti, mutta useilla on silti jonkin verran ylipainoa. Se, että sanoo todella liikalihavalle “JOS ET JAKSA HALVEKSUVIA KATSEITA NIIN LAIHDUTA” on sama kun sanoin masentuneelle “JOS ET JAKSA MAAILMAA NIIN PIRISTY”. Laihduttaminen vaatii elämäntaparemonttia, mikä on jo itsessään tosi iso juttu, mutta siihen tarvitaan myös oman ajattelun muuttamista. Laihduttaminen on hyvin pitkälti mentaalinen prosessi. Ja lopuks vielä narisen siitä, miten lihavia piristettäessä yleensä sorsitaan laihoja. “Naisessa pitää olla jotain mistä ottaa kiinni” on varmasti lause joka kumpuaa jostain tosi ystävällisestä aivojen sopukasta, mutta se saa alipainoiset pahalle mielelle. Kaikenkokoiset ihmiset voi olla kauniita. It’s a fact.
      Älä puhu paskaa niistä geeneistä. Silloin kun väitetään että joku geeni aiheuttaa läskiintymisen, niin se tarkoittaa että se geeni aiheuttaa semmosen tilanteen ettei näläntunne katoa. Itsekurilla saa silti laihdutettua, ja se on sama kaikille. Jos on suku jossa kaikki on läskejä, se johtuu siitä että läskit vanhemmat syöttää pentujaan liikaa, ja niistö tulee läskejä ja ne sitten syöttäää omia pentujaan liikaa jne.

      Lainaa

    103. joopadoopa 28.5.2013 9:01
      Tulos: +10 (32 ääntä)
      jos bussissa sattuisitte istumaan vaikka sokeanihmisen vieressä ja se aiheuttaisi teille jotain haittaa, valittaisitteko? entä raskaana olevan ihmisen vieressä? entä sellaisen, jolta on amputoitu raajoja? kaikki noi voisi aiheuttaa jonkun erikoisen tilanteen vieressä istujalle. en voi uskoa miten te ihmiset ette kykene ajattelemaan, että jonkun elämä voi olla erilaista kuin teidän oma. että jotkut ei ole yhtä onnekkaita kuin te.
      Ei ole ihan vertailukelpoista. Sokeat, raajarikkoiset tai muut samanlaiset ihmiset eivät yleensä tunge sinun paikallesi. Nuo eivät ole myöskään itseaiheutettuja. Raskaus on sinänsä vertailukelpoinen, koska ihminen kasvaa isommaksi ja saattaa viedä tilaa, mutta sanoisin tuota poikkeustilaksi koska emme voi elää ilman raskaana olevia ihmisiä. Sen sijaan voimme elää ilman sairaanloisen ylipanoisia ihmisiä ja tämän pitäisi olla tavoite. Jos lihavana olemisesta tulee hyväksyttävää niin meillä on valtavia ongelmia tulevaisuudessa kansalaisterveyden suhteen, kuten mm. USA:ssa. Sen sijaan ihmisiä pitäisi kannustaa terveellisempiin elämäntapoihin. Isoin osa liikalihavuudesta on omaa laiskuutta ja itsekurin aikaansaannosta. Sairaus vaikuttaa vain pienen pieneen osaan liikalihavista. Mutta onhan se kiva selittää itselleen "Hei, ei se ole minun vikani kun en näe varpaitani ja olen kahden ihmisen levyinen, koska minulla on syömishäiriä... *syö sipsiä samalla*" Itse olin myös karseassa kunnossa nuorempana ja vaikka välillä meinasi tulla itku sekä teki mieli lopettaa, niin sain itseni kuntoon ja opeteltua uudenlaiset elämäntavat. Se on vaan todella raskasta, vie vuosia ja vaatii itsekuria, mutta moni ihminen haluaa pysyä vain siellä mukavuusalueellansa. Itseäni nuo muutokset auttoivat mm. masennukseen, ruuansulastusvaivoihin ja moniin muihin tauteihin mitä minulla oli.

      Lainaa

    104. Tulos: -1 (29 ääntä)
      Ihana miten lihavilla on aina selitys niille läskeilleen. :)

      Lainaa

    105. Tulos: -10 (26 ääntä)
      Esa A: Pissiksen lihava perse ahdettuna liian tiukkoihin farkkuihin…hmm… Kivahan se on arvostella, kun ei oo elämää. Nimim. Ginatricot ja XS… näyttää vitun hyvältä.
      Nillä XS-kokoisilla vaan harvemmin on mitään muotojakaan.

      Lainaa

    106. Tulos: 0 (26 ääntä)
      RouvaP: Ihana miten lihavilla on aina selitys niille läskeilleen.
      eikö ookkin? kaikelle on selitys, tiiätkö. sairastupa itse psykoosiin, käy pitkä sairaalajakso ja syö loppuelämäsi ruokahalun pilviin kohottavia lääkkeitä ettet menetä uudelleen todellisuudentajuasi. huomaa myös että psykoosilääkkeet väsyttää ja makaa päivät sängyssä koska sulla on voimaa hädin tuskin hengissä pysymiseen. ei sulla ole silloin kykeneväisyyttä liikkua tarpeeksi ja vastustaa lääkkeen aiheuttamaa pakottavaa tarvetta syödä liikaa. vaikka haluaisit ehkä laihtua, ei sulla ole voimaa sellaiseen mitenkään. et ehkä pysty ymmärtämään tätä mutta yritä edes. ps. en puhu itsestäni, vaan olen tarpeeksi tällaisia tapauksia nähnyt lähipiirissä ja heidän kanssaan keskustellut että tiedän tämän.

      Lainaa

    107. lässynlässy 28.5.2013 15:11
      Tulos: -1 (25 ääntä)
      Liikalihavuus on samanlaista kuin alkoholismi. On terveydelle ja läheisilleen haitallista. Kadulla kun sellainen tulee vastaan niin tuntee sääliä sekä iljettävyyttä kyseistä ihmistä kohtaan. Vasta kun pystyy myöntämään ongelmansa niin paraneminen voi alkaa. Vaatii kovaa työtä päästä eroon, mutta se on mahdollista kuitenkin.

      Lainaa

    108. Tulos: +15 (23 ääntä)
      Jos joku lyttää ikkunanpuoleisella penkillä istuvan kiinni seinään, ongelma ei ole ylipainossa, vaan asenteessa. Olen itse todella iso ja istuudun käytäväpenkille AINA siten, etten juuri / ollenkaan osu vieressä istuvaan. Itsestäni on todella ikävää, kun ventovieras ahtautuu kiinni minuun, joten en aiheuta samaa toiselle. on TÄYSIN turhaa sanoa sairaalloisen ylipainoiselle ihmiselle, että "laihduttaisit". Luuletko, ettei hän ole yrittänyt? Kuka hullu tällaisessa yhteiskunnassa vapaaehtoisesti olisi isokokoinen? Lääkäritkin alkavat vähitellen ymmärtää, että etenkin kun BMI on yli 40, kilojen takana on aika usein jotain psykologisia syitä. Normaalipainoinen ei-sokeriin-addiktoitunut ei tiedä tunnetta, kun tärisee sokerin puutteesta. Jos kotona on mitään sokerista, ajatukset ajautuvat siihen pakonomaisesti. Keskittymiskykyä ei löydy ja oireet tuntuvat ihan fyysisesti. Jos ei muuta ole, sitä kaivaa sokeria kaapista täristen. Ja sitten sanotaan, että "ihan helppoa tuo on. Senkuin syöt kaikkea KOHTUUDELLA. Läskiys on OMA VALINTA." Sanojana poikkeuksetta joku koko elämänsä hoikkana elänyt.

      Lainaa

    109. Tulos: +10 (16 ääntä)
      m: Entäs kun ikävä kyllä epäterveellinen ruoka on halvempaa? Viisi eineshampparia syö halvemmalla kuin yhden terveellisen salaatin.
      En tiedä mitä eineshampurilaiset maksavat kun en sellaista eläessäni ole syönyt, mutta linssikeitto maksaa sellaiset 80 snt/annos. Täyttävää ja terveellistä, on myös kuidun-, raudan- ja proteiininlähde. Stockan ylihintainen salaatti =/= kaikki terveellinen ruoka maailmasa.

      Lainaa

    110. Tulos: -7 (11 ääntä)
      Niin ja kansahan on vaa lihoomaan päin. Naisenkin vaatekoko on kasvanu 38 koosta 42 kokoon.

      Lainaa

    111. Tulos: +6 (12 ääntä)
      lihavat on lepposia, ei ne keksi kepposia

      Lainaa

    112. Tulos: 0 (26 ääntä)
      Normaalipainoinen ei-sokeriin-addiktoitunut ei tiedä tunnetta, kun tärisee sokerin puutteesta. Jos kotona on mitään sokerista, ajatukset ajautuvat siihen pakonomaisesti. Keskittymiskykyä ei löydy ja oireet tuntuvat ihan fyysisesti. Jos ei muuta ole, sitä kaivaa sokeria kaapista täristen.
      Ja tuoko on sinun tekosyysi lihavuudelle? Jos narkkarit pääsevät eroon huumeista niin eiköhän tavallinen ihminen pääse myös sokerista, oli se miten koukuttavaa tahansa. Aluksi tietenkin tuntuu kauhealta, mutta korvaa makeiset vaikka marjoilla tai hedelmillä.

      Lainaa

    113. Tulos: +4 (10 ääntä)
      Eerika ei taida tietää että huorat ovat maksullisia naisia. Tosin sitähän ei voi tietää vaikka joku näistä pissiksistä sellaisen olisikin mutta uskallanpa olla vahvasti eri mieltä. Aina yhtä mukavaa ja fiksun kuvan antavaa kun joku kitisee kun itseä haukutaan ja nimittelee toisia yhtä, ellei jopa typerimmillä termeillä...

      Lainaa

    114. Tulos: +1 (21 ääntä)
      Voi taivaan tähden.. mitäs jos yritettäis vaan sietää sitä toisen ihmisen läheisyyttä sen matkan ajan..? Suvaittais niitä muitakin tässä maailmassa. Ymmärrän hyvin tän Finnair casen pointin, mut just Finnairin ois pitäny hoitaa se tyylikkäämmin. Mitä busseihin, ratikoihin ja muihin julkisiin tulee, oma sietokyky ainakin piisaa siihen, että vieressäni istuu matkan ajan itseäni leveämpi (tai haisevampi) vierustoveri. Taitaapa olla kyse siitä suomalaisen "omasta tilasta" :) Halailkaa toisianne, tulee parempi mieli... Oispa mullakin asiat niin hyvin, et viittis vaahdota toisten kehonkoosta :D

      Lainaa

    115. Nymfimaatti 29.5.2013 0:24
      Tulos: -4 (18 ääntä)
      En ymmärrä tätä joidenkin sijaisloukkaantumista / loukkaantumista tällasista. Tossahan kun ei selvästi kritisoitu muuta ku sitä, että on ällöttävää istua ihan kiinni jossain toisessa henkilössä junassa.

      Lainaa

    116. kyllävain 29.5.2013 1:48
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      J4mpp4: "Taas huomaa, että suurin osa kommentoijista on läskejä naisia." "Kommentin keräämät miinusäänet vaan vahvisti väittämän. Feissarimokia (tai ainakaan kommentteja) ei jaksa nykyään lukea kun mielipiteet tulevat lähinnä ylipainoisilta alemman äo:n naisilta." Mutta onneksi te muut olette täydellisiä!

      Lainaa

    117. Tulos: +11 (25 ääntä)
      tilulii: Niin ja kansahan on vaa lihoomaan päin. Naisenkin vaatekoko on kasvanu 38 koosta 42 kokoon.
      voi voi. kenen naisen? sun vai? vai joudutko kattelemaan sellasia? jos olet nainen tiedät kyllä että koko 42 ei todellakaan ole mitenkään iso vaan ihan normaalipainoistenkin käyttämä koko. ja kasvanut missä ajassa?
      lässynlässy: Liikalihavuus on samanlaista kuin alkoholismi. On terveydelle ja läheisilleen haitallista. Kadulla kun sellainen tulee vastaan niin tuntee sääliä sekä iljettävyyttä kyseistä ihmistä kohtaan. Vasta kun pystyy myöntämään ongelmansa niin paraneminen voi alkaa. Vaatii kovaa työtä päästä eroon, mutta se on mahdollista kuitenkin.
      et ole varmaan koskaan itse tehnyt sitä kovaa työtä kun noin sanot.
      kehkehkeh: Ja tuoko on sinun tekosyysi lihavuudelle? Jos narkkarit pääsevät eroon huumeista niin eiköhän tavallinen ihminen pääse myös sokerista, oli se miten koukuttavaa tahansa. Aluksi tietenkin tuntuu kauhealta, mutta korvaa makeiset vaikka marjoilla tai hedelmillä.
      kokeile itse. hanki kunnon riippuvuus ja pääse eroon siitä ja tule sitten sanomaan. ei kaikki narkkarit pääse eroon aineista. osa käyttää aineita kuolemaansa saakka. ihan sama juttu ylipainoisilla: osa pääsee terveeseen painoon, osa ei pääse ikinä. -- eikö teillä ihmisillä mene jakeluun vieläkään ettette voi puhua toisten ihmisten elämistä kuin tuntisitte ne jotenkin tai tietäisitte mitään niistä. se ei vaan mene niin. miltä tuntuisi jos kaikki tunkeutuisi sun elämään noin ja puhuisi halveksien ja tunteettomasti sun elämän arimmista aiheista? jokaisella on varmasti sellaisia. kuvitelkaa se tilanne kiitos.

      Lainaa

    118. Tulos: +9 (17 ääntä)
      Nymfimaatti: En ymmärrä tätä joidenkin sijaisloukkaantumista / loukkaantumista tällasista. Tossahan kun ei selvästi kritisoitu muuta ku sitä, että on ällöttävää istua ihan kiinni jossain toisessa henkilössä junassa.
      ei täällä suurin osa (minä ainakaan) tuosta mokasta niin paljon loukkaannu kuin näistä järkyttävistä kommenteista. ylipainoiset ihmiset on ihmisiä, ei ole teidän tehtävä viedä heiltä ihmisarvoa pois.

      Lainaa

    119. Tulos: 0 (12 ääntä)
      No anteeksi ensimmäiseen, jos on jonkun sairauden takia vähän alipainoinen. Tarkottaako tämä nyt, että olen huora, vaikka olen parisuhteessa ollut jo 5 vuotta ja pettäminen ei ole tullutmieleenkään? Ja toiseen vastauksena; sama asia pätee lihaviin. Monet voivat sairauden takia lihoa. Mm. Monet lääkkeeet lihottavat myös. Ei dissata ketään tässä maailmassa. Ihmisiä on monenlaisia, miksi se sopeutuminen on niin monille ihmisille hankalaa? Ja näin btw pitäskö nyt esim verrata tätä homo avioliittoon? Lakiin vaan että heterotkaan ei saa mennä naimisiin koska nekin on ihmisiä niinkuin homot :D ?

      Lainaa

    120. Tulos: +2 (6 ääntä)
      hessu: Lippujen hinta voisi määräytyä ahterin leveyden mukaan: mitä kapeampi perä, sen pienenpi hinta. Vastaavasti suuremman takaliston omaava maksaa enemmän. Hommattaisiin lipunmyyntiin virallinen perseenmittaaja. Välillä leveystarkastaja voi käydä katsomassa onko itsenäisesti ostetut liput ostettu oikeiden tietojen mukaan.
      Jos tuollainen tulee niin pitääpä hankkia tuohon työhön. Jos siis palkka on hyvä.

      Lainaa

    121. Tulos: -2 (20 ääntä)
      Kommentoijien pitäisi hieman lukea modernia tiedettä. Epigenetiikka, sairaudet (syömishäiriöt, PCOS, kilppariongelmat), sairauksien hoito (jotkut lääkkeet) ja jopa ne hemmetin geenit aiheuttavat lihavuutta. Mutta ei, tätä ei läskivihaajaksi indoktrinoitu perustallaaja tajua. Onneksi ymmärrys ja tieto lisääntyvät koko ajan. Sitä odotellessa, että yläasteen terkkatiedon kirjat päivittyvät, niin täällä aivopierut vähenevät. Ja joo, periaatteessa kuka tahansa voi olla laiha. Monilla se tarkoittaisi alle 1000 kcal päivässä syömistä - ja tästä määrästä on hankala saada riittävästi kuituja, vitamiineja, hivenaineita ym. Onko hoikkuus sen arvoista? Lisäksi lihavuus suojaa monilta sairauksilta. On myös muistettava, että kun sanotaan lihavuuden AIHEUTTAVAN jotain, puhutaan usein korrelaatiosta eikä kausaliteetista. Korrelaatio ei välttämättä todista mitään. Ja kyllä, olen itse lihava, sitä ei kenenkään tarvitse tulla mukamas fiksuna toteamaan. Ei pidä matkustaa julkisilla jos ei siedä sitä, että siellä on muunkinlaisia ihmisiä kuin juuri sinunlaisiasi.

      Lainaa

    122. Tulos: -5 (13 ääntä)
      kyllävain: J4mpp4: “Taas huomaa, että suurin osa kommentoijista on läskejä naisia.” “Kommentin keräämät miinusäänet vaan vahvisti väittämän.Feissarimokia (tai ainakaan kommentteja) ei jaksa nykyään lukea kun mielipiteet tulevat lähinnä ylipainoisilta alemman äo:n naisilta.” Mutta onneksi te muut olette täydellisiä!
      salvia: voi voi. kenen naisen? sun vai? vai joudutko kattelemaan sellasia? jos olet nainen tiedät kyllä että koko 42 ei todellakaan ole mitenkään iso vaan ihan normaalipainoistenkin käyttämä koko. ja kasvanut missä ajassa?
      Joo, aika tavallinen koko tuo 42 on. Valitettavasti. Kirjainkokonahan se on XL, eli kovasti ihan normaali. 38 taas on kokona M, ja valitettavan harva nykynainen tuohon kokoon mahtuu. T. Koko 34 ja lihakset

      Lainaa

    123. Tulos: -13 (21 ääntä)
      Näitä kommentteja lukiessa tulee taas hyvin ilmi, miksi ylipainoisuus vain kasvaa kasvamistaan, kaikista suosituksista ja laihdutusklubeista huolimatta. Tuntuu vähän että keksitään liikaa tekosyitä. Sairaudet on mainittu moneen kertaan, mutta eipä kukaan sitten suoraan sano, että lihavuus johtuu omista toimistani. Kyllähän sairaudesta/lääkityksestä huolimatta voi pysyä normaalipainossa, ei ne sitä rasvaa kehoon tuo. Silloin pitää vain tehdä kovemmin töitä, kuin terveen.

      Lainaa

    124. Tulos: -2 (14 ääntä)
      Lumia: Nillä XS-kokoisilla vaan harvemmin on mitään muotojakaan.
      Arvasin, että jotkut vetävät faktoista herneet nenään. Terv. normipainoinen muodokas nainen.

      Lainaa

    125. Tulos: -1 (17 ääntä)
      Miks muiden paino haittaa teitä nii paljo? ei sinne junaan asumaan jäädä. Ja voi kuinka kamalaa se oliskaan jos nainen ei oliskaan jonkun mielestä tarpeeks pantava, nyt tuli kyl maailmanloppu kun ei nainen ollutkaan täydellinen fantasiamaailman seksiobjekti! Aina kaikki on jonkun tietyn syytä "tämä tapahtui koska naiset" "elämä on kamalaa koska mieheni on 3 kiloa ylipainoinen" "kaikki vihaa mua koska maailmas on laihoja naisia" Jos ei nainen/mies kelpaa koska t-paidan koko ei olekkaan S vaan L niin vika ei ole toisessa vaan ihan ittessä.

      Lainaa

    126. Tulos: +9 (21 ääntä)
      muroki: Miks muiden paino haittaa teitä nii paljo? ei sinne junaan asumaan jäädä.
      No jos minä koko penkistä maksan, kyllähän minä oletan saavani sen. Ihan koko matkaksi. KOKONAAN. Mun ei tarvitse itselleni ostamasta paikasta tarjota osaa jollekin muulle vain siksi, ettei se omalle paikalleen mahdu. Ja tämä kun ei koske vain junia, vaan myös lentokoneita ja vastaavia kulkuneuvoja, joilla voidaan tehdä hyvinkin pitkiä matkoja. Ja pienenäkin on hankalaa esimerkiksi nukkua sillä penkillä. Saati jos joku läskipallo tursuu siihen hiostamaan iholle kiinni.

      Lainaa

    127. Tulos: 0 (16 ääntä)
      J: Näitä kommentteja lukiessa tulee taas hyvin ilmi, miksi ylipainoisuus vain kasvaa kasvamistaan, kaikista suosituksista ja laihdutusklubeista huolimatta. Tuntuu vähän että keksitään liikaa tekosyitä. Sairaudet on mainittu moneen kertaan, mutta eipä kukaan sitten suoraan sano, että lihavuus johtuu omista toimistani. Kyllähän sairaudesta/lääkityksestä huolimatta voi pysyä normaalipainossa, ei ne sitä rasvaa kehoon tuo. Silloin pitää vain tehdä kovemmin töitä, kuin terveen.
      niin sinä vaadit että jo valmiiksi sairaan ihmisen pitäisi tehdä VIELÄ kovemmin töitä mitä ne nyt jo tekee ihan sen sairautensa vuoksi? vaadit siis sairaille vielä vaikeampaa elämää? ja kyllä se lihavuus johtuu usein _sairauden aiheuttamista_ omista toimista. ei sitä kiellä kukaan.

      Lainaa

    128. Tulos: +10 (22 ääntä)
      salvia: niin, sairas voi pysyä yhden penkin kokoisena, mutta kaikki sairaat ei voi pysyä. etkö ymmärrä? ja älä uskalla sanoa mistä ylipaino johtuu jonkun toisen kohdalla koska et voi sitä tietää.
      NE SAIRAAT, JOTKA EIVÄT PYSY YHDEN PENKIN KOKOISINA, MAKSAKOOT SITTEN KAHDESTA PENKISTÄ. Jotkut ovat aiheuttaneet läskinsä itse, toiset eivät. Ei suoraan sanottuna edes kuulu minulle. Mutta maksamani istumapaikka tasan tarkkaan kuuluu minulle!

      Lainaa

    129. Tulos: +12 (18 ääntä)
      salvia:jokainen ihminen on yhtä arvokas ja yhtä oikeutettu kulkemaan bussilla halutessaan. ennen kuin ymmärrätte sen, että kaikki olemme saman arvoisia, ette tiedä mistään mitään. ottakaa laput pois silmiltä ja katsokaa mitä täällä tapahtuu. jokainen ihminen on yhtä arvokas ja jokaisen ihmisen elämä on erilainen.
      Alun läpinään en jaksa kommentoida yhtään mitään, oli sen verran turhaa tekstiä. Lopusta olen täysin samaa mieltä, siksipä kenelläkään ei ole yhtään toista suurempaa oikeutta aiheuttaa kenellekkään yhtään minkään näköistä haittaa yhtään millään tekosyyllä. Jos olisin skitsofreenikko, en voisi hakata ihmisiä julkisissa, (tai missään muuallakaan) selitellen tekojani hallusinaatioilla. Jos olisin lihava, en voisi istua ihmisten päällä julkisissa, selitellen asiaa syystä X johtuvalla lihavuudellani. Meillä nimenomaan on jokaisella ihan omat ongelmat ja omina ne pitää pitääkkin.

      Lainaa

    130. Tulos: +9 (17 ääntä)
      Chubs: Mitä busseihin, ratikoihin ja muihin julkisiin tulee, oma sietokyky ainakin piisaa siihen, että vieressäni istuu matkan ajan itseäni leveämpi (tai haisevampi) vierustoveri. Taitaapa olla kyse siitä suomalaisen “omasta tilasta”
      Jokaisella ihmisellä on oikeus henkilökohtaiseen tilaan. Se, ettet sinä juurikaan välitä omastasi, ei tarkoita, etteikö joku toinen voisi oikeasti kokea tilannetta hyvin ahdistavaksi ja epämukavaksi....

      Lainaa

    131. Tulos: -4 (12 ääntä)
      Puntari kynnykselle ja lippuihin kilohinnat.

      Lainaa

    132. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Aivan uskomattoman toimiva logiikka. Kaikki huorat ovat laihoja -> Kaikki laihat ovat huoria. Sama kuin tekisi johtopäätöksen, että Kaikki pedot ovat eläimiä -> Kaikki eläimet ovat petoja. Tai Kaikki miehet ovat ihmisiä -> Kaikki ihmiset ovat miehiä.

      Lainaa

    133. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Tuo tilaongelma julkisissa onkin kimurantti kysymys. Toisaalta jokaisella on mielestäni oikeus saada istua koko istuimellaan mukavasti, ettei tarvitse perillä kärsiä selkävaivoista tai muista ikävyyksistä siksi, että toinen vei penkkitilaa. (Ehkä ne muutamien minuuttien matkat on asia erikseen, mutta 12h junassa/muussa kulkuneuvossa alkaa olla liikaa empatiaa vaadittu liikaa tilaa vievää kanssamatkustajaa kohtaan.) Toisaalta ei kyllä hyvä sekään, että "läskit maksakoon kaksi paikkaa", sillä eihän läskin määrä ole verrannollinen rahan määrään, esim. sairauseläkettä tai muitakaan tarvitsemiaan tukia ei saa sitä enemmän, mitä enemmän omistaa rasvakudosta. Ei pidä sentään vainota ylipainoista kanssamatkustajaa! Onhan se totta, että enemmän painoa= enemmän polttoainekuluja ja vietyä tilaa, mutta kuitenkin...esim. opiskelija-alennuksetkaan eivät ole kaataneet VR:ää vararikkoon, vaikka puoleen hintaan lippuja opiskelijat saavatkin. Tällaisten tilanteiden varalle pitäisi olla jokin korrekti, sekä vierustoverille että tilaavievälle sopiva ratkaisu. Ps. Ellei juna ole aivan täynnä, suunsa avaamalla (esim. konduktöörille) varmaankin saisi parannusta tilanteeseensa, varmasti tilanne ei ratkea jos istuu vain hiljaa huomauttamatta kenellekään asiasta! (Muistaakseni jossain feissarimokassa konnari järkkäsi oksennustaudista kärsivälle omat tilat... ;) )

      Lainaa

    134. Tulos: -7 (17 ääntä)
      Wääk: Alun läpinään en jaksa kommentoida yhtään mitään, oli sen verran turhaa tekstiä. Lopusta olen täysin samaa mieltä, siksipä kenelläkään ei ole yhtään toista suurempaa oikeutta aiheuttaa kenellekkään yhtään minkään näköistä haittaa yhtään millään tekosyyllä. Jos olisin skitsofreenikko, en voisi hakata ihmisiä julkisissa, (tai missään muuallakaan) selitellen tekojani hallusinaatioilla. Jos olisin lihava, en voisi istua ihmisten päällä julkisissa, selitellen asiaa syystä X johtuvalla lihavuudellani. Meillä nimenomaan on jokaisella ihan omat ongelmat ja omina ne pitää pitääkkin.
      melkein tekisi mieli mainita tosta sun aika rajusta yleistyksestä etttä skitsofreenikot hakkaa ihmisiä :D et oo tossissas! toi meni jo niin metsään etten tiiä mistä aloittaisin.. ootko kattonu vähän liikaa telkkaria? ja edelleenkin ainakin minä osoitan kommenttini niille kommenteille joita lainaan enkä tolle mokalle välttämättä suoraan enää.

      Lainaa

    135. Tulos: -2 (22 ääntä)
      RouvaP: Joo, aika tavallinen koko tuo 42 on. Valitettavasti. Kirjainkokonahan se on XL, eli kovasti ihan normaali. 38 taas on kokona M, ja valitettavan harva nykynainen tuohon kokoon mahtuu. T. Koko 34 ja lihakset
      toi nyt on vähän kyseenalaista (ja ehkä jopa turhaa) että mitä kirjainta se vastaa. se tulkitaan aika usein L-kooksi. se riippuu niin paljon kaupastakin. mitä väliä sulle on muiden naisten vaatekoolla? taidat olla aika tyytyväinen omaasi kuitenkin eli eikös se ole pääasia. miten sun kokos tähän liittyy? tulee vielä enemmän sellainen olo että yrität omaa itsetuntoasi nostaa tällä muiden haukkumisella.

      Lainaa

    136. Tulos: 0 (24 ääntä)
      salvia: toi nyt on vähän kyseenalaista (ja ehkä jopa turhaa) että mitä kirjainta se vastaa. se tulkitaan aika usein L-kooksi. se riippuu niin paljon kaupastakin. mitä väliä sulle on muiden naisten vaatekoolla? taidat olla aika tyytyväinen omaasi kuitenkin eli eikös se ole pääasia. miten sun kokos tähän liittyy? tulee vielä enemmän sellainen olo että yrität omaa itsetuntoasi nostaa tällä muiden haukkumisella.
      Tiedätkös, ne kirjaimet on lyhenteitä sanoista. XS = eXtra Small = erittäin pieni S = Small = pieni M = Medium = keksikokoinen L = Large = suuri XL = eXtra Large = erittäin suuri Aika usein tulkitaan L kooksi, höpöhöpö. 42 on sama kuin XL. Ja sen ei ainakaan pitäisi olla "normaali koko" kenenkään mielestä. Ja mulla ei ole tarvetta nostaa omaa itsetuntoani, se on hyvä. :) Tykkään kamalasti siitä mikä peilissä näkyy. Vaan on sen eteen sitten tehty töitäkin, ja niitä hommia en ole lopettamassa. (Suosittelen kaikille!! Ennen sitä selilttelyt on ihan huuhaata.) Ja miksi kommentoin tuota ylipäänsä oli se, ettei nyt vain kukaan menisi uskomaan ja ajattelemaan että 42 on "ihan normaali keskiverto naisen koko".

      Lainaa

    137. Tulos: +14 (18 ääntä)
      salvia: melkein tekisi mieli mainita tosta sun aika rajusta yleistyksestä etttä skitsofreenikot hakkaa ihmisiä et oo tossissas! toi meni jo niin metsään etten tiiä mistä aloittaisin.. ootko kattonu vähän liikaa telkkaria? ja edelleenkin ainakin minä osoitan kommenttini niille kommenteille joita lainaan enkä tolle mokalle välttämättä suoraan enää.
      Onnitteluni, logiikkasi hipoo mokan "huorat laihoja = laihat huoria"-ajattelua. Wääk ei missään vaiheessa "yleistänyt" kaikkia skitsofreenikkoja väkivaltaisiksi. Hän antoi vain esimerkin, joka sopii yleiseen taudinkuvaan - jotkut skitsofreenikot kokevat tarvetta puolustautua uhkaavia harhojaan vastaan. Toi on vähän niin kuin minä sanoisin etten masentuneena jaksanut käydä aina suihkussa ja sinä sanoisit, että on törkeää yleistää että kaikki masentuneet ovat likaisia.

      Lainaa

    138. Tulos: +5 (13 ääntä)
      RouvaP: No jos minä koko penkistä maksan, kyllähän minä oletan saavani sen. Ihan koko matkaksi. KOKONAAN. Mun ei tarvitse itselleni ostamasta paikasta tarjota osaa jollekin muulle vain siksi, ettei se omalle paikalleen mahdu. Ja tämä kun ei koske vain junia, vaan myös lentokoneita ja vastaavia kulkuneuvoja, joilla voidaan tehdä hyvinkin pitkiä matkoja.
      Kaikki ostavat esimerkiksi metroon tai bussiin saman hintaisen lipun. Silti suuri osa saman hinnan maksaneista ihmisistä joutuu seisomaan, varsinkin ruuhka-aikaan - vaikka osa, edelleen sen saman hinnan maksaneista - saa istua rauhassa koko matkan. Vääryyttä? Epäreilua? Ei, vaan elämää. Ja tämä oli vain arkielämän esimerkki tästä "ostin lipun, eli istun koko rahalla" - vikinästä, ei tarvitse tulla itkemään ettei metro ole sama asia kun Helsinki - New Yorkin lento.

      Lainaa

    139. Tulos: +7 (15 ääntä)
      nanna: Kaikki ostavat esimerkiksi metroon tai bussiin saman hintaisen lipun. Silti suuri osa saman hinnan maksaneista ihmisistä joutuu seisomaan, varsinkin ruuhka-aikaan – vaikka osa, edelleen sen saman hinnan maksaneista – saa istua rauhassa koko matkan. Vääryyttä? Epäreilua? Ei, vaan elämää.
      Mielestäni metroon ja paikallisjunaan ei myydä paikkalippuja? Voin toki olla väärässäkin kun en noita käytä. Jaksan kyllä seistä vaikka tunninkin matkan, mutta jos olen lentämässä pahimmillaan jopa 20h:n reissua, minä toivoisin voivani edes yrittää levätä sillä istuimella jonka olen maksanut (tähän vielä aikaerot päälle, se on tärkeää että voi levätä). Nämä istuimethan on merkitty matkalippuun. Jokaista matkustajaa kohden on oltava määrättynä oma istuin. Sama myös pidemmillä junamatkoilla.

      Lainaa

    140. voeehpelle 1.6.2013 14:27
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Niih ja kun kyse olisiki vaa siit että mira arvostelee ku inhotti just tollon istuu niide lihavie vieres. Mutku koko fb on täynnä muiden haukkumista, läskien, vammasien, muuten vaan hänen mielest outojen ja jutut täynnä sitä kui hää on nii täydelline ja kaikki tuol kadulla on nii ällöi. Vammaset pois maailmasta, ja läskit varrsinki. Ni voisko ylimielisempää ihmist olla?! Yks tämmöne heitto sinne täänne, mutku hää on omast mielestää parempi kaikkii ja alennetaa kaikkia ketkä on vähän erilaisempia ku hää..

      Lainaa

    141. kilpikonna 2.6.2013 16:56
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      No voi ny prkl. Ei kaikki oikeesti syö itteään lihavaks, tai no ei ainakaan syö normaaleja suosituksia huonommin tai enemmän. Alla yksi toinenkin "ominaisuus" kuin kilpirauhasen vajaa toiminta joka voi aiheuttaa lihavuutta herkästi. Tai jos joku tauti ei itessään aiheuta niin sitten siihen määrätty lääkitys.. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00686 Olen onnellinen että itse en kärsi karvoitus ongelmista, mutta painon normaalina pitäminen vaatii jo työtä. Nyt on polvi paskana ja odottelen leikkausta. Varmasti kerkeän lihomaan tässä sen verran odotellessa että seuraavaksi mun perseen leveyttä aletaan mittailemaan kulkuneuvoissa. Kaikki kun vaan ei ole sitä standardi kokoa mitä noihin penkkeihin käytetään. Eikä se penkkien jalkatila välttämättä riitä pitkille ihmisille ja joutuu sitten istumaan haarat vähän levällään. omat spesiaali paikat heille myös? Vai onko nyt niin että näille ihmisille myydään jatkossa väkisin business tai ykkösluokan liput (veikkaan että kahen paikan ostaminen ei ole sen halvempaa)? Ja vastapainoisesti senhän pitäis myös tarkoittaa sitä että kaikki ketkä mahtuu niihin standardi paikkoihin menee myös sinne riippumatta siitä onko varaa ykkösluokkaan.

      Lainaa

    142. Tulos: +3 (15 ääntä)
      Ihmiset jotka puolustelevat täällä läskejään eivät takuulla urheile ja syö oikealla tavalla. 99% liikalihavista on omaa aikaansaamattomuutta. Itse syön terveellisesti (aterioista noin 50% on ainakin vihanneksia, loput valkoista lihaa ja säännöllisin väliajoin päivän mittaa), urheilen joka päivä 1-2 tuntia (sali, juoksu, ryhmäliikuntatunnit) ja välttelen kaikkea epäterveellistä ruokaa/juotavaa (limsat, alkoholi, jäätelöt, leivokset, makeiset jne.). Tuohon moni lihava ihminen ei vaan halua ryhtyä omaa laiskuuttaan ja kun sohvalla on mukavempaa - enkä usko ettei ihmisillä olisi aikaa kaikkeen mitä itsekin teen ellei tee jotain kolmea vuorotyötä. Aina löytyy aikaa kunhan ottaa sen jostain pois, vaikkapa siitä ihanan television katsomisesta. Lapsienkin kanssa voi lähteä urheilemaan. Itsellänikin siis kilpisrauhasen vajaatoiminta on todettu. Lääkityksellä pystyy auttamaan paljon.

      Lainaa

    143. Perkkaan Prinsessa 10.6.2013 15:46
      Tulos: +7 (11 ääntä)
      Mimmu: Toi Jonna on ite semmonen 100 kilonen jätesäkki, ämmällä paljon on varaa sanoo ketään muuta läskiks käykää kattoo jonna perkkaan prinsessa ollila. Hyhhyh, mielummin jonna perkkaan porsas
      Taitaa XS kokoset farkut puristaa turhan kovaa ku ei järki luista, mähän siis olin ihan täysin tosissani kommenteissani? :D:D:D Ja mikä saa sut kuvittelemaan etten lue itseäni lihaviin? Kaikesta ei tarvi aina vetää hernettä nenään, elämästä selviää huumorillakin. ;) Mutta eipä varmaan muakaan naurattais jos söisin viikossa vaan yhden porkkanan jotta pysyisin laihana.

      Lainaa

    144. Perkkaan Prinsessa 10.6.2013 15:59
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      J: Näitä kommentteja lukiessa tulee taas hyvin ilmi, miksi ylipainoisuus vain kasvaa kasvamistaan, kaikista suosituksista ja laihdutusklubeista huolimatta. Tuntuu vähän että keksitään liikaa tekosyitä. Sairaudet on mainittu moneen kertaan, mutta eipä kukaan sitten suoraan sano, että lihavuus johtuu omista toimistani. Kyllähän sairaudesta/lääkityksestä huolimatta voi pysyä normaalipainossa, ei ne sitä rasvaa kehoon tuo. Silloin pitää vain tehdä kovemmin töitä, kuin terveen.
      Itse voin myöntää että oma ylipainoni johtui vain ja ainoastaan epäterveellisistä elämäntavoista. -14kg myöhemmin en käsitä miten olin voinut päästää itseni siihen kuntoon tajuamatta tilannetta. Halveksun entistä itseäni ja toivon että jaksan puristaa kuntoilun kanssa, vaikka kovaa työtä se laiskalle ihmiselle onkin.

      Lainaa

    145. Tulos: +4 (12 ääntä)
      narkomaanit huumeineen... alkoholistit viinoineen... ylipainoiset herkkuineen... näitä ihmisiä yhditää samantyyppinen ongema ja he tarvitsevat hoitoa.

      Lainaa

    146. Tulos: -7 (13 ääntä)
      ES: Lapsetlapset. Haluaisin korjata pari asiaa. Ainakin jotkut lentoyhtiöt on todellakin ottaneet käyttöön XL-paikat, joten ihan niin huono tilanne ei ole kuin jotkut täällä antaa ymmärtää. Vaikka suurin osa ylipainoisista on itse aiheuttaneet liikalihavuutensa, kaikkien kohdalla näin ei todellakaan ole. Joillakin se voi johtua sairaudesta tai yksinkertaisesti geeneistä – kun ei laihdu niin ei laihdu, vaikka kuinka urheilee. Esimerkiks juuri meidän suvussa kaikki on tosi liikunnallisia ja syödään suht terveellisesti, mutta useilla on silti jonkin verran ylipainoa. Se, että sanoo todella liikalihavalle “JOS ET JAKSA HALVEKSUVIA KATSEITA NIIN LAIHDUTA” on sama kun sanoin masentuneelle “JOS ET JAKSA MAAILMAA NIIN PIRISTY”. Laihduttaminen vaatii elämäntaparemonttia, mikä on jo itsessään tosi iso juttu, mutta siihen tarvitaan myös oman ajattelun muuttamista. Laihduttaminen on hyvin pitkälti mentaalinen prosessi. Ja lopuks vielä narisen siitä, miten lihavia piristettäessä yleensä sorsitaan laihoja. “Naisessa pitää olla jotain mistä ottaa kiinni” on varmasti lause joka kumpuaa jostain tosi ystävällisestä aivojen sopukasta, mutta se saa alipainoiset pahalle mielelle. Kaikenkokoiset ihmiset voi olla kauniita. It’s a fact.
      Vai että lihavuus voi johtua geeneistä... Mitäpä jos et nolaisi itseäsi enää enempää. Itse yritän tässä olla vajoamatta maan alle myötähäpeästä.

      Lainaa

    147. Tulos: -2 (4 ääntä)
      voeehpelle: Niih ja kun kyse olisiki vaa siit että mira arvostelee ku inhotti just tollon istuu niide lihavie vieres. Mutku koko fb on täynnä muiden haukkumista, läskien, vammasien, muuten vaan hänen mielest outojen ja jutut täynnä sitä kui hää on nii täydelline ja kaikki tuol kadulla on nii ällöi. Vammaset pois maailmasta, ja läskit varrsinki. Ni voisko ylimielisempää ihmist olla?! Yks tämmöne heitto sinne täänne, mutku hää on omast mielestää parempi kaikkii ja alennetaa kaikkia ketkä on vähän erilaisempia ku hää..
      sulla on taas todellisuuden taju kadonnut, ei Miran koko fb ole täynnä tota, joten josko nyt heräisit sieltä kuplastas

      Lainaa

    148. crown clown 12.2.2016 0:48
      Tulos: -2 (4 ääntä)
      mitä leveempi lavetti, sen tasasempi kyyti ;)

      Lainaa

    149. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Ei kaikki oo lihavia ainoastaan syömisestä johtuen! Myös sairaus voi aiheuttaa lihomista. Olipa syy mikä tahansa sitä harvoin voi tuntematon tietää.
      Erikoista on: Lentokoneissa erityisesti pitkillä lennoilla hieman sapettaa, jos isokokoiseksi itsensä syönyt ihminen pursuu oman penkkinsä yli niin, että muut joutuvat istumaan selkä mutkalla. Tietyn kokorajan ylittäville ihmisille voisi olla kokonaan omat osastot lentokoneessa. Tai voisivat kuskata ne rahtikoneella. Isojen ihmisten kuskaaminen lentäen/autolla vie enemmän polttoainetta ja enemmän matkustamovolyymiä, joten lipun hinta matkustajan tilavuuden + painon perusteella olisi hyvä ratkaisu kaikille. Kannustaisi ehkä pysymään normaalikoossa.

      Lainaa

    150. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Olen kuullut joidenkin sanovan lihavien ihmisten olevan aitoja. Rohkenen olla eri mieltä, olen törmännnyt niihin ilkeisiin lihaviin kuin ilkeisiin laihoihin/hoikkiin. Olen normaalipainoinen ja hoikka tyttö. Opiskeluaikoina olin töissä kaupassa ja yksi kaunis päivä olin hyllyttämässä juomapuolta. Tuolloin kolmen naisen porukka, joka koostui pahasti ylipainoisista naisista, alkoivat huomautella, kuinka laiha olen ja sitten alkoi se "Kyllä naisessa pitää olla jotain, mistä ottaa kiinni, kyllä miehet tykkää"-lätinä ja siihen vielä räkätystä perään. Ja tämähän piti vielä muiden kuullen kertoa! Kukaan ei tullut puolustelemaan mua, vaan asiaa katsottiin läpi sormien. Jos tilanne olisi ollut toisin päin eli olisinkin ylipainoinen ja sitten porukka laihoja/hoikkia naisia tulisi huomauttelemaan, kuinka läski olen ja miehet ei tykkää sellaisesta yms. niin varmasti moni olisi tullut puolustamaan ja haukkujia syytettäisiin suvaitsemattomuudesta, kun lihava ihminen uskaltaa rohkeasti olla oma itsensä. Tämä ei nyt sitä tarkoita, että hyväksyisin lihavien haukkumisen tai vihaisin lihavia, vaan mua raivotuttaa tämä kaksinaismoralismi.

      Lainaa

    151. Tulos: +3 (7 ääntä)
      rasia: Mun mielestä kaikki jaottelu ja haukkuminen on väärin, mutta useasti juuri nämä ylipainoiset pyrkivät pönkittämään omaa itsetuntoaan haukkumalla laihoja (esim. luukasoiksi niin kuin ensimmäisessä mokassa), vaikka hekään eivät välttämättä sille mitään voi.
      Haluaisin tietää tilanteen missä lihava ei voi tehdä lihavuudelleen mitään, ellei ole kehitysvammainen. Se että on läski on ok, mutta koskaan sä et tyhjästä liho vaan sun on pakko ne kalorit naamaas vetää.

      Lainaa

    152. Petäjävaara 17.7.2018 15:58
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      Mä olen itsekin kohtuu pitkä ja vähän masua löytyy, mutta ahteri mahtuu bussin penkille. Koen itsekin hyvin ahdistavaksi, jos suurikokoinen henkilö tulee istumaan esim. bussissa viereen. Itse istuu siinä sitten ikkunan ja tämän henkilön väliin tungettuna. Talvella kuumissaan toppatakit päällä. Lisäksi inhottaa se, että toinen tulee ihan kiinni. Toisessa tilanteessa se katsottaisiin häirinnäksi. Miksi minulla ei ole henkilökohtaista tilaa, vaan kuka tahansa voi liimautua kylkeen kiinni? Tämä on tietenkin ikuisuuskysymys. Toisaalta ja toisaalta -kysymys. Ymmärrän sen kyllä.

      Lainaa

    153. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Älkää olko lihavia, problem solved :D

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: läski, laiha, ylipaino, ylipainoinen, lihava, väittely, avautuminen, mielipide

  • Uusimmat

  • Kategoriat