Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ulkonäkö ei voi pettää

Tiukkoja mielipiteitä rumista yksinhuoltajista.
Ulkonäkö ei voi pettää

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 145 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +713 (799 ääntä)
   hahaa mä ainaki oon menny suoraa navetast kauppaa sori vaa mut oli kiire! :D

   Lainaa

  2. Tulos: +1179 (1227 ääntä)
   Nii. Onhan se ulkonäkö kaiken a ja o. Mitä sillä sisällöllä tekisikään... Ihan tosissaan. Vaikka joku ihminen olisi kuinka kaunis/komea tahansa, mutta asenne on tällainen, ei sitä kauneutta/komeutta enää näe. Huono asenne rumentaa ihmisen kuin ihmisen. Jos sydän on puhdasta kultaa ja ihminen on huomaavainen etc, ainakin mun silmissä tällainen ihminen näyttää todella kauniilta.

   Lainaa

  3. Tulos: +664 (686 ääntä)
   Siis mitä vittua? :D

   Lainaa

  4. Tulos: +775 (813 ääntä)
   Joo kyllä minunkin mielestäni pitäisi jollain tasolla huomioida muut ihmiset, ettei ihan hevosen sonnan peitossa tule kauppaan ruskeaa vanaa perässään vetäen, mutta mitä väliä sillä on miten ihminen pukeutuu tai huoltaa ulkonäköään?? Ei se muiden elämää liikauta suuntaan eikä toiseen.

   Lainaa

  5. Tulos: +914 (926 ääntä)
   Toivottavasti Ellalta meni tuon jälkeen maine ihan muista syistä.

   Lainaa

  6. Tulos: +352 (422 ääntä)
   Jumalauta et on pinnallisii ihmisii. Maailma muuttuu ku saa omia lapsia...

   Lainaa

  7. Kahvikaisa 27.4.2013 7:14
   Tulos: +197 (219 ääntä)
   Jep jep! Maine olis Ellalla mennyt. Mari taas voi ihan mielellään kulkee korkkareissa lapsensa kanssa, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että ihmisiä on erilaisia.. Meikit on naamassa minullakin joka päivä.

   Lainaa

  8. Mies metsistä 27.4.2013 7:28
   Tulos: +164 (312 ääntä)
   Mitä helvettiä naiset. Oikeesti elämä meikkaamisesta kiinni?

   Lainaa

  9. Tulos: +175 (231 ääntä)
   huhhuh! mä en käytä meikkejä muuten ku joissain isommissa juhlissa, ja koska kasvoillani ei ole mitään ylimääräistä, ihoni on kunnossa ja näyttää puhtaalta ja hyvältä. Jonka takia sitä meikkiä tarvitsee vielä vähemmän.. :D ja kyllä hajuvedessä kylpijä ällöttää enemmän kuin navetan emäntä.

   Lainaa

  10. Tulos: -20 (296 ääntä)
   hesalaiset...

   Lainaa

  11. Tulos: +206 (236 ääntä)
   Tässä mokassa on kyllä nyt virhe! Marin oikea nimi on aivan varmasti "Jannica" ja Ellan joku "Glitteriina" :-)

   Lainaa

  12. Tulos: +120 (138 ääntä)
   Garza: hahaa mä ainaki oon menny suoraa navetast kauppaa sori vaa mut oli kiire!
   Ja niin kauan kun pultsarit saa haista kuselle ja viinalle kassajonossa niin meikä saa jonottaa nautaödööreillä varustettuna! Mutta hyvin laukaissut Ella :D

   Lainaa

  13. Tulos: +232 (242 ääntä)
   Jaaha, että meikkaaminen on sitten syy sille, ettei "ystävä" tervehdi. Just. Itse ainakin voin aivan hyvin käydä kaupassa ilman meikkiä ja hiukset nutturalla, ja kyllä on tutut ja ystävät aina moikanneet, jos vastaan ovat tulleet. Ja tulipa mieleen, että jos on kipeä ja kaupassa on pakko kuitenkin käydä, niin enpä näe mitään järkeä rueta meikkaamaan vain sen takia, että "en häpäise koko sukupuolta."

   Lainaa

  14. Tulos: -61 (271 ääntä)
   mur: hesalaiset…
   Osoitit juuri, että et ole Helsingissä ikinä käynytkään ja oikeita helsinkiläisiä tuntenutkaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +72 (112 ääntä)
   Mies metsistä: Mitä helvettiä naiset. Oikeesti elämä meikkaamisesta kiinni?
   No ei todellakaan. :D Tai ainakaan tällä naisella. Henkilökohtainen mielipide josta saa olla vapaasti eri mieltä: ihminen näyttää parhaalta ilman meikittä. Kuvitelkaapa jos kaikki miehet korostaisi miehisyyttää esim. kulmakarvoja värjäämällä. Olisiko komeaa? Marilla voi ajatukset muuttua tuosta pukeutumisesta kunhan saa itse lapsia: kun puoliksi valvoen menee yöt itkuisen lapsen takia niin ei ehkä hirveästi jaksa aamulla välittää sopiiko laukun väri kenkiin kauppareissulla.

   Lainaa

  16. Puolikiero_savolainen 27.4.2013 9:42
   Tulos: +297 (303 ääntä)
   Ella, millainen maine sinulla on, jos se menee sillä et näet meikittömän kaverin kaupassa? Aivan, sulla mitään mainetta ole;)! Sun kaveris ei ole ansainnut tuollaista "kaveria", senkin epävarma pakkelinaama.

   Lainaa

  17. Tulos: -104 (144 ääntä)
   Ei hyvänen aika! Tuon Marin tilapäivityksessä on asiaa, mutta toi Ellan kirjoitus menee pikkasen ylitse. Mun mielestä Marin mielipiteelle tulisi nostaa hattua eikä antaa kritiikkiä. En näe mitään väärää siinä, et sanoo julkisesti oman kantansa asioista :)

   Lainaa

  18. Tulos: -127 (183 ääntä)
   Mari on täysin oikeessa.

   Lainaa

  19. Tulos: +251 (271 ääntä)
   Ella ja Mari tässä ovat "häpeeks koko sukupuolelle".

   Lainaa

  20. Tulos: +90 (114 ääntä)
   "Ens kerral vähän tsemppii siihen naamaa." Eli Ella näki meikittömän Lauran haahuilemassa jossain välimatkan päässä ja menetti sen vuoksi maineensa?

   Lainaa

  21. Pinkkihinkki 27.4.2013 10:01
   Tulos: +171 (173 ääntä)
   Ellahan kuulostaa mahtavalta kaverilta. Hohhoi.

   Lainaa

  22. Tulos: +194 (216 ääntä)
   :----------------------D korkkareissa lastenvaunujen kanssa.... Good luck vaan!

   Lainaa

  23. Tulos: +26 (122 ääntä)
   Ella on varmaan yläasteella. Voin kuvitella samanlaisen yläasteikäisen teinihuoran.

   Lainaa

  24. Tulos: +92 (104 ääntä)
   Työpäivän jälkeen oli vähän kiire, kun menin ottamaan yo-juhlakampaustani. Mulla oli päällä hikiset, harmaat verkkarit, jotka oli yltä päältä mullassa. Mut ei kampaaja valittanut, ja hiuksista tuli hienot!

   Lainaa

  25. Tulos: -21 (67 ääntä)
   Mies metsistä: Mitä helvettiä naiset. Oikeesti elämä meikkaamisesta kiinni?
   vai että meikkaamisesta on elämä kiinni? Ihan tietääkseni olen lähes täysi-ikäinen naispuolinen ihminen ja en ole koskaan ymmärtänyt miksi pitäisi meikata saati moista käyttäny. ja en, en asu maalla tai jossai tuppukylässä:D ihan suome kymmenentee suurimpaa kaupunkeihin tämäkin kuuluu ja en täälläkään missään syrjäseudulla asuskele(:

   Lainaa

  26. Ärsyttävä 27.4.2013 10:32
   Tulos: +93 (123 ääntä)
   mur: hesalaiset…
   Mari ei vaikuta kyllä edes Helsinkiläiseltä. Helsingissä ei paljon nimittäin navetan hajuisia ihmisiä kuljeskele.

   Lainaa

  27. Tulos: +31 (79 ääntä)
   jokuraja: Työpäivän jälkeen oli vähän kiire, kun menin ottamaan yo-juhlakampaustani. Mulla oli päällä hikiset, harmaat verkkarit, jotka oli yltä päältä mullassa. Mut ei kampaaja valittanut, ja hiuksista tuli hienot!
   no ei varmasti valittanut, koska on asiakaspalvelija-ammatissa, jolloin pyritään vain ilahduttamaan asiakasta

   Lainaa

  28. pseudoavatar 27.4.2013 11:36
   Tulos: -32 (164 ääntä)
   Ylemmässä mokassa lähinnä jäin ihmettelemään lausetta "mutta olempa monesti esim. kassajonossa kuullut miten jonkun mielestä miun yli 100e hajuvesi haisee kollikissan kuselle tai kärpäsmyrkylle." Mikäli tällaista sattuu kuulemaan useamminkin, kannattaisi neitin ehkä harkita joko hajuvesimerkin vaihtamista tai vaihtoehtoisesti olla uiskentelematta kyseisessä parfyymissä. En nimittäin usko tällaisen ohikulkijoiden voimakkaan paheksunnan olevan tyypillistä hajuvesien käyttäjiä kohtaan noin yleensä. Ja mitä mokaan itseensä tulee, ei lapsen saaminen ole mikään tekosyy sille että saa heittäytyä loppuelämäkseen verkkareihin. Eräs ranskalainen kaverini (jolla on lapsi) sanoi asian hyvin: suomalaiset naiset tuntuvat menettävän sukupuolensa ja halunsa näyttää edustavalta heti lapsen saannin jälkeen. Ei tarvitse kulkea korkkareissa näyttääkseen kivalta ja naiselliselta, mutta lapsen saannin jälkeenkin, vaikka vartalo on muuttunut ja väsyttää, on silti mahdollista pukeutua peruskivasti ja näyttää edustavalta. Eikä se edes vaadi paljoa.

   Lainaa

  29. Tulos: +119 (127 ääntä)
   Garza: hahaa mä ainaki oon menny suoraa navetast kauppaa sori vaa mut oli kiire!
   Tuota tämä pikku Mari ei just näytä ymmärtävän, että sillon kun on lapsia tai oma maatila, niin ei oo yksinkertasesti aikaa ihan kaikelle. Jostain pitää karsia, ja ekana listassa on varmasti useimmilla se meikkaus ja hepeneet.

   Lainaa

  30. Tulos: +132 (140 ääntä)
   Silloin tällöin näkee ihmisiä, jotka "huolehtii" ulkonäöstään ihan turhanki paljon, ja näyttävät siitä syystä aivan hirveiltä. Ite tykkään huomattavasti enemmän luonnollisen näkösistä ihmisistä, ja jos verkkarit ja anorakit on edes suunnilleen puhtaat ja ehjät, niin mikäs niissä nyt on muka vikana: myötähäpeää aiheuttaa kymmenen sentin korkkareissa tiukassa minihameessa hytisevä meikkipelle parinkymmenen sentin lumikinoksessa sporapysäkillä hytisemässä. Ja kyllä, olen stadilainen, jo kolmatta sukupolvea ;)

   Lainaa

  31. Tulos: +225 (253 ääntä)
   pseudoavatar: Ei tarvitse kulkea korkkareissa näyttääkseen kivalta ja naiselliselta, mutta lapsen saannin jälkeenkin, vaikka vartalo on muuttunut ja väsyttää, on silti mahdollista pukeutua peruskivasti ja näyttää edustavalta. Eikä se edes vaadi paljoa.
   Entä jos ei vaan yksinkertaisesti halua tai EHDI laittaa itseään? Keneltä se on pois? Ja jos sulla on se kolme kuukautta yötäpäivää saatanallisesti karjuva koliikkilapsi niin voisin kuvitella että siinä vaiheessa on aivan ristuksen sama miltä näyttää, kaupassa on jossain vaiheessa pakko käydä ja se vähä aika mitä vauvan huudolta jää, tulee käytettyä aika tehokkaasti nukkumiseen. Tässäkin "mokassa" nähdään juuri tuo, että nainen on naiselle yksi helvetinsikiö. Ulkonäköpaineet, meikkauspaineet, läskinhaihdutuspaineet tulee pitkälti toisilta naisilta. Jumalauta, ja sitten vielä ihmetellään miksi naiset ja lasikatto ja uliuli. Jos pidät itsestäsi huolta, olet tyrkky huora. Jos et pidä, olet rupsahtanut läskimamma. Koita tässä nyt sitten olla nauramatta.

   Lainaa

  32. pseudoavatar 27.4.2013 12:11
   Tulos: -13 (199 ääntä)
   Pahapeikko: Entä jos ei vaan yksinkertaisesti halua tai EHDI laittaa itseään? Keneltä se on pois?
   Mielestäni on mielenkiintoista, että Suomessa on lähes kunnia-asia priorisoida asiat niin, että laittautumiselle ei ole aikaa. Mutta sanotaan näin, että esimerkiksi hiusten pesu, ripsarin laitto tai pirteän värisen vaatteen käyttäminen ei ole hirveän aikaavievää, mutta silti vedotaan aina siihen ettei ole aikaa, tai kuten sanoit, halua. Entä hampaiden pesu tai ylipäätään _jonkun_ vaatteen päälleen pukeminen? Tällaiset perusasiat ovat suunnilleen yhtä aikaavieviä kuin perushuolehtiminen itsesäkin. Jos sinulla on aikaa laittaa verkkarit jalkaan niin sinulla on aikaa laittaa yhtä hyvin joku kivemman näköinen vaate päälle. Kuten sanoin, ei kivalta näyttäminen tarkoita sitä että joka aamu täytyy olla törkkimässä tekoripsiä silmiin ja pukemassa korkokenkiä jalkaan. Jostain syystä tuntuu että monet naiset pitävät sitä lähes kunnia-asiana olla välittämättä ulkonäöstä sitten kun ovat saaneet lapsia ("kun sinulla on lapsia, priorisoit asioita eri tavalla.", "ulkonäkö ei enää ole yhtä tärkeää sitten kun sinulla on jo lapsia" jne.) Mietin että mistä tämä johtuu? Suomessa on hyvin harvinainen tapa ajatella asioita: mikäli huolehdit itsestäsi niin olet itsekäs ja pinnallinen. Lähes missä tahansa muualla itsestään huolehtiminen ja mahdollisimman ok:lta näyttäminen on ihan yhtä normaalia kuin vaikka se aamuinen hampaiden pesu. Ja mielestäni ihmiset jotka vaivautuvat huolehtimaan itsestään viestivät enemmän itsensä kunnioittamisesta ja elämänilosta kuin ne jotka eivät vaivaudu tekemään mitään ulkonäkönsä eteen. Ja huom. en taaskaan tarkoita sitä että pitäisi viettää tuntikausia peilin edessä.

   Lainaa

  33. Tulos: +122 (140 ääntä)
   Mies metsistä: Mitä helvettiä naiset. Oikeesti elämä meikkaamisesta kiinni?
   Ei ole. Olen nainen, enkä osaa meikata kunnolla. Osaan laittaa jotain meikkiä pärstään, mutta ne ovat sitten TOSI JUHLALLISIA TILANTEITA varten. Kauppareissullekko meikkiä? Ei helvetissä. Olen ihan tarpeeksi nätti, että voin näyttäytyä ulkona ilman meikkiä.

   Lainaa

  34. Tulos: +112 (118 ääntä)
   Siinäpä pari naikkosta,jotka selvästi ovat epävarmoja itsestään

   Lainaa

  35. Tulos: +93 (101 ääntä)
   Marihan paljasti viimeisessä kommentissaan että kärsii huonosta itsetunnosta. Jos ei pysty liikkumaan kaupungilla ilman meikkiä (suojapanssaria), pitää itseään liian rumana, häpeää itseään ja pelkää mitä muut ajattelee. Kai sitä huonoa omaatuntoa voi noinkin pönkittää... Nostamalla itsensä jalustalle alentamalla muita! Surullinen tulevaisuus edessä tällä mimmillä.

   Lainaa

  36. Tulos: +62 (74 ääntä)
   Voi helvetti miten pinnallista porukkaa tosiaan. Tyttöystäväkin saattaa usein viikonloppuisin/lomilla olla ihmisten ilmoilla ilman meikkiä, on kyllä kaunis ilmankin, joten eipä sitä tarvi aina olla niin tip-top edustuskunnossa.

   Lainaa

  37. Tulos: +62 (70 ääntä)
   Maria vois lähettää kuvan sitten kun on 6 lapsen yh huoltaja.

   Lainaa

  38. Tulos: +8 (26 ääntä)
   Se on helppo sanoa kun ei ole niitä lapsia. :P Ja yksinhuoltajanakin on helpompaa huolehtia ulkonäöstään juurikin silloin kun lapsi on pieni eli nukkuu paljon eikä liiku itse. Sen jälkeen on jo ihan laitettu kun saa puuterit ja ripsarit naamaan ennen uloslähtöä eikä tukka sojota. :D (Ja ne vaatteet... kukakohan esim. yksinhuoltajaperheessä on se, joka saa ostaa uusia vaatteita jos sattuu olemaan rahaa jäljellä kun kaikki muu on hoidettu... :P )

   Lainaa

  39. Tulos: -25 (43 ääntä)
   Tää on tätä. Tasa-arvoa. Varsinainen hyvinvointiyhteiskunta. Tarttee olla aika ihmenainen joka Suomessa ehtii näyttää hyvältä kaikkien muiden velvollisuuksien ohella. Helpompaa se on sivistysmaissa, missä demarit ei ole kieltäneet kotiapulaisen pitämistä.

   Lainaa

  40. Hiekkakissa 27.4.2013 13:13
   Tulos: +121 (133 ääntä)
   eekoo: Ei ole.
   Ei niin. En myöskään ymmärrä, millä logiikalla hampaidenpesua verrataan meikaamiseen. Peryshygienia ja terveydenhuoltoko sama asia kuin naamansa maalaaminen? Se, että on likainen ja haisee pahalle on todellista itsensä laiminlyömistä. Haiseminen on epäsolidaarista ja epähygienia terveyden laiminlyömistä. Vallan huolestuttavaa, jos ulkonäkönsä muokkaaminen on jonkun mielestä verrattavissa edeltäviin seikkoihin. Se on tietenkin täysin mielipideasia, että onko se tukkansa värjännyt ripsiväri-korkkarinainen kauniimpi kuin nainen, jolla ei ole tarvetta itseään "paranella". Täydellisessä maailmassa naiset eivät olisi tuollaisia susia toisilleen, että yrittävät syyllistää toinen toistaan pukeutumaan tietyllä tavalla tai laittamaan maalia naamaansa jos se ei luontevalta tunnu. Ihan oikeasti, mitä sitten, onko kassajonossa sua edeltävällä naisella jalasaan verryttelyhousut vai satasen farkut? Vastauksen "mutta minä en pidä siitä" arvo ja uskottavuus on jokaisen itsensä arvioitavissa. Joku ihme kollektiivinen korrektiushumala ihmisiä nyt vaivaa. Vaaditaan laittamaan "vähän jotain kivaa päälle" ja "ei tarvi tuntikausia peilin edessä viettää, mutta..." Siis ihan tosi: miksi? Maailmassa todella on niin paljon tärkeämpiä asioita kuin kivalta näyttäminen tavalla joka miellyttää muita. Ihan turhaa huutelua, että kun ihmisten pitäisi sitä ja tätä ja tämä ja tuo on väärin kun absoluuttista totuutta ei ole, ja kysymys on vain tottumisesta ja mielipideasioista. Käytän ripsiväriä ja osaan meikata sekä pukeudun "hyvin", mutta minulla ei ole mitään, ei todellakaan yhtään ainoaa pakotetta tehdä niin olin kaunis ilman meikkiä tai en.

   Lainaa

  41. Tulos: +26 (36 ääntä)
   mur: hesalaiset…
   Ylemmässä mokassa ollaan ihan Itä-Suomessa liikenteessä.

   Lainaa

  42. Tulos: +15 (37 ääntä)
   Garza: hahaa mä ainaki oon menny suoraa navetast kauppaa sori vaa mut oli kiire!
   Mari (ja viiteryhmänsä): "Mikä on navetta?"

   Lainaa

  43. Tulos: +94 (96 ääntä)
   Kyllä minäkin tykkään laittautua ja köpötellä söpösti korkkareissa, mutta mulle on aivan se ja sama vaikka muut kuljeskelisivat päivät pitkät ilman meikkiä verkkareissa, ei se minulle kuulu eikä ole minulta mitään pois. Voin vain kuvitella kuinka "laaja" ystäväpiiri Marilla on, kun ei hän varmaan voi viettää aikaa muiden kuin itseään jatkuvasti pynttäävien ja puunaavien kanssa.. Ja sitäpaitsi, kuka edes haluaisi olla ystävä moisen pinnallisen idiootin kanssa? Nyt Mari vähän valoja päälle.

   Lainaa

  44. Tulos: +53 (75 ääntä)
   Mielestäni on mielenkiintoista, että Suomessa on lähes kunnia-asia priorisoida asiat niin, että laittautumiselle ei ole aikaa. Mutta sanotaan näin, että esimerkiksi hiusten pesu, ripsarin laitto tai pirteän värisen vaatteen käyttäminen ei ole hirveän aikaavievää, mutta silti vedotaan aina siihen ettei ole aikaa, tai kuten sanoit, halua. Entä hampaiden pesu tai ylipäätään _jonkun_ vaatteen päälleen pukeminen? Tällaiset perusasiat ovat suunnilleen yhtä aikaavieviä kuin perushuolehtiminen itsesäkin. Jos sinulla on aikaa laittaa verkkarit jalkaan niin sinulla on aikaa laittaa yhtä hyvin joku kivemman näköinen vaate päälle. Kuten sanoin, ei kivalta näyttäminen tarkoita sitä että joka aamu täytyy olla törkkimässä tekoripsiä silmiin ja pukemassa korkokenkiä jalkaan. Jostain syystä tuntuu että monet naiset pitävät sitä lähes kunnia-asiana olla välittämättä ulkonäöstä sitten kun ovat saaneet lapsia (“kun sinulla on lapsia, priorisoit asioita eri tavalla.”, “ulkonäkö ei enää ole yhtä tärkeää sitten kun sinulla on jo lapsia” jne.) Mietin että mistä tämä johtuu? Suomessa on hyvin harvinainen tapa ajatella asioita: mikäli huolehdit itsestäsi niin olet itsekäs ja pinnallinen. Lähes missä tahansa muualla itsestään huolehtiminen ja mahdollisimman ok:lta näyttäminen on ihan yhtä normaalia kuin vaikka se aamuinen hampaiden pesu. Ja mielestäni ihmiset jotka vaivautuvat huolehtimaan itsestään viestivät enemmän itsensä kunnioittamisesta ja elämänilosta kuin ne jotka eivät vaivaudu tekemään mitään ulkonäkönsä eteen. Ja huom. en taaskaan tarkoita sitä että pitäisi viettää tuntikausia peilin edessä.
   Entä jos ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta, miltä muiden mielestä näyttää? Toki on joskus kiva näyttää kivalta ja useimmiten jotain ulkonäölleni teenkin, mutta ei ole mulle mitenkään ihmeellistä lähteä kollareissa ja meikittä ihmisten ilmoille. Entä jos vaan on tyytyväinen omaan ulkonäköönsä ilman vaivannäköä? Ei kutita mun persettä jos joku haluaa laittaa sen sentin kerroksen pakkelia ja näyttää sitten syöpäpotilaalta ilman meikkiä, joten miksi joku jaksaa häiriintyä siitä jos mä en niin tee? PS. Minulla ei ole lapsia, joten tämä ajattelu tapa ei ole syntynyt lasten mukana.

   Lainaa

  45. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Teineillä on itsetunto kaivossa, joten pakkohan sitä on jotenkin kompensoida. Valitettavaa, mutta kaipa tuon ymmärtää; suurin osa tuon ikäisistä ovat valitettavasti niin epävarmoja itsestään, että tällaista tekstiä pääsee syntymään. Eiväthän tuossa Mari ja Ella edes oikeasti kritisoi muita, vain osoittavat omat pelkonsa siitä, että joku kritisoisi heidän ulkonäköään. Todennäköisesti likkojen koko ego on siitä kiinni.

   Lainaa

  46. Tulos: +57 (79 ääntä)
   Oonko mä ainoa jonka mielest paljo meikkii tai huulipuna ei oo hyvän naköst?

   Lainaa

  47. Tulos: +60 (60 ääntä)
   Voi luoja... Ei kalikka kalahtanut, koska itsekin laittaudun, mutta en mä nyt sitä muilta vaadi. Näyttäkööt jokainen mille haluaa, ihmiset arvostaa eri asioita.

   Lainaa

  48. Tulos: +23 (45 ääntä)
   Pizzamies: Oonko mä ainoa jonka mielest paljo meikkii tai huulipuna ei oo hyvän naköst?
   Et varmasti. Se ylimeikattu nainenhan on se stereotyyppinen itä-Eurooppalainen prostituoitu, joka ei varmaan ole kohteliaisuudeksi tarkoitettu ilmaisu.

   Lainaa

  49. Tulos: +50 (72 ääntä)
   pseudoavatar: Mielestäni on mielenkiintoista, että Suomessa on lähes kunnia-asia priorisoida asiat niin, että laittautumiselle ei ole aikaa. Mutta sanotaan näin, että esimerkiksi hiusten pesu, ripsarin laitto tai pirteän värisen vaatteen käyttäminen ei ole hirveän aikaavievää, mutta silti vedotaan aina siihen ettei ole aikaa, tai kuten sanoit, halua. Entä hampaiden pesu tai ylipäätään _jonkun_ vaatteen päälleen pukeminen? Tällaiset perusasiat ovat suunnilleen yhtä aikaavieviä kuin perushuolehtiminen itsesäkin. Jos sinulla on aikaa laittaa verkkarit jalkaan niin sinulla on aikaa laittaa yhtä hyvin joku kivemman näköinen vaate päälle. Kuten sanoin, ei kivalta näyttäminen tarkoita sitä että joka aamu täytyy olla törkkimässä tekoripsiä silmiin ja pukemassa korkokenkiä jalkaan. Jostain syystä tuntuu että monet naiset pitävät sitä lähes kunnia-asiana olla välittämättä ulkonäöstä sitten kun ovat saaneet lapsia (“kun sinulla on lapsia, priorisoit asioita eri tavalla.”, “ulkonäkö ei enää ole yhtä tärkeää sitten kun sinulla on jo lapsia” jne.)Mietin että mistä tämä johtuu? Suomessa on hyvin harvinainen tapa ajatella asioita: mikäli huolehdit itsestäsi niin olet itsekäs ja pinnallinen. Lähes missä tahansa muualla itsestään huolehtiminen ja mahdollisimman ok:lta näyttäminen on ihan yhtä normaalia kuin vaikka se aamuinen hampaiden pesu. Ja mielestäni ihmiset jotka vaivautuvat huolehtimaan itsestään viestivät enemmän itsensä kunnioittamisesta ja elämänilosta kuin ne jotka eivät vaivaudu tekemään mitään ulkonäkönsä eteen. Ja huom. en taaskaan tarkoita sitä että pitäisi viettää tuntikausia peilin edessä.
   Entä jos jonkun mielestä on kivan näköistä olla ilman meikkiä tai pirteän värisiä vaatteita? Siis iik, nyt kyllä olen elämäniloni menettänyt kun en laittaudu niin kuin sinä haluat! Voi herranjumala.. antakaa ihmisten olla sen näköisiä kuin he haluavat.

   Lainaa

  50. Sivistynyt! 27.4.2013 13:48
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Aika ilkee kaveri toi Ella! Vaikka kaveril ei oliskaan meikkii naamassa ni mitä sitten? Just tollaset ei oo aitoja ystäviä. Ella vois katsoo peiliin ja katsoa onko itsekkään mitenkään erityinen meikit naamassa!

   Lainaa

  51. Tulos: +95 (101 ääntä)
   En kyllä käsitä, miten itsestään huolehtiminen=meikkaamista. Tai että jos ei meikkaa, niin se tarkoittaa ettei myöskään huolehdi hygieniastaan tms. Hämärää porukkaa kommentoijissa. Noi mokailijat sen sijaan on vielä liian nuoria (oletan ainakin, että ylempikin on) ymmärtämään miksi jokainen äiti ei ehkä viitsi tälläytyä ykkösiin, kun lähtee kauppaan. Se selviää kyllä aikanaan, jos selviää.

   Lainaa

  52. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Onhan se tietenkin järkevää, että vetää täyden tällingin päälle kun poistuu kotoa vartiksi kauppaan ja sitten tulee kotiin vaan vaihtaakseen takaisin niihin mukavampiin vaatteisiin ja poistaakseen meikit (koska ei kai kukaan järkevä kotona yksin kyhjöttäessään pidä turhaan meikkiä ihoa tukkimassa). Näiltä ihmisiltä puuttuu taju siitä, kuinka paljon mihinkin tilaisuuteen on järkevää tälläytyä.

   Lainaa

  53. Tulos: +79 (79 ääntä)
   Mun mielestä taas on jotenkin hassua ajatella, että meikkaaminen tai meikkaamatta jättäminen olisivat jotain mielipiteen ilmaisuja. Kun minä harjaan aamulla hiukset ja sudin naamaan sen ripsarin ja meikkivoiteen, niin en todellakaan mieti, mitä se mahtaa minusta viestiä ulospäin. Ihan yhtä lailla sama se on minulle, mitä muilla on päällä tai naamassa. Uskon sitä paitsi myös, ettei hirveän moni kaupassa mieti, missä vaatteissa kukin siellä näyttäytyy (ellei nyt vastaan tule joku tosi äärimmäisyyksiin mennyt). Totta kai joukossa on niitä, jotka jaksavat kauhistella toisten lökäreitä, mutta he ovat käsittääkseni pieni vähemmistö. Eikä lökäreiden pitäminen kaupassa tarkoita myöskään sitä, että se tyyppi ei KOSKAAN pistäisi mitään erikoisempaa tai pirteämpää päälle! Jos lähtee lähikaupasta hakemaan purkin maitoa, niin miksi sitä varten pitäisi pynttäytyä? Sama ihminen voi toiseen tilanteeseen laittautua ihan eri tavalla. Eli tehköön kukin niin kuin itselle on paras.

   Lainaa

  54. duck of doom 27.4.2013 14:54
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   No hygieniastahan olis ihan hyvä pitää huolta, että kyllä niitä suihkuja varmaan sielä maallakin on. Mut en kans ymmärrä noita että jos ei oo puolenkilon pakkelit ja mascarat ku pandalla niin on automaattisesti ruma? :DD Itsekkään tyttönä ole koskaan meikannut, enkä koskaan haluakkaan.

   Lainaa

  55. Tulos: +28 (52 ääntä)
   Kiitos äiti ja isä että olen mies. <3

   Lainaa

  56. Tulos: +19 (25 ääntä)
   voe ei tänään kävin kaupungissa ilman meikkiä :( meniköhän multa nyt maine?!?!?! ja ne on kyllä pahimpia ketkä haisee kuselta. meijän lähikaupassa käy aina sellanen mies joka on kussu housuun varmaan viikon verran, ja sillon kyllä koko kauppa haisee. mutta ei se kyllä haittaa että ihmiset pukeutuu miten sattuu. itekki meen aina kauppaan kollareissa, reinoissa, ilman meikkiä ja hiukset hätäponnarilla. mutta osaan olla myös nainen. yleensä meikkaan.

   Lainaa

  57. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Olen 21-vuotias, lapseton nainen. Minua ei oikeasti kiinnosta paskaakaan, mitä ihmiset ajattelevat siitä etten laittaudu. Kulmat pyrin nyppimään säännöllisesti, meikillä ehostan vain juhliin tai muihin tärkeisiin tilaisuuksiin. Jos jaksan. Enkä viitsi arvioida muiden ulkonäköä, pahimpia puliukkojen kusihajuja välttelen.

   Lainaa

  58. Tulos: +16 (20 ääntä)
   ja jos on kaunis ilman meikkiä, silloin ei mielestäni edes tarvitse meikkiä. itselläni on välillä huonompi, välillä parempi iho, ja silloinku se on hyvä ni en ees halua meikata jos ei oo mihinkään meno. se vaan tukkii turhaan ihoa.

   Lainaa

  59. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Mä laittaudun tarpeeksi töihin ja kyllä tasan käyn kaupassa lököverkkareissa, tukka räjähtäneenä ja ilman meikkiä. Mitäs vittua se kenellekään kuuluu?! Kattokoot muualle jos ei ulkonäkö miellytä :D

   Lainaa

  60. Tulos: +46 (52 ääntä)
   Jo on ihmisellä ongelmat, ei voi muuta sanoa. Toisten ulkonäkö ja tuoksu... Tiedättekö mitä. Hoitoalalla joutuu välillä vaihtamaan vaippoja ja pesemään ulosteita ihmisten kehosta. Eikä ole asiakkailla meikkiä satasen hajuvesistä puhumattakaan. Tekisi hyvää monelle nähdä, mikä ihminen oikeasti paljaimmillaan on. Vaikka sellainen ihminen, jolta on alaleuka kielisyövän vuoksi poistettu. Siinä ei meikki paljon auta. Mieluummin haistelen kaupassa ja bussissa rehellistä lehmän- tai hevosenlannanhajua kuin satasen parfyymillä kyllästettyä idioottia. Nääs liika on liikaa hajuvedessäkin, ja kun yhtä ja samaa putelia holvaa joka päivä päälleen, siihen oma nenä turtuu.

   Lainaa

  61. Tulos: +39 (43 ääntä)
   voe ei tänään kävin kaupungissa ilman meikkiä meniköhän multa nyt maine?!?!?! ja ne on kyllä pahimpia ketkä haisee kuselta. meijän lähikaupassa käy aina sellanen mies joka on kussu housuun varmaan viikon verran, ja sillon kyllä koko kauppa haisee. mutta ei se kyllä haittaa että ihmiset pukeutuu miten sattuu. itekki meen aina kauppaan kollareissa, reinoissa, ilman meikkiä ja hiukset hätäponnarilla. mutta osaan olla myös nainen. yleensä meikkaan.
   Mielestäni naiseus ei määräydy sillä, että meikkaa tai kipittelee korkkareilla.

   Lainaa

  62. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Lähi-kaupassa jos käyn ostamassa maitoa/leipää, menen sinne yleensä niissä vaatteissa mitkä on päällä, yleensä collage-housut tai legginssit, koska ne on mukavimpia koti-vaatteita. Jos taas lähden isompaan kauppaan/kauppa-keskukseen/kaupungille, laitan hieman ripsaria ja puuteria, farkut jalkaan ja siisti takki yms. Marin jutussa ihmettelin tuota "en kulje missään hiukset nutturalla". kenen mielestä kuvissa esiintyvät kampaukset on rumia, kenen silmiä häiritsee?? :) http://www.menaiset.fi/files/images/articles/28011/1355733717_620x0_kauneus_nuttura_mvphotos.jpg http://www.trendi.fi/sites/files/user/2/2012/06/P6064494.jpg

   Lainaa

  63. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Mari, mulla on sulle vastaus: en uskalla, saattaisin lähteä sitä hirviötä karkuun, mikä sieltä kurkkii.

   Lainaa

  64. Pöytä osaa puhua 27.4.2013 17:45
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Tsemppiä naamaan!

   Lainaa

  65. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Mies metsistä: Mitä helvettiä naiset. Oikeesti elämä meikkaamisesta kiinni?
   Joo, saa nähä mitä'porukka sanoo ku nyt lähden kauppaan - MEIKITTÖMÄNÄ! Huuuu, i see shitstorm coming.

   Lainaa

  66. Tulos: +27 (33 ääntä)
   Marilla näköjään tulee itseluottamus meikkipussista, mutta ei siinä mitään, niin monella muullakin naisella. Mutta että halveksua niitä joilla se ei tule? Enemmän on minun mielestäni ylpeyden aihe pystyä olemaan oma itsensä vaikka sitten epäedustavanakin, kuin ettei pysty edes postilaatikolla käymään ilman sotamaalausta ettei naapurit vaan nää todellisia kasvoja.

   Lainaa

  67. Tulos: +10 (14 ääntä)
   itellähän ei tulis mieleenkään meikata ja pukeutua hienosti jos päätän lähteä käymään pelkästään kaupassa :D mitä järkeä siinä on?

   Lainaa

  68. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Mä en vaa ymmärrä.. Mulla on samajuttu et saatan nopeesti viuhkasta harjalla hiuksii ja that's it.

   Lainaa

  69. NormiPirkko 27.4.2013 19:57
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Voi luoja mikä tulevaisuus jollain lapsella onkaan luvassa. Sanonta kuuluu "ei se paska pöyhimällä parane" tulee vielä Marillekin valkenemaan. Mielenkiinnolla odotan sitä aikaa kun Mari sipsuttelee pikkusen herranterttusen perässä...

   Lainaa

  70. Tulos: +25 (31 ääntä)
   No perhana, mä kun olen aina luullut, että se on ihan mun oma asiani, jos (ja kun) näytän seinästärevityltä... Hittoako se kaiken maailman Mareille kuuluu, kuinka pöllähtäneenä mä julkisella paikalla kuljen? -.-'

   Lainaa

  71. Tulos: -25 (39 ääntä)
   itsehän en suostu lähtemään ulos jos nainen ei ole meikannut tai ole korkokengissä ei ole minun arvoinen sellainen nainen joka ei vuokseni laittaudu

   Lainaa

  72. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Minä haluan kyllä nähdä miltä Marin meikki näyttää, kun keskenkasvuinen ulisee vieressä ja roikkuu lahkeessa, kun pitäis tähdätä ripsarilla... :)

   Lainaa

  73. Tulos: +31 (31 ääntä)
   voi perskeles! mites sit ku tähän naamaan ei meikki auta? onneks on ihmisiä jotka ilmeisesti hyväntekeväisyydestä uskaltavat silti mun kanssa liikkua....

   Lainaa

  74. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Itse olin kyllä teininä sellainen, etten hirmuisesti uskaltanut meikittä lähteä mihinkään, mutta en minäkään kyllä koskaa kenenkään toisen meikittömyydestä valittanut. Tiedän varsin hyvin, että oma meikkaamiseni oli tuohon aikaan täysin itsetunnon pönkittämistä. Nykyisin ainoat paikat mihin en mene ilman meikkiä ovat lähinnä baarit tvs. sekä tyyliin työhaastattelut yms. Joskus saatan jopa kauppaan mennessä olla meikkattu, joskus menen kauppaan vaikka suoraan suihkusta. Se että meikkaan aamulla riippuu täysin siitä että minkälainen fiilis on. Sinänsä kyllä mielestäni ihmisten pitäisi kuitenkin pystyä pitämään itsestään huolta edes jollain tavoin ja nyt tarkoitan näitä sankareita jotka eivät oikeasti ole käyneet suihkussa viikkokausiin ja se haisee ja näkyy jo naamastakin. Eri asia täysin mm. lapsen saannin jälkeen, itse en toki ole lapsia ole saanut, mutta kyllä sen koliikkilapsen vaikutus näkyy äidissä ja silloin on kyllä jo hyväkin syy olla meikkaamatta varsinkaan johonkin kauppaan.

   Lainaa

  75. Vapaaehtoisesti lapseton 28.4.2013 12:35
   Tulos: -44 (76 ääntä)
   Ilmeisesti aika paljon äiti-ihmisiä, jotka täällä kommentoivat, kun hyökkäävät niin kovin Maria vastaan, vaikka puhuu ihan asiaakin. Täällä itäisessä Suomessa asuessa huomaa, kun venäläiset äidit kävelevät siistin näköisinä, ulkonäöstään huolehtineina ja suomalainen äiti laahustaa perässä silmäpusseineen, roikkuvine vaatteineen ja likaisine hiuksineen. Äitiys ei ole tekosyy jättää huolehtimatta itsestään! Mari on hyvinkin oikeassa ja taisi sattua monia äiti-ihmisiä nilkkaan.. En itsekään meikkaa varta vasten kauppaan lähtiessäni, mutta sen verran katson, etten ihan törkyisenä lähde ihmisten ilmoille. Tapansa tietenkin kullakin, mutta samalla tavalla ei myöskään tulisi hyökätä Maria vastaan kuin hänen (erityisesti) äitien mielestä heitä vastaan. "Kyllä sitten ymmärtää, kun tulee äidiksi" on erittäin huono sananparsi -Eli kun tulee äidiksi niin turha enää peiliin katsoa ja miettiä omaa olemustaan, kun se Liisa-Petteri on mukana kuvioissa. Kyllä sen verran "itsekäs" pitäisi olla, että huolehtisi itsestäänkin siinä sivussa.

   Lainaa

  76. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Itse asiassa moni tyttö olisi paljon nätimpi jos luottaisi edes joskus siihen luontaiseen kauneuteen. Ja äänestän jo ihan ihon hyvinvoinnin kannalta sitä, että olisi silloin tällöin meikittä. Samaten hiukset: hiukset huutaa hoosiannaa jos on aina turbokäsittelyt päällä. Ja hei: ihan yhtä kliseistä on tuo "kaikki itäeurooppalaiset/amerikkalaiset/ranskalaiset/yms. on seksikkäämpiä kuin suomalaiset". Vähän sellaista oman tiedostavuuden ja maailmanihmisen egon pönkittämistä. Voisi tehdä itse kullekin hyvää mennä hetkeksi metsän siimekseen karvalakkimökkeilemään ja pohtimaan, mikä on olennaista. Varsinkin noiden pimujen tapauksessa. ;)

   Lainaa

  77. Tulos: +25 (35 ääntä)
   Vapaaehtoisesti lapseton: Ilmeisesti aika paljon äiti-ihmisiä, jotka täällä kommentoivat, kun hyökkäävät niin kovin Maria vastaan, vaikka puhuu ihan asiaakin. Täällä itäisessä Suomessa asuessa huomaa, kun venäläiset äidit kävelevät siistin näköisinä, ulkonäöstään huolehtineina ja suomalainen äiti laahustaa perässä silmäpusseineen, roikkuvine vaatteineen ja likaisine hiuksineen. Äitiys ei ole tekosyy jättää huolehtimatta itsestään! Mari on hyvinkin oikeassa ja taisi sattua monia äiti-ihmisiä nilkkaan.. En itsekään meikkaa varta vasten kauppaan lähtiessäni, mutta sen verran katson, etten ihan törkyisenä lähde ihmisten ilmoille. Tapansa tietenkin kullakin, mutta samalla tavalla ei myöskään tulisi hyökätä Maria vastaan kuin hänen (erityisesti) äitien mielestä heitä vastaan.“Kyllä sitten ymmärtää, kun tulee äidiksi” on erittäin huono sananparsi -Eli kun tulee äidiksi niin turha enää peiliin katsoa ja miettiä omaa olemustaan, kun se Liisa-Petteri on mukana kuvioissa. Kyllä sen verran “itsekäs” pitäisi olla, että huolehtisi itsestäänkin siinä sivussa.
   Ai, kyllä mä vaan näytän lähinnä metsänpeikolta sen takia, että en jaksa vaivautua. Ei sen pitäisi muita haitata, että allekirjoittanut kulkee kaupungilla lahkeista kuraisissa college-housuissa ja koirankarvojen peittämässä hupparissa ilman meikinhitustakaan... Hienommat tilaisuudet on toki asia erikseen ja niihin laittaudun pienen ikuisuuden, mutta arkena saa luvan kelvata vähemmän hienot vaatteet ja hiustyylit. Ja ei, en ole äiti, vaan parikymppinen opiskelija, joka aikoo pysyä mahdollisimman kaukana kaikista pikkulapsista.

   Lainaa

  78. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Hevosenhielle, Shieeeeeeeet!

   Lainaa

  79. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Sarjassamme pinnalliset paskiaiset <3 Tätä se media teettää... Fuck u cosmopolitan ja MTV.

   Lainaa

  80. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Mielestäni Ellan ja Lauran keskustelu on selvästi vitsi. Eihän kukaan voi oikeasti ajatella noin? Eihän se kenellekkään kuulu miten muut pukeutuvat, vai vaikuttaako se jollakin tavalla muiden elämään? Kaikki saa pukeutua niin kuin haluaa. Kyllä minä itsekkin ajattelin vielä ennen omia lapsia, että kuljen hyvännäköisenä korkokengissä ja huulipunassa aina ulkona, mutta karu totuus paljastuu sen jälkeen kun on kuukauden ollut parin tunnin yöunilla.

   Lainaa

  81. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Joo, eiköhän tossa Ellan ja Lauran keskustelussa olla ihan läpällä liikenteessä. Musta tuntuu että olis Lauran hymiöt jääny vähemmälle ellei tossa olis jonkun tasonen inside kyseessä. Valoja :D

   Lainaa

  82. Tulos: +13 (15 ääntä)
   En todellakaan ole äiti. Meikkaa en juuri koskaan, yleensä isompiin juhliin. Mulla on hyvä iho ja nätti naama ilmankin, en koe oikein tarpeelliseksi. Jos kaupungille lähden, niin puen siistit vaatteet ja laitan hiukset siistiksi, mutta lähikaupassa käyntiä varten en tosiaan jaksa panostaa yhtään. Enkä koe, että pitäisi. En minä nyt koskaan mitenkään likainen ole tms, mutta on kyllä aivan sama, mitä on päällä kun menen sinne kauppaan tai vaikka koiran kanssa lenkille ja onko hiukset ku röllillä vai ei. Ei todellakaan uskoisi sen jotain haittaavan, mutta näemmä jotkut on oikeasti niin ulkonäkökeskeisiä, että tuntemattomienkin ulkonäkö häiritsee!

   Lainaa

  83. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Juu vittua saa viljellä julkisesti ja äänekkäästi ja muutenkin käyttäytyä huonosti, mutta kunhan on meikit kohdallaan! Spes patriae!

   Lainaa

  84. Tulos: -12 (44 ääntä)
   Miten tämä juttu oikein solvaa ketään? Itse työskentelen sellaisella alalla jossa täytyy yleisilme olla huoliteltu ja asu virallinen. Panostan ulkonäkööni sekä työpäivinä, mut myöskin silloin jos lähden viihteelle. Vapaapäivinä mulle on oikein luksusta nauttia meikittömyydestä ja rennoista vaatteista. Jokainen saa tosiaan kulkea missä vetimissä lystää, hyvän maun rajoissa tietenkin. Ja mitä tohon meikkaamisen arvosteluun tulee, niin mun mielestä jotkut naiset ovat luonnonkauniita ja freshejä ilman meikin haiventakaan ja ihailen heitä suuresti, mutten tosiaan tuomitse meitä ''meikkaaviakaan''. Tässä on tainnut vaan käydä niin, että Perä-Junttilan einarit ovat tunnistaneet itsensä tästä tekstistä vaikkei mun mielestä tässä ketään edes henkilökohtaisesti haukuta? Eikös se mene niin, että: '' Se älähtää johon kalikka kalahtaa'' ?

   Lainaa

  85. Tulos: +17 (21 ääntä)
   pseudoavatar: Ylemmässä mokassa lähinnä jäin ihmettelemään lausetta “mutta olempa monesti esim. kassajonossa kuullut miten jonkun mielestä miun yli 100e hajuvesi haisee kollikissan kuselle tai kärpäsmyrkylle.” Mikäli tällaista sattuu kuulemaan useamminkin, kannattaisi neitin ehkä harkita joko hajuvesimerkin vaihtamista tai vaihtoehtoisesti olla uiskentelematta kyseisessä parfyymissä. En nimittäin usko tällaisen ohikulkijoiden voimakkaan paheksunnan olevan tyypillistä hajuvesien käyttäjiä kohtaan noin yleensä. Ja mitä mokaan itseensä tulee, ei lapsen saaminen ole mikään tekosyy sille että saa heittäytyä loppuelämäkseen verkkareihin. Eräs ranskalainen kaverini (jolla on lapsi) sanoi asian hyvin: suomalaiset naiset tuntuvat menettävän sukupuolensa ja halunsa näyttää edustavalta heti lapsen saannin jälkeen. Ei tarvitse kulkea korkkareissa näyttääkseen kivalta ja naiselliselta, mutta lapsen saannin jälkeenkin, vaikka vartalo on muuttunut ja väsyttää, on silti mahdollista pukeutua peruskivasti ja näyttää edustavalta. Eikä se edes vaadi paljoa.
   Ai vaatteistako se sukupuoli on kiinni, jos ei ole "edustava" lakkaa olemasta nainen? :DDDDD Ketä varten sitä pitäisi edustavalta näyttää? Tuntemattomien ihmistenkö?

   Lainaa

  86. Tulos: -8 (28 ääntä)
   Oon kyl Marin kanssa vähä samoilla linjoilla. Sama koskee kyllä myös miehiä. Kyllä sitä pitäisi,jos ei itseään,niin kumppaniaan kunnioittaa ja arvostaa sen verran, että laittautuu välillä ja pitää itsestään ja kunnostaan huolta muutenkin.

   Lainaa

  87. turnipsitonttu 28.4.2013 21:51
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Jos kipaisen kaupassa niin mulla kestää sellainen reilu vartti. Pitäisikö sitä varten meikata kymmenisen minsaa? Tän mokan innoittamana kävin tänään kaupassa, no kevyesti meikattuna, mutta olin pukeutunut kuin kylähullu. Väreissä löytyi oli vihreää, oranssia, keltaista, violettia ja vähän mausteena ruskeaa. Eikä mitään verkkariviritelmää vaan korolliset saappaat mekko jne. Maine? Pitäähän mun ylläpitää tätä kahjon mainetta. Jos ei kehtaa mun kanssa liikkua ihmisten ilmoilla, se henkilö ei ansaitse minulta edes tuttavan mainetta. Tällä pyrin karsimaan elämästäni pinnalliset ja tyhmät ihmiset.

   Lainaa

  88. tyytyväinen meikitön 28.4.2013 22:07
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   true alfa: itsehän en suostu lähtemään ulos jos nainen ei ole meikannut tai ole korkokengissä ei ole minun arvoinen sellainen nainen joka ei vuokseni laittaudu
   Itse sitten varmaan kanssa käytät meikkejä ja korkokenkiä (joista tulee jalat tosi helposti tosi kipeiksi) koska onhan sinun sitten itsekin nähtävä se sama vaiva mitä toiseltakin edellytät. Etkä voi odottaa että sinä kelpaat ilman meikkiä, jos toinenkaan ei kelpaa. Itse en käytä korkkareita, koska ne ovat epämukavia, enkä meikkiä, koska olen tyytyväinen ulkonäkööni näin, enkä tykkää siitä tunteesta kun naamassa on jotain. Miksi naisilta odotetaan tässä asiassa enemmän kuin miehiltä? Ei tulisi mieleenkään vaatia että edes huonoihoinen mies laittaisi meikkivoidetta naamaan. Tai käyttäisi kenkiä, jotka sattuvat jalkoihin, vain siksi että ne näyttää kivalta. Ärsyttää, että usein kuulee kommenttia että "meikkaamalla ottaa muita huomioon". Anteeksi, mutta miksi nainen ei kelpaa omalla naamallaan, mutta mies kelpaa? Loukkaako se muka jotain jos minulla ei ole pakkelia naamassa? (no ilmeisesti joitain loukkaa) Jos loukkaa niin miksei sitten se jos miehellä ei ole? Meikatkoon ne jotka siitä tykkää, on sitten mies tai nainen, mutta ei se ole mikään pakko. Paljon kivempi esim. suudella kun ei tarvi miettiä leviääkö meikit.

   Lainaa

  89. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Tässä taas nähdään, miten nainen on naiselle susi. Minä meikkaan ja käherrän ja kipitän koroissa, ängen lihojani kivoihin vaatteisiin ja - näin nopeasti arvioituna - suurimman osan ajasta näytän varmaan ihan ihmiseltä. Sen lisäksi teen myös fyysistä, raskasta työtä, ja kymmenen tunnin vuoron jälkeen lähikauppaan raahautuessa näytän monesti ihan ihmisperseeltä. Ei ole häirinnyt. Joitain arvioivia katseita olen joskus saanut. Muuten näytän "vapaalla" aika erilaiselta, mutta sitähän vastaantulija ei tiedä. Kuten ei sitäkään, että näin uupunut ja rupsahtanut olen ihan teidän kaikkien yhteisen hyvän armottomasta palvelemisesta omassa työssäni, joka ei valitettavasti ole niin kevyttä ja siistiä kuin toivoisi. Paljon on kommenteissa puhuttu siitä, onko äitiys peruste rupsahtaa tai missä menee hygienian ja tälläytymisen raja. Ehkä olennaista on kuitenkin se, missä menee minulle kuuluvien ja sinulle kuuluvien asioiden raja. Mielestäni se ei kuulu kenellekään, miltä näytän purjehtiessani nopeasti ohi lähikaupassa. Ne, joita se vaivaa, voivat ilmoittautua ja käydä yövuoron jälkeen kaupassa puolestani. Saattaisin olla jopa aika kiitollinen - ja käyttää ylimääräisen vapaa-ajan vaikka suihkuun ja tälläytymiseen ;).

   Lainaa

  90. tyytyväinen meikitön 28.4.2013 22:18
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Itse saan muuten miehiltä kehuja meikittömyydestä ja kommenttia että ei kannatakaan meikata. Ja miehiä pyörii ympärillä liikaakin vaikka en meikkaile tai laittele hiuksiani tai käytä korkkareita. Hygieniasta toki huolehdin ja harjaan hiukset. Sen sijaan ennen minulla oli tapana pukeutua todella seksikkäästi ja meikata, niin äärimmäisen harvoin kukaan tuli iskemään. Että mun kokemuksen perusteella miehiin vetoaa enemmän luonnollisuus ku Barbie-look. Tai sitten miehet ei jotenkin uskalla niin helposti lähestyä kovin laittautunutta naista.

   Lainaa

  91. forever_young 28.4.2013 22:53
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   No vaikka sitä ei meikkaisikaan tai kulkisi missään luksusmerkin brändätyissä vaatteissa ja korkokengissä vimpan päälle niin valoja ihmiset, kyllä sitä pitää hygieniasta pitää huolta eikä haista millekään muulin paskalle kun lähtee ihmisten ilmoille, sehän nyt on ihan inhimillistäkin..

   Lainaa

  92. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Miltä hevosen hiki haisee?

   Lainaa

  93. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Kaveriporukalla (molempaa sukupuolta) istuttiin eräänä kesänä iltaa ja kauneusihanteista puhuttiin. Miesten hallitseva mielipide oli, että suomalainen nainen on kauneimmillaan juuri saunasta tultuaan. Ja ihan suurkaupungin keskustalaisia ollaan. Joskus olen itsekin kiireessä ahdistellut, että nyt pitäisi meikit naamaan lätkäistä kauppaa varten (jos on huono naamapäivä) mutta silloin kihlattu (varsin komea!) tulee hätiin ja muistuttaa, että rakastaa mua juuri tällaisena kuin kokonaisuudessani olen, eikä mun kannata stressata liikaa siitä mitä muut ajattelee. Jos pariskunnan "paremman näköinen" tai muuten vaan toinen osapuoli vaatii kumppaniltaan tietyntyylistä pukeutumista tai lookkia julkisella paikalla, ei siinäkään ole kaikki kohdillaan!

   Lainaa

  94. Tulos: +7 (19 ääntä)
   mä harvoin meikkaan. kun ostan meikkejä, käytän kerran ja seuraavan kerran niin ovat jo menneet vanhaksi - varsinkin ripsivärit. viimeksi taisin meikata pari vuotta sitten kun sain ilmaislahjana rispiväriä... en silti sanois että se tarkoittaa etten pitäisi huolta itsestäni. päin vastoin. silloin kuin meikkaan, niin mun iho menee heti huonompaan kuntoon, ilman meikkiä se pysyy heti parempana. ja sitten se vielä, että usemmat ihmiset näyttää mielestäni paljon rumemmalta meikillä. tietenkin se on makuasia, ja siksi en siitä laitakaan statuksia mun fb:n seinälle, vaan annan ihmisten meikata jos haluavat. mä vaan en, koska en tykkää. sama asia vaatteiden kaa. ja pitää myös muistaa, että kaikilla ei ole varaa ostaa hienot ja trendikkäät vaatteet. tärkein nyt on että jotain on päällepantavana - ainakin talvena. ja joku kommentoi jotain tyyliin että naisista vain olis kyse. kyllä miehetkin osaa olla nirppanokkia, vaikka he saattavat just olla nirppanokkia siitä miltä tyttöystävä näyttää, mikä on vielä kamalampi mielestäni. "en lähe ulos jos tyttöystävä ei oo laitautunut". jos seurustelee jonkun kanssa, ei häntä sitten pitäisi häpeä, mitenkään, vaikka astuiskin oven ulkopuolelle ilman meikkiä ja flipflopeissa.. ja miehet - mitä jos te alkaisitte meikata? ainakin osan teistä näyttäisi meikeissä niin söpöiltä :) niin kun pieni osa naisistakin oikeasti osaa meikata niin että kauniilta näyttävät, tämä pitäisi lla molempien sukupuolien ilo. PS. ja kun nyt tässä kirjotan, saanko ehdottaa että kansalaisaloite sille että sanat "nainen" ja "mies" ja muut sukupuoleen viittaavat otetaan pois käytöstä? käytettäisi sen sijan sanat "feminiini" ja "maskuliini" eikä niitä liitettäis siihen minkälaiset vehkeet kullakin on... :)

   Lainaa

  95. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Rumat ne koreilee vaatteilla.

   Lainaa

  96. Aikuinen nainen 29.4.2013 8:58
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Olenko ainoa joka huomasi ironian Ellan ja Lauran keskustelussa? Eli uskon syvästi että koko keskustelu on täyttä läppää... :)

   Lainaa

  97. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Miks kommenttien perusteilla naiset joko a) meikkaa AINA ja ihan vitusti ja käyttää korkkokenkiä JOKA HETKI tai b) ei meikkaa koskaan koska IHAN SAMA ja HITTOON KAIKKI MUUT koska hyi naisstereotypiat tai siis paitsi ehkä meikkiä ihan äärimmäisessä hädässä juhliin siis ihan vähän vaan tai sillai mut niinku kumminkin. Mä kun luulin että valtaosa naisista meikkaa enemmän tai vähemmän tilanteesta ja mielialasta riippuen ja että ääripäät on harvinaisia. Ja mä luulin kans että nainen joka pääsääntöisesti meikkaa voi silloin tällöin eksyä kauppaan ilman, oli lapsia tai ei, eikä se kerro ulkonäön repsahtamisesta ja ranskalaisnaisten paremmuudesta (vaimitenkäsemeni). Itsestään huolehtiminen kun kumminkin tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Se että ei meikkaa ei tarkoita automaattisesti että näyttää petolinnun perseeltä.

   Lainaa

  98. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Mari, älä lisäänny. Ja jos on pakko lisääntyä, toivon että miehesi hoitaa lapsen kantamisen ja sinä korkoinesi keskityt kompuroimaan perässä ja lisäämään huulipunaa. Toivon myös että otat kuvia, mieluiten videokuvaa, kun koikkelehdit leikkipuistossa stilettikorkokenkiesi kanssa ja asettelet minihamettasi ettei toosa näy kun istut hiekkalaatikon reunalla. Ja jos satut tekemään enemmänkin jälkikasvua niin tokihan muistat että oma ulkonäkö on kaiken a ja o, vaikka olisi kuinka kiire kauppaan tai pankkiasioille tai mihin tahansa, niin naama ja hiukset kuntoon ja nätit vaatteet päälle, kyllä ne mukulat ehtii aamupalansa syödä myöhemminkin.

   Lainaa

  99. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Voi eeei, mä oonki vissii aivan kauheen nolo ihminen ku pystyn kulkeen ilman meikkiä julkisesti. Myöskään hiukset ei aina oo ihan tiptop.. Vaatetustkin vaihtelee päivän ja fiiliksen mukaan. Usein oon julkisesti tuulihousutki jalas, eikä se mua oo ikinä haitannu! :D Päivän ja fiiliksen mukaan aina pukeutuminen ja laittautuminen menee, ja ajastaki se on kiinni. Vaikka meikkaukseen itel menee yleensä vaan pari minuuttia, niin en läheskään aina edes jaksa meikata, oon sujut itteni kans ilmanki! :) Eikä vielä kyllä yksikään kaveri oo sen takia jättäny moikkaamatta, välillä tuntuu että silloin kun lähtee kaikista epäedustavimman näköisenä liikenteeseen niin tulee kaikista eniten puolituttuja ja tuttuja vastaan ja puheisiin :D Ja ihan tuli mieleen että jos omistaa maatilan, (navetan, sikalan, tallin, jne.) tai on töissä sellaisella, sitä ei todellakaan aina haise kukkasille! Se haju imeytyy aika vahvasti vaatteisiin, ihoon ja hiuksiin. Vaikka kävis suihkussakin niin haju jää, ainakin sikalan haju. Hajuvesillä niitä hajuja ei viitsi edes yrittää peittää. Meillä ei ole maatilaa, mutta tunnen paljon niitä kenellä on ja itse olen joskus työskennellyt sellaisilla. Mutta jokainen kulkekoot kuten itse haluaa! :)

   Lainaa

  100. Tulos: -8 (20 ääntä)
   Pinnallisia pissaliisoja, pääkoppa helisee tyhjyyttä. Lupaava tulevaisuus edessä näillä nartuilla.

   Lainaa

  101. Tulos: +10 (22 ääntä)
   pseudoavatar: Mielestäni on mielenkiintoista, että Suomessa on lähes kunnia-asia priorisoida asiat niin, että laittautumiselle ei ole aikaa. Mutta sanotaan näin, että esimerkiksi hiusten pesu, ripsarin laitto tai pirteän värisen vaatteen käyttäminen ei ole hirveän aikaavievää, mutta silti vedotaan aina siihen ettei ole aikaa, tai kuten sanoit, halua. Entä hampaiden pesu tai ylipäätään _jonkun_ vaatteen päälleen pukeminen? Tällaiset perusasiat ovat suunnilleen yhtä aikaavieviä kuin perushuolehtiminen itsesäkin. Jos sinulla on aikaa laittaa verkkarit jalkaan niin sinulla on aikaa laittaa yhtä hyvin joku kivemman näköinen vaate päälle. Kuten sanoin, ei kivalta näyttäminen tarkoita sitä että joka aamu täytyy olla törkkimässä tekoripsiä silmiin ja pukemassa korkokenkiä jalkaan. Jostain syystä tuntuu että monet naiset pitävät sitä lähes kunnia-asiana olla välittämättä ulkonäöstä sitten kun ovat saaneet lapsia (“kun sinulla on lapsia, priorisoit asioita eri tavalla.”, “ulkonäkö ei enää ole yhtä tärkeää sitten kun sinulla on jo lapsia” jne.)Mietin että mistä tämä johtuu? Suomessa on hyvin harvinainen tapa ajatella asioita: mikäli huolehdit itsestäsi niin olet itsekäs ja pinnallinen. Lähes missä tahansa muualla itsestään huolehtiminen ja mahdollisimman ok:lta näyttäminen on ihan yhtä normaalia kuin vaikka se aamuinen hampaiden pesu. Ja mielestäni ihmiset jotka vaivautuvat huolehtimaan itsestään viestivät enemmän itsensä kunnioittamisesta ja elämänilosta kuin ne jotka eivät vaivaudu tekemään mitään ulkonäkönsä eteen. Ja huom. en taaskaan tarkoita sitä että pitäisi viettää tuntikausia peilin edessä.
   Öh, entä jos se mikä sinunmielestäsi on sitä "laittautumista" ei muiden mielestä kuulu siihen? Kyllähän toki hiukset ja hampaat on hyvä olla pestyinä, mutta että esimerkiksi oikein ripsiväriäkin? Ja värikkäitä vaatteta? En todellakaan ymmärrä miksi ihmeessä naisten pitäisi meikata kauppaan, jotta sinunlaiset olisivat tyytyväisiä näkemäänsä? Eiköhän jokainen saa taplata ihan tyylillää, niin sinä kuin minäkin. Ripsiväri ei ole mitään terveellistä silmille, etenkään jos on herkät silmät (kuten useilla suomalaisilla). Mielestäni ei ole kovin terveellistä ajatella ulkonäköä ennen hyvinvointia. Kyllä ihminen joka voi sisältä hyvin näyttää myös hyvältä ulkoolta, oli sitä laitettuna tai ei. Ja kai sitä jokainen saa pukeutua haluamansa värisiin vaatteisiin? Jos joku on onnellinen näin, niin mitä se toiselta pois on? Ja meillä esimerkiksi töissä on totuttu siihen, ettei meikata kuin ehkä liiketapaamisten yhteydessä, jos tulisin töihin pakkelia naamassa, niin johan minua katsottaisiin kieroon. Ja olen kuitenkin hyväpalkkaisella alalla. Itse ainakin opin vanhenmiten sellaisen rentouden olemukseen, ei sitä jaksa turhia ressailla. Koittaisit vain sinäkin! Ja eihän miestenkään tarvitse ripsaria sutaista aamuisin? Joten tuskin ainakaan he voivat vaatia sellaista mitä itse eivät tee ;) (tosin olen varma, että kaikki nämä laittautumisen puolustelijat ovat naisia, kuten mokasta ilmenee, nainen on välillä toiselle naiselle susi. Miehet tuskin edes huomaavat oletko kevyesti ehostanut vai ei.)

   Lainaa

  102. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Öllö: Miks kommenttien perusteilla naiset joko a) meikkaa AINA ja ihan vitusti ja käyttää korkkokenkiä JOKA HETKI tai b) ei meikkaa koskaan koska IHAN SAMA ja HITTOON KAIKKI MUUT koska hyi naisstereotypiat tai siis paitsi ehkä meikkiä ihan äärimmäisessä hädässä juhliin siis ihan vähän vaan tai sillai mut niinku kumminkin. Mä kun luulin että valtaosa naisista meikkaa enemmän tai vähemmän tilanteesta ja mielialasta riippuen ja että ääripäät on harvinaisia. Ja mä luulin kans että nainen joka pääsääntöisesti meikkaa voi silloin tällöin eksyä kauppaan ilman, oli lapsia tai ei, eikä se kerro ulkonäön repsahtamisesta ja ranskalaisnaisten paremmuudesta (vaimitenkäsemeni). Itsestään huolehtiminen kun kumminkin tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Se että ei meikkaa ei tarkoita automaattisesti että näyttää petolinnun perseeltä.
   Näin juuri, kyllä sitä juhliin / tärkeisiin tapaamisiin (esim. työhaastattelu), viihteeseen lähtiessä jne tulee laittaudutta ihan eri tavalla kuin arkena. Ja näissäkin on variaatioita, esimerkiksi työhaastatteluun kevyt ehostus kuin taas viihtelle lähtiessä hieman enemmän pakkelia

   Lainaa

  103. Tulos: -8 (12 ääntä)
   mur: hesalaiset…
   Ime vittua apina! ps. se on Stadi :)

   Lainaa

  104. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Omasta mielestäni on ainakin ihan piristävää, kun vaimo on kotona ilman meikkejä. Muutenkaan en ymmärrä tuollaista jatkuvaa meikkaamista, sillä ihohan siitä vaan kärsii pitkässä juoksussa. Jos haluaa pysyä nuoremman näköisenä pidempään, niin kannattaisi vähentää sitä meikkaamista, eikä lisätä sitä.

   Lainaa

  105. Tulos: +2 (12 ääntä)
   pseudoavatar: Mielestäni on mielenkiintoista, että Suomessa on lähes kunnia-asia priorisoida asiat niin, että laittautumiselle ei ole aikaa. Mutta sanotaan näin, että esimerkiksi hiusten pesu, ripsarin laitto tai pirteän värisen vaatteen käyttäminen ei ole hirveän aikaavievää, mutta silti vedotaan aina siihen ettei ole aikaa, tai kuten sanoit, halua. Entä hampaiden pesu tai ylipäätään _jonkun_ vaatteen päälleen pukeminen? Tällaiset perusasiat ovat suunnilleen yhtä aikaavieviä kuin perushuolehtiminen itsesäkin. Jos sinulla on aikaa laittaa verkkarit jalkaan niin sinulla on aikaa laittaa yhtä hyvin joku kivemman näköinen vaate päälle. Kuten sanoin, ei kivalta näyttäminen tarkoita sitä että joka aamu täytyy olla törkkimässä tekoripsiä silmiin ja pukemassa korkokenkiä jalkaan. Jostain syystä tuntuu että monet naiset pitävät sitä lähes kunnia-asiana olla välittämättä ulkonäöstä sitten kun ovat saaneet lapsia (“kun sinulla on lapsia, priorisoit asioita eri tavalla.”, “ulkonäkö ei enää ole yhtä tärkeää sitten kun sinulla on jo lapsia” jne.)Mietin että mistä tämä johtuu? Suomessa on hyvin harvinainen tapa ajatella asioita: mikäli huolehdit itsestäsi niin olet itsekäs ja pinnallinen. Lähes missä tahansa muualla itsestään huolehtiminen ja mahdollisimman ok:lta näyttäminen on ihan yhtä normaalia kuin vaikka se aamuinen hampaiden pesu. Ja mielestäni ihmiset jotka vaivautuvat huolehtimaan itsestään viestivät enemmän itsensä kunnioittamisesta ja elämänilosta kuin ne jotka eivät vaivaudu tekemään mitään ulkonäkönsä eteen. Ja huom. en taaskaan tarkoita sitä että pitäisi viettää tuntikausia peilin edessä.
   Huomaa ettei sulla ole todellakaan lapsia. Itse huolehdin perushygieniastani ja ulkoisesta olemuksestani sen verran että ulos kun menen niin hiukset harjaan, hampaat harjaan ja tilanteeseen sopivat vaatteet puen päälle. Koskaan ei ole kukaan sanonut että näytän huolittelemattomalta ilman meikkiä. Jos iho on sileä vailla nyppyjä ja tasaisen värinen, miksi pistäisin siihen sentin pakkelia vain tukkimaan huokosia. Jos lähden salille fillarilla, en todellakaan ole laittamassa piiruakaan pakkelia koska olen menossa treenaamaan, hikoilemaan sinne, en murehtimaan että voi kun ripsari valuu silmäkulmaa pitkin. Kyynel. Jos lähden raflaan syömään tms iltaa viettämään jonnekin niin kyllä tulee laitettua itseä enemmän ja saatan vaihtaa asua monesti ennenkuin olen tyytyväinen. Lähikauppa on 200m päässä ja jos oikeasti huomaan klo 20:50 että maito tai kahvi loppu ja aamulla sille tarve niin ei ole mulle ongelma vetää verkkarit jalkaan, takki päälle ja kipittää kauppaan.

   Lainaa

  106. Tulos: -1 (1 ääni)
   http://www.youtube.com/watch?v=G4E1e7t9nnk

   Lainaa

  107. forever_young 29.4.2013 22:01
   Tulos: +4 (34 ääntä)
   Huomaa ettei sulla ole todellakaan luetunymmärtämistaitoa. Luepa alkuperäisen kirjoittajan teksti uudelleen ennenkuin lähdet noin hyökkäävästi vastailemaan. Vai oletko vain katkera naisille joilla ei ole lapsia ja joilla on ns "aikaa" pitää huolta itsestään.. Kirjoitit että "jos iho on sileä vailla nyppyjä ym, miksi laittaa sentti pakkelia.." kun alkuperäinen kirjoittaja puhui vain ripsarista, jonka laittoon menee se 2 min ja se ei todella tuki ihohuokosia, eikä liity siihen onko hyvä iho vai ei. Eikä pointtina nyt varmaan ollut se, että salille täytyisi laittaa meikkiä tai muuhunkaan urheiluun. Vaan "ihmisten ilmoille", asioille, töihin ym. Eikä kenenkään todellakaan tarvitse! Alkuperäinen kirjoittaja vain heittää ilmoille kysymyksen, että MIKSI SUOMESSA PRIORISOIDAAN ASIAT NIIN ETTÄ ITSESTÄÄN HUOLTA PITÄMINEN EI OLE TÄRKEÄÄ? Ei yritä tuomita ketään joka haluaa kulkea hikisissä verkkareissa tukka paskasena ympäri kyliä. Ja kyllä, minulla on lapsia. Laitan aamulla ripsiväriä, kivat vaatteet ja tukan nätisti. Hoidan myös lasteni aamupuuhat. Omiin toimiini menee n. 10-15min max. Siksi olen samoilla linjoilla, naiset ettekö koe ansaitsevanne itsellenne sitä 10 minuuttia aamuisin? Ja ihan turha sanoa mielummin syövänsä sinä aikana! Kenenkään yöunissa se 10 min ei tunnu missään ja jos tuntuu tai alatte miettiä hyviä selityksiä niin mitä se kertoo teidän arvostuksesta itseenne?. Ja niin, kaikilla on selitys ja persereikä ja ihmetellään vaan mammapalstoilla miksi suomalaiset miehet pettää.. Jaa a, käykääs rouvat välillä suihkussa, harjatkaa hiuksenne ja laittakaa päällenne jotain muuta kuin se teltta joka peittäisi kylällisen pikkukiinalaisia. Ps. en tarkoita että pettäminen olisi oikeutettua missään olosuhteissa, ihmetyttää vaan kuinka jotkut oikein puolustautuvat hyökkäävästi omaa laittautumattomuuttaan kohtaan. Kyllä sitä ihminen saa kulkea minkänäköisenä tahansa, en sitä sano. Itsekin mm. vapaapäivinä, reeneistä tultua ja muissa tilanteissa kuljen ilman meikkiä tukka nutturalla. Mutta kysymys on, kertooko se miltä näytätte teistä sen kuinka kiireisiä oletta, kuinka paljon lapsia teillä on, kuinka rankkaa elämänne on vai sen, kuinka paljon arvostatte itseänne ja pidätte huolta itsestänne? Minusta se kertoo aika paljon. Kirjoitin tämän siksi, että olisi kiva jos kaikki katsoisivat itseään peiliin, kaikilla on oikeus tuntea itsensä kauniiksi ja kaikkien pitäisi osata arvostaa itseään sillä jokainen on kaunis omalla tavallaan. En halunnut vittuilla ym, mutta omasta kokemuksesta tiedän, että pienillä jutuilla tekee paljon ulkonäölleen, mutta niin myös itsetunnolleen ja siihen miten muut näkevät ja kohtelevat sinua.
   Piikkisika: Huomaa ettei sulla ole todellakaan lapsia. Itse huolehdin perushygieniastani ja ulkoisesta olemuksestani sen verran että ulos kun menen niin hiukset harjaan, hampaat harjaan ja tilanteeseen sopivat vaatteet puen päälle

   Lainaa

  108. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Ihmiskunta on mennyttä. Toivon joukkotuhoa.

   Lainaa

  109. Tulos: +6 (8 ääntä)
   toi toinen juttuhan on ihan selvästi vitsi :D haloo ihmiset!

   Lainaa

  110. Tulos: +5 (7 ääntä)
   xXx: Lähi-kaupassa jos käyn ostamassa maitoa/leipää, menen sinne yleensä niissä vaatteissa mitkä on päällä, yleensä collage-housut tai legginssit, koska ne on mukavimpia koti-vaatteita. Jos taas lähden isompaan kauppaan/kauppa-keskukseen/kaupungille, laitan hieman ripsaria ja puuteria, farkut jalkaan ja siisti takki yms. Marin jutussa ihmettelin tuota “en kulje missään hiukset nutturalla”. kenen mielestä kuvissa esiintyvät kampaukset on rumia, kenen silmiä häiritsee?? http://www.menaiset.fi/files/images/articles/28011/1355733717_620x0_kauneus_nuttura_mvphotos.jpg http://www.trendi.fi/sites/files/user/2/2012/06/P6064494.jpg
   Samaa mieltä olen myös siinä, että ihminen saa näyttää just siltä, mistä ite tykkää, ja arvostan suuresti naisia, jotka kokevat olonsa kauniiksi ilman meikkiä eivätkä tarvitse kilon pakkelikerrosta suojapanssarikseen. Itse en kykene poistumaan kotoa ilman meikkiä, koska surkea itsetuntoni ei vaan anna periksi. Ainoa tilanne, jolloin en välitä niin paljoa miltä näytän, on reenien jälkeen. Silloin ei kuulukaan näyttää viimesen päälle laittautuneelta, vaan meikit saa olla vaikka pitkin poskia ja naama helottaa tulipunaisena. Tuohon nuttura-asiaan: nutturathan ovat todella kauniita kampauksia, jopa sotkuisinakin! Ensimmäisen linkin kuvan kampaus on tosi söpö. En kans ymmärrä, mikä nutturoissa niin häiritsevää on.

   Lainaa

  111. hiekkakissa 30.4.2013 1:34
   Tulos: +14 (34 ääntä)
   Laitan aamulla ripsiväriä, kivat vaatteet ja tukan nätisti. Hoidan myös lasteni aamupuuhat. Omiin toimiini menee n. 10-15min max. Siksi olen samoilla linjoilla, naiset ettekö koe ansaitsevanne itsellenne sitä 10 minuuttia aamuisin? Ja ihan turha sanoa mielummin syövänsä sinä aikana! Kenenkään yöunissa se 10 min ei tunnu missään ja jos tuntuu tai alatte miettiä hyviä selityksiä niin mitä se kertoo teidän arvostuksesta itseenne?
   Toivottavasti et naisen nähdessäsi mittaa laittautumisen määrästä kuinka paljon hän arvostaa itseään. Toinen käyttää 10 minuuttia tekoripsien liimaamiseen ja toinen tehdäkseen monimutkaisemman myslismoothien tai selatakseen päivän lehden. Itsensä arvostaminen ei tarkoita pelkästään ulkonäkönsä pöyhimistä.
   Kirjoitin tämän siksi, että olisi kiva jos kaikki katsoisivat itseään peiliin, kaikilla on oikeus tuntea itsensä kauniiksi ja kaikkien pitäisi osata arvostaa itseään sillä jokainen on kaunis omalla tavallaan. En halunnut vittuilla ym, mutta omasta kokemuksesta tiedän, että pienillä jutuilla tekee paljon ulkonäölleen, mutta niin myös itsetunnolleen ja siihen miten muut näkevät ja kohtelevat sinua.
   Et halua vittuilla, mutta kuitenkin vihjaat (ellet sano suoraan), että sinä ja kaltaisesi ihmiset näkevät ja kohtelevat henkilöä eri tavoin, jos hän ei ole ole huolitellun (=mieleisesi?) näköinen? Ihan silkasta mielenkiinnosta: miten eri tavalla? Mutta jos itse nauttii itensä pöyhimisestä niin fine. Live and let live. Meille kaikille on tilaa ja sopu sijaa antaa. Itse olen lapseton, kaunis helsinkiläinen ja mielipiteeni perustuu ihan terveeseen järkeen eikä katkeruuteen mitään tai ketään kohtaan. Minun tai kenenkään kauneus tai rumuus ei ole meikistä tai merkkiaurinkolaseista kiinni vaan terveestä itsetunnosta tarvitsematta polkea muita, hymystä, hyvästä tahdosta ja aitoudesta. Siitä on aikuiset tytöt tehty.

   Lainaa

  112. Tulos: +19 (35 ääntä)
   Minua ainakin lähinnä oksettaa tuollainen suhtautumistapa, miten juuri naisilla on muka jokin VELVOLLISUUS näyttää helvetin pantavilta ja hoteilta koko ajan muiden silmissä, vaikka olisi elämässä vähän muutakin ja parempaa tekemistä. Kukaan tuskin haluaa olla olemassa vain jonkun randomin silmän ruokana, vieläpä sellaisena mitä ei välttämättä oikeasti ole. Vielä ällöttävämpää on mielestäni se, että tällainen "naisen täytyy olla tätä ja tuota" lässytys naamioidaan siihen miten sinulla on OIKEUS (=velvollisuus) ja etuoikeus olla kaunis ja muuta hitsin ihanaa. Mikä tarkoittaa sitä, että pitäisi lätkiä jotain kemikaaleja naamaan, tukkaan ,ihoon, ja joka puolelle että kelpaisi muka kelpaisi. Ja voi oikein miehet pettää, ja sitten se on sinun syysi ruma hikinen ällönainen kun et muista näyttää joka hetki mahdollisimman kiimaiselta ja laitetulta (=muoviselta) Mistähän johtuu että samanmoisia syytöksiä ei muuten pahemmin toisin päin kuule. Eli siis miesten oma vika, kun nainen pettää kun ovat niin ällöttäviä, rumia ja hikisiä. Ja miksi miesten ei tarvitse lätkiä sitä pakkelia naamaan ja kihartaa hiuksiaan kelvatakseen ja ollakseen "huoliteltuja"? Siksi että eivät tarvitse sitä? Miksi vitussa naiset tarvitsisivat?? Vastaus ei ole se, että naisen "kuuluukin laittaa itseään". Ei kuulu jos ei tunnu siltä. Aika monissa kulttuureissa sekin on usein mennyt niin päin, että miehet ovat koristautuneet ja laittaneet itseään. No mitäs se tarkoittaa? Että tällaiset asiat on vain typeristä kulttuurisista asioista kiinni, joista tehdään idioottimaisia velvoitteita, vaikka ei olisi syytä ja ne tekevät vain hallaa. Minusta on muuten äärimmäisen kummallista, että sellaista asiaa, kuin mahdollisuutta mennä kauppaan ihan normaalina omana itsenään, ilman että tarvitsee naamioida ja pyynätä itseään niin kuin olisi baariin lähdössä, joku voi pitää kirouksena. Eikö se ole vain hienoa, että niinkin voi tehdä, eikä ainoa mahdollisuus ole kuten vaikka venäläisten ja virolaisten naisten tapaan, jolloin ilmeisesti postilaatikollekaan ei voi mennä sellaisenaan.

   Lainaa

  113. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Naa: Minua ainakin lähinnä oksettaa tuollainen suhtautumistapa, miten juuri naisilla on muka jokin VELVOLLISUUS näyttää helvetin pantavilta ja hoteilta koko ajan muiden silmissä, vaikka olisi elämässä vähän muutakin ja parempaa tekemistä. Kukaan tuskin haluaa olla olemassa vain jonkun randomin silmän ruokana, vieläpä sellaisena mitä ei välttämättä oikeasti ole. Vielä ällöttävämpää on mielestäni se, että tällainen “naisen täytyy olla tätä ja tuota” lässytys naamioidaan siihen miten sinulla on OIKEUS (=velvollisuus) ja etuoikeus olla kaunis ja muuta hitsin ihanaa. Mikä tarkoittaa sitä, että pitäisi lätkiä jotain kemikaaleja naamaan, tukkaan ,ihoon, ja joka puolelle että kelpaisi muka kelpaisi. Ja voi oikein miehet pettää, ja sitten se on sinun syysi ruma hikinen ällönainen kun et muista näyttää joka hetki mahdollisimman kiimaiselta ja laitetulta (=muoviselta) Mistähän johtuu että samanmoisia syytöksiä ei muuten pahemmin toisin päin kuule. Eli siis miesten oma vika, kun nainen pettää kun ovat niin ällöttäviä, rumia ja hikisiä. Ja miksi miesten ei tarvitse lätkiä sitä pakkelia naamaanja kihartaa hiuksiaan kelvatakseen ja ollakseen “huoliteltuja”? Siksi että eivät tarvitse sitä? Miksi vitussa naiset tarvitsisivat??Vastaus ei ole se, että naisen “kuuluukin laittaa itseään”.Ei kuulu jos ei tunnu siltä. Aika monissa kulttuureissa sekin on usein mennyt niin päin, että miehet ovat koristautuneet ja laittaneet itseään. No mitäs se tarkoittaa? Että tällaiset asiat on vain typeristä kulttuurisista asioista kiinni, joista tehdään idioottimaisia velvoitteita, vaikka ei olisi syytä ja ne tekevät vain hallaa. Minusta on muuten äärimmäisen kummallista, että sellaista asiaa, kuin mahdollisuutta mennä kauppaan ihan normaalina omana itsenään, ilman että tarvitsee naamioida ja pyynätä itseään niin kuin olisi baariin lähdössä, joku voi pitää kirouksena. Eikö se ole vain hienoa, että niinkin voi tehdä, eikä ainoa mahdollisuus ole kuten vaikka venäläisten ja virolaisten naisten tapaan, jolloin ilmeisesti postilaatikollekaan ei voi mennä sellaisenaan.
   Muuten komppaisin, mutta sävysi on turhan katkera. Ensinnäkään huoliteltu ei tarkoita että näyttää "muoviselta" - typerää yleistystä. Toiseksi, jos kemikaalit ottaa pannuun, kannattaa suosia luonnonkosmetiikkaa. Niin minä teen kun joskus jaksan meikata (yleensä en jaksa).

   Lainaa

  114. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Huomasin, että kommenteissa mainitaan että meikkaamalla ja laittautumalla otetaan toiset huomioon. Mitä se hyödyttää, että luo hyvän kuvan tuntemattomille, jotka eivät muista mitään jälkeenpäin? Eikö pitäisi laittautua itseään varten?

   Lainaa

  115. Suomalainen 30.4.2013 8:46
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Gadula: Nii. Onhan se ulkonäkö kaiken a ja o. Mitä sillä sisällöllä tekisikään… Ihan tosissaan. Vaikka joku ihminen olisi kuinka kaunis/komea tahansa, mutta asenne on tällainen, ei sitä kauneutta/komeutta enää näe. Huono asenne rumentaa ihmisen kuin ihmisen. Jos sydän on puhdasta kultaa ja ihminen on huomaavainen etc, ainakin mun silmissä tällainen ihminen näyttää todella kauniilta. Aamen.

   Lainaa

  116. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Niin, kannattaa aina ajatella yläpäällään ensin.

   Lainaa

  117. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Marin ei pidä mennä vannomaan yhtään mitään ennen kuin on niitä lapsia, ikääkin kun tulee lisää, niin monesti sitä menee tärkeysjärjestys elämässä uusiksi, jopa ilmankin lapsia.

   Lainaa

  118. Tulos: -16 (26 ääntä)
   TE KAIKKI KOMMENTOIJAT TÄSSÄ KOMMENTTIKETJUSSA OLETTE EPÄVARMOJA URPOJA ULKONÄÖSTÄNNE JA TEILLÄ ON HUONOT ITSETUNNOT JA LOPETTAKAA NYT JO

   Lainaa

  119. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Jos on aikaa ja rahaa meikata niin mikäs siinä, kaikki meikkaavat eri syystä. Mutta jos joku vaatii että meikkaa kannattaa lopettaa semmosille myrkyllisille ihmisille puhuminen, masentavat vaan. Kumminkin kovaa haukutaan naisia koska eivät meikkaa tai meikkaavat - ei tässä oikein voi voittaa. Ei meikitön naama tai navetan haju ketään tapa eikä yksi pakkelinaama kadulla haittaa.

   Lainaa

  120. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Brittikyselytutkimuksen mukaan keskiverto (britti)nainen käyttää 474 päivää, eli yli 11000 tuntia, elämästään meikkaamiseen. En tiedä onko tuohon laskettu mukaan hiustenlaitto, manikyyrit, vaatteiden sovittelu, sheivaaminen, vahaaminen, kasvonaamiot, kosteusvoiteet, yms. Kyllä, mä käytän itse mieluummin tuon ajan lukemiseen, nukkumiseen, seurusteluun ja sitten joskus tuleviin lapsiini. Panostan itseeni ja pidän itsestäni huolta. Siihen kuuluu mm hyvä ruoka, hyvä seura, perushygienia ja viihde. Nuo saavat minut pysymään fyysisesti ja henkisesti hyvinvoivana. Ja olenpa siitä onnekas, että olen tumma ja ripseni ovat luonnostaan paksut ja tuuheat. Säästyy se jokapäiväinen "max. kax min maskarat" (vaikka meikkaamisen ristiretkeilijät unohtavatkin kokonaan myös sen ajan mikä menee meikkien POISTOON), rahasta puhumattakaan. Käytän ne meikkirahat mielummin elokuviin, sarjiksiin ja peleihin. Harva mies on koskaan valittanut.

   Lainaa

  121. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Olen epäonnistunut naisena. Yhyy. Kyllä mä nyt ymmärrän, jos johonkin juhliin vaaditaan siistittyä ulkonäköä, mut ei helvetti, jos jossakin kaupan parkkipaikalla pitää olla kun linnanjuhliin menossa... Se, kenen persettä kutittaa se, ettei joku meikkaa, voi tulla pyytämään multa apuvälineeksi raapimiseen vaikkapa liekinheittimen.

   Lainaa

  122. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Mun ystävä-tyttöni (ei ainakaan tässä vaiheessa varsinainen tyttöystävä) on mun omasta mielestäni hemmetin hyvän näköinen ja haluttava, vaikka kulkee melko arkisissa rytkyissä eikä pahemmin meikkaa... joskus käyttää vähän ripsiväriä. En koe että arvoni miehenä olisi koetuksella sen vuoksi, eivätkä hänen (meikkaavatkaan) naistuttavsnsa häpeä häntä, jos hän ei hölvää itseensä sentin kerrosta kaiken maailman aineita ennen kuin lähtee ulos. Minusta on pääasia että reissussa on aina mukavaa ja voi pulista niitä näitä.

   Lainaa

  123. Tulos: -14 (22 ääntä)
   ja kyllä hajuvedessä kylpijä ällöttää enemmän kuin navetan emäntä.
   ei muuten ole totta :D vai kuinka monta kertaa oot meinannu kirjaimellisesti oksentaa hajuveden pahasta lemusta?

   Lainaa

  124. korpinsiipi 30.4.2013 23:23
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Itse oon atoopikko. Joskus meikkasin mutta ihon hilseily tuli vaan enemmän näkyviin kun meikki kuivattaa ihoa vaikka olisikin rasvannut ihon ennen meikkaamista. Sama mieskin on jaksanu kattoa mua meikilllä ja meikittä jo 10 vuotta. Mies sanoo että tykkää musta kumpanakin "versiona" mutta haluaa että ihosairauteni pysyy mielummin kurissa kuin katselisi meikkejä naamassa. Mulla on usein päänahassakin ihottumaa ja rupia saattaa roikkua hiuksista, mies niitä tykkää poistella hiuksista :D. Usein ulkona pidänkin hiukset ponihännällä kun on päänahan ihottumat huonoina. Haluaisin näyttää paremmalta mutta aina ei voi voittaa. Näytän ulkona ihottumaisia käsiäni koska aurinko parantaa ihottumaa, jos se ällöttää voi katsoa pois :P.

   Lainaa

  125. Tulos: +6 (8 ääntä)
   voi jumalauta nyt oikeesti. pakko sanoo että kyllä on surullista jos ei voi ystävää tervehtiä sen takia ettei sillä ole meikkiä. ihan sama jos itse ei voi lähteä ulos ilman pakkelikerrosta (enkä nyt välttämättä tarkoita tätä yhtään pahalla, koska joillakin on esim tosi huono iho ja eivät vaan koe olevansa tarpeeksi itsevarmoja lähtemään ilman meikkiä ulos ja ymmärrän sen vaikka se harmi onkin :/ ), mut toi menee kyllä yli

   Lainaa

  126. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Itse meikkaan jos siltä tuntuu, ja vain itseäni varten, jos pystyn lähtemään ilman meikkiä ulos niin mitä sitten? Meikitön ei nimenomaan tarkoita heti että olet sysiruma ja et ulkonäöstä huolehdi. Ulkonäöstä huolehtiminen on muutakin kuin meikkaaminen. Vai eikö meikkaamattomat miehet huolehdi ulkonäöstä ja kaikki miehet joilla ei ole meikkiä ovat automaattisesti sysirumia?

   Lainaa

  127. Tulos: +8 (14 ääntä)
   juujaei: ei muuten ole totta vai kuinka monta kertaa oot meinannu kirjaimellisesti oksentaa hajuveden pahasta lemusta?
   Voi, kun jaksaisin laskea. En minä siitä paskankärystäkään erityisesti nauti, mutta ai saapas kun ohi liihottelee parfyymissä kieriskellyt hehkeä neitokainen... Kyllä mulla ainakin tulee sellanen olo, että nyt pois täältä ja nopeasti sittenkin. Kai sekin on sitten ihmisestä kiinni, mutta en minä ainakaan viihdy sellaisen ihmisen lähellä, joka on kaatanut litran hajustetta niskaansa.

   Lainaa

  128. forever_young 1.5.2013 18:36
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Ehkä esitin mielipiteeni turhan kärkkäästi ja vaikeaselkoisesti, pahoittelen.
   hiekkakissa: Itsensä arvostaminen ei tarkoita pelkästään ulkonäkönsä pöyhimistä.
   En todella tarkoittanut että itsensä arvostaminen olisi "ulkonäkönsä pöyhimistä" ainoastaan. Vaan kuten kirjoitin, "ihmetyttää vaan kuinka jotkut oikein puolustautuvat hyökkäävästi omaa laittautumattomuuttaan kohtaan." Niin miksi siihen tarvitsee keksiä tekosyitä joista hyvänä esimerkkinä on mm. lapset jos kerran on tyytyväinen itseensä omana itsenään, ilman sitä 10 minuuttia aamuisin esim tukanlaittoon tai ripsiväriin..? Miksi alkaa keksiä tekosyitä sille ettei halua laittaa itseään jos on kerrran tyytyväinen. Ja olen samoilla linjoilla kanssasi, itsensä arvostaminen ei todella tarkoita vain sitä. Se on vain välinearvo. Itsensä arvostaminen on mielestäni sitä että haluaa tehdä itsensä onnelliseksi, pitää huolta itsestään, terveydestään ja on tyytyväinen jollain osiin itseensä ja ei priorisoi kaikkia muita aina itsensä edelle.
   hiekkakissa: Et halua vittuilla, mutta kuitenkin vihjaat (ellet sano suoraan), että sinä ja kaltaisesi ihmiset näkevät ja kohtelevat henkilöä eri tavoin, jos hän ei ole ole huolitellun (=mieleisesi?) näköinen? Ihan silkasta mielenkiinnosta: miten eri tavalla?
   Hyvä nainen. Missä kohti sanoin että MINÄ näkemäni perusteella kohtelen muita naisia eriarvoisesti ulkoisen olemuksen perusteella? En todellakaan. Olen hyvin empaattinen ihminen, arvostan erilaisuutta ja toisia ihmisiä. En ole materialisti, perfektionisti, täydellinen,pinnallinen enkä koe olevani millään tavalla muita ylempänä. Tarkoitin, että surullista mutta totta että joissain tilainteissa ylitsesi voi ajaa henkilö joka on priorisoinut itselleen sen 10 min aamulla kun sinä olet täyttänyt ristisanatehtäviä. Jossain työpaikoissa esim. sinuun saatetaan suhtautua eritavoin jos et ole harjannut tukkaasi, olet pukeutunut epäsiististi ymym. Kohtelen kaikkia täysin samanarvoisesti, mutta täytyy myöntää että epäsiisti ulkoinen olemus saattaa antaa vääränkin vaikutelman esim. heikosta itsearvostuksesta ja saamattomuudesta tuntemattomalle henkilölle. En todella tarkoita että kaikkien kuuluisi olla barbeja, viimeisen päälle tällättyinä ym, omasta mielestäni on ihan tarpeeksi jos on perushygienia kunnossa ja sitä kautta se pieni hetki aamulla itselleen. "Live and let live"-lainaus tekstistäsi. Niimpä. Naiset osaavat olla piruja toisilleen. Kaikillla meillä on omat ongelmamme, huolenaiheemme ja osaamme olla jos jonkilaisia hormoni hirviöitä. Joudumme kamppailemaan tässä "miesten maailmassa" ja tutkitusti isolla osalla suomalaisista(kin) naisista on jonkin asteisia itsetunto ongelmia. Jos sinulla on hyvä itsetunto ilman mitään laittautumista ja meikkiä, niin se on hienoa, voit olla ylpeä itsestäsi. Jos kuitenkin koet, että saat pientä "ego boostausta" ja piristystä ja itsevarmuutta esimerkiksi siitä ripsiväristä, niin go for it! Ei se väärin ole. Pointtina oli se, että jos kuulut tähän jälkimmäiseen ryhmään, niin priorisoi se 10 minuuttia itsellesi aamuihin, sinä voit hyvin ja sitä kautta muut ympärilläsi. Peace sisters : )

   Lainaa

  129. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Ei tuo Mari oikeasti vihaa huolittelemattomia ihmisiä. Päinvastoin, Marin kaltaisia mielipiteitä antavat ihmiset rakastavat niitä ketä he arvostelevat. Pääasiahan heillä on se, että pääsevät olemaan muita ylempänä. Kusipäisinkään ihminen ei yleensä kehtaa sanoa suoraan että "Minä olen kaunis ja minä olen tyylikäs". Sen voi sanoa kuitenkin tuolla tavoin kiertoteitse ilmoittamalla mitä "vihaa" ja mikä ällöttää. Nuo arvostelun kohteet tuovat tarkousta Marin kaltaisten ihmisten elämään ja auttavat heitä tuomaan omaa kauneuttaan ja tyylikkyyttään esiin.

   Lainaa

  130. Tulos: -1 (17 ääntä)
   Ihmiset kiinnittävät toisissaan huomiota kolmeen asiaan: 1) Kuinka huoliteltu se toinen on? Tukka, puhtaus, vaatteet, kengät? 2) Onko se toinen kaunis (nainen)/komea (mies) 3) Hymyileekö se toinen ja näyttääkö se kivalta ja iloiselta? Jos vastaus on kolme kertaa kyllä => se toinen halutaan seuraksi ja jos vastaus on kolme kertaa ei => halutaan pysyä kaukana siitä toisesta

   Lainaa

  131. Tulos: +3 (7 ääntä)
   pasikallo: Nau
   Minä olen mielestäni tyylikäs ja tosi kaunis. Olenko kusipäistäkin kusipäisempi kun en kieriskele itseinhossa?

   Lainaa

  132. Tulos: -9 (15 ääntä)
   Nauku: Minä olen mielestäni tyylikäs ja tosi kaunis. Olenko kusipäistäkin kusipäisempi kun en kieriskele itseinhossa?
   Ei. Olet ylimielinen.

   Lainaa

  133. Tulos: +12 (16 ääntä)
   lmao: Ei. Olet ylimielinen.
   Ja muksu, jolla on 9,9 keskiarvo, on ylimielinen ellei pidä itseään tyhmänä? Kilpaurheilija, ellei pidä itseään lihavana? Mikä ihme siinä on kun hyvätkin puolensa pitää lytätä ettei vaan kanssasisarille tulisi paha mieli?

   Lainaa

  134. Tulos: -1 (15 ääntä)
   Meikittömät luonnolliset naiset on kyllä niin paljon kauniimpia kuin yksikään pakkelipelle :)

   Lainaa

  135. Salam aleikum 5.5.2013 10:33
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Mua ei haittaa miten kukin pukeutuu, mutta kylla me suomalaiset saadaan pidettya se mielikuva "juntista" jos ei ns. panosteta yhtaan siihen miten julkisesti nayttaydytaan tai kayttaydytaan. Onko silla absoluuttisesti mitaan merkitysta pidetaanko meita metsakansana ja idiootteina? Ei varmaan. Ei kai se keneltakaan ole pois, mita nyt se fakta etta ainakaan muotialalla tai joillain tietyilla aloilla suomalaisia ei varmaan paljoa arvosteta tai tulla kuuntelemaan, ehka menetetaan siina jotain bisnesta samalla tms. Itse kuitenkin tykkaan siita miten monessa muussa maassa Suomen ulkopuolella laittaudutaan paremmin ja ennen kaikkea kayttaydytaan muutenkin kohteliaammin toisia kohtaan. Itse vain pidan viihtyisampana sita etta jopa ihan marketin hedelmaosastollakin on paljon silmanruokaa, niin naisille kuin miehille. Ja tervehditaan ihan ventovieraitakin. Se vaan on lepposampaa ja saa paremmalle mielelle.

   Lainaa

  136. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Salam aleikum: Mua ei haittaa miten kukin pukeutuu, mutta kylla me suomalaiset saadaan pidettya se mielikuva “juntista” jos ei ns. panosteta yhtaan siihen miten julkisesti nayttaydytaan tai kayttaydytaan. Onko silla absoluuttisesti mitaan merkitysta pidetaanko meita metsakansana ja idiootteina? Ei varmaan. Ei kai se keneltakaan ole pois, mita nyt se fakta etta ainakaan muotialalla tai joillain tietyilla aloilla suomalaisia ei varmaan paljoa arvosteta tai tulla kuuntelemaan, ehka menetetaan siina jotain bisnesta samalla tms. Itse kuitenkin tykkaan siita miten monessa muussa maassa Suomen ulkopuolella laittaudutaan paremmin ja ennen kaikkea kayttaydytaan muutenkin kohteliaammin toisia kohtaan. Itse vain pidan viihtyisampana sita etta jopa ihan marketin hedelmaosastollakin on paljon silmanruokaa, niin naisille kuin miehille. Ja tervehditaan ihan ventovieraitakin. Se vaan on lepposampaa ja saa paremmalle mielelle.
   Eiköhän jokaisen perusoikeus ole se että itseä "laitetaan" sen verran kuin on aikaa, tarvetta ja halua. Miten voi yhdistää nyt muotialan ja ruokaostoksilla käymisen? Ihan tuolla jenkkilässäkin ihmiset käyvät lähikaupoissaan ostoksilla lökäreissä ja hiukset vetäisty piukealle nutturalle ja naamalle ei olla tehty mitään. Onko se ihme että jenkkilä on yksi johtavassa asemassa oleva maa malli- ja muotibisneksessä koska siellä on asukkaita piirun verran enempi kuin Suomessa. Sinne mahtuu siis vähän kaikennäköistä ihmistä joka kolkkaan ja lähtöön. Menet siis hedelmiä ostamaan, mutta tosiassa haluat vain silmänruokaa vastakkaisesta sukupuolesta ja popsit heitä silmilläsi? Ihan itsellä siis tässä pointtina se että asun kaupungin keskustassa, kolme kauppaa 50m päässä kotoa. Yleensä tulee vedettyä mekko/farkut, toppi/takki tms päälle, korkkarit tai tennarit, kelin ja mielen mukaan. Ihan siis asiallisesti pukeutuen, en mene kauppaan siis kokovartalokondomissa. Hiukset harjaan tai kietaisen ponnarille ja dödöä laitan jo aamuisin joten en lemahda epäkummalliselle. Mutta en ala puoltatuntia itseäni myöskään meikkaamaan jos tarkoitus on kävellä 50m lähikauppaan ja käydä ostamassa terttu banaaneja. Todennäköistä siinä ajassa että minut edes joku noteeraa, on joku mahdollinen tuttu, kassamyyjä ja ehkä joku satunnainen keijo. En siis rupea vetämään sitä meikkiä, vaatteita jotka laittaisin päälleni vaikka viihteelle lähtiessäni. Kaupassa käyminen on vain kaupassa käymistä. Itseä ei ainakaan koskaan kiinnosta mitä joku vetäissyt päällensä, vaikka sitten olisi pilkkihaalareissa keskellä kuuminta kesää. Se on sitten hänen valinta. Ja miksikö Suomessa ollaan masentuneita ja alakuloisia, no varmaan juuri tämän takia kun heti toiset arvostelemassa jos et ole laiha tikku kera J.Lon perseen ja kauniin naaman. Kassapukeutuminenhan täällä ratkaisee!

   Lainaa

  137. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Itse en ajattele pätkääkään sitä, mitä muut minusta ajattelee kun astun kaupan ovista sisään ilman meikkiä ja niissä kuuluisissa lökäreissä ja hupparissa. Sillä hetkellä meikittömyys ja vaatetus tuntuvat minusta hyviltä, joten vittuako sitä murehtimaan jonkun "eiikinäilmanmeikkiämihinkään"-tyypin kauhisteluja. Meikkaan ja pukeudun tyylikkäämmin/hienommin/paremmin silloin kun minusta siltä tuntuu. Minulle on se ja sama mitä muut ajattelee. Olen itsekkin joskus mennyt navetasta suoraan kauppaan ja ollut kaupassa kun joku muu tulee sinne navetasta ja mielestäni on hienoa että on olemassa vielä ihmisiä jotka eivät itseään häpeä!!

   Lainaa

  138. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Toivottavasti mari ei saa vielä pitkään aikaan lapsia. Näin pienen lapsen yh-äitinä tulee kuljettua useinkin ilman meikkiä, hiukset pystyssä. Lapsi on etusijalla, meikkaan jos ehdin. Sillä ei ole mitään merkitystä miltä mä muiden mielestä näytän. Mikäli tuoksut ei esimerkiksi kassajonossa miellytä, niin jokaisessa kaupassa on varmasti vähintään kaksi kassaa, joten aina voi siirtyä. En lähde koskaan kauppaan miellyttämään muita

   Lainaa

  139. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Vähänkö haluaisin nähä, ku Mari köpöttelee söpösti korkkareilla ja työntää vaunuja!! :D Ja haluan nähdä myös kuinka Mari laittautuu joka aamu oikeen nätiksi!
   Jenny: Mielestäni on mielenkiintoista, että Suomessa on lähes kunnia-asia priorisoida asiat niin, että laittautumiselle ei ole aikaa. Mutta sanotaan näin, että esimerkiksi hiusten pesu, ripsarin laitto tai pirteän värisen vaatteen käyttäminen ei ole hirveän aikaavievää, mutta silti vedotaan aina siihen ettei ole aikaa, tai kuten sanoit, halua. Entä hampaiden pesu tai ylipäätään _jonkun_ vaatteen päälleen pukeminen? Tällaiset perusasiat ovat suunnilleen yhtä aikaavieviä kuin perushuolehtiminen itsesäkin. Jos sinulla on aikaa laittaa verkkarit jalkaan niin sinulla on aikaa laittaa yhtä hyvin joku kivemman näköinen vaate päälle. Kuten sanoin, ei kivalta näyttäminen tarkoita sitä että joka aamu täytyy olla törkkimässä tekoripsiä silmiin ja pukemassa korkokenkiä jalkaan. Jostain syystä tuntuu että monet naiset pitävät sitä lähes kunnia-asiana olla välittämättä ulkonäöstä sitten kun ovat saaneet lapsia (“kun sinulla on lapsia, priorisoit asioita eri tavalla.”, “ulkonäkö ei enää ole yhtä tärkeää sitten kun sinulla on jo lapsia” jne.) Mietin että mistä tämä johtuu? Suomessa on hyvin harvinainen tapa ajatella asioita: mikäli huolehdit itsestäsi niin olet itsekäs ja pinnallinen. Lähes missä tahansa muualla itsestään huolehtiminen ja mahdollisimman ok:lta näyttäminen on ihan yhtä normaalia kuin vaikka se aamuinen hampaiden pesu. Ja mielestäni ihmiset jotka vaivautuvat huolehtimaan itsestään viestivät enemmän itsensä kunnioittamisesta ja elämänilosta kuin ne jotka eivät vaivaudu tekemään mitään ulkonäkönsä eteen. Ja huom. en taaskaan tarkoita sitä että pitäisi viettää tuntikausia peilin edessä.
   Ja tätä mä en vaan käsitä.... :) Ensinnäkin hampaidenpesu, hiustenpesu kuuluvat yleiseen siisteyteen..... (Välillä toki itsellä tahtoo aamusuihku jäädä, kun tuleekin äkkilähtö jonnekkin ja tyttö on laittamatta.) joten niitä ei voi verrata laittautumiseen!! :D Herranjestas!! Itse en ainakaan korkaan käytä minkäänlaista meikkiä ym. Ja kuljen ympäri kyliä lökärit ja yli-iso huppari päällä ja tottakai saulit jalassa!!♥ Ja voin ainakin myöntää että siinä jää monella hiusten laitto ja jonkun ihkupinkin paidan kattelu välistä ku tenavalla nälkä, vaippa vaihtamatta, ym. ja sitten joku ilmoittaa, että ny on kiire kauppaan tai johki muualle. :D Ei auta ku laittaa vaa tenava valmiiks ja kattoo ettei itte ihan kumminkaa alasti mene. :) Välillä on ollut itselläkin yöhousut ja aamutossut, kun on kauppaan päässyt! :D Enkä välitä paskaakaan mitä muut ajattelee! Minulla on syyni :)

   Lainaa

  140. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Ellalla selkee naamaraja :D Mun rajani kulkee noin pinnallisten ihmisten välttelyssä. Kuka haluaisi ystäväkseen sellaisen, joka tykkää sinusta vain ulkonäkösi takia. Samahan jos seurustelisi miehen kanssa, joka pyytää sinua aamuisin laittamaan pussin päähän.

   Lainaa

  141. Tulos: -1 (5 ääntä)
   kertoo sustakin aika paljon!!
   ppetra: Ei hyvänen aika! Tuon Marin tilapäivityksessä on asiaa, mutta toi Ellan kirjoitus menee pikkasen ylitse. Mun mielestä Marin mielipiteelle tulisi nostaa hattua eikä antaa kritiikkiä. En näe mitään väärää siinä, et sanoo julkisesti oman kantansa asioista

   Lainaa

  142. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Paras vaihtoehto ulkonäön huollossa on se, että parta sojottaa tasan 90 astetta sivuun, hiukset sojottaa jokaseen mahdolliseen suuntaan, t-paita on hiukka paskainen ja pahan hajuinen ainakin ja housut ovat samallailla hiukka jo pesun tarpeessa. Kenkiä ei kesällä käytetä joten avojaloin vain ihan minne vaan nyt mennään, kunhan vaan on mukava liikkua (y)

   Lainaa

  143. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Itse olen jo vuosia kärsinyt aknesta (joo, kaiken maailman lääkekuurit on jo kokeiltu. Tuloksetta. Eli ei kannata mainostaa Roaa tai vastaavia). Itselläni meikki pahentaa aina aknea joten meikkaan todella harvoin vaikka meikkivoiteella osan finneistä saisikin kätevästi piiloon. Minä olen hyväksynyt kasvoni tällaisina mutta tuntuu että jotkut eivät. Kaupungilla tuijotellaan ja pari kaveriakin on huomauttanut, etten missään nimessä voi lähteä kaupungille ilman meikkiä, kasvonihan ovat ihan hirveät. En ymmärrä, miksi monet näkevät vaivaa tästä kun itseäni se ei enää häiritse. Kasvoni noin muutoin ovat ainakin omasta (ja mieheni) mielestä kauniit. Miksi aiheuttaisin lisää hallaa (=lisää finnejä) meikillä kun en koe tarvitsevani niitä?

   Lainaa

  144. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Iba: No ei todellakaan. Tai ainakaan tällä naisella. Henkilökohtainen mielipide josta saa olla vapaasti eri mieltä: ihminen näyttää parhaalta ilman meikittä. Kuvitelkaapa jos kaikki miehet korostaisi miehisyyttää esim. kulmakarvoja värjäämällä. Olisiko komeaa? Marilla voi ajatukset muuttua tuosta pukeutumisesta kunhan saa itse lapsia: kun puoliksi valvoen menee yöt itkuisen lapsen takia niin ei ehkä hirveästi jaksa aamulla välittää sopiiko laukun väri kenkiin kauppareissulla.
   Ilman meikittä -.-

   Lainaa

  145. Tulos: +2 (2 ääntä)
   :): Tässä taas nähdään, miten nainen on naiselle susi. Minä meikkaan ja käherrän ja kipitän koroissa, ängen lihojani kivoihin vaatteisiin ja - näin nopeasti arvioituna - suurimman osan ajasta näytän varmaan ihan ihmiseltä. Sen lisäksi teen myös fyysistä, raskasta työtä, ja kymmenen tunnin vuoron [...]
   Älä kysy miksi vastaan sinulle kaikista kommenteista. Mutta näin miehenä minua ei useinkaan kiinnosta mitä ihmisellä on päällään tai onko hän "kaunis" vaan yleisestä olemuksesta huokuva tietynlainen asenne. Usein vaikka ihminen on väsynyt sen huomaa johtuuko huono fiilis perus vittumaisesta luonteesta vai väsymyksestä. Tai muusta vastoinkäymisestä. Asenne on paljon kauniimpaa tai rumenpaa kuin pelkkä ulkokuori. Tiedän naisen alun jonka silmiltä paistaa aurinko sieluusi kun hän hymyilee mutta ei ehkä missiksi kelpaisi. Ei tälläisiä asioita meikit tai vaatteet lisää tai piilota. Tietysti seurustellessa myös fyysinen olemus pitää miellyttää silmää mutta ei tyhmä ja pinnallinen ihminen pysty miellyttämään minun silmää. Anteeksi, tyhmä saa olla mutta ei ilkeä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ulkonäkö, meikki, kauppa, äiti, yksinhuoltaja, vaatteet, haju